Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.10.2011, 11:38   #61
FrAiSe^^

Reputacja: 10
Domyślnie Nie zapisuje sie !

Hej !
Ja mam taki problem: odkad zainstalowalam zwierzaki nie moge zapisac gry !! Mam je od wczoraj, zaczelam gre okolo 18h , zrobilam moja rodzine, dom itd i gdy zapisywalam gre to sie ladowalo jakies 10 min i nic. Dobra, zaczelam od poczatku, zapisalam rodzinke, dom nieumeblowany wszystko ok zapisalo sie, mebluje dom , zapisuje i znowu to samo ! i tak do 01h00 w nocy x) Dzisiaj powtorka, zrobilam inna rodzine, mniajsza, mniejszy dom itd, znowu nie dziala. Przeinstalowalam gre, wszystko od nowa, gra szybko chodzi itd a zapis znowu nie ! Znowu zapisalam pusty dom i wszystko ok a jak juz troche umebluje to sie zapisuje , zapisuje i nic :/ Pomoocy

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.10.2011, 11:38   #62
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Miałem nadzieję, że zwierzaki naprawią moją rozchwianą grę, ale po instalacji ręce mi opadły Po masie bugów wywaliło do pulpitu, a teraz to się już w ogóle włączyć nie chce. Mam wrażenie że godzinę temu wydałem 80 zł w błoto.
stare 23.10.2011, 14:09   #63
daniel12081212
Guest

Cytat:
Napisał daniel12081212 Zobacz post
Ja nie moge "publikować". Klikajac na przycisk opublikuj wyskakuje okienko ze nie mozna wykonac czynnosci. Podobnie z zapisaniem gry wyskoczy okienko o jakims bledzie jednak gra sie zapisze.... Wyłączając gre gra wylacza sie bardzo dlugo ze musze interweniować ctrl+alt+delete ... itd. Macie jakis pomysl na 1 moj problem ?
Wszystko się samo naprawiło
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2011, 09:31   #64
Searle

Cytat:
Napisał Mrufka Zobacz post
U mnie to samo... Zainstalowałam nowiutki sterownik i lipa. Najgorsze, że gdy mam włączone wygładzanie animacji i renderowanie, gra mi się wyłącza, wychodzi do windowsa w ogóle (gdy mam np. widok na całe miasto podczas gry). Jak wyłączę te 2 opcje, to zwierzęta wyglądają beznadziejnie, mają jakby odbicia lustrzane futra i brzydkie gęby. Coś tu chyba nie gra. A komputer mam dość dobry i wszystko inne śmiga co tu robić?
Mrufka a jaki masz sprzęt? Może faktycznie mamy słabe karty graficzne? A może zależy to do RAM'u?
stare 24.10.2011, 12:49   #65
anie_1981

Ja jutro jadę kupić dodatkowe 4 GB RAM'u (łącznie będzie 8 GB ), może gra trochę przyspieszy. Kiedyś grałam w dwójkę na słabym lapku, grafika się wyświetlała prawidłowo, ale lapek miał tylko 512 MB RAM'u. Gdy mu wymieniłam RAM na 3 GB gra znacznie przyśpieszyła. Liczę na to samo teraz I tak mi teraz gra szybciej pracuje w SV i BP, bo zrobiłam te poprawki do miast, ale poprawek do AP jeszcze nie ma, więc strasznie mi się gra w AP wlecze Jeśli to kogoś interesuje, to powstał już nowszy mod na wyłączenie wspomnień. Dodatkowo, NRaas Master Controller od jakiegoś czasu posiada opcję kasowania wspomnień. Ja ze wspomnień nigdy nie korzystałam. Okazuje się, że wspomnienia raczej nie spowalniają gry, może gra się trochę dłużej zapisuje czy ładuje, ale największy jest problem w tym, że od "Pokoleń" gra ma jakieś problemy z routingiem. Dla niewtajemniczonych, to taka mapa połączeń pomiędzy punktami na mapie. Żeby Sim mógł przejść z punktu A do B, musi mieć po drodze sprawny "routing", EA to nieco skopało, stąd poprawki niezależnych twórców.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2011, 15:19   #66
Porando
Guest

Ja też mam problem ^ ^ . Otóż,gdy chcę stworzyć zwierzaka,to mi wyskakuje takie cuś : http://imageshack.us/photo/my-images...eenshot4kk.jpg. Są te zwierzaczki jakieś rozmazane takie ;/ Dawałem max. ustawienia,min. ustawienia i nic,dalej to samo... Ktoś wie co poradzić ? xd

PS: Powie ktoś jak zrobić te [img] do zdjęcia,aby było widoczne ? Zapomniało mi się..xd

Ostatnio edytowane przez Björk : 24.10.2011 - 15:24
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2011, 16:01   #67
Wampirencja

Mam problem od zainstalowania dodatku z opcją przeprowadzki.
Otóż simem i zwierzakami się przeprowadzam (wprowadzanie do domu pierwszy raz nie stanowi problemu, ale traci się znajomości po włożeniu do skrzyni rodzin ) i problem- mogę grać ile chcę, ale nie mogę wchodzić w tryb kupowania ani budowania, ponieważ gra cały czas "ładuje" i widoczne jest kręcace się kółeczko. Windows nie widzi gry jako zawieszonej, muzyka nadal gra, kółeczko się kręci, można ruszać myszką.
Wczoraj godzinę mi zajęło czekanie, próby z inną rodziną, dzisiaj po 15 minutach spasowałam.

All hail the hypnotoad!
Wampirencja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2011, 16:19   #68
Michaello
Guest

Mam taki problem: Wchodzę do gry, do casa, a gdy wychodzę z casa z gotową rodzinką i próbuje wprowadzić się do domu to gra sama mi się wyłącza. Jak to naprawić???
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2011, 18:26   #69
Kamis

Cytat:
Napisał Michaello Zobacz post
Mam taki problem: Wchodzę do gry, do casa, a gdy wychodzę z casa z gotową rodzinką i próbuje wprowadzić się do domu to gra sama mi się wyłącza. Jak to naprawić???
Eee, miałam identycznie, powyłączałam programy typu aqq/hamachi/steam/xfire/skype i internet. Od tego czasu gra nie wyłącza mi się tak często, tylko tak co godzinę, a czasami w ogóle.

Życie pisze swój scenariusz, nieważne jakie były plany.
Kamis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2011, 20:20   #70
Searle

Cytat:
Napisał Porando Zobacz post
PS: Powie ktoś jak zrobić te [img] do zdjęcia,aby było widoczne ? Zapomniało mi się..xd
Stawiasz przed obrazkiem [img], a po obrazku [ /img ] - tylko bez spacji.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania