|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Generalnie nie poleca się acerów, są najgorszej jakosci i szybko nawalają. Opinia potwierdzona przez szanownych panów sprzedawców (niedawno wymieniałam swój sprzęcik, to się zainteresowałam materią
![]() ![]() co do samsunga, to wszystko jest super, poza tą "grafiką dedykowana", co to za dziwo to ja nie wiem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez jaja : 30.08.2011 - 18:31 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Mi na 2 RAM-ach gra chodziła raczej płynnie, więc na 1 z kawałkiem nie powinna się bardzo przycinać. A procesor miałam starszy od Pentium.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
A ktoś może się orientuje czy mi by gra chodziła chociaż na minimalnych wymaganiach
![]() Windows XP Procesor - 1400 MHz Pamięć Ram - 512 MB Directx - 9.0c karta grafiki - akcelerator 3D. |
![]() |
![]() |
#4 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Trochę nie pełne dane, jeśli chodzi o procesor i kartę graficzną, ale po tym co widzę, wystarczy by orzec, że nie
![]()
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Dziękuje za odpowiedź ^^ spodziewałem się że na sims 3 to może być za mało, pozostanie mi liczyć na to że dwójka mi odpali bez problemów
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
sims 2: Pentium III 800 MHz, 512 MB RAM, karta grafiki 32MB (GeForce 2 lub lepsza), 3.5 GB HDD
procek i ram ok, resztę musisz dokładniej sprawdzić. powinny generalnie pójśc, pamiętam że daaawno grałam w to na syfiastym kompie i jakoś się kulało...z kilkoma GB modów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Na takiej karcie graficznej to możesz pasjansa odpalić. Poza tym każdy z was pisze że ma 512 mb, 1 gb itd ale nikt nie pisze czy to są pamięci sdram, ddr, ddr2 lub najnowsze ddr3. To samo dotyczy kart graficznych i ich szyn pamięci. Nie porównujcie że jednemu działa gra na 1gb ddr2 ramu i karcie 512 mb ddr2 z kartami ddr nawet jeśli jest to 1gb itd. To samo tyczy się piksel shaderów. Im nowsza wersja tym lepiej. Sama podstawa wymaga ich w wersji 2.0 jednak im dalej w las tym wymagania większe. Zwierzaki potrzebują już 1 gb ramu i 128 mb na karcie graficznej, podstawka odpalala się z bólem już na 512 mb. To samo tyczy się procesora. Zaczynając od jedno rdzeniowych na cztero skonczywszy. Zasada najbardziej racjonalna jest taka że podstawkę odpalimy na kompie zakupionym po dacie premiery lub niewiele przed jeśli był conajmniej ze średniej półki. Każdy nowy dodatek i nowa pierdółka w grze pozeraja dodatkowe ilości pamieci i zasobów procesora.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Bez takich docinek... komputer kupiony już dobre kilka lat temu w tamtym okresie był jednym z lepszych. Po za tym grałem już na nim w takie gry jak nhl, fifa, pro evolution soccer, gta san andreas, wormsy 3d, trackmania - więc wszystkie w które jak do tej pory chciałem grać. Mam nadzieję że i przynajmniej simsy 2 udźwignie + kilka dodatków.
Ostatnio edytowane przez Marcin07 : 26.10.2011 - 20:27 |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Czy gra mi pójdzie? :c
2.67 GHz 768 MB RAM Miejsca na dysku jest wystarczająco.. ;x
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
To nie miało Cię urazić ale w miarę obrazowo wyjaśnic do czego obecnie możesz go używać. Gry wymienione przez Ciebie nie są zbyt wymagające sprzetowo co innego takie simy. Na pocieszenie dodam że sims 2 bedzie działać w miarę komfortowo gdyż świat gry jest ograniczony do jednej parcel do jednej rodziny a to znacznie odciąża procka,ram oraz kartę graficzną. Jeszcze raz powtarzam że nie chciałem Cię urazić tylko udzieliłem odpowiedzi na Twoje pytanie. Jeśli Cię uraziłem to przepraszam nie chciałem być niemiły.
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|