Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi
owocowa761
17.02.2011, 15:10
Moja simka stała sie wampirem ( to znaczy sie wampirką ;p ) i jestem ciekawa w jaki spiosób moge zamienić ją w normalną simkę, żeby nie piła już krwi, nie chodzila po nocy ;)
I czy wgl. tak można?
kup lekarstwo w laboratorium za 3tys.§ albo użyj moda NRaaS
Witam.
Czy jest jakiś "magiczny" sposób na podniesienie Simowi umiejętności?
Pozdrawiam.
@Edit:Ilona-zanim założysz temat,to sprawdź najpierw czy Twoje pytanie nie może być zadane w już istniejących-a jeżeli chodzi o umiejętności,to poczytaj na forum,a się dowiesz,np. w temacie o modach.
anie_1981
18.02.2011, 10:16
Magicznego nie ma... Ale są mody. Poczytaj temat o modach w dziale Po Zmroku.
A mogę prosić o dobrego linka do Nraas Master Controller?
Bo wklejam do Downloads i gra mi nie wykrywa...
Proszę o pomoc, jestem dość zielony...
Chatoyant
18.02.2011, 18:00
The MasterController (http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4865.0)
Poradnik jak zainstalować rzeczy z internetu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50979)
Poradnik anie_1981 (http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205)
Zainstalowałem wcześniej Talent of Book i było ok, tzn była na liście przedmiotów do kupienia, ale po kliknięciu wyłączała mi się gra, a jak wkleiłem MasterController, w ogóle nie mogę go znaleźć. Szukałem w komputerach i w przedmiotach do rozwijania umiejętności.
Chatoyant
18.02.2011, 18:14
MasterController to nie przedmiot, żeby go włączyć klikasz na simie.
Dzięki za szybką odpowiedź. Tak, czy inaczej, jednak nie mam nowej opcji klikając na simie.
Chatoyant
18.02.2011, 18:25
Hmmm, no to nie wiem w takim razie jak Ci pomóc :| Poczytaj ten temat (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58150&page=2), może tam znajdziesz rozwiązanie.
A jakiś alternatywny mod?
anie_1981
18.02.2011, 22:52
Ten mod działa na 100%. Poczytaj też mój blog:
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205
O i zwróć uwagę na to, by w podstawce i w każdym dodatku\akcesoriach był plik d3dx9_31.dll, w katalogach Game\Bin (pkt. 7 w moim poradniku). Spróbuj też skasować plik scriptCache.package, z Documents and Settings\The Sims 3.
Błąd w uruchomieniu EADM wogóle się nie instaluje sam po reinstalacji co mam zrobić?
anie_1981
19.02.2011, 09:06
EADM się sam instaluje razem z grą (jeśli to zaznaczysz podczas instalacji gry), jeśli robiłeś reinstalację gry, to EADM nie odinstalował się razem z grą. Żeby go zainstalować od nowa, musisz go najpierw odinstalować.
Mam pytanie w sprawie wrzucania własnych filmów do gry .Zastanawiam się jak to zrobić ?
Hmm nic nie zaznaczałam ale już jest ok ściągłam sobie i jeszcze mam jakiś inny kłopot instaluje simy konkretnie tego kreatora http://www.thesimsresource.com/members/roboho/downloads/details/category/sims3-sims-celebrity-female/title/devon-aoki/id/1027241/ i nie ma ich w grze a są zainstalowane prawidłowo.
Sprawdź czy nie ma tej simki w skrzyni simów w CAS, albo w skrzyni gotowych rodzin.
Nie ma nigdzie czy to może być wina dodatku po zmroku a simka jest pod podróże bo już nie wiem co myśleć
----------------------------------------------------------------------------------------
No tak tyle że ja dawno nie grałam nawet simy nie były zainstalowane mniejsza z tym widać tylko te mi nie chodzą bo ściągnełam inny i działa .
Nie wiem w czym masz problem ale ja miałem sima zrobionego w dodatku podróże i potem zainstalowałem po zmroku i miałem normalnie swoje save ale jeszcze w zapasie zapisałem sima w bibliotece .A w sprawie mojego pytanie zna ktoś odpowiedż czy można wrzucić własne filmy do gry i żeby simy mogły oglądać te filmy ?
anie_1981
19.02.2011, 17:54
Gdzieś czytałam, że można, ale nie mam pojęcia jak.
Gdzieś czytałam, że można, ale nie mam pojęcia jak.
No to teraz zostaje pytanie jak :P
Chatoyant
19.02.2011, 18:12
Szukałam w google i tylko tyle znalazłam:
http://sims3style.blog.onet.pl/wlasne-filmy-w-sims-3,2,ID415975412,n
nie wiem czy to działa, ale spróbuj...
Szukałam w google i tylko tyle znalazłam:
http://sims3style.blog.onet.pl/wlasne-filmy-w-sims-3,2,ID415975412,n
nie wiem czy to działa, ale spróbuj...
Chyba nie bo patrzyłem czy mam ten folder Movies i potem broadcast ale nie ma movies to i tego drugiego .Więc nie działa chyba że na podstawkę ,a ja mam na dodatku Po Zmroku :/
takie coś było w 2. też to znalazłam, ale tak jak mówię - to jest instrukcja do 2 ;d
lepiej na cmentarzu czy na swojej posesji zostawiac nagrobki zmarlych przodkow? sa tego jakies konsekwencje? nie beda mi potem duchy zmarlej rodziny dzieci straszyc :P?
Chatoyant
19.02.2011, 19:40
Na posesji będą ci w nocy latać, włączać tv, muzykę, robić sobie jedzenie itd., mogą również wskakiwać w przedmioty i nimi "potrząsać". Mi raczej simów nie straszyły, ale to jest możliwe. Myślę, że lepiej nagrobki trzymać na cmentarzu, ale najlepiej sama się przekonaj co ci bardziej odpowiada.
anie_1981
19.02.2011, 23:23
Ja umarlaków wysyłam na cmentarz, jeszcze czego, żeby mi ludzi po nocy budzili... Ja mam komputery w sypialniach, albo automaty do gry, to te duchy się tym bawią i budzą śpiących. Ale od jakiegoś czasu mam moda na wyłączenie duchów i już mi nic po nocy nie lata... ;)
Nie działają mi skiny wiem że są potrzebne mody ale MTS też nie działa ;/ czy ktoś posiada i mógłby wrzucić na serwer?
Dzięki zaraz sprawdze
anie_1981
20.02.2011, 11:31
Jeżeli masz skiny zastępujące oryginalne (default), to żeby zadziałały musisz koniecznie wyczyścić cache. W zasadzie to teoretycznie wystarczy skasować plik simCompositorCache.package, żeby takie skiny zadziałały, ale u mnie wtedy działają, lecz są jakieś brzydkie. Najlepiej więc skasować wszystkie 4 pliki z Documents and Settings\Moje Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3
simCompositorCache.package
CASPartCache.package
compositorCache.package
scriptCache.package
Jeżeli te skórki nie zastępują oryginalnych (non default, czyli dają dodatkową kropkę z kolorem skóry), to od instalacji Po Zmroku nie potrzeba już dodatkowych hacków na te kropki, wystarczy podobno pokręcić rolką w obszarze okienka z kropkami i bez problemów się wyświetlają.
Hejka , żeby sims tańczył słodko itp , co trzeba dokładnie zrobić ? :)
musisz tańczyć a sim się uczy (ukryta umiejętność, była o tym już nieraz mowa) i będziesz miała co raz więcej tańców do wyboru.
musisz tańczyć a sim się uczy (ukryta umiejętność, była o tym już nieraz mowa) i będziesz miała co raz więcej tańców do wyboru.
Wielkie dzięki ;*
Kacper03
23.02.2011, 11:41
Mam zamiar kupić PZ ale nie wiem czy aktualizacje są dołączone do płyty bo mój internet nie nadaje się do pobierania chyba że zostawię komputer włączony na tydzień http://forum.thesims.pl/images/smilies/tongue.gif A drugie pytanie to które aktualizacje do podstawki i WP powinienem ściągnąć żeby PZ zadziałało jeśli nie ma ich na płycie?
mam takie pytanie co minute wydzwania tel. do moich simow z propozycją o konkursach, o wyjściu gdzieś itp wkurza mnie to czy da sie to jakoś wyłączyć?
Owl Finch
23.02.2011, 20:25
mam takie pytanie co minute wydzwania tel. do moich simow z propozycją o konkursach, o wyjściu gdzieś itp wkurza mnie to czy da sie to jakoś wyłączyć?
Da się, w opcjach gry, obok starzenia się, postępu historii itp, z prawej strony zaznacz "stłumienie okazji" (lub odznacz, w zależności od tego jak jest aktualnie, bo nie jestem pewna :P)
Da się, w opcjach gry, obok starzenia się, postępu historii itp, z prawej strony zaznacz "stłumienie okazji" (lub odznacz, w zależności od tego jak jest aktualnie, bo nie jestem pewna :P)
ok dziękuje bo strasznie mnie to wpienia co sekunda telefon do kazdego członka a jest w sumie 8 :D
Owl Finch
24.02.2011, 10:04
Możesz też zawsze wyciszyć simom telefony. Wchodzisz w zakładkę "wyposażenie sima/plecak", tam klikasz na telefon i albo w opcjach zmiany dzwonka jest "bez dźwięku" albo gdzieś oddzielnie "wycisz dzwonek/telefon[?]"
Nunczaki Orientu
24.02.2011, 10:15
Ja mam pytanie - czy jeśli mam simkę Wampira, to mogę zrobić z niej normalnego Sima (tzn. takiego co chodzi po słońcu, nie pije plazmy) :?
Chryzantem Złocisty
24.02.2011, 10:21
oczywiście że możesz.musisz kupić w ośrodku naukowym antidotum (chyba za 3 tys.simoleonów) i wampir z powrotem stanie się normalnym simem :P
Nunczaki Orientu
24.02.2011, 10:53
Dzięki, a jeszcze - jaki musi być poziom ogrodnictwa, żeby hodować to drzewko od owoców plazmowych?
Chryzantem Złocisty
24.02.2011, 10:54
od 7 poziomu ogrodnictwa można je sadzić
Możesz też zawsze wyciszyć simom telefony. Wchodzisz w zakładkę "wyposażenie sima/plecak", tam klikasz na telefon i albo w opcjach zmiany dzwonka jest "bez dźwięku" albo gdzieś oddzielnie "wycisz dzwonek/telefon[?]"
to właśnie tez zrobiłam ale ciągle w okienku te okazje wyskakują :) i zrobiłam tak jak pisałaś wyłączyłam te stłumienie....i sie super gra :D dziękuje!
hellraiser
24.02.2011, 13:49
Mam zamiar kupić PZ ale nie wiem czy aktualizacje są dołączone do płyty bo mój internet nie nadaje się do pobierania chyba że zostawię komputer włączony na tydzień http://forum.thesims.pl/images/smilies/tongue.gif A drugie pytanie to które aktualizacje do podstawki i WP powinienem ściągnąć żeby PZ zadziałało jeśli nie ma ich na płycie?
Na płytce są aktualizacje, gra zaktualizuje Ci się podczas instalacji PZ.
pojawia mi się okienko
"Trzy to już tłok.Szczególnie podczas romansu.Trzeba tę liczbę zmniejszyć.
Czy chcesz to zrobić?"
cały czas daję,że nie,bo nie wiem o co chodzi :|
any ideas?
ei ponawiam, bo mi też się takie coś pojawiło. simka była w ciąży, kliknęłam, że tak, urodziły mi się trzy dziewczynki. jakieś powiązania? ale to "szczególnie podczas romansu" nijak się do tego ma, więc wtf?
anie_1981
26.02.2011, 17:41
Ja też tak czasem miewam, nawet jak Simka nie jest w ciąży. Nie wiem do czego to przypisać. Zawsze robię nie. Czasem to mi się pojawia przy wyjściu Simów do klubu.
ciekawi mnie to, bo pierwszy raz coś takiego mi wyskoczyło. jakiś bug czy co? <znawca tematu hihi>
Wpadłem na pewien pomysł. Może simowie są w grupie a dwójka z nich chce być sama? Na randce? Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
@down: czyli to nie to :{
nie wiem jak to się ma do sytuacji, kiedy simów jest dwójka, w tym jeden bierze prysznic, a drugi jest na kursie z gitary.
Chryzantem Złocisty
28.02.2011, 19:31
jak mogę zaprojektować ubranie ciążowe dla simki zanim zajdzie w ciążę?kiedy w trakcie klikam na szafę,to nie mogę zmienić ubrania.
ja planuje simce ubrania zanim urosnie jej brzuch - wtedy mam takie jakie chce <zazwyczaj ta luzna sukienke, bo wiem ze moze ja nosic ciezarna>, a nie jakis dres czy jeszcze cos gorszego;/ bo potem jak juz ma brzuch nie moge zmienic lub zaplanowac ciuchow.
Chryzantem Złocisty
28.02.2011, 19:54
acha,czyli jak zajdzie w ciążę,ale zanim urośnie brzuch,to wystarczy zmienić stój codzienny na jakiś dla ciężarnej simki?
taa, ja tak sprawdzilam - zanim urosnie brzuch zaplanuj sobie/stworz stroj, ktory bedzie nosila, przynajmniej nie zmieni ci sie automatycznie na jakis badziew:)
Chryzantem Złocisty
28.02.2011, 20:39
dzięki!
mojej simce kiedyś dało okropną,różową suknię wizytową,w której simka wyglądała jak różowa beza.fuj.
anie_1981
01.03.2011, 09:49
Ja kupiłam w Store taką niebieską (fioletową?) suknię o nazwie "Nigdy Panna Młoda", czy tak jakoś. Gra czasami losuje tą suknię dla Simki, ale ta suknia "nie obsługuje brzucha", Simka w niej ma płaski brzuch do końca ciąży. Ale zauważyłam fajny szczegół, gdy się ma NRaas Master Controller'a i Karierę... Można wtedy Master Controllerem edytować ciężarną (już z rosnącym brzuchem) wysyłając ją do tego CAS stylisty. Ciekawostką jest to, że wtedy w katalogu widać TYLKO odzież, nadającą się dla ciężarnych Simek. Inna sprawa, po porodzie nie trzeba wtedy od nowa wybierać Simce ubrań normalnych, nie ciążowych. Simka po prostu ma z powrotem swoją standardową odzież.
3/4 moich simek dostaje jako wizytową suknię takie okropieństwo (które btw sama ściągnęłam, okei), w którym mają płaski brzuch. niezła transformejszyn.
anie_1981
01.03.2011, 17:59
Ale nic nie przebije tego, że ciężarna Simka na czas kąpieli "zdejmuje brzuszek"... No a przynajmniej kiedyś tak było, ściągnęłam sobie takiego moda, który to poprawia i od tamtej pory już nie sprawdzałam czy EA to poprawiło, czy nie.
Michaello
02.03.2011, 10:54
Jak zrobić w trybie budowania sektor dla vipów?
anie_1981
02.03.2011, 20:43
To chyba tymi linkami od bramkarzy. Nie wpuszczają Simów z niską popularnością. Gdy budujesz własną knajpę to powinny być normalnie dostępne w katalogu kupowania. Jeśli nie to wpisz kod testingcheatsenabled true a potem kod BuyDebug on.
Chcę się dowiedzieć jeśli ktoś wie czy można tańczyć z drugim simem bardziej romantycznie np w objeciach? bo jak narazie simy tańczą bardzo luzno.
anie_1981
07.03.2011, 12:30
Chyba się nie da.
Chryzantem Złocisty
07.03.2011, 12:31
nie da się na 100 % niestety
patryk916
07.03.2011, 13:35
kod BuyDebug on.
Warto dodać że trzeba kliknąć z wciśniętym SHIFTEM na bramkę
Jak zdobyć gnoma barowego i gnoma wampira
gnoma barowego moje simy otrzymuja jako prezenty osobistosci,a tego drugiego otrzymasz,jezeli zasadzisz owoc plazmowy albo kupiusz je w sklepie spozywczym albo znjadziesz nasiono,a jezeli na to wszystko nie masz ochoty,to wpisz kod buydebug-dziala z kodem testingcheatsenabled true- i w kategorii ? znajdziesz swoje gnomy
anie_1981
07.03.2011, 21:14
Te gnomy, to coś robią poza zmienianiem miejsca i pozy raz na dzień?
Gnomy poza tym nic nie robią
Moje pytanie:jak przestać być osobistoscią
Hallgerd
09.03.2011, 16:21
Gnomy potrafią włączyć wieżę lub telewizor. Blokują dostęp do pralki lub suszarki.
A ja mam pytanie : Czy można pracować jako ochroniarz lub paparatzi ? może to będzie w profesjach ?
Chryzantem Złocisty
10.03.2011, 14:40
nie można i nie ma tego w profesjach.
Nie. Tak samo nie można pracować jako opiekunka, pokojówka itp.
anie_1981
11.03.2011, 09:28
A szkoda, no nie? Ja bym chciała by mój Sim pracował jako opiekunka do dzieci.... Opiekowałby się dzieciakami bogaczy i mógłby oglądać TV na drogim sprzęcie i siedzieć w jacuzzi... zamiast opiekować się dzieciakami... :P
Mój lokaj niechce nic robić, siedzi i czyta. Co mam robić
FakeYourDeath
11.03.2011, 13:43
A jest coś do sprzątania u twoich simów? :D Jak jednak jest,to go zwolnij, innego wyjscia raczej nie ma
Czyniąca_Hałas
14.03.2011, 18:58
Jestem człowiekiem w potrzebie... mojej May ciągle paparazzi robią zdjęcia, ciągle ją śledzą i notują każde słowo. Po co? O May nie ma żadnej wzmianki w Internecie Simowym czy choćby w gazecie. Gdzie mogę znaleźć artykuły o mojej May?
hellraiser
14.03.2011, 18:59
Jestem człowiekiem w potrzebie... mojej May ciągle paparazzi robią zdjęcia, ciągle ją śledzą i notują każde słowo. Po co? O May nie ma żadnej wzmianki w Internecie Simowym czy choćby w gazecie. Gdzie mogę znaleźć artykuły o mojej May?
Nie znajdziesz artykułów o swojej May, ani w gazecie, ani w internecie, poprostu nie ma takiej opcji w grze.
Chryzantem Złocisty
14.03.2011, 19:01
nigdzie.im więcej masz gwiazdek osobistości,tym bardziej paparazzi są upierdliwi.żadne artykuły czy wzmianki w internecie nie są potrzebne.
nightfall mnie uprzedził :P
Czy w apartamętowcach są dozorcy
Szukam, szukam, i naprawdę, za nic nie mogę znaleźć. Mógłby ktoś mi wytłumaczyć i podać kody, jak zbudować własny apartament?
Czy jest może mod, który by umożliwiał mieszkać nastolatkowi bez dorosłego?
Czyniąca_Hałas
20.03.2011, 19:42
A po co Ci mod? Wystarczy, że skasujesz dorosłego kodem "moveObjecs on", albo go zabijesz.
patryk916
23.03.2011, 11:47
Podobno można zamienić wampira w Sima za pomocą jakiegoś eliksiru.Jak to zrobić? :|
Kupić w ośrodku naukowym za 3000 simoleonów.
Remus Lupin
28.03.2011, 16:59
Mam pytanie czy znane gwiazdy są tylko w nowym mieście czy możne zobaczyć w innym mieście. Sunset Valley albo Twinbrook?
Będą. Przynajmniej u mnie były. Tzn, nie będą miały od razu po 5 gwiazdek ale tak od 1 do 3 będą miały.
anie_1981
28.03.2011, 17:40
Gra sama generuje sławy.
Remus Lupin
31.03.2011, 18:52
A gdzie najlepiej są jakieś sławy??
A wampira znajdę w klubie plazma??
Czy będąc na wakacjach znajdą jakąś sławę?
Sławy są wszędzie ja np. znalazłem w siłowni.
Ja nigdy nie znalazłem wampira w klubie plazma.
Na wakacjach raczej nie znajdiesz sław.
A teraz moje pytanie:
sławą zostaje się mimo woli
jak przestać nią być i jak się zaprzyjażnić z sławą by nią nie zostać
Remus Lupin
02.04.2011, 10:10
No to ja już nic nie wiem kupiłem nawet mapę gwiazdy ale bez skutku.
Na pewno nie ma gwiazd sław w Sunset Vallev przeszukiwałem wszystkie lokale nocne, dyskoteki i nic żadnych gwiazd nie ma czyli muszę się przeprowadzić do brigenpot czy jak to się nazywa może źle patrzę tam są tylko paparazzi a żadnych nawet w tych najmodniejszy nie ma.
Może kariera filmowa coś pomorze.
pomorze?.. nie strasz ;d Są ale nie w 1-3 dni ;d
Remus mozę zamiast przeprowadzać się do Brigenpot to sprowadz sobie gwiazdy stamtąd. Poprzeprowadzaj sobie. Wtedy na pewno będą już widoczne w mieście.
anie_1981
02.04.2011, 15:09
Ktoś się pytał jak przestać być sławą. Legalnie to się chyba nie da. Ale mod NRaas MasterController pozwala wybrać poziom gwiazdorstwa od 0-5.
Jeśli taki temat już istnieje, to przepraszam, ale zupełnie nie miałam czasu szukać, a potrzebuję pomocy od zaraz. Jak usuwa się gwiazdki sławy? Wiem, że ktoś kiedyś na forum coś o tym wspominał, ale odpowiedzi nie znalazłam.
Masz w grze mod, który nazywa się Nraa's Master Controller?
patryk916
06.04.2011, 16:45
Tak 'poprawnie'(bez kodów,modów itd.) to się nie da.Kodu na to nie ma ale spróbuj zrobić tak jak radzi ci Searle,bo być może( :| :O :(( )jest na to mod
hellraiser
07.04.2011, 13:34
Tak, było na forum bardzo wiele razy o tym.
Tak, można usunąć gwiazdki sławy modem Nraas MasterController. Poprostu klikasz na Sima: Nraas/MasterController/Opcje zaawansowane/Poziom Osobistości/Ustal poziom osobistości (chyba tak). Innego sposobu nie ma.
No dobra, ściągnęłam sobie ten cały Nraas MasterController i nie działa. Co robić?
hellraiser
07.04.2011, 16:27
Musisz wkleić plik d3dx9_31.dll do folderów C://Mój komputer/Program Files*/Electronic Arts/The Sims 3/Game/Bin.
Wklejasz plik do każdego dodatku jaki posiadasz. Jeżeli posiadasz np. Wymarzone Podróże, to wklejasz do C://Mój komputer/Program Files/Electronic Arts/The Sims 3 Wymarzone Podróże/Game/Bin. Do innych dodatków i akcesoriów robisz to samo.
Sam plik możesz pobrać z google. Wtedy już każdy mod powinien działać bezproblemowo.
Jeżeli czegoś nie zrozumiałaś to napisz, a wytłumaczę jeszcze raz. ;)
*W Windows Vista/XP, w 7 nie wiem.
theqatrick
08.04.2011, 09:22
Dziś jadę po TS3: Late Night. Mam pytanie, gdzie kupię najtaniej? Chodzi mi o łódź. Komputronik, Saturn, RTV Euro AGD? Bo chyba nie Empik. Z góry dzięki :)
A czy w Łodzi nie ma Media Markt? Ja właśnie tam kupiłem i na cenę nie narzekałem ;)
anie_1981
08.04.2011, 14:49
Ja kupuję Simsy na Allegro. Też jest fajnie.
hellraiser
08.04.2011, 15:03
Dziś jadę po TS3: Late Night. Mam pytanie, gdzie kupię najtaniej? Chodzi mi o łódź. Komputronik, Saturn, RTV Euro AGD? Bo chyba nie Empik. Z góry dzięki :)
W Saturnie jest jako tako, 79,90 chyba. Tam chodzą tak w tych cenach wszystkie dodatki do TS3. W innych sklepach nie wiem.
w Media przynajmniej u mnie kosztowaly 110 cos ..
theqatrick
08.04.2011, 17:44
Jest, ale chyba nie było wcale tanio. Kupiłem w Komputronik.
Wkleiłam ten plik d3dx9_31.dll gdzie trzeba i nadal nic :( Ja to w ogóle mam problem z modami, żaden nie chce działać. Chyba to wina komputera -.-
hellraiser
08.04.2011, 18:33
Wkleiłam ten plik d3dx9_31.dll gdzie trzeba i nadal nic :( Ja to w ogóle mam problem z modami, żaden nie chce działać. Chyba to wina komputera -.-
Może nie wkleiłaś do KAŻDEGO zainstalowanego dodatku i akcesoriów oraz samej podstawy? Zobacz jeszcze raz, może wkleiłaś w złe miejsce, albo nie wkleiłaś do każdego folderu. :P
Wkleiłam do każdego, przecież sprawdzałam.
hellraiser
08.04.2011, 19:09
A może nie wkleiłaś do dobrego folderu samego moda, czyli Nraas Master Controller? Mody wklejamy do folderu Mods, który tworzymy w folderze podstawy. Potem w nowo utworzonym folderze tworzymy jeszcze jeden folder o nazwie Packages. Czyli wyglądałoby to tak:
C://Komputer/[..]/Electronic Arts/The Sims 3/Mods/Packages
I do folderu Packages wklejamy wszystkie dodatki, mody w formacie .package.
Innych pomysłów już nie mam.
Wszystko mam w jak najlepszym porządku :) Dlatego nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Chyba to jakaś klątwa XD
hellraiser
08.04.2011, 19:21
No to ja już nie mam pomysłów, jak Ci pomóc. Chyba że o czymś zapomniałem wspomnieć ;) Możliwe, może ktoś jeszcze się wypowie :P
anie_1981
09.04.2011, 13:43
Ymilka, czytaj TO (http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205). Ale uważnie czytaj, od początku do końca. Jeśli nadal nie zadziałają Ci mody, to już nie wiem co jest grane. Ale jedno jest pewne, to nie jest wina komputera. Jeśli mod nie działa, to są tylko dwa tego powody, albo źle został zainstalowany, albo jego wersja nie jest zgodna z wersją gry. Należy też czyścić cache gry, bo czasami, nawet jeśli dobrze zainstalowaliśmy moda i daliśmy plik d3dx9_31.dll tam gdzie trzeba, mody i tak się nie pojawiają w grze. Jak i czym skasować cache, opisałam w poradniku, do którego podałam linka.
Ok, już wszystko działa :) Dzięki za pomoc!
Mam na problem;
1.Otóż wszedłem w edycję miasta i ni skąd ni zowąd ekran się ściemnił i nic się dalej nie działo.
2.Chciałem ukraść głośnik naścienny w Banzai i mam kleptomana było po 19:00 klikam na podłogę i nie ma zwiń coś ocb.?
anie_1981
11.04.2011, 19:38
1. To może być wszystko... Słaby komputer, słaba karta grafiki lub stare sterowniki do karty grafiki.
2. Może tych głośników nie da się ukraść? Podejdź bliżej głośników, może to coś da. Jeśli w pobliżu są jakieś Simy, nie będzie tej opcji w ogóle, lub będzie "na szaro" (nie można wybrać).
A ja mam takie pytanie mój sim wampir przebywał za długo na słońcu i miał nastrojnik taki i był w domu jadł a tu nagle zamienił się w proch (umarł) czemu ?
Owl Finch
16.04.2011, 09:56
No to te wampiry w końcu mogą umrzeć od słońca czy nie? O_O
Master of Disaster
16.04.2011, 18:52
Bo ja wiem, może umarł z pragnienia - w końcu wampiry muszą zaspokajać pragnienie, jedzenie zwykłych potraw nic im nie da.
nie wiem jest czerwonym duchem
Ja też mam pytanie... Czy Wam zdarzyło się to kiedyś?:
(http://img801.imageshack.us/i/screenshot117z.jpg/)
Ona się całuje 'z' barmanem Xd Podkreślam, że nic nie piła ;d
(http://img811.imageshack.us/i/screenshot127h.jpg/)
(http://img849.imageshack.us/i/screenshot112.jpg/)
Przytula się 'z' barmanem . Xd
muffindance
17.04.2011, 07:37
moze gra 'odeslala' tego barmana na stanowisko? ktos musi podawac drinki, a watpie, zeby przyszedl drugi...
ale jeszcze mi sie to nie zdarzylo ;p
Jak moja simka się zaczęła 'całować' z kanapą, to to zabójczo wyglądało ;d A barman sobie siadł na krzesełku i się lampił jak jakaś baba tańczy na blacie Xd
ja mam pytanko - kto to Mistrz Zastawa? Bo mi się pojawił na imprezie mojego sima i z każdym się kłócił ;P Czy ktoś jeszcze tak ma?
Owl Finch
18.04.2011, 13:52
@up: nigdy o czymś takim nie słyszałam i nie widziałam czegoś takiego...
Witajcie
Od wczoraj mam Po Zmroku... Moich ulubionych Simow przeniosłam z Twinbrook do tego nowego miasta... I niektórym z nich w ogóle nie spada energia i higiena, cały czas jest na maksa. Miał ktoś tak? Mam tak w dwóch rodzinach, i tylko jeden Sim z każdej rodziny tak ma, reszta normalnie. Wolałabym by mogli normalnie sypiać, bo jak dotąd nie mają takiej potrzeby. Czy to kolejny błąd?
i mam jeszcze jedno pytanie... Jaki typ parceli ustawia się pod Kryształek i Pikczers? Chciałabym je wcisnąć w Sunset ale nie wiem jak. Z góry dziękuję za radę.
theqatrick
24.04.2011, 19:10
Mrufka, ja tak miałem (co do 1 pyt.) jak dodałem sima (TCE T) do rodziny.
Remus Lupin
25.04.2011, 15:54
Hej
Mam pytanie czy u was też tak jest gdy chcę pracować dorywczo jako miksolog to stoję przy barze chwilę a potem mnie teleportuje gdzie indziej.
To jakiś błąd????
triwet89
30.04.2011, 14:30
siemka mam pytanko czy w simsach 3 (mam podróże kariera po zmroku i nowoczesny apartament) moje pytanie to czy można mieć sima od dziecka które ma moce np potrafi coś podpalić albo coś innego?? jak tak to jak
Owl Finch
30.04.2011, 14:55
Po pierwsze pytanie pasuje tutaj, nie wiem po co założyłeś/aś nowy temat. Po drugie trochę ciężko skumać o co Ci dokładnie chodzi, polecam interpunkcję :P Po trzecie dzieci ponoć dostają po rodzicach ukryte umiejętności, np. jeśli ojciec jest strażakiem to dziecko nie może umrzeć w płomieniach czy coś w ten deseń.
theqatrick
01.05.2011, 15:02
Remus Lupin - to błąd, już gdzieś o tym czytałem.
triwet89
01.05.2011, 19:40
nie nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to że, (np niewiem czy oglądał ktoś film x-men ostatni bastion i był mutant imieniem pyro który władał ogniem. Czy dzieci mogą mieć takie moce (lub inne) lub jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=t9u1zMCos8w 0:53
wiem wiem ze z 2 ale czy w 3 można tak zrobić?! jak tak to bardzo proszę powiedzieć jak.
theqatrick
01.05.2011, 20:24
triwet89 - to nie było do Ciebie
tiwet89 - simy nie mogą mieć takich nadprzyrodzonych mocy. Filmik był tak skonstruowany, by zachęcić do kupna. Może są na to jakieś mody?
Na razie masz tutaj pozy związane z mocami:
http://www.modthesims.info/download.php?t=441130
triwet89
02.05.2011, 14:38
A ok dzięki za info
Czyniąca_Hałas
04.05.2011, 16:36
Ile Sim musi siedzieć, żeby mu się zmarszczyła skóra?
Owl Finch
05.05.2011, 08:06
W basenie? W jacuzzi? Tak po prostu? O_o
Czyniąca_Hałas
05.05.2011, 14:22
No w jakiejś podpowiedzi do gry jest napisane (mogłam coś poplątać): "Ooooooooo bąbelki! Ale uważaj, zbyt długi pobyt w jakuzzi może się skończyć pomarszczeniem skóry!"
Master of Disaster
05.05.2011, 16:57
Gralladina - e tam, to pewnie tylko gadanie. Choć jeśli chcecie, możecie spróbować, bo moi trójkowi Simowie rzadko korzystają z jacuzzi. Pewnie dlatego, że rzadko gram w TS3 :P
EDIT: Aha, nie "pisze" tylko "jest napisane" w tym przypadku. Sorki, ale na takie błędy będę zawsze zwracać uwagę.
Czyniąca_Hałas
05.05.2011, 17:51
Master of Disaster, zależało mi na czasie, więc nie patrzyłam jak pisałam. Moi Simowie siedzą nawet do czterech godzin w jacuzzi, nic oprócz dobrej zabawy im się nie stało...
Owl Finch
05.05.2011, 19:29
I się nie stanie...
Jak zmienić rodzaj muzyki granej przez głośnik w The Sims 3 po zmroku?
Postanowiłam zbudować nowy bar w TS3 po zmroku...jest bar, scena dla muzyków i muzyka z głośnika naściennego. Niestety cały czas leci tam muzyka klasyczna i nie mam pojęcia jak to zmienić. Podkreślam, że jest to zwykły głośnik naścienny gdzie można go tylko dezaktywować, aktywować lub przewinąc utwory do przodu i do tyłu. Na innych parcelach publicznych w grze leci inna muzyka pop lub elektroniczna. Na budowanej przeze mnie tylko klasyczna. JAK TO ZMIENIĆ?:/
dysania, naprawdę było o tym mówione tysiąc razy...
Musisz edytować miasto, i wejść w ten budynek, w tryb budowy. Teraz z naciśniętym shiftem [albo ctrl, albo shift+ctrl, nie pamiętam] kliknąć na głośnik i zmienić typ muzyki.
Musisz edytować miasto, i wejść w ten budynek, w tryb budowy. Teraz z naciśniętym shiftem [albo ctrl, albo shift+ctrl, nie pamiętam] kliknąć na głośnik i zmienić typ muzyki.
Rzeczywiście, już mam, dzięki wielkie :)
Owl Finch
06.05.2011, 11:56
Nie trzeba wchodzić w tryb edycji miasta. Wystarczy użyć kodu "TestingCheatsEnabled true", przybliżyć interesującą nas parcelę i na podłodze kliknąć myszką trzymając shift, po czym wybrać "kupuj na tej parceli". A dalej tak jak napisała Kamis - kliknąć na głośnik z ctrl+shift i zmienić muzykę :)
Przepraszam kurde bardzo.
Czy ktoś może mi pokazac zdjęcie albo dokładnie opisac gdzie cholercia znajduje się apartament z jacuzzi?
Owl Finch
06.05.2011, 17:14
Z tego co wiem, nie ma takiego. Jeśli jednak jest, też proszę o screena, bo również szukałam.
Spectrum
06.05.2011, 18:42
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58123&page=6 tu jest pokazane gdzie jest wieżowiec z jacuzzi ;)
Spectrum
07.05.2011, 13:54
Dzięki jesteś wielki :)
niema za co ;)
@Track96
W poście musi byś co najmniej sześć wyrazów :) Przeczytaj regulamin strony.Następnym razem pilnuj się :D
Spectrum
07.05.2011, 20:11
Spoko, będe sie pilnował ( ale Trykuu. nie upomniałeś) regulamin przeczytałem i wiem o tym, ale to był taki mały wyjątek z mojej strony ;)
@Track96
W poście musi byś co najmniej sześć wyrazów :) Przeczytaj regulamin strony.Następnym razem pilnuj się :D
A w dobrym tonie leży podziękowanie komuś za pomoc.
To było pytanie do mnie,Björk ..? ^ ^.
Nie chce mi się czytać stu szesnastu stron tego wątku,a więc proszę o odpowiedź :D
Co trzeba zrobić,by odblokować inne tańce ? Na razie miałem tylko imprezowy,miłosny(?) i jakieś tam.Powiem,że Nraasem sobie podwyższyłem Taniec ;d
To jest losowo [?], w sumie, to po co Ci to, sim i tak będzie tak samo tańczył.
simswerka
08.05.2011, 10:01
szukałam i szukałam, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłam, więc pytam tutaj.
Chce zrobić kilka klubów w Sunset Valley. Nie wiem jak się za to zabrać, w skrzyni jest kilka wieżowców ale chyba tylko mieszkalnych. Czy jest w ogóle możliwość zrobienia klubów w innym mieście?
Spectrum
08.05.2011, 10:30
To było pytanie do mnie,Björk ..? ^ ^.
Nie chce mi się czytać stu szesnastu stron tego wątku,a więc proszę o odpowiedź :D
Co trzeba zrobić,by odblokować inne tańce ? Na razie miałem tylko imprezowy,miłosny(?) i jakieś tam.Powiem,że Nraasem sobie podwyższyłem Taniec ;d
TE tańce to z tego co wiem jedna z ukrytych umiejętności którą zdobywa sie poprzez częste tańczenie, pomaga w tym cecha dusza towarzystwa ;)
Jeżeli znajdziesz coś innego na ten temat to mnie oświeć, bo nie jestem na 100% pewny, :)
Mam pytanie dotyczące wskrzeszania Simów. Wiem, że trzeba podać duchowi ambrozję - i to go przemieni. Pytanie tylko - jak dołączyć ducha do rodziny - lub zmusić go do zjedzenia tego dania? W internecie wyczytałem, że trzeba czekać na telefon z ośrodka naukowego, ale mimo długiego upływu czasu, nic takiego się nie wydarzyło.
Rodzina mieszka w Bridgeport.
Jeśli istnieją mniej legalne sposoby na przywrócenie Sima do świata żywych, proszę - podzielcie się też nimi :)
Pozdrawiam.
A masz nagrobek sima na parceli? Cierpliwości, a zadzwonią - prędzej czy później.
Na pewno są jakieś kody... Spróbuj pokombinować z TestingCheatsEnabled true...
Nagrobek jest - stoi w ogródku - zaraz koło sadzonek, które - mam nadzieję - okażą się Owocami życia :D
Próbowałem kombinować z tym kodem już w momencie śmierci Sima - ale niestety niczego nie dało się zrobić... Ani z nagrobkiem, ani z Simem, ani ze Żniwiarzem...
Zapomniałbym - czy jeśli podam ambrozję duchowi, który obecnie nie należy do rodziny (ponieważ został z niej usunięty przez śmierć), po powrocie do świata żywych będzie mógł dołączyć do rodziny tak, jak wcześniej?
@Dave
Musisz mieć mod bodajże Nraas Master Controller lub Debug Enabler (raczej to drugie).Wtedy jest opcja ożyw lub ożyw i dodaj do aktywnej rodziny.Innego sposobu raczej nie ma (chyba,że...to mógłbyś poczekać na okazję z ośrodka naukowego.Kiedy ją zrobisz to jest duchem sterowalnym w twojej rodzinie.Żeby go ożywić musisz zrobić Ambrozję i dać mu zjeść.Stanie się człowiekiem (simem).Taaadaaa !)
A czy czasem TestingCheatEnabled true i klikając z shiftem na budynek nie ma opcji "wywołania okazji"? Można chyba to przyspieszyć ;)
Musisz mieć mod bodajże Nraas Master Controller lub Debug Enabler (raczej to drugie).Wtedy jest opcja ożyw lub ożyw i dodaj do aktywnej rodziny.
To byłoby interesujące. Możesz powiedzieć dokładniej co powinienem zrobić w tym przypadku?
A czy czasem TestingCheatEnabled true i klikając z shiftem na budynek nie ma opcji "wywołania okazji"?
Próbowałem z ośrodkiem naukowym - ale bezskutecznie :(
Udało mi się zdobyć Rybę śmierci i Owoce życia. Posiadam również umiejętność tworzenia Ambrozji. Teraz pytanie - może śmieszne - jak się zabrać do jej przygotowania? Na razie nie widziałem żadnej opcji, która by to umożliwiała - nawet, gdy składniki są w lodówce.
Chcę spróbować podać "potrawę" duchowi, nawet, gdy nie będzie w rodzinie. Najwyżej wczytam ponownie grę. Normalnie nie bawiłbym się w takie podchody, ale to sytuacja wyjątkowa ;)
jak można stworzyć swój własny nagłówek do gazety?
Co do ambrozji - musisz mieć 10 punktów w umiejętności gotowania, żeby móc ją przygotować.
quesper - nie wiem :P
a jest tutaj ktoś, kto wie? ;<
Owl Finch
09.05.2011, 19:30
jak można stworzyć swój własny nagłówek do gazety?
Chyba w ogóle nie można... Ale pewna na 100% nie jestem...
whiteorchid
10.05.2011, 14:28
quesper - nie da się tworzyć własnych. nigdy się z tym nie spotkałam, a dobrze by było, żeby się dało
quesper - nie da się tworzyć własnych. nigdy się z tym nie spotkałam, a dobrze by było, żeby się dało
no ja właśnie spotkałem się z tym w zwiastunie i byłem pewny, że się da, ale jak widać niestety nie można. udało im się mnie nabrać...
a wie ktoś może jak stworzyć własną gazetę? albo jak trafić na okładkę tabloidu? mam simsa, który ma 3 gwiazdki i paparazzi robią mu zdjęcia, a w gazecie nie ma o nim ani słowa. może coś źle robię?
właśnie właśnie też w zwiastunie było o nagłówkach
Owl Finch
10.05.2011, 19:30
Ale jak doskonale wiemy w zwiastunach jest dużo rzeczy, które się mijają z rzeczywistością...
miłośniczka zwierząt
10.05.2011, 19:46
no niestety ale zwiastuny mają zachęcać ludzi do tego żeby kupowali te dodatki.
czyli kwestia nagłówków została wyjaśniona. a co z własną gazetą? czytałem, że żeby być na okładce tabloidu trzeba mieć właśnie własną gazetę. prawda to? czy też ściema, podobnie jak nagłówki?
Wczoraj mój sim wybrał się na miasto. I olaboga ile tam było wampirów. Nie wiem jakim cudem one zdążyły się tak szybko rozgałęzić :O. Dobrze że już wyłączyłem tryb historii.
Mam pytanie - jak można zmienić muzykę w klubie? chodzi mi żeby np leciał hh albo muzyka, którą sama wrzuciłam do katalogu Custom Music. Bo jak przewijam klikając na głośnik to nie ma nic ciekawego :(
Owl Finch
13.05.2011, 18:47
Nie trzeba wchodzić w tryb edycji miasta. Wystarczy użyć kodu "TestingCheatsEnabled true", przybliżyć interesującą nas parcelę i na podłodze kliknąć myszką trzymając shift, po czym wybrać "kupuj na tej parceli". A dalej tak jak napisała Kamis - kliknąć na głośnik z ctrl+shift i zmienić muzykę :)
..................
sory ale nie jestem na bieżąco, dziękuję za pomoc
hellraiser
14.05.2011, 14:35
czyli kwestia nagłówków została wyjaśniona. a co z własną gazetą? czytałem, że żeby być na okładce tabloidu trzeba mieć właśnie własną gazetę. prawda to? czy też ściema, podobnie jak nagłówki?
Własnej gazety nie możesz mieć, ani trafić na okładkę gazety. Ściema, ściema i jeszcze raz ściema.
a szkoda, to byłoby fajne, np aby nasza gwiazda trafiła na okładkę
Hej
Czy można na dobre wyłączyć pojawianie się wampirów w grze? Bardzo ich nie lubię. Ogólnie uważam, że to głupi pomysł w całej grze.
dziękuje za odpowiedź. czyli poraz kolejny zwiastun mnie oszukał...
Napiszę tak :
*Czy może ktoś podać NAZWĘ nazwę nie zdjęcie tego apartamentu z jacuzzi? Bo na tym zdjeciu co jest w 'Zdjecia i filmy' nie mogłem odwzorować. Dobrze jeszcze by było gdyby ktoś powiedział czy w tym apartamencie ktoś mieszka czy nie.
Z góry dzięki.
Spectrum
16.05.2011, 16:30
@ Trykuu
Apartament z jacuzzi nazywa się CENTRUM JEDEN LEW mieszka w nim rodzinka Jones ;) przy ulicy Szosa Baneta 3202 ;) musisz już go znaleźć
mam pytanko odnosnie dodatku - a mianowicie tancow. Moja simka bardzo czesto tanczy, wysylam ja do klubow tanecznych, nawet nrassem dalam jej taniec na full < 3 poziom>, ale dalej tanczy normalnie. Widzialam na filmikach i zdjeciach ten nowy sexi taniec, ale nie wiem co zrobic, by moja simka tak tanczyla np. na stole lub nawet tylko na parkiecie, o tancu w parze nie wspomne :"((
miłośniczka zwierząt
18.05.2011, 14:55
twoja simka musi iść do klubu i jak będzie jakiś sim tańczył ten nowy taniec może mu się przyglądać i w ten sposób nauczy się, tego nowego tańca.
to są wogóle jakieś nowe tańce ? o.o u mnie simka jak idzie do klubu to przeważnie jest sama, ewentualnie w kujonie 3-4 simów.
simswerka
22.05.2011, 11:45
miałam dzisiaj 2 dziwne sytuacje grając w simsy. Pewien wampir (mozecie go znać William Fangmann) naprawiając wieżę poraził się prądem, przyszła śmierć, wszyscy się zebrali żeby opłakiwać umierającego, a śmierć mówi "William, Twój bezustanny pech rozśmiesza mnie i wszystkich wokół Ciebie. Szkoda byłoby pozbawiać ich tak wspaniałej rozrywki. Wrócę po Ciebie kiedy indziej" po czym William wrócił do panelu rodziny i wszystko było w porządku.
Druga sytuacja dotyczy tego samego sima, był w simką w jacuzzi i odmówiła mu ona bara bara (już któryś raz z kolei, mam tego dosyć!) pojawił mu się nastrojnik "jakiśtam z kwitkiem" i chodził ze spuszczoną głową i wodził nogami. Mieliście kiedyś takie sytuacje? Ach no i co zrobić żeby ta simka w końcu się z nim przespała, może ją upić? :x
Owl Finch
22.05.2011, 14:00
Co do pierwszej sytuacji - tak się dzieje właśnie jak sim ma cechę "pechowiec" czy jak ona się dokładnie nazywa.
Co do drugiej sytuacji - ten nastrójnik i sposób chodzenia też są normalne, miałam tak. Żeby simy się zbara-barowały muszą się bardzo lubić (w sensie mieć prawie cały pasek znajomości zapełniony na zielono) no i wiadomo - romantyczne interakcje, wyznanie zauroczenia itd.
Może też być tak, że simka ma cechę "nieprzystępna". Wtedy to już nie wiem :P
simswerka
22.05.2011, 17:22
Już kilka razy się barowali, ale dopiero teraz przyszło mi do głowy, ze mogliby "wpaść". Ale nawet bara bara nie chcą a co dopiero postaraj się o dziecko. Ale kres moich zmartwień nadszedł - padło mi Bridgeport. Wystąpił poważny błąd :(
simswerka, a może pasek znajomości Twoim simom już nieco spadł, jeśli w międzyczasie ze sobą nie rozmawiali, albo po prostu simka była w złym nastroju.
miłośniczka zwierząt
24.05.2011, 16:26
mam pytanie bo mój sim wampir w ogóle się nie męczy tzn. pasek energii wcale mu nie spada natomiast jego zonie tak, czy można jakoś sprawić by temu wampirowi też spadał pasek energii? Bo to mnie już zaczyna pomału denerwować.
doniamazur1
25.05.2011, 12:42
Bo w takiej ksiarzeczce pisze że żeby twoji simowie się nie starzeli to czeba coś zrobić ale co pomóżcie
Proszę o szybką odp
Dominika
miłośniczka zwierząt
25.05.2011, 12:52
musisz w opcjach gry wyłączyć starzenie się .
Hefalump
31.05.2011, 13:04
mam pytanie bo mój sim wampir w ogóle się nie męczy tzn. pasek energii wcale mu nie spada natomiast jego zonie tak, czy można jakoś sprawić by temu wampirowi też spadał pasek energii? Bo to mnie już zaczyna pomału denerwować.
Sprobój z kodem ResetSim [Imie] [Nazwisko]
Remus Lupin
31.05.2011, 14:07
Hejka.
Długo mnie nie było na forum ale mam kilka pytań jeszcze z tego dodatku
1. Na co łapać szlam morski , Gurami całujące i trybolit ściekowy? bo nie znalazłem odpowiedniej książki
2. To pytania padało już chyba ze 100 razy ale je zadam czy jeśli sim jest wampira to dziecko odziedziczy to po ojcu i matce
3. Czy jeśli ma się sławnych rodziców to czy dzieci też rodzą sławne czy nie?
BlackBerry
31.05.2011, 14:12
2. Tak
3. tak ;p
Remus Lupin
31.05.2011, 14:44
Dzięki
<Znakisraki>
Jeszcze tylko na 1
gangrena
01.06.2011, 08:43
[QUOTE=Remus Lupin;1402279]Hejka.
Długo mnie nie było na forum ale mam kilka pytań jeszcze z tego dodatku
1. Na co łapać szlam morski , Gurami całujące i trybolit ściekowy? bo nie znalazłem odpowiedniej książki
Mnie raz zdarzyło się w Reverview na tych stawach złowić gurami na śliwkę przy 8 stopniu wędkarstwa. Co do reszty niestety nie wiem.
agoochaa
02.06.2011, 13:29
witajcie, mój problem jest następujący: zamówiłam lokaja, nie zjawił się. To samo z pokojówką i technikiem naprawczym, jak myślicie, co się stało?
Do Remusa.
Dzieci nie rodzą się sławne, nawet jeżeli ich rodzice są sławni.
rocktechnika
03.06.2011, 09:00
Do Remusa.
Dzieci nie rodzą się sławne, nawet jeżeli ich rodzice są sławni.
Ale gdy dzieci sławnych rodziców stają się nastolatkami, to często mają już 3 gwiazdki sławy.
hellraiser
03.06.2011, 13:24
Ale gdy dzieci sławnych rodziców stają się nastolatkami, to często mają już 3 gwiazdki sławy.
Dzieci gwiazd otrzymują gwiazdki sławy, gdy podrosną do dziecka w wieku szkolnym - takie małe sprostowanie :P
rocktechnika
04.06.2011, 15:59
Dzieci gwiazd otrzymują gwiazdki sławy, gdy podrosną do dziecka w wieku szkolnym - takie małe sprostowanie :P
Dawno nie grałam w Simy [jakoś od lutego, a ostatnio zainstalowałam same Pokolenia], to mi się pomerdało ;) Sprawdzę za kilka dni :D
MartA147
04.06.2011, 21:10
Bo moja simka założyła zespół czteroosobowy. Zarejestrowałam samozatrudnienie jak zespół. Ale nie wiem jak grą koncerty w klubach żeby inni simowie przychodzili na te koncerty. Niby mają zadzwonić z propozycją zagrania koncertu ale nikt nie dzwoni już od chwili założenia zespołu. Od czego to zależy? Jakie muszą być spełnione warunki by grać koncerty z prawdziwego zdarzenia? A poza tym jak idę do jakiegoś klubu i klikam na instrumenty i "zacznij muzykowanie" i zapraszam członków zespołu to i tak przyjadą dwie osoby a nigdy nie ma pełnego składu.
Pomocy!
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pan_Laptop
05.06.2011, 10:10
Ja także dołączam się do pytania. Od kilku miesięcy (i to prawdziwych) czekam na jakikolwiek koncert.
Remus Lupin
05.06.2011, 16:17
Chcę się do wiedzieć czy u was też tak jest,że zmieniają się paparazzi, miksolodzy, styliści i spec od komisu.
Bo wczoraj zauważyłem,że co chwilę jest inny paparazzi niż stały.
Np. Stworzyłem simbota i usunołęm potem simbot wrócił jako paparazzi , a teraz jest jako miksolog czy to normalne.
Rosemarie
05.06.2011, 16:26
To chyba normalne, bo ja mam tak samo. Pewien sim, miał chyba nazwisko "Obarzanek" , nie pamiętam dobrze był paparazzi i fotografował moją simkę, a kilka dni później był w klubie miksologiem. :D
Remus Lupin
05.06.2011, 16:31
Normalne no to dobrze
Adoptowałam dziecko. Matka ma 5 gwiazdek w chwili adopcji. Czy dziecko otrzyma kiedykolwiek ilekolwiek gwiazdek?
Trzeba czekać. Nie ma rady :(
Czemu u mnie jest strasznie mało simów w mieście? w parku czasami się zdarzy jakiś jeden sim. Ale w barach to w ogóle już całkowicie nikogo nie ma ;/
Tylko u mnie w grze tak jest czy u was też ?
carole, polecam ten temat: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=60300
witajcie, mam taki problem, jak mój sim udaje się do jakiegoś klubu, lokalu to tam jest tylko on i obsługa danej parceli, a żadko kiedy pojawia się jakiś inny sim
czy to jest normalne? bo roczej powinno tam być ich troche i powinna trwać impeza, a u mnie tak nie jest
z góry dziękuję za pomoc : )
pola przeczytaj dwa posty powyżej swojego i wejdź w podany przeze mnie link.
Moja simka mieszka w Twinbrook i chcialaby zostać miksologiem, ale no niestety nie wiem jak to tam zrobić, bo nie ma żadnego klubu, a jak chce dodać jakiś w edycji miasta to nie mogę;( Czy jest wgl możliwe, żeby sim został mikosologiem w Twinbrook?
Beatrice
09.06.2011, 04:07
W edycji miasta musisz dodać jakiś klub, aby tam pracować :)
Owl Finch
09.06.2011, 04:10
Jest możliwe, ale musisz właśnie dodać klub. Najpierw musisz zobaczyć w skrzyni jakie klub ma wymiary parceli i w trybie edycji miasta ustawić taką lub większą parcelę, zmieniasz jej typ na odpowiedni (np. klub taneczny) i ustawiasz tam klub :)
No i właśnie tu mam problem, że specjalnie wyznaczyłam sb miejsce, które ma takie same wymiary, jak ten klub, ale ciągle nie mogę go tam umieścić, bo jak chcę go umieścic to pod tym jakby budynkiem, pokazuje się niebieski kwadrat i nic nie moge z tym zrobić.;/ o co może chodzić?
Hefalump
10.06.2011, 11:28
Kolezko,bo musisz sprawdzic w nawiasie typ klubu i taki sam ustawic typ parceli
Madelaine
17.06.2011, 08:16
Moje simy miały bara-bara w miejscu publicznym, to potem idąc zaczęli klaskać w dłonie, podnosić je do góry (chyba z radości) i dalej tak chodzą o.O Nie wiem jak to przerwać, a ten chód wygląda komicznie.
doman145
17.06.2011, 13:47
Dopóki nie będą mieli gorszego nastroju mogą tak dalej klaskać, mnie np. wkurza jak sim zrobił z kimś bara-bara u kogoś innego i mają taki denerwujący chód...
Gazeciara
18.06.2011, 12:59
Hej.
Mam denerwujący problem.. Wampiry u mnie nie mają ani kłów,ani takiego charakterystycznego tatuażu na szyi. Żaden wampir nie ma,np Elvira Slayer ( czy jak ona tam się zwie..) ma świecące oczy,ale kłów ani tatuażu nie ma.. Nie mogę odinstalowac gry,ponieważ nie zainstaluje mi się ponownie. Czym to może być spowodowane?
Owl Finch
18.06.2011, 13:05
Trzeba usunąć odpowiedni nastrójnik, który to powoduje. "TestingCheatsEnabled true", a później z ctrl kliknąć na nastrójnik i już.
Dawno nie grałem w Po Zmroku i chce, aby mój Sim stał się reżyserem, ale w miejscu "Kryształek..." jest tylko opcja statysty, a to raczej do aktora. Co zrobić, aby mój Sim został reżyserem ?
Remus Lupin
19.06.2011, 11:38
Musisz chyba na 5 poziomie wybrać ścieżkę jedna to aktor, a druga to reżyser
@up: Remus ma rację. Jak dojdziesz do 5 poziomu, to awansując będzie do wyboru ścieżka kariery: reżyser lub gwiazda filmowa.
Ma już 5 poziom i mój Sim ma teraz pragnienie, aby w 6 poziomie zajmować się reżyserką. Dzięki za pomoc, ale dopiero od 6 jest wybór.
@up: W takim razie wybacz - nasz błąd.
letsbefreaks
14.07.2011, 20:54
Pytanko małe mam. Czy jeżeli ktoś zerwał z moją simką i w znajomych przy nim jest ikonka "były chłopak" to mogę z nim jeszcze być? Bo od jakiegoś czasu już staram się naprawić ich relacje, mam pełny zielony pasek, a nie mam żadnych romantycznych interakcji.
Beatrice
15.07.2011, 06:49
Pytanko małe mam. Czy jeżeli ktoś zerwał z moją simką i w znajomych przy nim jest ikonka "były chłopak" to mogę z nim jeszcze być? Bo od jakiegoś czasu już staram się naprawić ich relacje, mam pełny zielony pasek, a nie mam żadnych romantycznych interakcji.
Kurcze, zostałam zastrzelona tym pytaniem... Niestety nigdy nie próbowałam naprawiać byłego związku :/
Owl Finch
15.07.2011, 17:21
Jeśli Twój sim zerwał albo zdradził, to drugi pewnie jest urażony i nie ma ochoty na ponowny związek z Twoim simem. Spróbuj kupić za punkty szczęścia nagrodę "mistrz uwodzenia" czy jakoś tak, która sprawia, że żaden sim nam się nie oprze. Może pomoże :)
Agnieszka86
20.07.2011, 15:48
hej, no to kolejne pytanie bawiliście się już basem czy fortepianem ?? wcześnie z gitara trzeba było pracować w gastronomi i dostawało sięzlecenia na koncerty. Teraz tez one są ale nadal na gitarę ;( mam teraz w ogóle pracę dorywczą jako zespół i nie wiem jak grać koncerty ;( i czy takie o koncerty będą się zaliczać ?? pomocy
Beatrice
21.07.2011, 11:29
Ja grałam koncerty zespołem tylko dzięki okazjom...
Rosemarie
21.07.2011, 18:49
bo tylko dzięki okazjom się gra koncerty, tzn. w charakterze pracy
a tak bez pracy to nie mozna.. chyba, ze poprzez muzykowanie
Ja mam pytanie, dotyczące tworzenia apartamentów.
(Szukałem i nie znalazłem tego typu pytania.)
Po 1. Gdzie mogę znaleźć tą skrzynkę na listy, co jest umieszczona na parterze apartamentu.
A po 2. to jak w własnoręcznie zbudowanym apartamencie "wprowadzić" sima do mieszkania obok, chodzi o to, by na drzwiach obok by na drzwiach obok "było napisane" że ktoś tam mieszka, jakiś npc (?)
Chatoyant
21.07.2011, 20:29
Poradnik: Jak stworzyć blok mieszkalny (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59634)
Czyli mój projekt jest skiepszczony, bo robiłem to na pustej parceli, od podstaw, więc nie mam jak go kontynuować.. ;(
Agnieszka86
22.07.2011, 13:55
Ale czy ktoś już wykonał to zadanie???? 10 występów na perkusji czy basie ??
JBronkar
24.07.2011, 20:18
Czy istnieje powrócenie wampira do normalnego człowieka? Szukałam wiele opcji w grze. Ale nie mogłam znaleźć.
Owl Finch
24.07.2011, 21:05
w szpitalu można kupić jakiś specyfik, który odmienia wampira w człowieka.
W szpitalu? A nie w ośrodku naukowym?
carineesz
24.07.2011, 21:52
w szpitalu można kupić jakiś specyfik, który odmienia wampira w człowieka.
Raczej (napewno) w ośrodku naukowym. Lek znajdzie się w wyposażeniu Sima jako czerwona buteleczka, a kosztuje to... 3000 s (chyba). ;)
Owl Finch
25.07.2011, 12:28
A no możliwe, nie pamiętam dokładnie, bo już dawno nie grałam, a zapamiętałam, że w szpitalu się coś robi z wampirami, ale to chyba sok plazmowy się kombinuje czy cuś :P
Jak można zostać miksologiem? o.O
Z tego co pamiętam to jedziesz do jakiegoś lokalu, klikasz na bar i wybierasz 'Podejmij pracę dorywczą - miksolog' czy jakoś tak.
carineesz
26.07.2011, 11:03
A no możliwe, nie pamiętam dokładnie, bo już dawno nie grałam, a zapamiętałam, że w szpitalu się coś robi z wampirami, ale to chyba sok plazmowy się kombinuje czy cuś :P
Kradnie się plazmę :D Tylko nie pamiętam pod jaką postacią.
Głupio, że praca dorywcza jako miksolog nie pojawia się w zakładce 'kariera' Sima :( No, ale w sumie można sobie np. dorobić nie zmieniając pracy :D
Pod postacią soku plazmowego, chyba ma się później 5 sztuk w plecaku, ale nie pamiętam, bo dawno nei grałam bo mi sie zrypał komputer :p A z tym miksologiem to fajnie że nie ma stałej pracy, bo rzeczywiście można sobie 'dorobić' a jak się stanie w prosperity na cały dzień to ma się dużo kasy
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.