![]() |
#1881 |
Reputacja: 10
|
![]()
Hmm no według takiego typowego okresu rozwojowego człowieka dziecko po urodzeniu jest noworodkiem. Więc wygląda na to, że okres niemowlęcy i poniemowlęcy stopili w jeden (czyli na nasze byłoby to od 0 do 5, u nich pewnie od 1 do 5) i później byłby okres dzieciństwa czyli od tego (6 do tam 12), okres nastolatka (czyli 13 do 18), młody dorosły (19 do 28 np) i tak dalej. Ja to tak widzę.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1882 |
Reputacja: 14
|
![]()
ahahahaha, no nie wierzę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
anie, powiem Ci, że miałam dokładnie to samo...
The Sims - R.I.P. Jak kiedyś mówiłam, simsy bez basenów to nie simsy. Brak małych dzieci to też jedno wielkie wtf - no niech mi ktoś wytłumaczy jak będzie wyglądał ten przeskok?! Jak w TS1 - buzi buzi, "czy nie powinniśmy mieć dziecka?", kołyska a po 3 dniach bum! i dziecko?! ![]() Nie satysfakcjonuje mnie opcja typu "zabraliśmy wam to, co lubiliście, ale w zamian dostaniecie nowe rzeczy, które być może polubicie" - to jest zwyczajnie *******. Gra się ma rozwijać, a nie cofać, do jasnej ciasnej! Zachwycają się tworzeniem krewnych... Przy odrobinie sprytu i poświęconego czasu działa to też w The Sims 2, a przynajmniej ja "dorabiam" simom starszych rodziców, rodzeństwo czy nawet dalszą rodzinę od dawien dawna. Mój sposób działa na tej samej zasadzie co w TS4, tylko to, co w "czwórce" robi program, ja muszę przy pomocy Warsztatu zrobić "ręcznie". Aczkolwiek zawsze jestem zadowolona z efektów ![]() No cóż, moja przygoda z tą serią definitywnie kończy się na The Sims 2. Ostatnio edytowane przez Libby : 25.06.2014 - 22:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1884 |
|
![]()
Jeśli na światło dzienne wypłyną jeszcze jakieś równie mocno rozczarowujące rewelacje, to albo dokupię sobie dodatki do trójki i zapoznam się bliżej z tą odsłoną albo poprzestanę na dwójce z dodatkami i podstawie The Sims 3, które już mam. Myślałam, że kupię czwórkę, ale teraz już nie jestem tego taka pewna. Nie dość, że tyle sobie każą płacić za czwórkę, to jeszcze ją okrajają w podstawowych aspektach. Niewykluczone, że wiele osób które zamówiły preorder przed wypłynięciem niepokojących newsów o grze, wyśledziwszy te rewelacje, zrezygnują z kupna nowej odsłony Simsów. Ja sama już niczego usprawiedliwiać nie będę i chyba stanę się bardziej krytyczna wobec czwórki, bo teraz to już sobie lecą w kulki na maksa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1885 |
|
![]()
Szczerze? Właśnie doszłam do wniosku, że w końcu ujawnili co mieli na myśli poprzez "powrót do korzeni". Od razu mogli powiedzieć: "Wymieszamy TS1 z TS2. Ulepszymy CAS i tryb budowania. Dodamy parę nowych rzeczy i sprzedamy za grubą kasę. A nóż widelec może się nabiorą i im się spodoba. A po jakimś czasie wydamy milion dodatków do których dodamy podstawowe rzeczy tj. "małe dziecko" i też na tym zarobimy." CHAMSTWO W BIAŁY DZIEŃ !
![]() |
#1886 |
|
![]()
brak basenów mi wisi szczerze mówiąc, okej. były podejrzenia, że nie będzie basenów - teraz potwierdzone no i tyle. Żadna radocha patrzeć jak sim sobie pływa w wodzie moim zdaniem. Brak małych dzieci to jednak minus, oby niemowlęta były lepiej dopracowane i zastępowały tą grupe wiekowa.
![]() |
#1887 | |
|
![]() Cytat:
----------------------------------- Ja nadal mam zamiar kupić tę grę. Fakt, że dziwne to dość, że na początku nie będzie małych dzieci, ale szczerze mówiąc, jakoś spłynęło to po mnie. Gra ma tyle do zaoferowania, że nawet nie zauważę, że nie ma tej grupy wiekowej.
![]() |
![]() |
#1888 |
|
![]()
Zgadzam się z octavessens, brak basenów jest troche dziwny, ale spokojnie będzie się można bez nich obejść. Bardzo rzadko z nich korzystałam.
Jeżeli chodzi o grupy wiekowe, to mam nadzieje, że niemowlę będzie bardziej przypominać małe dziecko z TS2 lub 3 niż to takie zawiniątko ![]()
![]() |
#1889 |
|
![]()
Rzadko kiedy budowałem na parcelach baseny, raczej korzystałem z publicznych, ale sam fakt że nie będzie ich w najnowszej odsłonie (podobnie jak małych dzieci) to dla mnie jednak krok w tył, zabierają coś co było w poprzednich częściach. Cieszę się jednak, że tryb budowania jest ulepszony bo głównie na tym się skupiam w grze, będzie można wyczarować jeszcze lepsze i ładniejsze domki
![]()
![]() |
![]() |
#1890 |
|
![]()
Co prawda basenów, to ja sie nie spodziewałam, bo za dużo było przesłanek, ale brak małych dzieci mnie dziwi, chociaż może przez 5 lat trójki miałam ich ze czworo. Nie, żeby mi brakowało, ale jakoś tak dziwnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
|
|