![]() |
#39 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
No to skoro otwarty temat to i ja się może w końcu wypowiem, bo przecież trzeba odpowiedzieć czytelnikom.
![]() Bardzo się cieszę, że Alice Waters tak dobrze została przyjęta tutaj na forum. Szczerze mówiąc gdy zamieszczałem pierwszy odcinek zastanawiałem się czy tematyka, czas i miejsce akcji nie odbiegają za bardzo od reszty opowiadań w dziale Fotostory. W ogóle fotostory nigdy by się tu nie pojawiło gdyby nie Mefisto, której kiedyś wysłałem opis pierwszej wersji Alice(jeszcze gdzieś mam na dysku) i która uznała, że nadawałoby się to na FS. Wprawdzie ta wersja nigdy nie zawitała na forum, ale podobnie jak wiele różnych opisideł, anulowanych pomysłów i co tam jeszcze było. W gruncie rzeczy Alice pisana była bez żadnego planu, a wszelkie próby wymyślenia akcji do przodu kończyły się tym, że w końcu i tak wszystko było inaczej. Co do długości fotostory, akurat planowałem 12 odcinków, ale już przy czwartym skróciłem ich ilość do dziesięciu, ponieważ miałem problemy z wymyśleniem akcji a poza tym zabierałem się z Mefisto do napisania wspólnego fotostory(zarys fabuły wciąż mam na dysku, chociaż tylko na tym się skończyło). Było tyle różnych alternatywnych pomysłów jak akcja miała się rozwinąć, ale patrząc na fotostory z tej perspektywy cieszę się, że akcja potoczyła się tak a nie inaczej. ![]() Podobnie też mam co najmniej kilka pomieszczeń, które nigdy nie były do końca pokazane w fotostory. Nie wiem, może kiedyś je pokażę, jeśli będziecie chcieli. ![]() No i na koniec jeszcze raz dzięki, że przetrwaliście ze mną do końca fotostory. Kontynuacji raczej nie będzie, chociaż kto wie, jest w końcu cały okres WWII, który nie został opisany. Może kiedyś. ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|