PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 2 3 [4] 5 6

anie_1981
13.01.2011, 16:40
Fajna, ale bardziej mi chodzi o nie korzystanie z płotków.
Tylko basen i fontanny dodane w PZ.:)

Ja zrobiłam sobie taką...

http://www.youtube.com/watch?v=DO0Su9mKIwA

Te "natryski" można wstawiać do basenów, stawków no i do tych fontann. Można też postawić kawałek fundamentu i na nim zbudować fontannę.

Pinezka
13.01.2011, 18:04
Drażni mnie gra w Brigdeport, ale nie chcę rezygnować z klubów, dyskotek. Czy w każdym innym mieście mogę umieścić te obiekty? Czy będą pojawiały się tam osobistości, paparazzi, wampiry etc..?

Chryzantem Złocisty
13.01.2011, 18:06
no pewnie że możesz :)
osobistości i wampiry pojawią się po pewnym czasie gry.i raczej na początku będą to gwiazdy z jedną,dwoma gwiazdkami.

anie_1981
13.01.2011, 18:14
Budynki też spokojnie można tam umieścić. Ja mam w Sunset Valley Kujona i coś jeszcze, ale nie pamiętam, bo od bardzo dawna siedzę w BP. Nie spodziewałam się, że mi się to miasto spodoba. Z reguły oglądałam tylko nowe miasta, ale grałam SV. A tu proszę, niespodzianka ;)

Pinezka
13.01.2011, 18:19
Chcę spróbować pograć w innym mieście, ale wykorzystując funkcje PZ. Zobaczymy, czy mi się spodoba. Postanowiłam pobrać Riverview, nie wiem, dlaczego wcześniej tego nie zrobiłam. Dziękuję za pomoc :)

Chryzantem Złocisty
13.01.2011, 18:23
mnie Riverview nie działa,niestety :(
uwielbiam Barnacle Bay i szczerze Ci je polecam - dobrze się nadaje do "zaadoptowania" jako namiastka Bridgeport :)

anie_1981
14.01.2011, 11:01
Tyle, że Riverview jest za darmo, a za Barnacle Bay trzeba zapłacić, lub bawić się w piracenie. Mnie tam to miasto, patrząc ze screenów i filmików, na kolana nie rzuciło. Riverview mi działa. Pobrałam zaraz na początku, jak gra wyszła, i mam do dzisiaj. Jest zainstalowane ale w nie nim gram. Ja tylko stamtąd wzięłam Dona Lotario dla Kasandry Ćwir.

Chryzantem Złocisty
14.01.2011, 11:07
jakie płacić,co płacić - tylko uczciwi bądź głupi płacą :P
ja uwielbiam Barnacle,jest takie nadmorskie,sielankowe,i nieco egzotyczne.
aczkolwiek czekam na jakąś typowo tropikalną okolicę od EA

anie_1981
14.01.2011, 11:17
Co do płacenia, to się z tobą nie zgodzę. Co by było, gdyby nikt nie kupował, a wszyscy ściągaliby piraty... Z resztą, to podejrzewam, że na forum rozgorzałaby burzliwa dyskusja, gdyby jeden użytkownik ukradł drugiemu zdjęcie, a to przecież tylko zdjęcie...

hellraiser
14.01.2011, 11:33
Co do Barnacle Bay, przyznaję się mam je"nieoficjalne". Uważam, że za taką wyspę te 1600 SP to trochę za dużo. Muszę je lekko przerobić, powstawiać tam kluby, bo otoczenie ma potencjał. Po przesiadce z Bridgeport wszystko wydaje się takie zielone, świeże, woda niebieska, zupełnie inaczej.

Pinezka
14.01.2011, 21:16
Barnacle Bay. Hm. Do oficjalnego raczej nie uzyskam dostępu.. ALE poszukam :)
Gdy dawno temu byłam na tym forum, surowo zakazane było pisanie o piratach, czy to wciąż obowiązuje..?
Riverview mi nie działa, a szkoda.

anie_1981
14.01.2011, 22:48
Ja mam Riverview pobrane z oficjalnej strony. Pobrałam zaraz po wydaniu podstawki i wszystko działa. Miasta są podobno problemowe. Jeśli jest miasto "pirackie", to tym bardziej trudno je zainstalować tak, by działało. Z resztą, to z obiektami Store są problemy i nawet ludzie mający oryginalne wersje mają z nimi problemy.

MaTi14191
15.01.2011, 07:35
Wczoraj pobrałem Barnacle Bay i powiem wam szczerze że jest bardzo fajne takie wakacyjne,myślałem że będzie to takie pirackie a ta właśnie nie ma dużo piratów,jest o wiele lepsze od Riverview.

Edit: Tutaj macie mój filmik jak wygląda Barnacle Bay http://www.youtube.com/watch?v=BrL8hVNzLkY

anie_1981
15.01.2011, 12:37
Ciekawie. Podobno tam mieszkają siostry Kaliente? Można by je przenieść do Riverview, to Don Lotario miałby towarzystwo..

MaTi14191
15.01.2011, 12:45
Ciekawie. Podobno tam mieszkają siostry Kaliente? Można by je przenieść do Riverview, to Don Lotario miałby towarzystwo..

Tak, mieszkają.Mój sim co jest na filmiku to się ożenił z Niną.

Pinezka
15.01.2011, 15:29
Barnacle Bay niestety mi nie działa.. Gdy sie instaluje wyskakuje, że mam źle zaktualizowaną grę. No cóż, szkoda.

nieznany
16.01.2011, 11:06
Witam
Mam takie pytanie czy da się w jakiś sposób zmniejszyć poziom sławy ? a jeśli tak to w jaki sposób ?
Próbowałem się kłócić, bić się, szperać w śmieciach i nic.

patryk916
16.01.2011, 11:09
Niestety nie da się.Możesz zarabiać publiczne kompromitacje,wrogów,być nielubiana/ny ale poziom sławy może tylko wzrastać.

Ilona
16.01.2011, 11:14
Witam
Mam takie pytanie czy da się w jakiś sposób zmniejszyć poziom sławy ? a jeśli tak to w jaki sposób ?
Próbowałem się kłócić, bić się, szperać w śmieciach i nic.

da się modem NRaaS,zajrzyj do tematu Aktualizacje Modów

accola
16.01.2011, 12:13
Ja mam takie pytanie: jeżeli mój sim będzie miał dziecko z nieprawego łoża to to dziecko będzie mieć jego nazwisko czy matki z, którą mieszka?

Chatoyant
16.01.2011, 12:30
Jako nieślubne dziecko będzie mieć nazwisko matki.

Natix
16.01.2011, 15:16
Chyba że chcesz, żeby miało inne, to idziesz dzieckiem (jak już dorośnie, oczywiście, bo chyba wcześniej się nie da, od nastolatka chyba, ale nie jestem pewna) do ratusza i klikasz "zmień imię i nazwisko".
Ja mam pytania :
Czy jest jakiś limit na skandale? Moja (nieżyjąca już) simka miała ich ponad 17, chcę, żeby jej córka pobiła rekord, tylko zastanawiam się, czy jest limit...
A i zauważyłam, że naliczają mi się bezsensowne skandale, np. że simka 'upiła się' w klubie...
No i notorycznie nie dostaję okazji, chyba, że jakieś głupie, dotyczące autografów, wkurza mnie to, bo gra się robi monotonna, takie to bez sensu... No bo simka (jak jeszcze nie była Osobistością ) non stop łaziła za autografami i żadnych ciekawych okazji nie dostawała...
Czy w ogóle są jakieś inne okazje i tylko ja na nie narzekam i czy da się je urozmaicić.

Chatoyant
16.01.2011, 15:50
Czy jest jakiś limit na skandale? Moja (nieżyjąca już) simka miała ich ponad 17, chcę, żeby jej córka pobiła rekord, tylko zastanawiam się, czy jest limit...

Hmm, chyba nie ma żadnego limitu, a nawet jeśli jest, to pewnie jakiś duży, więc spokojnie uda się twojej simce przebić matkę :P

No i notorycznie nie dostaję okazji, chyba, że jakieś głupie, dotyczące autografów, wkurza mnie to, bo gra się robi monotonna, takie to bez sensu... No bo simka (jak jeszcze nie była Osobistością ) non stop łaziła za autografami i żadnych ciekawych okazji nie dostawała...
Czy w ogóle są jakieś inne okazje i tylko ja na nie narzekam i czy da się je urozmaicić.
Moje simy ciągle dostają jakieś okazje od agenta (zwłaszcza od 3 poziomu osobistości), np. żeby zagrać gościnnie w filmie, tańczyć w którymś z kubów 3-4 godz., kupić gdzieś drinka itd. za to żadnych z autografami nie miałam... Jaki poziom sławy ma twoja simka?

Saheli019
16.01.2011, 18:53
Mam pytanie: Jak wywołać ducha? Umarł mi sim i chce by moja simka zobaczyła jego ducha.Nie chce go wskrzeszać tylko zobaczyć ducha i z nim pogadzać.Zostawiłam urne w domu,mgła wokół niej ciągle sie ulatnia a ducha nie ma.

Owl Finch
16.01.2011, 19:06
Chyba lepiej umieścić urnę na zewnątrz. Duch pojawi się w środku nocy, ale nie pojawia się każdej nocy...

Połówka
16.01.2011, 19:13
Carolyn - nie ma różnicy gdzie urna będzie stała. Mi duch normalnie, co noc wychodził, a urnę miał postawioną na biurku.
Saheli - chyba trzeba czekać. zaraz poszukam czegoś na internecie, bo nigdy mi nie zalezało a więc nie wiem :D może opłakiwanie coś da ? ...

Artek89
16.01.2011, 21:53
Chciałbym się zapytać jeszcze raz bo trochę mnie nie było czy może jest jakiś mod albo coś aby więcej simów mieszkało w jednym domu ? Więcej niż 8 .

patryk916
17.01.2011, 08:36
Niestety nie ma :(

anjanka
17.01.2011, 09:24
mogło by z 10 osób mieszkać

patryk916
17.01.2011, 09:32
Od razu 50.Uważam że twórcy zrobili dobrze ograniczając liczbę simów w rodzinie do "rozsądnej" liczby ponieważ jakby było tak z 12-15 simów w jednej rodzinie to byście się pogubili w sterowaniu a poza tym,jakby się zmieściły portrety simów w jednej kolumnie?

Owl Finch
17.01.2011, 11:44
Zamieszczenie portretów to najmniejszy problem. Simów może mieszkać maksymalnie 8 przede wszystkim dlatego, że gra mogłaby się ciąć przy większej liczbie. W dużym domu to i przy jednym simie się tnie :P A co do sterowania simami, to w trójce mają na tyle sensowną wolną wolę, że sami sobie świetnie radzą. Ja na przykład gram czasem rodzinką, gdzie są 3 simy i steruję tylko jednym.

anie_1981
17.01.2011, 13:16
Ja tam względnie sobie radzę z 6 osobową rodziną, ale jak raz miałam 8 ludzi... sorry ale to był Sajgon... Ciężko jest przypilnować taką hałastrę. Powinno jednak mimo wszystko być 10 Simów. Gracz sam by wybierał ilu ludzi w domu to dla niego OK, a dwie osoby więcej to jeszcze nie tragedia dla kompa.

Natix
17.01.2011, 15:00
Jaki poziom sławy ma twoja simka?
Dzięki za odpowiedź, a z tymi autografami, to było jak simka (chwała jej duszy) miała ze 3 gwiazdki, a jak już była Osobistością (5 gwiazdek) to prawie nie dostawała okazji, chyba, że iść do jakiegoś klubu.

A co do ilości simów.
Ja często dodaję 'z miasta' dużo simów i robię jakieś romanse z 'oryginalnymi' członkami rodzin, a potem zbędnych morduję, albo przeprowadzam tylko wybranych simów, a reszta, odłączona od aktywnej rodziny, żyje sobie w starym miejscu zamieszkania. Niedawno miałam najwięcej w historii - 5 simów, myślałam, że oszaleję. Jedno było małym dzieckiem, więc raczej siedziało z kimś w domu, jechałam na kodach podciągających potrzeby, bo nie dawałam rady. Np. jak się 4 osoby wykąpały w jednej wannie to zaraz trzeba myć, prędzej czy później sprzęt użytkowany przez tyle osób się zepsuje... No ale generalnie po drobnych zabiegach korygujących ilość simów wszystko ok. Ale też uważam, że może 10 simów to nie byłaby tragedia...

Searle
17.01.2011, 16:02
Już kiedyś chyba o tym pisałam, że przydało by się ustawiać wolną wolę dla każdego z simów, wtedy można było by kontrolować wybranego sima lub simów, a reszta rodziny robiłaby, co im się podoba :)

anie_1981
17.01.2011, 16:16
Zgadzam się. Mi najbardziej z dwójki brakuje tego, że jak posadziło się Sima na krześle, to on siedział tam, aż mu potrzeby spadły dosyć mocno. A w trójce? Sim posiedzi dwie sekundy i już sobie znajduje coś do roboty. Żegnajcie wspólne posiłki! Jak ostatni Sim podchodzi z jedzeniem do stołu, to pierwszy właśnie zjadł i od stołu odchodzi. Można kombinować z kazaniem im gadać, ale to jest kłopotliwe i denerwujące.

Kamis
17.01.2011, 16:23
No, te posiłki to simy jedzą bardzo szybko, ale wiecie w ustawieniach gry możecie ustalić że wolna wola jest włączona, ale mało.

anie_1981
17.01.2011, 16:59
Ale to działa tak, jakby jej w ogóle nie było. Brakuje mi takiego samego ustawienia wolnej woli jak w dwójce. Postawisz Sima, to znajduje sobie zajęcie, posadzisz, to siedzi aż mu spadną potrzeby.

Ceasaries
17.01.2011, 20:02
Może zaistniało takie pytanie, może nie... Ale ja nie mogę znaleźć!! Gdzie/ jak można się nauczyć tańca imprezowego?
Z góry dzięki za odpowiedź!!

A i anie_1981 dodaj dalszy ciąg historii rodziny Bard-ów, (jeżeli źle napisałam nazwisko to sorki)!!:)

Połówka
17.01.2011, 20:20
zaistniało, parę razy :D - nauka tańca, jest umiejętnością ukryta, czy jak to tam. czyli, że musisz tańczyć, aż w końcu pojawią się nowe style tańca. I nie masz żadnego dostępu do tej umiejętności (nie możesz zobaczyć na którym poziomie jesteś etc.)

anie_1981
17.01.2011, 22:35
Pukami, teraz moi ludzie mieszkają w dziale ze zdjęciami. Wygonili nas ze zdjęć z Po Zmroku...

Ceasaries
18.01.2011, 06:59
Pukami, teraz moi ludzie mieszkają w dziale ze zdjęciami. Wygonili nas ze zdjęć z Po Zmroku...

Wiem... Widziałam i czytałam jak ciebie i innych wyganiali... Ja już całą twoją rodzinkę a w szczególności historię rodziny przeczytałam... I czekam na więcej!!:)
Ps.. bardzo mi się ich historia podoba... Tylko jakbyś mogła zrób czasami jakąś dramatyczną chwilę!!

anie_1981
18.01.2011, 07:45
Ale ja ich lubię! :D

Emallie
18.01.2011, 10:21
Hej. Chciałabym sięspytać, czy da sięstworzyćwłasny wieżowiec. Gdy wpisuje sie kod buydebug on to pojawiają sięwszystkie wieżowce, tylko jka chce coś w nich zrobić to pisze że związek właścicieli domów nie pozwala na to czy coś w tym stylu. Spróbuje postawic własnąparcele i tam zrobić . Ale jak zrobićżeby był pokazany tylko ten "jej" pokój ? A czemu nie można edytowaćgotowych bloków? Jest jakiś kod? Daje dużo pytań ale jeszcze jedno , ostatnie :D Czy da sięzrobićswój własny apartementowiec bez wieżowca? Bo jest taki jeden, taki żołty z basenem i jak zrobic zeby to byl "blok" ?

Edit: Już znam odpowiedź na moje pytania :D Już wiem jak stworzyć własny apartamentowiec , tylko nie do końca ;/ Jak postawić tą nowąskrzynke na listy i gdziie ona jest ? w buydebug on nie ma jej :( Tak samo jak sie chce kogoś odwiedzićto trzeba zadzwonić, a tu nie ma takiej opcji tylko normalnie sie wchodzi . A i jeszcze winda mi nie działa :( co jest? JAkiśkod na to musi byćczy coo!!??
EDIT:Ilona:przeniosłam,ponieważ już było o tym,potrzebne sa kody
testingcheatsenabled true
RestrictBuildBuyInBuildings on albo false

Ilona
18.01.2011, 17:48
ja mam moda na skrzynkę-jest na mts i musisz postawić domofon,znajdziesz elektroniczne rożne

Emallie
19.01.2011, 10:22
Mam domofon :D A modów nie używam :P nie ma jakiś innych sposobów na tą durną skrzynkę !! :D

Natix
19.01.2011, 17:11
Hm... ja osobiście nie znam, ale w ogóle mam małe pojęcie na temat modów i tych spraw, bo przeważnie nie używam. A co do skrzynki, nie wiem, a szkoda, bo podoba mi się.

Ja mam pytanko : Czy jak mój sim ma nieślubne dziecko z kobietą z poza aktywnej rodziny, to czy ona mu nie podrzuci tego dziecka, czy są jakieś alimenty (xD ) ? Czy będzie chciała żeby on przejął nad niemowlaczkiem opiekę?
Cóż, przez przypadek w windzie kliknęłam "postaraj się o dziecko" zamiast "bara-bara" z zauroczoną w simie kobietą. Czekam aż ona urodzi, wiem, że ma trochę kasy, ale poniekąd to 'moje' dziecko, chciałabym, żeby miało dom. Tak, wiem, że da się dodać dziecko do aktywnej rodziny, ale no, chcę się trochę o tym dowiedzieć. Nie byłam wcześniej w takiej sytuacji, zawsze simka w ciąży była w mojej aktywnej rodzinie.
Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki.

rocktechnika
19.01.2011, 17:13
Hm... ja osobiście nie znam, ale w ogóle mam małe pojęcie na temat modów i tych spraw, bo przeważnie nie używam. A co do skrzynki, nie wiem, a szkoda, bo podoba mi się.

Ja mam pytanko : Czy jak mój sim ma nieślubne dziecko z kobietą z poza aktywnej rodziny, to czy ona mu nie podrzuci tego dziecka, czy są jakieś alimenty (xD ) ? Czy będzie chciała żeby on przejął nad niemowlaczkiem opiekę?
Cóż, przez przypadek w windzie kliknęłam "postaraj się o dziecko" zamiast "bara-bara" z zauroczoną w simie kobietą. Czekam aż ona urodzi, wiem, że ma trochę kasy, ale poniekąd to 'moje' dziecko, chciałabym, żeby miało dom. Tak, wiem, że da się dodać dziecko do aktywnej rodziny, ale no, chcę się trochę o tym dowiedzieć. Nie byłam wcześniej w takiej sytuacji, zawsze simka w ciąży była w mojej aktywnej rodzinie.
Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki.
Dzieciaczek po porodzie będzie mieszkał a matką. Nie ma możliwości, by zostało podrzucone ojcu czy porzucone przez matkę. Nie ma też żadnych alimentów. Możesz dziecko odwiedzić, Twój Sim będzie miał je w drzewie genealogicznym i będzie figurował jako ojciec.

Połówka
19.01.2011, 17:50
szkoda właśnie, że nie da się jakoś dziecka odebrać. po za kodem. a jak matka dziecka umrze, a nikogo innego w rodzince nie było, to dziecko zabiera opieka społeczna. i późnej nie ma z nim kontaktu, bo już nie dorasta :c . przynajmniej u mnie . ma też ktoś tak ? że jak dziecko zostanie zabrane przez opiekę społeczną (obojętnie czemu) to nie dorasta?

Chatoyant
19.01.2011, 21:46
gdy zabrali mi raz blizniaczki to jedna z nich po dlugim czasie (ich brat mial juz dorosle dziecko) nagle z malego dziecka stala sie nastolatka, a druga nadal byla mala... tą nastolatkę można było normalnie zaprosic, rozmawiac itd., z tamtą druga nie bylo kontaktu. Dodam tylko, ze byly wampirami.

anie_1981
19.01.2011, 23:02
A ja myślę, że skoro jest taki dzieciak w kontaktach, to znaczy, że gra go nie skasowała. A skoro nie skasowała, to można spróbować go dodać do rodziny modem NRaas Master Controller.

Saheli019
20.01.2011, 16:58
Ok.Odkryłam,jak wywołać ducha.Niech mi teraz ktos powie jak zrobić by mieć z nim dziecko duszka? Moja Simka zrobiła sobie dziecko ze swoim zmarłym mężem,ale urodziło się normalne.Czyzby dlatego,że Simka była wampirem??

hellraiser
20.01.2011, 17:09
Saheli019, niekoniecznie. To jest w sumie jak z wampirami, nie wiadomo czy dziecko urodzi się wampirem, czy nie. Z duchami jest tak samo, wszystko zależy od losu. Jedyne co mogę Ci polecić to staranie się o kolejne dziecko. Być może ono będzie duszkiem :P

Saheli019
20.01.2011, 20:04
Z wampirami chyba jednak jest prościej. W 99% zawsze rodzi sie mały wampirek...gorzej jak będe musiała tak próbować kilka razy. Moja koleżanka,która nie wiedziała,że płeć dziecka mozna ustawic za pomocą jabko-arbuz,6 razy"zapładniała'swoja simkę by urodzic chłopca:0

Natix
21.01.2011, 12:49
Mi jak chcę dziewczynkę to wystarczy, że 2 arbuzy dziennie zje simka i się rodzi dziewczynka, chłopiec tak samo, tylko jabłka.
Jak jeszcze nie znałam tego tricku to absolutnie ZAWSZE rodzili się chłopcy, a ja żałowałam, że znowu chłopiec, bo zawsze lubię dziewczynki, bo dla chłopców są dziadowskie spodnie xD
Ja mam pytanko : otóż moja simka chciała w ratuszu pozwać za zniesławienie, bo media opublikowały nieprawdziwy skandal. No i ta opcja jest nieaktywna. Dlaczego? Bo jest już po fakcie? Zazwyczaj dawałam łapówki paparazzim, wcześniej nie próbowałam tej metody.

kalafjor
21.01.2011, 12:53
Może jest noc?
Wydaje mi się, że ratusz jest czynny tylko w dzień.:)

Gdy najeżdżasz na tą niedostępną opcję co jest napisane?

Natix
21.01.2011, 13:07
Dzień, godz. była ok. 13.
A nic się nie wyświetla, chyba. To dziwne.
Sprawdzę jak zagram następnym razem.

hellraiser
21.01.2011, 13:41
Może jest noc?
Wydaje mi się, że ratusz jest czynny tylko w dzień.:)

Muszę obalić tą teorię, moja Antonia szła do ratusza-sądu na rozprawę z paparazzi o 1 w nocy, więc na pewno nie ma znaczenia godzina.

Co do problemu, najpewniej jest to bug do naprawy.

Połówka
21.01.2011, 16:48
albo sprawdź, czy skandal już nie minął ;)

kalafjor
21.01.2011, 18:08
Gdyby skandal minął, to by nie było w ogóle opcji na ratuszu.:)

Searle
21.01.2011, 18:09
Może masz mało kasy? Za pozwanie się płaci nawet do kilku tysięcy simoleonów.

kalafjor
21.01.2011, 18:13
Moja simka płaciła coś koło 200 simoleonów.:|

hellraiser
21.01.2011, 19:17
Seth, wydaje mi się że to zależy od poziomu gwiazdorstwa, na którym jesteś. Jak Twoi Simowie byliby na 5 poziomie, to płaciliby te kilka tysięcy. Na niższym poziomie opłaty za rozprawę sądową są pewnie tańsze.

kalafjor
21.01.2011, 19:54
Fakt. Moja simka miała dwie gwiazdki.:)

Czyniąca_Hałas
22.01.2011, 09:50
To ja się dorzucam z zapytaniem: Moja Dot ma piąty poziom gwiazdorstwa, męża, piątkę dzieci, wszyscy są wampirami, życie to istna sielanka, ale nie mam żadnych fałszywych oskarżeń, skandali, już mi ich nie chcą dać. Co zrobić, żeby Dot o coś oskarżyli? Nawet raz z Vladimirem (mężem) grzebała w śmieciach, ale to nic nie dało!

hellraiser
22.01.2011, 10:30
Gralladina, proponuję, aby Twoja Simka poszła do klubu nocnego i kogoś ukąsiła, w sensie że "zrobiła" z drugiej osoby kolację :D Założę się, że paparazzi na pewno się tym zainteresują.

Ilona
22.01.2011, 11:52
czy jest jakiś sposób,aby zredukować posiadane na koncie pieniądze ?moja simka ma ponad 3mln.simoleonow i nie potrzebuje ich aż tyle,ma zyski z klubów itp.

Searle
22.01.2011, 13:01
ilona, oto mody na wydawanie kasy:

Większe datki:
http://www.modthesims.info/download.php?t=431307

Większe rachunki:
http://www.modthesims.info/download.php?t=427224

Gdyby ktoś jeszcze coś znalazł, to dawać, bo sama lubię jak simy mają mało kasy :)

hellraiser
22.01.2011, 13:06
Ilona, możesz także użyć kodu "family funds X $$$", gdzie X to nazwa domu, a $$$ to kwota jaką chcesz mieć na koncie.

Ilona
22.01.2011, 13:24
ilona, oto mody na wydawanie kasy:

Większe datki:
http://www.modthesims.info/download.php?t=431307

Większe rachunki:
http://www.modthesims.info/download.php?t=427224

Gdyby ktoś jeszcze coś znalazł, to dawać, bo sama lubię jak simy mają mało kasy :)

ten na datki mam,a jeżeli chodzi o rachunki,to mam wykupiona nagrodę "żadnych więcej rachunków"

Ilona, możesz także użyć kodu "family funds X $$$", gdzie X to nazwa domu, a $$$ to kwota jaką chcesz mieć na koncie.

wyskakuje,ze family,to nie znane polecenie i obojętnie czy pisze mala czy duza litera
mimo to dzięki

kalafjor
22.01.2011, 13:50
No bo family funds nie działa w trójce.:)

hellraiser
22.01.2011, 13:58
Ilona, spróbuj bez odstępów, czyli familyfunds X $$.
Kod działa na 100%, bo sam testowałem przed chwilą.

Natix
22.01.2011, 15:32
Ja jeszcze nawiążę do dyskusji o pozywaniu za zniesławienie.
Nie wiem co rozumienie 'po skandalu', ale został już on opublikowany w gazecie, był fałszywy, że simka kogoś ukąsiła, a ona w ogóle już nie była wampirem!
No i prawie na 100% nic się nie wyświetlało po najechaniu myszką na opcje. A zawsze jak nie było skandalu to tej opcji nie było, więc nie rozumiem dlaczego się w ogóle wyświetliła.
Zapewniam, że na pewno mam dość kasy, myślę, że mam ok. 100-150 tys. więc chyba tyle nie zażądają za sprostowanie afery.
No, nie ważne, już po wszystkim.
Mam kolejne pytanie : czy jak jakiś sim jest wampirem i kliknie opcję 'spraw by simka X myślała o tobie' czy coś takiego, to to pomoże w zalotach? W sensie że szybciej będą parą?
Edit : jeszcze jedno : czy można stracić gwiazdki?
Mi się to nigdy nie zdarzyło, a simki mają nawet po 16 skandali!

kalafjor
22.01.2011, 15:36
Właśnie ta opcja o myśleniu do tego służy.:)
Nie można stracić gwiazdki.

Ilona
22.01.2011, 16:57
Ilona, spróbuj bez odstępów, czyli familyfunds X $$.
Kod działa na 100%, bo sam testowałem przed chwilą.

Dzieki jeszcze raz, kod działa,w końcu pozbyłam się milionów-no i na co mi one,jak nie ma gdzie-jak ich wydać

Filox
22.01.2011, 17:52
Mam dodatek do simsów po zmroku i kariera, na razie udało mi sie przemienić w wampira ale mam problem. Jak daje w nocy żeby wybrał mój sim parcel to nie mam żadnych klubów nocnych, o co chodzi ? To ma być jakieś inne miasto czy co ? Mam same lokale, baseny, bar ale nie ma klubów do tańczenia. Może to jest w innym mieści ale nie wiem jak iść do innego miasta.

Połówka
22.01.2011, 18:34
jeżeli mieszkasz w SunsetValley (lub innym mieście), to nie możesz pojechać simem do Bridgeport (w którym są kluby) .

Chatoyant
22.01.2011, 18:38
Już poustawiane i gotowe kluby są w nowym mieście, które dochodzi w PZ - Bridgeport. jeśli jednak wolisz grać np. w Twinbrook możesz zbudować klub lub ustawić gotowe w edycji miasta. (znajdziesz je w skrzyni parcel publicznych). tylko pamiętaj by w mieście były odpowiednio duże puste parcele, które są ustawione jako przeznaczone dla społeczności(czy cos takiego:P)

Filox
22.01.2011, 18:38
Aha, to musze jakoś zmienić miasto ? Żeby móc chodzić do klubów ?

To lepiej chyba zmienić jakoś miasto.

Chatoyant
22.01.2011, 18:55
No tak. tylko jeśli chcesz nadal grać tym wampirem, którego już masz musisz wejść w jego zapis->edycja miasta->klikasz na jego dom->zapisz kopię w bibliotece->menu główne->nowa gra->wybierasz Birdgeport i wprowadzasz swojego sima do jakiegoś domu i wysyłasz na impreze :P tylko w ten sposób twój sim straci m.in. wszystkie znajomosci, również z rodziną, która nie mieszka razem z nim (prace nadal będzie mieć na tym samym poziomie). możesz również po prostu rozpocząć nową gre w Bridgeport i stworzyć nowego sima.

Filox
22.01.2011, 18:59
Aha, właśnie tak zrobiłem tylko nie mogę sie nigdzie wprowadzić, dałem kopie razem z domem. A jak gram wampirem to nie mogę zostać w starym związku ?

@Edit

Działa już wszystko, gram rodziną ;]

Potwoor
23.01.2011, 14:22
Mam simsy 3 WP, Kariera i Po zmroku. Dzisiaj moja siostra grała sobie w Simy. Stało się coś dziwnego - oto Tiara Angelista (miejscowa, 2 gwiazdki, mieszka w willi) w czasie imprezy zmarła. A dokładniej, gdy sięgnęła do lodówki po sok plazmowy (była zmieniona w wampira). Jej duch wyglądał trochę jak owoc plazmowy, a z klatki piersiowej (?) migało czerwone światło.
Zdjęcia:
http://wgrajzdjecie.pl/zdjecia/525d3f1c1b5704cb20ba0cb7fb89891c.jpg (http://wgrajzdjecie.pl/?ref=525d3f1c1b5704cb20ba0cb7fb89891c.jpg)
http://wgrajzdjecie.pl/zdjecia/cc98e6c56be918003512a0d18c5a14df.jpg (http://wgrajzdjecie.pl/?ref=cc98e6c56be918003512a0d18c5a14df.jpg)
WAŻNE: Na pewno nie spadł meteoryt, ani nie spaliła się.

Z jakiego powodu umarła??

E:Ilona-zmień proszę wielkość fotek do rozmiaru 800x600pixeli

kalafjor
23.01.2011, 14:27
A co ma na nagrobku?

Potwoor
23.01.2011, 14:34
Właśnie nagrobka nigdzie nie ma - pojawiła się urna bez niczego, po czym sama znikła...

Urnę widać na drugim zdjęciu

Chryzantem Złocisty
23.01.2011, 14:36
możliwe,że umarła z pragnienia - stało się to zanim wypiła sok?

Owl Finch
23.01.2011, 14:36
Śmierć od słońca? (Wampir)

Chryzantem Złocisty
23.01.2011, 14:37
wampir nie może umrzeć od słońca,dostanie tylko oparzenia słonecznego.
wampiry umierają tylko z pragnienia.

Kamis
23.01.2011, 14:38
Ale ona jest w domu. Ja sądzę że to z pragnienia.

Potwoor
23.01.2011, 14:39
Chyba tak, sok był niewypity, ale simka z pragnienia nie umarła, nie pojawiał się nad nią znacznik, że jest głodna

Chryzantem Złocisty
23.01.2011, 14:44
może nie zdążył...może wcześniej się pokazywał,a Ty nie zauważyłeś?
nie widzę innego,sensowego powodu śmierci niż z powodu pragnienia.

Potwoor
23.01.2011, 14:48
cóż, prawdopodobnie, jeśli wpadnie ktoś jeszcze na jakiś pomysł to mówcie...

Filox
23.01.2011, 15:10
A jak uda sie sie nakłonić wampira, aby mnie ugryzł to musze zerwać znajomości aby stać sie wampirem ?

Chryzantem Złocisty
23.01.2011, 15:19
a niby dlaczego i po co miałbyś to robić?

Pinezka
23.01.2011, 17:03
Filox - Skąd taki pomysł..? Po ugryzieniu trzeba odczekać 2-3 dni do całkowitej przemiany w wampira. Nie ma potrzeby wykonywania dodatkowych czynności.

Emallie
23.01.2011, 20:15
a co do tego ducha mialam to samo , to prawdopodobnie od poparzenie . Nie ważne że sim jest w środku musiał wcześniej długo na słoncu byći tam pisze ze tam 2 godz zostało. I za te 2 - 3 godz umrze. Mój sim zmarł tak samo :D a jakbys podgłośniła to byśusłyszała bicie serca ducha :D

Natix
23.01.2011, 21:11
Ale wampiry chyba raczej nie mogą umrzeć od słońca, czerwone i pulsujące są od pragnienia.
Byłam świadkiem śmierci gdzieś na mieście, raczej pod wieczór, zebrało się kilka ludzi, sim myślał, że chce mu się pić ( w sensie, że ta ikonka pragnienia) i nagle tak się skulił, wyciągnął rękę, upadł i potem standardowo, Mroczny Kosiarz, wszyscy płaczą, duch czerwony, jakby z sercem pulsującym.

Emallie
23.01.2011, 21:18
Niewiem ;p jutro sprawdzę ale u mnie sim był "nakarmiony" "D

Owl Finch
24.01.2011, 07:07
Wampiry mogą umrzeć od słońca, faktem jest, że muszą na nim spędzić sporo czasu, ale jest to możliwe.

Saheli019
24.01.2011, 07:24
Może pytanie nie na miejscu.Mój Sim został wynalazcą,zbudował ten wehikuł i może tylkopodróżować,a ja chciałam by postarł sie o dziecko ale sie nie da.Co zrobić? Patrzyłam w innych wątkach i chyba jestem slepa bo nie widziałam nic...a pytam tutaj bo gram w PZ

Edit:Już wiem:)

Czyniąca_Hałas
24.01.2011, 08:24
Przecież pytałam się, czy można umrzeć od słońca, a wy że nie! O co tu właściwie chodzi?!

hellraiser
24.01.2011, 10:00
Wampiry na 200% nie umierają na słońcu, dostają tylko nastrójnik "za dużo słońca" co neutralizuje ich moce.
Zmarła Simka na pewno umarła z pragnienia. U mnie też tak gra zrobiła z synem mojej Simki oraz z kochankiem. To samo - zero symptomów że jest głodny, poprostu nagle zamienili się w popiół. Moim zdaniem jest to bug, który morduje wampiry.

Chryzantem Złocisty
24.01.2011, 10:33
wampiry NIE MOGĄ UMRZEĆ OD SŁOŃCA,skończcie opowiadać nieprawdę :P
moje wampiry nieraz spędziły na słońcu całe dnie i poza oparzeniami nic się nie działo.
faktem jest,że przy oparzeniach strasznie szybko spada pragnienie,co może doprowadzić do szybszej śmierci od pragnienia,ale nie od słońca!

Natix
24.01.2011, 11:55
Czyli jak myślałam :P
Ale ja mam pytanko : jaki trzeba mieć poziom ogrodnictwa, żeby wyhodować owoce plazmowe i gdzie można znaleźć nasiono, ja szukałam chyba wszędzie i nie ma :/ Tzn. raz dostałam w jakiejś okazji, ale tak, to nie znalazłam.
Aha, czy można zlikwidować wampirze kły i błyszczące oczy a nadal korzystać ze wszystkich korzyści, jakie daje posiadanie wampira? Jeśli tak, to jak to można zrobić?
Wiem, że jak sim NIE jest wampirem, to po wpisaniu kodu unlockoutfits on
można dać u wampirze kły, ale nie jest wampirem. Czy to działa w drugą stronę?

Chatoyant
24.01.2011, 15:51
podczas jednej z imprez, które urządzały moje simy (wieczorem!) zmarło jednocześnie dwa zaproszone wampiry. jeden zamienił się w popiół przed windą, a drugi na dole, przed wejściem do apartamentowca, co najdziwniejsze nie machały łapami, że są głodne itd., zresztą miały dostęp do lodówki, a stare nie były.. więc może to rzeczywiście jakiś bug, który zabija wampirów :|

Natix - nigdy nie znalazłam nasiona tego owocu, ale za to można go kupić w spożywczaku i zasadzić :P

hellraiser
24.01.2011, 16:38
Natix, nasion owoców plazmowych szukaj w okolicy cmentarza, poznasz je po tym, że będzie mrugało na czerwono :) Ewentualnie możesz kupić owoce plazmowe w spożywczym, tak jak już wspomniała Chatoyant. Owoce plazmowe możesz siać od 7 poziomu ogrodnictwa.

Natix
24.01.2011, 17:29
No tak, geniusz ze mnie, przecież same owoce też można sadzić...
Nie, no inteligencja się kłania.
A co z tymi kłami i w ogóle :
'Aha, czy można zlikwidować wampirze kły i błyszczące oczy a nadal korzystać ze wszystkich korzyści, jakie daje posiadanie wampira? Jeśli tak, to jak to można zrobić?
Wiem, że jak sim NIE jest wampirem, to po wpisaniu kodu unlockoutfits on
można dać u wampirze kły itd., ale wiadomo - nie jest wampirem. Czy to działa w drugą stronę?'

Chryzantem Złocisty
24.01.2011, 17:32
niestety,chyba się nie da.
nie słyszałam również o żadnym modzie,który by na to pozwalał,ale może kiedyś ktoś taki zrobi.

Natix
25.01.2011, 13:41
Ja jeszcze chcę się wypowiedzieć na temat ilości ludzi w klubach (pytanie, które jako pierwsze zadała Kamis ) Przez tydzień spisywałam ilość ludzi, wyniki są uśrednione, mniej więcej :) Nie liczyłam moich simów!
Spelunki : 5 + barman
Taneczne : 6 + bramkarz i barman
Ekskluzywne : 5 + barman i bramkarz

Nie ma źle :)
Mam też jedno pytanko : czy da się wyszkolić barmanów/barmanki żeby nie tłukli tych butelek ? Wkurza mnie to <zły>

Emallie
25.01.2011, 15:37
A ja chce powrócićdo tematu o smierci wampirów. Moim zdaniem mogąumrzećbo gdy wampir na prawde bd dłuuugo na słoncu to ma taki nastrojnik, i w nim pisze ze twoj sim musi walczyć teraz o przetrwanie . Więc chyba może umrzeć, tym bardziej ze wampir zamienia sie w proch jak umiera a nie sie kuli z pragnienia. :D Sory za poruszenie tematu ale mnie to trapi ... xdd

Chryzantem Złocisty
25.01.2011, 15:45
moje wampiry nigdy nie umarły od słońca,nawet jak cały dzień na nim spędziły.
może na nie słońce nie działa...

Emallie
25.01.2011, 16:16
Sprawdziłam czy wampir od śmierci z pragnienia tak samo umiera itd. I tak tak samo wygląda , umiera i wql. Czyli jednak te simy musiały umrzećod pragnienia. A mówicie że miały pragnienie pełne, dlatego bo- niewiem czemu - gdyy on juz umiera pragnienie mu rośnie a pechęrz spada (?) dziwne. Ale czy umrzećmogą od słonca - nie wiem ale pewnie nie.:D

Czyniąca_Hałas
25.01.2011, 17:10
Ja z czystej ciekawości poczekałam do końca dwudniowego wampirzego nastrójnika, było
-50 punktów sz. ż., ale poza skończeniem nastrójnika nie wydarzyło się nic. Aaa, mam pytanie. Moja Dot jest dziewczyną Mrocznego, przywołałam go kodem, a on nic, stanął, po bredził, pomachał łapami i znikł. Nie dało się z nim zawiązać żadnej interakcji. Czy muszę koniecznie mordować Simów, żeby się z nim spotkać? Bo mi to nie przeszkadza, ale lepiej zapytać.

Owl Finch
25.01.2011, 18:30
Można mordować, tylko po co? Po którejś aktualizacji z Mrocznym nie można mieć dzieci ani w ogóle romansować chyba... Czyli można z nim sobie uciąć sąsiedzką pogawędkę, po czym on się zwija, bo "chyba zapomniał wyłączyć żelazko" i tyleśmy go widzieli.

anie_1981
25.01.2011, 19:15
To głupia wymówka, z tym żelazkiem.. Wątpię, żeby Mroczny prasował ubranko... ;)

Saheli019
25.01.2011, 19:51
Pomoże mi ktoś? jak spakować Sima by ktoś inny mógł go sobie pobrać??

Ilona
25.01.2011, 20:08
jak będziesz np. w pokoju stylizacji,to po lewej na dole masz opcje i zdjęcie sima,a przy nim 3 kropki,kliknij na nie i będzie mozliwosc spakowania sima do pliku

Połówka
25.01.2011, 20:08
Saheli napisałam Ci jeden sposób, który znam w dziale ze zdjęciami simów. Podaję, gdyby ktoś chciał. (sposób powinien działać :P )
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1352836&postcount=58

Owl Finch
26.01.2011, 07:23
To głupia wymówka, z tym żelazkiem.. Wątpię, żeby Mroczny prasował ubranko... ;)

Chodziło mi o to, że zwija się tak szybko i tak nagle, że nawet nie zdążymy nic sensownego z nim zrobić.

Czyniąca_Hałas
26.01.2011, 09:02
Macie rację. Jest chłopakiem Dot, ale przy każdej śmierci/wezwaniu kodem, nie ma na nim interakcji.

anie_1981
26.01.2011, 10:15
Spróbujcie go dodać do rodziny z kodem TestingCheatsEnabled true. Byłoby śmiesznie. Kiedyś zabiłam Mrocznego takim modem na strzelanie do ludzi (prymitywny, nie polecam). Nie miał kto ich przeprowadzać na "tamta stronę", więc ciała leżały tam gdzie Sim umarł.

eklera123
27.01.2011, 10:13
Mrocznego Kosiarza można również ściągnąć z internetu ;)

A ja się zastanawiam czy nie skończyć z simsami.. Stworzyłam parkę z dzieckiem, zbudowałam dom (budowałam ok. godzinę - chciałam żeby był idealny) umeblowałam (ok. pół godziny) aż tu nagle przy stawianiu komody .. zobaczyłam mój pulpit. Od zakupu Po Zmroku mam cały czas błędy, mam ich dość! Jeszcze trzy miesiące temu bym doradzała zakupu tego dodatku - teraz już nie.

anie_1981
27.01.2011, 10:54
To faktycznie jest wkurzające. Rób to co ja. Zapisuj co pół godziny, albo nawet częściej. Podczas budowy domu nie da się zapisać gry, ale można na chwilę wrócić do trybu życia, lub wejść do edycji miasta i tam zapisać grę. Gra nie lubi zbyt długiego siedzenia w trybach budowania/kupowania/tworzenia Sima. Mi gra potrafiła się sama wyłączyć nawet przed instalacją Po Zmroku, ale szczerze, to odkąd zastosowałam pewien trik, już mi się nie wyłącza. Teraz mi się go nie chce opisywać, ale spróbuję napisać kolejny poradnik na moim blogu. Ktoś na tym forum już to opisywał, trzeba pogrzebać w Windowsie, ale od tamtej pory mam całkowity spokój z wywalaniem się gry do pulpitu.

EDIT:

Link do poradnika.

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

eklera123
27.01.2011, 12:45
annie_1981 spróbuję. Mam nadzieję, że wreszcie pogram normalnie.. ;)

Połówka
27.01.2011, 13:27
eklera123 - ale to nie zależy od dodatku. ja nie miałam chyba jeszcze nigdy błędu, a mam wszystkie dodatki.

eklera123
27.01.2011, 14:48
Połówka, według mnie, owszem, zależy. Miałam podstawkę - gra chodziła świetnie, p zainstalowaniu Kariery również. Niestety po zainstalowaniu Po Zmroku zaczęły się błędy. Nie są to błędy spowodowane dodatkami z sieci - mam ich dość mało i zawsze sprawdzam czy są wadliwe ( jakimś programem ).

Owl Finch
27.01.2011, 16:00
Akurat wywalanie do pulpitu przy budowaniu czy zbyt długim graniu zdarza się również w simsach dwójce. Niestety, trzeba zapisywać co jakiś czas, też już parę razy zostałam doporwadzona do białej gorączki przez to wywalanie...

szegulo
27.01.2011, 16:05
a ja mam takie pytanie...czy istnieje kod dzięki któremu mógłbym umieścić w domu moich simów dowolnego sima z miasta?...dodam, że głównie chodzi mi o simów którzy nie maja mieszkania w bridgeport...a mam z nimi różnorakie powiązania...i nie moge ich odwiedzać

hellraiser
27.01.2011, 17:01
a ja mam takie pytanie...czy istnieje kod dzięki któremu mógłbym umieścić w domu moich simów dowolnego sima z miasta?...dodam, że głównie chodzi mi o simów którzy nie maja mieszkania w bridgeport...a mam z nimi różnorakie powiązania...i nie moge ich odwiedzać

Wpisz testingcheatsenabled true, kliknij na wybranym przez Ciebie Simem z wciśniętym shiftem i wybierz opcję "Dodaj do aktywnej rodziny".

Natix
27.01.2011, 17:01
W sensie, że mieszkających w Bridgeport ale nie w mieszkaniu czyli w domku, czy w np. Sunset ?
Z tego co wiem, to chyba nie ma.
Bo raz pytałam o to na jakimś blogu i mi napisali że nie ma :P
A jak chcesz miastowego do aktywnej rodziny to wpisujesz testingcheatsenabled true i z shiftem klikasz na sima, którego chcesz dołączyć i wybierasz opcje dołącz do aktywnej rodziny.
A wracając do ludzi z innego miasta : jak mieszkasz już w BP, to nie masz już związków z innymi mieszkańcami. Po prostu je tracisz, ale mogę się mylić :)

Edit : Nightfall, wyprzedziłeś mnie :)

Fatumka
28.01.2011, 20:41
A ja mam takie pytanko... Czy można w jakiś niecny, oszukańczy sposób podnieść poziom gwiazdorstwa simom?
Normalnie bym tego nie robiła, spokojnie dobiłam do 5 gwiazdek, ale w Bridgeport dobijała mnie ilość błędów, więc zaczęłam nową grę w SV... I tam postawiłam mój ulubiony klub i grałam sobie... Jednak maksymalny poziom gwiazdorstwa u wszystkich mieszkańców to... 1. Nie ma NIKOGO w mieście z wyższym poziomem gwiazdorstwa!

A może da się ustawić z góry, który sim będzie sławny? Np w sąsiedztwie moich simów mieszka sobie Axl Rose, chciałabym, żeby miał 5 gwiazdek, ale nie wiem, jak to zrobić?

I przepraszam, jeśli to pytanie się już tu pojawiło :)

Ilona
28.01.2011, 23:06
możesz to wszystko tym modem http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4865.0

Fatumka
29.01.2011, 10:25
Mam Master Controllera(nie wiem,czy tego, ale mam) :)
Więc jeśli to nie ten tylko jakaś starsza wersja to muszę go usunąć, tak?
A jeśli to ten... To której opcji użyć? Niestety nie do końca rozumiem wszystkie polecenia tam... Aż wstyd się przyznać, ale jednak... ^^"""

Ilona
29.01.2011, 14:48
ale przecież jest w języku polskim,a te opcje szukaj w zaawansowanych

Kamis
29.01.2011, 20:56
Nie da rady pobrać wampira? Załóżmy ze store, giełda wymian?

Klara712
30.01.2011, 09:31
Moja simka nastolatka ma 7 poziom miksologii i nadal nie pojawia mi się opcja, aby mogła pracować w barze. Czy w ogóle nastolatka może tak pracować?

eklera123
30.01.2011, 09:40
Klara712 wydaje mi się, że tak, gdyż jest to pracza dorywcza, jednak nie jestem pewna na 100%.

Klara712
30.01.2011, 09:42
Więc w takim razie dlaczego moja simka nie może pracować jako barmanka?

Owl Finch
30.01.2011, 09:43
Moja simka nastolatka ma 7 poziom miksologii i nadal nie pojawia mi się opcja, aby mogła pracować w barze. Czy w ogóle nastolatka może tak pracować?

To jest coś w stylu pracy dorywczej. Po prostu idziesz do klubu, klikasz na bar i tam jest do wyboru odpowiednia interakcja. A jeśli nie ma to znaczy, że nastolatki nie mogą zarabiać na robieniu drinków :D Nie wiem, bo nie byłam jeszcze nastolatkiem w PZ.

Fatumka
30.01.2011, 10:21
@Ilona niestety... Miałam starszą wersję i ona była po angielsku(tylko dwie opcje były po polsku - Stylista i Wywołaj Zmianę Wieku)...Jednak ściągnęłam tego Controllera, którego podałaś, zamieniłam go i nadal mam wszystko dokładnie tak samo. Niby w readme jest napisane o opcjach celebrity, ale i tak nie mogę ich nigdzie znaleźć...
No i nie powiem - gdyby był po polsku pewnie wiele by to ułatwiło...
Może masz pomysł, co robię źle, skoro u Ciebie MC jest po polsku?

Ilona
30.01.2011, 10:28
a masz na pewno ta wersje http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4865.0
spróbuj usunąć te cztery pliki casche w głównym katalogu z gra,normalnie do tego moda nie jest to potrzebne,ale spróbuj

>>>FiShIp<<<
30.01.2011, 17:49
Uruchamiam sobie dziś grę i idę moją simką do klubu a tu niema efektów z tego przedmiotu który dawał takie różne efekty typu mgła czy bąbelki a także lampy klubowe nie chcą świecić i jak dzwoni komórka sima to nie wyświetlają się nutki i jak simy rozmawiają między sobą to czasem pokazują się puste chmurki.To się dzieje również na parcelach domowych.Czy ktoś wie jak temu zaradzić?

@Ilona-juz bylo o tym dlatego przenioslam tutaj

Fatumka
30.01.2011, 18:01
A nie masz przypadkiem modu na cenzure? Wiem, że ktoś na forum miał z tym problem, że po wrzuceniu moda na cenzure właśnie zniknęły nutki i efekty inne... Chyba chodziło o to, że mod był stary, znaczy - nie zgadzał się jakoś z dodatkiem Po Zmroku.

>>>FiShIp<<<
30.01.2011, 18:09
Tak mam tego moda ale już od dłuższego czasu i do tej pory nic się nie działo no ale spróbuje go usunąć, ale wydaje mi się, że mam tego najnowszego...

Fatumka
30.01.2011, 18:30
Może przed włączeniem gry zaktualizowałeś ją i zaczęła się "kłócić" z modem... ;)
Ale jeśli to jednak nie to... To nie mam pojęcia niestety, co innego mogłoby to być.

>>>FiShIp<<<
30.01.2011, 19:10
Faktycznie wina moda na cenzurę bo po jego usunięciu wszystko wróciło do normy ale teraz mam te durne kwadraciki które mnie drażnią...Jak się teraz pozbyć tej cenzury w po zmroku?Grę mam zaktualizowaną.

Ilona
30.01.2011, 19:30
poszukaj w tym temacie http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58150

>>>FiShIp<<<
30.01.2011, 19:31
Ok już wszystko mam :)
Dzięki za pomoc

Fatumka
30.01.2011, 19:50
Zauważyłam nowy problem... Ktoś podsunął mi DebugEnabler, wrzuciłam go do plików packages, jak wszystkie inne mody, ale... Nie pojawił się on w grze.
Czy to możliwe, że tak nowy MC jak i DebugEnabler pojawią się dopiero w całkiem nowej grze?

Ilona
30.01.2011, 20:28
Czy to możliwe, że tak nowy MC jak i DebugEnabler pojawią się dopiero w całkiem nowej grze?

pierwsze słyszę,wydaje mi się,ze przy Twoich problemach czeka Cie reinstalka gry

anjanka
31.01.2011, 06:13
Hej mam pytanko otóż stworzyłam pare rodzin :) dodałam je do domu i sobie gram...i nagle widzę że te rodziny poduplikowały się :/ chciałam je skasować ale mieszkają gdzieś na parceli ,gdy wchodzę na tę parcele to nie ma tej rodziny...dlaczego tak jest? Wkurza mnie to...bo nigdy nie wiem która rodzina jest ta właściwa żeby moja simka poznała...

Połówka
31.01.2011, 08:40
czyli że zrobiłaś np. Teresę Nowak, a w mieście są 2 takie, bo gra dodała? najwidoczniej ta druga simka, dodana przez grę, mieszka w wieżowcu, i w apartamencie do którego nie mamy dostępu (te czarne dziury).
Ja znam taki sposób, żebyś zaprosiła tą, której nie chcesz, wpisała kod testingcheatsenabled true i lewym przyciskiem myszy, z wciśniętym Shiftem kliknij na tą niepotrzebną simkę, i wybierz opcję "usuń to" . może ktoś zna jakieś inne sposoby, ja znam tylko ten

Kamis
31.01.2011, 11:11
Kiedyś się pytałam, ale nikt nie odpowiedział.
Czy jak się pobiera simkę/sima ze store, to się on/ona pobiera z włosami, makijażem, ubraniem, czy tylko jej hmm 'sylwetka'?

Połówka
31.01.2011, 11:15
sama nie pobierałam, ale często widzę, jak ktoś się pyta kogoś o fryzurę "skąd masz", to odpowiadają "pobrałam simkę, i było już z nią" . a więc zapewne tak :D

Ceasaries
31.01.2011, 12:20
Kiedyś się pytałam, ale nikt nie odpowiedział.
Czy jak się pobiera simkę/sima ze store, to się on/ona pobiera z włosami, makijażem, ubraniem, czy tylko jej hmm 'sylwetka'?

Tak wszystko się pobiera! Ostatnio pobierałam simki ze store wszystkie rzeczy , a szczególnie włosy razem z nią są pobrane i po zainstalowaniu simki, wszystko jest w grze... ale uważaj - ostatnio gdy ściągałam, do simki dołączono kostium Centaura.. i nie było to fajne... akurat moja simka zaszła w ciążę i jako pidżamę miała ten kostium (z łózka podczas snu wystawały kopyta i ogon), a gdy urodziło się dziecko na rękach mamy nic nie było, tylko nad nimi był zielony diamencik i jakieś szare kreski latały po ekranie... pojechali do domu.. nie wiedziałam co zrobić.., więc zrobiłam urodziny dla tego niemowlaka i okazało się że ma cały czas ten kostium... później wkurzyłam się.. usunęłam wszystkie dodatki które ściągałam, a i tak ten kostium nie znikną.. zostało tylko odinstalowanie gry i ponowne zainstalowanie... :( wszystkie moje rodziny zniknęły!

Analisse
31.01.2011, 12:26
O co chodzi z łowami?
Klikam wampirem na jakąś parcele gdzie są simy, jakiś sim staje się ofiarą, ale nie wiem co zmoge z tym zrobić. Klikam pij krew (jak nie chciał dać to ich zaprzyjaźniłam) i dalej sim jest ofiarą, spróbowałam zmienić w wampira i też nic, cały czas jest oznaczony jako ofiara.
Innymi wampirami tez próbowałam i nie mam pojęcia co zrobić.
Więc co może zrobić wampir ze swoją ofiarą?

Klara712
31.01.2011, 17:46
moja simka pracuje w barze jako miksolog. kiedy kończy prace pojawia się komunikat ile pieniędzy zarobiła, ale nie wpływają one na jej konto. ktoś wie jak to rozwiązać?

anjanka
01.02.2011, 05:34
Połówka tylko najgorzej jak kilka rodzin się duplikuje :( ale chyba tak zrobie bo już jest z 5 duplikatów rodziny mojej simki...

Stephenowa
02.02.2011, 09:07
Nie wiem, czy to było, ale zapytam. ; )
Dlaczego nie mogę zamieszkać ani w apartamentowcu z jacuzzi?
Praktycznie zawsze mam 5 poziom gwiazdorstwa, no i oczywiście pieniędzy też dużo.
Głupio tak, jak simy mają pragnienie zamieszkać w luksusowym apartamentowcu, a ja nie umiem tego spełnić. : /
Z góry dzięki. : )

Stephenowa
02.02.2011, 09:12
Tak wszystko się pobiera! Ostatnio pobierałam simki ze store wszystkie rzeczy , a szczególnie włosy razem z nią są pobrane i po zainstalowaniu simki, wszystko jest w grze... ale uważaj - ostatnio gdy ściągałam, do simki dołączono kostium Centaura.. i nie było to fajne... akurat moja simka zaszła w ciążę i jako pidżamę miała ten kostium (z łózka podczas snu wystawały kopyta i ogon), a gdy urodziło się dziecko na rękach mamy nic nie było, tylko nad nimi był zielony diamencik i jakieś szare kreski latały po ekranie... pojechali do domu.. nie wiedziałam co zrobić.., więc zrobiłam urodziny dla tego niemowlaka i okazało się że ma cały czas ten kostium... później wkurzyłam się.. usunęłam wszystkie dodatki które ściągałam, a i tak ten kostium nie znikną.. zostało tylko odinstalowanie gry i ponowne zainstalowanie... :( wszystkie moje rodziny zniknęły!

To wystarczyło odinstalować te rzeczy, a nie usunąć. ; )
Mi się jakieś dziwne rzeczy ściągają z fryzurami. Haha, niezłe bluzki,nie ma co. : )
Wracając do tematu, chyba, że właśnie mówiąc usunąć miałaś na myśli odinstalować, to wtedy nie wiem.
U mnie jak dzieci się rodzą, to są jakieś monstra, są poubierane w te ubrania dla starszych.. Takie jakieś patyczaki..
Łe. Straszne. ;p

enusiaq
02.02.2011, 09:14
Gdzie znajdę rybe śmierci? (w Bridgeport)

anie_1981
02.02.2011, 10:16
Stephenowa, to wina złych ubrań.

Enusiaq, nie wiem gdzie są w bp, ale w sv są na cmentarzu, może w bp też gdzieś w okolicy cmentarza. Jeśli Twój Sim ma wystarczająco duży poziom wędkowania, to po prostu w nocy sprawdzaj wodę w różnych zbiornikach, w końcu trafisz. Jest taka interakcja po kliknięciu na wodę, "sprawdź wodę" i wtedy wyświetla się lista ryb pływających tam w danym momencie. Ryba śmierci pojawia się tylko w nocy.

Stephenowa
02.02.2011, 12:04
Stephenowa, to wina złych ubrań..

Yhym, wiem. Ale nie chcę tego wszystkiego odinstalowywać, bo lubię fryzury i niektóre ubrania..
Jakoś przebolałam te dzieci, noworodkom robię urodziny, starsze tylko uczę wszystkiego i też urodziny...

Faktycznie, ja nie widziałam ryby śmierci z BP. Jeszcze nikt nie miał u mnie od zainstalowania PZ takiego poziomu wędkarstwa. ; p

szegulo
02.02.2011, 12:05
Gdzie znajdę rybe śmierci? (w Bridgeport)

znajdziesz ją w sadzawce na cmentarzu od godziny 00:00 do 05:00 nad ranem...w dzień jest tam wylacznie ryba wapirza i czerwony śledź

anie_1981
02.02.2011, 13:10
Czyli cmentarz. Tak jak podejrzewałam. Ja to się nie martwię rybami, bo sobie daję do stawku w ogródku rozsiewacze ryb i mam co chcę. A odkąd mam moda NRaas'a, to mi ryba śmierci nie jest już do niczego potrzebna. NRaas potrafi odmładzać.

Ala.789
02.02.2011, 18:13
A ja mam takie pytanie, bo inni mówią, że Simy mogą się uczyć różnych tańców. Np. jak pokazała nam Lady88 te zdjęcia, to moje Simy tak nie tańczą ;( Jak się tego nauczyć ??

( Na marginesie, czy wypróbowaliście już opcję na barku "Taniec na barze"? Zarąbiste xd )

hellraiser
02.02.2011, 18:35
Ala.789, musisz nauczyć się tego tańca. Aby to zrobić, musisz chodzić do klubów i tańczyć, tańczyć i jeszcze raz tańczyć ;)

Artek89
03.02.2011, 03:52
Szukam jakieś strony z modami i dużym wyborem ubrań .

Ilona
03.02.2011, 09:04
Szukam jakieś strony z modami i dużym wyborem ubrań .

wypadałoby wykazać trochę inwencji twórczej i samemu najpierw przejrzeć forum,tutaj w dziale jest temat o modach ,a jeżeli chodzi o meble itp. to od tego jest ten dział http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=228 i bardzo pomocna linkarnia

TheSims3Fan
03.02.2011, 18:40
Czy jak mieszkasz w mieście z dodatku ''Kariera'' to czy można przeprowadzić się do tego z ''Po Zmroku''

Ilona
03.02.2011, 18:46
zapisujesz rodzinę do biblioteki-traci wszystkie kontakty i zaczynasz grę w nowym mieście

TheSims3Fan
03.02.2011, 18:53
jak kontakty ? Ale marzenia umiejętnosci itd. zastają. TAK ?

hellraiser
03.02.2011, 18:59
Tak, wszystkie umiejętności, związki z domownikami, kariera zawodowa zostają. Jedyne co tracisz to znajomości z miasta, które opuszczasz, czyli w Twoim wypadku z Twinbrook.

Ilona
03.02.2011, 18:59
chodzi o znajomości i pragnienia-marzenia tez się resetują,poza tym zostaje wszystko tak,jak jest,przenieś tylko rzecz z plecaka do wyposażenia rodziny

Chatoyant
03.02.2011, 19:00
Umiejętności zostają, okazje i pragnienia z tego co pamiętam nie. A Ilonie chodziło o to, że simy, które wyprowadzisz tracą wszystkie kontakty (nawet rodzinne) z simami, które nie mieszkają z nimi.

@edit: wyprzedziliście mnie :P

TheSims3Fan
03.02.2011, 19:05
Aha. Czyli nie będę musiał zaczynac rodziny od nowa. uff. A jeszcze jedno jak masz ryby w akwarium to sie wykasują czy nie ?

No to jak ?

Fatumka
04.02.2011, 13:36
E... A ja mam takie pytanie odnośnie gwiazdorstwa...
Otóż moja simowa rodzinka ma dziecko. A że rodzice sławni to i córcia sławna jest. Chodzi do podstawówki.
Ktoś rozpuścił plotę, że sikała w miejscu publicznym, oczywiście fałsz ;)
Jednak w związku z tym simka ma nastrójnik 3 dniowy i jej smutno :( a nie może pozwać nikogo za zniesławienie, bo dla niej ta opcja się w ratuszu nie pojawia...
Co najlepsze - minęły już co najmniej dwa simowe dni a nastrójnik dalej 3 dni chce działać, bez zmian...
Można go jakoś usunąć? Albo coś jednak zrobić z tym?

Tak przy okazji, zauważyłam, że fałszywe oskarżenia pojawiają się równocześnie ze stratą przyjaciela(jak się rozluźnią relacje)... Może to te simy, dawni przyjaciele, rozpowiadają?

MaTi14191
04.02.2011, 13:42
Wpisz kod testingcheatsenabled true i przytrzymaj ctrl i kliknij na nastrójnik

Chryzantem Złocisty
04.02.2011, 13:47
Florence miała 30 przyjaciół (dzięki charyzmie i nagrodzie "atrakcyjny sim" czy coś takiego).
w jeden dzień straciła 14stu w jednym momencie :D (bo z żadnym nie utrzymywała kontaktu)
za każdym razem,gdy kogoś straciła,to pojawiało się fałszywe oskarżenie.także Twoja teoria jest słuszna :P

nastrójnik usuwam od razu,bo mnie to bawi do łez gdy po tygodniu niewychodzenia z domu słyszę plotkę,że gdzieś sikała publicznie czy inne bzdury.
wpisujesz kod testingCheatsEnabled true i z CTRL wciśniętym klikasz na nastrójnik.

rocktechnika
04.02.2011, 15:28
Pewnie nie tu powinnam o to pytać, ale tu było mi najbliżej ;)

Dałam mojej simce kąpiel nago w wielkiej wannie. A ona siup! i wlazła do wanny w bladoróżowej sukience. Nie kojarzę, bym taką ściągała, pewnie dostałam ją w bonusie do jakiegoś sima ściągniętego z neta. Czy da się jakoś to zmienić, by nago = nago, a nie w sukience?

Kamis
04.02.2011, 15:44
rocktechnika też tak mam tylko że jak simy się myją, zresztą kąpią też. :( I nie wiem które to z tych co ostatnio pobrałam.

Da się jakoś sprawdzić kiedy był zainstalowany dany dodatek? Chodzi o sim3pack.

Fatumka
04.02.2011, 16:47
A nie możesz w folderze downloads po prostu dać sortuj ikony wg modyfikowania czy jakoś tak?
To taka moja teoria na chłopski rozum, może są jeszcze inne sposoby ;)

EDIT: opcja dokładnie się nazywa "rozmieść ikony według...", klikasz i wybierasz "zmodyfikowany" ;)

Kamis
04.02.2011, 16:53
A no fakt :P

http://img820.imageshack.us/img820/8379/beztytuuqbo.jpg

:O

Fatumka
04.02.2011, 17:48
No prosze że też w 1998 można było w simy 3 grać :D

Kamis
05.02.2011, 01:04
Khe khe
Widział ktoś, albo mógłby napisać poradnik jak zbudować apartament? :P

dirty_job
05.02.2011, 11:55
EEj, a wampiry mogą tyć i chudnąć?
nie mam PZ, ale mnie to ciekawi

anie_1981
05.02.2011, 13:50
Chyba tak. Niby dlaczego nie.

TheSims3Fan
05.02.2011, 16:40
Hejka , jak zostać paparazzi i jak zrobic żswój nagłówek i jak sprawdzic czy jest się w gazecie ?

Chryzantem Złocisty
05.02.2011, 16:43
nie można być paparazzi,najwyżej dziennikarzem (ale to nie to samo).
o nagłówku nie wiem,a gazetę może po prostu niech Twój sim przeczyta?

TheSims3Fan
05.02.2011, 16:45
Było u mnie paparazzi ze trzy razy. Czytałem gazetę z osiem i niec ;/

Chryzantem Złocisty
05.02.2011, 17:01
widocznie jesteś słabo znany :P nie można pracować jako paparazzi,to zawód taki jak opiekunka czy technik naprawczy.

hellraiser
05.02.2011, 17:08
A w tej codziennej gazecie na pewno nie znajdzie się informacja, co Twój Sim zrobił. W Po Zmroku do gazety doszły informacje o najmodniejszych klubach nocnych. Reszta, czyli "urodził się chłopiec, matka z dzieckiem odpoczywają w domu", "Sim xxx umarł" bez zmian.

Fatumka
05.02.2011, 17:12
O mojej rodzinie napisali, simka miała 3 gwiazdki, sim 4 i urodziło im się dziecko i o tym dziecku napisali, cośtam, że nowy członek rodziny i w ogóle ;)

Albo jak się simy pobiorą, o moich sąsiadach pisali, więc chyba są tylko takie ważne wydarzenia tam...

Połówka
05.02.2011, 17:56
no tak, ale chyba chodzi o to, że w gazecie nie pisze np. "Simka xx poszła dziś do klubu i całowała się tam z innym" . bo o dzieciach, ślubach itp. pisza normalnie w gazetach, nie tylko jak simka jest znana

Fatumka
05.02.2011, 18:57
Aaa to nawet nie wiedziałam, ale po prostu przed dodatkiem po zmroku zwykle moje simy nie czytały gazet :D

Noo to w sumie fakt, o samych osobistościach nie piszą...

anie_1981
05.02.2011, 19:13
A ja mam pytanko, nie wiem, czy we właściwym dziale, ale po tylu dodatkach, to już ciężko wyczuć, co kiedy doszło.

Mam Simkę nastolatkę, z normalnymi cechami charakteru jak "szczęściara", czy "sprawna fizycznie". Na pewno ma "Odważna". No i jak na nią klikam to mam opcję "spal coś w pobliżu"... Ona ma normalne cechy, nic co wskazywałoby na piromankę, wie ktoś jak się tego pozbyć? To zapewne jakaś cecha ukryta, nie umiem jej niczym wyłączyć.

EDIT:

Mam jeszcze jedno pytanie. W edycji miasta jest możliwość ustawiania własnych parcel. Zawsze miałam taką o rozmiarze 30x40, a teraz nie ma. Zauważyliście coś takiego u siebie? Tak mi się zrobiło (chyba) po łacie od Imprezki w plenerze. Jeszcze jej nie mam, ale łatę już tak.

TheSims3Fan
05.02.2011, 20:34
A jeżeli się przeprowadzisz do innego miasta ta samą rodzina to moge zmienic fryz i własy. Ale zapytuje czy można zmienic charakter ?

Chryzantem Złocisty
05.02.2011, 20:38
A jeżeli się przeprowadzisz do innego miasta ta samą rodzina to moge zmienic fryz i własy. Ale zapytuje czy można zmienic charakter ?

cooooo? :|

TheSims3Fan
05.02.2011, 20:39
Czy można zmieniac charakter ?
I pytanie drugie to czy ktokolwiek wie o tym jak robic nagłówek ? Bo w zwiastunie było o tym.

rocktechnika
05.02.2011, 21:38
Czy można zmieniac charakter ?
I pytanie drugie to czy ktokolwiek wie o tym jak robic nagłówek ? Bo w zwiastunie było o tym.

To, że coś było w zwiastunie, nie oznacza, że będzie w grze. Twórcy już wielokrotnie to udowodnili. ;)
Możesz zmienić charakter Sima - wpisujesz kod testingcheatsenabled true , klikasz na wybranym Simie lewym przyciskiem myszki z wciśniętym jednocześnie klawiszem Shift i wybierasz opcję "Zmień cechy", czy jakoś tak.
Tylko dlaczego zmiana charakteru, włosów i ubrania Sima miałaby być powiązana z przeprowadzką?!

TheSims3Fan
05.02.2011, 22:07
To, że coś było w zwiastunie, nie oznacza, że będzie w grze. Twórcy już wielokrotnie to udowodnili. ;)
Możesz zmienić charakter Sima - wpisujesz kod testingcheatsenabled true , klikasz na wybranym Simie lewym przyciskiem myszki z wciśniętym jednocześnie klawiszem Shift i wybierasz opcję "Zmień cechy", czy jakoś tak.
Tylko dlaczego zmiana charakteru, włosów i ubrania Sima miałaby być powiązana z przeprowadzką?!
Związane no bo z nowym dodatkiem jest nowe miasto i nowe fryzy itd. :D
THX za koda ale na kody nie gram bo na moim kompie nie dizałają. Wiesz może czemu ? xD

Niech ktos napisze Moda na cenzure bo podobno od tego nie widze gurami , i szlama :D I jak koszystac z modów bo może zle sciągam albo cos bo znalazłem ale tamte mi nie dizałaja :D

@Ilona-nie pisz proszę dwóch postów pod rzad,od tego jest opcja edytuj,a odnośnie modów,to jest specjalny temat o nich,a jeżeli chodzi o ich instalacje,to mamy poradnik na forum,a to wszystko znajdziesz używając opcji SZUKAJ .Pozdrawiam

hellraiser
05.02.2011, 23:06
Niech ktos napisze Moda na cenzure bo podobno od tego nie widze gurami , i szlama :D I jak koszystac z modów bo może zle sciągam albo cos bo znalazłem ale tamte mi nie dizałaja :D

Na początek proponuję zaznajomić się ze słownikiem języka polskiego.

Co do moda, nie wiem czy to na pewno od tego, ale wydaje mi się, że tak. Powiedz mi, czy wklejałeś moda przed zainstalowaniem Po Zmroku?

TheSims3Fan
05.02.2011, 23:21
Na początek proponuję zaznajomić się ze słownikiem języka polskiego.

Co do moda, nie wiem czy to na pewno od tego, ale wydaje mi się, że tak. Powiedz mi, czy wklejałeś moda przed zainstalowaniem Po Zmroku?

Nie dowiedziałem sie o nim po zainstalowaniu :D

Ilona
06.02.2011, 01:16
Nightfall to milo,ze chcesz pomoc,ale w dziale jest temat o kompatybilnych modach z dodatkiem i wystarczy,żeby TheSims3Fan tam zajrzał,a o ich instalacji dowie się z poradnika Chryzi,wiec dyskusje uważam za zamkniętą

anie_1981
06.02.2011, 15:28
A na moje pytania ktoś by odpowiedział? Przypominam, dlaczego nastolatki po kliknięciu na nie mają opcję "Spal coś w pobliżu" i jak się tego pozbyć? No i drugie, czy w edycji miasta, w pustych parcelach do umieszczenie w mieście, macie parcelę o wielkości 30x40 (lub 40x30)?

Ilona
06.02.2011, 16:16
nie mam tych parcel,ale często by mi się przydały

anie_1981
06.02.2011, 16:51
No właśnie one były, ta wielkość 30x40. Ja mam wszystkie swoje domy w takiej wielkości... A mogliby bardziej pomyśleć przy tych parcelach. Zamiast gotowych, daliby okienko z wartością do wpisania w długości i szerokości. Maksymalna wielkość to 64x64, więc sobie wpisujesz powiedzmy 32x57 i gra muzyczka.

No i ta pirotechnika u nastolatków mnie denerwuje. Na szczęście sami z siebie niczego nie podpalają, ale wolałabym się tego jakoś pozbyć. Podejrzewam, że mają taką ukrytą cechę charakteru.

Kamis
06.02.2011, 17:03
U mnie też nie ma. Łaty zainstalowanej nie mam ani dodatku nowego. Też jestem pewna że była taka parcela.

Co do tej nastolatki, to na umiejętność wynalazczości? :P

anie_1981
06.02.2011, 17:28
Nie ma takiej cechy... Ma odważna, dobra szczęściara i coś jeszcze, ale nic związanego z wynalazcą czy coś.

Kamis
06.02.2011, 17:28
Nie cechy tylko umiejętność.

hellraiser
06.02.2011, 19:17
Umiejętność spalania różnych rzeczy z otoczenia mają dzieci strażaków. Może u Ciebie w rodzinie był ktoś taki?

>>>FiShIp<<<
06.02.2011, 21:26
Mam dość spory problem.Otóż podczas zapisu gry wyskakuje mi błąd numer 12 czyli "Błąd zapisu pliku świata." i to w każdym mieście i w każdej rodzinie.Jeżeli chodzi o dodatki z neta to sprawdziłem i wszystkie są ok a poza tym dawno nic nowego nie instalowałem.Pomocy!Nie da się w ogóle teraz grać bo gra się nie chce zapisywać :(

Nadine
06.02.2011, 23:32
instalowales/as ostatnio aktualizacje? one czasem potrafia niezle namieszac w grze.
najbardziej oczywista wydaje sie reinstalka gry, ale mozesz sprobowac przywrocic system do jakiegos tam danego dnia, skoro nie chcesz/nie mozesz przeinstalowywac gry i zaczelo dziac sie tak dopiero ostatnio ; p

anie_1981
07.02.2011, 09:09
Spróbuj też inaczej zapisywać grę. Nie rób nigdy "Zapisz i wyjdź", bo gra może się nie zapisać, a się wyłączy i stracisz dane. "Zapisz" też nie rób. Rób "Zapisz jako" i podawaj nazwę zapisu lub zostaw tą co się wyświetli. Tylko małe ostrzeżenie, jeżeli zapiszesz pod tą samą nazwą, to nie będziesz mieć kopi zapasowe zapisu. Dlatego rób sobie po dwa zapisy na miasto, np "Sunset Valley 1" i Sunset Valley 2", zapisuj na zmianę, jak coś, to będzie ten poprzedni zapis. Ile masz pamięci RAM'u i jaki masz system (Windows XP, Vista, 7...) i ilu bitowy jest to system? Są systemy 32 i 64 bitowe. Dla przykładu, jeśli masz XP, to na pewno masz 32-bitowy system, wersja 64-bit jest tylko po angielsku i mało kto w Polsce ją ma.

Poczytaj ten temat, z działu poradników:

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55734

Zauważyłam, że niewielu ludzi korzysta z tego działu...

>>>FiShIp<<<
07.02.2011, 11:26
A więc faktycznie grę ostatnio zaktualizowałem najnowszymi łatkami.Ostatnio wymieniałem sprzęt w kompie i po zmianach sprzętu się to zaczęło, a posiadam win7 32 bit, 4GB RAM.A ten sposób co podałaś to wolę go nie próbować bo nie lubię ingerować w system bo zawsze jak to robię to coś się pierniczy :P
A więc chyba reinstalka simów mnie czeka :(

MissJudyta16
08.02.2011, 07:51
HEjj...Mam pytanko którą kariere wybrać muzyczną czy filmową..??

anie_1981
08.02.2011, 10:06
A którą chcesz? Jak dla mnie to ani jedną, ani drugą, wybierz karierę strażaka!

Chryzantem Złocisty
08.02.2011, 10:07
olej karierę,zostań NINJA

anie_1981
08.02.2011, 10:30
Albo zostań mumią... Zaoszczędzisz na odzieży... ;) Dobra żarty na bok, moje Simy pracują w fabryce pieniędzy, Motherlode. Zawsze byłam cheaterką...

Nadine
08.02.2011, 17:21
przy filmowej trzeba zdobywac punkty osobistosci i bycie slawa jest nieuniknione, a mi ostatnio paparazzi wchodzili do pokoju na wakacjach, nawet, ogolnie caly czas za mna laza uh : x

ja lubie kariere stroza prawa/wojskowa/naukowa i medyczna :> hoho, ja jak gram na kodach to sie cholernie nudze, nawet jak juz moje simy sa takie bogate i wszystko maja to sie nudze :<

Fatumka
08.02.2011, 19:01
Noo a ja ostatnio z kodami zrobiłam taki myk... Bo niedawno odkryłam rozkosze jakie daje Master Controller ^^" iii moja simka jest projektantką wnętrz(moja ulubiona kariera!) i dałam jej prawie od razu malarstwo na 10... A potem sobie zachodziła w ciążę raz za razem i w końcu dostała nastrójnik, że unika rozwoju, dawno nie miała awansu i w ogóle ;)
Więc na kodach to czasem nie warto... ;)

anie_1981
09.02.2011, 12:09
Dlatego ja nie korzystam z cechy charakteru "ambitny". Głupia cecha, tak na marginesie.

Fatumka
09.02.2011, 16:34
To przez tą cechę? Dobrze wiedzieć, dzięki za info :D

A propo. Czy możecie mi wyjaśnić, co to są "ukryte cechy"? Gdzieś mi mignęło takie hasełko na forum, ale jako takiego wyjaśnienia nie znalazłam...

kalafjor
09.02.2011, 18:43
Nie jestem pewien, ale to dzieci je otrzymują. Chyba np. jak masz ojca policjanta, to dziecko może dostać cechę ze złodziejami związaną, że chyba nigdy nie będzie miał.

Połówka
09.02.2011, 18:47
są to cechy, które czasami Twój sim otrzymuje, ze względu na zawód rodzica. Np. jeżeli rodzic jest policjantem, to jak urodzi się dziecko, to może mieć cechę, że powstrzymuje złodzieja. Strażak, to że może bodajże rozpalać coś obok siebie, itp. Ale Ty nie masz do niej (że tak powiem :P ) dostępu :D

wika2223
10.02.2011, 21:00
Hej !! Mam małe pytanie .
Jakie cechy według was są najleprze dla wampira ?

muffindance
10.02.2011, 22:40
@up:
odwazny, sprawny fizycznie, flirciarz, zdyscyplinowany itp.
sama pomysl, wpadniesz na najlepsze pomysly ;)

>>>FiShIp<<<
11.02.2011, 12:06
Mój problem się znowu powtórzył :(
A mianowicie cały czas towarzyszy mi błąd 12 czyli nie zapisuje gry :(
I tak jest w każdym mieście i w każdej rodzinie, grę już przeinstalowałem 2 razy i nic.Jak gram jakąś tam rodzinką i daje opcję zapisz to się zapisze ale jak już gram tak powiedzmy około 2 godzin i daje ponownie zapisz to już występuje błąd....Pomocy

Czyniąca_Hałas
11.02.2011, 13:05
>>>FiShIp<<< To może graj krócej? Coś koło godziny. Bo jednak im dłużej grasz, tym więcej informacji idzie do zapisania, a może Twój komputer sobie z tym nie radzić.

>>>FiShIp<<<
11.02.2011, 13:10
Nie sadzę żeby to była wina komputera bo sprzęt mam całkiem niezły, to coś z grą nie tak ale nie mam pojęcia co....zapisze ją ze trzy razy to już za czwartym razem błąd zapisu i czasem nawet sava w ogóle niema po ponownym uruchomieniu :(

anie_1981
11.02.2011, 16:58
Zapisuj częściej. Ja zapisuję 3-4 razy na Simową dobę, albo i częściej. Kiedyś też te błędy zapisu miałam, ale już nie mam, bo pogrzebałam na Windowsie i jest git. Nawet gra chodzi szybciej. Błędów zapisu 12-14 się pozbyłam, kiedyś je miałam. Ale od instalacji poprzedniej łaty, zdarza mi się błąd zapisu 16. W readme, ten błąd jest opisany jako "inny błąd". Bardzo to pomocne :D Ostatnio zmieniłam mój system zapisywania gry i jest dużo lepiej, nie mam już żadnego błędu zapisu. Po prostu mam dwa zapisy dla tego samego miasta. Zapisuję przez "zapisz jako" i na zmianę wpisuję obydwie nazwy. Kopia zapasowa jest, więc w razie, gdyby coś poszło nie tak, mam wcześniejszą wersję miasta. No i szybciej się zapisuje.

>>>FiShIp<<<
11.02.2011, 17:18
No dobrze więc spróbuje twojego sposobu i pogrzebię w windowsie ;)
Bo już powoli tracę nerwy do tej gry...

MacieK
12.02.2011, 17:47
Ja natomiast chciałbym zapytać jak w trybie budowania basenu obraca się jednostkę okrągłego (półkolistego) brzegu?
Nie mogę jej obrócić tak jak to się robi z meblami a chciałbym zrobić półokrągłe cztery rogi basenu.

Levkoni
12.02.2011, 19:39
A ja mam pytanie, czy w Po Zmroku pojawiają się jakieś ciekawe obiekty w Stwórz Świat? Widziałem na screenach jakieś takie jakby fajne murki, coś na kształt takich nabrzeży portowych, czy można tego używać w CAW?

anie_1981
12.02.2011, 20:29
MacieK, klawisze "," i "." (Albo < i > jak kto woli)

theground, nie mam pojęcia.

Levkoni
12.02.2011, 21:34
Mimo to dzięki annie_1981 za odpowiedź, a pytanie nadal aktualne jeśli ktoś miałby ochotę sprawdzić w CAW czy są tego typu obiekty :)

hellraiser
12.02.2011, 22:07
theground, z tego co pamiętam to są te murki, nowe drzewa, most i dalekie tereny - góry.

MacieK
12.02.2011, 22:36
MacieK, klawisze "," i "." (Albo < i > jak kto woli)

theground, nie mam pojęcia.

Dzięki serdecznie! :D

Saheli019
14.02.2011, 17:04
W złym temacie zapytałam i zwrócono mi uwagę.Więc pytam tutaj :co to ten CAS i gdzie on jest??

Owl Finch
14.02.2011, 17:19
CAS czyli Create A Sim, jest to miejsce, w którym tworzysz simów :)

Saheli019
14.02.2011, 20:26
A gdzie on jest?

Owl Finch
14.02.2011, 20:42
Hmm... Po pierwsze jak klikasz "stwórz simów". Po drugie jak stylizujesz sima, lub zmieniasz mu ubrania za pomocą komody, ale to jest niekompletny CAS, ponieważ nie możesz tam zmieniać cech wyglądu. Trzecim sposobem na dostanie się do CAS jest MasterController.

Analisse
15.02.2011, 07:37
ponowie pytanie:
O co chodzi z łowami?
Klikam wampirem na jakąś parcele gdzie są simy, jakiś sim staje się ofiarą, ale nie wiem co zmoge z tym zrobić. Klikam pij krew (jak nie chciał dać to ich zaprzyjaźniłam) i dalej sim jest ofiarą, spróbowałam zmienić w wampira i też nic, cały czas jest oznaczony jako ofiara.
Innymi wampirami tez próbowałam i nie mam pojęcia co zrobić.
Więc co może zrobić wampir ze swoją ofiarą?

asiak155
15.02.2011, 09:38
Wampir pije tylko krew swojej ofiary, nic więcej. Przynajmniej moje wampiry tylko i wyłącznie piją krew simów-ofiar.

Owl Finch
15.02.2011, 09:52
Analisse - może to jakiś błąd, bo u mnie jak kliknę "Łowy" wampir znajduje kogoś i go atakuje, że tak powiem...

Levkoni
15.02.2011, 10:06
theground, z tego co pamiętam to są te murki, nowe drzewa, most i dalekie tereny - góry.

Dzięki Nightfall, a teraz mam prośbę do Ciebie, czy mógłbyś zamieścić fotkę tych murków z CAW? Bo przyznam, że tworzę miasto, chcę żeby było dopracowane w każdym calu i co prawda dodatek planowałem na inny czas kupić, ale jeśli te murki okażą się tym czego mi trzeba, to bym kupił go już, a tego typu elementy jak właśnie te mury są mi potrzebne :)

Saheli019
15.02.2011, 13:20
A ja właśnie chciałabym zmienić wyglad sima-jak tego dokonać w tym CAS?

Połówka
15.02.2011, 14:32
za pomocą modu. bez niego to możesz tylko włosy, makijaż i ubrania zmieniać. a Ty byś pewnie chciała tzw. "operację plastyczną" :D zmieniać twarz, figurę, cerę itp. można własnie tylko za pomocą modu

Fatumka
15.02.2011, 17:13
Heeej proszę, powiedzcie mi jak zmienić muzykę w klubach?
Wiem, że ktoś już o to pytał, ale zupełnie nie mogę znaleźć odpowiedzi...

anie_1981
15.02.2011, 18:17
Nie pamiętam dokładnie, ale chyba trzeba wejść do trybu budowy w klubie i kliknąć na głośnik z ctrl, lub z ctrl+shift, ale naprawdę nie pamiętam szczegółów. Nigdy tego nie robiłam, tylko czytałam gdzieś na tym forum. U mnie w klubach leci muza elektroniczna.

Ilona
15.02.2011, 18:19
w trybie kupowania/budowania kliknij z wciśniętym ctrl+shift na głośnik i wybierz rodzaj muzyki

Fatumka
15.02.2011, 20:04
Dzięki! :)