Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 01.06.2009, 19:11   #11
bigkar
Guest

Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Cytat:
Napisał Björk Zobacz post
Bardzo spodobała mi się wymiana zdań pomiędzy Irbis i bigkar
I każdej przyznaję rację
Dla mnie to jednak Simsy 2 pozostaną fenomenem.
Podobnie jak Irbis nie korzystam z dodatków stworzonych przez użytkowników, bo według mnie są w większości bardzo kiepskiej jakości, zresztą Maxis się postarał i do 2 zrobił całkiem dużo fajnych mebli i ozdób (brak jednak firanek
W 3 podobają mi się wertikale, ale z kolei jest to dla mnie za mało. Co z tego, że można edytować tekstury mebli, jak ma się do wyboru raptem 3 fasony szafek kuchennych?
Niestety 3 mnie bardzo rozczarowała.
Rozumiem podejście Irbis, ale jednak mogli się bardziej postarać. Wiem, że kasę muszą na czymś zarabiać, ale jednak wielkim przegięciem jest to, że nie dali w podstawie pór roku chociażby. Pory dnia to zdecydowanie za mało... Chociaż gwiazdy na nocnym niebie wyglądają bardzo efektownie
Ten 4 tryb szybkości wg mnie jest akurat fajnym pomysłem, bo pozwala na przyspieszenie gry w nudnym momencie (np kąpiel w wannie) a po skończonym działaniu gra sama wraca na poprzednią prędkość i jeżeli wtedy odeszliśmy od kompa, to sim nam nie umiera.
Też jestem bardzo rozczarowana trybem edytora simów. Fakt, że wreszcie te ich twarze jakoś lepiej wyglądają i dopracowali coś co mnie przerażało w 2, że jak klikniesz jakiś kształt twarzy a później dobierzesz do niego inny nos to sim wyglądał jak potworek. W 3 tego nie ma. No i plusem jest to, że można zaprojektować po 3 ubrania każdego rodzaju. Ale zdecydowanie za mało fryzur i fasonów ubrań.

No i brak mi możliwości pływania w jeziorach i morzu.
Jesli firmie Maxis zalezaloby na stworzeniu czegos innego to nie robiliby duplikatu. TS2 byl rewolucja w stosunku do TS1 bo z 2D przeszlo na 3D (trojwymiar). Poniewaz nie da sie pociagnac tego dalej bo nie ma 4D, to tworzac cos nowego powinni chocby zmienic kompletnie animacje, interfejs, rozszerzyc mozliwosci interakcji itd itp. I dlatego jak juz pisalam, choc TS3 wygladaja dobrze (graficznie itp) to nie niosa zadnych zmian, sa kolejnym rozszerzeniem TS2 i jako taki powinny byc reklamowane i rozprowadzane. Przyznam, ze czekalysmy z moja mala na TS3, czasem xzytalysmy newsy i spodziewalysmy sie "nowych" simow....
I jak mi sie wydaje jutro (poniewaz od jutra gra wchodzi w stanach i na zachodzie) dowiemy sie ze w pudelkach jest dokladnie to co im "wycieklo".
Co do ubran... No mozna zaprojektowac po trzy... ale dla mnie lepsze bylo rozzwiazanie z kupowaniem ubran i mozliwosc posiadania dowolnej ilosci. Teraz moja simka ma pieniadze i gra stala sie kompletnie nudna, bo pracuje po nic, ma juz wszysto co jest dostepne w grze. Poza tym nadal jak w TS2 to co nalezy do sportowych mozna nosic kiedy sioe cwiczy, itp, itd... Nie rozumiem, czy tak trudno bylo zostawic decyzje graczom, w czym i kiedy sim chodzi ? Po prostu zerznieto to z TS2 i wszystko. I nie ma mozliwosci sprawic zeby simka nie przebierala sie automatycznie w/g decyzji Maxisa.

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania