![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Jak widać po nazwie tematu, postanowiłem zbudować otoczenie od zera
![]() Nim zaczniemy zwiedzać, jeszcze kilka słów wyjaśnienia: dom niektórym może wydać się znajomy, jest wzorowany na domu z pewnego serialu. Poświęciłem wiele pracy i wysiłku by odwzorować ten dom w grze, mówię to po to by potem nie było że "zgapiłem" dom z serialu ![]() A teraz zapraszam na prezentację ^^ Bryła domu: (wyszła klockowata ale przy takim rozkładzie pomieszczeń nie mogło być inaczej) I to na tyle, to chyba moja najdłuższa prezentacja. Mam nadzieję że dom wam się spodobał, zapraszam do komentowania ![]() Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 13:49 |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Domyślam się, że to wzorowany domek, ale ta fiolteowo - czerwona elewacja jest straszna!!!
Salon ładny, jadalnia taka trochę nieskazitelna, jakby była używana tylko od święta. Za to kuchnia wygląda tak jakby ktoś dosłownie przed chwilą z niej wyszedł ![]() Pomieszczenie gospodarcze troche puste. Bardzo ładny schowek. Sypialnie i łazienki poprawne, z dwoma wyjątkami: 1. Pokój syna - na plus - połączenie kolorów granatowego z bordowym - ale ta tapeta taka sama jak w przedpokoju, chociaż w innych sypialniach mają inny kolor. Ma się wrażenie jakby to nie było osobne pomieszczenie. 2. Pokój córki - miał być słodki i różowy, ale trochę przesadziłeś z tą "różowością" i wyszedł oczodajny ![]() Bardzo ładne obrazy w sypialni gościnnej i głównej ![]() Stryszek - faktycznie takie schodki byłyby super, ale znowu to połączenie kolorów - bordo i fiolet. Podoba mi się też połączenie turkusowych ścian i granatowych zasłon ![]() Ogródek skromny, ale praktyczny (nie ma przy nim za wiele roboty) i przytulny. Wyszedł mi w tej opini straszny bełgot, ale to dlatego, że starałam się niczego nie pominąć ![]() Ostatnio edytowane przez Callineck : 18.08.2008 - 00:38 |
![]() |
#3 | ||||
Guest
|
![]()
Pierwsza ocena ... przyznaję że bałem się zobaczyć ^^"
Elewacja taka jest oryginalnie i taką zostawię, nie mniej jednak masz rację: tu wygląda strasznie (w serialu lepiej to wygląda). Chyba poszukam lepszej cegły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za opinię, naprawdę jest dla mnie bardzo ważna ^^ |
||||
![]() |
#4 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Bardzo mi sie podoba dom jest typowo 'amerykanski' i to mi sie w nim podoba. Kuchnia jest genialna. A z jakiego serialu jest ten dom bo nie kojarze? 10/10
|
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 15
|
![]()
Zupełnie nie wiem po co te dwa salony. No a najgorzej wyszły ci wszystkie sypialnie. Jest w nich bardzo pusto, meble są w "roskładzie", nie ma jakowego symetrycznego(?), czy tam dekustownego rozłożenia rzeczy. Bryła wydaje się , jakby z klocków i bardzo dziecinna, co podęguje fakt, ze elewacja jest strasznie kolorowa! Popraw to! Ja daję 7/10, ale tylko i wyłącznie za dół wnętrz. Nic innego mi się w tym domie nie podoba.
PS.No, faktycznie amerykaski. PS2. Z jakiego serialu wziąłeś tą chatę? Beverly Hills?
#6 |
Guest
|
![]()
Nawet niezły domek..ale się przyczepię:
- ta fioletowa tapeta(nie wiedziałam jak to nazwać) na zewnątrz jest nieciekawa..nawet bardzo -Jadania jest bardzo ładna,urządzona z gustem..ale taka " nieużywana" .Ja wiem,że jest reprezentacyjna ale.. - Ten pokoik córki jest strasznie.. oczodajny.Wszystko różowe,aż mam mroczki przed oczami.. i to łożko takie jakieś.. niestabilne? -Przy obrocie o 180 stopni.. zniknęla lampa na suficie xD tylko taki cień widać.. -A reszta pokoików genialnie urządzona ![]() I pytanko: Sam to zbudowałeś?Jeśli tak to chylę czoła , bo ja nigdy bym takiego domu nie zbudowała ![]() |
![]() |
#7 | ||||||
Guest
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję wszystkim za komentarze, i zapraszam do oceny innych ^^ |
||||||
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Moim zdaniem ten dom jest ładny. Są ładnie urządzone pokoje a szczególnie jadalnia i pokój córki.
|
![]() |
#9 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Bardzo ciekawa bryła domu taki typowy amerykańska posiadłość albo brytyjska .
Ogród trochę pustawy jak dla takich bogaczy przydało by się więcej roślinności ale nawet ładny . Wnętrze ładne ale sypialnie i łazienki ci nie wyszły za to reszta pomieszczeń bardzo ładnie ogólnie bardzo spodobał mi się bryła domu za co wielki + ponieważ bryły domu są dla mnie najważniejsze . Bryła 9\10 - za kolorystykę która nie za bardzo mi odpowiada . Ogród 6\10-jak wspomniałem trochę pusty Wnętrze 7\10 - te - 3 to za sypialnie i łazienki które nie wyszły ci kiepsko podobierane meble do kolorów ścian i podłogi lub na odwrót Ogół 7\10
#10 |
Guest
|
![]()
ogólnie bardzo ładny tylko ta łazienka na górze jest za durza 8,5/10
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|