Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.02.2012, 20:52   #1
Silver

Reputacja: 10
Smile Nadmorski

Przedstawiam wam moje dzieło
Wiem, wiem…pewnie niektórzy mnie zjadą za to, że pomieszałam różne style, ale jakoś tak wyszło i nie chciało mi się tego poprawiać
Z zewnątrz

Ogród

I z góry

Wejście + salon

Kuchnia

Korytarz na dole

Pokój nastolatki

Korytarz na piętrze

Łazienka

Sypialnia

Pracownia/śmietnik jak kto woli...

Balkony

Rzut z góry

Mam nadzieję, że się podobało
Silver jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.02.2012, 20:56   #2
Kenny McCormick

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Nadmorski

Może i pomieszałaś, ale mi się podoba.
Wygląda to na zamek z zewnątrz, a w środku nowocześnie

Bryła 9/10 (za okna dachowe )
wnętrze 10/10
stare 19.02.2012, 21:12   #3
rudzielec

Domek ma swój urok, podoba mi się, choć cholernie gryzie mi się to okno w pracowni, nie pasuje mi tam
Natomiast zastosowanie ogrodzenia do stworzenia ukośnych okien to strzał w dziesiątkę, podoba mi się to sama takie mam, może kiedyś się skuszę na coś podobnego
Lubię domki z pomieszanym stylem, mam takich pełno, bo nie lubię budować wszystkiego pod jeden styl, szlag by mnie chyba trafił
Podoba mi się z zewnątrz, wygląda jak taki mały zameczek
Wnętrza są trochę za puste, ale moim gadaniem się nie przejmuj bo ja lubię tony niepotrzebnych pierdół walających się wszędzie xD
No to by było chyba na tyle 9,5/10 (to pół za okno w pracownio-śmietniku )
stare 19.02.2012, 21:31   #4
Silver

No proszę jak szybko mam komentarze
Cytat:
Napisał Kenny McCormick Zobacz post
Może i pomieszałaś, ale mi się podoba.
Cieszę się
Cytat:
Napisał Kenny McCormick Zobacz post
Bryła 9/10 (za okna dachowe )
wnętrze 10/10
Mi się osobiście podoba to okno, ale każdy ma inny gust.
Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
Lubię domki z pomieszanym stylem, mam takich pełno, bo nie lubię budować wszystkiego pod jeden styl, szlag by mnie chyba trafił
Ja właśnie na odwrót, ale niezbyt często udaje mi się zrobić wszystkie wnętrza w jednym stylu ;/ zazwyczaj i tak wychodzą mi nowoczesne.
Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
ale moim gadaniem się nie przejmuj
Prezentuję domki po to żeby mieć na uwadze to co piszą inni i dowiedzieć się co robię źle, więc jak najbardziej zwrócę na to uwagę

Dziękuję za wysokie oceny
Silver jest offline  
stare 19.02.2012, 21:35   #5
Aoi

Podoba mi się ogród. Panuje w nim chaos, ale kontrolowany Dobrze to wyszło. Wnętrza niby dobre, ale nie wszystko mi tam pasuje. Czarna szafa w sypialni źle wygląda. Ściany są boskie (ta czerwień ), ale jedna do drugiej jakoś mi nie gra xd Za to szafki i łóżko są boskie. W drugiej sypialni strasznie nie podoba mi się łóżko stawione po skosie i te wieszaki, które nadają się do pralni, a nie do pokoju. W kuchni strasznie podobają mi się meble, można wiedzieć skąd je masz? Jedyne, co mnie poważnie odstrasza, to pralka. W kuchni? Źle to wygląda. No i najbardziej razi mnie w oczy bryła. Sama w sobie byłaby okej, ale te kamienne ściany i ogrodzenie to koszmar. Wybacz, ale nie mogę tego znieść, zupełnie nie pasuje to do reszty stylu.

Za domek daję 7/10. Jest spoko, ale kilka rzeczy naprawdę razi.
Aoi jest offline  
stare 20.02.2012, 00:42   #6
Malin

Reputacja: 11

Z zewnątrz ten domek jest taki bajkowy! Brakuje mi tylko więcej drzew dookoła, aby sprawiał wrażenie lekko odizolowanego i byłby niemal ideał!

No dobrze, zacznę od tego, co mnie najbardziej urzeka. Pierwsza rzecz - na pewno ogród. Uwielbiam takie dzikie, nieokiełznane - tu jakaś kępka kwiatów, tam słonecznik, jakieś zarośla, no i drzewa... Taki chaos, całkowicie naturalny i niekontrolowany. To jest cudowne. Poza tym, ten ogród jest taki... żywy. Podstawiona przy drzewie drabina, kosz owoców, rzucone niedbale grabie czy konewka - te elementy nadają mu życia, widać, że ktoś w tym domu mieszka. "Kącik drwala" jest po prostu przeuroczy, to moje ulubione miejsce. Same ściany w połączeniu z bluszczem - dla mnie bomba. To moje klimaty bez dwóch zdań. I bardzo podobają mi się okna. To one sprawiają wrażenie takiego płynnego przejścia między tymi dwoma światami - zewnętrznym i wewnętrznym. Nie ma takiego szoku, bo nie są ani bardzo nowoczesne, ani starodawne. Są takie... pomiędzy. Pasują tu idealnie.
Wnętrze to całkowita odmienność tego, co na zewnątrz, bo panuje ład i porządek, pełen komfort i wygoda. Ja takie wnętrza lubię tylko podziwiać, bo chyba nie potrafiłabym w nich mieszkać... Zbyt to wszystko idealne, takie "nie do dotykania". Najlepiej bym się chyba czuła w pokoju nastolatki (chociaż te czasy już daaaaawno za mną ;/), jest tam najbardziej swojsko (łóżko 33). Ale nie mam na myśli, że wnętrza mi się nie podobają, broń Boże. Urządzone są gustownie i z klasą. Łazienka trochę mnie przeraża, jest taka ascetyczna, ale ma śliczne kolory płytek (sama mam łazienkę w tych barwach : D).
Minusów nie ma dużo, to nie żadne błędy, tylko po prostu kwestia różnych gustów. Nie pasuje mi barierka na balkonach - jest za bardzo średniowieczna i sprawia wrażenie, jakby nie bardzo wiedziała, co tam robi. Nie ta bajka. Dałabym jakąś najprostszą, metalową, ewentualnie coś kamiennego, ale nie tak "ciężkiego" (kurczę, nie znam się kompletnie na projektowaniu, to tylko moje przemyślenia ). Okno dachowe jest jak najbardziej w porządku, jedynie zbyt jasna barwa tych drewnianych (?) elementów sprawia dziwne wrażenie, jakby ten dach... krzyczał. Może gdyby zbliżyć je bardziej barwą do okien, to to wrażenie byłoby mniejsze. No i więcej "gustowych" minusów nie widzę.
Patrząc na dachy, robię się zazdrosna. Ja kompletnie sobie z nimi nie radzę i zawsze używam nudnych, automatycznych. ;/

Ode mnie 10/10, bo wrażenie jest bardzo pozytywne. Domek jest naprawdę uroczy i ogromnie mi się podoba.

Kurczę, sorry, że się tak rozpisuję praktycznie w każdym podobnym temacie i piszę niemal epopeje ciężkie do czytania, ale nie potrafię inaczej
Malin jest offline  
stare 20.02.2012, 13:29   #7
cerastes

Zabrałaś mi pomysł na dom. Też miałam w planach taki plażowy klimat. Przygotowałam sobie nawet te same łódki. Jako, że częściowo zrealizowałaś mój pomysł, nie będę wyszukiwać minusów poza jednym, który najbardziej rzuca się w oczy - brak jednorodnego stylu co sprawiło, że projekt wyszedł chaotycznie.
Zawsze jednak z przyjemnością oglądam projekty takie jak ten. Lubię domy dekorowane dużą ilością przedmiotów. Podsumuję krótko - podoba mi się.
cerastes jest offline  
stare 20.02.2012, 15:14   #8
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

Cóż, ja będę nieco bardziej krytyczna niż moi poprzednicy.
Już sama bryła mi się nie podoba. Z jednej strony mam kamienny, wyglądający na stary dom, a z drugiej strony mam nowoczesne okno dachowe na całej szerokości. Nie komponuje mi się to.
Ogród jest fajny, ale miejscami zbyt pusty, widać to szczególnie na rzutach. Dla mnie to jednak drobnostka, bo tam, gdzie są roślinki, są świetnie dopasowane nie tylko do całości, ale również do siebie nawzajem, świetnie
Wchodzę do środka i co? I znowu nagle ze starego, kamiennego domu przenoszę się o milion lat świetlnych w przyszłość. Te style tak się gryzą, że olaboga
Tak czy siak, salon mi się podoba, chociaż dla mnie osobiście zbyt dużo brązu. Fajnie by się to komponowało z niebieskim, a tak to trochę zbyt mdło wyszło.
CO DO CHOLERY ROBI KANAPA W KUCHNI?! I pralka też nijak do całości pasuje. Usunąć te dwa obiekty i byłabym w niebie, psują cały efekt.
Korytarz na dole idealny Chociaż osobiście różu nie znoszę, tak tutaj idealnie pasuje
Pokój nastolatki też jest super, chociaż nie podoba mi się tapeta w paski. Ale to taki szczegół
Korytarz na górze... NAJLEPSZE POMIESZCZENIE W CAŁYM DOMU. Ta gra kolorów, połączenie zielonego i odcieni brązu, olaboga
Łazienka - przeciętna. Zamiast czerni lepiej by wyglądał brąz, albo zamiast bieli - kremowy, który jest na ścianach i podłodze. Ale rozmieszczenie mebli absolutnie w porządku
Sypialnia - fiolet w tym przypadku nijak pasuje do wiśniowej czerwieni. Umeblowanie spoko, ale kolorystyka do wywalenia całkowicie.
Pracowania... I tu pół modernistycznie, pół staromodnie... Nawet nie wiem co mam myśleć o tym pomieszczeniu. Jeśli to miał być nowoczesny dom, to jedyne co tam nowoczesne, to okna. Ale jeśli dom miał być staromodny, to te okna tam w ogóle nie pasują.

Podsumowując, największą wadą domku jest to pomieszanie stylów. W środku wszystko wygląda świetnie (poza drobnymi szczegółami), ale nie wiem jak to ma pasować do tego, co dom prezentuje na zewnątrz.
5/10. Skoro dom to pół modernu i pół shabby, to i ocena na pół.

Meryam jest offline  
stare 20.02.2012, 15:26   #9
Fallen

Reputacja: 11

Domek jest przepiękny, chciałabym pojechać tam na wakacje... Nie pasuje mi tylko okno w pracowni-śmietniku, ale ogólnie to cudo! Bardzo podoba mi się kuchnia... Tak szczerze, to wszystko, co chciałam napisać to zostało już napisane, więc przejdę do oceny.
10/10
stare 20.02.2012, 15:52   #10
nightmare

Łaa, super. Ogórd jest wprost cudowny. Wnętrze jak najbardziej w porządku. Zmieniłabym tylko nieco bryłę, bo nie bardzo komponuje się ze środkiem.
Zasłużone 10/10
nightmare jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania