Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.02.2015, 19:26   #271
Lion

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Miasteczko

W historii Anizji wciąż nie rozumiem tego, że tak bez słowa zostawiła swoją rodzinę i pojechała do ojca... Dalszy rozwój wydarzeń już jest ciekawszy, bardzo bała się ojca, nie chciała zostawić najmłodszej siostry na pastwę losu i im dłużej była poza domem, tym bardziej była pewna, że jej mąż zdążył ją znienawidzić lub o niej zapomnieć - tak to przynajmniej interpretuję Nie mniej jednak, dobrze że wydostała się z tego więzienia! Jak dla mnie, to scena jej spotkania z córeczką jest rozczulająca I bardzo dobrze, że Gustaw dał teściowi do słuchu!

Sławek i Karolina są ciekawą parą i w sumie fajnie się na nich patrzy, tylko czy kiedyś młoda kobieta nie zechce odzyskać lat młodości, które przedwcześnie poświęca na życie rodzinne? Czy tak się stanie, czy też nie, dobrze że jej ojciec ostatecznie pojawił się na ślubie. Muszę przyznać, że rozumiem jego wcześniejsze obawy...

Mam nadzieję, że Wojtek i Marcelina skończą jako para Bo mam dziwne wrażenie, że chciałaś nam zasugerować, że jeszcze wcale nie jest pewne, czy połączy ich coś więcej niż przyjaźń i trochę mnie teraz nurtuje, jak to faktycznie będzie

Szkoda Mirona... Faktycznie długo go miałaś w swojej grze, w której w końcu skończył jako element świetnej historii!
Lion jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.02.2015, 22:40   #272
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Ahaha, moi drodzy! Dwa lata czekałam na to, co mam teraz! Tyle komentarzy pod dwoma odcinkami i to w przeciągu kilku dni zaledwie! Jesteście niesamowici, a ja daaaawno nie czułam się tak doceniona! Przypomniały mi się stare dobre czasy świetności moich FS. Dziękuję Wam z całego serca!
Każdy z Was wie, co pisał pod poszczególnym odcinkiem, dlatego jeśli ktoś skomentował dwa razy, to odpowiadam na oba komentarze równocześnie

Parę kwestii zostało poruszonych więcej niż jeden raz i zamierzam je wyjaśnić.

1. Anizja powinna była zostawić mężowi wiadomość, ale nie zrobiła tego. Moja odpowiedź:
Cytat:
Rzuciła walizkę na łóżko i zaczęła do niej wrzucać wszystko, co miała pod ręką. Biegała od pokoju do pokoju szukając reszty niezbędnych rzeczy... Z tego wszystkiego zapomniała zostawić mężowi kartkę.
[w domyśle kartkę z informacją, gdzie się wybiera i na jak długo]

2. Zarzucacie Anizji, że nie skontaktowała się z Gustawem, jak już tam była. Moja odpowiedź:
Cytat:
Bardzo tęskniła za mężem i córeczką, ale nie mogła nawet do nich zadzwonić - po pierwsze, była tak zabiegana, a po drugie, swój telefon zostawiła w Nieznanowie, a stacjonarny nie działał... Zaś o kilkudniowym wyjeździe jej ojciec nie chciał nawet słyszeć. Uciec też nie było jak - nie chciała zawieść macochy, a jej własne pieniądze już się skończyły.
3. Długo miałaś Mirona w swojej grze.
Średnio każdy sim - od narodzin do śmierci - żyje w miasteczku ok. 3-4 realnych lat.

4. Sławek zapomniał o Anabelle.
Pomyślcie. Czy Waszym zdaniem imię Anna nie przypomina jakiegoś innego, drogiego jej ojcu imienia? Czy Sławek patrząc na czarne włosy swojej córeczki może zapomnieć, że jego ukochana miała takie same? Czy patrzenie synowi w oczy go nie rozczula?

Annetti
Spoiler: pokaż
Cytat:
Michasia jako dziecko bardzo przypomina mi Kirę.
Mają tę samą fryzurę
Cytat:
Mam nadzieję, że słowa Izaaka były prorocze i faktycznie będzie później szczęśliwa. A przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach, które wstawiałaś z nią
Jak mi kiedyś gdzieś będzie brakować zdjęć do kompletu, to coś niecoś o niej też tu wstawię ;]
Musze zacząć sobie zapisywać wszelkie tego typu "zapowiedzi". O ZAFCIE pamiętam! Armando, Klaina, Zenek i Donald to już staruszki - można im walnąć jakiś jubileusz czy coś
Cytat:
Poza tym w późniejszym czasie dostawał to tak za darmo?
Nie.
Cytat:
Chociaż pewnie ojciec czymś jej zagroził!
Zagroził jej, że jeśli dobrowolnie nie pojedzie z nim, to da jej inny "dobry" powód do opuszczenia rodzinnego domu. Anizja wiedziała, że jej ojciec jest groźny i nie cofnie się przed niczym. Wolała odpuścić.
Cytat:
Iwo wygląda na całkiem fajnego chłopaka, mam nadzieję, że nie ma całkowitego charakteru po ojcu.
Iwo z twarzy to ciacho, ale charakter ma równie paskudny jak jego ojciec. Nie zastanowiło Cię to wyzywanie jego siostry od "żywych trupów"?
Cytat:
Swoją drogą na tym zdjęciu jak Wojtek spotyka Florę po raz pierwszy, to wygląda to jakby zobaczył jakiegoś przygarbionego potwora, który wyżera im jedzenie xD Takie jakieś dziwne mam skojarzenia.
Jak się później przyjrzałam temu zdjęciu, stwierdziłam to samo <high five>
Cytat:
Anna Nikoniecka. Ładnie i podobnie do imienia Anabelle
O to mu chodziło
Cytat:
Skoro nam tak dobrze idzie komentowanie, a ty masz czas, to może za tydzień znów dodasz jakiś odcinek?
Z przyjemnością
Cytat:
Klementynka? A dopiero co mówiłaś, że na razie nie będziesz komplikować jej życia
Ja dotrzymuję słowa Zresztą jak mogłaby nie być szczęśliwa mając w domu takiego słodkiego maluszka? :>
Cytat:
Czemu Anizja nie pukała w szybę albo coś?
Bała się ojca. Wiedziała, że znalazłby sposób, żeby wytłumaczyć Gustawowi to tajemnicze pukanie.
Cytat:
Musi stanowić niezwykłą przeciwwagę dla przesiąkniętego złem Ewerkina.
O tak, Eugenia to świetna simka.
Cytat:
Czyżby ten sklep należał do rodziny męża siostry Anizji - Ludmiły?
Prawie... Spożywczak jest tak naprawdę własnością szwagra Ludmiły - Apoloniusza Wiosny, ale że i on, i Jarek z rodziną mieszkają w jednym domu... No i w tamtym czasie z powodu nagłego zniknięcia starszego brata to Jarek i Ludmiła zarządzali sklepem.
Cytat:
Ginter. Co to za imię?
To imię jest często spotykane na Śląsku, a przynajmniej w tej części zamieszkiwanej przeze mnie I w przypadku rodziny Karoliny, to jest jej panieńskie nazwisko. Jej ojciec nazywa się Gotfryd Ginter
Aczkolwiek sima Gintera też już miałam... Mąż Simony Inek, ojciec Wincentego, Laury i Jeremiego miał tak na imię Tylko pisownia inna ;]
Cytat:
Tak swoją drogą Ginter wygląda jak farmer.
Tak!
Cytat:
I błagam, powiedz skądże masz jej fryzurę, bo nie mogę się napatrzeć *-*
http://rented-space.tumblr.com/post/...ertips-pooklet
Cytat:
Lesław czekający na ślub podbił moje serce. Zero stresu
Raz już to przeżył, po co ma się stresować drugi raz?
Cytat:
Masz piękne śluby
Dziękuję ^^
Cytat:
Zeni znalazła sobie nowego faceta?
Ano! Głupi ma zawsze szczęście xD
Cytat:
To Ginter pojawił się na ślubie? Tego się nie spodziewałam.
No a czemu by nie? Widział na własne oczy, w co jego córka się pakuje - miałby powody do późniejszego wypominania jej tego i owego
Cytat:
Wyrósł na przystojniaka
Weeeeź, ja się nad nim rozpływam *_*
Cytat:
Tak swoją drogą, czy kolejny potomek Sławka odziedziczy kolor włosów po mamusi?
Z tego co pamiętam to ich synek to będzie wykapana Karolcia No, może bez piegów
Cytat:
Kojarzysz gdzie ją zdobyłaś?
http://bootstrap.modthesims.info/download.php?t=351191
Cytat:
O ile dobrze kojarzę w dziale "Ach te dzieci" był jeszcze jeden Boguś o nazwisku Arciszek. Zgadłam?
Zgadłaś Psst, Index może się przydać w przyszłości
Cytat:
Ps. Z tych dwóch ekstra zdjęć z końca tylko jedno przedstawia Lesława i Karolcię
Poprawione!
Cytat:
Ps 2. Przez przypadek trochę się rozpisałam xD
Jakbyś nie wiedziała, że uwielbiam Twoje posty! xD

Lion
Cytat:
Jestem ciekawy, jak jego nałóg (chyba już można tak to nazwać) wpłynie na relację z Michasią - albo jak ona i ich relacja wpłyną na walkę z nałogiem.
Tak, to nałóg. Odegra główną rolę w relacji między nimi.
Cytat:
Rozumiem, że przeczuwała, iż to ona zajmuje miejsce, którego nie mogła objąć Aniela
Nie, nie przeczuwała tego. Tak jak Izaak zdawała sobie sprawę, że ich związek w praktyce jest niemożliwy.
Cytat:
Jakoś wolę określenie słomiani
Racja, zmieniłam to w teksćie
Cytat:
tylko czy kiedyś młoda kobieta nie zechce odzyskać lat młodości, które przedwcześnie poświęca na życie rodzinne?
Karolina jest osobą, dla której największą wartość ma rodzina Poza tym myślę, że Sławek będzie wyrozumiały pod tym względem
Cytat:
Bo mam dziwne wrażenie, że chciałaś nam zasugerować, że jeszcze wcale nie jest pewne, czy połączy ich coś więcej niż przyjaźń i trochę mnie teraz nurtuje, jak to faktycznie będzie
Odbieram to jako wielką pochwałę

LepkiePaluszki23
Cytat:
z tego co widzę nie ma Izaaka w indeksie z Michaliną. Czy to coś znaczy?
Owszem Aczkolwiek czasami mylę się w Indeksie.
Cytat:
Jeszcze tylko kilka zdjęć z baneru muszę odgadnąć
Szykuje się nowy banner, a jeśli pojawi się na łamach tematu jeszcze jakaś historia związana z simem z obecnego banneru, to jej główną bohaterką będzie ta blondyneczka w kucykach
Cytat:
Widziałem dwa razy powtórzone to samo zdjęcie.
Poprawione, dzięki
Cytat:
Dużo osób może mieć takie oczy.
Świat dziecięcy jest o wiele mniej skomplikowany niż nasz - młodzieży i dorosłych
Cytat:
Sławek to taki lowelas ostatnio się zrobił
Też tak sądzę Jeszcze dwa lata temu nie podejrzewałabym go o takie podboje
Cytat:
Wojtek to taki ciekawski wszystkiego. Może niech zostanie badaczem?
Na chwilę obecna pójdzie w ślady dziadka i ojca
Cytat:
Przy twoich zdjęciach rozpływam się

Cytat:
Na Jesikę też kiedyś czas przyjdzie.
Niestety

Szlachcic
Cytat:
Całe szczęście, że spotkała Rajmunda - i Livko, nie rób im tylko dramatów!!1
Dramat będzie, ale w sumie nie wiem, czy nie skończy się na dramaciku. W pewnych kwestiach K. i R. przestaną się po prostu ze sobą zgadzać.
Cytat:
Oczywiście masz zamiar mu to jakoś wynagrodzić, czyż nie?
Na pewno jego przyjaźń z Marceliną odegra wielką rolę w jego życiu, ale nie obiecuję, że Wojtek będzie szczęśliwym mężem i ojcem, czego zapewne ode mnie oczekujesz.
Cytat:
Och, jakiż dramat a'la Romeo i Julia!
-_-
Cytat:
Czy to amfa?
Możliwe! Musisz spytać Izaaka
Cytat:
Jestem zawiedziony historią Anizji, moim zdaniem w ogóle nie trzyma się kupy.
Poważny zarzut! Postaram się go jakoś odeprzeć
Cytat:
I to za sprawą podstarzałego dziadeczka?
Widać, że nie znasz Iwana Ewerkina! Ale Anizja go znała, i to aż za dobrze.
Cytat:
Biedaczka nie ma albo jaj,
No dziwisz się? xD
Cytat:
coś czuję, że jego kontakty z Karoliną mocno napaskudzą jej w życiu.
Ale dlaczego? Przecież Sławek to nie jest żaden kryminalista czy nieogarnięty życiowo sim! RAZ się poważnie pomylił w swoim życiu, ale wyszedł na prostą i znalazł sobie kobietę, którą pokochał ze wzajemnością.
Cytat:
ale i tak coś czuję, że długo to małżeństwo nie potrwa.
Mylisz się! Bardzo się mylisz!

I dzięki za fajne tłumaczenie w poście skierowanym do Shttered Szczerze mówiąc nie miałam o tym pojęcia.

Shiver
Cytat:
Aniela ma chyba mały problem ze sobą, no albo to tylko ten "trudny wiek"
Rozwiń mi to proszę, bo nie sądzę, żeby nastoletnie zauroczenia i desperacja były czymś nienormalnym.
Cytat:
Mógł zadzwonić na policję, albo chociaż na własną rękę poszukać.
Na początku nie był pewien, czy Anizja oby na pewno chciała być znaleziona. Po omówieniu listu ze Sławkiem zaś zaczął jej szukać.
Cytat:
chociaż coś mi się zdaje, że Flora jeszcze trochę namiesza, mimo tego że napisałaś, że znika na dobre...
Namiesza, ale nie bierz tego dosłownie

Quixley, witam w gronie czytelników Fajnie, że przeczytałaś A jak wrażenia? Historia się spodobała czy nie? ;]

Libby
Cytat:
Komentowanie parę dni po przeczytaniu odcinka to zdecydowanie zły pomysł...
Skąd ja to znam...
Cytat:
Nie mieszaj im
Za późno
Cytat:
Florę to najlepiej by było utopić, czy coś
No wiesz? :<
Niee, Flora jeszcze im się przyda
Cytat:
Wkradło Ci się dziś trochę błędów i literówek, m.in., że wiedziała, że "on mu nie uwierzy" zamiast "jej" i "czyiś" zamiast "czyjś".
Poprawiłam co się dało. Teraz tekst jest o wiele lepszy i logiczniejszy moim zdaniem
Rzadko kiedy poprawiam odcinek zaraz po jego napisaniu, a że od razu piszę na forum z formatowaniem i ze wszystkim... Żal nie wysyłać od razu A potem wychodzą moje niedopatrzenia i słabostki.
Cytat:
Trochę też późno Eugenia pomogła kobiecie, ale dobre i to.
Eugenia do pewnego czasu w sumie nie zdawała sobie tak naprawdę sprawy z tego, co się działo w jej domu podczas jej choroby i późniejszej nieobecności w domu.
Cytat:
No i był przystojnym simem.
O tak
Cytat:
Wojtek jest chyba do niego podobny, a przynajmniej widać podobieństwo do Mirona na pierwszym zdjęciu z kolażu z różnych okresów jego życia
Fryzury mają podobne Ale Wojtek to akurat wykapany Joachim Niklowicz! Ale nie pamiętam, do kogo jest podobny jego młodszy braciszek.
Cytat:
Piękna duża fontanna w parku! Pamiętasz może, skąd ją masz?
Sama duża fontanna doszła w dodatku Na Studiach Rzeźba umieszczona w jej środku jest zaś z Rezydencji i Ogrodów

Shattered
Cytat:
To do ilu Bogów oni się modlą?
Może lepiej niech simy nie wiedzą, że rządzi nimi dziewczyna Poza tym co złego jest w politeizmie?
Cytat:
o jeju, to wygląda tak uroczo, że aż chyba sobie na tapetę ustawię
AWWWWW 33 Nie mam nic przeciwko :>
Cytat:
Ja nigdy bym nie wybaczyła, choćbym nie wiadomo jak kochała...
Dopóki moi simowie mają filozofię życiowa zbliżoną do mojej własnej, będą wybaczać Zresztą, jeden wyjątek już tu był - Patryk Wujek
Cytat:
Idealne do ramki na ścianę
Zastanowię się nad tym...
Cytat:
WOW, piękna fryzura
Też ją lubię
Cytat:
Skoro Bóg stworzył ludzi, yhymm tzn. Bogowie, to po co stworzył choroby? Same się zrobiły?
Już samo słońce jest czynnikiem mutagennym ;]
Cytat:
Też bym tak się zachowała i nigdy nie wybaczyła
Ej, ale przecież nienawiść jest męcząca No i wierzę, że miłość jest jednak silniejszym uczuciem.
Cytat:
Rajmund jest okropny
Czemu tak sądzisz?
Nie przekonasz mnie do zmiany oczu u moich simów! Skoro przynajmniej 2 inne osoby na forum mają ten sam zestaw oczu i skinów co ja, to o czymś to świadczy...
Poza tym to są Olivia's eyes i mam je - zważając na to, ile w ogóle gram w simsy - od zawsze.
Cytat:
O jezu, odpłynęłam za sprawą tego obrazu z tym widokiem.. Jeju, jaki ten świat niesamowity. Pomyśleć, że ktoś kiedyś zrobił to zdjęcie, był tam, widział to na żywo..
Ja gdy tylko wybiorę się na spacer po mojej wiosce czy też mieście, w którym studiuję, mam mnóstwo takich widoków :>
Cytat:
Michasia? Pierwszo słyszę o takim imieniu
Tak samo pewnie jak o Sławku jako zdrobnieniu imienia Lesław
Cytat:
To źle wróży, adoptowane dzieci to potwory
Wszystkie dzieci - adoptowane czy nie - płaczą :<
Cytat:
Izaak nawet z wyglądu przypomina żyda
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!
Cytat:
Dobrze, że nie został gejem
Dzieci bez ojców to dobry materiał na gejów...?
Cytat:
Ich wielka miłość z pewnością zakończy się zdradą, albo śmiercią albo najzwyczajniej w świecie, będą mieli siebie dość. Tak już po prostu działa ta machina
Tak, tak to działa. Ale czasami koleje losu da się odwrócić
Cytat:
Ach, dobrze że ma chociaż kogoś kto mu to podrzuci, ja nikogo takiego nie mam
Kochana! Nie ma co się uspokajać - trzeba cieszyć się życiem, kiedy tylko się da
Cytat:
Lała bym w dupe, jakoś mnie irytuje ona
Ty przecież nie lubisz małych dzieci ; o
Cytat:
Jestem tego samego zdania
A wcześniej twierdziłaś, że wkurza Cię płacz małych dzieci... Hmmm...

Pytanie do czytelników!
Kto lub co ma się pojawić w kolejnym odcinku? Może być więcej niż jedna historyjka, gdyż limit zdjęć w poście to 110 i staram się go wykorzystać na maksa. Może być też domek albo w ogóle niekoniecznie coś, co nadaje się na opowiadanie. A ja sama jestem ciekawa, czyj wątek jest Waszym ulubionym
Jakakolwiek forma odpowiedzi (lajk, edit posta, nowy post, SB, PW, gg) mile widziana.
A jeśli nie, to sama zadecyduję ;]

Ostatnio edytowane przez Liv : 08.02.2015 - 08:48
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2015, 00:01   #273
Master of Disaster

Reputacja: 26

Ależ mnie tu dawno nie było. Cóż, miałam sporo zajęć, nie będę się tu o tym rozpisywać. Póki co skomentuję. Wybiórczo i dość krótko, bo musiałam przypomnieć sobie, co tam się działo wcześniej (a i tak się trochę gubię)

A zatem:
1. Kira... Jakoś czułam, że z małżeństwa z Kastorem wyniknie więcej złego niż dobrego.
Chyba czegoś nie doczytałam bo nie rozumiem, co przeszkadzał Ewerkinowi i Jagódkowi związek ich starszych dzieci. Skoro chcą, by ich rodziny zostały związane...? Jakoś nie przekonuje mnie tłumaczenie Annetti w tym przypadku.
... mam nadzieję, że śmierć Kastora będzie widowiskowa

2.
Cytat:
- Pomyśleć, że 20 lat temu to ja mogłem być twoim mężem! - wściekał się Wacław.
Przede wszystkim na siebie powinien być zły. Śmiem twierdzić, że płaci za swoją głupotę, płaci drogo, ale cóż - jakoś niezbyt mu współczuję.

3. Weronika niby to żałowała rozstania z Patrykiem, ale jakoś szybko rzuciła się w objęcia Wacława... cóż, trochę nie dziwię się, że Wanda wolała wrócić do taty. Czy jednak Patryk musiał od razu rozstawać się z żoną, nie można było jakoś tego naprawić? Przyznam, że nie wiem.

4. Jeśli chodzi o Błażeja i Marlenę, to:
Cytat:
Napisał Szlachcic Zobacz post
Gdy zdarzy się jeden raz, że kuzyni mają dziecko - wtedy nie powinno być nic złego. Dopiero przy nagminnym nawarstwianiu się cech mogą powstać problemy.
Mnie też się tak wydaje. Może Marlenie coś dolegało po prostu? Fajnie, że w końcu się doczekali maluszka, mam nadzieję, że będzie zdrowy.

5. Wow, Feliks tak łatwo wybaczył Gracji? ... OK, ja się po prostu podpiszę pod tym, co napisała na ten temat Libby, nic mądrzejszego nie wymyślę.

6. Anizja, Anizja... jak to było z tą Anizją, nie pamiętam już. Natomiast jej ojciec - kolejny do odstrzału.

Tylko tyle... Mam nadzieję, że znajdę nieco czasu, żeby śledzić losy miasteczka. Tyle się tu dzieje, nie sposób się nudzić
A póki co idę spać, pieseł rano sam się nie wyprowadzi.
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2015, 06:41   #274
LepkiePaluszki23

Reputacja: 41

A nie możesz zrobić takiego posta (jeżeli można prosić), w którym pokazałabyś kilka domów z Nieznanowa Wyspy i do tego historię czyjąś? Proszę Kocham oglądać domy
LepkiePaluszki23 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2015, 09:10   #275
Shiver

Reputacja: 21

Co do Anieli to po prostu wydaje mi się, że ta jej desperacja była trochę przesadzona. No nie wiem, może się na tym nie znam
O taaaak, domy to jest to! Chętnie sobie pooglądam jak mieszkają Twoje simy (no i będę mógł trochę pomysłów do siebie ukraść )
stare 08.02.2015, 11:28   #276
Annetti

Reputacja: 33

Piszę ten komentarz już cztery godziny i nie mogę napisać, haha xD Najpierw musiałam przerwać, bo szłam do kościoła, potem chciałam pisać dalej ale musiałam zawieść tatę do sklepów, a przed chwilą był obiad. Grunt, że w końcu jestem!

Michasia i Kira mają chyba nawet taki sam kolor oczu, ale głowy za to nie dam
Jubileusz ZAFT-u, to jest to ;p Cieszę się, że o tym pamiętasz
Mój młodszy brat też ma takie odzywki i nie raz usłyszałam od niego różne, "ciekawe" sformułowania, więc wiesz Ja tam wierzę w jego przemianę! A tak, żeby zrobić nazłość Ewerkinowi i żeby ten się kiedyś w grobie przez to przewracał
Joasia!
Gotfryd to wybitnie kojarzy mi się z Krzyżakami Ewentualnie z kolegą Mikołajka z serii książek dla dzieci "Mikołajek" Ja u mnie w Małopolsce to za często takich imion nie spotykam A ani Gotfryda, ani Gintera w życiu nie spotkałam
Dziękuję za linki
Ooo.. I do czego ma się przydać index? Rozbudziłaś moją ciekawość

Hm... Skoro wszyscy głosują również za domkami (które ja też bym chętnie zobaczyła), to jeszcze dorzucę żebyś miała z czego wybierać o jakich historiach fajnie było by usłyszeć:
*O ZAFCIE już było wspomniane
* Ja bym się chciała dowiedzieć czegoś o wnuczce Tymka i Lindy xD
* Albo co u Klemensa Himlera
* O, albo jeszcze lepiej co u dzieci Longina Seppiego Mega ciekawi mnie historia Ady i dwóch Adamów
* Albo rodziny Jagódek/Heblarek
* Rycerze też ciekawie wyglądają, więc wiesz, zawsze to ich można wrzucić na tapetę.
* O Tischnerach wydaje mi się, że też byłoby fajnie posłuchać.

Trochę się tego nazbierało, więc powiększyłam ci pole manewru
Annetti jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2015, 15:17   #277
Shattered

Reputacja: 22

Wkurza mnie płacz małych dzieci, ale jak jego nie słyszę mogą sobie wyć

Ja bym chciała zobaczyć jakieś Twoje parcele Było by fajnie jakbyś pokazała swoje otoczenie

Dzieci bez ojców to dobry materiał na gejów...? Spotkałam się z powiedzeniem, że homoseksualizm u mężczyzn pochodzi z braku wzoru ojca.

O jezu, jak ona mnie denerwuje. Takie sieroty powinny zostać zamykane w jakichś zakładach. Wielkie matki Teresy, skrzywdzone przez los

No ta dziewczyna to jakaś totalna debilica To nie mogła krzyknąć czy coś.. Jezu. Niech ją zatłucze wreszcie, sama bym ją zatłukła

Nie mogę, ta historia jest taka irracjonalna. Nie wiem czy naprawdę taka debilica jak ona może istnieć

Skąd masz obrus ?
http://s20.postimg.org/wvxulr871/s2n...c_01b6a9e5.jpg

O jejku, Ania jest śliczna

Nie dziwię się ojcu Karoliny - który z kolei wygląda jak rolnik , że tak zareagował. Szczurzyca mała od ziemi nie odrosła i już wielka miłość..

Aj to, że ją polubili nie znaczy że przed nimi świetlana przyszłość..

gdzie zastał rozklejoną Karolinę mam nadzieję, że mają dobry klej

No i wyszli.. Tylko Karolinka będzie musiała wrócić do domku. Oj to dostanie.. Ale Sławuś w dupce chyba to ma, pewnie liczy na bara bara..

No tego się nie spodziewałam, no nie mogę. Toć on oszalał! Ale zaręczyny nie przy stole w domu

:o :o a JEJ ojciec na ślubie to mnie totalnie rozwalił? Gdzie jego waleczna poza? Zaakceptował go?
http://s20.postimg.org/c0bkaibzx/800...1_46_06_90.jpg

Na wspólnym zdjęciu to po prostu jakby inny sim

36 lat wcześniej... Jeszcze w starym domu

Dziewczyna była zaradna, dzielna, bardzo sympatyczna i uwielbiała dzieci totalne przeciwieństwo mnie

To naprawdę cudowne, że Twoi simowie tak wiele dla Ciebie znaczą. Rośniesz razem z nimi

Ale żona Mirona nie zamierzała tak łatwo poddać się rozpaczy - ktoś ciągle potrzebował jej uśmiechu i dobrego słowa. I prawidłowo! Jak już wspomniałam, ona nie umarła
Shattered jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2015, 15:39   #278
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał Shattered Zobacz post
Dzieci bez ojców to dobry materiał na gejów...? Spotkałam się z powiedzeniem, że homoseksualizm u mężczyzn pochodzi z braku wzoru ojca.
Bzdura. Mogę potwierdzić.

Cytat:
Napisał Master of Disaster Zobacz post
Mnie też się tak wydaje. Może Marlenie coś dolegało po prostu? Fajnie, że w końcu się doczekali maluszka, mam nadzieję, że będzie zdrowy.
No to już bardziej możliwe. W końcu tak się zdarza i nie trzeba się specjalnie mieszać przez x pokoleń, żeby mieć takie problemy.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2015, 12:27   #279
Muse

Reputacja: 10

Nie śledzę tematu od samego początku, ale lubię tu zaglądać, bo zawsze masz jakieś ciekawe pomysły. Chciałabym tylko napisać, że podziwiam Cię za to, że wszystko jest przejrzyste, staranne i przemyślane.
I tak dużo dzieci. Wszędzie są dzieci.
stare 13.02.2015, 16:59   #280
MsAnonymous

Reputacja: 10

Przeglądałam wyrywkowo relacje z tego tematu oglądając głównie same zdjęcia już parę razy. Niedawno dopiero wzięłam się za czytanie i podoba mi się tak, że z niecierpliwoscia wypatruję następnych odcinków XD Nie wiem, czuję się trochę zainspirowana, żeby w moim miasteczku namieszać trochę i pokomplikować simom życie. :>
MsAnonymous jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania