Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.10.2011, 19:33   #51
Aperlaxive

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Pomimo pobrania sterowników do k>arty graficznej zwierzęta nadal się rozmazują. Co robic?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.10.2011, 20:44   #52
jaja

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Mi niestety muli jak nie wiem... Mam mody, ale bez modów też mi muliło. Na początku przecież nie miałam żadnych modów, bo nie było zaktualizowanych NRaasów. I tak muliło. Być może problemem jest brak moda na wyłączenie wspomnień, one jednak zamulają.
Niestety to chyba nie wspomnienia, ja mam je tylko w opcjach gry wyłączone, a wiadomo, to ich calkowicie nie eliminuje, a gra chodzi płynnie. A z tego co kojarze z innego tematu mam nieco gorszy sprzęt od Twojego...zadziwiająca ta gra, u kazdego sypie się co innego..

mi się zawieszają simy muszę je co chwilę resetsim traktować, eh
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.10.2011, 21:14   #53
eyvee

mam problem od wczoraj z gra ;/ pojawia mi sie komunikat gdy chce wlaczyc simsy : nieudana inicjalizacja bla bla, a poprzed launchera: wystapil blad podczas uruchamiania...
nie wiem czemu teraz mi sie to pojawilo jak nic nowego nie instalowalam do simsow,nowy nrass normalnie mi dzialal, nie bylo problemow O.o mial ktos taki problem? czyzby to przez nieudane aktualizacje windowsa 7ki moglo mi sie cos popsuc? <ale czemu tylkow simsach?>
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.10.2011, 21:20   #54
Saheli019
Guest

Od dziś mam Zwierzaki i też mi troszkę mulą,ale to wina zapełnionego dysku D. Jak narazie błędów nie mam chociaż wiele mebli mi sie poprzestawiało w starych domkach z dodatkami z sieci (np. w domku Ilony),nie działają niektóre krzesła,szafki itp.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.10.2011, 21:30   #55
daniel12081212
Guest

Ja nie moge "publikować". Klikajac na przycisk opublikuj wyskakuje okienko ze nie mozna wykonac czynnosci. Podobnie z zapisaniem gry wyskoczy okienko o jakims bledzie jednak gra sie zapisze.... Wyłączając gre gra wylacza sie bardzo dlugo ze musze interweniować ctrl+alt+delete ... itd. Macie jakis pomysl na 1 moj problem ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.10.2011, 21:50   #56
Mrufka

Cytat:
Napisał Olson Zobacz post
Dziękuję. Mam nadzieję, że pomoże.
Gdy ja mam włączone renderowanie, grafika jest lepsza, ale gra wychodzi do windowsa... jakieś sugestie?
Mrufka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.10.2011, 08:56   #57
jaja

Cytat:
Napisał daniel12081212 Zobacz post
Ja nie moge "publikować". Klikajac na przycisk opublikuj wyskakuje okienko ze nie mozna wykonac czynnosci. Podobnie z zapisaniem gry wyskoczy okienko o jakims bledzie jednak gra sie zapisze.... Wyłączając gre gra wylacza sie bardzo dlugo ze musze interweniować ctrl+alt+delete ... itd. Macie jakis pomysl na 1 moj problem ?
standardowe pytanie: masz mody? nie sądzę zeby to był bug gry.
co do długiego wyłączania się gry: miałam tak na słabszym kompie, nie dawał rady. Może za mało ramu?
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.10.2011, 09:04   #58
Olson

Mrufka akurat to renderowanie pomogło w 100%.

Już nie muli. Na pewno zależy to od ilości Simów w rodzince. Kiedy jest powyżej czterech + cztery zwierza to katastrofa. Trzech Simów lub mniej i cztery zwierzęta śmiga jak nie wiem.
stare 23.10.2011, 11:02   #59
nmin

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Być może problemem jest brak moda na wyłączenie wspomnień, one jednak zamulają.
To nie to, bo nie mam tego moda i używam wspomnień (ale bez komunikatów o nich). Z modów mam chyba tylko Nraas Master Controller, brak cenzury z MTS i jednakową energię łóżek, również z MTS. Poza tym mam niewiele dodatków package - zajmują co prawda prawie 2,5GB, ale jest ich tylko 40-parę.
Mój laptop nie ma świetnych parametrów, jeśli chodzi o gry - procesor i3 2,53Ghz, 6GB RAM, karta graficzna przyzwoita, ale bez rewelacji. Naprawdę nie wiem, dlaczego mi nie muli, ale absolutnie nie zamierzam się skarżyć
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.10.2011, 11:28   #60
anie_1981

Mi już mniej muli, ale muszę zrobić defragmentację dysku. Ja mam w miarę dobrą kartę grafiki i procek, ale RAM'u mam tylko 4 GB, chciałabym drugie tyle dokupić. Myślę, że 8 GB RAM'u łącznie, to już będzie OK.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania