PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 2 [3] 4

Stephenowa
21.11.2011, 12:59
ShiinaLP zawsze można bylo przenosic tak rodziny, o ile Cie zrozumialam. Mowisz o opcji na telefonie lub komputerze? A jeżeli mocno zalezy Ci na oswiadczynach tego sima, to zawsze mozesz zmienic aktywna rodzine i bedac nim, oswiadczyc sie jej. :)

ShiinaLP
21.11.2011, 13:24
Stephenowa, mówię o opcji wprowadzania się podczas zawierania małżeństwa (gdy małżonek wprowadza się do aktywnego sima). Nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić czy aktywny sim może się wprowadzić do małżonka, a tu się okazało, że może.

O zmianie aktywnego sima wiedziałam, ale właśnie chodziło mi o to, aby tego nie robić. :)

ginsei
21.11.2011, 15:16
Było przed zwierzakami - musiałaś nie zauważyć, bo przy okazji ślubu wyskakiwało okno dotyczące kogo chcesz przy okazji przeprowadzić. Jeśli nie było tego na 'podstawce', to ja się z tą opcją spotkałam, jak już miałam WP i Karierę oraz te akcesoria.

Stephenowa
21.11.2011, 15:40
Ah, wiec nie zrozumialam. :p Jestem pewna, ze byla ta opcja przed zwierzakami, chociaz ja z niej nie korzystalam nigdy, bo wprowadzam simy do siebie przed slubem. Az sprawdze, jak bede grac. :p

enusiaq
21.11.2011, 16:46
Kochani ja mam mega szybkie pytanie. Oglądając simy niektórych z Was zachciało mi się pościągać dodatki. Tzn: tylko i wyłącznie oczy, makijaże, usta itp. gdzie to wgrać? I czy gra sie nie popsuje?

Rosemarie
21.11.2011, 18:00
Kochani ja mam mega szybkie pytanie. Oglądając simy niektórych z Was zachciało mi się pościągać dodatki. Tzn: tylko i wyłącznie oczy, makijaże, usta itp. gdzie to wgrać? I czy gra sie nie popsuje?

Pliki package w folderze Downloads->Mods. :)

xMalwina
24.11.2011, 17:41
Cześć Miśki! :) Mam pytanko. W rodzinie mam dwóch simów (rodzeństwo), oraz dwa konie. I papugę, jeśli się liczy :P I któregoś razu facet baraszkował ze swoją lubą i zauważyłam zupełnie przypadkowo, że nie mogą zrobić sobie simiątka. Okazało się, że w rodzinie jest za dużo simów... Dwóch simów? Dwa konie? Za dużo? Co prawda klacz jest źrebna, ale przecież nie urodzi więcej niż jedno. Zawsze rodzą jedno. :(

ginsei
25.11.2011, 12:34
A czy u lubej jest miejsce na dziecko?

Bo ja cię zrozumiałam tak, ze kierujesz rodzeństwem i z tego rodzeństwa, facetem baraszkowałaś z kobietą, która nie jest w twojej aktywnej rodzince.
W takiej sytuacji dziecko będzie zamieszkiwać z matką, a co za tym idzie - możesz mieć nawet jednego Sima, ale jak rodzinka wybranki jest ośmioosobowa, to się skichać możesz, a nie zaciążysz ;)

Ograniczenia są takie:
max Simów - 8
max zwierząt - 6
suma zwierząt i Simów - 10
Więc mając 2 rodzeństwa możesz mieć spokojnie 6 zwierząt, przy trójce zwierząt (gdy ci się konie oźrebią), możesz mieć 7 Simów.

Przepraszam, że post pod postem, ale właśnie przeczytałam w nowym CD-Action (w recenzji Zwierzaków), że jest możliwe zamiana zwierzęcia w Sima. To prawda? Słyszeliście coś o tym?

Ponoć jest 'coś' co jest w stanie to zrobić...

anie_1981
25.11.2011, 23:34
Tak, ale w wersji na konsole. Zwierzaki mają coś takiego jak moce karmy.

ginsei
26.11.2011, 11:25
Tego, to już nie napisali... Albo znowu ja nie doczytałam, że to na konsolę...
Dzięki Anie :)

zuzapets
27.11.2011, 12:16
cześć mam pytanko?
za pomocą kodu dodałam do rodziny jednorożca i jak mogę np edytować go czyli dodać mu bródkę i ośli ogon? ponieważ jak klikam na jednorożca moją simką to nie ma takiej opcji żeby go edytować może ktoś mi pomóc?:)

Vivienne
27.11.2011, 12:32
@beata18ns

Jest jeszcze opcja adoptowania od sąsiada, który chce się pozbyć zwierzaka. Klikasz na laptopie albo komputerze opcję w stylu "Adopcja sąsiedzka", albo coś, nie pamiętam. Rodzina Fox ma do oddania źrebaki :)

Vivienne
27.11.2011, 12:34
@zuzapets

Wciśnij w grze Shift+Ctrl+C na raz. Pojawi ci się okienko i wpisz tam kod:

boolproptestingcheatsenabled true

I gdy go wpiszesz naciśnij enter. No i teraz trzymając SHIFT klikasz na jednorożca i masz opcję 'Edytuj w Panelu Tworzenia', czy jakoś tak. :)

zuzapets
27.11.2011, 12:50
Vivienne dziękuję:)
Vivienne niestety tej opcji nie ma mimo iż wpisałam od nowa ten kod:/

anjanka
28.11.2011, 06:51
testingcheatsenabled true to wpisz

enusiaq
29.11.2011, 08:26
Oo. Odnośnie złodzieja i zwierzaków.
Na mojej parceli pojawił się włamywacz. Mam dwa pieski, Otis ma cechę: agresywny, Tańka nie.
Ale gdy złodziej zaczął się czaić do wejścia cykłam na Otisa wywołując komendę: strzeż domu i się zaczęło. Oti jeżył się i warczał, złodziej nawet nie przekroczył furtki domu! Przyjechała Policja, było łubudu i Oti dostał pochwałę.

Tak samo przepędzam paparazzich :D Otisa nawet listonosz się boi, mimo iż nie zawsze on pilnuje domu, chyba wystarczy cecha: agresywny. Tańki boją się tylko wtedy, gdy pilnuje :D

http://img18.imageshack.us/img18/1672/18144927.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/18/18144927.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://img443.imageshack.us/img443/3884/45807939.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/443/45807939.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Searle
29.11.2011, 12:33
enusiaq dzięki. Teraz żaden paparazzi nie wejdzie mi na ganek :)

anie_1981
29.11.2011, 13:50
Ja mam w ogóle wyłączoną sławę, dzięki modowi NRaas Story Progression. Modem NRaas Master Controller ustaliłam wszystkim ludziom w mieście sławę na "0". I tak widuję paparazzich na mieście, ale nikomu nie robią zdjęć. Stali się bezrobotni... Ja mam psa, ale w nocy śpi, nie chce jej się stróżować... Zresztą to nie musi, służąca u mnie nigdy nie śpi, uzupełniam jej potrzeby kodami, tak więc włamywacze omijają dom moich ludzi.

Beatrice
30.11.2011, 07:12
Vivienne niestety tej opcji nie ma mimo iż wpisałam od nowa ten kod:/

Ja edytowałam jednorożca przez opcje: Edytuj siodło czy coś w tym stylu. Można tam było zmienic wygląd konia ;)

anie_1981
30.11.2011, 09:05
Dokładnie. Nie tylko wygląd konia, ale też można ustalić siodło na co dzień, do skoków itd.

murdermile
30.11.2011, 15:05
jeśli pytanie się już pojawiło, to przepraszam, ale czy w appaloosie można w ogóle spotkać wampiry / jakiekolwiek sławy? jak na razie nie trafiłam na żadną / żadnego :(( zrobiłam nawet specjalnie bar wampirów i nic. macie na to jakiś sposób?

Remus Lupin
30.11.2011, 15:09
Jest tylko jeden sposób zrób kopie domu wampirów i sław zapisz je do biblioteki oczywiście musisz być w BP i wstaw je do miasta od zwierzaków.

justinea4
30.11.2011, 15:25
Może musisz trochę poczekać. U mnie w AP pojawiły się dosyć szybko, nic nie musiałam robić.

ginsei
30.11.2011, 17:50
Anie - a ta twoja służąca jest najęta, czy masz ją w rodzinie? Bo strasznie dużo ci w domu pomaga - mój lokaj taki chętny nie jest :P

enusiaq, a próbowałaś Tańką stróżować dom? Jestem ciekawa, czy tylko od tej cechy 'agresywny' zależy gonienie złodzieja...

enusiaq
01.12.2011, 10:09
Tańką próbowałam na innych Simach (listonosz itp) też działa :) Ale Otis ma cechę agresywny, i jak u nas przychodzi listonosz to pojawia się mu (listonoszowi) w chmurce pysk psa przekreślony w czerw kółeczku wkłada poczte i ucieka.

zuzapets
01.12.2011, 15:32
Hej mam kolejne pytanko?
Jak chcę dodać mojej klaczy jednorożca bródkę i ośli ogon to chcę wejść w edycję siodła ale nie ma tam takiej opcji pomożecie mi?:)

Beatrice
01.12.2011, 19:05
Hej mam kolejne pytanko?
Jak chcę dodać mojej klaczy jednorożca bródkę i ośli ogon to chcę wejść w edycję siodła ale nie ma tam takiej opcji pomożecie mi?:)

Było to już poruszane... Klikasz Simem na jednorożca i jest opcja Edytuj siodło - wtedy przenosi nas do CAPu.

zuzapets
02.12.2011, 07:30
Beatrice wiem że był temat poruszany ale co do edytowania siodeł to jedynie u jednorożców mi się taka opcja nie pojawia tylko u koni mi się ta opcja pojawia
jagbym pisała post za postem to przepraszam:)

Beatrice
02.12.2011, 07:48
O.o to nie wiem dlaczego tak jest, u mnie ta opcja była normalnie, zarówno u koni jak i u jednorożców...

Aguncja
02.12.2011, 08:45
Nie wiem gdzie zapytać... czy jest mod "postęp historii" (nie wiem jak się nazywał) do dodatku zwierzaki, nie widzę w aktualizacjach modów.

patrycjasims15
02.12.2011, 09:36
hej mam pytanie czy wie ktos moze jak dojechac do miasta w the sims 2 pets na konsolo PSP

anie_1981
02.12.2011, 09:52
Nie wiem gdzie zapytać... czy jest mod "postęp historii" (nie wiem jak się nazywał) do dodatku zwierzaki, nie widzę w aktualizacjach modów.

Zależy jakiej "firmy" chcesz tego moda, NRaas Story Progression (http://www.the-isz.com/nraas/index.php?/topic/2102-the-storyprogression-phase-ten-version-202-updated-2011-oct-25/) od Twallana, jest zaktualizowany pod Zwierzaki. Korzystam i nie narzekam. Co prawda mod jest po angielsku i ma mnóstwo opcji, ale jak się go "obcyka" to jest naprawdę świetny. Należy pozostawić włączony postęp historii EA w opcjach, a mod sam przejmie kontrolę nad grą. Jednak należy wejść w "General Options" i w rubryce "Story Progression" dać na "true", bo ostatnio domyślnie jest "false" (wyłączony). Można to zrobić klikając na Sima\komputer\Ratusz i wybierając: NRaas\Story Progression\General Options...

Zauważyłam, że wyszła wersja 72 moda NRaas Master Controller i nowy moduł cheatowy. Dobrze, może Twallan poprawił niedociągnięcia. W ogóle to warto śledzić stronę NRaas Industries (http://www.the-isz.com/nraas/index.php?/forum/10-nraas-mods/).

Anie - a ta twoja służąca jest najęta, czy masz ją w rodzinie? Bo strasznie dużo ci w domu pomaga - mój lokaj taki chętny nie jest :P

ginsei, mam dodatkową Simkę, ubraną w uniform służącej, jest w pełni sterowalna i nie jest wynajętą pokojówką, ani lokajem ;) Ubranie i fryzurę służącej można zdobyć wpisując kod UnlockOutfits on, przed wejściem do Tworzenia Sima.

Searle
02.12.2011, 10:22
A czy jest już zaktualizowany mod na wyłączenie wspomnień?

ginsei
02.12.2011, 19:37
Ja mam ten mod na Zwierzakach i nie pojawiają się nowe wspomnienia, więc tak, jest, działa, gra i buczy ;)

Dzięki Anie - tak właśnie podejrzewałam :)

Searle
03.12.2011, 11:22
Ja mam ten mod na Zwierzakach i nie pojawiają się nowe wspomnienia, więc tak, jest, działa, gra i buczy ;)

Skąd go pobrać? Na MTS nie ma.

anie_1981
03.12.2011, 11:42
Jest... http://www.modthesims.info/download.php?t=446281

ultraviolence
03.12.2011, 11:51

A mógłby ktoś życzliwy wstawić go na jakiś darmowy serwer? Mam konto na MTS, ale od jakiegoś czasu nie mogę nic stamtąd pobierać. Byłabym bardzo wdzięczna :D

jaja
03.12.2011, 15:26
Helena, dostęp m.in. do mts może blokować Ci antywirus, mam tak samo na lapie odkąd mojego antywira zakutalizowali. Jeśli trochę pokombinujesz możesz odblokować.

Mam pytanie o ciążę konia; po ilu bara bara pojawiał się Wam źrebaczek? podejrzewam ze to powinno wyglądać jak u simów: no wiecie, jak będzie bachorek, słychać muzyczkę po :P a u mnie nic, już kilka dni męczę te bidne konie ;)

no i specjalnie zaadoptowałam jednorożca, a tu tyłek..

enusiaq
03.12.2011, 15:58
Mi zawsze za 1 strzałem :biggrin:

anie_1981
03.12.2011, 18:22
Woohooer od NRaas'a ma opcję ustalania szansy na zapłodnienie. Moje Simy i ich zwierzaki, zapładniają za pierwszym razem :P

Beatrice
03.12.2011, 18:52
Mam pytanie o ciążę konia; po ilu bara bara pojawiał się Wam źrebaczek? podejrzewam ze to powinno wyglądać jak u simów: no wiecie, jak będzie bachorek, słychać muzyczkę po :P a u mnie nic, już kilka dni męczę te bidne konie ;)

Ja gram bez żadnych modów, tak więc ciąża sie pojawiła chyba dopiero za 6 razem... Była muzyczka normalnie jak u Simów :D

SilverMoon47
03.12.2011, 22:38
Czy da się zrobić żeby zwierzęta zablokować na parceli publicznej oczywiście kupionej w zagrodzie? Chodzi mi o konie. Albo czy chociaż kodem da się to zrobić.

Ponawiam

Arisane
04.12.2011, 07:46
Ja gram bez żadnych modów, tak więc ciąża sie pojawiła chyba dopiero za 6 razem... Była muzyczka normalnie jak u Simów :D

To ciekawe, bo ja też i ciąża raz za drugim i raz za pierwszym (chyba :P)

zuzapets
04.12.2011, 09:35
Hej mam do was kolejne pytanko ilu mogę mieć max simów na parceli? czy mogę mieć np
4 simów i 6 zwierzaków na jednej parceli?

jaja
04.12.2011, 09:37
ok, dzięki za otuchę:P będę próbować z tą ciążą dalej:D

zuzapets, możesz mieć chyba 8 simów i 6 zwierzaków naraz, poprawcie jeśli się mylę. Inne pytanie czy komp tyle wytrzyma;)

zuzapets
04.12.2011, 09:54
Jaja wielkie dzięki:)

Fantila
04.12.2011, 18:42
Jak nie grając na kodach można mieć jednorożca ?

Fantila
04.12.2011, 19:02
Ja mogłam mieć tylko 10 osób w domu :P I miałam 5 simów i 5 zwierzaków :P Nie wiem jak inni ale ja miałam tak :P

anie_1981
04.12.2011, 19:36
Bo maksymalna liczba postaci to 10, ale zwierzaków może być tylko 6. Czyli jak chcemy mieć 6 zwierzaków, to Simów można mieć już tylko 4. A jak mamy 8 Simów, to zwierzaków tylko 2. Ciekawi mnie, czy można teraz mieć 10 Simów...

M3Lcik
05.12.2011, 07:36
Jak urządzić "sąsiedzką adopcje" gdy np.suczka mi się oszczeni?? W telefonie mam tylko "oddaj zwierzaka do adopcji".

anie_1981
05.12.2011, 09:46
Nie da się zrobić sąsiedzkiej adopcji... To działa tylko tak, że Nasi Sinmowie biorą szczeniaka\kociaka\źrebaka od sąsiadów, ale sami nie mogą tak oddawać zwierząt...

Fantila
05.12.2011, 09:57
Jak nie grając na kodach można mieć w rodzinie jednorożca ?? :)

Czyniąca_Hałas
05.12.2011, 14:08
Musisz mieć najpierw siódmy poziom jeździectwa. Potem zaprzyjaźniasz się z Dzikimi Końmi (daj przysmak, gładź) i czekasz na jednorożca. Jak już się zaprzyjaźnisz, to dostaniesz opcję "zaproś jednorożca do domu" czy coś podobnego. A teraz moje pytanko. Czy dobrze podejrzewam, że nie można zmieniać koloru sierści i rogu w CAS? A jeśli można, to jak to zrobić?

Beatrice
05.12.2011, 16:47
Musisz mieć najpierw siódmy poziom jeździectwa. Potem zaprzyjaźniasz się z Dzikimi Końmi (daj przysmak, gładź) i czekasz na jednorożca. Jak już się zaprzyjaźnisz, to dostaniesz opcję "zaproś jednorożca do domu" czy coś podobnego. A teraz moje pytanko. Czy dobrze podejrzewam, że nie można zmieniać koloru sierści i rogu w CAS? A jeśli można, to jak to zrobić?

No więc ja mam dżokejkę z max jeździectwa i jest zaprzyjaźniona tylko ze swoimi 4 końmi - tyle wystarczyło do zaprzyjeźnienia się i przygarnięcia jednorożca. Można edytować jego wygląd - róg też - w CASie przez opcję Simem na koniu: Edytuj siodło ;)

Czyniąca_Hałas
05.12.2011, 17:50
Ale ja nawet nie mam takiej opcji. W żadnej rodzinie i na żadnym zapisie nie mogę tego zrobić. Czy to jakiś błąd?

Meggie
06.12.2011, 15:14
Mam pytanie - czy w zwierzakach dochodzę jakieś nowe ubrania i fryzury?

Searle
06.12.2011, 15:32
Mam pytanie - czy w zwierzakach dochodzę jakieś nowe ubrania i fryzury?

Tak, ale nie są one specjalnie atrakcyjne.

Meggie
06.12.2011, 15:54
Dziękuję :)
Początkowo myslałam, ze nie zainteresuje się Zwierzakami, ale podczas "pisania listu do mikołaja" tak mnie wzięło, zaczęłam oglądać wszystkie zdjęcia, czytać informacje i chcę już choinkę a pod nią simsy ;D

Remus Lupin
07.12.2011, 16:12
Jak uprawiać Jogging razem ze psem normalnie?

Searle
07.12.2011, 18:40

Dziękuję Ci bardzo, nie wiedziałam, że już jest aktualizacja, a tak bardzo na ten mod czekałam :) Teraz gra będzie chodzić nieco szybciej :)

ikspee
08.12.2011, 09:26
Nie wiem czy znajdę tu kogoś kto zna odpowiedź, ale warto spróbować. Orientuje się ktoś w simsach na konsole? PS3? Czy da się tam budować domy? Generalnie chciałbym się dowiedzieć jak bardzo wersja konsolowa różni się od wersji PC

luśka
08.12.2011, 14:21
Czy w zwierzakach można mieć lokaja?
Podczas gry simce pokazało się pragnienie, by wynająć lokaja, ale w usługach nie ma takiej opcji, zainstalowanych Po Zmroku nie mam. O co chodzi?

justinea4
08.12.2011, 15:36
Lokaj jest dostępny w dodatku TS3: Po zmroku, ze Zwierzakami nie dochodzi...

ultraviolence
08.12.2011, 16:30
Czy w zwierzakach można mieć lokaja?
Podczas gry simce pokazało się pragnienie, by wynająć lokaja, ale w usługach nie ma takiej opcji, zainstalowanych Po Zmroku nie mam. O co chodzi?

Zwierzaki wyszły później niż PZ, więc możliwe, że wraz z nimi do gry "dodały się" pragnienia z wcześniejszych dodatków (tak jak to było np. z chemią międzysimową w dwójce). Niestety, dopóki nie zaopatrzysz się w PZ, nie będziesz mogła ich spełnić. Stawiam jednak, że to drobne niedopatrzenie ze strony twórców.

Remus Lupin
08.12.2011, 16:46
Jak uprawiać Jogging razem ze psem normalnie?

Ponawiam

<znaki>

anie_1981
08.12.2011, 21:09
Chyba się nie da, tak jak nie da się jechać z grupą konno... Możesz spróbować pokombinować z klikaniem gdzieś na mapie i wybieraniem "idź tam z...", a potem spróbować wybrać "trucht" jako prędkość (o ile się da, bo dawno nie kazałam Simom biegać).

distractme
09.12.2011, 06:05
czy przy adopcji zwierzaka (dokladniej psa) mozna wybrac rase?

ginsei
09.12.2011, 09:34
Teoretycznie tak, ale pod warunkiem, że akurat w puli znajdą się jakieś rasowe pieski. Równie dobrze może być tak, że tylko kundle są do adopcji. Wszystko jest w opisie piesków, jak na nie klikniesz podczas adoptowania

distractme
09.12.2011, 10:20
dziekuje ginsei :)

Séverine
09.12.2011, 12:33
Mam tą grę od wczoraj ale gram tylko u babci która niedawno kupiła sobie nowy komputer (na moim prędzej bym dostała szału niż zaczęła grać). Jeśli było już takie pytanie to przepraszam ale nie przeglądałam całego tematu. Jak mieć szczeniaki/kociaki/źrebię? Jak tworzyłam rodzinę to zrobiłam simkę, kota i dwa psy, ustawiłam, że psy będą ze sobą (dwa beagle-partnerzy). Kupiłam budę bo z tego co pamiętam to w dwójce była ona potrzebna żeby były szczeniaki. Ale nie było żadnej opcji typu ,,postaraj się o szczeniaki z..." Wiecie może co zrobić, żeby psy miały szczeniaki? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Remus Lupin
09.12.2011, 14:11
Chyba się nie da, tak jak nie da się jechać z grupą konno... Możesz spróbować pokombinować z klikaniem gdzieś na mapie i wybieraniem "idź tam z...", a potem spróbować wybrać "trucht" jako prędkość (o ile się da, bo dawno nie kazałam Simom biegać).

Bo czytałem,że można uprawiać Jogging z psem moja simka ma max sportu widać,że EA nabija nas w butelkę.

Ale i tak dzięki

BlackRose77
09.12.2011, 17:03
olanowiak - Partnerzy muszą mieć ze sobą bardzo dobre relacje. Po jakimś czasie bawienia się ze sobą, wąchania klikając na partnera pojawi się w opcjach romantycznych 'postaraj się o szczeniaka'. Oczywiście na parceli musi stać buda, bo inaczej nic z tego.

felKA
09.12.2011, 17:45
Czyli tak: Można mieć hodowlę zwierząt?
Ile najwięcej zwierząt można mieć?
Czy są jakieś fajne nowe fryzury/ubrania? Moglibyście dać zdjęcie? ;D

zuzapets
09.12.2011, 18:32
feIKA chyba nie można mieć hodowli zwierząt
zwierzaków można mieć max 6 na parceli
co do ubrań i fryzur to moim zdaniem niektóre ubrania są fajne;)
A teraz mam pytanie? wiem że to pytanie wstawiałam w problemy z grą ale wstawię tutaj
To tak:
Dzisiaj grałam moją rodzinką i moje 2 psy miały interakcję obwąchuj się czy jakoś tak i jak chciałam anulować tą opcję to anulowałam ale okienko z tą opcją dalej było a psy się nie ruszały czyli nic nie robiły nie chodziły nic i co ja dawałam nowe interakcje psom czyli idź tu itd to też nic co mogę w tej sytuacji zrobić? mam np wczytać ostatni sejw? poproszę o szybką pomoc:)

Aguncja
10.12.2011, 11:05
Na początku chciałam podziękować Anie za odp. odnośnie story progresion :)
Nie wiem jak poradzić sobie z takim problemem: w opcjach gry mam zaznaczoną opcję starzenia się, jednak mimo to nie działa.

zuzapets trzeba wpisać w okno kodów resetSim imię i nazwisko zwierzaka

anie_1981
10.12.2011, 12:52
Sprawdź, czy masz w Story Progression włączone starzenie się, powinno być włączone, ale lepiej sprawdzić. Teraz na szybko to nie wiem gdzie konkretnie jest ta opcja, spróbuj kliknąć na komputer: NRaas\Story\Progression\Town Options. Pojawi się okienko i sprawdź "Allow Aging" czy jest przy tej opcji "True", czy 'False", i ustaw "Allow Aging" na "true".

Aguncja
10.12.2011, 14:14
Zrobiłam jak pisałaś. Niestety okazało się że mam włączone(true). To mogę pożegnać się z tym zapisem? Bo co innego mogę zrobić? chyba nikt nie miał tego błędu...:( uwielbiam tą grę

Rosemarie
11.12.2011, 17:14
Czy u Was też tak rzadko przychodzą bezdomne psy/koty? :( Ja ich prawie nie widuję, a właśnie chcę, żeby przychodziły.

xMalwina
11.12.2011, 17:18
A czy u lubej jest miejsce na dziecko?

Bo ja cię zrozumiałam tak, ze kierujesz rodzeństwem i z tego rodzeństwa, facetem baraszkowałaś z kobietą, która nie jest w twojej aktywnej rodzince.
W takiej sytuacji dziecko będzie zamieszkiwać z matką, a co za tym idzie - możesz mieć nawet jednego Sima, ale jak rodzinka wybranki jest ośmioosobowa, to się skichać możesz, a nie zaciążysz ;)

Ograniczenia są takie:
max Simów - 8
max zwierząt - 6
suma zwierząt i Simów - 10
Więc mając 2 rodzeństwa możesz mieć spokojnie 6 zwierząt, przy trójce zwierząt (gdy ci się konie oźrebią), możesz mieć 7 Simów.

Przepraszam, że post pod postem, ale właśnie przeczytałam w nowym CD-Action (w recenzji Zwierzaków), że jest możliwe zamiana zwierzęcia w Sima. To prawda? Słyszeliście coś o tym?

Ponoć jest 'coś' co jest w stanie to zrobić...

Dziękuję, nie wpadłam na to! :P Przecież to oczywiste. :D

Czy u Was też tak rzadko przychodzą bezdomne psy/koty? :( Ja ich prawie nie widuję, a właśnie chcę, żeby przychodziły.

Same z siebie rzadko. Ale jak kupisz gnomy z tabliczkami zachęcającymi przybłędy to przyjścia, to częściej. :) Są w dekoracjach w kategorii rzeźby.

Jeszcze mam pytanko odnośnie jednorożca. Da się go jakimś kodem przywołać? Mam sima, który jest koniarzem, zna trzy zaprzyjaźnione konie, zaadoptował dwa dzikie, minął mu cały okres bycia młodym dorosłym i nigdzie nie widziałam jednorożca. :( Mieszka w tym miasteczku ze zwierzaków na A :P

jaja
11.12.2011, 18:08
U mnie te gnomy nie działają, zanim postawiłam to brzydactwo nic bezdomnego nie przychodziło, po postawieniu (w krzaczorach, żeby nie raziło:P) też nic do przygarnięcia nie przychodzi, tylko psy sąsiadów zaczeły częściej szczekać mi pod bramą. Lipa z tym jest, bo też chciałam cokolwiek przygarnąć;)

xMalwina: przyznam, że ja też nie mogłam żadnego jednorożca dorwać, dopóki ktoś nie napisał, że znalazł go "śledząc" dzikie konie. Chodziłam simem od popołudnia za stadkiem (siedziały w parku dla psów praktycznie cały dzień), aż wieczorem pocłałowały nad to urokliwe jeziorko; mimo że nieraz tam zaglądałam i nie było go tam nigdy, to tego razu się jakimś cudem pojawił. Może to bez związku, ale nie tylko ja tak miałam, spróbuj, nie zaszkodzi;)
o żadnym kodzie na przywoływanie jednorożca jeszcze nie słyszałam

Beatrice
12.12.2011, 13:51
Jeszcze mam pytanko odnośnie jednorożca. Da się go jakimś kodem przywołać? Mam sima, który jest koniarzem, zna trzy zaprzyjaźnione konie, zaadoptował dwa dzikie, minął mu cały okres bycia młodym dorosłym i nigdzie nie widziałam jednorożca. :( Mieszka w tym miasteczku ze zwierzaków na A :P

Jednorożec pojawia się w AP przy tym wodospadzie w niedzielę ok. godziny 20 ;)

Rosemarie
12.12.2011, 19:01
spróbuję z tym gnomem.
poza tym ja też chce przygarnąć jakiegoś bezdomnego zwierzaka, wiec niech zaczną przychodzic :D

suomii
13.12.2011, 08:35
Nie mam jeszcze gry, ale mam pytanie, które możliwe, że się już pojawiło, ale nie chcę przeglądać 59 stron po kolei ;p. Czy można spotkać więcej niż 1 jednorożca, a jeśli tak, to czy można je rozmnażać, a jeśli tak, to czy jednorożec może mieć dziecko z koniem?

Rosemarie
13.12.2011, 12:46
@up W sensie czy można je spotkać kilka w jednym miejscu? Nie wiem, ja zazwyczaj spotykałam jednego, ale można mieć kilka jednorożców w rodzinie, można je rozmnażać i tak jednorożec może mieć dziecko z koniem.

suomii
13.12.2011, 12:57
Dzięki, Rosemarie. Chodziło mi o to, czy w ogóle jest tylko jeden na całe miasto, ale jeśli mówisz że można mieć kilka w rodzinie to znaczy, że jest więcej :]

Remus Lupin
13.12.2011, 16:14
Wie ktoś jak zakopać dziurę po psie który, wykopał?

Beatrice
14.12.2011, 13:22
U mnie zazwyczaj same znikają te dziury...

justinea4
14.12.2011, 15:29
Nie da się zakopać tej dziury. Po jakimś czasie sama znika.

zuzapets
14.12.2011, 17:59
Hej mam kolejne pytanko:D dzisiaj mój sim przed wyjściem do pracy wykąpał kota ponieważ miał pchły ale jak zauważyłam te pchły nie zniknęły więc moja simka chciała wykąpać kota ale kot ją podrapał:/ i obecnie ma pchły i mam pytanie czy pchły po jakimś czasie znikną czy trzeba próbować go wykąpać? bardzo bym prosiła o pomoc:)

Spectrum
14.12.2011, 18:31
Pchły po jakimś czasie nikną. Nie jestem pewny, ale jeżeli chcesz usunąc pchły, musisz kliknąc na kocie i wybrać interakcje weź kapiel przeciwpchelną czy coś w ten deseń.

zuzapets
14.12.2011, 19:03
Einarr co do kąpieli to kliknęłam tą opcje moją simką ale kot ją podrapał ale dzięki za radę:)

Chloé
15.12.2011, 00:22
A kot ma może cechę boi się wody? Jeśli bardzo zależy ci na kąpieli kota to zmień mu tę cechę lub zaprzyjaźnij simkę z kotem, bo może to też wina niewystarczających relacji.

Rosemarie
15.12.2011, 15:27
Moja simka po wykąpaniu kota i tak miała nastrójnik, że ją podrapał. A wcale nie miał cechy agresywny albo boi się wody, no i oczywiście z kotem była zaprzyjaźniona. ;)

zuzapets
15.12.2011, 16:27
Bindi mój kot ma cechę schludny i ma max relacje ze wszystkimi domownikami;)

ginsei
15.12.2011, 16:57
Koty mają humory po prostu ;)
Trzeba dać 'kąpiel na pchły' albo klikając Simką na kota, albo na wannę. Po 2 dniach pchły same znikną, iskanie chyba na nie nie pomaga...

A wiecie co? U mnie jednorożec był w środę około 20.00, więc chyba nie jest przywiązany do niedzieli :)

Chloé
15.12.2011, 19:38
No chyba tak jest bo koty chodzą własnymi drogami. Ale sprawdziłam to teraz i kot podrapał Simkę (max kontakt) gdy chciała go wykąpać, ale dlatego że nie miał żadnego nastójnika zwiazanego z brudem czy pchłami. gdy nastrójnik się pojawił, kicia dała się wykąpać bez zadnego problemu.

Jednorożce też są nieprzewidywalne. Szukałam - nie mogłam znaleźć, nie szukałam - sam przylazł pod dom :)

anie_1981
15.12.2011, 19:47
Mam takie wrażenie, że koty dopracowali lepiej niż psy i uważam to za dużą niesprawiedliwość ;)

ginsei
16.12.2011, 06:15
Ja się z tego cieszę, bo kociara ze mnie ;) Ale psa też zamierzam 'przetestować' skoro on może wykopywać różne dziwne rzeczy... ;)

U mnie Simkę podrapał mimo pcheł, najlepszych przyjaciół na zawsze itd. Więc to jednak humory są ;)
A jednorożec zazwyczaj mi się pod domem pokazuje - tyle, że ja gram w SV

Meggie
16.12.2011, 06:44
A ja mam pytanie związane z nasionami... W SV było ich pełno, gdzie się nie ruszyłam nasiona. Teraz mam simkę ogrodniczkę i nie mogę znaleźć żadnych nasion -.- Może ktoś wie co na to zaradzić?

ultraviolence
16.12.2011, 20:06
A ja mam pytanie związane z nasionami... W SV było ich pełno, gdzie się nie ruszyłam nasiona. Teraz mam simkę ogrodniczkę i nie mogę znaleźć żadnych nasion -.- Może ktoś wie co na to zaradzić?

Wpisz w konsolę kod: buyDebug on. Wejdź w tryb kupowania i szukaj kategorii ze znakiem zapytania. Tam będzie gdzieś rozsiewacz nasion i wiele, wiele innych... Wystarczy, że ustawisz je gdzieś w otoczeniu, a po jakimś czasie gra będzie generowała w tym miejscu losowe nasiona do zebrania. Żeby wyłączyć kod, zamiast on, wpisujesz off.

Arisane
17.12.2011, 09:13

Może są zbyt dobrze poukrywane? Kup sobie Pomocnik Kolekcjonera, a może je znajdziesz.

Meona
17.12.2011, 09:22
O tak kotki są świetne :D

I tak lubię wszystkie zwierzęta..

W pewnej rodzinie ściągnęłam jednorożca kodem ale utworzyłam nowy zapis i natchnęło mnie grać bez kodów.. ;) znalazłam jednorożca, zaprzyjaźniłam się z nim, miałam jeszcze psa i małe zwierzaki (bawiłam się sporo z nimi to powinny mieć dobre stosunki z moją simką), ale i tak jednorożec nie chciał dołączyć do rodziny :(( Z psem była najlepszym przyjacielem.. coś zrobiłam nie tak? :|

ginsei
17.12.2011, 09:38
A próbowałaś się zaprzyjaźnić z dzikimi końmi? Najlepiej z wszystkimi, bo jak z jednym się zaprzyjaźnisz, to nic ci to nie da ;)

ultraviolence
17.12.2011, 10:11
A ja mam pytanie: Da się jakoś stworzyć rodzinę samych zwierząt bez sima, tak, jak to np. było w dwójce?

Meggie
17.12.2011, 11:26
Dziękuję bardzo za odpowiedzi ;)

anie_1981
17.12.2011, 11:40
Helena, da się. Jak włączasz tryb tworzenia rodziny, pojawia się przykładowy Sim. Dodajesz nowego członka rodziny, zwierzę, a Sima możesz usunąć. Wystarczy kliknąć na przycisk opcji na jego zdjęciu.

lazuryt00
17.12.2011, 13:49
Jak zapisać się na zawody? Oo

anie_1981
17.12.2011, 14:33
Jeździeckie? Musisz pojechać konno do ośrodka jeździeckiego, gdy będą się tam odbywać zawody. Tak jak np. do kina idziesz na godzinę wyświetlania filmu, tak jest też z zawodami.

Coldflowers
18.12.2011, 14:36
Hejka :) Dzisiaj kupilam zwierzaki :D No i mam takie pytanie... Gdzie moge dostac gryzaki dla psow? Wszedzie szukalam ale tylko znalazlam pilke.

Björk
18.12.2011, 14:43
Jest takie pudełko z wielką ilością zabawek i trzeba je otworzyć simem w trakcie gry. Dorosłe psy mogą je same otwierać.

Aleksandra
18.12.2011, 19:20
Mam Pytanie czy gdy rozmnoże jednorożca ze zwykłym koniem to urodzi się koń czy jednorożec .? czy może rodzi się losowo . ? :)

Dzięki bindi . :)

Chloé
18.12.2011, 20:10
Rodzi się losowo, acz są opinie że jednorożcem musi być samiec by to zostało przekazane w genach.

Levkoni
19.12.2011, 12:13
Słuchajcie, czy w Apaloosa Plains jest jakiś most? W tym wątki, w ostatnim poście na 1 stronie jest na zdjęciu jakiś most http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/445745.page jednak nie mam Zwierzaków i nie wiem skąd ten most jest. A bardzo mi się podoba :D

anie_1981
19.12.2011, 13:02
Czy tylko ja nie mam dostępu do strony z linka? "Ups Nie masz uprawnień bla bla bla".

Gio
19.12.2011, 16:00
Nie, nie ma go w Appalossa Plains (chyba, raz tylko byłem w tym mieście :P), ale most pojawia się w CAW właśnie po zainstalowaniu zwierzaków ;)

Levkoni
19.12.2011, 17:53
Gio dzięki, dobrze wiedzieć bo mi się bardzo podoba, pasowałby do mojej mieścinki zamiast tego z Bridgeport :D

ultraviolence
19.12.2011, 22:05
Jak zapobiec masowemu rozmnażaniu się zwierzaków?

Dla przykładu: gram jakiś czas rodziną A, mają w domu jednego psa. Za chwilę przełączam na dom sąsiadów (rodzina B) i niedługo po tym dostaję telefon, że suka z sąsiedztwa urodziła szczenięta. Jest to dosyć męczące... Na dodatek wszystkie urodzone maluchy nie mają pokrewieństwa ze swą matką w drzewie genealogicznym. To jest normalne przy takim automatycznym porodzie? Całe szczęście, że posiadam Master Controllera, bo nie wiem, jak poradziłabym sobie z taką hałastrą...

tcmws
20.12.2011, 06:01
Ja wlasnie mam ten problem, ze zadne zwierzaki sasiadow sie nie rozmnazaja.
Gdy zaczynam gre w nowym miescie, to po jakims czasie pojawia sie opcja sasiedzkiej adopcji zwierzakow i dopoki nie zaadoptuje zwierzecia z tej rodziny, to wiecej szczeniakow, kociakow ani zrebakow w miescie nie ma.

anie_1981
20.12.2011, 11:30
A ja marzę o modzie, który wyłączy tą sąsiedzką adopcję. Dlaczego? Bo najczęściej ten znaczek adopcji nie znika, za to ludzie się przeprowadzają, lub gra ich kasuje, a znaczek zostaje na pustym domu.

Arisane
20.12.2011, 11:46
Ja wlasnie mam ten problem, ze zadne zwierzaki sasiadow sie nie rozmnazaja.
Gdy zaczynam gre w nowym miescie, to po jakims czasie pojawia sie opcja sasiedzkiej adopcji zwierzakow i dopoki nie zaadoptuje zwierzecia z tej rodziny, to wiecej szczeniakow, kociakow ani zrebakow w miescie nie ma.

A może weżmiesz tego zwierzaka i podrzucisz go znowu sąsiadom w edycji miasta?

mar1712
20.12.2011, 13:18
Witam, zamierzam swojej 8 letniej córce kupić sims 3 zwierzaki na konsolę ps3. Grała już na laptopie w Sims 3 ale laptop strasznie sie grzeje, mam pytanie czy ta gra jest odpowiednia dla 8 latki? czy jak kupię Sims 3 zwierzaki to bede musial też kupić podstawowe Sims 3? czy po prostu gra bedzie chodziła? czy dodatki potrzebują wersji podstawowej? Dziekuje za odpowiedzi.

Séverine
20.12.2011, 13:36
Witam, zamierzam swojej 8 letniej córce kupić sims 3 zwierzaki na konsolę ps3. Grała już na laptopie w Sims 3 ale laptop strasznie sie grzeje, mam pytanie czy ta gra jest odpowiednia dla 8 latki? czy jak kupię Sims 3 zwierzaki to bede musial też kupić podstawowe Sims 3? czy po prostu gra bedzie chodziła? czy dodatki potrzebują wersji podstawowej? Dziekuje za odpowiedzi.

Trzeba kupić podstawę żeby dodatki i akcesoria działały. Myślę, że to odpowiednia gra, ja chyba zaczęłam nawet trochę wcześniej grać w Simsy.

Mam pytanie, czy jak mam klacz (w rodzinie) i ona bardzo lubi dzikiego konia (ogier) to czy oni mogą mieć źrebięta? Moja Simka go nie zna bo gdy tylko próbuje podejść do jakiekolwiek dzikiego konia to one uciekają. I tu właśnie mam drugie pytanie, co zrobić, żeby oswoić dzikiego konia? Jak już napisałam, gdy tylko jakikolwiek Sim podchodzi do dzikiego konia to najpierw rży a później ucieka, ze zwierzętami nie mam problemu, moje konie i psy bardzo szybko się zaprzyjaźniają z dzikimi końmi. Jeśli da radę, żeby mieli źrebię to jak to zrobić? Ten koń musi iść na parcelę moich Simów do zagrody czy jak?

Lubie
20.12.2011, 14:29
kupić sims 3 zwierzaki na konsolę ps3

@olanowiak
Czytaj uważniej.

@mar1712
Nie musisz kupować podstawki na konsole...
Można powiedzieć że to jest oddzielna gra na PS3

Rodzaj Dodatek do gry (osobna gra)
Tak pisali na ceneo... Czyli to w nawiasie to chodzi o wersje na PS3...

ultraviolence
20.12.2011, 15:05
A ja marzę o modzie, który wyłączy tą sąsiedzką adopcję. Dlaczego? Bo najczęściej ten znaczek adopcji nie znika, za to ludzie się przeprowadzają, lub gra ich kasuje, a znaczek zostaje na pustym domu.

Przyłączam się do tej listy marzeń... Jak będę chciała rozmnożyć swojego czworonoga, to to zrobię - znajdę mu odpowiedniego partnera i tak dalej. Niepotrzebne mi samogenerujące się maluchy, które na dodatek nie mają powiązań ze swoja matką (a o ojcu to już w ogóle można sobie pomarzyć - najwyraźniej jest to niepokalane poczęcie :P). Strasznie wkurzające to jest.

Rosemarie
20.12.2011, 15:08
@up, nawet tego nie zauważyłam O.O może dlatego, że tylko raz zaadoptowałam zwierzaka od sąsiadów. mnie też wkurza to, że adoptowane zwierzaki nie mają powiązań ze swoją matką, a na dodatek nie mają ojca XD

ultraviolence
20.12.2011, 15:17
@up, nawet tego nie zauważyłam O.O może dlatego, że tylko raz zaadoptowałam zwierzaka od sąsiadów. mnie też wkurza to, że adoptowane zwierzaki nie mają powiązań ze swoją matką, a na dodatek nie mają ojca XD

Ja nigdy nie adoptuję zwierzaków od sąsiadów... A jeśli coś urodzi mi się w jednej z moich rodzin, po prostu kasuję maleństwa Master Controllerem ("usuń całkowicie"). Wiem, brutalne :D Ale nic na to nie poradzę, że tak mnie wkurzają te niezaplanowane mioty. Mam już partnera dla mojej suczki i rozmnożę ją wtedy, kiedy będę chciała. To ja w końcu zarządzam grą, a nie na odwrót B)

suomii
21.12.2011, 14:22
Mam jeszcze pytanie. Można adoptować dzikiego konia, psa, lub kota? Oczywiście poz zaprzyjaźnieniu się z nim itd.

anie_1981
21.12.2011, 14:29
Tak, można. Po zaprzyjaźnieniu się pojawia się opcja "Przygarnij", czy coś w ten deseń.

zuzapets
21.12.2011, 16:11
suomii możesz też adoptować bezpańskiego psa,kota lub dzikiego konia za pomocą kodu;)

suomii
21.12.2011, 19:55
Okej dzięki ;p . W ogóle , po opiniach, które czytam Zwierzaki to chyba najlepszy dodatek.. ;]

Rosemarie
22.12.2011, 10:14
a u mnie nadal jak nie było bezpańskich zwierzaków to nadal ich nie ma :( postawiłam nawet te gnomy, dzięki którym powinny przychodzić.

zuzapets
25.12.2011, 16:01
hej mam do was kolejne pytanko?
jak mogę w inny sposób mieć sokoła? pytam się ponieważ chciałam żeby moja simka złapała sokoła ale jest tylko opcja oglądaj i czy jest jakiś mod czy inny sposób żeby mieć tego sokoła?

anie_1981
25.12.2011, 16:35
Musisz łapać różne zwierzęta (ptaki\gady\gryzonie\żółwie\jaszczurki), aż wyszkolisz Sima w ukrytej umiejętności "WildLifeFriend".

zuzapets
25.12.2011, 16:42
anie 1981 dziękuję teraz wiem jak będę mogła złapać sokoła;)

Owl Finch
27.12.2011, 17:27
Czy dwa simy mogą się jednocześnie bawić z jednym zwierzakiem? Czy jest opcja zabawy we troje?

Rosemarie
27.12.2011, 19:04
Chyba nie ma :|, przynajmniej ja czegoś takiego nie zauważyłam

Chloé
28.12.2011, 17:13
Do mnie znajdy przestały przychodzić właśnie po ustawieniu gnomów przed domem ...

Nati_150
28.12.2011, 17:20
Mam jedno pytaNKO.
The sims moja simka zaadoptowała konia. Nie za bardzo wiem gdzie ma spać. Mam mu zbudować specjalnie stajnie czy może na podwórku?

Chloé
28.12.2011, 17:29
W trybie kupowania pod ikonką łapki są przybory dla zwierząt, wchodzisz w rzeczy dla koni i tam będzie gotowy boks, który ustawiasz na parceli. Koń może też spać tam gdzie stoi ale lepiej mieć ten boks. Przydaje się potem przy rozmnażaniu :P

suomii
28.12.2011, 17:39
A to się różni czymś, jak śpi na podwórku czy w stajni?

pinchemgira
28.12.2011, 17:57
czy ktos moze podpowiedziec ostatecznie czy da sie podrozowac ze zwierzakiem czyli wziasc ze soba zwierzaka do WP ? bo sa rozne odpowiedzi
probowalam na razie mam same szczeniaki i kocieta i sie nie dalo ale moze dlatego ze sa jeszcze za male ?
dzieki za odpowiedz

Nati_150
28.12.2011, 18:21
chyba nie ale spróbuje u siebie w grze

a i jeszcze jedno mam pytanie. gdzie moge kupić chomika?

Chloé
28.12.2011, 18:37
A to się różni czymś, jak śpi na podwórku czy w stajni?

Dla konia to nie ma różnicy bo potrzeba snu i tak zostaje zaspokojona, to zależy od Cb czy wolisz grać realistycznie.

a i jeszcze jedno mam pytanie. gdzie moge kupić chomika?

Nie ma w grze chomika tylko świnka morska. Kupujesz ją poprzez kliknięcie na klatce dla gryzoni. Można też złapać.

Nati_150
28.12.2011, 19:03
Dziękuje Bindi jesteś wspaniała

ginsei
29.12.2011, 08:43
Pinchemgira - nie da się, sama o to pytała na forum. Chyba, że są na to mody i stąd się niektórym 'udawało' wziąć, w normalnej grze, jak jedziesz na wakacje, to nie masz możliwości wybrania zwierząt, żeby z tobą jechały, a jak już wszystko zaplanujesz i wyjeżdżasz, przychodzi do ciebie opiekunka z tekstem 'proszę się nie martwić zwierzętami, ja się nimi zajmę podczas twojej nieobecności' i przychodzi nawet, jak masz lokaja ;)

Nati, w ciągu 5 minut dodałaś kolejnego posta - na przyszłość w takich sytuacjach po prostu edytuj starszego posta...

Olson
29.12.2011, 15:28
Kiedyś ktoś tu już to mówił, ale nie mam siły przedzierac się przez wszystkie strony tematu. :D

Co zrobic żeby The Sims 3 Zwierzaki działały bez płyty? Co trzeba, skąd ściągnąc i jak wgrac?

Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Björk
29.12.2011, 16:04
Mod N Raas No Cd albo ściągnąć grę za pomocą Origin :)

Olson
29.12.2011, 17:27
Przepraszam za moją ciemnotę, ale skąd ściągnąc tego N Raasa? :D

Simsy mam już zainstalowane na komputerze, teraz tylko chce żeby działały bez płytki.

Björk
29.12.2011, 17:47
Proszę :)

http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=61306

Olson
29.12.2011, 17:49
Ślicznie dziękuję. :)

theqatrick
29.12.2011, 19:16
Mam pytanie, otóż dochodzą jakieś nowe interakcje, muzyka, jedzenie i funkcje w trybie budowy?

ultraviolence
29.12.2011, 19:25
Mam pytanie, otóż dochodzą jakieś nowe interakcje, muzyka, jedzenie i funkcje w trybie budowy?

Interakcje? Głównie ze zwierzętami. Co do muzyki nie jestem pewna, więc temat przemilczę. Nowych funkcji w trybie budowy nie ma, jedzenia też nie (ale jeśli zaliczać karmę dla zwierząt, to Twój sim może nauczyć się przygotowywać ekskluzywną paszę dla pupila (karma z kurczakiem, z kawałkami wołowiny), oglądając program kulinarny).

suomii
29.12.2011, 19:27
Dochodzi muzyka autorska i country.

theqatrick
30.12.2011, 11:27
Helena, sumoii - dziękuję. Karma to nawet (co jest dziwne) doszła w aktualizacji, a nie miałem Zwierzaków.

ginsei
30.12.2011, 12:43
A z tego co ja obserwuję, Simy urodzone, bądź stworzone po instalacji Zwierzaków mają możliwość upichcenia tej karmy, zaś te sprzed instalacji - nie. Tak to przynajmniej u mnie wygląda.

xMalwina
30.12.2011, 13:44
A z tego co ja obserwuję, Simy urodzone, bądź stworzone po instalacji Zwierzaków mają możliwość upichcenia tej karmy, zaś te sprzed instalacji - nie. Tak to przynajmniej u mnie wygląda.

Po wydaniu Zwierzaków wyszła aktualizacja. Zainstalowałam ją, Zwierzaków nie miałam, a moi Simowie i tak mogli pichcić specjalne karmy. :)

ginsei
30.12.2011, 16:28
Ja jeszcze nie sięgnęłam po tą aktualizację - widać, był to błąd, który poprawili ;) Jednak nie tak źle z tym EA jest :D

anie_1981
30.12.2011, 19:30
Ale galop koni skopali... Moje konie miały 10 pkt wyścigów, i galopowały strasznie brzydko, tak chaotycznie i w przyśpieszonym tempie... Musiałam użyć NRaas'a, by im zabrać punkt galopu. Z 9 punktami galopują normalnie...

Martynaa
30.12.2011, 19:40
A ogólnie to wg Was, które ze zwierząt jest najlepiej ''zrobione''. Chodzi mi o wygląd, interakcje itd.

Arisane
30.12.2011, 21:09
Ale galop koni skopali... w przyśpieszonym tempie...

I tak im się podwiększy. Nie mam akutualizcji, a moje rumaki z 10 poziomem wyścigów gnają jak szalone nawet w najwolniejszym tempie.

xMalwina
31.12.2011, 08:23
A ogólnie to wg Was, które ze zwierząt jest najlepiej ''zrobione''. Chodzi mi o wygląd, interakcje itd.

Wydaje mi się, że pies. Dla mnie śmieszne jest to, jak konie się "przebierają" :rolleyes:

Chloé
31.12.2011, 08:44
Małe zwierzęta im chyba najlepiej wyszły wizualnie, szczególnie ptaki.

zuzapets
31.12.2011, 13:08
hej mam kolejne pytanie?
czy jak sobie zainstaluję 2 mod do gry the sims 3 zwierzaki to czy gra będzie mi działać i czy nie będzie mi się strasznie bugować? pytam się ponieważ mam 1 mod zainstalowany jest ok ale chce jakiś 2 mod zainstalować i czy ogółem gra będzie chodzić itd?

Searle
31.12.2011, 13:34
hej mam kolejne pytanie?
czy jak sobie zainstaluję 2 mod do gry the sims 3 zwierzaki to czy gra będzie mi działać i czy nie będzie mi się strasznie bugować? pytam się ponieważ mam 1 mod zainstalowany jest ok ale chce jakiś 2 mod zainstalować i czy ogółem gra będzie chodzić itd?

Jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz :P A jaki to mod?

anie_1981
31.12.2011, 14:43
SunnySimmy, mi chodziło nie o prędkość galopu konia, tylko o to, jak chaotycznie i okropnie to wygląda po łacie 1.29, gdy koń ma 10 poziom wyścigów. Koń nawet na pierwszej prędkości biega tak szybko jak na trzeciej, szybko "przebierając nogami", do tego w trakcie tej animacji strasznie się tnie. Ale jak ma np. 9 punktów wyścigów (lub mniej), to galop wygląda normalnie... Moje konie dawno osiągnęły 10 poziom i biegały okropnie, ale dzięki NRaas Master Controllerowi, mogłam zmniejszyć ilość punktów, teraz mają po 8 i jest OK. Jednak teraz szybko mi się męczą podczas przejażdżek i skoków...

zuzapets
31.12.2011, 15:27
Searle to jest mod na to żeby wszystkie drobne zwierzątka i ptaki były dostępne;)

Arisane
31.12.2011, 19:36
Koń nawet na pierwszej prędkości biega tak szybko jak na trzeciej, szybko "przebierając nogami", do tego w trakcie tej animacji strasznie się tnie. Ale jak ma np. 9 punktów wyścigów (lub mniej), to galop wygląda normalnie... Moje konie dawno osiągnęły 10 poziom i biegały okropnie, ale dzięki NRaas Master Controllerowi, mogłam zmniejszyć ilość punktów, teraz mają po 8 i jest OK. Jednak teraz szybko mi się męczą podczas przejażdżek i skoków...

Właśnie mój też tak biega, masakra... Nie masz nimi osiągnięć?

anie_1981
31.12.2011, 21:24
Osiągnięć? Nie startowały nigdy w zawodach, jeśli o to Ci chodzi...

Searle
02.01.2012, 21:48
Searle to jest mod na to żeby wszystkie drobne zwierzątka i ptaki były dostępne;)

Instaluj śmiało. Jak coś będzie nie tak, to możesz zawsze go wyrzucić.

Coldflowers
03.01.2012, 19:17
Mój koń też tak dziwnie galopuje po uzyskaniu 10 pozionu.... masakra jakaś. Mam nadzieje, że szybko to naprawią.

Rosemarie
03.01.2012, 21:06
Mam pytanie, jest jakiś kod, żeby przywołać jednorożca? Bo gram w Hidden Springs i ani razu go tam nie widziałam.

ultraviolence
04.01.2012, 16:24
Mój koń też tak dziwnie galopuje po uzyskaniu 10 pozionu.... masakra jakaś. Mam nadzieje, że szybko to naprawią.
Mam to samo. Na szczęście, na zapisie, w którym gram najczęściej, posiadam tylko jednego konia, więc zbytnio mi to nie przeszkadza... Co nie zmienia faktu, że ciężko patrzeć na konia, który galopuje w ten sposób. Mam nadzieję, że po instalacji nowego dodatku to się zmieni (wątpię, żeby przed wydaniem Showtime opracowali nową łatkę, ale kto wie...).

anie_1981
05.01.2012, 12:44
Przypominam, że przed Showtime będą jeszcze akcesoria, może ich łata coś da...

zuzapets
05.01.2012, 14:05
Rosemarie chyba nie ma takiego kodu ale jest kod na adopcję jednorożca:)

suomii
05.01.2012, 19:19
kuźde, mnie też wkurza, jak te konie galopują >.< aż się odechciewa grać... mam nadzieję, że w następnej łatce to naprawią...

Arisane
05.01.2012, 19:24
Osiągnięć? Nie startowały nigdy w zawodach, jeśli o to Ci chodzi...

Nie, tylko tych wyzwań umiejętności.

anie_1981
05.01.2012, 22:00
Mam stłumienie okazji, nie podejmuję żadnych wyzwań.

Agnieszka86
06.01.2012, 17:40
hej a ma ktoś z was problem z dziećmi w TSZ ?? jak tylko dzieciak mi pojedzie na wycieczkę szkolną to od razu niestety coś sie blokuję i zawsze jak jest w szkole to wyświetla się ze jest na wycieczce. to dla mnie duzy błąd bo nie mogę w tedy dostawać wyzwań ani chodzić na zajęcia pozalekcyjne. A tak w ogóle to w nowym mieście jak sie zaczyna grać rodziną to zawsze dziecko nie ma wyzwań ani jednego. jak dorośnie tez, w innych miastach mi się udaje... az mi sie nie chce grać bo lubię tak grać aby sim wszystko zdobywał ( nagrody)

Séverine
06.01.2012, 18:17
Wie ktoś może gdzie znaleźć krokodyla?

Do mojego Sima przed chwilą zadzwonił jakiś doktor i coś tam było napisane, że jego krokodl zdechł i czy mój sim mógłby mu znaleźć drugiego. Zgodziłam się na to ale nie mam pojęcie gdzie można znaleźć krokodyla. Pomożecie?

Chloé
06.01.2012, 18:23
Krokodyla znajdziesz w zbiorniku wodnym w Egipcie albo używając rozsiewacza w buydebugu.

Agnieszka86 na wycieczkę jedzie się automatycznie, chyba że odrzucisz kominikat o pozwoleniu na nią, który pojawia się dzień przed planowaną wycieczką. W komunikacie pisze ze dziecko zostaje zwolnione ze wszystkich zajęć poza lekcyjnych w czasie wycieczki a więc po prostu nie wyrażaj na nią zgody gdy wyskoczy takie okienko, to wtedy dziecko będzie miało normalny dzień w szkole a potem zajęcia pozalekcyjne.

3kokolina
06.01.2012, 23:01
wpisałam w wyszukiwarkę ale nic dokładnego nie wyskoczyło więc pytam:

Czy ktoś z was zajmuje się hodowlą koni?? Opłaca się kryć tymi końmi ze stadniny? Lepiej sprzedawać źrebaki, czy już dorosłe konie?
Czy można sprawdzić jakiej rasy jest koń (wiem że przy zakupie, ale czy później się da?) czy pies?

lazuryt00
07.01.2012, 10:24
3kokolina

Gdy oddajesz zwierzaka do adopcji pojawia ci się okienko jakiego chcesz pupila oddać.
Wszytko tam pisze, łącznie z rasą ^^

+ Moje pytanie

Jeśli takie coś istnieje [szukałam, nie mogę znaleźć] jak instrukcja zaawansowanego edytowania zwierzaków, byłabym wdzięczna za podrzucenie linku ^.^
A jeśli nie ma, to chociażby możecie powiedzieć jak się robi ..włosy. [?!]
Chodzi mi u psów i kotów, bo nigdzie nie mogę znaleźć. No kurde, Cole [tak to się pisze?] mają na sobie jakiś dziwny puch, a nie włosy -.-
Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi xD

Stephenowa
07.01.2012, 12:17
Jeju, wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu pograłam koniem (jednorożcem. :D) i się załamałam. Już rozumiem o co chodziło z tym 'dziwnym' galopem! Koń pędzi jak oszalały, zacina się, fłeee! Nie chcę tego. Czekam na nową łatkę, bo to ona powinna to poprawić, tak?

Chloé
07.01.2012, 12:50
Niestety twórcy nie przyłożyli się do psów i mają one właśnie puch zamiast sierści, to samo z kotami długowłosymi. Możesz pokombinować z ustawieniami grafiki, gdzieś na forum widziałam screeny z trochę lepszą sierścią, może to kwestia karty graficznej.
Zaawansowane opcje tworzenia w CAP to taka mała ikonka zwierzaka gdzieś w rogu, chyba po prawej stronie ale pewna nie jestem.

lazuryt00
07.01.2012, 13:16
Stephenowa
Właśnie wiem!
Wczoraj znalazłam jednoroga, przygarnęłam i zobaczyłam to czego wszyscy się czepiają.
Straszny galop! :O

Bindi
To to wiem ^^
Chodzi mi co i jak tam się robi, bo tego nie pojmuję :<
Chcę zmienić kolor sierści, zmieniam kolor kopyt Oo

Séverine
07.01.2012, 13:27
Jeju, wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu pograłam koniem (jednorożcem. :D) i się załamałam. Już rozumiem o co chodziło z tym 'dziwnym' galopem! Koń pędzi jak oszalały, zacina się, fłeee! Nie chcę tego. Czekam na nową łatkę, bo to ona powinna to poprawić, tak?

Już myślalam, że mam coś nie tak z grą i mi się psuje. Jednorożec, jak się ustawi na opcję ,,galopuj" biega jak szalony. Wszystkie konie które mają mistrzostwo w biegach tak mają jak galopują czy tylko jednorożce? Bo jak moja simka chce się gdzieś szybko przedostać na jednorożcu to pozostaje jej tylko teleportacja ale nie zawsze jest miejce.

lazuryt00
07.01.2012, 13:33
Już myślalam, że mam coś nie tak z grą i mi się psuje. Jednorożec, jak się ustawi na opcję ,,galopuj" biega jak szalony. Wszystkie konie które mają mistrzostwo w biegach tak mają jak galopują czy tylko jednorożce? Bo jak moja simka chce się gdzieś szybko przedostać na jednorożcu to pozostaje jej tylko teleportacja ale nie zawsze jest miejce.

Sama nie wiem..
Jeszcze nie dobiłam 10 w skokach u zwykłego konia.

Chloé
07.01.2012, 13:38
Zmienić kolor sierści można nawet w trybie podstawowym, wchodzisz w edycję i szukasz łaty na całe ciało, potem zmieniasz kolor. A tryb zaawansowany to taka ikonka wyglądająca jak skóry zwierząt robiące za dywan, tyle że w formie kota (ta mała ikonka po prawej stronie w lewym okienku). Kolor zmieniasz w okienku po lewej stronie tak samo jak kolor ubrań.

http://img202.imageshack.us/img202/1972/unled1usf.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/9669/unled2yj.jpg

suomii
07.01.2012, 13:49
Wszystkie konie po osiągnięciu 10 poziomu wyścigów tak mają, jednak myślę, że to naprawią.

justinea4
07.01.2012, 14:03
wpisałam w wyszukiwarkę ale nic dokładnego nie wyskoczyło więc pytam:

Czy ktoś z was zajmuje się hodowlą koni?? Opłaca się kryć tymi końmi ze stadniny? Lepiej sprzedawać źrebaki, czy już dorosłe konie?
Czy można sprawdzić jakiej rasy jest koń (wiem że przy zakupie, ale czy później się da?) czy pies?

Ja prowadziłam hodowlę, ale na dłuższą metę jest to dość męczące. Pierwszy mój koń w hodowli miał wszystkie umiejętności na maxa, później klacz do połowy i razem dawali źrebaki za ponad 5000$. Według mnie nie opłaca się kryć końmi ze stadniny. Warto też krzyżować konie z jednorożcami. Za źrebaki dostaniesz mniej niż za dorosłe ale to zależy od umiejętności. Co do rasy to chyba nie da się sprawdzić.

lazuryt00
07.01.2012, 14:12
Bindi
Powoli zaczynam rozumieć :3
Dzięki!

Meggie
07.01.2012, 20:52
Dwa pytania:
1. W Wodopoju czy jakoś tak leci mi ciągle muzyka klasyczna -.- Jak mogę to zmienić?
2. Czy można mając już rodzinę samemu stworzyć psa albo kota albo konia? Czy podczas gry to można już tylko zaadoptować?

Björk
07.01.2012, 21:23
Meggie - ad. 1. W trybie budowania kliknij shift + ctrl na głośnik i wybierz rodzaj muzyki.

Rosemarie
07.01.2012, 21:26
ad. 2
Możesz wejść w tryb tworzenia rodziny, stworzyć zwierzaka, usunąć sima, wyskoczy wtedy komunikat, że możesz go dołączyć do rodziny.

Chloé
07.01.2012, 21:51
Ja tam tworzę zwierzaki w CAP bez sima i normalnie da się zapisać w bibliotece, tylko jest komunikat że nie będzie można grać samym zwierzakiem, ale w zapisaniu to nic nie przeszkadza. Potem dodaję stworzonego zwierzaka do gotowej rodziny.

Meggie
08.01.2012, 08:58
dziękuję bardzo;) ale mam pytanie, jak mam wejść do trybu budowania w trakcie gry w lokalu? bo przerzuca mnie od razu na dom simów

Chloé
08.01.2012, 11:38
Kodem testingcheatsenabled true z wciśniętym shiftem>buduj na tej parceli. Możliwe że przerzuci cię jeśli sim jest w lokalu, jeśli tak to sprowadź go wpierw do domu.

Séverine
08.01.2012, 13:01
Wiecie może ile jest ogólnie jednorożców?

Bo do mojej rodziny dołączył jeden (raczej dołączyła, to klacz). Ona sobie poszła nad jeziorko (często tam sama chodzi) a ja byłam na drugim końcu miasta, w domu mojej rodziny. I mi się nagle pojawił komunikat, że ,,Pera (od razu miała takie imię) po raz pierwszy zobaczyła jednorożca". To też była klacz, nie pamiętam jak się nazywała ale jakoś na K. Najpierw Pera ją błogosławiła, później ona Perę i uciekła. Ile ich jest? I czy jest samiec? Bo bym chciała małego jednorożca :P

Mam jeszcze kilka pytań, np. jak oswoić dzikiego konia? Bo taki jeden ładny biega u mnie po mieście a jak tylko moja Simka się zjawia to on albo ucieka albo rży i nie daje się nawet dotknąć.

I czy da się zrobić tak, żeby moja klacz miała źrebię z dzikim koniem? W jaki sposób? Bo wiem, że to samiec bo w kontaktach mam napisane ,,Najlepszy przyjaciel" więc jest to ogier. Nie chcę go już dołączać do rodziny bo mam już klacz, jednorożca, źrebię, dwa psy, sokoła, kilka jaszczurek i gryzoni, mrówki i jeszcze na dodatek moim Simom się urodziła córka. Ledwo sobie z tą rodziną daję radę a nie gram na kodach więc jest ciężko.

Rozpisałam się trochę :D

Björk
08.01.2012, 14:43
dziękuję bardzo;) ale mam pytanie, jak mam wejść do trybu budowania w trakcie gry w lokalu? bo przerzuca mnie od razu na dom simów

Można też bez kodu skorzystać z trybu edycji miasta...

shezza
08.01.2012, 17:41
nie jestem w stanie tego ogarnac swoim malym rozumkiem. czy kon MUSI miec zagrode, czy moze byc po prostu zwykly budynek z wydzielona przestrzenia, z lukiem zamiast drzwi, zeby mogl wejsc? to jakas roznica?

Björk
08.01.2012, 17:47
Konia możesz trzymać bez zagród i budynków specjalnych, tylko zapewnij mu jedzenie i picie :)

shezza
08.01.2012, 17:51
mhm, dzieki za odpowiedz

ginsei
10.01.2012, 07:26
Czy ktoś z was zajmuje się hodowlą koni??
Na pewno ;)
Opłaca się kryć tymi końmi ze stadniny?
Raczej lepiej mieć własne konie z maksymalnymi umiejętnościami biegu i skakania, bo nawet wtedy może nam się zdarzyć źrebak, któremu brakuje 3 punktów umiejętności do maksa
Lepiej sprzedawać źrebaki, czy już dorosłe konie?
Dorosłe, przynajmniej widać ich umiejętności :P

Wiecie może ile jest ogólnie jednorożców?
Myślę, że jednorożców jest tyle ile w rodzinach, plus jeden na wolności - chodzi o to, że jak zmienisz rodzinę, albo jednorożec w rodzinie umrze, to, żeby młodsze pokolenie miało szanse na zobaczenie tego NCPa, gra go generuje. Więc, prawdopodobnie, po zaadoptowaniu tego drugiego jednorożca, pojawi ci się kolejny ;)
Mam jeszcze kilka pytań, np. jak oswoić dzikiego konia?
Śledząc pragnienia Simów :D
Na początku trzeba dać Simowi interakcję 'oglądaj' na dzikim koniu. Zazwyczaj po pewnym czasie pojawia się u Sima pragnienie, że chce konia pogłaskać, albo dać mu produkty rolnicze - jak wtedy to zrobisz, to masz 70% szans, że koń się nie fochnie ;) W ogóle 'oglądanie' dzikich zwierząt sprawia, że zarazem masz z nimi większą 'znajomość' oraz wzrost umiejętności 'przyjaciel lasu' czy coś takiego. Umiejętność ta jest 'ukryta', więc nie sprawdzisz bez modów, na jakim poziomie ona jest. Dzięki niej można za to łatwiej zaprzyjaźniać się ze zwierzętami oraz łapać np. ptaki - masz większe prawdopodobieństwo na ich oswojenie ;)

shezza
11.01.2012, 16:51
mam powazne pytanie. grajac w appoloosa plains, nie mam do dyspozycji zadnych parcel sprzedajacych ciuchy, w trybie edycji miasta tez nie ma ani jednej. gdzie w takim razie moge skombinowac konfekcje?

ginsei
11.01.2012, 17:21
Ale w sims 3 ciuchy są niepotrzebne, skoro masz wszystkie na raz do dyspozycji w komodzie - dlatego też nie ma sklepu z ubraniami...

shezza
11.01.2012, 18:38
oooo, to by wiele wyjasnialo. trzeba bedzie zainwestowac w szafe w takim razie. dzieki!

ginsei
12.01.2012, 08:39
Proszę bardzo ;)
Po zakupie szafy, jak na nią klikniesz, to dajesz interakcję 'zaplanuj strój' albo coś w tym stylu ;)
Podobnie masz z lustrem, gdzie możesz zmienić fryzurę, makijaż i u facetów brodę bądź owłosienie. Tylko nazwy interakcji nie pamiętam, chyba 'zmień wygląd', ale nie jestem pewna.

suomii
22.01.2012, 16:41
Co to jest ta sąsiedzka adopcja? Bo jedna rodzina ją miała, poszłam do nich i nie wiem o co chodzi? Może mi ktoś wyjaśnić, jak zaadoptować od kogoś zwierzaka?

zuzapets
22.01.2012, 17:56
suomii sąsiedzka adopcja to jest że jakiś sąsiad sprzedaje np szczeniaczki i jeśli chcesz adoptować zwierzaka od sąsiadów to kliknij na komputer lub niech twój sim poczyta w gazecie i ci powinien wyskoczyć komunikat że jakaś rodzina ma do oddania zwierzaki to klikasz na podgląd mapy i szukaj rodziny która ma do sprzedania zwierzaka to wtedy ich odwiedź i kliknij na sima który sprzedaje np pieska i już masz zwierzaczka;)

suomii
22.01.2012, 18:15
No właśnie jest ikona na mapie , ale nie ma opcji żadnych na simie.

zuzapets
23.01.2012, 11:19
suomii może to błąd gry

suomii
23.01.2012, 13:41
Nie wiem, może. A jaka opcja sie pojawia po kliknięciu na sima ?

zuzapets
23.01.2012, 15:43
suomii pojawia się adoptuj zwierzaka czy jakoś tak

suomii
23.01.2012, 15:50
A no dzięki :P To sprawdzę w innej rodzince, jak coś będzie.

anie_1981
24.01.2012, 21:59
A jak klikasz na ikonę, to niczego nie ma? Bo u mnie to często jest tak, że dom nad którym jest ten znaczek... jest pusty! Gra sobie np. przeprowadziła lub skasowała właścicieli domu, a znaczek został. Nawet burzenie domu wtedy nie pomaga...

Justyna0307
24.01.2012, 22:16
A jak klikasz na ikonę, to niczego nie ma? Bo u mnie to często jest tak, że dom nad którym jest ten znaczek... jest pusty! Gra sobie np. przeprowadziła lub skasowała właścicieli domu, a znaczek został. Nawet burzenie domu wtedy nie pomaga...

mam to samo z pustym domem :/ i nic się zrobić nie da?

anie_1981
25.01.2012, 12:49
Chyba nie. Można spróbować dom wyburzyć i zmienić mu typ parceli na publiczny, ewentualnie wyburzyć całą parcelę, ale miasta od EA, są głupio zrobione. Jak skasujesz parcelę, to nie zawsze da się ją postawić w tym samym miejscu.

Łezka
25.01.2012, 23:44
Witam! Mam pytanie natury "ciekawczej". Otóż czy u was też tak jest, że gdy przychodzi na waszą parcelę bezpańskie zwierzę i Sim zaczyna z nim interakcje to ten zaraz ucieka? Stworzyłem Sima, który miał klacz i nie było problemów, lecz postawiłem skrzaty zwołujące dzikie zwierzęta i psy. Zaczęły przychodzić... Klacz zmarła ze starości i postanowiłem mieć psa. Wówczas, gdy tylko jakikolwiek do mnie zaglądał od razu nakazywałem zaproszenie do domu, opiekę, szczotkowanie itd. Mniej więcej po 3 może 4 interakcjach zwierzę ucieka i oczywiście jest bardzo zabawna informacja: "Bezpański pies idzie do domu". Nie wiem jak bezdomna istota może wracać do domu, ale to już szczegół. Jak to jest? Czy można dłużej zatrzymać na swojej parceli te zwierzęta? Proszę o odpowiedź i czekam. Pozdrawiam D_S :)

Chloé
26.01.2012, 00:55
Możesz nieco podwyższyć poziom relacji kodem i wtedy zastować interakcję przygarnij czy tam adoptuj. Mnie chyba tylko raz udało się zaadoptować znajdę legalnie, reszta odchodziła zanim doszło do zaprzyjaźnienia się.

redmoon
26.01.2012, 06:48
Ja nie potrzebuję kodów, u mnie bezpańskie zwierzaki zostają całą noc i cały dzień. To denerwujące.:((

ginsei
26.01.2012, 12:06
Do mnie niektóre bezpańskie zwierzęta wracają, więc przy każdym takim spotkaniu można podwyższyć relacje ze znajdą i w końcu je zaadoptować. Niestety te bezpańskie stworzonka nie są takie ładne jak np. te z adopcji.

Séverine
27.01.2012, 19:01
Czy w Sunset są jakieś bezdomne zwierzęta? Przed chwilą stworzyłam Sima z psem i nie ma żadnych zwierząt. Jednorożców, dzikich koni, szopów, psów, kotów. Nic, kompletnie nic.

ginsei
27.01.2012, 19:54
A ja już nie raz i nie dwa wspominałam, że gram w SV i większych problemów ze zwierzakami nie zauważyłam. Tylko jedna mała (ale w dużej dawce) rada: CIERPLIWOŚĆ
;)

Chloé
28.01.2012, 05:31
Olanowiak jeśli niedawno zaczęłaś grę w mieście po instalacji dodatku to wierzaki muszą załadować, w góra kilka dni simowych miasto zaludni się od zwierząt (heh jak to brzmi :P )

Séverine
28.01.2012, 09:22
Bindi - dodatek mam zainstalowany od początku grudnia ale rodzinę stworzyłam wczoraj. Tak w ogóle to już dzisiaj zobaczyłam szopa i dzikiego konia więc muszę cierpliwie poczekać ;)

Mam jeszcze jedno pytanie, chciałabym żeby mój Sim znalazł ptaka lub węża. Wpisałam kod buydebug on, wyświetlił mi się ten znak zapytania, wzięłam na parceli (jest dość duża) te rozsiewniki czy jak to tam się nazywa. Wzięłam ptaki o węże i ich nie ma. W mojej poprzedniej rodzinie też wzoęłam na parceli tylko ptaki, grałam nimi dość dużo i się nie pojawiają. Jest na to jakiś sposób? Nie chce mi się biegać po całym mieście żeby znaleźć ptaka którego i tak dość często nie ma.

ultraviolence
28.01.2012, 13:11
Mam jeszcze jedno pytanie, chciałabym żeby mój Sim znalazł ptaka lub węża. Wpisałam kod buydebug on, wyświetlił mi się ten znak zapytania, wzięłam na parceli (jest dość duża) te rozsiewniki czy jak to tam się nazywa. Wzięłam ptaki o węże i ich nie ma. W mojej poprzedniej rodzinie też wzoęłam na parceli tylko ptaki, grałam nimi dość dużo i się nie pojawiają. Jest na to jakiś sposób? Nie chce mi się biegać po całym mieście żeby znaleźć ptaka którego i tak dość często nie ma.
Musisz odczekać kilka simowych dni. Sama zedytowałam nieco park w okolicy, dodając tam trochę rozsiewaczy ptaków, gryzoni i jaszczurek. Nie pojawiły się od razu, ale wkrótce potem murawa zapełniła się uroczymi, małymi stworzonkami :D

Chloé
28.01.2012, 13:32
Możesz też zakupić za punkty życiowe Pomocnik Kolekcjonera, na podglądzie mapy będą się wyświetlać wszystkie drobne zwierzęta obecnie dostępne.
A rozsiewacze też zadziałają po kolejnym wczytaniu miasta.

jaja
29.01.2012, 14:29
hehe i oczywiście mam syfa po zainstalowaniu zwierzaków; mam dodatek od początku i nic, ładnie działały, a ja naiwna się łudziłam... a się okazało dopiero w Wymarzonych Podróżach...najpierw się miło zaskoczyłam gdy odblokowały się wykopaliska, a potem ... jak złapane podczas wakacji stwory: ryby, robale, znikały z wyposażenia po powrocie. bylam juz 3 razy na wakacjach, więc to nie jednorazowy wybryk. tez to macie?

ginsei
29.01.2012, 19:42
Fakt, u mnie zniknęły, ale same ryby. Owady były w wyposażeniu z 'małymi stworzeniami' nie próbowałam, zostawiłam je sobie w domku letniskowym. Pozostałe obiekty kolekcjonerskie też mi nie zniknęły :)

Mnie tylko dziwi to, że zwierząt nie można ze sobą wziąć na wakacje, a np. za granicą są te zakopane dziury dla psów... -.-'

enusiaq
02.02.2012, 09:38
Czy często kupując działkę pojawia się Wam komunikat iż jest zarobaczona? Są wtedy dwie opcje, albo automatycznie gra usuwa nam to to z działki albo podejmujemy ryzyko.
Wchodząc na taką parcele są tam chwasty (na zwykłym podłożu) i pełno chrząszczy do rozdeptania. Wczopraj przed reinstalką zrobiło mi się tak pierwszy raz!

A teraz głupie pytanie:
po co są te aktualizacje?

ultraviolence
02.02.2012, 10:42
Czy często kupując działkę pojawia się Wam komunikat iż jest zarobaczona? Są wtedy dwie opcje, albo automatycznie gra usuwa nam to to z działki albo podejmujemy ryzyko.
Wchodząc na taką parcele są tam chwasty (na zwykłym podłożu) i pełno chrząszczy do rozdeptania. Wczopraj przed reinstalką zrobiło mi się tak pierwszy raz!

A teraz głupie pytanie:
po co są te aktualizacje?

Aktualizacje naprawiają masę błędów w grze... A przynajmniej powinny. Czasem trafi się taka, co potrafi nieźle namieszać. Nie ma się jednak co zniechęcać, bo jeśli trzymamy się paru zasad (przeniesienie folderu Downloads i Mods do innej lokalizacji przed instalacją łatki), zazwyczaj wszystko jest w porządku :) Generalnie polecam. Dla pewności można zawsze zrobić kopie zapasowe.

A co do tych chwastów... To takie urozmaicenie :) Takiej okazji, jak Twoja jeszcze nie miałam, ale za to zdarzyło mi się kupić parcelę, którą nawiedzały duchy. Trzeba było pozbyć się niechcianych lokatorów i ich nagrobków.

ginsei
02.02.2012, 13:26
Jeszcze mi się nie zdarzyło mieć zarobaczoną działkę.. O.O Z duchami tak (jeden jedyny raz), ale z robakami nigdy.

Ciekawe, czy inne dodatki też mają takie urozmaicenie odnoszące się do działki...

Orlita
07.02.2012, 13:23
czesc :)
mam dwa pytania
1. Udało mi sie zaprzyjaźnić- czyli złapać Kruka i Niebieską Arę ale gdy spotkałam Drozda i Sokoła mogłam je tylko oglądać? czy to znaczy że takich ptaków nie można mieć w domu czy trzeba mieć jakąś umiejętność by je schwytać/zaprzyjaźnić się ??

2. Poznałam JEDNOROŻCA! Po wielu nocach z nim spędzonych (Pojawia sie tylko miedzy 22 a 5 rano) udało mi się ją zaprosić do rodziny, Jest to klacz, i już nie znika po 5 rano jest normalnie członkiem rodziny. Zastanawiam się czy teraz pojawiać sie bedzie kolejny jednorożec ? bo jeszcze nie widzialam kolejnego. i czy mogę ją rozmnażać ?

ultraviolence
07.02.2012, 13:39
czesc :)
mam dwa pytania
1. Udało mi sie zaprzyjaźnić- czyli złapać Kruka i Niebieską Arę ale gdy spotkałam Drozda i Sokoła mogłam je tylko oglądać? czy to znaczy że takich ptaków nie można mieć w domu czy trzeba mieć jakąś umiejętność by je schwytać/zaprzyjaźnić się ??

2. Poznałam JEDNOROŻCA! Po wielu nocach z nim spędzonych (Pojawia sie tylko miedzy 22 a 5 rano) udało mi się ją zaprosić do rodziny, Jest to klacz, i już nie znika po 5 rano jest normalnie członkiem rodziny. Zastanawiam się czy teraz pojawiać sie bedzie kolejny jednorożec ? bo jeszcze nie widzialam kolejnego. i czy mogę ją rozmnażać ?

2. Powinien. W mieście zazwyczaj pojawia się jeden jednorożec na raz, ale jeśli przyłączyłaś go do rodziny, gra powinna wygenerować nowego. Tak, możesz ją rozmnażać, bez obaw :)

zuzapets
07.02.2012, 19:20
Orlita co do 1 pytania to musisz mieć jakąś umiejętność chyba to jest umiejętność łapania czy coś;)

BaXx
07.02.2012, 22:12
Ja mam pytanie . :D
Czy wiecie może ,czy za granicą mozna łapać jakieś zwierzaki ? Głównie chodzi mi o ptaki ,węże itp.

zuzapets
16.02.2012, 14:29
Mam pytanie
Czy jak moje simy wyjadą na wakacje i żaden z nich nie będzie mógł się opiekować zwierzakami to mi je odbiorą? pytam się bo chcę moją 4 osobową rodzinę wysłać do Egiptu:) ale boję się że jak moje simy wrócą to moim simom zwierzaki odbiorą

ultraviolence
16.02.2012, 14:56
Mam pytanie
Czy jak moje simy wyjadą na wakacje i żaden z nich nie będzie mógł się opiekować zwierzakami to mi je odbiorą? pytam się bo chcę moją 4 osobową rodzinę wysłać do Egiptu:) ale boję się że jak moje simy wrócą to moim simom zwierzaki odbiorą

Zwierzakom nic się nie stanie :) Po powrocie z wakacji, zastaniesz dom w takim stanie, w jakim opuszczali go Twoi simowie.

zuzapets
16.02.2012, 17:10
ultraviolence dziękuję:) teraz mogę być o nie spokojniejsza:)

sebi27
19.02.2012, 17:13
a ja mam pytanie czy można wskrzesić zwierzaka ? jak ?

neville
19.02.2012, 18:40
Kwoon - to działa tylko w przypadku simów na zwierzęta nie ;)

Kwoon
21.02.2012, 14:24
Mam małe pytanie dotyczące rozmnażania koni. Wie ktoś może, czy karmienie ich jabłkami/arbuzami zwiększa prawdopodobieństwo urodzenia odpowiednio ogiera albo klaczy, czy działa to tylko w przypadku simów? :3

Kwoon - to działa tylko w przypadku simów na zwierzęta nie ;)

Dziękuję :D

tallje
01.03.2012, 19:34
takie pytanie dziwne...
ale czy simy moga uprawiac jogging razem ze zwierzetami? : D

Klara712
03.03.2012, 20:09
Mam pytanie. Otóż ściągnęłam ten sklep zoologiczne ze store i umieściłam w grze. Jednak nie mogę w nim nic kupić, bo jest ciągle zamknięty, o każdej porze. W ogóle nie ma w nim sprzedawcy. Da się jakoś sprawić, aby sprzedawca się w nim pojawił?

Beatrice
05.03.2012, 05:10
Może sprawdź czy nie masz ustawionego typu parceli na Zakaz wstępu dla odwiedzających.

CuteDream
06.03.2012, 19:49
Hej, dawno nie wchodziłam, bo przestałam grać, bo gra odmówiła współpracy... Mam pytanie i problem zarazem - po instalacji Zwierzaków wszystkie meble z netu przestały mi działać... czy teraz po nowych łatkach itd coś się zmieniło i dodatki już działają czy dalej trzeba je w jakiś sposób naprawiać itd? Simsów nie mam jeszcze zainstalowanych, bo nie wiem, co mam zrobić z dodatkami... Proszę o jakąś podpowiedź, co mam zrobić, żeby mi te dodatki zaczęły działać na nowo :)
Pozdrawiam
PS. mam nadzieje, że wyraziłam się dosyć jasno ^^

Adamsims
06.03.2012, 20:07
Jak oceniacie opieke nad zwierzakami w trzeciej częsci? Są one bardziej jak w jedynce czyli ze mozna sie z nimi pobawic, ale ogólnie żyją same sobie, czy raczej jak w dwójce ze zajmuja mase czasu i trzeba im podporządkować życie?

anie_1981
06.03.2012, 21:23
Przede wszystkim są sterowalne, więc i bardziej samodzielne, można im anulować jakąś akcję. Uczyć ich trzeba czystości i nieniszczenia obiektów, jak w TS2, ale moim zdaniem szybciej to idzie (są też cechy charakteru jak "nie niszczy" np). Najmniej pracochłonne wydają się koty, potem psy, ale konie są niesamowicie absorbujące... Czyli tak jak w życiu... Nie da się mieć konia i nie spędzać na opiece nad nim kilku godzin dziennie. Czyszczenie kopyt, szczotkowanie, itd...

aabee
14.03.2012, 18:36
Mam pytanie, jak zbudować taki dach stajni jak na zdjęciu poniżej?
http://farm7.static.flickr.com/6064/6053700217_2eb2741010.jpg

Łezka
23.03.2012, 10:59
Witam! Mam pewien problem, a może tylko tak mi się wydaje. Otóż po zainstalowaniu Zwierzaków od razu zacząłem grać w AP, ale ostatnio znudziło mi się tam grać, więc postanowiłem założyć nową rodzinę w innym mieście. Wybrałem Riverview jako ich miejsce zamieszkania. Przed wprowadzeniem do domu, stwierdziłem, że zmodyfikuję nieco otoczenie - dodam złomowisko, komis itd. Zaciekawiła mnie rodzina Ivanov, którą gram, ale pojawił się problem. Zaadoptowali kota, lecz nadal nie ma na lodówce opcji przyrządzania wybornego jedzenia, która jest w AP nawet, gdy nie ma się zwierząt. W całym mieście jeszcze ani razu nie spotkałem ptaka, węża itp. Dlaczego tak jest? Chciałbym mieć także korzyści z tego dodatku, ale w Riverview. Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję za odpowiedź. D_S