PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 2 [3] 4 5 6

Ceasaries
05.12.2010, 11:05
jasne... dzięki za odpowiedzi!!! :)

Saheli019
05.12.2010, 19:11
Mam problem,otóż moja Simka Belisama jest z zawodu zbirem no i jak była w pracy to zatrzymała ja policja no i znikneła mi ona całkiem z rodziny. Nie mam nawet jej ikonki. Wróci?

Owl Finch
05.12.2010, 20:32
Niestety nie wróci...

Vanitas
05.12.2010, 20:45
Saheli - jest sposób, żeby ją odzyskać. Musisz wyprowadzić sima z domu. Kiedy wyświetli Ci się okienko kto się przeprowadza musisz dodać tą aresztowaną simkę i powinna się wyprowadzić razem z simem. Później najwyżej możesz się wprowadzić do poprzedniego domu :).

Wednesday
05.12.2010, 20:58
Mam pytanie...Dlaczego w Sunset Valley nie ma wampirów? W ogóle ich nie ma czy tylko ja mam taki błąd?

szparaag
05.12.2010, 21:52
czy u was tez jest tak malo ludzi w barach ? :/ myslalam, ze beda tlumy i w ogole a tu sie nic nie dzieje, laze po tych klubach i tylko szukam ludzi...

anie_1981
05.12.2010, 23:02
Tak, to normalne. Czasami mam pięciu ludzi w barze, a czasami mój Sim jest jedyny, nie licząc barmana oczywiście.

EJ70
06.12.2010, 12:11
To fajnie, że masz barmana, bo u mnie ich brakuje. Klikasz na bar zamawiasz coś ale barmana nie widać, zamówiony drink podaje się sam. W klubach też świeci pustką.

anie_1981
06.12.2010, 13:47
Zniknął barman, bo zapomniał się ubrać i teraz się wstydzi... ;) Chociaż... hmmm... to raczej jednak bug. Też mi znikają i to na potęgę. Ale najbardziej mi znikają Simy z aktywnej rodziny. Więc barmana mam, ale nie mam zamawiającego drinka.

Serakel
06.12.2010, 18:33
Ja mam takie pytanie.....
Jak się obraca wklęsłe i wypukłe, części basenu, bo czytałam instrukcje, pisało że jakimiś strzałkami, ale nie wychodzi, albo robię źle, pomóżcie.....
Jak się obraca te części??

Kamis
06.12.2010, 18:36
Ja mam takie pytanie.....
Jak się obraca wklęsłe i wypukłe, części basenu, bo czytałam instrukcje, pisało że jakimiś strzałkami, ale nie wychodzi, albo robię źle, pomóżcie.....
Jak się obraca te części??

przecinkiem i kropką.
, i . [< i >]

Serakel
06.12.2010, 18:39
Dzięki Kamis ;)

Wednesday
06.12.2010, 18:40
Mam pytanie...Dlaczego w Sunset Valley nie ma wampirów? W ogóle ich nie ma czy tylko ja mam taki błąd?

Proszę, odpowiedzcie

Kamis
06.12.2010, 18:43
Serakel - spoko :)

LolaSims - to nie błąd, tzn nie powinien być. Musisz poczekać kilka dni/tygodni simowych, w końcu się pojawią, lub wejść do bridgeport, jakąś rodzinkę wampirów skopiować, i wsadzić do sunset...

Doradźcie mi w jakim klubie mogę zrobić ślub? :D

cherrie
07.12.2010, 14:09
W Kujonie rób

hellraiser
07.12.2010, 14:32
Czy ja wiem czy Kujon się nadaje... Niby można przystroić itp. ale nadal zachowa swój klimat... Ja bym zrobił w Miejscu Prosperity, takie eleganckie miejsce, myślę że będzie się nadawać.

Owl Finch
07.12.2010, 15:25
A ja bym sama coś wybudowała na takie specjalne okazje :P

Chryzantem Złocisty
07.12.2010, 15:26
a ja bym zrobiła w Wodniku,zero niezaproszonych gości,fajne drinki i widok na niebo,parkiet,jacuzzi,basen...

Doti554
07.12.2010, 19:01
Noo ja szczerze jeszcze nie wiem czy będzie mało osub u mnie na kompie jak sobie kupie to napisze (kupuje sobie je pod koniec grudnia).

Wednesday
07.12.2010, 19:33
Dzięki za pomoc Kamis :)

anie_1981
11.12.2010, 15:21
Ja mam pytanko... Macie schludnych Simów? Czy po kliknięciu na podłogę i wybraniu "sprzątaj dom" (dostępne tylko, jeśli w domu jest coś do sprzątania), sim robi pranie czy nie? Przed instalacją Po Zmroku Sim zaczynał od prania, co mnie denerwowało, ale po PZ Sim w ogóle nie robi prania po wybraniu opcji "Sprzątaj dom". Mi dodatkowo ta opcja nie za bardzo działa, bo czasami nie ma nic w domu do sprzątania, a Sim ma tą opcję, a czasami jest, a Simowi się ta akcja po wybraniu anuluje. Sim też często po tym znika i pojawia się gdzieś indziej.

lukasz91112
11.12.2010, 19:20
Witam!
Jestem nowy na tym forum. Mam problem z grą. Mój sim próbuje poderwać jakąś dziewczynę. We wcześniejszych wersjach nie było tego problemu, po prostu gadałem i samo wychodziło, a teraz gdy klikam umów się, to ledwie co zdążę się przywitać, a już gra wywala że straszne nudy,i żebym się zapisał na kurs imprezowania! Tak więc bardzo mnie to denerwuje! Mógłby mi ktoś dać jakąś wskazówkę jak w tej grze podrywać??
Z góry THX za odpowiedź.

Neesan
12.12.2010, 12:36
Nie wiem czy było, ale jakby co nie mogę znaleźć więc pytam:
gdzie mogę kupić skrzynkę na listy do apartamentu? szukałam w buydebug ale znalazłam tylko zsyp na śmieci?

Teela
12.12.2010, 14:41
Są jakieś działające mody do The Sims 3: Po Zmroku? Chodzi mi dokładnie o szybszą naukę umiejętności, szybsze poznawanie znajomych i szybsze awansowanie.

Ilona
12.12.2010, 14:57
Są jakieś działające mody do The Sims 3: Po Zmroku? Chodzi mi dokładnie o szybszą naukę umiejętności, szybsze poznawanie znajomych i szybsze awansowanie.

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58150 wszystko znajdziesz tutaj

NataleQ
12.12.2010, 16:42
hej :) czy jest mozliwosc aby wywolac wiecej simów w klubach? denerwuje mnie to, ze nie ma ich tam prawie.. na reklamie i w ts2 było zupełnie inaczej..

anie_1981
12.12.2010, 17:01
Obawiam się, że nie ma takiej możliwości. A właśnie, czy łata coś z tym zrobiła? Bo nie chodzę za bardzo na impry ostatnio.

lukasz91112
13.12.2010, 16:43
Witam!
Jestem nowy na tym forum. Mam problem z grą. Mój sim próbuje poderwać jakąś dziewczynę. We wcześniejszych wersjach nie było tego problemu, po prostu gadałem i samo wychodziło, a teraz gdy klikam umów się, to ledwie co zdążę się przywitać, a już gra wywala że straszne nudy,i żebym się zapisał na kurs imprezowania! Tak więc bardzo mnie to denerwuje! Mógłby mi ktoś dać jakąś wskazówkę jak w tej grze podrywać??
Z góry THX za odpowiedź.
Ponawiam moje pytanie ponieważ nikt na nie nie odpowiedział!

Kamis
13.12.2010, 16:54
lukasz91112 - nie umawiaj się. Po prostu zaproś ją/jego do domu, albo sam do niej/niego zajdź i dopiero wtedy 'podrywaj'.

anie_1981
13.12.2010, 16:59
U mnie tam działa umawianie się. A na moje pytanie ktoś by odpowiedział? To o schludnych Simach, parę postów wyżej.

EJ70
13.12.2010, 17:38
Ja mam pytanko... Macie schludnych Simów? Czy po kliknięciu na podłogę i wybraniu "sprzątaj dom" (dostępne tylko, jeśli w domu jest coś do sprzątania), sim robi pranie czy nie? Przed instalacją Po Zmroku Sim zaczynał od prania, co mnie denerwowało, ale po PZ Sim w ogóle nie robi prania po wybraniu opcji "Sprzątaj dom". Mi dodatkowo ta opcja nie za bardzo działa, bo czasami nie ma nic w domu do sprzątania, a Sim ma tą opcję, a czasami jest, a Simowi się ta akcja po wybraniu anuluje. Sim też często po tym znika i pojawia się gdzieś indziej.

U mnie nigdy prania nie robił, zbierał je tylko i wkładał do kosza. Opcja ta działa tak jak przed instalacją PZ, jeśli nie ma nic do sprzątnięcia, to jej po prostu nie ma.

anie_1981
14.12.2010, 14:55
Hmm... Dziwne. Ja zawsze miałam sprzątanie domu zaczynane od prania. No nic to. Dzięki za odpowiedź. Zaczynam myśleć, że gra działa każdemu graczowi inaczej... ;)

Fatumka
18.12.2010, 15:05
Taaak... Tu było pytanie ale już znalazłam na nie odpowiedź :)

szparaag
19.12.2010, 12:58
heja,
jak się ładuje rodzina to wyświetlają się podpowiedzi do gry, jedna z nich brzmiała następująco: można przenosić i dodawać nowe parcele, czy to chodzi o tę cudowną opcję dodawania pustych parcel jak w 2 ? :( jeżeli tak to macie pomysł jak to dodać nową? bo szperałam w edytuj miasto i nic nie znalazłam :(

buzia !

anie_1981
20.12.2010, 21:39
Są te opcje w edycji miasta. Nie powiem Ci w tej chwili w którym konkretnie miejscu, tak na dole po lewo.

Połówka
23.12.2010, 20:21
to było jakoś tam, gdzie dodajesz dekoracje, jakieś słupy itp. do miasta . chyba ... :p . zobacz gdzieś tam :)

anie_1981
24.12.2010, 13:04
Nom, gdzieś tam. Nawet dodawałam wczoraj pustą działkę w Bridgeport. Potrzebowałam kawałka ziemi 20x30 pod moją siłownię, którą niedawno zbudowałam.

Rainbow
24.12.2010, 14:44
Nie wiem czy to pytanie już było,jeśli tak,to przepraszam ;)

Założyłam zespół (2 osobowy,a mój Sim ma na maksa rozwiniętą Gitarę i Perkusję,3 poziom Fortepianu i 6 Kontrabasu),zarejestrowałam go,jestem już na 3 poziomie 'kariery',a nie dostałam jeszcze żadnej propozycji koncertu! Wie ktoś może,co z tym fantem zrobić,albo jak samemu 'wymusić' takowy koncert?

anie_1981
24.12.2010, 14:57
Ja miałam bardzo długo zespół 4-osobowy i nie miałam ani jednego zlecenia. W końcu zrezygnowałam, bo moje Simy nic nie zarabiały jako zespół. Jak mieli grać w parkach za napiwki, to wolałam im załatwić normalną pracę.

Połówka
24.12.2010, 19:18
z tymi zespołami to właśnie jakaś maskara jest ... miałam tylko 1 zlecenie przez długi czas trwania zespołu ...

kawka0
24.12.2010, 22:26
a ja właśnie z tym nie miałem problemu ... Moja simka miała zespół ze znajomymi i pracowała jako gitarzystka w teatrze i z 1-2 w tygodniu brałem wolne żeby dac koncert ;D dobry sposób bo normalnie chodzi do pracy związanej z muzyk, a jak ma koncert, bierze wolne i kasa jest ;D

Rainbow
24.12.2010, 23:23
Akurat kasy to mój Sim ma full,tylko chciałam mu urozmaicić żywot :D
Kawka0,a te wezwania na koncerty to Ci same przychodziły? Czy jest jakaś opcja typu 'Daj koncert',a ja jej nie zauważyłam? No i czy to może zależeć od poziomu 'muzycznego wykształcenia' wszystkich członków?

Połówka
25.12.2010, 01:58
Rainbow - z tego co pamiętam (bo dawno nie miałam :P ) to to jest tak, że założysz zespół i po jakimś czasie pojawia Ci się okno z okazją. I masz tam napisane do jakiego klubu, i w jakich godzinach. No i chyba zależy od poziomu :P jak masz mniejszy, to masz rzadziej okazje i chyba mniej kasy. Tak myślę... :D

Kinkarus
25.12.2010, 09:53
Wczoraj znalazłam pod choinką Po Zmroku, więc mam pytanie: Czy istnieją różne style tańca? Dziękuję z góry i Wesołych Świąt!

Owl Finch
25.12.2010, 10:19
Istnieją, ale jakoś ciężko je wyegzekwować

hellraiser
25.12.2010, 11:13
Kinkarus, są nowe style, aby Twoi Simowie tańczyli tym nowym stylem, idź do jakiegoś klubu tanecznego, potańcz trochę na parkiecie i na blatach. Może się zdarzyć, że nadal nie będą tak tańczyć, to idź na drugi dzień, na trzeci, do skutku. Po jakimś czasie Simowie nauczą się fajnie tańczyć.

Połówka
25.12.2010, 11:46
Ja miałam chyba takie style jak ; słodki taniec, rockowy taniec, taniec wykopaniec (czy jak to było xd) i coś chyba jak taniec imprezowy. a po jakimś czasie miałam do tego dopisek 'świetny'

kawka0
25.12.2010, 13:06
Rainbow, raczej nie zależy to od poziomu, bo ja miałem 10 na gitarze i tyle a drugi sim 6 na gitarze i 4 na kontrabasie, więc myślę, że to nie zależy od tego
... A zlecenia sie same pojawiały ;] raz na tydzień przynajmniej ;D
wydaję mi się, że w takim razie dużo zależy od tego czy masz cechę "Ambitna" bo wtedy dużo zleceń przychodzi ...
nie mam też żadnych dodatków, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ;D
spróbuj sobie stworzy nową Simkę i daj jej cechy : "Ambitna" "Wirtuoz Muzyczny" "Geniusz" "Styl Gwiazdy" i "Szczęściara", bo z tego co pamiętam chyba takie miała, zrób zespół z 2 simów na początek, gitara max i pracuj w muzycznej no i zobaczysz czy to zależy od tego czy od dodatków ;]

anie_1981
25.12.2010, 14:36
Ja mam wyłączoną opcję pojawiania się okazji, więc to chyba był powód, że nie miałam żadnych zleceń. Ale z drugiej strony, to od dawna nie mam zespołu więc nie mam tego jak sprawdzić. Szczerze, to ja wolę nie mieć kariery zespołu muzycznego, niż mieć te przeklęte okazje. Miałam już po dziurki w nosie ciągle dzwoniących komórek i pojawiających się okazji. Bardzo się ucieszyłam na wieść o pojawieniu się opcji "stłumienie okazji". Ale takie związane z pracą mogłyby się jednak pojawiać...

Co do tańca, to on chyba nie zależy tylko od poziomu umiejętności tanecznych. Mam moda, którym mogę uczyć Simów ukrytych umiejętności. Mają na maxa punktów umiejętności tanecznych, a i tak mam tylko imprezowy taniec. Przed premierą spotkałam się z informacją o wolnym tańcu z możliwością "tulenia się do partnera". Oczywiście z czymś takim w grze, również się nie spotkałam...

Połówka
25.12.2010, 15:43
Ale to simy nabijają jakieś punkty umiejętności tanecznych ? :O

Vanitas
25.12.2010, 16:05
Połówka - owszem, jednak jest to ukryta umiejętność.

Połówka
25.12.2010, 16:15
a to ja nawet nie wiedziałam :P

anie_1981
26.12.2010, 22:14
Jest całkiem sporo ukrytych umiejętności. Np. Oddanie na komis, Gra w gry video czy gotowanie na tych piecykach dla dzieci. Każda gra, jak rzutki, piłkarzyki, automaty do gier, szachy... wszystkie mają swoją ukrytą umiejętność.

rocktechnika
26.12.2010, 23:22
Jest całkiem sporo ukrytych umiejętności. Np. Oddanie na komis, Gra w gry video czy gotowanie na tych piecykach dla dzieci. Każda gra, jak rzutki, piłkarzyki, automaty do gier, szachy... wszystkie mają swoją ukrytą umiejętność.
A jak nazywa się mod, który udostępnia paski postępów dla tych ukrytych umiejętności?

MaTi14191
27.12.2010, 07:32
Np tak samo jest z zaklinaniem węży mój sim zaklinał kilka razy go ukąsił,poświęcił zaklinaniu z 15h i teraz nad nim panuje

Vanitas
27.12.2010, 08:33
rocktechnika - NRaas Master Controler http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1331641&postcount=132
Pasków nie pokazuje, ale pozwala ustawić poziomy tych umiejętności.

anie_1981
27.12.2010, 09:55
Właśnie tego moda chciałam polecić... Sama z niego korzystam, modzik wymiata. Ja dzieciakom daję "Pracę Domową" na maksa, to szybko odrabiają lekcje. A najnowsza wersja tego moda potrafi też uczyć Simów wszystkich utworów na wszystkie instrumenty.

Matis78
27.12.2010, 10:08
Witam!
Za nie długo będę miał dodatek po zmroku i mam pytanko:
czy jeśli ma się dodatek kariera i po zmroku to czy jako strażak czy inny zawód można gasić pożary, łapać duchy czy tam rozwiązywać zagadki w apartamentowcach?
Z góry dziex:)

fαикα ѕιмóω
27.12.2010, 10:55
Cześć ! Mam pytanie! A mianowicie...
Czy ten dodatek "Po zmroku" jest na pewno wart kupna ? Są tam jakieś stroje,rzeczy itd. ? (mam nadzieję,że tak ;) )

Matis78
27.12.2010, 11:22
Cześć ! Mam pytanie! A mianowicie...
Czy ten dodatek "Po zmroku" jest na pewno wart kupna ? Są tam jakieś stroje,rzeczy itd. ? (mam nadzieję,że tak ;) )

http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=7047
tu znajdziesz odpowiedz:) (mam nadzieje)

rocktechnika
27.12.2010, 13:09
rocktechnika - NRaas Master Controler http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1331641&postcount=132
Pasków nie pokazuje, ale pozwala ustawić poziomy tych umiejętności.

Dziękuję :)
Rozumiem, że przy ewentualnej instalacji kolejnego dodatku mogą wystąpić konflikty z tym dodatkiem i trzeba będzie uważać?

fαикα ѕιмóω
27.12.2010, 13:14
Matis,dzięki!

Serafiel
27.12.2010, 13:25
Mam pytanie. Czy znacie jakiś szybki sposób ewentualnie kod na to żeby szybko stać się popularnym żeby mieć pięć gwiazdek ?

anie_1981
27.12.2010, 13:31
Dziękuję :)
Rozumiem, że przy ewentualnej instalacji kolejnego dodatku mogą wystąpić konflikty z tym dodatkiem i trzeba będzie uważać?

Tak, zgadza się. Większość modów wymaga wymiany przy instalacji nowej łaty\dodatku\akcesoriów.

Pinezka
27.12.2010, 15:59
Moja simka za długo siedziała w kujonie, zgarnęła ją policja i w tym momencie zniknęła.. Co się z nią stało? Zniknęła z panelu rodziny, ale simowie mają ją w związkach.. Jest coś o czym powinnam wiedzieć?

Searle
27.12.2010, 16:17
Pinezka, ktoś juz pisał, że kiedyś jego sima zabrała policja, ale był to sim-złodziej i zniknął z panelu i chyba już tego sima nie odzyskano
Ale zastanawia mnie dlaczego za długie siedzenie w barze policja może sima aresztować?

Pinezka
27.12.2010, 16:18
Moja simka była nastolatką, a ta grupa wiekowa ma godzinę policyjną. Czyli kolejny bug? Trzeba uważać na wozy policyjne, porywają biednych simów.

anie_1981
27.12.2010, 16:30
Nastolatek nie powinien zniknąć z panelu rodziny. Policja powinna odwieźć go/ją do domu i dać ochrzan rodzicom. U mnie tak przynajmniej zawsze było.

kalafjor
27.12.2010, 19:08
Wydawało mi się, czy twórcy mówili, że będzie można tworzyć wampirów w CAS? Ja tam żadnej opcji nie widzę.:(

Vanitas
27.12.2010, 19:13
Seth - nie da się.
Co do znikających simów to ktoś znalazł rozwiązanie. Należy przeprowadzić kogoś z członków rodziny do innego domu i przy przeprowadzce wybrać aby zaginiony sim także się przeprowadził. Później można ich wprowadzić z powrotem :).

anie_1981
27.12.2010, 20:24
To z tymi wampirami, to chyba się jednak da zrobić wampa w CAS. To znaczy można dać Simowi atrybuty wampiryzmu, ale czy jest się po tym wampirem to nie wiem. Jestem ostatnią osobą, którą to ciekawi, ale po wpisaniu kodu unlockoutfits on, można dać Simowi przerośnięte uzębienie.

Pinezka
27.12.2010, 20:26
Seth - nie da się.
Co do znikających simów to ktoś znalazł rozwiązanie. Należy przeprowadzić kogoś z członków rodziny do innego domu i przy przeprowadzce wybrać aby zaginiony sim także się przeprowadził. Później można ich wprowadzić z powrotem :).
Dziękuję, pomogło. Czy taka sytuacja może zdarzyć się tylko w przypadku zabrania sima przez policję, czy było to przypadkowe? Nie wiem, czy powinnam teraz unikać takich sytuacji..?

Vanitas
27.12.2010, 20:29
Pinezka - raczej tak. Do tej pory myślałem, że jest to możliwe tylko i wyłącznie kiedy sim pracuje w karierze przestępczej, jak widać są też inne sytuacje. Ogólnie powinnaś unikać aresztowania przez policję :). Cieszę się, że mogłem pomóc :).
Anie - zęby simowi można dodać, ale wampirem nie będzie.

anie_1981
27.12.2010, 20:42
Anie - zęby simowi można dodać, ale wampirem nie będzie.

Acha. Więc będzie tylko marną, nędzną podróbką wampira.... Wrednym uzurpatorem... ;) To jeszcze gorzej, niż być wampirem... :D

Pinezka
27.12.2010, 21:09
Nie ma co. Ładnie przestawili policję twórcy. Jak kogoś złapią to już nie wraca :D Ostatnio mam wrażenie, że nikt nie testuje teraz simsów przed wypuszczeniem ich na rynek.. Chcą szybkiej kasy, nie mają czasu na dopracowanie szczegółów. Później tylko mnóstwo łatek, po co to? Nie można od razu dogłębnie przetestować finalnej wersji gry..? Z kolejnymi częściami jest coraz gorzej. Nie przypominam sobie takich błędów z The sims 1 chociażby..

Chryzantem Złocisty
27.12.2010, 21:11
the sims 1 to był maxis,inne studio,inni autorzy,will wright nie wypuściłby bubla
a teraz to już tylko sama kasakasakasa

kawka0
27.12.2010, 21:24
@Serafiel tak jest taki sposób ;] Wystarczy, że zaprzyjaźnisz się z kimś kto ma 5 gwiazdek i weźmiesz z nim/nią ślub (może byc homo-ślub;D) i potem od razu zerwiesz i już masz 5 gwiazdek, sprawdzone ;D

Pinezka
27.12.2010, 21:32
the sims 1 to był maxis,inne studio,inni autorzy,will wright nie wypuściłby bubla
a teraz to już tylko sama kasakasakasa
Czysta komercja.

Zaprzyjaźniłam się z nastoletnią wampirką, co zrobić, żeby mnie przemieniła?

kalafjor
27.12.2010, 22:11
Naciśnij na nią i powinno być "poproś o przemianę".:)

hellraiser
27.12.2010, 22:15
Ale nastoletnie wampiry chyba nie są jeszcze dojrzałe, aby rozdawać swój tzw. dar ;P Dopiero po przemianie w m. dorosłego. Znajdź dojrzałego, dorosłego wampa i jego poproś.

Kinkarus
28.12.2010, 09:58
Ja jak zakochałam moją Simkę w jakimś 5-gwiazdkowym aktorze, oni wzięli ślub to ona miała tylko 4 gwiazdki a później jakoś tymi zleceniami od agenta zdobyła 5. Ciągle do mnie z tymi zadaniami dzwonią XD I teraz moje pytanie: Jak mam okazję- Idź do księgarni i podpisz jakąś tam biografię, to jak klikam na przycisk: Idź podpisz, wtedy interakcja pojawia sie na chwilę w kolejce a później znika. O co chodzi?

Owl Finch
28.12.2010, 10:12
To jest błąd już sporo osób tak miało. Niestety musimy czekać aż łaskawie to naprawią...

Pinezka
28.12.2010, 10:35
Ale nastoletnie wampiry chyba nie są jeszcze dojrzałe, aby rozdawać swój tzw. dar ;P Dopiero po przemianie w m. dorosłego. Znajdź dojrzałego, dorosłego wampa i jego poproś.
Niedobrze, trcohę mi zajęło zaprzyjaźnienie się z tą nastolatką. A czy wogóle może zmienić w wampira nastolatkę nawet dorosły wampir? Czy moja simka nie musi dorosnąć?

hellraiser
28.12.2010, 11:36
Wydaje mi się że nawet dorosły wampir nie może przemienić nastolatki w wampira. Dzieci mogą być wampirami jedynie, gdy się takie urodzą. Ale nie wiem na pewno, bo nie próbowałem przemieniać nastolatki.
Zawsze możesz zaczekać trochę, aż ta nastoletnia wampirzyca dorośnie.

kalafjor
28.12.2010, 11:47
Czy u was też po zainstalowaniu PZ simy strasznie wolno kontaktują? :/ Gdy daję im serie romantycznych, to pomiędzy nimi muszą się jeszcze po kołysać z 10 minut. To strasznie denerwujące. :/

Chryzantem Złocisty
28.12.2010, 11:52
no,u mnie też simy są strasznie zmulone,przez co niemal ciągle się spóźniają do pracy

kalafjor
28.12.2010, 11:55
Można zmieniać położenie schodów itd. w apartamentach?:D

hellraiser
28.12.2010, 11:56
Czy u was też po zainstalowaniu PZ simy strasznie wolno kontaktują? :/ Gdy daję im serie romantycznych, to pomiędzy nimi muszą się jeszcze po kołysać z 10 minut. To strasznie denerwujące. :/

U mnie ten problem dotyczy tylko Bridgeport. W innych miastach typu Barnacle Bay, Sunset Valley nie jest tak tragicznie. Do tego jeszcze się zacinają w drzwiach, windach, ogółem masakra.

kalafjor
28.12.2010, 12:01
A jest możliwość umieszczenia apartamentów, klubów, studia filmowego w innych miastach??

Pinezka
28.12.2010, 12:07
A jest możliwość umieszczenia apartamentów, klubów, studia filmowego w innych miastach??

Tak, powinny znajdować się w bibliotece :) Chyba niedługo przerobię Sunset i przestanę grać w Bridge, jakoś tam duszno i ciasno.

kalafjor
28.12.2010, 12:31
Ja wolę River, ale tam to raczej wieżowce nie pasują.;)

Rainbow
28.12.2010, 12:52
Wydaje mi się że nawet dorosły wampir nie może przemienić nastolatki w wampira. Dzieci mogą być wampirami jedynie, gdy się takie urodzą. Ale nie wiem na pewno, bo nie próbowałem przemieniać nastolatki.
Zawsze możesz zaczekać trochę, aż ta nastoletnia wampirzyca dorośnie.

Niestety masz rację,nastolatka nie można przemienić w wampira.

Mnie denerwuje to,ile czasu Simom zajmuje zjechanie windą na dół,muszę ich tam kierować przed przyjazdem autobusu/samochodu do pracy,bo inaczej to zawsze się spóźniają. ;/
---
A w ogóle to istnieje możliwość,by jakoś pozbyć się sławy,tzn. przestać być Osobistością? U mnie,co jest zresztą logiczne,dzieci celebrytów gdy wchodzą w wiek 'szkolny' też stają się sławne,najczęściej otrzymują na wstępie 3 gwiazdki,choć tym razem przydarzyło się coś dziwnego-urodzili mi się bliźniacy i jeden ma 3 gwiazdki,a drugi 2 oO

Matis78
28.12.2010, 13:09
Moje pytania brzmią:
1. Jak mieć swój własny klub co można z nim robić, czego nie i wydatki z nim związane. (najlepiej też fotki dołączcie)
2. Według was opłaca się być wampirem?
3. Możecie mi opisać nowe kariery? (po proszę szczegółowo)
4. Czy w apartamentowcach można mieć mini ogródek na hodowlę roślinek?
5. Czy jeśli ma się dodatek Kariera można gasić pożary, rozwiązywać zagadki i łapać duchy w apartamentowcach?
6. Czy w nowym mieście są jakieś nowe publiczne budynki? (oprócz apartamentowców)
7. Jakieś nowe interakcje z otoczeniem?
8. W którymś z wątków przeczytałem że są namioty, to właśnie den dodatek je ma?
9. To jest to rozkładane łuszko czy nie?
10. Możecie dać zdjątka nowych przedmiotów? (plis)

To na razie tyle, jutro będę miał dodatek PZ po jadę do Krakowa więc chciałem żebyście mi opowiedzieli na te moje frustrujące mnie pytania.
Z góry dziękuje:)

Pinezka
28.12.2010, 13:30
Niestety masz rację,nastolatka nie można przemienić w wampira.

Mnie denerwuje to,ile czasu Simom zajmuje zjechanie windą na dół,muszę ich tam kierować przed przyjazdem autobusu/samochodu do pracy,bo inaczej to zawsze się spóźniają. ;/
---
A w ogóle to istnieje możliwość,by jakoś pozbyć się sławy,tzn. przestać być Osobistością? U mnie,co jest zresztą logiczne,dzieci celebrytów gdy wchodzą w wiek 'szkolny' też stają się sławne,najczęściej otrzymują na wstępie 3 gwiazdki,choć tym razem przydarzyło się coś dziwnego-urodzili mi się bliźniacy i jeden ma 3 gwiazdki,a drugi 2 oO
Ogólnie simowy transport jest bardzo powolny, jeżeli się nie ma własnego samochodu.. A trudno go mieć mieszkając w wysokościowcu..
Raczej nie da się pozbyć sławy, moje narodzone simki po 5 - gwiazdkowej mamusi i 3 - gwiazdkowym tatusiu też mają po 3 gwiazdki. Swoją drogą, strasznie łatwe jest zdobywanie kolejnych poziomów gwiazdorstwa, aż za łatwe.

hellraiser
28.12.2010, 14:03
Moje pytania brzmią:
1. Jak mieć swój własny klub co można z nim robić, czego nie i wydatki z nim związane. (najlepiej też fotki dołączcie)
3. Możecie mi opisać nowe kariery? (po proszę szczegółowo)
5. Czy jeśli ma się dodatek Kariera można gasić pożary, rozwiązywać zagadki i łapać duchy w apartamentowcach?
6. Czy w nowym mieście są jakieś nowe publiczne budynki? (oprócz apartamentowców)
7. Jakieś nowe interakcje z otoczeniem?
8. W którymś z wątków przeczytałem że są namioty, to właśnie den dodatek je ma?
9. To jest to rozkładane łuszko czy nie?
10. Możecie dać zdjątka nowych przedmiotów? (plis)

To na razie tyle, jutro będę miał dodatek PZ po jadę do Krakowa więc chciałem żebyście mi opowiedzieli na te moje frustrujące mnie pytania.

1. Co można robić z klubem... Jak go wykupisz, to możesz dowolnie zmieniać jego wnętrze, czerpać zyski w postaci pieniędzy. Jak go mieć? Jedziesz na teren wybranego klubu, klikasz "Kup własność (cena $$$)" czy jakoś tak...
2. Moim skromnym zdaniem tak, gdyż Sim zyskuje np. zdolność szybkiego biegania, czytania w myślach innych, grania na ich emocjach. Ponadto, bardzo fajnie się pożywiają ;)
3. Jedyną nową karierą jest kariera filmowa, jako miejsce pracy powstało studio filmowe. Kariera ta dzieli się na dwie drogi. Jedna to aktorstwo, druga - reżyserowanie.
4. Raczej nie.
5. Tak.
6. Tak, studio filmowe, a oprócz tego są specjalne budynki, spełniające dwie funkcje, np. w ratuszu mieści się wojsko, polityka i policja, w jednym z wieżowców jest spa i księgarnia. Połączono również biznes i dziennikarstwo z restauracją.
7. Tak, są, np. bara-bara w jacuzzi i windzie, rozdawanie autografów i robienie zdjęć z fanami gdy jesteś celebrytą... I tak dalej.
8. Nie, namioty dochodzą z dodatkiem Wymarzone Podróże.
9. Nie.
10. Nie chce mi się :D Dużo tego jest...

Z tego co widziałem, dzięki modowi NRaas Debugger Enabler można ustawiać dowolnie poziom osobistości, więc dzięki niemu da się go zmniejszyć i na odwrót. W normalny sposób chyba się nie da.

Matis78
28.12.2010, 14:12
Dziękuje Chrzan!
Ale na pewno nie można mieć ogródka? Nawet na balkonie?
Szkoda:(
Cóż nie można mieć wszystkiego:)

rocktechnika
28.12.2010, 14:26
Moje pytania brzmią:

2. Wampiry, poza tym, co opisał Chrzan w nocy uczą się szybciej różnych umiejętności - niektóre szybciej rozwijają sport, inne gotowanie. Zauważyłam, że to zależy od Sima, niekoniecznie od jego cech.

4. Przed jednym z apartamentowców jest miniogródek. Kupując tam mieszkanie dostaje się możliwość wstępu do tego ogródka i można go uprawiać [a nawet stawiać mebelki ;)]. Ten ogródek przez grę jest traktowany jako wejście do mieszkania, bo gdy dałam moim Simkom, które tam mieszkały "Wróć do domu", to nie jechały na górę, tylko wchodziły przez furtkę i już wg gry były w domu.

5. Z rozwiązywaniem zagadek w apartamentach miałam o tyle problem, że raz gra zakazała mi jechać do kogoś, by przeszukać śmietnik. Wg wskaźnika na mapie miałam jechać do jednego z apartamentów w mieście. Tyle, że tam nie ma normalnego śmietnika, tylko są te zsypy w ścianach i nie było nigdzie lupy podpowiadającej, gdzie szukać :(

Matis78
28.12.2010, 15:41
Rozumiem:)
A tu można powiedzieć moja 2 seria pytań XD:
1. Powiedzcie mi jeszcze szczegółowo o tej dorywczej pracy miksologa czy jakoś tak i o zakładaniu własnej kapeli (Ważne dla mnie jest opisanie kapeli bo kiedy już będę miał dodatek chce na wstępie se założyć swoją własną)
2. Jest jeden rodzaj jacuzzi tak?
3. Ostatnio oglądałem filmik gdzie było "jakieś" nowe auto z PZ czy są jeszcze jakieś inne?
4. Gdzie mam ćwiczyć z kapelą kiedy mieszkam w apartamentowcu?
5. Czy jeśli ktoś ukradnie ubrania kiedy jesteś w jacuzzi potem masz jakiś negatywny na strojnik lub coś innego?
6. Da się podam odzyskać skradzione ubrania?
7. Co się stanie kiedy zostaniesz okradziony w metrze? (chodzi mi o to co ci ukradną wtedy)

No to tyle co mnie dręczyło (chyba) proszę o odpowiedz a najbardziej zależy mi na tej własnej kapeli.

I jeszcze kilka pytanek:
Powiedzcie mi czy są jakieś nowe "wyzwania" i czy można nagrywać filmiki z the sims 3 więcej niż 30 sekund, jak tak to ja? (chodzi o tą nagrywarkę już z simai czy jak to zacwać:D)i ile kosztuje apartament z jacuzzi?

Czyniąca_Hałas
28.12.2010, 17:26
To ja się dorzucam z takim jednym zapytaniem wychodzącym raczej z głupoty Dot, niż z ciekawości. Kiedy Sim-Wampir przebywa na słońcu, po godzinie lub dwóch, dostaje nastrójnik "nagrzany". Po trzech godzinach mdleje, i pojawia się nastrójnik w czasie dwóch dni, że Sim-Wampir będzie walczył o życie. Z czystego egoizmu nie sprawdziłam, co się wtedy stanie, gdyż Dot ma dzieci, a konkretniej trójkę. Jednak nie chciałabym, żeby ktokolwiek zabijał Sima tylko po to, żeby to sprawdzić. Ale się pytam: co się wtedy stanie?

hellraiser
28.12.2010, 17:39
Gralladina, wampir poprostu straci swe moce, takie jak czytanie w myślach, szybki bieg itd. Nie ma mowy o śmierci.

kalafjor
28.12.2010, 17:44
Przestanie być wampirem?

Chryzantem Złocisty
28.12.2010, 17:51
moja simka parę razy zaliczyła oparzenie słoneczne,i owszem,nie może używać swoich wampirzych mocy,ale poza tym (przynajmniej u mnie) strasznie szybko spadał jej pasek pragnienia,więc dwa razy zmarła przez to.
także mimo wszystko nie polecam.

Aarn
28.12.2010, 20:34
Hej, mam następującą sytuacje :
Dwóch moich simów gra w zespole (nikt oprócz nich), oboje mają ustalone zespół jako zatrudnienie, jeden z nich ma ów zatrudnienie na poziomie 5 (gwiazda wieczoru w knajpie), drugi na 4 (zespół rozgrzewający w knajpie), jeden jest mistrzem grania na gitarze, drugi perkusji, oboje mają 4 poziom osobistości. Oboje mieszkają w Sunset, z tym że dodałem "Plazmę 501","prosperyty", "Kujona", "jasnote" "przybytek waldusia" i sam zrobiłem jeden lokal jako lokalną knajpkę bodajże. Tak czy siak, chodzi o to że do tej pory ani razu nikt nie proponował mi zagrania koncertu, nawet w tej spelunie. Wydawało mi się to trochę dziwne z początku, ale doszedłem do wniosku że z czasem dostanę jakąś propozycję. A tu dalej cisza, co jest troche dziwne skoro jeden z nich jest "gwiazdą wieczoru w knajpie". Da się jakoś samemu ustawić koncert? W komputerze/ przez telefon? Bo wnerwiające i niedorzeczne jest granie na ulicy z 4 poziomem osobistości i 5 w karierze zespół...

Pinezka
28.12.2010, 20:49
Moja simka ma pragnienie zamieszkać w apartamencie luksusowym. Stąd moje pytanie.. Gdzie się takowy znajduje?!

Kamis
28.12.2010, 20:57
Aarn - była już mowa o tym wiele razy. Większość właśnie pisała, że zlecenie jak już to ma 1 na 3 tygodnie simowe... Tak samo jest u mnie. Wiem że ktoś pisał że ma zlecania raz na tydzień, ale on/ona chyba ma tak jako jedyny/jedyna. Wydaje mi się że to bug.

Pinezka - po prostu drogi ;) Z tego co pamiętam to ten z jacuzzi jest luksusowy.

Pinezka
28.12.2010, 21:03
Kamis, nie znam ich wszystkich dobrze. Możesz mi powiedzieć, który to ten z jacuzzi? Byłabym wdzięczna :)

Połówka
28.12.2010, 21:05
To się jakoś nazywało "centrum jeden lew" :)

EDIT : http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58123&page=9 tutaj są zdjęcia, w którym miejscu się znajduje

Aarn
28.12.2010, 21:13
@Kamis
Senk ju, zapomniałem użyć szukajki.
Czyli co, jedyna opcja to grać na ulicy? A gdybym kupił sobie lokal to mógłbym sam siebie zapraszać? :D Byłbym *****iście sławny, bo koncertowałbym codziennie :D

Pinezka
28.12.2010, 21:26
To się jakoś nazywało "centrum jeden lew" :)

EDIT : http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58123&page=9 tutaj są zdjęcia, w którym miejscu się znajduje

Dziękuję bardzo, jutro wprowadzę tam moją świeżo upieczoną wampirzycę :D

Kamis
28.12.2010, 21:45
@Kamis
Senk ju, zapomniałem użyć szukajki.
Czyli co, jedyna opcja to grać na ulicy? A gdybym kupił sobie lokal to mógłbym sam siebie zapraszać? :D Byłbym *****iście sławny, bo koncertowałbym codziennie :D

No niestety... A z tym lokajem to nie kumam xd

Aarn
28.12.2010, 22:02
@Kamis
Nie lokaJ tylko lokaL - bar na przykład. Szczwany plan polega na kupieniu sobie np. "Przybytku Waldusia" i zapraszaniu swojego zespołu ^^

Kamis
28.12.2010, 22:12
@Kamis
Nie lokaJ tylko lokaL - bar na przykład. Szczwany plan polega na kupieniu sobie np. "Przybytku Waldusia" i zapraszaniu swojego zespołu ^^

O matko sorry, spać się chce źle przeczytałam :D
Ale tego też nie wiem, ale to dobry pomysł może się uda trzeba spróbować B)

kawka0
29.12.2010, 13:21
mam pytanie ;D jak wyciagnac dom z gry do pliku bo chce go wstawic na forum ;] ?

anie_1981
29.12.2010, 15:26
Oj to bardzo proste. Idziesz do edycji miasta, klikasz na dom, z menu wybierasz ikonkę strzałki z gwiazdką (trybikiem?) i gra Ci się pyta czy na pewno chcesz spakować dom do pliku. Zaznaczasz, że tak. Masz informację po drodze, że wszystkie kontakty z sąsiadami zostaną stracone, ale się tym nie przejmuj, to dotyczy kopi domu, a nie Twojego oryginalnego domu. Potem idziesz do katalogu z Simsami w Documents and Settings. Dom masz w katalogu "Exports".

Natix
29.12.2010, 15:26
Ja też mam parę pytań. Gry nie posiadam, ale kilka pytań zamieszczam w imieniu koleżanki, która okropnie mnie wykorzystuje, bo wie że mam tu konto xD
No i parę moich pytań.

1. Czy dochodzą nowe cechy? (koleżanka mi wmawia, że jakiś uzdolnony miksolog i czujny wykidajła czy coś w tym guście) Jeśli tak, czy pojawiają się w związku z tymi cechami jakieś fajne intertrakcje?
2. Czy są nowe nagrody szczęścia życiowego?
3. Jak długo mniej więcej otwarte są kluby? Czy w dzień są zamknięte?
4. Czy zwykli simowie mogą robić imprezy na dachach wieżowców?
5. Gdzie lepiej mieszkać - w apartamencie czy w domku?

anie_1981
29.12.2010, 15:32
1. TAK, np styl gwiazdy.
2. TAK, np Zawsze Na Liście, można chodzić do wszystkich klubów i ochroniarz wpuści.
3. Różnie, niektóre od 10 rano, inne od 17, raczej najpóźniej o 4 rano wszystko jest pozamykane.
4. Chyba tak, to po prostu domowe party. Zawsze było i chyba tego nie zmieniali.
5. Moim zdaniem w domku, ale zdania są podzielone.

Natix
29.12.2010, 15:46
Dzięki ;)
Jeszcze jedno : w zwiastunie mówią, że można tworzyć własne nagłówki. I wogóle, ta gazeta jest tak super pokazana. Czy faktycznie tak jest? Czy czytanie gazety wygląda tak samo jak w podstawowej wersji?
Zwiastun : http://www.youtube.com/watch?v=xCVzysbZf04&feature=related

Pinezka
29.12.2010, 16:30
5. Gdzie lepiej mieszkać - w apartamencie czy w domku?

Otóż apartamenty na pewno wydają się atrakcją na początku gry. Mieszkanie w nich jednak bywa uciążliwe. Powstają różne bugi w windach chociażby. Nie ma gdzie trzymać swojego auta (albo jestem ślepa). Nie można powiększać swojego mieszkania, zmian można dokonywać tylko w jego obrębie. No cóż. Początkowo fascynowało mnie mieszkanie w wysokościowcu, ale domki jednak mają swój swoisty urok. Dla pojedynczego sima/małej rodziny wysokościowiec się nadaje, ale ciężko o taki, który ma odpowiednią ilość miejsca dla większej rodziny.

Co do gazety. Czytałam ją ostatnio, w samym czytaniu zmian nie zauważyłam. Gdy leżała pod domem wyglądała normalnie, w rękach sima nie przypatrywałam się.

Połówka
29.12.2010, 19:24
Nie wiem, czy to doszło do tego dodatku, czy jak to tam. Ale widziałam filmik, jak na imprezie spalili komuś dom. I jak to zrobić? :D

kalafjor
29.12.2010, 19:57
http://www.youtube.com/watch?v=ryDkTd7Ii3g <--- O to Ci chodzi?:) Chyba się nie da. Chyba, że uda Ci się tak rozprzestrzenić ogień. Choć wątpię, bo ogień gaśnie i pojawia się następny.:)

kawka0
29.12.2010, 20:24
anie dzieki wielkie ;D wstawie pewnie jutro ... ;D

Ascara
29.12.2010, 20:32
Hej! Mam "mały" problem - simka mi umarła, a nie planowałam tego. Wskrzesiłam ją więc za pomocą NRaas'a, ale teraz jest ten problem - jej mąż jawi się jako narzeczony, więc "rozstałam ich" i wszystko od nowa. Stała sympatia i tak dalej, ale nie dało się już wywołać oświadczyn. Przy zabawie modem wyskakuje, że są małżeństwem - kiedy nie są. Co teraz? :(

Chryzantem Złocisty
29.12.2010, 20:34
moja simka kurdeno nie może poderwać żadnego sima...jest romantyczką,poznała paru simów z czego każdy był zaręczony/w związku z jakąś babą.
no ale pomyślałam,pokręci z nimi trochę i namówi do zerwania.
a gdzie tam!ona do nich robi słodkie oczka,a oni tylko wzruszają ramionami.
poradźcie mi,co mam zrobić,bo już mnie to wkurza.
kiedyś mogłam z nimi flirtować mimo ich dziewczyn,a potem kazałam im zrywać,a teraz nic.

inna kwestia - czemu wszyscy faceci w Twinbrook są już zajęci?!chcę dla niej znaleźć jakiegoś wolnego sima,a jak na razie każdy którego spotkała jest już w związku.

hellraiser
29.12.2010, 20:43
Chryzantem, kup nagrodę s. życiowego "Mistrzyni uwodzenia" za 10-20 tys. Dzięki niej każdy Sim będzie się zgadzać na romantyczne interakcje, nawet jak są wrogami, albo się w ogóle nie znają. Moja Simka dzięki tej nagrodzie zgwałciła w windzie pół męskiej części Bridgeport :D

Pinezka
29.12.2010, 20:43
Chryzantem Złocisty - jedyny sprawdzony sposób na wolnego sima to, gdy sama go stworzysz :D Strasznie wierni Ci simowie!

Niestety przy mieszaniu modami często zdarzają się dziwne sytuacje. Sama nigdy tego nie próbowałam, właśnie dlatego. Może gdzieś tam jest ustawione, że oni są małżeństwem?

Ascara
29.12.2010, 21:01
No niby jest, ale tam ustawiłam rozwód, to wyskoczyło okienko, że afera publiczna przez rozwód (oboje mają po 5 gwiazdek reputacji), ale nadal nie da się utworzyć więcej interakcji niż "stała sympatia".
No cóż, mamy takie czasy, że życie na kocią łapę u simów nie będzie niczym dziwnym :D
Ale głupio tak jakoś :(

Pinezka
29.12.2010, 21:06
Może chodzi o to, że nie mogą bezpośrednio wziąć ślubu po swoich rozwodzie? Albo nie można wziąć ślubu dwa razy z tą samą osobą? Hm, nie miałam nigdy takiej sytuacji.

Ascara
29.12.2010, 21:22
Uwaga - gdyby ktoś miał podobny problem, powiem jak go rozwiązałam. Simka zginęła jeszcze raz, po czym za pomocą modu wywołałam okazję z laboratorium. Po wskrzeszeniu ducha simka spałaszowała ambrozję przygotowaną przez jej męża. Po takim ożywieniu nie było problemów z zawarciem małżeństwa :).

kalafjor
30.12.2010, 10:15
Czy tylko u mnie lokaj nie zajmuje się ogrodem? Sue musi sama pielęgnować owoce życia.:((

anie_1981
30.12.2010, 10:35
Ascara, bardzo proszę o linka do moda, którym da się wywołać okazję "Duch" żaden mod z tych które miałam, tego nie potrafił. Nawet te uwielbiane przeze mnie NRaasy tego nie potrafią. Jeśli wywołujesz tą okazję NRaasem, to napisz którym i gdzie konkretnie tego szukać. Z góry dzięki. Ja wskrzeszam NRaas'em, Debugger Enabler. Klika się na nagrobek, potem wchodzi się w "options" i tam gdzieś jest opcja resurect (nie korzystam) i "Create playable ghost". Z tego korzystam. Tworzy grywalnego ducha i wystarczy mu zaserwować ambrozję. A o ambrozję dzięki modom nietrudno... Debugger Enabler albo Master Controller (nie pamiętam który, oba są z NRaas'a) ma opcję "Make Food" można utworzyć dowolne danie, pojedyncze lub zbiorowe.

rocktechnika
30.12.2010, 11:08
Ascara, bardzo proszę o linka do moda, którym da się wywołać okazję "Duch" żaden mod z tych które miałam, tego nie potrafił. Nawet te uwielbiane przeze mnie NRaasy tego nie potrafią. Jeśli wywołujesz tą okazję NRaasem, to napisz którym i gdzie konkretnie tego szukać. Z góry dzięki. Ja wskrzeszam NRaas'em, Debugger Enabler. Klika się na nagrobek, potem wchodzi się w "options" i tam gdzieś jest opcja resurect (nie korzystam) i "Create playable ghost". Z tego korzystam. Tworzy grywalnego ducha i wystarczy mu zaserwować ambrozję. A o ambrozję dzięki modom nietrudno... Debugger Enabler albo Master Controller (nie pamiętam który, oba są z NRaas'a) ma opcję "Make Food" można utworzyć dowolne danie, pojedyncze lub zbiorowe.

Te mody NRaas są niesamowite! :D Mam obydwa i od wczoraj grzebię tylko w nich! Można się pogubić, bo opcji i możliwości jest mnóstwo, ale zabawa jest niesamowita i mogą cuda powychodzić, gdy się zaczyna bawić w zapylanie :D

Połówka
30.12.2010, 12:00
a co fajnego daje ten mod?

anie_1981
30.12.2010, 12:22
Wszystko... Nauka umiejętności, edycja Sima w CAS, uczenie wszystkich przepisów i nut na instrumenty. Ale nie tylko, możesz nimi wskrzeszać Simy, no mnóstwo rzeczy, nie sposób wszystkiego wymienić.

rocktechnika
30.12.2010, 12:37
Wszystko... Nauka umiejętności, edycja Sima w CAS, uczenie wszystkich przepisów i nut na instrumenty. Ale nie tylko, możesz nimi wskrzeszać Simy, no mnóstwo rzeczy, nie sposób wszystkiego wymienić.
+ Możliwość grzebania w drzewie genealogicznym, zajścia w ciążę z kimkolwiek i całe mnóstwo innych cudów, których faktycznie nie da się wymienić ;)

kalafjor
30.12.2010, 13:28
Czy tylko u mnie lokaj nie zajmuje się ogrodem? Sue musi sama pielęgnować owoce życia.:((
Ponawiam.:)

Gochulec666
30.12.2010, 13:41
Mój lokaj też olewa ogród.
Najwyraźniej wszyscy za mało im płacimy.

Natix
30.12.2010, 13:55
Mój lokaj też olewa ogród.
Najwyraźniej wszyscy za mało im płacimy.

Lokaje nie mają w obowiązku zajmować się ogrodem, bo mogą nie mieć takiej umiejętności. Gdzieś to czytałam... A szkoda, że nie mogą...

Mam pytanko : jak skutecznie uśmiercać simów?

Gochulec666
30.12.2010, 14:17
Mój ulubiony temat. ;x
Kod testingcheatsenables i kilkakrotne wywoływanie zmiany wieku -> nienaturalna śmierć naturalna.
Nieszczęśliwy wypadek podczas gaszenia pożaru. (Duch czerwony.)
Topienie w basenie (w trójce cwaniaki już wychodzą bez drabinki :( ) (Duch potem jest niebieski.)
Zagłodzenie- po prostu nie dajesz mu nic zjeść. (Duch przezroczysty i lubi nawiedzać lodówki.)
Porażenie prądem- jak coś się zepsuje, idziesz to naprawiać. Jeżeli masz pecha sim nie zginie, bo albo skutecznie przywróci danej rzeczy sprawność, albo go przysmali i skończy w wannie.) (duszek żółciutki niczym żółteczko z jajeczka ^.^ . )
Zawał- Jak Twój sim jest strachliwy, wypuść go na cmentarz, zobaczy kilku martwych towarzyszy niedoli, w akcie rozpaczy złapie się za nadgarstek i możesz wysyłać rodzinie powiadomienia o pogrzebie. (Duch różowy.)
Były jeszcze muchy, satelita, grad, piorun, ale to chyba jest tylko w drugiej części. Czas to wypróbować. :]

Gochulec666
30.12.2010, 14:19
Nie jestem pewna, ale chyba w trzeciej części jest możliwa też choroba sima, mnie się to jeszcze nie zdarzyło, ale wszystko przede mną.

Natix
30.12.2010, 14:20
Mój ulubiony temat. ;x

Zawał- Jak Twój sim jest strachliwy, wypuść go na cmentarz, zobaczy kilku martwych towarzyszy niedoli, w akcie rozpaczy złapie się za nadgarstek i możesz wysyłać rodzinie powiadomienia o pogrzebie. (Duch różowy.)
Były jeszcze muchy, satelita, grad, piorun, ale to chyba jest tylko w drugiej części. Czas to wypróbować. :]
O reszcie wiedziałam, ale o tych co daałam w cytat to nie. Dzięki ;)
Apropos tej twojej ulubionej metody - moja też :D

Kolejne pytanie : czy jeśli celebryta (taki na maxa) zostanie ukąszony, to jest to zaliczane jako wpadka?

hellraiser
30.12.2010, 14:46
Mój ulubiony temat. ;x
Kod testingcheatsenables i kilkakrotne wywoływanie zmiany wieku -> nienaturalna śmierć naturalna.
Nieszczęśliwy wypadek podczas gaszenia pożaru. (Duch czerwony.)
Topienie w basenie (w trójce cwaniaki już wychodzą bez drabinki :( ) (Duch potem jest niebieski.)
Zagłodzenie- po prostu nie dajesz mu nic zjeść. (Duch przezroczysty i lubi nawiedzać lodówki.)
Porażenie prądem- jak coś się zepsuje, idziesz to naprawiać. Jeżeli masz pecha sim nie zginie, bo albo skutecznie przywróci danej rzeczy sprawność, albo go przysmali i skończy w wannie.) (duszek żółciutki niczym żółteczko z jajeczka ^.^ . )

Trochę napisałaś tutaj bzdur.
W Trójce nie można umrzeć na zawał, od much, albo pioruna. To było w drugiej części. Tak samo z kolorami pokiełbaszone. Gdy zagłodzisz Sima, duch będzie różowy. Od pożaru będzie pomarańcz, nie czerwień. Poza tym, można umrzeć przez Klątwę mumii (duch czarno-szary, WP), od upadku meteora (szaro-pomarańczowy, K) i pragnienie (czarno-czerwony, PZ). Chorób niestety też nie ma. Mogilby wprowadzić jakieś, urealniłoby to sporo grę. A duszek od choroby mógłby być zielony, tak jak w Dwójce ;)
No, to tyle. Ja też lubię duchy ;]

Natix
30.12.2010, 14:49
Nie da się od zawału? Szkoda.
Ale chyba jeszcze wampir od pragnienia?
No ale chodzi mi o to jak NAJSKUTECZNIEJ i NAJSZYBCIEJ zabić sima.
Aha, to jest to składane łóżko, czy nie ma?

hellraiser
30.12.2010, 14:51
Najszybciej? Wpisujesz testing[..], przeciągasz pasek głodu na minimum, gotowe!

Pinezka
30.12.2010, 15:07
Aha, to jest to składane łóżko, czy nie ma?
Niestety nie ma..

Gochulec666
30.12.2010, 15:42
Cholercia, całkiem możliwe, ostatnio miałam sytuację kryzysową, wracałam do 2 części, teraz znów powróciłam do 3 i wszystko mi się pomieszało.
Cóż, pozostaje mi przeprosić i upewniać się na przyszłość, zanim cokolwiek napiszę.
Hańba mi.

kalafjor
30.12.2010, 15:47
Mam ustawione opcje grafiki na jeden od najlepszych, czyli jakby wszystkie suwaczki przesunąć w prawo o jeden to by były na maksa. (masło maślane) Dlaczego moje simy dalej nie mają takiej super jakości jak niektóre tutaj zdjęcia?:|

Pinezka
30.12.2010, 17:25
Seth, może właśnie dlatego, że te suwaczki nie są na najlepsze. Ja praktycznie wszystko mam na najlepsze. Widok miasta, czy coś mam tylko na średni, widok domów na 2 i włączone chowanie obiektów. Poza tym max. Żeby simy miały świetną jakość trzeba ustawić najwyższe ich detale i najwyższe detale tekstur.

kalafjor
30.12.2010, 18:02
O co chozi w tym "czarnym świetle", które można ustawić na lampie?:|

hellraiser
30.12.2010, 18:25
Czarne światło powoduje taki fajny efekt, dzięki niemu wszystko tak się fajnie świeci.
Tutaj dam Ci do porównania fotki (patrz głównie na tapetę, akurat tutaj główna różnica)

Bez czarnego światła:
http://img255.imageshack.us/img255/3382/screenshot114t.jpg
Z czarnym światłem:
http://img256.imageshack.us/img256/6641/screenshot105u.jpg

Sory za takie fotki ale mam tylko takie, a nie chce mi się gry włączać... ;]

anie_1981
31.12.2010, 18:25
Mnie tam to czarne światło nie rzuciło na kolana. Raz włączyłam i to było wszystko.

Kinkarus
01.01.2011, 10:53
Oho, drogi Chrzanie, widzę, że lokaj też lubi pic drinki XD. Mój sim ma 10 poziom miksologii i robi takie wyzwanie z umiejętności : Posejdon (chyba tak to się nazywa). Jak już zrobi kolejną porcję tych 4 drinków, to później szkoda wywalac, bo moi simowie nie mają czasu na upijanie się. Także, lokaj w dzień śpi, później odwali robotę, a na noc mój Sim mu drinki szykuje, a tamten je wypija. No cudo, nie lokaj XD

Matis78
01.01.2011, 11:07
Możecie mi wytłumaczyć, dać linka do poradnika czy coś na temat własnej kapeli, co i jak, jak zacząć?
Z góry dzięki!

I jeszcze bym prosił o odpowiedzenie na moje pytania na str 60:)

Artek89
01.01.2011, 11:49
Z tego co zauważyłem to wystarczy chyba na za przyjaznego sima wziąć i dołącz do kapeli albo załóż kapele .Dokładnie nie wiem bo nie zakładałem ale widziałem jak zdobywałem nowe znajomości :)

Matis78
01.01.2011, 11:54
No dobra, ale trzemy kiedy mam zespół i samozatrudnienie nie było ani jednego zaproszenia na występ np. w barze a już w simach miną tydzień.

Chryzantem Złocisty
01.01.2011, 11:57
ożywiłam w laboratorium za pomocą okazji mojego sima,który zmarł od ognia.
dostałam jego ducha,jest w panelu rodziny,ale nie mogę nim sterować!

co mam zrobić?

piszę tutaj bo większy ruch.pomóżcie,chcę zagrać w simsy ;/

Ascara
01.01.2011, 12:38
Naprawdę nie możesz? Ani na niego kliknąć ani nic? Skoro jest w panelu to powinien być sterowalny...
jak masz wolną wolę, może niech inny sim przygotuje ambrozję i spróbuj czekać.

Ja mam tymczasem inny problem - to, że mój sim może się blokować na windzie to wiedziałam, ale... No właśnie. Nie jest fascynujące oglądanie głodnych i moczących się elegancików na klatce, a stoi ich już tam z dziesięciu... Myślicie, że da się coś z tym zrobić? Nie zmieniałam niczego itd, a moi simowie przechodzą bez problemu.

Ps. Czemu, do diabła, nie działa tu dodawanie obrazków? Grrr...

Chryzantem Złocisty
01.01.2011, 12:48
nie mogę na niego kliknąć,mogę ustawić kamerę żeby na niego "patrzała",ale nic więcej.
żaden inny sim nie zrobi ambrozji,bo nie mam owocu życia,ryby śmierci a co dopiero punktów gotowania.

jakie to jest dziwne,przecież powinno się dać nim kierować.wszędzie czytałam,że sim po ożywieniu będzie duchem,ale sterowalnym.

co do windy - niestety nie ma na to sposobu,możesz posyłać simów do klubow,w których nie ma wind bądź wychodzić z nich zanim będą zamknięte.
najczęściej simy się zacinają w windach,kiedy wszystkie naraz chcą wyjść,gdy klub jest zamykany.

kawka0
01.01.2011, 13:19
No dobra, ale trzemy kiedy mam zespół i samozatrudnienie nie było ani jednego zaproszenia na występ np. w barze a już w simach miną tydzień.

Matis, jak masz cechę "ambitny" to ci częściej przychodzą ;] mi z raz na tydzień, czasami częściej ;D
jak nie grasz na kodach, a brak ci kasy, to rozpocznij karierę muzyczną w teatrze, bo zlecenia na koncerty i tak rzadko przychodzą (mi gdzieś raz na tydzień), a jakby ci koncert wypadł w dniu pracy, to bierzesz wolne bezpłatne ;D

PYTANIE :Da jak robic własne fryzury/ciuchy ;D ?

Matis78
01.01.2011, 14:19
Ja nie gram na kodach, a chce mieć swój zespól jako swoją prace, a nie jako dorywczą prace.
Proszę o podania linka do poradnika lub wytłumaczenie mi co mam robić bo w książęce PZ nie jest to tak super wyjaśnione, po prostu nie wiem jak zacząć i co dalej robić.
Plis pomoście!

A i jeszcze jak dobrać dobrych członków ekipy, jak i gdzie.

Proszę o szybką odpowiedz!

Natix
02.01.2011, 13:34
Ps. Czemu, do diabła, nie działa tu dodawanie obrazków? Grrr...

No trzeba wpisać
[IMG] adres obrazka, np.http://************/r/2cxaplz/7 [/IM G]
Tylko że bez żadnych spacji ani nic. I już jest obrazek :)
Jeśli korzystasz z TinyPic to wtedy jak ci sie wyświetli share this image to wybierasz to co jest w drugiej ramce i wklejasz do postu i wtedy nic nie musisz pisać.
A żeby nie było offtopu to się zapytam ile czasu zajmuje mniej więcej zebranie wszystkich gwiazdek i jak to najszybciej zrobić.

Vallentina
02.01.2011, 14:11
to się zapytam ile czasu zajmuje mniej więcej zebranie wszystkich gwiazdek i jak to najszybciej zrobić.

Jeśli chodzi o to ile czasu to już zależy czy będziesz miała dużo zleceń i czy będziesz poznawała gwiazdy ogółem pierwsze 3-4 gwiazdki dość szybko z 5 też dosyć, ale wiadomo z każdą gwiazdka coraz gorzej ;)
A żeby to poszło szybko musisz poznawać gwiazdy i wykonywać zlecenia .

A wie ktoś może czy zarabia się (myślę że tak) i ile gdy ma się własny zespół ? :D

Owl Finch
02.01.2011, 14:56
Zarabia się różnie. Najlepiej grać w metrze o 8.00 i 16.00-17.00 :P

Pinezka
02.01.2011, 16:18
Jeśli chodzi o to ile czasu to już zależy czy będziesz miała dużo zleceń i czy będziesz poznawała gwiazdy ogółem pierwsze 3-4 gwiazdki dość szybko z 5 też dosyć, ale wiadomo z każdą gwiazdka coraz gorzej ;)
A żeby to poszło szybko musisz poznawać gwiazdy i wykonywać zlecenia .

A wie ktoś może czy zarabia się (myślę że tak) i ile gdy ma się własny zespół ? :D

Nie powiedziałabym, że tak gorzej. Simsy PZ dostałam w swoje łapską w wigilię. I po tych całych kolacjach siadłam i za około godzinę-dwie miałam już 5 gwiazdek i to bez ślubu z osobistością. :D

Vallentina
02.01.2011, 18:02
Nie powiedziałabym, że tak gorzej. Simsy PZ dostałam w swoje łapską w wigilię. I po tych całych kolacjach siadłam i za około godzinę-dwie miałam już 5 gwiazdek i to bez ślubu z osobistością. :D

Heh, dość szybko ;) Ja miałam małe problemy z gwiazdkami przez np. zanikające polecenia, nie widoczny sim itp. ;)

patryk916
05.01.2011, 14:58
Mam kilka pytań.
1.Jak wygląda okradanie w metrze?
2.Czy ktoś was kiedyś okradł?
3.Co zabierał?

Vanitas
05.01.2011, 15:06
1. Kiedy sim wychodzi z metra wyświetla się komunikat i ujemny nastrójnik.
2. Nie
3. Zapewne tylko pieniądze

owocowa761
05.01.2011, 15:33
HEJJ POMÓŻCIE !!! Mam the sims 3 i chodzą mi ok. nie zamulają itp. wymagane były 2.0 GHz, mój komputer ma 2.22 GHz, chciałabym kupić dodatek "poz zmroku" ale tam wymagane sa 4.2 GHz !!! właśnie ! to jest dwa razy wiecej niż ma mój komputer. Czy będzie zamulała mi gra? Jakieś innne problemy z nią będą?

MOŻE KTOŚ Z WAS JEST W TAKIM SAMYM PRZYPADKU CO JA? MA KTORYS Z WASZYCH KOMPUTEROW MNIEJ NIZ 4.2 GHz I DZIAŁA WAM TEN DODATEK?

reszte wymagań mam ok.

Wielebny
05.01.2011, 15:57
To nie 4.2ghz.
Tylko Pentium 4 2ghz. (stary gruchot) Procki o taktowaniu 4ghz na jednym rdzeniu chyba jeszcze nawet nie wyszły, jedynie podkręcane.
Otoczenie Bridgepot dostępne w dodatku "Po Zmroku" chodzi trochę mniej wydajniej, niżeli takie Sunset Valley itp. ale spadki FPS'u nie powinny być drastyczne, więc możesz śmiało kupować.

2,2 ghz to zapewne jakiś starszy dwurdzeniowiec, więc masz 2x2,2 ghz. (dwa rdzenie i na każdym po 2,2 ghz)

owocowa761
06.01.2011, 18:02
To nie 4.2ghz.
Tylko Pentium 4 2ghz. (stary gruchot) Procki o taktowaniu 4ghz na jednym rdzeniu chyba jeszcze nawet nie wyszły, jedynie podkręcane.
Otoczenie Bridgepot dostępne w dodatku "Po Zmroku" chodzi trochę mniej wydajniej, niżeli takie Sunset Valley itp. ale spadki FPS'u nie powinny być drastyczne, więc możesz śmiało kupować.

2,2 ghz to zapewne jakiś starszy dwurdzeniowiec, więc masz 2x2,2 ghz. (dwa rdzenie i na każdym po 2,2 ghz)

ojejku !! wielkie dzieki za odpowiedź :DD nie masz pojecia jak sie ciesze bo juz mialam odlozona kase na simsy !! dzieeeekuje !!

muffindance
06.01.2011, 19:38
Ja mam takie dziwne pytanie, bo nigdy nie grałam wampami a dzisiaj chciałam ich przetestować. Kiedy już wampir wybierze swoją ofiarę jak mam ją rozpoznać?? Wiem, że na mapie jest specjalny znaczek, jednak nie wskazuje on sima... :/ Skąd mam wiedzieć jaki to sim??

Natix
06.01.2011, 20:04
Ja mam takie dziwne pytanie, bo nigdy nie grałam wampami a dzisiaj chciałam ich przetestować. Kiedy już wampir wybierze swoją ofiarę jak mam ją rozpoznać?? Wiem, że na mapie jest specjalny znaczek, jednak nie wskazuje on sima... :/ Skąd mam wiedzieć jaki to sim??

Z mojego skromnego i lichego doświadczenia wiem,że chyba ten znacznik sięga aż do głowy sima. Będziesz wiedzieć na pewno, bo zazwyczaj ten sim nie jest w gąszczu ludzi i łatwo go zlokalizować. Poza tym, ofiarę można gdzieś zaprosić ;)

muffindance
06.01.2011, 20:32
Dzieki, moze nie moglam odnalezc bo byl tlum ludzi. ;pp

karolajn
07.01.2011, 08:29
Wiecie może gdzie w Bridgeport znaleźć omnirośliny? bo coś nie mogę znaleźć. :P może u mnie ich nie ma - tak w ramach kolejnej rozrywki.

Połówka
07.01.2011, 09:04
szczerze to powiem, że nigdy nie szukałam :P jeżeli nie przeszkadza Ci gra na kodach, to zrób tak:
1.wpisujesz kod buydebug on do konsoli kodów
2.wchodzisz w tryb kupowania i wybierasz kategorie (nie pomieszczenia)
3.tam masz nową kategorię, znak zapytania i wchodzisz w nią
4.wybierasz podkategorię rośliny i nasiona - jakoś tak :D
5.wybierasz ominoroślinę i umieszczasz gdzie chcesz.
tylko pamiętaj, że ominoroślinę można uprawiać dopiero od 10 poziomu ogrodnictwa. nie wiem jak będzie z kodem, bo ja miałam już 10 poziom jak ją dałam :)

MaTi14191
07.01.2011, 16:32
A jeżeli ojciec i matka mają po 5 gwiazdek to ile będzie miało dziecko??

Porando
07.01.2011, 16:41
chyba 3 jak do szkoły będzie chodziło

Kamis
07.01.2011, 16:41
MaTi14191 - 3 lub 4 dopiero od wieku szkolnego.

Psyhosis
07.01.2011, 16:51
Witam. Mój sim ma pragnienie żeby zamieszkać w apartamencie. Gdzie mam go kupić bo jak daje w telefonie przeprowadz sie do nie widze tam żadnego apartamentu do kupna

Kamis
07.01.2011, 16:55
Musisz wyprowadzić rodzinę mieszkającą w tym apartamencie do którego chcesz się wprowadzić.

BaXx
07.01.2011, 21:01
szczerze to powiem, że nigdy nie szukałam :P jeżeli nie przeszkadza Ci gra na kodach, to zrób tak:
1.wpisujesz kod buydebug on do konsoli kodów
2.wchodzisz w tryb kupowania i wybierasz kategorie (nie pomieszczenia)
3.tam masz nową kategorię, znak zapytania i wchodzisz w nią
4.wybierasz podkategorię rośliny i nasiona - jakoś tak :D
5.wybierasz ominoroślinę i umieszczasz gdzie chcesz.
tylko pamiętaj, że ominoroślinę można uprawiać dopiero od 10 poziomu ogrodnictwa. nie wiem jak będzie z kodem, bo ja miałam już 10 poziom jak ją dałam :)

TEn kod nie działa u mnie może tak być??????

Połówka
07.01.2011, 21:11
spróbuj testingcheatsenabled true wpisać (przed tym buydebug on ) . nie pamiętam już czy trzeba było to wpisywać najpierw. ale spróbuj :)

Kamis
07.01.2011, 21:12
Najpierw musisz wpisać kod TestingCheatsEnabled true a dopiero buydebug on, i tak jak dalej w instrukcji.

//e: no fakt.

Połówka
07.01.2011, 21:30
bez boolprop . boolprop w 2 było :)

rocktechnika
07.01.2011, 21:38
TEn kod nie działa u mnie może tak być??????

Najpierw wpisujesz kod "testingcheatsenabled true", a następnie "buydebug".

BaXx
08.01.2011, 14:43
Dzięki wszyskim pomogło :))

Artek89
08.01.2011, 18:13
Mam takie proste pytanie czy można odmienić dziecko wampira .Chodzi oto że mam pewną rodzinę założoną i urodziło się trochę dzieci z czego jedno jest zwykłym simem reszta wampirami i tylko po genie ojca bo on jest wampirem tylko .I chciałem się dowiedzieć czy można jedno z dzieci przemienić w normalnego sima ?

Połówka
08.01.2011, 18:16
beż żadnych modów - nie . czy istnieją takie mody, to też nie wiem :D ale raczej nie :)

Artek89
08.01.2011, 19:28
Teraz mam inne pytanie .Jak przedłużyć czas życia simom oprócz opcji w menu .Patrzyłem w necie i znalazłem coś o ambrozji ,owocu życia itd ale nie wiem wogóle jak je zdobyć .Więc możecie podać sposoby na przedłużenie czasu życia simom i jak to zrobić ?

Porando
08.01.2011, 19:43
Trzeba mieć 10 poziom gotowania i przeczytany przepis "Ambrozja".Owoc życia jest z nasion,możesz je znaleźć,nazywa się chyba nieznane nasiono specjalne (może być z tego nasiona inna roślina).A żeby zrobić Ambrozję,musisz mieć owoc życia i rybę śmierci,którą można złowić (nie wiem gdzie) od 6 poziomu wędkarstwa,a jako przynęty użyć ustniczka.Można też od 10 poziomu wędkarstwa bez przynęty łowić rybę śmierci.

Natix
08.01.2011, 19:50
Ale żeby zdobyć w ogóle składniki do ambrozji trzeba mieć 10 poziom ogrodnictwa ( wyhodowanie owocu życia ) i wędkarstwa ( ryba śmierci ).
Ale... jeśli gramy na kodach, to polecam żeby zajrzeć tu http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55344
Tylko, że trzeba mieć WP. Ja korzystam z tego i mam wszystkie ryby i inne bzdety pod ręką.
I będąc wampirem żyjesz dłużej.
I tak mi się coś wydaje, że zapytanie Artka bardziej pasuje do ogólnego działu TS3...
Edit : Zapomniałam zadać własnego pytania...
Moja simka jak idzie do ekskluzywnego klubu zmienia ubranie na wizytowe, a jak do tanecznego albo spelunki do idzie w tym co ma na sobie, nawet jak jest to strój sportowy bo uprawiała jogging.
Czy to normalne?

Połówka
08.01.2011, 19:58
Natix - nie zwracałam na to uwagi, ale chyba normalne :) . ekskluzywny klub, a więc w stroju sportowym nie wejdziesz. a jeśli zwykły klub, to w czym wyjdziesz z domu, w tym wejdziesz ;) ale nie zwracałam na to nigdy uwagi, a więc mogę się mylić

hellraiser
08.01.2011, 20:18
Mam takie proste pytanie czy można odmienić dziecko wampira .Chodzi oto że mam pewną rodzinę założoną i urodziło się trochę dzieci z czego jedno jest zwykłym simem reszta wampirami i tylko po genie ojca bo on jest wampirem tylko .I chciałem się dowiedzieć czy można jedno z dzieci przemienić w normalnego sima ?

Oczywiście że można, trzeba tylko kupić odwampirzacz w labolatorium naukowym. On kosztuje 3000 simoleonów.

@down To musi poczekać aż dorośnie, albo sztucznie postarzyć.

Połówka
08.01.2011, 20:24
Oczywiście że można, trzeba tylko kupić odwampirzacz w labolatorium naukowym. On kosztuje 3000 simoleonów.

Ależ Chrzanie, toż to dziecko pić tego nie może, a Artek chce odmienić dziecko :D

Artek89
08.01.2011, 23:22
Dobra dzięki wam za wszelką pomoc :) Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam ;)

Ilona
09.01.2011, 09:16
Połówka do ekskluzywnego klubu można wejść w normalnych-codziennych ciuchach

Natix
09.01.2011, 15:20
Cóż, ja mam jeszcze kilka problemów, dopiero zaczęłam sama grać, wcześniej grałam u koleżanki. Wprawdzie zdążyłam już zrobić z życiem mojej simki niezłą telenowelę, ale do rzeczy.
Oto moje pytania :
1. Czy każdy członek zespołu musi mieć samozatrudnienie na zespół, żeby normalnie awansować i w ogóle? Bo jakoś wcześniej nie zwracałam na to uwagi, grałam na kodach ale teraz mnie to zastanawia.
2. Ile jest stacji metra? Bo ja naliczyłam chyba 3, ale może jestem ślepa.
3. Czy dzieci i nastolatkowie mogą pić drinki?
4. Czy ten taniec imprezowy jest dostępny normalnie, bez żadnych modów, kodów itp.? Bo u mnie simka nie może tak imprezowo tańczyć :/

A ja bym też chciała wtrącić się do dyskusji odnośnie dziecka-wampira.
Moja nastolatka-wampir od urodzenia (genetyczny) umarła w swoje urodziny z dziecka na nastolatkę, tuż po zmianie (prąd). Ale jej matka wskrzesiła ją, miała kwiat śmierci, więc dając go w ośrodku "dostała' z powrotem sima zwykłego a nie wampira. Nie wiem, czy to bug, czy tak miało być, w każdym razie tak się stało :)

owocowa761
09.01.2011, 15:23
Heej! Na pudełku od gry i zwiastunie, tego dodatku ( po zmroku ) widnieje screen z gry, kobiety ktora stoi otoczona paparazzi, w czerwonej sukience i ciemnych okularach. Moje pytanie dotyczy jej fryzurki. Czy jest taka w grze? Szukałam ostatnio i nie widzialam. Myślałam że będzie w tym darmowym pakiecie do sciagniecia po zaaktualizowniu gry ale też jej tam nie ma. Wiecie może gdzie ją znaleźć. Czy wgl gdzieś jest???

Natix
09.01.2011, 15:31
Heej! Na pudełku od gry i zwiastunie, tego dodatku ( po zmroku ) widnieje screen z gry, kobiety ktora stoi otoczona paparazzi, w czerwonej sukience i ciemnych okularach. Moje pytanie dotyczy jej fryzurki. Czy jest taka w grze? Szukałam ostatnio i nie widzialam. Myślałam że będzie w tym darmowym pakiecie do sciagniecia po zaaktualizowniu gry ale też jej tam nie ma. Wiecie może gdzie ją znaleźć. Czy wgl gdzieś jest???

Ja mam tą fryzurę, normalnie, w grze. Nic nie ściągałam.

Ilona
09.01.2011, 15:36
Natix
2.kliknij na stacje metra i podróżuj do,to zobaczysz ile jest tych stacji

owocowa761
ta fryzura jest z podstawy gry,znajdziesz ja w włosy z ozdobami,czy coś takiego

Porando
09.01.2011, 15:48
Włosy z dodatkami raczej :P

Połówka
09.01.2011, 17:22
Natix - na 2 pytanie odpowiedziała ci Ilona. co do pytania 4, na temat tańca imprezowego, to jest to ukryta umiejętność. Bez żadnych kodów ani modów. Im dłużej tańczysz, tym lepiej :)

anie_1981
09.01.2011, 19:03
Kodów nie ma, ale mody są. Jest NRaas Master Controller, bardzo fajny mod wielofunkcyjny. Między innymi uczy umiejętności (nawet tych ukrytych). Ale potrafi też np. odmładzać Sima. Po prostu wybiera się ile dni Sim przeżył w danej fazie wiekowej. Można podać wartość minusową, wtedy np. młody dorosły będzie taki dłużej, niż 21 dni. Można też zapłodnić Simkę z dowolnym facetem, przyspieszyć poród, wybrać płeć dziecka, edytować Sima w CAS... A to nie wszystko. Jest więcej modów "firmy" NRaas. Ja lubię też Debugger Enabler'a. Potrafi (między innymi) wskrzeszać Simów, przenosić rzeczy do wyposażenia rodziny (tak samo jak się dzieje w wypadku skradzionych rzeczy) i ulepszać obiekty. Jest jeszcze Overwatch. Usuwa zbędne obiekty z wyposażenia Simów, przywraca skasowanych przez grę ludzi i upewnia się, czy wszystkie dzieci w wieku pełzającym są w domu, a nie same gdzieś poza domem. Overwatch'a dopiero przetestuję, jak dotąd go nie używałam.

Porando
09.01.2011, 20:04
Te NRaasy są bardzo funkcjonalne - nadal się nimi bawie XD

rocktechnika
09.01.2011, 20:46
Można (...) przyspieszyć poród, wybrać płeć dziecka,

Właśnie! W którym miejscu wybiera się płeć dziecka, gdy Simka jest już w ciąży? Kiedyś mi to mignęło, a potem nie mogłam znaleźć. Znalazłam tylko "Dziecko-niespodzianka", ale to spowodowało, że w domku pojawiło się od razu urodzone dziecko o zadanych parametrach. A wiem, że gdzieś było menu, gdzie się ustawiało płeć oraz prawdopodobieństwo urodzenia bliźniąt.
I gdzie dokładnie jest opcja przyspieszająca poród?
Jeszcze miałam kilka pytań o NRaas, ale mi uciekło ;)

anie_1981
09.01.2011, 21:35
Nie pamiętam gdzie się przyspiesza poród, ale ustalanie płci dziecka, masz w opcjach podstawowych. "Basic", lub "Podstawowe", czy tak jakoś. Od którejś wersji Master Controller jest niby po polsku, ale to tłumaczenie jest do niczego... Nie wiem gdzie, ani czy, można ustawić prawdopodobieństwo bliźniąt.

Artek89
09.01.2011, 22:11
Możecie podać linka do pobrania tego Master Controller bo jeszcze nie miałem możliwość poznania tego moda ale chętnie go sprawdzę jeśli dostanę link do pobrania i info jak go wrzucić do gry :P

Ilona
09.01.2011, 22:42
tutaj jest temat odnośnie modów http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58150&page=17 i w ostatnim poście podałam link do aktualnej wersji tego moda

Artek89
09.01.2011, 22:48
tutaj jest temat odnośnie modów http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58150&page=17 i w ostatnim poście podałam link do aktualnej wersji tego moda

Fajnie ale jak wchodzę w tego linka to nie mogę tego pobrać :/ Biorę też na tej stronie "Click to download" ale nic się nie dzieje :/ Mogę prosić o zuploadowanie na jakiś darmowym hostingu ?

Ilona
09.01.2011, 23:00
a gdzie Ty klikasz,przecież zaraz w pierwszym poście na dole masz dwa linki zip. i klikasz na ten drugi,sprawdzałam przed chwila i działa wszystko bez zarzutu,w razie czego spróbuj przez inna przeglądarkę

anie_1981
09.01.2011, 23:01
http://ts3.tscexchange.com/index.php?PHPSESSID=18d496bdd0a7d9078ec65ba3f6eef2 9a&action=dlattach;topic=4865.0;attach=7105

Artek89
09.01.2011, 23:05
Ok dzięki anie .A tych 2 jakoś nie zauważyłem :P Ale i tak dzięki za wszelką pomoc :)

A jeszcze mam pytanie gdzie to mam zainstalować albo jak ?

anie_1981
10.01.2011, 12:21
Tam gdzie wszystkie mody. Jeśli nie wiesz jak, to mi się nie chce po raz któryś z kolei tego tłumaczyć. Napisałam poradnik na moim blogu:

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205

Jak zrobisz tak jak tam jest napisane to powinno działać...

Artek89
10.01.2011, 13:20
Ok dzięki wielkie anie ;)

owocowa761
10.01.2011, 15:11
kurczę, teraz zobaczylam ze w zwiastunie ta babka ma inna fryzure niz na pudełku choć maja te same sukienki i znajduja sie w tych samych sutyacjach. Mi jednak chodzilo o fyzure ta z opakowania dodatku. z grzywką. http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.simpress.pl/images_page/games/gallery/latenight/art01.jpg&imgrefurl=http://www.simpress.pl/news/577,2_rendery_z_Po_zmroku&usg=__Xv-rzltsFJD2gKiB5Uv2811ZMr8=&h=732&w=1024&sz=58&hl=pl&start=39&zoom=1&tbnid=VX8VVrQZi59-rM:&tbnh=126&tbnw=168&prev=/images%3Fq%3Dthe%2Bsims%2B3%2Bpo%2Bzmroku%26um%3D1 %26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:pl:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7ADSA_pl%26biw%3D1259%26bih%3D 571%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=203&ei=FiMrTbP0HMH2sgbgmPyqAg&oei=ESMrTardH4iBswaZrcDbDA&esq=3&page=3&ndsp=18&ved=1t:429,r:9,s:39&tx=120&ty=53

Porando
10.01.2011, 16:36
Aha,już wiem.Nie wiem skąd ;o może wpisz unlockalloufits czy jak to się wpisywało,jak wiecie to powiedzcie xd

Owl Finch
10.01.2011, 17:13
Chyba nie ma tej fryzury... Tak samo na pudełku od kariery tatuażystka ma fajną fryzurkę, a w grze jej nie idzie znaleźć ;/

Artek89
10.01.2011, 17:23
A może są ale dla tych co zamówili preorder bo z trailerów które widziałem ze The Sims Średniowiecze to dla tych co zamówią preorder dostaną jakieś fryzury czy ubrania może jest i z tymi częściami tak samo :P

Kamis
10.01.2011, 17:25
No wiecie może to są też takie fryzury 'do odblokowania' jak ubrania, jak jesteś np lekarzem.

Natix
10.01.2011, 17:58
Nie wiem jak wy, ale moja simka jak nie była Osobistością,gwiazdą, celebrytą, nazwijcie to jak chcecie, dostawała jakieś dziwne okazje (te 'gwiazdorskie'). Np. pójść gdzieś i poprosić o autograf. A jak była gwiazdą, to już w ogóle O.O
No nie wiem, pomóżcie, napiszcie coś o tych okazjach...
I jeszcze jedno : w mojej testowej rodzince pisało że Tom (jeden z simów) ma 5 gwiazdek i nie jest celebrytą...

Kamis
10.01.2011, 18:04
Czy jakość 'Wyjątkowa' u warzyw i owoców to najwyższa jakość?

Natix
10.01.2011, 18:24
Nie, doskonała to najwyższa jakość.
Przy różnych rzeczach pisze często moc nawozu, jak jest bardzo dobra i wyższa to nawoź tymi rzeczami roślinki to po kilku 'zabiegach' będzie doskonała jakość.
No i cecha 'ogrodnik' się przydaje. Może on gadać z roślinami i zauważyłam, że jak z nimi rozmawia, to często są o 1 jakość lepsze niż normalnie :)

Artek89
10.01.2011, 19:21
Mam pewną sprawę .Zbudowałem budynek który chętnie bym użył jako miejsce jakieś pracy i zastanawiam się czy jest możliwość aby zbudowany przeze mnie budynek zrobić miejscem pracy lub kariery sima ?

MaTi14191
10.01.2011, 19:41
Mam pewną sprawę .Zbudowałem budynek który chętnie bym użył jako miejsce jakieś pracy i zastanawiam się czy jest możliwość aby zbudowany przeze mnie budynek zrobić miejscem pracy lub kariery sima ?

Niestety nie

Artek89
10.01.2011, 19:59
Kurde szkoda , a możliwość stworzenia własnego miasta ?

Połówka
10.01.2011, 20:05
Narzędzie The Sims3 Stwórz świat
http://pl.thesims3.com/game/tools/world

:)

Artek89
10.01.2011, 20:11
Ok dzięki ;)

hellraiser
10.01.2011, 20:54
Jeżeli masz na myśli miejsce pracy typu Salon, Remiza strażacka, to jak najbardziej możesz. Jeżeli myślisz o karierach typu Polityka, Biznes to nie.

accola
11.01.2011, 11:03
http://ts3.tscexchange.com/index.php?PHPSESSID=18d496bdd0a7d9078ec65ba3f6eef2 9a&action=dlattach;topic=4865.0;attach=7105

Czy mogłabym prosić o inny link z downloadem? Ponieważ na tej stronie trzeba się zarejestrować, a gdy już to zrobiłam, mówi mi że muszę czekać na akceptacje... i czekam, czekam. I nic :/

anie_1981
11.01.2011, 11:55
A nie prawda. Ja nie mam tam konta, a ściągam co tylko zechcę.

Tam coś plik zmienił link jak widzę. albo wyszła w między czasie nowsza wersja i tą starą skasowali. Nie wiem więc o jakiego moda chodziło w tym linku. Spróbuj poniższego linka. Wystarczyło wejść w NRaas Industries... Tam możesz już sama poszukać o który mod Ci chodzi.

http://ts3.tscexchange.com/index.php?PHPSESSID=18d496bdd0a7d9078ec65ba3f6eef2 9a&board=105.0

accola
11.01.2011, 13:16
A nie prawda. Ja nie mam tam konta, a ściągam co tylko zechcę.

Tam coś plik zmienił link jak widzę. albo wyszła w między czasie nowsza wersja i tą starą skasowali. Nie wiem więc o jakiego moda chodziło w tym linku. Spróbuj poniższego linka. Wystarczyło wejść w NRaas Industries... Tam możesz już sama poszukać o który mod Ci chodzi.

http://ts3.tscexchange.com/index.php?PHPSESSID=18d496bdd0a7d9078ec65ba3f6eef2 9a&board=105.0

Dzięki wielkie. Chodziło mi o NRaas Master Controller... tylko nie wiem czy znajdę... jestem cienka w te klocki ;p

Mam jeszcze takie pytanie... pobrałam już ten mod, ale czy to powinien być zwykły tekst z notatnika?

Natix
11.01.2011, 17:00
Nie wiem jak wy, ale moja simka jak nie była Osobistością,gwiazdą, celebrytą, nazwijcie to jak chcecie, dostawała jakieś dziwne okazje (te 'gwiazdorskie'). Np. pójść gdzieś i poprosić o autograf. A jak była gwiazdą, to już w ogóle O.O
No nie wiem, pomóżcie, napiszcie coś o tych okazjach...
I jeszcze jedno : w mojej testowej rodzince pisało że Tom (jeden z simów) ma 5 gwiazdek i nie jest celebrytą...

Z okazjami coraz bardziej krucho. Cały czas chcą żeby się zaprzyjaźnić z kimśtam, zrobić zdjęcie, czy tam poprosić o autograf!
Proszę, pomocy!!! :P

Kamis
11.01.2011, 17:08
No ale wyjaśnij dokładniej bo nie rozumiem... Masz poprosić o autograf to idziesz i prosisz O_x

Artek89
11.01.2011, 19:14
Mam kolejne pytanie w sprawie moda NRaas .Zastanawiam się czy jest w nim możliwość ustawienia aby simy nie wyłączały komputerów kiedy od nich odchodzą ? Albo czy jest taki mod .Jeśli zastanawiacie się po co mi to powiem tylko ze może nakręcę film w the sims i takie coś by mi się przydało :)

Ilona
11.01.2011, 19:18
jest ,ten http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4685.0 poszukaj w opcjach,bo jest mozliwosc odhaczenia automatycznego wyłączania telewizorów,komputerów i bodajże radia

Artek89
11.01.2011, 19:26
Patrzyłem ale miałem tylko telewizora i radia ale komputera nie widziałem :( Pobrałem wersje V18

anie_1981
11.01.2011, 21:35
Ja też nie widziałam takiej opcji.

Artek89
11.01.2011, 21:40
To jest jakiś sposób na to aby simy nie wyłączały komputerów kiedy od nich odchodzą ?
A i jeszcze szukam sposobu na to aby w jednym domu mieszkało więcej niż 8 simów .

accola
11.01.2011, 23:19
Jeżeli chodzi ci o to by nagrać jakąś ''simową grę'' to możesz grać na konsoli na telewizorze... Jest wystarczająca odległość by wszystko dokładnie widzieć...
No, ale jeżeli nie o to ci chodziło, to niestety nie mam takiego modu :(

A co do ilości simów w jednej rodzince... dołączam się do pytania! :)

Czyniąca_Hałas
12.01.2011, 07:48
Mam pytanko. Więc mam 2 Simki, dorosłą i małe dziecko. Kiedy dorosła wychodzi do pracy, zawsze woła opiekunkę. Ale problem jest taki, że gra informuje mnie o przybyciu opiekunki, ale ja nie widzę jej w wysokościowcu. A dziecko jest głodne, i nie ma kto go nakarmić. Boję się, że w końcu przyjdzie Opieka Społeczna, i dziecko zabierze. Co mam z tym robić?

anie_1981
12.01.2011, 08:52
Jeżeli nie przeszkadza Ci bawienie się kodami, to po wpisaniu TestingCheatsEnabled true możesz dzieciakowi sztuczne zapełnić paski potrzeb. Po prostu "kliknij i przeciągnij" na pasku potrzeb, który chcesz polepszyć. Moim jednak zdaniem może być to ten sam problem techniczny co u mnie, Simy znikają i nie da się im wydawać poleceń. Ta opiekunka też może tak mieć. Mi znikał lokaj. Stał samochód, ale lokaja nie było. W rezultacie nikt nie sprzątał i Simy musiały to robić same. Może lepiej byś wyszła, na tym, gdybyś stworzyła dodatkową osobę do mieszkania w domu. Dzieciakiem miałby się kto opiekować.

accola
12.01.2011, 10:29
Ja też mam problem z opiekunkami, ale nieco inny. Np. gdy moje dziecko jest głodne nie dadzą mu jedzenia, nie zmienią pieluszki, nawet z łóżeczka nie wyjmą... Trochę bez sensu... mimo to jakoś wielce mi to nie przeszkadza.

Owl Finch
12.01.2011, 14:17
Mam ten sam problem ;/ ale wtedy "wymieniam" opiekunki aż będzie jakaś ok, a jak nie będzie, to dodaję ją do rodziny, każę jej robić co do niej należy, a później ją kasuję :P

Pinezka
12.01.2011, 18:24
Moje opiekunki zazwyczaj siedzą przed telewizorem lub robią szereg innych rzeczy poza opiekowaniem się moim małym simem. Często muszę sztucznie uzupełniać dzieciom potrzeby za pomocą kodu, żeby mi nie pomarły/nie zostały zabrane przez opiekę..

accola
12.01.2011, 21:46
Nie wiem czemu, ale mi nigdy dzieci opieka nie zabrała... a uwierzcie mi że głodziłam je czasem niezwykle (nie specjalnie oczywiście, nie jestem sadystą ;p). Myślę że to jakiś błąd w grze, ale to dobrze :D

anjanka
13.01.2011, 09:44
mam pytanie stworzyłam rodzinkę oczywiście wszystko fajnie więc postanowiłam stworzyć drugą rodzinę i męża dla mojej simki już są małżeństwem i co widzę ide do klubu a tam klon męża mojej simki jako paparazzi a jej mąż jest biznesmenem:O i ona go nie zna a on jej...okazało się że są dwie takie same rodzinki jedna ta moja rodzina mieszka w domku a druga gdzieś na parceli i nie moge jej skasować ! kiedyś miałam tak że moja rodzinka simki tez dwa razy powstała dlaczego tak się robi? tez tak macie?

kalafjor
13.01.2011, 13:21
Jak robić jakieś ładne, małe fontanny?
Nie wychodzą mi w ogóle. :(

Chryzantem Złocisty
13.01.2011, 13:22
http://img63.imageshack.us/img63/4117/screenshot74r.jpg

ja sobie taką zrobiłam w Amfitrycie ;)

kalafjor
13.01.2011, 14:38
Fajna, ale bardziej mi chodzi o nie korzystanie z płotków.
Tylko basen i fontanny dodane w PZ.:)

Chryzantem Złocisty
13.01.2011, 14:47
to nie są płotki,to jakaś fontanna czy zbiornik wodny z rzeźb w ozdobach :D

Natix
13.01.2011, 15:00
No ale wyjaśnij dokładniej bo nie rozumiem... Masz poprosić o autograf to idziesz i prosisz O_x

z tymi okazjami chodzi o to, że jest ich bardzo mało i praktycznie dotyczą tylko proszenia o autograf. Czy to normalne i czy da się coś zrobić, żeby były bardziej urozmaicone?