Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.02.2012, 11:12   #31
cerastes

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Haunted House

Cytat:
Napisał rudzielec
Aniołku też myślałam nad kwestią wsadzenia tej chałupki do jakiegoś FS, ale nie miałam pojęcia gdzie mogłabym ją wcisnąć. Teraz już wiem Twój komentarz dał mi do myślenia, dzięki czemu znalazłam idealne miejsce dla tego domku
Cieszę się, że moja sugestia okazała się inspirująca. Często oglądam tu domy, które choć umeblowane są "puste". Ty pokazałaś coś innego - dom, który ma historię i swoich bohaterów choć domyślamy się ich tylko w wyobraźni.
cerastes jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.02.2012, 14:03   #32
Estella Sanchez

YYYY nie wiem czy mogę powiedzieć "podoba mi się" bo to mocno nieodpowiednie słowo. W ogóle mi się nie podoba, tak bardzo, że nie chciałabym się w nim znaleźć za żadne skarby świata.

Aż ciary chodzą po plecach. Goo job
10/10 Efekty powalają
Estella Sanchez jest offline  
stare 06.02.2012, 15:11   #33
Malin

Reputacja: 11

Ten dom przeraża. Autentycznie.
Jak mam ochotę poczuć dreszcze strachu, włączam sobie horrory o psychiatrykach. Opuszczonych psychiatrykach. Niemożliwie mnie takie miejsca przerażają, wręcz paraliżują, a jakbym się kiedykolwiek w takim miejscu przypadkowo znalazła, to ze strachu bym oszalała i musieli by mnie zamknąć na oddziale, bo do równowagi psychicznej bym już nie wróciła. No ale to tak poza tematem. Wspomniałam o tym, bo ten dom taki psychiatryk mi przypomina.
Zniszczone meble, wszechobecna krew, szpitalne obiekty, atmosfera grozy. Najbardziej obrzydliwa jest łazienka - ta zakrzepła, prawie czarna krew na ścianie jest okropna, za nic bym tam nie weszła. OMG, co tam za rzeź musiała się odbyć... masakra o.O Dalej - wolałabym umrzeć z głodu, niż cokolwiek zjeść w takiej kuchni. Wszędzie wózki inwalidzkie, są jak z koszmaru, przerażają mnie. Zaglądając przez okno do zamkniętego pokoju bałam się, że ta pielęgniarka zaraz odwróci głowę i pokaże, najpewniej zmasakrowaną, twarz.
Nie mogę powiedzieć, że mi się ten dom podoba, w sensie prawdziwego "podobania", bo coś takiego do gustu może przypaść chyba wyłącznie osobnikom pokroju mieszkańca "Haunted House". Ale wyszło Ci założenie. Miało być strasznie i jest. Nawet bardzo.
W sumie tylko 2 rzeczy mi jakoś nie leżą - to piętro dziwnie wystaje nad tarasem, zupełnie mi się to nie podoba, wygląda, jakby zaraz miało runąć w dół, no i napis "DIE" na ścianie bardziej naturalnie by wyglądał pisany "ręcznie" niż drukiem. Poza tym żadnych uwag nie mam.

10/10 oczywiście.

edit: taki dom chciałabym zasponsorować Simom, których nie znoszę.

Ostatnio edytowane przez Malin : 06.02.2012 - 15:14
Malin jest offline  
stare 17.02.2012, 19:07   #34
Trykuu.

swietna robota (:
chetnie bym sobie pogral w tym domku ;
dziesiec oczywiscie
Trykuu. jest offline  
stare 17.02.2012, 19:23   #35
rudzielec

no tak, jak obczaję jak się wyciąga domki z gry, to chętnie go wam udostępnię do pobrania

no i tak, jeśli chodzi o FS, to niedługo ten dom przyda mi się do Vorga

miało być mrocznie, udało się, dziękuję wszystkim za liczne komentarze, które utwierdzają mnie w przekonaniu, że powinnam więcej swych "dziwadeł" wystawiać na forum
stare 18.06.2012, 22:32   #36
rudzielec

Domyślnie Odp: Domy Rudej

Na początku chciałabym podziękować Ultraviolence za pomoc we wciśnięciu moich chałupek w jednym temacie

No dobrze, to teraz obiecany domek, który przypadł do gustu kilku osobom :3

Chałupka stoi przy drodze, na najwyższym poziomie w mieście,
to jedyny dom z którego można zobaczyć całą okolicę :3

Jako że Amanda pojechała poświrować trochę swym Pontiaciem, możemy bliżej przyjrzeć się konstrukcji i wnętrzu ^^

Jak widać nadal trwa remont.
Dokładniej mówiąc, Amanda postanowiła dobudować sobie jeszcze jeden pokój :3

Może zajrzyjmy do środka.

Wchodzimy do przedpokoju i kierujemy się do kuchni.

W kącie stoi stary piec, którego Amanda postanowiła nie wyburzać :3

Teraz skierujmy się do salonu.

Amanda wstawiła tu tylko regały z telewizorem, kanapa i fotele zostały jej po babci :3

Jak widać, ściany również nie są w środku wykończone.
Wszystko jest jeszcze świeże, gdyż pokój został dobudowany całkiem niedawno.

Kiedy wychodzimy do przedpokoju, możemy ujrzeć jeszcze jeden pokój, na razie nie został on jednak zagospodarowany.

Z boku mamy mały kącik telefoniczny
I wyjście na taras :3

No dobra, to idziemy na górę ;]

Pierwszy widok to mały przedpokój.

A teraz idziemy do łazienki :3

Ulubione miejsce relaksu Amandy

I ostatnie miejsce które zostało nam do obejrzenia.

Sypialnia

Amanda nie lubi sprzątać, stąd wszystko wygląda jak wygląda

Zbliżenie na toaletkę i szafe (jak widać, nie tylko na ciuchy :3)

Widok od strony szafy.

I kierujemy się na taras

Jak widać Amanda już wróciła, więc pożegnamy się i uciekamy :3

Pomachajcie na "do widzenia"

na koniec rzuty (dla Lubiego, specjalnie z kratkami, żeby mógł dokładnie odwzorować sobie bryłę )
parter:

piętro:

dziękuję za uwagę :3
stare 19.06.2012, 11:27   #37
Spectrum
Guest

Ten domek to cudo! Przede wszystkim jest taki prawdziwy i nieidealny, co dodaje niebywałego uroku . Uwielbiam taki nieład i mieszankę mebli we wnętrzach. (Oczywiście takich do gry ). No i te obdrapane ściany, które dodają do wnętrza bardzo fajny klimat. Wyczuwam także niebywałe ciepło w tych pomieszczeniach.

Widać, że domek jest dopracowany w każdym szczególe i robiony z sercem ;3.

Ocena: 10/10

stare 19.06.2012, 14:04   #38
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

KOCHAM TEN DOM. Co się będę rozpisywał , jeżeli wyjdzie na jedno, JESTEM W NIM ZAKOCHANY.

100000/10
stare 19.06.2012, 14:09   #39
Malin

Reputacja: 11

O borze szumiący, ten dom jest tak fantastyczny, że mnie po prostu zatkało! *_____* Niemal co chwilę coś w myślach wykrzykiwałam: kominek! kanapa! fotele! toaletka! szafa! o.O Jest genialny, po prostu boski! Kuchnia jest tak przytulna, tak prawdziwie domowa, że jest to bezapelacyjnie mój numer jeden i ja osobiście nigdy bym z niej wychodzić nie chciała, no chyba, że do tej przecudnej szafy... Zgadzam się w 100% z opinią Einarra, te obdrapane ściany mają swój niepowtarzalny klimat i urok i nie wyobrażam sobie, żeby miały je zastąpić jakieś zwykłe tapety. Szalony kontrast w łazience - luksusowa wanna obok zardzewiałego kaloryfera i nieotynkowanej, ceglanej ściany 33 Pewnie w innym wypadku (bądź w realu) wyglądałoby to katastroficznie, ale tutaj jest świetnie! Bryła też mi się bardzo podoba, jest nieoklepana, ciekawa. Samo położenie parceli świetne.
OMG, brakuje mi skali liczbowej! Cudo, cudo po prostu!

btw. odnoszę wrażenie, ze najbardziej dumna jesteś chyba z sypialni :>
Malin jest offline  
stare 19.06.2012, 15:35   #40
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

Od razu gdy zobaczyłam go w twoim temacie w OJSG wiedziałam, ze ten dom to majstersztyk. Ta prezentacja tylko utwierdziła mnie w tym przekonaniu.
Mimo, że preferuję moderny, ten dom jest po prostu cudowny w każdym calu. Dopracowany w każdym szczególe. Wszystkie detale, ten "bałagan", coś cudownego. Dawno nie widziałam tak dopracowanego domu.
Ponadto, widać, że dom ma duszę, był robiony z pasją i sercem, bije od niego gigantyczne ciepło
Nawet nie potrafię oceniać każdego pomieszczenia po kolei, jak to zazwyczaj robię, gdyż chyba przy każdym z nich napisałabym to samo xD
Cudo

Meryam jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania