![]() |
#31 | ||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Caesum, trzymam kciuki, żeby ze zwrotem kasy poszło gładko, choć ja tym łajzom nie wierzę ![]() Rozczarowująca akcja (bez IKEI? to moje ulubione akcesoria! ![]() ![]() ![]() Tym bardziej doceniam starą, dobrą "dwójkę", instalowaną dodatek po dodatku, akcesoria po akcesoriach ![]() (na UC savy nie działały...) Ale, ku mojemu miłemu zaskoczeniu, dostałam pozytywny feedback od mojego kuzyna. U niego TS2 działa ![]() * jak to leciało? Czym skorupka za młodu nasiąknie...? Daleko szukać, właśnie siedzę na krześle z IKEI i piję ze szklanki, na której spodzie widnieje nazwa szwedzkiego przedsiębiorstwa meblowo-wyposażeniowego |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#32 |
Telefon firmy "Słony"
Reputacja: 12
|
![]()
Edycji na 25-lecie nie planuję kupować (mam jedynkę i dwójkę w pudełkach), ale z ciekawością śledzę newsy na jej temat.
Osobiście najbardziej uderza mnie brak akcesoriów IKEA (a H&M już jest ![]() ![]() Widziałem, że jest nowy ekran wczytywania do jedynki - logo znane z Complete Collection, ale już bez podtytułu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Denuvo to był jednak fałszywy alarm. Ktoś kto wstawiał gry na Steama oflagował wszystkie jako zwierające Denuvo. Denuvo jest tylko w dodatkach do The Sims 4, które są częścią rocznicowego zestawu.
EDIT: dla tych którzy mają problemy z The Sims 1 Legacy pozwoliłem sobie założyć nowy temat z FAQ: https://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1883507 EDIT2: Umieram! Anulowałem jednak refund bo udało mi się naprawić grę (błąd po mojej stronie). Pograłem chwilę, udało mi się przywołać Mikołaja i... Mikołaj podpalił mi dom w trakcie rozdawania prezentów xD Ostatnio edytowane przez Caesum : 01.02.2025 - 14:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Telefon firmy "Słony"
|
![]() Cytat:
Mam nadzieje, że EA nie będzie próbowało zastąpić Sims 2 Ultimate Collection na kontach Origin przez nową wersję. Bo - chociaż mam pudełka - wersja z Origin jest zdecydowanie wygodniejsza w użyciu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Administrator
|
![]()
Ja mam obie wersje u siebie. Nawet można je obok siebie zainstalować i nie gryzą się ze sobą.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Reputacja: 18
|
![]()
O Super! Co prawda zwróciłem grę na EA, ale za to kupiłem znowu na Steam - aby mi nic nie kolidowało na przyszłość.
![]() Sprawdziłem rozmiary screenshotów oraz video i niestety nic w tej kwestii nie unowocześniono... Szkoda. Co prawda można zedytować VideoCapture.ini, ale tam nie ma możliwości powiększenia screenshotów. Ten codec VP61 też nie należy do najnowszych i trzeba te filmy konwertować przed wrzuceniem do Vegasa, czy DaVinci, bo żaden z nich ich nie obsługuje. Otworzyłem ten wątek na forum EA (mam nadzieję, że w odpowiednim miejscu) i mam nadzeję, że twórcy jakoś zwrócą na to uwagę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Reputacja: 17
|
![]()
Ucieszyłem się jak dziecko, zupełnie tak samo jak wtedy, gdy rodzice zgodzili się zakupić mi pierwszy dodatek do TS2 - "Własny biznes"
![]() ![]()
![]() |
#38 | |
Telefon firmy "Słony"
|
![]() Cytat:
I nagle pewnego dnia przestało to działać. Podobno to wina jakieś aktualizacji, która usuwała stary DRM i wprowadzała Originowe zabezpieczenia. Do dziś kręcę na to nosem. Ech, byłoby pięknie, gdyby to całe Legacy Collection wyszło na GOGu, w wersji DRM-free. Wtedy nawet rozważyłbym kupno. btw: Podobno w odnowionej jedynce nie działa "move_objects on" na Simach? Tj. nie można ich "sprzedawać" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Administrator
|
![]()
To niestety prawda. Zobaczymy, czy nie zostanie to jednak zmienione w następnych łatkach, ponieważ gracze raportują to jako bug w grze.
Co do Ultimate Collection, osobiście polecam zainstalowanie sobie Sims 2 RCP, które nie dość że poprawia grafikę 2x lepiej niż kolekcja rocznicowa, to jeszcze pozwala na wybieranie działających dodatków i ma poradnik jak grać bez DRM. EDIT: EA wydało dwie łatki naprawiające różne problemy z The Sims 1 i The Sims 2. Podobno naprawiono błędy Vulkan i D3D. ![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 10.02.2025 - 10:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|