14.09.2013, 18:49 | #11 | ||
Moderator
Reputacja: 41
|
Odp: Gra o Miłość
Łał, trzyma w napięciu
Ten odcinek nawet lepszy niż poprzedni! Nie spodziewałabym się tego po Victorii Pospieszyłeś się z kolejną częścią Ale to dobrze, wolę krótkie a często dodawane odcinki, niż długie pojawiające się raz na sto lat. Co do błędów to tylko dwie rzeczy wychwyciłam, ale może było tego więcej: Cytat:
Cytat:
Czekam na kolejną część, coraz bardziej mi się to podoba. :3
14.09.2013, 22:46 | #12 |
Reputacja: 10
|
Hm, na początku nie miałam pojęcia, jak to skomentować, ale bardzo mi się podoba. Wiadomo, parę błędów jest, ale kurde, walić te błędy (!) skoro opowiadanie jest świetne Trochę mi się to kojarzy z serialem "Gotowe na Wszystko" nie wiem czemu o.O Ale pozytywne skojarzenie.
Czytałam pare fotostory, ale to mi się spodobało od razu (może dlatego, że dopiero je zaczynasz, a innych nie chce mi się czytać od początku, żeby je zrozumieć) Oby tak dalej, nie zmarnuj tego FS! |
15.09.2013, 13:41 | #13 | ||||
Administrator
Reputacja: 84
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czekam na następny odcinek, ale proszę, więcej tekstu!
15.09.2013, 13:41 | #14 |
|
Wspomniane wcześniej już było, że proporcjonalnie ilość tekstu i zdjęć nie jest najlepsza. Zdecydowanie za dużo zdjęć, niekiedy przedstawiają tą są sytuację tylko kamera ustawiona jest pod innym kątem. Na przykład konfesjonał. Rozumiem, że na razie pewnie się rozkręcasz, a odcinki z dwoma, trzema zdjęciami byłyby nużące, ale mówię to tylko na przyszłość. Jednak muszę przyznać, że zdjęcia są śliczne, tutaj absolutnie nie mogę nic zarzucić.
W pierwszej części bardzo ubodło mnie to przeskakiwanie z osoby na osobę. Krótkie akapity, jeszcze przerwy między nimi. Nie wiedziałam do końca na kim się skupić, ponieważ i mężczyzna i kobieta zostali przedstawieni jako równi sobie, a we wprowadzeniu najbardziej polecane jest skupienie się na jednej osobie, albo przynajmniej nie przeskakiwać jak szaleniec z uczuć jednej do drugiej. To nie stwarza odpowiedniej więzi z bohaterem i wybija z rytmu. Może lepiej by było część sytuacji opisać z perspektywy kobiety, a część z mężczyzny, jednak jako dwa następujące po sobie fragmenty? Urozmaiciło by to tekst i odjęło trochę tego chaosu. Opisy. Zarówno zachowań bohaterów jak i przyrody, obiektów, budynków. Nie powiem, aby powalały, są dość przeciętne, brakuje im finezji. Ale to pewnie przez moje wybredne gusta, jednak przeszkadza mi jednozdaniowy opis katedry o której można by napisać osobne opowiadanie. Szczególnie, że to fotostory na razie utrzymuje się w tajemniczych klimatach, więc wskazane byłoby rozbudowanie opisów, dodałoby to objętościowo tekstu i wzbogaciło całość. Jeszcze jedna kwestia - uczucia, które wydają się omijać bohaterkę szerokim łukiem. Rozumiem, że jest twardą kobietą, niewzruszoną i hartowaną przez wiele lat (15?), ale nie rozumiem w takim razie dlaczego zaczęła nagle płakać po wyjściu z taksówki, a przy konfesjonale, poruszając kwestię dla niej dość znaczącą, która zagrażała jej życiu, nie odczuła nic, oprócz znużenia i frustracji. O co chodzi? Skup się na tym, bo osobiście uważam, że brakuje ekspresji temu fotostory. Oczywiście nie chcę się skupiać tylko na tych złych cechach, ponieważ nie o to chodzi, żeby komuś pokazać jaki to on jest beznadziejny, bo ten tekst zdecydowanie taki nie jest, tylko staram się wytknąć błędy, które możesz poprawić i w przyszłości wykorzystać do lepszego pisania. Ubezpieczam się, bo bywają tacy, co się obrażają. Także generalnie czytało się przyjemni, lekko, szybko. Zabrakło paru elementów, o które możesz potem wzbogacić tekst, ale nadrabiasz pięknymi zdjęciami. Dwa pierwsze - mistrzostwo. Również pierwsze zdjęcie pastora jest niesamowite. Pisz dalej, może skusze się żeby poczytać. Ostatnio edytowane przez Yuki : 15.09.2013 - 13:43 |
15.09.2013, 15:05 | #15 |
Tylko się pojawiasz i natychmiast pociągasz za sobą tłum. Mnie też nie udało się przejść obojętnie obok Twojego tekstu.
Pomimo tego, co można zarzucić Twojej twórczości pisanej, jest ona zawsze uwielbiana. Można chyba "powiedzieć", że Twój talent do pisania, równa się z talentem do uwodzenia. Choć wszystkie Twoje fotostory łączy wspólny mianownik: zagadka/wątek kryminalny i specyficzny humor - fabuła jest zawsze świeża i nieszablonowa. Bohaterowie - jak zwykle u Ciebie - w pewien sposób czarują czytelnika i natychmiast się ich lubi. Co do ilości tekstu i zdjęć to uważam, że jest to wola autora. Sugerowanie właściwych proporcji w tym dziale (FS), zawsze mnie drażni. Poza tym, Twoje zdjęcia są świetne i tyle wyrażają... W ten sposób tworzysz kompletne dzieło. |
|
15.09.2013, 15:56 | #16 | |||||||||
Reputacja: 15
|
Diana
Cytat:
Cytat:
WhiteSugar Cytat:
Dzięki za komentarz i postaram się tego nie zmarnować Caesum Cytat:
Twoje uwagi są dla mnie bardzo cenne, ale pozwól mi trochę poeksperymentować. Ja w tym dziale utworzyłem już naprawdę dużo tematów i każdy wie, jak to się skończyło Może wreszcie trafię na odpowiednią dla mnie formę? Oczywiście musi być też ona odpowiednia dla Was, bo inaczej to by było bez sensu. Pożyjemy, zobaczymy Dzięki za komentarz. Yuki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za wyczerpujący komentarz Senoy Aniołek, prawda? Dzięki za taki bardzo miły komentarz Uwielbiam wątki kryminalne i wepchnę to wszędzie Podobnie jak zawiłe historie miłosne (moje dotychczasowe nie były tak zawiłe, bo żadne FS nie przetrwało próby czasu ) ale tutaj ma się to zmienić Cytat:
Nowy odcinek wstawię dziś wieczorem lub jutro po południu
15.09.2013, 16:09 | #17 |
|
Nooo, proporcje zdjęcia-tekst są poprawione. A historia trzyma w napięciu, już chcę następą część. Fajnie, że dajesz kótkie odcinki ze sporą częstopliwością. To jest zdecydowanie lepszy system niż jeden długi raz na tydzień albo nawet dwa tygodnie. Nie mam talentu do oceniania, ale jak na razie dam 8,5/10
|
15.09.2013, 16:26 | #18 | ||
|
Krótkie, ale monotonne. Wyczerpujące przez swą jednostajność, ponieważ opisuje jedno wydarzenie.
Cytat:
Cytat:
|
||
15.09.2013, 16:58 | #19 | ||
Cytat:
Cytat:
|
|||
15.09.2013, 18:14 | #20 | ||
Administrator
Reputacja: 84
|
Cytat:
No nic, moim zdaniem twój tekst dałoby się z pewnością wydłużyć i to nie poprzez dodanie nowych wątków, ale głębsze opisanie już obecnych. Daję ci jednak carte blanche(jak to brzmi!), zobaczymy jak będzie z następnymi odcinkami. Cytat:
Bez przesady, komentarze są wyłącznie opiniami, nikt nie stara się tu narzucać własnego porządku, a jedynie pisze swoje zdanie.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 15.09.2013 - 18:16 |
||
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|