PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 [2] 3 4

neville
30.10.2011, 11:23
Jak chcesz, żeby był rasowy TO NIC NIE ZMIENIAJ

to pewnie przez zmiany kształtu głowy, itp.

manika360
30.10.2011, 11:54
Ja mam takie pytanie, czy jeśli sprzedam konia to mogę go potem odzyskać, i czy na ten czas sprzedaży znika on z moich kontaktów?
Aha i jeszcze, czy można jakoś usunąć konikowi za pomocą pochwał cechę "niewyszkolony"? Bo żaden z rodziców takiej nie miał, ba! mieli nawet zwinny i szybki a tutaj taki biedaczek mi się urodził...

Koń któremu nie wybierałaś cech np:dziki , źrebak zawsze mają cechę niewyszkolony gdyż są dzikie nieprzyzwyczajone do noszenia siodła
twój sim musi te konie wyszkolić :)

PomaranczowyKot
30.10.2011, 11:58
Bluszczyk, no właśnie nic nie zmieniam. Dodaję jedynie cechy i to wszystko :/

wanilha
30.10.2011, 12:28
Słuchajcie ja mam problem. Mam 2 dorosłe psy, przyjaźń na maksa, a jak je ucze w domu czy na zewnątrz polowania, to nie rośnie im skill w ogóle... cały czas pusty pasek :( może tego polowania trzeba uczyć w jakiś specyficzny sposób? ktoś pomoże?

Ariall
30.10.2011, 15:07
Przyznam szczerze, że zarejestrowałam się specjalnie żeby Was o coś zapytać...
Przejrzałam google, a także tematy forum i niestety nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie.

Otóż, mam pewien problem. W zasadzie nie jestem pewna, czy ktokolwiek uważa to za problem oprócz mnie, ale osobiście mnie to irytuje...
Tworzę psa, kota, konia - za każdym razem pragnę żeby był to rasowy zwierzak. Dlatego wybieram gotową rasę. No i właśnie, tu pojawia się problem, bo pupil jest teoretycznie rasowy, a po zatwierdzeniu staje się kundlem ;/ (Można to sprawdzić oddając go do adopcji i ponownie adoptując - tam wyświetla się `kundel` lub konkretna rasa, w przypadku moich zwierząt są ZAWSZE kundlami).

Wie ktoś może jak zapisywać zwierzaka żeby był rasowy? Czy po prostu się nie da i nikomu oprócz mnie to nie przeszkadza? Z góry dziękuję ;)

Mam dokładnie to samo i strasznie mnie to irytuje. Psy to "kundle" a koty i konie "mieszaniec"... NIC nie zmieniam, dodaję wyłącznie im cechy i obrożę. Nawet kolor oczu zostawiam ten sam.

PomaranczowyKot
30.10.2011, 16:45
Dokładnie Ariall.
Może znajdzie się ktoś kto miał ten sam problem i wie jak sobie z tym poradzić??

aabee
30.10.2011, 16:56
Witajcie :) A ja mam pytanie odnośnie lonżowania źrebaka..
Kiedyś pojawiło się na forum to zdjęcie

http://www.simowie.info/images/games/sims3ep5/screens/166.jpg

ktoś wie jak to zrobić? ;)

ps. trochę za duży obrazek, ale nie wiem jak to zmienić ;(

Salamandra
30.10.2011, 17:27
Słuchajcie ja mam problem. Mam 2 dorosłe psy, przyjaźń na maksa, a jak je ucze w domu czy na zewnątrz polowania, to nie rośnie im skill w ogóle... cały czas pusty pasek :( może tego polowania trzeba uczyć w jakiś specyficzny sposób? ktoś pomoże?

Miałam ten sam problem, spowodowany jest błędem gry albo błędnymi plikami package/simpack - chociaż te drugie nie powinny powodować błędów.
W moim przypadku były to błędne pliki. Jeśli takowe posiadasz zalecam wyczyszczenie folderu Mods ( jeśli nie chcesz ich tracić wrzuć je do nowego folderu, najlepiej stworzonego na pulpicie ) a następnie odpal grę. Jeśli błąd będzie nadal się pojawiał spróbuj tego samego z simspackami ( również możesz przerzucić je na tenże czas do innego folderu ). A jak nic nie pomoże to spróbuj reinstalacji.
To powinno rozwiązać Twój problem.

~ Przepraszam.. nie zauważyłam, że w innym temacie napisałaś, że problem został rozwiązany.

Aabee, to chyba nie jest lonża tylko prowadzenie konia. Ale jeśli się mylę dołączam się do pytania. ^^

wanilha
30.10.2011, 17:36
Ja już znalazłam rozwiązanie kochana trzeba zainstalować mod overwatch i śmiga :)

Kamis
30.10.2011, 18:59
aabee - klikasz na konia i wybierasz opcję "prowadź".

aabee
30.10.2011, 19:37
no tak, to wiem ale myslalam ze da sie lonzowac ; (
wyglada na to ze akurat to tylko zdjecie z takiej perspektywy zrobione..

Stephenowa
30.10.2011, 20:00
Jest taki specjalny stojak, przy którym jest też poidło i sianko- o ile mi wiadomo do niego można konia uwiązać. Właśnie stamtąd chyba był ten screen. : )

justinea4
31.10.2011, 12:04
Mam trochę dziwne pytanie. Otóż jak otrzymać rasowego szczeniaka? Skrzyżowałam 2 psy rasy cocker spaniel (owszem zmieniłam im barwę i długość sierści w kreatorze oraz długość uszu) i okazało się, że po oddaniu szczeniaka do adopcji, jest przy nim napisane: kundel. Czy aby otrzymać rasowego psa, nie mogę nic zmienić w wyglądzie jego rodziców?

PomaranczowyKot
31.10.2011, 13:07
Ja w ogóle nie mogę robić rasowych psiaków, nie wiem dlaczego (pisałam o tym wcześniej, ale nikt nie udzielił odpowiedzi).

Wydaje mi się, że nie możesz nic zmienić w wyglądzie rodziców. Zrobiłam coś takiego, że adoptowałam psa rasy basenji, i zmieniłam mu kilka rzeczy w kreatorze. Oddałam do adopcji i okazało się, że stał się kundlem, więc chyba podobnie jest w Twoim przypadku. Twoje cocker spaniele stały się kundlami, dlatego szczeniak nie mógł być rasowy.

Może się mylę, ale raczej nie ; )

wanilha
31.10.2011, 13:39
a ja dziś zrobiłam nową rodzinkę w ogromnym domu, jeden pies i zwierzątka klatkowe. potem będę chciała jednorożca znaleźć. ale póki co - gdzie i jak znajdować ptaki? zależy mi na sokole

anie_1981
31.10.2011, 14:14
Sokoły to rzadkie, duże ptaki, możesz po prostu często biegać po mieście, lub własnoręcznie wstawić gdzieś rozsiewacze.

wanilha
31.10.2011, 14:21
rozsiewacze? hehe widać że naprawdę mało jeszcze wiem o tej grze :)

justinea4
31.10.2011, 14:31
wpisujesz kod testingcheatsenabled on zatwierdzasz i wpisujesz buydebug on. Nastepnie w trybie kupowania pojawia się dodatkowa zakładka ze znakiem zapytania i tam w którymś z katalogów są wszystkie "rozsiewacze".

Remus Lupin
31.10.2011, 15:04
Gdzie ja znajdę jednorożca?

anie_1981
31.10.2011, 15:31
Mnie to same odwiedzają co ileś nocy. Przychodzą na parcelę.

EDIT:

Jeszcze odnośnie tych sokołów, to jest mod na kupowanie drobnych zwierząt klikając "uzupełnij", na klatki\terraria. Pisałam o nim w dziale modów.

http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1464541&postcount=1

wanilha
31.10.2011, 16:53
wiem o modzie, ale i tak pomagam sobie kilkoma kodami wiec nie chce az tak duzo bo gra straci sens ;p

SilverMoon47
31.10.2011, 17:05
Witajcie wiecie może gdzie mogę znaleźć owoc życia oraz krzew ognistych owoców czy jakoś tak ? W nowej okolicy oczywiście AP.

Arisane
31.10.2011, 18:55
Możesz znaleźć w nasionku lub kupić kodem buydebug on/off, lecz najpierw musisz wpisać kod testingcheatsenabled true/false. Gdy zrobisz to, co chcesz, możesz wyłączyć kody, piszcząc to słowo, które podkreśliłam zamiast napisanego kusywą.

SilverMoon47
31.10.2011, 19:02
Nie chcę używać kodów, bardziej by mnie interesowało położenie tych oto roślin w nowej okolicy Zwierzakowej :D

Arisane
31.10.2011, 19:08
To nasionka, jak mówiłam.

SilverMoon47
31.10.2011, 19:27
No tak, tylko że nasiona są losowe, a mnie bardziej interesują krzaki tegoż owocu.Mogę szukać pół dnia tego nasiona i nie znajdę, a mogę szukać 3 minuty.

inugirl
01.11.2011, 09:05
Gdzie można kupić piłke dla psa bo mi się w trybie kupowania nie pojawia? :|

Remus Lupin
01.11.2011, 09:30
A gdzie ja znajdę przepis na karmę dla zwierząt? bo w księgarniach nie ma?

jaja
01.11.2011, 09:52
Gdzie można kupić piłke dla psa bo mi się w trybie kupowania nie pojawia? :|

jest w koszyku z zabawkami dla zwierząt, osobno nie kupisz

anie_1981
01.11.2011, 10:40
Czekaj czekaj, osobno jest piłka dla psa, zabawki są też w koszyku z zabawkami, ale psy bawią się tylko gryzakami. Inne piłeczki, myszki itd, są dla kotów...

inugirl
01.11.2011, 11:24
A gdzie ja znajdę przepis na karmę dla zwierząt? bo w księgarniach nie ma?

Musisz wziąć kurs gotowania,wtedy jak klikniesz na lodówke to ci sie pojawi opcja "Przygotuj karmę dla zwierzaka".

Coldflowers
01.11.2011, 11:58
A ja tak czytajac wasze wypowiedzi, nadal zastanawiam sie nad kupnem tego dodatku.... Mam tylko podstawe wiec bylby on moim pierwszym. Sporo osob ma jakies problemy typu rozciagajace sie zwierzaki, wyskakujac bledy, albo wywalanie z gry.... Doradzcie czy warto ja kupowac?

anie_1981
01.11.2011, 12:57
Nikt Ci nie powie "tak, kupuj", czy "Nie, nie kupuj". Błędy są, ale za to są zwierzaki.

molly_k
01.11.2011, 14:48
Moi Drodzy :) Zainstalowałam w euforii Zwierzaki bez wyjęcia folderów mods i downloads i teraz mam problemy: nie mogę nic postawić na rzeczach ściągniętych i różne inne błędy. Mimo, że wywaliłam dodatek, aktualizację i zainstalowałam je po wyjęciu folderów nadal mam te błędy. Lubię moje śiągniete dodatki i nie chcę z nich rezygnować. Czy jest na to jakiś inny sposób? :(

Vanitas
01.11.2011, 15:07
molly_k - po najnowszej aktualizacji trzeba naprawić dodatki z neta przez odpowiedni program. Poczytaj ten temat - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61965

molly_k
01.11.2011, 15:23
Bardzo dziękuję za pomoc :) Zabieram się do naprawiania.

ginsei
02.11.2011, 10:27
Jest możliwość zmiany wyglądu konia? Bo z tego co zauważyłam u kota można zmienić nie tylko wygląd obroży, ale też zmienić jego ubarwienie, czy wygląd ogona (kikut bądź cały ogon), a przy koniu takiej opcji nie mam, a chciałam mu zmienić co nieco (kupny jest, więc nie przeze mnie zrobiony).

I jak można jeździć na oklep? Niby mam już odpowiedni poziom jeździectwa (inaczej bym nie wiedziała, że tak można), ale odpowiedniej opcji nie ma. A jak dam Simce, by wsiadła na konia, bez używania opcji 'osiodłaj', to i tak koń zakłada siodło (swoją drogą - fajny piruet koń robi xD )

aabee
02.11.2011, 11:33
Jest możliwość zmiany wyglądu konia? Bo z tego co zauważyłam u kota można zmienić nie tylko wygląd obroży, ale też zmienić jego ubarwienie, czy wygląd ogona (kikut bądź cały ogon), a przy koniu takiej opcji nie mam, a chciałam mu zmienić co nieco (kupny jest, więc nie przeze mnie zrobiony).

I jak można jeździć na oklep? Niby mam już odpowiedni poziom jeździectwa (inaczej bym nie wiedziała, że tak można), ale odpowiedniej opcji nie ma. A jak dam Simce, by wsiadła na konia, bez używania opcji 'osiodłaj', to i tak koń zakłada siodło (swoją drogą - fajny piruet koń robi xD )

1. klikasz na konia i wybierasz Edytuj siodlo, i tam mozesz tez ubarwienie wybrac ;d

2. klikasz na konia ->osiodłaj ->prowadzenie i jak kon juz sie 'przebierze' w uzdę to klikasz ->dosiądz

;)

Remus Lupin
02.11.2011, 14:05
Musisz wziąć kurs gotowania,wtedy jak klikniesz na lodówke to ci sie pojawi opcja "Przygotuj karmę dla zwierzaka".

Mój sim ma gotowanie na maksa ale gdy klikam na lodówkę nie ma tej opcji.

ginsei
02.11.2011, 14:30
Dzięki aabee - nie potrzebowałam zmieniać konia i pewnie dlatego przeoczyłam... Masakra ze mną :D

Też mam ten problem co Remus, tyle, że ja kontynuuję rodzinkę sprzed powstania Zwierzaków, może to stąd się ten błąd bierze?

Zwierzaczek221
02.11.2011, 14:58
nie mogę nic postawić na rzeczach ściągniętych i różne inne błędy. Mimo, że wywaliłam dodatek, aktualizację i zainstalowałam je po wyjęciu folderów nadal mam te błędy. :(

Mam ten sam problem :( a słyszałam ze ten pogram który naprawia nie działa więc go nie zamierzam pobierać . Jest jakieś inny sposób żeby było można znów postawiać rzeczy na popranych rzeczach ??:|

Remus Lupin
02.11.2011, 16:13
Co to znaczy"Oferuj Ogiera do reprodukcji" nie wiem co się stanie?

ginsei
02.11.2011, 16:24
Zapewne małe źrebięta ;)
Nie używałam jej, ale prawdopodobnie dostaniesz małego źrebaka, albo kasę za przekazanie genów dalej ;)

aabee
02.11.2011, 16:26
Co to znaczy"Oferuj Ogiera do reprodukcji" nie wiem co się stanie?

dostaniesz kasę ;) im ogier ma lepsze geny tym więcej zyskasz ;)

Vanitas
02.11.2011, 16:30
Mam ten sam problem :( a słyszałam ze ten pogram który naprawia nie działa więc go nie zamierzam pobierać . Jest jakieś inny sposób żeby było można znów postawiać rzeczy na popranych rzeczach ??:|

To źle przeczytałaś bo program działa. Innej opcji nie ma. Chyba żeby pobierać wszystkie dodatki od nowa (jednak nie wszystkie strony zaktualizowały swoje rzeczy).

aabee
02.11.2011, 16:37
Mój sim ma gotowanie na maksa ale gdy klikam na lodówkę nie ma tej opcji.

a masz kupiony mikser? Moze to od tego zalezy czy pojawia sie opcja..
ja rowniez kontynuuje rodzine, ktora mialam przed zwierzakami i mam tą opcje po kliknieciu na lodowke, ale zauwazylam ze karme simka przygotowuje w mikserze...

Remus Lupin
02.11.2011, 16:47
A ile maksymalnie można mieć zwierzaków i simów

Narutoman
02.11.2011, 17:21
A ile maksymalnie można mieć zwierzaków i simów

Można mieć najwięcej 8 simów i 6 zwierzaków, ale wszystkich razem nie może być więcej niż 10.

Czyli np jeśli bedziesz miał 8 simów, możesz mieć jeszcze 2 zwierzaki. A jeśli bedziesz miał 6 zwierzaków to bedziesz mógł mieć jeszcze 4 simów.

Remus Lupin
02.11.2011, 18:04
Mam mikser ale nadal nie mam opcji, by przygotować karmę.

Czy to znaczy,że muszę gotować na nowi??

nmin
02.11.2011, 19:19
a masz kupiony mikser? Moze to od tego zalezy czy pojawia sie opcja..
ja rowniez kontynuuje rodzine, ktora mialam przed zwierzakami i mam tą opcje po kliknieciu na lodowke, ale zauwazylam ze karme simka przygotowuje w mikserze...Mój Sim miał tę opcję w najtańszym gotowym domku, wyposażonym tylko w niezbędne sprzęty, i jestem pewna, że miksera tam nie było. Lodówka była chyba z podstawy.

anie_1981
02.11.2011, 19:48
Ja też nie mam opcji gotowania dla zwierząt... Mam ją tylko w Appaloosa Plains, ale ani w SV, ani w BP tego nie ma... Może dlatego, że nie gram od początku, tylko korzystam z zapisów sprzed dodatku, ale mimo wszystko ta opcja powinna być dostępna.

Łezka
03.11.2011, 08:37
Nie potrzeba miksera, gdyż mój Sim w AP miał możliwość ugotowania pokarmu dla konia posiadając jedynie: lodówkę, kuchenkę i blat. Nie wiem jak w SV, ale jestem na dobrej drodze adopcji dzikiego konia. Jak to się stanie sprawdzę czy można przygotować posiłek dla niego. :)

anie_1981
03.11.2011, 08:51
A masz nową grę w SV rozpoczętą, czy korzystasz ze starego zapisu? Bo u mnie to może być kwestia nie tyle miasta, co starych zapisów.

Searle
03.11.2011, 13:14
Ja gram na nowym zapisie i mam tę opcję.

Kethael
03.11.2011, 13:48
Słuchajcie, mam pytanie. Otóż mam konia i chcę, aby uczył się skoków. No to klikam i czekam i czekam, a on nic nie robi. Mój kolega ma kota i klika na opcję ''Ucz...'', ale sim nic nie robi. Wiecie może co z tym zrobić? Albo czym to jest spowodowane?

Remus Lupin
03.11.2011, 13:52
Hejka mam kolejne pytanie słyszałem coś,że w sklepie spożywczym można kupić marchewkę bo gdy klikam koniem na sima i ma opcję "Błagaj o Marchewkę" i tu jest pytanie gdzie ja znajdę marchewkę w sklepie spożywczym????

aabee
03.11.2011, 13:55
anie_1981, ja gram na starych zapisach i mam tą opcje wiec to od czegoś innego musi zależeć

Remus Lupin z tego co pamiętam marchewka jest normalnie w sklepie w dziale z warzywami ;)

Searle
03.11.2011, 13:57
No a właśnie, czy nasionka marchewki też można znaleźć?

Remus Lupin
03.11.2011, 14:47
No a właśnie, czy nasionka marchewki też można znaleźć?

Miałem zadać to samo pytanie bo w rozsiewaczach nie widziałem?

Łezka
03.11.2011, 16:26
Gram w Sunset Valley na zapisie z 06.06.2009r. :P także sprawdziłem i nie mam takiej opcji na lodówce, klikałem kilkoma Simami, ale nic - nawet nie pomogły umiejętności kulinarne na poziomie 6 mojej Simki Stelli, mają mikser, zmywarkę, zgniatarkę do śmieci :D i nic... Sam już nie wiem co na to zaradzić.

anie_1981
03.11.2011, 16:58
Hey, a może to zależy od zawartości lodówki\plecaka Sima? Sama już nie wiem co o tym myśleć.

Remus Lupin
03.11.2011, 17:21
Bug gry? nie wiem czy kupno lodówki też wam pomaga.

anie_1981
03.11.2011, 18:15
Ja kupowałam nową lodówkę, ale taką samą, jak stara. No a stara lodówka jest ze Store... Musze przy okazji sprawdzić, czy to ma znaczenie...

3kokolina
03.11.2011, 18:21
witam ;)

Przeglądałam temat ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłam :D

1. Czy można sprzedać zwierzaka?? Gdy mam szczeniaki, jedyną opcją jest oddaj do adopcji?
2. Mam w domu dwa stworzone psy, wybierałam rasę Husky, ale jeszcze im trochę sierść zmieniłam, rozstaw uszu, oczy, i teraz patrzę a oba są jako "kundel" dlaczego?

Łezka
03.11.2011, 18:23
Odpowiadam na pytanie 2.
Otóż każda zmiana poza kolorem oczu i bodajże sierści jest traktowana jako odstępstwo od docelowej rasy - gra traktuje inny rozstaw uszu, czyli zmiany w budowie jako inną rasę, której nie rozpoznaje, a więc przypisuję rasę kundel.

Odnośnie przygotowywania pokarmu dla zwierząt.
Aniu moja Simka jest rolniczką, a więc ma wszystkie dostępne warzywa i część owoców, które istnieją w grze (zaraz sprawdzę marchewki czy można sadzić) nie możliwe jest, aby nie miała składników. Poza tym Sim w AP nie miał nic w wyposażeniu, a mógł przyrządzać potrawy dla konia (nie miał też i miksera).
Jeśli chodzi o lodówkę to w SV mam drugą jeśli chodzi o cenę, kupioną w tamtym czasie (2009) - sprawdzę czy to coś zmieni jak kupię nowszą. :)

3kokolina
03.11.2011, 18:26
Dziurawiec_Skąpolistny dzięki ;) Ale rozumiem że umaszczenie mogę zmienić dowolnie? Te wszystkie warstwy, kolor oczu?

Łezka
03.11.2011, 18:28
Tego pewien nie jestem - zmiana koloru oczu nie ingeruje w rasę, a jak jest z nakładaniem wzorów/umaszczenia to szczerze powiedziawszy nie wiem. ;-)

Edit: Marchewki można kupować tak jak i inne warzywa w supermarkecie. Zakupiłem także nową lodówkę oraz steki, pieczenie itd. - nadal nie pojawiła się opcja przyrządzania pokarmów dla zwierząt. : -(

Narutoman
03.11.2011, 19:35
Mam pytanie: Czy koty też mogą polować? Klikam simem na psa i jest opcja ''ucz polować,, czy jakoś tak ale jak klikam na kota to takiego czegoś nie ma.

nmin
03.11.2011, 20:27
Co do marchewki - nasion nie widziałam, ale można po prostu zasiać gotową marchewkę. Trzeba mieć do tego odpowiedni poziom Ogrodnictwa, zdaje się, że piąty.

Kot oczywiście może polować. Podobno na początek dobrze, żeby bawił się zabawkami, na przykład myszką albo kulką. Potem będzie już mógł czaić się na ofiarę ;)

Narutoman
03.11.2011, 20:28
Dziękuje za odpowiedz :)

Mam jeszcze jedno pytanie: Gdzie moge oddać zwierzaki do adopcji?

vernille
03.11.2011, 20:29
Telefon -> Oddaj do adopcji, coś takiego. :3

Narutoman
03.11.2011, 20:31
Dzięki :)

I jeszcze jedno, maleńkie, ostatnie pytanko: Podobno można zaadoptować zwierzaka od sąsiada, jak mage to zrobić?

3kokolina
03.11.2011, 20:55
Narutoman dzwonisz ;) czyli klik na telefon i tam jest opcja.

Narutoman
03.11.2011, 20:57
No to, to wiem ale mi chodzi o to czy da się zaadoptować od sąsiada a nie przez telefon.

vernille
03.11.2011, 20:59
Kurcze, wiesz, że nie wiem? Przyszedł do mnie pies, niby "sąsiada", ale nic nie mogłam zrobić. Fakt faktem, głupia, nie próbowałam uderzyć do właściciela tylko mordowałam się z opcjami "wokół" psa :P
Pokombinuję jutro, ale tak czy siak podczepiam się pod pytanie. (:

aabee
03.11.2011, 21:17
No to, to wiem ale mi chodzi o to czy da się zaadoptować od sąsiada a nie przez telefon.

kiedy po oddaleniu okolicy masz nad jakims domem sąsiada taki pomaranczowy znaczek to znaczy ze tam odbywa się sąsiedzka adopcja zwierzaków i wtedy odwiedzasz ten dom i mozesz zaadoptowac wybranego zwierzaka ;)
nie zawsze jest ten znaczek, trzeba czekać aż akurat ktoś będzie miał do oddania zwierzę ;)

ja z kolei chciałam się zapytać w jaki sposób wygrać wyścigi międzynarodowe? moj kon ma na maksa wszystkie umiejętnosci, simka też jezdziectwo max, wyscigi zaawansowane wygrywa bez najmniejszego problemu, od razu "ląduje' na pierwszym miejscu, a w międzynarodowych ciągle na trzecim...

Narutoman
03.11.2011, 21:22
Wiedziałem że coś z pomarańczowym znaczkiem na mapie, bo ktoś pokazywał w swoim gameplay'u. Tule że u mnie tego nie było dlatego sie martwiłem. Dzięki z odpowiedź. ;)

Kethael
04.11.2011, 08:04
Słuchajcie, mam pytanie. Otóż mam konia i chcę, aby uczył się skoków. No to klikam i czekam i czekam, a on nic nie robi. Mój kolega ma kota i klika na opcję ''Ucz...'', ale sim nic nie robi. Wiecie może co z tym zrobić? Albo czym to jest spowodowane?

Ponowię pytanie :)

Fatumka
04.11.2011, 13:55
Nesyetta przypuszczam, że to jakiś bug... Na szczęście ja nie miałam tego problemu, ale przypomina mi to na przykład windy w Bridgeport... Jak się zacięły to na amen i sim mógł stać i stać i lać po nogach i z głodu paść a winda nie jechała i koniec.
Niestety nie wiem jak Ci pomóc... :(

Moje PYTANIE:
Jak można znaleźć jednorożca? Mój sim ma takie pragnienie, ale jakoś w okolicy żaden się nie pałęta... Za to jak widzę dzikie konie to podchodzi do nich, próbuje je jakoś zachęcić do siebie ale uciekają... Ostatnio simka zdobyła opcję zaklinania koni, więc może tak spróbuję... ALE nadal nie wiem gdzie wypatrzyć jednorożca, macie pomysł?

Kamis
04.11.2011, 14:03
Jednorożce śmigają tam przy wodospadzie, tam tam na takiej działeczce z oczkiem no i wodospadem. Jak się pojawia, to nad nim widać taką hm.. tęczę? zorze polarną? No bynajmniej, one tam się 'spawnują'. A i nie zawsze są, może być że 3 noce pod rząd go nie ma, albo 3 dni pod rząd jest D:

aabee
04.11.2011, 14:04
Moje PYTANIE:
Jak można znaleźć jednorożca? Mój sim ma takie pragnienie, ale jakoś w okolicy żaden się nie pałęta... Za to jak widzę dzikie konie to podchodzi do nich, próbuje je jakoś zachęcić do siebie ale uciekają... Ostatnio simka zdobyła opcję zaklinania koni, więc może tak spróbuję... ALE nadal nie wiem gdzie wypatrzyć jednorożca, macie pomysł?

wieczorem/w nocy musisz oddalic okolice i tam gdzie bedzie taka tęczowa mgła to jest jednorozec ;)

a co do dzikich koni to musisz je męczyc az do skutku, kilka razy ucieknie a w koncu podejdzie i pozniej znow pewnie ucieknie ;)

Remus Lupin
04.11.2011, 14:05
A gdzie ja znajdę jelenia ponoć dochodzą jelenie i szopy?

Fatumka
04.11.2011, 14:09
Mi ostatnio jeden jeleń przebiegł tuż obok domu, superowo to wyglądało, ale jakoś nie próbowałam go ścigać czy coś i nie szukałam szczególnie. A mój domek to ten ze stajnią i dwoma takimi torami dla koni niedaleko Bazy Przygody, więc może tam się kręcą ;)

EDIT:
Aha i dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Zaraz idę grać i będę szukać tęczy :D

Narutoman
04.11.2011, 14:49
A gdzie ja znajdę jelenia ponoć dochodzą jelenie i szopy?

Jelenia szukaj daleko od miasta, gdzieś w górach/lasach. Ja w jeden simowy dzień znalazłem dwa jelenie. ^_^ A szopy same przychodzą do twojego domu i wywalają śmietniki. Już w drugim simowym dniu nawiedził mnie taki szop zaczął kłócić się z moim psem. ;)

Łezka
04.11.2011, 14:58
Jeśli chodzi o jelenie i szopy - można im się przyglądać oraz je pogłaskać, ale czasem się nie dają. Znaleźć można tak jak było powiedziane w lasach/górach, lecz same często wychodzą na obrzeża miasta, tudzież wychodzą do miejsc zadrzewionych - moi Simowie mają pole uprawne i mieszkają na zadrzewionej parceli ze stawem - non stop jakiś szop przebiega, a nawet dwa jelenie były (jeden Bambi, a drugi był cały czarny - to jakiś błąd gry). PS: Dzikie konie czasem piją wodę z mojego stawu. :) Można też postawić ogrodowego gnoma - krasnala z tabliczką mającą na celu wabienie wszystkich, a w tym i dzikich zwierząt --> Tryb Kupowania zakładka z ozdobami lub rzeczy dla zwierząt - ogólne. :) Pozdrawiam D_S

avenly
04.11.2011, 15:27
Już któryś raz widzę na mojej parceli dziwne małe figurki koni w przebraniu. Pojawiają się nie wiadomo skąd i służą nie wiadomo do czego. Za nic nie mogę tego rozszyfrować. Czy ktoś się spotkał wg. z takim czymś ?? Jak się na to kliknie to jest jest jedynie opcja oglądaj i nadaj nazwę obiektowi Zenyatta.

http://i43.************/11tlzpd.jpg

Narutoman
04.11.2011, 15:39
To są podobno magiczne gnomy, nie wiem czemu sie pojawiają.

vernille
04.11.2011, 15:54
Dobra, z kolei mnie męczy kwestia rozrodu - da się pokryć klacz swoim ogierem, czy koniecznie trzeba wybierać te ze stadniny, czy co to tam stoi? xd
Bo te wszystkie Tuptusie i inne to mi czempiona nie spłodzą, a klaczy marnować nie chcę... D:

Narutoman
04.11.2011, 15:58
Przy zagrodzie jest opcja ''bara - bara,, jeśli o to chodzi

vernille
04.11.2011, 16:06
No właśnie u mnie jej nie ma. D:
Są jakieś warunki do spełnienia, żeby się pojawiła? ; /

Narutoman
04.11.2011, 16:07
No tak jak ludzie, konie najpierw muszą się zaprzyjaźnić

avenly
04.11.2011, 16:30
W takim razie jeszcze jedno pytanie. Od pewnego czasu w jednej rodzinie wyskakuje mi co jakiś czas taki komunikat. Trzy to już tłok szczególnie dla romansu, aby wszystko wróciło do normy trzeba tę liczbę zmniejszyć. Czy chcesz to zrobić ? I zawsze klikam tak, ale nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Tym bardziej że moja simka nie ma żadnych romansów xD

Narutoman
04.11.2011, 16:33
Mi też w jednej rodzinie wyskakiwało, więc przyłączam się do pytania :)

3kokolina
04.11.2011, 16:57
ja tak miałam jak mi przyszedł gość do domu podczas randki :)

Narutoman
04.11.2011, 16:59
Aaa już mi sie przypomniało. Gdy twoi simowie mają randkę i ktoś chce dołączyć do grupy to taki napis wyskakuje. :)

avenly
04.11.2011, 17:24
Czyli jeśli moja simka nie miała randki to uznać to za bląd gry ?

Narutoman
04.11.2011, 17:25
Chyba tak :)

Fatumka
05.11.2011, 07:03
Już któryś raz widzę na mojej parceli dziwne małe figurki koni w przebraniu. Pojawiają się nie wiadomo skąd i służą nie wiadomo do czego. Za nic nie mogę tego rozszyfrować. Czy ktoś się spotkał wg. z takim czymś ?? Jak się na to kliknie to jest jest jedynie opcja oglądaj i nadaj nazwę obiektowi Zenyatta.

http://i43.************/11tlzpd.jpg

To tak, jak te magiczne gnomy pralnicze czy inne w poprzednich dodatkach :) .
Mi się Zenyatta pojawiła kiedy adoptowałam drugiego konia. Generalnie nic nie robią, ale dlatego, że są magiczne "przemieszczają się". Niby nie chodzą ani nic, ale co jakiś czas po prostu pojawiają się w innym miejscu w domu ;)

Hefalump
05.11.2011, 07:20
Jak nauczyc kota lowiectwa?

Searle
05.11.2011, 07:58
Hefalump - niech kotek ćwiczy polowanie na kulce z papieru lub myszce z kocimiętką.

Fatumka
05.11.2011, 08:08
Okidoki czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, gdzie dokładnie znaleźć jednorożce? Np jakiś screenshot mógłby pomóc, czy coś... Bo od 3 simowych tygodni nocami wypatruję tej tęczowej łuny i jakoś nic nie znalazłam ^^"
Z góry wielkie dzięki! :)

anie_1981
05.11.2011, 08:16
Jak mnie te gnomy denerwują... Mam już moda na zmniejszenie ich pojawiania się, ale chyba ściągnę taką wersję, gdzie się wcale nie pojawiają... W ogóle to powinien powstać temat "Co Cię denerwuje w Simsach..." Oj długa by była moja lista :P

Narutoman
05.11.2011, 08:25
Ależ jest już taki temat (http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1470086#post1470086)

Zarzyczanka
05.11.2011, 12:09
Nie mogę znaleźć tych gryzoni , ptaków,jaszczurek itd. Często się gdzieś pojawiają ? Gdzie najczęściej ? Raz żółwia widziałam nad wodospadem , ale mnie ugryzł i uciekł :P

Remus Lupin
05.11.2011, 13:33
Najlepiej kupić sobie urządzenie do kolekcjonowania i tam można zlokalizować gryzonie i inne rzeczy.

Moja kolej słuchajcie mnie to nie jest pytanie ale nie wiem gdzie to dać.

Jeśli macie kota wyszkolonego na łowcę z 8/9 poziomem to może łapać ryby z.......wakacji bo mój kot złapał żabę i smoczą rybę nie kłamię gram w brigepoint i dopiero teraz zauważyłem,że wcale nie trzeba jechać na wakacje.

Hefalump
05.11.2011, 14:04
Mam pytanko.
Mój pies (niestety nie mój, tylko mojego sima) ma pchły. I o dziwo
nie zapytam się jak go oczyścić z pcheł ale o skutki nastrojnika.
Ma nastrojnik że ma pchły i on skończy się za 2 dni? I co wtedy sie stanie? Pchły go zjedzą?

Narutoman
05.11.2011, 14:06
Nie? XD

Pcheł już nie będzie. :D

SilverMoon47
05.11.2011, 14:08
Witajcie wiecie może gdzie mogę znaleźć owoc życia oraz krzew ognistych owoców czy jakoś tak ? W nowej okolicy oczywiście AP.

Ponawiam pytanie, otrzymałam odpowiedź, ale nie chodziło mi o nasiona czy kody lecz o już gotowy krzew który można znaleźć lub ten owoc ...

Zarzyczanka
05.11.2011, 16:35
Jakie umiejętności mogą nauczyc się psy i koty? Oprócz tego szukania ;p ( łowiectwa chyba ):D

Ronnie
05.11.2011, 17:48
Okidoki czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, gdzie dokładnie znaleźć jednorożce? Np jakiś screenshot mógłby pomóc, czy coś... Bo od 3 simowych tygodni nocami wypatruję tej tęczowej łuny i jakoś nic nie znalazłam ^^"
Z góry wielkie dzięki! :)

U mnie pojawia się codziennie jednorożec około 23 - 24 nad Zbiornikiem Wodnym Hrabstwa Appaloosa. Są tam także często dzikie konie. Czytałam też gdzieś na tym forum (zanim założyłam konto), że jednorożec bywa także nad wodospadem. Ucieka jakoś o 5:30. Wysłałabym zdjęcia tego "promieniowania"/zorzy/łuny, jak kto woli, ale nie zaczaiłam jeszcze dodawania obrazów. ;)

Oj, jeszcze moje pytanie. Gdzie można zakupić rasowego psa/kota/konia? Bo jeżeli chodzi o koniki to patrzyłam w ośrodku jeździeckim i były same mieszańce. Czy z adopcji sąsiedzkiej można mieć rasowe zwierzątko? :P

Narutoman
05.11.2011, 18:01
Czy ogólnie można zaadoptować jakieś rasowe zwierze? Bo ja cały czas mam mieszańce. :|

Hefalump
05.11.2011, 18:38
Ej mam rodzinkę w Bridge Port i pytanie mam
Czy tam występują dzikie konie, jelenie, szopy i jednorożce?
Jeśli tak to gdzie jednorożca znaleźć?

Narutoman
05.11.2011, 18:42
Chyba Bridgeport :P

Nie wiem jeszcze nie sprawdzałem.

jaja
05.11.2011, 19:41
Już ktoś pytał czy w innych miastach są dzikie zwierze, no i są, jednorożce też:)

vernille
05.11.2011, 19:59
W mieście ściągniętym z neta widziałam szopy i jelenie, do jednorożców tak czy siak mnie nie ciągnie, więc nie wiem. Ale skoro w mieście nie stworzonym przez EA są takie zwierzaki, to domyślam się, że w tych 'oryginalnych' tym bardziej. d;

ginsei
05.11.2011, 20:31
Co do domowego jedzonka dla zwierząt:
1. gram na starym zapisie w mieście SV
2. Simka ma ogrodnictwo i gotowanie na maxa
3. Wszystkie gatunki roślin dostępne w mojej grze (prócz kilku rzadkich winogron z simsowej francji oraz roślin z PZ którego nie mam) posiadam
4. Mam w pełni wyposażoną kuchnię oprócz ekspresu do kawy bo wszyscy moje simy to jacyś kawoholicy O.o
5. I nie mam żadnych dodatków z neta, tylko to co gra na płytach dała.
I gotować dla milusińskich nie mogę...
W sumie sprawdzę jeszcze, czy to tylko w SV, czy np. nowa rodzina w AP też nie będzie mogła.

lub myszce z kocimiętką.
To ta myszka ma kocimiętkę?? A ja się zastanawiałam czemu jeden kot jest na haju, a drugi nie, skoro się w tym samym czasie zabawkami bawią... xD
Wychodzi na to, że cwana emerytka podbiera sobie tą mychę, żeby nikt inny nie mógł się nią bawić, bo tylko ona miała ten nastrójnik i to już kilka razy, cwaniara xD

ale nie zaczaiłam jeszcze dodawania obrazów.
A to nie wystarczy dać link do obrazka pomiędzy taki [ img ] [/ img ] (oczywiście bez spacji)? Tyle tylko, że obrazek trzeba by wrzucić np. na imageshacka, picassę, fotosika, czy inne cudo, co się zajmuje gromadzeniem obrazów.

Jeśli macie kota wyszkolonego na łowcę z 8/9 poziomem to może łapać ryby z.......wakacji
Widać jak kot poluje, to gra losuje 'upolowaną' rybę ze wszystkich dostępnych w grze, także tych, co są niby tylko za granicą ;)

Moje pytania :)
1. Prawda li to, że nie można zwierząt ze sobą na wakacje wziąć? Nawet jak ma się już wykupiony dom?
2. Znalazł ktoś jednorożce w SV?
3. A czy ja dobrze rozumiem, że pies może znajdować tylko 'skalne' rzeczy (minerały, skały kosmiczne etc.), a kot tylko organiczne(wszelkie kolekcjonerskie zwierzątka plus to, co Zwierzaki dały)? Czy kot też może kopać za kamieniami, a pies polować na zwierzęta?

Narutoman
05.11.2011, 20:37
1. Prawda.
2. Jeszcze nie.
3. Pies zbiera tylko, skały, liście itd. a koty tylko małe zwierzątka.

Rosemarie
05.11.2011, 21:50
Tyle gram, a dopiero adoptowałam jednorożca. Mój ma rozwinięte maksymalnie umiejętności skakania i wyścigów i stąd moje pytanie: czy każdy jednorożec ma rozwinięte te umiejętności na max?

nmin
05.11.2011, 22:57
Mój miał, a nie przypominam sobie, żebym podnosiła mu poziom Nraasem. Skoro jestem kolejną osobą potwierdzającą to, to pewnie wszystkie jednorożce tak mają ;)

kuciek
06.11.2011, 05:43
Na filmiku zapowiadającym jest pokazane że psy gonią złodzieja...
Już miałam ze 3 razy złodziei i nic.
Można psa jakoś wytresować do tego ?

luśka
06.11.2011, 07:53
Hej. Mam maly problem.. Wybudowalam sobie dom i wszystko ładnie pięknie, ale nagle zaczęły pojawiać mi się stare, poniszczone przedmioty. Przeróżne. Tak, jakby spadały z nieba ;D Przyuważyłam, że one po prostu się pojawiają, tak o. O co może chodzić? Da się temu jakoś zapobiec? Nie mam już sił usuwać ich co chwilę. A gnomów żadnych nie mam..

anie_1981
06.11.2011, 08:09
Czy na tej działce nie było kiedyś złomowiska? Wpisz dwa kody. Najpierw TestingCheatsEnabled true, a potem BuyDebug on. Być może w paru miejscach, bądź w jednym, pojawią się białe pudełka z jakimiś obrazkami.... To są rozsiewacze, one powodują pojawianie się gdzieniegdzie różnych rzeczy.

Ronnie
06.11.2011, 12:04
Tyle gram, a dopiero adoptowałam jednorożca. Mój ma rozwinięte maksymalnie umiejętności skakania i wyścigów i stąd moje pytanie: czy każdy jednorożec ma rozwinięte te umiejętności na max?
Tak, każdy dorosły ZAADOPTOWANY jednorożec ma wszystkie umiejętności maksymalne.

EDIT: Rasowe zwierzaki są dostępne w schronisku, muszą się po prostu tak owe wylosować. :)

luśka
06.11.2011, 14:04
anie_1981 wielkie dzięki, podziałało : )

Fatumka
06.11.2011, 15:20
To znów ja i znów pomarudzę o jednorożca... A mianowicie: czy można jakoś sprawdzić, czy gra w ogóle generuje jednorożce?
Dostałam od was tak dokładne instrukcje, że już po prostu nie mam pojęcia, co może być nie tak. A różne bugi już się zdarzały, więc może to będzie to...

Remus Lupin
06.11.2011, 15:31
Wiecie co twórcy powinni dać taką nagrodę coś podobnęgo do lokalizatora nasion bo ja już obszukałem wszystkie zakamarki tego brigerpoitna i czekałem każdą noc nawet kupiłem te gnomy co wabi te jednorożce i jelenie i nie ma. Do mnie przychodzą jedynie bezpańskie psy i koty.

anie_1981
06.11.2011, 15:31
Fatumka, jeśli masz moda NRaas Master Controller, to możesz kliknąć na komputer\NRaas\Master Controo\ller\Sim\Pokaż... Pojawi się okienko, w którym wybierasz kategorię Simów, zjeżdżasz na dół, gdzieś po drodze mijasz "Rodzaje Bytów Okultystycznych". Klikasz na to a potem akceptujesz "V". Pojawi się znowu okienko i wybierasz o jakie stwory Ci chodzi, Będzie tam coś ze słowem "Jednorożec", lub "unicorn".

Fatumka
06.11.2011, 15:38
Anie dzięki! Jak zawsze jesteś pomocna :D Mam moda, pokombinuję przy najbliższej okazji :)

nmin
06.11.2011, 16:25
Jak już jesteśmy przy jednorożcach i Nraasie, to mam pytanie. Z ciekawości sprawdziłam, czy mogę zrobić jednorożca z konia poprzez opcję "Okultyzm" i owszem, mogę bez problemu, ale niestety taki jednorożec nie ma rogu i w ogóle nie ma tych rogów w CAP. Jest jakaś możliwość dodania go? Normalnie bym nie kombinowała, ale jeśli postaram się o źrebię jednorożcem i zwykłym ogierem, to chcę mieć pewność, że urodzi się jednorożec - jeśli zwykły koń, to zmienię go w jednorożca, ale szkoda tego rogu... :P

Arisane
06.11.2011, 16:57
Da się zrobić tak, żeby po wybraniu opcji "Jedź na przejażdżkę" czy jakoś tak (u konia) żeby jechały GALOPEM nie stępem? Bo taki wolny chód wiecznie jest nudny... A chcę, żeby Simowie jeździli konno.

Narutoman
06.11.2011, 17:03
Da się zrobić tak, żeby po wybraniu opcji "Jedź na przejażdżkę" czy jakoś tak (u konia) żeby jechały GALOPEM nie stępem? Bo taki wolny chód wiecznie jest nudny... A chcę, żeby Simowie jeździli konno.

Muszą osiągnąć większy poziom jeździectwa.

vernille
06.11.2011, 17:34
1. Co daje błogosławienie jednoroga? Są jakieś korzyści z posiadania tejże istotki, czy to takie raczej dla szpanu, "bo magiczne"?
2. Od jakiego wieku można jeździć konno?
/tu wybaczcie, wiem, że mogę sama sprawdzić, ale tnie mi się tak gra ostatnio, że boję się, że jak wyjdę z rodziny to już nie wejdę z powrotem. ;/

SilverMoon47
06.11.2011, 17:52
Pytanka mam czy da się otworzyć stadninę, bo nie mam gdzie trzymać konia na mojej parceli a chciałabym żeby gdzieś miejsce miał :D
I czy można jakoś zdobyć auto opieki społecznej dla koni jakimś kodem??

Narutoman
06.11.2011, 17:57
1. Co daje błogosławienie jednoroga? Są jakieś korzyści z posiadania tejże istotki, czy to takie raczej dla szpanu, "bo magiczne"?
2. Od jakiego wieku można jeździć konno?
/tu wybaczcie, wiem, że mogę sama sprawdzić, ale tnie mi się tak gra ostatnio, że boję się, że jak wyjdę z rodziny to już nie wejdę z powrotem. ;/

1. To daje tylko pozytywny/negatywny nastrójnik.
2. Nastolatki mogą już jeździć.

Pytanka mam czy da się otworzyć stadninę, bo nie mam gdzie trzymać konia na mojej parceli a chciałabym żeby gdzieś miejsce miał :D
I czy można jakoś zdobyć auto opieki społecznej dla koni jakimś kodem??

1. Stadnina jest w Appaloosa Plains a w innych miastach możesz ją tam wstawić.
2. Raczej nie.
2.

SilverMoon47
06.11.2011, 18:06
A można otworzyć własną stadninę?

i czy mogę trzymać tam konia w tej gotowej stadninie jak nie mam miejsca w domu?

Narutoman
06.11.2011, 18:12
Jeśli masz TS3 Kariera to możesz sobie kupić tą działkę.

SilverMoon47
06.11.2011, 18:19
Dzięki, i wtedy będę mogła tam trzymać konia?

Narutoman
06.11.2011, 18:26
No, będziesz musiała go pilnować żeby nie uciekł do domu albo najlepiej kliknąć na drzwi/furtkę i wybrać opcje ''zablokuj dla zwierzaków,, czy jakoś tak, to wtedy tam zostanie.

SilverMoon47
06.11.2011, 18:43
Dzięki za odpowiedź ,ale jeszcze się dopytam, bo jeśli np nie chcę kupić tej stadniny tylko chcę zrobić własną wcisnąć tam swojego konia/e i prowadzić takie coś da radę?

Narutoman
06.11.2011, 19:08
Nie rozumiem, chcesz oznaczyć stadninę jako ''dom,, dla konia?

SilverMoon47
06.11.2011, 19:10
Mniej więcej ;D

Narutoman
06.11.2011, 19:24
Nie idzie tak zrobić, stadnina to jest miejsce publiczne tak samo jak basen czy biblioteka. Ale jak mówiłem możesz go tam zaprowadzić, wybrać odpowiednią opcję przy furtce i zapewnić mu miejsce do spania, wodę oraz siano.

vernille
06.11.2011, 19:47
@up tylko weź go w tym boksie utrzymaj na dłużej.. hahah xD
powinna być opcja do zamykania boksów jak furtek, ot!

Narutoman
06.11.2011, 19:49
Mi nie chodzi o zagrodę tylko o płot, przy płocie zawsze jest furtka i tam jest opcja dzięki której można zamknąć zwierzaki.

vernille
06.11.2011, 19:51
Aaahh, okej, wtedy byłoby okej. Kurczę, przecież nawet na małej parceli da się zrobić jako taki, mały domek na wodę i siano, czy chociaż postawić ten słupek do przywiązywania.. i tyle. a koń niech biega, pf. xd

tyle ode mnie, koniec offu. :D

nmin
06.11.2011, 20:18
Ooo, szukałam właśnie fajnego pomysłu na nową rodzinę i mi go podsunęliście - wybiorę najmniejszą możliwą parcelę i zbuduję stajnię, w której Sim będzie mieszkał wśród byle jakich mebli gdzieś między stogami siana obok boksów swoich koni, taki biedaczek będzie z niego, potem dorobi się pewnie na wyścigach, ale nie będę dla niego zbyt łaskawa ;)

Narutoman
06.11.2011, 20:20
@vernile, jakiego offu? Odpowiadamy przecież na pytanie.

@nmin, cieszę się że dzięki nam dostałaś ''objawienia,, ;)

anie_1981
06.11.2011, 21:11
Podsunęliście mi pewien pomysł... Może będę mogła mieć konie w BP :P Mam tam już jedną stadninę, jako obiekt publiczny. Próbowałam kupić konia, ale uznałam, że tam to bez sensu. Jednak skoro mogę kupić drugą działkę...

SilverMoon47
06.11.2011, 21:44
Na parceli publicznej nie da się zrobić żeby zwierzęta czy ktokolwiek nie przechodziły po prostu przez bramę??
Chodzi mi głównie o zwierzaki , żeby nie przechodziły.
Albo czy da się takie coś kodem zrobić?

anie_1981
07.11.2011, 09:13
Hey no to inaczej... Jak się wpisze testingcheatsenabled true, to można się teleportować z wciśniętym shiftem. No to może w ogóle nie wstawiać furtki i niech się konie tam i z powrotem teleportują... :P

Searle
07.11.2011, 09:41
A ja mam pytanko: czy u Was w miastach jest dużo bezpańskich zwierząt?
Od czasu do czasu jakiś psiak czy kociak przyjdzie na moją parcelą mieszkalną, ale na mieście już ich nie widzę.

vernille
07.11.2011, 13:30
Searle, ja spotykam, nie często, ale jednak - ot, nie ma jakiegoś Grunwaldu, ale na przykład koni dzikich to ja nie widziałam w AP... no, może jednego, dwa.

Fisia
07.11.2011, 14:15
Ja ciągle spotykam dzikie konie, psy i koty to już mniej, ale konie bez przerwy. tyle że chodzą po mieście, a nigdy żaden do mojego domu nie przyszedł. Ostatnio moja simka zobaczyła nawet jelenia.

Arisane
07.11.2011, 14:34
Do mnie rzadko przychodzą małe znajdy, za to dzikiego konia, a właściwie źrebaczka widziałm wczoraj. Był piękny :)

Searle
07.11.2011, 15:48
A u mnie w SV widziałam dzikie konie, są szopy i sarny, czy tam jelenie, ale bezpańskich zwierzaków na publicznych parcelach to już nie widuję.

anie_1981
07.11.2011, 18:05
A ja mam pytanko odnośnie oddawania zwierząt do adopcji. Czy one się "w tej adopcji" starzeją? Chodzi mi o to, czy np. gdybym oddała szczeniaka do adopcji, a za ileś simowych dni chciała go znowu adoptować, to wciąż byłby szczeniakiem?

vernille
07.11.2011, 19:06
Nie, nie starzeją się. ;)

SilverMoon47
07.11.2011, 19:07
Co do tej odpowiedzi z tym kodem to raczej nie o to chodzi ;D Chodziło mi że na parceli publicznej żeby nie właziły mi zwierzęta :D

Narutoman
07.11.2011, 19:07
Nie, nie starzeją się. ;)

To trochę dziwne :|

Co do tej odpowiedzi z tym kodem to raczej nie o to chodzi ;D Chodziło mi że na parceli publicznej żeby nie właziły mi zwierzęta :D

To ja już kompletnie Cię nie rozumiem, myślałem że chodzi Ci o to żeby stadnina była ''domem,, dla konia. :|

SilverMoon47
07.11.2011, 20:16
Tak, tylko najprościej mówiąc chciałam wybudować prywatną stadninę na małej parceli, tylko że nie chcę aby tam wchodziły mi zwierzęta , bo z racji że nie mam miejsca na mojej to chcę zbudować na parceli publicznej, bo tak to będę mogła normalnie konia odwiedzać . I nie da się zrobić tak ,aby tam nie wchodziły zwierzęta, czy ktokolwiek na to , czy jednak istnieje kod czy cokolwiek aby po prostu tam nie wchodzili o to chodzi

anie_1981
07.11.2011, 20:29
Spróbuj zmienić typ parceli na "Zakaz Wstępu".

anjanka
08.11.2011, 04:23
Ja mam pytanie, bo chcę się przenieść do SV czy tam sąsiedzi mają już zwierzaki czy trzeba im stworzyć i dołączyć?

Follow
08.11.2011, 05:05
Da się jechać z sąsiadem na przejażdżkę koniem? :X

Björk
08.11.2011, 06:09
Ja mam pytanie, bo chcę się przenieść do SV czy tam sąsiedzi mają już zwierzaki czy trzeba im stworzyć i dołączyć?

Są zwierzaki. Nawet konie się pojawiają. No i rozmnażają się i można adoptować od sąsiada.

kuciek
08.11.2011, 07:11
Na filmiku zapowiadającym jest pokazane że psy gonią złodzieja...
Już miałam ze 3 razy złodziei i nic.
Można psa jakoś wytresować do tego ?

Przypominam się

anjanka
08.11.2011, 07:36
ja to wogole nie mam złodziei w domu...moze dlatego ze mam alarm :D

Searle
08.11.2011, 07:55
kuciek, ja się z czymś takim w mojej grze nie spotkałam. Nie wiem, czy to nie jest po prostu zrobione na potrzeby trailera, ale spróbuj jeszcze z psem, który ma cechę agresywny. Może on będzie gonił złodzieja?

Follow
08.11.2011, 08:18
Przypominam się

zdaje mi się, że trzeba wybrać psa, kliknąć na niego i "Strzeż domu", ale nie jestem pewna.

Searle
08.11.2011, 09:52
A jak długo żyją te małe zwierzaki niesterowalne?

grzro
08.11.2011, 11:04
Wybudowałem sobie dom na podmurówce i do każdego wejścia prowadzi kilka schodków a mam małego szczeniaka który nie potrafi chodzić po schodach. Jak można taki problem rozwiązać, żeby piesek sobie sam wychodził i wchodził do domu kiedy chce? Próbowałem ukształtować teren ale nie wychodzi. Ktoś ma jakiś pomysł? Z instrukcją wykonania bym prosił :P

ginsei
08.11.2011, 11:31
Kuciek - w któreś z psich cech masz napisane, że będzie gonił złodziei, jeśli się napatoczą. Chyba właśnie agresywny, albo coś w rodzaju 'odważny' (niestety nie wytłumaczę ci dokładnie, bo psów nie trzymam).

Jest możliwość postarzenia zwierzęcia na podobnych zasadach ja Sima? Bo jak się nam czas dłużył, to można było zakupić tort i wyprawić Simowi urodziny, a jak to zrobić u zwierząt? Ewentualnie można to zrobić którymś z kodów?

Searle
08.11.2011, 12:15
Jest możliwość postarzenia zwierzęcia na podobnych zasadach ja Sima? Bo jak się nam czas dłużył, to można było zakupić tort i wyprawić Simowi urodziny, a jak to zrobić u zwierząt? Ewentualnie można to zrobić którymś z kodów?

Jeśli używasz Nraas Master Controller to jest w nim opcja przejścia do następnej grupy wiekowej.

Rosemarie
08.11.2011, 13:59
Bodajże wpisując kod "testingcheatsenabled true" z przytrzymanym shiftem kliknać na zwierzaka i jest opcja "wywołaj zmianę wieku".

grzro
08.11.2011, 17:52
Ponawiam pytanko. Czy jest możliwość zrobić coś w domu z podmurówką i schodkami na tarasy żeby mały szczeniak który nie potrafi sam chodzić po schodach mógł wychodzić i wracać do domu kiedy chce bez pomocy?

anie_1981
08.11.2011, 18:17
Raczej nie.

Searle
08.11.2011, 18:24
grzo, mnie też denerwuje, że za każdym razem szczeniaczka czy małe kociątko trzeba brać na ręce i znosić, ale chyba nie ma na to żadnego sposobu.

Arisane
08.11.2011, 18:45
Można zrobić dom bez fundamentów, ale masakrycznie to wygląda.

SilverMoon47
08.11.2011, 20:04
Nie ważne jaka parcela publiczna , to nie mogę na niej zablokować drzwi
na żadnej,a zakaz wstępu jest tylko na niektóre parcele.

anie_1981
08.11.2011, 20:19
Ja to "zakaz wstępu jest tylko na niektóre parcele"? Możesz przecież pustej działce ustawić "Zakaz wstępu", a potem ją dowolnie zabudować...

kuciek
08.11.2011, 20:47
Dziękuję za odpowiedzi :)
Mam alarm, złodziej wszedł do domu gdy pies miał wybraną opcję "strzeż domu". Jak złodziej wszedł to miał coś w stylu "bądź niemiły dla obcych" czy jakoś tak ...
Zaraz spróbuję z cechą agresywny

SilverMoon47
08.11.2011, 20:52
Nom , w sumie tak, ale nie ma takiej opcji przy furtce na parceli publicznej aby zwierzak nie uciekł z zagrody.W domu mogę.

distractme
09.11.2011, 08:15
a jak zapisac sie na zawody? tzn wyscigi konne np?

ginsei
09.11.2011, 08:20
Po 17.00 się odbywają w tygodniu, w weekend chyba o 12.00, ale nie jestem tego w 100% pewna.

Musisz wsiąść na konia, podjechać do stadniny i dopiero wtedy kliknąć na nią (jak nie siedzisz na koniu, to się gra czepia, że nie możesz wystartować bez konia) i po kliknięciu masz do wyboru:
- wyścigi
- skoki
- biegi przełajowe.
Po kliknięciu jednego z nich masz do wyboru poziom trudności (podstawowe, zaawansowane i międzynarodowe).
Oczywiście trzeba mieć odpowiedni poziom odpowiadającej zawodom umiejętności u konia oraz jeździectwa u Sima.

distractme
09.11.2011, 08:36
ale chodzi o ta stadnine gdzie mozna adoptowac konia tak?

ginsei
09.11.2011, 10:31
Tak, dokładnie :)

distractme
09.11.2011, 11:52
bylam juz na wyscigach :) zajelam 1 miejsce, bede dalej trenowac i brac udzial w zawodach, dziekuje za rade ginsei :)

nmin
09.11.2011, 12:07
Wyścigi są świetne, za zajęcie jednego z czterech pierwszych miejsc dostaje się dobre pieniądze jak na dwie godziny pracy :)

ginsei
09.11.2011, 12:35
Proszę bardzo Anka ;)
Ja będę teraz celować w międzynarodowe :)

3kokolina
09.11.2011, 15:04
im dłużej gram tym mam wrażenie że te simy jakieś mega niedorobione. Czy jest szansa na jakąs aktualizację która właśnie likwidowałaby problem niemożności kupienia zwierzaka? Czy EA Games poprawia czasem takie niedociągnięcia?

vernille
09.11.2011, 15:07
co masz na myśli mówiąc 'niemożność kupienia zwierzaka'?

Damian
09.11.2011, 16:50
im dłużej gram tym mam wrażenie że te simy jakieś mega niedorobione. Czy jest szansa na jakąs aktualizację która właśnie likwidowałaby problem niemożności kupienia zwierzaka? Czy EA Games poprawia czasem takie niedociągnięcia?
Ea zapewne wyda jakąś aktualizacje.
Jest jakiś mod który zwiększy liczbę dzikich zwierząt ?

grzro
09.11.2011, 19:54
Czy hodowla koni i branie udziału w zawodach to opłacalny biznes i trudna praca? Na jaką kasę można liczyć przy wygraniu zawodów na różnych poziomach albo może przy sprzedaży dobrze wytrenowanego konia?

nmin
09.11.2011, 20:10
Moim zdaniem warto brać udział w zawodach. Jeśli Sim ma cechę Koniarz, a jego koń jest Szybki albo Zwinny, to oboje bardzo szybko zdobędą umiejętności. Same zawody trwają może z godzinę, a co do konkretnych kwot - za podium w zaawansowanym konkursie skoków jest chyba powyżej tysiąca simoleonów, i w sumie po tygodniu regularnej jazdy można już wygrać taki zaawansowany konkurs. W sumie bardziej opłaca się 3-4 miejsce na wyższym poziomie, niż pierwsze na niższym.

ginsei
09.11.2011, 21:26
..zwłaszcza, że w ciągu dnia możesz minimum dwa razy wziąć udział w zawodach (trzeciego razu jeszcze mi się nie udało zrobić, ale próbuję :P )

distractme
10.11.2011, 14:05
czy mozliwe jest po polaczeniu konia z jednorozcem ze urodzi sie maly jednorozec? lub czy bede mogla edytowac tego zrebaka by zrobic mu róg?

Hefalump
10.11.2011, 18:21
Ej mam sima w BridgePort i na jakimś bloku pisze (na mapie raczej)
sąsiedzka adopcja zwierzaków. Co to znaczy?

hellraiser
10.11.2011, 18:42
Ej mam sima w BridgePort i na jakimś bloku pisze (na mapie raczej)
sąsiedzka adopcja zwierzaków. Co to znaczy?

To znaczy, że sąsiadom urodziły się młode zwierzaki, które można zaadoptować. Nie wiem czy taka opcja coś kosztuje, nie korzystałem z tego jeszcze :D

neville
10.11.2011, 19:21
To jest DARMOWA adopcja urodzonych szczeniąt, kociąt, źrebaków

aabee
10.11.2011, 20:25
czy mozliwe jest po polaczeniu konia z jednorozcem ze urodzi sie maly jednorozec? lub czy bede mogla edytowac tego zrebaka by zrobic mu róg?

edytować się chyba nie da, ale jest szansa ze sie urodzi maly jednorożec, ale to chyba kwestia przypadku bo za pierwszym razem urodził mi sie jednorozec a za drugim normalny konik ;p

Guyver
10.11.2011, 21:03
Witam,
specjalnie się zarejestrowałem na tym forum, żeby się was o coś spytać. Mianowicie czy można wyłączyć całkowicie te sąsiedzkie adopcje? Mam wyłączony postęp historii i cały czas się pojawiają u sąsiadów zwierzaki do adoptowania. Nic bym do tego nie mial ale te zwierzaki zostają na zawsze w okienku znajomości(mają ciemniejsze tło) i strasznie mnie to drażni jak ta osoba ma 30 zwierzaków w tymże okienku. Może ktoś zna np. sposób żeby te zwierzaki znikały po jakimś czasie to też będę wdzięczny.
Pozdrawiam.

Remus Lupin
11.11.2011, 08:31
Hejka ja mam kolejne pytanie.

Jeśli zmienię aktywną rodzinę na inną powiedzmy Rodzina A ma konia i kota i gdy gram rodziną B, która nie ma zwierząt to czy przez sąsiedzką adopcję mogę z rodziny A Zaadoptować Konia i Kota.

Co daję samozatrudnienie "Koniarz"?

Edith: Słyszałem coś o myszce z kocimiętką i koty niektóry są na haju i tu pytanie gdzie kupić taką myszkę

distractme
11.11.2011, 14:16
gdzie moge znalesc sowe lub sokola? chcialabym miec te ptaszki u simki w domu :) dodam ze mieszkam w appoloosa planes :)

Björk
11.11.2011, 14:20
Słyszałem coś o myszce z kocimiętką i koty niektóry są na haju i tu pytanie gdzie kupić taką myszkę

W trybie kupowania w dziale dla zwierzaków jest "Pudełko z zabawkami" i jak kliknie na nie sim, to można z niego wyjąć m. in. myszkę z kocimiętką.

Kamis
11.11.2011, 14:33
gdzie moge znalesc sowe lub sokola? chcialabym miec te ptaszki u simki w domu :) dodam ze mieszkam w appoloosa planes :)

Sowę nie wiem ,ale sokoła często widuję przy tym wodospadzie, tam gdzie 'spawnuje' się jednorożec.

Felusia
11.11.2011, 15:21
Witam :)
Wyłączyłam starzenie się w grze. Co się dzieje w tym momencie z ciążą konia? Chciałabym mieć źrebaka, ale obawiam się że urodzi się tylko wtedy, kiedy starzenie się jest uruchomione (klacz jeszcze nie jest jeszcze w ciąży).

Remus Lupin
11.11.2011, 15:22
Tak??? Ale nie ma tylko kulka z papieru i inne dla kota

zuzapets
11.11.2011, 18:28
Witam jestem nowa na forum:) i mam pierwsze pytanie
Jak pobrać sklep zoologiczny? pytam się ponieważ nie umiem go pobrać

SilverMoon47
11.11.2011, 20:47
Sokoła można też znaleźć w Egipcie :) Ja go tam znalazłam.

Kenny McCormick
11.11.2011, 21:29
Witam jestem nowa na forum:) i mam pierwsze pytanie
Jak pobrać sklep zoologiczny? pytam się ponieważ nie umiem go pobrać

Witaj :) (taa znowu ja :P) Możesz go mieć tylko jeśli masz edycje kolekcjonerską...

anie_1981
11.11.2011, 21:47
Nie prawda, ja nie miałam edycji limitowanej, ale mogłam pobrać ten sklep ze Store, za darmo. Wystarczy się zalogować na głównej stronie Simsów wejść w Store\Moje Konto\Historia zakupów.

ginsei
12.11.2011, 01:01
Tak??? Ale nie ma tylko kulka z papieru i inne dla kota
Dla psów są trzy gryzaki (jedno w kształcie gazety - to pamiętam :P )
Dla kota są: kulka papieru, motek wełny oraz myszka z kocimiętką - najbardziej żarówiastoróżowa rzecz z tego pudełka

Witam :)
Wyłączyłam starzenie się w grze. Co się dzieje w tym momencie z ciążą konia?
Wszelkie ciąże trwają w najlepsze - i zwierząt i Simów, więc się martwić nie musisz ;)

czy można wyłączyć całkowicie te sąsiedzkie adopcje?
Jak już, to jedynie jak mody to obejmą, w samej grze nie ma takiej możliwości

Kenny McCormick
12.11.2011, 08:18
Okey anie, ja sam nie mam tej gry (wole 2) jednak śledząc "ploteczki" pisali że będzie można go pobrać tylko z edycją limitowaną.

Felusia
12.11.2011, 08:20
Ok dziękuję :) Źrebak się szczęśliwie narodził, zaraz zdjęcia w odpowiednim temacie.

distractme
12.11.2011, 08:30
odpowiadam na wlasne pytanie bo chyba nikt nie wie ze tak mozna..
a więc.. po polaczeniu jednorozca z koniem rodzi sie maly jednorozec :D
oto slodki dowód :D

http://img831.imageshack.us/img831/6203/screenshot132s.jpg

Remus Lupin
12.11.2011, 09:18
Hejka ja mam kolejne pytanie.

Jeśli zmienię aktywną rodzinę na inną powiedzmy Rodzina A ma konia i kota i gdy gram rodziną B, która nie ma zwierząt to czy przez sąsiedzką adopcję mogę z rodziny A Zaadoptować Konia i Kota.

Co daję samozatrudnienie "Koniarz"?

Ponawiam

<znaki>

Searle
12.11.2011, 09:46

Najlepiej wykup Pomocnik kolekcjonera - nim łatwo znaleźć dane gatunki zwierząt.

distractme
12.11.2011, 10:02
o, dziekuje Searle, napewno go kupie :D

ginsei
12.11.2011, 10:05
Remus - raczej będziesz mógł zaadoptować jedynie te zwierzęta, które się urodzą temu koniowi i kotu.

Nie wiem co daje koniarz

BlueDinosaur
12.11.2011, 13:35
Mam pytanie co do niezwykłych przedmiotów które mogą zostać odnalezione przez psa: otóż znalazłam i zrekonstruowałam Szkielet Mini-dinozaura, 2 części Diamentowego Psa i jedną Kamiennego Hydrantu, czy są jakieś inne przedmioty? Mile widziane screeny.

Sowę widziałam kiedyś przy Wodospadzie w AP, ale nie dało jej się złapać.

Lubie
12.11.2011, 14:32
Nie wiem czy było już te pytanie, a mianowicie czy w Zwierzakach zmienili "wygląd" oczu. Bo po zainstalowaniu miałem stworzyć sima, wchodzę w CAS i spoglądam na oczy ów sima, a one się o wiele różniły od tych oczu z podstawy...

SilverMoon47
12.11.2011, 20:23
Czy da się zrobić żeby zwierzęta zablokować na parceli publicznej oczywiście kupionej w zagrodzie? Chodzi mi o konie. Albo czy chociaż kodem da się to zrobić.
Ponawiam to pytanie.

BlueDinosaur
13.11.2011, 10:05
Nie, ale możesz je przecież pilnować żeby nie wróciły do domu.

hellraiser
13.11.2011, 10:57
Nie wiem czy było już te pytanie, a mianowicie czy w Zwierzakach zmienili "wygląd" oczu. Bo po zainstalowaniu miałem stworzyć sima, wchodzę w CAS i spoglądam na oczy ów sima, a one się o wiele różniły od tych oczu z podstawy...

Może wgrałeś jakieś defaulty i o tym zapomniałeś? :P
Sam wygląd oczu od instalacji dodatku się nie zmienił.

Biała
13.11.2011, 17:06
Pisaliście, że można krzyżować rasy psów i kotów (tworzyć "mieszańce") podczas gry.
Czy można skrzyżować rasy psa lub kota przy samodzielnemu tworzeniu zwierzaka?

nmin
13.11.2011, 17:22
Biała, sama tego nie robiłam, ale z tego co pamiętam, dziecko dwóch dorosłych osobników można stworzyć tak samo, jak w CAS tworzy się dziecko "ludzkie". Najpierw ustalasz wygląd rodziców, a potem klikasz na smoczek. Sęk w tym, że chyba nie stworzysz szczeniaka/kociaka/źrebaka, tylko od razu dorosłe zwierzę.

Lubie
13.11.2011, 17:59
Przed instalacją oczy były "simowe", lecz po instalacji, były takie inne, bardziej realistyczne. xd
Jak znajdę zdjęcia to pokaże... xd

stinkfist
13.11.2011, 18:29
ee, jak dokonac samozatrudnienia 'koniarz'? czy komus sie pomylilo i chodzi o sama ceche? bo patrzylam w ratuszu i nie da sie tam tego zarejestrowac

+ czy jak oddam kims zwierzaka do adopcji to potem jak przejde do innej rodziny i bede chciala wziac ze schroniska to tam bedzie to zwierze?

nmin
13.11.2011, 19:40
Nie wiem, jak jest z ratuszem. Ja rejestruję samozatrudnienie przez komputer - Sim wchodzi, rejestruje samozatrudnienie, po czym jedzie do ratusza "podpisać niezbędne papiery". Oczywiście żeby pokazała się opcja Koniarza, musi mieć minimum jeden stopień umiejętności Jeździectwa.

stinkfist
13.11.2011, 21:54
nie mam takiej opcji na komputerze :< a ma 10 stopien, kon ma wszystko na 10 i wygrywa juz nawet miedzynarodowe no ejjjjjjj

justinea4
13.11.2011, 21:55
W ratuszu jest opcja samozatrudnienia na stanowisku: koniarz. Może twój Sim ma za małą umiejętność jeździectwa, albo nie posiada koni?

stinkfist
13.11.2011, 21:58
no wlasnie napisalam, ze ma na 10 stopniu jezdziectwo, ma dwa dorosle konie :{

Searle
14.11.2011, 08:01
Przed instalacją oczy były "simowe", lecz po instalacji, były takie inne, bardziej realistyczne. xd
Jak znajdę zdjęcia to pokaże... xd

Ja odniosłam takie wrażenie, ale z cerą simów. Jest jakaś taka bardziej realistyczna w CASie, ale niestety nie mogę się bardziej temu "przyjrzeć", bo mam błąd, że będąc w CASie gra mi się zacina i nikt nie może mi w tym pomóc.

anjanka
14.11.2011, 08:53
u mnie też oczy sima są inne jak klikałam na ciemniejszy odcień brązu to były ciemne oczy a teraz jasne... i sama musze sobie ustalać jak ciemne mają być oczy a nie mam żadnego dodatku

Arkia
14.11.2011, 11:44
Może już się tu pojawiły takie pytania, ale i tak zapytam.
Czy można sprzedawać/oddawać simom z miasta swoje dorosłe zwierzaki?
Czy można sprzedawać/oddawać simom z miasta swoje szczeniaki/kociaki?
I jeśli tak, to jak?

BlueDinosaur
14.11.2011, 12:02
Mam pytanie co do niezwykłych przedmiotów które mogą zostać odnalezione przez psa: otóż znalazłam i zrekonstruowałam Szkielet Mini-dinozaura, 2 części Diamentowego Psa i jedną Kamiennego Hydrantu, czy są jakieś inne przedmioty? Mile widziane screeny.

Znalazłam cały hydrant, ale nic więcej. Ponawiam.

anie_1981
14.11.2011, 12:03
Może już się tu pojawiły takie pytania, ale i tak zapytam.
Czy można sprzedawać/oddawać simom z miasta swoje dorosłe zwierzaki?
Czy można sprzedawać/oddawać simom z miasta swoje szczeniaki/kociaki?
I jeśli tak, to jak?

Typowej opcji w tym stylu nie ma (telefon\komputer\interakcje z Simami), ale idąc do edycji miasta, możesz kliknąć na rodzinę ze zwierzakami do oddania, i wybrać z okienka opcję "połącz z..." i wybrać jakąś rodzinę. Potem to już standardowo, ludzi\zwierzęta z jednego domu przerzucasz do innego. Nie ma z tego chyba żadnych dodatkowych pieniędzy, więc nie powinno być zmian w ilości simoleonów na kontach obu rodzin :P

BlueDinosaur
14.11.2011, 12:27
Mam jeszcze jedno pytanie: czy da się robić zwierzęce bb poza parcelą domową? Bo gdy wybieram taką opcję u mojego psa i suki kogoś tam to tylko się przytulają i nic.

ginsei
14.11.2011, 14:26
Chciałabym się odwołać do pytania, które znacznie wcześniej zostało zadane, a dotyczyło kocimiętki.
Myszka z kocimiętką znajduje się w pudełku z zabawkami dla zwierząt. Jednakże okazało się, że zabawek dla psów jest 3, a dla kotów 6, a w związku z tym, że w każdym pudełku są 3 zabawki dla psa i 3 dla kota, ta kocia część zabawek jest losowana i nie zawsze można trafić na taką z myszką z kocimiętką. Więc jak ktoś nie ma, to musi kolejne pudełko kupić ;)

enusiaq
14.11.2011, 15:53
Znalazłam cały hydrant, ale nic więcej. Ponawiam.

Ja znalazłam szkielet mini dinozaura, hydrant, diamentowego psa oraz "mój przyjaciel fred?"(bodajże) to ostatnie to szkielet ludzki.

BlueDinosaur
14.11.2011, 16:47
Dzięki! Dziwne że nie ma tych rzeczy w Buydebugu, a szkielet ludzki w nim znalazłam.

inugirl
14.11.2011, 18:19
Hej.Wiecie gdzie można zdobyć taki obiekt jak stos siana,oraz różne inne przyrządy treningowe dla koni?

vernille
14.11.2011, 18:27
poszukaj w trybie kupowania takiej łapki psiej, a potem wybierz z zakładek wizerunek konia - tam wszystko będzie.

Troya
15.11.2011, 11:56
ile trwa ciąża u klaczy? :D

Damian
15.11.2011, 12:32
ile trwa ciąża u klaczy? :D
Około 2-3 dni

BlueDinosaur
15.11.2011, 12:50
Mam jeszcze jedno pytanie: czy da się robić zwierzęce bb poza parcelą domową? Bo gdy wybieram taką opcję u mojego psa i suki kogoś tam to tylko się przytulają i nic.

Ponawiam! <znaki>

madziara0126
15.11.2011, 16:08
mam pytanie czy koń gdy się starzeje traci na wartości? czy lepiej sprzedac wytrenowanego konia zanim sie zestarzeje?

Selena
15.11.2011, 18:47
A ja chciałam zapytać czy jest możliwość przyśpieszenia ciąża u zwierzęcia, zamiast czekać te 3dni?

madziara0126
16.11.2011, 08:21
A ja chciałam zapytać czy jest możliwość przyśpieszenia ciąża u zwierzęcia, zamiast czekać te 3dni?

nie ma niestety ;/

enusiaq
18.11.2011, 08:33
O rany, a mnie się właśnie wydaje, że ta ciąża przelatuje tak szybko... Może przez to, że ja często jadę na 4x prędkość.

ShiinaLP
21.11.2011, 10:25
Ja mam takie pytanie-niepytanie.
Otóż zawsze mnie smuciło to, że bogaty sim z okolicy nie poprosi o rękę mojej simki i jedyną opcją żeby wspólnie zamieszkali u niego było w edycji miasta przenieść simkę.
Ostatnio jednak poczas oświadczyn dotarło do mnie, że w panelu wprowadzania mogę wprowadzić simkę do niego! (W sensie, że nie przenieść go na prawą stronę tylko ją na lewą w panelu przeprowdzki i sprzedać jej dom [czyli ten, w którym aktualnie grałam] i wprowadzić się do domu sima stworzonego przez eagames).

I tutaj pojawia się moje pytanie-
Czy ja po prostu dopiero teraz zauważyłam, że tak to można rozwiązać czy to jest po prostu usprawnienie wprowadzone przez dodatek zwierzaki?