Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.05.2009, 10:07   #91
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

O ludzie! (ci co narzekają na panel gry) czy wy jesteście półgłówkami?? Ten panel jest prosty jak linijka, opanowałem go w pierwszy dzień po włączeniu gry, bez samouczka zaznaczam. Przecież tam nie ma nic skomplikowanego i nie ma nic, co by się jakoś niesamowicie różniło od tego w TS2. Raptem zmieniło się położenie niektórych kategorii i ot cała filozofia. Pragnienia są po lewej stronie, kategorie dotyczące osoby sima są wyżej i doszły nastrójniki. NIE MA TU NIC SKOMPLIKOWANEGO! Jak ktoś po pierwszym włączeniu gry od razu wchodzi na forum, żeby po niej pojechać to normalnie żal człowieka. Wysilcie się najpierw i pograjcie parę dni, a potem recenzujcie. Bo ja widzę, że większość z was w wadach gry umieszcza to co widać na pierwszy rzut oka, czyli małą ilość mebli. Ale nikt nie wspomni o tym, że w zamian jest ilość roślin większa niż we wszystkich dodatkach razem wziętych z TS2 (jeśli przesadzam to bardzo nieznacznie bo jest ich mnóstwo i są po prostu śliczne), że za pomocą kreatora stylu można zmieniać tekstury mebli, fryzur, ubrań. Że jest mnóstwo okien i drzwi, na pewno więcej niż w podstawce TS2. Już nie mówiąc o samej rozgrywce, która jest teraz bardziej urozmaicona i bardziej realistyczna. No to tyle... przynajmniej na razie
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.05.2009, 13:00   #92
agnieszka130187

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
O ludzie! (ci co narzekają na panel gry) czy wy jesteście półgłówkami?? Ten panel jest prosty jak linijka, opanowałem go w pierwszy dzień po włączeniu gry, bez samouczka zaznaczam. Przecież tam nie ma nic skomplikowanego i nie ma nic, co by się jakoś niesamowicie różniło od tego w TS2. Raptem zmieniło się położenie niektórych kategorii i ot cała filozofia. Pragnienia są po lewej stronie, kategorie dotyczące osoby sima są wyżej i doszły nastrójniki. NIE MA TU NIC SKOMPLIKOWANEGO! Jak ktoś po pierwszym włączeniu gry od razu wchodzi na forum, żeby po niej pojechać to normalnie żal człowieka. Wysilcie się najpierw i pograjcie parę dni, a potem recenzujcie. Bo ja widzę, że większość z was w wadach gry umieszcza to co widać na pierwszy rzut oka, czyli małą ilość mebli. Ale nikt nie wspomni o tym, że w zamian jest ilość roślin większa niż we wszystkich dodatkach razem wziętych z TS2 (jeśli przesadzam to bardzo nieznacznie bo jest ich mnóstwo i są po prostu śliczne), że za pomocą kreatora stylu można zmieniać tekstury mebli, fryzur, ubrań. Że jest mnóstwo okien i drzwi, na pewno więcej niż w podstawce TS2. Już nie mówiąc o samej rozgrywce, która jest teraz bardziej urozmaicona i bardziej realistyczna. No to tyle... przynajmniej na razie

Każdy ma prawo do własnego zdania, jedni wolą robić ogrody i cieszą się z nowych możliwości, inni zaś meblować domy i mają prawo być rozczarowani. To jest kwestia wyboru i nie należy przy tym nikogo obrażać. Po za tym pamiętaj o tym, że każdy z nas ma inny gust i kompletnie może nie podobać mu się to co stworzyło EA ( w sensie meble, ubrania itd. ). Trochę szacunku dla wypowiedzi innych, bo nazywając "półgłówkiem" kogoś, kto w dobrym temacie wypowiada swoje zdanie jest obraźliwe i w ten sposób dajesz przykład o swojej osobie. To również tyle, przynajmniej na chwile teraźniejszą.
stare 30.05.2009, 14:33   #93
Ellie
Guest

wielkim plusem jest mozliwosc ustawiania mebli po skosie, mmmm!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 14:54   #94
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

Lub dzięki kodu disableSnappingToSlotsOnAlt [on/off]
Można ustawiać obiekty nie tylko poza siatką ale także pod każdym kontem od 1*do 360*
Bardzo praktyczna rzecz przy projektowaniu ogrodów
Wielebny jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 17:52   #95
Irbis

Reputacja: 14

agnieszka130187 Ja uwielbiam meblować simowe domy i jakoś nie jestem rozczarowana meblami w TS3

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
No ale tylko w jednym przypdku Jeśli dla Ciebie postac = twarz. Ale proponuje Ci sprobowac stworzyc sima podobnym do takiego aktora De Vito (oczywiscie z jego wiekiem, wzrostem itp) Jak juz uda Ci sie go zrobic wrzuc screena ok ? (nie zeby mi sie podobal, albo zebym go lubila, chodzi o przyklad). Ja pomijam "fryzury" ktore wykluczaja zrobienie tego co sie chce, ale wszystkie dorosle simy sa ciete z jednego metra Pozostale tez, mam na mysli ten sam wiek = ten sam wzrost. I na niewele sie tu zdaje mozliwosc stworzenia sima o fioletowej badz zielonej skorze (lol).
Akurat absolutnie nie odczuwam potrzeby tworzyć sima, który wyglądałby jak Danny De Vito. Przecież to jest gra The Sims, a nie The Ludzie
Simy od początku były jednego wzrostu, taka jest cecha ich gatunku, po prostu takie są.
Gra nie jest idealna, bo nie ma idealnych gier, ale Ty czepiasz się dosłownie wszystkiego, tak jakby nic pozytywnego w tej grze nie było. Gra Ci się nie podoba, ok, Twoja sprawa, ale to nie daje Ci prawa do pisania "kompletnych bzdur" na jej temat, takich jak na przykład to, że nie ma czterech pór dnia (na szczęście każdy kto grał w tą grę, wie że to nieprawda).
I dziwi mnie tylko to, że skoro tak bardzo Ci się ta gra nie podoba, skoro jest tak beznadziejna i niewiele różni się od TS2, to czemu nadal w nią grasz?

Cytat:
Dachy w trybie automatycznym sa ok pod jednym warunkiem, ze zbudujesz kwadratowe pudelko. Jesli poscinasz sciany i powiedzmy na dolnej kondygnacji bedzie taras (pod tym dachem) to robiac dach automatyczny jego czesc bedzie w tym tarasie Czyli nic nowego jakby.
Dlatego właśnie mamy możliwość ręcznego ułożenia dachu.

--------------------------------
A Ja widzę kolejną wadę i chyba już przestanę w to grać. Bo dlaczego nie ma regulacji kształtu i koloru simowych zębów?
stare 30.05.2009, 18:20   #96
Miyoki

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
A Ja widzę kolejną wadę i chyba już przestanę w to grać. Bo dlaczego nie ma regulacji kształtu i koloru simowych zębów?
No właśnie! Ja jej nie kupię, bo czemu im zęby nie wypadają i nie można z nimi chodzic do dentysty?
Twórcy chyba sobie żartują! Nie szanują mnie i tego, że może chciałabym zrobic sima z brzydkimi zębami, który by został dentystą

Ale dobra.. Może ktoś się nie skapnie, że to ironia ^_^
Chodzi o to, by się nie czepiac o byle szczegół, bo tak można by było w nieskończonośc.
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 18:34   #97
agnieszka130187

Reputacja: 11

Irbis mnie również przeglądając katalog meble się podobają. Tylko szkoda, że nie ma narożnej wanny. ;] Chodziło mi o to, że inni mogą trochę ponarzekać i nie jest to powód, żeby wyzywać ich od "półgłówków". ;]
stare 30.05.2009, 20:41   #98
Fizzly
Guest

Faktycznie, wanna rogowa byłaby fantastyczna! Opcja wspólnej kąpieli, może dodadzą w którymś dodatku, skoro w żadnej odsłonie jeszcze nie mieliśmy z tym odo czynienia. Fajna byłaby też opcja "trzymaj za rękę". Simowie trzymający się za rękę w parku, rodzice spacerujący z dziećmi za rękę - bardzo fajna, zbędna opcja. xP

Cytat:
Otoz moja simka wykupila prawa wlasnosci salonu spa i restauracji (najpierw udzialy pozniej wlasnosc). Stworzylam nowa rodzine i jakiez bylo moje zdziwieni gdy okazalo sie ze moge ot tak wykupic udzialy a pozniej prawo wlasnosci od mojej pierwszej simki ........ Bez zadnych pytan, potwierdzen , zgody. Czyli wracasz pozniej do gry pierwsza rodzina a to juz slumsy (lol). Aaaa i jeszcze jedno. Jak juz sie zostaje wlascicielem to mozna zwolnic sima.... super, a zatrudnic dlaczego nie mozna ?
Pozdrawiam
A jak to sobie wyobrażałaś? Tylko narzekasz... Ja naprawdę współczuję producentom, jeśli takie osoby stają się ich klientami. Nic, dosłownie NIC Ci nie pasuje. A to że automatyczny dach jest kiepski - przecież jest automatyczny. Masz ręce i opcję tworzenia własnego dachu - wykorzystaj, a nie biadol! A to kamera źle współpracuje - nie wiem dlaczego tak uważasz, ale jeśli sobie nie radzisz, to nie bierz się za gry w 3D, bo kamera jest dobra, działa wręcz identycznie jak ta w TS2 i nie sprawia żadnych problemów. W końcu wracając do tego, co zacytowałem powyżej: widzisz do tego jakieś inne rozwiązanie? Czy to, że byłoby jakieś potwierdzenie, coś by zmieniło? Rozumiem, że brakuje Ci okienka potwierdzającego "Program wspiera akcję MÓJ-MÓZG-SIĘ-WYŁĄCZYŁ i prosi o potwierdzenie wykupienia udziałów od rodziny, którą grałaś wcześniej! Czy na pewno jesteś pewien, że się zgadzasz?". Z całym szacunkiem, ale jak już mówiłem - nic, tylko narzekasz.

Ostatnio edytowane przez Fizzly : 30.05.2009 - 20:51
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 20:51   #99
Nadine

Reputacja: 10

a jakoś się pojawiają jakieś komunikaty, że chudnie/tyje/nabiera muskulatury ? bo ja moge byc ewentualnie ślepa ;o

[img]http://i41.************/34tajvd.gif[/img]
Nadine jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 20:52   #100
Fizzly
Guest

Cytat:
Napisał Nadine Zobacz post
a jakoś się pojawiają jakieś komunikaty, że chudnie/tyje/nabiera muskulatury ? bo ja moge byc ewentualnie ślepa ;o
Nie. Ale widać to po sylwetce sima. Swoją drogą, zły jestem, bo sim wybrał się na jogging do lasu, a po powrocie wyglądał jak jakiś napakowany Ken. ;d
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania