Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.06.2009, 05:11   #451
mabda
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

jak klikniesz na mapie na parcele i wybierzesz idz tu czy jakos tak to zawsze podjedzie. ale jak klikniesz juz w przyblizeniu na chodnik obok parceli i wybierzesz idz tu [majac jeszcze przybiegnij tu truchtem], to sim przyjdzie na nogach. przynajmniej taka zaleznosc zauwazylam u moich
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.06.2009, 07:11   #452
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Właśnie sobie pograłam i otóż kiedy karzę mojej Simce iść na jakaś parcelę publiczną to ona jedzie autem. Klikam już na parcelę i wybieram opcję idź, ale ona zawsze jedzie. Jak mam zrobić, że jak karze jej iść to nie pojedzie autem ? Drugie pytanie gdzie szukać i jak tych owadów kamieni nasion itd ? czy jest jakiś panel, który informuje nas o tuszy sima ? Czy simy w ogóle tyją, a jeżeli tak to jak to sprawdzić, aha no i zauważyłam, że albumu w grze nie ma, a może przegapiłam ? Nie mam także opcji, aby Sim poszedł pobiegać, jak na niego kliknę jest tylko idź na plażę, do parku i chyba na basen.
Poratujcie trochę.
Co do pierwszego pytania mam pewne rozwiązanie. Przed tym jak każesz jej iść na tą parcelę kliknij na samochód i wybierz opcje 'Ustal właściciela' czy coś w ten deseń i wybierasz wspólne lub dajesz to auto innemu simowi

Żeby sim gdzieś biegł musi mieć przynajmniej jeden punkt umiejętności 'Sport' (przynajmniej u mnie) szukasz jakiejś parceli (nie w widoku mapy), klikasz na pusty teren (nie mogą to być takie budynki do których nie można wejść tylko trawa, chodnik itp.) i wybierasz opcje 'Przybiegnij truchtem' czy coś takiego.

Ja mam z kolei inne pytanie, czy da się ćwiczyć tak, żeby zdobywać punkty a nie nabierać mięśni?
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2009, 07:27   #453
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Dominic Zobacz post
Przed tym jak każesz jej iść na tą parcelę kliknij na samochód i wybierz opcje 'Ustal właściciela' czy coś w ten deseń i wybierasz wspólne lub dajesz to auto innemu simowi
Nie mając auta na własność, sim zamówi taksówkę, jeśli przed nim będzie daleka droga.
Jedyny znany mi sposób na to, aby sim szedł, to taki, żeby nie wyznaczać od razu całej trasy. Trzeba wybierać krótsze odcinki drogi do pokonania i gdy sim będzie zbliżał się do wyznaczonego punktu, wyznaczyć kolejny. I tak, sukcesywnie, aż do celu podróży

Cytat:
Napisał Dominic Zobacz post
Ja mam z kolei inne pytanie, czy da się ćwiczyć tak, żeby zdobywać punkty a nie nabierać mięśni?
Z tego co mi wiadomo, mięśni sim nabiera ćwicząc na urządzeniach do tego celu przeznaczonych. Biegając czy pływając sim chudnie. To chyba tak jak u ludzi
stare 07.06.2009, 07:34   #454
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Dzięki za odpowiedź

Może mi ktoś powiedzieć do czego służy takie cuś, i czy można tym zwiększać umiejętności?
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2009, 09:18   #455
434
Guest

bez Pixel Shader gra nie będzie działać ?
bo tak to nie wiem czy kupić, mam zamiar jechać dzisiaj do media i nie wiem czy kupić.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2009, 09:31   #456
darkizze
Guest

Gdzie można znaleźć książkę "Dar życia"?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2009, 09:40   #457
Ilona
Guest

Cytat:
Napisał darkizze Zobacz post
Gdzie można znaleźć książkę "Dar życia"?

a z czym jest ta książka związana,chodzi mi o karierę ,zainteresowania,poszukam w książce do simow,to Ci podam,gdzie jej szukać,ale potrzebuje więcej informacji
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2009, 10:02   #458
TrueWildLove

Reputacja: 10

A czy młody dorosły może wziąść ślub? A czy może mieć brata nastolatka czy dziecko?
TrueWildLove jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2009, 10:02   #459
darkizze
Guest

Ale teraz pytanie z innej beczki: Sprawdziłem na "Can You Run It", czy uruchomią mi się Simsy 3 (jeszcze ich nie mam) i wszystko mam OK, tylko jest coś źle ze speedem procesora. Zaraz wkleję tekst.

A moje pytanie: Czy gra będzie działać w ogóle, czy tylko na niskich detalach, czy nie będzie działać?

Edit: Dobra, nie chce mi się wklejać tego, napiszę tylko, że mam speed procesora 1.6gHz na Viście : [

Edit2: Książka "Dar życia" jest związana z medycyną. Gdzie mogę ją znaleźć?

Ostatnio edytowane przez darkizze : 07.06.2009 - 10:14
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2009, 10:18   #460
Miziol
Guest

Wybrałem karierę Stróż Prawa, i muszę pisać raporty, lecz żeby je napisać trzeba kogokolwiek przepytać. Jak mogę to zrobić? Nie mam żadnej dodatkowej opcji dialogowej (gadalem z kilkoma kolesiami w miescie) zwiazanej z przepytaniem.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania