Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.08.2008, 22:15   #1
Seraf
Guest

Domyślnie 7627 Clematis Lane [BRAK ZDJĘĆ]

Jak widać po nazwie tematu, postanowiłem zbudować otoczenie od zera Jedna z uliczek nazywa się Clematis Lane. Dom stojący pod adresem 7627, jest jednym z największych na Clematis L.

Nim zaczniemy zwiedzać, jeszcze kilka słów wyjaśnienia: dom niektórym może wydać się znajomy, jest wzorowany na domu z pewnego serialu. Poświęciłem wiele pracy i wysiłku by odwzorować ten dom w grze, mówię to po to by potem nie było że "zgapiłem" dom z serialu

A teraz zapraszam na prezentację ^^

Bryła domu: (wyszła klockowata ale przy takim rozkładzie pomieszczeń nie mogło być inaczej)

I to na tyle, to chyba moja najdłuższa prezentacja. Mam nadzieję że dom wam się spodobał, zapraszam do komentowania

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 13:49

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.08.2008, 00:27   #2
Callineck
Guest

Domyślnie Odp: 7627 Clematis Lane

Domyślam się, że to wzorowany domek, ale ta fiolteowo - czerwona elewacja jest straszna!!!
Salon ładny, jadalnia taka trochę nieskazitelna, jakby była używana tylko od święta.
Za to kuchnia wygląda tak jakby ktoś dosłownie przed chwilą z niej wyszedł
Pomieszczenie gospodarcze troche puste.
Bardzo ładny schowek.
Sypialnie i łazienki poprawne, z dwoma wyjątkami:
1. Pokój syna - na plus - połączenie kolorów granatowego z bordowym - ale ta tapeta taka sama jak w przedpokoju, chociaż w innych sypialniach mają inny kolor. Ma się wrażenie jakby to nie było osobne pomieszczenie.
2. Pokój córki - miał być słodki i różowy, ale trochę przesadziłeś z tą "różowością" i wyszedł oczodajny Tapeta za ciemna i za ciemny dywan i sufit.
Bardzo ładne obrazy w sypialni gościnnej i głównej
Stryszek - faktycznie takie schodki byłyby super, ale znowu to połączenie kolorów - bordo i fiolet.
Podoba mi się też połączenie turkusowych ścian i granatowych zasłon
Ogródek skromny, ale praktyczny (nie ma przy nim za wiele roboty) i przytulny.

Wyszedł mi w tej opini straszny bełgot, ale to dlatego, że starałam się niczego nie pominąć

Ostatnio edytowane przez Callineck : 18.08.2008 - 00:38

stare 18.08.2008, 00:36   #3
Seraf
Guest

Pierwsza ocena ... przyznaję że bałem się zobaczyć ^^"
Elewacja taka jest oryginalnie i taką zostawię, nie mniej jednak masz rację: tu wygląda strasznie (w serialu lepiej to wygląda). Chyba poszukam lepszej cegły

Cytat:
jadalnia taka trochę nieskazitelna, jakby była używana tylko od święta.
Jest używana codziennie, ale to pomieszczenie reprezentacyjne więc takie ma być

Cytat:
Pomieszczenie gospodarcze troche puste.
Racja ... dodam coś na te szafki

Cytat:
1. Pokój syna - na plus - połączenie kolorów granatowego z bordowym - ale ta tapeta taka sama jak w przedpokoju, chociaż w innych sypialniach są pod kolor. Ma się wrażenie jakby to nie było osobne pomieszczenie.
Rzeczywiście ... A wydawało mi się że inną dałem na korytarzu Dziękuję za zwrócenie uwagi, poprawię to ^^.

Cytat:
ale trochę przesadziłeś z tą "różowością" i wyszedł oczodajny
Zapewniam Cię że taki jest w oryginale Zmienię tapetę na jaśniejszą

Dziękuję za opinię, naprawdę jest dla mnie bardzo ważna ^^

stare 18.08.2008, 10:27   #4
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Bardzo mi sie podoba dom jest typowo 'amerykanski' i to mi sie w nim podoba. Kuchnia jest genialna. A z jakiego serialu jest ten dom bo nie kojarze? 10/10
Vanitas jest offline  
stare 18.08.2008, 11:01   #5
Gio

Reputacja: 15

Zupełnie nie wiem po co te dwa salony. No a najgorzej wyszły ci wszystkie sypialnie. Jest w nich bardzo pusto, meble są w "roskładzie", nie ma jakowego symetrycznego(?), czy tam dekustownego rozłożenia rzeczy. Bryła wydaje się , jakby z klocków i bardzo dziecinna, co podęguje fakt, ze elewacja jest strasznie kolorowa! Popraw to! Ja daję 7/10, ale tylko i wyłącznie za dół wnętrz. Nic innego mi się w tym domie nie podoba.

PS.No, faktycznie amerykaski.
PS2. Z jakiego serialu wziąłeś tą chatę? Beverly Hills?
stare 18.08.2008, 11:05   #6
blakistoni
Guest

Nawet niezły domek..ale się przyczepię:

- ta fioletowa tapeta(nie wiedziałam jak to nazwać) na zewnątrz jest nieciekawa..nawet bardzo
-Jadania jest bardzo ładna,urządzona z gustem..ale taka " nieużywana" .Ja wiem,że jest reprezentacyjna ale..
- Ten pokoik córki jest strasznie.. oczodajny.Wszystko różowe,aż mam mroczki przed oczami.. i to łożko takie jakieś.. niestabilne?
-Przy obrocie o 180 stopni.. zniknęla lampa na suficie xD tylko taki cień widać..
-A reszta pokoików genialnie urządzona ..ze smakiem.

I pytanko:
Sam to zbudowałeś?Jeśli tak to chylę czoła , bo ja nigdy bym takiego domu nie zbudowała

stare 18.08.2008, 12:40   #7
Seraf
Guest

Cytat:
Bardzo mi sie podoba dom jest typowo 'amerykanski' i to mi sie w nim podoba. Kuchnia jest genialna. A z jakiego serialu jest ten dom bo nie kojarze? 10/10
Dom można było oglądać w serialu "Providence". Obecnie można go zobaczyć w "Desperate Housewives".

Cytat:
Zupełnie nie wiem po co te dwa salony.
A dlaczego by nie? W tym wypadku jeden służy do podejmowania oficjalnych gości, drugi jest raczej dla domowników

Cytat:
No a najgorzej wyszły ci wszystkie sypialnie. Jest w nich bardzo pusto, meble są w "roskładzie", nie ma jakowego symetrycznego(?), czy tam dekustownego rozłożenia rzeczy.
Nie bardzo wiem co znaczy "dekustownego" Sypialnie są po prostu przestronne, nie każdy lubi zagracone pomieszczenia.

Cytat:
elewacja jest strasznie kolorowa! Popraw to!
Elewacja taka zostanie, ponieważ taka jest w oryginale. Naniosę tylko poprawki o których mówiłem wcześniej.

Cytat:
-Przy obrocie o 180 stopni.. zniknęla lampa na suficie xD tylko taki cień widać..
Ups ... ^^"

Cytat:
Sam to zbudowałeś?Jeśli tak to chylę czoła , bo ja nigdy bym takiego domu nie zbudowała
Tak jak powiedziałem, wzorowałem się na serialowym domu

Dziękuję wszystkim za komentarze, i zapraszam do oceny innych ^^

stare 18.08.2008, 13:37   #8
Agniesia
Guest

Moim zdaniem ten dom jest ładny. Są ładnie urządzone pokoje a szczególnie jadalnia i pokój córki.

stare 18.08.2008, 17:09   #9
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

Bardzo ciekawa bryła domu taki typowy amerykańska posiadłość albo brytyjska .
Ogród trochę pustawy jak dla takich bogaczy przydało by się więcej roślinności ale nawet ładny .
Wnętrze ładne ale sypialnie i łazienki ci nie wyszły za to reszta pomieszczeń bardzo ładnie ogólnie bardzo spodobał mi się bryła domu za co wielki + ponieważ bryły domu są dla mnie najważniejsze .
Bryła 9\10 - za kolorystykę która nie za bardzo mi odpowiada .
Ogród 6\10-jak wspomniałem trochę pusty
Wnętrze 7\10 - te - 3 to za sypialnie i łazienki które nie wyszły ci kiepsko podobierane meble do kolorów ścian i podłogi lub na odwrót
Ogół 7\10
Wielebny jest offline  
stare 18.08.2008, 21:44   #10
Rose_Rozyczka
Guest

ogólnie bardzo ładny tylko ta łazienka na górze jest za durza 8,5/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania