Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi
A trzeba mieć konkretny poziom?
Hefalump
28.07.2011, 14:23
A trzeba mieć konkretny poziom?
Bodajże od 2-3 poziomu można pracować w Lokalnych Knajpkach/Spelunkach
Im wyższy poziom tym w lepszych klubach można pracować. W Eksluzywnych klubach najlepiej,bo mi za jednego drinka wpadło ok 120simolenów
Powiedzcie mi coś więcej na temat zespołów.Bo mam własny zespół,nazwę, proszę kogoś o bycie w nim lub wyrzucam, ale nie wiem jak grać w barach aby poziom kariery rosną nawet do mnie nie dzwonią abym dawał występy ?
carineesz
01.08.2011, 19:25
Z prośbą występów dzwonią mi tylko z Bridgeport. Pamiętam, że ostatnio występ proponowali mi teatr oraz jakiś klub (chyba U Gieńka).
W SV moi Simowie nie dostają żadnych propozycji. Może tam za bardzo nie ma gdzie?
sebi, gdzieś czytałam, by zespół dostawał propozycje, to jego członkowie muszą mieć na wysokim poziomie umiejętności grania na instrumentach.
mam akurat też mam aspiracje życiową zespół jednoosobowy
Ja jak miałem zespół gitara, Perkusja i klawisze z levelem 10, 10 i 4 dostawałem tak co tydzień w Przybytku Walusia.
u mnie nic nikt nie dzwoni abym gdzieś zagrał dlaczego ?
carineesz
07.08.2011, 11:52
Podobno w dostaniu telefonów z propozycjami, pomaga samozatrudnienie (Tel.kom->Prace i profesje...->Zarejestruj samozatrudnienie->Zespół), a także gwiazdki osobistości. Najlepiej, żeby większość Simów było "popularnych".
Chyba żeby zespół troszkę zabłysnął można grać bez zaproszeń w klubach, na ulicy.
Umiejętności też są ważne.
xMalwina
21.08.2011, 20:53
Musisz wpisać aż 3 kody w odpowiedniej kolejności...
1. TestingCheatsEnabled true
2. BuyDebug on
3. RestrictBuildBuyInBuildings off
Wpisałam będąc już w trybie budowania danego apartamentu, także w trybie edycji miasta... I nic. :( To trzeba w jakimś konkretnym momencie wpisać?
Wampirencja
26.08.2011, 05:52
Prze państwa, a powie mi ktoś czy jest szansa na wampiry w Twinbrooks? Nie podoba mi się miasto jako takie, a ta okolica jest o wiele lepsza dla wampira [bagienka, te sprawy].
Myślałam o zrobieniu wampira w Bridgeport -> do schowka rodzin ->wypakować w Twinbrooks, ale jest to bardzo pracochłonne dla mojego komputera i męczące w ilości koniecznych kroków..
Wklepałam klub "Plazma" jako "lokal dla wampirów" w Twinbrooks - co wygląda komicznie, taki jeden samotny wieżowiec - jednak nie dość, że świeci pustkami, to wampirów niet ;)
Tak, po jakimś czasie niektórzy mieszkańcy sami robią się wampirami (ja gram sobie spokojnie w Sunset Valley i wampiry to m.in. Iqual Alvi, Morgana Wolf i niektórzy z rodzin, co się wprowadzili). Po prostu poczekaj jakiś simowy dzień lub dwa, potem wstukaj kod 'testingcheatsenabled true', kliknij na skrzynce pocztowej i wybierz 'chcę znać wszystkich'. Przeglądasz sobie związki, ci co będą w różowej ramce to są wampirami :) Przesuwasz związek na maxa w prawo, żeby ludek był najlepszym przyjacielem i go zapraszasz.
Wampirencja
26.08.2011, 18:48
HardaBrzoza - gram w okolicy już dobre "4 zawody" [a awans co 2-3 dni] i ustawiałam co jakiś czas właśnie "poznaj wszystkich" ale kij, niestety, nie ma ani jednego wampira ;|
Laselight
07.10.2011, 18:42
czy można coś zrobić , aby w sunset valley i innych miastach nie tworzyły się samodzielnie osobowości i wampiry ? bo musze grać z wyłączonym postępem historii . bo mi sie nie chce co sekunde zmieniać z mojej rodziny do maxisowej i im na siłe robić ślubów ani dzieci.
no i żeby można było , jeśli już nie generują się gwiazdy , to aby można było wyłączyć paparazzi bo to denerwuje że żadnych gwiazd niema , a fotografują
miłośniczka zwierząt
07.10.2011, 19:11
Wampirencja mój sim poznał w Twinbrook w swojej pracy w wojsku wampira który jest też osobistością i się, z nim zaprzyjaźnił i też jest teraz mój sim osobistością nie chcę zrobić z niego wampira bo Wampiry mi się, już znudziły. Ale w Twinbrook można spotkać wampiry tylko że rzadko najlepiej kazać simowi by poznał swoich współpracowników w pracy i może któryś będzie wampirem.
Zbudowałam dziś blok mieszkalny w którym jest 6 mieszkań, wszystko cacy ale jak wprowadziłam simkę to zapragnęłam poznać saąsiadów, w pierwszy dzień było ich czterech z jedną się zaprzyjaźniłam ale na następny dzień było ich już dwudziestu trzech!
Ktoś może wie jak to się stało i czy da się jakoś to zmienić?
Narutoman
07.10.2011, 20:04
Narcyz gdy masz za mało ludzi w mieście, to parę rodzie ''przeprowadza'' się do niego :)
Cze wszystkim :)
Słuchajcie mam takie pytanie :D może troche nie na poziomie biorąc pod uwagę mój staż grania w simy ale.. człowiek uczy się całe życie :D Zatem: W grze mam gostka , który wypełnia karierę lekarza. Ostatnio pojawiło mu się pragnienie " Darmowe kliniki" . Jak mam zrobić,żeby mógł leczyć simy za darmo ? Wiem, że takie coś pojawia się samoistnie ( wcześniej miałam takie wyzwania w parku i na cmentarzu) ale nie jestem pewna czy o to chodzi, bo do tej pory ani razu nie dostałam wezwania na darmowe szczepienie ;)
Proszę o pomoc i z góry dzięki ;)
Mam pytanie, moja simka ma pragnienie bara-bara w 5-ciu różnych miejscach z 5-cioma różnymi simami. Zrobiłam wszystko a i tak nie zalicza pragnienia. Wyglądało to tak:
sim1- winda
sim2- prysznic
sim3- kino
sims4- łóżko
sim5- jacquzi
Moja simka nie była prowokatorką tylko dwóch stosunków, ale to chyba nie ma większego znaczenia kto zaczyna? W między czasie wykonywania pragnienia sypiała więcej niż to 5 razy, czyli np. 2x z simsem 1 raz prysznic potem łóżko itp. Ktoś może ma doświadczenie jeśli chodzi o to pragnienie? :)
Miałam tak samo, simka "zaliczyła" swoich licznych kochanków we wszystkich możliwych miejscach a pragnienie się nie spełniło, ale grałam mimo to dalej już porzuciwszy nadzieję na metalową plakietkę, gdy po pewnym czasie samo nagle wskoczyło i pojawiła się znajoma muzyczka. Co najciekawsze stało się to w sytuacji zupełnie nie związanej z celem życiowym.
Cze wszystkim :)
Słuchajcie mam takie pytanie :D może troche nie na poziomie biorąc pod uwagę mój staż grania w simy ale.. człowiek uczy się całe życie :D Zatem: W grze mam gostka , który wypełnia karierę lekarza. Ostatnio pojawiło mu się pragnienie " Darmowe kliniki" . Jak mam zrobić,żeby mógł leczyć simy za darmo ? Wiem, że takie coś pojawia się samoistnie ( wcześniej miałam takie wyzwania w parku i na cmentarzu) ale nie jestem pewna czy o to chodzi, bo do tej pory ani razu nie dostałam wezwania na darmowe szczepienie ;)
Proszę o pomoc i z góry dzięki ;)
Okazja trafia się w godzinach pracy, trochę bez sensu wg mnie bo chcąc spełnić tę okazję trzeba wyjść ze szpitala i ocena pracy spada w dół. Jest tak jak napisałaś, darmowa klinika pojawia się na otwartej parceli publicznej, idziesz na nią i kilkasz na simów, pojawia się interakcja "udziel darmowej porady" czy coś w tym stylu, tylko raz tak robiłam i to bardzo dawno temu. Lekarz diagnozuje a potem daje do połknięcia pigułę wielkości owocu, że też simy się tym nie udławią :P Jeśli nie ma tej opcji na simie tzn, że jest zdrowy i nie potrzebuje porady a po prostu przypałętał się przypadkiem. Odpowiednia interakcja będzie zdaje się w innym kolorze.
Upewnij się też, czy nie masz włączonej opcji stłumienia okazji.
Takie drobne sprostowanie: na simach, którzy przybywają na miejsce okazji będzie opcja "Diagnozuj" - w kolorze takim samym, jak każda inna interakcja. I ocena pracy podczas wykonywania okazji rośnie. Ale nie zarzucam Ci kłamstwa, bo mi wcześniej też spadała, jak sim nie był w pracy, tylko wykonywał zlecenia, a zmieniło się to po reinstalce gry :)
Aleksandra
11.10.2011, 07:40
Czy ktoś pomoże . ? http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=61838
Narutoman
18.10.2011, 12:31
Wiecie skąd to auto? Domyślam się że to za dotarcie do 10 poziomu kariery ''Filmowanie,, lub w prezencie za bycie osobistością.
s1fGaC8i56A
To jest nagroda za osiągnięcie szczytu kariery "Aktor".
Reżyser dostaje "krzesełko reżysera".
Fajnie się sprawdza w podróży, bo służy za lóżko, szafę i kanapę :)
Narutoman
18.10.2011, 16:17
Dziękuje za odpowiedź :)
Przepraszam, że pewnie ponawiam pytanie, jednak nie potrafiłam znaleźć na nie odpowiedzi. Jak mogę wyłączyć wampiry? Uciążliwe jest to, że po paru simowych dniach połowa miasta się nimi stała.
Narutoman
26.10.2011, 13:04
Podobno trzeba ściągnąć jakiegoś moda, spytaj się anie_1981
vampiresoul
26.10.2011, 13:38
można też po prostu najzwyczajniej w świecie wyłączyć postęp historii.
Narutoman
26.10.2011, 13:42
Ale niektórzy chcieliby żeby ich sąsiedzi się starzeli i rodzili dzieci i jednocześnie żeby nie było tyle wampirów.
Mi osobiście to nie przeszkadza, co prawda w Bridgeport połowa miasta to wampiry ale w innych miastach, na jakiś 30 simów jest jakieś 5 wampirów, nie rozumiem o co wszystkim chodzi :|
vampiresoul
26.10.2011, 14:06
no to wtedy nraas story progression ;)
Mi osobiście to nie przeszkadza, co prawda w Bridgeport połowa miasta to wampiry ale w innych miastach, na jakiś 30 simów jest jakieś 5 wampirów, nie rozumiem o co wszystkim chodzi :|
To jest dobre pytanie. W dwójce lubiłam wampiry, a w trójce ich nie znoszę. Może przyczyną jest to, że gra wmusza nam te wampiry. W dwójce nie spotykało się ich od tak na ulicy w biały dzień i wampiryzm nie szerzył się jak grypa.
Ja gram czasami kilkoma rodzinami w jednym mieście i nie podoba mi się, że pod moją jakby nieobecność w ich domu, któremuś z moich simów zaczerwienią się oczy, skóra zblednie, zmieni mu się uzębienie, a na szyi pojawi się koślawy tatuaż :P
Do tego wampiry wydają dziwny dźwięk jak się szybko poruszają. Raz jak wampir przyniósł mojej simce dziecko pod opiekę i pojawił się ten dziwny dźwięk, to aż się wystraszyłam ;P
Nie wiem jak innym, ale mi właśnie o to chodzi :)
nraas story progression jest dobry na to, żeby gra nie generowała nowych wampirów. Żeby odwampirzyć już zawampirzone simy dobry jest nrraas master controller. Najlepiej użyć obu jednocześnie, ale niestety razem zamulają grę, przynajmniej moją.
vampiresoul
26.10.2011, 19:23
owszem, nraas master controller jest dobry, żeby odwampirzać, ale pytanie brzmiało: "Jak mogę wyłączyć wampiry?", tak więc wyłączyć je można dzięki nraas story progression, a odwampirzyć master controllerem. i wszystko jasne :) ja jak używałam obu modów to nie dość, że gra mi muliła to dodatkowo suwaki zmieniły kolor na zgniły zielony i cała gra była taka strasznie ciemna o kolorze sinokoperkowym. i nie dało się normalnie ustawić kamery, tylko skakała mi raz po niebie, raz po podłodze, ale nigdy nie tak jak chciałam i uniemożliwiało mi to oglądanie sima, widziałam tylko kryształ. więc zdecydowałam się na wyłączenie postępu historii, o wiele prostszy i łatwiejszy sposób.
manika360
30.10.2011, 11:31
Mam pytanie , pewnie teraz mi się dostanie,ale nie chciało mi się czytać całego temat ,
więc czy było już pytanie ,,jak przestać być gwiazdą" bo mnie denerwuje że rozmawiam z jakąś simką i nagle ,,(Nazwa Sima) o twoich poczynaniach szerzą się wieści masz 2 punkty sławy"czy jakoś tak,i najgorsze że nie umiem się znowu stać zwykłym simem :(
manika, najlepiej jeśli zaopatrzysz się w mod: Nraas Master Controller. Dzięki niemu można usuwać gwiazdki.
Narutoman
01.11.2011, 13:37
[...]Do tego wampiry wydają dziwny dźwięk jak się szybko poruszają. [...]
Jaki dźwięk? U mnie dziwne dźwięki wydają tylko duchy :|
Naruto, wampiry mogą się bardzo szybko poruszać i przy tym wydają taki (nie wiem, jak to określić) świst (?), tak jak komiksowy bohater Flash :)
Narutoman
02.11.2011, 07:13
Aaa, to o to wam chodzi. Dzięki. :)
A nraas story progression sprawia, że kompletnie się nowe wampiry nie pojawiają, czy ogranicza rozprzestrzenianie do rozsądnej liczby?
ludzie a co chodzi z tą opcją "znajdź profesje" ?
myślałem, że tak można sie zarejestrować jako miksolog, ale nic po tym sie nie robi ;/
mam już 10 poziom miksologii, a ta opcja "znajdź profesje" jest bezużyteczna
czemu ona służy?
Można się zatrudnić z dodatków Kariery jako strażak, stylista, architekt, łowca duchów i chyba detektyw. I trzeba mieć odpowiednie parcele publiczne, by opcja działała. No i tą Karierę ;)
Inne zawody np. malarz, ogrodnik - rejestruje się jako samozatrudnienie.
A miksologiem zostaje się w klubach, jak się tam pójdzie i kliknie na bar. To nie jest stała posada.
ahaa
a ten malarz i ogrodnik to też tylko w karierze?
Narutoman
07.11.2011, 17:11
Tak, te profesje przychodzą tylko z Karierą.
ok dzięki :)
to jeszcze chyba ostatnie
jest ponoć to bara-bara w prysznicu?
bo gdzieś czytałem, że w jakichś miejscach nowych dochodzi
wiem, że gdzieś to było, ale tu jest 130 stron do oblukania, nie wyrobiłbym :<
Narutoman
07.11.2011, 18:06
Opcja ''Bara - bara,, w prysznicu pojawi się wraz z instalacją dodatku Pokolenia.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem. :)
pokoleeenia
kurde, tylu mi dodatków brak :D
nie no dobra dzięki wielkie, narazie wszystko co chciałem to wiem :)
Bjork również dziękuje :)
Hehe, ja mam wszystkie :) Naprawdę fajne są Pokolenia jest wiele nowych możliwości i gooorąco je polecam. Teraz moja kolej na pytanie :D :
Czemu nie mogę zainstalować simsów na dysk D?
Pisze mi że to może spowodować niestabilność systemu, a na C mam tylko 15 GB a na D 180!!
Proszę o szybką pomoc... bo już nie wyrabiam... nie mam miejsca na 4 dodatki :(
Noemi, a gdzie masz zainstalowaną podstawę gry?
zapewne na C więc dlatego wyskakuje Ci taki komunikat (mój kuzyn miał to samo)
albo zrezygnujesz z dodatków albo czeka Cię reinstalka na dysk D :E
to teraz ja znów :D
gdzie moge znaleść pająki?
i takie pytanie chyba nie z dodatku
można przejść na emeryture?
jeśli tak to jak?
Vlad, można przejść na emeryturę telefonicznie. A pająków również szukam :)
Nie wiem gdzie je można znaleźć ale jeżeli to pomoże to jest do kupienia rozsiewacz w buydebug :)
no właśnie nie moge znaleść tej opcji z emeryturką
w telefonie/praca nic
w samym telefonie też nic
tak samo w kompie i w miejscy pracy :E
a sim na 100% jest emerytem i ma 10 poziom kariery :d
Hm... dziwne. Powinna być opcja (z tego co pamiętam): Przejdź na emeryturę.
Mnie pająka kot znalazł i się dość zdziwiłam jego wyglądem... xD
Drodzy forumowicze - gram sobie w SV, mam już zainstalowane PZ i chciałabym kilka klubów przenieść. Nie grałam w BP, więc nie wiem, które są fajne, a które fajniejsze, dlatego was się pytam, co polecacie?
Dobrze by też było, jakbyście mogli mnie nakierować, gdzie się dany klub w BP znajduję, bo naprawdę nie znam tego miasta...
Przy okazji chciałabym się dowiedzieć, jak połączyć kilka parcel publicznych w jedno, bo już mam co nieco ciasno w SV...
Narutoman mi kiedyś napisał, że taka funkcja pojawiła się w PZ, jednak nie wiem gdzie ją znajdę i jak ją używać...
muahaha, robie dokładnie to, co Ty, z tym, że ja już grałem w BP, ale sie przenosze znów do SV, bo BP świeci pustkami :d
kluuuby mówisz
według mnie fajnymi barami były Plazma 501 ofc i Wodnik
reszta taka w miare
a z tymi parcelami to sam bym sie chciał dowiedzieć, bo pierwsze słysze o.O
Nie wiem jak w BP, ale AP ma np. oznakowane jeden budynek do kilku miejsc (np. ratusz za policję i wojsko robi, oprócz samego bycia ratuszem) i to podobno można ustawić, ale gdzie, jak? Nie mam pojęcia... :/
Nie widziałam takiej opcji w grze, która pozwala łączyć w jednym budynku kila miejscówek. To chyba raczej cecha konkretnego miasta, w BP łączone są tez np spa z księgarnią, czy restauracja z biurowcem gdzie przyłażą do roboty dziennikarze i przedsiębiorcy..w Ap też urzędy są, na szczęscie razem. Jeżeli nie można postawić w SV tych budynków z AP czy BP z biblioteki (bo chyba ich tam nie ma..? nie pamiętam jak to wygląda :P) to raczej taki myk się nie uda.
Może chodziło o moda jakiegoś?
Edit: wodnik był najfajniejszy, to chyba przez ten basen na dachu ;) reszta tez ok, wypróbuj po kolei;)
Te dziuple łączone są dostępne w trybie edycji miasta na parcelach publicznych, mam wszystkie dodatki i miasta (Hidden Springs też) i teraz nie pamiętam, gdzie co dochodzi, ale mniej więcej oprócz w/w są:
- szkoła + stadion
- szpital + ośrodek naukowy
- ratusz + wojsko + policja
a jak można ustawić "zaplecze kryształek pikczers" w SV?
chciałem mieć swoją gwiazde w SV, ale nie moge ustawić tego budynku na żadnej parceli publicznej :<
o co chodzi?
można w ogóle ją ustawić w SV?
@edit: albo ok, już sobie poradziłem
No to dla innych - oprócz dodania parceli 64 x 64 w SV - sposób TUTAJ (http://hotgeek.net/poradniki-do-gry-the-sims-3-the-sims-3-tutorials-29/edycja-i-modyfikacja-swiatow-2332/), to można samemu wybudować - jest dosyć prosto. W trybie edycji miasta - na dużej parceli z menu budowania można umieścić budynek publiczny Zaplecza.
czyli nie można łączyć według własnego 'widzimisię'? Buuu...
No nic, popróbuję jeszcze z tymi budynkami z Kariery, bo chyba bardziej o ich charakterze decyduje co na nich jest, a nie oznaczenie parceli...
Chyba trochę na pewno ;) Co z tego. ze zaznaczysz, że parcela, to basen, jak nie będzie na niej basenu ;)
No i simowie muszą mieć gdzie pracować. W sumie to EA strasznie pokomplikowała te rozmiary parceli i budynki publiczne.
Ale wiesz, może być również tak, że jak Salonu Drwala nie oznaczę, że to salon, to nie będzie można w nim się np. zatrudnić itp... Albo pralnia będzie za darmo, albo nie do użycia, jak nieoznaczona będzie ;)
Miałam tak samo, simka "zaliczyła" swoich licznych kochanków we wszystkich możliwych miejscach a pragnienie się nie spełniło, ale grałam mimo to dalej już porzuciwszy nadzieję na metalową plakietkę, gdy po pewnym czasie samo nagle wskoczyło i pojawiła się znajoma muzyczka. Co najciekawsze stało się to w sytuacji zupełnie nie związanej z celem życiowym.
Okazja trafia się w godzinach pracy, trochę bez sensu wg mnie bo chcąc spełnić tę okazję trzeba wyjść ze szpitala i ocena pracy spada w dół. Jest tak jak napisałaś, darmowa klinika pojawia się na otwartej parceli publicznej, idziesz na nią i kilkasz na simów, pojawia się interakcja "udziel darmowej porady" czy coś w tym stylu, tylko raz tak robiłam i to bardzo dawno temu. Lekarz diagnozuje a potem daje do połknięcia pigułę wielkości owocu, że też simy się tym nie udławią :P Jeśli nie ma tej opcji na simie tzn, że jest zdrowy i nie potrzebuje porady a po prostu przypałętał się przypadkiem. Odpowiednia interakcja będzie zdaje się w innym kolorze.
Upewnij się też, czy nie masz włączonej opcji stłumienia okazji.
Hm... tak sprawdziłam to i rzeczywiście okazja klinki była jednoznaczna w wyjściem ze szpitala :) . Dzieki za wyjasnienie :)
a jak mam ustawić żeby dany dom miał charakter willi?
bo jestem w tym SV, ale chcialbym żeby pare domków miało tą gwiazdkę
mieszkają w niej 3 sławy więc to chyba nie zależy od sław ;/
a teraz drugie:
jak grać z zespołem, tak z prawdziwego zdarzenia?
bo wybieram sie z resztą grupy do baru, są tam instrumenty, ale jak przychodzi co do czego to jest tylko opcja "graj dla napiwków" albo "daj występ" i jak już gram na instrumencie, to nie moge zaprosić członków do gry. I to ja sam musze zarabiać na zespół ;/
jak mam zrobić żeby to zadziałało?
Jest taka specjalna brama chroniąca przed paparazzi, ale gwiazdki wtedy się pokazują tylko na nieaktywnych rodzinach (chyba).
tak tak ,na nieaktywnych
ale chodzi o samą gwiazdkę :D
dziękuje :)
Beatrice
21.11.2011, 16:56
a teraz drugie:
jak grać z zespołem, tak z prawdziwego zdarzenia?
bo wybieram sie z resztą grupy do baru, są tam instrumenty, ale jak przychodzi co do czego to jest tylko opcja "graj dla napiwków" albo "daj występ" i jak już gram na instrumencie, to nie moge zaprosić członków do gry. I to ja sam musze zarabiać na zespół ;/
jak mam zrobić żeby to zadziałało?
Trzeba założyć zespół klikając interakcje na Simach i zarejestrować samozatrudnienie w ratuszu ;) chyba tak to było.... i wyskakują okazje, aby dawac koncerty w klubach
umiejętności taneczne w the sims pz to jakaś nowa umiejętność? Bo moja simka w barze ledwo się gibie jak paralityk..
tusiaaa3
30.11.2011, 08:36
może powtórzy się pytanie, nie wiem, ale chciałabym się dowiedzieć czy w the sims 3 można samemu wybudować blok mieszkalny? np. jakąś kamienicę, w której tak jak w wieżowcu jedno mieszkanie byłoby wolne dla mojej rodziny, a reszta simów sama zaczęła by się wprowadzać. Czy to jest możliwe?
Taniec jest umiejętnością ukrytą, rozwija się ją, tylko trzeba dużo w klubach tańczyć. W końcu Simy zaczną tańczyć 'seksi' ;)
Można wybudować, ale takie 'z płatka' to to nie jest. Na tym forum chyba jest poradnik jak to zrobić - wystarczy poszukać ;)
ultraviolence
01.12.2011, 17:15
umiejętności taneczne w the sims pz to jakaś nowa umiejętność? Bo moja simka w barze ledwo się gibie jak paralityk..
Wydaje mi się, że umiejętności taneczne dochodzą już w podstawie, z tym, że należą one do grupy umiejętności ukrytych. Aby je wyćwiczyć, musisz po prostu poświęcić trochę czasu na ich doskonalenie. Oprócz tańca, jest jeszcze gra w piłkarzyki i wiele, wiele innych.
dirty_job
03.12.2011, 15:24
ej, jak tańczyć na barze? zawsze mi sie pojawia, że sufit jest zbyt nisko : (
Eja jak obrócić półokrągły basen ?
Eja - klawiszami , i . :)
ultraviolence
15.12.2011, 15:27
ej, jak tańczyć na barze? zawsze mi sie pojawia, że sufit jest zbyt nisko : (
A masz nad barem jakieś lampy, żyrandole? One mogą przeszkadzać.
3kokolina
06.01.2012, 23:08
Czy jest jakiś sposób na osiągnięcie 5 gwiazdek?? Mój sim ma 4 i postęp się aktualnie przestał poruszać ;/;/ Ma sporo przyjaciół gwiazd, bywa w klubach, i tyle. Czy coś jeszcze należy robić? Skandale działają na plus czy minus?
Przejście na wyższy etap znajomości (np z dobrego przyjaciela na najlepszego przyjaciela) z dotychczasowymi przyjaciółmi gwiazdami bardzo podwyższa poziom sławy, bo może sam status przyjaciela to za mało. Moje Simy właśnie dorobiły się 5* w okamgnieniu właśnie dzięki mocnemu zaprzyjaźnianiu się z gwiazdami, wchodzeniu w związek z gwiazdą. Pozowanie do zdjęć, imponowanie osobistościom, stawianie drinków w klubach też pomaga.
KarolinaJ
01.02.2012, 18:10
Witam. Ostatnio pojawił się u mnie problem z kojcami dla dzieciaków.
Kiedy Sim włoży maleństwo do kojca później nie może już go z niego wydobyć...
Opcje są, może karmić, przewijać i bawić się jednak nie może nic zrobić dopóki nie wpiszę "resetSim xx xx" i dzieciaczek nie wyląduje na podłodze. Wtedy podchodzi i normalnie się nim zajmuje.
To stało się niedawno, wcześniej klikając na kojcu była opcja wzięcia na ręce, nie było "otul" (ale nie wiem czy mi się z dwójką nie pokićkało, chociaż w trójce chyba też jest).
Nie mam niczego z internetu, ostatnim dodatkiem jest Po Zmroku.
Miał ktoś taki problem? Szukałam na forum, ale nie znalazłam...
Z góry dzięki za pomoc.
Toreno96
02.02.2012, 20:13
Mam kilka pytań związanych z kapelami muzycznymi:
1. Czy ilość członków zespołu wpływa na ilość zarabianych pieniędzy podczas występów?
2. Jeśli chcę w każdy możliwy sposób wpłynąć na zwiększenie zarabianej przez zespół ilości gotówki, to muszę mieć pełny "zestaw" instrumentów tzn. sima grającego na gitarze, innego grającego na perkusji, jeszcze innego na keyboardzie/pianinie oraz czwartego na kontrabasie, czy mogę spokojnie zastąpić kontrabas drugą gitarą?
3. Po tym jak zespół wybierze się do lokalu na koncert, używa umieszczonych tam instrumentów czy własnych?
4. Przy dodawaniu członków do zespołu, mogę zdecydować na jakim instrumencie będą grać?
Oświeci mnie ktoś , i powie kto to jest barista ?
Osoba, która parzy kawę :)
Smaczną ;)
Tak myslałem ;) ,ale nie moge go nigdzie spotkać :(
A czy nie mylisz 3 z 2?
W The Sims 2 był taki barek do robienia kawy na parcelach publicznych i przy nim stał NPC - barista. W 3 tego nie widziałam.
No właśnie chodzi o to ,że nie myle 2 z 3 . Wpisałem kod testingcheatenabled true . Z shiftem nacisnąłem na skrzyne na listy . I mogłem go wezwać . Przyszedł taki i wyglądał jak lokaj , ale nazywał się barista X__X
I ogólnie zaczął się zachowywać jak lokaj . Zaczął sprzątac ;)
Proszę nie pisz posta pod postem.
A może lokaj ma na nazwisko Barista?
Właśnie nie. Też uważam to za dziwne :p
Może sama spróbuj to zrobić ?
Adamsims
06.02.2012, 15:24
Nie moge znaleźć księggarni w Bridgeport. Spytałem sie znajomej, ona również pisała że jej nie ma. Czy to prawda i musze samemu ją stworzyć?
Księgarnia w Bridgeport jest w jednym wieżowcu razem z salonem SPA w Centrum miasta.
Adamsims
07.02.2012, 15:03
Dziękuje za odpowiedź i mam kolejne pytanie. Mój Perez Gilton jest lekarzem. Dostał okazje zostania po godzinach, zgodziłem się i dostał awans. O 3 w nocy gdy skończył prace. Pisało zże aktualny dzień mam wolnyy. Normalnie sobie żyje, aż tu nagle nastrójnik(jest pracoholikiem) "nie ma mnie w pracy" czy jakoś tak. Kliknełem na szpital mni jest opcja pracy. Więc pojechał i nie wracał mimo skończonej pory. Klioknełem nim na wyjście i normalnie wyszedł lecz nie otrzymałem pieniędzy. Czy to wina za szybkiego wyjścia z pracy? I mam jeszcze jedno pytanie. Jego córka(Madrid Gilton B)) jest arogantką, flirciarą, stylem gwiazdy i dusza towrzystwa. Czy któraś z tych cech ma wpływa na to ze ciągle ma nastrójnik będąc w domu "brudne otoczenie", Perez go jnie ma, mimo że ma ceche "schludny".
Co do pierwszego pytania ,to wydaje mi się ,że jak sima nie ma długo w pracy to mu się pojawia ten nastrójnik. Jeśli to to nie to ,to myślę ,że to po prostu przez ceche pracocholik. Pracocholik może pracować nawet wtedy, gdy ma wolne więc mógł jechać do pracy i pracować ,ale "charytatywnie".
Jeśli chodzi o córkę to sprawdz ,czy w jej wyposażeniu nie ma nic zepsutego (najprawdopodobniej jedzenia). Jeśli to nie wina zeputej żywności ,to wydaje mi się ,że musisz poczekac aż to minie . Mnie też się tak zdarzyło, i nie wiedziałem co sie dzieje . Po pewnym czasie ten nastrójnik sam zniknął .
:D
Adamsims
09.02.2012, 21:02
Niedawno pisałem o moim błędzie z papierami do ratusza w okazji. Zauważyłem że tak mam z wieloma okazjami. W niektórych pisze ze mam isć do jakiegoś budynku ktorego w ógóle nie ma! Łatka czy coś źle robie?
Hefalump
10.02.2012, 18:41
Bo okazja pojawia sie losowo i być może nie ma dla okazji "warunków". Możliwe że danego budynku np. księgarni nie ma w twoim mieście bo np. został dodany w dodatku lub go skasowałeś/aś
Mam takie pytanie związane z wampirami.
Musiały one różnić się od innych simów w grze (mieć 'jaśniejszą' cerę i świecące oczy), ale zastanawiałam się, czy jest sposób, aby to usunąć. Po prostu żeby wampir był wampirem, ale żeby wyglądał jak normalny sim. Albo przynajmniej żeby dało się usunąć ten odcień skóry, bo czasami jak przypadnie jakiemuś wampirowi taki zielonkawy/żółty to mnie szał bierze... -.-
Hefalump
11.02.2012, 16:42
Nie da się chyba, a jeśli chodzi o zielonkawe kolorki to możesz spróbować odmienić wampira w sima i spowrotem wampira to będzie mieć kolor inny.
PS: Jak zdobyć ten zielonkawy kolor?
U mnie wampiry mają po prostu czasem taki zielony odcień skóry, to chyba przypada losowo.
A da się w ogóle odmienić wampira w sima i później znów sima w wampira? o.O Jakim sposobem?
ultraviolence
11.02.2012, 18:45
U mnie wampiry mają po prostu czasem taki zielony odcień skóry, to chyba przypada losowo.
Odcień skóry wampira zależy od karnacji sima. Zielony odcień bierze się chyba z oliwkowej karnacji, ale mogę się mylić ;P Taka sama zasada obowiązuje w ustaleniu koloru oczu po przemianie.
Ok dzięki ;).
Jakby ktoś jeszcze wiedział, jak zmienić tę karnację, niech pisze ;)
edytuj sima w CAS i tam zmień mu karnacje
Albo operacja plasyczna w szpitalu, doszła taka opcja w aktualizacji Zwierzakowej. Ale to dla cierpiących na nadmiar simoleonów ;)
Adamsims
18.02.2012, 17:38
Mam dwójke nastolatków. Simka i Sima. Simka może dołączyć do kariery filmowej nam pół etatu a sim nie! Dlaczego?
Hefalump
14.04.2012, 21:38
Odpowiedz na to co wyżej:
A co się wyświetla? Może to jakiś bug, opcjonalnie można popróbować z testingcheatsem
Pytanie: Robię se wysoki dom. Ja chce ładne zdjęcie se zrobić (za pomocą klawisza C) to im na wyższym piętrze mam kamerę tym bardziej mi ona lata. Na dachu jak nacisnę i od razu puszcze to zamiast mi lekko do przodu to mi za parcele wylatuje... Da się zmniejszyć "czułość kamery" na wyższych piętrach?
Remus Lupin
15.04.2012, 09:53
Słuchajcie.
Jeszcze tego nie próbowałem, ale czy jak się mieszka w blokach mieszkaniowych te z Po zmroku to tryb kupowania i budowania będzie mniejszy tak jak w OŻ w The Sims 2
Hefalump
15.04.2012, 10:29
Będziesz móc budować ściany i drzwi w domu ale nie będziesz mogła np. budować poza mieszkaniem i robić rzeczy które wpływają na wygląd zewnetrzny budynku np. okna
Remus Lupin
15.04.2012, 11:48
Czyli podobnie jak w dwójce.
P.S
Jestem chłopakiem, nie dziewczyną
anie_1981
15.04.2012, 18:05
Hefalump, używaj klawiszy Q i E do manipulacji wysokością kamery, ale oczywiście do robienia zdjęć używa się tego trybu kamery, pod klawiszem TAB (tak na wypadek, jakbyś nie wiedział(ła) ).
anie, ale chodzi mu/jej <niepotrzebne skreślić> o to, że np. w wieżowcach nie można dokładnie "wjechać" kamerą, gdyż naciśniesz do przodu raz, a leci tak, jak byś nacisnęła razy 6. Tak samo, jak wciśniesz w górę, to leci razy 8...
Też mam z tym problem.
Hefalump
17.04.2012, 14:45
Hefalump, używaj klawiszy Q i E do manipulacji wysokością kamery, ale oczywiście do robienia zdjęć używa się tego trybu kamery, pod klawiszem TAB (tak na wypadek, jakbyś nie wiedział(ła) ).
Wszystko co napisałaś już wiem, mi chodzi o to że jak wcisnę W/S/A/D to kamera zamiat mi pojechać lekko w tym kierunku to mi leci na 2 koniec budynku. A jak chce zrobić se zdjęcie z TAB na miasto z dachu domu 4 pietrowego to nie mogie kamery ustawić bo mi lata...
Gazeciara
27.04.2012, 18:01
Witajcie.
Mam problem, a mianowicie moja simka nie umie gotować. Po prostu nie umie. Ma 4 poziom gotowania, ale jedyne co może przygotowywać to sałatka i gofry, czyli podstawowe rzeczy na poziom 0. Czy wie ktoś co mogę z tym zrobić aby moja simka mogła normalnie gotować? Przeprowadzałam ją, nawet stworzyłam grę inną simką i nawet ona nie umie..
Hefalump
28.04.2012, 07:55
Gazeciaro :)
Jak masz problem to wystarczy 1 post...
A co do problemu to dla mnie pozostaje reinstall gry... Masz jakieś mody?
Gazeciara
28.04.2012, 10:23
Wiem, przepraszam, mój błąd :d reinstall gry był wykonany dwukrotnie, mody mam, ale nawet po usunięciu ich problem nadal pozostaje.
Remus Lupin
28.04.2012, 14:21
Spróbuj kupować przepisy kulinarne i je przeczytać wtedy simka zacznie gotować inne potrawy musisz rozwijać gotowanie tak, żeby były inne potrawy.
Gazeciara
28.04.2012, 16:01
Witajcie ponownie.
Dziękuję za wszelkiego rodzaju pomoc :) reinstalowałam całą grę oraz usunęłam mody, i wszystko jest ok.
Dżiglipaff
07.05.2012, 11:06
ma pytanie
wkurza mnie już to, że 3/4 otoczenia ma przynajmniej jedną gwiazdkę sławy, w tym wszyscy moi simowie. Chciałam w końcu pograc sobie zwykłą, szarą simką, ale raz sie zapomniałam i pogadałam z dwu-gwiazdkowa celebrytką i już jest znana :( co zrobić, żeby cofnąć gwiazdorstwo? ma tylko jedną gwiazdkę, zna jedną celebrytkę i tylko kilka razy zrobili jej zdjęcie. Ma cechę "samotnik" i całe dnie siedzi sama w domu, ma tylko jedną przyjaciółkę, we Francji.
Pink Panther
24.05.2012, 11:09
Chyba nie da się cofnąć gwiazdorstwa. Wydaje mi się, że twórcy doszli do wniosku, że gwiazdorstwo to nieodłączny element tego dodatku i nie można nic z tym zrobić. A może spróbuj w innym mieście? Tam chyba nie pojawią się żadne sławy, więc nie da rady zdobyć ani jednej gwiazdki.
Dżiglipaff
24.05.2012, 16:07
Chyba nie da się cofnąć gwiazdorstwa. Wydaje mi się, że twórcy doszli do wniosku, że gwiazdorstwo to nieodłączny element tego dodatku i nie można nic z tym zrobić. A może spróbuj w innym mieście? Tam chyba nie pojawią się żadne sławy, więc nie da rady zdobyć ani jednej gwiazdki.
ale musiałabym zacząć od nowa granie tą simką ;/ Sprawdzałam to już wcześniej właśnie w nowych miastach - dodawałam swoich pięciogwiazdkowych starych simów, żeby bylo jacyś celebryci i gwiazdki im zostawały
Dzięki za odpowiedz, choć probelm już nieaktualny w sumie :P zepsyły mi się simsy i nie chce mi się instalowac trójki na nowo, wracam do dwójki <3
Gwiazdorstwo można wykasować modem Nraas.
A swoją droga, ciekawe czy jest jakiś mod, by te punkty gwiazdorstwa się nie nabijały. Ktoś coś o tym słyszał?
Pink Panther
25.05.2012, 13:18
Ja niestety nie słyszałem. A w tym Nraasie nie da się ich wyłączyć?
Ale według mnie takie wyłączenie gwiazdorstwa powinno być od razu w dodatku. Osobiście bym z tego nie korzystał, bo dla mnie jest to jedna z najlepszych rzeczy dodanych do "Po zmroku", jednak innym graczom by się to mogło przydać.
anie_1981
25.05.2012, 13:36
Jest mod NRaas Story Progression. Posiada on opcję wyłączenia gwiazdorstwa całkowicie. Ja w żadnym mieście nie mam ani jednej osoby z choćby jedną gwiazdką.
Co moda NRaas Master Controller, potrzebujecie głównego moda...
http://nraas.wikispaces.com/MasterController+Phase+Seven
... oraz modułu cheatoweg.
http://nraas.wikispaces.com/MasterController+Cheats+Phase+Seven
W tym modzie jest tak, że klikanie na konkretnego Sima działa tylko na niego, ale może to też działać bardziej globalnie, wtedy klikamy na Ratusz\Komputer. Można wtedy wszystkim w mieście usunąć gwiazdki. Mamy bardzo przydatne filtry, dzięki którym możemy poszukać Simów odpowiadających konkretnym parametrom, np. sami emeryci, do tego bezdzietni i single. Ja tak szukam żon\mężów dla moich młodych dorosłych. Te gwiazdki i tak będą z czasem nachodzić, no chyba, że mamy NRaas Story Prosgression to wtedy można to wyłączyć.
1. Klikamy na Sima\NRaas\Master Controller.
2. Z okienka wybieramy "Opcje Zaawansowane" (te niżej, bo mają ciągle błąd w tłumaczeniu. Powinny być Opcje Postawowe, Średnio Zaawansowane i Zaawansowane).
3. Tam będzie coś z punktami gwiazdorstwa, tyle że są dwie opcje, jedna jest od tych gwiazdek, a druga od punktów potrzebnych do zdobycia kolejnej gwiazdki, zawsze mi się te dwie opcje mylą :P
Takie pytanie.
Od czego zależy kiedy ktoś zaprosi mój klub do występów, bo założyłem dawno [zespół], a wszystkich członków mam w rodzinie ?
Nunczaki Orientu
15.09.2012, 10:59
Tak mi się wydaje że albo musisz dzwonić za pomocą telefonu. Aktualnie nie mam instrukcji żeby ci dokładnie powiedzieć ;)
A moje pytanie brzmi tak: Czy da się własnoręcznie wykonać wysokościowiec (blok mieszkalny) i czy jest jakiś tutorial na forum? Dawno tu nie gościłam na dłużej, strasznie się zacofałam.
Dzięki NZTŚ zrezygnowałam z systemu Osobistości, bo nigdy go nie lubiłam, ale gram akurat w Bridgeport i mam oczywiście problem z lepszymi klubami, bo w drzwiach są wiadome ograniczenia. Macie jakiś pomysł, jak to obejść, żeby można było wchodzić, i to nie tylko moje Simy, ale też miastowe? Może - głupie, ale kto wie - po prostu usunąć drzwi i zastąpić zwykłymi? Tylko czy gra będzie wtedy wiedziała, że to klub?
Ja używam teleportacji za pomocą kodu umieszczając simów bezpośrednio w klubie. Likwidacja wejścia nic nie da bo to rodzaj parceli ustala status klubu a nie jakie postawisz drzwi, poza tym w lepszych klubach wikidajłowie są automatycznie generowani i mogą nie wpuścić simów. Z legalnych sposobów jest jeszcze odwrócenie uwagi ciecia i dawanie łapówek ale to nie zawsze działa.
Hallgerd
21.09.2012, 16:24
Kod testingcheatsenabled true, potem trzeba kliknąć na tą barierkę z ctrl (albo z shiftem, teraz nie pamiętam) prawym przyciskiem myszki i można ustawiać poziom punktów osobistości wymagany do wejścia.
Laselight
21.09.2012, 16:28
Ja w edycji miasta usuwam te bramki w klubach i wszyscy wchodzą.
Teleportacja - ok, ale wtedy w klubie nie będzie innych gości, chyba, że sprowadzę ich Nraasem, a za bramkę przestawię moveObjects?
Sposób z kodem niestety mi nie działa, próbowałam Ctrl, Shiftem, Altem, nawet podłączyłam myszkę zamiast touchpada i nic, a szkoda, bo to byłoby chyba najlepsze :(
Hallgerd
22.09.2012, 19:11
Przepraszam za niedokładną odpowiedź. Dzisiaj weszłam do gry i sprawdziłam. Trzeba kliknąć LEWYM przyciskiem myszy, naciskając shift i ctrl jednocześnie. W trybie budowy oczywiście.
Ooo, teraz działa, wielkie dzięki, właśnie o coś takiego mi chodziło :)
Hallgerd
22.09.2012, 20:39
W zamian mam pytanie. Jak sprowadzasz gości Nraasem? Czasem mam ochotę zrobić jakąś wielka imprezę na parceli publicznej np. wycieczkę klasową albo dyskotekę i chciałabym tam teleportować konkretnych Simów spoza aktywnej rodziny. (opcja zapraszania nie zawsze się sprawdza - można zaprosić tylko znajomych, nie wszyscy przychodzą a i ilość jest ograniczona)
Mam pytanie dotyczące edycji wampirów w casie, na normalnego sima klikam z shiftem ( po wpisaniu testingcheats ...itd ) i moge go edytować tzn nie chodzi mi tylko o ubranie ale o całego sima nos oczy usta itd, z wampirami tego nie mogę zrobić np chcę przerobić nastolatka. Czy jest na to sposób?
e: Już znalazłam rozwiązanie problemu źle wpisywałam kod po prostu pisałam wszystko z małej litery i działało tylko na zwykłych simach a trzeba wpisać:
( TestingCheatsEnabled True ) i wsio działa :)
agnieszka130187
12.03.2013, 14:07
Wprowadziłam mojego Sima do wysokościowca. Nie ma tam miejsca parkingowego. Co mogę zrobić, żeby to miejsce dostawić, i żeby mój Sim mógł mieć samochód? Dodam, że edycja świata nie podziała, bo można tylko budować/kupować w pustych parcelach czy wysokościowcach. Nie chcę wyprowadzać Sima, bo przerobiłam to mieszkanie i obawiam się, żeby wtedy wszystko wróci do stanu pierwotnego. Dziękuję za pomoc.
Kędziorek
12.03.2013, 14:15
Po wpisaniu kodu moveobjects on myślę, że do postawienia samochodu nie będzie potrzebne miejsce parkingowe, więc jeśli zrobisz dostatecznie dużo miejsca powinnaś móc kupić jakieś autko. Poza tym przy tym kodzie obiekty mogą się przenikać, więc chyba nawet nie będziesz musiała niczego przestawiać :)
Jeżeli przy wyprowadzce zaznaczysz opcję sprzedaj meble to mieszkanie pozostanie takie, jakim go zostawiłaś. Nie wróci do pierwotnego stanu.
agnieszka130187
12.03.2013, 14:32
Po wpisaniu kodu moveobjects on myślę, że do postawienia samochodu nie będzie potrzebne miejsce parkingowe, więc jeśli zrobisz dostatecznie dużo miejsca powinnaś móc kupić jakieś autko. Poza tym przy tym kodzie obiekty mogą się przenikać, więc chyba nawet nie będziesz musiała niczego przestawiać :)
Jeżeli przy wyprowadzce zaznaczysz opcję sprzedaj meble to mieszkanie pozostanie takie, jakim go zostawiłaś. Nie wróci do pierwotnego stanu.
Bardzo dziękuję Ci za pomoc, faktycznie udało się z kodem moveobjects. :) a informację o sprzedaży mebli też wielkie podziękowania. Czyli przerobione ściany, podłogi i tapety także pozostaną takie jakie ja zrobiłam? :)
Kędziorek
12.03.2013, 14:36
Czyli przerobione ściany, podłogi i tapety także pozostaną takie jakie ja zrobiłam? :)
Zgadza się, wszystko pozostanie bez zmian.
agnieszka130187
12.03.2013, 14:41
Zgadza się, wszystko pozostanie bez zmian.
Bardzo mi pomogłaś, raz jeszcze dziękuję. :)
RaspberryXD
18.04.2013, 08:15
Czy jak w opcjach odznaczę wampiry, to nie będą się pojawiały w mieście?
Kędziorek
18.04.2013, 09:06
Czy jak w opcjach odznaczę wampiry, to nie będą się pojawiały w mieście?
Nie będą pojawiały się NOWE. Te, które w mieście już występują pozostaną bez zmian.
RaspberryXD
26.04.2013, 17:47
Co zrobić, żeby z tej maszyny do puszczania baniek, leciały bańki o innych kształtach? (widziałam na jednej fotce ;p)
Muffshelbyna
28.04.2013, 17:30
Jak klikniesz na maszynę chyba da się modyfikować kształt (o ile dobrze pamiętam), lub trzeba ustawić inną sekwencję
RaspberryXD
05.05.2013, 15:05
Nie ma nic o zmianie kształtu, sprawdziłam. ctrl+shift też nie daje za ciekawych opcji.
KarolinaJ
22.05.2013, 19:15
RaspberryXD Maszyna do puszczania baniek nie ma opcji zmiany ich kształtu. Kiedy Sim zaczyna puszczać bańki po pewnym czasie będzie wypuszczał poza okrągłymi bańkami także te w kształcie np. gwiazdki czy serduszka. Właśnie mam włączone TS3 i specjalnie sprawdziłam ;)
RainbowPePe
01.06.2013, 18:39
Nie wiem czy to pytanie już było, ale cóż.
Czy istnieje jakiś sposób by sim-wampir mógł chodzić za dnia i się nie zjarał? Po bardzo jest mi to potrzebne ;_;
Kędziorek
01.06.2013, 19:16
Nie wiem czy to pytanie już było, ale cóż.
Czy istnieje jakiś sposób by sim-wampir mógł chodzić za dnia i się nie zjarał? Po bardzo jest mi to potrzebne ;_;
W dodatku Nie z tego świata można zrobić lub kupić eliksir, który pozwala wampirom przebywać na słońcu, ale jego działanie chyba nie jest trwałe. Można też kupić nagrodę życiową Nieśmiertelność, też w tym dodatku, która sprawia, że wampir jest nieśmiertelny i może wychodzić na zewnątrz bez konsekwencji.
Hej, gdzie są te niebezpieczne miejsca?? Podobno jakieś miały byc. Ktos zna najlepszy wieżowiec z fajnym mieszkaniem??? :)
Witam,
mam pytanko odnośnie występów.
Tuż po zakupieniu dodatku Po Zmroku założyłam zespół,simowie mieli max punktów umiejętności gry na gitarze,fortepianie etc. i prawie piąty poziom Osobistości,karierę z ratusza ,,zespołu" (czy cuś takiego),pamiętam że przegrałam nimi chyba simowy miesiąc a mimo to ani razu nie dostali propozycji zagrania koncertu.
Ostatnio,w innej rodzince postanowiłam założyć zespół,mam simów z wysokimi umiejętnościami gry i kluby w których mogliby zagrać,znowu przegrałam kilkanaście dni i nic.
Jak to jest z tymi występami?
Gdzieś chyba natknęłam się,że aby zwiększyć ich ilość trzeba zmienić jakąś wartość w plikach gry,przekopałam prawie ,,pół" internetu ale za żadne skarby nie mogę znaleźć miejsca,w którym o tym pisało.
Mógłby ktoś mnie wspomóc i powiedzieć co i jak ?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.