Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.
anie_1981
14.07.2011, 13:08
Na pewno będę miała dalmatyńczyka, podobają mi się te pieski.
Zdaje mi się, że ktoś wrzucał fotki z CAPu. Na konsole na pewno były, na peceta właśnie nie wiem... Musisz poprzeglądać trochę stron wstecz ;)
tu coś jest, ale nie za wiele ;p http://www.simowie.info/News:Nowe_zdjecie_z_trybu_tworzenia_zwierzaka_13.0 7.11
To ja wrzucałam :)Jakieś 10-15 stron temu.
A tak w ogóle nie chcę być wredna czy coś, ale te fotki, do których wstawiłaś link są dość stare, bo przecież są rozmazane i w ogóle, i czemu pomieszczenie w którym tworzy się zwierzaka na PC ma być inne niż na konsole ?
Ja osobiście wolałabym taki sposób tworzenia zwierzaka, chodzi mi o tło...Jeśli taki jest sposób tworzenia zwierzaka, to ciekawe co z tym tworzeniem koni ...
http://www.wirtualnesimy.pl/up/news/914.jpg
mrakad133
14.07.2011, 15:03
To ja wrzucałam :)Jakieś 10-15 stron temu.
A tak w ogóle nie chcę być wredna czy coś, ale te fotki, do których wstawiłaś link są dość stare, bo przecież są rozmazane i w ogóle, i czemu pomieszczenie w którym tworzy się zwierzaka na PC ma być inne niż na konsole ?
Ja osobiście wolałabym taki sposób tworzenia zwierzaka, chodzi mi o tło...Jeśli taki jest sposób tworzenia zwierzaka, to ciekawe co z tym tworzeniem koni ...
Tworzenie konia to będzie pewnie na tym samym tle co tworzenie tego psa.
Beatrice
15.07.2011, 06:40
Konie, psy i koty podczas tworzenia w CAP będą miały w tle tą stajnię...
Ja też myślałam nad dalmatyńczykiem, ale dla mnie te pieski są jakieś... takie... zwykłe.Ja tam wolę jamniczki :D Zrobię se takiego żółtego [jasne, bardzo jasna sierść, ale nie biała taka żółtawa] i nazwę go Bananek :D lub rodego, niebieskookiego kotka Kix
Beatrice
15.07.2011, 07:11
Ciekawe czy taka rasa kotów będzie :D
http://www.cats.alpha.pl/birmanskie.htm
Małe, słodkie, puchate kuleczki :rolleyes: które żrą kanapę! :D
Ja czytałem w któreś zapowiedzi że pisali coś "od kotów birmańskich po konie arabskie" :) Awięc powinny być :) I dobrze bo słodkie są :)
anie_1981
15.07.2011, 09:12
Ja co prawda kotów nie lubię, ale ładne są rosyjskie niebieskie, tak wizualnie i syjamskie.
No a z psów to najbardziej podobają mi się:
1. Owczarki szkockie (colie)
2. Akita inu
3. Syberian Husky
4. Dalmatyńczyk
5. Yorshire Terrier
6. Chichuachua
7. Pinczer miniaturowy
Inne rasy też mi się podobają.
Konie:
1. Koń pełnej krwi arabskiej
2. Hunter (irlandzka rasa)
3. Holenderski koń zimnokrwisty (mają takie "frędzelki" przy kopytach)
4. Mustang
4. Quater Horse
5. Wszelkiego rodzaju kuce, szetlandy np. ale nie tylko, bo słodkie są tez Falabelle.
Będzie, bo jakieś z tych 100 ras kotów muszą być...A po za tym skoro będzie , wprawdzie tylko na konsole, ale będzie pół kot birmański a pół skunks, to ta easa też musi być :)
mrakad133
15.07.2011, 14:29
Mari777, niemożliwe żeby było aż 100 ras kotów, skoro jest ich tylko około 40, a pewnie i tak wszystkich nie zrobią, może z jakieś 20-30. Te ponad 100 ras psów i kotów to ich łączna ilość ras.
anie_1981
15.07.2011, 17:17
Może później w Store będą się pojawiały dodatkowe rasy...
Może później w Store będą się pojawiały dodatkowe rasy...
Jeszcze jest nagroda za rejestrację :);) Może w niej coś ciekawego będzie :)
Beatrice
15.07.2011, 18:35
Jeszcze jest nagroda za rejestrację :);) Może w niej coś ciekawego będzie :)
Myślicie, że się wysilą ? :D
Może tak jak ten prezent do Pokoleń żałosny :P
Prezent do pokoleń? Ale co? Gdzie? KIEDY??
A wracając do Zwierzaków to niedawno przeczytałam, że będą 21 Października. Jeszcze zostało 'ubłaganie' starych, aby mi kupili przed moimi urodzinami ;D
Beatrice
16.07.2011, 07:47
Prezent do pokoleń? Ale co? Gdzie? KIEDY??
Sama nie mam Pokoleń, ale była mowa o zestawie za rejestracje gry : 2 ubrania i jakis telefon xd
... i jakiś telefon który powodował buga w grze... xd
Zwierzaki zapowiadają się naprawdę fajnie, ale na pewno jakieś błędy będą..
anie_1981
16.07.2011, 09:55
Ja mam ten zestaw zainstalowany, ale z telefonu nie korzystam, nie ma słuchawki, nie pokazuje się. Bugów zestaw sam w sobie to chyba nie powoduje, ale nie wiem na pewno. Była gdzieś o tym mowa? Ja raz pisałam, że gra się tnie, ale to była wina dodatku "Pokolenia", a nie zestawu Store...
Ale odeszliśmy od tematu... Mnie ciekawi, czy konie będą się mogły rozmnażać. Jakoś nikt dotąd takiej kwestii nie poruszył... :P A ja chcę mieć ogierka, klacz i słodkiego źrebaczka! ;) To by było coś...
Dlaczego miałyby się nie rozmnażać? Psy i koty na pewno będą mogły, a konie będą tworzone na tej samej zasadzie, więc pewnie doczekasz się swojego źrebaczka :)
Oj, coś czuję, że będę mieć duuuży problem z decyzją, jakiego zwierzaka biorę na początek do hodowli i obserwacji młodych ;) Pewnie stworzę Sima z psem, kotem i koniem, a potem zdecyduję, który jest najfajniejszy i jego hodowlę zacznę najpierw.
mrakad133
16.07.2011, 11:40
Psy i koty będą się raczej rozmnażać w budzie, a gdzie konie to do końca pewna nie jestem. Może w jakiejś stajni? :)
Może w trójce twórcy odpuszczą sobie tę głupią budę i po prostu zrobią cenzurę jak na Simach pod prysznicem.
mrakad133
16.07.2011, 14:31
No, tak byłoby najbardziej realnie. W końcu zwierzaki nie wchodzą do bud *.*
Heh... Zwierzaki robią to, gdzie chcą...
Co do simsów, to na pewno będą robiły to w budach, bo jakoś ludzie (w real'u) robią to gdzie popadnie... A w simsach ? Parę miejsc i już...
anie_1981
16.07.2011, 19:06
A gdzie mamy to robić? ;) No chyba nie na trawniku przed bokiem...
Beatrice
17.07.2011, 06:03
No wiecie, ale Simsy są od 12 roku życia teoretycznie, więc chyba tak do przodu to nie pójdą z realnością gry :P
Zwierzaki to robią gdzie popadnie i nie interesują się tym ,że ktoś ich widzi, i w jakim wieku jest ten ktoś. I podejrzewam, że już nawet te dziewięciolatki widziały nie raz to jak psy robiły pod blokiem ;>
Mari777, niemożliwe żeby było aż 100 ras kotów, skoro jest ich tylko około 40, a pewnie i tak wszystkich nie zrobią, może z jakieś 20-30. Te ponad 100 ras psów i kotów to ich łączna ilość ras.
Niby dlaczego ? ras kotów jest bardzo dużo w realu, w simach mogliby też zrobić.Gdyby te 100 ras psów i kotów było ogółem, to byłoby za mało psów :l
Electric Shabet
17.07.2011, 13:59
Niby dlaczego ? ras kotów jest bardzo dużo w realu, w simach mogliby też zrobić.
Nie sądzę. Wszystkie dodatki do trójki (oprócz Wymarzonych Podróż, moim zdaniem) są tak kiepskie, że widać na kilometr, jak nasi kochani twórcy simsów są leniwi, więc raczej mało prawdopodobne jest to, że nagle tak się zaczną starać ;)
mrakad133
17.07.2011, 15:48
Niby dlaczego ? ras kotów jest bardzo dużo w realu, w simach mogliby też zrobić.Gdyby te 100 ras psów i kotów było ogółem, to byłoby za mało psów :l
Nie mogą zrobić 100 ras kotów, bo istnieją 4 kategorie kocich ras, w których uwzględnione jest jedynie 40, oprócz tego jest jeszcze 27 "ras", ale one nie są rozpoznawane przez FIFe więc twórcy na pewno ich nie dołączą do gry. + wcale tak dużo ras nie będzie potrzebnych skoro będzie można zrobić kota dachowca *.*
Nieważne ile ras zrobiliby twórcy, i tak większość graczy będzie wybierała zaledwie kilka ich w grze, zawsze te same, swoje ulubione. Poza tym nie zrobią wszystkich ras chcąc zostawić też pole do popisu simowym twórcom.
Spectrum
18.07.2011, 07:45
nie robią wielu ras, bo im się nie chce ;) gdyby im sie chciało to zrobili by więcej ras koni a słyszałem, że ma byc tylko kilka odmian ;(
TheSims3Fan
18.07.2011, 10:33
MAm nadzieję, że będzie dośc dużo ras i żeby w tym nowym mieście (o ile będzie) simowie mieli urozmaicone rasy psów, kotów i koni :D
czy ktoś juz widzial edycje limitowaną?
http://www.simowie.info/Kategoria:The_Sims_3_Zwierzaki,2
Tutaj są pokazane pudełka edycji limitowanych.
Spectrum
20.07.2011, 09:24
http://www.simowie.info/News:Zwiastun_nowej_okolicy_na_Twitterze_19.07.11
pokazali pierwsze zdjęcie okolicy, mało na nim widać, ale zawsze coś!
Ale to raczej wygląda na zdjęcie z gry z konsoli. Nie jak z komputera. ;/
A poza tym pokazali jakieś drzewka, kawałek parceli i jakiejś króliczej nory, na których nic nie widać.. :/
A nazwali to zwiastunem nowej miejscowości :).
nie robią wielu ras, bo im się nie chce ;) gdyby im sie chciało to zrobili by więcej ras koni a słyszałem, że ma byc tylko kilka odmian ;(
A dokładnie - pięć ras koni i być może będą wliczone w to kuce, ale wątpię , żeby chciało im się zrobić takie łaciate , puszyste kucyki :)
Nie chodzi o wzorek na sierści czy owłosienie...
Chodzi i wielkość kuców. Nie będą robili kilku rozmiarów koni.
Na pewno nie będzie stu ras kotów, skoro "dziś znanych jest około sto ras kotów".
Nie chodzi o wzorek na sierści czy owłosienie...
Chodzi i wielkość kuców. Nie będą robili kilku rozmiarów koni.
No i poza tym gdyby na konsoli skrzyzowano ze sobą konia i kuca to by nie zrobili pośredniego rozmiaru konia.
anie_1981
20.07.2011, 16:36
Nom. Zgadza się. No chyba że nie będzie można krzyżować takich koni, to znowu byłoby nienaturalne... Ja tam ucieszę się nawet z dwóch czy trzech gatunków, byle w końcu mieć koniki!
Widać CAP ! Wywiad~Ryan Vaughan (http://www.youtube.com/watch?v=B-Cg5da6oyo&feature=player_embedded#at=126)
"Ryan podkreśla, że tworząc nową odsłonę Zwierzaków zespół skupił się na ulepszeniu tego, co dano graczom w drugiej generacji The Sims. Twórcy zgodnie stwierdzili, że The Sims 2 Zwierzaki były bardzo dobrą grą, jednak w The Sims 3 chcieli przenieść zwierzęcą rozrywkę na wyższy poziom. Tym sposobem dodano możliwość sterowania pupilami, co całkowicie odmienia spojrzenie na grę.
Psy i koty, podobnie jak simowie będą się starzeć. Każdy kolejny etap ich życia to nowe interakcje i elementy do odkrycia. Jak łatwo się domyślić, także naszych wirtualnych pupili czeka śmierć."
Spectrum
20.07.2011, 19:24
Widać CAP ! Wywiad~Ryan Vaughan (http://www.youtube.com/watch?v=B-Cg5da6oyo&feature=player_embedded#at=126)
"Ryan podkreśla, że tworząc nową odsłonę Zwierzaków zespół skupił się na ulepszeniu tego, co dano graczom w drugiej generacji The Sims. Twórcy zgodnie stwierdzili, że The Sims 2 Zwierzaki były bardzo dobrą grą, jednak w The Sims 3 chcieli przenieść zwierzęcą rozrywkę na wyższy poziom. Tym sposobem dodano możliwość sterowania pupilami, co całkowicie odmienia spojrzenie na grę.
Psy i koty, podobnie jak simowie będą się starzeć. Każdy kolejny etap ich życia to nowe interakcje i elementy do odkrycia. Jak łatwo się domyślić, także naszych wirtualnych pupili czeka śmierć."
Myśłałem, że ten cap jest na konsole a jednak się myliłem ;)
Dzięki za film ;)
Ale ten konik w CAP był przeuroczy...
anie_1981
20.07.2011, 21:20
Konik był piękny! Widziałam fajne umaszczenie dla konia, jakby zebra. Zrobię sobie takiego "zebrowatego" konia. Będą źrebięta\kocięta\szczenięta i będą podobne do swoich rodziców. Koniki będą jadły... siano (o zaskoczenie!). Zrobię sobie parkę z klaczą i źrebakiem... Jak źrebak dorośnie to Simowie będą mieli na kim jeździć... No i owczarka szkockiego, Lessie (wiem, tendencyjna jestem). Kota też raz zrobię, żeby zobaczyć jaki jest, ale na co dzień nie będę grała kotami. Coraz bardziej mi się podoba ten dodatek...
guniaaxd
20.07.2011, 21:55
konie są świetne ;P ale kot to wygląda identycznie jak w 2.. wam też się tak wydaje? mam nadzieje że to jeszcze poprawią w końcu mają jeszcze tak dużo czasu ;D a ja sie już nie moge doczekać .. xd
Spectrum
21.07.2011, 07:10
Raczej nie poprawią, a widać było tylko jednego kota takieg krótkowłosego, a widziałem gdzieś na zwiastunie inne koty takie puszyste które fajnie wyglądają ;)
Brakowało mi zwierząt. Nie wyobrażam sobie bez nich gry. Po prostu kocham sierściuchy. Jednak pomysł ze sterowaniem nimi nie bardzo przypadł mi do gustu, dlatego zostawię je samym sobie.
Wystarczyłyby mi koty i psy, nie jestem wymagająca. Byle było wiele ciekawych interakcji i animacji z ich udziałem:) Konie to z kolei świetna alternatywa transportu.
Tutaj widać CAP na konsole. Wywiad~Mike Cox (http://www.youtube.com/watch?v=Jy2u-3mMfxc&feature=related)
W wywiadzie z Ryan Vaughan widać gdzieś w 3 minucie i paru sekundach, jak koń robi identycznie, tak jak człowiek, gdy daje mu się w CAS cechę roztargnionego, bądź niezdarnego (nie pamiętam dokładnie). Więc wiadomo jaka cecha będzie dla zwierząt ;)
Mam nadzieję, że zwierzęta będą mogły być niezdarne. Jeśli będę chciała zrobić psa podobnego do mojego, to ta cecha MUSI być :D
Na tym filmiku widać regulację długości pyska przez suwaki :).
No i jak się dobrze przyjrzeć, to widać też jakieś zmiany ogona u tego psa .
Miejmy nadzieje, że wszystkie cechy zwierząt, nie będą typowo brane od Simów.
Na razie na temat magicznego stworzenia cisza. To miasto na zwiastunie przypomina mi ulepszone Riverview.
Ktoś pytał się kilka stron temu o cechy zwierząt, w internecie znalazłam cechy dla (podejrzewam) psów i kotów.
niszczycielski
dumny
figlarny
łapczywy
odważny
łagodny
boi się wody
głupi
ryzykowny
przyjazny
leniwy
płochliwy
agresywny
inteligentny
szybki
zwinny
_+ cecha dla psa : lubi wodę
+cecha dla kota : lubi ryby
TheSims3Fan
21.07.2011, 13:37
Brakowało mi zwierząt. Nie wyobrażam sobie bez nich gry. Po prostu kocham sierściuchy. Jednak pomysł ze sterowaniem nimi nie bardzo przypadł mi do gustu, dlatego zostawię je samym sobie.
Wystarczyłyby mi koty i psy, nie jestem wymagająca. Byle było wiele ciekawych interakcji i animacji z ich udziałem:) Konie to z kolei świetna alternatywa transportu.
Podzielam co napisałaś/eś. Myślę tak samo i teżnie lubię sterowac zwierzakami wolałbym bez tego D:
Mari777 podaj, proszę, linka do strony z tymi cechami.
Jest coraz to więcej wywiadów, a w każdym jest to samo co w poprzednich.
http://twojesimy.blogspot.com/2011/06/sims-3-zwierzaki-cechy-charakteru.html
tamte cechy są nie pamiętam z kąd, znalazłam nowąstronę z cechami
A ta lista jest potwierdzona przez EA ?
Na simsprograms pokazali więcej zdjęć z CAP http://www.dlmy.com.tw/sim2/temp/no/005/images02/005/47B.jpg
Owl Finch
22.07.2011, 09:31
@up: mi link nie działa
http://www.simowie.info/News:Nowe_zdjecia_z_trybu_tworzenia_zwierzaka_21.0 7.11 Tu masz działający link. Zdjęcia te same, które chciał pokazać Czyżyk, tylko na innej stronie.
świetne ! <3 już nie mogę się doczekać :)
Ja też nie mogę się doczekać, ale jednak wolałabym te pierwsze tło...Bardziej pasuje do simów i ich zwierzaków niż ta stodoła, która ma za dużo szczegółów :(
Ale ogólnie jest niezle.
A co do cech - brakuje mi :
-lubi wodę,
-agresywny,
-łagodny,
-aktywny/energiczny,
-leniwy.
Bo jednak odważny to nie to samo co agresywny, a jeśli będzie agresywny to dlaczego nie ma tchórza ? I zamiast lub plus kokietryjny mogłoby być dumny, tak jak dali na konsole :/
@up .Też to zauważyłem. :D
Czyli jednak będą źrebaki. :d
Zdjęcie (http://www.simy.pl/uploads/pics/pets-exclusive.jpg)
Podczas gdy internetowy sklep Origin proponuje swoim klientom unikalny sklep jako bonus do gry The Sims 3 Zwierzaki, włoski Multiplayer.com proponuje... kalendarz.
Co ważniejsze, kalendarz simowy na rok 2011/2012. Jeżeli chodzi o polskie sklepy i tzw. przynęty, które mają zachęcić klientów do kupna gry w przedsprzedaży właśnie w tym konkretnym sklepie, aktualnie dość cicho. Ofertę specjalną ma jedynie oficjalny sklep Electronic Arts - Origin.
Źródło: SimsVip
Duża rużnica, ci dodają sklep, a ci kalendarz... Chyba lepszy sklep. :d
@up .Też to zauważyłem. :D
Czyli jednak będą źrebaki. :d
No oczywiście :) Myślałam, że to wiesz.
Mnie ciekawi, jak to będzie z tworzeniem zrebiąt. Zapowiada się fajnie...
Przeczytałam, że będą 3 grupy wiekowe :
- szczenię/kocię/zrebię,
-pies dorosły/ koń dorosły/ kot dorosły,
-pies-senior/ kot-senior/koń-senior.
No może nie koniecznie te konkretne nazwy, ale mniej więcej to.
I jeszcze ponieważ nie miałam TS2, pytam: czy tam zwierzaki umierały i starzały się ?
I czy w TS2 zwierzaki były nad simami czy obok nich, chodzi mi o tę kolumnę , gdzie jest jakby spis simów, gdzie po kolei są panele simów...?
Bo teraz chyba będąnad, skoro się nimi kieruje :)
Co do pierwszego pytania szczerze mówiąc nie pamiętam, a zwierzaki były obok simów.
Ciekawi mnie jak będą w 3 się zwierzaki starzeć, a co ważniejsze, rodzić.. :D Może sim będzie ze zwierzakiem jechał do szpitala/weterynarza/kliniki dla zwierząt... :D
Wywiad~Michael Cox (http://www.youtube.com/watch?v=K8E9DjKZ5yY&feature=player_embedded#at=88)
Mike Cox udzielił krótkiego wywiadu serwisowi GamePron. Dziennikarka zapytała m.in. o różnice między wersją konsolową, a PC-tową. Jak się dowiedzieliśmy wersja na konsole jest zupełnie odrębną grą, zaś ta na komputery PC i MAC to kolejny dodatek, który wymaga gry The Sims™. Z kolei różnica między wersjami konsolowymi (między PS3 oraz XBOX 360) jest praktycznie znikoma. Gracze XBOXa będą mogli korzystać z technologii Kinect. W grze pojawi się ponad setka ras psów i kotów, a w wersji PC i MAC spotkamy także konie. Każde zwierzę będziemy mogli modyfikować tak, jak nam się to tylko podoba.
SimGuruGraham wraz ze swoim kotem grają w Zwierzaki. Na opublikowanym przez Grahama zdjęciu wyraźnie widać jego kota, który chyba dostrzegł swoją drugą połówkę w monitorze ;) Żródło~SimsVip (http://farm7.static.flickr.com/6145/5958462325_59784c0e41_b.jpg)
Zdjęcie już widziałam.Jak dla mnie koty różnią się wiekiem...Ten w grze jest starszy :)
Po za tym mają inną długość sierści.Ten w realu ma dłuższą, taką trochę puszystą, a ten drugi...jest taki gładki.Ale jak dla mnie wirtualny zwierzak wygląda bardzo zachęcająco...
Ładnie będzie CAP wyglądał.
(PS. Twórca ma ładny "porządek" przy monitorze.)
anie_1981
22.07.2011, 13:25
Ja się chciałam odnieść do grup wiekowych zwierząt. W którymś z wywiadów była mowa, że nie będzie "seniorów" zwierząt. Tylko szczeniaki\kocięta\źrebięta i dorosłe osobniki. Tak więc albo coś zmienili, ale doszło do jakiś przekłamań informacyjnych :P
Wywiad fajny, ale niczego konkretnego nie powiedzieli. Jak zwykle. Z tego co zrozumiałam, to na konsolach nie będzie koni. Dziwne. Co prawda nie mam konsoli, ale przykre, że fani koni i simów muszą zainwestować w komputer... :P
A ja właśnie przeczytałam, że kolor grzywy i ogona jest niezależny od gracza.No to bez sensu ! To czym od siebie będzie się różniło te 5 ras koni, skoro nie można będzie koniowi długiej, falowanej, siwej grzywy jak np.u konia andaluzyjskiego ?
Ale to być może tylko plotka, bo przeczytałam to na czyimś blogu...
PS
Będą dogi niemieckie ( huuuuuuuurra !) !
I jeszcze ponieważ nie miałam TS2, pytam: czy tam zwierzaki umierały i starzały się ?Tak, umierały i miały swoje własne, małe nagrobki.
Tak, umierały i miały swoje własne, małe nagrobki.
Dziękuję :)
Chomiki też ?
Tylko psy i koty. Chomików nie było, tylko bodajże szynszyle niewyglądające wcale jak szynszyle, ale ja nie miewałam gryzoni i papug. Raz miałam papugę, nawet nie wiedziałam że umiera, po prostu pewnego dnia w opcjach na klatce zamiast tych co zawsze, było bodajże posprzątanie lub kupienie nowej... Ale głowy nie dam, co dokładnie. Skoro papuga nie miała nagrobka, to gryzoń pewnie też nie miał.
Tylko psy i koty. Chomików nie było, tylko bodajże szynszyle niewyglądające wcale jak szynszyle, ale ja nie miewałam gryzoni i papug. Raz miałam papugę, nawet nie wiedziałam że umiera, po prostu pewnego dnia w opcjach na klatce zamiast tych co zawsze, było bodajże posprzątanie lub kupienie nowej... Ale głowy nie dam, co dokładnie. Skoro papuga nie miała nagrobka, to gryzoń pewnie też nie miał.
Dziękuję :)
Ciekawe, czy można będzie tworzyć i hodować/kupować psyi koty z rodowodem ? O ile wiem, w TS2 była taka opcja ?
Ciekawe jak to będzie z tymi rasami tworzonymi przez siebie ? Czy jeśli będzie rodowód, psy mieszane po paru pokoleniach będą miały rodowód, tak jak np. w realu mają różne psy ?
Ciekawi mnie też drzewo genealogiczne - czy psy/koty/konie będą miały w drzewie genealogicznym wyświetlane rasy przodków ?...
No i szkoda, że nie będzie kucyków :(
W jakimś pisemnym wywiadzie było napisane ,że właśnie wielkości koni nie będzie można regulować , więc raczej na kuce nie ma co liczyć :(
PS
Interesuje mnie wygląd końskich nagrobków...Chyba będą wielgachne :D
W TS2 nie było rodowodów. Na nazwy ras w drzewie genealogicznym też bym nie liczyła, w dwójce rasy były tylko w trybie tworzenia zwierzaka, po prostu wybierało się je, żeby zwierzak wyglądał jak dana rasa, ale nie miał jej później nigdzie wpisanej.
anie_1981
22.07.2011, 16:18
A mnie interesuje to skąd wiadomo, że będzie 5 ras koni? Bo chyba coś przegapiłam... Rodowodów w dwójce nie było. W trójce też raczej nie będzie.
Szkoda...Mam nadzieję, że teraz takie nowości dojdą :)
W ogóle już nie mogę się doczekać...
A po za tym, to ,że koni będzie 5 ras, to już dawno wszędzie pisano :l
Nigdzie nie pisali ile będzie ras koni.
Ja bym chciał, żeby można było tresować psy tak jak w ,,The Sims: Historie ze świata zwierząt".
Spectrum
22.07.2011, 16:34
Ja słyszałem jak mówli, ze będzie tylko kilka ras koni, prawdopodobnie przeczytałem to gdzieś na stronie o simsach ;)
Gdzieś tam mówili, też o tym czytałem... Mnie interesuje, jakie będą rasy kotów.
Najprawdopodobniej te najpopularniejsze jak np. abisyński, amerykański krótkowłosy, balijski, bengalski, birmański, brytyjski, burmański, egzotyczny, europejski krótkowłosy, domowy, maine coon, perski itd. Nie ma co liczyć np na takiego York'a Chocolate (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/Adult_Kittie_(s).jpg)
omg ja mam takiego xd identyczny normalnie, jest w 1/4 persem :D ja chce żeby było dużo ras :) fajne by były rodowody, wystawy i wogóle :D
velocifero
23.07.2011, 12:36
Sterowanie zwierzętami... tragedia.
PS. Będą bryczki?
Vallentina
23.07.2011, 12:56
Producenci nadchodzącego dodatku The Sims 3 Zwierzaki, aktywnie promują grę na łamach Twittera. SimGuru zdradzają kolejne ciekawostki i odpowiadają na pytania graczy. Czego można było dowiedzieć się ostatnio?
SimGuruGraham zdradził, że udostępnione w dodatku Pokolenia suwaki, które pozwalają nam kontrolować długość każdej z wiekowych faz naszych simów, będą dostępne także dla zwierząt! Zatem bez problemu będziemy mogli wydłużyć słodki okres dorastania naszych milusińskich. Graham powiedział także, że w przeciwieństwie do konsolowej wersji, gracze wierni PC-tom nie znajdą w gazecie pracy dla swoich pupili. Będzie za to kilka innych sposobów w jaki zwierzęta będą mogły zarabiać pieniądze.
W trybie tworzenia zwierząt, czeka nas także sporo suwaków, które pozwolą nam szczegółowo edytować wygląd psa, kota lub konia. Będziemy mogli zadecydować m.in. o ilości sierści. Zabraknie niestety suwaka, który pozwoli nam edytować wysokość naszego konia, jednak jak zapewnia Graham zamiast tego mamy źrebaki.
Źródło: http://www.simy.pl/news/kilka-nowych-informacji-o-zwierzakach/
Sterowanie zwierzętami... tragedia.
PS. Będą bryczki?
zgadzam się.. porażka. a co do bryczek, to też bym bardzo chciała :) może będą
A ja nie uważam, żeby sterowanie zwierzakami, było porażką, może nas zaskoczy kontrolowanie simowego zwierzaka.
Sterowanie zwierzakami porażką? Przecież to spore udogodnienie. Nie będą przynajmniej biegały samopas.
anie_1981
23.07.2011, 16:23
I tak zamknę je w boksach :P
Jak uważacie? Czy to jest oficjalna ikona? Jeśli już była o tym mowa, to przepraszam :3
http://i.imgur.com/Q5YEH.jpg
Anie, jesteś okrutna :)).
Ikona superaśna.
Producenci nadchodzącego dodatku The Sims 3 Zwierzaki, aktywnie promują grę na łamach Twittera. SimGuru zdradzają kolejne ciekawostki i odpowiadają na pytania graczy. Czego można było dowiedzieć się ostatnio?
SimGuruGraham zdradził, że udostępnione w dodatku Pokolenia suwaki, które pozwalają nam kontrolować długość każdej z wiekowych faz naszych simów, będą dostępne także dla zwierząt! Zatem bez problemu będziemy mogli wydłużyć słodki okres dorastania naszych milusińskich. Graham powiedział także, że w przeciwieństwie do konsolowej wersji, gracze wierni PC-tom nie znajdą w gazecie pracy dla swoich pupili. Będzie za to kilka innych sposobów w jaki zwierzęta będą mogły zarabiać pieniądze.
W trybie tworzenia zwierząt, czeka nas także sporo suwaków, które pozwolą nam szczegółowo edytować wygląd psa, kota lub konia. Będziemy mogli zadecydować m.in. o ilości sierści. Zabraknie niestety suwaka, który pozwoli nam edytować wysokość naszego konia, jednak jak zapewnia Graham zamiast tego mamy źrebaki.
Źródło: http://www.simy.pl/news/kilka-nowych-informacji-o-zwierzakach/
Już od dawna to wiadomo :P
Już nie mogę się doczekać !
Jak się przyjrzy tym filmikom, gdzie jest CAP, to widać, że dla danej rasy będą przydzielone dane modele głowy, np.tzw.charcia głowa dla np.charta afgańskiego (fajnie, gdyby ta rasa była w TS3 ) z różniącymi się szczegółami, ale można będzie te głowy modyfikować.Na filmiku wyraznie widać, jak pies ma skracany i wydłużany poprzez suwak pysk i (też przez suwak) regulowaną długość fafli ( warg psa, które zasłaniają z boku zęby, często fafle są dosyć długie ).
Czekam na nowości !
hellraiser
23.07.2011, 17:24
Jak uważacie? Czy to jest oficjalna ikona? Jeśli już była o tym mowa, to przepraszam :3
No, fajna jest nawet, tylko może trochę za słitaśna :<
Ta ikona jest MEGA... Ona okropnie mi się podoba, w przeciwieństwie do okładki..
Ta ikona jest MEGA... Ona okropnie mi się podoba, w przeciwieństwie do okładki..
A mi się podoba i okładka i sygnatura też.Chociaż może troszeczkę tak jak powiedział użytkownik Nightfall jest za "słitaśna"...Bo nie jest czerona, tylko 'uroczo malinowa' ... :)
Dodane:
Nikt nie pisze ?
Możliwe, że tak, mi się podoba, bo już mi trochę zbrzydły 4 niebieskawe kolory (chodzi o ikonki podstawy, 1 dodatku i 2 akcesorii). A okładka mi się nie podoba ;)
Mam nadzieje, że dodadzą chociaż 2 nowe cechy jak np. "uwielbia zwierzęta" (lepiej zajmuje się i nawiązuje kontakt ze zwierzakami), "urodzony jeździec". No i niech dadzą WETERYNARZA !
Pewnie coś z tymi cechami będzie.
Nie wiem czy ikona prawdziwa, spoko, ale kryształek wydaje mi się trochę krzywy. tak wd mnie.
Zdaje mi się, że kontakty między simem a zwierzakiem będą zależały od nowych cech. Gdy sim będzie miał pozytywne cechy (np. Lubi zwierzęta), to sim szybciej zaprzyjaźni się ze swoim czworonożnym kolegą, a jeżeli sim posiada negatywne cechy (np. nie lubi kotów). to będzie trudniej utrzymać kontakt ze zwierzętami.
Powinno być takie coś...
Cechy według mnie najbardziej odpowiednie do tego dodatku:
*pozytywne: lubi zwierzęta; kocha konie
*negatywne: Nie lubi kotów; nie lub i psów; nie lubi koni
ultraviolence
23.07.2011, 20:58
negatywne: Nie lubi kotów; nie lub i psów; nie lubi koni
Albo po prostu: alergik :D Mam nadzieję, że nie będzie to nic w stylu: "koneser dziczyzny"...
Czuję, że będzie to najlepszy dodatek do trójki. Przebije nawet Pokolenia, które po prostu ubóstwiam. Jeszcze nigdy nie wyczekiwałam żadnego packa z taką niecierpliwością :D
Będzie cecha alergik na 100%. Już o tym mówili.
W ogóle z tymi okładkami i ikonami to taki chaos w tej części, najlepsza była dwójka, każda okładka inna kolorystycznie, każda z elementem charakterystycznym dla danego dodatku, a tu podstawka w kryształki z twarzami, dodatek taki w kolorach żółto-pomarańczowych, potem kariera i PZ fioletowo-niebieskie a pokolenia też jakieś niebieskie, no i ikonki, wcześniej podstawka i chyba WP kwadratowe, potem okrągłe... Okładka do zwierzaków chociaż fajna ogólnie to też jakaś taka... niecharakterystyczna. Ja tam zwracam uwagę na takie szczegóły, są miłe dla oka, a ikonka czerwona z łapkami bardzo ładna.
Pewnie się skuszę ale przeliczone to nie jest ;)
Po trailerze zapowiada się całkiem, najbardziej podobają mi się koty.
Wg. mnie skunksy będę ciekawym urozmaiceniem gry tak samo jak cały dodatek
Mam ogromną nadzieję że nie przebije Po Zmroku pod względem... bugów ?
Szkoda, że do tego dodatku, też już nie będzie instrukcji :(
@up. Naprawdę szkoda. :|
Teraz nie mam co robić, gdy gra się instaluje. :(
Ale ciekawe czy na pewno będą te jelenie... Fajnie by było, gdyby chodziły po parceli domowej. :D
I jeszcze ciekawe jaka będzie postać specjalna.
Lubie, radzę Ci zmienić komputer skoro tak długo Ci się dodatki instalują :).
@up. Nie instalują mi się długo, ale nie mam wtedy co robić, a zdążył bym się pocieszyć gr ą, zanim w nią zagram... Chodzi o to że się wtedy "nakręcam". :D
Wiem, rozumiem :). Osobiście również wolałbym pooglądać instrukcję. Nie coś powiedzą na temat innych zwierząt, bo nie wytrzymam!
Kurde. Ciekawi mnie postać specjalna.
Ja chcę ogry. <3
Zrobiłbym Shreka, Fionę, osła, i kota w butach :D
A ja chciałabym, żeby z dzikimi zwierzętami były różne interakcje <<marzy>> ...
I jeszcze liczę na :
-króliki
-włochate i nie włochate pająki (ptasznik, czarna wdowa),
-papugi
-świnki morskie / chomiki,
-węże i żółwie
-różne ptactwo,
-nowe gatunki ryb
-no i te psy, konie, koty...
Czekam na nowości ! A bez instrukcji - szkoda...
Ja bardzo bym chciał, by z papugami/ptakami było więcej interakcji, jak np. "Ucz mówić", czy np. "Wypuść z klatki" :D
Zgadzam się.
I jeszcze gdy wyjdą "4 pory roku", to np. syberian husky mogłyby w zimie ciągnąć zaprzęgi, a konie - sanie.I to były nowe umiejętności.A simy uczyłyby się p[owożenia.
anie_1981
24.07.2011, 14:19
Ja bardzo bym chciał, by z papugami/ptakami było więcej interakcji, jak np. "Ucz mówić", czy np. "Wypuść z klatki" :D
A co więcej da się zrobić z ptakami? Nawet jak masz super oswojoną papugę, to co najwyżej siedzi Ci na ramieniu, lub pogłaszczesz ją palcem pod dziobem. Typowych interakcji z ptakami i ludźmi to nie ma zbyt dużo. Byle tylko dopracowali zachowywanie się ptaków w klatce i poza nią, żeby ptaki ruszały się trochę w klatce, a poza klatką lądowały sobie np. na oparciu fotela czy coś. Albo żeby niszczyły roślinki doniczkowe :P
Mi się wydaje, że dadzą chociażby 3 gatunki ptaków, skoro już dają papugi do dodatku do The Sims: Średniowiecze, to dlaczego nie mają dać w tym dodatku ?
Ja mam nadzieję, że gdy "dziczyzna" będzie chodziła po moim pastwisku dla koni ( Musi być pastwisko) i uwiężę jelenie na tym pstwisku, to będą z nimi interakcje typu : "nakarm"," oswój" itp.
A kopnie też będą mogły zaprzyjać się z sarnami, koty też, tak jak ten kot na zwiastunie ociera się o konia. I czy pies będzie mógł gonić "dziczyznę" ?
DODANE :
Czy ktoś tu jest ?
A jesli chodzi o ptaki, to powinni dać papugi.Mozna by za pomocą suwaków lub specjalnych, gotowych już "modeli" regulowaćich wielkość, ale nie byłoby ras.Za to bylyby różne kolory i i krótkie ogony, i czuby, takie jak np. ma papuga nimfa.
mrakad133
25.07.2011, 11:12
@up. Naprawdę szkoda. :|
Teraz nie mam co robić, gdy gra się instaluje. :(
Ale ciekawe czy na pewno będą te jelenie... Fajnie by było, gdyby chodziły po parceli domowej. :D
I jeszcze ciekawe jaka będzie postać specjalna.
Postacią specjalną pewnie będzie coś w teges wilkołaka. Wiem, że zaraz mnie zjedziecie, że tam ktoś z twórców mówił, że to nie będzie jednak wilkołak, ale może tylko tak powiedział, żeby gracze byli jeszcze bardziej ciekawi. No ale gdyby to już naprawdę nie miał być wilkołak, to może jakiś jednorożec czy coś tego typu..
Ja chcę centaura! xD Ale to nie ma się rozprzestrzeniać jak wampiry... Jeden na całe miasto, gdzieś w lesie.
A ja chcę Prokompsognat'a :P
Ale to nie jest mutant :).
anie_1981
25.07.2011, 11:31
A ja będę oryginalna, nie chcę żadnego mutanta.... Za to chcę dużo różnych zwierząt, ich ras i interakcji Simów z nimi i zwierząt między sobą. Niech chomik obwącha papugę np. :P
Ale to nie jest mutant :).
A dlaczego, musi być od razu mutant ? Simbot, i Wymyślony Przyjaciel to też nie mutanty :P
Chociaż jeśli to ma wyglądać jak z wampirami z PZ to też nie chce magicznego stworzenia.
W "Po Zmroku" było wiadomo o tym od początku, że postacią specjalną będą vampiry.
PS. Wczoraj wieczorem na myśl mi przyszło, że może Być coś takiego jak "ośrodek adopcyjny zwierząt", i może polegać na tym, że dzwonisz usługo>ośrodek adopcyjny zwierząt i wybierasz kot/koń/pies, wybierasz płeć, wiek i imię. A rasa np. była by losowa. :D
Fajnie by było.
@up. No fajnie by było, ale mi chodziło z PZ, że jak magiczne stworzenie, ma być w całym mieście, od razu, tak jak to było z wampirami, że co drugi Sim to wampir, to nie chce magicznego stworzenia.
@Ejak. Wiem o co ci chodziło... Mi też nie o to. Jeżeli by miałby być, to tak jak mumia/WP/SimBot. Same się nie rozprzestrzeniają. I właśnie najlepiej by tak było. I samemu takiego mutanta trzeba by było stworzyć.
Ja myślę o wilkołaczku.
Pamiętacie KOTOŁAKA XD
Ale ja i tak chcę Jednoroshca!
Ej, ja bym chciała szczurka, chomika i świnkę morską. Chociaż tyle i byłabym szcześliwa :D Tylko, żeby przypominały te zwierzątka, żeby można było dodać łatki i żeby była normalna klatka dla nich(nie jak w dwójce pseudo-duna), i żeby można było trzymać je po dwa(szczurki i świnki). I kilka ras świnek morskich.
Wiem, pewnie to za dużo i ea nie wprowadzi tego .___.
Przypomnienie!
Nowości w Trybie kupowania:
zabawki dla zwierząt
miska na wodę
koryto
przeszkody do skoków konnych
koła wagonu (jako dekoracja)
duży dzbanek
zużyte garnki
szyld 'ranczo'
Nowości w Trybie budowania:
dąb z czerwonymi liśćmi
ciemne brzozy z żółtymi liśćmi
wysoka trawa
luźne stosy siana
Nowości w Trybie tworzenia Sima:
ubrania jeździeckie
kocie klapki
Nowe cechy dla Simów:
miłośnik kotów
miłośnik psów
uczulony na sieść
Nowe funkcje:
gracze mogą kontrolować zwierzęta
zwierzęta mogą gonić, kopać i walczyć
konie mogą być używane do jazdy po mieście
Nowe parcele:
psie parki
kocie dżungle
rancza dla koni
sklep zoologiczny
centrum konne
Zwierzęce umiejętności:
polowanie (psy i koty)
szukanie przedmiotów do kolekcjonowania (psy)
sprowadzanie Sima na randkę (psy)
jazda (konie)
skakanie (konie)
Rasy zwierząt:
Psy
owczarek australijski
bullterier
jamnik
doberman
dalmatyńczyk
pies górski
pudel
chow chow
pitbull
mops
Koty
maine coon
brytyjczyk
syjamski
himalajski
Konie
srokaty
Prace i profesje:
przestępca (zwierzęta)
pies policyjny
Rodzaje zwierząt:
pies
kot
koń
jaszczurka (kolekcjonerska)
wąż (kolekcjonerski)
żółw (kolekcjonerski)
ptaki
Akcesoria zwierzęce:
angielskie siodło (konie)
zachodnie siodło (konie)
obroża (psy, koty)
pas (konie)
Séverine
25.07.2011, 17:53
Ale to raczej nie jest cała lista ras zwierzaków, nie?
Bo miało być ponad sto a tutaj psów i kotów (ras) jest 14 ;p
Co do jakiejś specjalnej postaci typu wilkołak. Jak dla mnie to by mogło tego w ogóle nie być ale jak już muszą/chcą dać to niech to nie ,,zaraża" nagle pół miasta swoim dziwactwem. Bo naprawdę nie wyobrażam sobie, że mój Sim znajduje sobie piękną dziewczynę, zaprasza ją do siebie na noc a ona się staje wściekłym wilkołakiem. No i żeby były naprawdę drapieżne (nie zarażać każdego ale np. wszystkich którzy po 24 wychodzą na zewnątrz. Wtedy wiadomo, że by raczej nie wychodzili. A, no i żeby było trzeba zabrać zwierzaki do domu (konie w tym przypadku do stajni). A nie, co to za bestia skoro trzeba się z wilkiem albo z wampirem (np. the sims 2) zaprzyjaźnić?
Ja chcę centaura! xD Ale to nie ma się rozprzestrzeniać jak wampiry... Jeden na całe miasto, gdzieś w lesie.
Centaura, o ile się nie mylę, można pobrać z pewnej angielskiej/amerykańskiej stronki :)
Ejak , psów i kotów będzie na pewno więcej.SROKATY to nie rasa konia, tylko jego UMASZCZENIE dostępne podobno w CAP, w języku koniarzy "srokaty" to łaciaty, jest więc karosrokaty (czarno-biały , bo kary to czarny) , kasztanowo-srokaty (rudo-biały), gniado-srokaty...
Zachodnie siodło to zapewno siodło westernowe używane do jazdy w stylu western, jak sama nazwa wskazuje, które znamy z westernów telewizyjnych i kinowych.
Siodło angielskie to zwykłe, klasyczne siodło.
PAS - jak widać na zwiastunie, JEST ZAPINANY na klamrę na brzuchu konia.Widać, że z EA nie współpracowali żadni ludzie , którzy wiedzą, jak wygląda koński ekwipunek :( Przecież owy PAS, w języku koniarzy nazywany popręgiem, dopinający siodło, zapinany jest w siodle, nie na brzuchu, by się nie odpiął ! Wiem, ten dodatek nie jest stworzon y dla tak wnikliwych miłośników koni jak ja, ale taka gafa...
Ale ogólnie dużo pozytywów.Oczywiście to na pewno nie koniec tej listy.Wiadomo, że duzo trzeba tu jeszcze dodać...
Ale, Ejak, bardzo Ci dziękuję, za takie (powiedzmy, niektóre ciut dziwne :) ) nowości !!!
olanowiak: Nie to nie jest cała lista, ale rasy i inne szczegóły, które w obecnej chwili wiadomo. A co do magicznego stworzenie, to z wampirami jest tak głupio, że żeby wypić krew innego Sima, to trzeba się z nim zaprzyjaźnić, jakby wampir mówił: "Przepraszam pana/panią czy mógłbym wgryźć się w pana/panią szyję i napić się krwi, bo nie chcę być nieuprzejmy".
Przepraszam, ale to nie jest moja lista, żeby nie było, że się przy niej podpisuje. Zapomniałem dodać źródło ;)
olanowiak: Nie to nie jest cała lista, ale rasy i inne szczegóły, które w obecnej chwili wiadomo. A co do magicznego stworzenie, to z wampirami jest tak głupio, że żeby wypić krew innego Sima, to trzeba się z nim zaprzyjaźnić, jakby wampir mówił: "Przepraszam pana/panią czy mógłbym wgryźć się w pana/panią szyję i napić się krwi, bo nie chcę być nieuprzejmy".
Przepraszam, ale to nie jest moja lista, żeby nie było, że się przy niej podpisuje. Zapomniałem dodać źródło ;)
Hahaha ! Nie ma co, świetnie to opisałeś...
Skąd masz te nowości ?
To, co napisałeś odnośnie nowych przedmiotów (koryta, szyldy itp.) bardzo mile mnie zaskoczyło, chociaż...niektórych rzeczy już się domyślałam...A na szyld czekałam, jakoś tak.
Te nowości są ze strony simowie.info.
Te nowości są ze strony simowie.info.
Dziekuję.Poczytam sobie :D
A jeśli chodzi o siodło zachodnie i angielskie, czyli westernowe i klasyczne, jeśli ktoś chce wiedzieć jak one wyglądają...to na tych już pokazanych zdjęciach z trybu tworzenia zwierzaka je widać ( http://farm7.static.flickr.com/6017/5961875628_1f919044a9_b.jpg ).Te na samym dole konie w siodłach.
dobra Mari, nie chwal się już tą wiedzą na temat koni tylko pisz coś na temat dodatku ;d
Séverine
25.07.2011, 20:07
No właśnie wiem, że tak dokładnie jest z tymi wampirami. Przychodzi taki jeden i zamiast swoje ofiary zaprowadzać za budynek i gryźć to chodzi z tą ręką przy ustach chyba tylko po to żeby mu nie było widać zębów (nie widać, że jest cały blady i ma pelerynę, nie). Jeszcze jakby mógł to by chodził z apteczką w ręku i dezynfekował miejsce ugryzienia. Ale wracając do tematu. Ja chcę kucyki! Takie małe, fajne kucyki i żeby sobie chodziły obok koni i woziły dzieci. No i jestem bardzo ciekawa czy za awans w pracy u zwierzaka będą do odblokowywania nowe kolory i wzory sierści oraz obroże. Uwielbiam w dwójce robić takiego oryginalnego kotka i pieska z super wypasionymi obrożami i chodzić z nimi do parku :D
dobra Mari, nie chwal się już tą wiedzą na temat koni tylko pisz coś na temat dodatku ;d
To może ty poszukasz jakiś nowin, co ?
olanowiak, niestety, kucyków nie będzie - wielkość dorosłych koni będzie tylko jedna :( Za to będą zrebaki...Hurra !
A mnie dziwi, jak na tym koniu mają się utrzymać simy ? Jak tam nawet strzemion nie ma.Nic dziwnego, że na zwiastunie co rusz lądują na ziemi, heh.
nowin nie ma. a jak są to wszystkie już zostały napisane tutaj. wkurza mnie , że nie będzie różnej wielkości koni. o i mam nadzieję że będą różne wielkości psów i kotów a nie tylko małe i duże
carineesz
25.07.2011, 20:41
@suomii, zgadzam się z tobą. W ts2 denerwowało mnie, że pudle były albo duże jak np... owczarki, albo znowu małe jak chiuaua. Nie było czegoś pomiędzy. Mam nadzieję, że tego nie powtórzą. :)
A ja się nawet nie łudzę, będą pewnie dwie wielkości psa i jedna kota, jak ostatnio. Doga niemieckiego na pewno nie zrobię, bo dog wielkości labradora to jakaś parodia. Będę mile zaskoczona, jeśli będą choćby trzy wielkości psa.
anie_1981
25.07.2011, 22:00
Suwak wysokości byłby najlepszym rozwiązaniem, ale raczej go nie będzie, wiadomo, animacje... Musieliby stworzyć osobną animację dla każdej interakcji i każdej wysokości psa. Ale jakby były 3 lub 4 stopnie wysokości, byłoby fajnie.
Ale mogliby zrobić tak, żeby wielkość była określona dla danych ras psów i kotów.
suomi, z tego, co widziałam, będzie teżśredni rozmiar psa, ale niejestem pewna ...
Beatrice
26.07.2011, 06:04
No i żeby były naprawdę drapieżne (nie zarażać każdego ale np. wszystkich którzy po 24 wychodzą na zewnątrz. Wtedy wiadomo, że by raczej nie wychodzili. A, no i żeby było trzeba zabrać zwierzaki do domu (konie w tym przypadku do stajni). A nie, co to za bestia skoro trzeba się z wilkiem albo z wampirem (np. the sims 2) zaprzyjaźnić?
No wiesz nie wszystkie mutanty są drapieżne :D Weźmy przykład wampira z The Vampire Diaries albo wilkołaka Lupina z Harry'ego Pottera xD da się z nimi przyjaźnić :D
Powiem Wam, że jestem nieco zaskoczona Waszym problemem - u mnie nie ma tej epidemii wampirowskiej czy gwiazdorskiej. Jest parę osobników i na tym koniec :/
Ja mam nadzieję, że z tym mutantem czy jak to tam nazwać, nie było tak, że stanie się plagą miasta, no i żebyc jeśli to nie bęfdzie simo-coś (np.mumia, wilkołak, wampir), tylko np. jednorożec.Statuetka w dodatku przedstawia pegaza, ale chyba ich nie zrobią :( pegazy latają , a EA się nie chce robić dodatkowej przestrezeni.
DODANE:
Przed chwilą przeczytane na Zapytaj.com.pl :
"Sims 3 zwierzaki już są na empik.com można je tam kupić jako edycja przedpremierowa ale twórcy dali 100 różnych gatunków psów jak i kotów ale będzie też 6 ras koni"
Czyli jednak 6 ras koni.Trochę mnie to zdziwiło, nie wierzę temu na 100 %.
Tu macie link do tego posta.
http://zapytaj.onet.pl/Category/029,014/2,12232956,Dodawanie_odpowiedzi.html
Séverine
26.07.2011, 08:10
No wiesz nie wszystkie mutanty są drapieżne :D Weźmy przykład wampira z The Vampire Diaries albo wilkołaka Lupina z Harry'ego Pottera xD da się z nimi przyjaźnić :D
Powiem Wam, że jestem nieco zaskoczona Waszym problemem - u mnie nie ma tej epidemii wampirowskiej czy gwiazdorskiej. Jest parę osobników i na tym koniec :/
No ale wszystkie raczej takie nie są :P
Macie rację, totalną parodią jak dla mnie jest to, że dog niemiecki albo co gorsza wilczarz irlandzki który jest największą rasą był wielkości pudla! Suwak wysokości by się faktycznie przydał. Do psów, kotów i do koni. Jak znam EA to pewnie te konie nie będą się od siebie różniły niczym poza kolorem umaszczenia. A konie też mają większe różnice np. trochę więcej włosów jest przy kopytach u niektórych. I sądząc po tym, że można będzie wybrać nawet niebieskiego psa to raczej nici z moich marzeń o odblokowywaniu kolorów sierści więc pewnie i obroży nie będzie nowych :(
DODANE:
Przed chwilą przeczytane na Zapytaj.com.pl :
"Sims 3 zwierzaki już są na empik.com można je tam kupić jako edycja przedpremierowa ale twórcy dali 100 różnych gatunków psów jak i kotów ale będzie też 6 ras koni"
Czyli jednak 6 ras koni.Trochę mnie to zdziwiło, nie wierzę temu na 100 %.
Tu macie link do tego posta.
http://zapytaj.onet.pl/Category/029,014/2,12232956,Dodawanie_odpowiedzi.html
Mari777 tym na Zapytaj.com.pl w sprawie gier, a tym bardziej The Sims to nie ma co wierzyć, on na tym portalu ma tylko jedną gwiazdkę ;) Czytanie tam newsów to strata czasu.
anie_1981
26.07.2011, 11:32
No fakt, post na innym forum, to żaden dowód. Żeby źródło było wiarygodne, to musi pochodzić z jakiegoś oświadczenia EA, a jeszcze lepiej wywiadu Video. Należy wziąć pod uwagę, że ten dodatek jest bardzo popularny, w dwójce Zwierzaki i pogoda były najpopularniejszymi dodatkami. Nic dziwnego więc, że teraz w necie jest tyle niepotwierdzonych plotek o trójkowych zwierzakach.
A ja już się nie mogę doczekać tego dodatku !
A ja już się nie mogę doczekać tego dodatku !
Pewnie tak jak większość osób co pisze w tym temacie na bieżąco ;)
Ja trochę obawiam się o sierść tych psów
No tak, ale ja już nie wytrzymuję ! Co chwila patrzę , czy nie ma w tym temacie jakiś nowości.
Liczę na border collie i na petit basset grifon venden czy jak tam to się nazywa...A z resztą ! Czekam na nowości.
anie_1981
26.07.2011, 13:50
Jestem ciekawa na ile realnie podejdą do opieki nad końmi. Czy będzie się je czyścić, czyścić im boksy, czesać grzywę i ogon, czyścić kopyta itd...
Jestem ciekawa na ile realnie podejdą do opieki nad końmi. Czy będzie się je czyścić, czyścić im boksy, czesać grzywę i ogon, czyścić kopyta itd...
Czyścić na pewno bo już dawno pokazano (zapomniałam wkleić wtedy link) szczotki dla psów i kotó, oraz dla koni.Tyle, że nie ma zgrzebła ( http://pu.i.wp.pl/k,NjgwMjc1NzksNDY3NzcwNzM=,f,zg.jpg) ,
ale dszczotka usuwająca kurz (http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR8rK2IDhiejoW7kH9ujbtsMMLG0v0_X 9MDQTr82648mO1XPEzf) , nie pot ze zwierzęcia.Mimo to wygląda ...hmmm..realistycznie.
:D
carineesz
26.07.2011, 13:57
Ja trochę obawiam się o sierść tych psów
Może zrobią tak jak w dwójce? Do wyboru kilka rodzajów sierści. Mam taką nadzieję...
podobno ma być regulacja długości sierści :)
a tak w ogóle to liczę na wyżły weimarskie, akita inu, alaskan malamuty, beagle, owczarki podhalańskie... sratatata mogłabym wymieniać w nieskończoność, liczę że będzie dużo ras psów, ale najbardziej lubię kundelki :D a co do szczotki i zgrzebła, to tak na chłopski rozum: po co mieli by robić to i to, skoro i tak pewnie nie wiedzą czym to się różni. podejrzewam że zamiast kopystki będzie po prostu szczotka albo nie będzie można kopyt czyścić.
anie_1981
26.07.2011, 14:28
Ale kopytka trzeba czyścić.... Musi być kopystka! Są takie fajnie kopystki, które mają też szczoteczkę... Wygodne i praktyczne :P
Ale kopytka trzeba czyścić....
Tak samo jak obcinać paznokcie, czego w grze nie ma :D
carineesz
26.07.2011, 14:32
Ale kopytka trzeba czyścić.... Musi być kopystka!
Myślę, że nie będzie. Pewnie zrobia tylko szczotkę do czyszczenia... grzbietu (?) konia.
Ja liczę na stafford'y ;) Może nie będę musiała ich sama robić tak jak w 2.
No właśnie.EA pokazał już swą niewiedzę jeszcze przed premierą tego dodatku, wystarczy.Na pewno nie zrobią żadnych innych przyrządów do pielęgnacji koni, tak jak z CAP, siodłom chyba nawet nie można zmieniać koloru ani barwy ! Jak w jakiejś ubierance !
O Boże nie mogę się doczekać po prostu buzuje !!!!!!!:)
To będzie wielki hit założę się. I jeszcze Konie chyba 20 razy oglądałam zwiastun ale szkoda że nie będzie tam innych zwierząt jak owce, krowy wtedy było by fajnie zrobić sobie wieś :D Ale no trudno chociaż Koniki będą !!!!
anie_1981
26.07.2011, 16:59
I zbuduję domek na największej możliwej działce i tam będę przetrzymywać stworzenia wszelakiego typu...
A nie wiecie kiedy ma to wyjść w Anglii ?:|
a co do szczotki i zgrzebła, to tak na chłopski rozum: po co mieli by robić to i to, skoro i tak pewnie nie wiedzą czym to się różni.Taa, bo szczotkę i zgrzebło rozróżniają tylko nastoletni gracze, a w EA pracują pewnie sami idioci, którzy nie wiedzą, jak zajmować się koniem i w ogóle znają go tylko ze zdjęć :rolleyes: Jeśli zrobią tylko jeden przyrząd, to na pewno dla oszczędności czasu, który w grze biegnie bardzo szybko, i mam ogromną nadzieję, że tak właśnie będzie. Nie mam ochoty poświęcać na pielęgnację połowy simowego dnia, wolę skupić się na interakcjach ze zwierzęciem.
Séverine
26.07.2011, 17:32
Taa, bo szczotkę i zgrzebło rozróżniają tylko nastoletni gracze, a w EA pracują pewnie sami idioci, którzy nie wiedzą, jak zajmować się koniem i w ogóle znają go tylko ze zdjęć :rolleyes: Jeśli zrobią tylko jeden przyrząd, to na pewno dla oszczędności czasu, który w grze biegnie bardzo szybko, i mam ogromną nadzieję, że tak właśnie będzie. Nie mam ochoty poświęcać na pielęgnację połowy simowego dnia, wolę skupić się na interakcjach ze zwierzęciem.
W 100% się zgadzam. Nie zamierzam spędzać całego dnia na to, żeby Sim mógł wyczyścić kopyta koniu. Poza tym góra po miesiącu na pewno by się wam wszystkim znudziło tracenie całego dnia na pielęgnowanie konia... W realnym świecie to bym mogła przez cały dzień bo uwielbiam konie i to żywe stworzenie ale w grze? Nie sądzę, że wytrzymałabym gapiąc się na okrągło na czyszczenie kopyt i inne :P Poza tym Mari nie zapominajmy, że w dodatku dochodzi dużo różnych zwierząt więc bezsensem (przynajmniej dla mnie) było by rzucenie pracy nad np. psami i kotami żeby zrobić nie wiadomo ile rodzajów szczotek dla koni :|
anie_1981
26.07.2011, 18:02
Ale mogliby chociaż zrobić te szczotki, zgrzebła, kopystki jako obiekty dekoracyjne. Żeby w stajni "swojsko" wyglądało...
nmin, mi bardziej chodziło o to, że przecież oni mogą nie wiedzieć co to jest, bo wiele osób nie wie. poza tym pewnie, że dla oszczędności czasu, przecież czyszczenie konia i tam będzie zajmować jakieś 2 simowe godziny. a szczotki, zgrzebła itp na pewno zrobią jako ozdobniki. albo ogłowie wiszące na ścianie.
no jak się popatrzy ro w niektórych rejonach nowej okolicy wygląda na wieś , więc może krowy mogłyby być i osły też do pobrania ze Store
Nie nastawiajmy się na jakiś hit, bo potem wszyscy marudzą, ja nie oczekiwałem nic od dodatku "Pokolenia" i teraz jest moim ulubionym ;).
Może i tak ale mi to wszystko bardzo się podoba i tez podoba mi się to że można będzie zwierzakami prowadzić chodź dla innych jest to minus dla mnie jest to plus :D
Poza tym Mari nie zapominajmy, że w dodatku dochodzi dużo różnych zwierząt więc bezsensem (przynajmniej dla mnie) było by rzucenie pracy nad np. psami i kotami żeby zrobić nie wiadomo ile rodzajów szczotek dla koni :|
Nie zamierzam czścić konia simów cały dzień, nie o to mi chodzi.Mówię tylko, że zamaiast tej szczotki mogli zrobić zgrzebło i że EA podchodzi do spraw koni dosyć lakonicznie.
Séverine
27.07.2011, 08:43
Nie zamierzam czścić konia simów cały dzień, nie o to mi chodzi.Mówię tylko, że zamaiast tej szczotki mogli zrobić zgrzebło i że EA podchodzi do spraw koni dosyć lakonicznie.
No nic dziwnego, robią teraz więcej opcji (i zwierząt) a już data wyznaczona więc się troszkę z tym wszystkim śpieszą. A poza tym co z tego, że nie zamierzasz skoro dokładne wyczyszczenie konia zapewne by tyle trwało ? :P
Mój Sim zanim wstanie to jeszcze około pół godziny leży w łóżku a kąpiel to bierze z dwie godziny więc to wszystko co by trzeba było zrobić z koniem zajęło mi cały dzień. Poza tym nie każdy musi posiadać nie wiadomo jaką wiedzę na temat koni, zrobili szczotkę bo się po prostu nie interesują zbytnio końmi i nie wiedza co jeszcze trzeba zrobić. Może też być tak, że dali więcej przedmiotów do czyszczenia konia tylko nic nie mówią żeby zrobić taką niespodziankę. Jak by teraz wszystko nam powiedzieli to by nie było zabawy w odkrywaniu wielu nowych rzeczy :D
Ja bym chciała chociaż 3 wielkości psów; małe, średnie i duże. : >
No fajnie by było ;p ;p ;p ale najlepiej by było gdyby był jakiś suwak żeby ustawiać wysokość psa ale komu by chciało się to zrobić. :(
Chciałabym już zobaczyć jakieś nowe ubrania jeździeckie będą ciekawe czy będą bryczesy. :)
Ja bym chciał zobaczyć jakieś zwierzęta z tego dodatku, inne niż dotychczas.
Séverine
27.07.2011, 11:42
Ja bym chciał zobaczyć jakieś zwierzęta z tego dodatku, inne niż dotychczas.
Ja też. No ale tak jak napisałam trochę wcześniej, pewnie planują dla nas jakieś niespodzianki. Wszystko my zobaczymy i będzie zaskoczenie z tego wszystkiego :D
KattyLoo
27.07.2011, 11:47
Ano, ja też mam nadzieję że będą jakieś inne rasy zwierząt. Bo jak będą te same, to na 50% nie kupię tego dodatku ^^
No nic dziwnego, robią teraz więcej opcji (i zwierząt) a już data wyznaczona więc się troszkę z tym wszystkim śpieszą. A poza tym co z tego, że nie zamierzasz skoro dokładne wyczyszczenie konia zapewne by tyle trwało ? :P
Mój Sim zanim wstanie to jeszcze około pół godziny leży w łóżku a kąpiel to bierze z dwie godziny więc to wszystko co by trzeba było zrobić z koniem zajęło mi cały dzień. Poza tym nie każdy musi posiadać nie wiadomo jaką wiedzę na temat koni, zrobili szczotkę bo się po prostu nie interesują zbytnio końmi i nie wiedza co jeszcze trzeba zrobić. Może też być tak, że dali więcej przedmiotów do czyszczenia konia tylko nic nie mówią żeby zrobić taką niespodziankę. Jak by teraz wszystko nam powiedzieli to by nie było zabawy w odkrywaniu wielu nowych rzeczy :D
dobrze prawisz :D
tak w ogóle to ja też nie oczekuję zbyt wiele od tego dodatku, bo nie chcę się zawieść. tak samo miałam z pokoleniami o okazały się całkiem fajne .
A czego wy oczekujecie?
Fioletowych Słoni? Jednorożców?
Nie będzie strasznie egzotycznych zwierząt.
Sterowac będziemy mogli psami, kotami i może końmi.
Nie oczekujcie zbyt wiele, bo się rozczarujecie. ;p
Spectrum
27.07.2011, 12:21
ja zbuduję sobie ranczo i będę miał dużo psów i jakby była taka możliwość to trzymałbym na nim parkę koni
A czy ktoś sie orientuję czy konie będzie można trzymać na parceli domowej?
A czy ktoś sie orientuję czy konie będzie można trzymać na parceli domowej?
No raczej tak, nie było by przyjemności, gdyby nie można byłoby ich trzymac.
Już sobie wyobrażam czarnego konia w Dworze Cwirów. <hłehłehłe>
a ja zrobię babcię, wprowadzę ją do małego różowego domku, w którym będzie trzymała stado kotów :)
Mam nadzieję, że od razu po ukazaniu się Miejskiego Życia EA rzuci jakieś nowe informacje.
Séverine
27.07.2011, 15:15
a ja zrobię babcię, wprowadzę ją do małego różowego domku, w którym będzie trzymała stado kotów :)
Ja też mam takie małe marzenie :P
Dla głupiutkiej Barbie będzie chihuahua a metal z irokezem będzie miał w domu amstaffa albo dobermana :D
Ja też mam takie małe marzenie :P
Dla głupiutkiej Barbie będzie chihuahua a metal z irokezem będzie miał w domu amstaffa albo dobermana :D
Trochę tak stereotypowo, ja tam nawet jeszcze nie wiem co stworzę :P
ja bym chciał mieć jednorożca, mam nadzieję że na tsr bd jakiś róg jako ubranie czy cos >D
ja bym chciał mieć jednorożca, mam nadzieję że na tsr bd jakiś róg jako ubranie czy cos >D
Przecież jednorożec będzię postacią specjalną :|
Cherry_Coke
27.07.2011, 17:17
@up
To jest prawda?
Jeśli tak to ta gra schodzi ,,na psy",że tak powiem. Powinni zrobić wilkołaka. A nie wymyślają jakieś jednorożce.
Prawda, całkowita prawda.
W plikach nowej aktualizacji odnaleziono.
Séverine
27.07.2011, 18:35
A masz na to jakiekolwiek dowody czy przeczytałeś to na stronie typu ,,zapytaj" ? :|
Może i stereotypowo ale mi się tam tak podoba. Ewentualnie Barbie z dobermanem lub amstaffem a metal z suczką rasy chihuahua :P
Bez przesady na pewno nie będzie trwało cały dzień czesanie konia pomyślcie tego by na pewno nie zrobiliby jeśli miało by to tak wyglądać pewnie będzie to trwało tak jak kąpanie sima. Fajnie by było gdyby dali nam odkurzacze do podług Hehe tylko żeby nie było tak jak z praniem w karierze tylko raz na nie wiem tydzień albo i dłużej fajnie by było :P Chociaż mi by się podobało bo wtedy naprawdę moglibyśmy nauczyć się odpowiedzialności.
Vallentina
27.07.2011, 18:57
http://www.simprograms.com/32087/patch-1-24-includes-new-info-about-pets/
Tu jest link z wieloma informacjami. Napisane jest o tym że nową postacią będzie jednorożec. Będą mrówki ? wiewiórki ? tyle rodzajów ptaków, żółwi, jaszczurek ?
Aż dziwne :0
Séverine
27.07.2011, 19:07
Bez przesady na pewno nie będzie trwało cały dzień czesanie konia pomyślcie tego by na pewno nie zrobiliby jeśli miało by to tak wyglądać pewnie będzie to trwało tak jak kąpanie sima. Fajnie by było gdyby dali nam odkurzacze do podług Hehe tylko żeby nie było tak jak z praniem w karierze tylko raz na nie wiem tydzień albo i dłużej fajnie by było :P Chociaż mi by się podobało bo wtedy naprawdę moglibyśmy nauczyć się odpowiedzialności.
A mogę się dowiedzieć w jaki sposób odkurzanie nas uczy odpowiedzialności i co ma odkurzacz do zwierząt ? :P
http://www.simprograms.com/32087/patch-1-24-includes-new-info-about-pets/
Tu jest link z wieloma informacjami. Napisane jest o tym że nową postacią będzie jednorożec.
Ej no, zawsze jakieś urozmaicenie, nie? Zapytałam po protu bo ostatnio ktoś napisał o rasach koni, że ich będzie więcej a na dowód miał Zapytaj :|
"ants, birds (blue gold macaw, catalina, macow, cockatoo, congo African gray, crow, falcon, spotted sixam, yellow naped Amazon), lizards (anole lizard, ancient dragon, gecko, chameleon, pygmy komodo dragon, agama lizard, texas spiny lizard), rodents (chinchillas, hedgehogs, squirrels, rats, shrews, womrats), snakes (yellow python, garter snake, emerald tree boa snake, malayan krait snake, yellow chondro python, scarlet king snake, San Francisco garter snake, iridescent shieldtail snake, and mini python), and turtles (barbours map, spotted, eastern box, Indian roofed, red eared slider, pygmy, spiny, and western painted)."
Tyle zwierząt to mi nigdy na myśl nie przyszło :D
Uuuu :D BĘDĄ JAMNICZKI! Jakoś ostatnio zakochałam się w tych pieskach ^-^ ..... Ale na serio?! Jednorożec?! Ble... Bez obrazy, ale ten... jednorożec <odruchy wymiotów> kojarzy mi się z 8-letnią mała dziewczynką... Lepszy byłby wilkołak lub ( jak wcześniej było...) kotołak. Ale nie jakiś jednorożec!
Cherry_Coke
27.07.2011, 19:29
Potwierdzam. Jednorożec to jest nic przy wilkołaku. Ta gra ma wiele mrocznych tajemnic a tu wyskoczą z jakimś tęczowym konikiem.
Wyobraźcie sobie wizje:
Wracacie sobie z udanej imprezki o 2:00, idziecie przez ciemny park, a tu na drodze stoi wam jakiś wampir a koło niego wilkołak. Gra by miała dreszczyk :D
Jest to jedyna negatywna cecha tego dodatku wg. mnie. Mam nadzieję, że to nie wejdzie!!
A wyobraź sobie wizję: Wracasz z imprezki do domu a tutaj na drodze staje Ci jednorożec i myślisz sobie 'Nigdy więcej alkoholu' :D
Mi się podoba pomysł z jednorożcami, i nie mogę się już doczekać tego dodatku. Mam cichą nadzieję, że nie skopią go tak jak innych... Ale jak to się mówi, nadzieja matką głupich.
@up
Powinni zrobić wilkołaka. A nie wymyślają jakieś jednorożce.
Jak można nie lubic jednorożców?!
Ja tak chcę te jednorożce! ^^
Ohh o na zwistunie Kosik jechał na Jednorożcu?!
On nie miał rożka! <chyba>
Jaaaa zrobie rÓ$h0ff3g00 I3DdN00r0$((@@! (czyt. różowego jednorożca)
A mogę się dowiedzieć w jaki sposób odkurzanie nas uczy odpowiedzialności i co ma odkurzacz do zwierząt ? :PMogę pożyczyć Ci na parę dni mojego labradora, to się dowiesz, co odkurzacz ma do zwierząt :D
Jednorożce beznadziejaaa wyobrażam sobie metalowca jeżdżącego na różowym jednorożcu. LoL
Spectrum
27.07.2011, 19:53
nie wiedziałem, ze się tak bardzo postarają z tymi zwierzetami, będą szczury, wiewiórki fajnie!, i jak wynika z wspaniałego tłumaczenia równie wspaniałym translatorem będą szynszyle, już nie mogę wytrzymać do października, ale myślę, ze taka duża liczba zwierząt jest wręcz nie możliwa,
może w końcu EA wzięło się do roboty?
hellraiser
27.07.2011, 20:04
Nie pierdzielcie... :(
A ja tak chciałem wilkołaki :(( Oby to nie była prawda, a plotka z palca wyssana. Te całe jednorożce takie kiczowate i słitaśne się wydają, pierwsze skojarzenie to lalka Barbie :| I jak tu zrobić mhroczną rodzinę, ze słitaśnym jednorożcem? :((
Przez tego stwora Zwierzaki jakoś przestają mi się podobać...
Beatrice
27.07.2011, 20:06
Może jakby tak któras dobra dusza zechciała ten angielski przetłumaczyć na polski :D niestety, taka dobra z angola nie jestem a te tłumacze to do bani są...
Master of Disaster
27.07.2011, 20:23
Chyba już o tym pisałam, ale powtórzę: EA, nie rób graczy w konia, daj wilkołaki! Tak swoją drogą... w sumie, to mogliby dać i jednorożce, jako rzadkie zwierzę, które Sim może spotkać jeśli będzie mieć szczęście (dawałoby mu to jakiś specjalny nastrójnik, ew. można by było wybrać się na poszukiwanie jednorożca), oraz wilkołak - w którego Sim mógłby się zmienić. Żeby zmienić się w wilkołaka, musiałby go ugryźć wilk, i wtedy... sam mógłby się zamienić w wilka (klik na Simie). Oczywiście, jako iż gra ma PEGI 12, to po pierwsze ugryzienie musiałoby być za zgodą gracza, a po drugie, Sim-wilkołak byłby w sumie niegroźny i mógłby tylko postraszyć swoich sąsiadów i takie tam...
Ale wymyśliłam :D
Jednorożce beznadziejaaa wyobrażam sobie wampirka jeżdżącego na różowym jednorożcu. LoL
Zgadzam Się z Masterką. :D
E tam, beznadzieja, ja się cieszę. :D
Już sb wyobrażam Kornelię Cwir, pędzącą na swym czarnym jednorożcu. *-*
jaaa kurde. a byłam pewna, że będą wilkołaki :/
anie_1981
27.07.2011, 21:23
Przyznaję, że jednorożec to dziwna "postać specjalna", ale cieszę się, że nie będzie wilkołaków... Wiem, wiem, mamy na forum ludzi hardcorowych, których okultyzm kręci, ale ja do nich nie należę. Ostatnie czego mi trzeba to połowy miasta wampirów a drugiej połowy wilkołaków. Mutanty są do bani... Co do listy zwierząt, to mam nadzieję, że nie jest pełna. Znaczy do gatunków nie mam zastrzeżeń, ale nie ma chihuahua'y, ani yorka...
Cześć, jestem na tej stronie nowa więc proszę o wyrozumiałość
przejrzałam dokładnie ten link co napisała Vallentina
i na końcu było napisane to (rasy koni):
Horse breeds: American Painted, Friesan, !Icelandic!, Morgan, Palomino.
A Icelandic to przecież kuc islandzki (sprawdziłam w wikipedii)
no i parę fotek z jakieś francuskiej strony wystarczy kliknąć
http://www.play3ds-live.com/jeux/image-les-sims-3-animaux-compagnie-3ds-1.html
Nie rozumiem o co Ci chodzi.
Co z tego, ze Icelandic to kuc islandzki?
i po co nam dałaś te fotki? wtf?
Chodzi mi o to że prócz zwykłych koni będą także kuce (wynika tak z tego co jest tam napisane)
i to tyle o co mi chodziło
a fotki dałam by można więcej zobaczyć zdjęć o tym dodatku
Jeżeli w jakiś sposób uraziłam to przepraszam
guniaaxd
27.07.2011, 22:04
ja chciałam chomiki xd wiem, wiem w grze nie będzie różnicy. czy to chomik szczur czy szynszyla. ;p szkoda że nie będzie wilkołaka.. ale jakby miał być taki jak w dwójce to już może lepiej jak go nie będzie. ciekawe czy na prawde bedą kuce ;> miała być tylko jedna wysokość koni.
@domi - nie, nie uraziłaś mnie :)
No ale wątpię, żeby były kuce.
Będą chyba zwykłe konie i ich źrebaki. ;P
Séverine
28.07.2011, 07:07
Mogę pożyczyć Ci na parę dni mojego labradora, to się dowiesz, co odkurzacz ma do zwierząt :D
Co ma odkurzacz do psów liniejących to wiem ale w jaki sposób się wiąże z odpowiedzialnością to już nie :P Dla mnie zwierzę albo dziecko to jest odpowiedzialność (tylko przykład) a nie wyjęcie odkurzacza i posprzątanie.
Domi14 zdjęcia które podałaś raczej nie wyglądają na screeny z gry na kompa. Porównaj sobie zwierzęta ze zwiastuna z tymi tutaj, dla mnie tamte wyglądają jakoś lepiej ale nie jestem pewna w 100%.
To chyba były zdjęcia z PS3 czy z Xbox 360 lub Nintendo 3DS, na bank nie były z kompa :)
A kucyki to nie wiem czy będą czy nie ale może że będą kucyki to niespodzianka.
ja tam wole jednak duże psy, chociaż też mi trochę przykro, że nie ma chihuahy. ale bardzo podoba mi się, że jest tak dużo gatunków. a wilkołaki, to jednak fajne urozmaicenie, tak samo jak wampiry, chociaż gram nimi bardzo rzadko.
Na pewno to nie są wszystkie rasy. Na 100% !!!!!
Ja najbardziej bym chciała Beagle i Maltańczyki <333
Séverine
28.07.2011, 09:52
Jak nadal nie będzie yorków to ja tego na pewno nie kupię. Po co mam instalować trójkę i zajmować sobie tylko miejsce na kompie skoro nie będę mogła stworzyć ani jednego z moich zwierząt bo zapewne za trudne będzie u jednej rasy dać długą sierść?
Jak nadal nie będzie yorków to ja tego na pewno nie kupię. Po co mam instalować trójkę i zajmować sobie tylko miejsce na kompie skoro nie będę mogła stworzyć ani jednego z moich zwierząt bo zapewne za trudne będzie u jednej rasy dać długą sierść?
Jestem pewien że w grze będzie suwak dotyczący sierści. A jak nie to co szkodzi pobrać mody ?
Nie rozumiem trochę twojej wypowiedzi, przecież można stworzyć inne zwierzaki i co lepsze zabawa może być jeszcze fajniejsza.
Ja nie mogę, xd
Wy będziecie korzystali z gotowców?!
Sami będziecie mogli wykreowac Yorka.
Sam mam Yorka i zamierzam go odtworzyc w simsach.
To nie będzie takie trudne.
Jakieś tam yorki na pewno nam wyjdą.
Jednorożce beznadziejaaa wyobrażam sobie wampirka jeżdżącego na różowym jednorożcu. LoL
Do wszystkich, którzy jednorożca kojarzą różowego i tylko na jakiejś tęczy czy coś, to polecam przeczytać o jednorożcu.
Jednorożec – stworzenie fantastyczne, występujące w mitach i legendach, posiadające jeden róg pośrodku czoła. Najwcześniej opisane przez Ktezjasza w V-IV w. p.n.e.; Pliniusz Starszy dodał mu jeszcze łeb jelenia, stopy słonia i ogon lwa. W średniowieczu przedstawiano go z głową i korpusem białego (rzadziej czerwono-czarnego) konia, dodając niekiedy nogi jelenia i lwi ogon. JEDNOROŻCA UWAŻANO ZA JEDYNE ZWIERZĘ MAJĄCE ODWAGĘ ATAKOWAĆ SŁONIA, POSIADAJĄCE TAK OSTRE KOPYTA, ŻE JEDNO ICH UDERZENIE ROZCINA SŁONIOWI BRZUCH.
Nie wiem, co wy macie z tym różowym jednorożcem, sądzę, że EA jak by już robili to prędzej białego.
Ja chciałbym, a by magicznego stworzenia nie było, ale natomiast gdzieś w morzu w SV i jak by było morze w tym nowym mieście, to żeby było czasami widać Trunko i Sim miałby ochotę np. upolować co nigdy by się nie udawało, ale jakieś bonusy z wody by wychodziły np. rower :)
Séverine
28.07.2011, 11:09
Jestem pewien że w grze będzie suwak dotyczący sierści. A jak nie to co szkodzi pobrać mody ?
Nie rozumiem trochę twojej wypowiedzi, przecież można stworzyć inne zwierzaki i co lepsze zabawa może być jeszcze fajniejsza.
Ja mam taki talent do tworzenia czegokolwiek w trójce, że ten pies by wyglądał jak kudłate coś z lasu a nie york :P No ale mogę posiedzieć już przez jakiś czas żeby stworzyć yorka, jak mi się nie uda z długą sierścią to jak by co on od fryzjera wraca :P
Coś te zwierzaki mają u mnie minus. Nie dosyć że zwierzaki pracy nie będą miały, i będą mi się po domu kręcić jak moje simy będą w pracy, to jeszcze będę musiał nimi sterować.. ;(
mrakad133
28.07.2011, 12:29
Ciekawe jak będzie z rozprzestrzenianiem się zwierząt w miastach. Bo trochę dziwne by było gdyby ktoś jeździł po Bridgeport na koniu o.O
Ja się rasami nie przejmuję, bo i tak będę je traktowała tylko jako podstawę do tworzenia własnych, no chyba, że będą naprawdę bardzo udane ;) Zresztą, znając życie, na MTS i innych stronach pojawią się szybko ładne zwierzaki. Bardziej martwi mnie ich wysokość, bo w zwiastunie było widać tylko dwie wielkości psów, jak w dwójce, a to jednak mała różnorodność.
Byle koty nie były wielkości psów.
Na pewno będą różne wielkości psów i kotów.
Jak nie suwaki to 3 guziki i np. mały średni i duży.
Spectrum
28.07.2011, 13:07
Byle koty nie były wielkości psów.
Ja bym chciał aby były co najmniej 2 wielkości kotów, i 3 wysokości psów
to było by dobrze, bo na modyfikowanie wielkości suwakiem to nie ma co liczyć :(
swoją drogą... ciekawe ile będzie grup wiekowych tych zwierzaków, może wiecej niż w 2?
Podobno Będą 3 - Szczeniak, Pies, Pies-senior.
Tak czytałam na jakimś forum.:D
Już na oficjalniej stronie The Sims 3 piszą o The Sims 3 Zwierzaki ;p
http://pl.thesims3.com/game/ep5
A podobno po zwierzakach mają być akcesoria o nazwie The Sims 3 Seasonal Holiday.
Macie stronkę:
http://seriathesims.blogspot.com/2011/07/zaczynamy-plotkowanie-seasonal-holiday.html
Lecz jeszcze nie jest to potwierdzone przez EA. :(
Séverine
28.07.2011, 15:37
Coś te zwierzaki mają u mnie minus. Nie dosyć że zwierzaki pracy nie będą miały, i będą mi się po domu kręcić jak moje simy będą w pracy, to jeszcze będę musiał nimi sterować.. ;(
Jeszcze nie wiadomo czy nie będzie prac dla zwierzaków. Poza tym co masz za problem włączyć wolną wolę i dać zwierzakowi robić co chce?
Bez sensu jest dla mnie gadanie, że grupy wiekowe dla psów i kotów to tylko dorosłe i stare zwierzaki. To jak będą rodzić? Od razu dorosłe ?! :O
Może po prostu chodziło o to, że podobnie jak w dwójce nie będzie można stworzyć szczeniaka albo kociaka tylko psy dorosłe i stare. No i jeszcze chciałabym napisać, że się bardzo cieszę z tego, że gdy zwierzęta zaczną gryźć albo drapać meble to te nie rozsypią się jak domek z kart tylko po prostu będą pogryzione/podrapane (było widać na zwiastunie jak kot drapał i nie rozsypało się tylko zostały ślady). A jednorożce (postać specjalna) mają podobno mieć umiejętność teleportowania się i czegoś jeszcze. Gdzieś tak chyba przeczytałam :|
ola, nie pisz trzech postów pod rząd tylko edytuj.
No właśnie wolna wola!
Jak będziesz chciał byc psem to sb pograsz jak ci sie znudzi to włączasz wolną wolę i z głowy.
Już wyobrażam sobie moje życie jako psa.
Wykreuję sobie yorka i będę biegał po nowej okolicy. *_* ahh!
anie_1981
28.07.2011, 16:39
Yorka podobno nie będzie, no a przynajmniej na tej liście zwierzaków dodanej do najnowszej łatki, nie ma yorków ani chihuahua'y. Pożyjemy zobaczymy.
A co do grup wiekowych, to podobno ma nie być starości u zwierząt. Tylko szczeniaki\kociaki\źrebaki i osobniki dorosłe. W którymś wywiadzie było tak powiedziane. Mi tam osobiście wszystko jedno, czy będą stare zwierzaki czy nie.
Anie - Na liście nie ma yorka, ale w mojej głowie już są.
Nawet jeśli nie będzie to i tak spróbuję stworzyc coś na kształt yorka. :D
Ola - Polecam lekturkę http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=2135 :)
Dzięki i sorry jestem od kilku dni na tym forum i jeszcze nie wiedziałam ale nie odbiegajmy od tematu.:D
Spoko, każdy był nowy.
ja jestem ciekaw czy będzie ten suwak sierści, żeby psy nie wyglądały tak samo.
mrakad133
28.07.2011, 18:16
Jak twórcy nie zrobią np. yorków, to na pewno jakiś gracz odtworzy tę rasę i doda na giełdę wymiany i wtedy każdy będzie mógł go sobie pobrać. Więc nie rozumiem czemu się tak martwicie, że nie będzie jakiejś tam rasy.
Wie ktoś czy będzie weterynarz ?
Też chce, żeby był ten suwak, ale pewnie zrobią pewne długości sierści tak jak z tym owłosieniem co doszło w "Pokoleniach".
mrakad133
28.07.2011, 18:29
Na tej stronie co kilka stron wcześniej link podano, to napisane jest, że będą jacyś "ratownicy zwierząt" więc to może weterynarze?
W linku od Valentiny (za który bardzo dziękuję :)) Była też mowa o budce z lodami :) Czyżby nowe rodzaje żywności jak fast-foody w po zmroku? :)
Może psy będą wykradały lody i hot-dogi z budek z żarciem ;D
Może psy będą wykradały lody i hot-dogi z budek z żarciem ;D
Fajnie by było :D:) Albo kot podchodzi do tylnych drzwi barów i miauczy drapiąc w drzwi aż mu ryby nie dadzą? ;)
W tym linku była też mowa że konie jedzą marchewkę :)
Awięc wstępnie możemy się spodziewać nowej rośliny :)
Wątpię z tą nową rośliną, pewnie będzie to coś w rodzaju karmy.
Z tymi złodziejami to jest to :D
Séverine
28.07.2011, 19:07
Jak twórcy nie zrobią np. yorków, to na pewno jakiś gracz odtworzy tę rasę i doda na giełdę wymiany i wtedy każdy będzie mógł go sobie pobrać. Więc nie rozumiem czemu się tak martwicie, że nie będzie jakiejś tam rasy.
Jak nie będzie suwaka to nici z tego. Ale ja i tak posiedzę trochę nad tym wszystkim i stworzę yorka który właśnie wrócił od fryzjera czyli krótka sierść to nie problem :rolleyes:
Bluszczyk - Tak, te odganianie złodziei jest świetne. Wyobrażam sobie jak już złodziej zabiera mi coś cennego z domu, nagle stanął, zaskrzypiała deska na podłodze i... trzy dobermany biegną na złodzieja! :P Rok później przychodzi nowy złodziej, już chce coś ukraść a tu biegnie na przodzie parka dobermanów a za nimi 6 małych! :P:P
Ahh to wzruszające ;( aż łezka się kręci.
Ja chce te jednorożce. Taki mhroczny czarny jednoroshec!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.