Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.08.2013, 10:11   #1
Mamełe

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Ashley_Tisdale Zobacz post
Na Originie można już zakupić pre order ale jak dla mnie to STRASZNE zdzierstwo.. edycja limitowana kosztuje 179,99 a specjalna 199,99!!!!!!!! Chyba ich coś powaliło ;/ Naprawdę. Myślałem, że będzie kosztowało góra 139,99 to dodatki też pewnie będą droższe.. może nawet i 100 zł przekroczą ;///// Zniechęciło mnie to do tej gry.
Naprawdę wydawało ci się, że ta część za rok będzie taniej niż podstawa TS3 pięć lat temu? Niestety wartość pieniądza w czasie się zmienia i taniej można mieć tylko coś starego technologicznie, połączenia komórkowe i internet.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.08.2013, 13:03   #2
Ashley_Tisdale

Domyślnie

Te zdjęcia z gry wyglądają strasznie.. Krajobraz z tyłu wygląda jak jakiś bajowy świat z gry dla małych dziewczynek ;/ Jeżeli tak to ostatecznie będzie wyglądało to chyba nie kupię.. Nie umiałbym grać w takiej bajkolandii.. O wiele gorsze od Sims 3 i nawet od 2-ki, która lepiej się prezentowała.

Cytat:
Napisał Mamełe Zobacz post
Naprawdę wydawało ci się, że ta część za rok będzie taniej niż podstawa TS3 pięć lat temu? Niestety wartość pieniądza w czasie się zmienia i taniej można mieć tylko coś starego technologicznie, połączenia komórkowe i internet.
Tak ale nawet teraz masa gier premierowo kosztuje góra 149,99 a nie tyle.. kto im za tyle to kupi? Nawet Simcity w dniu premiery można było znaleźć za 129,99.. nawet dodatkowo z dodatkiem do TS3 za 29,99.... EA tylko czeka na takich jak ty, którzy zapłacą każde pieniądze ;o Poza tym nie radzę zamawiać teraz w pre orderze. Przy Simcity też początkowo cena była mega absurdalna coś ok. 200 zł i potem obniżyli, a ci którzy zakupili musieli płacić po starej cenie..

Ostatnio edytowane przez Rainbow : 21.08.2013 - 13:14 Powód: posty pod rząd
Ashley_Tisdale jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 13:19   #3
Mamełe

Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Ashley_Tisdale Zobacz post
Tak ale nawet teraz masa gier premierowo kosztuje góra 149,99 a nie tyle.. kto im za tyle to kupi? Nawet Simcity w dniu premiery można było znaleźć za 129,99.. nawet dodatkowo z dodatkiem do TS3 za 29,99.... EA tylko czeka na takich jak ty, którzy zapłacą każde pieniądze ;o Poza tym nie radzę zamawiać teraz w pre orderze. Przy Simcity też początkowo cena była mega absurdalna coś ok. 200 zł i potem obniżyli, a ci którzy zakupili musieli płacić po starej cenie..
To oczywiste, ze nie kupuje się gier na rok przed premierą, bo i po co, skoro i tak dostanie się wtedy, kiedy będzie w sklepach? W origin simsy zawsze były droższe niż w sklepach. Ja kupie na pewno w którymś z marketów lub w empiku wykorzystując bony, jakie czasem dostaję za wypełnianie ankiet przez internet, to będzie jeszcze troszkę taniej.
Do tego pewnie sprzedam swoje pudełkowe wersje TS3, to parę złotych również wpadnie.

Pamiętam jak dziś, że za pierwszą część simsów 15 lat temu (no 14, w 2000) zapłaciłam niemal 120 złotych a minimalna pensja wynosiła wtedy 500 złotych na rękę. Proporcje inflacji są zachowane a można nawet powiedzieć, że simsy relatywnie staniały.

Swoją drogą od pemiery TS4 zalezy czy kupię skok w przyszłość, bo jeśli czwórka wyjdzie w marcu, to już pewnie nie.

Ostatnio edytowane przez Mamełe : 21.08.2013 - 13:24
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 251 (0 użytkownik(ów) i 251 gości)

Zasady Postowania