Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
guniaaxd
22.08.2011, 10:51
a czy w the sims 3 są orzechy? ;p bo sobie nie przypominam a fajnie by było gdy simka szła by d0o sklepu spotkała wiewióre i mogła jej dać orzecha czy coś ;)
edit: nie ma? to fajnie gdyby dodali. a co do tych koni dzikich to strasznie mi się podobają ;D takie same wszystkie ale są świetne. ja sobie zrobie konia a klacz złapie w lesie :)
Searle, ale my mówiliśmy, że nie będzie pragnienia życiowego, a nie pojedynczych zachcianek.
Gunia - nie ma orzechów.
anie_1981
22.08.2011, 11:12
Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale podobno EA zleciło napisanie tego dodatku jakiejś innej grupie ludzi, ale info o tym było tak dawno, że już nie pamiętam szczegółów. Nie wiem czy to potem zdementowano czy nie, ale to mógłby być powód, dla którego dodatek będzie dopracowany, dla odmiany. Jestem zachwycona nowościami i coraz bardziej nie mogę się doczekać tego dodatku. Dbałość o szczegóły w tych terrariach jest niesamowita! Na pewno będę miała dużo drobnicy, może zrobię osobny pokój, w którym będę trzymała zwierzęta z klatek\akwariów\terrariów. Zapowiada się naprawdę cudownie!
miłośniczka zwierząt
22.08.2011, 11:28
No moje simy też na pewno będą miały jakieś terrarium z jakimś małym zwierzątkiem ;). I To na pewno będzie wiewiórka bo ona jest taka słodka.
TheSimka3
22.08.2011, 11:31
U mnie też na pewno w domu zawita jakieś małe stworzonko :D
a u kogo nie ? :P ja na początku zrobię zueeego metala z czarnym kotem i wężem, który pozna dziewczynę kochającą konisie i zamieszkają razem i będą mieli zwierzyniec :D
TheSimka3
22.08.2011, 12:14
Ciekawe czy konie będzie można myć szlauchem.... Pewnie nie :(
Spectrum
22.08.2011, 12:18
RAczej nie, myślę, że to czesanie konika będzie zapewniało wskaźnik higieny konikowi
A koni na ogół się nie myje codziennie :)
TheSimka3
22.08.2011, 12:20
Może tak być ;)
mrakad133
22.08.2011, 12:28
Mam nadzieje, że będą jakieś interakcje między simami a małymi zwierzętami typu jaszczurka. Jeśli będzie tylko 'oglądaj' czy 'wypuść' to się chyba zabiję :(
TheSimka3
22.08.2011, 12:35
Mam nadzieje, że będą jakieś interakcje między simami a małymi zwierzętami typu jaszczurka. Jeśli będzie tylko 'oglądaj' czy 'wypuść' to się chyba zabiję :(
Ja zrobię to samo :(.
Piszesz nie na temat. Przestańmy pisać o tych jednorożcach....A niby jaki jest temat, jeśli nie "przedpremierowe dyskusje"? Jednorożce też dotyczą zwierzaków, więc jeśli chce o nich pisać, to niech pisze, i tak wszyscy tu powtarzają w kółko te same rzeczy :rolleyes:
hellraiser
22.08.2011, 12:39
Myślę, że będzie interakcja przytulania/głaskania tych małych zwierzątek. W Dwójce można było głaskać tę świnkę morską czy co to tam było, więc mogą, że tak powiem, żywcem zerżnąć tę interakcję z TS2 :P
Jednorożce... Miałam nadzieję na wilkołaki czy cuś.
No, nie wiem co napisać o tym dodatku, nie chce się 'fazować' nim, bo nie chcę się potem rozczarować :( W pokoleniach/po zmroku czy innym dodatku, w każdym trailerze jest wszystko ładnie pięknie, a potem się okazuje kompletną klapą... No cóż pożyjemy, zobaczymy, i przestańcie pisać o tych gryzoniach jeszcze dużo czasu do premiery, może twórcy po prostu nie chcą wszystkich newsów od razu pokazywać na światło dzienne.
TheSimka3
22.08.2011, 12:53
A niby jaki jest temat, jeśli nie "przedpremierowe dyskusje"? Jednorożce też dotyczą zwierzaków, więc jeśli chce o nich pisać, to niech pisze, i tak wszyscy tu powtarzają w kółko te same rzeczy :rolleyes:
Heh nie to chodzi, po prostu przestaliśmy jak na razie mówić o jednorożcach :rolleyes:, hak cię uraziłam to sory
Searle, ale my mówiliśmy, że nie będzie pragnienia życiowego, a nie pojedynczych zachcianek.
A mnie chodziło o te 'pojedyncze zachcianki', a nie o pragnienie życiowe. Nie zrozumieliśmy się i stąd moje zdezorientowanie :)
Fajnie, że zwierzaki będą mogły mieć pchły - to dodaje realizmu grze :)
Wolę nie dochodzić o co chodziło :P.
A co do pcheł to pewnie będzie to tylko ujemny nastrójnik.
dokładnie.
chciałabym też żeby była możliwość zabawy ze zwierzątkiem, lub wzięcie go na spacerek :P
Zapowiada się najbardziej dopracowany dodatek. Bo poprzednie w stosunku do dwójki zamiast rozwijać serię w dobrym kierunku to ją cofały. W STOSUNKU DO DWÓJKI, czyli chodzi mi o to, że dodatki do TS2 wprowadzały dużo bardziej widoczne zmiany. Jednak zwierzaki mają szansę to naprawić, a kto wie, może kolejne dodatki będą już lepsze, szczególnie jeśli annie ma rację co do tego, że inna grupa ludzi się tym zajęła. A tak na marginesie to w TS4 podstawowe zwierzaki takie jak psy, koty, konie czy gryzonie powinny być już w podstawce, a później wyszedłby dodatek z całą farmą na przykład czyli świnie, krowy, kury i inne, w ten sposób twórcy byliby syci bo zarobiliby znowu na zwierzakowym dodatku nie tracąc dzięki temu na tym, że podstawowe zamieściliby w podstawce TS4 czyniąc też sytymi graczy :D
mrakad133
22.08.2011, 13:39
Nightfall, mam taką nadzieję :(
Absolem myślę tak samo jak i ty, dodatki po zwierzakach mogłyby być coraz lepsze, no bo w sumie dodatków gorszych od wymarzonych podróży czy kariery nie może być :D A co do TS4, mam nadzieję, że nie będzę, niech udoskonalają trójkę.
ja nie chcę ts4. szkoda kasy, na 3 i 2 już majątek wydałam.
Moim zdaniem ts4 będzie już całkiem ,,doodbytnie" :P, ale to jednak nie temat o tym.
TheSimka3
22.08.2011, 14:24
Karel masz rację
miłośniczka zwierząt
22.08.2011, 14:29
cóż ja na pewno nie kupię ts4 już wolę zostać przy 3 i 2 . Co do zwierzaków to oby były dopracowane i wolę by kolejne dodatki też były dopracowane ;).
TheSimka3
22.08.2011, 15:17
Zwierzaki zapowiadają się naprawdę bardzo dopracowane, choć ta grafika psów.... W sumie psy mi się podobają tylko nie są tak do końca dopracowane. Ale i tak są śliczne 8D.
Spectrum
22.08.2011, 15:24
A mi się wydaje, że to koty są najmniej dopracowane, ale zobaczymy na kolejnych filmikach z CAP :)
No, nie wiem co napisać o tym dodatku, nie chce się 'fazować' nim, bo nie chcę się potem rozczarować :( W pokoleniach/po zmroku czy innym dodatku, w każdym trailerze jest wszystko ładnie pięknie, a potem się okazuje kompletną klapą... No cóż pożyjemy, zobaczymy.
Trailer ma zachęcać do kupna gry, ale po kupnie dowiadujemy się, że nie jest tak samo co było w trailerze. Chyba wszyscy wiedzą, że większość simów jest kontrolowane przez twórców żeby to wszystko ładnie wyglądało. Na trailerze była przepiękna scenka pokazywana z końmi przy łące, mam nadzieje, że jeśli to kupię będzie prawie tak samo :rolleyes:
A ja se dam do domu z 2 konie, psa, kota i jeża :P. I zamieszkam na farmie. *-*
Tylko szkoda, że nie ma królików...
http://www.simowie.info/News:2_zdjecia_wozu_z_lodami_od_SimExchange_22.08. 11 - Wóz z lodami.
Séverine
22.08.2011, 17:34
Dbałość o szczegóły w tych terrariach jest niesamowita! Na pewno będę miała dużo drobnicy, może zrobię osobny pokój, w którym będę trzymała zwierzęta z klatek\akwariów\terrariów. Zapowiada się naprawdę cudownie!
Naprawdę ci się takie coś podoba?
Ja bym nigdy w życiu nie zapełniła całego pokoju drobnymi zwierzątkami tylko dlatego, że są nowe. Zbyt pięknie to nie wygląda.
Ale wracając do tematu zwierzaków. Ten dodatek zapowiada się naprawdę super! Wszystko jest takie dopracowane... Mogłabym czekać nawet i 4 miesiące, zapewne bym strasznie chciała grę wcześniej ale jak ma być tak dopracowana jak się nam na razie wydaje to jestem w stanie czekać ;)
Spectrum
22.08.2011, 17:34
Nawet fajny ten wóz z lodami, dobrze że dodali jakąś nowość :) Zagadzam się, że sie postarali, te wszystkie nowe parcele i królicze nory, i miasto, i ta mnogość małych zwierząt, po prostu jestem zdziwiony :P
TheSimka3
22.08.2011, 17:38
Mam bzika na punkcie tego dodatku !!! Znam o nim chyba wszystkie informacje ^^, nie mogę się go doczekać... U mnie w domu każdy zanudzany jest nowościami jakie dojdą z tym dodatkiem :D
Séverine
22.08.2011, 17:45
Mam bzika na punkcie tego dodatku !!! Znam o nim chyba wszystkie informacje ^^, nie mogę się go doczekać... U mnie w domu każdy zanudzany jest nowościami jakie dojdą z tym dodatkiem :D
U mnie to samo, rodzice już mają dość :P
Kogo stworzycie na początek? Ja chyba parę, jeden będzie sportowcem i będzie biegał poprawiając formę ze swoim psem (owczarek, dalmatyńczyk, jakikolwiek) a jego dziewczyna będzie uwielbiała przyrodę i razem ze swoją suczką będzie poszukiwać małych zwierzątek oraz spędzać dużo czasu ze swoją rodziną na świeżym powietrzu. Później urodzi im się dziecko a ich psom szczeniaczki. Już się nie mogę doczekać! :D
TheSimka3
22.08.2011, 17:51
U mnie to samo, rodzice już mają dość :P
Kogo stworzycie na początek? Ja chyba parę, jeden będzie sportowcem i będzie biegał poprawiając formę ze swoim psem (owczarek, dalmatyńczyk, jakikolwiek) a jego dziewczyna będzie uwielbiała przyrodę i razem ze swoją suczką będzie poszukiwać małych zwierzątek oraz spędzać dużo czasu ze swoją rodziną na świeżym powietrzu. Później urodzi im się dziecko a ich psom szczeniaczki. Już się nie mogę doczekać! :D
Haha co za zbieg okoliczności ;D
Ja stworze simkę która będzie mieszkała na jakiejś farmie z psem i koniem, i jakimś małym zwierzątkiem (może). Ale to wszystko nie jest pewne bo najpierw zobaczę co jest nowego z dodatkiem i może wtedy przyjdzie mi nowy pomysł do głowy :P
Fajny ten wóz z lodami,taki kolorowy ciekawe jakie będą lody oprócz tego królika,ale głupio zrobili że z tych wszystkich wozów z jedzeniem nie wystaje żaden sim
ja już mówiłam co chcę parę stron wcześniej :P
ja na początku zrobię zueeego metala z czarnym kotem i wężem, który pozna dziewczynę kochającą konisie i zamieszkają razem i będą mieli zwierzyniec :D
Spectrum
22.08.2011, 17:56
Fajny ten wóz z lodami,taki kolorowy ciekawe jakie będą lody oprócz tego królika,ale głupio zrobili że z tych wszystkich wozów z jedzeniem nie wystaje żaden sim
No ale jak było by głupio jak zawsze byłby ta sama animacja podawania posiłków przez sima
Séverine
22.08.2011, 18:02
ja już mówiłam co chcę parę stron wcześniej :P
Jakoś nie lubię tworzyć mrocznych metali w Simsach ale pomysł niezły :P Chociaż ja i tak zostanę przy moim sportowcu i miłośniczce przyrody.
mrakad133
22.08.2011, 18:31
Szkoda tylko, że nie będzie weterynarzy :(
To w jaki sposób będziemy się pozbywać pcheł?
Z tego co widziałam na filmiku będą chyba z 4 rodzaje lodów.
mrakad133
22.08.2011, 18:48
Karel13, wydaje mi się, że te pchły będą tylko nastrójnikiem, który po jakimś czasie oczywiście zniknie :)
Ale pchły tak same z siebie nie znikają. Tak samo jak wszy :).
Jakoś nie lubię tworzyć mrocznych metali w Simsach ale pomysł niezły :P Chociaż ja i tak zostanę przy moim sportowcu i miłośniczce przyrody.
a ja uwielbiam mrocznych metali :D albo stworzę babcię ze stadkiem kotów.
mrakad133
22.08.2011, 19:12
Przecież wiem, ale to tylko gra :) Albo będzie można kupić środek na pchły np. w supermarkecie.
To w jaki sposób będziemy się pozbywać pcheł?Nie wiem, o jakie pchły chodzi, ale nie jestem AŻ TAK na bieżąco, jak większość forumowiczów. Jeśli mówicie, że będą pchły, a nie będzie weterynarza, to pewnie po prostu na zapchlonym psie pojawi się interakcja "zwalcz pchły" i Sim będzie wyjmował zza pazuchy wyczarowany nagle znikąd płyn.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.248102161897275.64238.129373043770188
Nowe zdjęcia.. spójrzcie na jednego kota z obrożą prawię ja nie widać, albo na dalmatyńczyka ze sklapniętymi uszami... okropnie to wygląda przynajmniej to moje zdanie :P
TheSimka3
22.08.2011, 19:31
Wow ale dużo zdięć O.o
Na jednym ze zdjęć widać wyraźnie, że konie będą miały dwa rodzaje ubrań - codzienne i jakieś jeszcze.
Konie są moim zdaniem świetne, koty też mi się podobają. Psy są dziwne, ale myślę, że da się stworzyć coś fajnego.
-anisia-
22.08.2011, 20:30
A my sie psy bardzo podobaja, pewnie dlatego, ze nie potrafilabym bez nich zyc. Napewno nie bede tworzyla przy nich jakis nienaturalnych kolorow typu rozowy czy jakis, bo to mi sie nie podoba wogole.
Konie rowniez mi sie bardzo podobaja, koty tez,ale te z krotka sierscia (wygladaja lepiej niz te puszyste)
anie_1981
22.08.2011, 20:51
Naprawdę ci się takie coś podoba?
Ja bym nigdy w życiu nie zapełniła całego pokoju drobnymi zwierzątkami tylko dlatego, że są nowe. Zbyt pięknie to nie wygląda.
Nie będę miała całego pokoju z drobną zwierzyną "bo są nowe", ale dlatego, że bardzo lubię drobną zwierzynę. Gdyby były w postawie miałabym je od podstawy. W domu też mam mini-zoo i bardzo dobrze mi z tym.
No a wracając do tematu, to może środek na pchły będzie po prostu do kupienia w sklepie. Gdzieś widziałam, że psa będzie można kąpać, może trzeba będzie kupić szampon przeciwpchelny.
10 dni nieobecności co ciekawego mnie ominęło ? Mogę prosić o krótkie podsumowanie, bo na razie wszystko ogarniam powoli.
anie_1981
22.08.2011, 21:14
Będą drobne zwierzęta, dali duże terraria dla gadów i gryzoni, ptaki mają taką klatkę jak w dwójce. Można wypuszczać ptaki z klatki, żeby sobie polatały. Tryb tworzenia psów\kotów\koni jest całkiem OK, ale nie da się tworzyć szczeniaków\kociaków\źrebaków w CAS (albo CAP, jak kto woli). No co tam jeszcze, jednorożec wygląda jak z cyklu filmów o lalkach Barbie. Można go przygarnąć, ale z tego co zrozumiałam to nie jest to takie proste. Nie może się rozmnażać z końmi.
A co do przypomnienia to dodam, że drobnych zwierzaków jest dużo, wyglądają świetnie i chyba wszystkich zaskoczyła ich ilość i różnorodność.
A co do kolorów jednorożca, to myślę, że to losowe są kolory, na wcześniejszych screenach był biały, na tych nowych ma jaskrawo błękitne dodatki, więc to pewnie będzie tak jak przy tworzeniu konia dodaje się rożne kolory itd tak tutaj komputer będzie pewnie losował barwy.
A co z smyczmi dla psów|? W pierwszym zwiastunie były, a EA milczy.... ??
Spectrum
23.08.2011, 05:15
będą takie automatyczne wysuwane, czytałem na jednym z newsów od gamescom ;)
A ja widziałem tę smycz na screenie z karmą :).
Anie - ta klatka jest inna niż w dwójce. Widzę dużą różnicę.
zdjęcia ras zwierząt http://simway.net/die-sims-3-einfach-tierisch/1584-die-sims-3-einfach-tierisch-screenshots-von-den-tierrassen kliknijcie na zdjęcia i pod spodem będzie strzałka do przesuwania
Mam nadzieję, że to nie są wszystkie rasy.
A na tych zdjęciach z facebooka, widać że koń na 73 zdjęciu jest większy niż na 74....
http://www.simexchange.de/news/details/315-23-screenshots-der-neuen-nachbarschaft-appaloosa-plains/ <---Było to ?
Tak, było.
Też zauważyłem, że różniły się wielkością, ale jest suwak szyi, to może dlatego.
Spectrum
23.08.2011, 07:31
na tych zdjeciach co podesłał Lubie zobaczyłem 2 rzuty miasta z góry i powiem, że nie jest takie małe, myślę, że powierzchniowo podobny do SV tutaj 2 rzuty
http://www.simexchange.de/uploads/pics/001_16.jpg
http://www.simexchange.de/uploads/pics/001_16.jpg Zobaczcie nie jest cale takie małe, ale plusem jest to, że nie będzie ścinało wielu graczom w tym mieście :)
http://www.simcookie.com/wp-content/uploads/2011/08/Animauxetcie-1.jpg
http://www.simprograms.com/images/games/DSCF3783.jpg
http://www.simprograms.com/images/games/DSCF3789.jpg
http://www.simprograms.com/images/games/DSCF3786.jpg
http://www.simprograms.com/images/games/DSCF3818.jpg
Te zdjęcia uznałem za ,,w miarę ciekawe".
Séverine
23.08.2011, 07:38
http://simway.net/images/sims3/einfach-tierisch/pc/gamescom/tierrassen/011.jpg
Zakochałam się w tym piesku :P
http://simway.net/images/sims3/einfach-tierisch/pc/gamescom/tierrassen/008.jpg
To miał być jamnik czy jakiś inny pies? Bo też mi się podoba.
Jednak najbardziej dopracowany (z psów) wydaje się chyba doberman. Dobrane kolory, dobry wzrost, ogólnie chyba najlepiej im wyszedł z tych co dotychczas pokazali. Ewentualnie beagle stworzyli ładne. Na zwiastunie (tym najnowszym) jak na początku te wszystkie psy, koty i konie biegną w takiej grupie to na samym końcu biegnie mały beagle i się przewraca. Później na tym samym zwiastunie jest już dorosły beagle i muszę przyznać, że wygląda on naprawdę ładnie ;)
To nie był beagle... To był szczeniaczek z łatkami.
Ten dorosły to chyba tez nie beagle bo one nie mają skręconych ogonów.
Jeśli był Film z Tworzenia Zwierzaka (http://www.youtube.com/watch?v=2KLsSMxwgzM&feature=player_embedded#!) to przepraszam.
anie_1981
23.08.2011, 08:17
Karel, klatka może nie jest w 100% identyczna do dwójkowej, ale bardzo podobna, a gabaryty ma na pewno takie same, dlatego napisałam, że jest taka sama. Ta w dwójce miała inny dach.
Mam nadzieję, że to nie wszystkie rasy, jakie można mieć, bo to trochę mało. Ten pies..
http://simway.net/images/sims3/einfach-tierisch/pc/gamescom/tierrassen/004.jpg
... to ma być collie? Krótkowłosa wersja nie podoba mi się wcale, a to moja ulubiona rasa.
Rzeczywiście powinien mieć dłuższą sierść. Dużo dłuższą. Ale na pewno będzie można wydłużyć.
Anie, właśnie o ten dach mi chodziło :). Mi się wydaje, że będzie można wypuszczać te ptaki, żeby polatały, ale to dziwne, że nie siadają np. chociaż na stołach....
Séverine
23.08.2011, 08:22
To nie był beagle... To był szczeniaczek z łatkami.
Ten dorosły to chyba tez nie beagle bo one nie mają skręconych ogonów.
A co za problem zrobić inny ogon? Ogólnie wyglądał jak beagle a to, że stworzyli go z kręconym ogonem nie oznacza, że jako np. kundla.
http://www.youtube.com/watch?v=oj1sxvBYw2Y&feature=grec_index
30-31 sekunda a tu masz zdjęcie małych beaglów
http://beagle.net.pl/galeria/szczeniaki/szczeniaki-animacja.gif
Poza tym skąd wiesz, że to nie beagle? Powiedzieli ci twórcy? Przeczytałeś gdzieś? Jeśli przeczytałeś to daj link i uwierzę, jeśli nie to nie stwierdzaj, że tak jest na 100%.
Zgadzam się, collie powinien mieć dłuższą sierść.
Olanowiak... Strasznie nerwowa jesteś, bez żadnego powodu.
Poza tym jest wiele ras podobnych do beaglów i dlatego mówię, że to raczej nie on gdyż ma kręcony ogon.
Faktycznie psy dziwnie wyglądają. Koty wydają się być bardziej dopracowane, a konie to już w ogóle mistrzostwo - nie ma się w sumie czego przyczepić.
Fajnie, że zwierzaki będą piły wodę z muszli klozetowej :)
A co do pcheł, to raczej opcja kąpania odpada, bo kąpać będzie można tylko psy. A co z kotami? Prędzej będzie jakiś środek zwalczający szkodniki.
te psy to jakiś wytrzeszcz oczu mają co nie które...mam nadzieje ze dopracują psy
Séverine
23.08.2011, 08:37
Olanowiak... Strasznie nerwowa jesteś, bez żadnego powodu.
Poza tym jest wiele ras podobnych do beaglów i dlatego mówię, że to raczej nie on gdyż ma kręcony ogon.
Nerwowa nie jestem. Jak tak to zabrzmiało to przepraszam. Wiem, że są rasy podobne do beaglów ale to nie oznacza, że to nie może być beagle. No ale dobra bo zaczynamy schodzić z tematu gry :P
Ej, mam jedno pytanie. Jak się nie będzie miało edycji limitowanej bez sklepu zoologicznego to gryzonie skąd się będzie brało? Chyba nie weźmie się myszoskoczka z chodnika? Ma być tak jak w dwójce, czyli zwierzęta z kieszeni czy jak?
anie_1981
23.08.2011, 08:38
A ja mam ciekawostkę, której nikt dotąd nie skomentował. Na jakiś targach pokazywali rozszerzoną wersję trailera dodatku, ściągnęłam go sobie z youtube, jak zresztą wszystkie ciekawe filmiki o zwierzakach. No i patrzcie co my tu widzimy...
http://img192.imageshack.us/img192/3867/konikdu.jpg
Listonosz konno? A może policjant? Ale raczej listonosz, bo chwilę wcześniej gonił go pies a w następnej scenie jedzie sobie koleś na koniku.
Olanowiak:
Właśnie, że będziemy brać właśnie z chodnika :). Będziemy mogli je łapać.
A poza tym w sklepie z edycji limitowanej są tylko akcesoria, nie ma zwierzaków.
Ja nadal chciałbym mieć w grze marmozety... Albo chociaż kapucynki :).
Anie:
To znaczy, że listonosz będzie roznosił listy na koniu?
Koń bardziej pasuje do policjantów.
Séverine
23.08.2011, 08:41
A ja mam ciekawostkę, której nikt dotąd nie skomentował. Na jakiś targach pokazywali rozszerzoną wersję trailera dodatku, ściągnęłam go sobie z youtube, jak zresztą wszystkie ciekawe filmiki o zwierzakach. No i patrzcie co my tu widzimy...
Listonosz konno? A może policjant? Ale raczej listonosz, bo chwilę wcześniej gonił go pies a w następnej scenie jedzie sobie koleś na koniku.
To przecież jest na tym najnowszym zwiastunie odkąd się pojawił :P
To jest chyba raczej policjant, nawet koń jak wchodzi bliżej w kadr to na szyi ma zawieszoną odznakę.
to raczej policjant :) już mi się Kanada skojarzyła :D
a co do tych zdjęć to siodło na tym koniu wygląda głupio, bo jest za nisko :/ ale już się nie czepiam, zwierzaki są całkiem spoko.
anie_1981
23.08.2011, 08:46
Na zwykłym trailerze nie zwróciłam na to uwagi, dopiero na rozszerzonym (http://www.youtube.com/watch?v=Fzij-qEw3KY&feature=share) :P
EDIT:
Obejrzałam zwykły i nie było tam tego policjanta :P
carineesz
23.08.2011, 08:51
Gdzieś było napisane, że w Appaloosa Plains będzie policja konna.
Séverine
23.08.2011, 08:53
Na zwykłym trailerze nie zwróciłam na to uwagi, dopiero na rozszerzonym (http://www.youtube.com/watch?v=Fzij-qEw3KY&feature=share) :P
EDIT:
To co ja oglądałam, że go widziałam? :O
Może ktoś wyciął tylko ten zwiastun i wstawił? Nie wiem, w każdym bądź razie oglądałam zwiastun zwierzaków na normalnym ekranie, nie na takich targach jak dałaś link i był policjant na koniu. Ej, o co chodzi z tym psem który tak wita swojego właściciela który jak widać pracuje w wojsku? Oni wyjeżdżają i psy je witają? Bo tak to wyglądało.
anie_1981
23.08.2011, 08:55
Rany już się nie mogę doczekać! Wiem, nie jestem oryginalna. Mogliby pokazać filmik z prowadzenia psa na smyczy.
Olanowiak: To było pewnie zrobione na potrzeby zwiastuna. Poza tym to ja wstawiłem ten rozszerzony zwiastun :).
Obejrzę go teraz, może coś dostrzegę...
a ja bym chciała żeby pokazali szczeniaczki, kociaki małe i źrebaki :)
Ja chciałbym wiedzieć czy wszystkie szczeniaki będą takie same. Ale raczej nie bo na konsolowym tworzeniu zwierzaka można było stworzyć też szczeniaka.
-anisia-
23.08.2011, 09:00
a ja bym chciała żeby pokazali szczeniaczki, kociaki małe i źrebaki :)
Tez bym chciala je zobaczyc, ciekawi mnie czy beda podobne to rasy jaka byc powinny, czy jak w ts2 beda wszystkie takie same...
no dokładnie też jestem ciekawa czy na jedno kopyto robione czy nie :) i chciałabym zobaczyc jakie są z maluchami interakcje :)
Séverine
23.08.2011, 09:06
Ja chciałbym wiedzieć czy wszystkie szczeniaki będą takie same. Ale raczej nie bo na konsolowym tworzeniu zwierzaka można było stworzyć też szczeniaka.
Na pewno nie będą takie same, można to wywnioskować nawet po tym szczeniaczku co na najnowszym zwiastunie biegnie i się przewraca (to jest na początku).
Kolor, ale kształt...
Obejrzałem ten zwiastun rozszerzony jeszcze raz i ten sim na koniu to na pewno policjant.
Uch. Trochę mi ulżyło, że szczeniaki nie będą jak w 2 - tylko chyba kolor maja różny, a poza tym są takie same.
Spectrum
23.08.2011, 09:19
Ten colie z przed paru stron wcześniej nie wygląda źle i na pewno lepiej niż w dwójce :)
hellraiser
23.08.2011, 09:20
EDIT:
Faktycznie, ten trailer różni się od tego pierwszego. Jest pokazane dużo więcej zwierząt, duch psa na cmentarzu itd. Cholera, im więcej tego oglądam, tym bardziej nie mogę się doczekać, więc już wystarczy :P
Ja potrzebuję więcej informacji!
Szukam i szukam, nic znaleźć nie mogę... Pomóżcie :).
http://simway.net/die-sims-3-einfach-tierisch/1585-die-sims-3-einfach-tierisch-screenshots-aller-objekte
Pełno nowych zdjęć :D
exePATexe
23.08.2011, 09:40
Na 29 zdjęciu, na trawie chyba leży Pan Cegła z The sims 2 WB^^
Do czego służył ,,Pan Cegła"?
Właśnie oglądam te zdjęcia... Nic ciekawego na nich nie ma :).
exePATexe
23.08.2011, 09:44
Do zabawy dla dzieci :). Nie ma to jak bawić się cegłą xd. Podoba mi się czarny żyrandol ze świecami
Jest bardzo dużo obiektów, które służą tylko i wyłącznie do ozdoby. To dobrze, bo będzie klimat wsi.
anie_1981
23.08.2011, 09:45
Obiekty są średnie, ale za to zwierzaki wspaniałe, więc nie narzekam :P
a ja co do miasta mam mieszane uczucia, bo tak dziwnie centrum jest położone...no ale zobaczymy jak wyjdzie :)
-anisia-
23.08.2011, 10:17
http://simway.net/images/sims3/einfach-tierisch/pc/gamescom/objekte/016.jpg
widzicie te rozowa karme, czy na niej nie jest czasem narysowany jest pies i kot ?
tak to karma dla psów i kotów a tam obok dla świnek
Séverine
23.08.2011, 10:22
http://simway.net/images/sims3/einfach-tierisch/pc/gamescom/objekte/016.jpg
widzicie te rozowa karme, czy na niej nie jest czasem narysowany jest pies i kot ?
Chyba tak. Ej ale naprawdę Sim będzie brał to opakowanie karmy i wsypywał do miski czy to raczej tylko taka ozdoba?
EA jest leniwe jak zawsze, rybki też się karmiło znikąd to i pewnie dla zwierząt będzie tak samo, ale nic nie wiadomo :P
Beatrice
23.08.2011, 10:27
No mam nadzieję, że normalnie będą brać te opakowania i wsypywać karmę, bo w dwójce brali ją znikąd... Ojejku, ile tu nowych rzeczy i info jest :D małe zwierzątka, terraria, itd... Cool, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia od czego zacznę grę :P tyle pomysłów, że nie wiem od czego zacząć...
Na tym screenie http://www.simprograms.com/images/games/DSCF3818.jpg , który ktoś wcześniej pokazał, widać przy tym budynku za koniem powóz konny rodem z dzikiego zachodu, taki zadaszony białym materiałem którego używali pionierzy :D Zapewne to tylko ozdoba, bo gdyby służyło np. jeździe to pewnie dawno by o tym powiedziano.
Master of Disaster
23.08.2011, 11:09
No, no, jak tak dalej pójdzie, to kto wie - pewnie niedługo się przeproszę z trójką. Naprawdę ładne są te niektóre obiekty. Czterej muzykanci z Bremy, heh, pamiętam tę baśń braci Grimm - zawsze ją lubiłam. Wygląda też na to, że będzie małe legowisko dla kotów i psów - bardzo by mnie to ucieszyło, bo w dwójce chyba wszystkie zajmują dwie kratki. Niedawno jeden z moich Simów kupił sobie kociaka, a że ma niewielki dom - nieźle musiałam się nagimnastykować, żeby zrobić miejsce dla legowiska :P
Tak swoją drogą, zastanawia mnie, czy będzie się opłacać kupić edycję limitowaną. Chociaż, gdzieś pisali, że będzie kosztować tyle samo, co zwykła :|
cena limitowanej ed. jest taka sama ale ktoś pisał że nie bedzie w formie płyty....
Na tych zdjęciach jest kilka fajnych rzeczy, które przykuły moją uwagę, ale narzekam na fakt, że jest mało przedmiotów do umeblowania wnętrz - bardziej skupili się na wyposażeniu zewnętrznej części parceli.
Na 29 zdjęciu, na trawie chyba leży Pan Cegła z The sims 2 WB^^
To jest pan Klocek :)
anie_1981
23.08.2011, 11:49
Ja sobie nie wyobrażam bez-płytowej wersji gry. Skoro kupuję grę, to chcę ją mieć w pudełeczku na półeczce, wersja elektroniczna mi się w ogóle nie podoba, miałabym wrażenie, że ściągnęłam grę nielegalnie, a nie że kupiłam.
Ja sobie nie wyobrażam bez-płytowej wersji gry. Skoro kupuję grę, to chcę ją mieć w pudełeczku na półeczce, wersja elektroniczna mi się w ogóle nie podoba, miałabym wrażenie, że ściągnęłam grę nielegalnie, a nie że kupiłam.
Poza tym wersja elektroniczna zajmuje miejsce na dysku.
A jak komp się zepsuje to znów będzie zabawa by to ściągać.
Ale płytowa wersja też ma wady. Moja podstawa do The Sims 3 jest tak porysowana (dobry zwyczaj - nie pożyczaj), że nie mogłam z niej gry zainstalować i dlatego musiałam ściągnąć wersję elektroniczną.
Ja również nie ściągam z origin. W sumie nielegalnie też nie :P. Nawet dodatków typu włosy nie ściągam ,,nielegalnie". Tylko ze store.
Nigdy jeszcze nie pożyczyłem Simsów trójki i nie mam zamiaru, a już na pewno nie pożyczę nikomu zwierzaków.
Mogę sobie mieć oryginalne płyty, ale i tak używam cracka (i niech mi niedoinformowane dwunastolatki nie próbują sugerować, że crack przy oryginalnej płycie to piractwo :P), bo nie lubię mieć płyty cały czas w napędzie, żeby się nie niszczyła, a wiecznie zapominam ją włożyć. A tak - instaluję, wrzucam cracka, a płyta leży bezpiecznie na półce.
A ja cały czas mam płytę w napędzie :). Ale zwierzaki chyba będę wyciągał. Po zmroku zniszczyła mi siostra, nie działało przy instalowaniu, ale wyczyściłem (koszulką) i jakimś cudem zaczęło działać :P.
Koniec offtopic.
Rozmawiajmy o zwierzakach... Ja dalej marzę o małpkach, chociaż wiem, że ich nie będzie.
Master of Disaster
23.08.2011, 12:36
@Karel13, czytając Twój post mam dziwne wrażenie, że uważasz dodatki pochodzące spoza Sims 3 Store za "nielegalne" :|
A żeby nie było offtopu, to ja chyba zacznę od kupienia moim Simom konia. Chociaż... zastanawiam się, czy kupować od razu po premierze, czy trochę się wstrzymać i poczytać opinie (tak robiłam jeszcze za czasów dwójki).
miłośniczka zwierząt
23.08.2011, 12:43
ja zawsze czekam na opinie innych i po pewnym czasie kupuje dodatki ;).
hellraiser
23.08.2011, 12:48
Ja postaram sobie załatwić zaraz po premierze, jak najszybciej :P
Ale ogólnie jakbym miał kupić dodatki, to poczekałbym jakiś czas na opinie innych graczy. Lepiej trochę zaczekać, niż wydać pieniądze na bubel.
Ja nie zamierzam czekać na opinie innych graczy. Chcę mieć w grze zwierzęta, choćby były nie wiem jak niedopracowane - a to, co widzę na screenach i gameplay'ach mi się podoba. Błędy na pewno mnie nie powstrzymają, zwłaszcza, że mam akurat dużo szczęścia i raczej nie mam bugów, jedynie w PZ miałam masę.
Beatrice
23.08.2011, 12:56
Ja nie zamierzam czekać na opinie innych graczy. Chcę mieć w grze zwierzęta, choćby były nie wiem jak niedopracowane - a to, co widzę na screenach i gameplay'ach mi się podoba. Błędy na pewno mnie nie powstrzymają, zwłaszcza, że mam akurat dużo szczęścia i raczej nie mam bugów, jedynie w PZ miałam masę.
Zgadzam się w 100%. Zawsze najpierw patrzę na opinie o grze i się nimi sugeruję przy zamyśle zakupu. Ale nie tym razem :P choćby nie wiem co to i tak kupię ten dodatek, bo na Zwierzaki i Pory roku czekam od samego początku TH3.
Taa, ja sobie też zawsze mówię, że poczekam na opinię innych, a i tak idę dzień przed premierą i kupuję :P
Zwierzaki na pewno dodadzą bardzo dużo realizmu do gry.
guniaaxd
23.08.2011, 13:08
fajnie by było gdyby karme możnabyło kupować w sklepie. byłaby tańsza i droższa tańsza by nie dodawała żadnego nastoinika a druga by dodawała np smaczne jedzenie(dla psa) a dla człowieka rozpieszczanie milusińskiego czy coś w tym rodzaju :P
miłośniczka zwierząt
23.08.2011, 13:08
No z pewnością ja tez czekam od początku TS3 na zwierzaki i dodatek z pogodą ;). Może zwierzaki kupię kilka dni po premierze albo w listopadzie.
Master of Disaster - specjalnie dałem ,,nielegalne" w cudzysłowie. Nie uważam, że jest właśnie takie, tylko, że nie są to obiekty oryginalne. Dlatego ich nie ściągam.
Ja kupię zwierzaki w dniu premiery, jeżeli będę wtedy w mieście. U mnie nie ma sklepu, w którym można kupić jakąkolwiek grę.
anie_1981
23.08.2011, 13:12
Ja to normalnie usycham z tęsknoty za zwierzakami... :P Te koniki, pieski, gady, gryzonie i ptaki.... Ach... Życie bez zwierząt to nie życie... :)
miłośniczka zwierząt
23.08.2011, 14:23
Zgadzam się z tobą anie i tez usycham z tęsknoty za zwierzakami ;). Ale trzeba jeszcze trochę poczekać.
Te małe zwierzątka, jak jaszczurki nie prezentują się zbyt ładnie graficznie, ale te większe o wiele lepiej. Mam nadzieje, że będzie mało błędów. Byle tylko nie "patrzeć pesymistycznie".
mrakad133
23.08.2011, 15:51
Wgl. miał być automat z jedzeniem i piciem, ale nie ma żadnych nowych informacji na ten temat *.* A już się nastawiłam, że on będzie :c I mogliby dać zdjęcie, na którym sim kąpie psa w wannie.
Justyna0307
23.08.2011, 15:52
ja też nie mogę się doczekać zwierzątek :D mam dość już tych rybek :/
ale grafika zwierząt trochę mnie przeraża :( jakaś dziwna się wydaje :(
TheSimka3
23.08.2011, 15:53
A ja kupię zwierzaki i nie będę patrzyła na to co mówią inni :)
Séverine
23.08.2011, 16:49
A ja kupię zwierzaki i nie będę patrzyła na to co mówią inni :)
Dokładnie. To czy gra jest fajna ja muszę ocenić a nie obcy ludzie zdecydują o tym czy kupię czy nie jakiś dodatek. Jakoś nie lubię polegać na obcych ludziach. Moja koleżanka zanim kupiła sobie The Sims2 Podróże to zapytała się jakiegoś tam kolegi o to czy gierka fajna (on ściągnął żeby sprawdzić). Powiedział jej, że strasznie głupia, nudna itp. Zagrała u naszej innej koleżanki i sobie kupiła. Zależy od gustu, jednemu się spodoba a drugiemu nie.
Co myślicie o grafice tych mniejszych zwierzątek? Jak dla mnie to wyglądają strasznie, nie zdziwiłabym się wcale gdyby zamiast normalnie chodzić to by się ciągnęły po ziemi.
justinea4
23.08.2011, 17:01
Jeśli chodzi o grafikę mniejszych stworzonek, to ea niezbyt się postarało. Wyglądają bardziej jak dekoracje niż żywe istoty (i choć jeżyk jest akurat słodki, to te jego "kolce" wyglądają jak przylizane na żel xd). Mimo wszystko grafika w niektórych grach widzi się jeszcze bardziej "plastikowe" zwierzęta.
anie_1981
23.08.2011, 17:06
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale na screenach terrariów, zwierzaki już są w środku i mam wrażenie, że drobna zwierzyna nie wygląda już tak źle. Może to tylko takie moje wrażenie. Ale co mi tam, najważniejsze, że psy i konie są ładne, a drobiazgi ujdą. Nie jestem wymagająca, jeśli chodzi o wygląd drobnych zwierzątek, na razie mam radochę, że w ogóle będą.
Ja normalnie się wścieknę, jeśli drobiazgi nie będą ruszały nogami...
Węża widzieliśmy, one się ruszają, ptaki też, ale co z resztą?
Wy się zastanawiacie po jakim czasie po premierze kupić ten dodatek? Tu się nie ma co zastanawiać. Każdy czeka na zwierzaki z utęsknieniem. Nawet jak ktoś powie, że dodatek jest beznadziejny, to i tak warto mieć małych pupili w grze, choćby nawet były niedopracowane.
mrakad133
23.08.2011, 17:59
Ciekawe czym będziemy karmić jaszczurki i węże skoro nie jedzą suchej karmy *.*
W simsach będą jeść suchą karmę! Tutaj wszystko jest inaczej niż powinno być :).
Linka nie dam, ale takiego czerwonego kameleona widzieliście? On jest słodki, ale taki "sztuczny"... A ten http://simway.net/images/sims3/einfach-tierisch/pc/gamescom/tierrassen/010.jpg mops ma takie oczy jak piłeczki tenisowe! Ale co do koników to jestem pod wrażeniem. Też ten "jamnik", który im się nie udał mi sie podoba. Do jamnika jest podobny, ale chyba łapki trochę za długie. Jamniki to bardziej biegające, na krótkich łakach parówki. Ale ten też podobny :D
ja tak samo jak thesimka3 też nie będę patrzył na wypowiedzi innych po prostu kupie bo mi się podobają już mam kilka pomysłów jaką rodzinę zrobię i będą mrówki,mrówki,mrówki :D
centrum simów:
Jednorożce:
* Możemy adoptować jednorożca jako swoje zwierze.
* Mogą się teleportować.
* Mogą się rozmnażać, jednak tylko z jednorożcami. Zwykłę konie nie wchodzą w grę.
* Simy mogą poruszać się na jednorożcach w ten sam sposób jak na koniach.
* Mogą prześladować simów.
Ahhhh <333
już je kocham :D
będę miał hodowlę jednorożców. :D
miłośniczka zwierząt
23.08.2011, 18:38
Ja też mam kilka pomysłów na rodzinkę ;). No ale do premiery jeszcze trochę czasu zostało i pomysły zawsze mogą się zmienić.
phahahha XD
ja już mam od groma pomysłów, nie licząc zielonych koni *_*
Ja cały czas mam jeden pomysł. Syn Agnieszki i Christophera Zadeckich - Narcyz Zadecki będzie miał chłopaka, z którym zamieszka w nowej mieścinie wraz z trzema psami, jeszcze nie wiem jakich ras.
TheSimka3
23.08.2011, 19:06
Dokładnie. To czy gra jest fajna ja muszę ocenić a nie obcy ludzie zdecydują o tym czy kupię czy nie jakiś dodatek. Jakoś nie lubię polegać na obcych ludziach. Moja koleżanka zanim kupiła sobie The Sims2 Podróże to zapytała się jakiegoś tam kolegi o to czy gierka fajna (on ściągnął żeby sprawdzić). Powiedział jej, że strasznie głupia, nudna itp. Zagrała u naszej innej koleżanki i sobie kupiła. Zależy od gustu, jednemu się spodoba a drugiemu nie.
Co myślicie o grafice tych mniejszych zwierzątek? Jak dla mnie to wyglądają strasznie, nie zdziwiłabym się wcale gdyby zamiast normalnie chodzić to by się ciągnęły po ziemi.
Faktycznie te zwierzątka tak wyglądają....
Małe zwierzątka są brzydkie, ale ciesze się, że są. Fajny ten samochód z lodami. Co do braku samochodu z jedzeniem to był taki w PZ.
Beatrice
23.08.2011, 19:33
Co do braku samochodu z jedzeniem to był taki w PZ.
O tym samym pomyślałam... Chyba, że mają zamiar dodać jakieś inne. Chciałabym, bo to też jakieś urozmaicenie gry ;)
Mały offtop: nie wiecie jak dodać te barki samojezdne do Riverview ? :/ bo kurcze przeniosłam się z BP i ich nie mam...
Dziwne, ale nie oczekuje Zwierzaków tak jak oczekiwałbym normalnie. Może zmieni się to po 28 sierpnia.
Beatrice: One są chyba w tej opcji co jak masz edycje miasta i wybierzesz parcele to są tam rzeczy publiczne czy coś koło tego. Tam szukaj.
anie_1981
23.08.2011, 19:52
Ze zwierzaków w jedynce nie byłam na maksa zadowolona, bo nie było znaczka płci przy psach i kotach i jak rodził się zwierzak, to też nie było wiadomo jaka to płeć i jak nazwać. Ale zwierzaki dwójkowe nie porażały możliwościami. No fakt, były psy i koty i to raczej dopracowane, ale było znacznie mniej drobnej zwierzyny. W jedynce mieliśmy papużki faliste, nierozłączki, były też kakadu i Ara na "stojakach". Były żółwie, chomik, rybki, iguana. Były dwie czy trzy klatki dla ptaków, akwaria dla rybek. W dwójce zwierząt było mniej, ale za to były bardziej dopracowane. W trójce wygląda na to, że bazują bardziej na jedynce, co mnie w zasadzie cieszy. Tęskniłam za różnorodnością zwierzaków. A to jak wygląda drobna zwierzyna na razie mnie nie martwi. Może się to jeszcze zmienić, a poza tym wcale nie jest powiedziane, że mieli kartę grafiki ustawioną na maksa :P No i tak jak pisałam wcześniej, na screenach z terrariami, zwierzęta w nich zamknięte wyglądają lepiej, niż "puszczone luzem".
http://farm7.static.flickr.com/6210/6073068623_0c50f00f68.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6209/6073609526_9bec0160ca.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6200/6073069317_f9215080a3.jpg
Muszę sobie załatwić taki laser :D
anie_1981
23.08.2011, 20:54
Kiedyś miałam, rybki pływały za tym :P Na kotach nie próbowałam. Ale z tym to trzeba uważać, żeby nie świecić po oczach.
Zauważcie, że simy wchodzą w nowoczesność :) W jedynce baczni obserwatorze zauważyli, że przedmioty i stylistyka jest bardzo tradycyjna, w trójce już jest inaczej, co można zobaczyć choćby po ubraniach czy tutaj właśnie po laserze, którym bawi się sim z kotem :D
A i dlaczego Wam się nie podobają drobne zwierzątka? Ja uważam, że są ładne ;) Na pewno nie jest to najnowocześniejsza grafika, ale są bardzo sympatyczne.
Te drobne zwierzęta są pokazywane z bliska myślę, że na pewien dystans nie będziemy widzieć tych "niedopracowań". Jeszcze 2 miesiące do premiery to się jeszcze może zmienić :D.
justinea4
23.08.2011, 22:31
Mały offtop: nie wiecie jak dodać te barki samojezdne do Riverview ? :/ bo kurcze przeniosłam się z BP i ich nie mam...
Ja ich nie znalazłam w grze (ale może nieuważnie przeszukiwałam katalog). Za to na stronie modthesims.info możesz je pobrać i poustawiać na parcelach publicznych.
A wracając do tematu, to 2 miesiące czekania, to strasznie długo dla graczy ; ). Według mnie ea już raczej dużo nie zmieni, najwyżej jakieś kosmetyczne poprawki. Im dłużej będą zwlekać, tym więcej rzeczy wyjdzie na światło dzienne i entuzjazm na rynku trochę opadnie. Zresztą jest tak zawsze, z każdym dodatkiem, najpierw wielkie zamieszanie, a potem okazuje się, że nie jest tak idealnie. Poza tym, tak dokładne informacje o poprzednich dodatkach pojawiał się raczej na krótko przed premierą. I chociaż nadal każdy kto chce (w tym ja) kupić dodatek TS3 zwierzaki, to go kupi, to jednak zobaczycie że za 2 miesiące entuzjazm opadnie. Wakacje się kończą i będzie trzeba przystopować...
Podoba mi się fakt, że psy będą miały pragnienie destrukcji. Ciekawe też jak będą wyglądały zniszczone przedmioty? Czy staną się kupką popiołu, jak w dwójce?
W dwójce zwierzaki były strasznie nudne, chociaż tworzyłem je w każdym domu.
Te małe zwierzątka mi się nie podobają, ale zobaczymy jak będzie później.
fajnie by było jak by kot podrapał np sofe i był by ślad :) albo jak by do łóżka wskoczył i zaczął drapać :D
Na jednym zwiastunie, kot jak drapał sofę, to pozostawały ślady.
TheSimka3
24.08.2011, 07:16
Super by było jakby koty wskakiwały na płoty :D
Albo łapał myszy :D
Offtopic: U mnie w 2 sim chciał spać, a miałam kota w domu. To ten kot wskoczył na łóżko chociaż miał legowisko i mój sim nie mógł spać :(
Z tą kupka popiołu w 2 to było dość głupie. Bo popiół zostaje po spaleniu czegoś, a nie po zniszczeniu. I tez wyglądało to tak: kotek, mały kotek drapał sofę. KABUM. Sofa stała sie niczym...
To nie był popiół. To były deski. Pamiętam :).
Deski? Mi się zdaję, że popiół... A może i deski... :| Ja w 2 już 2 lata nie gram więc mało pamiętam :D . Ostatnio się na 3 skupiłam. Więc ok to mogły by być też deski, a może deski z popiołem...
Tak, deski z kupką jakiegoś pyłu, niekoniecznie popiołu.
I jeśli dobrze pamiętam to chyba też były w tym sprężyny.
Zdjęcie z Appaloosa Plains.. Może było, a może i nie.. Nie jestem już na bieżąco więc wiecie. :D
http://imageshack.us/photo/my-images/840/appaloosaplains.jpg/
Chyba tak... Ale ten " pyło-popiół" był ciemny, taki czarnawy... więc są duże szanse że to popiół... Dobra - kłócić się nie chcę. Więc czy to pył, czy to popiół to mnie nie obchodzi :D
Master of Disaster
24.08.2011, 08:50
Ja tam i tak zawszę daję (bo nadal gram w dwójkę, trójkę ruszę, jak do niej Zwierzaki wyjdą... najwcześniej) opieprz zwierzęciu, które zaczyna mi coś drapać albo niszczyć, zdarza się tylko, że bezpańskie zwierzaki niszczą mi rabatki z kwiatami.
Tak swoją drogą ciekawe, jak to będzie z roślinami ogrodowymi (mam na myśli te ozdobne) w trójce, jak wejdą Zwierzaki... też będą je niszczyć? W sumie trudno powiedzieć, skoro w trójce nic nie trzeba z nimi robić (a nawet się nie da :/).
-anisia-
24.08.2011, 09:05
Ja akurat w dwojke nie gram odkąd wyszly ts3, bo dla mnie ts2 jest nudne,gdyz tylko na swojej parceli mozna siedziec,a w ts3 to chociaz wszedzie mozna pojsc.
Chcialabym zobaczyc jak w simsach wyglada wyżeł weimarski, bo bardzo podoba mi sie ta rasa.
The Sims 2 jest super... Tylko Simom za szybko spadają motywacje.
Czekam na więcej nowości o zwierzakach! Toż od wczoraj nic jeszcze nie opublikowali! Nie wytrzymam zaraz :P!
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 09:33
no cóż może dadzą jakieś nowości we wrześniu i na początku października ;). Nie mogą dać od razu wszystkiego musza dawać informacje stopniowo ;).
TheSimka3
24.08.2011, 09:33
A ja zaraz walne głową w ścianę przez brak nowości :D
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 09:37
w sumie to ja już tak, dużo wiem o zwierzakach że mój zapał na ten dodatek maleje i coraz mniejszy mam entuzjazm bo pomału mój entuzjazm opada.
-anisia-
24.08.2011, 10:14
Ja za to,czym wiecej wiem o zwierzakach,tym bardziej nie moge sie ich doczekac. We wrzesniu pewnie beda nowosci, ktore dadza wiele radosci :), po tym jak zacznie sie szkola...
dokładnie zwierzaki zaczynają coraz bardziej mnie podsycać im bliżej do premiery
http://www.simprograms.com/33661/82411-simcookie-8-new-screens-from-the-sims-3-pets/
Nowe zdjęcia. Razi mnie widok koni w mieście, konie powinny być w jakimś spokojnym miejscu...
ten buldog wygląda jakby go makaronem sojowym karmilii, bosko :P
Spectrum
24.08.2011, 11:35
Jaki słodki bullterrierek :) A miasto coraz bardziej mi się podoba, a te dzikie konie są takie ładne
Bullterier podoba mi się już od pierwszego zwiastuna, tam był taki mały, przestraszony szczeniaczek :D Myślę, że będzie jednym z pierwszych psów, jakie zrobię. "Na żywo" to kochane, pogodne psiaki o wyglądzie psiego mordercy :P Na pewno będę chciała mieć hodowlę dobermanów, jak w dwójce, ale może jednak bullterierów? To dałoby ciekawsze kolorystycznie szczenięta. A może w gotowych rasach będzie coś godnego uwagi, ale wątpię, bo szczerze mówiąc, psy z zapowiedzi niezbyt mi się podobają, będę chyba robić własne albo przerabiać gotowe, żeby jakoś wyglądały. W dwójce też zawsze przerabiałam.
Spectrum
24.08.2011, 11:44
W gotowych rasach nie są złe widziałem na jakimś game playu Huskyego a na roszerzonym zwiastunie pięknego Bernardyna i myślę, że jego zrobię jako pierwszego pieska
Też jestem przeciwna takiemu bieganiu samopas koni po mieście.
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 12:13
Eh coraz mniej mi się ten dodatek podoba ;(, Jak konie będą biegać sobie po mieście to już będzie przesada naprawdę.
z tymi końmi to takie żałosne. przecież gdzie normalnie konie biegają po mieście? ja nie oczekuję zbyt wiele od dodatku bo nie chcę się po prostu zawieść. ale miejmy nadzieję, że nie będzie AŻ tak źle.
Beatrice
24.08.2011, 12:29
Zdjęcie z Appaloosa Plains.. Może było, a może i nie.. Nie jestem już na bieżąco więc wiecie. :D
http://imageshack.us/photo/my-images/840/appaloosaplains.jpg/
Piekne jest to nowe miasto - zakochałam się w fotkach miasteczka :D ale malutkie takie troche :/ myslałam, że będzie nieco większe... Jak sie doda z 2-3 kluby i duzo rodzin to strasznie ciasno tam będzie = przymulanie gry...
tak, miasto jest cudne, uwielbiam takie klimaty, będzie ona bardzo rozbudowane, i + za nazwę ;D
anie_1981
24.08.2011, 12:44
Konie biegające po mieście... Kocham konie i uważam, że to nie jest dla nich dobre, będę je pewnie chciała gdzieś zamknąć, może da się zrobić jakiś rezerwat dla dzikich koni. W realu To by je dawno samochody porozjeżdżały.
Albo one samochody :P.
Nie chciałbym, żeby mi konie po ulicach same paradowały! To gorzej jak z wampirami!
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 13:05
Ale mam nadzieje że jak będę chciała grać w Bridgeport to tam na ulicach nie pojawią się konie bo to by trochę dziwnie wyglądało.
Na początku wszyscy chcieliście, aby były dzikie zwierzaki i biegały po mieście to teraz macie, biegającego konia.
Ja właśnie chce żeby mi się konie w Twinbrook pojawiły. Byłoby fajnie gdyby wampy mogłyby pić krew ze zwierząt :D Albo też chomik-wampir :D
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 13:40
No dobra w Twinbrook i SV to ok ale w Bridgeport to trochę dziwnie by wyglądało gdyby tam się konie pojawiły na ulicach nie ?
Bridgport to miasto dość podobne do New York, w Yorku są psy i zwierzaki [ prócz koni], a le w simsach miasto jest zrobione nie pod zwierzaki. W Bridgeport konie na ulicach wyglądałyby po prostu śmiesznie
Ja właśnie chce żeby mi się konie w Twinbrook pojawiły. Byłoby fajnie gdyby wampy mogłyby pić krew ze zwierząt :D Albo też chomik-wampir :D
śmierciożercy piliby krew z jednorożców :D
@suomii i może byłby mod na zabicie jednorożca i gdyby go tak np. spalić to by na podłodze była srebrna krew :D To już nieco fantasy ale jakie beczne fantasy :D
Séverine
24.08.2011, 15:16
Aż mi się pewien film przypomniał :D
Ej, a wiadomo coś o tym czy ze zwierzakiem będzie można wyjechać w podróż? Bo mój Sim-podróżnik na pewno będzie miał psa czy tam kota a z podróży na pewno nie zrezygnuje :( A jak będzie miał konia? Co z nim zrobi?
Nie można zabierać zwierząt w podróże. Czytałem o tym.
mrakad133
24.08.2011, 16:03
http://www.flickr.com/photos/simprograms/6076282910/in/photostream/ jakieś nienormalnie drogie te lody *.*
TheSimka3
24.08.2011, 16:04
A ja bym chciała żeby dzikie konie biegał po lasach :)
Piły z jezior itd. Ale w mieście... Biegające konie po ulicy :\ To by było dziwne.
A jak będzie miał konia? Co z nim zrobi?Do trójki przeniesiono wiele gotowych rozwiązań z dwójki, i tym razem będzie może tak samo - do zwierząt będzie się wynajmowało opiekuna.
He he. Dobre :D
Wolałabym, by była opcja zabrania zwierzaka w podróż (piszę tu o kotach i psach).
Może pojawi się mod to umożliwiający?
anie_1981
24.08.2011, 16:53
Ja się nie czepiam koni biegających po mieście, chcę mieć dzikie konie w mieście, ale powinny unikać biegania "po ulicach". Powinny trzymać się "terenów zielonych" i to dla ich dobra, a nie mojej wygody :P Nie mam zamiaru bawić się w mody blokujące "bezpańskie" zwierzęta.
Co do cen lodów, to wydają się zawyżone, nie wiem jak w Polsce stoi "simoleon", ale taki lód na waflu kosztuje 2 zł. w McDonalds...
Ale w Simsach płacić 2 simoleony to chyba troszeczkę za mało, co nie? Także lepiej jest tak jak jest.
Mi też by nie przeszkadzały bezpańskie Konie, ale nie chcę mieć ich na ulicach czy w centralnym parku. Samotne psy i koty mogą być w parkach i na ulicach.
Spectrum
24.08.2011, 17:21
mogli by zrobić jakiś duży [64x64] park w mieście i tam pojawiały by się od czasu do czasu koniki i jelonki, ale nie będzie mi jakoś strasznie przeszkadzało jak po ulicach tej wsi będą biegały konie, ostatnio byłem w Irlandii i konie chodziły po ulicach w jednej wsi, ale to była wieś z jednym budynkiem publicznym na krzyż i działo się to w nocy, więc nie możemy tego porównać do centrum miasta ze zwierzaków, które jest względnie duże, pozostaje mieć nadzieje, że koniki nie będą często nawiedzać tego simsowego miasteczka,
ciekawi mnie tylko jak te konie będą się rozprzestrzeniać , czy będą do tego rozsiewacze, czyli zaznaczyc występowanie dzikich koni, ale chyba nie można stawiać rozsiewaczy w mieście. Albo co jest bardziej prawdopodobne konie będą pojawiały się automatycznie,
anie_1981
24.08.2011, 17:25
Też myślę, że psy, koty i konie będą się po postu pojawiać, może będą się rozmnażały na wolności. Ale jeśli chodzi o drobne zwierzęta, to myślę, że będą rozsiewacze. Tak jak to ma miejsce w przypadku ryb i owadów.
Spectrum
24.08.2011, 17:29
Boję się tylko że koniki i jelenie za bardzo się rozprzestrzenią o ile będą się rozmnażać, mogli by zrobić coś takiego, że był by limit koni i jeleni na jedno miasto i w momencie kiedy koń by umierał(albo ktoś by go oswoił) rodziłby się źrebak i wtedy byłoby fajnie,
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 17:36
Ja też uważam że wtedy byłoby fajnie ;). No ale zobaczymy jak to będzie jak zagramy ;). Mam nadzieję że dowiemy się jeszcze czegoś nowego o zwierzakach przed premierą.
Spectrum
24.08.2011, 17:47
Dowiemy się wręcz wszystkiego tak jak w przypadku pokoleń :)
Czekam na nowe wiadomości i nie mogę się doczekać, na szczęście moje nowa szkółka jest nie daleko Empiku więc pobiegnę tam szybko jak gra będzie już na półkach :P
Ej a wiecie może co się będzie dało robić z tymi zwierzętami jak skunks,sarny,jelenie ?
Spectrum
24.08.2011, 17:55
Chyba to będą zwierzęta z którymi nie będzie się miało interakcji, tylko skunks będzie mógł opryskać sima/zwierzaka, a tak dla ścisłości nie będzie chyba jeleni, bo na nowszych zwiastunach były tylko kozły(samce sarny)
poprawie cie tu kolego/koleżanko samiec sramy to jeleń :) ,a to głupio że żadnych interakcji z nimi nie nawiąże
-anisia-
24.08.2011, 18:22
Mi tam nie zalezy,aby miec jakąkolwiek interakcje ze skunksem, co do jelonkow fajnie gdyby bylo mozna je poglaskac i nakarmic.
Na pewno postaram sie,aby jeszcze tego samego dnia kupic gre i jak najszybciej ja odpalic :) :)
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 18:24
Ja jak mi szczęście dopisze to może uda mi się kupić zwierzaki w dniu premiery. Cóż mi wystarczy że można mieć interakcje z jednorożcami i końmi.
Ja na pewno spróbuje pojechać w dniu premiery do sklepu :D
exePATexe
24.08.2011, 18:32
Właściwie to samica jelenia to łania, nie sarna. Einarr miał racje.
A jeśli chodzi o dodatek to trochę martwi mnie to, że konie będą jednak biegały swobodnie ulicami. W małych miasteczkach to da się przeżyć ale w większych...
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 18:40
No dokładnie w większych to trochę śmiesznie będzie wyglądało .
E tam, kto by nie chciał żółtych, zielonych i różowych koni w BP :|
Nie podobają mi się te absurdalne wzory i kolory sierści, mam nadzieje, że takich nie będzie w mieście, bo strasznie to wygląda.
miłośniczka zwierząt
24.08.2011, 19:06
Ja na pewno takich tworzyć nie będę bo rzeczywiście to strasznie wygląda.
Ej tylko nie marudźcie, że za długo do premiery, sami nieraz przy poprzednich premierach pisaliście, że lepiej, żeby nie wychodziły zbyt szybko dodatki, a żeby były dopracowane, więc niech będzie sobie ta premiera wtedy kiedy będzie, ale niech Zwierzaki zostaną dopracowane! :D
Ja tam zrobię absurdalne ranczo z kolorowymi końmi prowadzone przez Amy Bull *_*
"Marzenia dobra rzecz". Im więcej dodatek wnosi do gry tym więcej błędów i niedopracowań.
Spectrum
24.08.2011, 19:12
poprawie cie tu kolego/koleżanko samiec sramy to jeleń :) ,a to głupio że żadnych interakcji z nimi nie nawiąże
I tu się głęboko mylisz kolego :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Sarna
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jele%C5%84
tutaj porównanie co to jeleń w każdym z linków jest napisane jak nazywa się samiec i samica danego gatunku :)
sory za offtop :)
Beatrice
24.08.2011, 19:13
Ej tylko nie marudźcie, że za długo do premiery, sami nieraz przy poprzednich premierach pisaliście, że lepiej, żeby nie wychodziły zbyt szybko dodatki, a żeby były dopracowane, więc niech będzie sobie ta premiera wtedy kiedy będzie, ale niech Zwierzaki zostaną dopracowane! :D
Właściwie to trochę pomarudzić i tak możemy, bo ten dodatek został zakończony i już nic w nim nie poprawią :P potem ewentualnie będą dorabiać łatki, aktualizacje, mody naprawiające i uzupełniające jak zawsze. Ale założenie EA dotyczące dodatków było takie, że zostają wydane 2 w roku - wiosna, jesień. No i tego nie przeskoczymy. Trzeba niestety czekać i wypatrywać świeże nowinki :D
i ciekawe czy jak koń będzie na drodze i jak będzie jechał samochód to czy będzie przenikał przez niego czy jakoś ucieknie ?
Czasem trzeba pomarudzić 8D
człowiek bardziej się cieszy z nadchodzącego dodaku :D
Spectrum
24.08.2011, 19:30
Przenikał, przecież to tylko simy, lecz mam nadzieje, że koń będzie sie płoszył :)
Nie podobają mi się te absurdalne wzory i kolory sierści, mam nadzieje, że takich nie będzie w mieście, bo strasznie to wygląda.
Zgadzam się w zupełności.
i ciekawe czy jak koń będzie na drodze i jak będzie jechał samochód to czy będzie przenikał przez niego czy jakoś ucieknie ?
Marzenie ściętej głowy. Już teraz samochody wjeżdżają w simy i inne pojazdy, więc na cuda nie liczmy.
anie_1981
24.08.2011, 21:16
Ja raczej nie będę tworzyła "kolorowych" zwierzątek. Nie wyobrażam sobie np konia pomarańczowego w zielone kropki czy coś, ale fajnie, że da się tak zrobić, im więcej możliwości tym lepiej. Może ktoś akurat będzie chciał mieć takie zwierzęta :P
Aperlaxive
24.08.2011, 21:26
Ale nie no na zwiastunie widać było jakiś pokaz to może na nim będą kolorowe zwierzaki. Ale nie no gdybym zobaczyła w parku zielonego kota w pomarańczowe kropki to bym chyba zemdlała:). Wracając do tematu wie ktoś co to za pokazy?
Wracając do tematu wie ktoś co to za pokazy?Myślę, że ten pokaz z kolorowymi pudlami był tylko na potrzeby zwiastuna - dwa psy siedziały, a jeden wykonywał sztuczkę, tyle, że w scenerii cyrku czy czegoś takiego. Równie dobrze mogłyby to robić w domu.
http://www.simowie.info/News:8_zdjec_ze_Zwierzakow_od_SimCookie_25.08.11 nowe foty
http://translate.google.com/translate?hl=en&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&twu=1&u=http://www.simtimes.de/specials/gamescom-2011/die-sims-3-einfach-tierisch-screenshots-aus-dem-spiel/2/
Dużooo nowych fotek. Tam są numerki od "1" do "10", od 2 zaczynają się zdjęcia.
Widzę, że z tworzeniem zwierzaków będzie więcej zabawy, niż przy tworzeniu simów :)
justinea4
25.08.2011, 07:14
Chyba głównie EA postawiła na tworzenie zwierzaków. Akcesoriów dla Simów dużo nie ma, większość to dekoracje, albo przedmioty dla pupili ;))
Beatrice
25.08.2011, 07:23
http://translate.google.com/translate?hl=en&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&twu=1&u=http://www.simtimes.de/specials/gamescom-2011/die-sims-3-einfach-tierisch-screenshots-aus-dem-spiel/2/
Dużooo nowych fotek. Tam są numerki od "1" do "10", od 2 zaczynają się zdjęcia.
Dzięki serdeczne :* zdjęć jest naprawdę spoooro... Podobają mi się ubrania w CAS :D i te możliwości przy tworzeniu zwierzaków - no bajka :P oby tylko to wszystko wyglądało naprawdę tak jak teraz pokazują...
Séverine
25.08.2011, 07:58
Ej, te ubrania dla Simów i Simek są naprawdę niezłe :D
A co do tych dzikich koni, mam nadzieję, że one nie będą sobie stały na ulicy tak jak na screenie. Dziwne jest też dla mnie to, że można stworzyć psa fioletowego w jakieś wzorki.
Fajne zdjęcia
Jeszcze teraz problem z ustawianiem innych parceli w tym mieście
A u nas są takie zjazdy fanów simsów ?
Zakochałem się w tej bluzie z kapturem, na której jest ten sweetaśny piesek.. <3
Albo na tym sweterku (?) z kociakiem.. <3
anie_1981
25.08.2011, 09:29
Ubrania są w porządku, niektóre nawet niezłe, a to dziwne jak na EA :P
Prawie połowa ciuszków jest spoko, ale najbardziej podobają mi się te farmerskie .:d
mrakad133
25.08.2011, 09:43
Teraz patrzę na te zdjęcia Appaloosa Plains i widzę, że jest bardzo mało terenów mieszkalnych :/
Ciuchy są nawet fajne. Podobają mi się te kapciochy - pieski :)
Szkoda, że nieco gorzej z fryzurami.
mrakad133
25.08.2011, 09:46
Racja, dla simek są dwie, w tym nijakie, a dla simów podobnie tylko jedną więcej.
TheSimka3
25.08.2011, 09:55
Mi się podobają te kapcie pieski i bluza z kapturem, bez rękawów, z pieskiem :)
Fryzury są kiepskie, ale ubranie w miarę.
miłośniczka zwierząt
25.08.2011, 10:51
Ubrania są nawet nawet ale fryzury takie sobie i jest ich mało.
justinea4
25.08.2011, 11:16
Teraz patrzę na te zdjęcia Appaloosa Plains i widzę, że jest bardzo mało terenów mieszkalnych :/
Ja mam nadzieję, że w rzeczywistości jest to duże miasta, a jedynie ze zdjęć wydaje się takie malutkie. Zważając, że obecnie ciężko mi postawić jakąś większą parcele w Twinbrook, w którym obecnie gram, to może być to nie lada wyzwanie dla mnie, żeby w AP wszystko upchnąć i jeszcze zrobić to tak, aby wyglądało w miarę estetycznie i dopasowało się do otoczenia.
ciuszki nie są takie złe. a to miasto to jest fajne, takie malutkie. ja wolę małe miasteczka :P
@up. JA tak samo, w BP nie mogę się odnaleźć, a jak tam mieszkam, to z domu nie wychodzę, bo przemieszczanie się długo, bardzo długo trwa... A tak w SV na weekendy (simowe) robie sobie pikniki w pobliskim parku i takie tam...
Te miasteczko właśnie jest do tego stworzone. Nie dla przemysłu, tak jak BP, tylko dla spędzania chwil ze swoimi pupilami i rodziną....
Takie jest moje zdanie.. :D
mrakad133
25.08.2011, 12:30
Ja też lubię małe miasta, gram ciągle w Twinbrook lub w Sunset Valley, rzadziej w Bridgeport, ale chodziło mi o to, że w Appaloosa Plains nie będzie dużo miejsca na domy dla simów.
Spectrum
25.08.2011, 12:34
Ja też lubię małe miasta, gram ciągle w Twinbrook lub w Sunset Valley, rzadziej w Bridgeport, ale chodziło mi o to, że w Appaloosa Plains nie będzie dużo miejsca na domy dla simów.
ja wręcz przeciwnie, uwielbiam Bridegeport , a jak ktos bedzie chciał to upcha parcele do nowego miasta :)
no widać, że jest mało miejsca na domy. ale może to tylko tak wygląda.
Ja się cieszę, że będzie to małe miasteczko (mam nadzieje), bo ma to być wiejski klimat, a na wsi raczej jest mało osób, domów, po prostu spokój.
-anisia-
25.08.2011, 13:04
Ja zwykle gram w SV, poniewaz inne miasta mi sie jakos nie podobaja. Co do nowego miasteczka,to nie przeszkadza mi,ze jest niewlieki. Byleby zmiescil sie w nim moj domek i bedzie dobrze.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.