Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi
Mam pewne pytanie. Nagralam filmik, ale bez dźwięku, więc nie ma sensu go wstawiać :D. Otóż Sim na bodajzę 3 czy 4 poziomie umiejętności gry na fortepianie gra pewną znaną melodię. taką wolną i piękną. Może mnie ktoś pomóć :D?
Czy jest jakiś sposób na pozbycie się negatywnego nastroju? Moja simka od kilku dni ma w nastrojach "Nieuprzejmego Wampira", choć w pobliżu żadnego nie ma. Klikanie na skrzynkę pocztową i uszczęśliwianie wszystkich nic nie pomaga.
kup sobie w nagrodach szczescia zyciowego menedzer nastrojnika i kliknij na simke 'ulecz', powinien zniknac. aczkolwiek czasem zle dziala i wtedy simowi spada energia drastycznie, musisz wiec do skutku;p
Czy jest jakiś sposób na pozbycie się negatywnego nastroju? Moja simka od kilku dni ma w nastrojach "Nieuprzejmego Wampira", choć w pobliżu żadnego nie ma. Klikanie na skrzynkę pocztową i uszczęśliwianie wszystkich nic nie pomaga.
wpisz kod testingcheatsenabled true i z wcisnietym ctrl kliknij na nastrojnik,w ten sposob go usuniesz
Saheli019
04.11.2010, 13:10
Moja Simka kupiła sobie lokaj Plazma-odpicowałam go i....nie da sie jechać na góre windą! Wszystkie Simy za każdym razem stoją na dole,nawet ochroniarz! Chciałam skasowac windę i nową wstawić,ale mi wyskakuje,że obiekt zawiera jakąś Simke w środku. Co mam robić???
wpisz kod testingcheatsenabled true i z wcisnietym ctrl kliknij na nastrojnik,w ten sposob go usuniesz
Wielkie dzięki!
nossible
04.11.2010, 13:58
Zabierz z gry następujące katalogi:
Z Documents and Settings:
DCBackup
DCCache
Library
SavedSims
Saves
InstalledWorlds
Mods (Jeśli używasz teko sposobu od Kariery)
Z katalogów gry:
Żeby każdy dodatek nieoficjalny mógł działać, w każdym katalogu gry (nie documents), trzeba tam umieszczać plik d3dx9_31.dll. Podczas instalacji łatek, dodatków i akcesoriów, zabierzmy ten plik. Słowem, jak to pięknie ujęli twórcy gry w opisach patchy, należy cofnąć kroki, które się podjęło w celu zainstalowania modów, hacków i nieoficjalnych dodatków. Oczywiście potem można je oddać.
EDIT: Chrzan, instalujemy tylko łatę do podstawki i najnowszego, zainstalowanego dodatku.
Czy zabrania tych wszystkich folderów może mi pomóc w odpaleniu gry? I wygląda na to ,że nie mam tego pliku d3dx9_31.dll. Wiem ,że się narzucam strasznie ,ale gra kupiona niemal tydzień temu ,a nie miałam możliwości prawdziwie pograć ani przez chwilę. Błagam o odpowiedź.
anie_1981
04.11.2010, 16:02
Te katalogi zabiera się z gry na czas reinstalacji, instalacji łatek czy dodatków. Zabierz na razie tylko Mods i zobacz czy gra będzie działać, bo inne nie powinny wpływać na grę.
Fiorella
04.11.2010, 17:03
Czy sim może się upić?
anie_1981
04.11.2010, 17:59
To zależy co rozumiesz przez słowo "upić". Są drinki nastrojowe, po których Sim będzie się zachowywał bardziej "swobodnie", one tak jakby zmieniały na chwilę jego cechy charakteru. Moje Simy na co dzień nie tańczą na stołach i szafkach kuchennych... A po takim drinku nastrojowym już tak.
nossible
04.11.2010, 18:06
Te katalogi zabiera się z gry na czas reinstalacji, instalacji łatek czy dodatków. Zabierz na razie tylko Mods i zobacz czy gra będzie działać, bo inne nie powinny wpływać na grę.
Nie mam folderu Mods. I tak,właśnie chcę ponownie zainstalować PZ, bo dodatek ten nigdy nie działał mi poprawnie. Czy powinnam właśnie wszystkie te foldery wywalić?
anie_1981
04.11.2010, 18:08
Taaaaak! Tak jak wielokrotnie pisałam, proszę nie każ mi pisać całej tej litanii od nowa...
Saheli019
04.11.2010, 19:15
Chciałaby kupić apartament,ale niestety nie ma w wieżowcach skrzynki na listy,a ja często z niej korzystam gdy potrzebuje by Simy miały potrzeby statyczne. Czy jest inny sposób by Sim miał potrzeby statyczne bez skrzynki?
Mam zapytanko. Ktoś tu pięknie przerabiał Sunset Valley na potrzeby PZ. Czy mógłby mi to miasto wysłać? Bo jestem leń, przyznaje się, a dodatkowo nie mam takich umiejętnosci by zrobić samemu :P. A Bridgeport jest dla mnie ciasne i smutne :/.
rocktechnika
04.11.2010, 19:33
Chciałaby kupić apartament,ale niestety nie ma w wieżowcach skrzynki na listy,a ja często z niej korzystam gdy potrzebuje by Simy miały potrzeby statyczne. Czy jest inny sposób by Sim miał potrzeby statyczne bez skrzynki?
Jak to nie ma skrzynki pocztowej?! Jest w korytarzu na parterze zawsze taka wieloosobowa skrzynka i działa z kodem identycznie, jak ta normalna, domowa.
JBronkar
04.11.2010, 19:47
haha jezu, oczywiście jest skrzynia pocztowa tak jak na bloku. ;/
Pomyśl się, dom domowy mieszkają jedna rodzina i ma jedną skrzynię. A na bloku mieszkają wiele osób którzy są sąsiadami i muszą mieć własną pocztę.
anie_1981
04.11.2010, 19:50
Jest już nawet mod na kupowanie tej skrzynki i takiego zsypu na śmiecie.
aniuchat
04.11.2010, 20:30
Witam, jestem na 3 etapie samozatrudnienia w zespole muzycznym i za chiny nie wiem jak zarejestrować knajpę na koncert (kasę zbieram poprzez wielogodzinne granie na ulicy). W książeczce napisali o możliwości rezerwowania lokali, ale nie napisali jak to zrobić, nerwy mi już wysiadają. Mam 5 gwiazdek, jestem wampirem (podobno można się tego pozbyć, ale jak) POMOCY
anie_1981
04.11.2010, 21:33
Dostajesz zlecenia? Jak? Ja jeszcze ani jednego nie miałam... :(
JBronkar
04.11.2010, 22:01
Wk****a mnie to znowu mam błędy. Oczywiście nie mam modów ;/
Moja simka dostała komunikatu okazji, więc pojechała do biura pracować. Ale nie może wejść! Wyskakuje jej chmurek! Nawet do księgarni też nie mogła. ;/ A do klubów mogła wejść.
http://img822.imageshack.us/i/screenshotqp.jpg/
Wiecie co to ma być?! Wy też macie?
Wampirencja
04.11.2010, 22:01
@up: chyba to jest "tył" budynku... Spróbuj klikać nie na budynek a na "bańkę" na budynku. W końcu musisz zaznaczyć do którego przybytku ma wejść, może to jakkolwiek pomoże.
Np. okazję możesz wykonać między 12:00 a 20:00 a simka próbuje o 7 rano to zrobić.
Ktoś mi odpowiedział na problem z lokajem:
Lokaj się nie pojawia przez kolejne kilka simowych dni (brudne ubrania rosną i rosną, tak samo talerze). Ostatni się pojawił tylko na pobranie pensji poprzez chmurkę dialogową w rogu ekranu, ale nie osobiście. No i znowu zwalniam-zatrudniam-zwalniam...
A knajpki nadal nie widzę - wiem, że są po dwa-trzy miejsca w jednym budynku ale żadne to nie jest ta restauracja ;)
No nic, nie są to takie błędy, które mi utrudniają grę.
Za to wampir mi zaczął wariować. Swoje zdolności miał cały czas (dzień/noc) albo wcale i nagle wszyscy nawet ze znaczkiem serca nie chcieli się z nim witać przyjaźnie, całować, obejmować =_= Szczęście, że można go zmienić z powrotem w sima i znowu w wampira.
Gdyby nie to, że ta gra to "the sims" to bym rzekła, że czas na łatkę. Ale łatki zwykle mi psuły grę doszczętnie ;)
I tak nie żałuję kupna.
PYTANIE INNE, na luźno:
Czy można jakoś zmienić za-simienie barów? Nawet te super uczęszczane mają po 2-3 gości nie licząc ochrony i barmanów.
beata18ns
04.11.2010, 22:29
tez przylacam sie do pytania o zasimienie jak bylo wyzej napisane klubow, widzialam mod ktory przedluza godziny otwarcia barow knajp itp, widzieliscie juz nowe pralki i plac zabaw ktore oferuje store? kusza mnie te pralki a glownie ten kosz na ubrania ale 1200 to troche duzo jak na taki zestaw ;/
JBronkar
04.11.2010, 22:30
Niestety nie pomogło, spróbowałam co to ty napisałeś/aś. Ale powiem moja simka teraz pracuje jako strażak niedawno jechała do teatru filmowego, jest tylko jeden wejście/wyjście. Więcej nie ma, więc znowu nie mogła wejść aby gasić ogień. :( Nie wiem cokolwiek zrobię.
Saheli019
05.11.2010, 08:30
O kurczaki,ale ja niedomyślna jestem! Widziałam owszem te skrzynkia,ale myślałam,że to tylko tak do dekoracji ! he he....
Wampirencja-mi tez zaczeły się pokazywać okazje z księgarnią "Zakładka" i Małą restauracją Korsykańską-oczywiście okazało się,że ich wogóle NIE MA w tym mieście,bo nawet jak biorę na podgląd mapy to nie ma gwiadki,że jest okazja. mojm zdaniem to błąd w grze. Tym bardziej,że mi czasami wyskakuje też taka okazja "Wypij drinka w klubie o nazwie...." -i nie ma nazwy klubu,albo każe mi się zaprzyjażnić z Simem,którego w ty mieście nie ma.
JBronkar
05.11.2010, 10:18
Shaheli019- o nie! dobrze mówisz. Trzeba wysłać ten błąd do EA, aby zrobili nowszą aktualizacje i problem zniknie.
anie_1981
05.11.2010, 10:51
Ludzie, a ja tak z innej beczki, gram niby w to PZ, niby mam Karierę też, więc powinnam mieć też budynki z Kariery, ale ja znajduję w mieście (Bridgeport) tylko komis i wysypisko śmieci. Nie widzę remizy strażackiej, ani tych innych karierowych budynków. Czy ktoś mógłby mi napisać, albo nawet dać fotę miasta, z zaznaczoną remizą? Jak daję podgląd mapy to nigdzie nie widzę ikonki remizy.
JBronkar
05.11.2010, 12:07
anie 1981- miałam ten problem niedawno, to pewnie wina modów. Musiałam wykasować mod z dysku i problem zniknął. Może masz mod z internetu?
Mam problem z dodatkiem PZ. Wszystkie budynki, kluby itp z tego dodatku cały czas migają mi na czerwono, jak wejdę w nie np simką nic nie widać cały czas czerwone ściany tych migających budynków mi to zasłaniają, nie wiem co zrobić, jak to usunąć, pomocy :(
anie_1981
05.11.2010, 13:40
JBronkar To nie wina modów, tylko po prostu nie mogę znaleźć remizy, w innych miastach jest. W Twinbrook jest, w SV jest, tylko w Bridgeport nie wiem gdzie jest. Mi nie chodzi o znaczek na mapie tylko o faktyczny budynek, a u mnie w Bridgeport nie ma takiego budynku. Ludzie piszą, że jest, więc się tych ludzi pytam, gdzie konkretnie? Proszę o zdjęcie Bridgport spod widoku mapy i zakreślenie kółeczkiem, gdzie ta przeklęta remiza niby stoi.... :(
Ja też tak już miałam kilka razy i niestety nie udało mi się ukończyć tego zadania. Zazwyczaj można było kliknąć na przycisk dot. okazji i Sim sam szedł w odpowiednie miejsce, ale w tej sytuacji nic takiego się nie działo. Anulowałam wszystkie te okazje i zaczęły pojawiać się podobne, ale dla restauracji w wieżowcu z biurem :)
To samo ^^
anie_1981 poczekaj, za jakieś pół godziny dam screena.
anie_1981
05.11.2010, 13:53
Ja mam wyłączone okazje i tak ich nie wykonuję, a mnie denerwował ciągły ich natłok i wiecznie dzwoniące komórki.
Ludzie, a ja tak z innej beczki, gram niby w to PZ, niby mam Karierę też, więc powinnam mieć też budynki z Kariery, ale ja znajduję w mieście (Bridgeport) tylko komis i wysypisko śmieci. Nie widzę remizy strażackiej, ani tych innych karierowych budynków. Czy ktoś mógłby mi napisać, albo nawet dać fotę miasta, z zaznaczoną remizą? Jak daję podgląd mapy to nigdzie nie widzę ikonki remizy.
U mnie remiza jest , zaraz nad rzeką przed mostem po lewej stronie miasta, pomiędzy dwoma budynkami. W oddali, bardziej w lewo widać szpital.
anie_1981
05.11.2010, 14:14
No jest, faktycznie, jak mogłam nie zauważyć... Myślę o tym, by syn mojej parki został strażakiem, a tu nie mogłam znaleźć tej straży... No ale już jest, dzięki wielkie...
gdzie w grze znajdę auto z kanapkami?
Wampirencja
05.11.2010, 15:44
gdzie w grze znajdę auto z kanapkami?
One parkują na takich paskowanych, żółto-czarnych miejscach. Przyjeżdżają losowo, ale najczęściej są między 18 a 4, np obok klubu "Kujon" można kupić jedzonko z samochodu.
Mam problemy z założeniem zespołu. Kodami dałam wszystkim panom odpowiednie umiejętności do instrumentu, wsadziłam w wyposażenie sprzęt muzyczny. Ale nigdy nie udaje mi się razem grać (jak już ostatni sim zacznie to pierwszy wstaje i sobie idzie np.) oraz nie mam żadnych zaproszeń do klubu aby zagrać, a podobno miały się pojawiać..
kochana Wampirencjo mi chodzi o to,ze zbudowałam klub i chciałabym to autko postawić na parceli,ale w katalogu buydebug go nie ma,wiec może ktoś wie gdzie je znajdę
Saheli019
05.11.2010, 15:58
Mam pytanie: jak zostać miksologiem?? Córka mojej Simki ma na maxa miksologię i jest właścicielką baru...czy jest wogóle możliwość pracy jako miksolog?
Trzeba kliknąc na bar i tam wziąc prace jako barman
Ale oczywiście to jest praca dorywcza.
Przepraszam że post pod postem, i przepraszam że się powtarzam, ale muszę wiedzieć :(
Ile zarabia aktor na najwyższym szczeblu kariery ?
Wampirencja
05.11.2010, 20:46
zbudowałam klub i chciałabym to autko postawić na parceli
Znalazłam w sieci, że można pobrać miejsce, gdzie parkuje ten wóz z jedzonkiem http://dino.drealm.info/den/denforum/index.php?topic=297.0 (link w pierwszym poście) - wynika więc z tego, że nie można go wstawić na parcelę bezstresowo.
Po pobraniu tego powinnaś móc kupić miejsce parkingowe dla jedzonka (fajnie brzmi) i co jakiś czas będzie tam parkowac to auto. Co jakiś czas, nie non-stop.
Wyciąg z jednego forum pod pytaniem "Where I could find food cart?"
" i saw it on the road and followed it because it goes to different spots throughout the day" (zauważyłam je na drodze i śledziłem ponieważ to jest w różnych miejscach w ciązgu dnia <tłumaczenie luźne, jakby ktoś inglisza nie znał)
Tutaj z kolei możesz kupić autko na stałe. (link w pierwszym poście pod obrazkiem)
http://www.customsims3.com/smf/index.php?topic=3043.0
Mam nadzieję, że nieco pomogłam tym razem :)
Wapmirencjo dzieki za autko,ale klub bedzie tylko z miejscem parkingowym dla niego-ten hak tez znalazlam,w kazdym razie bardzo mi pomoglas za co bardzo Ci dziekuje
Kamis wpisz sobie kod testingcheatsenabled true,kliknij z SHIFT na skrzynke pocztowa i sprawdz ile zarabia na tym najwyzszym poziomie,po czym wroc na swoj poziom kariery,wsio
Dziękuję Ci ilona, nie wiedziałam o tym sposobie.
I dzięki Wampirencja, przyda się :D
beata18ns
05.11.2010, 22:53
da sie jakos wywolac okazje? jesli tak to jak? chodzi mi o pkt osobistosci
Matko, jak mnie te metra denerwują :(
Jest jakaś możliwość usunięcia ich? :(
da sie jakos wywolac okazje? jesli tak to jak? chodzi mi o pkt osobistosci
Z tego co wiem, nie da się wywołać okazji. Trzeba po prostu odbierać telefony i czekać. Nie wiem od czego to zależy, ale u mnie te okazje pojawiają się bardzo często, tyle że simy mają po trzy gwiazdki. Dodam, że zdobycie tych trzech gwiazdek było bardzo łatwe. Brat mojego sima był gwiazdą czwartego poziomu, a mój sim zaprzyjaźnił się z nim, co nie było trudne ze względu na więzy krwi, i od razu zdobył te trzy gwiazdki. Teraz zdobywanie kolejnych gwiazdek nie jest już na szczęście takie łatwe.
Matko, jak mnie te metra denerwują :(
Jest jakaś możliwość usunięcia ich? :(
Myślę, że swobodnie możesz je usunąć w edycji miasta. Nie sprawdzałam tego co prawda, ale wiem na pewno, że metro można sobie "zbudować", a jeśli można zbudować, to i usunąć.
Faktycznie metro jest trochę irytujące. Mój sim wracając z imprezy, z jednego z tych wypasionych domów na wzgórzu, część drogi jechał taksówką, a później przesiadł się do metra. Stracił przez to więcej czasu na podróż, a trzeba zauważyć, że nawet samą taksówką bardzo długo jechał.
Zdarzyło się też, że moje simy, wybierając się na imprezę do sąsiedniego wieżowca, nie poszły na pieszo, ale pojechały taksówką. Było naprawdę blisko, więc nie wiem, czy to objaw zwykłego lenistwa i wielkomiejskiej maniery czy też takie z nich gwiazdy, że na pieszo chodzić im nie przystoi ;P (oboje mają po trzy gwiazdki).
Wampirencja
06.11.2010, 01:28
Jest taka cecha do kupienia za punkty aspiracji "oportunista" (chyba?) - wtedy wyskakuje ich więcej. Chyba wpisanie kodu testingcheatsenabled true i kliknięcie na budynek może "wywołać" sztucznie okazje w tej lokalizacji, ale nie jestem pewna gdzie to wyczytalam i moze cos pominęłam.
Co do metra - wsadziłam simowi motor do plecaka to nim jeździ bez udziału metra.
beata18ns
06.11.2010, 10:01
wyskakuja u mnie te okazje ale nie za czesto i malo pkt dodaja, jeden sim ma 4 gwiazdki a drugi 3, i ciezko to zapelnic tzn ten pasek zeby zdobyc kolejna gwiazdke
A ja mam takie zbereźne pytanie, hyhy.
Moja simka ma marzenie życia : Mistrzyni romansów. Czyli musi zaliczyć pięciu różnych typów w pięciu różnych miejscach ;D.
Tyle co z panami nie będzie problemu, to nie mam żadnego pojęcia o miejscach.
1.Łóżko
2.Wanna
3.Winda
4. -
5. -
podejrzewam, że jedno to będzie auto, ale jeszcze go nie zdobyłam to się nie przechwalam wiedzą, ale drugiego nie umiem już zlokalizować :). Omajgothelpmi.
hellraiser
06.11.2010, 11:04
@up wydaje mi się, że chodzi o kilka różnych parcel.
Te... dobre...nie pomyślałabym...to będzie lubieżna noc, hahaha. Dzięki :D.
to wannie też można ten teges? o.O
wannie normalnej czy tej jacuzzi?
Ale jak klikam w edycji miasta, to te metra są że tak powiem 'połączone' z wieżowcami :(
I jak ja mam kupić mojej simce motor/samochód jak mieszka w bloku? :P
A nie ma napewno jakiegoś sposobu na ich usunięcie? :(
a wedycji nie można ustwaić miejsc parkingowych dla aut?
hellraiser
06.11.2010, 12:03
Można postawić, z kodem moveobjects on.
Kamis, jak metro i wieżowiec są na jednej parceli, to może poprostu spróbuj usunąć to wejście do metra, normalnie w trybie kupowania/budowania. Jak będzie trzeba, wpisz magiczny kod moveobjects on.
nossible
06.11.2010, 12:43
W porządku, wycięłam DCBackup ,DCCache, Library ,SavedSims, Saves oraz InstalledWorlds. Wszystko działa cacy. Tylko czy wklejając je ponownie gra będzie wciąż dobrze pracować?
Dobra. Z moveobjects on działa. Ale w niektórych wieżowcach z metrem mieszka już jakaś rodzina, i musiałabym zmienić aktywną rodzinę, nie? Czy da się jakoś?
Witam
Bardzo prosze o pomoc jeśli ktoś wie co zrobić,chodzio o to że kupiłam ścienne akwarium,jest niby uzupełnione ale nie pływają tam żadne ryby :(
Dlaczego tak jest ???
Meg - Z tego co mi wiadomo to przez mody.
A to w takim razie nie mam pojęcia...
O to dziwne bo ja nie mam żadnych modów...
Katka_Psychopatka
06.11.2010, 14:53
Chcę założyć zespół muzyczny, ale nie mogę nigdzie znaleźć simów, którzy dobrze grają :/ Jest jakiś sposób, żeby ich znaleźć?
Owl Finch
06.11.2010, 16:11
Czy można jakoś sprawić, żeby w SV, w klubach byli jacyś goście i wampiry? W ogóle w SV te kluby się prawie nie mieszczą ;/ beznadziejnie to wszystko zrobili... Pomysł bardzo dobry, ale można się bawić tylko w Bridgeport i w dodatku jest masa błędów...
Gdzie jest ten wieżowiec z jacuzzi? (jeśli było to pytanie to sorry)
Jacuzzi jest w klubie Prosperity.
Jacuzzi jest w klubie Prosperity.
chodzi o dom.
Wampirencja
06.11.2010, 17:03
Co do zapełniania gwiazdek (ktoś wczęsniej miał problem)- pogadaj z 2-3 celebrytami i zaprzyjaźniaj się z nimi jak najbardziej się da. I pasek rośnie z każdym punktem przyjaźni :) Rób imprezy i takie tam. To najszybszy sposób.
tutaj jest zdjęcie http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1317568&postcount=83
Marcin376
06.11.2010, 18:27
Witam ponownie :)
Obecnie otwieram trójkę przez dodatek po zmroku, ale mój problem dotyczy także podstawy oraz innych dodatków.
Mianowicie chce stworzyc zupełnie nowe miasto dla moich simów
(Sunset Valley i Twinbrook, czy jakos tak) nie podobają mi sie :P
Wiem, ze w "dwójce" da sie tworzyc okolicę i umieszczac parcele na niej według uznania, lecz w simsach 3 nigdzie dotąd nie zauważyłem podobnej zakładki, by stworzyc własne miasto.
Prosze was o odpowiedz i pozdrawiam.
JBronkar
06.11.2010, 18:33
Marcin376, nie ma takiego opcji. Wystarczy trzeba ściągnąć program do tworzenia okolic.
Pobieraj http://www.thesims3.com/game/tools/world
A tu masz samouczek jak się buduje miasto -> http://www.thesims3.com/content/pl_PL/promo/gamepages/worldtool/help.pdf
Widzę, że nie znasz się na simach 3. Sorry.
Elo.Mam juz the sims 3 po zmroku i wiem jak stać się wampirem.Tylko mam dylemat bo nie wiem jak stać się nietoperzem.NP. jak w ts2 że latasz nietoperzem a potem się odmieniasz.Więc z kładam tą proźbe z tym pytaniem jak latać nietoperzem w the sims 3 po zmroku?
Chryzantem Złocisty
06.11.2010, 19:38
w PZ nie możesz zmieniać się w nietoperza :|
Marcin376
06.11.2010, 20:06
Marcin376, nie ma takiego opcji. Wystarczy trzeba ściągnąć program do tworzenia okolic.
A tu masz samouczek jak się buduje miasto -> http://www.thesims3.com/content/pl_PL/promo/gamepages/worldtool/help.pdf
Dzieki za odpowiedz :)
A co do tego ze sie nie znam na simsach to moze masz racje,
gram dla przyjemnosci :P --> I enjoy it!
Owl Finch
06.11.2010, 20:13
w PZ nie możesz zmieniać się w nietoperza :|
niestety nie...
Witam
Bardzo prosze o pomoc jeśli ktoś wie co zrobić,chodzio o to że kupiłam ścienne akwarium,jest niby uzupełnione ale nie pływają tam żadne ryby :(
Dlaczego tak jest ???
JUż po problemie,jednak miałam jednego moda,moda na cenzure i dlatego nie miałam ryb ale teraz już są;)
Mam jednak jeszcze jeden problem,mianowicie moja simka miała iść dziś pierwszy raz do pracy,przyjechał samochód,a ona za żadne skarby nie chciała iść :( co ją wysyłałam to nie szła,może wie ktoś jak to naprawić???
evelinka30
06.11.2010, 20:37
Siemka. ;)
Od niedawna zaczęłam grać w TS3 Po zmroku. Jeszcze nie ogarniam tego dodatku stąd moje małe pytanko :P
Otóż mam już rodzinkę w Sunset Valley i chce ich wysłać na jakąś imprezkę do klubu. I tu się pojawia problem, bo kompletnie nie wiem jak :( Myślałam, że jakoś przez telefon się da czy przez komputer, ale nie znalazłam żadnej takiej opcji. Czy przypadkiem nie muszę ich przeprowadzić do innego miasta gdzie dostępne są kluby itd.?
Liczę na odp :)
musisz się po prostu wybrac do klubu jak do parku jak niema musisz go postawic/zbudowac
Owl Finch
06.11.2010, 20:40
Musisz po prostu ustawić w SV jakieś kluby. Jednak nikt do nich nie przychodzi, nie ma wampirów czy osobistości :( dlatego jeśli chcesz korzystać z Po Zmrokowego życia powinnaś przenieść rodzinkę do Bridgeport...
mam pytanie odnośnie apartamentów, gry nie mam, ale chciałbym się zapytac czy jest tak jak w 2 że się płaci co tydzień czy kupuje się jak dom
evelinka30
06.11.2010, 20:46
Aha dzięki za odp :D Hmm.. TS2 jednak było lepsze pod tym względem, nie trzeba było ich nigdzie przeprowadzać żeby się gdzieś pobawić. No trudno :(
Chryzantem Złocisty
06.11.2010, 21:05
mam pytanie odnośnie apartamentów, gry nie mam, ale chciałbym się zapytac czy jest tak jak w 2 że się płaci co tydzień czy kupuje się jak dom
płacisz co tydzień rachunki.
Nie uważam, że jeśli ktoś nie potrafi robić rzeczy dodatkowej (ja za taką uważam tworzenie nowych miast) w The Sims 3 to oznacza to, że nie zna sie na tej grze.
Czasem wystarczy "tylko" pomóc i nie trzeba komentować. Uważam to za cel m.in. tego wątku forum.
Nie robiłam nigdy miasta i podziwiam tych, którzy to robią, bo to pracochłonne zajęcie :).
anie_1981
06.11.2010, 22:11
Ja tak samo nie tworzę własnych miast. Może nie do końca dlatego, że nie potrafię tego programu obsługiwać, ale ja po prostu nie mam pomysłu na własną wyspę. Poza tym tworzenie miasta tym programem, jest nudne i żmudne. Do dwójki też można było tworzyć własną wyspę od podstaw, grą SimCity 4. Nawet tą grę kupiłam, ale nie wychodziło mi to tworzenie wyspy, więc tworzyłam własne miasto na mapie Miłowa.
A ja mam prośbę do posiadaczy PZ i NA. Kupiłby ktoś akwarium z NA i wpuścił tam ryby z PZ? U mnie nie widać ryb z PZ w akwarium z NA. Chciałabym, żeby ktoś z Was sprawdził, czy to normalne, czy tylko u mnie tak jest. W PZ doszły 3 gatunki, jeden z nich, gurami całujące, można kupić w spożywczaku. Proszę...
hellraiser
06.11.2010, 22:13
Anie_1981, u mnie normalnie pływają gurami całujące, trylobity kanalizacyjne i szlam morski (<- o ile można nazwać to rybą) w akwarium z NA. Dodam, że nie używałem nigdy hacków na cenzurę itp.
JBronkar
07.11.2010, 00:35
Może znacie termin nowych aktualizacji? Wiem, że niedawno pojawiła nowa akt. z PZ. Ale ono wywołują bardzo dużo błędów. I chcę tylko wiedzieć, kiedy w końcu EA naprawią masa błędów. Bo to mnie doprowadza do szału. <zły> :(
i nie chcę odpuścić tą grę. Bo ją wielbię. </3
Mam pytanko. Czy dodatek Po Zmroku współgra z Karierą? Chodzi mi o to, czy nowy dodatek nie wypiera mi zawodów związanych z poprzednim dodatkiem, czy może muszę sam dodawać parcele?
Chryzantem Złocisty
07.11.2010, 11:17
w BridgePort są parcele związane z Karierą - złomowisko,remiza strażacka,komis.
A ja mam takie durne pytanie >D
[dla jednej simki. /Albo parki ^^] Lepiej wybudować im ładną wielką willę, czy fajniej jest mieszkać w tym wieżowcu z jazzuzi? :D
@Edit: I myślicie że 50k starczy? :D
anie_1981
07.11.2010, 13:41
Zdecydowanie willa... Jak dla mnie to mieszkanie w tych apartamentowcach jest straszne. Zero prywatności.
EDIT: Ja zabrałam nawet cały katalog Mods z a i tak nie widać tych ryb. Tylko nowe ryby tak mają, stare gatunki są normalnie wyświetlane. W nowym akwarium też mam wszystkie gatunki, łącznie z nowymi, więc to raczej nie jest wina jakiegoś moda.
wiecie, dlaczego jak klikam żeby sim pojechał do pracy, to po chwili znika okienko i nie jedzie? please help
Chryzantem Złocisty
07.11.2010, 15:39
mieszka w domu z windą?moi simowie też tak mieli,okazało się że winda się zacięła i dopiero po 4 godzinach mogli wyjść z domu.
nie, są schody i sim jest na parterze...
anie_1981
07.11.2010, 15:57
Ten dodatek to worek z błędami. Królestwo za łatkę!
wiecie, dlaczego jak klikam żeby sim pojechał do pracy, to po chwili znika okienko i nie jedzie? please help
Też tak mam,to poprostu błąd gry,musimy czekać na łatke :(
Chryzantem Złocisty
07.11.2010, 20:43
pojawia mi się okienko
"Trzy to już tłok.Szczególnie podczas romansu.Trzeba tę liczbę zmniejszyć.
Czy chcesz to zrobić?"
cały czas daję,że nie,bo nie wiem o co chodzi :|
any ideas?
@down - nie,moja simka mieszka ze swoim chłopakiem i nie romansują z nikim innym.
beata18ns
07.11.2010, 23:16
lol nie wiem o co moze chodzic niestety, dzis zrobilam imprezke w domu-apartamencie i zaprosilam maksymalnie duzo osob, i oni wszyscy tloczyli sie pod drzwiami na parterze i o godzinie 18 sie przyjecie zaczynalo a oni o 20 juz mnie powiadamiali ze nie maja sily i ze super impreza ale musza leciec, bez sensu nawet nie weszli przeciez, wiec nie zapisalam i inastepnym razem ich kodem przenioslam na gore wszystkich i tez przed 20 juz do domu leca, to co to za impreza ;/
lol nie wiem o co moze chodzic niestety, dzis zrobilam imprezke w domu-apartamencie i zaprosilam maksymalnie duzo osob, i oni wszyscy tloczyli sie pod drzwiami na parterze i o godzinie 18 sie przyjecie zaczynalo a oni o 20 juz mnie powiadamiali ze nie maja sily i ze super impreza ale musza leciec, bez sensu nawet nie weszli przeciez, wiec nie zapisalam i inastepnym razem ich kodem przenioslam na gore wszystkich i tez przed 20 juz do domu leca, to co to za impreza ;/
Ja zauważyłam że simy zawsze z imprezy właśnie o 20 robiły wypad:) przynajmniej u mnie zawsze tak było.
Mam pytanie chciałam zamieszkać w apartamencie ale nie moge zmieniać okien wy też tak macie??? :(
I jeszcze jedno pytanie jak wysyłacie sima do CAS? Bo zauważyłam że co niektorzy tak robią jakimiś kodami i pozniej przytrzymują Shift ale to nie działa :/
anie_1981
08.11.2010, 10:47
Anjanka edytuj posty, to po pierwsze, żeby zmienić okna w apartamencie chyba wystarczy wpisać MoveObjects on. A wysyłanie Sima do CAS'a jest możliwe dzięki modom, a nie kodom. Niektóre mody dodają odpowiedni kod, inne dodają nowe opcje po kliknięciu na Sima (bez SHIFT'a).
Mam pytanie chciałam zamieszkać w apartamencie ale nie moge zmieniać okien wy też tak macie??? :(
Dokładnie tak jak napisała anie,trzeba wpisać kod MoveObjects on i można zmienić okna,u mnie działa :)
Ok ok bede pisać w jednym poście dzięki :)) a kurcze ja tam nie sciagam modów bo boje sie ze beda wirusy czy cuś :D
Chryzantem Złocisty
08.11.2010, 13:41
na modthesims czy tsr nie ma dodatków z wirusami.
anie_1981
08.11.2010, 14:48
Mi się nigdy nie zdarzyło ściągnąć zawirusowanego moda. Niedziałającego, nie do tej wersji co trzeba, powodującego błędy w grze, owszem, ale z wirusem... nigdy. :D
czy w po zmroku są nowe gnomy
a w ilu tematach bedziesz o to samo pytal?Tak dochodza dwa gnomy,barowy i wampirek
Czy można za pomocą NRaasa połączyć simy,np. więzią braterstwa? :) Jak to zrobić?
Mam pytanie i jesli było to sorry, ale nie zauważyłam. Jak moge tworzyc fontanny i baseny o dowolnych kształtach?? jak mogę "obrócić" ten kształt którym tworze? kurcze ciezko to wytlumaczyc.. ale jak ktos zrozumial to niech odp
jatomamx3
09.11.2010, 10:09
Mam pytanie i jesli było to sorry, ale nie zauważyłam. Jak moge tworzyc fontanny i baseny o dowolnych kształtach?? jak mogę "obrócić" ten kształt którym tworze? kurcze ciezko to wytlumaczyc.. ale jak ktos zrozumial to niech odp
dołączam się do pytania
obraca się je przyciskami kropka i przecinkiem
ok dzieki :) chociaz i tak nie umiem zrobic ladnego basenu... Mam nastepne pytanie, mianowicie moja simka poznala sima i chcialabym zeby byli para. Mam dostepne opcje pocałuj, bara bara itp, ale nie moge zaproponowac stalego zwiazku czy tez wprowadzenia do domu:( ktos wie dlaczego i co z tym zrobic?
Musisz tak długo te akcje stosować z 'romantycznych' aż w końcu sim będzie uważał Twoją simkę za 'niezwykle atrakcyjną'
anie_1981
09.11.2010, 16:42
Tylko, że bara-bara pojawia się właśnie wtedy, gdy Simy są dla siebie "niezwykle atrakcyjni". Może mają cechy "niechętny do związku"?
tak jak anie pisze, oni sa juz dla siebie "niezwykle atrakcyjny". Moja simka nie ma takiej cechy, a sim nie wiem.
Aa to sorry.
Też tak miałam w jednym zapisie. Mieli na maxa, niezwykle atrakcyjny i był tylko zauroczony. Niestety ale potrzebna był nowa gra :(
sim "unika zobowiazan" i co nie bd sie chcial z nikim zwiazac? oni juz strasznie dlugo sie znaja i nic ;/
możesz kupic nagrodę szczęścia życiowego kryzys wieku średniego i zmienic mu cechy
Chryzantem Złocisty
09.11.2010, 18:42
albo kodem testingCheatsEnabled on :P
@down - no właśnie to napisałam xD
Saheli019
09.11.2010, 18:45
Albo wpisać kod testingcheatsenabled true i kliknąć na Sima trzymając SHIFT i wyskoczy ci opcja Modyfikuj atulane cechy czy coś takiego. Dzieki temu możesz zmienić cechy Sima za kazdym razem.
Kurde nie mam pojęcia jak zrobić takie baseny, co jest obok pokoju, i wstawione są okna, jest napisane, że sufit za nisko :|
[przepraszam że post pod postem :<]
Może mnie nie rozumiecie. Więc wklejam zdjęcie:
http://img709.imageshack.us/img709/359/thfghf.jpg
anie_1981
09.11.2010, 21:28
Spróbuj tak: Wszystkie rzeczy ze ścian graniczących z basenem gdzieś przestaw (polecam schowek rodziny, w trybie budowy, takie pudełko). Potem Skasuj ścianę w domu, a następnie spróbuj dodać basen. Jak coś nie wyjdzie to się nie przejmuj, klikając na ikonkę cofnij, możesz wrócić do momentu, gdy włączyłeś tryb budowy/kupowania.
anie_1981 - nie pomogło, ale poprostu pociągnęłam dalej ściany i się udało. Dzięki :D
anie_1981
10.11.2010, 10:59
To się tak czasami wydaje, że nic nie przeszkadza, ale gdyby mnie spytać, co przeszkadza basenowi, to stwierdziłabym, że akwarium. Ono akurat graniczyło ze ścianą, która miała się połączyć z basenem.
hellraiser
10.11.2010, 13:48
A mnie po półgodzinnej walce udało się zbudować piwnicę... Co prawda, musiałem zrobić dobudówkę, inaczej się nie dało. Cóż, przynajmniej taras jest większy.
Kamis, widzę że też masz basen na dachu :P Teraz domki mogą być fajniejsze z tymi basenami.
Taa... super sprawa :D
A akwarium nie przeszkadzało, ale dzięki jeszcze raz :)
Kamis a może masz dach włączony?
Wyłączony, ale już dzięki, poradziłam sobie :P
Saheli019
10.11.2010, 20:37
Dobra rada dla tych którym Simowie stoją przed windą,która się zacieła-wejdzcie w edycje miasta i spróbujcie przekręcic parcele,albo przestawić ją w inne miejsce. Ja tak zrobiłam bo już nie mogłam patrzyć jak zaprzyjazniony Sim umierał ciągle z głodu....
hej ściągnęłam ten pakiet http://pl.store.thesims3.com/productDetail.html?productId=OFB-SIM3:24627&categoryId=11509&scategoryId=11531&pcategoryId=11525&ppcategoryId=&gender=female&startAt=0 i nie wiem dlaczego, ale nie mogę znaleźć nigdzie tej choinki :( wszystko jest tylko jej nie mogę znaleźć.
Może ktoś pobrać i sprawdzić u siebie? Ten pakiet jest za darmo.
Bardzo proszę o pomoc.
Hefalump
11.11.2010, 07:11
Lady88-Napewno dobrze zainstalowałaś pakiet?
Podaj mi rozszerzenie pliku pakieti.
A moje pytanie-Jakie są efekty (nastrojniki) po wypiciu drinka?
hej ściągnęłam ten pakiet http://pl.store.thesims3.com/productDetail.html?productId=OFB-SIM3:24627&categoryId=11509&scategoryId=11531&pcategoryId=11525&ppcategoryId=&gender=female&startAt=0 i nie wiem dlaczego, ale nie mogę znaleźć nigdzie tej choinki :( wszystko jest tylko jej nie mogę znaleźć.
Może ktoś pobrać i sprawdzić u siebie? Ten pakiet jest za darmo.
Bardzo proszę o pomoc.
Ta choinka jest na lampach, tych stojących.
A ja mam pytanie, czy u was w apartamentach też świeci pustką? Moje simy są jedynymi lokatorami.
Owl Finch
11.11.2010, 10:45
U mnie zawsze ktoś mieszka oprócz mojego sima, ale nie zaprasza mnie do środka, tylko stoi pod moimi drzwiami kilka - kilkanaście godzin, jak go zagadam :<
Saheli019
11.11.2010, 12:41
Może ktoś z Was mi pomoże: otóż wprowadziłam moją nową Simkę do istniejącej już rodziny,tamtych wyprowadziłam by nowa miała gotowy domek. Niby wszystko fajnie,ale jak kazałam mojej Simce uczyc się pisania to nie wyświetlił się jej nad głową pasek postępu nauki. Komputer mam na piętrze i jak kliknełam na parter to moja Simka wisiała w powietrzu. Jak kazałam jej isc zrobić pranie to odeszła od biurka i...zapadła sie w podłodze machając nogami jakby szła po czym znów pojawiła się na górze. Przedtem jak grałam inną rodzinka w tym apartamęcie to wszystko było ok
Lady88-Napewno dobrze zainstalowałaś pakiet?
Podaj mi rozszerzenie pliku pakieti.
A moje pytanie-Jakie są efekty (nastrojniki) po wypiciu drinka?
Dziwne żebym źle instalowała sims3pack za pomocą launchera ;]
Ta choinka jest na lampach, tych stojących.
A ja mam pytanie, czy u was w apartamentach też świeci pustką? Moje simy są jedynymi lokatorami.
Dziękuję ślicznie, już znalazłam :):) wcześniej szukałam w ozdobach eh...
anie_1981
11.11.2010, 14:42
Kolejny błąd tego dodatku, to chyba rekord...
Chryzantem Złocisty
11.11.2010, 14:57
czy jest jakiś kod,dzięki któremu można się stać wampirem?
chcę zrobić simkę w Twinbrook,która byłaby wampirką,a nie wiem kiedy i czy w ogóle się tam pojawią jakieś wampiry.
może testing?
on jest taki powszechny, więc może nim dasz rade
anie_1981
11.11.2010, 16:49
Testing nie da rady. Kodu na wampiry nie ma. Można rzekomo stworzyć wampa w CAS, dzięki kodowi UnlockOutfit on (przed wejściem do CAS), ale nie wiem co dalej. Trzeba chyba szukać zębów i tatuażu, albo zęby od razu mają swój tatuaż. Czy to sprawia, że Sim jest wampirem, czy tylko wygląda jak wampir, nie mam bladego pojęcia. Jest mod na mts, nazywa się transformer czy jakoś tak. Taki obraz do wieszania na ścianie. Gdy się na niego kliknie, to można zmieniać Sima w co się zechce, ducha, mumię, wampira, z powrotem w Sima...
Chryzantem Złocisty
11.11.2010, 18:42
dzięki Ci anie,faktycznie działa i już mam wampirkę w Twinbrook :*
anie_1981
11.11.2010, 23:40
Powiedz mi krok po kroku, co trzeba zrobić? Bo ja nie próbowałam, nie chcę wampirów, wszystkich się z miasta pozbyłam, ale chciałabym wiedzieć jak wygląda to tworzenie wampa w CAS. Czy zęby i tatuaż są osobnymi elementami, czy też wybierając zęby, od razu Sim ma tatuaż? Dostajesz jakiś komunikat, że "od tej pory Sim jest wampirem"? Poza tym ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. Skoro wampa można tworzyć w CAS, to odwampiać też powinno się dać... No bo skoro wampiryzm to tylko zęby i tatuaż, a są mody pozwalające na edycję SImów w CAS, to może wystarczy zabrać Simowi te zęby... Tak tylko spekuluję. Lubię wiedzieć jak coś jest zrobione.
tutaj jest to opisane http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/286653.page
Karolcia0a
12.11.2010, 09:22
Hej, mam pytanie. Czy w zespole mogą być nastoletni Simowie?
Sama tego nie sprawdzałam, ale wystarczy, że nastolatek ma 1 punkt umiejętności grania na danym instrumencie i wtedy spróbuj kliknąć na Sima i sprawdzić czy jest opcja żeby go dołączyć do zespołu.
tak mogą być nastolatki w kapeli
anie_1981
12.11.2010, 11:13
A jest ten cały wokal w zespole? Bo moi mają zespół (ani jednego zlecenie nie mieli) i jakoś żaden nie może śpiewać.
Ja mam pytanie z innej beczki. Kiedy najlepiej mieć dziecko? W sensie jak się jest młodym dorosłym czy dorosłym i jak się ile dni ma do następnego etapu?
Bo u mnie zawsze wychodzi to jakoś dziwnie. Że albo rodzice są szybko starzy albo cos :P.
Najlepiej jak się jest młodym dorosłym :):) wtedy mają więcej czasu na wychowanie swojego potomstwa zanim staną się dziadkami :)
Dzięki Lady88, spróbuję to wprowadzić w życie ;).
Nie wiedziałam gdzie to napisać, wiec piszę tu. Możecie podać jakieś stronki z nieoficjalnymi dodatkami (wiecie mebelki, domy, itp)? Znam tylko dwie i to cienkie :p.
Nie wiedziałam gdzie to napisać, wiec piszę tu. Możecie podać jakieś stronki z nieoficjalnymi dodatkami (wiecie mebelki, domy, itp)? Znam tylko dwie i to cienkie :p.
od tego jest ten dzial http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=228
oraz linkarnia,ktora na pewno Ci pomoze http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51668
jak dla mnie osobiście najlepsza jest www.thesimsresource.com :) wymaga rejestracji ale jest na prawdę bogata w dodatki :)
Mam głupie pytanie, mianowicie, gdzie się zamawia lokaja?Próbowałam w usługach, ale tam go nie ma...
anie_1981
12.11.2010, 18:11
Musi być, jest na pewno, przynajmniej u mnie jest. Jak masz w telefonie usługi, to on jest na samym dole. Okno zdaje się wymaga skorzystania z suwaka by zobaczyć dół listy.
A gdzie znajdę katalog z parkingami, gdyż w wokół mojego apartamentu nie ma parkingu.
anie_1981
14.11.2010, 15:53
Tryb kupowania\pojazdy.
Agnieszka86
14.11.2010, 17:08
hej, mam pytanko. Mam wyuczoną simkę i gram nią już bardzo długo i nie chce jej zamieniać na żadną inną ale jak widzę te duże piersi i smukłe ciała innych simek to aż jestem zła. Można jakoś za pomocą modów zmienić jej wygląd ??chodzi mi o piersi a nie o fryzurę :D
Dziękuje Ci bardzo
tak modem Nraas, o którym znajdziesz w temacie Aktualizacje Modów. Dzięki niemu można modyfikować Sima w Casie czyli tak jak w trybie tworzenia Sima :)
A jeśli nie chcesz ściągać moda "Nraas", to w grze też jest taka maszyna, można ją kupić za punkty szczęścia życiowego (?). Niestety nie pamiętam jak się ona nazywa.
Kasiula1981
14.11.2010, 19:36
Moja simka dostaje zlecenia od agenta np. "podpisz książkę" ale nie idzie tego wykonać. Tak samo mam jak ma jechać do pracy klikam "pracuj" ale też nie idzie tego wykonać i ma poźniej minusowy nastrójnik z opuszczenia dnia pracy!! Co z tym zrobić????
Owl Finch
14.11.2010, 19:39
Kilka osób już tak miało, w tym ja. Nie wiem co powoduje ten błąd, być może jakiś mod z internetu...
Kasiula1981
14.11.2010, 19:44
Kilka osób już tak miało, w tym ja. Nie wiem co powoduje ten błąd, być może jakiś mod z internetu...
Ja nic z netu nie ściagałam.Żadnych dodatków, mebli , fryzur już sama nie wiem o co chodzi.
Owl Finch
14.11.2010, 19:47
Okazje niestety musisz olać, a pracę spróbuj zmienić. Kim jest Twój sim z zawodu? Ja miałam ten błąd w karierze filmowej.
Kasiula1981
14.11.2010, 20:01
Okazje niestety musisz olać, a pracę spróbuj zmienić. Kim jest Twój sim z zawodu? Ja miałam ten błąd w karierze filmowej.
heh moja też jest aktorką
anie_1981
14.11.2010, 20:06
A jeśli nie chcesz ściągać moda "Nraas", to w grze też jest taka maszyna, można ją kupić za punkty szczęścia życiowego (?). Niestety nie pamiętam jak się ona nazywa.
W trójce nie ma żadnej maszyny do edycji Sima w CAS. Taka maszyna była w dwójce, w trójce EA nie dali niczego, czym można by wysłać Sima do CAS. Ani maszyny, ani kodu, niczego. Dlatego mody są jedynym sposobem, by "poddać Sima operacji plastycznej". Oprócz NRaasa pewnie są inne mody, które to potrafią, ale ja ich nie znam.
beata18ns
14.11.2010, 20:29
hej mam pytanie, moj lokaj sie nie kąpie.. cuchnie i inne simy maja zly nastrojnik, to jest jakis blad czy u Was tez sa brudasy lokaje?
anie_1981
14.11.2010, 20:38
Powinien się kąpać, moja babka lokaj się kąpała. To musi być jakiś bug, chyba, że lokaj ma cechę "niechluj", ale nawet wtedy by się w końcu wykąpał.
beata18ns
14.11.2010, 20:47
pewnie bug, wczesniej byla babka ale umarla bo naprawiala jacuzzi i ją pokopał prąd, tez sie nie kąpała tylko myła w umywalce zęby co chwile, domownicy sie kapia normalnie we wannie
rocktechnika
14.11.2010, 22:34
W trójce nie ma żadnej maszyny do edycji Sima w CAS. Taka maszyna była w dwójce, w trójce EA nie dali niczego, czym można by wysłać Sima do CAS. Ani maszyny, ani kodu, niczego. Dlatego mody są jedynym sposobem, by "poddać Sima operacji plastycznej". Oprócz NRaasa pewnie są inne mody, które to potrafią, ale ja ich nie znam.
A jak jest z kodem "editincas"? Jeszcze go nie wypróbowywałam, ale można by go sprawdzić :)
Agnieszka86
15.11.2010, 00:15
hej, no to kolejne pytanie :D bawiliście się już basem czy fortepianem ?? wcześnie z gitara trzeba było pracować w gastronomi i dostawało sięzlecenia na koncerty. Teraz tez one są ale nadal na gitarę ;( mam teraz w ogóle pracę dorywczą jako zespół i nie wiem jak grać koncerty ;( i czy takie o koncerty będą się zaliczać ?? pomocy
anie_1981
15.11.2010, 10:26
Ja mam zespół, a nie dostałam ani jednego zlecenia. Ani jednego... Gdyby nie kod na kasę, moi ludzie przymierali by głodem...
Jest taka maszyna, nie można sima edytować w CAS ale można zmieniać te podstawowe suwaki chudy/gruby, małe piersi/duże piersi itd. Jak wrócę do domu to napiszę jak ta maszyna się nazywa chyba rzeźbiarz ciała.
Agnieszka86
15.11.2010, 12:54
Hej, co do zarabiania kaski to idź sobie na miasto i graj dla napiwków. Jeśli chcesz zrobić wyzwanie na zarobienie tych 25tys i piąć się w karierze. jest jeszcze metro w którym grasz całą dobę dla napiwków ale nie zalicza się ta kaska do kariery a tylko do zarobionych pieniędzy danego instrumentu. Zadanie zespołu ciągle jest na zero bo nikt nie zleca wyzwań. Jeśli ktoś zrobił wyzwanie na przykład na fortepianie 10 razy występ to proszę o odpowiedz, ja mam tylko na gitarze ale to wcześniej zrobiłam w gastronomii.
Mam pytanie mam zainstalowane The Sims 3 i The sims 3 Po zmroku, czy teraz mogę swobodnie instalować wymarzone podróże?
Mistery, jak najbardziej :)
Hmmm a ja mam pytanie troszkę z innej półki. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy w Stwórz Świat po zainstalowaniu Po Zmroku znajdują się obiekty z Bridgeport? Mianowicie chodzi mi o te fajne mury w mieście, takie które są elementami ozdoby otoczenia, jeden z tego co widziałem na zdjęciach jest taki zaokrąglony, drugi jest prosty, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :) Będę wdzięczny ponieważ buduję własne miasto i mam zamiar kupić dodatek a te mury bardzo by mi się przydały i ułatwiłyby mi pewną sprawę.
miciurzynka
15.11.2010, 20:01
jak moge zdobyc gwiazdki slawy dla mojej rodzinki ???-skoro u mnie kazda slawa ma po 1 gwiazdce moj facet ma 2 i nie wiem co dalej, u mnie nie ma nikogo takiego z 5 gwiazdkami (gram w sunset valley) ,
Moje pytanie jest dość nietypowe: mianowice jak się pozbyć niechcianego sima? Nadmieniam iż jest to dziecko :P.
Moje pytanie jest dość nietypowe: mianowice jak się pozbyć niechcianego sima? Nadmieniam iż jest to dziecko :P.
Nie opiekuj się nim. Albo zabij [nie jestem pewna czy się da].
Chryzantem Złocisty
16.11.2010, 17:35
ja niechcianą córkę-bliźniaczkę boolpropem postarzałam do wieku dorosłego,wyprowadziłam z domu i usunęłam z gry,żeby uniknąć złych nastrójników u rodziców i pragnień spotkania z tą córką :P
Nie wiem czy to dobry temat... ale czy ktoś z was wie czy ten skin z peggyzone dla kobiet i mężczyzn ładnie leży? wiecie o co chodzi, czy mięśnie widać jak się powiększa i biust, i wgl czy ładnie wygląda bo nie wiem czy jest sens wrzucać...
mogę dodać obiekty takie jak Kompleks kinowy
chodzi o to kino/teatr co już było w podstawce, czy doszło jakieś nowe kino??
i pytam sie tak ogólnie, cytat przytoczyłem tylko tak... ;d
z każdym dodatkiem doszło nowe kino i nie tylko kino,tym razem połączyli kilka budynków razem,ale nie kino np. księgarnię ze SPA
anie_1981
16.11.2010, 23:01
No i czasem trudno się połapać gdzie co jest. Wolałam chyba oddzielne budynki.
Kasiula1981
17.11.2010, 01:06
Obmurować dziecko pomieszczeniem bez drzwi. Chyba, bo sama nie miałam takiej "wpadki" :)
anie_1981
17.11.2010, 10:21
To pewnie nie jest wpadka, tylko bliźniak... W dwójce zawsze mnie denerwowały i kombinowałam jak się ich pozbyć. O bliźniętach w Simsach zwykle mówię "nieszczęścia chodzą parami"...
Zgodnie z pomysłem bodajże Chryzentama (ki :P) postarzałam i wyprowadziłam. Wstyd się przyznać, ale szkaradna była :D.
anie_1981
17.11.2010, 18:09
Mi też się kiedyś taka szkaradna dziewczyna urodziła... Nie zabijałam, ale wyrzuciłam z domu, za brzydotę! :D
Wampirencja
18.11.2010, 01:36
Już o to pytałam, ale nie mogę znaleźć mojego pytania a i wtedy odpowiedź była niepełna.
Co zrobić, aby założyć zespół który DZIAŁA?
Kiedy przychodze do klubu czekam tak długo na resztę zespołu aż skończy pić/jeść/inne, że zamykają klub. Dodatkowo, jak ich zaproszę do grania, to grają kilka sekund i odchodzą. No i nie dostaję propozycji żadnych aby zagrać w jakimś klubie, które podobno miały spływać. Wykupiłam cechę sprwiającą, że zespół automatycznie będzie hitem, ale cóś nie umiem korzystać ;)
Problem inny: jak wychodzę z kimś do klubu, to spotykam go przed klubem. Kiedy mój sim wchodzi do klubu automatycznie ta osoba się odłącza z komentarzem, że wieczór był nieudany. Witam się z tą osobą, chwilę rozmawiam... ale nie mogę wejść do żadnego budynku =_=
Jeżeli chodzi o kluby w apartamentach to po kliknięciu na windę masz opcję " jedz razem z grupę" (czy coś w tym stylu), u mnie to działa i osoba towarzysząca jedzie ze mną na wybrane piętro.
anie_1981
18.11.2010, 08:48
Ja mam pytanie, czy w tym dodatku cokolwiek działa? Pytanie retoryczne, ale ten dodatek ilością bugów pokonał wszystkie poprzednie, wraz z podstawką, razem wzięte.
Zgadzam się z tobą, jeszcze nigdy nie miałam tylu problemów jak z tym dodatkiem. Co załączę grę to jest jakiś inny błąd, nigdy nie wiesz co nowego wyskoczy.
Saheli019
18.11.2010, 19:03
Ja do tej pory miałam dwa błedy: z windą i Simką więc nie narzekam....
Adam1394
18.11.2010, 23:09
Czy można stać się z powrotem człowiekiem, gdy zostało się zarażonym "wampirzyzmem" ?
Adam jak już to wampiryzmem,a poza tym już było o tym,ze kupujesz w laboratorium coś warte 3tys.
anie_1981
19.11.2010, 10:23
To "coś z 3 tysiaki" to mikstura, do kupienia w ośrodku naukowym.
a w której kategorii jest maszyna do efektów specjalnych ? ;) .
bo moja simka ma pragnienie, żeby kupić. a ja szukam, szukam i nie wiem gdzie szukać :D
i można kupić kulę dyskotekową ? .
EDIT: dobra już mam ;D
Wampirencja
19.11.2010, 19:50
Ja mam pytanie, czy w tym dodatku cokolwiek działa? Pytanie retoryczne, ale ten dodatek ilością bugów pokonał wszystkie poprzednie, wraz z podstawką, razem wzięte.
Już pisałam w sumie 3 razy - mi działa wszystko jak marzenie. Po kilku dniach im przestał zdobywac umiejętności, ale magicznie znowu moze je zdobywać (nic nie instalowałam w międzyczasie). Więc... zero bugów.
Jedynie czasami wyskakuje okazja, ale budynek nie istnieje. To średnio przeszkadza
Też nie narzekałam, aż ze 2 dni temu zniknął mi sim. Niewidzialny, nie mogłam go w domu namierzyć, nic nie mógł robić. Musiałam podzielić rodzinę i znów go do niej wsadzić. Nie życząc nikomu źle, nie chwalmy dnia... :P
Adam1394
19.11.2010, 23:15
U mnie nastolatka zmienia się od razu w dorosłego, dodatkowo ciagle zmieniaja jej sie włosy.
anie_1981
20.11.2010, 12:38
Też nie narzekałam, aż ze 2 dni temu zniknął mi sim. Niewidzialny, nie mogłam go w domu namierzyć, nic nie mógł robić. Musiałam podzielić rodzinę i znów go do niej wsadzić. Nie życząc nikomu źle, nie chwalmy dnia... :P
Hey i udało Ci się podzielić tą rodzinę bez problemów? Bo jak moja gra ma atak znikających ludzi, to nie mogę wejść do edycji miasta, a jeśli nawet to się uda i ich przeprowadzę, albo podzielę, to nie mogę potem z powrotem wejść do żadnego domu. Interfejs znika i nic się nie dzieje. Na razie gram na starym zapisie i nie jest źle, ale chciałabym grać tą moją rodziną z Bridgeport. Nie da się niestety.
a jak zniszczyć komuś imprezę ? bo moja simka ma takie pragnienie :D
Chryzantem Złocisty
20.11.2010, 17:09
moja simka zepsuła imprezę,pracując w domu gospodarza na komputerze.
poza tym to zachowuj się "niewłaściwie",czyli używaj wanny i prysznica,śpij,i inne bzdety co innym simom strasznie przeszkadzają :P
aha, dzięki ;d
a jeszcze jedno . gdzie jest ten bar dla wampirów czy coś w tym stylu? bo niby znalazłam coś w klubie Plazma na samym dole, ale to tylko są 2 te łózka dla wampirów i można wyjść na mini cmentarzyk .
Chryzantem Złocisty
20.11.2010, 17:25
no plazma to bar dla wampirów ;p
hellraiser
21.11.2010, 09:11
aha, dzięki ;d
a jeszcze jedno . gdzie jest ten bar dla wampirów czy coś w tym stylu? bo niby znalazłam coś w klubie Plazma na samym dole, ale to tylko są 2 te łózka dla wampirów i można wyjść na mini cmentarzyk .
No to może wjedź na górę wieżowca? :P
atin5555
21.11.2010, 12:21
Jak zbudować apartament ?
Jak zostać celebrytką ?
Nie umiem tego zrobić !!!
Chryzantem Złocisty
21.11.2010, 12:28
przejrzyj ten temat,znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
żeby zostać celebrytką,musisz zaprzyjaźnić się z jakąś osobistością,najlepiej taką jednogwiazdkową na początek.
martusia_re2
21.11.2010, 16:04
czy tak jak w Bridgeport po mieście Sunset Valley chodza znane osobistosci? czy jest to tylko dostepne w tym miescie?
hellraiser
21.11.2010, 16:53
Gdzie znajdę nowe owady, czyli pająki i termity?
Saheli019
21.11.2010, 17:09
Mam głupie pytanie: otóż chciałam troche przemeblować Kup i sprzedaj u Lamberga(czy jakoś tak) i skasowałam kase fiskalną no i teraz sklep jest zamknięty. Gdzie mam jej szukać? w Różnościach jest tylko kasa z WP,która się nie nadaje
czy tak jak w Bridgeport po mieście Sunset Valley chodza znane osobistosci? czy jest to tylko dostepne w tym miescie?
U mnie w Sunset są osobowości i domyślam się, że w każdym mieście tak jest.
Powiedzcie mi co zrobić że sim odmłodniał. Albo żeby on się nie starzał, a reszta tak. Nie chcę mieć wyłączonej opcji starzenia się, bo chcę, by wszyscy w mieście też się starzeli.
Chryzantem Złocisty
23.11.2010, 14:12
możesz ściągnąć moda z modthesims,żeby móc kupować owoce życia w sklepie.
kosztują dosyć sporo,więc jeśli chcesz trochę zaoszczędzić,to ściągnij moda,który sprawia że owoce wydłużają życie o 10 dni,a nie 1.
a jeśli nie chcesz oszukiwać,no to zrób sima-ogrodnika,rozwiń ogrodnictwo na maksa i szukaj nasiona krzaków owoców życia :P
Hey i udało Ci się podzielić tą rodzinę bez problemów? Bo jak moja gra ma atak znikających ludzi, to nie mogę wejść do edycji miasta, a jeśli nawet to się uda i ich przeprowadzę, albo podzielę, to nie mogę potem z powrotem wejść do żadnego domu. Interfejs znika i nic się nie dzieje. Na razie gram na starym zapisie i nie jest źle, ale chciałabym grać tą moją rodziną z Bridgeport. Nie da się niestety.
Bez problemów podzieliłam. Jeszcze za to dostał 16500$ i przyniósł ze skrzyni do domu :p. Na razie odpukać jest ok, nie ma problemów, tylko muszę tatusia odmłodnić, żeby wszystko było normalnie, bo mama jest 1 dzień dorosłym, a jemu zostało do dziadka 16 dni, no a małemu dziecku i dziecku do poziomu wyżej 7 dni :/. Trochę pogibane :D.
anie_1981
23.11.2010, 21:59
To dobrze, że mogłaś tak zrobić, mi to nie działało. Chcę zrobić mały eksperyment. Umieszczę ponownie rodzinę z Bridgeport w grze, dodam każdego z nich do biblioteki. Potem rodzinę skasuję, zapiszę sam dom i zacznę grę od nowa, tworząc tych ludzi od nowa. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
asiak155
26.11.2010, 19:26
Ciekawa jestem czy jest jakiś określony czas ile sim może siedzieć w więzieniu? Moja simka trafiła do wiezienia jakieś 3 simowe tygodnie temu i jak do tej pory nie wraca. Znikła z panelu gdzie są buźki simów, został tylko jej mąż. Już kiedyś mój sim trafił do więzienia, ale wyszedł po paru dniach. Robi się to już męczące, bo miałam co do nich plany.
Ciekawa jestem czy jest jakiś określony czas ile sim może siedzieć w więzieniu? Moja simka trafiła do wiezienia jakieś 3 simowe tygodnie temu i jak do tej pory nie wraca. Znikła z panelu gdzie są buźki simów, został tylko jej mąż. Już kiedyś mój sim trafił do więzienia, ale wyszedł po paru dniach. Robi się to już męczące, bo miałam co do nich plany.
O kurde. Mnie się nigdy coś takiego nie przytrafiło. Może dostała dożywocie? :)
asiak155
26.11.2010, 20:44
Istnieje dożywocie w simach? :D Nie ma może jakiegoś sposobu na uratowanie jej? Ciągle widnieje w kontaktach, ale nie ma żadnej opcji co do niej. Już nawet nie lubi swojego męża :(. A zaatakowała tylko szpital.
hellraiser
26.11.2010, 20:46
asiak155, wydaje mi się że chyba z rok temu wyczytałem na jakimś blogu że Sim może nie wrócić z więzienia, ale uznałem to za bujdę :P moi Simowie wracali po paru godzinach, ale może te informacje z tego bloga są prawdziwe? Albo to zwykły bug do naprawy.
anie_1981
26.11.2010, 22:46
Prędzej to bug do naprawy. Można napisać do pomocy technicznej, ale obawiam się, że odpisaliby coś w stylu "Przykro nam ale nie odpowiadamy na pytania dotyczące rozgrywki..." Mi tak raz napisali, gdy zgłosiłam problem z niewidocznymi rybami z PZ w akwarium z NA.
asiak155
27.11.2010, 14:10
Liczyłam, że jednak ta się coś z tym zrobić. No trudno, poczekam jej mężem jeszcze trochę i założę mu nową rodzinę. A myślałam, że mnie ominęły wszelkie błędy z dodatku.
Pociesze Cię, że nie jesteś jedyna. Czytałam na blogach, że innym też simy poznikały ...
Owl Finch
28.11.2010, 09:28
Ja też tak miałam i chyba nawet bez dodatków, więc nie jest to błąd dodatku. Tylko, że mi zniknęła nastolatka ;/
asiak155
28.11.2010, 10:09
Tylko teraz jak sprawić, żeby mąż zaginionej simki mógł znowu wziąć ślub?
anie_1981
28.11.2010, 14:59
To wyższa matematyka. Chyba trzeba wprowadzić mu kobietę do domu i kazać jej poprosić jego zerwanie z żoną.
Hej! Jestem ciekawa, czy można robić własne nagłówki do gazet w PZ... Myślicie, że to prawda?
asiak155
28.11.2010, 17:08
Udało mi się uratować moją zaginioną simkę. Wprowadziłam do jej męża nową babkę, ale jakoś mnie drażniła to postanowiłam ją wyprowadzić. Wyprowadzając zauważyłam, że mogę ją przenieść razem z zaginioną. Przeprowadziłam je obie, zmieniłam aktywną rodzinę i przeniosłam z powrotem moją simkę do jej domu. Szkoda, że wcześniej na to nie wpadłam.
A co do poproszenia o zerwanie z żoną, to nie miałam takiej opcji.
Co ciekawe to zauważyłam jeszcze, że jakiś wampir przesiaduje u mnie ciągle w domu chociaż go nie widzę i z tego co pamiętam to on umarł. Do tego od czasu jego śmierci widzę myśli sąsiadów.
anie_1981
28.11.2010, 19:08
Zastanawiam się, jakie prochy brali twórcy gry, że się w niej takie rzeczy dzieją. Coraz bardziej jestem pewna, że musieli być na niezłym haju...
mam małe pytanko.
Da się przestać być wampirem?
kspr - owszem, musisz pojechać do ośrodka naukowego i kupić środek za 3 tys.
Grałem TS3 po zmroku u kolegi. zaprosiłem do grupy jakiegoś sima. Mały kryształ zaczoł
latać nad ich głowami. I mam pytanie co daje bycie w grupie
asiak155
29.11.2010, 19:56
Bycie w grupie sprawia, że sim którego zaprosiłeś chodzi za Twoim simem i razem się bawią. Po pewnym czasie wyświetla się informacja, że sim bawił się (lub nie, choć nie wiem) świetnie i dziękuje za spotkanie.
a czy jeśli nie ma się zainstalowanych dodatków innych ( tylko samą pods.) to gra nie pójdzie?
pójdzie.
Wgrałem moda na book talent, czy jakoś tak. gdzie mogę to znaleźć, kupić?
Malfurion
30.11.2010, 05:37
Horsez wydaje mi sie ze jezeli masz Po Zmroku+podstawke only, to gra ci pojdzie. Widzilem zreszta gdzies na necie wlasnie takie kombo wiec dzialac powinno ;)
A ja mam takie pytanie bo nie mialem jescze okazji sam sprobowac (prace nad serialem i takie tam xD), czy jak zostanie sie wampirem i uzyje ten srodek sprzedawany w laboratorium na powrot do "normalnosci", czy mozna zostac wampirem poraz kolejny?
hellraiser
30.11.2010, 12:48
@up tak, da się zostać wampem po raz kolejny.
Wgrałem moda na book talent, czy jakoś tak. gdzie mogę to znaleźć, kupić?
pomoże mi ktos? :<
anie_1981
30.11.2010, 16:34
Rozrywka, i któraś zakładka, chyba tam gdzie są sztalugi i instrumenty.
Doradźcie mi w jakim klubie mogę zrobić ślub? :D
witajcie ;)
mam do Was moi mili jedno pytanie, czy ten dodatek (wreszcie) daje szanse na budowę czegoś ponad 5 pięter? bo nie mam co robić w tej grze przy tak niskich budynkach ;)
z góry dziękuję za odp
Ceasaries
05.12.2010, 08:20
Mam problem... zamierzam kupić dodatek do sims-ów... Który jest lepszy Kariera czy Po zmroku?
MaTi14191
05.12.2010, 08:42
Po Zmroku ponieważ:
jest miasto Bridgeport
można zostać wampirem
jest dużo klubów
fajne tańce
bardzo dużo drinków i umiejętność miksologii
paparazzi
zdobywasz gwiazdki do sławy
super ubrania i fryzury
i wiele więcej
Ceasaries
05.12.2010, 09:43
Po Zmroku ponieważ:
jest miasto Bridgeport
można zostać wampirem
jest dużo klubów
fajne tańce
bardzo dużo drinków i umiejętność miksologii
paparazzi
zdobywasz gwiazdki do sławy
super ubrania i fryzury
i wiele więcej
To mam jeszcze dwa pyt... o wampirami... bo słyszałam że one mogą tak jakby całe miasto zamienić w wampiry... jak to z tym jest?
I drugie... Jak to jest z tym nowym paskiem.... nie wiem dokładnie o co z nim chodzi, ale słyszałam że to jest jakiś pasek popularności... i czy ten pasek mają wszyscy simowie nawet wtedy gdy pracują jako np. przestępca... czy tylko wtedy gdy pracują jako ktoś sławny?
Chryzantem Złocisty
05.12.2010, 10:24
wampiry po jakimś czasie mogą opanować całe miasto,aczkolwiek ja się z czymś takim nie spotkałam :P
niemniej jednak może Ci przeszkadzać to,że niemal każdy znajomy Twoich simów jest wampirem.
Popularność zdobywa się,zaprzyjaźniając się z Osobistościami.zwykły,szary sim który nie ma z nimi styczności nie stanie się popularny.
w karierze reżysera/aktora popularność jest konieczna,żeby awansować.poza tym (przynajmniej u mnie) wszyscy współpracownicy w tej karierze mają już wysoki poziom Osobistości,więc zaprzyjaźniając się z nimi chcąc nie chcąc stajesz się sławna.
Ceasaries
05.12.2010, 10:37
wampiry po jakimś czasie mogą opanować całe miasto,aczkolwiek ja się z czymś takim nie spotkałam :P
niemniej jednak może Ci przeszkadzać to,że niemal każdy znajomy Twoich simów jest wampirem.
Popularność zdobywa się,zaprzyjaźniając się z Osobistościami.zwykły,szary sim który nie ma z nimi styczności nie stanie się popularny.
w karierze reżysera/aktora popularność jest konieczna,żeby awansować.poza tym (przynajmniej u mnie) wszyscy współpracownicy w tej karierze mają już wysoki poziom Osobistości,więc zaprzyjaźniając się z nimi chcąc nie chcąc stajesz się sławna.
A jeszcze takie jedno pytanie... na temat tego dodatku... czy to prawda że on nie jest do końca skończony?
Chryzantem Złocisty
05.12.2010, 10:43
"do końca skończony" ciekawe określenie :P
jeśli Ci chodzi o niedopracowania czy błędy,to tak,jest ich dosyć sporo.
niektórzy skarżą się na znikanie simów,innym gra się wyłącza od tak,mnie się ścina tak że nie da się grać,jest jeszcze dużo błędów które mogą Cię doprowadzić do szału :P
Ceasaries
05.12.2010, 10:50
"do końca skończony" ciekawe określenie :P
jeśli Ci chodzi o niedopracowania czy błędy,to tak,jest ich dosyć sporo.
niektórzy skarżą się na znikanie simów,innym gra się wyłącza od tak,mnie się ścina tak że nie da się grać,jest jeszcze dużo błędów które mogą Cię doprowadzić do szału :P
Czyli jest możliwość (albo raczej jest to już ogłoszone) że EA wyprodukuje nowy dodatek który będzie do końca dopracowany?
Chryzantem Złocisty
05.12.2010, 10:56
no raczej poczekamy na ten nowy dodatek parę miesięcy.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.