![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Zakupiłam sobie niedawno the sims 2 zwierzaki i cztery pory roku ale dopiero wtedy się zorientowałam ,że mój komp ma za mało miejsca ;( ;( co mam zrobic powiem wam ,że na dysku c mam tylko antywirus skype te pliki z windowsa no i the sims 2 ten dysk ma 9,00gb a teraz ma tylko 512 mg a dodatki mam na dysku D można zakupic troche miejsca wolnego jak tak to gdzie i po ile musze się zmieścic w 60 złotych
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 11
|
![]()
nie znam się na cenach pamięci i nie wiem czy się zmieścisz w 60 zł, ale możesz spróbować zaoszczędzić trochę miejsca na dyskach. zrób defragmentacje:
- wchodzisz w mój komputer, klikasz prawym na dysk który chcesz zdefragmentować i wybierasz właściwości. wchodzisz w zakładkę narzędzia i wybierasz defragmentuj. otwiera ci sie defragmentator dysków. znowu wybierasz dysk do defragmentacji i kilkach na defragmentuj. cała zabawa może trochę potrwać ale się opłaca bo masz trochę więcej miejsca i komp szybciej chodzi. a pamięci możesz poszukać w każdym sklepie komputerowym.
![]() |
![]() |
#3 | |
Admin Emeryt
Reputacja: 10
|
![]()
Jeśli masz sporo miejsca na dysku D, możesz tam przenieść Moje Dokumenty, a wraz z nimi wszystkie zapisy gry z TS2. Jak to zrobić - napisałam w tym temacie
![]() Radzę też zrobić oczyszczanie dysku: Start > Programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Oczyszczanie dysku. Wybierasz dysk C, zaznaczasz haczyki w każdym kwadraciku i klikasz OK. Operacja trwa tylko chwilę, a czasem pozwala pozbyć się wielu megabajtów śmieci ![]() Cytat:
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - Terry Pratchett Ostatnio edytowane przez Eámanë : 06.08.2007 - 21:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
Mogę zrobić mały offtopic? Czy przy oczyszczaniu dysku na pewno nie usunie mi się coś ważnego?
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
![]() Ja tylko nigdy nie zaznaczam "Kompresuj stare pliki" - nie usuwa to plików, tylko zmniejsza ich rozmiar, ale nie wiem do końca na jakiej zasadzie to działa i które pliki zostałyby skompresowane, więc wolę nie ryzykować. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
dzięki Isi :smirk:
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Możesz zakupić specjalną kostkę z dodatkową pamięcią... Ja taką mam.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Cytat:
![]() Chodzi mi raczej o to, że nie jestem pewna, które pliki byłyby skompresowane (czy dokumenty, czy pliki programów, systemowe itp.), czasem czegoś nie używam długo i np. po roku do tego wracam, a tu by się okazało, że jakaś część gry czy programu jest skompresowana (zapisy czy coś ![]() ![]() Edit: Dzięki Eámanë za wyjaśnienie, to tym bardziej nie dla mnie, jak mi ma jeszcze coś zwalniać. ![]()
Ostatnio edytowane przez Isi : 22.08.2007 - 21:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Admin Emeryt
|
![]()
Wydaje mi się, że takich plików można normalnie używać, tyle, że komputer działa wolniej, bo żeby z nich skorzystać, musi je zdekompresować
![]() ![]() ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|