Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.05.2012, 19:28   #1
panna_p

Reputacja: 10
Wink ul. Malinowa by pannap

Witam, zamieszczam mój drugi dom. Mam nadzieję, że będzie się bardziej podobał niż pierwszy. Zdjęcia nie są najlepsze, bo jeszcze nie doszłam z tym do wprawy, więc musicie mi wybaczyć.
Dom budowałam przez dwa dni, może nie wygląda, ale trochę się przy nim namęczyłam. Zapraszam do oglądania zdjęć i komentowania.

Front:

Przedpokój:

(zdjęcie szafy)

Z przedpokoju idziemy do salonu (który połączony jest z jadalnią i kuchnią):

salon:

Jadalnia:

Kuchnia:

Łazienka:

Pokój komputerowy:

Sypialnia:

Ogród:

Rzuty:

Ostatnio edytowane przez panna_p : 11.05.2012 - 19:32
panna_p jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.05.2012, 13:25   #2
Aoi

Domyślnie Odp: ul. Malinowa by pannap

Rada numer jeden: zdjęcia rób raczej w trybie życia lub (jeśli na parceli nie ma simów) w trybie z opcjami, jakkolwiek się ten tryb nazywa. Nie będzie wtedy widać kratek

Pierwsze wrażenie ten projekt zrobił marne. Bryła średnia, nawet bardzo. Ale wnętrze jest już jak najbardziej pozytywne Szkoda tylko, że jest tak ciemno. Zwłaszcza w przedpokoju. Ładny jest, ale trochę światła by się przydało. No i podłogę bym wymieniła, nie lubię jej.
W salonie podoba mi się tapeta ALE jako dodatek, a nie na całą ścianę plus do kuchni i jadalni. Zbyt pstrokato się zrobiło. Samą kuchnię w ogóle zrobiłabym z innymi ścianami. No ale podoba mi się pomysł otwartej kuchni. Bardzo lubię takie układy, podobają mi się.
Łazienka, powiem Ci, ma fantastyczne ściany Rewelacja. Nie podoba mi się toaleta, ale rozumiem, że kibelek był w zestawie z umywalką i szafą. Wybaczę przez to, że chciałaś, żeby wszystko do siebie pasowało. No i sterta z papierem toaletowym powinna być bliżej kibelka.
Pokój z komputerem bardzo ładny. Podoba mi się ta kwiecista tapeta.
Za to sypialnia to zdecydowanie NAJLEPSZE pomieszczenie w całym domu Przecudowny kolor ścian, no ideał

Moja ocena za całość: 8/10
Aoi jest offline  
stare 12.05.2012, 14:11   #3
panna_p

właśnie jak wrzucałam zdjęcia, to się tak zastanawiałam i też doszłam do wniosku, że zmieniłabym kolor ścian w salonie i kuchni.
panna_p jest offline  
stare 13.05.2012, 17:53   #4
Vaniliowa

hm......
Ja tak właściwie nie mam już co powiedzieć, bo moje zdanie jest takie same jak Aoi
Mogłabym napisać tak samo
Sypialnia jest naprawdę cudowna ! I ta tapeta
Ja uważam, że jest trochę za pusto w ogrodzie. Następnym razem daj więcej drzew, kwiatków i krzaczków i będzie git
Bryła też nie zaciekawa
Jak na drugi dom to fajnie ( ja pewnie bym tekiego nie zrobiła )
Więcej nie będe mówić, bo wszystko co chciałam już zostało napisane.
( ocena: też 8/10 )

edit: Właściwie to nie wiem czego mi brakuje w tym ogrodzie.
Bo z jednej strony to roślin jest chyba wystarczająco.
E tam, sama nie wiem. Po prostu mi coś nie pasi

Ostatnio edytowane przez Vaniliowa : 13.05.2012 - 17:59
Vaniliowa jest offline  
stare 13.05.2012, 19:37   #5
haughton

Obejrzałem oba Twoje projekty i moim zdaniem jak na początki - jest całkiem całkiem. Prorokuję, że bedą z Ciebie ludzie, bo zgrabnie łączysz style i kolory i tu nie ma się zbytnio do czego przyczepić.

Na pewno razi mnie nieciekawa bryła i olbrzymi "baldachim" od frontu, bałbym się zapukać do drzwi w obawie, że całe to zadaszenie zwali mi się na głowę. Taka ilość cienia na pewno nie służy też kwiatom. Wnętrza mimo, że kolorowe wyglądają dosyć smutnie i ponuro (zasada nr 1 - do zdjęć włączamy oświetlenie), ale na pewno nauczysz się robić ładne fotki i będzie git. W normalnych warunkach taka ilość kwiecistych tapet byłaby nie do zniesienia, ale według mnie tutaj to aż tak bardzo nie razi - gdyby ściany były "spokojniejsze" wnętrza mogłyby sprawiać wrażenie pustych, bo w domu nie ma zbyt dużo mebli i dekoracji. Otoczenie domu też wieje pustką, tutaj mogłoby być więcej zieleni czy innych "przydomowych" drobiazgów.

Najbardziej podoba mi się sypialnia - bardzo przytulna i zachęcająca do wypoczynku oraz przedpokój - fajny pomysł z tymi częściowo przeszkolnymi ściankami/parawanami.
Zdjęcia na pewno będą ładniejsze jeśli w przyszłości zrobisz je jak radzą poprzedniczki - w trybie życia, z wciśniętym klawiszem Tab - i oczwiście z włączonym oświetleniem.
haughton jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania