Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.09.2014, 13:05   #3561
Piwusia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Byłam pewna, że kupię grę i będę cieszyć się rozgrywką na wysokich lub średnich detalach, ale weszłam na tę stronkę: http://thesimstimes.cba.pl/?p=5893 i okazuje się, że na karcie Intel HD Graphics gra mi w ogóle nie odpali, a na NVidia Geforce 610M pójdzie na najniższych detalach!! Sprawdźcie tę stronkę i powiedzcie mi czy jest adekwatna. Jeśli tak to niestety nie kupię gry bo co to za radocha grać na najniższych ustawieniach, a po kupnie dodatków nie móc grać wcale. Wielkie rozczarowanie... I'm so sad.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.09.2014, 13:27   #3562
boisz_sie_aes

Cytat:
Napisał Piwusia Zobacz post
Byłam pewna, że kupię grę i będę cieszyć się rozgrywką na wysokich lub średnich detalach, ale weszłam na tę stronkę: http://thesimstimes.cba.pl/?p=5893 i okazuje się, że na karcie Intel HD Graphics gra mi w ogóle nie odpali, a na NVidia Geforce 610M pójdzie na najniższych detalach!! Sprawdźcie tę stronkę i powiedzcie mi czy jest adekwatna. Jeśli tak to niestety nie kupię gry bo co to za radocha grać na najniższych ustawieniach, a po kupnie dodatków nie móc grać wcale. Wielkie rozczarowanie... I'm so sad.
Zainstaluj GPU-Z i zapodaj screenshoty z niego to ci powiem czy uruchomisz.
boisz_sie_aes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.09.2014, 13:35   #3563
CzekoladowaZłośnica

Piwusia to widzę, że nie jesteś sama.. Weszłam na tą stronkę, patrzę i SUPRISE ! Mając moją kartę graficzną wgl nie uruchomię gry. Ahhahahaha, nie no żal. A ponoć gra miała działać na kompach sprzed 10 lat... A mój ma dopiero 4 lata... Fantastycznie po prostu.
stare 03.09.2014, 13:49   #3564
boisz_sie_aes

Cytat:
A ponoć gra miała działać na kompach sprzed 10 lat.
Nie wiem skąd masz te informacje ale na pewno nie od producentów.
stare 03.09.2014, 13:53   #3565
Piwusia

Pójść to sama wiem, że pójdzie, ale co z tego skoro na najniższych detalach. Pewnie sobie kupię dodatki do trójki i tyle. Czwórko good bye.

Mój lapek ma 2 lata, witajcie w klubie.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.09.2014, 14:04   #3566
eyvee

Niemozliwe, żeby nie chodziła wam gra dobrze na sprzęcie sprzed 2 lat, mój komputer ma 2,5 lata i moge grac w każda grę na max detalach i nic mi nie tnie ;/ No chyba, że części macie o wiele wiele starsze lub słabsze :/

Mój sprzęt to:
karta graficzna: nvidia geforce gtx 550ti
procek : intel core i5 2500 cpu 3,3gh x4
dysk SSD 128 gb
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.09.2014, 14:09   #3567
cyniczna

Cytat:
Napisał eyvee Zobacz post
Niemozliwe, żeby nie chodziła wam gra dobrze na sprzęcie sprzed 2 lat, mój komputer ma 2,5 lata i moge grac w każda grę na max detalach i nic mi nie tnie ;/ No chyba, że części macie o wiele wiele starsze lub słabsze :/

Mój sprzęt to:
karta graficzna: nvidia geforce gtx 550ti
procek : intel core i5 2500 cpu 3,3gh x4
dysk SSD 128 gb

Czemu niemożliwe? To, że komputer nie jest stary nie oznacza, że jest dobry.
cyniczna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.09.2014, 14:23   #3568
ajkus

Cytat:
Napisał Ashley_Tisdale Zobacz post
Po obejrzeniu kilku first looków dochodzę do wniosku, że to nie gra dla mnie ;/ Pomijając już całkowite uproszczenia w animacjach, o których pisaliście wcześniej (zauważyłem na livie Młoteczki kolejną np. gdy kupuję się rybę to ona od razu pojawia się w akwarium, nie tak jak w 3ce czy 2ce, że sim niósł ją w woreczku i wpuszczał), do tego to jest CAŁKOWICIE nie grywalne!!! Wolałem żeby gra się lekko ścinała tak jak w TS3 ale mieć nieograniczony, wolny od ekranów ładowania świat, a nie tutaj żeby iść do sąsiada ekran ładowania, nawet jak to jest obok! I jak chcemy np jeszcze iść do kogoś obok to znowu ekran... chcemy wrócić do domu.. ekran... chcemy zobaczyć co robi sim, który został w domu albo pojechał ekran ;/ Jedziemy na parcelę publiczną ekran, chcemy wejść do innej ekran bez sensu totalnie i nie rozumiem takiego zagrania. Przeżyłbym gdyby ładowały się tylko te dzielnice ale nie jeszcze parcele no ludzie ;. Dodatkowo wszędzie znikające i teleportujące się simy... nawet w tle widać jak sim idzie chodnikiem, a potem nagle znika xd Miasta są tak małe, że aż się odechciewa grać, nie można edytować tej przestrzeni wokół (chociaż po co jak i tak nie trzeba tam chodzić bo sim się teleportuje i ekranik ładowania przepiękny będzie I nie myślcie, że Wam dadzą samochody bo one są tutaj nie potrzebne chyba, że sim by się teleportował najpierw do samochodu tak jak w TS3 i potem teleportował samochodem na inną parcelę i wtedy ekran ładowania. Ta gra to jedna wielka żenada zrobiona na szybko i jak najmniejszym kosztem i wysiłkiem tylko po to żeby głupi ludzie się nabrali na marketing i zamówili w pre-orderze.
hejt, hejt, hejt...
To staje się już być irytujące. Jest lato za gorąco, jest zima za zimno. Nie rozumiem. Najpierw ludzie narzekają na TS3, ponieważ o nie długo się ładuje w ten czas, pójdę do szkoły na matematyka, zjem obiad, umyję się, spakuje tornister na jutrzejszy dzień i w końcu sobie pogram w TS3. Sądzę, że kolejne aktualizacje i dodatki wszystko zmienią. Tak samo było w TS3 co kolejny dodatek lepszy i więcej było w nim rzeczy. Nie każdy ma komputer z NASA i nie każdy ma cierpliwość do długo trwałego czekania, aż się gra załaduje. Sama po przez długie czekanie zrezygnowałam z TS3. Sądzę, że nie ma co narzekać, ale też wyciągnąć jakieś plusy. Ja rozumiem, że to jest wszystko jakoś podzielone. Są ludzie, którym się to podoba i uważają, że jest to spoko rozwiązanie ale też są ludzie przeciwni tego ekranu. Nie masz pojęcia ile MAXIS włożył w tą grę, więc najlepiej będzie jak oszczędzisz sobie pisanie tekstu typu 'Ta gra to jedna wielka żenada zrobiona na szybko i jak najmniejszym kosztem i wysiłkiem tylko po to żeby głupi ludzie się nabrali na marketing i zamówili w pre-orderze.'. Nie od razu Rzym zbudowano. wystarczy dać trochę czasu i nie hejcić tak całej gry, gdy się w nią jeszcze nie grało.

Cytat:
Napisał xviraszka Zobacz post
Ja mam 22 lata a ciesze sie jak dziecko ze zaraz bedzie gra [/QUOTE

Daj mi swoje ID - poprzeszkadzamy sobie nawzajem

QUOTE=cyniczna;1830842]Premiera już jutro... Czyli już dzisiaj po północy będziemy grać?
Jeżeli przekonasz mojego chłopaka i jego rodziców nie ma problemu
ajkus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.09.2014, 14:36   #3569
boisz_sie_aes

Cytat:
Nie masz pojęcia ile MAXIS włożył w tą grę
Czyżby jakiś insider z Maxis? proszę podziel się z nami ile krwi przelano by stworzyć To arcydzieło.

Męczy mnie już to krytykowanie krytyków i szukanie plusów tam gdzie ich nie ma.

Maxis robiło grę na szybko, ma masę bugów, wiele elementów zostało wyciętych ale ludzie i tak ją kupią.

"Oh, EA usunęło pół zawartości ale i tak grę kupię bo jest super i moje 200zł było tego warte, gra na pewno ma jakieś plusy" to nic że plusów nie ma a te całe emocje to zwykły pic na wodę. EA zmusza producentów do wydania gry przed deadlinem, przez co pojawiają się błędy i niedoskonałości które WIDAĆ.

Najlepsze jest to że wszyscy obwiniają Maxis które kontraktami ma związane ręce, jednocześnie wspierając ciemiężyciela EA.

Myślicie że kupując grę wspieracie producentów? , please, niech nikt nie przywołuje historyjki w stylu "ale producentom się należy za ich ciężką pracę" bo ci już dawno temu podpisali z EA kontrakt i mają swoją dolę. Całość trafia do EA które śmieje się wam w twarz. I w sumie dobrze.

Ostatnio edytowane przez boisz_sie_aes : 03.09.2014 - 14:38
stare 03.09.2014, 14:37   #3570
Mentosik57

Ale wymagania, LoL
Twórcy odpalają grę na najwyższych,a już tam grafika jest słaba,to co dopiero na najniższych .Co oni za wymagania podali?Ta gra powinna wymagać jakiejś karty graficznej ze starszej serii nvidii 8xxx i 9xxx,by odpalić na minimalnych,a na tych seriach to gra ma podobno nie odpalić.Haha,koleżanka ma kupić Ts4 a ona ma albo 9800 gt albo 9600gt .Czyli co,gra u niej nie odpali ? Coś tu nie gra ... Jak to możliwe,że gra z niemalże brzydką na te czasy grafiką wymaga takich kart graficznych?Chyba,że dla EA komfortowa gra to 150 fps w górę i dlatego takie wymagania daje ....
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania