![]() |
#2082 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mnie starzenie, umieranie i napływ nowych rodzin wystarcza. I tak nie interesowałam się rodzinami, którymi nie grałam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2083 | |
|
![]() Cytat:
Tyle, że napływ nowych rodzin to właśnie postęp historii... tak samo praca i szkoła sąsiadów i całe ich "samodzielne życie". Bez Postępu Historii, ta gra jest martwa. Wiem, bo u mnie w TS3 jest problem z postępem historii, nie rodzą się dzieci więc miasto mi wymarło, mam może z 5 rodzin, singli. Miasto jest jałowe i puste. Bez postępu historii, starzenie się i umieranie sąsiadów nie ma najmniejszego sensu! No bez przesady, żebym skakała po rodzinach codziennie, i bawiła się w bociana... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2084 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
@up: i pomyśleć, że ja tak gram xD
No ale też w Nieznanowie właściwie nie ma miastowych ![]() Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! Ja z każdą "złą" informacją zaczynam coraz bardziej doceniać to, co już mam w TS2 ![]() No ale serio... W czym TS4 ma być lepsza od wcześniejszych odsłon? CASem? Emocje mam w TS2 a "czwórkowego" trybu budowania nie można nazwać rozbudowanym, bo brakuje tak podstawowych i oczywistych opcji jak baseny i piwnice, a w odniesieniu do TS3 dodatkowo samochodów (garaże/podjazdy) i CASTa. Wymarzone tworzenie domu to dla mnie wszystko to, co zabrali (szczególnie CAST) i rzeczy, których nigdy nie było, np. ściany o różnej szerokości, kilka wysokości podłóg (niekoniecznie fundamentów) w jednym domu, regulacja oświetlenia, bramy wjazdowe, podwieszana skrzynka na listy... W TS3 postęp historii - gdyby nie był zrypany - też byłby fajną opcją, ale twórcy oczywiście postanowili go wywalić zamiast dopracować. "Otwarty" świat jak dla mnie też mógł zostać. Inne opcje, które SimGuru tak zachwalają, w większości mam w mojej zawalonej do granic możliwości modyfikacjami TS2, a jeśli czegoś nie mam jak np. strychów - z pomocą kodów mogę to zdobyć ![]() Może w jakimś dodatku pojawi się coś, czym będę naprawdę zachwycona... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2085 | |
Reputacja: 23
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2086 |
|
![]()
Trójkę uratował Twallan ze swoim Story Progression - świetny postęp historii. Niestety już jakiś czas temu ogłosił "przejście na emeryturę" i wspierać swoimi modami TS4 nie będzie. Poza tym co to za gra, kiedy za kilka pokoleń nie znajdziesz w mieście potomków swoich pierwszych sąsiadów bo wymarli bezdzietnie i zostali zastąpieni przez inną rodzinę ;p Dla mnie cała frajda w trójce polega na tym, że mogę po kilku pokoleniach nadal podziwiać potomków rodziny np. Lada w SV
![]() Tak jak ktoś wcześniej napisał, tak i ja napiszę: dopiero zaczynam na prawdę doceniać trójkę. TS4 będzie uproszczonymi simsami dla nowego pokolenia graczy, dla nas, wyjadaczy nie będzie tam wiele miejsca. To samo było w przypadku nowego SimCity - grą nikt się jakoś nie zachwycił, szybko się ludziom znudziła, a SimCity 4 do dziś jest rozwijane przez fanów, ma kilka ogromnych stron, na których wrzucane są wciąż nowe dodatki, budynki, ulice i mody i ludzie nadal tą grą się jarają. To samo może czekać trójkę, ciągły rozwój przez społeczność graczy, natomiast czwórka będzie grą na chwilę. Oczywiście tak przypuszczam, zobaczymy co tam jeszcze EA wymyśli...
![]() |
#2087 |
Reputacja: 14
|
![]()
W pierwszej chwili wystraszyłam się, że simy nie będą się starzeć. Wtedy na pewno nie kupiłabym tej gry. Brak postępu historii mi nie przeszkadza, bo tak naprawdę nigdy go w simach nie miałam. Wiem, że w trójce niby jest, ale co z tego, skoro nie działa. Moi simowi sąsiedzi nie brali ślubów, nie rodzili dzieci (no chyba, że simka była w ciąży, gdy zaczynałam grę), nie rozwijali się zawodowo. Sporadycznie zdarzało się, że wprowadzała się jakaś nowa rodzina, albo wyprowadzała. To było już całkowicie beznadziejne, bo wyprowadzali się nie wiadomo gdzie, a zdarzało się, że wyprowadzały się rodziny spokrewnione z moimi. Mając do wyboru taki postęp historii, wolę go wcale nie mieć. Choć oczywiście nie miałabym nic przeciwko udoskonalonemu postępowi historii. Ale, jak się nie ma co się lubi ...
![]()
OJSG: Życie simów według Irbis *** Trzeci dom Patrycji i Antoniego. *** Życie rodziny Wichura: Część 22 Ostatnio edytowane przez Irbis : 02.07.2014 - 16:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2088 |
Reputacja: 39
|
![]()
Wiesz, ja wcale nie będę zdziwiona jak tak będzie. W końcu dowiedzieliśmy się co oznacza "powrót do korzeni". Oznacz to tyle co "cofanie się w rozwoju".
![]() |
#2089 |
|
![]()
Zostało potwierdzone, że w Ts4 będą karty szansy w pracy (coś jak w TS2).
https://twitter.com/SimGuruGrant/sta...01059331194881 Nie będzie natomiast sklepów spożywczych. https://twitter.com/SimGuruSarah/sta...00494207438850 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2090 | |
Reputacja: 26
|
![]() Cytat:
![]() Trochę się zastanawiam, czy EA nie postępuje obecnie z Maxisem tak, jak swego czasu JoWood z PiranhaBytes - popędza, by jak najszybciej sprzedać produkt, nieważne, czy jest dopracowany, czy nie. Ale aby mi ktoś nie zarzucał offtopu - coraz mniej mi się podobają te newsy; coś mi się widzi, że gry nie kupię. Już moja reakcja na wiadomość, że ma nie być małych dzieci (nie wspominając o basenach) była: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości) | |
|
|