|
![]() |
#1 | |
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
Oczywiście zgadzam się z Tobą i z Yuki, że tekst musi mieć ręce i nogi, ale nie każdy tekst jest skierowany do wszystkich. Jeżeli ktoś chce długich opisów i sceny rozwleczonej na 3 strony - proszę bardzo, tego jest tutaj dużo. Piszę coś innego, niektórym się to podoba, innym nie. Każdego własna sprawa, co wybierze. Każdy komentarz jest cenny i starannie go czytam, z niektórymi uwagami się zgadzam, a z innymi nie. Uważam, że faktycznie powinien poświęcić więcej miejsca na uczucia bohaterów, ale z drugiej strony nie będzie to na pewno kosztem zbyt długiego odcinka. Podam taki przykład: czy ktokolwiek oglądałby modę na sukces, gdyby każdy codzienny odcinek trwał 2 godziny? No nie sądzę. ![]() ![]() To że na forum wytworzył się system długich odcinków co dłuższy czas wcale nie oznacza, że to stanowi jakiś kanon doskonałości ![]() ![]() Oczywiście szanuje uwagi każdego, każdy ma prawo do własnej opinii. Póki co chcę to poprowadzić na własny sposób, zobaczyć, czy się sprawdzi. Przecież nie piszę epopei narodowej, w każdej chwili mogę zmienić formę, a jak się wysilę to i pewnie dałoby się to wsadzić w trzynastozgłoskowiec ![]() ![]() Poza tym, tak na przyszłość, bardziej proszę o zrozumiałe czytanie tego co ja piszę poza tekstem właściwym - przecież to samo co teraz napisałem było napisane już kilka razy.
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ależ mi nie chodzi o to, żeby od razu eseje na kilkanaście stron pisać. Po prostu w języku polskim przyjęte są pewne normy, od których generalnie się nie odchodzi i, wbrew pozorom, wcale one nie ograniczają i nie zmuszają pisarzy do szablonowego tworzenia. Z góry się wie, że urwane zdania, krótkie opisy, poskąpienie uczuć i powierzchowne przedstawienie postaci nie jest na poziomie nawet przeciętnym.
Oczywiście żebyśmy nie zrozumieli się źle. Przed chwilą nie wymieniłam cech Twojego opowiadania, tylko generalnie wymieniłam najczęściej popełniane błędy. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|