Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia

Strony : 1 2 3 4 5 [6]

Fallen
06.08.2013, 21:05
Chrupek niewinny? Nie mogę w to uwierzyć. A więc kto należy do Wraith? Włączyłam laptopa i napisałam do Restless:
Ladron i Diana wydają się podejrzane. Nigdy nie widziałam Luflee, a głosowała na mnie, więc musi mieć powody. Jeśli jutro zginę, zapisz ją na pierwszym miejscu na liście podejrzanych. Co myślisz o Lubie i Apocalypsie? A może masz swoje własne propozycje?

Libby
06.08.2013, 21:07
Roia z Apocalypsą postanowiły porozmawiać z Everlastingiem, jednak nie zastały go w jego kwaterze. Były trochę zaniepokojone, ale po chwili przypomniały sobie, że mógł być na sali ćwiczeń, gdzie czasem o tej porze zdarzało mu się ćwiczyć. Roia nawet stwierdziła, że mogłaby z nim potrenować. W końcu dotarły do odpowiednich drzwi, które po chwili rozsunęły się przed nimi. Nie tego się spodziewały. Everlastinga nie było w środku. Za to zastały straszny widok. Pod sufitem nieopodal worka treningowego wisiała Ladron.

Dziś z rąk mafii ginie Ladron.

Pozostali przy życiu:

1. Morgana -
2. Roia -
3. Nostradamus -
4. Charionette -
5. Fallen -
6. motyka -
7. Apocalypsa -
8. Diana -
9. Luflee –
10. Lubie -
11. Restless -
12. Everlasting. -

UWAGA! Olać fabułę! Skupcie się na analizie głosowań! Każdy podaje swoje typy i powody. Myślcie i debatujcie! Zróbcie burzę mózgów!
Macie ostatnią szansę! Jeśli jutro znów spudłujecie, mafia będzie mogła przegłosować śmierć niewinnego w głosowaniu miasta pojutrze i zabawa się skończy...

Cytryśnia
06.08.2013, 21:16
dlaczego... zabili....ladrón?! jaki to ma sens, w sumie z nikim się nie zżyła.... Nic nie robiła.... cóż.. najwidoczniej ie mają już kogo zabijać.... według mnie w mafii są
1.Restless - trzyma z Lubiem.
2. Lubie - trzyma z Restless
3. everplasting - na poczatku się udzelał. mieskał z meryam, która zaraz po tym została zabita i w ogóle taki dziwny typ
4. Fallen - cicha woda.
5. Nostradamus?

poza tym, libbi, czemu ostatnio ja jestem przy wszystkich zabójstwach? :P

Morgana
06.08.2013, 21:20
to, ze zginela ladron oddala mnie od podejrzen tez luflee... obie sie nie odzywaly.
teraz to juz sie pogubilam. moze to nostradamus? lubie? typuje w ciemno, bo nie mam punktu zaczepienia, poki co.

redmoon
06.08.2013, 21:36
Ladrón według mn nie była mafiosem. Ostatnio przeanalizowałem głosowania - czy to przypadek, że Lubie i Restless ZAWSZE głosowali na niewinnych (jednak w ostatnim głosowaniu nie możemy tego ptwierdzić). Oni mogą maczać w tym palce...

LISTA PODEJRZANYCH (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1743586&postcount=1250)

Libby
06.08.2013, 22:00
Myśleć, myśleć! Niech mafiosom zrobi się gorąco :D! Niech poczują na sobie oddech śmierci :D!

@ roia: w opisach śmierci używam przypadkowych nicków, wybacz xD

Lubie
06.08.2013, 22:06
Libby, ale to wszystko jest takie ... Ciemne. Nic nie widac. NIC.

Ide szperac w glosowaniach, moze one cos powiedza...

1.Restless - trzyma z Lubiem.
2. Lubie - trzyma z Restless
HAHA, bo to naprawde wystarczajacy powod. <33

czy to przypadek, że Lubie i Restless ZAWSZE głosowali na niewinnych (jednak w ostatnim głosowaniu nie możemy tego ptwierdzić)

Zauwaz, ze jak kazdy. <3 No praktycznie, bo o niektorych nie wiemy... Na przyklad o tobie, czy jestes z mafi, czy nie. Dowiedziales sie wszystkiego o chrupku i cheri, poleciales do nas, by nas wyniuchac i poznac nasze typy. Cos za czesto zmieniasz sojusznikow...

Charionette
06.08.2013, 22:10
Czuję, że powinnam węszyć, szukać, próbować odnaleźć odpowiedź, ale nie potrafię, nie chcę...Nie dziś. Na ten moment wszyscy są dla mnie podejrzani, żyję wśród zabójców i mam tego świadomość. Nie ufam już nikomu! Kto stoi za śmiercią wszystkich? Nos, Lubie, Roia, motyka, Everlasting, Diana, Morgana, Fallen, Restless, Luflee czy Apocalypsa? To może być każdy, nie mam dowodów na żadnego z nich, muszę szukać.

redmoon
06.08.2013, 22:45
@Lubie - ah, no tak. Ja i ta moja spoztrzegawczość XD

.............

W takim wypadku Lubie i Restless są niewinni. Powinienem poszukać tych, którzy chcą wyeliminować groźnych mieszkańców.

Motyka jest mafiosem ! Niby czemu głosuje na tych, którzy byli zagrożenie, dla mafii ? Zresztą Diana może z nim potajemnie współpracować.

Lubie
06.08.2013, 22:58
Em, dziwnym trafem natrafilem na trop.
motyka (glosowania) MPS, MPS, MPS, Meona, Maqryll, MPS
Diana (glosowania) MPS KMK MPS kubuss Don FreSh
Restless (glosowania) MPS MPS Ladron kendziorek kubuss (:C)
Everplastik (glosowania) Kubuss MPS (no nie licze glosowan na siebie)

Caly czas te same imiona, imiona trupow.

Charionette wedlog mnie jest calkowicie niewinna, tak samo jak ... jak ona. (o i jeszcze Apo) Zanstanawiam sie jeszcze nad Nosem,Roia, Morgana i fallen. Luffle tez jest podejrzana.

Nie wiem kompletnie, ktora gropa jest bardziej podejzana (motyka, diana, restless, everplastik) czy (nos roia morgana fallen i luffle)

CO ROBIC CHARIONETTE, CO ROBIC?

@Nos, nie wiem, czy mam CI wierzyc/ufac (niepotrzebne skreslic) , ale spostrzezenie dobre. Glosowal na MPS, Maqrylla i Meone. Hmm, oni to zimne trupy, a motyka to mafia. HAHA, tak. jestem pewien.

Diana
07.08.2013, 07:56
MPS nie żyje. Okazał się niewinny, ale jest jedyną osobą spoza mafii, której nie żałuję. Naprawdę się uspokoiłam, kiedy dowiedziałam się o wszystkim.
A kogo dziś typować? Hm... Najbardziej podejrzana jast Morgana i Luflee. Jednak oddam dziś swój głos na tą drugą. Morgana wydaje się całkiem w porządku.

Rainbow
07.08.2013, 08:21
właśnie, zgadzam sie z Lubie co do typów. zobaczycie, ze któres z tej 4 [motyka, Diana, Restless, Everlasting) sa z mafii. ustalmy na kogo dzis glosujemy i zobaczycie ze trafimy w mafioza ;p

redmoon
07.08.2013, 08:55
No nie wiem, to może Everplastik ? Na niego głosujemy ?

Cytryśnia
07.08.2013, 09:56
Ja również byłabym za everplastikiem. MI wydaje się najbardziej podejrzany. Chociaż ostatnio nie głosuje.

Morgana
07.08.2013, 10:02
nie wiem juz co myslec. moze rzeczywiscie glosowac na luflee? everlasting nie glosuje teraz, wiec jakos nie widzi mi sie w roli mafiosa( no chyba ze to taka 'zmyla' :d) ALE jesli to nie ona, to wtedy przegrywamy, wiec trzeba sie naprawde zastanowic.

redmoon
07.08.2013, 10:58
@Morgana - w sumie racja. Może jakiś pewnik ? Np : motyka lub Rzestless. Ja był bym za Restless.

EDIT : Everplastik to mafioso. Przez dwa ostatnie głosowania nie głosował. Normalnie już nie powinien być w grze. A Libby nie wyrzuciłaby mafiosa...

Libby
07.08.2013, 11:24
Prosiłabym o niesugerowanie się tym, czy kogoś wywaliłam, czy nie. Uśmierciłam tylko tych, którzy wcale nie głosowali lub zagłosowali tylko raz. Na tym etapie gry nie wywalam po prostu...

Morgana
07.08.2013, 11:27
to w sumie tez nie wiadomo czy to 'pewniaki'. o restless nie myslalam, motyka w sumie juz bardziej... choc raczej sie jednak wstrzymam z glosowaniem na niego. mimo ze jest podejrzany, to jakos tak nie wiem z drugiej strony. choc tak jak teraz sie zastanawiam, to calkiem mozliwe, ze to on...

moze nie wywalila go, bo wczesniej jednak glosowal? albo tak jak mowisz - jest mafiosem.

Everlasting
07.08.2013, 12:08
Everplastik? Czym sobie zasłużyłem na takie przezwisko? :(
Ja podejrzewam Lubie, nikogo więcej ;p

redmoon
07.08.2013, 12:11
@everplastik - zasłużyłeś sobie słabą pamięcią roi XD

[I]-Wiecie... Tak się przyglądam głosowaniom i.... Czy zauważyliscie, że nostradamus i everplastik (ten na końcu listy, nie pamietam nicka)

Charionette
07.08.2013, 12:54
Dla mnie wciąż podejrzany jest Everlasting i to na niego oddam swój głos. Nie ufam mu.

Morgana
07.08.2013, 12:56
no to jak tak mowicie, to ja chyba tez bede glosowac na everlasting'a. choc nie wiem, zobacze jeszcze i zastanowie sie nad nim, a motyka i restless. albo kogos jeszcze innego poobserwuje.

motyka
07.08.2013, 14:42
MPS nie był w mafii? przecież wszystko na to wskazywało, nie wiem, co powiedzieć. dalej jest wśród nas pięcioro mafiozów, jak dzisiaj nie znajdziemy jednego, to mamy naprawdę marne szanse, a w zasadzie żadnych... będzie 5 do 5, z czego co najmniej jedna uczciwa osoba codziennie odpada, wszystko zależy od dzisiejszego głosowania.
zastanawiam się nad Everlastingiem, Lubie albo Dianą, ciężko... Everlasting i Lubie się udzielają, ale nie głosują, co daje wiele do myślenia.
edit. aha, co do zarzutów wobec mnie - głosowałem według własnych przemyśleń, nie trafiłem, bo tutaj ciężko trafić dobrze, co już nieraz udowodniliśmy. biorąc pod uwagę powody, które wymieniliście, to każdy może być mafiozem - ile osób głosowało na kubussia, MPS?
edit2. @Lubie - przejrzałem Twoje głosy (szkoda, że jest ich tak mało), głosowałeś na praktycznie te same osoby, co ja (poza jedną), więc argumenty przedstawiłeś dość słabe...

Lubie
07.08.2013, 15:03
@motyka, wiem, ze razem glosowalismy, tak jak by, ale raczej sam siebie w moich podejzeniach nie bede zatrzymywal, a nie glosowalem, bo jak jechalem do miasta kolo 17 to wracalem o 21. :c

Everplatsik ... Ale c bedzie, jak on nie jest z mafii ? Jezeli jest, i nie bedzie glosowal, mamy jeden glos do przodu, mimo, zemieszkancy-mafia bedzie 5-5 (glosow 5-4) ale lepiej nie ryzykowac ...

redmoon
07.08.2013, 15:05
Musimy głosować jednogłośnie (ale mi wyszło, iksde). Inaczej nikogo nie wyeliminujemy. Zagłosujmy na Everlastinga. Jeśli ktoś się nie zgadza, proszę napisać posta. Jak co najmniej 3 osoby zaprotestują to pomyślimy nad kimś "pewniejszym". W poście napiszcie na kogo wolelibyście zagłosować.

sorry, że piszę jak jakiś dyktator, ale inaczej tej sprawy nie załatwimy

Morgana
07.08.2013, 15:07
lubie, zawsze mozemy spudlowac. ale ja osobiscie predzej podejrzewam tego calego everlastinga, niz np. restless. chociaz to sa moje subiektywne odczucia i nie zdziwie sie, jesli okaze sie ze nie mam jednak racji. tak jak powiedzialam, juz nie wiem sama na kogo glosowac, sugeruje sie waszymi opiniami.

Lubie
07.08.2013, 15:09
Ja mysle, ze to nie jest strzal w dziesiatke, ale mozna zawsze sprobowac ...

(to jest tak ciezkie, jak dowiedzenie sie kto jest "A" w Slodkich Klamstewkach po pierwszym sezonie... ach te poruwnanie)

motyka
07.08.2013, 15:09
Lubie, w takim razie nie możesz wytaczać takich argumentów, bo to się staje bezsensowne. rozwinę swoją myśl co do braku głosowania - głosować można równie dobrze wcześniej, nikt nie mówił, że musi być równo o 20. moim zdaniem obaj nie głosowaliście KILKA RAZY dlatego, by nikt nie przedstawiał przeciw Wam argumentów, którymi teraz się posługujesz - "nie głosowałem, więc mniejsze szanse, że padną na mnie oskarżenia". nie podoba mi się to i zagłosuję dzisiaj na któregoś z Was.

Lubie
07.08.2013, 15:12
Co do glosowania wczesniej, chcialem ... ale zapominalem, i nie glosowalem 2 razy, a everplastik wiecej. :c

Ja dzisiaj glosuje na niego, tak jak to powiedzial Nos ...

Kto sie nie zgadza, to wazne.

redmoon
07.08.2013, 15:13
@motyka - to już twój interes. Co najmniej 5 osób musi zagłosować jednakowo, żeby kogokolwiek wyeliminować. Kilka głosów możemy stracić, więc róbta co chceta.

Lubie
07.08.2013, 15:15
Nos, tu juz nie chodzi o to, ile glosow mozemy stracic. Kto chce zaglosowac na kogos innego, niz Everplastik.?
(boze gdybym mogl, zrobilbym ankiete ...)

Morgana
07.08.2013, 15:31
lubie, no ja glosowalam juz. zaraz wychodze i nie wroce przed 20, wiec jesli zdecydujecie kogo innego macie glos w plecy. tez nie wiem, czy everlasting to rzeczywiscie jest taki pewny wybor, no ale zobaczymy.

Cytryśnia
07.08.2013, 15:40
dobra... pokusiłam się na analize (sorry, że nie uwzględniłam siebie, ale zapomniałam O.o)

1. Morgana – Diana Diana kubuss MPS Kenny Ladrón
2. Nostradamus – Ladron Apocalypsa kubuss kubuss MPS MPS
3. Charionette – Lubie Nostradamus KennyMcKormic Kenny Everplastik
4. Fallen – Cyntia Diana Cyntia MPS Ladrón
5. motyka – Meona Maqryll MPS MPS MPS MPS
6. Apocalypsa – MPS Diana kubuss Diana Diana
7. Diana – kubuss Don FresH MPS Kenny MPS
8. . Luflee – kubuss Meona Fresk Don Kenny Fallen
9. Lubie – Maqryll Maqryll Ladrón MPS autogłos
10. Restless – kędziorek kubuss Ladrón MPS MPS
11. . Everlasting. – MPS autogłos kubuss autogłos autogłos

no i teraz już nie do konca jestem pewna, czy everplastik jest w mafii, głosował 2 razy i niewiele o nim wiemy. Za to np. Fallen w 3 głosowaniu głosowała na Cytnie, która w ogóle się nie udizelała. Nostradamus idzie jakimś takim utartym szlakiem tak jakby.... moze nie chce się wyróżniać? Morgany już raczej nie podejrzewam, za posta wyżej. motyka uparcie chciał wyeliminować MPS co jest trochę dziwne, ale może z drugiej strony był przekonany, że mps jest w mafii. Apocalypsa.... Może jest pradawnym, dlatego uparcie głosuje na Dianę? Diana z kolei głosuje na tych, którzy nie sa w mafii.... Hmm....Lubie i restless... Nie wiem co o nich sądzić. Tak samo luflee

a co wy sądzicie?

redmoon
07.08.2013, 15:44
@roia - no nie wiem, nie chcę stracić głosu Morgany. Nie mogłabyś zagłosować na Everplastika ? To przecież tylko gra (a ewentualna wygrana to tylko miły dodatek).

PS : większość głosowała na niewinnych

Cytryśnia
07.08.2013, 15:45
a czy ja mówię, że nie mogłabym?? ja tylko przedstawiłam głębszą analizę głosowań

redmoon
07.08.2013, 15:48
Tak, wiem. Nie możemy być niczego pewni. Pewnie nie czytałaś wyedytowanej edycji mojego poprzedniego posta, więc napiszę : "większość głosowała na niewinnych". Przecież inaczej w głosowaniach nie ginęliby niewinni.

Cytryśnia
07.08.2013, 15:51
większosc ot nie wszyscy. W końcu jest aż 5 mafiosów

Lubie
07.08.2013, 15:51
Bozeto jest tak pogmatwane... Jak by ktos nie mogl teraz przyjsc i powiedziec, jestem w mafii, ja zabijalem. TYLE BY TO ULATWILO...

redmoon
07.08.2013, 15:53
Uhm. Sprawę głosowania pozostawiam tobie. Napisz, co zdecydowałaś.
@lubie - trochę żle przeczytałem i na początku pomyślałem, że przyznałeś sie do zabijania O_o

Cytryśnia
07.08.2013, 15:55
no... skoro morgana zagłosowała na plastika... to już trochę nie ma sensu głosowac na kogoś innego, bo... przegramy

redmoon
07.08.2013, 15:56
Dzięki za głos. Naprawdę, każdy się liczy.

Lubie
07.08.2013, 16:02
Ale czy jest ktos, kto nie chce zaglosowac na Everplastika, NIE CHCE I NIE ZAGLOSUJE CHOCBY NIE WIEM CO ?

Rainbow
07.08.2013, 16:05
poczekajcie. moze to głupie, ale zauważcie: ten kto się najbardziej angażuje w zabicie mafii przynajmniej dla mnie wydaje sie byc niewinny. po głosowaniach do niczego nie dojdziemy chyba, bo kazdy glosowal na podejrzanego i nic z tego nie wyszło. Lubie, roia, Nostradamus, Morgana, ja(?, przynajmniej caly czas mam rozkmine :P ), moze ktos mi umknął. a moze to przykrywka niektórych? zauwazylam tez, ze potencjalni mafiozi (czyli ta 4 ktora podejrzewamy) próbuje odwrócić uwagę od mafii i nakierowuje nas na inne osoby. przynajmniej ja tak mysle :d
edit: ja moge zaglosować na Everlastinga... tylko ofc boje sie ze bedzie pudło. ale skoro juz Morgana zaglosowala to chyba nie mamy wyjscia

redmoon
07.08.2013, 16:12
@Apo - no właśnie, jakby współpracowali. Ale w tym temacie się nie kontaktowali. A w sprawie mafii nie wolno się kontaktować poza tym tematem. Więc to mnie tylko utwierdza w podejrzeniach.

Edit : thx za głos. Potrzebna nam jeszcze tylko jedna osoba. Kto chce głosować na Everlastinga ?

Lubie
07.08.2013, 16:13
Apo ma racje, na poczatku myslalem, ze jesli chrupek byl mafiozem, mafiozem jest roia i Cherri, bo chcialy odwrocic uwage od niego Kennym... Ale ze nie jest :c

CZEKAJCIE, one wiedzialy, ze Kenny jest niewinny i probowaly nas na niego nakierowac. Ponaddo tez maczaly paluszki w smierci Chrupka (do ktorej w wielkiej mierze ja doprowadzilem, nie ukrywajac)

@Nos, ale mafia moze sie kontaktowac poza tematem. :cc

redmoon
07.08.2013, 16:18
Czyli nie everplastik, tylko roia i Cherrie ? Pogubiłem się.

@lubie - wiem, że może i o to mi chodzi

Lubie
07.08.2013, 16:21
Nie wieeem :c sam tez sie pogubilem :c Everplastik, otempomyslimy. :c

redmoon
07.08.2013, 16:23
Jestem za. Ko jeszcze jest za Everplastikiem ? Potrzebna nam jescze jedna osoba, która nam zaufa i zagłosuje na niego !

Charionette
07.08.2013, 16:25
Ja głosuję na Everplastika :)

redmoon
07.08.2013, 16:27
Dziękuję ! Wreszcie uda nam się go wyeliminować ! Hahahahahaa !!!!!!!!! <złowieszczy śmiech>

Fallen
07.08.2013, 16:58
Ja również głosuję na Everplastika, jak wszyscy to wszyscy.

Everlasting
07.08.2013, 18:27
Proszę, nie mówcie na mnie Everplastik :((
Everlasting słyszał o plotkach, pogłoskach. Słyszał rozmowy ludzi na ulicy i wiedział, że tej nocy on zginie. Siedział na parapecie i patrzył na coraz bardziej puste miasto. Jak to jest, kiedy się umiera? Jego puste oczy błądziły po ulicach, oknach domów. Czy podzieli los Meryam, tragiczną śmierć? Mimo, że jej zgon był niespodziewany, jego będzie pewna, ustalona przez innych.
Ignorując wrogie spojrzenia innych, wyszedł na ulicę i udał się do domu Meryam. Położył się na jej łóżku i zasnął, czekając, aż śmierć nadejdzie.

Aperlaxive
07.08.2013, 18:31
Everlasting?
Też go ostatnio podejrzewam....

Tylko kto jeszcze mógłby być w mafii? Luflee, Morgana, Apocalypsa?
Muszę zacząć szukać jakiegoś tropu, bo póki co, brakuje mi dowodów...

Morgana
07.08.2013, 18:58
juz jestem... zastanawiam sie caly czas, czy to everlasting, bo troche mam jakas jednak nutke watpliwosci. no ale, pewnie byla by przy kazdym innym.

Libby
07.08.2013, 19:02
Pełna mobilizacja: http://www.youtube.com/watch?v=zJdi9JYprOw

(http://www.youtube.com/watch?v=zJdi9JYprOw)
Kto nie obejrzy filmiku, dostanie w dziób!

Niebezpieczeństwo nadchodziło nieuchronnie… Lokalizatory wskazywały cztery zbliżające się statki – roje. Atlantyda była w pełnej gotowości. Osłona była włączona, tryb niewidzialności również.
- Musimy to przetrwać! – krzyknęła Libby. – Apocalypsa, ty zajmujesz fotel… - wskazała na dziewczynę. - i w razie walki ostrzeliwujesz Wraith dronami. Lubie i Motyka, wy zostajecie w Pomieszczeniu Wrót. Charionette i Nostradamus do skoczków! – Rozporządziła. – Reszta do centrum dowodzenia w głównej wieży. Statek Asgardu jeszcze nie doleciał… - westchnęła. - Bądźcie w gotowości! Czeka nas walka na śmierć i życie i musimy ją wygrać! – wrzasnęła, uderzając pięścią w poręcz antresoli, na której stała.
Wszyscy pokiwali głowami i z duchem walki, który w nich rozgorzał, udali się w wyznaczone miejsca.
Statki – roje zawisły nad Atlantydą, ale dzięki włączonemu trybowi niewidzialności nie mogły jej dostrzec.
- Znalazłam ciało Everlastinga… - odezwał się głos w komunikatorze Libby a kontrolki na konsoli zasygnalizowały uszkodzenie niewidzialności. Jedno było pewne. Bez walki się nie obędzie… Ledwie zapaliły się kontrolki, a rozpoczął się ostrzał.
- Apo, teraz! – wrzasnęła Libby do mikrofonu.
Po chwili fotel Pradawnych rozbłysnął na niebiesko a dziewczyna skupiła się na kontrataku Wraith…

CDN...

Dziś ginie Everlasting. Gratuluję... kropnęliście swego *. Udupiliście >.<

* Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości: był niewinny.

Wyniki głosowania:

1. Morgana – Evelasting.
2. Roia – Everlasting.
3. Nostradamus – Everlasting.
4. Charionette – Everlasting.
5. Fallen – Everlasting.
6. motyka – Everlasting.
7. Apocalypsa – Everlasting.
8. Diana - Luflee
9. Luflee – Everlasting.
10. Lubie – Everlasting.
11. Restless – Everlasting.
Everlasting. – Everlasting.

Myślcie dalej, inaczej jutro dalsza część Armageddonu...

I jeszcze jedno: żadnej fabuły! Myśleć!

redmoon
07.08.2013, 19:04
Aha, nigdy nie możemy być pewni. Libby już pisze historię śmierci Everlastinga (nie Everplastika). No chyba, że ktoś w ostatniej chwili zmienił głos.....

EDIT : Wodospad niecenxuralnych słów popłynął z moich ust. Nie dość, że udupiliśmy niewinnego w tak okrutny sposób. To jeszcze może pomyślicie, że jestem z mafii i chciałem was przekonać to głosowania na Everlastinga, by go się pozbyć.......

Rainbow
07.08.2013, 19:04
CO
CO
przeciez tak żem czuł ze on moze byc w mafii :o dobra, zdupiliśmy to :d

Aperlaxive
07.08.2013, 19:05
ŻE CO? Everlasting był niewinny?
Zaczynamy się powoli wykruszać. Tylko dlaczego, ohh dlaczego źle typujemy?
Może to rzeczywiście Luflee? Niby taka cicha...

W każdym bądź razie, sytuacja coraz gorzej wygląda, a ja nie mam pomysłu co dalej zrobić. Co jeżeli znów zabijemy niewinną osobę?
Ludzie giną, a my nie możemy tego zatrzymać.

Tak, zaczynam panikować, lecz zupełnie nie wiem co dalej...

Charionette
07.08.2013, 19:05
Jak to niewinny? Jak mogliśmy się tak pomylić? To kto jest Wraith?

motyka
07.08.2013, 19:08
pięknie, cudownie... teraz jeszcze w nocy zginie ktoś z nas... mafia wygrała, za dużo ich jest!

Morgana
07.08.2013, 19:10
o rany. wlasnie tego sie balam...
przepadlo, moi mili.

Aperlaxive
07.08.2013, 19:10
Może jeszcze nie wszystko stracone?
Tylko musimy się postarać i tym razem wytypować celnie.

Kogo, więc podejrzewacie?

redmoon
07.08.2013, 19:11
No nie wiem, może Lufle ?

Aperlaxive
07.08.2013, 19:11
Luflee. Jest cicha, ale mimo wszystko głosuje. Wygląda mi podejrzanie...

Cytryśnia
07.08.2013, 19:13
.-.
._.

jest źle.

Więc.... KTO?!

restless, nieee, wolałabym kogoś pewniejszego

Aperlaxive
07.08.2013, 19:14
Roia, masz na myśli kogoś konkretnego?

Cytryśnia
07.08.2013, 19:15
a co sądzicie o Fallen?

Aperlaxive
07.08.2013, 19:16
Fallen... To moja przyjaciółka....
Wydawało mi się, że mogę jej zaufać...

A co, jeśli ona naprawdę jest z Wraith?

redmoon
07.08.2013, 19:18
Wiesz.... Lubie ma cię na liście podejrzanych więc.... Może ty ? Kto jest za zabiciem Restless ????

Morgana
07.08.2013, 19:27
fallen? moze... ktos z grajacych musi byc jednym z mafiosow, wiec zawsze jest mozliwwosc.
ale jak jutro znowu kropniemy niewinnego, to sie zalamie chyba :D

Aperlaxive
07.08.2013, 19:28
Ja?
Skoro tak uważacie, to proszę bardzo...

Wyszłam ze zbiórki trzaskając drzwiami. Podejrzewali mnie... Tylko dlaczego?
Nie mam jednak wyjścia, skoro będą mnie chcieli zabić, niech to zrobią.

Weszłam do domu i zaczęłam myśleć.Kto może być odpowiedzialny? Jutro, prawdopodobnie będzie moja ostatnia szansa na wytypowanie mafioza. Tylko... Kto to może być....

redmoon
07.08.2013, 19:29
No. Armagedon iksde. Ponawiam : kto jest za Restless ?

@Restless - nikt nie chce cię narazie zabijać. Tylko mówię, że niektórzy cię podejrzewają i może chcą cię wyeliminować.

Diana
07.08.2013, 19:41
O wszystkim dowiedziałam się za późno. A tak chciałam uratować Everlastinga...
Niewinny. Wiedziałam.
Ja nadal obstaję przy Luflee. Mam nadzieję, że reszta na nią zagłosuje. Jest naprawdę podejrzana.

Cytryśnia
07.08.2013, 19:42
no ludzie! myślcie! Ktoś z nas kłamie w żywe oczy! może ten ktoś naprowadza nas na złe tropy? Lubie?

A tak w ogóle to czy pradawny jeszcze żyje?

redmoon
07.08.2013, 19:45
Wątpie. Z resztą nie uda nam się dowiedzieć kim jest/był. A nawet jak się dowiemy, to nie wyciągniemy z niej/niego nic (jeszcze nas zaskarży)

Edit : może Diana ? Jako jedyna zagłosowała inaczej

Diana
07.08.2013, 19:54
Poza grą: @nos: jako jedyna zagłosowałam inaczej bo głosowałam wcześnie rano, tylko wtedy miałam dostęp do neta ;)
Poza tym mam swój rozum :D

Rainbow
07.08.2013, 19:54
moze motyka albo Diana? co wy na to?

Morgana
07.08.2013, 19:58
ja to nawet jeszcze nie wiem calkowicie na kogo bede glosowac. zrobie tak jak dzis, poslucham, kogo wy proponujecie i wyciagne jakies wnioski.

redmoon
07.08.2013, 20:04
Apo, nie sądzę, żeby Diana maczała palce. Raczej skłaniałbym się ku drugiej propozycji. Kto chce wyelimiować motykę ?

Diana
07.08.2013, 20:05
Motyka, hmmm... Możliwe. A co sądzicie o Luflee?

Fallen
07.08.2013, 20:06
no to na kogo głosujemy w następnym? nie możemy przegrać, tym razem musimy trafić... może Luflee? cicha woda brzegi rwie.

motyka
07.08.2013, 20:12
teraz każdy może być z mafii, prawdopodobieństwo jest bardzo wysokie... dla mnie głównymi podejrzanymi są teraz Lubie oraz Nostradamus - ten, który najbardziej walczy, szkoda, że cały czas pudłuje

redmoon
07.08.2013, 20:33
Ok. Zróbmy tak - teraz KAŻDY pisze na kogo wolałby zagłosować : na motykę, czy na Luflee. Pisząc każdy mam na myśli całą dwónastkę (za pół godziny już jedynastkę). Jeśli większa liczba osób będzie za Luflee - eliminujemy ją, w przypadku motyki tak samo. Jeśli chcecie się wstrzymać od głosu - Ok, ale napiszcie to w poście.

Morgana
07.08.2013, 20:38
ja sie na razie wstrzymuje przed wyborem. napisze jutro na kogo bede glosowac, jak zdecyduje. i jesli nie wylece za pol godziny :D

Charionette
07.08.2013, 20:51
Ja już się gubię...ale bardziej skłaniam się ku Luflee. To może być jej taktyka: w temacie się nie udziela, ale na bieżąco śledzi co się dzieje i głosuje.

Libby
07.08.2013, 21:02
Rozgorzała walka. Statki – roje ostrzeliwały Atlantydę, a skoczki ruszyły do boju, włączając najpierw osłony.
- Źle, że straciliśmy ostatnio skoczka… - Mruknęła Libby. – Jeśli statek Asgardu szybko nie doleci to po nas. Nie utrzymamy długo miasta. Nie wiadomo też ile wytrzyma osłona… - spojrzała ku górze, jakby chciała sprawdzić, czy nic jej się nie wali jeszcze na głowę. – Nie mamy pełnego ZPM… - spojrzała na Luflee, która siedziała obok przy konsoli.
Mimo kiepskiej sytuacji nadal wszystkiego pilnowała i zagrzewała ludzi do walki.
Skoczki spisywały się świetnie, choć przy tylu wrogich wielkich statkach nie miały większych szans. Apocalypsa dawała Wraith popalić dronami… Na razie jakoś się trzymali… Pytanie tylko: na jak długo?
W pewnym momencie Libby zauważyła, że nie kontratakują. Czyżby wyczerpali zapas dron?
- Apo, czemu wstrzymałaś atak? – rzuciła do mikrofonu.
Odpowiedziała jej cisza. Szybko odwróciła się w stronę lokalizatora. Na monitorze w pomieszczeniu z fotelem nie migała żadna kropka. Zaklęła siarczyście.
-- Luflee, zastąp Apo na fotelu! – Zakomenderowała a sama zasiadła przy konsoli.

Dziś z rąk mafii ginie Apocalypsa.

Pozostali przy życiu:

1. Morgana
2. Roia
3. Nostradamus
4. Charionette
5. Fallen
6. motyka
7. Diana
8. Luflee
9. Lubie
10. Restless

redmoon
07.08.2013, 21:06
Nie mamy szans. Za dwa dni gra się skończy. Teraz możemy tylko uchronić honor i zabić choć jednego mafiosa.

motyka
07.08.2013, 21:08
jak zabijemy jutro mafioza, to mamy szanse, ale pod warunkiem, że będziemy 100-procentowo skuteczni, w co niestety wątpię... gratulacje mafio, pokonaliście nas

Morgana
07.08.2013, 21:11
tylko, ze raczej nie zabijemy, bo oni moga nas zremiswac, a pozniej usunac niewinnego. nie oszukujmy sie, taka prawda.
rowniez pozostaje mi tylko im pogratulowac. niestety.

Cytryśnia
07.08.2013, 21:21
Statki – roje
znowu myslałam, ze chodzi o mnie :D

no cóż.... Gratuluję niewinnym, że tak długo udało nam się pozostać przy życiu, ale chyba już nie mamy szans na wygraną :(

Lubie
07.08.2013, 21:30
Piontka zywym. Zrywamy sie z Antlaltydy (lol) , szybko, poki zyjemy. XD

A na serio, na kogo glosujemy jutro ? Chyba, ze to juz definitywny koniec i czekamy na czesc II, chyba ze taka nie powstanie.

redmoon
08.08.2013, 07:00
@Lubie - nie mamy szans, mafia mas przecież może zremisować, a potem zabije niewinnego. Gratuluję żywym. Napiszę do Libby, żeby zakończyła grę i dopisała dalszą część armagedonu. Dzisiaj już nie będzie głosowania. Mieszkańcy, którzy przeżyli powinni dostać rangi - Nieśmiertelny/Nieśmiertelna albo coś takiego XD

Diana
08.08.2013, 08:32
Ejjjjj może jeszcze ich pokonamy! Co to za czarnowidztwo, przecież tu o dobrą zabawę chodzi T_T
Może uznacie, że powiem teraz totalną bzdurę, ale niedawno grałam w Tetris, i już, już miałam poziom krytyczny, klocki na samej górze... Jeden dobry ruch i nie tylko unormowałam sytuację, ale linia klocków nie przekraczała jednej trzeciej! No wiecie, a już zamierzałam wyłączyć tą grę... Chyba wszyscy zrozumieli :P

Proponuję głosować na Luflee. Wahałam się między motyką a Luf, ale doszłam do wniosku, że Luflee już od dawna chodzi mi po głowie. To co, bierzemy ją dziś na celownik? :D

Morgana
08.08.2013, 09:06
no to ja pewnie tez bede obstawiac luflee, bo rowniez chodzila mi po glowie ostatnio... w koncu jest ZAWSZE szansa 50/50 ze trafimy :D

redmoon
08.08.2013, 10:13
Morgana. Nawet jak wytypujemy dobrze, to mafia się o tym dowie i nas wyremisuje. Potem zabiją następnego niewinnego. A dalej mafia będzie nas mordować 2x szybciej (bo będzie nas mniej od nich). Teraz możemy tylko uratować honor i zamordować hociażby jednego mafiosa (choć nas na 100% wyremisują). Jakieś propozycje ?

Morgana
08.08.2013, 10:18
no wiem ze zapewne tak bedzie. juz trudno, przepadlo. jesli bedzie nastepna edycja, to moze wtedy nam sie uda. nie wszyscy grali w ta gre, wiec nie do konca znali zasady, moze nie wiedzieli jak typowac, etc. ale przeciez musimy na kogos dzisiaj glosowac, a sprobowac jednak nie zaszkodzi, prawda?

redmoon
08.08.2013, 10:23
Uhm. Może mednak Luflee ? Głosujesz na nią ?

Morgana
08.08.2013, 10:30
pewnie raczej bede glosowac na nia. nie moge powiedziec ze na 100%, bo do wieczora jeszcze troche czasu, ale mysle ze jest ona jednym z najblizszych typow, jesli chodzi o czlonka mafii.

redmoon
08.08.2013, 10:38
No. Według mnie też. KTO NIE GŁOSUJE NA LUFLEE (z wyjątkiem Luflee) ?

motyka
08.08.2013, 12:26
[poza grą]rang nie przewidujemy.[/poza grą]

Lubie
08.08.2013, 13:08
warto spróbować i zagłosować na lufle.

redmoon
08.08.2013, 13:28
@Lubie - napisałem przecież posta :

No. Według mnie też. KTO NIE GŁOSUJE NA LUFLEE (z wyjątkiem Luflee) ?

motyka
08.08.2013, 14:00
Nostradamus, a czy Ty jesteś mistrzem gry, że wyznaczasz, co kto może pisać?

zacząłem się zastanawiać nad Luflee, ale Lubie i Nostradamus wciąż są dla mnie podejrzani, za dużo wątpliwości...

Lubie
08.08.2013, 14:01
Wedlog mnie mozna by bylo sprobowac z Nosem, podejzanie sie wywyzsza i rzadzi. Kto jest za ?

Cytryśnia
08.08.2013, 14:19
no, jakoś od pewnego czasu zaczęłam odczuwać, że ktoś tu dyktuje, na kogo mamy głosować, moze dlatego ciągle pudłujemy?

Morgana
08.08.2013, 14:20
kurde, macicie mi juz w glowie. nosa tez podejrzewam, tak jak kazdego... ale ja chyba jednak zaglosuje na luflee. caly czas mi po glowie chodzila, a dzisiaj to glosowanie juz w sumie formalne... gdyby to byl poczatek gry, to bym sie bardziej zastanowila.
no , chyba ze wy rzeczywiscie wolicie na nosa, to wtedy ja tez moge tak zaglosowac.

Diana
08.08.2013, 14:23
W sumie to Nostradamus jest jak najbardziej podejrzany...
Kogo więc bierzemy? Luflee czy jego?

Morgana
08.08.2013, 14:24
no wlasnie, szybko mowcie, bo ZNOWU za jakis czas wychodze :d
jako iz jestem zdezorientowana, pojde za wami. tylko piszcie szybko ;)

Diana
08.08.2013, 14:33
Dobra, to bierzmy Luflee.
Ja też zaraz wychodze, bo z fona jestem, a wiecie jaki net drogi. Zrujnuję się :D

Morgana
08.08.2013, 14:36
no to niech bedzie luf...

Lubie
08.08.2013, 14:43
NIE, ja bym stawial na nosa, bede na nieglo glosowal

Morgana
08.08.2013, 14:48
trudno, ja juz zaglosowalam na luflee... ludzie no, albo w te, albo we wte. choc w sumie jest jeszcze czas do 20,.

Fallen
08.08.2013, 14:49
no to na kogo, Luf czy Nos? bo nie wiem w końcu na kogo głosować, a potem mnie może nie być do tej 20.

Lubie
08.08.2013, 15:09
Ja wam powiem, ze lepiej na nosa. Lufle siedzi cicho, nic sie nie udziela, jak Kenny. A Nos caly czas sie udziela i wedlog mnie jest podejrzany. To zalezy od was, na kogo zaglosujecie, ale ja bym wolal przeznaczyc moj glos na Nosa

Cytryśnia
08.08.2013, 15:34
ja też wolałabym na nosa, chyba można zmienić głos, co?
no bo nos dyktuje nam osoby, które są niewinne, przypatrzcie się!

redmoon
08.08.2013, 15:55
Nie rozumiem o co się kłócicie - i tak nas zremisują. I jak chcecie to możecie mnie zabijać - wasza strata.

Sorry za takie "dyktatorskie" posty, ale ciałem was ogarnąć i nakłonić do głosowania jednakowo i tak wyszło....

Cytryśnia
08.08.2013, 16:10
dziwnym trafem ZAWSZE pudłujesz ._.

redmoon
08.08.2013, 16:22
Nie tylko ja. Przecież w głosowaniach miasta ZAWSZE pudłowaliśmy.

Cytryśnia
08.08.2013, 16:23
no ale to głównie ty naprowadzasz na te głosowania :/

redmoon
08.08.2013, 16:26
Tak, ale zanił rzuciliśmy w diabły fabułe każdy sobie robił co chciał. A teraz musimy się zmobilizować i być jednomyślni. Więc nie głównie tylko ostatnio.

Fallen
08.08.2013, 16:51
mamy coraz mniej czasu. najlepiej niech wszyscy napiszą na kogo głosują: Luflee czy Nostradamus? ja wolałabym chyba na Nosa, ale mogę się podporządkować.

e: więcej osób zagłosowało na Luf, więc ja też głosuję na nią...

Cytryśnia
08.08.2013, 17:00
no ja tez bym wolała, ale już dwie osoby zagłosowały na luflee

@down: no zdziwiłabym się jakbyś na siebie zagłosował -_-

redmoon
08.08.2013, 17:09
Ja też na Luflee.

Lubie
08.08.2013, 17:22
ja głosuje na nosa. mozecie raczej zmienic zdanie i poprawic glos. ja tego nie zrobie, glos leci na nosa.

Charionette
08.08.2013, 17:27
Ja skłaniam się ku Luflee.

Lubie
08.08.2013, 17:31
moim skromnym zdaniem luffle jest niewinna, charionette z nosem są w mafi, fallen jest ta dobra, tak samo jak roia. ;)
co do reszty nie wiem.

glos polecial na nosa. ;p

redmoon
08.08.2013, 17:40
@Lubie - dziękuję, zabiłeś mnie ! Jeśli Luflee jest w mafii, to mafia zagłosuje na MNIE. A 5 głosów mafii + 1 twój = 6 głosów.

Cytryśnia
08.08.2013, 17:42
Człowieku! Czemu ty się tak bulwersujesz?! Czemu tak bardoz chcesz aby WSZYSCY głosowali na luflee?! TO TYLKO FORUMOWA GRA! JEŚLI PRZEGRAMY, TO TRUDNO! NIKT DO CIEBIE NIE PRZYJDZIE PRZEZ MONITOR I NIE ZABIJE!

Lubie
08.08.2013, 17:43
ZABILEM CIE? nie chce nic mowic, aleja tylko zaglosowalem + nie wiadomo, jak inni zaglosuja. ++ Jak mafai moze na ciebie zaglosowac, skoro sam w niej jestes ? BRAWO.

On nie boi sie, ze przegra, boi sie, ze nie wygra, bo jezeli zlikwidujemy Lufle, nie mamy szans z mafia = mafia wygrywa= Nos wygra. PROSTE <333 na reszcie wiem, o co chodzi

NIKT DO CIEBIE NIE PRZYJDZIE PRZEZ MONITOR I NIE ZABIJE!

<33333333

redmoon
08.08.2013, 18:07
Dobra, ja się wyłączam. Sprawę tego kto jest w mafii pozostawiam wam i nie zamierzam się już udzielać.

PS : Zamierzam wiąść udział w drugiej edycji, więc znów będę próbował was podpuścić i zmusić do zabijania niewinnych. Mafia pozdrawia !
powyższy akapit ma charater sarkastyczny, żeby nie było, że się przyznaję

Aperlaxive
08.08.2013, 18:43
Moim zdaniem winna jest Luflee, chociaż Nos taskże zachowuje się podejrzanie.

Libby
08.08.2013, 19:02
Walka rozgorzała na dobre.
Skoczki walczyły dzielnie, ale gdy Nostradamus był pogrążony w obronie i nie spodziewał się zdrady, Charionette przypuściła na niego atak. Najpierw stracił silniki inercyjne, a po kolejnym ostrzale jego skoczkiem wstrząsnął wybuch.
Libby obserwowała na lokalizatorze rozmieszczenie statków – rojów i skoczków a także ludzi w mieście. Gdy zauważyła, że na ekranie zgasła jedna kropka, zaklęła siarczyście. Mieli i tak małe szanse na utrzymanie miasta, a teraz jeszcze stracili oba skoczki.
W bazie w tym samym czasie wcale nie działo się lepiej…
- Co ty robisz?! – wrzasnął Lubie, gdy zauważył, że motyka wybiera jakiś adres na DHD. – Mieliśmy nigdzie nie przechodzić!
- Ja się nigdzie nie wybieram… - zaśmiał się złowieszczo, wybierając przypadkowe symbole na konsoli. – Ale ty owszem, przyjacielu – mówiąc to, ogłuszył Lubie i gdy tylko tunel się otworzył, przerzucił ciało na drugą stronę. – Osłona, teraz – mruknął do krótkofalówki.
- Jasne, szefie – usłyszał po drugiej stronie głos Morgany, która właśnie wyciągała ZPM zasilające osłonę Atlantydy. Miasto nie było już dłużej chronione i ostrzał Wraith uderzył z całą siłą bezpośrednio w Atlantydę. Kilka wież od razu odniosło spore zniszczenia pod naporem ataku.
Libby zmarszczyła brwi, gdy zauważyła na lokalizatorze zbliżające się Fallen i Restless do pomieszczenia z fotelem. Nie musiała długo czekać, żeby przekonać się o efekcie ich wizyty. Ostrzał dronami znów został wstrzymany. Libby uderzyła pięścią w konsolę i ruszyła biegiem do pomieszczenia z fotelem, przewracając krzesło, na którym jeszcze przed chwilą siedziała.
Po chwili statki – roje wylądowały w mieście i wynurzyła się z nich armia Wraith. Ich wyznawcy liczyli na nagrodę. Nie wzięli jednak pod uwagę, że Wraith nie potrzebują ludzi do niczego. Kilku Wraith, gdy tylko podali adres Wrót na Ziemi, zgarnęło motykę, Morganę, Fallen, Charionette i Restless i zaprowadziło ich na statek – rój, gdzie unieruchomili ich w kokonach, aby zrobić sobie z nich późniejszą przekąskę.
Wraith wybrali interesujący ich adres i gdy tunel się otworzył, ruszyli na Ziemię, która była dla nich idealnym żerowiskiem…
Niestety ZPM był prawie wyczerpany, więc tunel był otwarty dość krótko. Jednak pierwsza tura Wraith zdążyła przejść na drugą stronę…

Udupiliście… >.<

Wyniki głosowania:

1. Morgana - Luflee
2. Roia - Nostradamus
3. Nostradamus - Luflee
4. Charionette - Luflee
5. Fallen - Luflee
6. motyka -
7. Diana - Luflee
8. Luflee - Nostradamus
9. Lubie - Nostradamus
10. Restless -Luflee

Kilka słów ode mnie:

no... skoro morgana zagłosowała na plastika... to już trochę nie ma sensu głosowac na kogoś innego, bo... przegramy

ja moge zaglosować na Everlastinga... tylko ofc boje sie ze bedzie pudło. ale skoro juz Morgana zaglosowala to chyba nie mamy wyjścia

I gdzieś tam chyba było, żeby głosować na kogoś, a potem pomyśli się nad kimś pewniejszym…

Podsumowując: nie ogarniam…

Miałam nadzieję, że po śmierci kędziorka ktoś jednak wpadnie na trop. Do analizy głosowań należy też sprawdzenie, na kogo głosowała ofiara mafii. Nikt nie ginie bez powodu. Choć trzeba też uważać, bo czasem mafia może próbować zrzucić podejrzenia na kogoś innego.
Czemu zginęła kędziorek? Bo 3 razy trafiła w głosowaniach :P.

I teraz parę niespodzianek:

- wyznawcami Wraith byli: motyka, Charionette, Morgana, Fallen, Restless i Meona.
- doktorem była Luflee.
- Pradawny to kubuss :P (nie, nie kędziorek).

Co było źle? Za duży nacisk położony na fabułę. Na tym się wszyscy skupili. Dodatkowo liczbę mafiosów przygotowałam na 30 osób. Nie wszystkie wzięły udział w zabawie, co zaburzyło proporcje. Osoby, które się zapisały, a nie grały, nie będą mogły wziąć udziału w następnej edycji, jeśli taka powstanie.

Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę ;).

Aperlaxive
08.08.2013, 19:07
Mam nadzieję, że można postować :)

Więc tak, gra mi się bardzo podobała. Największym zaskoczeniem jest dla mnie, to że kędziorek nie była pradawnym. Kubuss, rzeczywiście trafił, ale tylko raz (jego ostatnie głosowanie ;) ). Widocznie kędziorek nas zwęszyła...

Chciałabym serdecznie podziękować Libby za grę, a także Wam <3 Grało się z Wami wyśmienicie.
Mam nadzieję, że będzie druga edycja ^^

PS. Mafia serdecznie pozdrawia wszystkich miastowych :)

Rainbow
08.08.2013, 19:09
jezuu, tak blisko, tak czułam że motyka moze być w mafii ale jedyne dlaczego go wykluczyłam to to, że jest adminem [tak samo Charionette od razu na początku wykluczyłam] i myslalam ze za prosto by było jakbys z modów i adminów zrobiła mafię :D i jeszcze miałam takiego niucha co do Morgany, takie dziwne przeczucie. ale tak dobrze ugrała, ze uśpiła moje podejrzenia :D
no i dziękuję wszystkim za gre, ja chce wiecej :P

Morgana
08.08.2013, 19:10
no coz, rowniez dziekuje za wspolna zabawe :)

jesli powstanie nastepna edycja, to nie dajcie soba manipulowac i nie ufajcie nikomu, bo jak widac, przejechaliscie sie na tym. nie dosc ze my was eliminowalismy po kolei, to jeszcze wy sami szukaliscie zabojcow tam, gdzie nie powinniscie. trzeba bardziej myslec, ludzie! :D ;)

Libby
08.08.2013, 19:11
Tak, można postować ;).
Kubuss już na samym początku upolował Meonę i był blisko Morgany. Co Pradawny to Pradawny :D.
Od początku mówiłam, że role były rozdawane losowo :P. Pocięłam sobie karteczki z nickami i ciągnęłam losy :P.

Aperlaxive
08.08.2013, 19:13
Ale kędziorek trafiła 3 razy z rzędu :D

Meona, jak to mawiają "Najciemniej pod latarnią"

Cytryśnia
08.08.2013, 19:14
kurcze! z tej piatki mafiosów podejrzewałam tylko morganę i Fallen, no i może trochę restless :D kurcze, nie poszło nam najlepiej :P ale fajna zabawa była ;p jak będzie druga edycja to się zapiszę raczej i będziemy już raczej bardziej rozgarnięci ;p

dzięki za zabawę :*

Morgana
08.08.2013, 19:15
libby, a co sie stalo, ze jednak kubuss nie dowiedzial sie o mnie? :D

Alcioo :33
08.08.2013, 19:18
Ooo, ciekawie xD
Morgana, czemu od razu mnie nie sprzątnęłaś jak moja postać zaczęła histerować i opowiadać bajki Twojej postaci? xD

redmoon
Wiedziałem, że motyka i Restless byli w mafii. Ale gra była super i czekam na drugą edycję !

Libby
@ Morgana: Zmienił typ do sprawdzenia :P.

Lubie
08.08.2013, 19:19
WIEDZIALEM, ZE RESTLESS BYLA W MAFI. <33 Tak szczerze, nie chcialem na nia sprowadzac glosow , bo byla moja sojuszniczka. Tochyba dlatego tye zylem. >DD

Ok, nie spodziewalem sie, ze Fallen maczala w smierciach paluszki. motyka... ah. Morgana jeszcze jako tako z charionette. ALE O RESTLESS WIEDZIALEM. XD

Ok, dziekuje za wspaniala gre. Dziekuje Libby, dziekuje mafio i dzieki mnieszkancy. :) Mam nadzieje libby, ze za niedlogi okres czasu ponowisz zabawe. :3333

I RASTLESS, jak moglas mnie klamac wzywe oczy... KOCHALISMY SIE. ;_;

Shiver
08.08.2013, 19:21
Kompletnie się nie spodziewałem takiego składu mafii! :O Szczególny szacun dla Morgany i Fallen - ani razu Was nie podejrzewałem! No i od siebie chciałbym podziękować Libby za zorganizowanie zabawy, było super! :3 (I mam nadzieję, że w przyszłości będzie kolejna edycja)
A tak w ogóle to mógłbym się dowiedzieć czemu Mafia mnie zabiła? :D (w sumie to nie głosowałem na żadne z Was)

Morgana
08.08.2013, 19:21
Ooo, ciekawie xD
Morgana, czemu od razu mnie nie sprzątnęłaś jak moja postać zaczęła histerować i opowiadać bajki Twojej postaci? xD

zachowywales sie tak dziwnie, ze domyslilismy sie, ze predzej czy pozniej miasto zacznie na ciebie glosowac... wybacz, my tylko chronilismy wlasne tylki ;P

hmm, chyba jednak dobrze sie wczulam, skoro tak niewiele osob mnie podejrzewalo :O :D
jszcze raz dzieki za zabawe i za to, ze nie wylecialam w glosowaniach xd

Cytryśnia
08.08.2013, 19:23
KOCHALISMY SIE. ;_;
lol XD

eeejj, nie daliście mi porozmawiać z Qwertem ;((( a miało być tak romantycznie </33333

a tak w ogóle to się dziwie, ze tak długo przezyłam :P bałam się na początku, ze zgine jako pierwsza :P

Malfurion
08.08.2013, 19:24
nie zywi moga juz pisac? :D wiec tak, wiele sie tu zgadzs, morgana wiedzialem ze jest w msffi juz po eleminacj rudej ;) potem mialem podejrenia co do szarionette, ale siedzialem cicho. Jak zaczalem o tym pisac to mnie kropneli. Falle podobnie podejrzewalem. Motyka i rrstless lekkie zaskoczenie. Nawet zgadlem ze kubuss jest pradawnym! Noe jestem taki zly B)

Aperlaxive
08.08.2013, 19:25
Maqryll, po pierwsze to mieliśmy z Cb niezły ubaw, po drugie, to chyba przyciągnęłoby na nią podejrzenia, nie?

Lubiś, Słonće nadal Cie kocham i dlatego Cie nie zamordowałam <333

Morgana
nie zywi moga juz pisac? :D wiec tak, wiele sie tu zgadzs, morgana wiedzialem ze jest w msffi juz po eleminacj rudej ;)

moglabym to skomentowac, ale i tak nie doczekam sie odpowiedzi ;)

Charionette
Szkoda, że to już koniec, ale trzeba przyznać: świetna zabawa :D fajnie było kombinować kto mógłby być w mafii znając jej skład B) Ogólnie myślałam, że jak okaże się, że chrupek nie był w mafii zabierzecie się za mnie xD Było blisko.

Laselight
08.08.2013, 19:26
składu mafii nigdy bym nie przewidziała :o

Luflee
08.08.2013, 19:28
Było naprawdę fajnie, gratuluję Libby że chciało jej się to zorganizować, wszystko tłumaczyć.

Dzięki za świetną zabawę :)

Rainbow
08.08.2013, 19:28
jeszcze tylko jeden minus - fabuła wymyślona przez Libby strasznie zawiła (przynajmniej dla mnie) i przez to mi się wszystko mieszało trochę :p
poza tym ludzie za bardzo wczuliście się w fabułę, zamiast w grę i jak się przychodziło po godzinie to zamiast 5 stron spekulacji na temat tego kto jest w mafii, było 10 stron jak Amber idzie z herbatą do kajuty by położyć się obok Ridża i czekać na śmierć :P wtedy ciężko szukało się podejrzeń i podejrzanych między tą hmm... telenowelą :D

@ Libby: A ile razy kazałam zmniejszyć wagę fabuły? Ale im się to podobało...
Fabuła miała być tylko dodatkiem, dzięki któremu mogłabym Was fajnie uśmiercać :D

Cytryśnia
08.08.2013, 19:30
fabuła wymyślona przez Libby strasznie zawiła

oj tak :/
ale nie gadaj! Telenowela była fajna! :D no mozę przez to przegraliśmy... ale fajnie się czytało takiego tasiemca xd

08.08.2013, 19:32
Ubaw?
To dobrze, to była moja metoda przetrwania xD

motyka
08.08.2013, 19:33
aaaaa kędziorek nie była Cattanim? ludzie, pomyliliśmy się, ale mogła nie trafiać tak celnie :D ale nawet nie wiecie, jak ciężko było wymyślać te wszystkie kłamstewka, tym bardziej dziwiłem się, że tak łatwo dawaliście się wodzić za nos, nasz plan zrealizowany chyba w 100% ze wszystkimi szczegółami :)

gra była super, dziękujemy Libby za superzabawę i za zaangażowanie!

Malfurion
08.08.2013, 19:33
szkoda ze mnie zabili bo bym was przekonal na te 3 typy :p up, nie gadaj bo ja zgaadlem ze to kubuss :D

Morgana
08.08.2013, 19:35
szkoda ze mnie zabili bo bym was przekonal na te 3 typy :p

szkoda ze na nie nie glosowales tylko od razu.
dobra, juz si enie dozywam, bo nawet nie warto.

mam nadzieje ze jednak nastepna edycja sie przyszykuje, za jakis czas, mimo tych kilku lekkich 'spiec' ;)

Kędziorek
08.08.2013, 19:49
Szczerze, to zaczęłam wątpić w swoje typy, bo praktycznie nikt na nich nie głosował, więc cieszę się, że jednak miałam nosa :D Ach, ta kobieca intuicja :rolleyes:
Ale często warto zagłosować na kogoś, kogo w życiu nigdy by się nie podejrzewało, w końcu o to chodziło, żeby uśpić naszą czujność :)
Charionette, ciebie też podejrzewałam, ale po wpadce z Kennym już nawet nie było okazji zagłosować ;/
Ale ja jako Cattani? Dzięki za komplement :D
Szkoda, że nie miałam okazji więcej tu popisać, może bym się z kimś zintegrowała, ale niespodziewany ograniczony dostęp do komputera zrobił swoje :((
Ja też liczę na kolejną edycję, w końcu teraz, kiedy wiemy czym to się je, powinno nam pójść o niebo lepiej ;)
Libby, ostrzegam, że będę ci suszyć głowę do upadłego :D

Naprawdę świetna gra, dzięki za świetną zabawę! :D

Mroczny Pan Skromności
08.08.2013, 19:52
Motyka, jedyny z moich typów, do którego nie udało mi się innych przekonać i który byłby trafiony :P
Nyśka, zdradziłaś mnie </3 Tutaj muszę przyznać, byłaś ostatnią osobą, którą podejrzewałem, jesteś świetną aktorką :D
Co do reszty, każdego przez pewien czas podejrzewałem, ale najbardziej Morganę, aż się dziwię, że nikt się za nią nie zabrał.

Moje przemyślenia po tej grze - za dużo fabuły, za mało myślenia. Sam początkowo się w tym wszystkim nie orientowałem, więc robiłem to co inni i tak naprawdę dopiero po wyeliminowaniu Kubussa trochę się otrząsnąłem. Małe wytłumaczenie mojego zachowania: zbytnio wziąłem sobie do serca słowa Libby, że tylko mafiosi grają w prawdziwą mafię i zacząłem nagonkę na tych, którzy wydawali mi się dobrymi graczami :P Nadinterpretacja, która kosztowała mnie i wielu niewinnych życie xD
Później próbowałem to rozpaczliwie naprawić, ale było o wiele za późno, no i byłem w tych działaniach osamotniony, bo reszta nadal chciała grać w spotkania w stołówce xD

Chciałbym, aby kolejna edycja była pozbawiona fabuły, albo chociaż, żeby była ona tylko nic nie znaczącym dodatkiem. Najlepiej, by wcale jej nie było, bo to tylko rozprasza wszystkich i mafia może sobie robić co chce, kompletnie bezkarnie :P

Jeszcze raz wielkie dzięki za wspólną grę i Libby za jej organizację :)

Aperlaxive
08.08.2013, 19:53
Qwerty zabiliśmy Ciebie, ponieważ chcieliśmy dodać trochę dramatyzmu do naszewj gry :D

Morgana, oj tam nie było zbyt wielu spięć, a następna edycja musi być!

Fabuła była fajna! Mialam okazję się trochę pobawić :redface:

Morgana
08.08.2013, 19:58
fabula tez byla dobra, no! ja nie mialam sie coprawda tak z kim 'bawic', ale mimo to, podobala mi sie ;) na poczatku to ona byla na pierwszym planie, zamiast spekulacji. dopiero po wywaleniu wiekszej ilosci userow, kiedy zaczelo sie przezedzac to cos tam ruszylo :D :P

Charionette
08.08.2013, 20:05
Ale i tak niewiele ;D nie czytalismy swoich postow, w ktorych nie raz padaly trafne okreslenia, bo bylo ich zbyt duzo ;) ale brawo dla Libby, swietny pomysl.

Lubie
08.08.2013, 20:07
mam nadzieje ze jednak nastepna edycja sie przyszykuje, za jakis czas, mimo tych kilku lekkich 'spiec' ;)
Oj ty nie wiesz, jak mi Libby grozila na PM'ach za biosoczki. XD
A tak na serio, niezla furrore zrobily moje napoje. Moze kiedys takie wyprodukuje. >D

Ale i tak niewiele ;D nie czytalismy swoich postow, w ktorych nie raz padaly trafne okreslenia, bo bylo ich zbyt duzo ;) ale brawo dla Libby, swietny pomysl.

Uwiez, ze na poczatku nie bylo mnie jednego dnia, potem caaala noc (jakies 3 godziny) nadrabialem 40 stron fabuly, <3333

@ Libby: oj tam, od razu groziła :P
@Lubie: no a co to bylo "jak nie skonczysz z biosoczkami, banik na tydzien" urazilas mnie :c

redmoon
08.08.2013, 20:11
Też sądzę, że powinniśmy skończyć z fabułą. Jeszcze raz dziękuję za grę i za super zabawę.

@Lubie - za kilka lat mają sprzedawać kotlety z probówki, twój biosoczek będzie idealnym dodatkiem XD

Lubie
08.08.2013, 20:14
Awedlog mnie fabula byla baaardzo fajna. Mi tylko nie podobalo sie futurystyczne klimaty. :C Wolalbym jakies male miasteczko, czy cos. :c

Kędziorek
08.08.2013, 20:16
Fabuła nie była zła do czasu, aż zaczęła zaćmiewać prawdziwy cel tej gry. Do pierwszego głosowania takie gadanie jeszcze by uszło, ale później było tego zdecydowanie za wiele. Nie trzeba jej całkowicie usuwać, wystarczy dawkować w o wiele mniejszych ilościach :)

Morgana
08.08.2013, 20:17
libby, grozilas lubiemu banem za biosoczki? no nie spodziewalam sie tego po tobie :( :D :P

restless, uznajmy ze to byly po prostu... niezgodnosci organizacyjne :p

Libby
08.08.2013, 20:18
Bo fabuła miała być tylko do pierwszego głosowania. Potem tylko jakieś wstawki :P Nie groziłam mu banem! :D

Lubie
08.08.2013, 20:18
libby, grozilas lubiemu banem za biosoczki? no nie spodziewalam sie tego po tobie :( :D :P

Nie no, ja sie tylko tak smieje z Libby. XDD

Morgana
08.08.2013, 20:19
juz sie przestraszylam, ze libby to taka straszna i wredna moderatorka :<

Lubie
08.08.2013, 20:22
juz sie przestraszylam, ze libby to taka straszna i wredna moderatorka :<

BO JEST, uwierz. (LIBBY <333)

Charionette
08.08.2013, 20:23
Nyśka, zdradziłaś mnie </3 Tutaj muszę przyznać, byłaś ostatnią osobą, którą podejrzewałem, jesteś świetną aktorką :D

Nawet nie wiesz jak było mi ciężko odwrócić się od ciebie kiedy groziło mi niebezpieczeństwo :D

Biosoczki i parki...to coś co zapamiętam z tej gry najbardziej xDD

Morgana
08.08.2013, 20:25
BO JEST, uwierz. (LIBBY <333)

obym nigdy nie musiala tych slow potwierdzic, o! :D :P

ja tez zapamietam biosoczki <3 nawet jesli nie istnialy :P

@down: no przeciez wiem ze istnialy! :D

Lubie
08.08.2013, 20:28
ISTNIALY. :c Libby tylko wam wpierala , ze nie. WIEM CO PILEM.

@down, wiesz co, dzieki... :c ja to bylem za malo romantyczny, co nie? ZNOW MNIE RANISZ.

Aperlaxive
08.08.2013, 20:31
Biosoczki były suuper <3

Tak wracającv do fabuły, posty Qwerty'ego i roi, a także Charionette i chrupka były słodkie <3333

Do końca liczyłam, że się spikniecie, czy cuś.

@Lubie też byliśmy słodcy. Lecz mnie chodzi o romanse, które miałąm okazje czytac i im kibicowac. <333

Cytryśnia
08.08.2013, 20:33
Tak wracającv do fabuły, posty Qwerty'ego i roi, a także Charionette i chrupka były słodkie <3333

bo. go. zabiliście. ;_ nie zapominaj tez o rudej i donie :D

Charionette
08.08.2013, 20:34
Heheh :D kroił nam się romansik z Chrupkiem, ale niestety...nie wyszło :(
Ale dziękuję, nie sądziłam, że ktoś uzna to za słodkie ;)

Libby
08.08.2013, 20:50
Nie wiem, co brał Lubie, ale biosoczki nie istnieją!

Lubie
08.08.2013, 20:52
SAMA NIE ISTNIEJESZ. (...)

Jakos wszyscy(no prawie) je widzieli/pili wiec kto tu co bral. :**

Cytryśnia
08.08.2013, 20:53
a właśnie, ze istnieją :*

Libby
08.08.2013, 20:54
A chcecie bana :P? Kto oglądał SGA, ten wie .:P

Lubie
08.08.2013, 20:56
WIEM SWOJE, BIOSOCZKI ISTNIEJA. :c

Morgana
08.08.2013, 20:58
Nie wiem, co brał Lubie, ale biosoczki nie istnieją!

Istnieja!
wiem bo tez mnie poczestowali...

redmoon
08.08.2013, 21:01
@Lubie - jak już otworzysz fabrykę to zamawiam dożywotni zapas biosoczków

I na koniec Czajnis Mafja :
(-_(-_(-_(-_(-_(-_-)_-)_-)_-)_-)_-)
chineese mafia is observing you

Shiver
08.08.2013, 21:03
Ej no wiecie co, tak fajnie się między mną i roią układało, a tu taki numer nam wywinęliście :D (ale roia, pamiętaj o mnie jakby się następna edycja kiedyś zdarzyła, okej? :P) No, ale w sumie to dramatyzm się Wam udał :D
A tak a propos biosoczków to to były podobno soczki z brukselki. Właściwie to już teraz można takie wyprodukować. NA ZIEMI :D

EDIT: + Dzięki Maqryll, nie wiem jaki był Twój zamiar, ale czytając niektóre Twoje posty miałem niezły ubaw ;)

Diana
08.08.2013, 21:07
W życiu nie wpadłabym na to, kto jest w mafii! Oj, słaba policjantka by ze mnie była :( :D
Gra była fantastyczna! Libby, nie zrażaj się biosoczkami i zrób kolejną edycję! :D
Tylko tak krótka była ta gra ;_;
Nigdy nie zapomnę tego, to było świetne! <3
Uwielbiam takie jakby wspólne opowiadania... Będę tęsknić za tą grą D:
Chciałabym więc za tą wspaniałą zabawę podziękować wszystkim, w szczególności Libby, za to, że podjęła się organizacji (i jakoś przeżyła mimo tych niektórych pisanych tu bzdur... :D) oraz Maqryllowi, dzięki któremu się nie nudziłam, i który wprowadził do gry ciekawy wątek ;)
Będę czytać od czasu do czasu ten temat! ;*

Aperlaxive
08.08.2013, 21:31
Qwerty, mam nadzieję, że Wasza miłośc przetrwa śmierc <3

Diana, ja też będę czytac ^^

Lubie
08.08.2013, 21:36
Qwerty, mam nadzieję, że Wasza miłośc przetrwa śmierc <3
No my nie umarlismy a milosc nie przetrwala. </3

Cytryśnia
08.08.2013, 21:38
Qwert choćby mnie zarzynali nie zapomnę! Nie usuwajcie tego tematu plis </3

restless, tylko wejdź jutro na gg ;)

Shiver
08.08.2013, 21:52
@Restless - Ona już przetrwała, w końcu od jakiegoś czasu nie żyję <3
@roia - ja też nie zapomnę <3

Taaak, niech ten temat zostanie dla potomnych :D

Aperlaxive
08.08.2013, 21:53
Lubie, ja Ciebie wciąż kocham <3

Roia, Wejdę, wejdę

kubuss
08.08.2013, 22:52
oho widzę że gra skończona :P kurde, a sprawdzałem Morgane, ale przez nieporozumienie zmieniłem typ :/ ale Meonę udało mi się sprawdzić i trafić za pierwszym razem :D

mogliśmy na początku wytypować i wywalić Meonę, no ale byliście tak zajęci biosoczkami, romansami i duperelami że moje posty, jakże naprowadzające ginęły.
Don zaskoczył mnie tym, iż rozpoznał we mnie pradawnego. ale fabuła się przydała i myślę że po tej wstawce go trochę skołowałem. ale plus za to że podłapał moją fabułę (następnym razem nie walnę w blat, ale przewrócę cały stół :D )
ogl. fabuła fajna rzecz, ale w granicach rozsądku i gry, ja np. starałem się fabułę podporządkowywać wydarzeniom i fabule innych. Jako że byłem pradawnym miała być nastawiona na naprowadzanie na członków mafii, i byłaby gdybyście mnie nie zabili! komuchy! :P chwała tylko że bohaterską śmiercią!

podsumowując, gra mi się podobała, fabuła wydaje mi się że była fajna, urozmaiciła grę, ale u niektórych wychodziła poza zdrowy rozsądek i ramy gry. trochę za mało współpracy. ale przy okazji następnej edycji (o ile Libby takową zorganizuje) będziemy mądrzejsi o zdobyte doświadczenia :)

przydał by się jakiś fajny i dopracowany rpg na forum :) bo po tej grze widać, że wiarze go brakuje. a fajne jest se pozmyślać fabułę i ją ciągnąć i rozwijać ;)

motyka
09.08.2013, 00:16
a co do Meony - wywaliliśmy ją z prostej przyczyny - chcieliśmy zobaczyć Wasze reakcje, a przynajmniej ja :D

Mroczny Pan Skromności
09.08.2013, 04:57
hehe, to mogliscie wywalić kogoś bardziej aktywnego, też byście zobaczyli reakcję :D

tak, rpg by się przydał dla tych, którzy wolą grę z rozbudowaną fabułą a mafia mogłaby być swoją drogą :P

To co najbardziej zapamiętam to moją tragiczną "miłość" [:D] i przygodę z Maqryllem.

Morgana
09.08.2013, 10:32
hehe, to mogliscie wywalić kogoś bardziej aktywnego, też byście zobaczyli reakcję :D

tak, rpg by się przydał dla tych, którzy wolą grę z rozbudowaną fabułą a mafia mogłaby być swoją drogą :P

To co najbardziej zapamiętam to moją tragiczną "miłość" [:D] i przygodę z Maqryllem.

na samym poczatku pozbylismy sie rudej - reakcja tez byla bardzo fajna moim zdaniem :D przy meonie rowniez, jak kombinowaliscie, czemu 'mafia zabila swojego' ;p aczkolwiek pozniej troche sie balam tego, ze jak wywalimy nieaktywna, to was to naprowadzi na nas, ale jak widac, niepotrzebnie :D tak samo libby w temacie z ogloszeniami tak perfidnie wam podpowiedziala w jednym poscie, ze tez myslalam ze juz po nas. ale wy w ogole z tego nie skorzystaliscie, tylko dawaliscie nam soba bez przerwy manipulowac :P
jak juz mowilam - wiecej podejrzliwosci ludzie! analizujcie wszystko po kolei, moze zlapiecie zdrajcow w nastepnej edycji. moze... :D
myslalam tez, ze po wywaleniu qwerty'ego reakcja bedzie ladniejsza, a tu dupa, niewiele dramatyzmu :< a to przeciez jedna z najaktywniejszych postaci! :D

@ Libby: nie podpowiedziałam :P
@Morgana : a ja mysle ze tak :( choc moze sie myle, skoro jedyna tak uwazam chyba :P :D

@ Libby: tak, mylisz się :D
@ morgana: no, tylko jak pozbyc sie tego(mylnego) wrazenia ze jednak nie? :D

09.08.2013, 11:35
i przygodę z Maqryllem.

Też tego nie zapomnę :D

Mroczny Pan Skromności
09.08.2013, 12:56
przy tym aktywniejszym chodziło mi o kogoś z mafii :D

Morgana
09.08.2013, 13:05
przy tym aktywniejszym chodziło mi o kogoś z mafii :D

niee, to tylko wy wywalaliscie siebie na wzajem - my nie xDD :D meona i tak byla nieaktywna, wiec po co mielismy ja trzymac? ;P pry okazji was tez troche oglupilismy :D

Malfurion
09.08.2013, 14:25
no ale byliście tak zajęci biosoczkami, romansami i duperelami że moje posty, jakże naprowadzające ginęły.
Ja pilem ice tea :D a romansowac mi nie dano, bo mi rudzinke kropneli </3

Don zaskoczył mnie tym, iż rozpoznał we mnie pradawnego.
B) intuicja w duzej mierze mnie nie zawiodla ;)

ale fabuła się przydała i myślę że po tej wstawce go trochę skołowałem.
say what? :D

ale plus za to że podłapał moją fabułę (następnym razem nie walnę w blat, ale przewrócę cały stół :D )
bedziesz sobie mebelki niszczyc? :P

ale przy okazji następnej edycji (o ile Libby takową zorganizuje) będziemy mądrzejsi o zdobyte doświadczenia :)

jezeli Libuchna nie bedzie chciala, to nie widze przeciwwskazan, by zrobil to ktos inny ;)

przydał by się jakiś fajny i dopracowany rpg na forum :) bo po tej grze widać, że wiarze go brakuje. a fajne jest se pozmyślać fabułę i ją ciągnąć i rozwijać ;)
o totoototo! wyjales mi to z ust! :D

Wroce sobie jeszcze do glosowanie, bo chcialem powiedziec, ze ja osobiscie mialem maly dylemat co do tego jak mam glosowac. Bo z jednej strony chcialem wczuc sie w postac i glosowac na tych, co wydawali sie najbardziej "podejrzani fabularnie". Najlepszym przykladem tu bedzie Maqryll :D Ale z drugiej strony bylem pewny na sto procent, ze on nie jest w Mafii :D Tak samo jak Mroczny z reszta. I tak klocilem sie sam z soba jak mam w to grac xD Podejrzewam, ze w fazie gdzie wszyscy zrezygnowali z fabuly poszlo by to wszystko na odpowiednie tory, no ale.
W kazdym badz razie fajnie sie bawilem ;)