PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 2 3 [4]

Filleable
23.03.2012, 11:04
A dużo dni simowych już grasz? Te zwierzęta muszą się najpierw wygenerować.
A co do karmy. Sporo ludzi miało ten problem. Ogólnie rozchodzi się o to, że rodziny, które zostały stworzone przed instalacją Zwierzaków nie mają tej opcji, dopiero te, które są z okresu, kiedy dodatek już był. Nie wiem, może jakaś łatka to naprawiała, ja dawno w Zwierzaki nie grałam, ale też kilka razy miałam ten problem.

Łezka
23.03.2012, 11:07
Ja słyszałem, że nie chodzi o datę stworzenia rodziny, tylko o zapis gry czy przed instalacją. czy po. Mam rodzinę, która jest na zapisie z czerwca 2009 - tam nie mogę przyrządzać specjalnej karmy, ale nie przeszkadza mi to, lecz tworząc nową rodzinę chciałbym tą opcję wykorzystać. Gram już 4/5 dni simowych tą rodziną Ivanov. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. :)

Björk
23.03.2012, 12:29
Może to coś pomoże, ale można nauczyć się przygotowywać karmę dla zwierząt oglądając kanał kucharski w TV.

Przynajmniej moi simowie sprzed Zwierzaków w ten sposób się nauczyli.

Łezka
23.03.2012, 18:16
To znaczy, że od razu po oglądaniu tego kanału Sim się nauczy - czy losowo przepisy są wybierane? Nawet nie ma przepisu na karmę w księgarni. Co mam zrobić? Ma ktoś podobną sytuację? Proszę o pomoc. :)

ultraviolence
23.03.2012, 18:22
To znaczy, że od razu po oglądaniu tego kanału Sim się nauczy - czy losowo przepisy są wybierane? Nawet nie ma przepisu na karmę w księgarni. Co mam zrobić? Ma ktoś podobną sytuację? Proszę o pomoc. :)

Nie, nie od razu :) Po prostu często oglądaj program kulinarny. Czasem sim musi spędzić ładnych parę godzin przed telewizorem, aby w ogóle nauczyć się jakiegoś przepisu, nie wspominając już o specjalnej karmie dla zwierząt... Życzę szczęścia - będzie Ci potrzebne :D

Łezka
24.03.2012, 10:57
Dzięki, ale nie ma żadnego sposobu? Słyszałem, że w starych zapisach miast, które zostały "uruchomione" jeszcze przed dodatkiem - w pliku usuwało się backup lub jakoś tak - to miało odświeżyć zapis i zaktualizować nowe opcje. Proszę o pomoc, bo nie rozumiem, dlaczego mam oglądać Simem program kulinarny żeby nauczyć się przepisu, którego nie można kupić, a normalnie każdy Sim - nie mający nawet umiejętności kulinarnych, może przyrządzić wyborną karmę dla zwierząt. D_S

ultraviolence
24.03.2012, 18:19
Dzięki, ale nie ma żadnego sposobu? Słyszałem, że w starych zapisach miast, które zostały "uruchomione" jeszcze przed dodatkiem - w pliku usuwało się backup lub jakoś tak - to miało odświeżyć zapis i zaktualizować nowe opcje. Proszę o pomoc, bo nie rozumiem, dlaczego mam oglądać Simem program kulinarny żeby nauczyć się przepisu, którego nie można kupić, a normalnie każdy Sim - nie mający nawet umiejętności kulinarnych, może przyrządzić wyborną karmę dla zwierząt. D_S

Warto byłoby poszukać na MTS - skoro mają hacka, który umożliwia kupowanie owoców życia, ryb śmierci i innych produktów normalnie niedostępnych w sklepie spożywczym, może będą mieli i to? Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

SimsManiak00
09.04.2012, 20:19
takie pytanie dziwne...
ale czy simy moga uprawiac jogging razem ze zwierzetami? : D

Z czego to wiem to mogą chodzić na spacery, ale widziałem raz biegnącego sima z biegnącym za nim psem, więc chyba jest możliwe, ale nie jestem pewny.
EDIT: Mam grę od dawna, ale mam pytanie: Czy możliwe jest, żeby zwierzęta innej rasy (np. dalmatyńczyk i husky) mogły mieć ze sobą dzieci???

Séverine
13.04.2012, 15:41
EDIT: Mam grę od dawna, ale mam pytanie: Czy możliwe jest, żeby zwierzęta innej rasy (np. dalmatyńczyk i husky) mogły mieć ze sobą dzieci???

Tak tylko muszą się lubić.
To samo tyczy się koni i kotów.

zuzapets
14.04.2012, 19:24
Mam pytanko?
Ostatnio jak grałam w mojej ulubionej rodzince w the sims 3 to wpisałam kod
moveobjects on i dla jaj wstawiłam mojego konia do salonu:p i wtedy wszedł złodziej policjant i simowie przegrali z nim walkę i jak jakoś weszłam w tryb kupowania żeby przestawić konia na dwór to mi zniknęło wszystko czyli pasek potrzeb itd i moi 2 simowie Don i Nina też gdzieś zniknęli i co mogło to spowodować? co ja wpisuje ten kod w innej rodzince to on nie działa co mogę w tej sytuacji zrobić? proszę pomóżcie mi to moja ulubiona rodzina i nie chcę jej stracić

Chloé
14.04.2012, 19:39
Przywróć ostatni zapis gry - Wyjdź bez zapisu, wejdź w saves, wyrzuć zapis gry na którym grasz np. Miasto.sims3 i zmień nazwę plikowi zapasowemu Miasto.sims3.backup na Miasto.sims3. Następnie odpal na nowo grę. Niestety ten sposób zadziała tylko jeśli nie zapisałaś aktualnego stanu gry.

@down no tak pomyłka :P sposób zadziała jeśli zapisało się grę najwyżej raz.

Filleable
14.04.2012, 20:29
@Bindi, ale jeśli nie zapisała, to nie ma potrzeby odpalania z backupa. Wystarczy na nowo odpalić grę. :P Zuzapets, właśnie jeśli zapisałaś, to robisz sposób Bindi. Bo ten plik xxx.sims3.backup to poprzedni zapis gry.

zuzapets
15.04.2012, 08:14
ok dziękuję wam:)

tallje
22.04.2012, 16:01
dobra, wiem ze powinnam to wiedziec, ale..
nigdzie nie moge znalezc malych zwierzat, typi te slodkie ptaszki, weze itd.
gdzie i kiedy je zobacze?

zuzapets
22.04.2012, 19:14
omega małe zwierzęta węże ptaki jaszczurki itp możesz spotkać wszędzie o każdej porze dnia i nocy trzeba poprostu starannie szukać;)

Remus Lupin
23.04.2012, 14:39
Jest też inny sposób kup sobie za punkty życiowe pomocnik kolekcjonera i ustaw sobie na co chcesz.

suomii
24.04.2012, 09:29
Mam problem, moi simowie kiedy jadą do centrum jeździeckiego ( w sensie tam gdzie można trenować ) i próbują skakać to koń kręci głową i pojawia mu się dymek, że nie może przejść :|. I jedzie wtedy z drugiej strony, robi to samo i tak prze cały dzień. Problem zaczął się od instalacji 'Zostań gwiazdą'.

O, albo robi coś takiego. to znaczy skacze przez tą ostatnią odosobnioną przeszkodę.

http://imageshack.us/clip/my-videos/542/8d6.mp4/

tallje
24.04.2012, 10:40
o, pomocnik kolekcjonera wyszukuje tez zwierzeta? dzieki! :D

anie_1981
04.05.2012, 23:01
Mam dosyć dziwne pytanie. Do niedawna nie korzystałam w ogóle z gnomów, które mają zachęcać\odstraszać bezpańskie zwierzęta. Powód jest dosyć prosty, nie wiedziałam, że mogą też odstraszać. Dowiedziałam się zupełnym przypadkiem. Tak więc chciałam to u siebie przetestować. Nie mam nic do zwierząt, po prostu tak się składa, że jak pojawiają się na mojej parceli, to gra się mocno muli. No i... klapa. Do tej pory psy i koty były rzadkością... po zakupie gnomów i ustawieniu ich na odstraszanie, psy i koty są prawie codziennie... Jeśli chodzi o tego trzeciego gnoma, to nie mam w ogóle jeleni i szopów, ale za to konie mam dosyć często. Uwielbiam koniki, ale zamulają grę. Ustawiłam gnoma i kazałam mu odstraszać konie, na razie żaden nie przyszedł. No i mam trzy pytania:

1. Czy u Was odstraszanie zwierząt w ogóle działa?
2. Czy mogę mieć więcej niż jednego gnoma dla dzikich zwierząt? Chodzi mi o to, że chciałabym zapraszać jelenie i szopy, ale odstraszać konie, jednym gnomem nie da się tego zrobić.
3. Czy wiecie o istnieniu jakiegoś moda, który poprawia funkcjonalność tych gnomów?

redmoon
05.05.2012, 10:24
1. Tak
2. Tak
3. Ja nie
EDIT : Mam 2 pytanka
1.Jeśli oddam jednorożca do reprodukcji to źrebię będzie jednorożcem czy zwyczajnym koniem ?
2.Trochę nie na temat ale i tak napiszę : Czy jest jakiś sposób na zmianę płci jednorożna ( testingCheatsEnabled true nie działa )

anie_1981
05.05.2012, 11:16
Dzięki. No u mnie odstraszanie nie działa, przynajmniej nie na psy i koty. Co do koni, to miałam je rzadko, a gnomy wstawiłam niedawno, więc jeszcze nie potrafię stwierdzić czy to działa czy nie.

zuzapets
12.05.2012, 18:07
Ja ma jedno pytanko?
Czy the sims 3 zwierzaki na xbox 360 to w jakiej wersji otrzymam tego psa-pandę,kota skunksa i psa tygrysa? czy w zwykłej czy w limitowanej będą?

shezza
14.05.2012, 18:56
zwierzak zestarzal mi sie do takiego poziomu ze dzien temu powinien juz zdechnac. czemu dalej zyje?

Czyniąca_Hałas
14.05.2012, 19:11
Prawdopodobnie dlatego, że zwierzak był zawsze bardzo szczęśliwy, że karmiłeś go domową karmą i ogólnie niczego mu nie brakowało.

shezza
14.05.2012, 19:31
to co, teraz nie zamierza umrzec w ogole? :P

Anulaa89
14.05.2012, 20:24
To go traktuj trochę gorzej nie dawaj jeść tak często i nie baw się z nim to może zdechnie :P Zwierzęta nie umierają a zdychają. xD Umierają to ludzie ;)

amelle
18.05.2012, 13:16
nie chce mi sie przekopywac calego tematu :) jesli mam cztery szczeniaki i w ogole dzialaja mi juz kompletnie na nerwy, moge sama otworzyc sasiedzka adopcje? zeby ludzie mi przychodzili i je adoptowali, zamiast oddawac je po prostu do adopcji

lazuryt00
27.05.2012, 16:09
Ludzie, mam pytanie.
Czy pieniądze z reprodukcji ogiera i że sprzedaży koni idą w pulę pieniędzy do celu życiowego?
Bo mnie nalicza tylko z wygranych zawodów.. A bym miała ponad 20000 za sprzedaż koni...
To jak to działa ?

anie_1981
27.05.2012, 19:13
Ktoś miał tu problem z koniem, który nie chciał skakać przez przeszkody. Tak chyba jest od samego początku, niech zgadnę, grasz w Starlight Shores? W grze jest taki bug, że jeśli ustawiasz (albo gra sama ustawia przy tworzeniu nowego miasta) parcelę z przeszkodami, to tak właśnie jest. Nieważne czy przeniosło się tą parcelę z innego końca miasta, czy po prostu wzięło się ją ze schowka na parcele.

Rozwiązanie jest tylko jedno:
Wchodzisz na tą parcelę spod edycji miasta i ustawiasz przeszkody od nowa. Nie musisz ich kupować od nowa. Wystarczy, że je poprzestawiasz, tak by dały się postawić legalnie, bez kodu. Zauważysz też, że jeśli masz 3 przeszkody w jednym rzędzie i podniesiesz środkową, to już jej z powrotem nie odstawisz w to samo miejsce, bo one muszą być stawiane po kolei. To cały sekret :P

Horsez
28.05.2012, 07:29
u zwierzaków bardzo denerwują mnie kreski przy uszach i ogonie, wyglądają jak doczepiane, czy jest na to jakaś rada?

anie_1981
28.05.2012, 11:40
Szczerze to ja tam żadnych kresek nie zauważyłam... Fakt, mało gram psami, a kotami w ogóle, więc może się po prostu nie przyglądałam. Za to mnie denerwuje galop w pełni wyszkolonych koni i przyłażące na moją działkę bezpańskie i dzikie zwierzęta... Czy mam gnomy, czy nie, jest to samo. Szczerze, to z gnomami ustawionymi na odstraszanie jest nawet gorzej niż w ogóle bez gnomów, więc u mnie nie działają gnomy kompletnie.

Anulaa89
28.05.2012, 15:56
Ja też nie widzę kresek... Może masz słabą grafę, albo niską szczegółowość ustawioną? Renderowanie zaawansowane masz włączone? Nie wiem czy to coś da ale można sprawdzić ;)

Séverine
02.06.2012, 10:31
Szczerze to ja tam żadnych kresek nie zauważyłam... Fakt, mało gram psami, a kotami w ogóle, więc może się po prostu nie przyglądałam. Za to mnie denerwuje galop w pełni wyszkolonych koni i przyłażące na moją działkę bezpańskie i dzikie zwierzęta... Czy mam gnomy, czy nie, jest to samo. Szczerze, to z gnomami ustawionymi na odstraszanie jest nawet gorzej niż w ogóle bez gnomów, więc u mnie nie działają gnomy kompletnie.

Nie wiem czy tylko u mnie ale warto spróbować.
Najczęściej przychodzą do mnie bezdomne zwierzęta małych rozmiarów, koty, małe psy, czasem szopy. Kupiłam dużego psa i wybierałam opcję ,,Strzeż domu" czy jakoś tak. Jak się pojawiało jakieś zwierzę to albo uciekało albo mój pies zaczynał szczekać/biec za zwierzęciem i też uciekały.

anie_1981
02.06.2012, 11:05
Ja mam w zasadzie tylko zwierzaki klatkowo-akwariowe w domu ludzi którymi teraz gram. Jakoś tak psy wydają mi się zbyt absorbujące, kotów nie lubię, ale tam gdzie tylko się da mam konie. Bo konie to moje najukochańsze zwierzęta :P W domu Agnieszki Zadek nie ma jednak miejsca na konia, zwłaszcza, że ja od razu kupuję 2, bo konie są stadne :P

shezza
14.06.2012, 18:39
do-cholery. mowiac o koniach, troche chyba za dobrze swojego traktowalam i teraz, mimo ze juz sie powinien na tamten swiat wybierac, jakos mu sie nie spieszy. on tak w nieskonczonosc bedzie sobie egzystowal jako emeryt czy w koncu raczy zdechnac kiedys? wolalabym sie nie uciekac do zabijania go kodem.

ultraviolence
15.06.2012, 12:07
do-cholery. mowiac o koniach, troche chyba za dobrze swojego traktowalam i teraz, mimo ze juz sie powinien na tamten swiat wybierac, jakos mu sie nie spieszy. on tak w nieskonczonosc bedzie sobie egzystowal jako emeryt czy w koncu raczy zdechnac kiedys? wolalabym sie nie uciekac do zabijania go kodem.
Cierpliwości, kiedyś zejdzie na ten świat :) Z simami jest podobnie: miałam kiedyś emeryta, który (zgodnie z ustawieniami gry) powinien umrzeć mając 960 dni... Umarł dopiero 20 dni później. Wydaje mi się, że na długość życia (oprócz pasków, które ustawiamy sami) wpływa także nastrój i spełnienie pragnienia życiowego. Jeśli traktowałaś konia tak dobrze, jak piszesz, podejrzewam, że będziesz musiała się z nim "pomęczyć" jeszcze z kilkanaście simowych dni :D

tallje
15.06.2012, 12:12
hm, a idzie jakoś " wywołać" śmierć? mam taki sam problem z konikiem, nie żebym była sadystą jakimś, ale jest mi to potrzebne :P

ultraviolence
15.06.2012, 20:32
hm, a idzie jakoś " wywołać" śmierć? mam taki sam problem z konikiem, nie żebym była sadystą jakimś, ale jest mi to potrzebne :P

Zakładam, że z tym "problemem" poradzi sobie mod NRaas Master Controller. Dawno jednak nie grałam w trójkę, więc musiałabyś spytać kogoś, kto go używa i jest na bieżąco :D

tallje
16.06.2012, 13:56
okejka, dzięki violcia : D

sebi27
21.06.2012, 20:31
jak zwierzęta w grze mogą mieć małe ,raczej za pomocą czego ? XD

Spectrum
21.06.2012, 20:36
Na parceli musi być buda ( w przypadku kotów i psów), lub boks dla koni (w przypadku koni ofc xD). Zwierzaki muszą mieć ze sobą dobre relacje. Kiedy te dwa czynniki zostaną spełnione pojawi się opcja postaraj się o potomstwo, lub coś podobnego.

Ejak
28.06.2012, 19:27
Jakie kariery doszły w dodatku Zwierzaki, bo nie mogę, żadnej pracy z owego dodatku znaleźć ?

EDIT: Poza samozatrudnieniem koniarz

Chloé
29.06.2012, 10:29
No właśnie żadna nie doszła poza owym samozatrudnieniem.

zuzapets
06.07.2012, 21:31
mam pytanko?
Czy są jakieś kody lub mody na wielkość zwierząt? typu jakieś suwaki?
Wiem pytanie może być do nie tego działu ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego działu do tego pytania :P proszę o szybką odpowiedź :)

Spectrum
06.07.2012, 22:22
Kodów nie ma. Jeżeli chodzi o mody, to są suwaki (http://www.modthesims.info/download.php?t=479641). Na razie jednak jest ich mało, a nic innego nie udało mi się znaleźć.

zuzapets
07.07.2012, 08:22
ok dziękuję ci :)

Pink Panther
26.07.2012, 12:55
Mam takie pytanie - czy jeśli zainstaluję sobie "Zwierzaki", ale będę grał w Twinbrook, moje Simy będą mogły adoptować zwierzaka ze schroniska? Kiedyś zainstalowałem sobie ten dodatek i w Bridgeport w ogóle nie było zwierząt :/

Meggie
26.07.2012, 17:56
To widocznie musiał być błąd, ja nie mam problemów z adopcją zwierzaków w żadnym mieście o.O

Pink Panther
26.07.2012, 18:02
A jelenie itd. będą sobie spokojnie chodzić po ulicy? ;)

e: mam jeszcze jedną sprawę - w jaki sposób samica może zajść w ciąże? Mój pies robił kiedyś bara-bara z jakąś psinką (innego gatunku), ale szczeniaczków nigdy nie miałem :/

Kicaj
26.07.2012, 18:56
Raczej tak. Wszystko powinno pałętać Ci się tak samo jak w AP.
Klikasz na psiaka (albo budę?) "postaraj się o szczeniaki" czy coś takiego. Zwierzęta muszą się dobrze znać:)

Pink Panther
26.07.2012, 18:58
Okej, spoko, bardzo dziękuję ;)

Paka
03.08.2012, 12:13
jaki jest limit zwierzaków trzymanych w domu?
bo mam już 2 psy i nie moge sobie np. konia wziąć...

Chloé
03.08.2012, 13:02
Limit zwierzaków wynosi 6 sztuk ale widocznie masz za dużo Simów - maksymalnie w rodzinie może być 10 postaci razem ze zwierzętami.
Jeśli chcesz mieć 6 zwierząt to Simów może być maksymalnie 4.

zuzapets
03.08.2012, 20:31
Mam 2 pytania:
1)Gdzie się instaluje pose packi w the sims 3
2)Gdzie się instaluje suwaki na rozmiar zwierząt w the sims 3? bo u mnie nie ma folderu mods itp więc z tąd to pytanko :D

anie_1981
03.08.2012, 20:58
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50979

zuzapets
03.08.2012, 21:19
dziękuję anie :)

Orlita
16.08.2012, 20:17
Mam pytanie dotyczące edycji ogólnej miasta.
Mianowicie po wspisaniu Testigcheatsenabled true i buydebug on mam ten cały znak zapytania
są tam rozsiewacze roślin, nasion i ryb ale nigdzie nie mogę znaleść jakiś rozsiewaczy małych zwierząt (węże, jeże, wiewiórki), czy jest na to jakiś osobny kod ? czy są gdzieś indziej? szukałam już w zakłądce zwierzaki po prostu .. ale nic nie znalazłam ... chciałam np. stworzyć parcelę z wodospadem, i to poszło mi całkiem spoko ... i chcialam y tam były jakieś żółwie... a tu kicha ...

tallje
17.08.2012, 13:48
Wszystko wpisujesz dobrze, musisz tylko dobrze poszukać. Jak wejdziesz w "?", to są tam różne zakładki, i będzie coś w stylu "Rozsiewacze zwierząt". Później najeżdżasz na wszystkie, i szukasz tego który cię interesuje. Musisz po prostu poszukać ; )
A jeśli nadal nie ma, to ja już ci nie pomogę, bo nie wiem : D

Orlita
20.08.2012, 09:34
Dziękuję, ale niestety przeszukałam cały "?" i z rozsiewaczy dalej są tyle te co już wymieniałam, przejrzałam też wszystkie "różne" czy tam "pozostałe" i też nie znalazłam,
czy to możliwe w takim razie że mam jakiś błąd w grze skoro nie mam rozsiewaczy małych zwierząt podorze wpisanych kodach ?

Lubie
20.08.2012, 09:47
Ja te rozsiewacze mam w "?" , i to wszystkie. :O

anie_1981
20.08.2012, 15:22
Bo nie ma osobnej zakładki na rozsiewacze zwierzątek. One są dodane do zakładki z rybami bodajże.

Orlita
21.08.2012, 16:22
O matko!! tego się nie spdziewała, by szukać w rybach gryzoni ;p

ale faktycznie są ;p dziękuję :) umieściłam je już ... i teraz mam inny problem ...

Umieszczałam różnie małe ptaki duże, gryzonie, na wielu parcelach publicznych, praktycznie na każdej coś tam sobie dołożyłam by zobaczyć czy działa ... no i minął już simsowy tydzień... a te rozsiewacze ani rusz ... zapisałam grę na pewno ... sprawdzałam nawet czy rozsiewacze są jak znowu wchodzę na parcelę z poziomu budowy... no i są...

komuś jeszcze tak się działo, czy to przypadek i mam czekać po prostu ?

Chloé
21.08.2012, 18:27
U mnie zwierzęta z rozsiewaczy pojawiły się dopiero po restarcie gry.

Lubie
21.08.2012, 19:28
A u mnie się pojawiają po 4 dniach simowych ? Ha, ale może Bindi ma rację, bo ja często gęsto grę wyłączam. : )

Searle
19.11.2012, 16:05
Czy da się odzyskać odebrane przez opiekę zwierzaki?

Hallgerd
19.11.2012, 17:06
Kiedyś nie zauważyłam, że mój pies był samotny zbyt długo i przyjechała opieka. Oczywiście nie da się adoptować zwierzaka tą sama rodziną, bo przychodzi komunikat, że nie dbaliśmy o zwierzaka, czy coś w tym guście. Wyszłam więc do edycji miasta, weszłam do innej rodziny. Ta rodzina adoptowała zwierzaka (mój zabrany piesek pojawił się tam) Potem w edycji miasta przeniosłam pieska z powrotem do mojej rodziny. Chyba nawet kontakty miał zachowane.

Searle
24.11.2012, 08:19
Hallgerd - dziękuję za odpowiedź. Niemniej jest to trochę skomplikowane. A może ktoś za pomocą kodów tego dokonał?

EDIT: Niestety w ośrodku adopcyjnym nie ma już moich zwierzaczków. Czyżby ktoś ich adoptował? Szukam opcji w Nraasie jak ich dodać do rodziny, ale jakoś mi to nie idzie ;/

ametka
19.12.2012, 20:28
Mam pytanie, czy w trakcie gry można stworzyć psa czy kota, czy tylko istnieje możliwość adopcji 'gotowego' zwierzaka?

Hallgerd
19.12.2012, 20:40
W rodzinie, w której grasz nie stworzysz zwierzaka. Trzeba pokombinować. Wyjdź do edycji miasta, stwórz rodzinę, tam stwórz sobie zwierzaczka jakiego chcesz i bylejakiego sima (wydaje mi się, że zwierzaki podobnie jak dzieci nie mogą same tworzyć rodziny). Potem wprowadź ich swojej rodziny. Dalej w edycji miasta kliknij na swój dom, wybierz przycisk podziel rodzinę (czy jakoś podobnie on się nazywa) wyprowadź tego niepotrzebnego sima i skasuj.

ametka
19.12.2012, 20:43
A jak wprowadzić inną rodzinę do swojej? nie spowoduje to żadnego upływu czasu, czy innych niepożądanych efektów?

Kędziorek
19.12.2012, 20:46
Nic z tych rzeczy. Wprowadzasz rodzinę z okienka do wybranego domu, tak, jak na początku gry. Wyskoczy pytanie, czy chcesz połączyć rodziny, czy jakoś tak i już. Nie ma żadnych komplikacji więc luzik;)

ametka
19.12.2012, 22:09
A jak wywalę tego sima z rodziny (podziel rodzinę) on będzie widoczny na moim drzewie genologicznym?

Hallgerd
19.12.2012, 22:25
Nie, przecież nie będzie spokrewniony. Po wprowadzeniu wybierz podziel rodzinę i go wyprowadź. Pojawi się z lewej strony w schowku. Kliknij na niego a później na kosz. Nie będzie go ani w drzewie ani w kontaktach, jakby nigdy nie istniał.

ginsei
20.12.2012, 09:01
Chyba można stworzyć rodzinkę, gdzie są same zwierzaki, ale nie można tylko nią grać - trzeba ją wprowadzić tam, gdzie żyją Simy...
Przynajmniej ja kojarzę, że po instalacji Zwierzaków, w bibliotece była rodzinka składająca się tylko z dwóch piesków (opis był, że są bezdomne, spotkały się przypadkowo i związały ze sobą), chyba, że tylko EA potrafi takie cuda - w końcu u mnie jakoś gra się skończyła jak zmarła mi dorosła simka, mimo, że w rodzinie była też nastolatka, a taka rodzina (w sensie, że głową rodziny jest nastolatek, reszta jest młodsza) funkcjonuje w którymś z miast EA.

zuzapets
08.01.2013, 21:55
Mam pytanko?
Chciałam aby mój koń miał potomstwo ze swoją partnerką i chyba z 4 razy się starali o źrebię a klacz nie zaszła w ciążę i pytanko moje jest takie czy to błąd gry czy muszę jeszcze poczekać? proszę o pomoc :)

Dżej14
12.01.2013, 20:34
Poczekaj jeszcze trochę i spróbuj jeszcze raz. Jeśli się nie uda, to kup któremuś z koni nagrodę na to, żeby mogli mieć liczniejsze potomstwo. Nie pamiętam tylko jak ta nagroda się nazywała, ale na pewno ją znajdziesz ;)

zły chipsik wrogar
15.01.2013, 12:13
letki odkop ale ok.skąd będe wiedział że moja suczka jest w ciąży? 2 razy zrobila intereakcja ''postaraj sie o szczeniaki''

RaspberryXD
01.03.2013, 09:33
Czy jest możliwość, że jakiś tam sim siedzi na koniu, drugi jakiś tam sim będzie konia prowadził za pomocą interakcji "prowadź konia", (o ile będzie) to będzie również prowadził tego sima który siedzi na koniu? (zachciało mi się szkółki jeździeckiej :D)

anizali
12.03.2013, 09:11
letki odkop ale ok.skąd będe wiedział że moja suczka jest w ciąży? 2 razy zrobila intereakcja ''postaraj sie o szczeniaki''
Nastrójnik albo muzyczka chyba powinna być... :|

agnieszka130187
12.03.2013, 23:11
Mam pytanie odnośnie biszkoptowej piłki dla psa. Kupiłam ją ulokowałam, ale jak pies ma jej użyć pokazuje się niebieski dymek, taki jakby nie mógł wykonać polecenia. Miejsca jest dość, więc to nie o to chodzi. Dodam, że piłka jest w domu, bo Sim mieszka w wysokościowcu. Miał ktoś podobny problem?

turkusowa1357
16.03.2013, 13:50
Mam pytanie odnośnie biszkoptowej piłki dla psa. Kupiłam ją ulokowałam, ale jak pies ma jej użyć pokazuje się niebieski dymek, taki jakby nie mógł wykonać polecenia. Miejsca jest dość, więc to nie o to chodzi. Dodam, że piłka jest w domu, bo Sim mieszka w wysokościowcu. Miał ktoś podobny problem?
A ten pies jest dorosłym, czy szczeniakiem?

agnieszka130187
16.03.2013, 23:03
Pies jest dorosłym...

turkusowa1357
17.03.2013, 19:23
A może po prostu tą piłką można bawić się tylko na zewnątrz? :)

RaspberryXD
21.03.2013, 15:12
Wie ktoś jaka jest rasa konia na zdjęciu?

http://img843.imageshack.us/img843/4250/konplm.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/konplm.jpg/)

anizali
21.03.2013, 15:26
A to jest standardowa rasa w grze? :|

Remus Lupin
22.03.2013, 18:44
Jak zdobyć jednorożca?

Zaprzyjaźniłem się z dziki Koniami, a chcę mieć jednorożca?

Kędziorek
22.03.2013, 18:48
Jednorożec pojawia się w środku nocy najczęściej w okolicy zbiorników wodnych (głównie stawy) i znika o 5 rano. Najłatwiej go wypatrzyć na podglądzie mapy, gdzie powinna pojawić się mała zorza nad miejscem gdzie przebywa.

Remus Lupin
23.03.2013, 08:55
Znalazłem,zaprzyjaźniłem się, zaprzyjaźniłem się dzikimi końmi, a gdy chcę,żeby jednorożec dołączył do rodziny to mówi,żeby udowodnił coś.

anizali
23.03.2013, 13:06
Bo trzeba się zaprzyjaźnić przynajmiej z jednym psem, jednym kotem i jednym koniem :|
Same konie nie wystarczą...

Kędziorek
23.03.2013, 14:02
Znalazłem,zaprzyjaźniłem się, zaprzyjaźniłem się dzikimi końmi, a gdy chcę,żeby jednorożec dołączył do rodziny to mówi,żeby udowodnił coś.
Warto mieć cechę 'miłośnik zwierząt', to pomaga :)

anizali to z tym jednym koniem, kotem i psem to mit, u mnie nigdy tego jednorożec nie wymagał, po prostu trzeba było się zaprzyjaźnić z trzema zwierzętami, niekoniecznie różnej rasy, najlepiej niech to będzie przyjaźń 'na zawsze'.

Remus Lupin
23.03.2013, 14:20
Dobrze dzięki za pomoc.

turkusowa1357
07.04.2013, 18:31
Mam problem z adoptowaniem jednorożca. Nie mogę mieć trzech najlepszych przyjaciół na zawsze. Gdy jeden zwierzak jest najlepszym przyjacielem na zawsze, a drugi się nim staje to automatycznie ten pierwszy jest już tylko najlepszym przyjacielem. Wtedy jednorożec nie chce przyjąć mojej prośby. Czy miał ktoś podobny problem?

Muffshelbyna
17.04.2013, 15:17
Kiedyś RaspberryXD zadała pytanie na temat pewnej interakcji. Chodzi o to, czy gdy jeden z simów siedzi na koniu, to czy inny sim może tego konia prowadzić. Sprawdziłam i u mnie nie ma takiej opcji :| jest na to jakiś kod czy mod? Wiecie może?

RaspberryXD
17.04.2013, 18:43
muffinka Ja jestem uparta, i nie spocznę dopóki nie wykombinuje jak to zrobić :P
Czy jak koń ma rozwinięte umiejętności skakania i wyścigów na 10 poziom, to sim będzie się uczył szybciej jeździectwa?
E: Koń ma 10 poziom wyścigów. Przejażdżka galopem, biega tak, jakby gra była przyśpieszona. Denerwuje mnie to :((

ABC3003
13.07.2013, 09:25
Czy w zwierzakach granica ośmiu simów w jednym domu dotyczy też zwierzaków, tzn. może być tylko osiem łącznie simów i zwierzaków? Czy nie można np. mieć 6 simów i 8 zwierzaków?? :|

Poskacper
13.07.2013, 13:02
Z tego co wiem można mieć 8 simów i 8 zwierzaków.

Kędziorek
13.07.2013, 13:43
Nie ma takiej opcji, żeby łącznie ich było 16 w rodzinie :)

Z tego co ja się orientuję, to można mieć w rodzinie chyba najwyżej 6 zwierzaków. A razem z simami rodzina nie może mieć więcej niż 9 albo 10 członków. Bez zwierząt simów może być tylko 8.

ABC3003
13.07.2013, 14:32
Aha. Dzięki. :)

mila287
18.07.2013, 10:10
ja probowalam zaadoptowac kociaka i zmienic wyglad za pomoca casu z nrassa,ale teraz nrass nie dziala z dodatkiem wiec dupa :( a tez chcialam miec wlasnego kota,psa i konia...
Ponieważ trzeba wpisać kod testingcheatsenabled true i wtedy klikasz na kota psa lub konia trzymając jednocześnie shift i ctrl

Poskacper
18.07.2013, 10:29
mila287 wystarczy przytrzymać tylko shift ;)

cyniczna
26.08.2013, 08:38
Witajcie kochani. Mam pewien prboelm...

Otóż, nie działa mi kod testingcheatsenabled true/on (tak?). Wpisuję go, kilkam enter i wyskakuje mi informacja, że kod jest niewłasciwy (czy jakos tak).

Może napiszę dokłądnie: chciałabym dać na full potrzeby simce, czy ktoś byłby tak dobry i napisałby mi krok po kroku jak to zrobić?

Z góry bardzo dziękuję! : )

Björk
26.08.2013, 09:30
Witajcie kochani. Mam pewien prboelm...

Otóż, nie działa mi kod testingcheatsenabled true/on (tak?). Wpisuję go, kilkam enter i wyskakuje mi informacja, że kod jest niewłasciwy (czy jakos tak).

Może napiszę dokłądnie: chciałabym dać na full potrzeby simce, czy ktoś byłby tak dobry i napisałby mi krok po kroku jak to zrobić?

Z góry bardzo dziękuję! : )

Nie piszesz, czy masz jakieś dodatki, ani czy Twoja gra jest zaktualizowana.
Teoretycznie kod wygląda poprawnie, ale z tego co pamiętam w podstawowej wersji The Sims 3 instalowanej z płyty bez aktualizacji - nie działał.
U mnie działa true, ale podobnież zdarzały się osoby, które musiały wpisywać on.

cyniczna
26.08.2013, 17:00
Bjork, mam karierę, wymarzone podróże i własnie zwierzaki.
Gra powinna być aktualna, gry oczywiście oryginalne... ale za to gram bez płyty (zajerestrowałam się w EA - Origin i tam mam zapisane gry).

Próbowałam też wspisywać z dużymi literami i wszystko 'z małej'... i pupa - nie działa. : /

Björk
26.08.2013, 20:51
Mam jeszcze jeden gupi pomysł

A wpisz TestingCheat(BEZ S)Enabled true / on

cyniczna
28.08.2013, 08:09
Też nie działa. : /

Searle
28.08.2013, 15:58
Ja wpisuję testingCheatsEnabled true i mi działa. Czy taką kombinację też użyłaś?

cyniczna
29.08.2013, 08:07
Kochani, działa mi ten kod! : )
Nie wiem dlaczego wcześniej nie działał, ale zainstalowałam dodatek po zmroku i... zaczęło działać! : )

Tak czy owak - bardzo dziękuję za odpowiedzi! ; )

Mam jeszcze jedno pytanie... (chyba dział nie ten... chociaż w sumie też pasuje, bo zwiarzaków się tyczy : p )

Gram przez program Origin.
Zastanawiam się czy podać hasło do mojego konta koleżance, która także chciałaby grać w the sims.

W zwiazku z tym dwa (pewnie głupie) pytania:
1. Czy możemy grać jednoczesnie (ona u siebie na kompie, ja u siebie)? I czy wtedy gra nie będzie się zacinać itp.?
2. Czy jak koleżanka będzie grała - modyfikowała otoczenie, zapisywała grę, tworzyła nowe rodziny itp... to czy u mnie to wszystko będzie widać?

Z góry dziękuję za pomoc! : )

redmoon
29.08.2013, 08:46
1. Raczej nie
2. Nie, wasze gry będą zupełnie niezależne. Tak btw to rejstrowanie gier w Origin służy m.in. do tego, żeby móc grać na kilku komputerach ;)

KarolinaJ
01.09.2013, 22:34
Mam pytanko odnośnie "rozmnażania się" zwierzaków - celowo napisałam to w cudzysłowie bo kiedy sprawdzam drzewo genealogiczne danego zwierzaka np. pewnej kotki to ma ona PIĄTKĘ kociąt które nie są z nią spokrewnione mimo, że będąc w innej rodzinie wyskoczył komunikat w stylu "nasza kotka właśnie urodziła..." i że są kocięta do adopcji. Kocięta te nie mają matki, ojca czy rodzeństwa.

W tej rodzinie miałam trójkę Simów i dorosłą kotkę. Zostawiłam tę familię na jakiś czas a po pewnym czasie pojawiły się trzy kocięta... później jeszcze dwa. Teraz mam w tym domu jeden wielki uroczy chaos ;)

Byłam też u Kawalerów i zaadoptowali oni źrebaczka, później Fortunka podrosła, wyszłam z rodziny, zajrzałam do innej i znów komunikat, że "właśnie urodziła" i jest źrebak bez matki i ojca...

Powiedzcie proszę jak ustawić te opcje żeby zwierzaków nie przybywało w magiczny sposób podczas mojej nieobecności u tych rodzin? Kombinowałam w opcjach i powinno być ok ale ciągle zwierzaków przybywa i wyskakują te komunikaty o możliwości adopcji...

lazuryt00
13.09.2013, 20:33
Jejku jak mnie tu dawno nie było.. :D
Pytanie dotyczy parkurów dla koni. Wygrzebałam skądś filmik na youtube, że koń skacze wyznaczony mu parkur. Tylko, że parkur był:
a) niepołączony ze sobą w żaden sposób;
b) złożony z wielu przeszkód;
Zawsze chciałam coś takiego stworzyć, ale byłam pewna, że się nie da. :c

Olson
28.09.2013, 19:07
to ja mam takie pytanko - jak zapisać nową rasę?

Marcysia
21.12.2013, 09:29
Według mnie nie można,:( Ja zawsze zapisywałam wygląd i kształt śierści u zwierzaka;)

wykrzyknik
07.04.2014, 12:21
Czy są jamniki? Ale faktycznie jamniki podobne do jamników? :)

wiktor200100
16.11.2014, 20:08
Jak mieć wiecej niż 6 zwierząt w sims 3

Kasimka2002
22.11.2014, 19:23
Pobrałam mod,który ma odblokować elementy jednorożca w Sims 3 Zwierzaki.
Jest róg,bródka i ogon.
Jednak chciałam go usunąć,bo zauważyłam,że wszystkie jednorożce nie mają teraz rogów.
Nie było tego w folderze Mods,nawet pobrałam (chyba) to samo,żeby sprawdzić czy już mam.
Usunęłam kilka rzeczy,a zawartość folderu Mods schowałam na pulpicie w innym folderze.
Usunęłam cały folder The Sims 3-tylko save'y i zdjęcia skopiowałam na pulpit.
Gdy zaczęłam robić rodzinę,zauważyłam,że róg,bródka i ogon dalej tu są!
Serio,już nie wiem co mam robić,czy reinstalacja gry pomoże(albo przywracanie systemu)?
Mod to (chyba) http://modthesims.info/d/459984
albo ewentualnie ,,tail fixy". Chciałabym w sumie zachować tylko ogon,czy to możliwe(potrzebny mi do robienia zebr)?
POMOCY! :cry:
Zdjęcie tych obiektów w CAP:
https://imageshack.com/i/f03Bhpe5p
beata-Adoptuj i wpisz kod testingcheatsenabled true.
Kliknij z Shiftem i jest jakaś opcja z edycją. Jak to jest małe zwierzę (szczeniak,kociak,źrebię)to po edycji może się bugować...(będzie zdeformowany czasami).:look:
o sorki,nie zauważyłam,że ty już to wiesz :/

@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem

Diana
16.12.2014, 19:34
Hej. :) Chciałabym pobrać moda na suwaki z S-Club, mam wersję gry 1.62, a na stronie jest mod tylko do gry 1.57 a później to już 1.63 (są jeszcze oczywiście dużo starsze, ale tego nie biorę pod uwagę). Spróbowałam uruchomić grę z modem 1.57, ale wyświetlał się komunikat o nieoficjalnych modyfikacjach. Trochę się zdziwiłam, bo z wersjami HQ moda jest podobna sytuacja i 1.57 działa idealnie. Nie próbowałam uruchamiać gry ze slider modem po tym komunikacie.
Chodzi teraz o to, że chciałabym zaktualizować grę do wersji 1.63, bo do tej najnowszej nie ma slider moda od S-Club (niby jest ten alternatywny mod na MTS, ale nie chcę go pobierać bo dodaje kilka niepotrzebnych mi opcji). Znalazłam już na internecie łatkę do pobrania i zainstalowania ręcznie. Teraz pytanie - jak się za to zabrać? Powinnam odinstalować wszystkie nieoficjalne dodatki przed takim aktualizowaniem gry? Może coś jeszcze? Nigdy nie aktualizowałam simsów, a na polskiej simspedii piszą jeszcze żeby resetować miasto Master Controllerem czy coś. O.o

Hebe
17.12.2014, 15:24
Ogólnie podczas aktualizacji powinno się tymczasowo pozbyć modyfikacji:
1. Jeśli chodzi o pliki packages sprawa jest prosta, na czas aktualizacji przenosi się folder Mods w inne miejsce, np. na pulpit.
2. Podobnie jest w przypadku sims3pack, w dokumenty>EA>TS3 trzeba znaleźć folder o nazwie DCCache, jego zawartość (pliki rozpoczynające się na dcdb) na czas aktualizacji przenieść w inne miejsce.
Po aktualizacji można je przenieść na poprzednie miejsce.

Co do resetu miasta, to nigdy o czymś takim nie słyszałam i nie wydaje mi się to konieczne, ale kto wie? W każdym razie nigdy tego nie robiłam i potem nie miałam z grą kłopotów.

Co do slider hacka z MTS, to można zainstalować tylko te opcje, które się chce, tzn. w twoim przypadku można pobrać wersję basics i wrzucić tylko plik o nazwie "[...]corebasics67" i "[...]TuningSlidersX[2, 3 albo 4]" do gry. W ten sposób będziesz miała tylko slider hacka bez dodatkowych modyfikacji.

Diana
17.12.2014, 19:28
Dzięki za odpowiedź. :) Faktycznie z tym modem z MTS jest jak piszesz, wcześniej myślałam, że to dzieli się na basic i full a wszystkie dodatkowe opcje z basic są obowiązkowe. Wersja 1.57 tego moda też nie działa z moją grą, jutro będę więc aktualizować, może nawet do najnowszej wersji a nie do tego 1.63.

dbb1
02.02.2015, 20:37
Da się gać multiplayer, słyszałem, że jest jakiś mod :)

Hebe
02.02.2015, 21:08
Nie, nie ma takiego modu.

x3Kitty
30.08.2015, 23:25
Czy w The Sims 3 zwierzaki można tak jak w The Sims 2 zwierzaki sprzedawać psy/koty/konie czy tylko oddawać do schroniska?

Nina14!
31.08.2015, 06:57
W trójce można sprzedawać tylko konie(w ośrodku jeździeckim)i małą zwierzynę (przez ekwipunek).Koty i psy możesz tylko oddać do schroniska :)

x3Kitty
08.02.2016, 15:40
Czy można komuś oddać zwierzę?

Łezka
28.07.2016, 16:27
<wiem, data, lecz temat nadal aktualny>
x3Kitty, nie da się... :/ Sprawdzałem to u siebie, ponieważ znajduję się w takiej sytuacji, że sąsiad mojego Sima ma śliczne, maleńkie kocię, które chętnie przygarnąłbym. No, ale to nie jest sąsiedzka adopcja, więc się nie da. Brak opcji na zasadzie przekaż, sprzedaj, oddaj, itd. : (
Ostatecznie żeby mieć tego kota, musiałem sąsiada o to, by się wprowadził wspólnie z kotem, który został już ze mną, a sąsiad został kulturalnie wyrzucony na bruk. :P Szkoda, że nie ma takiej opcji, jak w The Sims 2 - właśnie względem powierzenia zwierzaka drugiemu Simowi.