Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.06.2009, 21:22   #1271
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Widzę, że wielu się bardziej podobają simy z TS2, ale ja tego pojąć ni w kij nie mogę Takie te twarze były bez wyrazu, wszystkie jeszcze bardziej identyczne niż w TS3 (miastowi). A tutaj w TS3 takie milusie są hehe
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.06.2009, 22:32   #1272
Mamełe

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Widzę, że wielu się bardziej podobają simy z TS2, ale ja tego pojąć ni w kij nie mogę Takie te twarze były bez wyrazu, wszystkie jeszcze bardziej identyczne niż w TS3 (miastowi). A tutaj w TS3 takie milusie są hehe
Bo im się zapewne podobały twarze z dodatkami z netu typu błyszcząca skóra, realistyczne oczy. Niewiele osób chyba pamięta jak wyglądały oryginalne simy bez dodatków
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.06.2009, 23:50   #1273
'Mu
Guest

Cytat:
Widzę, że wielu się bardziej podobają simy z TS2, ale ja tego pojąć ni w kij nie mogę Takie te twarze były bez wyrazu (..)
xD
Simka jaką gram w TS2:

Cytat:
Napisał Mamełe Zobacz post
Bo im się zapewne podobały twarze z dodatkami z netu typu błyszcząca skóra, realistyczne oczy. Niewiele osób chyba pamięta jak wyglądały oryginalne simy bez dodatków
Yhym. Porównując te przygotowane przez autorów bez mrugnięcia okiem zwycięza TS3.

No ale dobrze Wracając do tematu.
W jaki sposób przekazać datek na szkodę akcji charytatywnej w wysokości 5000$ ? Mimo że moja rodzina dysponuje 50 000$ to w skrzynce pocztowej można wpłacać nie więcej jak 1000$
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 00:08   #1274
Kyerme
Guest

Może chodzi o sumę... 5 razy po 1000 simoleonów Bo wydaje mi się, że większych datków nie można dawać.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 01:50   #1275
Beep

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał helena Zobacz post
Może. Po prostu musisz być cierpliwa i ciągle rozwijać/podtrzymywać ich znajomość. Ja akurat miałam odwrotny przypadek - do mojej rozwiedzionej simki wprowadziłam sima (poprzez opcję "zaproponuj wprowadzenie się", a nie przez "edycję miasta", of kors ), ale podejrzewam, że płeć nie ma tu znaczenia.
Udało się! Wykonywałam romantyczne interakcje przez mniej więcej dwa simowe dni i dwie noce, poprawiając nastrój obojgu menadżerem nastrójników ;--)

Cytat:
1. Byłabym zadowolona, gdyby te twarze faktycznie wyglądały tak jak w trybie tworzenia sima.
2. Te usta... Są KOSZMARNE.
3. Generalnie jestem zadowolona z trybu tworzenia sima, nie podobają mi się tylko dwie rzeczy - mała ilość fryzur (podobają mi się może ze cztery) oraz wybieranie koloru szminki w taki sam sposób jak wybieranie koloru czegokolwiek innego. Tutaj po prostu mnie to wkurza, bo strasznie ciężko wybrać normalny kolor, który i tak po wyjściu z trybu tworzenia sima wygląda zupełnie inaczej. Zresztą na tych beznadziejnych ustach nie ma opcji, żeby to ładnie wyglądało.
4. Przyznaję, korzystałam w TS2 ze skinów z internetu, ale zaczęłam z nich korzystać może z pół roku temu, przez tyle lat grałam z normalnymi skinami. I zawsze mi się one podobały.

Jak to w końcu jest z tą gazetą? Piszecie, że czytacie gazetę, aby dowiedzieć się, kto wziął ślub, kto wyprowadził się z miasta etc., tymczasem u mnie najczęściej mogę przeczytać tylko jedną wiadomość i sim od razu chowa gazetę do wyposażenia (ponowne przeczytanie nic nie daje, nadal jedna i ta sama wiadomość) i bardzo rzadko zdarza mi się, żeby sim przeczytał więcej wiadomości, a jak już, to są to jakieś głupoty, typu jakaś drużyna wygrała mecz 8:0. Nie ma nic na temat ślubów czy wyprowadzek.

Ostatnio edytowane przez Beep : 22.06.2009 - 02:36
Beep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 09:02   #1276
Mamełe

Beep u mnie tez sa najcześciej takie informacje, ale pojawiają się i inne. Częściej zaczęły sie pojawiać przy "zmianie pokoleniowej". W końcu simy nie umieraja często.
stare 22.06.2009, 09:08   #1277
Levkoni

Cytat:
Napisał Beep Zobacz post
Udało się! Wykonywałam romantyczne interakcje przez mniej więcej dwa simowe dni i dwie noce, poprawiając nastrój obojgu menadżerem nastrójników ;--)

1. Byłabym zadowolona, gdyby te twarze faktycznie wyglądały tak jak w trybie tworzenia sima.
2. Te usta... Są KOSZMARNE.
3. Generalnie jestem zadowolona z trybu tworzenia sima, nie podobają mi się tylko dwie rzeczy - mała ilość fryzur (podobają mi się może ze cztery) oraz wybieranie koloru szminki w taki sam sposób jak wybieranie koloru czegokolwiek innego. Tutaj po prostu mnie to wkurza, bo strasznie ciężko wybrać normalny kolor, który i tak po wyjściu z trybu tworzenia sima wygląda zupełnie inaczej. Zresztą na tych beznadziejnych ustach nie ma opcji, żeby to ładnie wyglądało.
4. Przyznaję, korzystałam w TS2 ze skinów z internetu, ale zaczęłam z nich korzystać może z pół roku temu, przez tyle lat grałam z normalnymi skinami. I zawsze mi się one podobały.

Jak to w końcu jest z tą gazetą? Piszecie, że czytacie gazetę, aby dowiedzieć się, kto wziął ślub, kto wyprowadził się z miasta etc., tymczasem u mnie najczęściej mogę przeczytać tylko jedną wiadomość i sim od razu chowa gazetę do wyposażenia (ponowne przeczytanie nic nie daje, nadal jedna i ta sama wiadomość) i bardzo rzadko zdarza mi się, żeby sim przeczytał więcej wiadomości, a jak już, to są to jakieś głupoty, typu jakaś drużyna wygrała mecz 8:0. Nie ma nic na temat ślubów czy wyprowadzek.
U mnie twarze wyglądają identycznie jak w trybie tworzenia sima, nie zauważyłem żadnych różnic Może masz ustawione niskie detale sima? Mi się usta podobają właśnie bardzo Chociaż czasem jakoś dziwnie wysoko wiszą, mimo, że suwak do zmiany wysokości położenia ust jest na minimum... A fryzury to fakt, nie zbyt ciekawe jak dal mnie, szczególnie dla panów - wszystkie są prawie identyczne, jakoś mało się różnią a brakuje mi więcej jakiś klasycznych fryzur i brak mi kompletnie łysej głowy. A co do gazet, to tak jak napisała Memełe pojawiają się info dotyczące mieszkańców np. o śmierci kogoś, ślubie, narodzinach, ale są też takie właśnie gówienka typu wynik meczu Jak nic się w mieście nie stało to nie będzie info o ślubach itp.
A tak w ogóle gratuluję, że udało ci się związać simów, na twoim przykładzie można wszystkim powiedzieć, że zamiast cierpliwie czekać aż się opcja pojawi to włażą na forum i wmawiają, że się nie da i nie da.

'Mu no właśnie z dodatkami z neta to wyglądały o wiele prawdziwiej, ale ja nie znoszę dodatków innych niż maxisowe, nie lubię zaśmiecać gry i nigdy nie grałem z nimi Założę się, że w TS3 też będą tego typu skiny itd więc znowu będzie w necie fala takich naszprycowanych simów

Ostatnio edytowane przez Levkoni : 22.06.2009 - 09:16
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 09:19   #1278
Fenty_Fun
Guest

Witam. Mam pytanie: Jak to jest z dziećmi?
Mam małżeństwo, biore 6 raz pod rząd 'postaraj sie o dzieko' i nic.
w the sims 2 jak juz sie 'udalo' opcja 'postaraj...' znikala. jak to jest w trójce?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 09:21   #1279
Mamełe

PODOBNO te twarze to też wina rozdzielczości panoramicznej. Nie wiem na ile to prawda, bo nie ma to dla mnie specjalnego znaczenia, bo i tak gram tylko maxisowymi.
stare 22.06.2009, 09:39   #1280
paulisisia
Guest

Tez nie lubie tych dodatków internetowych
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania