Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi
Myślę, że już można stworzyć taki temat, by potem uniknąć bałaganu.
Ja już mam pytanie:
Jak kot może zbadać koci domek? (jest to jedno z pragnień kota)
hmmm może Rozglądaj się? bo wczoraj dałam polecenie mojemu kociakowi i tak jak by badał.
A moje pytanie brzmi czy ja moge stworzyć hodowle psów i je sprzedawać? czy tylko jest forma do oddania do adopcji?
Justyna0307
19.10.2011, 12:02
nie mogę się połapać w tej grze :P
Co jedzą konie?
Musisz dać koniom siano :P
Justyna0307
19.10.2011, 12:43
a skąd je wziąć? :D kurcze zupełna nowość , na razie gram miastową rodziną ale nie mogę się połapać :D
joutsenet
19.10.2011, 12:59
Kupujesz stóg siana jak meble ;)
Konie lubią też lizawkę...a przynajmniej mój.
beata18ns
19.10.2011, 13:09
a jak sobie moge kupic psa jak mam juz rodzine ? tak zeby moc go stworzyc ? a nie ze takie jak mam do wyboru w adpocji przez tel
Justyna0307
19.10.2011, 13:13
jak masz stworzoną rodzinę to raczej nie :(
już wiem z tymi końmi :D ja mam źrebaka więc nie je siana :D ha ha moja inteligencja nie zna granic :D
beata18ns
19.10.2011, 13:22
to bez sensu ;/ nie bede robic nowej rodziny bo mam juz ulubiona. moze da sie zrobic psa a potem go dokoptowac do rodziny :D przez polaczenie
ja probowalam zaadoptowac kociaka i zmienic wyglad za pomoca casu z nrassa,ale teraz nrass nie dziala z dodatkiem wiec dupa :( a tez chcialam miec wlasnego kota,psa i konia...
Justyna0307
19.10.2011, 13:44
sprawdzałam, da się zmienić zwierzaka w cas'ie za pomocą kodu (testingcheatsenabled on) bez żadnych problemów ;)
jaka jest grafika koni? błyszczą się? ^^
Justyna0307
19.10.2011, 14:15
z tego co widzę to się nie błyszczy ;) ale ja gram już w gotowej rodzinie więc koń jest biały w ciapki więc nie wiem czy to widać ale ja nic nie widzę :D ogólnie podoba mi się grafika ;)
beata18ns
19.10.2011, 14:49
trzeba zrobic w edycji miasta a potem go polaczyc z rodzina i git
anie_1981
19.10.2011, 15:00
Dziewczyny, można stworzyć nową rodzinę z samymi zwierzakami. Potem łączy się rodzinę z dowolną ludzką. Gotowe! :D Ale zauważyłam w demie jedną, wredną rzecz (mam demo + mod na ładowanie się dema w mini-świecie). Kojarzycie w CAS\CAP taki podłużny przycisk, z gotowymi modelami Simów\Zwierząt? No to jak mamy już 5 zwierzaków, dodajemy szóstego, to nie da się skorzystać z tego przycisku. Niby można wejść do menu z tymi modelami, ale nie daje się tego zaakceptować, bo podobno jest już osiągnięty limit zwierzaków. A to przecież nie prawda... Tym przyciskiem nie dodaje się przecież nowego członka rodziny, tylko zmienia się tego, który już jest... O zgrozo..
Pytanie do tych co już byli z psem na spacerze. B)
Jak to jest ze smyczą? Kupuje się ją, czy jest zupełnie domyślna?
beata18ns
19.10.2011, 16:55
tak jest domyslna, wlasciciel zapina psa na smycz i sobie idzie
Justyna0307
19.10.2011, 17:00
a ja się pytam gdzie jest temat na opowiadamy ze zwierzaków ? :)
Mam pytanie. Moje simsy zwierzaki przyszły dzisiaj (dwa dni przed premierą) mam edycję limitowaną. Po zainstalowaniu chcę włączyć grę, ale pisze że mam coś nie uaktualnione, co jest dziwne ponieważ zaktualizowałam wszystko (ogirin i zarejestrowałam grę na stronie sims3). Wiem, że w dzień premiery innych dodatków pojawiały sie aktualizację, czy to znaczy że muszę czekać te dwa dni?
Mam pytanie do grających. Czy smycz jest taka jak wózki z pokoleń? Tzn. czy jak jest jakaś pochyłość to smycz znika póki się jej nie przejdzie? :)
Mam pytanie. Moje simsy zwierzaki przyszły dzisiaj (dwa dni przed premierą) mam edycję limitowaną. Po zainstalowaniu chcę włączyć grę, ale pisze że mam coś nie uaktualnione, co jest dziwne ponieważ zaktualizowałam wszystko (ogirin i zarejestrowałam grę na stronie sims3). Wiem, że w dzień premiery innych dodatków pojawiały sie aktualizację, czy to znaczy że muszę czekać te dwa dni?
Aktualizacja do gry pojawiła się juz 17. Nawet gdy nie było jej na oficjalnej stronie moja gra zostala zaktualizowana własnie rzeczonego 17. Tak więc tylko to dzieli cię od gry. Aktualizacja podczas instalacji trwa ok 10 min
BlueDinosaur
19.10.2011, 17:42
Czy w grze są jakieś rasy których nie było w CAP? Jeśli tak to jakie?
Aktualizacja do gry pojawiła się juz 17. Nawet gdy nie było jej na oficjalnej stronie moja gra zostala zaktualizowana własnie rzeczonego 17. Tak więc tylko to dzieli cię od gry. Aktualizacja podczas instalacji trwa ok 10 min
Zaktualizowałam moją grę przed instalacją sims zwierzaków, ale nadal nie działa.
Pojawia się taki komunikat:
,,Wygląda na to że masz zainstalowaną nieoficjalną modyfikację gry, która nie pasuje do wersji gry the sims 3, którą aktualnie posiadasz, Zalecamy odinstalowanie tych modyfikacji lub zdobycie ich zaktualizowanej wersji - w innym przypadku gra może się załamywać lub będą występować znaczące błędy.''
Tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi modyfikacjami? Mam jeden mod: NRaas (czy jakoś tak).
ps. odinstalowałam zwierzaki i ponownie zainstalowałam (nic nie dało).
Zaktualizowałam moją grę przed instalacją sims zwierzaków, ale nadal nie działa.
Pojawia się taki komunikat:
,,Wygląda na to że masz zainstalowaną nieoficjalną modyfikację gry, która nie pasuje do wersji gry the sims 3, którą aktualnie posiadasz, Zalecamy odinstalowanie tych modyfikacji lub zdobycie ich zaktualizowanej wersji - w innym przypadku gra może się załamywać lub będą występować znaczące błędy.''
Tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi modyfikacjami? Mam jeden mod: NRaas (czy jakoś tak).
ps. odinstalowałam zwierzaki i ponownie zainstalowałam (nic nie dało).
No właśnie chodzi o tego moda. Wywal go przed instalacją. Po instalacji poszukaj kompatybilnego z nowym dodatkiem i wtedy dopiero gra zadziała. Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli.
anie_1981
19.10.2011, 17:47
Pozbądź się wszystkich modów i sprawdź, czy działa, jeśli tak, to winien jest któryś mod. Mam na myśli bardziej takie mody hacki, niż nieoficjalne dodatki. Bluzka czy krzesło raczej błędów nie powodują, ale np. stary decensor już tak...
Czy w grze są jakieś rasy których nie było w CAP? Jeśli tak to jakie?
To pytanie też mnie bardzo interesuje. :)
Albo, np. poprawili jakieś rasy? Na przykład czarnego teriera rosyjskiego?
:D
beata18ns
19.10.2011, 18:04
u mnie na pochylosci, nie znikla smycz, moze zalezy na jakiej ale mialam pochyly chodnik i normalnie przeszli :), szli przez cale miasto do parku i ani raz sie smycz nie "odpiela", pies tylko przystawal co jakis czas i wachal chodnik ale to nie zalezne od pochylosci
a co sie tego moda tyczy, to u mnie ten komunikat wyskakiwal jakis czas temu juz, ale mozna bylo kliknac [dalej] i grac normalnie, nic nie usuwalam, nie instalowalam, sam sie pojawil jakis czas temu. Szczerze mowiac zapomnialam poprzenosic modow, folderu downloads itp przed instalacja, o dziwo nic nie protestowalo, wszystko poszlo gladko. mam teraz tylko problem ze nie moge polozyc nic na szafkach kuchennych ktore sa pobrane z neta, i na lozku tez sie nie przykrywaja jak spia chociaz np odprezaja sie i czytaja ksiazki na wyrku normalnie.
No właśnie chodzi o tego moda. Wywal go przed instalacją. Po instalacji poszukaj kompatybilnego z nowym dodatkiem i wtedy dopiero gra zadziała. Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli.
Dziękuję za pomoc, to rzeczywiście wina modów.
ps. anie_1981 tobie również :)
-anisia-
19.10.2011, 19:54
Gdzie moge w dodatku znalezc rosiewacze zwierzat, aby dac je do miasta ?
Tradycyjnie w buydebug. Pytajnik jest przeniesiony wyżej niż było to dotychczas.
anie_1981
19.10.2011, 22:02
Rozsiewacze zwierząt z dodatku, są w tej samej karcie w pytajniku, co ryby :)
Czy w zwierzakach dochodzą nowe kariery? I czy są prace, których normalnie nasi simowie nie wykonują typu pokojówka?
Narutoman
20.10.2011, 11:58
W końcu ktoś coś napisał! Czekałem na to od paru godzin... ;)
A dopowiadając na pytanie: nie, nie ma nowych prac, chociaż liczyłem na weterynarza :(
;) no to rzeczywiście szkoda, ja natomiast liczyłam na jakieś tresera.
operahouse13
20.10.2011, 12:03
jest nowa profesja - koniarz :)
Narutoman
20.10.2011, 12:11
To jednak coś jest!!!??? :O
TheSimka3
20.10.2011, 12:18
Nowa profesja !? Koniarz ?! Wspaniale O.o !!!
anie_1981
20.10.2011, 12:24
Na jakiej to działa zasadzie? Jakieś samozatrudnienie, czy co?
operahouse13
20.10.2011, 12:35
jeszcze nie wypróbowałam, ale jest do znalezienia w gazecie, "znajdź nową profesję", myślę, że działa na takiej samej zasadzie jak opieka dzienna lub projektant wnętrz, aczkolwiek sprawdzę z ciekawości wieczorem
Ja mam pytanie: jak poznać, że klacz jest w ciąży? I czemu w kolejce działania usuwa mi się działanie "postaraj się o źrebię"? Już 2 razy zrobiłam końskie BB i ... nic.
BlueDinosaur
20.10.2011, 14:22
Już wcześniej pisałam ale nikt nie raczył odpowiedzieć: Czy w dodatku są jakieś nowe rasy, których nie było w CAP? Jeśli tak to jakie?
a ja mam pytanie jak adoptować szczeniaka albo w ogóle jakieś zwierze,w ośrodku adopcyjnym,który wybieramy przez telefon są tylko dzieciaki
anie_1981
20.10.2011, 15:35
Ja mam pytanie: jak poznać, że klacz jest w ciąży? I czemu w kolejce działania usuwa mi się działanie "postaraj się o źrebię"? Już 2 razy zrobiłam końskie BB i ... nic.
Upewnij się, że jest wygodny dostęp do boksu, może ich tam najpierw podprowadź. Jeśli sterowanie zwierzakami korzysta z tego samego skryptu, co sterowanie Simami... to się wcale nie dziwię, że są z tym problemy. Koń to duże zwierzę i musi mieć szersze ścieżki, niż Sim.
EDIT:
Ilona, ośrodek adopcyjny zwierząt jest luźno w opcjach telefonu, a nie w "Usługach". Jednak to demo mi się na coś przydało...
1. Ile dni trwa ciąża klaczy?
2. Czy Sim może dosiąść konia, który jest w ciąży? Wczoraj Sim zaprowadził klacz do reprodukcji jadąc na niej, z budynku wyszli już osobno i zniknęła opcja "Dosiądź". Myślałam, że różne opcje znikną dopiero, gdy ciąża będzie już oczywista, tak jak u Simek dopiero po jednej dobie znikają wakacje itp. Nie wiem, czy tak ma być, czy to błąd ;)
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć do jakiego folderu przenieść zapisane zwierzaki, które stworzyłem w Demo CAP ?
anie_1981
20.10.2011, 16:29
To zależy w jakiej masz formie zapisane te zwierzaki. Jeśli zapisałeś je do biblioteki (opcja z folderem), to zwierzęta są w katalogu SavedSims (po instalacji dodatku, po prostu te pliki muszą być w tym katalogu). Jeśli eksportowałeś do pliku sims3Pack (opcja ze strzałką i trybikiem), to są w katalogu Exports. Przenieś je do Downloads i normalnie zainstaluj.
Pliki mam w folderze SavedSims w Bibliotece. Przeniosłem je do folderu Downloads. Odpalam launchera i nic. Więc w jaki sposób je zainstalować?
anie_1981
20.10.2011, 16:48
Ojej, a czytałeś dokładnie, co Ci napisałam? Jeśli masz pliki w SavedSims, to tak ma być. One są już zainstalowane, Launcher nie będzie ich widział, jeśli będą w Downloads. Do Downloads wrzuca się TYLKO pliki sims3pack...
Już rozumiem , udało się . Po prostu źle przeczytałem na początku :) Dzięki anie_1981.
Narutoman
20.10.2011, 16:50
Już wcześniej pisałam ale nikt nie raczył odpowiedzieć: Czy w dodatku są jakieś nowe rasy, których nie było w CAP? Jeśli tak to jakie?
Nie, w demo jest tyle samo wszystkiego co w dodatku
1. Ile dni trwa ciąża klaczy?
2. Czy Sim może dosiąść konia, który jest w ciąży? Wczoraj Sim zaprowadził klacz do reprodukcji jadąc na niej, z budynku wyszli już osobno i zniknęła opcja "Dosiądź". Myślałam, że różne opcje znikną dopiero, gdy ciąża będzie już oczywista, tak jak u Simek dopiero po jednej dobie znikają wakacje itp. Nie wiem, czy tak ma być, czy to błąd ;)
Ponawiam
Nie liczyłam ale trwa bardzo krótko. Jeden dzień od zapłodnienia do ciąży i max 2 dni ciąża. (działam wiecznie na x4 (prędkość)).
Ja mam inne pytanie, można gdzieś kupić psa lub kota? Czy muszę je "WPROWADZAĆ" do rodziny? Wkurza mnie to bo gdy przyjdzie mi ochota na zwierzaka znow po połączeniu czworonoga z rodziną mam +_ 16,000 ... Gram bez kodu na kase i wydaje mi się to bez sensu...
Narutoman
20.10.2011, 17:14
można je zaadoptować przez telefon lub komputer, można też wykupić od sąsiadów jeśli szczeniak/kociak/źrebię.
PS
Można jeszcze przygarnąć bezpańskiego psa/kota lub dzikiego konia
No rozumiem, ale w 2 bodajże kupując psiaka wybierało się mu (od wyglądu) cechy itp. Wykupując od sąsiadów dostępna jest każda rasa od "szczeniaka"? Czy tylko te które posiadają? Bo w stadninie konie się zmieniają ale czy szczenięta też? (rozumiecie)?
Narutoman
20.10.2011, 17:19
No ja nie rozumiem ;) i nie rozumiem dlaczego ty nie rozumiesz
Zobacz, chcę kupić konia w stadninie, mam kilka do wyboru. Jeżeli nie decyduję się na kupno, i chcę kupić za 2 dni (np) już mam inny wybór koni.
Kupując od sąsiadów mam do wyboru poszczególne rasy dostępne u nich tak? I są cały czas te same czy się.. zmieniają.. Mogę ustalać cechy zwierząt biorąc je od szczeniaka/kociaka? Czy są z góry ustalone?
Narutoman
20.10.2011, 17:24
Niestety nie wiem, nie mam jeszcze zwierzaków (:() ale prawdopodobnie niemożna wybrać ras czy cech tylko są takie jakie mają sąsiedzi
Wkurzające to jest bo aby mieć kota/psa/konia z własnymi cechami trzeba go w2iecznie tworzyć samego i łączyć z rodziną..
Nienawidzę grania kodami, nie używam żadnego, i gdy stopniowo rozwijam rodzinę : bach... dodaję psa i mam kasę, a tak nie chcę :/
Cechy zwierzaków można zmienić przez ich szkolenie. Pilnując kota by pazury ścierał na drapaczce a nie na meblach dostanie ceche dzieki której nie będzie juz niszczył mebli itd
Narutoman
20.10.2011, 17:28
ale żeby łączyć psa do rodziny nie trzeba kodów
Wiem że można, ale nie zawsze trafisz na możliwość adopcji kota syjamskiego czy dalmatyńczyka np...
No to tak jak napisał narutoman. Tworzysz zwierzaka w cap a następnie łaczysz ze swoją rodziną i już masz takiego jakiego sobie zaprojektujesz.
Narutoman
20.10.2011, 17:30
Moim zdaniem łatwo można znaleźć nasze, upragnione rasy, jest dużo możliwości, można adoptować ze schroniska i od sąsiada lub znaleźć w mieście
Naruto wiem, ale mam rodzinę bez zwierzaka. Chcę np dobermana, tworzę go, i łącze z rodziną. Ale w tym momencie mam + 16,000... to mnie wkurza!
Narutoman
20.10.2011, 17:32
Co?! gdy ja dodaje kogoś do rodziny to nie dostaję dodatkowych pieniędzy...
Jak nie dostajesz? Przecież tworząc nową rodzinę ma ona jakąś gotówkę, łącząc ją z już istniejącą finanse się łączą..
Narutoman
20.10.2011, 17:34
nie wiem, jak następnym razem włączę simy to, to sprawdzę
Gram simami. Włączam "edytuj miasto" tam wchodzę do tworzenia rodziny. Zapisuje ją. Chwytam - umieść kopię, łącze i mam 2w 1 i pieniądze..
Narutoman
20.10.2011, 17:41
no to mówi się trudno, ja nie mam zamiaru dodawać rodzin, bo ja też nie gram na kodach (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=60757) właściwie to nie jest dla mnie żaden problem nie zależy mi na rasach psów...
VoyageFun
20.10.2011, 17:56
Gdzie mogę znaleźć jednorożce? Czytałam, że trzeba szukać po tęczy ale jak na razie nie widziałam żadnej tęczy. :/
BlackBerry
20.10.2011, 18:10
Ja już od pierwszego simowego dnia zauważyłam jednorożca, łatwo szukać takiej jakby zorzy na niebie( podobna do zorzy polarnej ) i wejść na widok mapy i tam dokładniej poszukać, wiem, że nadal będzie widać tą ''zorzę'' bo sprawdzałam :P i okazało się, że ten jednorożec był czarny ^^ :P. Teraz znaleźć go już nie mogę xP
enusiaq, zrób tak - adoptujesz psa z ośrodka lub bierzesz szczeniaka od sąsiadów i czekasz, aż podrośnie. Wtedy nie dostajesz pieniędzy za nowego członka rodziny. Następnie wpisujesz kod "testingcheatsenabled true", z wciśniętym Shiftem klikasz na zwierzaku i możesz edytować go w CAP. Tam już łatwo zmieniasz jego całkowity wygląd, cechy i co zechcesz :)
W każdym razie wchodzi mi do CAP i mogę zmieniać, nie sprawdzałam, co się dzieje po zapisaniu, bo nie chcę zmieniać swojego psa, ale nie masz nic do stracenia ;)
Narutoman
20.10.2011, 18:29
Gdzie mogę znaleźć jednorożce? Czytałam, że trzeba szukać po tęczy ale jak na razie nie widziałam żadnej tęczy. :/
W nocy, w podglądzie mapy, czasami będzie widać taką jakby chmurę :)
Naruto wiem, ale mam rodzinę bez zwierzaka. Chcę np dobermana, tworzę go, i łącze z rodziną. Ale w tym momencie mam + 16,000... to mnie wkurza!
Ja także nie lubię nieprawidłowego przypływu gotówki i w takiej sytuacji pozbywam się pieniędzy nakładając na ścianę najdroższe tapety tak jakby jedna na drugą, aż do wyczerpania nadprogramowych pieniędzy. Przy 16.000 dość szybko ich ubywa.
Zawsze to jakieś wyjście z sytuacji :)
Jasminkaa
20.10.2011, 18:52
Wiecie może gdzie można kupić przeszkody do skakania i jak zrobić boks.? Przeszukałam już wszystko i nie mam pojęcia ;//
Wszystko znajdziesz w trybie kupowania w zakładce "Niezbędne dla zwierząt" < "Konie".
Jasminkaa, boksu się nie robi, tylko kupuje gotowy, do wyboru masz dwa rodzaje, droższy i tańszy.
TheSimka3
20.10.2011, 19:31
nie mogę się połapać w tej grze :P
Co jedzą konie?
Mogą pić wodę z koryta lub stawu, zapewnia mu to pełny pasek jedzonka :). Mogą jeść siano (to już wiesz) i warzywka z ogródka, prosto z krzaczka ! :D
vampiresoul
21.10.2011, 08:05
przeszukałam cały temat i znalazłam jedną osobę, która ma ten sam problem co ja, mianowicie: mam w kuchni szafki, które pobrałam z internetu, ale sim jak robi na nich jedzenie to zupełnie go nie widać, a kiedy używa kuchenki- jedzenie przenosi mi się na podłogę do łazienki. jeżeli sim nie jest głodny i przygotowuję jedzenie, po odłożeniu go na szafkę jedzenie mi znika. znajduje je dopiero, kiedy przeprowadzę interakcję "sprzątaj dom". tak samo mam jak sim siedzi przy stole (krzesła pobrane z internetu). sim normalnie siada, a po paru sekundach odjeżdża do tyłu i nie siedzi na tym krześle, a w powietrzu. tak samo mam z łóżkiem i każdym dodatkiem pobranym z internetu. aczkolwiek jak zamienię wszystkie rzeczy pobrane z internetu na te z EA- wszystko jest okay.
moje pytanie brzmi: czy ktoś ma podobnie poza tą jedną osobą?
Tu jest rozwiązanie tego problemu http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61926
vampiresoul
21.10.2011, 11:13
@Wikki: dziękuje ci bardzo!
Jak przygarnąć jednorożca? Pojawiła mi sie taka opcja ale jak zaproponowałem mu dołączenie do rodziny pojawiła sie chmurka w której było napisane ze najpierw musze udowodnić mu ze jestem przyjacielem wszystkich innych stworzeń
Hej. Mam edycję limitowaną, zarejestrowałam grę, ale mimo wszystko nie mogę pobrać tego darmowego sklepu zoologicznego z ich strony. To samo z River View i autem. Klikam i klikam i nic się nie dzieje, żadne pobieranie się nie zaczyna :(
Czy ma ktoś ten sklep zoologiczny?
Mrufka - niektórym działa pobieranie specjalnych obiektów dopiero po zmianie języka strony na angielski, próbowałaś?
Już miałam w wersji angielskiej... teraz jak powiedziałaś zmieniłam na polski, i nadal nic :( zero pobierania. Co jest kurde? Nie ma innej drogi pobrania tego sklepu?
Mi się normalnie ściągnęło. Kiedyś jak kupowałem obiekty ze store to nie mogłem ich pobrać bezpośrednio do gry, więc musiałem najpierw zapisać ten plik, a później wstawić w ,,downloads", ale nie wiem czy w tym przypadku można tak zrobić.
Mi się normalnie ściągnęło. Kiedyś jak kupowałem obiekty ze store to nie mogłem ich pobrać bezpośrednio do gry, więc musiałem najpierw zapisać ten plik, a później wstawić w ,,downloads", ale nie wiem czy w tym przypadku można tak zrobić.
Zamykam pytanie... Zmieniłam przeglądarkę internetową... i to pomogło. Tamta widać mi blokowała choć tego nie widziałam. Można usunąć moje zapytanie, ale może komuś się przyda. Dziękuję Kochani.
Bravurka
22.10.2011, 07:07
jak mam rozmnożyć zwierzaki?
anie_1981
22.10.2011, 07:46
Musisz mieć parkę.... :P A tak w ogóle, to muszą się dobrze poznać i dopiero się to odblokowuje. No i w wypadku psów\kotów, musisz mieć budę, a w wypadku koni, boks....
Jak przygarnąć jednorożca? Pojawiła mi sie taka opcja ale jak zaproponowałem mu dołączenie do rodziny pojawiła sie chmurka w której było napisane ze najpierw musze udowodnić mu ze jestem przyjacielem wszystkich innych stworzeń
Moze musisz mieć wśród przyjaciół po jednym przedstawicielu innych gatunków?:P
u mnie nie było jeszcze jednorożców, za to latają dosłownie mi przez parcelę przezroczyste, czerwonawe najczęściej konie, irytujące, i nie można ich zagadać, bo zaraz znikają
Jak uzupełnic siano w boksie? Oraz, jak jeździc np. w teren w zastępie? :P
Saheli019
22.10.2011, 08:19
Nie mam jeszcze Zwierzaków,ale interesuje mnie czy mozna łaczyć dwie rózne rasy np. psów by wyszła hybryda? Są wogóle jakieś konkretne rasy,czy tylko jeden model psa,któremu sami mozemy nadac cechy wyglądu jakiejs rasy?
VoyageFun
22.10.2011, 08:29
Jeżeli dobrze rozumiem co masz na myśli toooo: jest sporo ras, które oczywiście można mieszać i wtedy będzie mieszaniec. :) Możesz tez właśnie mieć model psa i wybierać co tam sobie do niego chcesz.
anie_1981
22.10.2011, 09:04
Ja też chcę jechać konno w zastępie! A nie wiem jak. Jak raz miałam babkę i faceta, oboje w siodle, i kazałam jednemu iść gdzieś z tym drugim Simem, to mi pozsiadali z koni.
Mam takie jedno pytanie, a mianowicie, jak często spotykacie innych simów sterowanych przez komputer i ilu ich jest np. na praceli publicznej? Panuje tam pustka w tym nowym mieście? Proszę o odpowiedź..
skoro prosisz...:P grałam dwa razy dopiero, za pierwszym było mało zwierzów i simów w ogóle, a stado dzikich koni składało się z dwóch dorosłych i jednego małego.... ale za drugim razem było już normalnie, za simem na parcelę publ złazi się pełno simów i zwierząt, szczególnie na stadion dla koni.
Gra musi się jakoś załadować, nie wiem jak to nazwać...o, np kamieni też nie było w ogóle w nowym mieście, co mnie dobiło, dopiero za następnym odpaleniem było ich mnóstwo. Powodzenia
Ja mam pytanie odnośnie rozmnażania koni, czy jeśli dobrze wytrenowaną klacz pokryjemy dobrze wytrenowanym ogierem, to czy wartość źrebaka będzie większa? Ma to jakiś wpływ na jego zdobywanie umiejętności itp.?
skoro prosisz...:P grałam dwa razy dopiero, za pierwszym było mało zwierzów i simów w ogóle, a stado dzikich koni składało się z dwóch dorosłych i jednego małego.... ale za drugim razem było już normalnie, za simem na parcelę publ złazi się pełno simów i zwierząt, szczególnie na stadion dla koni.
Gra musi się jakoś załadować, nie wiem jak to nazwać...o, np kamieni też nie było w ogóle w nowym mieście, co mnie dobiło, dopiero za następnym odpaleniem było ich mnóstwo. Powodzenia
Dziękować Ci za odpowiedź, jeszcze nie kupiłem zwierzaków, ubezpieczam się przed kupnem :P Jeszcze raz dziękuje.
Rosemarie
22.10.2011, 11:59
Ja będę miała zwierzaki w poniedziałek, ale jestem ciekawa czy dochodzą jakieś nowe zawody?
Jest koniarz w opcji samozatrudnienia.
Ale dochodzą za to bardzo fajne cele życiowe:
-baśniowy właściciel
-budowniczy arki
-dżokej
-opiekun zwierząt
-towarzysz psów
-władca kotów
-zoolog
Jak dla mnie super
anie_1981
22.10.2011, 15:14
Mam takie jedno pytanie, a mianowicie, jak często spotykacie innych simów sterowanych przez komputer i ilu ich jest np. na praceli publicznej? Panuje tam pustka w tym nowym mieście? Proszę o odpowiedź..
Ja mam ciągle pustki. Jakiś Simów, czy zwierzaki, widzę rzadko. Ogólnie to miasto jest baardzo nuuuudne.... :P Jeszcze trochę się pobawię w AP i wracam do SV.
Często spotykam innych Simów. Mój Sim bywa głównie w dwóch miejscach - w sklepie, w którym pracował dorywczo zanim zaczął zarabiać na konkursach skoków, i w tym miejscu, w którym można ćwiczyć skoki, zapomniałam nazwy. Zawsze pojawiają się tam inni Simowie, i to nie jeden, a kilku. Do tego wciąż widuję zwierzęta, głównie konie (i dzikie, i należące do kogoś). Zdarza mi się nawet, że w środku nocy patrzę na jakąś parcelę daleko od centrum, a ktoś tam jest.
Może ma znaczenie fakt, że używam sposobu na więcej osób w klubach? Mówię o tym przerabianiu pliku GraphicsRules.
Narzekam za to na małe zwierzaki, strasznie ich mało, żółwia nie widziałam jeszcze ani razu, węża raz i kameleona raz. Do tego dwie papugi i kilka innych ptaków. Często przeglądam okolicę, żeby w razie czego wysłać Sima na łowy, i nic. Nie chcę wstawiać rozsiewaczy na swoją parcelę, bo jest dość mała i będzie to wyglądało nienaturalnie.
Jak uzupełnic siano w boksie? Oraz, jak jeździc np. w teren w zastępie? :P
Co do pierwszego, chyba się nie da, a przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Moja rodzina ma konia już od jakichś dwóch tygodni i póki co jedyną nową opcją, która w tym czasie pojawiła się po kliknięciu na boks to "wyczyść" ;)
I również przyłączam się do pytania o jazdę w zastępie... o ile istnieje taka opcja.
anie_1981
22.10.2011, 16:03
Ja nie zauważyłam jazdy w zastępie, czy ogólnie w grupie. Może to trzeba zrobić tak jak z joggingiem, po prostu kazać dwom, lub więcej, ludziom kazać iść równocześnie w to samo miejsce...
Ponawiam moje pytanie odnośnie umiejętności koni. Czy jeśli źrebak narodzi się od dobrze wytrenowanej klaczy i ogiera, to będą z tego jakieś zyski? np. szybsze zdobywanie umiejętności, albo większa kwota za niego?
Raczej nie, jak para Simów ma wszystkie umiejętności to dziecko jakoś specjalnie nie jest uzdolnione. Już bardziej cechy charakteru i wyszkolenie wpłyną na zdobywanie umiejętności i cenę, niż pochodzenie od championów.
Choć mogę się mylić, może twórcy gry wprowadzili ten pomysł w życie..?
Źrebak dziedziczy często cechy po rodzicach, więc jeśli z góry wiesz, że młode będzie sportowcem, to oczywiście lepiej rozmnożyć konie, które mają cechę "Szybki" lub "Zwinny" (czy jak tam się ta ze skokami nazywa). Nie da mu to umiejętności, ale wiadomo, że z cechą nauczy się jej szybciej.
Co do wartości źrebaka, w opisie umiejętności (wciskasz J i pokazuje się opis) było chyba napisane, że młode konia, który tyle a tyle wygrał jest cenniejsze. Nie jestem pewna na 100%, więc sprawdź sama, wystarczy jeden punkt, żeby wyświetlił się opis, ale to pewnie wiesz ;)
Bindi, w świecie zwierząt to bardzo powszechne, że im więcej tytułów championa mają rodzice, tym więcej kosztują ich dzieci. Nie wiem, jak u koni, ale w hodowlach psów i kotów to norma. Dobrze, że w grze też tak jest.
operahouse13
22.10.2011, 16:52
czy można, mając już zwierzaka w domu, sprawdzić czy jest on czystej krwi (i jakiej jest rasy) czy jest mieszańcem? nie mogę znaleźć takiej opcji
mhmmm, dziękuję za odpowiedź ;)
Kurde, pomóżcie ;/
Właśnie kupiłam grę, włączam robię se rodzinkę iii...... gra się zawiesza i wyskakuje błąd :(
Nie mam jak pograć, cały czas tak się dzieje, grę mam zaktualizowaną, żadnych modów, tylko te dodatki ze store ze zwierzaków :(
Kamis a może masz coś z komputerem nie tak? Bo ja miałem podobnie miesiąc temu, zmieniłem system i całe wnętrze komputera i teraz mi działa wszystko jak należy. Popatrz jak działają inne programy itp. oprócz simsów. Jeśli one też mają błędy to pewnie jest tak jak mówię :)
Nic innego nie ma błędów...
Powyłączałam programy typu aqq, hamachi, internet, i podziałała trochę dłużej, noale i tak wywaliło ;/
To w takim razie mogę polecić raczej tylko reinstalkę :) No chyba że ktoś ma podobny problem i się z nim już uporał :);)
Ale o ile mi wiadomo (choć nie sprawdzałem) gra nie działa bez internetu? :|
Choć ja przy instalacjach dodatków i akcesori wyłączam internet gdyż uniemożliwia mi poprawne wgranie (EA menager).
A ja mam pytanie co do kotów. Czy jest tak jak na prawdę czyli ,że wychodzą na cały dzień i wracają jak są głodne czy tak jak w 2 cały czas są w domu?
EDIT:
I jeszcze jedno pytanko czy można samemu wybrać ile zwierzak będzie żył?
Zwierzaczek221
22.10.2011, 20:12
Gdzie można znaleźć jednorożca ?? a i jeszcze jedno pytanie mam dwa konie i ogra i klacz ale zrobiłam żeby mieli żrebaka i zagrała ta melodyjka i po tygodniu simowym jeszcze klacz go nie urodziła i dlaczego tak jest???
Zwierzaczek nie zadawaj tego samego pytania w dwóch różnych działach tylko poczekaj na odpowiedź w jednym ;)
Źrebak powinien Ci się urodzić po takim samym czasie jak simowe dziecko.
Poprostu masz buga.
Jasanka sama decydujesz o tym co kot robi, sterując nim :)
I możesz wybierać zwierzakom w opcjach gry długość życia :)
Okk dzięki a i jeszcze czy da się uratować zwierzaka przed śmiercią to znaczy czy da się tak jak simów ,żę coś tam błagaj ... bliskiej osoby
żaden zwierz mi jeszcze nie zdechł, ale przypuszczalnie można. Wyjdzie w praniu :P No i zawsze możesz wyhodować kwiat śmierci i dać zwierzakowi, w końcu u zwierząt też jest zakladka z bagażem..
1. Jak rozmnaża się psy i koty?
2. Jakie umiejętności mogą nabyć i jakimi sposobami?
Beatrice
23.10.2011, 05:48
Możecie jeszcze raz wytłumaczyć jak można zdobyć ten sklep bez posiadania edycji limitowanej ? :D
I czy dochodzą jakieś nowe zawody dla Simów/zwierząt ?
VoyageFun
23.10.2011, 07:34
@Królik - 1. Jak masz parkę i oni się mocno lubią to klikasz tam na nich i będzie "postaraj się o kocięta/szczenięta" Czy jakoś tak. 2. Skakanie i wyścigi dla konia, dla psa polowanie i oczywiście można go uczyć nowych sztuczek typu siad itp., dla kota też polowanie. A dla sima to jeździectwo chyba tylko. Nie pamiętam więcej.
@Beatrice - Ja to znalazłam w mojej historii pobierania ze store. Nie wiem jak inni. Jeżeli mi dobrze wiadomo to nie ma nowych zawodów. Dla zwierząt. A dla simów w samozatrudnieniu Koniarz czy jakoś tak
Ale o ile mi wiadomo (choc nie sprawdzałem) gra nie działa bez internetu? :|
Działa. I to bardzo dobrze. :D Aktualizacja gry normalnie działa (nie wiem jak, no, ale jest). :)
kaka2610
23.10.2011, 09:58
Też mam pytanie,jak i gdzie złapac jednorożca?
operahouse13
23.10.2011, 10:20
czy można, mając już zwierzaka w domu, sprawdzić czy jest on czystej krwi (i jakiej jest rasy) czy jest mieszańcem? nie mogę znaleźć takiej opcji
ponawiam ; )
Kaka, jednorożec pojawia się w nocy przy wodospadzie w Appaloosa Plains. Trzeba się zaprzyjaźnić z nim i ze wszystkimi dzikimi końmi, które za nim biegają. Później można go dodać do rodziny.
Wampirencja
23.10.2011, 11:08
Mam pytanie wielkie - czy istnieje coś takiego jak sklep ze zwierzętami czy cnetrum adopcyjne?
Po prostu aby nie trzeba było dzwonić, a można było tam wejść... Gram w Hidden Springs więc muszę dodać "zwierzakowe" parcele, ale nie widziała sklepu ze zwierzętami...
Albo inaczej: gdzie zdobyć myszkę? W "Lekcjach" kot się bawi myszką, ale nie widzę jej w trybie kupowania :O
Wampirencja, ta myszka to jest zabawka która znajduje się w pudełku na zabawki dla zwierzaka. Chyba o to chodzi?
A ja mam pytanie, mój sim ma pragnienie żeby złapać węża, fajnie i super tyle że gdzie mam go złapać?
deska22 - węże są na parceli, gdzie można się zatrudnić jako przestępca.
deska22, musisz po prostu wypatrywać węży na trawie, innej opcji nie ma. Do tej pory widziałam węża tylko raz, pod płotem w stadninie.
Ważne pytanie :P Czy nastolatek może brać udział w konkursach z udziałem koni, czy może to robić tylko dorosły?
Beatrice
23.10.2011, 11:42
Pobrałam sklep... tylko gdzie on jest ? xD
Zmieniłam tryb parceli na Sklep Zoologiczny, potem weszłam w tryb budowy i te Gotowe budynki... Kasa fiskalna tam jest, ale sklepu nie ma :/
oluchna89
23.10.2011, 12:02
Ja mam troche pytanie z innej beczki :P
Podczas uruchamiania sie gry The Sims 3 Zwierzaki (jak i wczesniejszych dodatkow) wyskakuja podpowiedzi do gry. Jednak tym razem wyszlo mi iz moga polaczyc sie dwa miasta: Bridgeport i Sunset Valley. Czy komus z was udalo sie zrobic cos takiego? Jesli tak to poprosze o podpowiedz jak to zrobic.
A własciwie to mam jeszcze jedna prosbe, czy ktos tak mily moglby napisac jak zdobyc sklep zooologiczny nie majac edycji limitowanej. Troche na tym forum zamieszania, wiec prosze o krotka ale konkretna odpowiedz.
Pozdrawiam.
Z tym połączeniem się miast to jejst jako ciekawostka, a dokładniej to jest tam napisane coś w stylu: " czy wiesz, że gdyby wszyscy simowie chwyciliby się za ręcę to połączą bridgeport i sunset valley 100 razy". To jest napisane coś w tym stulu, ale mogłam coś pokręcić bo dawno nie grałam ;)
anie_1981
23.10.2011, 12:36
Beatrice, sprawdź, czy masz dodatkowy plik w katalogu Library, w Documents and Setting. Tam lądują domy. Nazwy tych plików są nie do rozróżnienia, ale jeśli karzesz eksploratorowi Windows sortować pliki według daty, to powinnaś dojść do tego czy był nowy plik, czy nie.
oluchna89, logujesz się na głównej stronie Simsów 3, idziesz do zakładki Store, potem "Moje Konto", a jak pokaże się strona, to po lewo z okienka wybierasz "Historia Zakupów". Tam powinien być ten sklep. U mnie był.
jak adoptować jednorożca? bo często jest nad jeziorem ale jak klikam zaproponuj wstąpienie do rodziny (czy jakoś tak) wyskakuje: Najpierw musisz mi udowodnić że jesteś miłośnikiem wszystkich zwierząt,wtedy rozważę twoją prośbę : / Czytałam że trzeba mieć 8 lvl wyścigów.... Ale nie pamiętam koń czy jeździec : /
Hej! Takie pytanko: Można sprzedawać szczeniaki z hodowli? Wiem tylko o możliwości oddania do adopcji?
Czy konie zamiast oczu mają czarne dziury czy tylko u mnie tak jest??:P
Aguncja nie mam pojęcia - nie chciałam jeszcze nic sprzedawać :P Ale raczej tak skoro sąsiedzi mogą ci sprzedać psa to ty raczej też możesz sprzedać:rolleyes:
Czy konie zamiast oczu mają czarne dziury czy tylko u mnie tak jest??:P
Ogólnie wszyskie źrebaki mają "czarne dziury". Dorosłe konie nie.
Czemu wszystkie napotkane dzikie zwierzęta uciekają przed moim simem? Kazałam simce pogłaskać jelonka, raz się udało, później ani razu. Po prostu klikam na zwierzaka, wybieram interakcję, interakcja mi się przekreśla a zwierzak ucieka...
Nie doczekałam się odpowiedzi, ale sprawdziłam sama i napiszę innym - tak, nastolatek ze swoim koniem może brać udział w konkursach.
Ogólnie wszyskie źrebaki mają "czarne dziury". Dorosłe konie nie.
Czemu wszystkie napotkane dzikie zwierzęta uciekają przed moim simem? Kazałam simce pogłaskać jelonka, raz się udało, później ani razu. Po prostu klikam na zwierzaka, wybieram interakcję, interakcja mi się przekreśla a zwierzak ucieka...
Trzeba mieć poprostu szczęście... To są dzikie zwierzęta
są tak jak prawdziwe.
Np Biegniesz w lesie nagle zauważasz jelenia, Biegniesz do niego bo chcesz go pogłaskać... przecież jeleń nie stał by i nie lizał ci ręki :D wiadomo ze by uciekł
:P Więc powtórzę jeszcze raz: Trzeba mieć szczęście mi sie np NIGDY nie udało pogłaskać w simsach dzikie zwierze :rolleyes:
Nie widziałam takiego pytania, albo przegapiłam :P
Czy dochodzą nowe cechy dla SIMA?
Czy dochodzą nowe cechy dla SIMA?
Tak, dochodzą: Miłośnik Zwierząt, Lubi Koty, Lubi psy, Lubi Konie.
Albo jakoś tak. :P
Nie ma szału z tymi cechami. Spodziewałam się cechy alergik! :D Czyżby nie było?
vampiresoul
23.10.2011, 15:42
nie ma takowej nowej cechy dla sima. są tylko te, które wymieniła Amusiaa.
No niestety Kiniusia1, sama nie wiem. W zasadzie też chciałabym cechę typu Nie toleruje Zwierząt.
A ja was zamęczam tymi pytaniami :D ale mam następne: Czy w Twinbrook, Sunset Valley, Bridgeport itp. Też spotkam dzikie/bezpańskie zwierzęta, np: szopy, jednorożce? Może nie w BP nie, bo tam sobie nie wyobrażam dzikiego konia w centrum miasta :D
To ja też spytam czy komukolwiek z Was podczas zabawy z psem udało się rzucać freesbee ?? bo było to na filmiku z EA jeszcze przed premierą no i nie mam pojęcia gdzie można takie freesbee zdobyć? czy ktoś gdzieś je widział lub widział taka interakcje?
distractme
23.10.2011, 16:01
nie wiem czy to pytanie juz bylo ale... jak adoptowac jednorozca? glasklam go, karmilam itd ale nie pjawilo sie nic by adotpowac :|
Amusiaa: w SV na pewno tak. Sama tam gram i już niejeden raz zdarzyło mi się spotkać dzikiego konia, szopa czy jelenia :D nie wiem jak jest z innymi lokacjami, ale podejrzewam, że tak samo.
Rosemarie
23.10.2011, 16:35
ja ponawiam pytanie, bo nie dostalam konkretnej odpowiedzi
czy dochodzą jakieś nowe zawody? jeśli tak to ile ich jest i na czym polegają? wiem, męczę, ale jutro już będę mieć zwierzaki i chcę wiedzieć co i jak :D
Nie ma nowych konkretnych zawodów jak policjant, biznesmen itd. Jedyna nowość, co oczywiste, związana jest z umiejętnością jeździectwa - jedyną jaka dochodzi (chociaż ponoć jest jeszcze jeden ukryty skill związany z odszukiwaniem zwierzaków, coś jak skill tańca) - czyli możliwość samozatrudnienia jako 'koniarz" jak zwał tak zwał... Zarabiasz na wyścigach, niestety odbywają się one w króliczej norze i nie widać nic poza tabelą z końmi;)
Aaa i jako że gram poki co tylko koniem, nie wiem czy pojawiły się też umiejętności związane z psem/kotem, ale raczej wątpię, ktoś by już o tym pisał...jakoś nie mogę sobie wyobrazić co to mogłoby być:P
nie wiem czy to pytanie juz bylo ale... jak adoptowac jednorozca? glasklam go, karmilam itd ale nie pjawilo sie nic by adotpowac :|
ja już mam zaproś o wstąpienie do rodziny baw sie z nim całą non puki nie zniknie. Już wiem co zrobić żeby sie zgodził... Trzeba sie zaprzyjaźnić z tymi dzikimi końmi które biegają obok :D
Doszły jakieś nowe i ciekawsze interakcje z psem i kotem niz te z Sims 2 ? :D
Hej, ja mam takie pytanie: czy można edytować sierść zwierzęcia w trakcie gdy? Czy tylko przez tryb tworzenia? :( Jeśli tak, to istanieje kod, aby móc je zmieniać?
Ja mam ciągle pustki. Jakiś Simów, czy zwierzaki, widzę rzadko. Ogólnie to miasto jest baardzo nuuuudne.... :P Jeszcze trochę się pobawię w AP i wracam do SV.
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60300, ostatnio szperałem po forum, i natrafiłem na taki temat "sposób na ilość simów w klubach". Ogólnie dotyczy to do wszystkich parcel publicznych i do dodatku Po Zmroku, ale warto też to zrobić do innych dodatków + akcesorie (przynajmniej ja tak zrobiłem), sprawdziłem w parku (9 simów) w klubach (12 simów) wystarczająco dla mnie. Przedtem było tak z 3-4.
Myślę, że liczba zwierzaków też się podniesie.
Rosemarie, nie nie ma nowych prac.
Hej, ja mam takie pytanie: czy można edytować sierść zwierzęcia w trakcie gdy? Czy tylko przez tryb tworzenia? :( Jeśli tak, to istanieje kod, aby móc je zmieniać?
można, przez testingcheatsenabled true. Jak z simami, klikasz na sierściucha mychą z jednoczesnie wcisnietym shiftem i pojawia sie opcja edytowania
Saheli019
24.10.2011, 07:04
Moja Simka kupiła kote z sąsiedzkiej adopcji. Teraz ten kot ma kocięta. Czy moge je sprzedać,albo tez oddać sąsiadom? Czy jedyna mozliwość pozbycia się kociąt to biuro adopcyjne?
TheSimka3
24.10.2011, 13:50
Jest jedna nowa, ale profesja. Koniarz ogólnie fajne, dostaje się dodatkową kasę za konkursy jazdy konnej :D.
distractme
24.10.2011, 16:12
chcialam adoptowac jednorozca ale jak kliknelam "zapros do domu" czy jakos tak to wyskoczyl komunikat "najpierw udowodnij ze jestes przyjacielem wszystkich zwierzat..." co robic? :|
anka91, musisz adoptować psa, konia i kota. Jak już jednorożec będzie w Twojej rodzinie, możesz je oddać.
Aguncja nie mam pojęcia - nie chciałam jeszcze nic sprzedawać :P Ale raczej tak skoro sąsiedzi mogą ci sprzedać psa to ty raczej też możesz sprzedać:rolleyes:
Problem w tym że właśnie nie można w taki sposób.:D Do dupy...
distractme
24.10.2011, 16:37
musze adoptowac? to dupa bo mam juz 5 zwierzakow :/ ehh no to stworze inna rodzine heh dziekuje Ci za odpowiedz :)
anka91 bzdura, nie musisz wcale adoptować, tylko się zaprzyjaźnic z jakimis dowolnymi. Albo tylkoz dzikimi końmi, też taką wersję słyszałam, która poskutkowała
Kozak nie wprowadzaj w błąd.
jaja, nie wprowadzam w błąd. Mi nie zadziałało zaprzyjaźnianie się z końmi, a z resztą one przeważnie uciekają(dzikie).
distractme
24.10.2011, 16:56
no to ja juz nie wiem czyja wersja jest prawdziwa :(
anka91, Zawsze możesz przetestować i tą i tą. :) Możliwe, że u Ciebie zaprzyjaźnianie się z końmi zadziała, chociaż wątpię. Trzeba pokazać, że jest się przyjacielem wszystkich zwierząt, a nie tylko koni, czy psów.
distractme
24.10.2011, 17:04
no to musze z moimi ptakami zolwiami wezami jaszczurkami kotem psem i konmi tez sie zaprzyjaznic? z wszystkimi? heh ciezko bedzie ale sproobje obie wersje ;) chociaz myslalam ze adopcja jednorozca bedzie latwiejsza :P ale dobrze wymyslili z tym ;)
no bo jest łatwa, napiszę więc jeszcze raz: zaprzyjaźnij się z kotem, psem i koniem, mogą należeć do sąsiadów:P nie musisz przygarniać, za cholerkę:P
co do dzikich koni - zaprzyjaźniłam się z nimi bez zadnego problemu
jaja, No to masz szczęście, bo przed moimi simami uciekają jakby zobaczyły ducha. Nie ważne czy mój sim je ogląda, czy próbuje podejść.
distractme
24.10.2011, 17:21
ooo no to poszukam u sasiadow ;)
Może to dlatego, że z nagród dla konia wybrałam "przyjaciela wszytskich" czy jakos tak, to niby sprawia ze dzikie konie częsciej przychodzą na parcelę...no więc nie przychodzą, ale spotkane na mieście dają się zaczepiać ile wlezie;) nie wiem jak jest bez tej nagrody, bo nie interesowałam się dzikusami wcześniej:P
tylko ten źrebak gdzieś zaraz znika
anie_1981
24.10.2011, 17:30
Ja mam pytanie z innej beczki, wiecie dlaczego papuga często nie chce się uczyć mówić? Bo ja mam tak, że jak dam jej dłużej spokój to się chce uczyć, ale musi przynajmniej z dobę mieć przerwę z nauką, a nauka jednego słowa nieraz ciągnie się przez 3-5 sesji... Wiecie może od czego to zależy? W dwójce było prościej... Jak ja mam dwa małe ptaki i 4 duże, do tego 3 konie, dwa psy, gryzonia, jaszczurkę, węża i żółwia, to trochę trudno znaleźć czas na uczenie papugi.... A one nie żyją zbyt długo...
nie zauważyłam, zeby papuga nie chciała się uczyć. Ale fakt, że są w tej grze tępe strasznie, już od początku próbuje nauczyć arę mowić, trzymam się jednego tematu z listy, i mimo że upłynął juz z tydzień simowy, ona ciągle ma ten temat w liście do nauczenia....ręce opadają;) myślałam ze to bug;)
hehe a ja przewidując ze nie będzie mi się chciało kazać zajmować tyloma stworkami wybrałam sobie na razie tylko dwa ptaki, małego i dużego, potem przerzucam się...hm..może na gryzonie? ;P
A ja mam takie pytanie, do czego służy taka figurka i za co ona jest?
http://imageshack.us/photo/my-images/215/screenshot204p.jpg/
Tresowałam konie i dosłownie pojawiła się przy koniu. Mam już 2 sztuki:O
To jest gnom, nie mam pojęcia, za co się go dostaje, bo u mnie też pojawił się znikąd. To na pewno gnom, bo zmienia miejsce. Niedawno zastanawiałam się, dlaczego oba konie nie idą jeść siana, a okazało się, że to coś tarasuje przejście...
lady-angel
25.10.2011, 08:30
dla tych co nie wiedzą mam odpowiedz na pytanie jak szybko zaprzyjaźnić się z dzikim koniem :)
Karmie je czosnkiem !!! i nigdy żaden nie odmówił :P jak mim daje to mają nad sobą chmurkę, że lubią czosnek :P
Dziwne ale działa :)
Czy taki piętrowy schowek na siano (czy jak to się tam fachowo nazywa :D) można zbudować, czy to się gdzieś znajduje gotowe w dekoracjach? Znaleźć mi się nie udało, a co do budowy to nie bardzo wiem jak to zrobić, bo np nie mogę znaleźć drabiny. Ta mała przybudówka ze skośnym dachem też jest do zbudowania czy do znalezienia? I ta podłoga na pierwszym zdjęciu też mi się podoba a nie wiem jak to zrobić. A coś takiego na swojej posesji chciałbym też mieć :P Chodzi mi o takie coś:
http://img803.imageshack.us/img803/8373/screenshot2w.jpg[/URL]
http://img685.imageshack.us/img685/5259/screenshotkz.jpg[/URL]
Narutoman
25.10.2011, 10:43
To trzeba samemu zbudować :)
To trzeba samemu zbudować :)
A wiesz gdzie mogę znaleźć drabinę i taką podłogę jak zrobić jak na zdjęciu?
Narutoman
25.10.2011, 10:57
Wiem jak zbudować podłogę, musisz wstawić parę kolumn a na drugim piętrze położyć mały płot tak jak na zdjęciu. A jeśli chodzi o drabine to jej tam nie ma :|
Wiem jak zbudować podłogę, musisz wstawić parę kolumn a na drugim piętrze położyć mały płot tak jak na zdjęciu. A jeśli chodzi o drabine to jej tam nie ma :|
Drabina jest w tym czarnym drewnianym schowku na siano :) jak znajdziesz takie coś to odwróć kamerę z każdej strony i zobaczysz w tym drabinę :P akurat na moim zdjęciu nie widać ale ona tam jest :P
Narutoman
25.10.2011, 11:58
Ten czarny budynek to tylko dekoracja, nie idzie zrobić drabiny :)
adrianah1
25.10.2011, 14:34
Zaadoptowałam psa ze schroniska. Ma pchły. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę mu dać kąpieli na pchły, jak go wkładam do wanny, on z niej natychmiast ucieka. Później wyskakuje mi komunikat, że w związku z tym, iż za długo przebywałam z zapchlonymi zwierzętami, ja również mam pchły. Pchłami zaraziły się pozostałe psy, które mieszkają ze mną. Wszystkie mogę wykąpać, ale tego ze schroniska niestety nie. On się ciągle drapie i zaraża pozostałe. Jak mam się pozbyć tych pasożytów ? :/
Zaadoptowałam psa ze schroniska. Ma pchły. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę mu dać kąpieli na pchły, jak go wkładam do wanny, on z niej natychmiast ucieka. Później wyskakuje mi komunikat, że w związku z tym, iż za długo przebywałam z zapchlonymi zwierzętami, ja również mam pchły. Pchłami zaraziły się pozostałe psy, które mieszkają ze mną. Wszystkie mogę wykąpać, ale tego ze schroniska niestety nie. On się ciągle drapie i zaraża pozostałe. Jak mam się pozbyć tych pasożytów ? :/
1.Może ma jakieś słabe nastrójniki(energia,głód,pęcherz itp)i dlatego ucieka.
2.Może jakieś mody psują grę.
3.Premiera Zwierzaków była niedawno jeszcze ma mnóstwo błędów może niedługo pojawią się jakieś łatki.
adrianah1
25.10.2011, 14:48
Angie60 dziękuję za odpowiedź, niestety nie mam żadnych modów ani dodatków z internetu. Nastrójniki ma wszystkie zielone, jest zadowolona. Jaj jej daję kąpiel na pchły to ona wchodzi do wanny po czym natychmiast z niej wyskakuje. Pozostałe psy mogę wykąpać bez problemów... Mam nadzieję, że naprawią ten błąd, bo mam już wszystkie psy zapchlone... :s
adrianah1
25.10.2011, 14:50
Gdzieś na innym forum znalazłam coś takiego : "Po kojącej kąpieli w szamponie przeciwpchelnym Twój zwierzak może swobodnie biegać na zewnątrz bez ryzyka złapania pcheł. Lekarstwo będzie działało długo potem i będzie odstraszać te dokuczliwe pasożyty. Szybkie psiknięcie higienatorem zwierzęcym to też niezły sposób, by nie złapać pcheł! " A gdzie można nabyć ten HIGIENATOR ? :/
Narutoman
25.10.2011, 14:52
A higienator to nie ta wielka czyszcząca maszyna?Jeśli tak to możesz kupić go za 10 000 punktów szczęścia życiowego :)
Rosemarie
25.10.2011, 15:12
Ja zwierzaki adoptowane ze schroniska mogę normalnie kąpać, raz mialam problem, bo simka nie mogła wykąpać psa, ale to była wina wanny ściągniętej z internetu. Zmieniłam na inną i jest ok :)
adrianah1, wpisz po prostu kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym Shiftem kliknij na nastrójniku, żeby go usunąć. Powinno pomóc. Ja tak robię, gdy zwierzak ma pchły, a Simowie mają tylko kabinę prysznicową - przecież nie kupię wanny tylko po to, żeby wykąpać zwierzaka, skoro w rzeczywistości można kąpać pod prysznicem :P
adrianah1
25.10.2011, 16:58
nmin och nie pomyślałam, dzięki, bardzo się przydało.
A teraz mam inny problem. Suka ze schroniska, już bez pcheł, jest 7 dzień w ciąży... jak to długo jeszcze potrwa ? :/
Narutoman tak masz rację sprawdziłam :) mój pies niestety nie ma jeszcze 10000 pkt :/
Angie60 dziękuję za odpowiedź, niestety nie mam żadnych modów ani dodatków z internetu. Nastrójniki ma wszystkie zielone, jest zadowolona. Jaj jej daję kąpiel na pchły to ona wchodzi do wanny po czym natychmiast z niej wyskakuje. Pozostałe psy mogę wykąpać bez problemów... Mam nadzieję, że naprawią ten błąd, bo mam już wszystkie psy zapchlone... :s
Może pies nie chce się wykąpać, bo nie nawiązały się jeszcze odpowiednie relacje pomiędzy nim a simem. Poza tym, jeśli pozostałe psy wykąpane zostały za pomocą opcji "kąpiel na pchły", to nie powinny tak szybko ich łapać.
Rozwiązywania takich problemów kodem nie polecam :P Gra bez kodów jest znacznie ciekawsza :)
Co do ciąży, nie wiem dokładnie ile trwa, ale siedem dni to chyba trochę za długo. A skąd wiesz, że jest w ciąży? Czy pojawił się komunikat?
adrianah1
25.10.2011, 17:09
Tak pojawił się komunikat, a suczka ma bociana w swoich nastrójnikach... nie wiem w jaki sposób powinna przebiegać ciąża, ale jej się nawet brzuch nie powiększył, może u zwierząt się nie zwiększa ? Kurcze mija już właśnie 8 dzień i nadal nic... szukałam na innych forach i tez nic nie znalazłam.
Jeśli chodzi o kąpiel. Relacje z człowiekiem były maksymalne, a pies nadal uciekał z wanny. W rezultacie pchły znikły po 2 dniach, ale po każdej zabawie na łące pies znowu je ma i problem z kąpielą powraca :s
ktoś już pisał na forum o ciąży konia która trwa i trwa...to bug pewnie. następny..
adrianah1
25.10.2011, 17:18
Mylisz, że ona w ogóle kiedykolwiek urodzi te szczenięta ? :s
może kiedyś zaskoczy;P moj zwierz jeszcze nie jest zaciążony, zobaczymy..a póki co możesz się cieszyć z dodatkowego pozytywnego nastrójnika u psiaka;)
Jakieś nowe magiczne gnomy, kamienie lub metale?
adrianah1
25.10.2011, 18:03
Ha ha jaja niezły pomysł, to prawda, pies jes super zadowolony. Niestety po 24 simowych dniach, nadal nic :s na dzisiaj dałam już sobie spokój z gra :s
justinea4
25.10.2011, 18:14
Ciąża trwa (u koni) ok. 2 dni. U mnie pojawiła się przy pierwszej ciąży informacja, że klacz będzie spodziewać się źrebaka. Może spróbuj kilka razu użyć opcji "postaraj się o ...".
adrianah1
25.10.2011, 18:24
opcja "postaraj się o szczenięta" już się nie pojawia, bo suka od 24 dni simowych jest w ciąży :s Bocian niosący bobasa nadal jest, a szczenięta coś nie mogą przyjść na ten świat :s
Rozwiązywania takich problemów kodem nie polecam :P Gra bez kodów jest znacznie ciekawsza :)To nie jest kwestia ułatwiania sobie gry (co zresztą jest kwestią gustu i każdy może grać, jak chce), tylko w tym przypadku poprawiania bugów, których nie powinno być.
To nie jest kwestia ułatwiania sobie gry (co zresztą jest kwestią gustu i każdy może grać, jak chce), tylko w tym przypadku poprawiania bugów, których nie powinno być.
Zgadzam się, ale w chili kiedy to pisałam, nie było jeszcze pewności czy problem do którego się odnoszę jest bugiem czy nie.
Poza tym, z Twojej wypowiedzi wynika, że nie stosujesz kodu tylko w przypadku bugów:
adrianah1, wpisz po prostu kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym Shiftem kliknij na nastrójniku, żeby go usunąć. Powinno pomóc. Ja tak robię, gdy zwierzak ma pchły, a Simowie mają tylko kabinę prysznicową - przecież nie kupię wanny tylko po to, żeby wykąpać zwierzaka, skoro w rzeczywistości można kąpać pod prysznicem :P
Naturalnie każdy może grać jak chce. Wedle tych samych zasad ja mogę wyrazić swoją opinię na temat gry z kodami, a taką grę uważam za uboższą. Pozdrawiam i życzę radości z gry :)
Macie też takie coś, że w czasie jazdy rowerem rower jedzie normalnie tak jak trzeba, a sim jest w pozycji jakby siedział na tym rowerze ale jest obok niego i odwrócony plecami do boku rowera? :D bo u mnie tak jest z kazdym rowerem dlatego sprzedałem i zbieram na auto :P
U mnie, jak koń biega pomiędzy tymi... Tyczkami? do ćwiczenia biegów to najpierw biegnie dobrze, później skręca i biegnie przenikając przez płot, a później przez ścianę stajni, a na koniec ,,teleportuje" się kilka razy i biegnie normalnie.
WTF?
Hej. Jak mam nauczyć kota umiejętności łowiectwa?
Mam simkę i kota, oboje są przyjaciółmi, ona ma cechę :"lubi koty", on cechę "łowca", ale gdy klikam na niego, nie pojawia mi się opcja "ucz polowania" (czy podobna, jaka pojawia się w przypadku psa). Nie wiem czego mam jeszcze spróbować :)
monikaa, niech kotek bawi się z zabawkami: myszką lub kulką papieru (znajdziesz je w tym pudełku z zabawkami dla zwierzaków).
distractme
26.10.2011, 09:58
a ja nadal nie moge adoptowac jednorozca, ciagle pisze ze musze udowodnic ze jestem przyjacielem zwierzat.. zaprzyjaznilam sie z dzikimi konmi, koniem, psem i kotem sasiadow i moimi zwierzakami i dalej nic pomozecie?
anka, a ile masz zwierzaków w domu? Gdzieś czytałam, że trzeba mieć mieć 3 lub 4 zwierzęta sterowalne w rodzince, z którymi sim musi być najlepszymi przyjaciółmi.
distractme
26.10.2011, 10:17
w domu mam 1 psa, 1 kota i 3 konie, do tego (nie sterowalne) 2 papugi, kruka, kowalika, slowika, wiewiorke, szynszyle, weza, 2 zolwie i szczura. Jestem najlepszymi przyjaciollmi z 1 moim koniem kotem i psem. oprocz tego jestem tez najlepszymi przyjaciolmi z wlasnie jednorozcem
? za 10 000 punktów szczęścia życiowego :)
Albo w buydebug'u
vampiresoul
26.10.2011, 12:28
a ja nadal nie moge adoptowac jednorozca, ciagle pisze ze musze udowodnic ze jestem przyjacielem zwierzat.. zaprzyjaznilam sie z dzikimi konmi, koniem, psem i kotem sasiadow i moimi zwierzakami i dalej nic pomozecie?
spróbuj zaprzyjaźnić się z bezpańskimi zwierzętami, po jednym każdego gatunku: pies, koń, kot. może to zadziała. bynajmniej mnie to pomogło i udało mi się zaprosić jednorożca do rodziny. jeśli jednak żaden sposób opisywany przez nas nie jest skuteczny to może spróbuj z kodem testingcheatsenabled true i przytrzymywanym shiftem na jednorożcu, kliknąć "dodaj do aktywnej rodziny"? to na pewno zadziała.
Co daje magia jednorożca(błogosław,przeklnij) oprócz tych nastrojów(te takie małe kwadraciki z obrazkiem)?
Narutoman
26.10.2011, 13:09
Jednorożec morze jeszcze się teleportować, wznieść ogień i go ugasić. Jak na nim galopujesz to pojawia się taka jakby ''zorza'' a jak jest w dobrym nastoju, ma tęczę nad głową. :3
Narutoman, Nie zrozumiałeś/łaś mnie. Chodziło mi o to, czy błogosławienie, przeklniecie daje coś więcej niż nastroje.
Narutoman
26.10.2011, 13:16
łeś ;)
To raczej nic więcej nie daje oprócz lepszego/gorszego samopoczucia.
Remus Lupin
26.10.2011, 15:43
Hejka.
Piszę bo jestem posiadaczem simsów Zwierzaki i mam kilka pytań
1. Czy wam też napęd nie czyta żadnej płyty z simsami bo ja już próbowałem ze 100 razy i wreszcie ruszyła instalacja :( Zapewniam was,że inne płytki czyta
2. Co jest potrzebne do nabycia konia?
3. W jaki sposób wogóle nabyć zwierzaki.
4. Widziałem w filmiku jak pies goni złodzieja czy można jakoś go nauczyć.
5. Czy to prawda,że jak sim umiera to kosiasz przyjeżdża na czarnym rumaku?
6. Po czym poznać,że Kotka?suczka, Klacz jest w ciąży?
Na razie to tyle pytań.
Narutoman
26.10.2011, 15:50
2,3 - Zwierzaki można adoptować przez komórkę lub komputer, można przywłaszczyć sobie dzikiego konia, bezdomnego psa lub kota. Można też odkupić źrebiątko, szczeniaczka, kociątko od sąsiada.
5 - Nie, to nie jest prawda. Gdy koń umiera Mroczny na niego wsiada i razem jadą do ''portalu''.
Na resztę pytań nie znam odpowiedzi ponieważ nie nabyłem jeszcze zwierzaków.
Rosemarie
26.10.2011, 16:58
1. U mnie wszystko OK, za pierwszym razem ruszyła instalacja :)
2. Można stworzyć CAP'ie, adoptować przez telefon, adoptować od sąsiada albo przygarnąć dzikiego konia lub adoptować jednorożca.
3. Adopcja przez telefon, od sąsiadów, w CAP'ie lub przygarnąć bezdomne zwierzeta.
4. Nie wiem :( U mnie był już złodziej, ale mój pies tylko szczekał.
5. Jak napisał Narutoman :)
6. Wyświetli się informacja oraz w nastrojnikach pokaże się, że spodziewa się potomstwa
w domu mam 1 psa, 1 kota i 3 konie, do tego (nie sterowalne) 2 papugi, kruka, kowalika, slowika, wiewiorke, szynszyle, weza, 2 zolwie i szczura. Jestem najlepszymi przyjaciollmi z 1 moim koniem kotem i psem. oprocz tego jestem tez najlepszymi przyjaciolmi z wlasnie jednorozcem
To spróbuj jeszcze zostać najlepszymi przyjaciółmi z tymi pozostałymi konikami.
Remus Lupin
27.10.2011, 10:23
co się stanie jeśli
zostawię zwierzaki w domu
Przyjedzie opieka tak jak do niemowlaka?
vampiresoul
27.10.2011, 11:39
nie, możesz nimi grać normalnie albo same się sobą zajmą, jeśli masz włączoną wolną wolę dla zwierzaków.
justinea4
27.10.2011, 16:48
Mam pytanie dotyczące zwierzaków w TS3 po zmroku. Czy mogą normalnie mieszkać w wieżowcach?
anie_1981
27.10.2011, 17:06
Pies i kot na pewno, potrafią korzystać z windy. Ale koni to ja jakoś w BP nie widzę...
Czy te małe zwierzaczki, co można je złapać na trawie to są dobrze widoczne, czy trzeba przylizać kamerę tak, jak w przypadku robaków? I gdzie one w ogóle występują? Na parcelach publicznych czy np na parceli mojego sima też mogą się pojawić?
Spectrum
28.10.2011, 08:23
Searle - małe zwierzątka występują głównie poza parcelami i są w miarę dobrze widoczne tylko trzeba patrzec często na ziemie kiedy np jeździ się konno ;) Polecam Ci szukac małych zwierzątek w parkach poza miastem, ja na przykład znalazłem wiele zwierzątek na polanie nad rzeką i w takim kanionie który jest w górach nad miastem ;)
Małe stworzenia działają na takiej samej zasadzie co owady więc na parceli mieszkalnej można wstawic odpowiednie rozsiewacze ;)
W dziale "Wrażenia z gry" ktoś napisał, że można gotować karmę dla zwierząt.
Jak to zrobić, bo jak klikam na kuchenkę to nic takiego nie ma :(
Trzeba kliknąć na lodówkę, poza tym trzeba mieć przynajmniej 1 lub 2 stopnie umiejętności gotowania
Hefalump
28.10.2011, 15:27
Mam pytanie. Czy można mieć rodzinkę bez simów? Same zwierzaki
hellraiser
28.10.2011, 15:29
Tak, można tworzyć same zwierzaki, wyskoczy Ci poprostu komunikat o tym, że te zwierzaki trzeba dodać do jakiejś rodziny w mieście, aby nimi grać :)
Einarr, dzięki za wskazówki. dzięki temu udało mi się złapać żółwia.
Myślałam, że te zwierzątka będą gęściej występowały.
A jest w SV jakieś skupisko tych małych zwierzaków, gdzie można znaleźć ich parę rodzajów?
anie_1981
28.10.2011, 17:23
Mi się pojawiła jakaś papuga niedaleko willi Ćwirów (poza jakąkolwiek parcelą), ale sama też dodałam rozsiewacze w parkach, przy jeziorach. Ciekawe, czy pomocnik kolekcjonera pokazywałby zwierzaki...
No właśnie moi simowie próbują zdobyć ten Pomocnik Kolekcjonera, ale jeszcze trochę punktów im brakuje :)
A jak przenieść jedzenie dla zwierzaków z wyposażenia zrobione przez sima ? Nie mam przy tym żadnej opcji.
Tak Pomocnik Kolekcjonera pokazuje wszystkie zwierzaki (żółwie, ptaki, jaszczurki, węże, gryzonie).
mam kilka pytań mam zwierzaki ale jeszcze wszystkiego nie ogarnąłem więc :
Jak można przygarnąć zwierzę króre się zna do swojego domostwa ?
Jak można adoptowac zwierzaka w ośrodku adopcyjnym ?
Jak sie robi stadnine na swojej posesij ?
Jak zwierzę może załatwić randkę swojemu panu ?
i tyle :D
Moje pytania
1) Gdzie mogę znaleźć stóg siana ?
2) Jak zrobić stajnie ?
A jak załatwić koniem potrzebę pójścia do toalety? Czy jedynym wyjściem jest czeaknie aż zrobi sam z siebie, czy tak jak z simem można wybrać dowolny moment? Nigdzie takiej opcji jak dotąd nie znalazłam.
A jak załatwić koniem potrzebę pójścia do toalety? Czy jedynym wyjściem jest czeaknie aż zrobi sam z siebie, czy tak jak z simem można wybrać dowolny moment? Nigdzie takiej opcji jak dotąd nie znalazłam.
Kiedy ma już dość pełny pęcherz wystarczy nacisnąć na koniu, albo gdzieś na trawie (a nawet w jego zagrodzie), wtedy pojawi się opcja "siusiaj tutaj". Przecież nie będzie sikał gdy mu się nie chce :-)
Właśnie u mnie się na nic kliknąć nie da, nigdzie nie mogę znaleźć danej opcji.. zaraz zobaczę, bo denerwuje mnie to ;)
Poczekaj aż ten pasek 'pęcherz' będzie naprawdę niski, spróbuj wtedy...
justinea4
29.10.2011, 08:29
Moje pytania
1) Gdzie mogę znaleźć stóg siana ?
2) Jak zrobić stajnie ?
1.) wchodzisz w przedmioty dla zwierząt>> wybierasz zakładkę konie i tam szukasz
2.) tworzysz zwykły budynek z tymi największymi drzwiami, a w środku zamieszczasz gotowe boksy, które znajdziesz w zakładce konie (patrz pow.)
A jak przenieść jedzenie dla zwierzaków z wyposażenia zrobione przez sima ? Nie mam przy tym żadnej opcji.
Robiąc muesli dla konika, masz je w wyposażeniu, klikając na konia pojawia się opcja: karm produktami rolnymi i wyświetla Ci się schowek.
Aby pies jadł karmę przygotowaną dla niego klikasz w pustą miskę i masz opcje, oprócz napełnij miskę, to coś ala : napełnij miskę wybornim jedzeniem dla zwierząt czy jakoś takoś.
Mój Sim ma 10 poziom gotowania, a opcji z gotowaniem jedzenia dla zwierzaków, jak była tak nie ma. Początkowo ugotowałam kilka potraw, po czym zniknęła opcja. Ma ktoś pomysł, co się mogło stac?
Wiecie może jak pokazać jednorożcowi, że jest się przyjacielem wszystkich zwierząt? Bo inaczej nie chce dołączyć do mojej rodziny... :<
enusiaq dzięki!
Meraya, musisz mieć w rodzince trzy lub cztery zwierzaki, z którymi Twój sim jest najlepszymi przyjaciółmi.
simsowadama
29.10.2011, 15:21
A Ja ma pytanie czy można sprzedawać koty i psy?? Wiem, że można oddawać je do adopcji, ale czy można je sprzedawać tak jak konie??
Witam! Po zainstalowaniu TS3 Zwierzaki powróciłem do swojej pierwszej simowej rodziny, w której jest 7 Simów i podczas gry Simka Stella, gdy wybrała się do sklepu zoologicznego zauważyła przed Nim dzikiego konia. Nie ukrywam, iż dziki koń bardzo mi się spodobał, więc zacząłem interakcje - ciężko było zdobyć jego przyjaźń, a raczej jej, bo w kontaktach pisało Dziki koń - przyjaciółka. Tu się zaczynają schody... Po zaprzyjaźnieniu się z dziką klaczą pojawiła się opcja adopcji, ale wyświetliła się także informacja - masz za mało punktów jeździectwa. Jako, że nikt w rodzinie nie posiadał takowych umiejętności, kazałem Stelli korzystać z podręczników jeździectwa, gdyż przy dodaniu konia do rodziny i uczeniu się jeździectwa poprzez jazdę i ćwiczenia - brakłoby mi miejsca na dzikiego konia... Tak więc Stella uczyła się i uczyła... 5 poziom nie mogę adoptować dzikiej klaczy, 7 poziom nie mogę adoptować dzikiej klaczy - nie wiem sam ile potrzeba punktów jeździectwa, ale zaczynam się już niecierpliwić. Czy to jakiś błąd? Zaadoptował ktoś z Was dzikiego konia? Jak to wyglądało? Ile potrzeba pkt. jeździectwa? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. D_S :)
hellraiser
29.10.2011, 18:53
Dziurawiec_Skąpolistny - dopiero od 8 poziomu jeździectwa można adoptować dzikie konie. Sam nie adoptowałem, aczkolwiek pokazała mi się taka informacja, gdy moja Simka zdobyła ten poziom. Więc musisz jeszcze poćwiczyć ;)
Pokryłam moją dobrze wytrenowaną klacz (skoki i wyścigi) z ogierem (wytrenowanym dosyć dobrze w skokach) urodził się źrebak, który gdy dorósł miał umiejętność skakania na poziomie 6 i wyścigów na 4. Czy jest to jeden z bugów gry, czy może to jest w zwierzakach naturalne, że źrebięta odziedziczają umiejętności po rodzcicach?
Hefalump
30.10.2011, 06:23
Odziedziczają raczej, choć ja już nie wiem. Źrebaka nie trenowałem po
urodzeniu, obrazu go sprzedałem :D
Ponawiam pytanko. Czy ktoś już wie jak zrobić taką podłogę w schowku na siano?
http://img803.imageshack.us/img803/8373/screenshot2w.jpg
Ja mam takie pytanie, czy jeśli sprzedam konia to mogę go potem odzyskać, i czy na ten czas sprzedaży znika on z moich kontaktów?
Aha i jeszcze, czy można jakoś usunąć konikowi za pomocą pochwał cechę "niewyszkolony"? Bo żaden z rodziców takiej nie miał, ba! mieli nawet zwinny i szybki a tutaj taki biedaczek mi się urodził...
grzro
Robisz tak:
- nakładasz normalną podłogę, byle jaką, i tak nie ma to znaczenia
- stawiasz te niskie płotki (najniższe) w kratkę lub wg uznania. Możesz np. tak jak jest na zdjęciu, które zamiescileś:
- teraz wpisujesz moveobjects on i wstawiasz to sianko na to :D
- potem usuwasz podłogę. Tadam!
PomaranczowyKot
30.10.2011, 10:50
Przyznam szczerze, że zarejestrowałam się specjalnie żeby Was o coś zapytać...
Przejrzałam google, a także tematy forum i niestety nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie.
Otóż, mam pewien problem. W zasadzie nie jestem pewna, czy ktokolwiek uważa to za problem oprócz mnie, ale osobiście mnie to irytuje...
Tworzę psa, kota, konia - za każdym razem pragnę żeby był to rasowy zwierzak. Dlatego wybieram gotową rasę. No i właśnie, tu pojawia się problem, bo pupil jest teoretycznie rasowy, a po zatwierdzeniu staje się kundlem ;/ (Można to sprawdzić oddając go do adopcji i ponownie adoptując - tam wyświetla się `kundel` lub konkretna rasa, w przypadku moich zwierząt są ZAWSZE kundlami).
Wie ktoś może jak zapisywać zwierzaka żeby był rasowy? Czy po prostu się nie da i nikomu oprócz mnie to nie przeszkadza? Z góry dziękuję ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.