![]() |
#1 |
Reputacja: 13
|
![]()
Oto i dosyć prosty dom, a raczej bunkier dla tych, co boją się nuklearnego ataku. Aktualnie niezamieszkany, chyba, że wpadnę na pomysł napisania historii o charakterze katastroficznym. Zapraszam do komentowania.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na koniec dwa zrzuty z góry: ![]() ![]() To mój pierwszy dom na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Z góry dziękuję za wszelkie porady. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 15
|
![]()
Super klimat! Bardzo podoba mi się wszechobecna ciemność i tajemniczość. Bardzo industrialne i niepokojące
![]() 10/10, pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Takie no nie mój styl
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
@upup: już się bałam, że to Ty wstawiłeś tu jakiś swój domek.
Dom naprzeciw nie boi się apokalipsy zombie ![]() Wszędzie takie same ściany? Nieee. http://i.imgur.com/7wyNiJe.jpg - prawa fizyki? No i przy kole garncarskim się stoi. Łazienka mnie urzekła ![]() Zbudowanie domku z jednego setu mebli to żaden wyczyn. Czemu nie ma piwnicy? Gdzie jakaś namiastka warsztatu? Klimatyczny, owszem, ale zbyt prosty. Bez oceny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 21
|
![]()
Pomysł fajny, ale wykonanie już mocno średnie.
Przede wszystkim, bunkry są z reguły budowane pod ziemią i zamaskowane tak, że ich nie widać, ewentualnie znajdują się pod innymi budynkami. Po drugie, rozkład pomieszczeń różni się od zwykłego mieszkania, a tutaj takie masz na dobrą sprawę. No i po trzecie, wbrew możliwym pozorom, wyposażenie nie różni się wiele od takiego standardowego. A już na pewno wszystko nie jest oklejone taśmą w żółto-czarne paski ![]() I zastanawiam się jaki jest cel tej ogrodzonej barierkami betonowej dziury przed domem ![]() Tylko nie mów, że to jacuzzi ![]() Podsumowując to dla mnie zbudowałaś całkiem zwyczajny dom urządzony "apokaliptycznie" (chociaż tak bym tego nie nazwał nawet). Jak chcesz budować "na poważnie" to lepiej na początek zacząć od normalnych domów ![]() Ostatnio edytowane przez Shiver : 20.08.2015 - 21:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Shiver - tak, to jaccuzi, bo wszystkie (no prawie) elementy pobrałam ze strony http://www.parsimonious.org/. Zapomniałam, jak buduje się w dwójce piwnice
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 25
|
![]()
Fajny pomysł i fajnie byłoby poczytać tę apokaliptyczną historię :v
Szkoda, że nie ma piwnic - schrony raczej kojarzą mi się z podziemiami. Poza tym wszystko identyczne ![]() ![]() Jeszcze na koniec: z zewnątrz wygląda o wiele lepiej ![]() Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 22.08.2015 - 13:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Ten napis SOS to po to jest, by nas (a precyzyjniej: mieszkańców owego bunkra) jakieś wojsko zabrało z tej postapokaliptycznej ziemii (pierwotnie ten bunkier miał stać na pustynii)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Te krzesła niby-lewitujące takie już są. Wiem, że to dziwnie wygląda, ale urządzałam bunkier posługując się jednym zestawem. Link do strony, skąd jest pobrany, już wymieniłam, można tam znaleźć to i wiele innych (są tam fajne karnacje i ubrania). Ale faktycznie, z tymi krzesłami to niezły ubaw - sama dopiero teraz zwróciłam na to uwagę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|