Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.01.2010, 14:09   #51
Avonlea

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Detektyw Georgia Roberts

Akcja nareszcie się rozkręciła.
Próżniowe opakowania he he- dobrze, że nie chlebak.... he he
Zauważyłam też, że na przedostatnim zdjęciu jakoś dziwnie rękaw zachodzi na włosy kobiety.
Jakie jedno skrzydło bramy?
Na załączonym obrazku widzę tylko jedno skrzydłowe drzwi
No nic innego nie widzę.

Ps. Według mnie było by ciekawiej, gdybyś wymyślał więcej oryginalnych wątków. A nie typu 1:0,które jest bardzo fajne, ale ściągniętych z serialu.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.01.2010, 14:22   #52
Gio

Reputacja: 15

Dziurawiec

No tak, to jest zupełnie coś innego niż OZDK
I dziękuję za miły komentarz

Sandra

Co do Georgii- w tym odcinku wykreowałem ją na wyjątkowo miłą Ale dlugo taka nie będzie No i moim zdaniem upartość w zawodzie detektywa jest jedną z najważniejszych cech!

Hmmm... dlaczego wy wszyscy podejrzewacie tego bogu ducha winnego klechę!

Odcinek za jakiś tydzień, pozdrawiam i dziękuję za komentarz

Inko

Dobra, druga osoba za księdzem. Ja nie wiem dlaczego wy go tak podejrzewacie Dzięki za komcia.

niet

hmm... ksiądz i company? Faktycznie mogło się trochę skojarzyć, no ale w końcu ksiądz to też człowiek i może występować w różnych FS- i nie jest to chyba nic oryginalnego No i zasadnicza różnica- tamten był wampirem (pamiętam, bo jeszcze niedawno czytałem )

Nie wiem dlaczego Ci się te zdjęcia nie wyświetlają, u mnie jest wszystko ok...

dzięki za komentarz i pozdrawiam

Avonlea

No tak, na zdjęciach jest zazwyczaj najwięcej błędów rzeczowych Po prostu czasem bardzo mi się spieszy i nie chce mi się cackać ze szczegółami.

No i jeszcze: może FS nie jest szczytem oryginalności, ale plagiatem też nie jest Dziękuję za komentarz.

No i oczywiście czekam jeszcze na następne Wasze opinie
stare 08.01.2010, 15:39   #53
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Hm... Odcinek naprawdę fajny. Tylko dziwię się temu księdzu, że pozwolił, aby zwłoki leżały tyle czasu w kościele (no chyba, że leżał mniej, a pastor się nie odezwał ). Poza tym dla mnie to nie on. Chociaż tym, że nie powiadomił nikogo nie pomaga sobie, no ale ten koc to faktycznie pewnie jego I powtórzę to co mówię od pierwszego odcinka. Ci "mężczyźni" albo są tacy głupi, albo głupich udają. "bo widać niektórzy z nich zamiast fotografować miejsce zbrodni, wolą robić zdjęcia dupy swojej koleżanki.
- Thomas! Do mnie! Nigdy więcej nie weźmiesz do ręki aparatu!"

To mnie powaliło
Ogólnie zobaczymy jak to się dalej potoczy.

Pozdrawiam
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.01.2010, 15:48   #54
Invidia Semper

Tak, musi być komentarz jeszcze ode mnie, bo jest to 3 FS na tym forum, które zaciekawiło mnie na tyle, by nazywać siebie stałą czytelniczką.

Czytając odcinek miałam tyle myśli i uwag, a teraz wszystko pozapominałam, jak zwykle.

Po pierwsze- DNA pastora- skąd oni je wytrzasnęli, żeby porównać z włosem znalezionym na ofierze?

Po drugie- główna bohaterka jest po prostu fenomenalna, koniec

Po trzecie - ten Tom jest po prostu paskudny

Po czwarte -widzę, że starasz się utrzymać tą opowieść w 'nowoczesnym, angielskim kryminale' - te mile, pastorzy i brzydkie kobiety...

Po piąte- końcówka świetna, choć nie bardzo ją rozumiem.

Reasumując- akcja się rozkręca, chociaż jeszcze nic nie wiemy o trupie ani o samej sprawie. Dlatego czekam na kolejny odcinek, wyłapałam kilka błędów językowych, ale nie będe psuć mojej bardzo pozytywnej opinii o tym odcinku
Królewnę myszka zjadła.

Atelier
Ostatni Strz
Invidia Semper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.01.2010, 19:02   #55
Sherlock
Guest

Cytat:
Ukradkiem zerknęła na Tom’a
Apostrof jest zarezerwowany dla wyrazów, które kończą się samogłoską

Ja myślę, że to nie pastor Wydaje mi się, iż morderca jeszcze nie pojawił się w FS. Ale cóż, wkrótce się przekonamy
A, zapomniałem dodać - jak czytam o tej drugiej Georgii, tej miłej i zabawnej, to aż mnie coś... tak porusza czy co Jestem tak jakby wewnętrznie "szczęśliwy"
Czekam na 4 odcinek
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.01.2010, 15:30   #56
Gio

Cailleach

Cytat:
Chociaż tym, że nie powiadomił nikogo nie pomaga sobie,
No przecież powiadomił- detektywy Ale to chyba moja wina, niezbyt dokładnie to opisałem

I dwaj panowie nie są głupi, tylko dziecinni (kurde, wykreowałem kobiety na inteligentne, a facetów na totalnych idiotów )
Dzięki za komentarz

Invidia Semper

WOW Jesteś moją stało czytelniczką! <głupawka>

A teraz trochę wyjasnienia:
Cytat:
Po pierwsze- DNA pastora- skąd oni je wytrzasnęli, żeby porównać z włosem znalezionym na ofierze?
Dałem się ponieść fantazji i założyłem, że istnieje coś w stylu centralnej bazy danych, w której znajduje się każdy człowiek

Ależ śmialo, zepsuj wszystko W końcu chyba po to to wszystko wstawiam, żeby liczyć na trochę krytyki

Dziękuję za komentarz

Sherlock H.

Ok, o tym apostrofie to już do końca życia nie zapomnę

A ja właśnie myślałem, że w tym odcinku Georgię zrobiłem aż za dobrą- wręcz miłą W następnym odcinku już taka nie będzie

Dzięki za komentarz

Czwartego odcinka raczej szybko nie będzie, gdyż internet chodzi mi jak ******** i nie mam jak go wstawić

Po za tym do tego jest jeszcze jakoś mało komentarzy...
stare 11.01.2010, 17:19   #57
Bezimienna

argh, masz stałą czytelniczkę!
Ta ostatnia scenka to po prostu rozwala na łopatki
suuuper, akcja się rozwija, ale Georgia taka miła że aż ciary przechodzą po plecach
stare 11.01.2010, 19:10   #58
cerastes

Cytat:
Napisał Gio
A ja właśnie myślałem, że w tym odcinku Georgię zrobiłem aż za dobrą- wręcz miłą
Nie, Georgia pozostała nie zmieniona i nie rób jej za miłej. Wszyscy polubili ją za specyficzny charakterek.

Muszę przyznać, że sprawnie idzie Ci kontynuacja tego opowiadania.
Fabuła tego odcinka podoba mi się. Co do zbrodni to mam przeczucie, że morderca jeszcze się nie pojawił. Pastor jako pozornie podejrzany występuje chyba tylko w celu zmylenia czytelnika. ;>
Piszesz prosto, ale potrafisz zaciekawić. Znasz siłę zastosowania słownej prowokacji i życzę Ci, abyś wykorzystał ją właściwie.
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.01.2010, 19:47   #59
Gio

Karmin

O dziękuję Widać, że FS przysporzyło sobie wielu stałych czytelników, dlatego mam taki dobry nastrój
W sumie sam się zastanawiam, jak ja napisałem ten odcinek, że aż ciarki po plecach przechodzą (już inna osoba mi o tych ciarach na plecach pisała ) Dzięki za komentarz i pozdrawiam

Aniołek

Muszę powiedzieć, że na Twój komentarz czekałem chyba najbardziej Dziękuję za takie miłe pochlebstwa. Co do "sprawności kontynuowania" z mojej strony wygląda to trochę inaczej (raz tak myślałem nad przebiegiem akcji aż mnie głowa rozbolała i musiałem się położyć , ale cieszę się, że to jakoś przyzwoicie w końcu wyszło.

Zastanawiam się tylko ,dlaczego odcinki , które moim zdaniem, są najgorsze, okazują się jednymi z najlepszych. Może jestem zbyt przywiązany do tych moich opisów, które porzuciłem na rzecz stylu pisania współczesnego? (ale teraz wymyśliłem) Nie wiem jak Ciebie, ale mnie właśnie taka ubogość języka, o której wspomniałaś, trochę przeraża. W zasadzie to w tej chwili zazdroszczę takim osobom jak Hnat czy Invidia, że potrafią uzyskać jakieś dłuższe opisy, np. charakteru. Mi to już jakoś nie idzie

W każdym bądź razie dziękuję za komentarz

A teraz Wam się czymś pochwalę- zupełnie nowym plakacikiem! <wszyscy na kolana > Odkryłem, że uwielbiam robić bonusy

[IMG]http://i50.************/282hmwh.jpg[/IMG]

edit: Ale mi "Marilynowo" wyszło

Ostatnio edytowane przez Gio : 11.01.2010 - 19:52
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.01.2010, 19:56   #60
Sandy

Reputacja: 12

Cytat:
<wszyscy na kolana >
Chciałoby się

"Marilynowo"? Ja bym powiedziała, że Georgia wyszła tutaj jakoś tak męsko... Ale może to po prostu przywidzenia moich zmęczonych oczu ^^
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania