Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia II
Strony :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
No możliwe, że Morgana znowu jest w mafii. W końcu to dobry sposób na odwrócenie od siebie uwagi... Prawie nikt nie podejrzewa osób, które już były, a prawdopodobieństwo jest takie same :P
Kędziorek
11.10.2013, 15:35
Oddałam głos na PP... Chociaż nie jestem wciąż do końca przekonana, ale na nic lepszego nie wpadnę. Zresztą Bjork wydaje mi się mniej podejrzana.
OOooooooooook, podliczyłam wszystko od nowa:
Bjork - potwierdzone: 5, w sumie: 6
Pinki - potwierdzone: 4, w sumie: 7
Prosiłabym, żeby osoby, które jeszcze się zastanawiają, napisały nie na kogo już zagłosowały, a kogo typują. Wtedy będziemy w stanie demokratycznie zadecydować, kto ma odpaść.
Jeśli wygra jedna osoba, wtedy proszę, żeby wszyscy się podporządkowali tej decyzji, bo jeśli będzie remis, to żadne z nich nie odpadnie i będziemy na przegranej pozycji.
Ja jestem skłonny głosować na oboje. Dostosuję się ;)
Ja również, mimo tego, że skłaniam się ku Pinkiemu. Ale nie chcę sama decydować, więc czekam jeszcze na innych.
Privilege
11.10.2013, 16:07
Potwierdzam mój głos na PP
Pinki - potwierdzone: 5, w sumie: 8
Ktoś jeszcze czy to już koniec?
jest jeszcze sporo userow ktorzy nie napisali jak glosowali. I podejrzewam ze wiekszosc z nich juz nie napisze, no chyba ze cos sie zmieni nagle.
I dalej nie jestem za pantera, kurde...
No dobra, myślę, że nie ma sensu tego dalej ciągnąć, ja głosuję na PP.
Pinki - potwierdzone: 6, w sumie: 8
Więc przykro mi, ale chyba Pinki "wygrywa" ;P Zawsze możemy jutro zagłosować na Bjork.
Malfurion
11.10.2013, 16:13
ja podejrzewam w sumie obu. Widze ze 'wygrywa' pp wiec na niego zaraz zaglosuje
ktos musi :p no zobaczymy, czekamy do 7 :P
Pinki - potwierdzone: 7, w sumie: 9
Proszę teraz, żeby wszyscy głosowali na PP, natomiast na Bjork możemy wszyscy zagłosować jutro, chyba, że coś się zmieni :) Mam nadzieję, że wszystkim odpowiada taki układ?
EDIT: Btw. analizując wasze głosy zauważyłam coś dziwnego. Na Bjork chciało głosować 6 osób, czyli dokładnie tyle samo, ile jest w mafii :trollface:
Kurde, jak tak sobie na to patrzę to aż jestem ciekaw czy wyglądałoby to tak także w realnym życiu. Sobie siedzi kilka osób przy stole i spekuluje kogo rąbnąć. XD
A te sześć osób od Bjorkowej to zapewne mafia, już mamy ich w garści :D
ja zagłosowałam na Bjork niby ale przeczucie mi mówi że ona mafiozem nie jest... ;x
czyli jsliby sie okazalo, ze pp jest w tej mafii, to juz moge sie pozegnac z gra... :D
no trudno, jak mowilam, ktos musi :P
Też się czuję niebezpiecznie, gdyż chyba sam ruszyłem podejrzenia na Pinkiego. :D
Więc proszę, zanim mnie zabijecie dajcie mi szansę na jeden wieczorek przy łiskaczu z Yuki, chociaż tyle. :D
Malfurion
11.10.2013, 16:28
potwierdzam, glos polecial na pp. No jestem ciekaw czy slusznie zrobilismy :P
Don, zawsze można doszukać się słuszności, więcej dziewczyn dla nas, jednego podrywacza będzie mniej. (:D)
Malfurion
11.10.2013, 16:32
tsaaaa, obys nie randkowal z mafiozem. Tu drineczki, upojne noce a nad ranem poderzniete gardlo :P
Pfff, daleko mi do mafioza. :P
Myślisz? :hmmm:
Wczorajszego łiskacza mój bohater przetrawił, może jest nadzieja że Yuki jest dobrą osóbką. :D
wy to sie musicie jeszcze baaardzo duzo o mafii nauczyc... bo widze braki wala po oczach :D ja np. podejrzewam kazdego z osobna, lacznie z soba, heuhuehue :>
To widzę, że nie zrobiłam źle, głosując na Morganę. :D
Hehehe.
tutaj nie ma zlych glosow :> aczkolwiek bedzie mi smutno :( :D
Mroczny Pan Skromności
11.10.2013, 16:40
ja już wcześniej oddałem głos na PP
namawia resztę do głosowania na Bjork, bo widzi, że ona też jest podejrzana i chwyta się ostatniej szansy. Oboje są podejrzani, ale trzeba czekać do 19:30, wtedy okaże się, czy zrobiliśmy dobrze xD
Złe głosy, to głosy oddane na mnie ;P. Daleko mi do mafii, jak tu tylko skromny pub prowadzę. :P
muffindance
11.10.2013, 16:50
pamiętajcie, winny zawsze sie tłumaczy ;)
a tak na serio to jestem rozdarta. nie wiem, czy pojde za glosem ludu i oddam cenny glos na pinka. sklaniam sie ku bjork. choc intuicja mi podpowiada, ze żadne z nich nie jest w mafii.. cóż, jest jeszcze trochę czasu, pomyśle nad tym :)
Malfurion
11.10.2013, 16:51
juhas,tak mowie :D Nie byl to przytyk w strone Yuki, a czysto profilaktyczna zagrywka :D
Privilege
11.10.2013, 17:04
A Libby nam powie czy trafiliśmy w mafie czy nie? Bo tego nie ogarniam
Privilege
11.10.2013, 17:07
No to czekam z zapartym tchem na wynik. Boje się że się pomylimy ale fajnie jakbyśmy trafili. Na godzinje wychowawczej w moim ogólniaku w to gramy xd
Tak, jeśli ktoś jest w mafii, to powie, natomiast nie mówi, jeśli pełni jakąś inną funkcję typu Cattani, lekarz, czy mieszkaniec ;)
EDIT: O, Morgana mnie wyprzedziła :P
Charionette
11.10.2013, 17:12
Ogarnęłam temat i nie jestem do końca przekonana, ale oddaję głos na PP.
Cheyenne
11.10.2013, 17:20
Ej, czyli jak zagłosowałam na Björk, to jestem w mafii? :D Nie no, zgadzam się na to, żeby PP odszedł.
Kurde, jak tak sobie na to patrzę to aż jestem ciekaw czy wyglądałoby to tak także w realnym życiu. Sobie siedzi kilka osób przy stole i spekuluje kogo rąbnąć. XD
A te sześć osób od Bjorkowej to zapewne mafia, już mamy ich w garści :D
Rozmyślasz na ciekawe tematy xD
Myślę, że mafia raczej nie głosuje tak samo, właśnie żeby nie wpaść. Chociaż w sumie to może być różnie.
muffindance
11.10.2013, 17:25
ogarnelam temat do konca i wysylam glos na pantere, choc nie do konca przekonana :/ cos czuje, ze ani on, ani bjork nie sa w mafii.
Dobra, w takim razie oddaję głos na Pinkiego :3
Ciekawe kogo dzisiaj załatwi mafia...
ogarnelam temat do konca i wysylam glos na pantere, choc nie do konca przekonana :/ cos czuje, ze ani on, ani bjork nie sa w mafii.
Też mam wątpliwości :hmmm:
No ale niech już będzie, oni są mi na razie najbardziej podejrzani.
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 17:30
Typuje Bjork, ale jak wcześniej pisałem podejrzewam Alexandrę ;)
La Tortura
11.10.2013, 17:30
Właśnie mi też się wydaje, że to raczej nie będzie Pinki... Robi dużo szumu, ale na mafię mi nie pasuje. Pójdę za głosem ludu i zagłosuję na Panterę, chociaż nie wydaje mi się żebyśmy trafili. ;p Morgana uważaj, bo w końcu nas przekonasz do swojej mafijności i po tobie! :D
Najpierw wypowiem się o Panterze - krowa, która dużo ryczy... ;P
No wiecie.
A teraz stanę w swojej obronie, choć ciekawa jest teoria, że mafia chce mnie wykończyć - w mafię grałam ze znajomymi wiele razy. Nawet nie wiecie, jaka to podnieta być w mafii - niestety rzadko się to zdarza. A mi akurat jeszcze rzadziej :(
W sumie - chciałabym być w mafii, ale nie miałam tyle szczęścia. Nawet, jak na mnie jutro zagłosujecie, to przekonacie się, że wysłaliście na stos świętą ;)
Powiem Wam, że naprawdę trudno jest w tych warunkach typować (dlatego tak się uwzięłam na Fallen - wybacz mi, jeżeli w mafii nie jesteś), ale wydaje mi się, że mafia mogła się zdradzić podczas przedstawiania swoich postaci. Podejrzany może być też ktoś, kto się nie przedstawił. W realu było w sumie prościej - na polecenie budzi się mafia - nadsłuchiwałam kto się porusza, kręci głową itp.Tutaj raczej będę rzadziej obstawiać, bo nie mam żadnego pomysłu.
La Tortura
11.10.2013, 17:42
No trudno, czekamy na głos mafii. Ciekawi mnie kogo zabiją tym razem, może da nam to jakieś wskazówki... Obyy. ;p
SPC - tak w ogóle to Libby napisała, że jesteśmy w ratuszu i gadamy, a nie wy się po parku bujacie. :D
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 17:51
Up: bujaliśmy się 3 godz. temu ;)
Ja typuję Alexandrę, Bjork, a pewną osobę muszę sprawdzić...
Mafia pewnie wybierze losową osobę. Rozpracowaliśmy ich taktykę. No chyba, że ktoś z nas naprawdę im zagraża.....
Losową albo ich zdaniem najbardziej sprytną. Tak jak z Kędziorkiem w poprzedniej edycji - zabili ją, jak zaczęła dobrze obstawiać.
taktyka mafii nigdy nie zostanie rozpracowana :P to ze raz mogli wybrac z jakiegos nieistotnego powodu kogos, nie znaczy ze dzis nie zrobi inaczej :P poprzednio nie bylo zadnej taktyki... a wy uwazaliscie ze jest inaczej.
ja tylko dziele sie doswiadczeniami z poprzedniej gry :D
Mroczny Pan Skromności
11.10.2013, 17:56
myślę, że dla odmiany załatwią kogoś kto nie był w mafii poprzednio.
Dla mnoe Aleksander nie jest podejrzana, chociaż mogę się mylić. W fabułę chętniej sie bawiła niż w spekulacje...
dobra, czekamy na wyniki glosowania. bo koniec juz za kilka minut. bardzo sceptyczna jestem co do waszego wyboru, ale moze traficie.
Cheyenne
11.10.2013, 18:09
Właśnie mi też się wydaje, że to raczej nie będzie Pinki... Robi dużo szumu, ale na mafię mi nie pasuje. Pójdę za głosem ludu i zagłosuję na Panterę, chociaż nie wydaje mi się żebyśmy trafili. ;p Morgana uważaj, bo w końcu nas przekonasz do swojej mafijności i po tobie! :D
Noo, mi też nie pasuje na mafiosa, dlatego oddałam głos na kogoś innego, jeśli nie trafiłam to trudno ;>
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 18:15
A może Don ma coś wspólnego z mafią?
muffindance
11.10.2013, 18:16
a ja już nie moge się doczekać egzekucji... będzie ciekawie.
oczywiscie, ze moze miec. no ale na razie sie wstrzymuje z oskarzeniami, poczekam do egzekucji.
Mroczny Pan Skromności
11.10.2013, 18:19
Don na pewno jest w mafii, spójrzcie na jego nick! ;P
a tak serio, nie wydaje mi się. Na razie za wczesnie zeby to stwierdzić ale jakoś mi ta teoria nie podchodzi xD
charionette w poprzedniej edycji tez nie podejrzewales :P tak samo jak ja teraz teoretycznie nie podejrzewam pantery... dlatego czekam na te zabojstwa :D
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 18:21
Jak kto woli to tylko przypuszczenie które napisałem po dosłownie jednej sekundzie przemyśleń ;)
Też nie wydaje mi się, że PP jest w mafii, jednak na niego zagłosowałem. Lepiej się upewnić ;p
Bardziej podejrzewałbym Meryam, bo bardzo stara się przerzucić uwagę na PP i Bjork. Ale lepiej poczekać do egzekucji.
Malfurion
11.10.2013, 18:23
spc, a moze ty masz cos na sumieniu, hmm? :P
La Tortura
11.10.2013, 18:25
Też mi jakoś Don nie podchodzi. :D Sama nie wiem, nie pasuje mi. Chociaż może trzeba będzie to wziąc pod uwagę. ;>
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 18:25
Podejrzewasz mnie? Jakim prawem :D? xD
Malfurion
11.10.2013, 18:28
spc, takim samym prawem jakim ty sie posluzyles :P
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 18:30
Ja cię podejrzewam po jedno sekundowych przemyśleniach, ty mnie dla tego bo ja ciebie :D
http://newnation.sg/wp-content/uploads/Genius.jpeg
//CH: Hotlink! :(
Malfurion
11.10.2013, 18:33
spc, albo jestes ze mna albo przeciwko mnie :P w mafii nie jestem, gdybym byl co innego bym pisal :D
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 18:36
Wiesz co w fabule cię nie znam xD
Katerina
11.10.2013, 18:36
Cholera, pół dnia mnie nie ma, a tu 30 stron do przeczytania? :D
Osobiście najbardziej podejrzewam Bjork, choć wątpię, żeby była w mafii... jest dla mnie podejrzana, ale aż za bardzo. :P
Cholera, pół dnia mnie nie ma, a tu 30 stron do przeczytania? :D
Osobiście najbardziej podejrzewam Bjork, choć wątpię, żeby była w mafii... jest dla mnie podejrzana, ale aż za bardzo. :P
Jak ja weszłam to miałam 20 stron :D
Btw już nie mogę się doczekać wyników głosowania ;3
Wyniki głosowania:
Pink Panther - Björk
1. Diana - Björk
2. Björk - Fallen
3. Kędziorek – Pink Panther
4. Charionette – Pink Panther
5. Fallen – Pink Panther
6. Lubie – Pink Panther
7. Kjalvör - Björk
8. Apocalypsa – Pink Panther
9. Ladrón – Pink Panther
10. Restless -
11. Słodki Pan Ciastek - Björk
12. Yuki - Morgana
13. redmoon – Pink Panther
14. Everlasting. - Björk
15. Mroczny Pan Skromności – Pink Panther
16. Morgana - Björk
17. muffindance – Pink Panther
18. Meryam – Pink Panther
19. Flo – Pink Panther
20. Privilege – Pink Panther
21. anizali -
22. Alexandra - Björk
23. cheeba - Björk
24. Cheyenne - Björk
25. Emallie -
26. Fromyesterday -
27. Gingers – Pink Panther
28. Juhas – Pink Panther
29. KarolinaJ -
30. Qwerty – Pink Panther
31. Valerie -
32. Volturia -
33. Zielona Herbata -
34. Don – Pink Panther
Dziś z rąk miasta ginie Pink Panther. Był niewinny. W grze nadal pozostaje 6 mafiosów.
Osoby, przy których jest pusto, nie oddały głosu. Następnym razem zostanie to uznane jako głos na siebie. Jeśli będzie się to częściej powtarzać, zostaną usunięte z gry.
mowilam ze nie pantera? :P
Cheyenne
11.10.2013, 18:43
Haha, genialna ja!
Był niewinny. Można się było spodziewać, pierwszy strzał prawie zawsze jest nie celny. Ciekawe, kogo zabije mafia.
Charionette
11.10.2013, 18:44
Kurde :/
Tylko Bjork i Yuki głosowały inaczej... przyjrzyjmy się temu.
Dobrze, że w końcu na niego nie głosowałam. To teraz tylko czekać na wyniki głosowania mafii, może uda nam się wysnuć jakieś wnioski.
Malfurion
11.10.2013, 18:45
szczerze mowiac to tak myslalem. Bardziej stawialem na bjork jak juz ale ppszedlem za glosem ludu :p
Myślę, że bardziej należało by się przyjrzec Yuki. Poczekajmy na egzekucje mafiozów, może to rozjaśni nam coś.
Cheyenne
11.10.2013, 18:47
Czyli nie jestem jedyną osobą, która podejrzewa Yuki! Jupi! :D
Privilege
11.10.2013, 18:47
A do kiedy mają czas?
@down: też się zastanawiam. Może lekarz i cattani xd ale wątpię bo byłoby ulatwienie i niedopatrzenie spore
dlaczego kjalvor i ladron są podkreśleni? ;o
Libby edit: bo kopiowałam ich nicki, bo mają znaczki i skopiowały się odnośniki.
Charionette
11.10.2013, 18:48
Privilege - do 21.30 ;) wtedy dokona się egzekucja
Katerina
11.10.2013, 18:48
Szkoda, że zginął, chyba miał mieć jakąś randkę czy coś... :D (te dialogi to miał ciekawe :P )
Dobrze, ja uważam, że powinniśmy zwrócić uwagę na tych, którzy bardzo próbują zrzucić to na kogoś innego, próbują nam wmówić niby żartami, że są w Mafii, np. "no, tak jestem w Mafii hihihi". Albo tych cichutkich. ;)
dlaczego kjalvor i ladron są podkreśleni? ;o
One są ponadto zalinkowane do swoich profilów O_o
Laselight
11.10.2013, 18:50
jestem geniuszem, dałam głos na niewinnego. no ale to zrozumiałe. za pierwszym razem nie wszystko idzie dobrze. lepiej z oskarżeniami poczekamy do egzekucji mafii
Privilege
11.10.2013, 18:50
Dziękuję Charionette ;)
Jak myślicie? Pozbedą się prztpadkowej osoby czy stwierdzili już że im ktoś zagroził?
muffindance
11.10.2013, 18:51
wiedziałam, ze intuicja mnie nie myli.. następnym razem jej zaufam.
Cheyenne
11.10.2013, 18:51
Szkoda, że zginął, chyba miał mieć jakąś randkę czy coś... :D (te dialogi to miał ciekawe :P )
Dobrze, ja uważam, że powinniśmy zwrócić uwagę na tych, którzy bardzo próbują zrzucić to na kogoś innego, próbują nam wmówić niby żartami, że są w Mafii, np. "no, tak jestem w Mafii hihihi". Albo tych cichutkich. ;)
No, miał mieć ze mną. Smóteg, rzal i bul :fsad:
Laselight
11.10.2013, 18:52
ej, czyzbym ja, niewinna osoba, została wyróżniona o_O
może wcale nie taka niewinna? ;>
No dobra - przemyślałam, jaką mafia może mieć taktykę - te osoby, które najbardziej głosowały na Pinkiego i mnie są według mnie najbardziej podejrzane. Mafia chce wykończyć jak najwięcej obywateli - już jej się udało pozbyć dwójki. Niechaj ktoś przeanalizuje kto się najwięcej rzucał "Skażmy tego, tą i tamtą" i jedna z tych osób bardzo prawdopodobne, że jest w mafii.
Wybaczcie, że zwalam to na Was - ale trzymam mimo moich ezoterycznych zainteresowań ze zwykłymi obywatelami - w końcu ich jest większośc, a ktoś musi do mnie dzwonić :D A ja idę myć okna.
Katerina
11.10.2013, 18:55
Naprawdę, mogło być ciekawie. :( I jeszcze mu się Cherrie spodobała... Nie no, a mógł być mafiosowym playboy'em! :D O matko już się boję egzekucji.
Malfurion
11.10.2013, 18:56
mysle ze zanim trafimy na jakis sensowny trop, zdazymy my sami wybic polowe populacji...
Libby edit: czyli norma...
Cheyenne
11.10.2013, 18:57
O, ktoś mnie rozumie. Ogólnie lubiłam tą postać, urozmaicała rozgrywkę. Ja już chcę 21.30!! :C
a ja się zastanawiam czy to Meryam nie ma czegoś wspólnego z mafią. tu liczy głosy, ustala na kogo głosować, podsumowuje nasze głosy a tak naprawdę odwraca uwagę:>
Katerina
11.10.2013, 18:58
cheeba - dobrze kombinujesz! No, według mnie przynajmniej. ;)
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 18:59
Możemy już zacząć fabułę czy jeszcze nie?
Libby edit: na co Ci fabuła? Żeby znów się wszyscy rozeszli po parkach? Tak, to przynajmniej spekulujecie.
Privilege
11.10.2013, 18:59
Myślę że któraś z osób z listy oskarżonych (z wyjątkiem ś.p. PP) mogła być w mafii i teraz osoba która głosowała na kogoś poza pinkim może zostać unicestwionym. Albo nie było tam nikogo i walną na chybił trafił
Właśnie spojrzałam kto kogo typował, ale WY kochane Osiołki idziecie za masą :D Trza być indywidualistą, ale jedocześnie trzymać się razem :)
A może odkryjemy karty - kto jest bez winy niechaj napisze: "Jestem zwykłym miastowym" - spojrzę mu prosto w oczy i BĘDĘ WIEDZIAŁA!!! Oczy to zwierciadło duszy.
A myślałam, że będzie tak prosto, że Mafia będzie się starała wybić wszystkich. A tymczasem, co - sami zmniejszamy swoje szanse na wygraną :(
Pink Panther - też mi coś... On chciał tylko zabłysnąć. Mówiłam, że nie jest w mafii. Strzeżmy się!!
a mi intuicja mowi zeby jutro glosowac na dona albo cheebe... I nie mam pojecia dlaczego ;)
na mnie? ja jestem tylko niewinnym globtroterem:>
Privilege
11.10.2013, 19:01
Bjork taka wróżka, od początku nie typowała pinkiego. Obdarowana czy mafioska? ;>
Bjork tez teraz bym na razie zostawila. ewentualnie serio zaglosowac na meryam. jeszcze zobacze, ale pewnie bede typowac kogos z tej trojki.
Charionette
11.10.2013, 19:02
Bjork chętnie sprawdzę Twoje umiejętności :D
Jestem zwykłym miastowym!
Spójrz w me oczy,
niech prawda Cię nie zaskoczy xD
Katerina
11.10.2013, 19:03
@upupup - Chuck Bass <3
Mi coś podpowiada, że Yuki jest w mafii...
Cheyenne
11.10.2013, 19:03
Grgh, Coraz więcej pomysłów, coraz więcej mętliku ;-;
ja bym stawiała na Meryam;>
Cheyenne
11.10.2013, 19:04
@upup - Chuck Bass <3
Mi coś podpowiada, że Yuki jest w mafii...
Popieram. Sama nie wiem dlaczego, ale popieram :|
muffindance
11.10.2013, 19:06
mysle ze zanim trafimy na jakis sensowny trop, zdazymy my sami wybic polowe populacji...
haha, pjona, to samo pomyslalam ^^ zaczynam powoli nabierac jakis dziwnych podejrzen... haha. dobrze, ze moj szosty zmysl mnie nie zawodzi!
teraz tylko czekac na ruch mafii. mam nadzieje, ze nie bedzie przewidywalny. no ale kto to wie...
co do Bjork: ja mam dwie opcje. 1. albo bardzo dobrze grasz i masz z nas teraz niezly ubaw, bo zabilismy niewinnego, 2. albo jestes cattani, a ta cala wrozka to tylko mydlenie oczu. no ale, co ja moge wiedziec ;) jestem zwyklym userem i tylko modle sie, zeby sobie mnie mafia nie upatrzyla, bo bedzie nie ciekawie
Privilege
11.10.2013, 19:06
Następne głosowanie dopiero jutro... póki co rozpisuje na kartce informacje na temat podejżanych przeze mnie osób. Tablica dedukcyjna jak u Holmesa :D
No tak, w sumie w głębi duszy to spodziewałem się, że nie trafimy.
Co teraz? Sprawdzamy Björk czy szukamy nowego tropu?
Katerina
11.10.2013, 19:10
Ja uważam, że powinniśmy pomyśleć i głośno i osobiście o każdym z podejrzanych, a także niepodejrzanych.
Laselight
11.10.2013, 19:11
moim zdaniem Bjork jest niewinna, przynajmniej nie wygląda mi na członka mafii
CHERRIE!!!!!!!!! BŁAGAM!!!! Weźmy ją wytypujmy. Mam 80% pewności. Wiecie, że działając tutaj muszę mieć w sobie, coś z detektywa. Może nie jestem tak inteligentna jak Doda, ale intuicję mam naprawdę niezłą. Był kiedyś na forum taki chłopczyk, który non stop zarabiał bana i tworzyło kolejne konta. Mówię Wam jak nieźle go przejrzałam.
A co do Cherrie jestem bardzo pewna. Właśnie sobie coś przypomniałam co miało miejsce w rozmowie pomiędzy nami. Przecież wiecie, że często się z nią kontaktuję. Proszę zaufajcie mi - obstawmy tym razem Cherrie w mafii. Jestem nawet za to gotowa zginąć. Ale jak znajdziemy przynajmniej jednego horkruksa to przynajmniej będziemi mieli jakiś trop i reszta pójdzie gładko.
Bjork podejrzewalam na poczatku, teraz juz mniej. mysle ze trzeba szukac gdzie indziej. mafie mamy pod nosem wiec obstawialabym tych co powiedzialam wczesniej, plus kilku innych ktorzy sie wypowiadaja.
Charionette
11.10.2013, 19:12
Hahahaha, no teraz to mi się wydaje, że Bjork chroni swój mafijny tyłek :D Bo ja jestem obywatelem! Bjork, my się nie kontaktujemy xDD
muffindance
11.10.2013, 19:13
Był kiedyś na forum taki chłopczyk, który non stop zarabiał bana i tworzyło kolejne konta. Mówię Wam jak nieźle go przejrzałam.
haha, usmialam sie, dzieki :D
dobrze wiec, 'wrozko'. sprawdz mnie ;)
jestem zwyklym miastowym i drze o swoje zycie, co mi powiesz? moze jakas rada na przyszlosc?
Malfurion
11.10.2013, 19:14
kolejna ktora mnie podejrzewa. W poprzedniej edycji bylo podobnie i co? Okazalo sie ze sama bylas w mafi. Mnie ciagle zastanawia apo...
Privilege
11.10.2013, 19:15
CHERRIE!!!!!!!!! BŁAGAM!!!! Weźmy ją wytypujmy. Mam 80% pewności. Wiecie, że działając tutaj muszę mieć w sobie, coś z detektywa. Może nie jestem tak inteligentna jak Doda, ale intuicję mam naprawdę niezłą. Był kiedyś na forum taki chłopczyk, który non stop zarabiał bana i tworzyło kolejne konta. Mówię Wam jak nieźle go przejrzałam.
A co do Cherrie jestem bardzo pewna. Właśnie sobie coś przypomniałam co miało miejsce w rozmowie pomiędzy nami. Przecież wiecie, że często się z nią kontaktuję. Proszę zaufajcie mi - obstawmy tym razem Cherrie w mafii. Jestem nawet za to gotowa zginąć. Ale jak znajdziemy przynajmniej jednego horkruksa to przynajmniej będziemi mieli jakiś trop i reszta pójdzie gładko.
Kolejna przypięta do tablicy dedukcyjnej. Ale to jeszcze za czasów fabuły była moja podejrzana. W sumie intuicyjnie. Nie będę jej raczej mocno podejrzewać bo moja intuicja jest spaczona ale staram się ją uwzględnić. Jak będzie na nią więcej dowodów to być może znów jej zaufam.
Katerina
11.10.2013, 19:15
Bjork, ja już kurde nie wiem co o tobie myśleć. xD
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 19:17
Żeby nie było, ale ja myślę, że dziś z rąk mafii zginie Bjork lub Charloniette. Mam takie przypuszczenia. Są małym zagrożeniem...
Katerina
11.10.2013, 19:19
***** please, tutaj każdy jest dla siebie zagrożeniem. :D
Privilege
11.10.2013, 19:20
Btw. Bjork. Jestem zwykłym mieszczuchem ;p widzisz coś w moich oczach?
Laselight
11.10.2013, 19:22
na pewno nie zginie dziś Bjork. Predzej zostałaby przez miasto wyemitowana.
Cheyenne
11.10.2013, 19:22
Charionette w mafii? Tak myślę, że... why not? :/
+Jestem zwykłym miastowym :3
A Ladrón? Praktycznie wcale się nie udziela, nikt nie zwraca na nią uwagi, idealny członek mafii po prostu.
1. Pink Panther - RIP - nie w mafii, choć założę się, że chciał być tym złym i się rozpędził za bardzo :D
2. Diana - nie w mafii raczej
3. Björk - nie w mafii
4. Kędziorek
5. Charionette - 80% mafia
6. Fallen
7. Lubie
8. Kjalvör
9. Apocalypsa
10. Ladrón
11. Restless
12. Słodki Pan Ciastek - też raczej nie jest w mafii, ale nie mam pewności.
13. Yuki
14. redmoon
15. Everlasting.
16. Mroczny Pan Skromności
17. Morgana - nie w mafii
18. Muffindance -
19. Meryam
20. Flo
21. motyka - RIP nie w mafii
22. Privilege - nie w mafii
23. Anizali
24. Alexandra
25. cheeba
26. Cheyenne
27. Emallie
28. fromyesterday
29. Gingers
30. Juhas
31. KarolinaJ
32. Qwerty - też raczej nie jest w mafii.
33. Valerie
34. Volturia
35. Zielona Herbata
36. Don
Będę grała w otwarte karty - gadałam z Cherrie o grze na gg i po prostu coś wyczytałam między wierszami - nawet to że zaprzecza, że ze sobą niby nie rozmawiamy... bla bla bla...
Mówię Wam - to bardzo prawdopodobne. Kolejna jest Apocalypsa, której właściwie tu nie widać, a jednak ludzie giną.
Laselight
11.10.2013, 19:23
I jeszcze dodam, że jestem zwycięzcą zwykłym człowiekiem.
La Tortura
11.10.2013, 19:23
Ja poczekam do głosowania mafii, ale... W sumie cheeba pasuje mi na mafię, tak samo jak Mery.
Bjork wwoooow. ;o Nie wiem co o tym myśleć.
Bjork nam plącze wszystkie próby dedukcji :D
Ech, nie wiem co myśleć. ALBO jest w mafii i właśnie specjalnie kieruje na siebie podejrzenia, żebyśmy uznali to za zbyt banalne by na prawdę ją oskarżać (łojezu), albo jest Cattanim (nie za proste? ale chyba najbardziej pasujące...) W każdym razie tu coś jest na rzeczy. Nie wiem czy powinniśmy na nią głosować. Ja nic nie wiem! xD
tak sobie mysle, ze lad w poprzedniej edycji byla tez glowna podejrzana, a okazalo sie ze dupa. radze w sumie czekac na zabojstwo mafii, ale z drugiej strony - co to da? I tak nie bedzie wiadomo czym tak naprawde sie kierowali.
Raczej dziś z rąk mafii nie zginę - zabiją kogoś miastowego i poczekają aż inni miastowi mnie wtedy ukamieniują. Pytam o coś prowadzącą - poczekajcie...
Cheyenne
11.10.2013, 19:33
A czy panna Björk nie próbuje przypadkiem odwrócić naszej uwagi od siebie? Coś tu mi nie gra, czemu tak nagle, hop siup, dorwała się do Cherrie? Nie mówię, że C. jest niewinna, ale B. mnie niepokoi. To tylko moje domysły, więc nie brać całkiem na poważnie ;)
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 19:34
Bjork mi się wydaje coraz bardziej podejrzana...? A może ona tego chce?
ja myślę że Bjork jest niewinna:>
Charionette
11.10.2013, 19:35
Cheyenne: cieszę się, że ktoś to zauważył. Trochę to dziwne, że tylko ja i to aż na 80% jestem w mafii, a reszta raczej albo wcale. Hmmm...czyżbym dobrze myślała? Bjork w Mafii. Jeśli dziś zginę to na pewno miałam rację ;)
Cheyenne
11.10.2013, 19:35
Heloł, a może ona kieruje na siebie podejrzenia, żeby kogoś kryć, hmmm? :|
Ja z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jestem zwykłym miastowym, i cholernie mi przykro, że zabiliśmy niewinnego... Mam teraz wyrzuty sumienia, że was namawiałam, ale no kurde, wydawał się taki podejrzany. Siet. Nie wiem, teraz już nie mam pomysłów. Wciąż podejrzewam Bjork, ale teraz to sama nie wiem co myśleć.
muffindance
11.10.2013, 19:36
18. Muffindance -
mam nadzieje, ze to znaczy, iz jestem czysta :D taki tylko myslnik, przez pomylke. ^^
a tak na serio, to na jakieś 70% jestem pewna, ze jesteś Cattanimi i na jakieś 50%, że Charionette jest w mafii badz z nia zwiazana. mam tez kilka innych typow. ale na nich jeszcze jest czas, mam zamiar ich osadzic, spokojnie. B)
Privilege
11.10.2013, 19:36
Strasznie dużo userów się nie odzywa. Może obradują na gg/ skypie/ fb/ gołębiem pocztowym xd
Cheyenne
11.10.2013, 19:37
Ja będę w dalszym ciągu obserwować Björk. Coś tu nie gra, a ona jest coraz bardziej podejrzana.
Malfurion
11.10.2013, 19:39
zauwazcie, ze w liscie podanej przez bjork jest akurat 6 osob, ktorych nie uwaza za mafiozow. Zbieg okolicznosci? :)
Laselight
coraz bardziej mi się zdaje, że istnieje prawdopodobieństwo, iż Bjork jest w mafii/Cattanim. trzeba być czujnym.
Cheyenne
Strasznie dużo userów się nie odzywa. Może obradują na gg/ skypie/ fb/ gołębiem pocztowym xd
Jednocześnie takie dosłownie wątpliwe i prawdopodobne... ;______; :wall:
Sobie zrobiłam próbną listę, bo jak ktoś mnie ukatrupi (a wtedy WSZYSCY dowiecie się, że jestem święta) to będziecie wiedzieć kogo podejrzewać. A po Twoim poście Mufinku - jestem przekonana, że też w mafii nie jesteś. Więc do tych osób, które wymieniłam - mam zaufanie. Chodźcie razem rozwalimy mafię - niczym Batman ;)
Skoczę tylko do sklepu po jakieś rajtuzy :D
Privilege
11.10.2013, 19:40
mam nadzieje, ze to znaczy, iz jestem czysta :D taki tylko myslnik, przez pomylke. ^^
a tak na serio, to na jakieś 70% jestem pewna, ze jesteś Cattanimi i na jakieś 50%, że Charionette jest w mafii badz z nia zwiazana. mam tez kilka innych typow. ale na nich jeszcze jest czas, mam zamiar ich osadzic, spokojnie. B)
Też myślę że Bjork może być Cattani. Zrobiła ten swój rozpis i przybrała postać wróżki. Wydaje mi się że stara nam się pomóc ale niczego nie można być pewnym. Takie moje przypuszczenia. Strażnik ładu i porządku :D
boje sie tylko, ze glosujac na Bjork, znowu wywalicie niewinna. fakt - nigdy nic nie wiadomo, ale mimo ze dla was glupoty ktore ona wypisuje wydaja sie podejrzane, to jak dla mnie naprawde nie pasuje juz teraz do obrazu mafiosa. I tak wiem, ze nic nie zdzialam, ale wedlug mnie typow powinismy szukac gdzie indziej.
muffindance
11.10.2013, 19:41
oprocz mafii, ktora tu nie bedzie osadzac z oczywistych powodow, to powinni sie tu udzielac, od tego przeciez jest ten temat
e: Bjork - ujmijmy to w ten sposob: gdybym byla w mafii, to bym byla pewna tego, co pisze. a tak zdaje się na intuicję. ;)
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 19:42
Ja się mało odzywam bo najchętniej wróciłbym do pisania, a nie dyskusji (jakaś przerwa) i nie chcę rzucać fałszywych oskarżeń, choć wiem, że o to w tym chodzi. Teraz się boję bo zauważyłem, że jeśli piszesz za mało jesteś podejrzany, a jak piszesz za dużo to też jesteś podejrzany ;)
A teraz apel do wszystkich uczestników! Nie przyglądać się biernie, tylko podawać swoje typy! :P
Privilege
11.10.2013, 19:43
A Apo coś się udziela bo nie pamiętam jej w postach w ogóle:|:hmmm:
Cheyenne
11.10.2013, 19:44
Bum, i Don rozwalił mi system xD Paranoja :P +może te przepowiednie mają pomóc? Albo Björk jest czysta jak łza, albo w mafii. Już sama nie wiem.
Laselight
11.10.2013, 19:44
Apo się nie udziela.
sądzę, że w mafii może być Charionette, nie wiem czemu :|
Mnie się wydaje, że Bjork nie zostanie dziś zabita przez mafię, bo jest jednym z podejrzanych i mogliby chcieć ją zostawić w spokoju, żebyśmy dalej kierowali na nią podejrzenia.
Może i zachowuje się podejrzanie, ale faktycznie, ta lista wygląda trochę tak jakby była Cattanim i próbowała jakoś pomóc.
Chociaż nie wiem, może trzeba szukać gdzie indziej. Ale chyba warto nadal obserwować Bjork, jej zachowanie. Kurde, ta śmierć Pinkiego mi namieszała w głowie...
tak teraz mnie moze zupelnie przypadkiem naszlo - moze muffindance? nikt jej nie typowal...
Katerina
11.10.2013, 19:45
Matko Boska, Bjork błagam Cię, weź Ty się uspokój, bo w mojej głowie to wygląda tak "Niewinna! Winna! Próbuje nam na siłe wpoić do głowy, że jest święta! Nie, co ja gadam, niewinna! Winna!" :D
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 19:46
Myślę, że zginie Charoniette :|
muffindance
11.10.2013, 19:46
Ja się mało odzywam bo najchętniej wróciłbym do pisania, a nie dyskusji (jakaś przerwa) i nie chcę rzucać fałszywych oskarżeń, choć wiem, że o to w tym chodzi. Teraz się boję bo zauważyłem, że jeśli piszesz za mało jesteś podejrzany, a jak piszesz za dużo to też jesteś podejrzany ;)
o to chodzi w tej grze :P
coz, poczekajmy do mordu mafii. trzymam za was kciuki, ale z drugiej mam nadzieję, ze ich ruch wprowadzi jakis zamet i zmusi juz do pewniejszych decyzji co do glosowania i oskarzania.
Cheyenne
11.10.2013, 19:47
Morgana, no żesz... Już się gubię ;-; Ale może to: ojojoj, zdaję się na intuicję, więc nie jestem w mafii... Oj, to też mi nie podpasowało :/
@SPC też wolę fabułę, chociaż na chwilę, czekam na RPG na Forum :P
Privilege
11.10.2013, 19:47
W sumie tak. Fabuła mogła doprowadzić do zdemaskowania a muffindance broniła się przed fabułą jak diabeł przed wodą swięconą xd. Typowałam ją ale czekałam aż ktoś ją rzuci na ruszt bo bałam się że typuje bezpodstawnie.
Morgana, Privilage i Ladron - ja Wam ufam. Nasz czwórka na pewno nie jest w mafii. Strzelmy w Charionette. Razem, solidarnie. Jeżeli się mylimy to trudno, ale Cherrie mnie nie przekonuje. Co do reszty osób nie jestem pewna. Ale niechaj dalej mnie przekonują.
Qwerty? Aleksandra? - wydajecie się spoko człowiekami.
Zastanawia mnie też milczenie niektórych osób. Po co mają typować kto jest w mafii - pewnie się dobrze bawią patrząc jak sami ze sobą walczymy.
O co kaman z Volturią i Apo? Kędziorek też za bardzo się nie udziela...
A Lubie - wydawało mi się, że się kumplujemy. No napisz coś.
Cheyenne
11.10.2013, 19:50
W sumie tak. Fabuła mogła doprowadzić do zdemaskowania a muffindance broniła się przed fabułą jak diabeł przed wodą swięconą xd. Typowałam ją ale czekałam aż ktoś ją rzuci na ruszt bo bałam się że typuje bezpodstawnie.
Właśnie! W końcu fabuła jest na bieżąco! Można się zdradzić! :blink:
muffindance
11.10.2013, 19:51
prosze, mowcie mi muffin. :D muffindance to zbyt oficjalnie
broniłam sie przed fabulam, bo ona nie pasuje do zarysu mafii. i tyle.
Meryam też nie jest w mafii. Mufinek też nie. Słodki Pan Ciastek jakoś za bardzo się broni...
No ale Bjork, nie każdy ma czas na komputer 24/h :P
Poza tym to zły trop, kto pisze, a kto nie. Poprzednio np. Meona nie pisała i była w mafii, a Fallen pisała i też była...
W sumie Charionette to też nie jest głupi pomysł... Moja intuicja mi mówi, że mogłaby być w mafii, ale nie mam żadnego uzasadnienia tej decyzji. Poza tym, moja intuicja już raz zawiodła, więc no, pewnie część zdecyduje się mi nie ufać, i słusznie, bo ja też przestaję sobie powoli ufać w sprawach głosowania. Nie wiem, zdam się na większość. Wy decydujcie, ja już nie wiem kogo mam typować.
Powinnam przejrzeć poprzednią edycję - skoro Fallen była, to mało prawdopodobne, żeby ją ten zaszczyt spotkał raz jeszcze.
Privilege
11.10.2013, 19:53
Ja typuje jak Bjork. Może z wyjątkiem muffina. Jej się muszę przyjżeć ale to chyba trop do nikąd.
Powinnam przejrzeć poprzednią edycję - skoro Fallen była, to mało prawdopodobne, żeby ją ten zaszczyt spotkał raz jeszcze.
Ale Libby pisała kiedyś, ze losuje role. Więc nie powiedziałabym, że to czy ktoś był czy nie ma znaczenie.
Chyba, że tym razem było inaczej :P
Tak mi teraz przyszło do głowy, że może jeszcze Flo byłaby w mafii? Jakoś tak, nie wiem, wydaje się podejrzana, na początku jakoś tak dziwnie się odzywała... :|
Charionette
11.10.2013, 19:55
Bjork: skoro ja byłam w mafii to dlaczego miałby mnie kopnąć zaszczyt i znowu jestem w mafii? Twoja wizja to trochę za mało ;P
Ja tam obstawiam Ciebie.
Katerina
11.10.2013, 19:55
Libby mogła nam to powiedzieć dla zmyłki... Chociaż szczerze w to wątpię. :P
Cheyenne
11.10.2013, 19:56
No ale Bjork, nie każdy ma czas na komputer 24/h :P
Poza tym to zły trop, kto pisze, a kto nie. Poprzednio np. Meona nie pisała i była w mafii, a Fallen pisała i też była...
Co do 1 zdania: zgadzam się, bo np. jutro wyjeżdżam na 2 dni i nawet nie wiem, czy dam radę coś napisać :cry::cry::cry::cry:
Na razie typuję Aleksandrę. Bjork wydaje mi się jak na razie niewinna. Zabaczymy, co po egzekucji.
Laselight
11.10.2013, 19:58
Libby mogła nam to powiedzieć dla zmyłki... Chociaż szczerze w to wątpię. :P
jakoś w to nie wierzę, żeby Libby rozdawała rolę wg własnego "widzimisię". zresztą wtedy gra nie miałaby sensu.
Katerina
11.10.2013, 20:01
Ladrón - też w to nie wierzę. :P
Charionette
11.10.2013, 20:03
Nie mam nic na swoją obronę, tak jak wy nie macie nic na moją winę. Róbcie co chcecie ;)
Nie jestem mściwa, intuicja mi podpowiada, nie odpowiadam oko za oko.
Nie wiem, czy Charionette jest mściwa (nie znałam jej od tej strony ale... każdym swoim kolejnym postem przekonuje mnie, że jednak niezłe z niej ziółko.
jakbyś naprawdę była miastowym, to byś nie chciała mnie wykończyć. A może według Ciebie Privilege, Mufinek, Morgana, Aleksandra i Diana też są w mafii?
Redmoon też raczej nie jest w mafii.
I Libby losowała role. Jestem tego pewna jakby rozdawała, to byłabym w mafii - bo to ciekawsze
Morgana, Privilage i Ladron - ja Wam ufam. Nasz czwórka na pewno nie jest w mafii. Strzelmy w Charionette. Razem, solidarnie. Jeżeli się mylimy to trudno, ale Cherrie mnie nie przekonuje. Co do reszty osób nie jestem pewna. Ale niechaj dalej mnie przekonują.
Qwerty? Aleksandra? - wydajecie się spoko człowiekami.
Zastanawia mnie też milczenie niektórych osób. Po co mają typować kto jest w mafii - pewnie się dobrze bawią patrząc jak sami ze sobą walczymy.
O co kaman z Volturią i Apo? Kędziorek też za bardzo się nie udziela...
A Lubie - wydawało mi się, że się kumplujemy. No napisz coś.
Bjork, kochana, nie mieszaj mnie w swoje szatańskie gierki. :** :33
Morgana, Privilage i Ladron, Bjork, Qwerty Aleksandra, jesteście moimi podejrzanymi. Dzięki Bjork :**
Charionette, jestę z tobą i ufam ci w 99% ;)
Cheyenne
11.10.2013, 20:04
@Björk, nic nie sugeruję, ale aktualnie próbujecie wykończyć się nawzajem, ale to tylko moje widzimisię. :)
Ej, dobra, a ja mam takie pytanie: Dlaczego tu tworzą się grupki? Czuję się jak w szkole. Jedni lecą za tymi, ci drudzy lecą przeciwko... I obie grupy są podejrzane.
muffindance
11.10.2013, 20:06
co do wykańczania się: na razie to blede kolo. mysle, ze po tym mordzie mafii wszystko zacznie nabierac ksztaltow. wtedy to juz chyba calkowicie sie wciagne :P
Katerina
11.10.2013, 20:06
Dlaczegóż to jestem dla Was podejrzana? :|
Lubię - bardzo dziwna taktyka... Ciekawe czy jesteś aż tak naiwny, by przyznać się do bycia w mafii razem z Cherrie. Przecież jeżeli ona okaże się mafiozem, to Ty będziesz następny. Zapamiętajcie moje słowa!!!
Ale z kolei jeżeli jednak te 20% jest prawdą, to Lubie też nie jest w mafii. Chyba, że to taka sprytna zagrywka.
Jestem pewna że mafia mnie dzisiaj nie zabije :D To byłoby bardzo głupie z Waszej strony. Ale jeżeli wykończycie kogoś z wymienionych przeze mnie miastowych to jesteście na straconej pozycji... Ha - jednak ta gra mi się bardzo podoba. Zostanę drugim Rutkowskim ;P
Jeżeli podejrzewam Bjork (która próbuje mnie wrobić w swoje gierki), a ona mówi, że TY NA 100% NIE JESTEŚ W MAFI, to podejrzewam ciebie też, gdyż iż ponieważ Bjork dobrze wie, kto jest w mafii, bo ona jest w mafii. :c
Albo jest Cattanim.
Trzeba brać obie te opcje pod uwagę. Jeśli mogłaby wiedzieć takie rzeczy, to albo jest w mafii, albo ma przynajmniej częściowy wgląd do mafii, czyli jest Cattanim.
muffindance
11.10.2013, 20:10
Albo jest Cattanim.
predzej powiedzialabym, ze jest cattanim. bardziej mi tu pasuje.
Laselight
11.10.2013, 20:12
mi też Bjork wygląda na Cattaniego
Cheyenne
11.10.2013, 20:13
Cattani pod postacią wróżki. Sprytne i metaforyczne. +Ja nie chcę być w żadnej z tych grup (na razie), aż mafia kogoś nie odstrzeli.
Katerina
11.10.2013, 20:13
Lubie - ja Ci dobrze radzę, lepiej zacznij knuć własne teorię, bo ja nie jestem w mafii. ;**
Ej, dobra, a ja mam takie pytanie: Dlaczego tu tworzą się grupki? Czuję się jak w szkole. Jedni lecą za tymi, ci drudzy lecą przeciwko... I obie grupy są podejrzane.
Już Ci odpowiadam - to ja zakładam GRUPĘ PORZĄDNYCH OBYWATELI, do których według mnie należysz. Nie mamy powodu się wstydzić. A jak tylko mafia wykończy któregoś z nas - to sama się podłoży. Według mnie po 21:30 zginie ktoś nie wymieniony przeze mnie.
Może nie powinnam tego pisać, bo mafia zmieni wtedy taktykę, ale:
1) Mafia poczekałaby żebyście mnie wykończyli, bo jestem zwykłym obywatelem, a w grze chodzi o to, by została przy życiu sama mafia.
2) Jeżeli nie zginie żadne z Was to podpowiedź dla innych, że też nie jesteście w mafii i Ci inni powinni do Was dołączyć grając w otwarte karty i wspólnie typować następnych przestępców.
Aha - po raz kolejny gram w otwarte karty - nie potrafię kłamać (o czym się przekonacie pod koniec zabawy i mam nadzieję, że będziemy wygranymi - rozgromimy mafię w pył :D)
Catanim też nie jestem. Ani lekarzem.
Privilege
11.10.2013, 20:17
Lubie - trochę agresywnie i gwałyownie wyjechałeś. Troszkę dziwnie. Ale to prawda jak Charionette okaże się mafiozą to będę stawiać na Ciebie
Cheyenne
11.10.2013, 20:17
Już Ci odpowiadam - to ja zakładam GRUPĘ PORZĄDNYCH OBYWATELI, do których według mnie należysz. Nie mamy powodu się wstydzić. A jak tylko mafia wykończy któregoś z nas - to sama się podłoży. Według mnie po 21:30 zginie ktoś nie wymieniony przeze mnie.
Może nie powinnam tego pisać, bo mafia zmieni wtedy taktykę, ale:
1) Mafia poczekałaby żebyście mnie wykończyli, bo jestem zwykłym obywatelem, a w grze chodzi o to, by została przy życiu sama mafia.
2) Jeżeli nie zginie żadne z Was to podpowiedź dla innych, że też nie jesteście w mafii i Ci inni powinni do Was dołączyć grając w otwarte karty i wspólnie typować następnych przestępców.
I w tej grupie są wcześniej wymienione osoby, którym ufasz, si?
Si Chayenne :) A Aleksandra też raczej nie jest w mafii. Chyba przejrzałam ich taktykę. Choć szkoda, że się okaże czy jest słuszna po czyjejś śmierci dopiero.
Malfurion
11.10.2013, 20:19
na razie bjork odstawiam na bok, chociaz moze tutaj manipulowac. Zobaczmy kto zginie, moze to nam cos powie
Privilege
11.10.2013, 20:19
Również otwieram karty. Nie jestem mafiozem, Cattani ani lekarzem. Nie chcę zostać ani zlinczowana ani zabita. Chcę rozgromić mafię
Kędziorek
11.10.2013, 20:20
Co do Cattaniego, nawet jeśli Bjork nim jest, to na chwilę obecną ma 100% pewność tylko co do Fallen, ponieważ to na nią głosowała i wie, czy jest ona z mafii, czy też nie.
I pamiętajcie, że Cattani nigdy się nie przyzna do swojej funkcji, bo zaraz zostanie sprzątnięty przez mafię. Charionette wygląda dla mnie na przypadkowy strzał i tyle...
Co do moich propozycji to może coś napiszę po zabójstwie mafii, bo teraz to są tylko przypadkowe spekulacje. Zabiliśmy niewinnego, więc bądźmy ostrożni, żeby się to nie powtórzyło.
Ja tam nie ufam nikomu :P
Lubie tak nagle zaczął bronić Cherrie. Czyżby mieli ze sobą coś wspólnego? Teraz to moi główni podejrzani, po zabiciu PP Björk wydaje mi się czysta.
Poczekajmy do zabójstwa mafii, to już za moment.
Privilege
11.10.2013, 20:21
Jakbym została zabita pomścijcie mnie! XD
muffindance
11.10.2013, 20:21
gleboko wierze, ze ruch mafii wniesie zamet i zmusi nas do myslenia, bo inaczej sie wybijemy co do glowy. pewnie te grupy tez sie zaostrza, nabiora wiecej charakteru itp.
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 20:24
Bardzo mnie interesuje to.
Bjork na początku mówiła, że Fallenjest na 100% mafiozą, potem Charoniette, następnie ja byłem podejrzany, teraz Lubie?
2. Jest adminem i wszystkie privy może sprawdzić...
3. Próbuje wszystkie osoby przechasać na swoją stronę.
4. Jej niektóre posty wydają mi się takie... na siłe. Jakby się chciała usprawiedliwić czymś co, każdy z nas może napisać.
Nic nie mam do Ciebie Bjork, Ale gra to gra ;)
@up: admin nie moze sprawdzać PW, nie da sie xd
masakra, jakie rozmyślenia, już nie wiem komu ufać :P
Pinki nie był w mafii?! :O no to glos stracony, predzej siebie sami wybijemy chyba :/
w sumie wacham sie nad tą Bjork, jest podejrzana... ale moze macie racje, może jednak Bjork to Cattani? no i Lubie nagle tak wyskoczył odwracać od siebie uwagę, dziwne...
Laselight
11.10.2013, 20:27
2. Jest adminem i wszystkie privy może sprawdzić...
z tego co wiem, to mogą przeglądać tylko PW, co zostały zgłoszone przez usera,
Kurcze - staram się jeszcze wczuć w rolę mafioza... Bo zastanawiają mnie Wielcy nieobecni w stylu Gingers, Apo, Volturia itd. Nie wiem, czy brali udział w poprzedniej edycji, ale jeżeli są miastowymi to uznają, że bez sensu się udzielać, bo bycie miastowym jest nudne. Pinki kreował się na mafioza no i ma za swoje. W temacie chyba dyskutują ludzie, którzy w mafii nie są i dają swoje typy. Mafiozi zastanawiają się między sobą kogo następnego wykończyć. Muszą to robić poza tematem. Ale z drugiejh strony muszą tu czasami coś napisać, by nie być podejrzanymi. No sama nie wiem.
Jakbym została zabita pomścijcie mnie! XD
Ahahah, +1 xD
Myślę, że mafia teraz wyeliminuje kogoś, kto jej najbardziej zagraża, kogoś, kto się najbardziej domyśla.
Myślę, że Lubie możemy wykluczyć z podejrzanych, może to być taka sytuacja, jak Mroczny i Chari w pierwszej edycji. I tu sprowadza się moje podejrzenie do Charionette. Ostatnio też dobrze blefowała, do tego stopnia, że oszukała sojusznika.
Nie wiem, to trochę za wcześnie, żeby rzucać oskarżeniami. Musimy poczekać te parę minut na ruch mafii, to powinno wiele wyjaśnić.
Ja również mogę was zapewnić, że nie jestem ani mafiozem, ani cattanim, ani lekarzem.
Cheyenne
11.10.2013, 20:28
A ja myślę, że w tym momencie Słodki Pan Ciastek ma rację- posty Björk są takie... na przymus, a jeszcze to branie na litość: ufam wam, więc bądźcie po mojej stronie, tralalala. Ale to takie przemyślenia Chey, niekoniecznie ważne. :3
Szkoda że Pinkuś nie był w mafii, teraz mam go na sumieniu. :fish:
Mnie Bjork przestała ruszać. :D Sądzę że nie jest w mafii, zachowuje się tak żeby ją ustrzelono, ale nie jest zła. :D
Popiszmy sobie może jeszcze trochę z fabułą, ok? :)
Wtedy się mi łatwiej wyłapuje takie sprawy. :D
Libby edit: wtedy się nic nie wyłapuje, bo każdy pisze od czapy xD
Katerina
11.10.2013, 20:31
Ja tam już od Bjork się chyba odczepię, bo bardziej mi pasuje na Cattani. Osz kurde 2 minuty! :D Ta ekscytacja :P
Juhas - Ty pewnie też w mafii nie jesteś. Ta fabuła fajna, ale bez przesady. Moim zdaniem mąci...
Okej, niedługo poznamy wyrok mafii i będziemy mieli więcej poszlak do gdybania ^^
Cheyenne
11.10.2013, 20:32
Teraz fabułowanie nie ma sensu, bo za chwilę egzekucja. Potem można dalej iść w fabułę ;)
Ja muszę jednak coś przyznać, jeśli chodzi o Bjork. Nie chcę jej tu bronić, bo wciąż mam ją na oku, ale to jest właśnie sposób Bjork na uzyskiwanie sojuszników. Posłodzi, pochwali... Tak samo było podczas ostatnich afer na forum, ale duża część osób nie dała się na to nabrać. Nie wiem, może dobrze gra, ale tylko to chciałam powiedzieć, że Bjork w ten sposób zyskuje sojuszników.
Laselight
11.10.2013, 20:33
mi akurat fabuła przeszkadza,
Juhas - a moze chciałbyś fabuły żeby się wtopić i żeby nikt nie poznał, że jesteś w mafii?
:detective:
muffindance
11.10.2013, 20:33
fabułowanie w ogóle nie ma sensu :)
dwa slowa ode mnie: zycze szczescia :D
Bjorczek- niech mąci, wkońcu o blef i mieszanie w głowach tutaj chodzi, no nie? ;)
Widzę także że przyjmujesz postawę takiego "dobrego gliny"- mówisz że kilka osób na pewno nie jest mafiosami, ale bez tego złego gliny Ci nie pójdzie. :D
Chociaż nie powiem, taktyka lojalności wiązanej i przyjmowania wspólnych postaw jest ciekawa. :P
Apocalypsa, ja? Ja jestem ucieleśnieniem cnót męskich. :rofl:
Zbliża się czas i już wkrótce ktoś z nas się nie odezwie w temacie. Swoje typy podałam. Trzymam kciuki, żebyśmy rozgromili mafię :)
Katerina
11.10.2013, 20:36
Ja wolę takie grupowe rozmyślanie typu "kto, co, jak". Bo tu się dzieje to, tu tamto, tamten ma randkę, tamta jest kims tam, blablabla
Acha - jeżeli chodzi o te małe szpileczki - ja w ogóle jestem dość szczerą i przyjaźnie nastawioną do innych osobą - więc te wszystkie słodkości - to nie gierki :)
Privilege
11.10.2013, 20:38
Juhas mam Twój płaszcz xd
Dziś mafia kropnęła Morganę.
Pozostali przy życiu:
1. Diana
2. Björk
3. Kędziorek
4. Charionette
5. Fallen
6. Lubie
7. Kjalvör
8. Apocalypsa
9. Ladrón
10. Restless
11. Słodki Pan Ciastek
12. Yuki
13. Redmoon
14. Everlasting.
15. Mroczny Pan Skromności
16. Muffindance
17. Meryam
18. Flo
19. Privilege
20. Anizali
21. Alexandra
22. cheeba
23. Cheyenne
24. Emallie
25. fromyesterday
26. Gingers
27. Juhas
28. KarolinaJ
29. Qwerty
30. Valerie
31. Volturia
32. Zielona Herbata
33. Don
Bjork- oboje wiemy że coś nam tutaj mieszasz. :P
Ale niech Ci będzie że na razie to kupuję. Masz na razie mój gest zaufania. ;)
Zobaczymy na jak długo zdołasz utrzymać. :D
Privi nie dają mi be ludki odebrać, bo fabuła fuj i w ogóle. :(
Biedna Morgana. ;c
Czemu podkreślono Klajvor?
Laselight
11.10.2013, 20:40
nie wiem czemu, ale zaczynam podejrzewać Dona
Katerina
11.10.2013, 20:41
OMFG. Wreszcie. Tak się bałam. xd Morgano - no cóż. :(
Kurcze!!! Jedna z sojuszniczek :( Bo jeżeli mafia by wybijała swoich to jest totalnie bez sęsu. Ale jak sami widzicie - Morgana nie była w mafii, więc pewnie pozostałe osoby wymienione przeze mnie też nie są. Typuję Cherrie na mafioza.
Ja tam nie wiem czy fabułowanie jest potrzebne, ale skoro to RPG, gdzie każdy kreuje odmienną postać, to chyba większy sens ma pisanie obok oskarżeń, jak to postać buja się na krześle, zerkając na zegarek, niż odnosząc się do realnych użytkowników i wydarzeń forumowych wychodzących poza rpg-a, ale może się mylę xD
UF. ŻYJĘ.
Morganę pejrzewałem przez krótką chwilę - teraz wiem, że jest niewinna. Ale czy Yuki nie chciała jej się pozbyć ? Ona może być mafii. Może to zbyt impulsywne, ale mam silne przeczucie :cowboy:
Morgana znała taktyki mafii. Sama w niej była w poprzedniej edycji, więc wiedziała, jak myślą. Głosowała na Bjork btw., ale właśnie, Yuki była przez nią podejrzewana....
Nie wiem, ja idę spać, mam dość główkowania na dzisiaj xD
Morgana znała taktyki mafii. Sama w niej była w poprzedniej edycji, więc wiedziała, jak myślą. Głosowała na Bjork btw.
taaa - w poprzednim głosowaniu, które okazało się totalną porażką.
A to nie Don chciał się Jej pozbyć?
Bez fabuły mi się kićka- tak to chociaż wiedziałem kto co robił i po tym kojarzyłem jakie kto miał stanowisko, teraz się zgubiłem. :(
Porażką dla nas czy dla mafii?
Privilege
11.10.2013, 20:44
Biedna Morgana ;/
Juhas jak pozwolą na fabułę to zapraszam Cie na kawę i ciastko i po odbiór płaszcza ; d. Zostawię jakiś ślad po sobie w kieszeni xd
Dla nas Meryam, dla nas. W końcu to my mamy zostać przy życiu.
Mówisz "my", a ja mam wrażenie, że mówisz "mafia". Może głosowanie było porażką, bo poleciało na ciebie więcej głosów niż byś chciała...?
W sumie nie ma się co dziwić Bjorkowej, przy tylu głosach na siebie też bym się obawiał. :p
Mroczny Pan Skromności
11.10.2013, 20:48
Kurczę, nie jest dobrze... Morgana mogła nam bardzo pomóc w poznaniu taktyk mafii.
muffindance
11.10.2013, 20:48
i tym razem intuicja co do uśmierconej osoby mnie nie zawiodla. czulam, ze tak bedzie
Kurcze mózg mi wysiada. Meyam - brzmiałaś bardzo przekonująco mówiąc że jesteś miastową. Ale z pewnością w Mafii nie jest Muffinek.
Katerina
11.10.2013, 20:52
A teraz, kto jest Waszym głównym podejrzanym? Lub podejrzanymi?
muffindance
11.10.2013, 20:53
po prostu uśmiercili nam osobe, ktora wczensiej byla w mafii i moglaby w nam jakis stopniu pomoc, sprobowac ich przejrzeć. coz, mowi się trudno ;) obysmy tylko nie zawiedli przy naszym glosowaniu.
Wybacz Bjork, ale twój post po prostu zabrzmiał dla mnie podejrzanie dwuznacznie. Może dostaję paranoi i widzę drugie dno tam gdzie go nie ma, ale od początku miałam do ciebie podejrzenia, i teraz nabrałam ich coraz więcej.
I cóż, brzmię przekonująco, gdy mówię, ze jestem miastową, bo to prawda ;)
Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 20:54
Widzę, że duch Pinka nas ogląda.
Pozdrawiam :)
Teraz to już sam nie wiem kogo podejrzewać. Zabili Morganę bo głosowała na Björk czy dlatego, że znała taktyki mafii? Chyba, że i jedno, i drugie :|
Kogo sprawdzimy teraz?
Cheyenne
11.10.2013, 20:56
Żyję! Kiedy fabuła? c:
Malfurion
11.10.2013, 20:57
nie rozumiem troche tego gadania, ze morgana zna taktyki mafii. Przeciez nowa ekipa na pewno dziala inaczej. Dwa zauwazcie ze ZNOWU zginela osoba z bylej mafi. Mam nosa
Mroczny Pan Skromności
11.10.2013, 20:58
Bjork, ale przyznasz, że nie każdy kto na Ciebie stawia musi być mafiozem xD Bo dostałaś 9 głosów jeśli dobrze policzyłem ;P
Morgana i motyka byli w mafii. Może faktycznie eliminują tych którzy wiedzą jak to wygląda od wewnątrz :P
Na razie zastanawiam sie nad Bjork. Mam nadzieję, że do jutra będziemy mieli jakiegoś pewniaka
Don, masz nosa... Aż za dobrego xD
Privilege
11.10.2013, 20:58
Może widzieli w niej mocne ogniwo?
Katerina
11.10.2013, 21:00
dla Pinkiego. :)
Dla mnie wydają się podejrzani Juhas, Lubie, Meryam.
Czekam na Wasze teorie.
Jak dla mnie to mafia strzela sobie w kolano, eliminuje osoby które podejrzewałem. :P Więc siłą rzeczy pozbywa się naszych kandydatów na mafiosów i odsłania siebie. ;3
Cheyenne
11.10.2013, 21:03
Kurczę. Björk mnie zawodzi. Morgana nam umarła, a ta widzi w jej śmierci tylko stratę sojuszniczki :/
Katerina
11.10.2013, 21:03
Może wyeliminowali Morganę, bo przecież była sprytna? Dobrze radziła... I uważam, że nowa mafia, może brac przykład ze starej mafii, ale czy to prawda nie wiem sama.
Alexandra
Ja podejrzany? Uwierz mi że głos na mnie to głos zmarnowany. :)
Może chcesz odwrócić uwagę od siebie i wyczyścić swoje imię wyciągając na forum innych? ;)
Cheyenne
11.10.2013, 21:08
Wiecie, ja bym teraz trochę fabułowała. Suche posty są nudne :(
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.