Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
anie_1981
25.08.2011, 13:51
Ja wolę większe miasta, chociaż fakt, na upartego to się wszędzie domy zmieszczą. Ja np. nie mam w Sunset budynku dla kariery filmowej. I tak nikt z moich Simów nie jest aktorem, to po co mi to :P
Ja chcę zobaczyć dłuższy filmik z jazdy konnej, bo pokazują tylko chwilę i się nie można napatrzeć...
A jaj się bardzo przejmuje, że zrobią niedopracowany dodatek, aby potem nad "The Sims: 4" w wywiadach mogli mówić: Simsy są teraz jeszcze lepsze niż 3, więcej możliwości, obiekty obraca się we wszystkie strony, a nie tylko poziomo,pionowe i na skos(...), a potem: dodatek "Zwierzaki" są jeszcze lepsze, bardziej dopracowane....
Przepraszam, że trochę odbiegłem od tematu (ale nie tak bardzo).
anie_1981
25.08.2011, 15:51
Ja już TS4 kupować nie będę. Trójka spełnia moje oczekiwania i to od samego początku. Owszem są błędy i niedociągnięcia, ale wątpię, że TS4 by ich nie miało. W trójkę gra mi się super przyjemnie :P No a jak już będą te zwierzaki... Miodzio... Niech już będzie ta premiera...!
ja sobie nawet nie wyobrażam jak by miały TS4 wyglądać :)
anie Ty to jak ja też już nie mozesz się doczekać , ja to normalnie aż się gotuje;)
nie tylko wy :D ja też już nie mogę się doczekać, a jeszcze miesiąc :( ja tego nie wytrzymam normalnie, mogliby już teraz wydać te zwierzaki..
Spectrum
25.08.2011, 17:00
2 miesiące, niestety zostało i szkoda, że wydają te simsy w okres kiedy w szkole jest najwięcej nauki :)
Najwięcej nauki w październiku? Za moich czasów najciężej było w styczniu i maju, czyli pod koniec semestrów, bo nauczyciele nagle nadrabiali wszystkie sprawdziany, których nie zdążyli zrobić wcześniej. Zresztą, wszystko jest kwestią dobrej organizacji :)
Offtop: dla mnie będzie teraz trudny i październik i maj, bo idę to gimnazjum za rok :D . KoNiEc.
Nie tylko wy nie możecie się doczekać. Ja już w domu wszystkich zanudzać screenami, tym, że będą jednorożce i takimi "nowościami". I jeśli już to mogę poczekać te 2 miesiące, aby dodatek miał mniej tych bugów...
a no tak 2 miesiące... ja żyje już szkołą xD
Beatrice
25.08.2011, 18:09
Offtop: dla mnie będzie teraz trudny i październik i maj, bo idę to gimnazjum za rok :D . KoNiEc.
Do gim ? Spoko luz - nie mówcie, że dużo nauki jest :P ja teraz idę do liceum i co mam powiedzieć ? Wyjdą Zwierzaki a ja zamiast przy książkach to będę przy kompie siedzieć :D
eryk4123
25.08.2011, 18:37
A ja do 3 gim. - testy + rocznik eksperymentalny ,kill me.
A Simsy wzywają *.*
a ja juz robota, mam szkole za soba ;D teraz tylko dni leca i beda zwierzaki to kupie, bo wole teraz sie spotykac z ukochanym niz grac przed kompem ;) a tak to nuda u mnie wieje, bo nie ma co robic w wolnych chwilach oprocz spotykania sie ze znajomymi i sprzatania w domu hehe. Niech juz wyjda zwierzaki to uzupelnie te luke ^^
Również nie mogę się doczekać. Pokolenia już mi się trochę znudziły.
Nawet zastanawiam się, czy nie wrócić na te 2 miesiące do dwójeczki, by się wytęsknić za trójką. No i w dwójce już są Zwierzaki :)
ja dwójki nie mam,ale są momenty gdy tęsknie za dwójkowymi zwierzakami, :) były słodziutkie, :)
anie_1981
25.08.2011, 20:43
Ja sprzedałam całą serię dwójki znajomym, żeby mieć kasę na trójkę. Z dwójki został mi tylko dodatek zwierzaki, bo znajome już miały zwierzaki. Tak więc mogę sobie potrzymać pudełeczko dwójkowych zwierzaków w rękach i poudawać, że to dodatek do trójki :P Gdybym jeszcze miała podstawę, to bym sobie pewnie zainstalowała podstawkę + zwierzaki :D Ale szczerze, to mnie już dwójka nie kręci. Niedawno miałam okazję pooglądać sobie dwójkę u znajomych, to już nie to. Me serce należy do trójki!
Tak więc śledzę newsy o trójkowych zwierzakach i nie mogę się doczekać. Nawet sobie kupiłam dwie gry o konikach, tylko czekam aż mi dojdą, bo na Allegro. Miałam okazję w nie pograć i moim zdaniem to jedne z najlepszych, jeśli nie najlepsze gry o konikach. Są jednak dosyć leciwe i na Windowsie 7 to mi się nie kulną, na szczęście mam dwa systemy na jednym kompie, więc stare gry instaluję sobie na Windowsie XP.
Ja też nie mogę się doczekać, ale gry, nie nowości.
A tam na jednym ze screenów jednorożec już ma fioletową grzywę i nie widzę bródki, czyli tak jak pisałem wcześniej pewnie będą różne umaszczenia generowane przez komputer (?) Albo przez graczy jeśli będzie możliwość taka zmiany koloru. :P
A nowe królicze dziury tak strasznie mi się podobają i tak bardzo by niektóre pasowały do klimatu miasteczka, które tworzę aktualnie w CAS, że odkładam jego dokończenie aż będę miał w rękach Zwierzaki :D
A tak w ogóle to w każdej części simów były "Zwierzaki", mogliby w końcu nazwę zmienić na "Pupile" na przykład, chociaż Zwierzaki to lepszy chwyt marketingowy :D
W 2 bardziej by pasowały Pupile, ale co do 3 ze względu na te mniejsze zwierzaki, to nazwa jak dla mnie jest trafiona.
Być może, ale mi raczej chodzi o powtarzalność nazw niż o to, w której części bardziej by pasowały :)
Jeśli macie facebooka to wejdźcie na to : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.119908741426040.30302.119906951426219
przejdźcie trochę na dół i macie tam zdj. jaszczurek, węży, jeża, wiewiórki, jelenia, żółwia w terrarium, papug, klatki dla gryzoni i dla papug.:):P:D
anie_1981
26.08.2011, 08:39
Były już te zdjęcia, kilka stron temu ktoś wstawiał linka. Ja nie wiem, może jestem dziwna, ale mi grafika małych zwierząt nie wydaje się aż taka zła.
mi się wydaje że ta grafika jest całkiem spoko. przecież nie można oczekiwać super wypasionych zwierząt z detalami, to tylko simsy.
Spectrum
26.08.2011, 11:47
simsy nigdy nie bedą zaawansowane techincznie i graficznie, muszą tworzyć grę, która jako tako będzie chodziła na przeciętnym kompie wraz z dodatkami :P :D Kurcze, mam już plan gdzie będą moje koniki, zrobie dla nich wbieg, a za garazem domu będze ich stajnia :::P, Zrobie też kota który codziennie będzie chodzić po całej okolicy i nawiązywał romanse z kotkami :) Już się nie moge doczekać, na żaden dodatek tak nie czekałem i do tego to miasto tak mi się podoba :)
Einarr ma rację co do grafiki, ale mogłyby wyglądać TS4 jak w Mass Effect, grafika postaci jest śliczna a gra jest z 2007 roku bodajże, więc myślę że w przyszłych simach by się sprawdziła, byłby realizm i niskie wymagania. Ale tak jak pisałem wcześniej, mi się podoba grafika małych zwierząt, po prostu zadowala mnie stosunek ich wyglądu do ogólnej oprawy graficznej simów.
-anisia-
26.08.2011, 14:05
Mi sie w nowym dodatku wszystko podoba. Ustalilam,ze na poczatek gry stworze simke z dwoma psami (duzym i malym) i wprowadze sie do malego domku,ale nie w wiejskim stylu i wtedy zaczne badac nowosci w grze...
A ja nie wiem co stworze :P Ale chyba po jednym zwierzaku: kota, psa i konia, aby zobaczyć jak się, którym gra. No i te mniejsze.
http://farm7.static.flickr.com/6206/6076892749_280d5bdf86_z.jpg Co tam robi ten kot ?
Spectrum
26.08.2011, 15:29
bawi się :) A ja zrobię po 2 konie 2 psy i jednego kota, bo to on najczęściej będzie opuszczał posiadłość i chodził na polowania i inne sprawy xdPo całym mieście jak prawdziwy kot
@up: Bawi się, to dużo nie mówi... Ciekawe jak będą wyglądać znajomości zwierząt w nowym mieście.
Spectrum
26.08.2011, 15:35
może wyjmuje korek z wanny :P Mnie tez ciekawią związki zwierząt, mam nadzieję,że będą mogły się poznać poza parcelami
Poluje na wodę jak moja Mila. :D Mnie tam są konie i psy obojętne, chcę mieć stado kotów. :P
Raczej będą mogły, ale mi chodzi o te już zrobione przez EA, np. kot x lubi kota y.
Spectrum
26.08.2011, 15:39
Ejak, raczej beda interakcje wbudowane :) Przecież to miasto z dodatku. chociaż EA ciągle zaskakuje :P
Podobno, przy "Magicznych Źródłach" się nie postarali, jeśli chodzi o znajomości Simów, i drzewa genealogiczne.
vatri: Ja jednak jestem bardziej za tym korkiem, ale wszystko się okaże jak, będzie można samemu pograć kotem w wannie ;)
TheSimka3
26.08.2011, 18:41
A ja już biorę się za tworzenie parceli domowej którą postawię w AP :)
Od razu z zagrodą i stajnią dla koni. A jak kupię TS3 zwierzaki to dodam tam nowe obiekty ,ale stare też tam będą :).
ja powiem tylko tyle, ze już się nie mogę doczekać
i nie wyrobię do premiery ;c
Jeśli chodzi o drzewa to w żadnym mieście się nie postarali... Jedynie w SV Kawalerowie, Clavellowie i Ćwirowie. A tak to siostry Kaliente w Barnacle Bay nie mają go w ogóle, Don Lotario również w Riverview... a takie drzewa jak u Goldbeardów w BB to mnie całkiem nie interesują, jest babka, jest ojciec ale nie ma dziadka ani matki, czyli jakieś cudowne poczęcie było chyba? I babka w ten sposób zapłodniona i powiła Tobiasa Goldbearda który również wiatropylnie został zapłodniony i począł dwójkę swoich bacholęci. A takich ewenementów jest sporo, np. Iqbal Alvi z SV też cudownie począł...
Séverine
26.08.2011, 19:49
@up: Bawi się, to dużo nie mówi...
Zwierzę czyli kot przedstawiony na załączonym do twego postu zdjęciu prawdopodobnie bawi się w wannie która znajduje się w łazience. Dużo mówi? :D
Zapewne się będą bawić i tyle. No chyba, że EA ma zamiar wprowadzić kąpiel także dla kotów.
zupełnie jak mój kot. koty mają to w sobie że uwielbiają godzinami gapić się w odpływ wanny bądź w zlew... i wkładać łapy do środka :D mogliby zrobić coś takiego, że kot nad ranem atakuje nogi simów xD
anie_1981
26.08.2011, 20:33
Mnie ciekawią inne zawiłe szczegóły relacji psów\kotów\koni. Parując ze sobą Simów nieraz zastanawiam się do kogo będzie podobne dziecko. Jestem szczęśliwa gdy widzę w dzieciaku podobieństwo do dziadka np. Podobnie ciekawią mnie dzieciaki zwierzaków i ich podobieństwa\różnice. Hodowla np. psów, może wyglądać podobnie jak w realu, to mnie bardzo kręci... :P
manika360
26.08.2011, 21:37
Nie wiem czy to już było
Myślę że nie.
Gameplay z xboxa
http://www.youtube.com/watch?v=GQCdRD-5H7A
Spectrum
26.08.2011, 21:44
Nie wiem czy to już było
Myślę że nie.
Gameplay z xboxa
http://www.youtube.com/watch?v=GQCdRD-5H7A
Przynajmniej ja tego nie widziałem :) O już nie moge sie doczekać jak jestem na tym forum to normalnie cały czas myśle o zwierzakach :) brrr
-anisia-
26.08.2011, 21:48
Tez tego jeszcze nie widzialam. Wrescie zobaczylam te roznorodnosc ras psow, wszystkie mi sie podobaja,az ciezko bedzie wybrac tylko dwa.
http://www.simowie.info/News:Pelna_lista_zwierzecych_cech_26.08.11 Pełna lista cech zwierzaków.
Całkiem dużo tych cech. Będzie z czego wybierać :)
-anisia-
27.08.2011, 07:53
Juz nawet wiem,ktore cechy wybiore dla moich zwierzaczkow :) :D
anie_1981
27.08.2011, 07:58
A ja już wiem która cecha jest najfajniejsza! "Nieniszczący".
najlepsza jest 'głupi'. upodobnię zwierzaki do moich własnych i będą miały tę właśnie cechę :D
TheSimka3
27.08.2011, 08:18
Wow naprawdę sporo O.o
-anisia-
27.08.2011, 08:48
Wiecie co, grajac dzisiaj simsy wydarzylo mi sie cos co mnie zaskoczylo,ponewaz moja simka urodzila trojaczki. Odkąd wyszla trojka myslalam,ze to jest niemozliwe, a jednak.
Co do zwierzaczkow chcialabym juz miec tego ulubionego pupila,ale dobrze,ze dodatek wychodzi w pazdzierniku,jakby mialo byc jeszcze dalej to bym nie wytrzymala.
anie_1981
27.08.2011, 09:58
Odkąd wydano trójkę było wiadomo, że w grze zdarzają się trojaki. Nawet u mnie Ćwiry mają trojaki.
Ilość cech jest spora i to bardzo dobrze. Można będzie tworzyć ciekawe osobowości. W dwójce było z tym bardzo skromnie.
No tak dwójka co do ras była uboga i rasy nie były aż tak odwzorowane jak na tym game-playu naprzykład colie,jest boski!
A cechy sporo sporo coraz bardziej już je chce!
Narutoman
27.08.2011, 10:25
Ostatnio moja simka tez miała trojaczki:
http://www.youtube.com/watch?v=dQ-5PM6XRHc
a jak bede miał zwierzaki, stworze agresywnego, niszczycielskiego i ryzykownego psa który bedzie gonił i straszył wszystkich w mieście :D:D:D
Wiecie co, grajac dzisiaj simsy wydarzylo mi sie cos co mnie zaskoczylo,ponewaz moja simka urodzila trojaczki..
To mi przypomniało o jednej sprawie: ciekawe ile najwięcej kociąt lub szczeniąt będzie w jednym miocie?
Hmm pewnie dwa albo trzy?
też mnie to ciekawi ;p
myślę, że około 6. tak w 2 chyba było..
manika360
27.08.2011, 10:40
Hmm a czy przypadkiem 6 nie było limitem?
Myślę że najwięcej 4 kociaki i szczeniaki
Ja się tymi rasami nie podniecam, dla mnie mogłoby być kilka najpopularniejszych, i tak mało kto zagra wszystkimi, a nawet nie zagrają większością :D
justinea4
27.08.2011, 11:41
To prawda, że raczej wybiorę góra 3-4 rasy, a w jednej rodzinie zapewne będę grała tylko jedną. Ale dzięki tej różnorodności w mieście będzie można spotkać różne psy, koty i konie. Co to byłaby za nuda, gdyby wszystkie zwierzaki były takie same : )
Co do ras, to ja znam siebie bardzo dobrze i wiem, że będzie jak w dwójce - na początku pogram może kilkoma różnymi kotami, ale później zrobię sobie starannie devon rexa, zapiszę go i będę go potem dawała wszystkim nowym rodzinom, zmieniając tylko kolory :D Uwielbiam tę rasę.
Lepiej, że jest dużo ras, bo większy wybór, a po za tym jak już wspomniano, nie będzie w mieście tej monotonności. Fajne te cechy, tylko szkoda, że nie ma dla kotów cieszy się z pływania.
TheSimka3
27.08.2011, 12:18
Bardzo się cieszę że będzie dużo ras psów. Ale najbardziej cieszę się z koni :-)
Kocham konie są takie piękne.... :redface:
Séverine
27.08.2011, 13:17
http://www.blackypanther.de/include.php?path=forum/showthread.php&threadid=12342&entries=0
Są cztery strony zdjęć :D
Co do szczeniaków to mi tam wszystko jedno czy będą dwa czy cześć. Oby nie wyglądały tak jak te z dwójki.
http://www.blackypanther.de/p.php/2011_08/50127/fec51c4af7.jpg
Fryz tego psa wymiata :D
Spectrum
27.08.2011, 13:22
Ja chce dużo ras mam nadzieje, że będzie ich tyle ile w wersji na PS3 lub Xboxa
Ja będę starał się używać gotowych ras, ale będę je edytował, aby były bardziej podobne do realnych ras :)Już nie mogę się doczekać jak stworzę araba i jakiegoś innego konika :) Mogli by zapowiedzieć zwierzaki teraz i były by codziennie nowe info aż do premiery, przynajmniej bym się tak na nie nie grzał xd
manika360
27.08.2011, 13:26
Łaaaał:O
Dużo zdjęć tak w ogóle Podoba mi się styl nowych mebli
Ojoj cały czas szukam informacji o zwierzakach
Coś mi odbija.boję się siebie.
Czekaj..Czekaj tam jest...PAN KLOCEK!!!
SUPEERRRRR!!!!!
Spectrum
27.08.2011, 13:30
http://www.blackypanther.de/download/blackypanther/11_3/GamesCom/CIMG4565.JPG Czy ktoś ze znawców koni z forum powie mi czy to Arab?
http://www.blackypanther.de/p.php/2011_08/50127/fec3bd497e.jpg
Piękny ten mopsik i te inne małe, czarne psy ze zdjęć które dała olanowiak, jestem zakochany w tych pieskach i widać, że są o niebo ładniejsze od tych w 'dwójce'
Séverine
27.08.2011, 13:40
Piękny ten mopsik i te inne małe, czarne psy ze zdjęć które dała olanowiak, jestem zakochany w tych pieskach i widać, że są o niebo ładniejsze od tych w 'dwójce'
Zgadzam się, małe psiaki wyglądają super, tak łagodnie ;)
http://www.blackypanther.de/download/mammut/11_3/gamescom/Screenshot-167.jpg
http://www.blackypanther.de/download/mammut/11_3/gamescom/Screenshot-169.jpg
I ogólnie wszystkie ozdoby na ścianę są świetne!
Ktoś jeszcze zwrócił uwagę na ten obiekt? Ciekawe, dla których to zwierząt. Pewnie dla ptaków. Byłoby super, gdyby mogły siedzieć na tym, zamiast w klatce - wygląda to o wiele ładniej :) A może to jakaś dziwna zabawka dla kota?
http://www.blackypanther.de/download/mammut/11_3/gamescom/Screenshot-241.jpg
http://www.blackypanther.de/download/blackypanther/11_3/GamesCom/CIMG4565.JPG Czy ktoś ze znawców koni z forum powie mi czy to Arab?
to raczej koń pełnej krwi angielskiej. ewentualnie angloarab.
jezuuuuuuuu, jeszcze 2 miesiące. ja to z okna normalnie wyskoczę jak dostane te zwierzaki xD
manika360
27.08.2011, 15:23
Ktoś jeszcze zwrócił uwagę na ten obiekt? Ciekawe, dla których to zwierząt. Pewnie dla ptaków. Byłoby super, gdyby mogły siedzieć na tym, zamiast w klatce - wygląda to o wiele ładniej :) A może to jakaś dziwna zabawka dla kota?
http://www.blackypanther.de/download/mammut/11_3/gamescom/Screenshot-241.jpg
Hmm Myślę że to dla ptaka bo jak na przykład wypuścisz go z klatki będzie na tym siedział.Co nie zmienia faktu że Papugi będą mogły chodzić po ziemi
Spectrum
27.08.2011, 15:54
Mi się wydaje, że to dla gryzoni te małe gniazdka są dla nich jak ulał :) I nie cytujcie z obrazkami bo się przestaną wyświetlać i dzięki za odpowiedź co to za rasa konia suomi :)
Piękny ten angloarab zakochałem się w nim :P
anie_1981
27.08.2011, 16:01
Araby są ładniejsze... Moja ulubiona rasa. A zabawka jest raczej dla ptaków. Te "gniazdka" to miseczki na wodę i ziarno. Ptaki bawią się dzwoneczkami.
TheSimka3
27.08.2011, 16:24
To jest raczej jakieś siedzonko wielofunkcyjne dla ptaków :)
Spectrum
27.08.2011, 16:54
No niezłe y ta zabawka dla ptaków mam nadzieję, że będzie taka opcja aby ptak któr wyleci z klatki mógł usiąść na stole, blacie czy ragale na książki
i papuga miała by cały czas otwartą klatkę i wychodziła by z niej kiedy chce :) Zrobię pomieszczenie dla tych małych zwierząt, aby zobaczyć jakie interakce oferują :P
A ptaki tak w ogóle będą latać? Czy może będą na zasadzie gołębi (one były tylko ozdobą) z Po Zmroku i będzie się je łapało jak będą dreptać w kółko? Bo nigdzie nie widziałem info o tym i tak sobie teraz pomyślałem, że jak mają dreptać tylko to kicha!
Mam dziwne przeczucie, że ptaki będą do kolekcjonowania - drepta po ziemi, łapiesz go i wkładasz do plecaka, a w domu wykładasz do klatki. I opcje byłyby wtedy tylko "nakarm" i "oglądaj", jak na rybkach w akwarium.
Dziwne, że twórcy zrobili dla ptaków aż dwa obiekty - klatkę i gałąź :P
Ten "dziwny przedmiot" to dla mnie biurko, na którym będzie mógł siadać ptak. Albo biurko i zabawka dla kota, bo to na gałęzi wygląda jak kłębek do zabawy.
Dla mnie to dziwne. Kto łapie dzikie ptaki i wkłada je do klatki w domu?
W sumie rybę też można włożyć do akwarium, chociażby rekin w kuli :)
-anisia-
27.08.2011, 18:41
Za niskie na biurko. To raczej cos dla ptakow, bo na samym srodku sa gazety na ich kupki.
Dla mnie to i tak biurko :P Może i za niskie, ale kształty bardzo podobne.
Séverine
27.08.2011, 19:54
Dla mnie to i tak biurko :P Może i za niskie, ale kształty bardzo podobne.
Lodówka jest szafą bo jakby była drewniana to by była podobna :D
Mi to wygląda na coś dla ptaków, moja ciocia nawet kiedyś miała dla swoich papug coś podobnego tylko, że to na dole było mniejsze. Wisi dzwoneczek, są dwie miseczki i pojemnik z gazetami, na dole jest karma. To na pewno dla papug.
Spectrum
27.08.2011, 19:58
to pewnie Papużki będą się tam załatwiać :) Fajna ta gałąź nie pokazywali jej wcześniej :P
Dla papug i kropka no przecież to logiczne, skoro gałąź jest i dwie miseczki, widział ktoś gałąź dla gada bez szyb i z miseczkami? No bo przecież to nie dla jeża...
anie_1981
27.08.2011, 21:58
Posiadacze ptaków często robią takie drzewka dla ptaków, żeby ptaki miały gdzie lądować gdy są wypuszczane z klatki. Ja też kiedyś miałam w pokoju takie niby drzewko, ale zrezygnowałam z tego, bo za dużo zajmowało miejsca. W Simsach raczej na pewno kupię to ptakom.
To jest dla ptaków. Widać na pierwszy rzut oka :).
Chyba pierwszym zwierzakiem jakiego kupię będzie papuga ;).
Mnie ciekawi kilka rzeczy :
Czy będzie taki "mechaniczny byk" bo mówili że ma być ?
Jakie będą aspiracje życiowe simów związane ze zwierzętami ?
Jakie będą kontakty pomiędzy zwierzakiem a zwierzakiem ?
i jeszcze kilka rzeczy ale muszę sobie przypomnieć
TheSimka3
28.08.2011, 07:56
To nie jest biurko tylko zabawka dla ptaków.
Wampirencja
28.08.2011, 08:13
Mnie zastanawia, czy Śmierć faktycznie będzie już przyjeżdżać na koniu białym [w trailerze było cóś takiego]...
Oraz czy koń będzie się zwał Pimpuś :)
Wampirka, a co do tego konia i kosiarza to ja myślę, że on zabierał martwego konia w zaświaty :D
Spectrum
28.08.2011, 09:23
Ale była o tym mowa, że śmierć od wyjścia zwierzaków będzie jeździć na koniu, czytałem gdzieś, ale nie pamiętam gdzie
Na simswiki było o tym wspomniane, ale wątpię, żeby wprowadzili aż taką zmianę do gry. Moim zdaniem rzeczywiście kosiarz zabierał konia, ponieważ ten umarł.
Dziwna rzecz, jeśli śmierć miała by jeździć na koniu to by zrobili z tym głupim wzorem, że cały czarny koń z kośćmi. Wydaje mi się równierz, że zabierała konia w zaświaty,no bo jak pies umarł na zwiastunie to był też taki teleport tylko, że u góry i psa wciągał.
Nie wciągał psa, to śmierć wrzuciła tam patyka i pies za nim wskoczył.
anie_1981
28.08.2011, 11:14
Ale wtedy Mroczny nie miał wierzchowca, prawda? Czyli zabieranie koni będzie się tak odbywać, że Mroczny go dosiądzie i razem odjadą.
Co do zabierania psów, to w dwójce to było piękne. Śmierć rzucała patykiem, a pies za nim biegł i powoli znikał... aż się łezka w oku pokazuje...
Ciekawe jak będzie umierał kot.
Karel13: Pomyliłem się tylko.
http://www.simowie.info/News:Jazda_na_koniu_video_28.08.11 - jazda na koniu.
Spectrum
28.08.2011, 12:32
Za co ta simka trzyma tego konia za skórę, z tego co się orientuje koń powinien mieć kantar na pysku aby można było nim kierować a ta simka to chyba za grzywy go ciągnęła :O
Tam było napisane, że ona nie ma jeszcze umiejętności jeżdżenia na koniu, dlatego tylko szła, nie biegła. Więc może dlatego ciągnęła go za grzywę :)?
Spectrum
28.08.2011, 13:07
No może, ale to i tak nie realne, bo jechała po ulicy :O
Co ma jechanie po ulicy wspólnego z ciągnięciem za grzywę?
http://www.youtube.com/watch?v=35uFjfvTlqU&feature=player_embedded
Na filmie są wreszcie pokazane mniejsze zwierzęta :D
Filmik z The Sims™ 3: Zwierzaki. (http://www.youtube.com/watch?v=35uFjfvTlqU&feature=player_embedded)
Zostałem ubiegnięty z tym filmikiem :( A więc edytując wypowiedź dodam, że mało ruchliwe te małe zwierzątka, ale fajne było to "mrowisko".
Vallentina
28.08.2011, 14:52
Tabela długości życia u zwierząt :
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=pl&u=http://sims.mixei.ru/the-sims-3-pitomtsy-stati-i-intervyu/tablicza-prodolzhitelnosti-zhizni-pitomczev.html&usg=ALkJrhgTvrxmYXs9_RfQcOdY7YnustSHPg
Ciekawa tabela ^^ Filmik też fajny, ale z tego co widziałam to nie pokazali tej komody z gałęzią, czy tam drzewem xD I zastanawiam się czemu..
Tam jest chyba jakiś błąd, bo przy okresie życia psa "długi" w starszym jest 3.
Co do jazdy Kostuchy na koniu to ja myślę, że może na koniu będzie przyjeżdżać tylko w wypadku śmierci zwierzaka?
anie_1981
28.08.2011, 15:12
No w końcu jakieś info o drobnej zwierzynie! Się tak cieszę :D Nie wydają mi się mało ruchliwe. Podobają mi się i naprawdę nie wiem, dlaczego niektórzy marudzą na ich grafikę. Powiedziałabym, że grafika małych zwierząt jest "simsowa". Pasuje do tej gry i w ogóle mi nie przeszkadza. Już się nie mogę doczekać.
No a co do jazdy konnej, to skoro ta Simka miała niski lvl jeździectwa, to się nie czepiam. Nie powinna jeździć w miejscach publicznych, tylko w stadninie i powinna być na lonży (sznurek), skoro trzyma się siodła i dopiero się uczy. Ale to tylko gra. Zniosę wszystko, byleby w końcu mieć koniki!
justinea4
28.08.2011, 16:45
Przyznają, że te mniejsze zwierzęta wyglądają dużo lepiej w klatkach niż wcześniej pokazane na wolności (a w każdym razie ich wygląd mnie już nie martwi ; )). Co długości życia, to mam nadzieję, że będzie można ją regulować według własnego uznania, tak jak obecnie u Simów. A jeśli mowa o jeździe konnej to niestety na lonżę bym nie liczyła, chociaż fajnie byłoby, gdyby opcja jazdy na lonży pojawiała się w dzieci. No, ale cóż... wszystkiego nie można mieć ;)
Spectrum
28.08.2011, 17:04
Mam nadzieje. ze jednak bedzie mozna powozic lejcami bo tak za grzywe to przesada
@up: Mi się wydaje, że ona trzymała za siodło nie za grzywę.
Spectrum
28.08.2011, 17:21
No tak faktycznie,
i niepokoi mnie ciagle sterowanie zwierzakami u mnie beda mialy wolna wole i tylko koty beda mogly wychodzic z domu bez sima, bo to troche nie realne jak pies czy kon idzie sam do parku
Mnie to nie niepokoi, ponieważ fajnie będzie patrzeć oczyma zwierzaków (mimo, że to oczy twórców :))
Spectrum
28.08.2011, 17:44
No tak ale boję się, że zwierzaki za bardzo zdominują rozgrywkę, znając życie w mojej rodzince jak już znudzą mnie pozostałe zwierzaki będzie koń i pies :)
Wampirencja
28.08.2011, 17:47
Serio, żadnego fana twórczości Pratchetta? Huh. Wydawało mi się, że biały koń byłby właśnie nawiązaniem... no ale nic. Mam nadzieję, że jednak Śmierć będzie mieć białego konia Pimpusia.
Skoro ZNOWU ograbili mnie z przyjemności posiadania królika w grze.
Spectrum
28.08.2011, 17:50
No ja też chciałbym mieć króliczka to słodkie stworzonka, koleżanka ma i jak u niej jestem w domu to zawsze się z jej królikiem bawie
Super są te drobne zwierzątka! Tylko ten gryzoń, który biegał w karuzeli nie ruszał nogami... Nie ukrywam, że mi to przeszkadza.
On chyba kończył bieganie w tym i się po tym "ślizgał".
Wątpię :P, to było z prętów. Ale w końcu to tylko gra...
Wiem, że było z prętów, ale ja też miałem chomika i jak biegał po tym, to jakoś musiał się zatrzymać więc przestawał biec i wtedy to zanim się zatrzymała ta kula to przez chwile nim robiło, jak by np. był na huśtawce. Tak samo wygląda to na filmiku.
Co do małych zwierzaków, powiem tak - nawet, jeśli to będzie tak jak przeczuwam, czyli tylko łapie się zwierzaka, a w domu wpuszcza do terrarium/klatki, to i tak jestem w pełni usatysfakcjonowana, bo wyglądają na tym filmiku bardzo ładnie, poruszają się dość żywo, z każdego rodzaju jest po kilka gatunków. Mi to zdecydowanie wystarczy, będą świetnym urozmaiceniem.
Poza kotem i psem jest jeszcze koń, będzie nowe miasto, dużo obiektów dla zwierząt - ten dodatek zapowiada się pod każdym względem o wiele lepiej, niż ten z dwójki. Żeby tylko nie było zbyt wielu bugów, a będę zachwycona, bo nie nastawiałam się entuzjastycznie, żeby się nie zawieść, a tu każdy news przynosi nowe, pozytywne wiadomości ;)
Coraz bardziej podobają mi się konie, jest do nich masa obiektów, pewnie dlatego, że to nowość w The Sims. Początkowo planowałam zrobić sobie po jednym zwierzaku z trzech rodzajów i potem zastanowić się, które hodować najpierw, ale teraz myślę, że zrobię rodzinę z jednym psem i jednym kotem, żeby je także poznać, ale poza nimi zrobię parę koni, klacz i ogiera, i na nich się skupię - nauka jazdy, budowa stajni, źrebięta... :)
@nmin: Zgadzam się z pierwszym wątkiem w zupełności, ale fajnie by było gdyby ptaki mogły latać. W opisach The Sims Średniowiecze: Piraci i Bogaci papugę, można karmić, nauczyć mówić i atakować nią ludzi to niech w Zwierzakach, będzie możliwość karmienia, nauki mówienia i wypuszczania, aby latała.
Co to za "maskotka" jest to jakiś ważny/znany obiekt ?
http://farm7.static.flickr.com/6209/6066523543_e26d1245ee_z.jpg
Narutoman
28.08.2011, 22:55
W simach 3 często widuje tego króliczka, w the sims 3 store jet na obrazie, za darmo, można go też wyrzezbic, a w the sims 3 zwierzaki jest lód w kształcie tego króliczka i jest kilka takich skrzatów
anie_1981
29.08.2011, 07:47
Te króliczki nie są zbyt ładne, wolałabym wersję włochatą i ruchomą :P A co to gryzonia, to moim zdaniem to jednak szynszyla, tylko jak zwykle mało dopracowany. Przypomina mi mojego samca szynszyla, był krótkowłosy i miał długi, włochaty ogon. Taki właśnie jest ten gryzoń ze screenów. Za to moja samiczka była zupełnie inna, miała krótszy ogon, dłuższą sierść i była grubsza, masywniejsza.
A wracając do grafiki zwierzątek małych, to ktoś tutaj powtórzył to, co ja już wcześniej pisałam, drobna zwierzyna wygląda lepiej w terrariach, niż na wolności. Ja jestem w 100% zadowolona z ich wyglądu :P
Mi tez się podobają, ale wolałbym żeby ta ,,szynszyla" ruszała nóżkami :P. Na pewno będę ją miał, jest słodziutka.
Teraz jest wszystko ładnie pięknie, ale ciekawe ile będzie bugów. Pewnie będę musiał przeprowadzić swoją rodzinę do innego miasta. Ale to akurat dobrze :).
anie_1981
29.08.2011, 09:01
Karel13, już ktoś komentował to... Mam chomika i wiem jak wygląda gryzoń, który skończył kręcenie się w kołowrotku i chce z niego wyjść. To, że w tym momencie ten gryzoń nie ruszał łapkami, jest całkowicie normalne i naturalne. Jak on ma wyjść, jeśli ciągle będzie przebierał łapkami..? Obejrzałam jeszcze raz ze szczegółami ten filmik i nie widzę tam niczego nienaturalnego.
To jest króliczek lodówkowy bo tak się zwie :)
A ten na lamie to jest gnom. Już o tym słyszałem i nawet na prawym uchu ma czapeczkę gnoma :)
Czyniąca_Hałas
29.08.2011, 10:15
Ten króliczek mnie przeraża. Są takie stroje dla małych dzieci w Karierze. Jeżeli dzieci nie będą mogły jeździć konno na dużym koniu, to chciałabym, żeby chociaż jeździły na kucykach. Ale to chyba marzenie nie do spełnienia.
Ale kucyków chyba nie będzie, czy będą ?
Dzieci nie mogą uczyć się jazdy konno, pisało, że od nastolatka wzwyż.
Anie, to ja już to komentowałem. Ja też miałem chomika i widziałem jak schodził z tej karuzeli, tyle, że ja nie miałem ze szczebelków, tylko jednolitą, bo takie są zdrowsze dla gryzoni. To raczej niemożliwe, żeby gryzoń ślizgał się na szczebelkach :). Ale wierzę Ci Anie, że obejrzałaś ten filmik szczegółowo i zdam się na Twoje obserwacje. Niech będzie, że to stworzonko będzie ruszać kończynami.
EDIT:
Kucyków nie będzie.
Karel13: Ja też to komentowałem http://forum.thesims.pl/images/smilies/rolleyes.gif I on się nie "ślizgał", ja złego określenia użyłem, po prostu jakoś musiał się zatrzymać nie. Zobacz ten filmik, może lepiej nas zrozumiesz Link (http://www.youtube.com/watch?v=jnx_HsyE-5w)
ODBIJA MI!!! Zaraz nie wytrzymam! Niech zwierzaki będą szybciej , bo wybuchnę. Jak to dostane chyba, to chyba... nawet sama nie wiem!
Narutoman
29.08.2011, 10:35
simkami - mam to samo :D
Ja tylko o tym myślę! Na sprawdzianie będę pisała The Sims 3 : Zwierzaki , The Sims 3 : Zwierzaki... i tak dalej.
Spectrum
29.08.2011, 10:41
A tutaj mam zdjęcia Sarny kozła i kozy, jakby ktoś nie wiedział, chyba będą samce i samice
http://farm7.static.flickr.com/6195/6067071120_06dbb0bb98_z.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6201/6066526465_1463667461_z.jpg
Może i ktoś już dodał te zdjęcia ,ale ja jeszcze raz dodam jak coś: http://www.youtube.com/watch?v=sQgd_2huLVQ&feature=related
lol ale fajnie wyglądają konie :http://www.youtube.com/watch?v=C1OHPjNtr1E&NR=1
Jeżeli to był kozioł i koza to być może będą też przedsmaki pór roku.
Bo samiec ma krótkie rogi a w ciągu roku rogi są gubione i odrastają, no chyba że to młody samczyk i że jeszcze mu nie urosły różki :)
A tu link z gamepleya http://www.youtube.com/watch?v=xm2-k-uiCcQ&feature=related
Jest tu pokazana kąpiel psa oraz interakcje z otoczeniem i między zwierzętami :)
Spectrum
29.08.2011, 12:17
raczej nie wprowadzą do simsów takiej realności, ale było by fajnie jakby co jakiś czas można by było znaleźć w lesie róg samca sarny
Ejak, ja widziałem ten filmik. Dlatego napisałem, że to coś nie rusza nogami :).
anie_1981
29.08.2011, 12:24
Zwróć uwagę na gryzonia, gdy pokazywana jest papuga w klatce, wtedy gryzoń biega w kołowrotku i może niezbyt wyraźnie widać, kołowrotek jest akurat ustawiony pod takim kątem, że zasłania gryzonia, ale on rusza się całkiem naturalnie. I powtarzam po raz enty, to normalnie, że gryzonie nie ruszają łapami gdy chcą zatrzymać kołowrotek by z niego wyjść. Ale wybiegł z niego ruszając kończynami... Z resztą sam zobaczysz, jak kupisz grę. Można narzekać na coś, co jest źle zrobione, ale narzekania na zapas nie rozumiem :O
O jaaa. Dla mnie to jest bardziej burunduk [wiewiórka amerykańska] niż jakiś tam chomik czy szynszyla. Papuga jest świetna :D Koty podobają mi się najmniej. Te zwierzęta 'drugoplanowe' szopy, jelenie itd najbardziej mi się podobają :)
Spectrum
29.08.2011, 12:29
tylko te szopy mają jakąś dziwną budowę kojarzą mi się z lemurami, wolałem te z marcowego zwiastuna i to jest na razie jedyna chyba rzecz do której mam zastrzeżenie jak na razie
Anie... Ja nie narzekam na zapas. Wiem, że jak chcą wyjść to nie ruszają nogami, widziałem też jak gryzoń bardzo naturalnie ruszał ogonem. Jednak widziałem ten filmik tylko dwa razy i nie rozumiem po co się denerwujesz i teraz nie wmawiaj mi, że tak nie jest.
EDIT:
Burunduki występują w odmianie szarej?
Jeszcze raz obejrzałem filmik. Odwołuję to co napisałem o ogonie. Widzieliście jak nienaturalnie ten gryzoń zszedł z karuzeli? Oglądam to cały czas w kółko. Nie mogę się pomylić. Niby zeskoczył, ale ze sztywnymi łapkami.
Spectrum
29.08.2011, 12:34
http://www.youtube.com/watch?v=kTGW928lumY
tutaj jest filmik z tym gryzoniem, i mi on pasuje jest słodki, ale w grze nazwą go szynszylą, znowu :) a wydaje mi się, że szynszyla jest większa :)
Chociaż cieszę się, że w ogóle są gryzonie :). Zobaczymy jak to będzie wyglądać w grze.
EDIT:
Burunduki występują w odmianie szarej?
Oczywiście.
Dla mnie naturalny jest ten gryzoń :\
Ja jeszcze bym chciał żeby wiewióra biegała po drzewie obok mojego domu i podbierała jedzenie ze stołu na tarasie ale to graniczy z cudem.
A burunduki są śliczne racja :)
Jak myślicie będą świnki morskie? :) Bo gdzieś widziałem screen z karmą na której opakowaniu była świnka :)
Einarr - ten Fredzio (gryzoń) jast prze słodki
TheSimka3
29.08.2011, 14:08
Fajnie dzieci będą mogły prowadzić psa na smyczy :)
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=ru|pl&rurl=translate.google.com&twu=1&u=http://sims.mixei.ru/the-sims/the-sims-3-pito-fan-screen/sims-3-pets-5434.html&usg=ALkJrhglM
manika360
29.08.2011, 14:09
Dla mnie nie jest ważne czy Gryzoń będzie ruszał łapkami czy nie,Albo że będzie skakał dwa albo trzy centymetry.Mnie tam nie obchodzi wygląd interakcji bo nie będe na nie cały czas patrzeć.Ważne jakie będą interakcje!!!
Ptaki mogą siadać na podłodze :)
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=ru%7Cpl&rurl=translate.google.com&u=http://sims.mixei.ru/the-sims/the-sims-3-pito-fan-screen/screen-sims-3-pets57-5386.html&usg=ALkJrhi1I82neD-ccDhVRQscXODqAOhVNQ#joomimg
Narutoman
29.08.2011, 14:31
To jest stare zdjecie
anie_1981
29.08.2011, 15:10
No i akurat ten ptak jest jeszcze "wolny". No a przynajmniej tak myślę.
http://www.youtube.com/user/simspolska
Nie wiem dlaczego, ale strasznie wolno mi się to ładuje... Widzę, że w tytule są zwierzaki, więc wklejam tutaj :).
EDIT:
Pokazane jest, że EA ma ze zwierzaków ogromny dochód.
Nie ma tam nic ciekawego, tylko że to najlepiej sprzedająca się gra itd, itd, oprócz...
0:57
JEZU!JEZU!JEZU!JEZU!JEZU!JEZU!
Toż to... toż, nie wiem co powiedzieć...
No tak, Ea potrafi zrobić reklamę gry, gorzej już z jej wykonaniem.
guniaaxd
29.08.2011, 16:01
mały kotek :p bez ogonka. ale jak to możliwe że gdzieś (jakoś pod koniec) jest pokazana wystawa z grami a tam są już zwierzaki?
oo dopiero też zauważyłam kota z malutkim kikutem to pewnie BObtail :) ktoś zna tą piosenke??
edit. juz mam piosenke :)
Narutoman
29.08.2011, 16:15
anjanka - a powiesz jak sie nazywa? :)
jasne :)
Another One Down - Asher Roth
Dzięki anjanka. Już jakiś czas temu pytałam o tę piosenkę.
Faktycznie, ten kotek ma krótki ogon. Ciekawe.
Narutoman
29.08.2011, 16:54
Dzięki anjanka
jak ja chce te zwierzaki :D
Spectrum
29.08.2011, 16:55
w 'dwójce' też był Bobtail, a to popularna rasa w USA więc nie dziwie się, że dali do trójki
manika360
29.08.2011, 17:13
To będzie podobało się Sims 3 zwierzaki że wreszcie nie będzie takich
wszystkich samych małych:Kotków,Szczeniaków,Źrebiąt
Ale będą się różniły ogonkami umarszczeniem pyszczkiem :D
@nmin: Zgadzam się z pierwszym wątkiem w zupełności, ale fajnie by było gdyby ptaki mogły latać. W opisach The Sims Średniowiecze: Piraci i Bogaci papugę, można karmić, nauczyć mówić i atakować nią ludzi to niech w Zwierzakach, będzie możliwość karmienia, nauki mówienia i wypuszczania, aby latała.
Co to za "maskotka" jest to jakiś ważny/znany obiekt ?
http://farm7.static.flickr.com/6209/6066523543_e26d1245ee_z.jpg
Ten króliczek po raz pierwszy pojawił się w TS2, nie pamiętam w którym dodatku, w każdym bądź razie był tam jako ozdoba na ścianę. A tutaj mniemam, że reprezentuje Magicznego Gnoma, jako że każdy dodatek ma własnego (króliczek ma czapkę gnoma na uchu). Bo te zwierzaki z czapkami gnomów to gnomy zwierzęce pewnie jakieś :P a ten to jest noo, jakby gnom właściwy. A to, że gnoma nie przypomina fizycznie to nie szkodzi, w Karierze miś Abrakadabra wygląda jak pluszak Jasia Fasoli, a jednak jest Magicznym Gnomem :D
TheSimka3
29.08.2011, 17:39
Szkoda tylko że w zwierzakach nie będzie królików i zajęcy....
justinea4
29.08.2011, 17:59
Chyba były te zdjęcia : przetłumaczyłam to w google, więc będzie "nie po polsku":
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=ru|pl&rurl=translate.google.com&u=http://sims.mixei.ru/the-sims/the-sims-3-pito-fan-screen/sims-3-pets-5413.html&usg=ALkJrhhXRtpAKx1ptTwsHxD0dbpgnCvKtQ#joomimg
"Miłośnik zwierząt. Sim, przyjaciel zwierząt. Kocha wszystkich przedstawicieli królestwa zwierząt i ma szczególne korzyści w odniesieniu do nich" (mniej więcej :) )
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=ru|pl&rurl=translate.google.com&u=http://sims.mixei.ru/the-sims/the-sims-3-pito-fan-screen/sims-3-pets-5411.html&usg=ALkJrhj_gu4TLTePM-kjXoRtkAPaUNXb0A#joomimg
"Miłośnik psów. Sima z cechą miłośnika psów łączą bardzo szczególne stosunki ze swoimi psami".
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=ru|pl&rurl=translate.google.com&u=http://sims.mixei.ru/the-sims/the-sims-3-pito-fan-screen/sims-3-pets-5437.html&usg=ALkJrhic05v16oJuMbOXrsylPRyBLfQVZw#joomimg
To chyba źrebak. Wygląda słodko : )
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=ru|pl&rurl=translate.google.com&u=http://sims.mixei.ru/the-sims/the-sims-3-pito-fan-screen/screen-sims-3-pets-5468.html&usg=ALkJrhghw7bGRX1qtlBezu9RJiNOX7fC_w#joomimg
Nie wiem, co to za ptak. Może kanarek?
Narutoman
29.08.2011, 18:05
justinea4 słodkie źrebiątko :)
i co to za nowości na twoim blogu? ;)
Justinea4 źrebaczek jest SłItAśNy :D A co to tego " kanarka" to chyba nie jest kanarek, bo kanarki są bodajże całe żółte, a ten ma taki czarny łebek...
anie_1981
29.08.2011, 18:28
Im więcej nowości tym bardziej nie mogę się doczekać. A ten ptaszek to możliwe, że kanarek. Ale oczywiście nie można mieć pewności przy takim oddaleniu.
-anisia-
29.08.2011, 18:40
Co raz lepsze te nowosci. Juz nie moge sie doczekac,zeby i w swojej rodzince miec przeslicznego zrebaczka :D
Ja również nie mogę się doczekać. Od razu stworze kota, psa, i konia i pełno małych zwierzaków. Wiadomo, czy będzie można adoptować zwierzaki ?
A co to tego " kanarka" to chyba nie jest kanarek, bo kanarki są bodajże całe żółte, a ten ma taki czarny łebek...Kanarki są różne. Ja miałam żółtego. Ptak na screenie ma czarny łebek i czarne skrzydła, spójrz na te kanarki, mam nadzieję, że zdjęcia nie za duże na forum:
http://www.focus.pl/uploads/pics/kanarek.jpg
http://www.blogi.szkolazklasa.pl/privefiles/blog-2841/kanarek%201.JPG
Jak widać, nie wszystkie są żółte, ale nie zmienia to faktu, że to może być jakikolwiek ptak. Okaże się po premierze ;)
Hm... Nic mi na ten temat nie wiadomo, ale podejrzewam, że tak. W końcu, gdyby była rodzina wolna od zwierząt, a potem nagle zdecydowałaby się na posiadanie jakiegoś pupila, to nie widzę tutaj żadnej innej opcji niż adopcja jednego ze schroniska, czy czegoś tego rodzaju. Dla mnie bezsensem byłoby umieszczanie w grze opcji "Stwórz zwierzaka" gdzie indziej, niż w CAS. Jednak to tylko moje zdanie. A tak swoją drogą, powtórzę to, co wszyscy inni zdążyli już tu napisać- wprost nie mogę doczekać się premiery! (już widzę jak mój mały kiciuś hyca sobie po domku :3) Btw. na jednym z podanych filmików, zauważyłem taką fajną fortecę właśnie dla mych ulubionych kociaków. Jest zajedwabista! :D
EDIT: Cóż, nigdy nie byłem w posiadaniu kanarka, w ogóle w swoim domu nie miałem jakiegokolwiek ptaszyska, a moja wiedza ornitologiczna jest dość ograniczona, więc nie ciągnie mnie jakoś dodawanie jakiejś tam papugi do mojej simowej rodzinki.
Nie wiedzialam, ze kanarki moha miec zolty lebek :) Ale mysle, ze to jest jendak kanarek ;) Nie bede originalna : Nie moge sie doczekac premiery!
Spectrum
29.08.2011, 19:33
Kurczę, coś czuję, że ptaki będą mogły tylko samotnie mieszkać w klatkach, a taki mały ptaszek w tak wielkiej klatce wygląda trochę dziwnie :\
W takiej wielkiej klatce jak znalazł całe małe stadko :)
A ten źrebak to wygląda, jakby miał głowę od dorosłego konia, jakoś tak nienaturalnie :D
Kanarek, czy nie, za bardzo mnie to nie obchodzi. Z tych malutkich zwierząt z pewnością zagości u mnie chociaż jeden żółw... I może jakiś gryzoń. A ten źrebak, to rzeczywiście, jak zmutowany. XD Ośmielę się nawet powiedzieć, że odrobinkę przerażający. Zaś jeśli chodzi jeszcze o te ptaki w klatkach- osobiście uważam, że na pewno nie będzie tak, iż jedna klatka = jeden ptak.
justinea4
29.08.2011, 20:10
Jeszcze opis cech :
http://simsvip.com/?p=1838
i moje tłumaczenie (proszę o wyrozumiałość, sporo tego było...):
1.) Poszukiwacz przygód. Zwierzęta są bardzo ciekawskie i chcą wszystko odkryć.
2.) Agresywny. Zwierzęta zazwyczaj nie są agresywne,a jedynie mają złe nastawienie, kiedy wchodzą w interakcje z innymi zwierzętami. Złe nastawienie często prowadzi do bójek.
3.)Głupi. Niczego nie podejrzewające zwierzęta często zapominają, co mają właśnie zrobić i łatwo się rozpraszają. Nie rozwijają szybko swoich umiejętności i cech, ale idealnie pasują do roztargnionych SImów.
4.)Niespokojny/tchórz. Przerażone zwierzęta są bardzo nerwowe i niespokojne.
5.)Leniwy. Zwierzęta mogą być po prostu leniwe, leżeć lub stać w jednym miejscu, ponieważ są bardzo zmęczone.
6.)Prosiak. Te zwierzęta pożerają swoje jedzenie [...]
7.)Zwinny. Zwinne konie są szybkie, silne i lubią skakać. Są doskonałe do pokazów skoków i nudzą się, gdy nie są zbyt aktywne.
8.)Przyjacielski. Zwierzęta z przyjacielskim usposobieniem łatwiej radzą sobie nie tylko z innymi zwierzętami ale również mają lepsze relacje z Simami.
9.)Geniusz. Genialne zwierzęta zawsze mają rozum. Szybko uczą się nowych umiejętności i cech i dobrze dogadują się z innymi zwierzętami i genialnymi Simami.
10.)Hiperaktywny. Hiperaktywne zwierzęta nie są zbyt aktywne i zostają w jednym miejscu. Możesz zwiększyć ich energie znacznie szybciej i zachować ją znacznie dłużej.
11.)Łowca. Zwierzęta z instynktem łowieckim są znakomite to znajdowania ofiar i łapania ich.
12.)Hałaśliwy. Zwierzęta są bardzo głośne i mają mocny głos, mogą muzykować razem ze specjalnym Simem, grającym na instrumencie.
13.)Nerwowy. Nerwowe konie widzą we wszystkim przerażenie niebezpieczeństwo i drobiazgi bez znaczenia. Nadają się z neurotycznymi Simami, którzy mają ten sam problem.
14.)Nieniszczący. Nieniszczące zwierzęta są bardzo delikatne , meble są bezpieczne i nie ma dziur w ogrodzie.
15.)Porządny. Zwierzęta są schludne i czyste, oraz lubią być kąpane.
16.)Spokojny. Ciche zwierzęta nie robią wiele hałasu.
17.)Łagodny. Łagodne konie są najcichsze w ich stadach. Zazwyczaj łatwiej sobie nimi poradzić.
18.)Szybki. Szybkie konie są biegaczami ze świata zwierząt. Kochają galop i mają naturalny talent do turniejów wyścigowych. Trzeba jednak wiele wysiłku,żeby były zadowolone.
19.)Lubi pływać. Wbrew powszechnemu przekonaniu nie wszystkie psy lubią pływać. Ale one dostały tą cechę, nigdy nie mają tego dosyć!
20.)Nieśmiały. Nieśmiałe zwierzęta czują się swobodnie, gdy są w pobliżu swoich Simów. W obecności innych zwierząt i Simów czują się trochę nerwowo.
21.)Skok faul. Niektóre konie preferują trzymać nogi na ziemi. Jeśli koń nie skacze tak jak ten, nie będzie mniej lub gorzej skakał na zawodach i wyścigach terenowych. Być może to sprawia, że nawet jego gniew ma swoje błyszczące przeszkody!
22.)Dumny. Ugaszczanie po królewsku zwierząt i oczekiwanie na lepsze zawsze przychodzi pierwsze, , złe warunki higieniczne, są dla nich przerażające.
23.)Uparty. Uparte konie są uparte i nie współpracują dobrze z Simami. NIe potrzebują kontaktu z obcymi Simami lub dotykania przez nich i mogą nawet nastąpić na Sima, którego nie lubią. Uparte konie mają dziwne powinowactwo do złych i podłych Simów.
24.) Odważny. Konie są szczególnie dzielne i odważne w radzeniu sobie z chaosem systemu zraszaczy, alarmem przeciwpożarowym i przeciwwłamaniowym oraz innymi destrukcyjnymi rzeczami.
25.)Wierny. "Pies jest najlepszym przyjacielem SIma"- jest takie powiedzenie, gdzie jest dużo prawdy. Lojalne psy lubią spędzać czas ze swoimi Simami. I uczą się szybciej niż inne psy.
26.)Niezależny. Zwierzęta są nie tylko niezależne od siebie, ale również sprawia im więcej zabawy samotność, niż zabawa z innymi.
27.)Nieposkromiony. Nieposkromione konie nie są przyzwyczajone do noszenia siodła na plecach. Musisz siodłać go przez chwilę zanim ci zaufa i ćwiczyć jazdę dopóki nie zaakceptuje każdego jeźdźca.
28)Swawolny. Rozbrykane zwierzaki zawsze będą się bawić i są zupełnie beztroskie.
29.) Wodowstręt. Nie lubiące wody zwierzęta mają naturalną awersję do wszystkiego,co wiąże się z wodą. W wodzie z pewnością nie są szczęśliwe.
30.)Destrukcyjny. Czy to niszczenie mebli, czy kopanie dziur w ogrodzie- niszczycielskie zwierzęta zaprowadzą chaos na całym świecie!
Spectrum
29.08.2011, 20:32
dzięki za przetłumaczenie cech, chyba wiem już jakie dam moim zwierzakom :P
Bardzo fajne cechy wszystkie, ale zawiodłem się na "niezależnym", bo myślałem, że będzie to coś w stylu, że będzie sobie sam radził, a nie, że będzie podobnie jak Sim, który ma cechę samotnik.
Oj, a ja nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystkie jakoś mi pasują. Już nawet układam sobie w głowie charaktery dla mych milusińskich. Martwią mnie jednak ikonki cech, bo przy niektórych niemalże padłem ze śmiechu. (agressive, nervous XD)
podobają mi się cechy, hmm...teraz myśle jakie dać można tylko 3 tak???
ktoś na all zamawia Zwierzaki?
Jak to? Tylko trzy? Nie zgadzam się! Niech dadzą już chociaż cztery, bo trzy to stanowczo za mało, bynajmniej dla mnie. A, i tak, ja na 100% zamówię, bo chcę mieć do dyspozycji tego skunkso-kota i tygryso-psa. >3
Ja nie zamawiam. Kupię w dniu premiery w ,,karfurze" :).
KD - Skunskso kot i tygryso pies są tylko na konsole.
Weź! T^T A miało być tak cudnie... No nic, w takim razie uczynię podobnie jak Karel i grę kupię dopiero w dniu premiery. A szkoda, bo ten skunkso-kot szczególnie przypadł mi do gustu. Ehh...
A ten źrebak to wygląda, jakby miał głowę od dorosłego konia, jakoś tak nienaturalnie :D
Również to zauważyłam.
Co do umaszczenia kanarka i w ogóle małych zwierząt, to może będzie im można to umaszczenie zmieniać dowolnie?
TheSimka3
30.08.2011, 07:24
Zmutowane to źrebiątko O.o
Nie podoba mi się
Wątpię, by można było dowolnie zmieniać umaszczenie tych mniejszych stworzonek. To nie pasowałoby do gry. Ale trzeba być dobrej myśli...
manika360
30.08.2011, 09:36
Fajnie ze będzie tak dużo Cech wiem jakie już wybiorę moim zwierzaczkom
i justinea4 Chyba zrobiłaś błąd przy Hiperaktywnym
Napisałaś:
Hiperaktywne zwierzęta nie są zbyt aktywne i zostają w jednym miejscu
jak powinno być(Chyba że jestem głupia i to ja źle napisałam)
Hiperaktywne Zwierzęta są zawsze aktywne i nigdy nie pozostają w tym samym miejscu
Wiem wymagania przepraszam
http://www.simy.pl/typo3temp/pics/b52e30a6b4.jpg
Nowe zdjęcie, albo może stare, ale wydaje mi się, że jeszcze nie było. Zresztą bardzo ciekawe zdjęcie.
Spectrum
30.08.2011, 10:14
Już nie mogę doczekać się na więcej newsów :)
Ale niestety była o tym mowa już dawno, że będą tylko trzy cechy dla zwierzaka, widać to na gameplayach :)
Ten kot to duch. ?
I strzela super laserem jak jakiś x-men. ? [żart]
Co ten kot robi. ?
Spectrum
30.08.2011, 10:20
Może to umieranie kota ? Bo raczej duch jest przezroczysty, może to zombie :P ?
To jest screen ze zwiastuna konsolowego. Ten kot strzelał w coś tym ,,laserem" i to się chyba otwierało, ale nie jestem pewien.
Narutoman
30.08.2011, 10:29
to jest zdjecie z TS3 na konsole
TheSimka3
30.08.2011, 10:51
Miałam właśnie zamieścić tu to zdięcie :D
Hmm myślę że ten kot umiera a kostek go jakimś portalem zabiera czy coś w tym stylu
Hah, no mnie ten kot przywodzi na myśl takiego simsowego NyanCat'a. XD
TheSimka3
30.08.2011, 11:31
Wyobrażam sobie że ten promień to zapach karmy dla kotów
już się nie moge doczekać.Ciekawe cechy dla zwierząt
To jedna z właściwości karmy. Szkoda, że taka magiczna karma, to tylko na konsole będzie dostępna.
Widziałem gdzieś obraz, który będzie w simach... Przedstawiał on nyan cat'a :).
Serio? Hahaha! O boziu, a to dobre! XDD Tylko po kiego dawać do Simsów NyanCat'a?
anie_1981
30.08.2011, 12:46
Ja to już normalnie się nie mogę doczekać! Jeszcze tyle czasu do premiery... Za to kupiłam sobie dwie świetne gierki o konikach... Teraz mam się czym zająć. Koniki rządzą!
Mnie takie tam moce karmy i inne czary mary nie kręcą. Tak samo jak mutanty w stylu mieszanka psa z kotem itd :P
Ja kocham nyana :D i ciesze sie ze bedzie ten obraz xD chetnie go powsadzam do kazdego pokoju < 333
U mnie czas szybko zleci, bo pojutrze do szkoły i to migiem przeleci do października. >D
Cóż, również nie przepadam za wszelakiej maści potworami, jak i czymś na wzór właśnie tych mocy karmy, jednak szczerze powiedziawszy w Zwierzakach chciałbym ujrzeć jakiegoś porządnego wilkołaka, a nie jednorożca z krainy Rzygotęczy i Kucyponków.
Widzieliście nowe screeny (http://swiat-simow.blogspot.com/2011/08/nowe-screeny-ze-zwierzakow-na-pc-i.html)? 2 na PC i 2 na konsole. ;)
Na dwa z czterech gdzieś kiedyś trafiłem, natomiast kolejne dwa są dla mnie nowością. Czuję, że zabawa z kotem będzie dość komiczna, jak on na obrazku się tak rzuca na ten laser. A ten grający sim... Zdjęcie cudne, no i te zwierzaki wokół, ale cały screen jest popsuty właśnie przez tego brzydkiego pana na środku.
TheSimka3
30.08.2011, 13:52
Ja nie lubię mutantów w Simsach, ja jakoś wytrzymam ale będzie ciężko
Wystarczy, że będzie zastój w informacjach i nowościach na temat "zwierzaków", to zapomnicie :P Albo przynajmniej Ci co będą mieli naukę na głowie.
hellraiser
30.08.2011, 14:38
http://www.simy.pl/typo3temp/pics/0cc275cf1b.jpg
Fajne zdjęcie :D
Hm, fajnie nawet będą zwierzęce nagrobki wyglądać, tam w tle widać jeden. Ciekawi mnie, czy zwierzęta będą mogły umierać inaczej niż ze starości. W Dwójce chyba nie mogły, ale to tak tylko z ciekawości. Jakoś nie mam serca zabijać zwierzaków, nawet jak to tylko gra :|
Z tego co kiedyś pisało, to będą umierały tylko ze starości.
To jest lepsze zdjęcie, nawet nie zdjęcie (http://farm4.static.flickr.com/3578/5792926675_0a0f6c438b_o.png), a artwork.
Ja też nie lubie wymyślnych simów np. z niebieską skórą,makijażem na klauna.Macie racje to szybko zleci i jeszcze będę musiał chodzić do kościoła bo na bierzmowanie xdd.Będę sobię musiał pamięć dołaożyć żeby mi zwierzaki działały
guniaaxd
30.08.2011, 15:31
ja też nie lubie ;) odkąd gram w the sims 3 to nie miałam żadnego z niebieską skórą czy coś ;) tak samo będzie ze zwierzakami .. tylko czekam do poniedziałku i szybko zleci już bym chyba wolała iśc wczoraj do szkoły niż się stresować jeszcze te 3 dni ;D nowa szkoła ;/
anie_1981
30.08.2011, 15:40
Ja czasami robię Simów niebieskich lub zielonych, ale sporadycznie. Zazwyczaj są to służące moich rodzin, lub testowe rodziny, które potem są kasowane.
A co do zwierzaków to bardzo mocno chcę, żeby już była premiera! :P
Również nie mogę się doczekać. Widzę, że coraz więcej ludzi dodaje screenshoty i artworki które już były.
hellraiser
30.08.2011, 15:46
@up, bo prawdopodobnie nie każdy śledzi ten temat od podstaw, bo nie ma czasu/nie chce mu się/etc. i nie wie się, że to już było.
Im bliżej premiera, tym bardziej nie mogę się doczekać. I tak jest już całkiem blisko do premiery, co to w marcu było...
30 (http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=auto&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.simexchange.de%2Fnews%2Fdetails %2F321-einfach-tierisch-screens-alle-katzen-auf-der-konsole%2F) zdjęć kociaków !
Spectrum
30.08.2011, 16:01
bardzo ładne! mam nadzieje, że wkrótce pokażą wszystkie rasy na PC :)
Niestety te były na konsole.
-anisia-
30.08.2011, 16:06
Super zdjecia. Przeczytalam,ze nie dlugo wrzuca tez zdjecia psow,chodz to zwierzaki na konsole to pewnie na pc bedzie to samo. Juz nie moge sie doczekac.
Spectrum
30.08.2011, 16:09
wydaje mi się, że to jest już kwestią czasu kiedy ujawnią wręcz wszystko o tym dodatku, tak samo jak w przypadku pokoleń :)
manika360
30.08.2011, 16:16
Mam nadzieje że nie wszystko:(
Bo ja lubię odkrywać nowości dodatkach
Nie rozumiem wręcz EA Bo jak
Wszystko ujawnią to spadnie zapał i mniej osób kupi gre
Manika, nikt nie nakazuje Ci śledzić nowości. Możesz równie dobrze przestać czytać forum i przeglądać sieć w poszukiwaniu info na temat zwierzaków :).
Na pewno podobne rasy i wygląd tych konsolowych kotów będą na PC.
O Jezu! Te fotki kotów, to normalnie mega! Tylko szkoda, że znowu wszystko powiązane jest z konsolami... Odnoszę wrażenie, że wersja na PC będzie pozbawiona kilku fajnych pierdół w odróżnieniu od jej konsolowych kumpli.
A co do tego artworka to szkoda że nie ma nagrobków takich w TS3 bo te obecne są ładne, ale takie wyglądają jak nowe, ja lubię takie cmentarne stare tablice jakie były w pierwszych simach :D A moce karmy - dobrze że ich nie ma, dla mnie to jest głupi dodatek i niepotrzebny, wolałbym klasyczną magię, co prawda nie urealnia to gry, ale strasznie mi się podobało TS Agrakadabra ;)
I niech mi ktoś powie co to jest Nyan Cat? Znalazłem w google tylko lecącego kota z teńczą i licznikiem, ile wytrzymasz będąc na tej stronie, to to? O_O
hellraiser
30.08.2011, 17:10
A co do tego artworka to szkoda że nie ma nagrobków takich w TS3 bo te obecne są ładne, ale takie wyglądają jak nowe, ja lubię takie cmentarne stare tablice jakie były w pierwszych simach :D A moce karmy - dobrze że ich nie ma, dla mnie to jest głupi dodatek i niepotrzebny, wolałbym klasyczną magię, co prawda nie urealnia to gry, ale strasznie mi się podobało TS Agrakadabra ;)
I niech mi ktoś powie co to jest Nyan Cat? Znalazłem w google tylko lecącego kota z teńczą i licznikiem, ile wytrzymasz będąc na tej stronie, to to? O_O
Te zwierzęce nagrobki przypominają mi właśnie trochę te z Jedynki, takie straszniejsze są, jak ze starego cmentarza :P
Tak, Nyan cat to to :D
O, no! Takiej czystej magii, to mi w Simsach brakuje. Chociaż, jeśli ma to być na zasadzie Apartament Life, to ja dziękuję. Żądam prawdziwych zaklęć, a nie ich żałosnych imitacji na zasadzie Wyczaruj kolorowe motyle wokół Sima A! I wie ktoś z Was może, czy kot będzie mógł wyjadać rybki z akwarium, tak jak było to pokazane na którymś zwiastunie, czy był to tylko taki trik? :>
No, nie wiem, w końcu to tylko zwiastun, więc może się jeszcze okazać, że zjadanie rybek z akwarium to zwykła ściema.
Na tym zwiastunie nawet nie pokazali jak on wyjada rybki, tylko pokazali kota, potem puste akwarium, potem zapłakaną właścicielkę i liżącego łapę kota (chyba łapę), samej animacji nie pokazali, więc nie byłbym pewien, że będzie to możliwe :)
W pierwszym zwiastunie widać za to jak kot przygląda się rybce w 'kuli męczarni dla zwierząt' :)
TheSimka3
30.08.2011, 18:56
Hmm simki wyglądają podobnie jak zaczyna się palić kuchenka, lub kominek....
Pewnie ukryli ogień i zrobili taki trik, wątpię żeby koty zjadały rybki. To nie podobne do EA.
Spectrum
30.08.2011, 18:58
oni do tego używają profesionalnych póz itp. I też nie sądze, że kot będzie mógł zjeść rybkę :) ale może EA czymś nas zaskoczy
anie_1981
30.08.2011, 19:01
Mam nadzieję, że nie będzie wyjadał, chociaż, co ja się przejmuję, i tak nie będę grała kotami.... Jak ja tych futrzaków nie cierpię! :P Mam na myśli koty, a nie "wszelkie zwierzęta futerkowe" ;) Kula to naprawdę męczarnia dla rybek... Mamy XXI wiek, a ludzie ciągle trzymają ryby w kulach... Masakra.
Spectrum
30.08.2011, 19:09
Ja także nie przepadam za kotami, ale bardzo mnie fascynują. na pewno na pierwszym miejscu u mnie będzie pies, ale dla kota też się w simsach znajdzie miejsce, jak juz mówiłem kot to będzie jedyne zwierze, które będzie samo wychodzić na ulice ww mojej grze, bo psa i konia nie wypuszcze z poza parceli bez sima :) To by było takie - nierealne, :)
JUZ SIE NIE MOGĘ DOCZEKAĆ !!!
Jak dla mnie koty są naprawdę dopracowane i to będą moje pierwsze zwierzaki w Simsach... Potem może im konia "dorobię".
Może to głupio zabrzmi, ale ciekawi mnie jak będzie wyglądało zwierzęce bara-bara. Że gdzie popadnie, czy tylko w budach.
I czy małe szczenięta/kocięta będą spały same, czy z mamą.
Spectrum
30.08.2011, 20:50
Byłoby super, gdyby spały z matką, ale raczej na to nie liczę :(
A ja zrobię na początek 2 psy 2 konie i 1 kota i mi wystarczy i oczywiście wiele tych akwariowo-klatkowych :P
Też bardzo oczekuje tego dodatku, mam już tapetę na pulpicie ze zwierzakami, a jako znak w grze, mam zakupionego pluszaka jednorożca i pozytywkę z jednorożcem :P
TheSimka3
31.08.2011, 06:54
A ja nie mogę doczekać się kotów :P
Chciałabym żeby zjadały rybki będzie bardziej realnie, choć nigdy nie widziałam żeby kot zjadał rybkę z akwarium. Tylko w kreskówkach. Gdy przyprowadziłam kota do mojego królika żeby zobaczyć czy będą się razem bawić królik zaczął warczeć na kota :D
A ja się zastanawiam jak będzie z przygarnianiem bezpańskich zwierząt. Czy w ogóle będą bezpańskie zwierzaki i jak je będzie można rozpoznać. Może jak najedziemy na psa czy kota wyświetli się jego nazwa i imię i nazwisko właściciela?
Mnie się coś wydaje, że żadne bezpańskie zwierzęta nie będą błąkać się po okolicy, ale nigdy nic nie wiadomo. Trzeba czekać na jakieś newsy, bo tak to pozostają nam tylko własne domysły.
ja myślę że będą takie psy,już się nie mogę doczekać http://www.simy.pl/typo3temp/pics/fe53508ca3.jpg na tej grafice widać jak psy śpiewają z grającym na gitarze simem,fajnie to wymyślili :D
A może dzięki "śpiewom" psów masz zwiększone napiwki, lub zmniejszone od tych, którzy nie lubią zwierząt.
TheSimka3
31.08.2011, 08:49
Te psy pewnie nie śpiewają do jego muzyki tylko wyją....
W Simsach 2 gdy włączyło się telewizor to kot miauczał, a pies WYŁ :rolleyes:
wył,śpiewał wszystko jedno i tak fajnie to wygląda
To jest screen z wersji na konsole, tam psy mogą śpiewać do grania na gitarze... Na pc tak nie będzie.
Mnie zastanawia, czyt będzie jeden jednorożec czy więcej.
Spectrum
31.08.2011, 10:15
Mam nadzieję, że będzie tylko jeden jednorożec i będzie naprawdę unikalną postacią. Nie chce spotykać tego stwora co drugi dzień
Jednorożców prawdopodobnie będzie więcej, bo pisali że jednorożec może mieć dzieci, lecz tylko z innym jednorożcem...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.