Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.10.2011, 02:46   #71
Mrufka

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
Mrufka a jaki masz sprzęt? Może faktycznie mamy słabe karty graficzne? A może zależy to do RAM'u?
Może...

RAM mam 4GB. grafika GeForce GT325M; VRAM 1GB.
procek Intel i5 M430 ; 2.27 GHz

Za slabe na simsy??? Wkurza mnie to przeswitujace futro albo wywalanie do windowsa ot tak. Ja juz nie wiem co zle robie.
Mrufka jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.10.2011, 07:30   #72
Searle

Ja mam Radeona i na innym forum ludzie też właśnie mają Radeony i myślałam, że to wina tego typu karty, ale jak widać na Twoim przykładzie, to tak nie jest.
Trzeba czekać na aktualizację. Może ona coś pomoże?
stare 25.10.2011, 17:00   #73
Vunner
Guest

To ja mam za to inny problem i się zastanawiam czy to wina modów...
Jako człowiek nie mogę nic zrobić ze swoimi zwierzętami - ani ich dosiąść, ani nic. Co może powodować ten problem?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 17:07   #74
Irbis

Reputacja: 14

Chyba jako sim
Z jakimi zwierzętami? Czy nie ma opcji w ogóle, czy są tylko niepodświetlone?
Spróbuj jakoś dokładniej opisać problem.
stare 25.10.2011, 17:21   #75
anie_1981

Ja może tak się pobawię w off-top, ale muszę się wyżalić. Dokupiłam dzisiaj RAm i skubaniec nie działa... Nawet BIOS aktualizowałam i nic. Jestem nieźle wściekła, a myślałam, że Simsy mi będą szybciej chodzić, tymczasem po uruchomieniu Simsów, mam niebieską planszę i komp się wyłącza... Najśmieszniejsze jest to, że system wstaje na tych 8 GB normalnie, Windows widzi 8 GB, ale komputer w ogóle nie jest szybszy no i lada wysiłek poważniejszy i nowe kości wyłączają kompa.

Co do problemów z samą grą, to w AP gra mi się straasznie wlecze. No grać się niemal nie da. W SV i BP, jest ciut lepiej, ale to dlatego, że zrobiłam poprawki do miast z mts... Ciągle coś z tymi Simsami...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 18:20   #76
jaja

Vunner A próbowałeś wyprowadzić i wprowadzić ich? albo inne akcje w tym goście. Zmiana aktywnej rodziny i powrót..? Możliwe że pomoże.

Jak takie kombinowanie, też w edycji miasta - u mnie to działa na takie głupie błedy, nie pomoże, to sprawdź mody: może nie będziesz musiał się z tym męczyć
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 18:21   #77
Vunner
Guest

Cytat:
Napisał jaja Zobacz post
A próbowałeś wyprowadzić i wprowadzić ich? albo inne akcje w tym goście. Zmiana aktywnej rodziny i powrót..? Możliwe że pomoże.

Jak takie kombinowanie, też w edycji miasta - u mnie to działa na takie głupie błedy, nie pomoże, to sprawdź mody: może nie będziesz musiał się z tym męczyć

To nic nie da, zmieniałem rodzinę i też nic nie mogłem zrobić ze zwierzęciem. No cóż... zostaje usuwanie modów.

PS: Jak będzie działać to dam wam znak.

Ostatnio edytowane przez Vunner : 25.10.2011 - 18:24
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 18:25   #78
jaja

a wrzucenie rodziny bo biblioteki i z powrotem do miacha..? wiem, upierdliwe to, ale zazwyczaj tak się naprawiało simsy..
gra bez modów to nie to chyba że wychaczysz tego syfnego.. aha i pamiętaj żeby cache gry wyczyścić
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 18:42   #79
Vunner
Guest

Ok, wina modów. Myślę, że wiem dzięki któremu nie działało, ale narazie nic nie będę robił.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 18:51   #80
xometr
Guest

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Ja może tak się pobawię w off-top, ale muszę się wyżalić. Dokupiłam dzisiaj RAm i skubaniec nie działa... Nawet BIOS aktualizowałam i nic. Jestem nieźle wściekła, a myślałam, że Simsy mi będą szybciej chodzić, tymczasem po uruchomieniu Simsów, mam niebieską planszę i komp się wyłącza... Najśmieszniejsze jest to, że system wstaje na tych 8 GB normalnie, Windows widzi 8 GB, ale komputer w ogóle nie jest szybszy no i lada wysiłek poważniejszy i nowe kości wyłączają kompa.

Co do problemów z samą grą, to w AP gra mi się straasznie wlecze. No grać się niemal nie da. W SV i BP, jest ciut lepiej, ale to dlatego, że zrobiłam poprawki do miast z mts... Ciągle coś z tymi Simsami...
Anie a dobrałas odpowiednie kości tzn czy taktowania zegara są takie same i czy obie są tego samego typu ddr2/ddr3 bo jeśli sa rozbieżności to wtedy dzieją się takie cuda jak niebieski ekran itp. System bedzie je wykrywał normalnie jednak przy obciązeniu moga wariowac. Najlepiej sprawdz jakims benhmarkiem czy wszystko jest ok. W razie watpliwosci podeslij loga z wynikiem na pw do mnie. Postaram się coś zaradzić.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania