Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.07.2009, 14:05   #51
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: Niepokorne

No i po raz kolejny nieźle się uśmiałam Więc dość mi się podoba. Zabrakło mi tu oczywiście twoich opisów. Swoją drogą rozumiem, że Zosia jest w ciąży (a wiem jak kobiety w ciąży reagują na wszystko - siostra jest w ciąży), ale żeby aż tak zareagować? Trochę mnie to zdziwiło bo najpierw jakby wszystko przyjęła ze spokojem,a potem obudziło się w niej coś niespotykanego A ta Brandy to strasznie ironiczna i bezpośrednia osoba. Mam takie malutkie pytanko: Ile ona już tam mieszkała? A teraz jeśli pozwolisz troszkę błędów i nie tylko

Cytat:
Napisał Giovánni
W rzeczywistości Hania jednak o niczym nie zapomniała, tylko nagły przypływ radości był efektem nagłego przypływu pewności, iż jeszcze dziś powinna pozbyć się swojej siostry- tym razem już na zawsze.
Nie za dużo tych przypływów? W jednym zdaniu

Cytat:
Napisał Giovánni
- Jesteś niesamowity- Brandy poprawiła biust.
Robert i Brandy leżeli nadzy na kanapie. Byli spoceni, ciężko dychali. Oboje jeszcze nigdy takiego czegoś nie przeżyli. Wstydzili się nawet, że to zrobili- tak w biały dzień!- ale na pewno nie żałowali.Robert wstał, by sięgnąć po szklankę wody. Kilka życiodajnych łyków i może robić to jeszcze raz. Myślał, że z Zosią jest najszczęśliwszy, jednak teraz wiedział, że inne kobiety robią to znacznie lepiej od niej. Nawet cieszył się przez chwilę, że ona tam teraz siedzi i pewnie ma wyrzuty sumienia, a on tutaj przeżywa najpiękniejsze chwile swojego życia- niech pokutuje za swoje nieumiejętności.
No wiesz, co takie rzeczy tutaj wypisywać? A gdzie +18? Bo nigdzie nie zauważyłam

Cytat:
Napisał Giovánni
- Nie pytaj się, tylko otwieraj.
Nigdy nie można pytać się! To chyba największy błąd popełniany i w wymowie i w pisowni. U nas pani od polskiego za to oceny obniżała.

Cytat:
Napisał Giovánni
- Pachnie, jakby ktoś tutaj uprawiał seks- Hania nerwowo pociągała powietrze nosem.
Ej, a to tak serio czuć? Hah Tak dziwnie to wyszło.

Ogólnie jakoś dziwnie tą całą sytuację opisałeś. Tak szybko i sztucznie. To do ciebie nie podobne

Nie dam oceny, ponieważ zawarła się ona w moim komentarzu
Pozdrawiam
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.07.2009, 16:06   #52
Narcyz
Guest

Hm.. nie spodziewałam się tego odcinka tak szybko Jestem pozytywnie zaskoczona. Szkoda, że takie krótkie te odcinki.. Po raz pierwszy chyba wyszukałam błedy bardziej zauważalne

Cytat:
Napisał Giovánni Zobacz post
- To jest po prostu skandal! Już ja znajdę tego łajdaka! Ledwo go z oka spuściłam, to już na manowce się wybiera, cholera jedna!- drzwi same zamknęły się za cholerującą co drugie słowo Zofią Kowalską. Dlaczego Zosia dostała tak nagłego ataku „****icy”? Dziwna sprawa… przecież sama nie wierzyła, że jej mąż jest do tego zdolny.
Zamiast tego "brzydkiego" słowa mogłeś napisac, że dostała białej gorączki bo właśnie nie dawno dowiedziałam się, że to oznacza to samo

A te cytaty które niżej wstawiłam mają bardzo zauważalny - przynajmniej dla mnie - błąd. Zamiast "ciebie" powinno byc cię.

Cytat:
- Droga Haniu. Miło ciebie poznać. Mam nadzieję, że ty jesteś inna, niż twoja znerwicowana przyjaciółka.
Cytat:
- Oficjalnie chciałabym przywitać ciebie, na Błękitnej Promenadzie i jednocześnie przekazać kilka zasad moralnych tutaj obowiązujących.
Cytat:
- To tez była ironia- zaśmiała się Brandy.- W takim razie, gdy już zostałam poinformowana o tutejszych zwyczajach i przepisach, musze ciebie Haniu wyprosić, ponieważ bardzo mi się spieszy. Przepraszam, że ciebie niczym nie poczęstowałam, ale naprawdę mam urwanie głowy! To cześć Haniu, spotkamy się przy okazji kiedyś tam- kobieta wypchnęła Hanię na chodnik, pomachała do niej wesoło i znikła za drzwiami swojego domu.
* * *

Cytat:
- Twoja służąca jest naprawdę bardzo znerwicowana. Powinieneś udać się do lekarza. Twierdzi, że ma z tobą dziecko.
- Nonsens- mężczyzna wyparł się swojego dziecka, już po nim.
Pisząc po przecinku 'już po nim' miałeś na myśli, że Zosia go chyba zabije? Bo tak dziwnie to napisałeś, że nie wiem czy dobrze rozumiem

Cytat:
- Pożądanie? Pani chce nas uwodzić?
To wyciągnięte z początku bardziej ale przy tym się uśmiałam najbardziej xD

Nie bardzo mi się ten komentarz chciało pisac i to dlatego taki krótki
Sorka ;*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.07.2009, 17:24   #53
Rashma ichor
Guest

Hmm... No co by tu powiedzieć... No fajne... Tyle tylko powiem

10/10
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.07.2009, 21:09   #54
Hnat
Guest

Może najpierw taki mały wniosek z obserwacji zdjęć: doprawdy ciekawe są metamorfozy Roberta Kowalskiego. Na pierwszej fotografii (z puszką, cz. III) wygląda na zakłopotanego, może nawet rżnie głupa. Na drugiej (z Brandy, ta sama część) zdaje się prowadzić towarzyskie kalkulacje ("Warto skłamać? A jak się Zosia dowie? Ale z drugiej strony - TAKA kobieta jak Brandy..."), następnie zaś (na kanapie z żoną, cz. IV) jest tak wpieniony, jakby to on był rogaczem, a nie Zofia doznała poniżenia. Wychodząc z domu (cz. IV) może i przejawia coś w rodzaju wyrzutów sumienia, ale wyraz jego twarzy po stosunku z Brandy można odczytać dwuznacznie:
a) patrzy na swą szacowną małżonkę (widzianą w oknie) takim wzrokiem, jakby chciał ją zaszlachtować (a może i nawet udusić gołymi rękami);
b) zgrywa niewiniątko, jakby chciał powiedzieć: "Ja tu tylko sprzątam."
Natomiast siedząca Brandy wygląda jak urażona dziewica tudzież zasmucona hrabina.
Tyle jeśli chodzi o zdjęcia. Co zaś się tyczy fabuły, to Brandy wyraźnie lekceważy swoje sąsiadki. Nie tylko pozwala sobie na złośliwe żarciki (zwłaszcza odnośnie lokalnych zasad, które - nawiasem mówiąc - też są sformułowane w sposób wyraźnie przesłodzony i - jak się okazuje - nie zawsze mają wiele wspólnego z rzeczywistością), ale i wręcz wyrzuca Hanię, maskując się rzekomym pośpiechem. I jeszcze ta obłudna wesołość przy pożegnaniu... Ona jest zakłamana jak radziecka propaganda!
Zmienia się także sposób kreowania postaci Hani. Dotychczas ona (pomimo niezbyt szlachetnego sposobu na pozbycie się siostry) wydawała się względnie "normalna" w tym gronie dość groteskowych oryginałów. Jednakże wspomnienie pocałunku z Robertem (niezależnie, czy w formie żartu, czy na serio) nastąpiło w zupełnie nieodpowiednim miejscu i czasie. Niefrasobliwość zaś, z jaką bohaterka przyjmuje nerwy pani Kowalskiej, zaostrza karykaturalny ton całej sytuacji.
Ciekaw jestem, jak Robercik będzie sobie teraz radził. Dotychczas zachowywał się mimo wszystko nieco gapowato, a tu nagle dowie się od Brandy (niewykluczone, że i ku swojemu zdziwieniu), że jest lokalnym Casanovą...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.07.2009, 17:42   #55
Gio

Reputacja: 15

Dziękuję za 4 komentarze (pogrubione nie dlatego, żeby pokazać wam jak bardzo ubolewam nad ich ilością, bo przecież minął dopiero dzień od wstawienia odcinka, ale po to, aby pokazać wam ,że na jeszcze trochę liczę)
Przepisuję następny odcinek- robie drobną korektę. Może jeszscze zdążę jakiegoś bonusa dzisiaj dać...
stare 06.07.2009, 23:34   #56
Jula881
Guest

ThumbsUp Odp: Niepokorne

Jednak się przełamałam, przeczytałam l odcinek i nagle... chcę jeszcze, po ll czuję, że jeszcze, po lll, lV, V jeszcze, a tu nagle... ni ma odcinka, no cóż, na razie za całokształt 1OoOoOoOoOo(...)/1O

Edit: masz już 5 komentów ;->
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.07.2009, 13:07   #57
cerastes

Reputacja: 10

Potrafisz ciekawie stopniować napięcie, dzięki czemu opisy sytuacji są dynamiczne, a ponadto fajnie ubarwione charakterystycznym dla Ciebie humorem.
Co prawda w moim odczuciu humor w Twojej twórczości bardzo często graniczy z groteską, ale mi się to podoba.

Ale niegodziwiec z tego Roberta ....
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.07.2009, 17:43   #58
Gio

Reputacja: 15

Dzięki za komentarze Następnej części nie możecie spodziewać tak szybko, bo komputer mam tylko wieczorami (remont) i mam tak zastawione biurko, że ledwo wyciągam klawiaturę
Lecz zdobyłem się na poświęcenie i zrobiłem bonusa:

Na początek- plakacik

[IMG]http://i31.************/24wadxv.jpg[/IMG]

A teraz coś, co obiecywałem już dawno:

Hania Linde

[IMG]http://i29.************/ncd37k.jpg[/IMG]

Cechy:
-Nieprzystępna
-Mól książkowy
-Podekscytowana
-Wirtuoz
-Przyjacielska

Ulubione:
-Kolor-turkusowy
-Danie- Mrożony krem owocowy
- Muzyka- POP

Zofia Kowalska

[IMG]http://i32.************/10qf96x.jpg[/IMG]

Cechy:
-Pracoholiczka
-Samotniczka
-Schludna
-Rodzinna
-Oszczędna

Ulubione:
-Kolor-limonkowy
-Danie-surówka
-Muzyka-klasyczna

Brandy Murphy

[IMG]http://i26.************/28t7x4p.jpg[/IMG]

Cechy:
-Leniuch
-Flirciara
-Arogantka
-Charyzmatyczna
-Ambitna

Ulubione:
-Kolor-czerwony
-Danie- Sushi
-Muzyka- Niezależna

Judyta Linde

[IMG]http://i29.************/2eupvvd.jpg[/IMG]

Cechy:
-Szalona
-Flirciara
-Dusza towarzystwa
-Gorąca głowa
-Nieokrzesana

Ulubione:
-Kolor-czarny
-Danie-hot-dogi
-Muzyka-własna
stare 07.07.2009, 21:25   #59
Jula881
Guest

Bardzo fajne przedstawienie postaci, szkoda, że masz ten remont, ale dziękuję za bonus
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.07.2009, 11:12   #60
Vicky
Guest

A więc ujawnie sie Bo tak czytam i czytam fotum a jakos dopiero sie zarejestrowalam ;>
Fajny bonus a fs wrecz swietne Nie spodziewalam sie ze z Roberta taki cham ;/ Ale za to wielki plus - zaskakiwanie
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania