Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 01.07.2009, 14:11   #11
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Kubek Zobacz post
niestety nie ma, czyli już nie odzyskam pomnika ?

mam znów ten sam problem, gdy zginął mi ten syn i jego żona, to ich synem groby postawiłem na cmentarzu. Potem gdy edytowałem miasto (cmentarz - by postawić płotki etc.) nagrobków nie było i nie ma.

czyli też straciłem ? :{
Nie nie straciłeś. Oczywiście, ojca nagrobka pewnie już nie odzyskasz, chociaż teoretycznie jest on ciągle w mauzoleum, tylko tyle, że aby go stamtąd wyciągnąć, należy po pierwsze przyjaźnić się ze zmarłym, a po drugie musisz grać rodziną, w której jest przyjaciel zmarłego. Taki głupi... chyba błąd bo nie wieże, że twórcy zrobili to specjalnie. A nagrobki z cmentarza zniknęły bo to również jakieś niewytłumaczalne zjawisko (panowie z Maxisa...) dla tego, bo edytowałeś cmentarz. Wtedy wszystkie nagrobki umieszczone przez Ciebie wracają do wyposażenia rodziny, więc te powinny być w plecaku sima, ewentualnie w ekwipunku rodziny, nie pamiętam. A jako mały trik, co zrobić, żeby mieć nagrobki simów, których nie jesteś przyjacielem polecę Ci coś takiego: jeśli umrze Ci jakiś sim np. ten ojciec właśnie, to zapisz grę. Wyjdź do menu głównego i wczytaj ostatni zapis, kiedy żył owy nieszczęśnik (lepiej robić dużo zapisów gry, choćby i z powodu znikania rodzin, ja mam po 10 dla każdego miasta). W tym zapisie wejdź wprowadź jakiegoś samotnego sima do tego ojca, uśmierć ojca w sposób, jakim umarł (jeśli ze starości to kodem cheatsenabled true), a następnie schowaj nagrobek do wyposażenia rodziny lub sima i umieść kopię rodziny w schowku. Gry nie zapisuj, bo to co w schowku i tak się samo zapisuje. Potem tylko wprowadź tego gościa do miasta w Twoim oryginalnym zapisie gry, wyjmij nagrobek z wyposażenia i na cmentarz z nim To nie jest trudne, tylko wydaje się skomplikowane, bo dużo czynności, ale to proste

Cytat:
Napisał okruszek Zobacz post
Mam juz dosc tej 3-ki.Gra jest zrobiona na "odwal sie" .Stracilam cala pierwsza rodzine, nigdzie jej nie ma a im wiecej rodzin, ktorymi sie gra tym wiecej problemow. Teraz znikl mi niemowlak. Łózeczko stoi ,niemowlaka nie ma a tylko na dwa dni (simowe) przelaczylam sie na rodzine "Samotne Matki".Dzieje mi sie tak po zainstalowaniu patcha ,ktory powinien pomoc a chyba juz calkiem cos poplatali.
Ręce juz mi opadaja
Jest jakis sposob na granie kilkoma rodzinami czy dośmiertnie muszę grac jedną??
Słuchaj ten błąd po prostu raz jest raz go nie ma. Ja się wkurzyłem, stworzyłem nową grę i w tej nowej "planszy" nie mam takich cyrków. Czasem wyprowadzi się jakaś rodzina, ale to co innego, bo po tym pokazuje się komunikat w gazecie, że się wyprowadziła rodzina. Jeśli lubiłem tą rodzinę, to cofam się do ostatniego zapisu i ją przenoszę z powrotem. Możesz spróbować tworzyć nowe "plansze" aż problem zniknie. A swoją rodzinkę jak Ci jej szkoda przenieś na nową grę. I miej dużo plików zapisów, ja mam 10 i to jest moim zdaniem optymalne wyjście.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania