Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.09.2013, 07:43   #751
Shiver

Reputacja: 21
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

W sumie trudno określić czy brak tych zdarzeń to dobre czy złe wyjście. Czasami przez nie tracimy sima w najmniej oczekiwanym momencie, ale czasem chcemy upozorować śmierć sima (pozbyć się go) aby wyglądała naturalnie (a nie topienie go w basenie otoczonym ścianami dajmy na to).
Jeśli włosy będą rosnąć to potrzebny będzie też fryzjer :3 (a przynajmniej byłoby fajnie gdyby był)

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.09.2013, 09:47   #752
Searle

Reputacja: 10

Cytat:
The Sims 4 będzie działać lepiej na słabszych komputerach, lepiej niż The Sims 3.
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale w sumie patrząc na grafikę czwórki, to kto wie

Cytat:
Z biegiem czasu włosy oraz zarost Simów rosną.
Jedno z moich marzeń dotyczących czwórki spełnia się
stare 14.09.2013, 09:48   #753
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Mi się wydaje, że te "zdarzenia losowe" będą przez nas kontrolowane, na przykład chcesz, by sim się utopił, idziesz zmęczony popływać, no meteor w ciebie nie walnie, chyba, tak jak w ts3, ale tam trzeba było dużo przez teleskop lukać, czy coś takiego.
stare 14.09.2013, 10:08   #754
Shiver

Reputacja: 21

Najlepiej to by było gdyby dodali opcję włączenia/wyłączenia zdarzeń losowych.
Poza tym to nie tylko meteoryty, są jeszcze te składane łóżka (w podstawie raczej ich nie będzie, ale w dodatkach czemu nie), porażenie prądem (to niby można wywołać samemu, ale mnie się nigdy nie udało), albo zwykły pożar.
stare 14.09.2013, 10:09   #755
marandile

Reputacja: 14

Mnie sie wydaje, że z tymi włosami to nie będzie tak, że będą 'płynnie' z dnia na dzien sobie rosnąć, tylko będą 3-4 'długości' danej fryzury i w miarę upływu czasu włosy będą 'przeskakiwać' na dłuższą długość
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.09.2013, 11:30   #756
anie_1981

Trzeba poczekać do jakiegoś pełniejszego gameplaya, na dzienniku twórców nie było za wiele możliwości dla falowania włosów na wietrze Nawet wtedy gdy parka wyszła na dwór do rakiety nie widziałam żadnego poruszającego się skrawka fryzury. Niektóre niusy mi się nawet podobają. Zastanawiam się tylko, skoro włosy będą rosnąć i falować na wietrze, OK, super, ale to się będzie działo Simom z całego miasta.... Jak to się ma do stwierdzenia, że czwórka będzie chodziła lepiej niż czwórka na tym samym komputerze...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.09.2013, 20:01   #757
Agor-ia

Uważam, że brak zdarzeń losowych nie jest dobrym pomysłem...Osobiście nie odbierałabym grze tej nutki nieprzewidywalności. Lubię, kiedy wypadki chodzą po simach

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.09.2013, 22:50   #758
cerastes

Cytat:
Napisał Agor-ia
Uważam, że brak zdarzeń losowych nie jest dobrym pomysłem...Osobiście nie odbierałabym grze tej nutki nieprzewidywalności. Lubię, kiedy wypadki chodzą po simach
Myślę dokładnie tak samo. Jestem zawiedziona. Poza tym, lubiłam w grze jak właśnie takie losowe wypadki miały wpływ na scenariusz gry, liczyłam nawet na to, że będzie tego więcej.

Ostatnio edytowane przez cerastes : 14.09.2013 - 22:52
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2013, 10:03   #759
Piwusia

Śledzę Wasze komentarze w tym wątku i widzę, że wielu z Was przywiązuje wielką wagę do szczegółów, na które ja nigdy nie zwróciłabym uwagi, dla mnie liczy się przede wszystkim grywalność, ale zgodzę się z tym, że każdy ma inne wymagania względem tej gry. Niestety twórcy nie mogą spełnić oczekiwań wszystkich fanów. Jeśli chodzi o grafikę, mam mieszane uczucia, jest kreskówkowa i zabawna, ładna, ' dwójkowa', ale zbyt infantylna. Jeszcze nie tak dawno sądziłam, że czwórka nie powstanie, ale mogłam się domyślić, że twórcy zaserwują nam powtórkę z rozrywki. Jak tak dalej pójdzie to niedługo będziemy świętować wydanie setnego pudełka ze znaczkiem The Sims! Już na chwilę obecną jest chyba z 50 gier na sam PC, wliczając jedynkę, dwójkę, dodatki i akcesoria do niej oraz trójkę z rozszerzeniami. Cóż, chyba jest to po prostu specyfika tej serii, choć podchodzi to według mnie pod bezduszne trzepanie kasy. Mam tylko serię The Sims 2 i jest to naprawdę dobra symulacja, trójka wydaje mi się zbyt przedobrzona i chaotyczna, by poświęcać jej czas. Zakupiłam dwójkę dwa lata temu, bo trójka nie poszłaby mi na mój ówczesny komputer, a poza tym była droższa. Nie żałuję, że nie odczekałam trochę i nie kupiłam trójki, bo teraz, o proszę, już czwórka za rogiem! Nie wiem, czy kupię, ale śledzę zainteresowaniem rozwój serii, odrzuca mnie tylko myśl, że miałabym później kupować coś w STORE, nie dość, że te wszystkie expansion packi, to jeszcze światy, internetowe Sim Points... Czułabym się tym osaczona ze wszystkich stron i nic mi po tym, że byłoby to opcjonalne, bo ja chcę mieć pełną grę, a nie bawić się w coś takiego. Niestety twórcy coraz bardziej się rozdrabniają, no ale poczekamy... Ciekawie będzie zobaczyć czwórkę na sklepowych półkach i być może... naiwnie dać się w to wkręcić? Zobaczymy.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2013, 13:39   #760
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

widzieliscie nowego mhrocznego kosiarza? tutaj jest zdjęcie na DOTsim
sims.arhn.eu/2013/09/czwarty-mroczny-kosiarz/
według mnie wygląda świetnie 3

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania