Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.
anie_1981
15.03.2011, 10:43
Ten zwiastun był wypuszczony omyłkowo. Tylko tak da się to wytłumaczyć. Przecież go skasowali po paru godzinach. No to niby po co go publikowali na parę godzin? Australijski oddział EA Games się pomylił.
Ja myślę, że to jest wstępny trailer, że nie pokazują tutaj wszystkiego... Mam taką nadzieję, bo czekałam od samego początku na The Sims 3 Zwierzaki<3 Kupię! Na sto procent. Wg mnie jest to ciekawy dodatek... Kocham zwierzaaki ;d
theqatrick
15.03.2011, 17:22
Kupię, ale nie dlatego że to będzie prawdopodobnie świetny dodatek. Kupuję każdy dodatek. Trudno powiedzieć co kolwiek o Zwierzakach czy o Pokoleniach, np. zwiastun Po Zmroku mówił wiele, a okazało się po premierze, że mało. Wg. mnie bardzo dobrze że oprócz kotów, psów itp., będą np. konie.
Pan_Laptop
15.03.2011, 17:28
No jasne, stałby sobie w salonie, patrzyłby na wielkie akwarium z PZ lub na przeszklony basen na piętrze dla rozrywki, kąpałby się z moją Simką w wannie, gotował obiady...
Jakby koń gotował obiady... xD
Jak zwykle będę czytać te wszystkie newsy regularnie. Za parę miesięcy będą już opisane wszystkie przedmioty, rasy i interakcje. Dodatek nie zdąży pojawić się w sklepach, a mi już się znudzi. To takie wkurzające :) Może i się pomylili, ale dzięki temu zwiększy się zainteresowanie, więc to raczej jest dla nich plusem. Tak w ogóle na trailerze zwierzaków jest podany dokładny miesiąc wydania, a w pokoleniach jest napisane tylko, że w 2011 roku.
jest mało zwierzaków jak na taki dodatek
na filmie widać tylko 6
koń,kot,pies,skunks,szop i sarna
FakeYourDeath
15.03.2011, 18:32
Jakbyś przeczytal mojego posta z 9 strony, to bys sie dowiedzial,ze bedzie ich duzo wiecej niz tylko 6
anie_1981
15.03.2011, 19:06
No fakt. A wiecie co ja bym chciała? Wiewiórki! Byłoby nowe drzewo dla Simów do sadzenia, orzech, i rude kity by kradły Simom orzechy! Ależ by było fajnie!
A ja przeżywam moje własne zwierzaki, w realu. Dzisiaj kupiłam akwarium 112 litrów i chcę przełożyć do niego ryby ze starego akwarium, 60 litrowego. Będzie roboty na parę dni. Ale na końcu ryby będą szczęśliwsze. Do tego jeszcze będę miała parkę mewek japońskich. Za jakieś 2-4 tygodni.
Ja bardzo bym chciał, aby była możliwość, przygarnięcia jakichś dzikich zwierząt. Byłoby fajnie, gdyby było zrobić ze swoimi pupilami jakąś karierę tak jak to było w The Sims 2.
anie_1981
15.03.2011, 20:03
Kariera zwierząt mnie osobiście nie kręci. W dwójce nigdy moje zwierzaki nie pracowały, to moje Simy pracowały na utrzymanie zwierzaków... :D Ale chciałabym przygarniać stwory. Mogłabym trzymać w domu moich Simów wszystko co tylko dodadzą. Tylko owady mnie nie kręcą, no i koty. W realu nie przepadam za kotami i wężami, chociaż węże mi się bardzo podobają, więc będę je miała w grze, o ile dojdą. Niech już będzie ten październik... No od jutra się ostro biorę za akwarium, miedziki będą miały większe mieszkanie, już się nie mogę doczekać...
Niepotrzebnie niektóre rzeczy zakładacie jak np. problem sierści psów. Przecież to oczywiste, że to jest trailer jeszcze z nieukończonej wersji gry, wypuszczony został teraz po przecieku, ale mógł powstać nie w marcu, ale i wcześniej. Sierści na pewno będą różne, na 100% w to nie należy wątpić bo to raczej normalne, skoro w 2 były. Ogólnie jak robi się gry, to już we wczesnych fazach robione są screeny i trailery nie tylko mówię to na podstawie serii TS (pooglądajcie fotki dwójki zanim została wypuszczona i filmiki, również z trójki, ile jest tam elementów, które nigdy nie pojawiły się w grze ostatecznie albo pojawiły się zmienione). :)
anie_1981
15.03.2011, 23:08
Ja tam nie komentuję sierści zwierzaków, bo do października to się wszystko może 10x zmienić, tym bardziej, że to nie był trailer na PC. Mnie ciekawią inne rzeczy, takie bardziej "techniczne" niż "graficzne". Np. jak będzie rozwiązana sprawa pojawiania się różnych zwierząt "dzikich", na parcelach naszych Simów. W jedynce i dwójce szopy\skunksy itd pojawiały się co jakiś czas na parceli, ale w 3 mamy otwarte otoczenie, więc te zwierzątka nie powinny "pojawiać się i znikać". Może będzie można śledzić sobie konika czy szopa kamerą, jak śledzimy sąsiadów. Może będą specjalne budynki na parcele publiczne, które będą generować zwierzaki. Trudno powiedzieć po jednym trailerze i zdawkowym komentarzu EA Games.
martys18
16.03.2011, 17:54
Według najnowszych doniesień z targów E3, EA Games przedstawiło swój nowy dodatek, a mianowicie The Sims 3:Unleashed co w polskim tłumaczeniu znaczy The Sims 3 : Zwierzaki, Prezes generalny EA Games Maxis Productions, która przedstawiała projekt, odpowiedział na kilka pytań i przedstawił co będzie wnosił dodatek:
· Wniesie możliwość zaadoptowania bądź kupienia takich zwierząt jak : Pies, Kot, Ryby, Papuga, Kilka odmian Gryzoni takich jak Królik, Chomik, Kilka Gadów takich jak żółw lub Legwan.
· Po mieście będą również przechadzały się zwierzęta, lub ich właściciele, do unikalnych zwierząt będzie należał choćby skunks, sarenka i jeleń jak i Koń, na którym będzie możliwość przejażdżki …
· Będzie można stworzyć swoje własne schronisko, za które będzie można czerpać korzyści majątkowe.
· Będzie dodany budynek Schroniska Publicznego oraz Rezydencja działaczy na rzecz zwierząt, jeśli nasz pupil będzie się źle miewał mogą oni przyczynić się do zabrania go z naszego domu.
Na ten czas EA nie chce zdradzać więcej informacji tak więc pozostaje tylko czekać do Października b.r. , ponieważ na ten czas jest zapowiedziana premiera nowego oficjalnego dodatku do The Sims 3
czyli nie bedzie mozna miec konia,ale za to beda kroliki :D
nie pytajcie skad to mam bo nie znam strony xd
Ludzie ogarnijcie się!! To wymysł fana a nie oficjalna informacja! Kto by podawał takie informacje, pół roku przed premierą? Kto by to grał? Skoro jeszcze nie ma nawet oficjalnego ogłoszenia od EA.Lecz w jednym się zgodzę, zwierzaki będą w październiku br.Ale reszta to co napisała ta użytkowniczka to brednie!
FakeYourDeath
16.03.2011, 18:12
To nie są żadne brednie. I jak możesz się tylko z datą premiery zgodzić skoro nawet w trailerze były poniektóre rzeczy pokazane? Zresztą pożyjemy zobaczymy.
martys18
16.03.2011, 18:35
To nie są żadne brednie. I jak możesz się tylko z datą premiery zgodzić skoro nawet w trailerze były poniektóre rzeczy pokazane? Zresztą pożyjemy zobaczymy.
1.Jeśli to nie brednie to jestem papieżem.
2.żal.pl
3.Niektóre rzeczy, żółwie tam widzisz i sklepy zoologiczne? Bo ja nie.
4.Ta mamy marzec a już ktoś zmyśla głupoty o targach E3, z wielu stron czytam newsy od onetu po ruskie strony i o tych bredniach nie ma słowem!
Wierzcie mi na słowo w Zwierzakach będą zoo i park jurajski.. już widzę jak uwierzyliście.<lol2>
Jeśli na serio to jest informacja to czemu wirtalne simy o tym nie piszą czy też centrum simów? Znalazłaś to podaj linka, bo piszesz że nie pamiętasz to skąd czytałaś? Sama to wymyśliłaś.
2.żal.pl
Nie no błagam, litości...
Przestańcie się sprzeczać, nie ma o co.. Pożyjemy jeszcze troszkę ponad pół roku i zobaczymy ;) Nie ma co gdybać, bo się napalimy wszyscy i dodatek okaże się niewypałem..
hellraiser
16.03.2011, 19:00
2.żal.pl
wypowiedź poniżej poziomu osoby 10 letniej
Jeśli na serio to jest informacja to czemu wirtalne simy o tym nie piszą czy też centrum simów?
uwierz mi, że na połowę newsów z centrum simów nie należy wierzyć, tam to gadają o takich pierdołach że łomatkoboska
dokładnie, pożyjemy, zobaczymy. ja mam nadzieję że to info okaże się prawdą :)
Być może niedługo będziemy mieli nowego papieża :) martys18 - czy wiesz dlaczego głupie jest to, co piszesz? Nie jesteś prorokiem i Alyson raczej też nie, ale NIE MOŻESZ i nawet NIE POTRAFISZ (drugi podpunkt w Twoim poście o tym świadczy) nikomu udowodnić tego, że to są bzdury. Tak... tak... my też nie możemy, że to prawda, ale nie wykluczamy tego. I to co Ty piszesz i to, co pisze Alyson jest możliwe, a Ty od razu na nią/jego naskakujesz. Dopiero jak EA potwierdzi tego newsa będziemy znać prawdę. W ogóle... to "żal.pl" było Twoim argumentem? Alyson, a skąd masz tego newsa?
FakeYourDeath
16.03.2011, 19:54
Nie wszystkie rzeczy są pokazane w trailerze,żeby jednak wzbudzić tą ciekawość. Newsa mam od kolegi, ale nie wiem z jakiej strony go ma. Nie mam po co wymyślać (on zresztą też nie), bo naprawde jesteśmy ciekawi tego dodatku. Ja tam wierzę, że mogą być te żółwie itp :)
@Ilona-jeżeli podajesz jakieś informacje z neta,to prosiłabym o podanie linka do strony,skąd go masz,w przeciwnym razie nie cytuj czyiś wypowiedzi,bo być może autor sobie tego nie życzy
1.Jeśli to nie brednie to jestem papieżem.
2.żal.pl
3.Niektóre rzeczy, żółwie tam widzisz i sklepy zoologiczne? Bo ja nie.
4.Ta mamy marzec a już ktoś zmyśla głupoty o targach E3, z wielu stron czytam newsy od onetu po ruskie strony i o tych bredniach nie ma słowem!
Wierzcie mi na słowo w Zwierzakach będą zoo i park jurajski.. już widzę jak uwierzyliście.<lol2>
Jeśli na serio to jest informacja to czemu wirtalne simy o tym nie piszą czy też centrum simów? Znalazłaś to podaj linka, bo piszesz że nie pamiętasz to skąd czytałaś? Sama to wymyśliłaś.
martys18 tutaj nie będzie tolerowane Twoje zachowanie,jak tutaj http://forum.thesims3.com/jforum/forums/list.page?rnd=0.6210672937632209 ,wiec nie obrażaj innych i nie wszczynaj kłótni,w przeciwnym razie zarobisz warna
Pewnie tak jak w 2, bo do domu ,,przygarnąć'' będzie można tylko psa, kota i (tu nowość) konia (raczej). Tworzenie to pewnie też żadna nowość. Tak jak w 2 tylko że kolor będzie można wybrać w tym, no jak to się nazywa? no w tym kółku takim z kolorami i pewnie więcej cech dojdzie.
Analisse
17.03.2011, 07:33
Zwierzaki, zwierzaczki... fajnie że będą sobie latały po mieście, bez psiaków i kociaków jakoś pusto na mieście ;)
theqatrick
17.03.2011, 10:43
Jak by ich tyle chodziło po mieście (zbyt dużo) to by nie wyglądało to fajnie :P
anie_1981
17.03.2011, 13:41
Zgadzam się. W dwójce denerwowały mnie wiecznie wykopane dołki na podwórkach moich ludzi, i to nie przez moje psy, tylko przez obce.
Też mnie to wkurza. Wredne sierściuchy!
Ale i tak są piękne :D
anie_1981
17.03.2011, 16:49
Nazwę pierwszego psa z trójki Sierściuch... Bardzo fajne imię. A jak pasuje do zwierzaka! Chcę mieć dalmatyńczyka, yorka, lub owczarka szkockiego (Colie), lub wszystkie 3.
A ja pozwolę sobie na offtop. Wymieniam akwarium 60l na 112l i od wczoraj wieczorem akwarium już stoi, ale ryby będzie można wpuścić dopiero za kilka dni. Pod tym względem to zazdroszczę Simom. Kupują akwarium już z wodą, i to taką, że mogą wpuszczać ryby od razu po kupnie akwarium... Wspominałam też kilka postów wyżej, że będę miała mewki japońskie... Otóż wprowadzono mnie w błąd i to solidnie. To nie będą "Mewki Japońskie", tylko "przepiórki chińskie" :D Też ładne!
chińskie czy japońskie to wszystko jedno i to samo, ważne że z okolic Azji :D
anie_1981
18.03.2011, 10:54
Mewka japońska i przepiórka chińska to dwa zupełnie różne gatunki ptaków, które nie mają ze sobą absolutnie nic wspólnego... :D
Fajnie by było, gdyby dali do trójkowych zwierzaków jakieś dzikie ptactwo. Jakieś wróble, kaczki, gęsi. Ale jeszcze niczego nie wiadomo, pożyjemy zobaczymy.
Mewka japońska i przepiórka chińska to dwa zupełnie różne gatunki ptaków, które nie mają ze sobą absolutnie nic wspólnego... :D
Fajnie by było, gdyby dali do trójkowych zwierzaków jakieś dzikie ptactwo. Jakieś wróble, kaczki, gęsi. Ale jeszcze niczego nie wiadomo, pożyjemy zobaczymy.
Dużo Anie mówiłaś o rybach , to ciekawe jak one będą wyglądały...
Japonia,a Chiny to zupełnie co innego xd.Tylko się już pogubiłem bo mówisz o akwarium,a potem o jakichś przepiórkach i mewkach.Przez chwile myślałem,że to są ryby ;p.Ale nie piszcie już o jakichś rybach i wgle tylko dyskutujcie na temat The Sims 3 - Zwierzaki =.=
lecieyek:)
18.03.2011, 15:06
Myślę, że zwierzaki to coś, czego w ts3 nie można pominąć i jestem pewna, że prędzej czy później wyjdą, a czy ten trailer to do zwierzaków na PC czy konsole to się okaże za parę miesięcy pewnie. Mam nadzieję, że będą tak fajne jak w TS, bo w TS 2 mi czegoś brakowało.
Japonia,a Chiny to zupełnie co innego xd.Tylko się już pogubiłem bo mówisz o akwarium,a potem o jakichś przepiórkach i mewkach.Przez chwile myślałem,że to są ryby ;p.Ale nie piszcie już o jakichś rybach i wgle tylko dyskutujcie na temat The Sims 3 - Zwierzaki =.=
Mi chodziło jak będą ryby w Simach wyglądały =)
anie_1981
18.03.2011, 18:48
Zwierzaki to podstawa. Różne są na ten temat opinie, ale moim zdaniem zwierzęta dużo wniosą do gry. Nie wiem jakby mi się żyło w takim Simowym mieście, gdy wychodzę z domu, a na drzewach nie ma ptaków, po ulicach nie chodzą żadne psy ani koty, są tylko sztuczne gołębie, z którymi nie ma żadnej interakcji. Raczej by mi się to nie podobało. Chciałabym jednak, żeby w trójce zwierzęta udomowione mogły się rozmnażać. Nie tylko psy i koty, ale rybki, ptaszki, gryzonie, gady czy co tam w końcu dadzą. Nie kosztowałoby to twórców gry wiele zachodu, a dałoby dużą frajdę i nowy sposób zarabiania, hodowanie zwierząt i sprzedawanie do akwarystycznego.... Albo wciskanie sąsiadom.
Taaaaaa.
Hodowla Chomików =)
Stara Przyzwoitka z tuzinem Kotów
Metal ze stadem psów
Oraz Inne wylęgarnie
Ja chcę rybki....
A Metal będzie kradł koty Starej Przyzwoitce. Bez zwierząt świat byłby nudny. Nie ma to jak klocek gołębia na głowie. Zwierzęta są lepsze od ludzi. Przynajmniej nie marudzą. Z anie 1981 wiec się zgodzę. Brakuje ich w simach i to bardzo. Tak samo pogody. Czemu oni takich dodatków nie robią od razu?
Gdyby takie robili to by były od niechcenia . Gdyby połączyli Zwierzaki + Pogoda to co by wyszło :-/
Albo ciekawie by było,kiedy by ptaki srały na łby naszych kochanych,schludnych(?) simów xd
Ucieszyła mnie wiadomość, że w końcu do The Sims 3 zawitają zwierzaki. Ciekawie się zapowiada.
Jeżeli ten zwiastun jest do simów na konsolę, a simy na konsolę to uproszczona wersja The Sims na PC, to... ^^
Ja was, ludzie nie rozumiem, przecież ryby są już w simsach.
velocifero
19.03.2011, 09:16
Co do hodowli, to podobno ryby mogą się rozmnażać, ale nie jestem pewien, nie gram już w trójkę.
Kacper03
19.03.2011, 09:28
Mam nadzieję że te Zwierzaki bedą pierwszymi które mi się spodobają. W poprzednich częściach więcej problemów niż pożytku i zabawy przynosiła opieka.
czarnapuma
19.03.2011, 09:29
Ja też uważam ze najpierw powinni dać Zwierzaki a potem Pokolenie. Ale to pewnie chodzi o to zeby był ten dodatek tak długo wyczekiwany. nie mogę się już doczekać. Super ze są jeszcze inne zwierzęta niż psy i koty, rewelacja ze sa konie. No i ten cudny jelonek. SUPER , ciesze sie bardzo. szkoda tylko ze trzeba czekać aż do Października
Aperlaxive
19.03.2011, 09:57
Ja w 2 miałam piękną hodowle piesków ach... co to były za czasy
patryk916
19.03.2011, 13:55
Oby nie było takiej opcji że zwierzak zadrapuje coś aż jest z tego kupka śmieci(w dwójce kot zadrapał mi łóżko za 3 000 na amen).Mogliby zrobić tak,że np. zwierzak drapie łózko albo stół,ale jest tylko kilka rysek i sim ma negatywny nastrójnik.I jeszcze w opcjach powinno być coś takiego,że ustala się czy się kieruje zwierzakiem czy nie.
Aperlaxive
19.03.2011, 16:36
no tak ale ja lubiłam jak mi koty niszczyły prace domową :)
anie_1981
19.03.2011, 18:24
W dwójce to niszczenie rzeczy przez psy i koty było denerwujące i przejaskrawione. Nie każdy pies\kot to robi w realu. Ja mam dwa koty i psa i jakoś meble nie są przez nie zniszczone. Co najwyżej wszędzie jest kocia sierść. Pies jest yorkiem, one nie linieją.
theqatrick
19.03.2011, 19:27
Tak, to niszczenie przedmiotów w TS2:Z było bezsensu, przesadzone i mało realne. Skąd sprężyna w krześle? Ja chcę już te Zwierzaki do The Sims 3 ale będę miał max jedno zwierze np. pieska, kotka lub ptaszka a gdzieś z dala od innych zrobił bym domek i miał konika.
W dwójce ze zwierząt zrobili jakieś zwariowane bestie. Ja też mam yorka i nie wyobrażam sobie ładnego przedstawienia tego psa w tym dodatku. Psy krótkowłose jeszcze jakoś by wyglądały, ale yorki, czy harty afgańskie... wątpię. Jak twórcy się postarają ładnie zrobić długowłose zwierzęta (już nie chodzi koniecznie o psy), to będę im bić brawa. Chociaż nie... brawa będę bić dopiero wtedy jak do tego dowalą suwak do regulacji długości włosów zwierząt.
W TS3 niszczenie rzeczy przez zwierzaki będzie pewnie zależne od cech :D
Owl Finch
20.03.2011, 12:08
@up: to bardzo prawdopodobne, a nawet chyba można powiedzieć, że pewne. Mam nadzieję, że te zwierzaki w trójce będą na prawdę znośne i mniej uciążliwe niż w poprzedniej części. Na samą myśl o tresurze mam ciarki ;<
anie_1981
20.03.2011, 13:03
Nie lubiłam tresowania. W ogóle byłam zła na twórców gry, jeśli chodzi o psy i koty. Ze względu na ich zachowanie w domu nie miałam ich w domu, tylko na dworze. Był kojec i pies\kot siedział w kojcu. Sim chodził tam tylko psa karmić, chwilę się pobawić pieskiem i to wszystko. W realu nie wyobrażam sobie psa mieszkającego cały rok na dworze.
♥Yukiii♥
20.03.2011, 18:01
Zwiastun nie działa, bo usunięty.
Tutaj proszę działający link:
http://www.youtube.com/watch?v=LTCizDB1W8A
Fajnie, że można dodawać cechy zwierzętom.
No i dlaczego dopiero w październiku?
I czemu szczurów nie ma ;P
anie_1981
20.03.2011, 19:24
Ten zwiastun wypłynął do sieci najprawdopodobniej przypadkiem. A to oznacza, że mógł to być zwiastun próbny, niekompletny. Jeszcze nic nie jest pewne, w związku z tym dodatkiem, poza tym, że będzie w październiku.
Chryzantem Złocisty
20.03.2011, 20:31
przychylam się do wersji anie,że jest to zwiastun na konsole.grafika wydawała mi się nieco inna niż na PCty.
mam szczerą nadzieję,że tak jest i wersja komputerowa będzie miała zróżnicowany wygląd psów,kotów,świnki morskie czy chomiki.
anie_1981
25.03.2011, 13:42
Mogliby dać jakieś niusy o zwierzakach, bo bardzo mnie ciekawi ten dodatek. Z resztą to nie tylko mnie.
Mogliby dać jakieś niusy o zwierzakach, bo bardzo mnie ciekawi ten dodatek. Z resztą to nie tylko mnie.
Jakby teraz dali wszystkie niusy, to potem nie mieli by co pisać. A jak już, to najpierw i tak 'wylansują' pokolenia.
anie_1981
25.03.2011, 20:06
Miałam okazję zagrać w to Średniowiecze.... Masakra. Nudy na pudy. Normalne Simsy są 10x lepsze. A co do zwierzaków, to mnie najbardziej interesują koniki. Bardzo jestem ciekawa jak oni to w końcu rozwiążą.
Tak jak w Wymarzonych Podróżach była mumia, tak zapewne w zwierzakach będzie coś w stylu Wilkołaka.
Albo będzie PSOT ! Połączenie psa i kota !xD
xDDD Porando na "mutanty" nie liczmy :P
Może jeszcze Simy będą gotowały "Warzylion"
A i mam jeszcze pytanie nie związane z tematem , u mnie tutaj do postów nie mogę dodawac fotek , pomoże mi ktoś ?
wciskam ten obrazek i nic nawet kursywy nie mogę :(
Aperlaxive
26.03.2011, 16:01
Ja chce zwierzaki a nie pokolenia ;(
hellraiser
26.03.2011, 17:15
xDDD Porando na "mutanty" nie liczmy :P
Mutanty muszą być. Inaczej dodatki stracą dużo na swej wartości jak dla mnie. Postacie paranormalne to niemalże podstawa każdego dodatku. Ja je lubię i chcę ich najwięcej. A w Zwierzakach chciałbym zobaczyć wilkołaka. ;)
SimsManiaczka501@
26.03.2011, 17:29
Ja jestem ciekawa, jak będą wyglądać The Sims 3: Zwierzaki (Tak jak chyba każdy). Oby tylko nie zrobili na odwal... Eh.... Ale, że świnki nie ma????!!!! Tu już jest jeden minus! Mam wszystkie podstawowe gry i dodadki do the sims 1, 2 i 3.Ale brakuje mi tylko The Sims 3: Zwierzaki... Chyba, że jest jeszcze coś..... Nie ważne, ale oby tego jak już ujęłam, nie zrobili na odwal!
@up : Świnki będą na pewno , nie martw się ( mam nadzieję )
@Nightfall : Nie chodziło mi np. o Wilkołaki , tylko np. PółPsy-PółKoty , a tak poza tym też pragnę Wilkołaczków :D
Oby kopały, i żeby dalej kopiąc i 'rów' można by było wykopać skarb :D xD
Cechy dla zwierzaków - to za***iście. Jakie rybki -- 'Nemo' Błazenki, kot oczywiście prześladuje...
Skunsky! O xD Pewnie będzie nastrójnik "Opryskany przez skunksa" lub coś w tym stylu... :P A szopy będą nam grzebać w śmieciach i robić bałagan :rolleyes:
@Alisha
Rów...XD z czym mi się to kojarzy ^^
Ja tam wolę takie związane z magią stwory ; d.Ciekawi mnie jakieś zwierzę (kot,pies,papuga) które będzie stawać na nogach lub w powietrzu,pojawia im się różdżka,szata,czapa i czarują XD I będzie Czarorzak - Połączenie czarodzieja i zwierzaka XD
Porando Simy to nie wróżki ani dziwolągi XD
Na uspokojenie kup sobie Warzylion xD
Jak to nie ? W T2 w OŻ(Osiedlowe Życie) simowie byli czarodziejami :D
Nie,wolę psota ;pp
Czarodziejami tak , wróżkami nie :P
PSOT , jest MÓJ , nie oddam Ci go ;PP
"Tato , Tato to jest PSOT , pół pies - pół kot :PP "
anie_1981
26.03.2011, 20:25
Mutanty są przereklamowane... Ja w ogóle nimi nie gram, ale podejrzewam, że sporo ludzi bawi się nimi tydzień czy dwa i wraca do "normalnych" Simów.
Owl Finch
26.03.2011, 21:02
@up: ja nimi gram nałogowo :P tak jest ciekawiej, mniej zwyczajnie. Szkoda, że mumia nie może mieć dziecka. W ogóle mogliby zrobić też możliwość mieszania genów, np. mumio-duch, czy coś w ten deseń.
Chryzantem Złocisty
26.03.2011, 21:07
a pamiętacie wampiro-simoroślo-zombie-wilkołaka? :D
Aperlaxive
26.03.2011, 21:09
Ja miałam wampirorośloczarodziejowilkołakozombi
Woow . Bardzo się ciesze że bd zwierzaki nigdy nie mogłam się ich doczekać .. no i jeszcze te koniee . . xp .. Szkoda że dopiero w październiku .. no ale cóż w piątek wyszły The Sims Średniowiecze.. Ale zawsze ta premiera może się przesunąć , wcześniej lub później. Tak było z grą podstawowa miala wyjsc w lutym a wyszła w czerwcu ;//
Ja miałem rodzinkę w dwójce : Zombi,Duch,Simorośl,Wilkołak a reszta Czarodzieje xD (Dla mnie WRÓŻKI a CZARODZIEJE to to prawie to samo ^^).
Wróżki Mają Skrzydła , Pyłem sypią (kurz xD)
I poza tym raczej gadajmy o tym w Pokoleniach , bo to nie jest związane ze Zwierzaki , chyba , że Wilkołak , fajnie by było gdyby Wilkołaki aportowały xD
Ja bym poprosiła jeszcze o pingwiny(chociaż połączenie pingwina cesarskiego, a zwierząt charakterystycznych dla amerykańskich lasów, byłoby co najmniej dziwne :D) i Misia Niejadka z ts1, to była taka "pozytywna" postać :D
patryk916
27.03.2011, 12:45
Koło miasta powinien rosnąć lasek w którym można byłoby spotkać lisa albo wilka.I na przykład Sim miały negatywny nastrójnik.
No i Pieski by tam szczały :P
Bluszczyk,nie rób spamu ;p Jak już piszesz to nie 4-7 wyrazów tylko kilka zdań.Co wnosi do tematu "TS 3 - Zwierzaki" że psy będą w lesie szczały ? Wiadomo przecież to ;d Chociaż...
Sorka , może tak będzie lepiej :
W tym lasku psy będą wypróżniały swe zapełnione pęcherze . :P
A do tematu : Coraz bardziej interesuje mnie wygląd wilkołaczka , Będę mógł zrobic zmierzch :P
anie_1981
27.03.2011, 15:52
Pamiętam, że było coś takiego w dwójce, ale ani razu żadnym z tych stworów nie grałam.
Ciężko Wilkołaka mi było stworzyc . Nawet z boolpropem ten Wilk mnie nie chciał dziabnąc
Hawajinka
27.03.2011, 16:52
Mi zawsze było łatwo stworzyć wilkołaka.
Bardzo bym się cieszyła gdyby dali wilkołaka. W końcu co innego mogą dać? Czarodzieja zaklinającego psy? Miejmy nadzieje,że te wilkołaki będą lepsze niż te z TS2. Tamte co noc obrastały kudłami,chodziły jak jaskiniowce i wyły do księżyca. Byle by EA nie zepsuła wilkołaków jak wampiry w TS3. Nawet trumien nie mają i nie są nietoperzami.
Heh. Może EA tym razem nie da wilkołaka tylko kotołaka - sima z uszami kota załatwiającego się do kuwety
Heh. Może EA tym razem nie da wilkołaka tylko kotołaka - sima z uszami kota załatwiającego się do kuwety
O____O
trochę dziwne
Bardzo bym się cieszyła gdyby dali wilkołaka. W końcu co innego mogą dać? Czarodzieja zaklinającego psy? Miejmy nadzieje,że te wilkołaki będą lepsze niż te z TS2. Tamte co noc obrastały kudłami,chodziły jak jaskiniowce i wyły do księżyca. Byle by EA nie zepsuła wilkołaków jak wampiry w TS3. Nawet trumien nie mają i nie są nietoperzami.
1. Czarodziej zaklinający psy ?! - Od tego może byc Treser
2. To normalne , ze tak chodziły , wyły , wyglądały - jak byś ich Sobie inaczej wyobrażała ?
3. Wampiry w TS3 nie są zepsute . Jak dla mnie sa lepsze od tych z TS2
anie_1981
27.03.2011, 22:06
Ja lubię, gdy gra jest realna, może nie na maksa, no bo tylko gra... Ale jednak te mutanty i dziwadła wydają mi się głupie. Realne to to nie jest. Wszystko pięknie i może sobie być co zechce. Jednak znając wampiry z PZ, bardzo się boję pojawienia każdego nowego mutanta w grze. Jeśli te stwory by się same generowały, tak jak wampiry, to będę naprawdę wściekła. Na szczęście są mody. Ale jednak to jest denerwujące, że żeby pograć bez mutantów, trzeba instalować w grze mody. Dobrze, że chociaż ten NRaas Story Progression jest raczej niekonfliktowym modem. Ma mnóstwo fajnych opcji i co najważniejsze, nie pozwala na samoczynne generowanie mutantów. Ja rozumiem, są ludzie którzy je lubią, ale to czy są w grze czy nie powinno zależeć od gracza.
Ja oczywiście najbardziej nie mogę się doczekać koników. To czy będzie je można mieć na własność, czy nie, jest dla mnie ważne, ale w zasadzie to nie ma większego znaczenia, ważne, że będą! Co do małych zwierząt, no to oczywiście, jak dla mnie, obowiązkowo powinny być ptaki, gryzonie, gady. Podobał mi się skład zwierząt z jedynki, bo w dwójce to było nieco okrojone. W jedynce mieliśmy papugi nierozłączki, faliste, oraz arę i kakadu. Był też żółw, iguana, rybki i chomik\świnka morska. Gdyby do tego składu dodano nd. królika, fretkę, węża, kajmana.... miodzio.
Czyniąca_Hałas
28.03.2011, 09:13
Heh, jak tylko w zwiastunie widzę tego jelonka, to mi przed oczami staje "rozsiewacz jeleni" XD. Ekhm, do rzeczy. Mój pierwszy wilkołak będzie zwał się Remus Lupin, a drugi- Fenrir Greyback. A koni to się doczekać nie mogę. Gdzieś widziałam na zdjęciach simowego konia w stajni. Mam też nadzieję, że będzie można zwierzętom (czyt. kotom) podwyższać łapy. Wtedy zrobiłabym sobie tygrysssska.
anie_1981
28.03.2011, 10:03
Widziałaś konia w stajni? A to nie było przypadkiem zdjęcie z dwójki? Do dwójki niezależni twórcy stworzyli elementy budowy stajni i figury koni. Można je było ustawić w tej niby stajni. Były też konie, na których można było jeździć, ale masakrycznie to wyglądało.
Może zamiast Wilkołaka dadzą Wielką Stopę?
Owl Finch
28.03.2011, 12:28
@up: myślę, że to też prawdopodobne. W końcu tak tematycznie, wilkołak czy wielka stopa. W WP dali mumię z okazji Egiptu, w karierze Sim-Bota na cześć wynalazcy i tradycji (The Sims 2 Własny Biznes - Simbot)
wolałabym żeby "Zwierzaki" były przed "Pokoleniami", ale cóż...
Mam nadzieję, że trochę dopracują psy, bo te wyglądają jak ulepione z kulki plasteliny, a to przecież rzecz haniebna.
Ja bym chciała, żeby dodali wilkołaka albo jakiegoś innego stwora, bo bardzo je lubię. Tylko mam nadzieję, że jak już coś będzie to żeby nie mnożyło się jak wampiry w "Po zmroku" bo chyba położę się na ziemię i umrę ;(
Czyniąca_Hałas
28.03.2011, 17:15
Tak, mój błąd. To będą moje pierwsze zwierzaki, więc nie bardzo wiedziałam, do czego tego konia wpasować. To kobyła z dwójki. :P
anie_1981
28.03.2011, 17:31
No, bo właśnie, gdyby to był screen z trójki i tam by stały konie w stadninie, to byłoby super. Ale trójka czasami wygląda podobnie do dwójki. Dlatego wolałam się upewnić, czy tu nie chodzi o dwójkowe konie niezależnych twórców.
Szokujecie mnie, jesteście pewni, że na 99% wprowadzą wilkołaki. o.o
rozumiem, moga dać, bo to pasuje, ale mogą też dać co innego .
tak na marginesie spodobał mi się czyjś pomysł kotołaka ^ ^
anie_1981
29.03.2011, 08:25
Ja tam nie jestem pewna, czy dadzą wilkołaki, kotołaki czy inne tego typu rzeczy. W ogóle niczego nie jestem pewna, bo "Zwierzaki" są w fazie tworzenia i nie wiadomo czym twórcy gry nas zaskoczą. Ja tylko mam nadzieję, że będzie w opcjach możliwość wyłączenia samoczynnej generacji każdego z mutantów osobno. To by odpowiadało wszystkim, czyż nie?
Gralladina radzę Ci nie planować już całego rodu wilkołaków, bo się zawiedziesz. Kotołaki fajna rzecz. Mogliby wprowadzić obydwa gatunki mutantów. Z tą możliwością wyłączania samoczynnej generacji mutantów się zgodzę. Lubię tego typu rzeczy, ale nie chciałabym, by miasto było podzielone tylko na dwa gatunki. Ludzi by zabrakło i jakaś parodia Zmierzchu by powstała. Ja żadnych Edziów i Dżejkopów nie chcę. Tak mało w to grałam, że nie wiem jak szybko się vampy rozmnażają. Oj niech zaskoczą nas tym dodatkiem, ale miło oczywiście.
No nareszcie ;D Coś więcej niż psy i koty, konie to mi się podoba! I reszta też ale koń i tak rządzi ;d Ale jak Kowalino wole pory roku bo wkońcu wychodzenie na dwór jak jest ciągle słońce nudzi.. A by śnieg spadł i deszcz i grad ;d Ooo! Simy by w łeb dostały ;D I święta.. Choroby.. Ehh i po co te pokolenia dali..
Czyniąca_Hałas
29.03.2011, 15:39
Ale przyznasz, marzyć na szczęście można. Mnie też denerwuje, że przykładny pan Langraab stał się wampirem. A co do kotołaków, to mogłyby mieć w dzień wąsy, uszy i ogon kota, a w nocy stawać się Simem-kotem. A może dojdą nowe potrawy... Fajne byłoby pójście do stadniny i wykupienie konia, ale tak, żeby on tam został...
ja bardzo czekam na węże i na nowe cechy dla simów (nie zwierząt!) . Na przykład "lubi zwierzęta, psopodobny :P , kociara, czy coś tam jeszcze. a węże dla tego, że są takie nowe, jak żółwie czy króliki. o żółwiach zawsze marzyłam. konie mnie jakoś nie interesują, za bardzo ich nie lubię :)
anie_1981
29.03.2011, 20:36
Ale przyznasz, marzyć na szczęście można. Mnie też denerwuje, że przykładny pan Langraab stał się wampirem. A co do kotołaków, to mogłyby mieć w dzień wąsy, uszy i ogon kota, a w nocy stawać się Simem-kotem. A może dojdą nowe potrawy... Fajne byłoby pójście do stadniny i wykupienie konia, ale tak, żeby on tam został...
No fajnie by było. Ja też uważam, że konie powinny mieszkać w stadninie. Jak Sim kupuje konia, to go tam umieszcza i płaci za jego pobyt w stadninie, tzw. pensjonat. I to dużo płaci, bo w realu utrzymanie konia w pensjonacie duuuużo kosztuje.
Cechy takie jak "Lubi zwierzęta" i "Nie lubi zwierząt" (dla Simów!) na pewno będą dołączone. Chyba że EA są głupsi niż myślałam :P
Wampirencja
30.03.2011, 18:49
Mam nadzieję, że tak dla odmiany dadzą króliki i będą to króliki bardziej interaktywne niż nakarm+pogłaszcz, wciąż w klatce... Świnki morskie czy inne chomikowate czy szczurkowate latające luźno po mieszkaniu, obgryzające meble, dające się brać na ręce, z własnym charakterem... Zwierzęta domowe nie kończą się na psach i kotach :)
[tak, marzy mi się królik... ale nie skórka, królik co gryzie meble, wcina siano i siusia na dywan]
Temperance
30.03.2011, 20:45
Ja, co dodania w tym dodatku wilkołaków jest pewna na 99 % (1 % zostawiam na kotołaka ^^). Zastanawiam się tylko czy EA pójdzie strony mody, czyli Tłajlajtu *ffffuuuuu* czy raczej legend. Jeśli to pierwsze no to na pewno będą konflikty między wampirami a wilkołakami, mogłoby to być nawet ciekawe, ale mało oryginalne. Jeśli legendy to mamy srebro, może wilkołaki nie będą mogły nosić biżuterii albo zbliżać się do jakichś obiektów… albo przemiana przy pełni księżyca, ale to oznaczałoby renowację Simowego nieba. Och, Fazy księżyca! Trochę chyba przekoloryzowałam ;]
taak królik i świnka ja chce świnke moją :) i tez chce zeby zachowywały sie realnie :)
albo przemiana przy pełni księżyca, ale to oznaczałoby renowację Simowego nieba. Och, Fazy księżyca! Trochę chyba przekoloryzowałam ;][/QUOTE]
Ja bym bardzo chciał fazy księżyca i wilkołaki równierz
tylko rzeby wilkołaki przemieniały się każdej nocy nie tylko
w pełni
Chryzantem Złocisty
31.03.2011, 13:40
równieŻ,Żeby.
ja pikolę.
fazy księżyca wcale nie są potrzebne,w dwójce wilkołaki przemieniały się o danej godzinie,niezależnie od tego co było na niebie
Ja tylko chce, żeby zrobili ładne przedmioty dla zwierząt, ciekawe cechy i dużo interakcji pomiędzy ludźmi.
patryk916
31.03.2011, 17:57
Ja bym chciał żeby dodali:
-sklepy zoologiczne
-kliniki weterynaryjne
-salony fryzjerskie dla psów(typu pudel,Shiz Tzu)
Fajnie by było, gdby jeszcze simy mogła pracować w klinice weterynajnej i w sklepie. A w sklepie zoologicznym niech będą szczeniaki, a nie tylko duże psy. I zeby zwierzątka dało się kąpać w domu i czesać. ; ]
Fajnie by było, żeby dodali nowe cechy dla Sima, jak np. "miłośnik zwierząt" lub "zawodowy treser". A osobiście nie oczekuje jakoś wilkołaka, wolę żeby zrobili jakieś zatrucie, przez obojętnie dzikie zwierze i jeśli np. ugryzie naszego Sima szop to on zamienia się w nocy w pół Sima, w pół Szopa i ma połowę cech naszego Sima i połowę tego Szopa. Wygląd też mu się zmienia ma sierść, ogon wąsy itd. Oczywiście powinni też zrobić antidotum, na to jakby ktoś sobie nie życzył.
Niestety pewnie zrobią tego wilkołaka :/
Wiecie co? Jak tam czytam to forum, to normalnie ogromny podziw dla was za wyobraźnię ;D Moglibyście się trochę podzielić, bo jest niezła :)
I to nie był sarkazm tak w drodze wyjaśnienia.
anie_1981
01.04.2011, 11:13
Ja kupię zwierzaki, nawet jeśli będą miały jedną piątą "moich marzeń". Najważniejsze, że będą konie, psy i koty. Resztę też bym chciała, czyli zwierzaki klatkowo-akwariowe, jak gryzonie, ptaki, gady, więcej rybek. Króliki byłyby bardzo mile widziane, bo zawsze mi się podobały, chociaż jakoś tak nigdy nie miałam królika.
Szary 766
01.04.2011, 11:35
ja tak samo kupie napewno, 2 była super więc chyba 3 będzie zaje... ;D
muffindance
01.04.2011, 11:46
Licze oczywiscie na duzo zwierzat, ale tez na jakies nowe i ciekawe cechy charakteru - dla pupili i sima. No i byloby ekstra, gdyby dali kariere weterynarza <3333
Wiecie co, tak sobie mysle, ze jezeli ludzie z Ea zrobili by "dodatek idealny" wedlug wymog gracza to szybko by sie on znudzil ;)
Owl Finch
01.04.2011, 12:03
@up: no dokładnie, a tak to chociaż się nie nudzimy narzekając i wyszukując co można zmienić/poprawić/dodać :P Wyobraźnia pracuje - simsy rozwijają!
Zwierzaki w dwójce jak dla mnie były kiepskie ,
Raczej w 3 będą dużo lepsze ...
Osobiście wole się nie "napalać" na ten dodatek, bo jeszcze będzie jak dla mnie za słaby i będę zawiedziony, a tak jak będę mniej wymagał to może stwierdzę, ze dodatek jest zaje$$sty.
W pełni zgadzam się z Ejakiem! Według mnie (ale oczywiście tylko według mnie) jak się nie napalam, nie wyobrażam sobie Bóg wie czego, to potem jestem znacznie milej zaskoczona :)
anie_1981
01.04.2011, 19:14
Mi już pierwsza euforia przeszła. Gdy pojawił się ten trailer na youtube, byłam w siódmym niebie. Teraz już emocje mi upadły. Dojdzie do tego, że dodatek znudzi mi się, zanim się w ogóle pojawi... ;)
patryk916
02.04.2011, 07:00
Faktycznie z tymi zwierzakami wyszło bez sensu.Zapowiedzieliby je w lipcu/sierpniu i zanim doszłoby do października to każdy by się ekscytował i wyczekiwał tego dodatku.Ale jeśli został zapowiedziany prawie 7 miesięcy przed premierą to każdemu się znudzi to czekanie.Uratowało ich chyba to że wydają w czerwcu Pokolenia i zanim pierwszy szał opadnie to zostanie 2-3 miesiące do premiery i każdy będzie ekscytował się Zwierzakami.
hellraiser
02.04.2011, 08:34
@up właśnie o to chodzi, że EA wcale nie miała w planach zapowiedzi Zwierzaków. Doszło najwyraźniej do przecieku i trailery niespodziewanie pojawiły się w sieci. Co do tej euforii i znudzenia, zgadzam się.
Aperlaxive
03.04.2011, 12:26
normalnie tak jak simsów
normalnie tak jak simsów
? znaki sraki
Szary 766
03.04.2011, 14:10
zwierzaki = miejmy nadzieję że nie tylko psy i koty , ja chciałbym węża :D xD
zwierzaki = miejmy nadzieję że nie tylko psy i koty , ja chciałbym węża :D xD
Zwierzaki - piąty dodatek do The Sims 3. Simowie będą mogli hodować własne zwierzęta. Oprócz standardowych kotów i psów pojawią się także konie, WĘŻE, szopy, jaszczurki, rybki, jelenie i wiele więcej. Oprócz tego będzie można nadawać zwierzakom cechy charakteru takie jakie są u Simów. Premiera odbędzie się w październiku 2011 roku [Wikipedia]
Ja chce, aby dodali pająki ;)
hellraiser
03.04.2011, 15:38
Ja chce, aby dodali pająki ;)
Pająki już są, w PZ dodali. :)
Nightfall Tak, ale ja chce, aby można z nimi mieć jakieś interakcje ;D
Tak i Sim byłby Spider-Simem ;PP
anie_1981
03.04.2011, 18:08
Może można będzie nauczyć pająka aportować... ;)
Bez przesady ja chce tylko, aby były takie interakcje jak z świnką morską w 2.
muffindance
03.04.2011, 19:52
Pająki już są, w PZ dodali. :)
serio :| o matko, nie wiedzialam XD
jezeli ten trailer wyciekl do sieci nieoczekiwanie, to i tak jestem zawiedziona. tak jak piszecie, niby byl ten pierwszy szal na ten dodatek, ale jak dla mnie zupelnie nie na korzysc EA.
Wampirencja
03.04.2011, 20:52
Oj ja uważam że ten "wyciek" to genialna promocja ze strony EA - dzięki temu wszyscy się nakręcą i potem kupią. Najlepsza reklama to taka, aby kilka osób tylko zobaczyło i "nielegalnie" innym podesłało :)
anie_1981
04.04.2011, 12:54
Może i racja. Mi tam wszystko jedno, czy trailer wyciekł, czy to było celowe zagranie. Zwierzaki i tak bym kupiła, niezależnie od tego, kiedy zobaczyłabym taki trailer. Mi zależy na psach i koniach, koty mnie nie kręcą. Ale gdyby nie było w grze drobnych zwierzaków, jak gryzonie czy ptaki, to byłabym zawiedziona. W jedynce i dwójce, nie wszyscy moi ludzie mieli psa czy kota, ale wszyscy mieli przynajmniej jedno drobne zwierzątko, jak chomik, czy papuga.
Psy -.- Najbrzydsze zwierze świata O.o Koty rządzą ;D! Ogółem to ptaki doszły w pż bo gołąbki widać;D
anie_1981
04.04.2011, 13:14
Ale nie ma żadnej interakcji z gołębiami. Nie dopatrzyłam się też żadnego rozsiewacza gołębi.
hellraiser
04.04.2011, 15:37
Psy -.- Najbrzydsze zwierze świata O.o Koty rządzą ;D!
Nie znasz się. ;]
a ja tak ;D
Gdzie? :O Ja czegoś takiego nie zauważyłem, pokaż jeno ten rozsiewacz w takim razie!
W sumie ten wyciek mógł nic nie dać. Ludzie albo się napalą, albo się znudzą ciągłym zbyt przedwczesnym rozmarzaniem i gadaniem o nim.
Tofik mów za siebie. Nie powinieneś za wszystkich się wypowiadać. Ja uwielbiam psy, a szczególnie tego Boo, o którym głośno ostatnio :p
Wampirencja
04.04.2011, 20:16
Też wolę koty (w obronie Tofika, który to użytkownik, notabene, ma nick jak piesek mojego byłego) zdecydowanie, ale prosze kazdego użytkownika aby trzymał kciuki, kopyta, płetwy i inne pazurki aby były króliki - ale nie takie w akwarium. Takie co biegają po mieszkaniu, dają się brać na ręce, można go głaskać i uczyć korzystać z kuwetki :)
patryk916
05.04.2011, 08:31
Cecha charyzma powinna być wykorzystana w Zwierzakach do tego,żeby można było łatwiej/trudniej tresować zwierzęta.Chodzi mi o to że jednych Simów zwierzęta będą słuchały się bardziej a drugich mniej.
Mam nick jak kot w reklamie Whiskasa czy jak tam ;D! Charyzma raczej nie.. Raczej wytrwały trener lub coś ;d
Najlepsze to są te dwa koty z Ery. Devonik i brytyjski o ile się nie mylę;) Taka cecha jak charyzma powinna być już dawno wykorzystana.
anie_1981
05.04.2011, 17:26
A nie jest? Przydaje się w karierze politycznej.
A wracając do tego co kto lubi, a czego nie, to ja lubię psy a kotów nie cierpię. Denerwują mnie te futrzaki. Za to uwielbiam gryzonie, ptaki i ryby. W grze miałabym też pewnie gady, ale w życiu to nie przepadam za gadami.
Ja, wolę koty od psów :P ale chce, aby dodali mniejsze futrzane stworzonka oraz żółwia :D
Saheli019
06.04.2011, 14:14
W dwójce nie przepadałam za zwierzakami,ale te trójkowe wyglądają zachęcająco....szkoda że tak pózno będą...no ale może dzieki temu bedzie mniej błędów <nadzieja matką głupców>. Heh mogli by jeszcze tylko wykąbinować sposób by simy przemieszczały się między miastami...to by było dobre....
anie_1981
06.04.2011, 15:49
Nom... Mogłyby być te mniejsze osiedla, połączone z miastem, jak w dwójce. Jechało się np. na przedmieście. Ale z drugiej strony, to np ja jak nie korzystam z jakiś budynków publicznych, to je kasuję. Jest wtedy więcej miejsca.
Wątpię, aby tak zrobili, muszą mieć pomysły na nowe dodatki, albo nawet na "The Sims 4" :(
Saheli019
07.04.2011, 06:55
Wiem,ale troche mnie denerwuje ,że trzeba w nowym mieście tworzyć nową rodznę bo jak przeprowadzę starą to znika całe drzewko genealogiczne(jesli nie ma się moda). Mogli by zrobic coś jak z WP-kilk na telefon-przeprowadzka-wybieram miasto i jadę:) Jak się znudzi to wracam na strae śmieci.
Dobra nie rozpisuje się bo to nie ten temat. Ciekawe czy konia będzie można normalnie kupić jak psa i kota? No i czy inne leśnie zwierzeta będą już "gotowcami" czy będzie można samemu je rozmieszczać po lasach i parkach....
anie_1981
07.04.2011, 09:00
Ktoś tutaj wklejał jakieś oświadczenie EA na temat zwierzaków, ale bez źródła, więc nie wiadomo, czy to jakaś podpucha, czy prawda. Według tego oświadczenia konie nie miałyby być własnością Simów. Biegałyby luzem po mieście i można by tylko się na nich przejechać. Ale ostatnio oglądając ten zwiastun zwierzaków, zwróciłam uwagę na cechy charakteru zwierzaków. Szop, skunks i sarna, nie miały cech charakteru. Logiczne, prawda? Przecież pojawiają się losowo na parcelach. No to jeśli to nie są sterowalne zwierzęta i dlatego nie mają cech, to dlaczego koń miał cechy..? Jaki sens dawać zwierzęciu cechy charakteru, skoro gracz nie może ich wybrać..? Dlatego ja myślę, że jest duże prawdopodobieństwo, że konie jednak będą sterowalne.
miłośniczka zwierząt
07.04.2011, 13:34
Ja jestem miłośniczką zwierząt i mam nawet taki nick ;). Najbardziej lubię koty i konie, mam nadzieję, że jednak te konie które były w pierwszym zwiastunie się pojawią i że będą różne rasy kotów i psów itd.
Chryzantem Złocisty
07.04.2011, 13:37
Ja jestem miłośniczką zwierząt i mam nawet taki nick ;)
o kurczę,bez twojego stwierdzenia nikt by tego nie zauważył :O
mnie tam obojętne czy będą konie czy nie,byle żeby były koty,psy i świnki morskie :D
hellraiser
07.04.2011, 13:48
Konie raczej będą, no bo były na zwiastunie (the best think ever)
Mi właśnie zależy głównie na psach, kotach i koniach. Jakimś mniejszym zwierzakiem (świnka morska może być) na pewno nie pogardzę ;)
theqatrick
07.04.2011, 16:51
o kurczę,bez twojego stwierdzenia nikt by tego nie zauważył :O
mnie tam obojętne czy będą konie czy nie,byle żeby były koty,psy i świnki morskie :D
Po co to chamstwo? O.o
---
Konie powinny być, oby było nowe miasto, a i sklepy z karmą itp. :)
Już nie mogę się doczekać, mianowicie bardziej czekam na Pokolenia.
Chryzantem Złocisty
07.04.2011, 16:56
po to żebyś się głupio pytał? O.o
sklepy zoologiczne powinny być,tak jak w jedynce.
@down - a ty jesteś wyjątkowo upierdliwy :D
theqatrick
07.04.2011, 17:43
po to żebyś się głupio pytał? O.o
Masz wyjątkowo dziwną osobowość.
Ciekawi mnie, czy dojdzie takie ogromne akwarium jak w TS...
anie_1981
07.04.2011, 19:41
Ja bym się ucieszyła, gdyby dali różne wielkości akwariów i klatek. To by było realne. Chociaż z drugiej strony i tak bym raczej kupowała największe, jakie są, bo nie chcę dręczyć nawet Simowych zwierząt.
wiolka7932
07.04.2011, 20:47
Myślę, że przeciek do netu tego zwiastunu zwierzaków wcale nie zadziała na korzyść EA. Wiele osób odpuści sobie "Pokolenia" i będzie czekało na zwierzaki. Oglądając zwiastuny obu dodatków miałam wrażenie, że są jakieś dziwne. Zwłaszcza okładka pokoleń, gdzie facet stoi przy torcie... Nie wiem dlaczego ale wydawał mi się taki nie simowy. Może rzeczywiście zwiastuny nie były na PC tylko na konsole?
hellraiser
08.04.2011, 06:35
Oglądając zwiastuny obu dodatków miałam wrażenie, że są jakieś dziwne.
Bo to były takie tymczasowe, robocze zwiastuny raczej. Obejrzyj sobie oficjalny zwiastun Pokoleń, to już tego wrażenia nie będzie :) Ze Zwierzakami będzie raczej tak samo, a zapowiedzi oczekuję gdzieś na przełomie lipca i sierpnia.
anie_1981
08.04.2011, 12:50
Tymczasowe, to fakt. Nowy zwiastun Pokoleń jest o wiele bardzie rozbudowany i o wiele lepiej zrobiony.
Wcale ten nowy nie jest taki fajny. Przez te zbliżenia na twarze simów widać, że grafika jest kiepska, a szczególnie oczy. Np. 0:31 - tragizm i nie tylko pod względem grafiki. W simsach postacie są strasznie mało trójwymiarowe i realistyczne, a ich miny wręcz śmieszne ;) Co do tego, że wyciek zwierzaków jest korzystny, czy nie.. stwierdziłam, że trudno powiedzieć, bo każda osoba reaguje na takie coś inaczej. Czas chyba tu nie gra większej roli.
Wcale ten nowy nie jest taki fajny. Przez te zbliżenia na twarze simów widać, że grafika jest kiepska, a szczególnie oczy. Np. 0:31 - tragizm i nie tylko pod względem grafiki. W simsach postacie są strasznie mało trójwymiarowe i realistyczne, a ich miny wręcz śmieszne ;)
Wcale bym się z Tobą nie zgodził.
Mam nadzieje, że dadzą ciekawe przedmioty związanie z zwierzakami.
Jacki Bartek
08.04.2011, 18:35
Ten zwiastun jest na konsole, czyli na konsole wyjdą. Tak tam chyba pisze, podejrzewam, że na PC będzie wcześniej
Jacki Bartek
08.04.2011, 18:51
Oby zwierzęta mogłyby się rozmnażac(nietylko psy i koty)
pies-szczeniaki
kot-kociaki
żółwie-żółwiątka
wąż-wężątka
królik-króliczki
świnka morska-młode świnki
chomiki-młode chomiki
Małe jelenie, źrebaki, szopy, skunksy, rybki.
Od razu widac na tym trailerze, że te psy i koty mają takie dziwne nogi, i tak dziwnie się ruszają(ten trailer to chyba na konsole)
Chryzantem Złocisty
08.04.2011, 18:55
ja pindole a znasz takie coś jak "edytuj"?
i nie musisz nam wypisywać,jak się nazywają młode różnych zwierząt.chyba,że sam tego nie ogarniasz,jak sobie nie zapiszesz.
Co do grafiki, animacji itp. kwestia gustu. Moim zdaniem lepsza niż w TS2, ale ogólnie nie jest dobra.
Witaj Jacki Bartek. Świneczki, chomiczątka, jeleniątka... no ja nie mogę. Nie wiedziałam.
Nie "pisze", ale "jest napisane". Wiem, że się czepiam, ale ten błąd mnie wyjątkowo wkurza. O tym, że wyjdą na konsole to już dawno wiemy. Jakbyś przeczytał wszystkie posty byś wiedział, a psy dziwnie się ruszają, bo to jest gra.
W ogóle... ciekawi mnie, czy rzeczywiście np. młode rybki będą mniejsze.
hellraiser
08.04.2011, 19:33
@up o ile będzie coś takiego jak "młode rybki", w co szczerzę wątpię.
I nie wiedziałem jak się mówi na małe pieski, kotki czy żółwie! Normalnie ja nie mogę! Jestem ci wdzięczny! -.-
W sumie wolałbym, gdyby rozmnażanie zwierząt, było normalne, a nie, że będzie kolejny błąd i kupujemy psa, a okazało się, że jest on w ciąży o_O Gdyby nie zrobili by tego rozmnażania to, tylko zniszczyli by to co było w podstawie, że całe miasto się rozwija, a nie tylko nasza rodzina.
Z zwiastuna można wywnioskować że dodatek pojawi się w październiku tego roku :)
hellraiser
09.04.2011, 08:47
Z zwiastuna można wywnioskować że dodatek pojawi się w październiku tego roku :)
Coś Ty?! Naprawdę?! :O
Ejak, myślę że rozmnażanie zwierzaków będzie normalne, takie samo jak w TS2, czyli dwa zwierzaki odmiennej płci idą do budy, buda skacze, zwierzaki wychodzą. No bo jak inaczej? Inaczej było by bez sensu.
muffindance
09.04.2011, 09:53
Chyba, ze beda chcieli naprawde TO pokazac XDD ;p
Nie no.. to byłby przełom ;D
anie_1981
09.04.2011, 10:38
No się nie mogę doczekać normalnie :D Ale szczerze, to mi wystarczy oglądanie moich przepiórek jak robią TO 5x dziennie. Nie muszą mi jeszcze sztuczne psy i koty robić TEGO na moich oczach... :D
patryk916
09.04.2011, 11:02
Sorry,ale z tym rozmnażaniem to lekka przesada.Nie sądzicie?Powinno być jak w The Sims 2(bynajmniej moim zdaniem)
Komandos-94-
09.04.2011, 12:27
Bieber, wybacz, ale jak widzę jak ktoś używa "przynajmniej" i "bynajmniej" zamiennie to mózg mnie boli. Nie rób tego.
Myślę, że jednak nie pokażą, ta gra jest tworzona głównie dla młodych odbiorców.
anie_1981
09.04.2011, 13:23
Ja bym chciała rozmnażać koniki... Wiem, wiem... na 95% nie będzie to możliwe, a nawet na 99.99%
Mnie też mózg od tego boli, ale cóż na to poradzić? Słowa są podobne. Ludzie mają prawo je mylić.
Rozmnażanie koni? Ciekawe... Musieliby w takim razie jakieś specjalne miejsce do tego zrobić, bo konie trochę duże są. Chyba, że do lasu i w krzaczki. anie 1981 - nigdy nie mów nigdy ;) Bieber - to chyba jasne, że proces kopulacji nie będzie szczegółowo pokazany. Nie ma się czym martwić ;p
hellraiser
09.04.2011, 16:21
No, na pewno rozmnażanie zwierząt będzie ukazane tak jak w The Sims 2. No bo ukazana kopulacja psa czy kota byłaby co najmniej niesmaczna.
anie_1981
09.04.2011, 16:40
Co najmniej niesmaczna, wręcz obrzydliwa.
Co najmniej, dla niektórych zoofilów.
anie_1981
10.04.2011, 17:26
@UP, ty chyba nie wiesz, co to zoofil ;)
Ciekawe kiedy powiedzą coś bliżej o zwierzakach. Przeciek był, mogliby dodać coś więcej, skoro już trailer wyciekł.
hellraiser
10.04.2011, 19:28
@upup, no, Ty naprawdę nie wiesz o czym mówisz. ;)
Myślę, że oficjalnej zapowiedzi możemy oczekiwać w lipcu-sierpniu, tak jak Po zmroku. Bez sensu byłoby publikowanie informacji o Zwierzakach już teraz, aż pół roku przed domniemaną premierą. Przynajmniej ja tak uważam.
anie_1981
10.04.2011, 19:47
Ale mi by wystarczyło krótkie oświadczenie EA z listą zwierzątek.... ;)
@up i tym czy można trzymać konie na swojej parceli? :D
anie_1981
11.04.2011, 15:49
Jak nie będzie można, to ja się tak nie bawię... :P
theqatrick
11.04.2011, 17:28
Oby zwierzęta mogły się rozmnażać. Bez tego będzie nieco bezsensu i skąd się będą brały nowe z postępem gry w mieście? hm...
anie_1981
11.04.2011, 17:35
Psy i koty prawie na 100% będą się rozmnażać, tak myślę. Ale tutaj też chodzi o zwierzątka z klatek\akwariów\terrariów. One też mogłyby się rozmnażać. Sprzedawałoby się młode, albo zostawiało sobie. Rozmnażasz czarnego i białego królika, otrzymujesz biało-czarne króliczki... Ach, marzenia ściętej głowy.
Zawsze zwierzaki się rozmnażają , pewnie psy w budzie tak jak w dwójce
Tak na prawdę Zwierzaki nie są do końca potwierdzone :P
anie_1981
11.04.2011, 19:21
Bluszczyk Kurdybanek, jak wykraczesz, to się z Tobą policzę... :P
( Sierpień 2011 - Simowie.info , Zwierzaki jednak nie wychodzą )
OJC ! :D
Myślę, że w tym dodatku "pokoleniaa" to właściwie nic nowego nie ma... Poprostu się normalnie żyje. Moi simowie tez mają duże rodziny i to wielo-pokoleniowe.
anie_1981
12.04.2011, 08:44
@UPUP, Ty mi się narażasz... :P
@UP, w Pokoleniach dojdzie parę nowych rzeczy, które dużo wniosą do rozgrywki. Np. system wspomnień, łuki ślubne, wieczory kawalerskie... itd. No i pewnie dojdzie też trochę nowych obiektów, jak spiralne schody, czy domki na drzewie. Ale to jest temat o zwierzakach, a nie o pokoleniach...
A żeby nie było offtopu, to ciekawi mnie, czy będą różne rasy i umaszczenia koników, Bo ten siwek ze zwiastuna był śliczny, ale ja bym chciała karego konika (dla niewtajemniczonych: Kary=czarny). Zwierzątka klatkowo-terrariowe też powinny mieć różne kolory i rasy. W dwójce ta duża papuga z klatki występowała chyba w pięciu wersjach kolorystycznych. To samo ten gryzoń, też miał kilka "kolorów". Podobno to była szynszyla, ale do szynszyli to nawet podobne nie było. Bardziej do świnki morskiej lub chomika. Ja bym chciała króliczka... Zawsze mi się podobały, ale nie miałam kasy i miejsca na odpowiednią klatkę, a w za małej trzymać nie chciałam.
LuuXy chyba Ci się pomyliły wątki. To jest temat o zwierzakach. Jakby były kolorki u króliczków, to bym sobie różowego zrobiła ^^
Może specjalnie wyciekł ten zwiastun, aby wszyscy myśleli, że nadejdą Zwierzaki, a tu zrobią niespodziankę i wyjdzie inny dodatek :P
@up
Szczerzy wątpię.
Jak w CAP (ale nazwa...) nie bd można robić królików, to ja nie kupuję zwierzaków. Rosie bez miniaturowej białej plamki na nosie, nawet jak jej wcale nie widać, to nie Rosie i koniec. :D
Zauważyłaś że to temat o zwierzakach?
anie_1981
12.04.2011, 12:44
Ja bym chciała dużą różnorodność ptaków, gryzoni, gadów itd. Np, żebym mogła sobie moje ptaki z reala mieć też w Simsach. I to samo z rybkami.
Może specjalnie wyciekł ten zwiastun, aby wszyscy myśleli, że nadejdą Zwierzaki, a tu zrobią niespodziankę i wyjdzie inny dodatek :P
To ja sobie za takie niespodzianki podziękuję. Nawet jakby ten inny dodatek byłby Pogodą. Po co mieliby się w ogóle męczyć ze zrobieniem fałszywego zwiastuna i specjalnie dla niego projektować jakieś zwierzęta? Domyślam się, że nie bierzesz tego na serio, i że tylko sobie gdybasz ;p
@up
Szczerzy wątpię.
Jak w CAP (ale nazwa...) nie bd można robić królików, to ja nie kupuję zwierzaków. Rosie bez miniaturowej białej plamki na nosie, nawet jak jej wcale nie widać, to nie Rosie i koniec. :D
*w CAS (Create A Sim)
Moim zdaniem powinno tworzyć się zwierzęta oprócz kota i psa, ale taki królik miałby mało opcji, bo w zasadzie tylko umaszczenie i uszy, a zatem zapewne tego nie dadzą.
@up
Szczerzy wątpię.
Jak w CAP (ale nazwa...) nie bd można robić królików, to ja nie kupuję zwierzaków. Rosie bez miniaturowej białej plamki na nosie, nawet jak jej wcale nie widać, to nie Rosie i koniec.
*w CAS (Create A Sim)
CAP - Create A Pet.
Fanie by było z tymi innymi zwierzątkami, kazdy byłby inny, nawet przez głupie czarne ucho i łapke u białego królika...
hellraiser
12.04.2011, 15:48
Tak, powinno się móc edytować każde dodane zwierzę do dodatku. To już trzecia generacja Simów, wypadałoby. No ale znając EA, najpewniej edytować będzie można jedynie psy i koty, a reszta po staremu..
Saheli019
12.04.2011, 15:55
Tak...marzenia,a EA i tak pewnie ograniczy się do minimum...
anie_1981
12.04.2011, 18:01
Ostatnio stali się minimalistami. Szkoda, że kosztem graczy...
mogli by dać np przy wyborze zwierzątka w zoologicznym np królika albo świnki przechodzi się do CAP i wybierasz sobie jakie umaszczenie ma mieć Twoje zwierzątko :)
plus małe plamki, na nosku, na łapkach, na grzbiecie, na brzuszku , na mordce, na ogonku *-*
Szczerze mam cichą nadzieje, że się przyłożą do tego dodatku.
no w sumie mogliby troszkę dopracować pewne rzeczy wyciągając naukę z TS2 :)
Jeeej jelonki ;>
Bambi mi się przypomniał .... :D
anie_1981
14.04.2011, 07:28
Ja bym chciała dziki... Już widzę Sima uciekającego przed goniącym go dzikiem, to by było coś! :D
Madelaine
14.04.2011, 07:52
ołmajgad konie !! *-*
i jeleń ! O.O
Chce już ten dodatek, byle tylko się do tego przyłożyli, a nie na odwal robili.
Saheli019
14.04.2011, 08:05
Heh...dobiero by mozna było tworzyć fotostory.... Przyznam,że niektóre dodatki do TS2 były bardziej rozbudowane niż te do TS3. Niech mi ktoś przypomni czy w dwójce jak sim jechał na parcele publiczną to zwierzak jechał koniecznie z nim? jesli tak,to mam ndaieje że w trójce tego nie będzie. Mozna by tez sterowac zwierzakami....
Chryzantem Złocisty
14.04.2011, 08:19
dziki?o nie,wystarczy że mi pod blok podchodzą i trawniki orają xD
Niech mi ktoś przypomni czy w dwójce jak sim jechał na parcele publiczną to zwierzak jechał koniecznie z nim? jesli tak,to mam ndaieje że w trójce tego nie będzie. Mozna by tez sterowac zwierzakami....
Chyba mogło się wybierać z kim chce sim pojechać i można było jechać ze zwierzakiem lub zostawić go w domu.
Sterować też można było, dzięki kodom. A zatem jeśli nie będzie możliwości sterowania, to na pewno wymyślą kod, który tego dokona.
Lepiej, gdyby nie było można sterować zwierzakami, wtedy było by ciekawiej.
hellraiser
14.04.2011, 09:55
No i tak pewnie będzie, tak jak wspomniała Searle. Czyli normalnie zwierzęta będą "niesterowalne", a sterowanie umożliwi to kod. Tak byłoby dobrze.
I głupie w TS2 jest, że interakcji zwierząt nie można anulować. Denerwowało mnie to zawsze.
być może będzie w opcjach do wyboru czy chcemy sterować, czy nie
na takiej samej zasadzie co starzenie sie czy postęp historii
być może będzie w opcjach do wyboru czy chcemy sterować, czy nie
na takiej samej zasadzie co starzenie sie czy postęp historii
potwierdzam tak by było lepiej i mam nadzieje ze tak bedzie
Na taki wybór w opcjach chyba nie warto nawet liczyć. Co innego postęp historii, a co innego sterowanie zwierzętami. Zmarnowaliby zbyt wiele czasu na stworzenie możliwości kierowania nimi tylko dla np. połowy graczy. Stwierdziliby wtedy, że nie warto w ogóle robić. Albo sterowanie włączone cały czas, albo wcale. Wątpię, że twórcą chciałoby się aaaż taaak męczyć, by dać nam tak wielki wybór.
anie_1981
14.04.2011, 17:41
W dwójce był kod na sterowanie zwierzakami. Jak jechałeś do miasta i w domu ktoś zostawał, to nie musiałeś brać zwierza. Ale jeśli nikt nie zostawał, to zwierza trzeba było brać ze sobą lub wołać opiekunkę do zwierząt. To było głupio rozwiązane.
muffindance
14.04.2011, 20:34
@up w dwojce byl opiekun dla zwierzat? O_O faktycznie bez ladu i skladu..
ja jednak nie robie sobie nadziei, bo potem moge sie rozczarowac... wole sledzic informacje na temat Pokolen, wtedy sie jeszcze bardziej nakrece na Zwierzaki :D XDDD
ja juz nie pamietam co bylo w 2 :D dzisiaj miałam sen że grałam sobie w simy 2 heh...a bym sobie zagrała ale nie wiem gdzie mam płyty po przeprowadzce :(
anie_1981
15.04.2011, 08:32
Mnie już dwójka nie kręci. Nie mam już co prawda dwójki, bo ją sprzedałam, ale czasami widuję ją gdzieś u znajomych. Jak tak sobie popatrzę na dwójkę, a potem wracam do domu i odpalam trójkę... to dochodzę do wniosku, że trójka jest 10x lepsza od dwójki.
A wracają do tematu.... Zwierzaki na pewno będę mi się podobały najbardziej ze wszystkich dodatków, niezależnie od tego jakie będą. Po prostu zwierzaki rządzą i nikt mi nie przegada :P
zgadzam sie z Tobą anie na zwierzaki to ja czekam od momentu kupna ts3 ;D szkoda ze w pazdzierniku dopiero :( och ja mam nadzieje ze bedzie Dog Niemiecki i Buldog Francuski i ze ten dog bedzie wielki nie jak w ts2 a no i nie moge zapomnieć o śwince morskiej :)
Według mnie też Zwierzaki będą najlepszym a na pewno jednym z najlepszych dodatków do trójki. W dwójce było już bardzo fajnie ale tutaj powinno być lepiej. Tylko ciekawe, kiedy wprowadzą zmianę pogody i pór roku, bo bez tego to jeszcze nie jest to, co powinno być. Jeszcze tak mi wpadło do głowy, że mogłaby być opcja gry w totolotka czy coś w tym stylu i możliwość wygrania czasem jakiejś większej kasiory :D
CuteDream
15.04.2011, 16:49
Jeszcze tak mi wpadło do głowy, że mogłaby być opcja gry w totolotka czy coś w tym stylu i możliwość wygrania czasem jakiejś większej kasiory :D
Ojjj hazard i EA? :D to chyba nie przejdzie :D chociaż to byłoby super urozmaicenie, chociaż jak myślimy o czymś takim to to mogliby dać do PZ niż do Zwierzaków^^ chyba, że w takim totku nasz sim wygrałby zwierzaka, to wtedy pasuje do dodatku :D
Kasyno było, ale nie pamiętam, w której generacji simów. Lotto? Dziwne i ciekawe, ale odpada. Nie ten dodatek. Już w sumie lepiej załatwić sobie kasę kodami albo ciężką pracą. W WP bardzo łatwo.
Owl Finch
15.04.2011, 17:45
@upup: Przecież w dwójce, w NŻ był hazard w postaci gry w pokera.
CuteDream
15.04.2011, 17:46
A fakt, przypominam sobie :D mój błąd :x
patryk916
15.04.2011, 19:29
Ja bym chciał żeby:
-można byłoby kąpać zwierzaki
-można byłoby pracować w klinice weterynaryjnej(oraz żeby w ogóle były)
-coś w stylu 'psiego fryzjera'
-negatywny nastrójnik po 'pogryzieniu' przez psa(i ta opcja)
to tyle oczekiwań(wstępnie)
@up: w dwójce można było kapać psy, więc na pewno w '3' również. Zwierzęta na pewno będą miały potrzeby.
anie_1981
16.04.2011, 08:46
@UP, no nie wiem, czy fakt, że w dwójce można było kąpać psy, automatycznie sprawia, że w trójce też będzie taka możliwość. Przecież w dwójce można było kąpać dzieci, w trójce takiej opcji nie ma. Boję się, że jednak potraktują zwierzęta po macoszemu. No a przynajmniej nie robię sobie nadziei na nie wiadomo co. Byle były te zwierzęta, a do niedociągnięć, trzeba się będzie przyzwyczaić, jak zwykle, od samego początku tej serii simsów.
W dwójce można było robić wiele rzeczy, których w trójce niestety nie można lub są niedopracowane. Np. apartamenty. ;/
Wracając do zwierzaków mogli by dać te same, albo i lepsze związki ze zwierzakami. Dla nie wtajemniczonych chodzi mi o to:
Osoby Dostępny pierwszy stopień Dostępny drugi stopień Dostępny trzeci stopień
Sim wobec kota Przyjaciel Najlepszy przyjaciel --
Sim wobec psa Przyjaciel Najlepszy przyjaciel Opiekun
Kot wobec Sima -- -- Mój
Kot wobec psa -- -- Mój
Pies wobec Sima -- Członek stada Opiekun
Pies wobec kota -- Członek stada --
Już w sumie lepiej załatwić sobie kasę kodami albo ciężką pracą. W WP bardzo łatwo.
Ja w trójce gram cały czas bez kodów i tylko raz wpisałem kod i zbudowałem dom za kasę z kodów. Po skończonej budowie dalsza gra wydała mi się bez sensu i skasowałem :D a grałem kilka miesięcy :P i potem od nowa :D
@up Ja gram ciągle kodami i z tego powodu gra szybko mi się nudzi. Czekam na nowe dodatki i tylko z tego wyczekiwania będę miała zabawę, bo potem po paru dniach mi się znudzi. :/ Muszę się od takiej gry odzwyczaić. Coraz bardziej mi pogody brakuje. Póki Pokolenia nie wyjadą nie zagram nawet w TS i tak samo będzie przed Zwierzakami.
anie_1981
18.04.2011, 10:20
Ja też gram na kodach, ale nie sądzę, że to z tego powodu gra mi się nudzi. Bardziej by mnie nudziło patrzenie jak Sim musi harować na chleb i godzinami ślęczeć nad książką, żeby się czegoś tam nauczyć. Po prostu jak już się dowiem, że ma wyjść coś nowego do Simsów to myślę tylko o tym. Ale przyznam, że wczoraj trochę w Simsy pograłam. Może dzisiaj tez pogram. Ja mam takie etapy, najpierw gram w jakąś grę 2 godziny dziennie, a potem jej nie włączam przez miesiąc. I tak w kółko.
Owl Finch
18.04.2011, 13:54
Ja gram z modami. Nie cierpię simowego uczenia umiejętności, więc moje simy tego nie robią, rozwijam im co trzeba i po kłopocie. Więc mam nadzieję, że Nraas szybko po premierze zwierzaków doda opcje błyskawicznego rozwijania umiejętności u zwierząt.
@upup Ja też wczoraj jedynie grałam, ale skończyłam na niedokończonym domku. Jak gram, to najbardziej się budowaniem przejmuję i bardziej na tym się skupiam. Ciekawe, jakie zwierzęta będą miały umiejętności...
Owl Finch
18.04.2011, 15:41
@up: pewnie będą to takie w stylu komend, jak "siad", "waruj" itp.
muffindance
18.04.2011, 20:40
jakies sztuczki tez by sie przydaly, i cos w stylu zawodow jak w Historii ze Swiata Zwierzat ^^ :3
a ja bym chciała żeby były takie kariery jak weterynarz czy pracownik sklepu zoologicznego albo trener psów :D
jakies sztuczki tez by sie przydaly, i cos w stylu zawodow jak w Historii ze Swiata Zwierzat ^^ :3
Zgadzam się. Zawody powinny być, by jakoś uprzyjemnić życie naszych pupili :)
anie_1981
19.04.2011, 09:48
Powinni być też pracownicy opieki społecznej dla zwierząt. Nie dbasz, to dostajesz mandat i zabierają zwierzaki. Wszystkie, klatkowe i akwariowe też!
a ja bym chciała żeby były takie kariery jak weterynarz czy pracownik sklepu zoologicznego albo trener psów :D
to by było genialne :D
jeszcze dobre by było schronisko że np. jest budynek i tam są klatki i można adoptować zwierzęta :D
Fajowsko ;)). Konie!? O boże! Koleżanka oszaleje :P.
PS. Te filmiki nie działają :/.
ja już oszalałam :D konie ! i wogóle szopy, sarny i tak dalej <3 jak w prawdziwym świecie. to może być dobry dodatek.
to by było genialne :D
jeszcze dobre by było schronisko że np. jest budynek i tam są klatki i można adoptować zwierzęta :D
ooo taak :D i jeszcze slodkie minki by robiły oo nie to bym zrobiła z simki Wiolette Willas :D
muffindance
21.04.2011, 10:21
Powinni być też pracownicy opieki społecznej dla zwierząt. Nie dbasz, to dostajesz mandat i zabierają zwierzaki. Wszystkie, klatkowe i akwariowe też!
O tak, to swietny pomysl :3
Zwierzeta moglby uciekac z domu - wtedy simy moglyby dzownic po policje lub umiescic ogloszenie w internecie lub gazecie :)
@up - w 'dwójce' zwierzaki mogły uciekać. Jak nie miały obroży to ciężko je było znaleźć. Ale w trójce fajnie by było, bo można by ich było szukać samemu po całej okolicy :)
hellraiser
21.04.2011, 12:56
Jak nie miały obroży to ciężko je było znaleźć
Podczas mojej rozgrywki w TS2, kiedy uciekały mi zwierzęta, to w moim przypadku zawsze znajdywały się zwierzęta bez obroży. A gdy ją miały - zwierzaka nigdy nie udało mi się odnaleźć. A więc to nie reguła ;)
I tak, zgadzam się - fajnie by było, gdyby można było samodzielnie szukac zwierzaka po okolicy. Przynajmniej byłoby jakieś zajęcie :P
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.