Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
EDIT: za każdym razem podczas instalowania czegoś z sims2pack, w Clean Installerze po kliknięciu Install musisz odhaczyć Default installation, w Browse... wybrać folder, rozszerzenie zmienić na .package i ewentualnie odhaczyć Generate....
Coś takiego. (http://s20.postimg.org/nvjpjn5j1/cos_takiego.jpg)
Reszta już normalnie :P
Ah, chwila... Gra Ci nie czyta folderu Downloads z E.
Pozostaje przenieść całe Dokumenty na ten dysk.
Tutaj (http://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/windows/2012/03/nowe-lokalizacje-w-moich-dokumentach.aspx) jak to zrobić na Win7.
@up: crtl+shift+c, boolprop testingcheatsenabled true, enter, klikasz na simów z wciśniętym shiftem, szukasz froce error, reset.
Kod wyłączysz tak samo, jak go włączyłaś, tylko że w samej jego nazwie true zmieniasz na false].
No zaraz mnie cos trafi. Jak nie czytalo na dysku E tak nie czyta, usawialam to na E i nic, znow samoistnie tworzy sie na C. Moze musze ustawic na E, odinastlowac Simsy i na nowo je zainstalowac? Meczace to ;p
Hej :)
Mam pytanie. W folderze Downloads znalazłam tysiące plików z rozszerzeniem SIMS2TMP, a nad nimi są te same nazwy, tylko .package. Zajmuje to sporo miejsca, a więc stąd pytanie: mogę usunąć te pliki SIMS2TMP, czy przez to usuną mi się dodatki? O_O
motherchucker
26.06.2013, 16:48
Zainstalowałam dzisiaj simsy, wszystko dobrze chodziło. Potem ściągnęłam rzeczy z internetu i wsadziłam je do folderu Downloads. Niestety po tym gra nie chodzi, wyłącza się na etapie ładowania rodziny. Od razu stwierdziłam, że jest to wina ściągniętych rzeczy, wyciągnęłam folder Downloads na pulpit i uruchomiłam simsy. Działały normalnie. Czy jest jakiś sposób, żebym miała te rzeczy ściągnięte w grze?
Z gory dziekuje za odpowiedz :)
@up: Niestety nie. Wyrzuć to po prostu z Downloads i poszukaj innych rzeczy, w internecie jest mnóstwo wszystkiego ;)
Miałam kiedyś taki przypadek, prawdopodobnie pliki są uszkodzone lub nie działają z twoją grą (może są do jakiegoś dodatku, którego nie masz). Powodów może być mnóstwo :)
A z jakiej to było strony? Możesz podać linka? Bo może nie przeczytałaś wszystkiego, bywają takie różne haczyki w plikach do pobrania, np. niezałączone meshe...
motherchucker
26.06.2013, 18:22
Ściągałam wiele rzeczy z różnych stron, między innymi justims2.ru czy thesimsresource.com
Dla mnie to dziwna sytuacja, bo praktycznie te same rzeczy ściągałam na stary komputer i simsy normalnie chodziły :/
A no widzisz, różnie bywa. U mnie na kompie też dzieją się różne takie "niewytłumaczalne zjawiska" :D
Przejrzyj jeszcze raz strony z tymi plikami, które nie działają, może coś przeoczyłaś.
motherchucker
26.06.2013, 19:16
Z reguly patrzę na to co ściągam i na meshes.. No nic, przejrzę jeszcze raz.
Wielkie dzięki :)
edit: Teraz ściągnęłam tylko jedną rzecz, a mimo to gra nie chce działać....
Czyli muszę pożegnać się z wszystkimi ładnymi ubraniami z internetu? :/
Master of Disaster
27.06.2013, 13:27
@Diana - oficjalna strona Sims 2 została już niestety zamknięta, ale patche do Sims 2 można ściągnąć z kilku innych stron, np.
http://www.beyondsims.com/the-sims/the-sims-2/downloads/
revallsay
27.06.2013, 16:14
Hej. Mam taki 'problem' - chciałabym zrobić zdjęcia domku i pokazać go tutaj, ale jak przybliżam kamerą obiekty to np. schody znikają i nie mogę zrobić zdjęć przedpokoju. To samo dzieje się w małych pokojach. Na Internecie widziałam zdjęcia domów z małymi pomieszczeniami i nic nie znikało, i było wszystko widać. Mógłby mi ktoś pomóc?
Chciałam też zaznaczyć, że czytałam poradnik jak fotografować, który można znaleźć na tym forum, ale on nie pomógł mi odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie.
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
rudzielec
27.06.2013, 16:38
wciśnij przycisk tab na klawiaturze i będziesz mogła poruszać się po małych pomieszczeniach ;)
ewentualnie możesz zainstalować sobie inne kamery, które dostępne są na MTS, to też ułatwia pracę ze zdjęciami :)
revallsay
27.06.2013, 18:47
a który MOD jest lepszy?
1) http://www.modthesims.info/download.php?t=472421
2) http://www.modthesims.info/download.php?t=504385
edit
Jeszcze jedna sprawa, czy kasowanie dodatków z Internetu przez kosz w grze jest dobre? Kasuje to pliki w downloads? Mam kilka plików, które mi się nie podobają, ale w tym samym zestawie są ładne pliki np. podoba mi się szafa, ale łóżko nie i nie chcę żeby mi zaśmiecało grę.
@MofD mi nie jest żaden patch potrzebny O_o
@revallsay nie musisz tych modów ściągać, wystarczy włączyć tryb cameraman przyciskiem tab. Jeśli jednak chciałabyś któregoś moda to sama przetestuj, bo to co podobałoby się komuś innemu nie musi pasować tobie ;)
W każdym razie i tak nie mam modów na kamerę :P
A dodatki można usuwać w grze, wtedy pliki znikają z Downloads bo kiedyś sprawdziłam, więc spoko.
rudzielec
27.06.2013, 19:10
ja osobiście mam TEN (http://www.modthesims.info/download.php?t=312294) mod i jestem z niego bardzo zadowolona, bo można wręcz wleźć do głowy simowi :P
innych nie próbowałam, więc nie wiem jak działają ;)
jeśli chodzi o usuwanie dodatków przez grę, to osobiście sama tak robię, bo nie chce mi się szukać tych wszystkich rzeczy przez programy do tego stworzone, gdyż to zajmuje potwornie dużo czasu, a nie zawsze jesteś w stanie wyeliminować wszystko co chcesz
z tego, co ktoś tu gdzieś chyba wspominał (Livcia bodajże :3), to kiedy usuwamy pliki bezpośrednio przez kosz w grze, w folderze DOWNLOADS zostaje nam plik 0kb
uważaj tylko żeby nie usunąć mesha od którego pochodzą recolory obiektów/włosów/ubrań, bo wtedy dana rzecz nie będzie Ci działać :)
@revallsay nie musisz tych modów ściągać, wystarczy włączyć tryb cameraman przyciskiem tab.
no właśnie o tym pisałam w poście wyżej :P
revallsay
28.06.2013, 13:55
próbowałam z TABem i i tak nie było dobrze, schody znikają. Będę próbować z modam, mam nadzieję, że nie zniszczą mi gry.
Cytryśnia
28.06.2013, 15:59
revallsay - jeśli boisz się używac modów możesz jeszcze spróbować wejść w tryb opcji (czyli trzy kropeczki - F5) i tam włączyć TAB i zrobić zdjęcia print screenem, ja tak robię i wszystko jest ok, sa schody, drzewa itd...
revallsay
28.06.2013, 16:42
Ściągnęłam jeden mod i zrobiłam kopię folderu gry, w razie jakiś większych problemów :)
Jak na razie mogę robić zdjęcia i obiekty nie zanikają.
kalafjor
04.07.2013, 09:13
Pobrałem z MTS recolory Domku Biedronek i Tabliczki z warzywami do ogrodów. Oba są recolorami meshy z gry jednak nie wyświetlają mi się w grze... :C
rudzielec
06.07.2013, 12:49
Ludki, mam problem, którego nie potrafię rozwiązać.
Chodzi o to, że okolica, w której gram, nie pokazuje mi się w SimPe.
Nie jest to uciążliwe, ale po stworzeniu simów od początku, nie mogę co niektórych połączyć w rodzinę, a do jednego domu nie mogłam ich wsadzić,z trybu tworzenia rodziny, bo jest ich już za dużo :(
Wie może ktoś, jak zaradzić ten problem?
Albo chociaż zna inny sposób bym mogła połączyć simy w drzewie genealogicznym? :|
"Ręcznie" uruchom plik otoczenia w SimPe.
(N00X_Neighbourhood.package, "otwórz za pomocą")
rudzielec
06.07.2013, 15:39
no właśnie problem w tym, że SimPE nie widzi tego pliku, nie widzi nic, co się wiąże z tym otoczeniem :|
co ciekawe, mam dwa foldery o nazwie "RUFIO" w tym otoczeniu, choć w innym jest tylko po jednym, nie wiem czy to ma jakiś wpływ :/
Edit: źle! sprawdziłam jeszcze raz i jak się okazuje, folder o nazwie "RUFIO" pojawia sie tylko w folderze "NEIGHBORHOODS", ale jest również w folderze z otoczeniem :|
Hm, a cóż to jest za folder to "RUFIO"? I jaka jest jego zawartość?
http://s20.postimg.org/py2apl64d/cats.jpg - o to mi chodziło.
rudzielec
06.07.2013, 18:29
Otworzyć w ten sposób otoczenie mogę, ale nie mogę już wejść w przeglądarkę simów :|
co do folderu "rufio"
http://img594.imageshack.us/img594/9937/11e6.png
Zrób kopię zapasową Negihbourhoods i wywal to.
Wygląda podejrzanie w kij :|
revallsay
07.07.2013, 11:20
Mam jeszcze jedno pytanie: jak 'wyciągnąć' z gry drzewo genealogiczne w całości? Jak wchodzę kontakty, to drzewo pojawia się do pewnego momentu, jak kliknę na osobę najstarszą, którą widać, to pokazują mi się jeszcze starsze. Na internecie są obrazki całość drzewa, np. tutaj:
http://i37.************/2d81gky.jpg
Czy da jakoś się je wyciągnąć, czy trzeba je zrobić ręcznie?
Oczywiście, że trzeba ręcznie ;]
revallsay
07.07.2013, 12:05
dziękuję :)
Psychosis
07.07.2013, 17:52
Okej, więc mam pytania oraz problem.
1. Czy usuwanie wspomnień jest możliwe, jeśli tak to czy bezpieczne i nie powoduje błędów w grze? Przypadkowo wspomnienia ulubionej simki "zawalone" zostały wspomnieniami o karaluchach i wygląda to strasznie nieestetycznie.. ._.
2.Czy fakt, że dzieci było najpierw urodzone za pomocą hacku na bliźniaki/trojaczki/czworaczki, a potem hack został usunięty może mieć wpływ na grę?
3. Problem jest bardziej z programem Fraps, niż z samą grą, ale okej. Do wczoraj wszystko ładnie działało i zdjęcia się robiły. Ale dzisiaj mimo że Fraps jest włączony to po uruchomieniu gry w rogu nie ma żółtych cyferek, a co za tym idzie nie robią się zdjęcia.
rudzielec
07.07.2013, 18:04
co do Frapsa, to go po prostu przeinstaluj i powinno być ok ;)
Zrób kopię zapasową Negihbourhoods i wywal to.
Wygląda podejrzanie w kij :|
wywaliłam :) gra działa, otoczenie działa, jest tylko problem z simsami, których plików nie mogę otworzyć w SimPE, w każdym domu mieszka "nieznany" choć nazwiska pokazują się na liście :|
1. Czy usuwanie wspomnień jest możliwe, jeśli tak to czy bezpieczne i nie powoduje błędów w grze? Przypadkowo wspomnienia ulubionej simki "zawalone" zostały wspomnieniami o karaluchach i wygląda to strasznie nieestetycznie.. ._.
Pewnie - SimPe.
Otwierasz otoczenie, znajdujesz sima, w "Inne" (?) powinno być "wyświetl wspomnienia", usuwasz tak, jakbyś chciała usunąć np. jakiś plik, dajesz zatwierdź i zapisujesz zmiany.
Bezpieczne i wręcz zalecane.
.Czy fakt, że dzieci było najpierw urodzone za pomocą hacku na bliźniaki/trojaczki/czworaczki, a potem hack został usunięty może mieć wpływ na grę?
Nie miałam nigdy takiego czegoś, ale raczej nie :P
Ale dzisiaj mimo że Fraps jest włączony to po uruchomieniu gry w rogu nie ma żółtych cyferek, a co za tym idzie nie robią się zdjęcia.
Wciśnij F12.
Rudzia - w SimPe w opcjach powinnaś mieć coś z pokazywaniem danych meta.
Sorry, że tylko tak mniej więcej Was nakierowałam, ale mam grę włączoną i nie mam jak tego sprawdzić.
Psychosis
08.07.2013, 21:50
Wciśnij F12.
Niestety, nie działa ;c
Tak więc, jakieś sugestie jak przywrócić tego Frapsa?
Nie ukrywam, że przydałby mi się do zdjęć do OJSG, a jest jednak najwygodniejszy. Nie wiem od czego to zależy, ale czasem działa jakgdyby nigdy nic :|
milena182
09.07.2013, 09:33
moze ktos wie skad sciagnac obiekty z nagrod zawodowych simow? wiem ze mozna je odblokowac kodem ale chyba przez sciagnie kariery nie mam dostepnej nagrody za kariere wywiad :(
rudzielec
09.07.2013, 12:59
@Breath, pisałam Ci o tym na poprzedniej stronie :P
co do Frapsa, to go po prostu przeinstaluj i powinno być ok ;)
@milena, widziałam kariery na ModTheSims, jak znajdę, podrzucę linka, chyba że sama trafisz wcześniej ;)
Psychosis
10.07.2013, 00:53
Okej, więc oto ja z kolejnymi pytaniami, jako że bawię się w te klocki pierwszy raz. ;x
1. Czy jest możliwość pobrania otoczenia z już ustawionymi parcelami?
2. Czy jeśli pobiorę domek, który wymaga dodatku, którego nie mam, to elementy z tego ep gra jakoś zastąpi, czy może będą większe błędy w grze i nie warto? [pytam, bo nie jestem pewna]
1. Jest, jednak pobierając takie otoczenie masz spore szanse, że będzie ono zepsute i po niedługim czasie grania niegrywalne.
2. Jeśli jest tam jakikolwiek dodatek, który wyszedł później niż Twój ostatni (np. Twój ostatni to Zwierzaki, a parcela wymaga OŻ), to możesz mieć faktycznie problemy, np. "Aplikację...". W innym wypadku gra sobie zastąpi ten obiekt jakimś innym ;)
No i żeby w ogóle doszło do zainstalowania takiego domku, potrzebujesz clean installera.
Psychosis
10.07.2013, 16:03
2. Jeśli jest tam jakikolwiek dodatek, który wyszedł później niż Twój ostatni (np. Twój ostatni to Zwierzaki, a parcela wymaga OŻ), to możesz mieć faktycznie problemy, np. "Aplikację...". W innym wypadku gra sobie zastąpi ten obiekt jakimś innym ;)
No i żeby w ogóle doszło do zainstalowania takiego domku, potrzebujesz clean installera.
Czyli jeśli ostatni dodatek to OŻ (ew. zainstalowane są jeszcze akcesoria) w moim przypadku, a domek wymaga WB to gra zastąpi obiekty? :rolleyes:
miłośniczka zwierząt
10.07.2013, 19:13
Co może powodować że jak zainstaluje podstawę to zamiast 3 okolic mam jedną? Czy to może być wina płyty czy może muszę zrobić reinstal systemu? Bo podstawę instalowałam już chyba z 4 razy i nadal jest to samo.
Dziwne :|
Wina płyty - nie fizyczna, raczej danych na niej jak już.
Weź zainstaluj z tej płyty na innym komputerze i zobacz, czy to samo będzie.
Cytryśnia
10.07.2013, 20:07
a w folderze te pozostałe otoczenia widnieją? jesli tak to wywal je gdzies i wgraj grę, powinna sama utworzyć nowe
miłośniczka zwierząt
10.07.2013, 20:09
W końcu jednak udało mi się znaleźć przyczynę tego błędu przyczyna był plik EA Games na dysku C w program files. W końcu jest już wszystko dobrze a już się bałam że będę musiała zrezygnować na dobre z 2. Właśnie nie widniały w folderze był tylko jeden plik ale teraz jest już dobrze.
Psychosis
10.07.2013, 21:51
W końcu jednak udało mi się znaleźć przyczynę tego błędu przyczyna był plik EA Games na dysku C w program files. W końcu jest już wszystko dobrze a już się bałam że będę musiała zrezygnować na dobre z 2. Właśnie nie widniały w folderze był tylko jeden plik ale teraz jest już dobrze.
Zawsze można ściągnąć podstawowe otoczenia z internetu, choć nie wykluczone, że za tym błędem kryły by się jeszcze inne niespodzianki.
Mam takie pytanko jeszcze.. przy tworzeniu sima w CAS'ie możemy wybrać gotowe simy, z tego co pamiętam jest tam przycisk dzięki któremu możemy dodać własnego sima do tego zbioru "gotowców". Jak to się robi? Chyba że się pomyliłam, ale tak czy inaczej, czy w ogóle jest taka możliwość. ;x
milena182
11.07.2013, 09:38
moze ktos wie skad sciagnac obiekty z nagrod zawodowych simow? wiem ze mozna je odblokowac kodem ale chyba przez sciagnie kariery nie mam dostepnej nagrody za kariere wywiad
ponad to nie włącza mi sie cala okolica jaskini pokrzyku. niby sie laduje ale nie wlacza,jest tylko klepsydra i tak w nieskończonosc.milowo dziala normalnie,reszty nie sprawdzalam.co gorsze po przeinstalowaniu gry nic sie nie zmienilo.
Psychosis
11.07.2013, 12:31
moze ktos wie skad sciagnac obiekty z nagrod zawodowych simow? wiem ze mozna je odblokowac kodem ale chyba przez sciagnie kariery nie mam dostepnej nagrody za kariere wywiad
Nie testowałam tego, a wersję do pobrania musiałabyś dopasować do tego jakie masz dodatki.
http://www.modthesims.info/download.php?t=374017 :)
ponad to nie włącza mi sie cala okolica jaskini pokrzyku. niby sie laduje ale nie wlacza,jest tylko klepsydra i tak w nieskończonosc.milowo dziala normalnie,reszty nie sprawdzalam.co gorsze po przeinstalowaniu gry nic sie nie zmienilo.
W tej sprawie ekspertem nie jestem, (I myślę, że Liv pomogłaby Ci więcej :D ) ale niewykluczone, że otoczenie jest uszkodzone, może za winą jakichś dodatków na przykład. Próbowałaś wywalić downloads na pulpit?
Ktoś mnie wołał? ; o
Mam takie pytanko jeszcze.. przy tworzeniu sima w CAS'ie możemy wybrać gotowe simy, z tego co pamiętam jest tam przycisk dzięki któremu możemy dodać własnego sima do tego zbioru "gotowców". Jak to się robi? Chyba że się pomyliłam, ale tak czy inaczej, czy w ogóle jest taka możliwość. ;x
Pierwsze słyszę xDD
Jedynymi znanymi mi metodami dodania sima do skrzyni simów jest stworzenie go w warsztacie/wyciągniecie z gry przez SimPe.
niby sie laduje ale nie wlacza,jest tylko klepsydra i tak w nieskończonosc
Nieskończoność, czyli ile tak mniej więcej? 10 minut? 15?
Skoro już mowa o skrzyni simów w CAS... Jeśli stworzyłbym np. wiedźmę i wyciągnął z gry a potem dodał do skrzyni w CAS to potem dalej ten sim byłby traktowany jako wiedźma?
Cytryśnia
11.07.2013, 15:10
Poza tym, jestem pewna, że wiąże się to tym problemem, który miałaś wcześniej z tymi 3 okolicami.
a to nie miłośniczka zwierząt miała ten problem? XD
Skoro już mowa o skrzyni simów w CAS... Jeśli stworzyłbym np. wiedźmę i wyciągnął z gry a potem dodał do skrzyni w CAS to potem dalej ten sim byłby traktowany jako wiedźma?
Nie. W TS2 w CAS nie ma możliwości tworzenia istot nadnaturalnych, z tego co pamiętam :|
@anizali No właśnie wiem. :( Po prostu zastanawiam się, czy taki trick by zadziałał, bo w TS3 (przed wydaniem NzTŚ) ktoś (nie wiem, czy z tego forum) korzystał z takiej metody.
@kamil - W TS3 akurat jest możliwość zapisania 'do skrzynki' sima bezpośrednio w CAS, a w NZTŚ dochodzą istoty nadnaturalne (nie tylko w tym EP zresztą), i w tej części dochodzi opcja tworzenia ich bezpośrednio w CASie.
Jednakowoż, jeśli chcesz szybko zmienić rasę Sima, to polecam: http://modthesims.info/download.php?t=283201 (dostępny również do TS3)
Znam te wszystkie obrazki, eliksirki i wszystko inne, po prostu chodziło mi o tworzenie tych postaci w CAS, ale skoro się nie da... No cóż, dziękuję za odpowiedzi. :)
Monitkowa
12.07.2013, 14:08
Zainstalowałam Sims 2 (podstawę) i przy próbie odpalenia pojawia się komunikat "Włóż właściwą płytkę CD, wybierz OK i ponownie uruchom program".
Wkladam oczywiście CD1, ale próbowałąm już dla pewności na wszystkich. O co kaman... isnatalacja przebiegła poprawnie
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65299 - będziesz potrzebowała patcha (albo wersję na 4 płytki, albo na jedną, zależy, czy masz simsy na CD czy DVD)
Monitkowa
12.07.2013, 16:02
Nie da rady. Przy próbie uaktualnienia pojawia się prośba o płtkę 4. Wkładam ją i potwierdzam, a komunikat o włożeniu płyty pojawia się cały czas, tak długo aż nie zaniecham...
Co jeszcze może być przyczyną? Płytki są w dobrym stanie
Może to głupie ale... Spróbuj je przeczyścić? Wydaje mi się że kiedyś miałam taki sam problem i to mi pomogło.
Monitkowa
12.07.2013, 17:26
Czyściłam je i dalej nic...
Bez płyty i z płytami nic... : (
już nie mam pomysłu
Cytryśnia
12.07.2013, 17:31
Monitkowa - a mam takie pytanie... w jaki sposób grę uruchamiasz?
Monitkowa
12.07.2013, 18:12
Autorun z płyty, przez ikonę na pulpicie i przez ikonkę w Program Files.... próbowałam też otwierać jako administrator... na nic
Psychosis
12.07.2013, 18:13
Myślę, że w ostateczności skorzystanie ze ściągniętej wersji obrazu płytki 4 nie byłoby piractwem, skoro w domu masz zakupiony oryginał. Może spróbuj?
Cytryśnia
12.07.2013, 18:26
Spróbuj uruchomić grę klikając na ikonę w innym momencie ;p wiem że to trochę dziwne, ale może zadziałać
Monitkowa
13.07.2013, 11:07
Myślę, że w ostateczności skorzystanie ze ściągniętej wersji obrazu płytki 4 nie byłoby piractwem, skoro w domu masz zakupiony oryginał. Może spróbuj?
Spróbowałam... bo już mam dość zabawy z płytkami.
Zainstalowałam wszystkie obrazy płyt. Po skończonej instalacji podmieniłam cracka z plikiem w TSBin (modzi, wybaczcie....). Dalej ten sam komunikat.
Nie rozumiem co może być nie tak... grałam w simy na tym samym kompie...
Ps. Mam WINDOWS 7 Professional
Ustawiałam tryb zgodności na XP (oba service packi...) nie mam pomysłu.
http://i43.************/2mcue80.jpg
milena182
14.07.2013, 16:48
W tej sprawie ekspertem nie jestem, (I myślę, że Liv pomogłaby Ci więcej :D ) ale niewykluczone, że otoczenie jest uszkodzone, może za winą jakichś dodatków na przykład. Próbowałaś wywalić downloads na pulpit?[/QUOTE]
wlasnie to przetestowalam,niestety wyciagniecie downloads nie pomogło :(
miłośniczka zwierząt
14.07.2013, 16:54
a spróbuj zrobić reinstal podstawy i wyczyścić rejestr programem CCleaner dzięki czemu usuniesz pozostałości . A wcześniej nie miałaś zainstalowanych dodatków do 2? Bo możliwe jest że pozostałości po dodatkach do 2 gdzieś zostały ja raz tak, miałam i jak usunęłam je to wszystko było ok.
Monitkowa
15.07.2013, 14:53
rejestry elegancko usunięte już na początku bo właśnie myślałam, że to jest przyczyną :(
milena, dodatków nie ściągałam żadnych. Mam samą podstawę z samymi plikami gry.
Dobra, niech będzie, że solved, zanstalowałam trójke :P
Więc...
Miałam format i od początku instalowałam dodatki z neta, przy czym wszystko działało jak należy. Przy każdym włączeniu komputera pojawiało się, czy włączyć obiekty zmodyfikowane czy nie. Oczywiście włączyć i fajnie. Ale teraz nagle się nie pokazało i co? Ano to, że jeżeli postawiłam jakąś pobraną sofę, to jest. Ale nie ma niczego pobranego w trybie kupowania i budowania. Nie ma. Wszystko co stało, stoi nadal. Ale niczego nowego nie można kupić.
Zainstalowałam ostatnio SimPE, ale oprócz zmiany wieku sima praktycznie nic nie robiłam... chyba że mój brat pod moją nieobecność coś kliknął.
Pytanie - jak przywrócić dodatki, skoro wciąż są w grze, tylko nie można ich kupić?
Jeżeli już ktoś o to pytał, przepraszam - ale ten temat ma aż 132 strony i po kilku po prostu stwierdziłam, że nie znajdę...
LittleDevil
16.07.2013, 13:22
Wejdź w Opcje gry i sprawdź, czy masz włączoną opcję Zawartość importowana widoczna w katalogach. Jeśli nie, to ją włącz.
Psychosis
16.07.2013, 13:44
Czy po pobraniu ubrań będących defaultami, da się zmienić obrazki maxisowych ubrań na te pobrane?
LittleDevil
16.07.2013, 14:58
Tak. Wejdź w tworzenie rodziny i przytrzymując Ctrl kliknij na obrazku danego ubrania prawym przyciskiem myszki.
Psychosis
16.07.2013, 17:29
Obrazek się odświeży? I będzie na stałe, do czasu gdybym usunęła te defaulty?
LittleDevil
16.07.2013, 18:46
Tak odświeży się i pokarze nowe ubranie. Jak usuniesz defaulty (usuwając je z folderu Downloads, nigdy w grze!) będziesz musiała jeszcze raz klikać aby przywrócić oryginalne obrazki. Tak samo jeśli wymienisz defaulty na jakieś inne.
(Możesz też usunąć pliki z Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Thumbnails - wtedy odświeżą Ci się wszystkie miniatury w grze. Z tym że gra może Ci się wtedy jednorazowo dłużej ładować, bo będzie musiała je utworzyć od nowa.)
Mam pewne problemy na parceli sióstr Kaliente. Aby łatwiej było wam zrozumieć, nakręciłam film. Taa, wiem, jakość epicka po prostu, ale chodziło mi tylko o pokazanie, co jest nie tak :P
Wgrałam na ImageShack, mam nadzieję, że nie będzie problemu z oglądaniem ;)
KLIK (http://imageshack.us/photo/my-images/153/xm5hkjkldwlcxtdjxhtdgb.mp4/)
Poszczególne części filmu ponumerowałam, aby łatwiej było wszystko ogarnąć. Zanim obejrzycie, radzę przeczytać poniższy opis, bo możecie niewiele zrozumieć :P
#1 - Nina wraca z pracy. Staje przed drzwiami (dostała polecenie, by iść na pierwsze piętro) i... Teleport! W niesamowity sposób Nina nagle pojawia się pod schodami, i jakby nigdy nic, idzie sobie dalej. Tak się dzieje ze wszystkimi simami na ich parceli. Problemów nie ma jedynie przy wychodzeniu z domu i wybieganiu/wbieganiu.
#2 - to coś do hodowli roślinek (nie pamiętam nazwy :D) stoi po lewej, przy ogrodzeniu. Dina dostała polecenie by hodować te roślinki... I patrzcie gdzie ona je hoduje -,-
Zawsze muszę ich przenosić moveobjects on, aby robili to co trzeba w wyznaczonym do tego miejscu.
#3 - Dina idzie wyrzucić śmieci. Jednak widocznie ubzdurała sobie, że śmietnik stoi w salonie...
#4 - powtórka z punktu #1, tylko tutaj teleport sprzed telewizora.
#5 - gazeta leżała koło skrzynki pocztowej. Dina schyliła się w salonie po tą gazetę i nagle bach... Magicznym sposobem gazetka zniknęła sprzed domu, a pojawiła się w rękach Diny!
#6 - Nina wymyśliła nowy sposób otwierania lodówki bez dotykania jej. Ba, nawet bez widzenia jej! A potem poszła przyrządzać naleśniki tam, gdzie zwykle... Zwróćcie uwagę na to, że kiedy Nina "otwierała" lodówkę i w jej ręce pojawił się koszyk ze składnikami, lodówka naprawdę się otworzyła :O
#7 - Kasia Langerak (w salonie, jakby ktoś nie mógł jej wypatrzyć) piękny sposób sobie wymyśliła na wsiadanie do samochodu, nie ma co!
#8 - [proszę nie zwracać uwagi na Ninę, która bawi się w ogrodnika na środku kadru :D] Dina (w salonie) właśnie wita moją simkę Cindy (poza domem). Oryginalnie, prawda? -,-
To mnie wkurza, a siostry Kaliente to moje ulubione simki :(
Takie cuda dzieją się tylko na parterze, reszta pięter działa normalnie. Przypomina mi to rozkaligrafowaną tablicę interaktywną O_o
Ponadto, gra "zachowuje się" tak, jakby wiedziała, że coś jest nie tak - spójrzcie, jak simy podnoszą dłonie i robią taką jakby zdziwioną pozę (minę też robią zdziwioną jak coś) po teleporcie pod schody... Albo jak Dina i Cindy miały do oporu wyciągnięte ręce jak się "witały" (normalnie, simy jak się witają to mają zgięte łapki). Nie rozumiem tego. Pierwszy raz zaobserwowałam takie coś w marcu tego roku, od tamtej pory do dziś siostrami Kaliente grałam ok. 4 razy, i zawsze było tak samo :///
Miał ktoś podobnie? Można na to jakoś zaradzić?
@down: tylko właśnie ich dom bardzo mi się podoba i nie chciałabym się z nim żegnać ;__;
Nie da się inaczej? :P
Wyprowadzić, wprowadzić na inną parcelę, stary dom usunąc ;)
Nie ma lepszego rozwiązania na zbugowany dom.
Ja za wszystko dziękuję, nie przypuszczałabym, że coś nagle samo się przestawi.
A swoją drogą poprzestawiało się mnóstwo rzeczy, większość wróciła do domyślnych, ale nie tylko... cóż, najważniejsze, że wszystko znowu działa, zatem dziękuję! :)
Mam takie śmieszne pytanie, a wręcz lekko wstydliwe, bo po tylu latach grania w "simsy" naprawdę tego nie wiem :P Czy można gdzieś podejrzeć wszystkie poszczególne wydatki i wpływy gotówki dla danej rodziny? Taka opcja była np. w TS1 po kliknięciu w kwotę funduszy, wyświetlała się wtedy duża ramka, a w niej szczegółowe informacje, na co simy wydawały pieniądze, wypłaty z pracy, nagrody itp. Czy w dwójce jest taka opcja, czy ja jej po prostu nie potrafię znaleźć? Pytam poważnie ;)
W TS2 nie ma czegoś takiego :( A szkoda, bo w "jedynce" była to dobra rzecz, tylko doceniłam ją dopiero niedawno...
Liv Błyskawica :D Dzięki za odpowiedź, mimo że nie takiej oczekiwałam :( Rzeczywiście była to bardzo przydatna rzecz, jestem bardzo zdziwiona, że w TS2 się nie znalazła, zwłaszcza, że tyle doszło nowych opcji. Chciałabym czasem wiedzieć, ile simoleonów wpływa rodzinie "na lewo", prócz wypłat, a nie jestem w stanie tego ogarnąć ;/ Miałam nadzieję na taką rozpiskę. No szkoda, ehhh...
edit:
@down:
o to, to! To właśnie mam na myśli pisząc "lewe" ;) U mnie dodatkowo sprzedaż warzyw/owoców dochodzi, obrazy, jakieś rękodzieło itp... Chciałam zobaczyć, ile można z tego wyciągnąć ;)
"Na lewo" wpływać, nic nie wpływa xD Chyba, że simowie udzielają konsultacji finansowych, dostają premie w pracy/szkole (no i regularne wypłaty ;)), dostają spadek albo grają na giełdzie ;)
Zdaje się, że innych sposobów niż te wymienione na zarobienie bez ingerencji gracza nie ma. Przynajmniej na parceli mieszkalnej.
Azumicho
23.07.2013, 10:14
Mam poważny problem, wszystkie rzeczy które ściagam:fryzury,meble itp. ściagaja sie normalnie w winrar, a gdy go rozpakowuje wszystko okazuje sie popsute "nie mozna tego otworzyc" itp. a sciagałam z wielu stron i wszystko tak samo, gdy wchodze z tymi złymi dodatkami, gra oczywsiście nie chce się ładować tzn. nie wczytują mi sie miejscowości. Co robić T__T (gram w simsy od dobrych paru lat i nigdy mi sie tak nie robiło)
W sensie że próbowałaś otwierać w grze czy poza grą? Jeśli poza grą to ci się nie otworzy...
Hm, no niektóre dodatki czasem nie działają, u mnie też tak się zdarza. Z jakich były stron? Poszukaj może na innych.
I jeśli nie masz Clean Installera to ściągnij koniecznie.
Azumicho
23.07.2013, 10:55
i tu i tu, jak mówie ze grze jak mam tylko jakieś dodatki to nie chce wchodzić.
były np. z www.xmsims.com, a tutaj przeciez powinny być dobre. Ok sprobuje tym clean'em i zobacze.
rudzielec
23.07.2013, 12:32
Rozpakowanych dodatków nie można otworzyć T_________T
Wkleja się je tylko do folderu "downloads" i ma hulać.
I przede wszystkim, nie zdzieraj starych dodatków z neta, sama się niedawno złapałam, że przez nie psuje mi się gra.
Spróbuj odpalić grę bez dodatków, żeby sprawdzić czy to przez nie, choć raczej to będzie przez dodatki. Możliwe też, że wkleiłaś dodatki do złego folderu...
Azumicho
23.07.2013, 12:42
nie, wszystko jest dobrze, już wiem przez co to było. Problemem były sims 2 pack, ktore sie instaluje, jakimś cudem one były złe, a myślałam że bylo odwrotnie, ale dzieki za pomoc.
Psychosis
24.07.2013, 00:08
Łan. Czy jest możliwość żeby facet zrobił na boku dziecko simce, która nie jest jego żoną (a żonę ma)? Możliwe że źle zadałam pytanie, ew. czy da się zrobić dziecko miastowej, nie będącej częścią rodziny? :D
Tu. Czy jest możliwość żeby zrobił dziecko kilku simkom .. "jednocześnie", że w miarę równolegle będą w ciąży? :D
@Psychosis - Łan. Tak, ale muszą być kochankami.
Tu. Tak. Ale to trudne. (najpierw zrób dziecko żonie, potem wybaw ją z domu i zaproś kochankę i... sama wiesz...)
... przy czym kochanka musi być aktywna, tzn. musisz ją na chwilę zrobić jednym z członków rodziny, inaczej nie pójdzie ;)
Jeśli zaś kochanka jest Twoją simką (a nie miastową) - wystarczy nią pograć i zaprosić przyszłego tatę do jej domu :)
Btw, co za ciekawy pomysł na grę! xD
rudzielec
24.07.2013, 20:57
Mam pytanko :>
W jednym domku coś mi się dzieje z opcją "zmień wygląd" w lustrze.
Kiedy na nią wchodzę, ładuje mi się okno i gra się wiesza po chwili, kiedy próbuję wybrać fryzurę.
Komputer całkowicie nie reaguje, przez co mogę tylko zresetować grę poprzez wciśnięcie alt+ctrl+del
Co może być tego powodem? Dodam, że kiedy wchodzę najpierw na panel tworzenia rodziny, to potem, kiedy wchodzę do domku, pojawia się panel kierowania simami i czarny obraz :|
Z tego, co zdążyłam się zorientować, dzieje się tylko tak w jednym domku.
Hm, z tym wybieraniem fryzury masz tak tylko w tym jednym domku?
Dodam, że kiedy wchodzę najpierw na panel tworzenia rodziny, to potem, kiedy wchodzę do domku, pojawia się panel kierowania simami i czarny obraz
To się dzieje dalej w tym samym domku, co ten problem z lustrem?
rudzielec
24.07.2013, 23:54
tak to wszystko w tym jednym domku, w żadnym innym tego nie zaobserwowałam i nie wiem co to może być, czy wina dodatków z neta, czy coś innego :|
nie wiem czy da się to jakoś naprawić, np. batboxem, czy trzeba przeprowadzić rodzinkę na inną parcelę, czy jest jakaś inna możliwość?
przypomniała mi się jeszcze inna sprawa, mianowicie, że gra ostatnio mi świruje i nie mogę skończyć domku który buduję już od tygodnia, nigdy nie miałam czegoś takiego, żeby w trybie kupowania cokolwiek mi się przycinało, a tu nagle takie zonki, że jak wchodzę na jakiekolwiek obiekty, to czasami lubi mi się przyciąć kiedy wciskam strzałkę, żeby przejść na następną stronę z dodatkami... dodatkowo nie mogę sobie pograć w tym domu, bo kiedy próbuję to zrobić, nie mija chwila i gra robi znajomy "brzdęk" :|
to samo miałam ostatnio w innym domu, ale wtedy myślałam, że to czysty przypadek, bo niegdyś sporadycznie zdarzały mi się takie rzeczy
jak tak patrzę na te błędy, to zastanawiam się, czy to nie ma związku z okolicą ściągniętą z neta, na której gram, to ta sama, która nie pokazuje mi się w SimPE, co najlepsze działała mi kiedy wcisnęłam wypakowane pliki do folderu Neighborhoods, BEZ PLIKÓW KTÓRE WKŁADA SIĘ DO FOLDERU SC4Terrains... całkiem wyleciało mi z głowy żeby wrzucić do tego folderu pliki nowej okolicy, odpaliłam grę a tu działa bez zarzutów...
to wszystko już mnie męczy, mam ochotę walnąć tą grą w cholerę T_______T
Co do domu - wyprowadź simów, parcela się zepsuła (to czarne tło to bezbłędny dowód, bo sama miałam tak już z kilkoma domkami).
Z druga parcelą najwyraźniej jest to samo.
Może coś mieć, ale pewności nie mam.
Btw, pliki z SC4 terrains służą do tworzenia okolicy na podstawie mapy zrobionej w grze SimCity4. Nie dziwi mnie, że ściągnięta okolica Ci odpaliła ;)
No i na ściągnięte okolice trzeba uważać, bo mogą zawierać masę błędów (np. autor mógł usunąć dotychczasowych mieszkańców kodem deleteallcharacters, a jak wiesz z mojego poradnika, prowadzi to do korupcji gry).
rudzielec
25.07.2013, 20:15
Co do okolicy, to była bez domów, jedynie udekorowana, no ale w sumie coś tam może być nie tak :|
Najlepiej chyba będzie, jak zmienię całą okolicę na jakąś maxisową, problem w tym, że te wszystkie okolice wydają się być podejrzane :P
Ciężko jest zainstalować którąś z tych bezpiecznych do ściągnięcia z neta okolic?
Najwyżej bym się tam gdzieś przeniosła ;)
Wszystkie swoje simy mam w skrzyni, więc jakby co, rodzinki można utworzyć od nowa :)
LovettBon
25.07.2013, 22:50
Moja simka nie może korzystać z lodówki i kuchenki :/ Jest dorosła, a jedyne dostępne opcje na lodówce to żonglowanie i sprawdzenie zapasów żywności. Wymieniłam lodówkę, resetowałam simkę boolpropem, zrobiłam z niej dziecko i z powrotem dorosłego i nic. Kobitka nawet kanapek nie może sobie zrobić ;x
LovettBon - lodówka i kuchenka z internetu? Możliwe, że to może być problem. Próbowałaś na jakiejś maxisa?
LovettBon
26.07.2013, 09:49
Próbowałam, wszystkie simy mogą tych rzeczy używać oprócz jednej simki :/
rudzielec
26.07.2013, 11:30
Więc wygląda na to, że to z simką jest coś nie tak.
Spróbuj ją wyprowadzić i wprowadzić z powrotem na parcelę, może to pomoże ;)
Psychosis
28.07.2013, 20:31
Ogs, więc ja mam problem, choć nie tyle z grą co z Wizard of SimPE :|
Gdy wgram już jeden recolor, to jak znowu wchodzę w recolours to wyskakuje taki oto komunikat:
http://imageshack.us/scaled/landing/196/aoyk.png
Zależy mi dosyć na ponownym działaniu Wizarda, bo mam przygotowane ponad 20 recolorów których nie mogę sprawdzić w grze ani wgrać do użytku. Jak widać, wszystkie obrazki podmieniają się na jeden losowy, wyskakuje błąd i ogólnie nie mogę normalnie używać programu. Reinstalka SimPE nie pomogła. :(
Po pierwsze, na czas działania na recolorach, powyłączaj wszelkie zbędne programy w tle. Typu przeglądarka, fraps, winamp i inne pamięciożerne z menedżera zadań.
Psychosis
28.07.2013, 21:19
W sumie wcześniej działałam na recolorach z takimi procesami i wszystko było okej, ale wyłączyłam je teraz i nic.. tym razem zmienił się trochę błąd, na coś takiego: http://img850.imageshack.us/img850/2224/0afb.png :|
Psychosis
29.07.2013, 21:29
Czy jeśli pobrany dom zawierał CC, którego nie wgrałam, to czy gra sobie go sama zastąpi czy będą jakieś problemy? .. ;_;
Tenebris
29.07.2013, 21:43
Mam pewien problem: od jakiegoś czasu (nie jestem w stanie określić kiedy to się zaczęło) autobus szkolny przestaje przyjeżdżać (tak jak ma w zwyczaju) o 8:00 rano aby odwieźć moich małych simów do szkoły. Jako że posiadam dodatek "Osiedlowe Życie" mam interakcję "Idź do szkoły", ale przeszkadza mi to, że nawet nie wyświetla się komunikat że sim ma godzinę do przyjazdu autobusu przez co spóźniają się do szkoły bo nie patrzę tak często na zegar :/. Posiadam InSIMenatora, czy to może być jego wina? (nigdy wcześniej nie wywoływał żadnych błędów w grze). A może jakiś wadliwy dodatek z netu?
rudzielec
29.07.2013, 23:17
są trzy opcje, albo to wadliwy dodatek z neta, albo inseminator, lub po prostu przydałoby się ściągnąć łatkę do OŻ ;)
LovettBon
30.07.2013, 16:24
Czy i jak można zmieniać miastowym ubrania? Zrobiłam otoczenie tematyczne i denerwują mnie współcześnie ubrani miastowi :P Mam lustro dzięki któremu można obcego sima na chwilę przyłączyć do rodziny, ale jedyne co mogę zrobić to zmienić mu fryzurę, makijaż itd. Gdy klikam na szafę, to jest "pusta" - nie ma w niej żadnych ubrań, nie mogę zaprojektować nic nowego dla miastowego. To samo przy użyciu opcji "make selectable". Jest jakiś inny sposób na to?
La Tortura
30.07.2013, 16:28
A defaulty?
fghjkllkdfgj
Tenebris
30.07.2013, 18:23
LovettBon jeśli chodzi o skiny to ściągnij defaulty. Rysy twarzy możesz zmieniać za pomocą InSIMenatora (moim zdaniem najłatwiejszy sposób), a ubrania? Wystarczy że dodasz sima na chwilę do rodziny za pomocą InSIMenatora. Masz w nim różne edytory: czasu i dorastania - dzięki niemu zmienisz wygląd twarzy, rysy itd., drzewa genealogicznego (możesz dodać sima na chwilę do parceli żeby zmienić mu ubranie a potem usunąć jako miastowego). A defaulty znajdziesz tu: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63735 a InSIMenatora tu: http://www.mediafire.com/download/nd013ois1u5ps70/InSimenator+PL.rar - pobierasz to i wklejasz do EA GAMES -> The Sims 2 -> Downloads. Jeśli masz jakieś pytania pisz do mnie na profilu ;).
rudzielec
30.07.2013, 18:27
Tenebris, wszystko fajnie, tylko jeśli chodzi o Inseminator, to LovettBon musi sobie zainstalować taki, który będzie odpowiadał jej dodatkom, do OŻ dochodzi inny dodatek, a do RiO również inny więc, to nie taka prosta sprawa ;)
Tenebris
31.07.2013, 10:07
rudzielec - nie koniecznie ;). Ja miałam ten InSIMenator nawet z samą podstawą i działał. Teraz nie mam jednynie "Na Studiach" "Nocnego życia" i "Podróży" i działa. Poza tym ten sposób jest wzięty z pewnego bloga.
LovettBon
31.07.2013, 11:24
Jejku, ludzie, gdzie ja napisałam że chcę skiny dla simów? Albo defaulty? :P Jedyne co mogę to ściągnąć sobie replacementy dla NPC, ale wtedy zmienię wygląd NPC we wszystkich otoczeniach, a nie o to chodzi. Już sobie poradziłam, a gdyby ktoś szukał czegoś podobnego to proszę ;) http://www.modthesims.info/download.php?t=284411 . Można zmienić ubranko, rysy twarzy, fryzurę itede każdego miastowego nawet jeśli nas nie odwiedził - teleportuje się do chałupy, zmieniamy w nim co nam się podoba i po tym wszystkim miastowy automatycznie znika.
sophisticated
02.08.2013, 16:50
Mam pytanie odnośnie dodatków "default". Rozumiem, w jaki sposób działają, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czy jeśli mam np. zainstalowane ubranko dla niemowlaka (default) i po pewnym czasie mi się znudzi mogę bez szkody dla gry zainstalować nowy plik default, a stary usunąć? Gra poradzi sobie z taką zamianą, czy będą problemy np. z aktualnymi niemowlakami noszącymi stary plik w momencie zamiany?
Oczywiście, że sobie poradzi :> Wszystkie dafaulty działają na tej samej zasadzie.
sophisticated
02.08.2013, 17:23
O, to super. (:
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź!
Mam taki mały problemik... Kiedyś próbowałem usunąć miastowych wywalając pliki characters z C/ProgramFiles/EA Games/The sims 2 (Własny Biznes, Na Studiach)/TSData/Res/NeighborhoodTemplates, ale oczywiście mądry ja nie wpadłem na to, że w ten sposób znikną także studenci/mieszkańcy LP. Da się ich jakoś przywrócić?
Cytryśnia
04.08.2013, 20:35
a w koszu tego nie masz?
Reinstalka, mój drogi. A mówiłam, żeby nie ruszać plików gry...
revallsay
06.08.2013, 20:18
To znowu ja:)
Tera mam prośbę o kod/mod na możliwość stawiania płytek itd. na ostatniej kratce, w tym miejscu:
http://i.imgur.com/91FsZ4O.png
Dziękuję za odpowiedzi:)
sophisticated
06.08.2013, 20:33
A to nie będzie po prostu moveobjects?
revallsay
07.08.2013, 12:22
dzięki, jakoś nigdy nie używałam tego kody w ten sposób.
LovettBon
09.08.2013, 13:31
Czy można wgrać ściągnięte otoczenie do istniejącego jako otoczenie specjalne? Np. jako dzielnicę handlową zamiast Lazurowej Promenady?
No jasne ! W przypadku mapy robisz to tak jak przy niezależnym otoczeniu. Jeśli chodzi ci o gotowe otoczenia to chyba tak, ale nie jestem pewien.
Zrobiłem kopię folderu okolic z innego komputera i chcę przywrócić okolice, ewentualnie jedną, na inny komputer, ale po wklejeniu tego folderu gra się zacina i nie działa a po wklejeniu jednego folderu okolicy nie mam tej okolicy w grze. Jak to dokładnie przenieść, zależy mi właściwie TYLKO na jednej rodzinie, okolicy i przedmieściu które sam zrobiłem.
revallsay
19.08.2013, 14:58
Jak usunąć drzewo genealogiczne Sima, tak aby została tylko jedna osoba w jego rodzinie np. matka-córka, brat-siostra?
W moich Simsach praktycznie nie mam nigdy błędów, ale ostatnio rzuciło mi się w oczy, że przy wyborze interakcji między Simami, zacina mi się czasem przycisk 'więcej' i nie mogę rozwinąć kolejnej strony opcji. Z czego może to wynikać i co zrobić, by tak się nnie działo? Mam jeszcze inne pytanie, nie jest to problem z grą, ale być może ktoś mi doradzi w tym zakresie: czy jest jakaś kariera do pobrania, w której Sim mógłby zostać gwiazdą? Coś podobnego jak w jedynce, mimo, że nie mam tej części, ale chciałabym w dwójce mieć możliwość rozwijania takiej kariery. Z górydziękuję. :)
kalafjor
19.08.2013, 21:17
Mnie też czasami zacina się Więcej. :) Jeśli chodzi o drugie pytanie, to jest kariera Show-Biznes, która dochodzi w dodatku Na Studiach. Nie wiem, czy nie ma wymogu, że sim musi ukończyć studia na określonym kierunku, żeby ta kariera pojawiła się w gazecie/na komputerze.
Aha, no dzięki. :) Rzeczywiście w dwójce jest ta kariera Show- biznes, to tak jak bycie gwiazdą :) Najwyższy czas zrobić Sima, który będzie pracował w tej karierze, przynajmniej to wypróbuję. Ale kurczę, czemu to 'więcej' się zacina to nie wiem :)
Witam!
Mam system Windows 7 64 bitowy. Instalacja Simsów 2 przebiegła bez problemu. Zaczęły się one dopiero przy próbie włączenia gry: pojawił się komunikat o znanym problemie zgodności systemów. Wcisnęłam "Uruchom program" i gra się włączyła. Podziałała bez zarzutu ok. 5 minut, po czym zminimalizowała się do paska zadań i trzeba było od nowa maksymalizować. Działo się tak co około 5 minut. Przełączyłam więc we właściwościach zgodność na Windows 7. Nic to nie dało. Później kliknęłam na "Uruchom jako administrator", także bez zmian:(
Nie wiem już co mam robić.
Też mam 64-bitową "siódemkę". Z dodatkami od Czterech Pór Roku w górę (Podróże itd.) gra działa normalnie. U mnie dodatkiem, z którego odpalam grę, jest Osiedlowe Życie i co do niego jestem pewna.
Chyba, że coś w ustawieniach zgodności samego systemu jest nie tak, ale w tym już bardzo będę mogła pomóc ;<
rudzielec
21.08.2013, 18:26
@Goshiu ja bym tę grę zwyczajnie przeinstalowała i sprawdziła przy okazji, czy wszystkie sterowniki są aktualne ;)
revallsay
25.08.2013, 13:27
Kilka pytań.
1) Czy ściągnięte otoczenia psują? Chodzi mi o np. takie (http://ladyvenera.net.ru/load/lorien/sims_2_neighborhood/1/100-1-0-1040)
2) Czy usuwanie wspomnień Sima w SimPe jest szkodliwe? I jak to zrobić, aby nie zepsuć sobie gry?
EDIT
3) Liv (mam nadzieję, ze oczytasz), w Twoim poradniku pt. Rzeczy, których NIE WOLNO... jest punkt, o tym jak wskrzesić zmarłego Sima, który nie ma plików w Characters, ale link, do artykułu z tym poradnikiem niestety nie działa. Tutaj (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63136) szybki link do Twojego posta, a tutaj (http://sims.wikia.com/wiki/Tutorial:Resurrecting_tips) do tej niedziałającej strony. Chciałabym wskrzesić kilka Simów, ale niestety nie wiem teraz jak :(
Psychosis
25.08.2013, 13:37
2) Czy usuwanie wspomnień Sima w SimPe jest szkodliwe? I jak to zrobić, aby nie zepsuć sobie gry?
Liv już raz odpowiedziała mi na to pytanie jakiś czas temu :D
Otwierasz otoczenie, znajdujesz sima, w "Inne" (?) powinno być "wyświetl wspomnienia", usuwasz tak, jakbyś chciała usunąć np. jakiś plik, dajesz zatwierdź i zapisujesz zmiany.
Bezpieczne i wręcz zalecane.
Ew. tu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=32494) masz oddzielny temat, gdzie również o to pytali.
revallsay - sprawdziłam otoczenie z pierwszego linku. To, co zobaczyłam w SimPe, wskazuje ewidentnie na to, że simy zostały usunięte za pomocą kodu deleteallcharacters. A to źle. Od takich otoczeń lepiej się trzymać z daleka.
Z drugim plikiem będzie raczej to samo, trzeci to sama mapa otoczenia a więc bez tych wszystkich dekoracji typu drogi, mosty, drzewa itd., ale za to jest zupełnie bezpieczna.
Możesz zaryzykować jak chcesz, ja jednak mimo wszystko nie polecam :P
@down: dzięki za info :) Link poprawiony :)
revallsay
25.08.2013, 13:54
Psychosis
Dzięki, poszperam tam:)
Liv
Sama mogę udekorować, właśnie mapka mi się spodobała :) Jak jest bezpieczne, to ściągam:) Dzięki.
Mogłabyś jeszcze raz looknąć na mój poprzedni post, bo dołączyłam adnotację do Ciebie?
Mam problem z warsztatem. Po prostu nie chce się włączyć. Nic się nie dzieje, nie pokazuje ale w menedżerze zadań pokazuje że jest włączony... Usuwałem pliki cache chyba 100 razy :c Co mam zrobić ?
Najpierw przenieś folder SavedSims w bezpieczne miejsce. Spróbuj uruchomić.
Możesz też usunąć/przenieść w inne miejsce (jeśli nie chcesz czekać, aż obrazki ubrań na nowo się wygenerują) plik CASThumbnails z Thumbnails.
Jeśli nie pomoże, to coś z plikami w Downloads jest nie tak.
Jeśli rady Liv nie poskutkują, to radziłabym Ci jeszcze po prostu... czekać ;) Jeżeli masz dużo dodatków z netu, to może to potrwać naprawdę bardzo długo. Ja czasem czekam kilka minut zanim się Warsztat po uruchomieniu zacznie ładować...
Nie wiem czy był już taki problem, jeślli tak to przepraszam.
Od 2 - 3 dni kiedy chcę załączyc simsy, pokazuje się okienko, ładuje się, i pojawia się coś takiego:
http://i39.************/2pycav4.png
Nigdy nic takiego nie miałam, nie wiem co może być tego przyczyną.
@up: też to mam :P zadaje mi się że jest to spowodowane tymi informacjami pod spodem, bo jak ich nie było to się tak nie działo :P
@Liv: Spróbuję to zaraz zrobić c: Napisze ci na priv co i jak.
@Malin: Wątpię by to była wina CC, chociaż mam ponad 22 tys. ale przedwczoraj jeszcze działało, od wczoraj już nie. A nic nowego nie instalowałem jeszcze :P
Jak po 20 minutach nie będzie się chciał załadować, to wtedy czystka w Downloads, bo coś zaczęło Ci szwankować.
Jeju, ja już zapomniałam, że jest coś takiego jak Launcher...
http://s20.postimg.org/az0873jr1/ERDE.jpg
Sam plik startowy Launchera mam zresztą usunięty :) Startuje mi z pliku .exe gry :)
Cooo ? Czyszczenie Downloads ? :ooo Nie xD
EDIT: Dobra, zrobiłem taki trik że zrobiłem reinstall i działa c:
revallsay
26.08.2013, 08:29
Wchodząc na ModTheSims zauważyłam wielki napis: Can't play Sims 2 suddenly because of a browser or connection error when you open the launcher? EA broke it - so learn how to bypass the launcher and get back to playing!
Odsyłają do takiego linku:
http://simswiki.info/wiki.php?title=Game_Help:Bypassing_Launcher
Więc nie jest to wina użytkownika, ale EA :)
Uważam, że dobrym pomysłem było by napisanie instrukcji. Sama już nie wiem czy można tłumaczyć kogoś instrukcję czy nie. Jeżeli można, to mogę to przetłumaczyć i zapostować jak indywidualny post.
Launcher odsyłał do oficjalnej strony The Sims 2, a ze ta już nie istnieje, to są takie cyrki :P
Jeju, przecież w moim poście podałam sposób, w jaki można sobie z nim poradzić :P Na ten pomysł zresztą wpadłam sama.
revallsay
26.08.2013, 08:57
Chodzi mi o to, że to może się nagminnie pojawiać - piszą o tym na Modzie. Mi się tak nie dzieje, ale jak komuś innemu będzie się działo, to napisze tutaj itd... To może Ty napisz ten swój sposób. Nic nie nakłaniam, być może tylko ten MTS myli.
Jeju, ja już zapomniałam, że jest coś takiego jak Launcher...
http://s20.postimg.org/az0873jr1/ERDE.jpg
Sam plik startowy Launchera mam zresztą usunięty :) Startuje mi z pliku .exe gry :)
Dzięki Liv, będę mogła w końcu zagrać :)
Hej, mam pewien problem otóż gra nie chce mi się uruchomić, wygląda to tak że wyświetla mi się okno to okno startowe klikam graj i nic brak reakcji
Więc moje pytanie czym to może być spowodowane i jak można to naprawić
revallsay
26.08.2013, 17:13
Mi pomaga skasowanie plików catche z pliku: ...Moje Dokumenty/EA Games/The Sims 2
Dzięki, jesteś wielka! :-)
Czy po odinstalowaniu Sims 2 osiedlowe zycie, a pozniej na nowo zainstalowane, rodziny z Jaskini Pokrzyku zostana usuniete?
Czy po odinstalowaniu Sims 2 osiedlowe zycie, a pozniej na nowo zainstalowane, rodziny z Jaskini Pokrzyku zostana usuniete?
Po ponownym zainstalowaniu rodzinki z Jaskini Pokrzyku się pojawią, ale będą "zresetowane". Jeżeli chcesz je zachować w istniejącym stanie - na czas odinstalowania przenieś folder EA Games na pulpit i podmień po zainstalowaniu.
Mam pewien problem, znowu ... Miłowo mi się resetuje, więc skopiowałam wszystkich ważnych mi simów do pliku i w nowym otoczeniu stworzyłam ich na nowo. Później przy pomocy SimPE stworzyłam między nimi więzi rodzinne. Problem polega na tym, że jest pokazana ikonka, że dany sim należy do rodziny, ale nie widać go w drzewie genealogicznym :( W niektórych przypadkach jest też tak, że sim ma córki z simką z którą jest żonaty (i tu jest wszystko ok, widać je w drzewie), ale w przeszłości miał też kochankę ]:> z którą ma dziecko i to dziecko ma w drzewie matkę, ale ojca niet (mimo, że w SimPE jest ustawione, że jest jej ojcem) ... Da się coś z tym zrobić, żeby było widać poprawne drzewo genealogiczne, tak jak normalnie widać to w zepsutym Miłowie ? Bo wspomnień związanych np. z narodzinami tych dzieci też nie mają :(
Lilijka - więzi masz ustawione w obie strony? (u siebie też mam takie przypadki, że kliknę w drzewie na portret sima i pokazuje mi się jego syn, ale gdy już kliknę na syna, to ma tylko dwójkę swoich adopcyjnych rodziców)
Osobiście wolę ustawiać więzi rodzinne za pomocą Insimenatora - po pierwsze, robię to z poziomu gry, wiec nie muszę specjalnie włączać SimPE, po drugie - z jego opcjami szybciej się zaznajomiłam i jestem co do nich dużo bardziej pewna :)
Volturia
21.09.2013, 14:25
Nie wiem czy temat sie zapisal (?) wiec pisze tu :
Pewnie to problem wielu dobrze znany - gdy sciagam fryzury lub ubrania nieistotne z jakiej strony, ponad połowa z nich zazwyczaj wyswietla sie w wersji podstawowej - maxisowej. ktos zna jakis sposob by wyswietlaly sie odpowiednie tekstury a nie maxis? niektore pliki sciagaja sie z pomoca winrara, zipa i nie mozna otworzyc poprzez simpackinstaler.
Problem istnieje od zawsze - dotyczy głównie fryzur i simów ( sciaga sie poprawnie np sama twarz z fryzura ale bez ubrania w wersji pobranej tylko w maxisowej albo wgl sama twarz )
Jak pobierasz simów to może tak być, bo albo jakiś dodatek z sima nie został załączony, albo nie działa z powodu braku jakiegoś dodatku. A co do samych fryzur to nie wiem :|
Hm... Może zapomniałaś pobrać mesha? Jeśli pobrałaś to też pewnie brak jakichś dodatków, a jeśli też nie to, to ja już nie będę wiedzieć :P
revallsay
25.09.2013, 13:44
Czy to (http://www.modthesims.info/download.php?t=301194) otoczenie jest bezpieczne?
Owl Finch
28.09.2013, 18:44
Mam problem z wgraniem dodatku z internetu, dokładniej sima. Ściągnęłam sima z modthesims i jest oczywiście w pliku .sims2pack. Sim jest zaprojektowany tak, aby pasował tylko do podstawki, a oprócz podstawki mam jeszcze kilka dodatków, jednak mimo to nie mogę zainstalować sima, ponieważ wyświetla się informacja "Ten element wymaga dodatku, który nie został zainstalowany".
Pierwsze pytanie brzmi: jak zainstalować sima?
Drugie: Czy można jakoś zmienić plik .sims2pack na poczciwy .package?
Musisz pobrać program sims2pack clean installer. Ma małą pojemność i jest całkiem sprytny - instaluje tylko te dodatki z sima, które pójdą z twoją grą. Też tak miałam z simami przed instalacją tego programu. Ściągnij go sobie i już ;)
Później klikasz na plik sima i instalujesz go przed program. :)
revallsay - jest bezpieczne :) HP pisze, że użyła "cleaned up neighbourhood templates", czyli "czystych" wersji Miłowa, Dziwnowa itd.
Drugie: Czy można jakoś zmienić plik .sims2pack na poczciwy .package?
Nie.
Aczkolwiek w przypadku domków i simów "clean" (bez dodatków z neta ewent. w obrębie swojej własnej gry) można coś takiego zrobić. Nie będę się tu rozpisywać, na czym to polega, ale jest taka możliwość.
revallsay
29.09.2013, 09:03
revallsay - jest bezpieczne :) HP pisze, że użyła "cleaned up neighbourhood templates", czyli "czystych" wersji Miłowa, Dziwnowa itd.
dzięki:) wolałam zapytać, bo nie znam się na mechanice gry :)
revallsay
29.09.2013, 09:55
Ściągam właśnie zamienniki maxisowskich fryzur, ale w grze nadal widnieje obrazek tej 'starej', a fryzura jest 'nowa'. Defaulty są z różnych stron np. z tej (http://le-plat-du-jour.livejournal.com/40522.html). Czy da się jakimś sposobem zamienić te ikonki w grze?
aby defaulty pokazywały się w grze potrzebujesz ten plik (http://www.modthesims.info/download.php?t=92541)
revallsay
29.09.2013, 11:37
Chodzi mi o to, że zamienić ikonkę, żeby nie było tak:
http://i.imgur.com/QAmpbZg.png
Chcę aby te ostanie włosy miały miniaturkę zamiennika.
LittleDevil
29.09.2013, 20:52
Wejdź do trybu tworzenia rodziny* i wciskając Ctrl kliknij na miniaturce prawym przyciskiem myszy.
Ewentualnie usuń pliki z Moje Dokumenty\EA Games\The Sims 2\Thumbnails
*edit: a właściwie to do odświeżenia miniaturek fryzur nie musisz wchodzić do tworzenia rodziny, możesz to zrobić także zmieniając wygląd sima w lustrze
revallsay
30.09.2013, 17:10
pomogło skasowanie miniaturek z folderu:)
Mam pytanie dotyczące CleanInstallera. Jeśli instaluję nim parcelę to pozbywa się on obiektów z dodatków których nie mam. Ale czy działa to też na rzeczy z internetu? Przykładowo, mam parcelę, w której są obiekty z neta wymagające dodatków, których nie mam. Jak się pozbyć tych niekombatybilnych CC, instalując jednocześnie parcelę?
Z tego, co mi wiadomo, nie.
Parcele zainstalujesz i będzie działać, jedynym problem będą te "śmieciowe" pliki (zajmujące niepotrzebnie miejsce w Downloads), aczkolwiek recolory jest łatwo wyłapać, a co do funkcji... Nie wiem, ale dowiem się :)
Chodzi mi głównie o to, żeby gra nie rozwaliła się przez niekompatyblny dodatek. Miejsce w Downloadsie ma mniejsze znaczenie. Chciałbym uniknąć sytuacji kiedy gra wyłącza się po próbie przejścia do którejś tam strony w katalogu, jak dzieje mi się teraz (na szczęście tylko w jednym przypadku i jest to mało uciążliwe), a zaczęło po instalacji domu z dodatkami z internetu.
Ale jeżeli uda Ci się dowiedzieć jak się tych rzeczy pozbyć z Downloadsu to będę wdzięczny :)
revallsay
12.10.2013, 17:33
Mam komputer o takich właściwościach:
http://i.imgur.com/5sUWhvK.png
Moje pytanie brzmi: jaką ilość maksymalną CC mogę mieć, tak aby nie zacinało? Mam zainstalowane wszystkie dodatki oraz 4 mini paki. Dodam, że obecnie mam 2,06 GB w Downloads, co daje nieco ponad 6 tys. plików. Może powinnam odinstalować jakieś dodatki np. Podróże, bo i tak nigdy nie jadę w żadne wyjazdy.
Drugie pytanie: czy da się skądś ściągnąć rzeczy, które są w dodatkach? Gdybym odinstalowała te podróże, a chciała np. jedne obraz z nich, to można jakoś to znaleźć? Niedawno udało mi się znaleźć sukienkę z H&M i działa, choć nie ma tego dodatku zainstalowanego.
revallsay - mając wszystkie dodatki, 4 SPki i taki sprzęt... Raczej niewiele więcej niż już masz, aczkolwiek na ile dokładnie możesz sobie jeszcze pozwolić, ciężko mi jest powiedzieć. Nie mogę dać Ci porównania, bo chociaż mój "stary" sprzęt miał podobne parametry, to nie miałam wszystkich dodatków i tylu akcesoriów. Mój Downloads zawierał jakieś 15 000 plików i gra się troszkę zacinała, ale nie aż tak bardzo, żeby nie można było pograć :) Poza tym, dużo też zależy od karty graficznej.
Btw, odinstalowanie dodatków może Ci zepsuć okolicę.
Drugie pytanie: czy da się skądś ściągnąć rzeczy, które są w dodatkach?
Nie, bo to już podchodzi pod piractwo :) Znam osobę, która "wyciągała" wybrane rzeczy z dodatków na własny użytek, bo "reszta" nie była jej potrzebna.
Sporadycznie jednak można się natknąć na takie CC w necie, np. ja znalazłam kiedyś cały zestaw dziecięcych mebelków z CW "przerobiony" pod podstawę ;)
Niektóre poprawione meshe z dodatków również mogą istnieć jako zupełnie osobne obiekty, niewymagające oryginalnych plików.
revallsay
13.10.2013, 12:58
Z zacinaniem się chyba trochę przesadziłam, po prostu wolno działają. Grać się da. Gdy nie miałam CC i wszystkie dodatki i mini packi zainstalowane to działało normalnie.
Co do Podróży - a gdy nie miałam 'załączonych' miejsc wakacyjnych to też popsuje? Odinstalowałam je teraz i nie wiem własnie, czy coś się popsuje. Mogę od nowa zacząć grać, bo ostatnio przeinstalowywałam wszystko i od nowa szukałam CC.
A gdybym odinstalowała jeszcze 'Kuchnię i Łazienkę' i zamiast nich ściągneła trochę wyposażenia z neta? Da to coś? Z 'Ikeii', 'Szyku...' i 'Ogrodów...' na pewno nie zrezygnuję, za dużo fajnych rzeczy.
Hej hej!
Znalazłam wczoraj moją płytę z The Sims 2. Wspomnienia wróciły :D Stwierdziłam - zagram. Wkładam, instaluję, wszystko ślicznie leci. Włączam, rozdzielczość nie taka jak trzeba, no ale myślę - zaraz zmienię. Wchodzę do Miłowa w ustawienia i szok. Mimo że grafika jest na najwyższym poziomie, to otoczenie jakieś takie rozmazane. Nie mogę ustawić też opcji wygładzania krawędzi, przez co nie dość ze rozmazane to jeszcze kanciaste. I najlepsze - jest tylko jedna rozdzielczość, ta najmniejsza. Znalazłam gdzieś na jakimś forum ze trzeba pozmieniać coś w pliku gry i tak zrobiłam, ale to nic nie dało. Dodam, ze na moim staruszku z tysiąc razy gorszą kartą graficzna wszystko pięknie śmigało. Może macie jakiś pomysł?
Zdaje się, że coś podobnego wyczyniał mój laptop :P
Screen z gry (jak to wygląda) + jaka karta graficzna?
Karta: http://imageshack.us/photo/my-images/855/yj0n.png/ (w sumie to dwie :|)
Parametry: http://imageshack.us/photo/my-images/853/c5tt.png/
Nie wiem czemu ale nie chciało mi zrobić screena, więc mało artystyczne zdjęcie Liliany Przyjemniaczek :D :http://imageshack.us/photo/my-images/545/f5a3.png/ tu widać brzydkie, kanciaste krawędzie. I tak na zdjęciu wyglada to lepiej niż w grze.
Nie wiem czemu ale nie chciało mi zrobić screena, więc mało artystyczne zdjęcie Liliany Przyjemniaczek :D :http://imageshack.us/photo/my-images/545/f5a3.png/ tu widać brzydkie, kanciaste krawędzie. I tak na zdjęciu wyglada to lepiej niż w grze.
Wiesz co, ale ta grafika naprawdę nie wygląda źle :O
Przynajmniej rozmazanego obrazu nie widzę ;P
Inna sprawa z krawędziami. Te wyglądają jak normalne na najgorszych ustawieniach, ale jeśli nie da się u ciebie zmienić to nie wiem. :|
Bo w zasadzie grafika jak się już wejdzie do domu jest w porządku, tylko wszystko jest brzydko rozciągnięte przez tą rozdzielczość ;) czego zdjęcie nie ujęło. No i te krawędzie, do szału mnie doprowadzają ;P
Edit: znalazłam gdzieś ten obrazek: http://imageshack.us/photo/my-images/191/cey6.jpg/ dokładnie tak to u mnie wygląda, tylko jeszcze częstotliwość odświeżania mam tylko jedną.
Hm, w zasadzie wystarczyłoby zmienić ustawienia sterownika. Na pasku zadań na dole po prawej powinnaś mieć odpowiednią ikonkę. Wystarczy w zasadzie troszkę zmienić domyślne ustawienia (ja mam co prawda w lapku kartę NVIDIA, ale podejrzewam, że na AMD będzie coś podobnego: http://s20.postimg.org/dtpkj2khp/sample.jpg - u mnie zmiana na taką opcję w zasadzie rozwiązała wszystkie problemy z grafiką w simsach - pojawiła się m.in. opcja wygładzania krawędzi :))
Hm, w zasadzie wystarczyłoby zmienić ustawienia sterownika. Na pasku zadań na dole po prawej powinnaś mieć odpowiednią ikonkę. Wystarczy w zasadzie troszkę zmienić domyślne ustawienia (ja mam co prawda w lapku kartę NVIDIA, ale podejrzewam, że na AMD będzie coś podobnego: http://s20.postimg.org/dtpkj2khp/sample.jpg - u mnie zmiana na taką opcję w zasadzie rozwiązała wszystkie problemy z grafiką w simsach - pojawiła się m.in. opcja wygładzania krawędzi :))
Ok, rozdzielczość załatwiona. Pozamieniałam kilka wpisów w pliku gry i działa. Informatyk :D
Znalazłam tylko panel sterowania Intel, Radeona nigdzie nie ma. Wygląda to tak: http://imageshack.us/photo/my-images/856/l87y.png/ i nie mam pojęcia czego szukać :D
Cześć! Mam problem. W grze pojawia mi się takie coś : http://imageshack.us/photo/my-images/820/sqw.png/
Czarna kratka jest przy każdym simie i porusza się wraz z nim.
Pierwszy raz pojawiło się w CASie podczas robienia nowej rodziny.
Ktoś wie czym może to być spowodowane? Raczej nie dodatkiem z neta, bo po usunięciu downloads jest to samo :(
Zamiast zdjęcia pokazuje się napis : "The photo has been removed”. Ale spróbuję ci pomóc. Masz jakieś dodatki z internetu ?
http://www.mediafire.com/?5nb12gw7yvix1kf
Teraz widać? Mam, ale po usunięciu folderu downloads problem nadal jest.
Widać :smile:. Czy problem występuje we wszystkich otoczeniach ?
Jeśli twoja gra jest oryginalna - musisz ją przeinstalować, ale spytaj jeszcze Liv. Co prawda wątpię, żeby powiedziała ci coś więcej, ale w tym temacie wie dużo wiecej ode mnie. Jeśli masz pirata - na tym forum nie rozmawiamy o piratach i problem leży właśnie w pirackiej wersji gry.
spytaj jeszcze Liv
Ktoś mnie wołał? :D
Reintalacja? Piracka gra? Nie!
dango, ustaw w opcjach cienie na "średnie". Mam ten sam problem z simsami na lapku i jeszcze nie doszłam, jak go inaczej rozwiązać.
To jest problem natury sprzętowej (skąd pomysł, że to gra piracka? scrackowaną grę mam i na lapku, i na domowym kompie, ale problem z cieniami simów mam tylko na tym pierwszym). Jak wynajdę na niego jakieś sensowne rozwiązanie, to dam znać :)
A jednak powiedziałam coś więcej ;p
Działa! Bardzo dziękuję, Liv :D
Ja mam pytanie, chociaż nie wiem, czy ktoś wie coś na ten temat...
Pobrałam TE (http://www.modthesims.info/download.php?t=436224#actualtab0/) śliczne soczewki kontaktowe. No i spoko, w trybie "zmień wygląd" są, zakładam je na simkę, wszystko super. Zatwierdzam zmianę wyglądu, wchodzę w tryb gry i moja simka ich nie ma na oczach. Ma te oczy co normalnie. A jak wejdę w "zmień wygląd" to niby ma założone te kontakty. Wiem, mogę sobie pobrać inne, ale zależy mi bardzo na tych, bo są świetne. Wie ktoś jak to naprawić? Ewentualnie będę pisać do kreatorki, ale ona raczej rzadko bywa na MTS, więc najpierw zapytam tu ;P
Dlaczego po uruchomieniu gry, akcesoria typu okulary, bransoletki na moich simach świecą na niebiesko? ;/ Po zmianie wyglądu w lustrze wszystko wraca do normy, ale za pierwszym razem po uruchomieniu zawsze wszystko mruga i unosi się w powietrzu ;/ Podobnie jest u simów miastowych i sąsiadów i to jest najbardziej wkurzające, bo o ile mojego sima mogę zmienić w lustrze, to gościa już nie, a potem mam problem ze zrobieniem estetycznego zdjęcia ;/ To coś występuje u mnie od bardzo, bardzo dawna, ale dopiero teraz mnie to jakoś tak ruszyło. Można coś z tym zrobić?
http://i.imgur.com/21e1b4F.jpg
Malin - z meshami jest coś nie tak.
Ja z tymi starszymi też miałam taki problem.
Dzięki Liv. Ehh, no cóż, muszę jakoś z tym żyć ;/
Dżiglipaff
30.10.2013, 16:43
u mnie prawie wszystkie akcesoria typu apaszki, królicze uszka, czapki etc. tak robią
tylko okulary i skryzdła (których nie używam) działają normalnie
a meshe wszystkie są, na początku wszystko spoko, a po dłuższej grze robią się migacze
w ogole moje simsy 2 takie pełne błędów, że już nawet nie chce mi sie ich uruchamiać ._.
Czy instalując dom razem z jakimiś CC (przez CleanInstallera) są one 'wrzucane' do folderu Downloads czy gdzieś indziej? Chciałbym zrobić sobie 'czysty' folder EA Games i skopiować obecny folder Downloads żeby go potem z powrotem do tego 'czystego' folderu EA Games wrzucić (nie zależy mi na domach, chcę tylko dodatków z nich, bo to większa część mojego Downloadsu).
A jak ma się sprawa z CEP-em i Scriptorium (z tym drugim instaluję razem GunModa na oświetlenie)? Ten pierwszy muszę pewnie zainstalować od nowa, ale co z drugim?
Mam nadzieję, że ktoś ogarnie o co mi chodzi, bo jakoś niejasno wytłumaczyłem :|
Tak, jak coś instalujesz (dom lub sima) to dodatki z niego później są w Downloads.
Co do CEP-a i Scriptorium to nie wiem. ;P
Czyli na razie jest tak jak myślałem ;)
Dziękuję :)
Najbezpieczniej będzie odinstalować wcześniej CEPa i Scriptorium. Po "czystce" znowu je sobie wgrasz, do świeżego i pachnącego (:D) EA Games.
W sumie racja, nie pomyślałem o tym :3
Dzięki za pomoc ;)
A tak btw. to tagi w tym temacie są mega :D
anula0070
14.11.2013, 08:38
Ja mam taki problem, że zapisuję gre, wychodzę kiedy znów chce zagrać to wszystko jest tak jakbym pierwszy raz włączała grae. i domki mi sie moje skasowaly i rodziny i wszystko :( co sie dzieje?
Trudno powiedzieć, co się dzieje (poza tym, że w jakiś sposób schrzaniła Ci się gra, ale to już wiemy), jednak z pewnością wymaga to natychmiastowego przeinstalowania gry.
Jeśli nie chcesz mieć powtórki z rozrywki - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63136.
anula0070
14.11.2013, 09:25
to torche beznadziejnie... znow instalować ;/ jeszcze tak z ciekawosci patrzylam na folder w moich dokumentach i na poczatku nic tam nie bylo, poźniej sie tam pojawil folder EA games itd, a jak chcialam zoabczyc czy cos sie zapisalo w ktoryms z tych folderow to są puste... tak jakby nie chciało sie zapisywac...
Cześć! Najprawdopodobniej taki problem jak mój już gdzieś tutaj został poruszony, ale szukałam i nie znalazłam czegoś co by mi pomogło:( może to dlatego że strasznie mi się śpieszy eh. jeśli tak jest to przepraszam chodzi o mojego launchera (tak sądzę). gdy chcę włączyć grę, klikam normalnie, on wyskakuje, daję Start i nic. nic się nie uruchamia. grzebałam w plikach gry, w tym TSBin żeby włączyć jakoś tamtędy i ciągle wyskakiwało żebym włożyła oryginalną płytę ts2 double deluxe, a włączam rezydencjami i ogrodami. patrzyłam czy w downloads wszystko ok ale chyba tak. najprawdopodobniej to wina launchera, ale nie mam pojęcia jak włączyć grę bez niego, a nie chce czegoś popsuć. mam nadzieję że ktoś zrozumie o co mi chodzi, bo trochę dziwnie to napisałam:(
Cześć! Najprawdopodobniej taki problem jak mój już gdzieś tutaj został poruszony, ale szukałam i nie znalazłam czegoś co by mi pomogło:( mianowicie, chodzi o mojego launchera (tak sądzę). gdy chcę włączyć grę, klikam normalnie, on wyskakuje, daję Start i nic. nic się nie uruchamia. grzebałam w plikach gry, w tym TSBin żeby włączyć jakoś tamtędy i ciągle wyskakiwało żebym włożyła oryginalną płytę ts2 double deluxe, a włączam rezydencjami i ogrodami. patrzyłam czy w downloads wszystko ok ale chyba tak. najprawdopodobniej to wina launchera, ale nie mam pojęcia jak włączyć grę bez niego, a nie chce czegoś popsuć. mam nadzieję że ktoś zrozumie o co mi chodzi, bo trochę dziwnie to napisałam:(
TU (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978&page=139) Luflee miała problem z launcherem i tam niżej Liv odpisała, że można spróbować usunąć launcher... Z tym że u ciebie wygląda to nieco inaczej, ale myślę, że możesz sprawdzić :|
już nieważne. wystarczyło usunąć pliki cache, oki jestem idiotką. mogłam to najpierw sprawdzić a nie pisać tutaj, przepraszam:(
simka334player
22.11.2013, 09:17
Witajcie.
Nie wiem czy ten problem był już poruszony i nie wiem czy to właściwe miejsce żeby pytać ale czy ktoś z was korzysta z Delphy's Download Organizer? Jesli tak to co sądzicie i przede wszystkim gdzie mam ten program zainstalować? Do The Sims 2 czy gdzie. Z opisu tego programu nic nie wynika.
Nic instalować nie musisz. Po prostu ściągasz i wypakowujesz gdzie chcesz ;)
Hej, mam taki problem w grze The Sims 2 ;p Grałem w simsyi miałem tam rodzinę. 2 osoby w Kwitnących wzgórzach i 1 na studiach. No i wchodzę dzisiaj, patrzę a tu w KW zniknął mój domek zmoja rodzina (inne rodziny zostały), a na studiach wykasowalo mi wszystkich zostałysame budynki... Proszę o szybką pomoc, zgóry dzięki ;p
Gra czasami odstawia takie numery, nie odzyskasz już tej rodziny.
Najbezpieczniej jest grać we własnym otoczeniu.
Szkoda, a wiesz jak przenieść rodzinę do swojego otoczenia? Bo zrobiłem juz nowa a nie chce jej znowu stracić
sophisticated
29.11.2013, 21:56
Liv pisała już coś na ten temat. (:
→ 3. Aby móc bezpiecznie przenieść dom i rodzinę do innego otoczenia, musisz wyciągnąć sima z gry (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43051) przez SimPe i stworzyć go w nowym otoczeniu, natomiast domek potraktować w ten sposób ( http://thesims2.livejournal.com/6049797.html).
No dzięki, a mógłbym prosić o wyjaśnienie, dlaczego granie w gotowych otoczeniach jest niebezpieczne?
Jest bezpieczne jeśli robisz wszystko zgodnie z TYM (http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1516240#post1516240) poradnikiem. Gra odstawia numery (jak w Twoim przypadku), ale otoczenia psują się też z winy graczy.
Filleable
10.12.2013, 08:06
Mam dziwny problem. Zniknęły mi rodziny. Nie grałam przez jakiś czas w TS2, wczoraj włączyłam. Weszłam na przedmieście, a tam tylko jedna rodzina. Pomyślałam sobie, że może wywaliła save'y i zapomniałam o tym. Ale nie. Maxisowscy simowie normalnie mają w znajomych moich simów. Nie mam pojęcia, co się mogło stać. Na przedmieściu została mi jedna rodzina, dwóch na pewno nie ma, a reszty nie pamiętam. Pomóżcie :(
Kilka postów wyżej Liv odpowiadała na podobne pytanie:
Gra czasami odstawia takie numery, nie odzyskasz już tej rodziny.
Najbezpieczniej jest grać we własnym otoczeniu.
Witam!
Mam następujący problem z grą The Sims 2.
Już kiedyś instalowałam ją na komputerze i działała bez zarzutów. Zainstalowałam wtedy z dodatkiem Rezydencje i Ogrody. Po jakimś czasie odinstalowałam tą grę.
Teraz chcę na nowo ją zainstalować na tym samym komputerze, wkładam płytkę do napędu włącza sie instalacja, wpisuje hasło, potem pojawia sie obrazek z Rezydencje i ogrody , mam wybrać folder, w którym zainstaluje grę a potem jest pytanie czy chcę zakończyć instalacje i daję TAK. Po tym wszystkim gra wciąż nie działa, nawet rezydencje i ogrody jak włączę to wyskakuje , że wpierw muszę zainstalować THE SIMS 2.
Nie wiem co jest powodem. Na komputerze nie ma ani jednego folderu związanego z tą grą. Płytka nie jest porysowana i jest oryginalna. :(
alpherainn
10.12.2013, 13:59
Cześć.
Spróbuj zainstalować jeszcze raz grę podstawową a później jeszcze raz Rezydencje i Ogrody :)
A masz zainstalowaną podstawkę ? Bo z twojego opisu problemu wynika, że nie.
No właśnie pisze,co sie dzieję jak wkładam podstawową płytkę THE SIMS 2.
Włącza sie instalacja, wpisuje kod, wyskakuje mi obrazek z rezydencje i ogrody, wybieram folder w którym mam zainstalować, pyta mnie czy chce zakończyć instalacje i to tyle. Gra wciąż nie działa i nie jest nawet zainstalowana.
Wkładasz płytę z podstawką i wyskakuje obrazek z RiO ?
Filleable
10.12.2013, 14:20
Malin, dzięki. Jednak średnio wierzę w to, że po 9 latach bezproblemowej gry zepsuło mi się praktycznie nowe otoczenie (dość często zaczynam od czysta). W sumie byłabym skłonna w to uwierzyć, gdyby nie to, że usunęły mi się wszystkie rodziny z wyjątkiem jednej. Wybrańcy? xD Chyba że gra takie coś też potrafi odstawić.
A jeśli rodzina jest na wakacjach, to widać ją w głównym otoczeniu?
rudzielec
10.12.2013, 14:44
Włącza sie instalacja, wpisuje kod, wyskakuje mi obrazek z rezydencje i ogrody, wybieram folder w którym mam zainstalować, pyta mnie czy chce zakończyć instalacje i to tyle. Gra wciąż nie działa i nie jest nawet zainstalowana.
Jeśli komputer nie był formatowany, po poprzedniej instalacji gry, to nic z tym nie zrobisz, jeśli nie wyczyścisz rejestru, lub nie zrobisz formata :fun:
Wkładasz płytę z podstawką i wyskakuje obrazek z RiO ?
Właśnie tak, ale dopiero po wpisaniu kodu
Cytryśnia
10.12.2013, 14:50
Z tego co zrozumiałam, chcesz grać wkładając podstawę. Jeżeli chcesz zagrać musisz włożyć do napędu płytę Rezydencje i ogrody
Z tego co zrozumiałam, chcesz grać wkładając podstawę. Jeżeli chcesz zagrać musisz włożyć do napędu płytę Rezydencje i ogrody
Zrobiłam tak, ale wyskakuje, że muszę zainstalować podstawową wersję a jest z tym problem i do was w tej sprawię właśnie piszę.
Jeśli komputer nie był formatowany, po poprzedniej instalacji gry, to nic z tym nie zrobisz, jeśli nie wyczyścisz rejestru, lub nie zrobisz formata :fun:
Formata nie chcę zbytnio robić. Rejestry wiem gdzie są , ale nie wiem jak się pozbyć z tego simsów.
@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem!
La Tortura
11.12.2013, 20:33
Ok.. wkurzylam się.
Chcę zainstalować simsy dwójkę, dokładniej czas wolny i jakieś tam dodatki.
Wkładam płytę, wpisuję kod, wybieram gdzie zainstalować i iddzie gładko. Aż do momentu, gdy powinna być aktualizacja -,- Zanim zdąży wyskoczyć to okienko instalacja się wyłącza. Wyskakuje mi komunikat - Autorun przestał działać. W folderze pliki od dodatku są, folder Czas wolny itp. Wszystko jest, ale gra nie jest zainstalowana. Nie wiem, co się dzieje, płyta nie jest porysowana :|
Po resecie jest to samo? Instalowałaś je wcześniej na tym kompie z tej płyty?
La Tortura
11.12.2013, 21:15
Liv - po resecie to samo. Instalowałam, ale wyczyściłam rejestry.
Proszę pomocy.
Gdy sim chodzi po podłodze (na trawie nic nie ma) pod jego stopami tworzy się wielki, czarny prostokąt. Jest tak nawet wtedy, gdy robiłem sima w CASie. Miałem nadzieje, że w grze tego nie będzie, a jednak. :c
A tu ktoś miał podobny problem, spróbuj, czy u Ciebie zadziała podany tam sposób: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66127
Działa <333 znaczy jest ok
dzięki Malin, redmoon, tez dzięki. xd
La Tortura
17.12.2013, 14:46
http://imageshack.com/a/img19/4982/4l2w.png
czemu nie mogę włączyć wygładzania krawędzi? pomocy, granie z kwadratową grafiką wcale nie jest takie fajne :|
miłośniczka zwierząt
17.12.2013, 18:31
Może masz słabą kartę graficzną. A wcześniej grałaś w the sims 2 i było wszystko dobrze?
Zaraz dostanę nerwicy i to nie żart...
Zachciało mi się zrobić recolor fryzury, a że po raz pierwszy wzięłam się za to tak na poważnie, to narobiłam sporo plików w Projects i postanowiłam trochę "posprzątać". Nie wiem, co mi strzeliło do tego pustego łba, żeby zamiast przez Warsztat, usunąć je bezpośrednio z folderu i w dodatku opróżnić Kosz! :O I teraz mam problem z najnowszą simką, która taką nową zrecolorowaną fryzurę na sobie miała w momencie, gdy wywalałam pliki z Projects. W tej chwili kompletnie nie mogę jej zmienić fryzury, bo po prostu nie ma żadnych fryzur do wyboru! Simka nie jest nawet łysa, ma po prostu dziurę w głowie:
http://i.imgur.com/btxugJP.jpg
http://i.imgur.com/902THRK.jpg
Mogę się przełączać między kolorami, ale to nic nie daje, bo zaznaczają się wszystkie jednocześnie (jak widać na screenie). Nie daje tu rady żadna zmiana grupy wiekowej (postać pozostaje łysa), żadne kombinacje z klonowaniem itp. Fryzur jak nie było, tak nie ma.
Wszystkie inne simy działają bez problemu, mogę też tworzyć nowe, bo wszystkie fryzury są na miejscu. Jedynie z tą konkretną simką mam problem. Da się ją jakoś uratować? Kurde, trochę przy niej siedziałam, szkoda mi ją wywalać ;/////
Stwórz ją w grze, dodaj jej normalne włosy i wtedy wyciągnij :)
Everlasting
25.12.2013, 11:41
Pewnego dnia chciałem włączyć dwójkę i na luziku sobie pograć. Uruchamiam launcher, klikam w przycisk "Graj", a tu mi wyskakuje taki oto komunikat:
http://i.imgur.com/ApBVs1y.png
Fajnie, że wiele się z niego dowiedziałem :|
Oczywiście po wciśnięciu ok lub x gra się nie uruchamia.
Co z tym mogę zrobić?
Usuń z folderu gry (Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2) pliki groups.cache, accessory.cache i cigen.package i potem odpal grę.
Everlasting
25.12.2013, 16:53
Wszystko działa jak należy, dzięki ;)
Everlasting
10.01.2014, 18:17
Post pod postem ok
Włączam dwójkę, są ekrany włączania, potem filmik... po jego zakończeniu gra się zacina, po jednej stronie ekranu jest kursor z simsów, a po drugiej z windowsa, a po zminimalizowaniu widzę taki oto komunikat:
http://i.imgur.com/dcTxv2A.png
Napraw mi ktoś gre ;/
Czasem tak mam jak wrzucę do Downloads jakiś dodatek z internetu, który nie działa (jak go usunę z folderu to już jest ok). Może to właśnie jakiś nieoficjalny dodatek blokuje Ci grę? Chociaż myślę, że to już pewnie sprawdziłeś...
Khaleesi
10.01.2014, 19:37
Jak mogę włączyć w grze cienie i wygładzanie krawędzi?Zaznaczam,że na 100 % nie mam za słabej do tego karty graficznej ,bo na starym komputerze działało poprawnie...
La Tortura
10.01.2014, 19:41
proponowałabym w ustawieniach ;p
choć z wygładzaniem też mam problem, mam tą opcje zaznaczoną na szaro, ale z tym da się coś zrobić. można wejść w usawienia systemu i po wlaczyc wygladzanie w calym komputerze, co prawda efekt nie jest oszałamiający, ale jest ok. po prostu wygoogluj, jeśli masz np win xp - wygładzanie krawędzi windows xp, powinno działać. ofc jeśli nie masz tego w opcjach...
Everlasting
10.01.2014, 19:43
Czasem tak mam jak wrzucę do Downloads jakiś dodatek z internetu, który nie działa (jak go usunę z folderu to już jest ok). Może to właśnie jakiś nieoficjalny dodatek blokuje Ci grę? Chociaż myślę, że to już pewnie sprawdziłeś...
A więc teraz mam tylko przekopać 6 i pół giga w poszukiwaniu wadliwego dodatku? :rolleyes:
Może spróbuj przeskanować grę S3Dashboardem?
Khaleesi
10.01.2014, 20:01
Flo,nie chodzi mi o oszałamiający efekt,tylko żeby przestało mi...hm,w zasadzie nie wiem jak to nazwać,przenikają mi się ściany,np. jest na jednej z nich ubytek,jakby powiesiło się tam lustro. Czytałam właśnie,że te wygładzanie krawędzi moze to zmienić,no chyba że jest inny sposób
daniello901609
31.01.2014, 18:54
Hej. Mam problem z The Sims 2 na Win 8. Otóż, gra jest zainstalowana ( wszystkie dodatki). Wszystko chodzi pięknie do momentu tworzenia sima ... czasami jest tak, że wyłącza się gra, gdy kończy się tworzenie sima.
Próbowałem wszystkich rad z forum. Po pierwsze z uruchomieniem programu zaprojektowanego na potrzeby wcześniejszych wersji systemu Windows - nie pomogło ... Po drugie uruchamiałem jako administrator - tez nie pomogło ... Odinstalowałem 2-krotnie - nie pomogło ... Ściągnąłem łatkę do the sims 2 na win 8 z tej strony : [LINK] - i dalej nie pomogło...
DAJCIE PROSZE JAKIES INNE ROZWIAZANIE . Z góry dzięki ;)
A ... a na końcu jak narzedzie do wykrywania problemów każe mi zatwierdzić zmiany (na uruchomienie w innej wersji systemu) to wyskakuje, że :
NIEZGODNY PROGRAM - WYKRYTY
Samantha
11.02.2014, 10:48
Witam. Mam problem z grą, otóż pod każdym simem jest czarny prostokąt:( Nigdy wcześniej (a gram w simsy od wielu lat) nie maiłam takiego problemu. I jeszcze nie mogę zmienić poziomu zacienienia w opcjach gry. Wszystkie ustawienia mam na maxa. Z góry dziękuję za pomoc.
Kędziorek
11.02.2014, 10:50
Było w tym temacie
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66127
Samantha
11.02.2014, 11:26
Dzięki za pomoc :)
Cześć
Mój problem polega na tym, że wszystkie fryzury, ubrania, skiny, makijaż i reszta elementów trybu tworzenia sima (poza gotowymi, ściąganymi simami) nie pojawia się w grze. Wszystkie meble natomiast działają bez zarzutu. Dodatki są ok, przed reinstalką normalnie się wyświetlały. Zna ktoś może przyczynę?
Masz folder downloads czy Downloads?
Jasne, że Downloads. Dodam jeszcze, że gotowi, ściągani simowie zniknęli, za to sukienki, które wczoraj ściągnęłam pojawiły się w grze. Meshe są ok, w końcu wcześniej wszystko się wczytywało
A Warsztat działa normalnie?
I znowu - nic z trybu tworzenia nie pokazuje się w grze. Wyjdę z siebie i stanę obok
Przy uruchamianiu warsztatu wyskakuje błąd. Przejrzałam temat, przeniosłam pliki .cache oraz CASThumbnails i folder SavedSims, a ubrań, fryzur etc jak nie było, tak nie ma
Jeśli Warsztat się nie uruchamia, to znaczy, że w Downloads albo w SavedSims coś się spierniczyło.
Sama się niedawno przekonałam, że po "reinstalace" (w moim przypadku po przegraniu folderu EA Games z kompa na laptopa) nie wszystkie rzeczy z Downloads działają. Mi wyskakiwała "aplikacja..." podczas ładowania niektórych rodzinek.
Rozwiązania mojego problemu "oficjalnie" jeszcze nie znalazłam, ale, miejmy nadzieję, w Twoim przypadku chodzi coś innego niż w moim i czystka w Downloads/SS załatwi sprawę.
Pytanko do twórców dodatków, zwłaszcza ubrań (nie ma ich na forum za wielu, ale może ktoś robi coś na swoje potrzeby). Co trzeba zrobić, żeby tworząc ubranie, wyszło ono w takiej genialnej jakości:
http://i.imgur.com/EBPaKiu.jpg
http://i.imgur.com/clDFko1.jpg ?
Choćbym nie wiem, co robiła, wygląd moich ubrań jest po prostu tragiczny, a ja nie wiem, dlaczego: http://i.imgur.com/u51qL5I.jpg
Tekstury mam piękne (ten sweter powyżej powinien być z cudnym, wełnianym wzorem), ale po nałożeniu wszystko się chrzani i doprowadza mnie to do białej gorączki.
Ktoś zna jakieś tricki, by zrobić to po prostu dobrze? ;/ No musi być na to jakiś sposób, bo jak w takim razie robią te wszystkie realistyczne dodatki?
Downloads - podobnie jak SavedSims - przeniosłam na pulpit, jednak warsztat nadal się nie uruchamia (przed reinstalką było tak samo). Dodatki muszą być ok, w końcu wcześniej elementy trybu tworzenia pojawiały (a meble etc nadal pojawiają) się w grze
Malin - bumpmaps i te sprawy?
Poza tym, jak eksportowałaś tekstury? Przez SimPe (NVIDIA utilities)? Bo Warsztat, zdaje się, chrzani jakość.
Niestety, nie wiem, czy to ma cokolwiek wspólnego z tworzeniem ciuchów, ale jak ja robiłam proste edity tekstur, to po prostu podmieniałam je [tekstury] w SimPe. Tak miałam np. w przypadku skinów - w ogóle nie włączałam BSa.
Indiana - przy okazji usunęłaś (USUWAJ śmiało, one i tak się "regenerują" przy otwieraniu się gry/warsztatu) pliki cache? Jeśli nie, to zrób to, no i oczywiście Warsztat i Downloads muszą być w "bezpiecznym" miejscu poza folderem EA Games z Dokumentów (uruchamiasz Warsztat "na czysto").
Folder Thumbnails i Logs też możesz wywalić. Program teraz powinien Ci załadować tylko rzeczy z folderów instalacyjnych gry, pliki konfiguracji (kamera itd.) i może global mody.
Jeśli się nie uruchomi, to znaczy, że coś z tamtymi jest nie tak.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.