PDA

Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia II

Strony : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

Privilege
11.10.2013, 21:08
Moim typem dalej jest Charionette

Może wróćmy do fabuły?

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 21:09
Kiedy przechodziłem pośród wieżowców i bloków zobaczyłem w ciemnym zauku nogę. To Wilson! Sprawdziłem mu puls- nie żył. Wiedziałem, że chłopak miał coś z tym wspólnego. Mogłem mu zapewnić jakąś ochronę, ale nie zrobiłem nic...

Miałem mentlik w głowie , choć musiałem zachować powagę sytuacji. Zobaczyłem dalej leżącą kobietę. Założyłem rękawiczkę wyciągnąlem jej dowód osobisty. Miała na imię Morgana. Ma całą zakrwawioną twarz i kilka przebić nożem w brzuchy. W szyji kulę... Przerażający widok.

Zadzwoniłem po karetkę i policję.

Malfurion
11.10.2013, 21:11
mps, tzn? :D to kogo teraz typujemy? Bo rozumiem ze bjork sie swietnie wybronila i zyskala zaufanie

Laselight
11.10.2013, 21:12
ja obstawiam Charionette, choć Don też wydaje mi się podejrzany.
z tego co widzę, to pewnie killują tych z ex-mafii, żeby nie miał kto nam pomóc. choć jednak przez to, że tym razem po Morganie wydaje mi się, że to może być Don.

Libby
11.10.2013, 21:13
Nie róbcie fabuły, bo znów się zapomniecie, a już tak fajnie zaczynało Wam iść.

Privilege
11.10.2013, 21:13
Skoro fabularyzujemy to...

Zadzwoniłam do Juhasa.
- Masz ochotę na wieczorny spacer? Chcę obgadać parę spraw i sama nie wiem. Wygadać komuś co o tym wszystkim myślę. ..

Malfurion
11.10.2013, 21:15
ladron, gdybym byl mafiozem i szedl twoim tokiem myslenia, to odrazu bym ja wykurzyl. Poza tym, zdawal bym sobie sprawe ze wlasnie mieszkancy mnie posadza, zvyt oczywiste. Myslcie glowa ludzie

Shiver
11.10.2013, 21:18
Możemy strzelać na ślepo, ale może dokończmy to co zaczęliśmy i sprawdźmy Björk?
Ktoś wspomniał, że dobrze manipuluje innymi i przyznaję, że też dałem się nabrać.
Nadal podejrzewam też Lad, Cherrie i Lubie

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 21:20
Zadzwoniłem o Chenny:

- Wilon nie żyje.- wskazałem jej, gdzie ma przyjechać i rozłączyłem się.

Privilege
11.10.2013, 21:22
Ale Bjork stara się pomagać ( dalej sądzę że jest Cattani). Chcesz wyeliminować kogoś takiego? Jestem za Charionette

Juhas
11.10.2013, 21:24
Bez fabuły to wychodzą nudne spekulacje, a ja sobie chciałem powymyślać świat i się w nim pobawić. :(

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 21:26
Juhas- dokładnie!

Kjalvör
11.10.2013, 21:27
Popieram!

Może chociaż dodamy fabularne wstawki w formie opisów do naszych rozkminek przy stole i tak dalej, żeby argumenty były adekwatne do fabuły i postaci i ich aktualnych zachowań, a nie użytkowników..?

Privilege
11.10.2013, 21:29
Też popieram.

Libby
11.10.2013, 21:29
Minimalne wstawki w ratuszu, że ktoś coś zrobił, mogą być, ale mi znów gra pójdzie w krzaki, zacznę kasować posty.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 21:31
Cheyenne, mam nadzieję, że przecztałaś mój post wcześniejszy xDD

Czekam...

Libby, Ale co fajnego jest w pisaniu kto kim jest, a potem umieraniu codziennie. Ju-pi, Ale zabawa! Trzeba wrzucić dużo fabuły, kiedy pisałem, że nie chcę fabuły chodziło mi o jakąś historię z pietruchy.

Privilege
11.10.2013, 21:33
Czyli wszyscy co do jednej duszyczki jesteśmy teraz w ratuszu tak?

Cheyenne
11.10.2013, 21:33
Wyszłam z kawiarni i zobaczyłam 2 trupy. w tym jeden Andrew. Obok był Ciastek. To tak w skrócie. Byłam zrozpaczona śmiercią Pinkusia. Przytuliłam się do Ciastka i łkałam:
-Dlaczego? Dlaczego? Kto to zrobił?- moczyłam mu łzami koszulę, ale nie przejmowałam się tym. Nie żyją 2 osoby, przynajmniej jedną zabiła mafia. Dowiem się, kto jest mordercą.

@SPC zaczynałam pisać 4 razy, ale rozładowałam tablet do zera i się wyłączał. ;C

Libby
11.10.2013, 21:36
Tak. Wszyscy są w ratuszu.

Privilege
11.10.2013, 21:40
W takim razie podeszłam do Juhasa a w zgrabiałej ręce trzymała płaszcz.

- Proszę to Twój płaszcz. Podejrzewasz kogoś? Charionette dziwnie się zachowuje. W ogóle jest późno. Powinnam być dawno w domu. Chociaż chyba jeszcze poprzyglądam się ludziom.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 21:41
Popatrzyłem się w jej piękne oczy. Jedna z nie wielu jej znanych osób ginie. Kiedy ją widzę dusza mi się raduje, kocham ją! Przytuliłem ją do siebie choć jej łzy spływały mi po ciele. Lekko złapałem ja za brudkę i złożyłem na jej ustach lekki pocałunek. Nie obchodzą mnie mafiozi, będę przy niej i jej nie opuszczę.

La Tortura
11.10.2013, 21:55
Miała być mafia a ja czytam jak Ciastek łapie kogoś za BRUDKĘ... Kurde no ludzie. Zamiast pisać, że się zakochaliście lepiej pomyślcie na kogo jutro głosujemy.
Więc tak - powoli przekonuje się do Mery, Bjork i Dona, chociaż nie wiem czy to nie strzelanie na ślepo. Ciastek raczej też w mafii nie jest.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 21:58
Flo- fabuły trochu mudi być. Ja nie chcę, aby to była sama dyskusja bo to bezsensu, lepiej zabwić się fabułą i najwyżej dzięki niej się czegoś dwiedzieć..

Cheyenne
11.10.2013, 21:58
Poczułam, że mam w Ciastku oparcie. Złapałam go za rękę, spojrzałam w oczy i powiedziałam po prostu:
-Dziękuję.

La Tortura
11.10.2013, 21:59
No dobra, wstawki. Ale gadajmy o mafii, gdzie w twoim poście jest coś o mafii? Oprócz tego, że mafiozi Cię nie obchodzą? o_O Nie wiem, ja wolę bez fabuły. Jest przejrzyście i nie muszę marnować czasu na czytanie wypowiedzi jak ktoś idzie sobie na randkę, a ktoś inny oddaje komuś płaszcz. ;p

Malfurion
11.10.2013, 22:02
zgadzam sie z flo, znow beda setki postow o koopulacji. A z tym ze jestem w mafii absolutnie sie nie zgadzam i dementuje!

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:03
Po jej słowach pogłaskałem ją po policzku i przytuliłem, wyglądała na bardzo zmęczoná więc zaproponowałem nocleg.

Cheyenne
11.10.2013, 22:06
Byłam tak zmęczona, że przyjęłam propozycję Ciastka. Postanowiłam też, że obgadam z nim wszystko w jego domu.
EDIT: W połowie drogi zawróciliśmy do ratusza, by porozmawiać o mafii z resztą. Ok?

Shiver
11.10.2013, 22:07
Może warto zacząć czytać ogłoszenia? Zostało ustalone, że dajemy sobie spokój z fabułą.

La Tortura
11.10.2013, 22:09
Gadaj do słupa. -,-
W każdym razie Morgana poszła dlatego, że wiedziała jak mafia działa od środka. Nie zdziwilabym się, gdyby jutro to była Bjork, która też udziela się w tym temacie i szuka wskazówek. No chyba, że to tylko gra, tutaj nam podsuwa coś, a z mafią kombinują kogo zabić. :P

Cheyenne
11.10.2013, 22:11
Jak jutro odpadnie Björk, to nie będę płakać. Sorry, brutal true. +Duch motyki nas obserwuje! O.O

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:13
Chciałbym zauważyć dlaczego spotkałem się z Cheyenne, ponieważ Pink i Morgana nie żyją, choć nie dziwię się, że FLO tego nie wiedziała bo jak wcześniej raczyła mi wytłumaczyć nie czyta moich postów

Złapałem Cheye za rękę i zaprowadziłem do domu, gdzie czekało na nią pościelone dwuosobowe łóżko, a sam położyłem się na kanapie.

La Tortura
11.10.2013, 22:15
No ok, spotkaliście się żeby o tym pogadać, a teraz lecicie do sypialni. <OK> Faktycznie - sensowne.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:18
Robię jej nocleg, a ja śpię na kanapie?

Cheyenne
11.10.2013, 22:19
Zawołałam Ciastka i bez ogródek spytałam:
-Jak myślisz, kto za tym wszystkim stoi?

Malfurion
11.10.2013, 22:20
flo, a co ona mogla niby wiedziec? Czyta cudze mysli? To ze byla w mafii poprzednio, nie oznacza ze ma jakas wiedze. Jedynie mogla sie podzielic doswiadczeniami, choc ich uzytecznosc byla by raczej watpliwa. Mamy doczynienia w koncu z nowa ekipa (tak zakladam). Nie wiemy co moga planowac. Zastanowmy sie lepiej na kogo zaglosowac. Ja bym moze obstawil na kogos, kto malo sie udziela.

La Tortura
11.10.2013, 22:21
Najwyżej będę ignorować wasze posty. To, że położyłeś ją spać nie wnosi tutaj nic, robi tylko syf. Ktoś wejdzie po paru h nieobecności i będzie musiał czytać jak ją kładziesz na łóżku, a sam lecisz na kanapę. Tak to poczytałby sobie przynajmniej konkrety.

Don - no tak, ale była już w mafii. Może kojarzyła niektóre zagrywki. Była w tej sytuacji, musiała myśleć jak mafia. Nie okłamujmy się, ale jakieś doświadczenie miała. Ci którzy się mało udzielają... To od początku z listy - Diana, Restless, Ever, Cheeba, Emallie, frmyesterday, Gingers, KarolinaJ, Valerie, Volturia, Green Tea.
Osobiście na początku byłam za cheebą, chociaż teraz mi się odwidziało. :P Założę się, że Emallie, Karolina, Valerie, VOlturia nawet nie weszły w ten temat. Zostaje Diana, Everplastik, gromyesterday, Gin. TO i tak nieźle. Na któreś z nich możemy głosować.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:26
Konkret czyli:

Ja podejżewam X!

- No ja też podejrzewam X

- A ja X i Y!

- No nie czemu, a kto myśli, że X?

- Nie umiem Ci na to odpowiedzieć... Nic mi się nie zgadza. Dobranoc.

Cheyenne
11.10.2013, 22:26
Diana? Uzasadnij :3

Malfurion
11.10.2013, 22:28
ale nie ma jednego umowionego toku rozumowiania. Mafioz tez czlowiek, mysli po swojemu ;) mnie ostatnio zastanawia gingers. Volturie bym wwykluczyl jak wielu inntch. Z tych najmniej wypowiadajacych glosowalbym na gina lub everllastinga. Nie wiem czemu xd

Fallen
11.10.2013, 22:29
Ja bym głosowała na Dianę lub Gingersa. Wydają mi się podejrzani, także to ich bym wywaliła najpierw.

Juhas
11.10.2013, 22:29
Przepraszam że nic nie pisałem, usnąłem na klawiaturze :D
Do rzeczy.

Odebrałem swój płaszcz od dziewczyny. Była dla mnie bardzo miła, podobało mi się to. Odpowiedziałem na jej pytanie.
-Sam nie wiem co mam o tym sądzić, zginęło już tylu ludzi, a śledczy stoją w miejscu. Zabili Morganę, myślę że była dla nich niewygodna. Obecnie podejrzewam Dona, ten reżyseryna jest naprawdę podejrzanym typem.

Popatrzyłem na zdziwioną twarz towarzyszki po czym dodałem.
-Po co nas w ogóle zwołali do ratusza o tak późnej porze? Noc przecież sprzyja niebezpieczeństwu.

Byłem zaniepokojony całą tą sytuacją.

Cheyenne
11.10.2013, 22:30
Gin, Gin, Gin. Mamy 2 osoby, które chcą na nią głosować. I nie wiem, czy to nie jest przypadkiem dobry pomysł xd Eej, ale Diana to też dobra kandydatka do wydalenia.

@Juhas, nie można fabułować :/

La Tortura
11.10.2013, 22:33
Ok to ustalmy - Gin, Diana i Plastik... Ja sama uważam, że Gin jest chyba zbyt łatwym celem. Diana albo Plastik.

Privilege
11.10.2013, 22:33
-Don? Też o nim myslałam. - przyznałam się. - W ogóle co władza sobie myśli. Mam potem po nocy sama wrócić? Szczyt szczytów

Edit: jakie to bd suche bez fabuły.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:35
Myślę że nie powinniśmy szukać u Diany, a u Alexandry.

Malfurion
11.10.2013, 22:35
no to ktorego bierzemy na widelec? Bo ja jwstwm 50/50 szczerze mowiac i sie dostosuje.

Fallen
11.10.2013, 22:37
ja będę głosowała na Dianę w takim razie.

Juhas
11.10.2013, 22:39
Ja bym się zatrzymał przy Donie, podejrzany jest i tyle! :P

Malfurion
11.10.2013, 22:40
ja do diany nie jestem do konca przekonany, ale moze to oa? Trzwba poczekac az wiekszosc sie wypowie

La Tortura
W sumie nie mamy argumentów na nią, oprócz tego, że się nie udziela. No ale dobra, mi się wydaje, ze to nie będzie ktoś typu Mery, czy Bjork. Spróbujmy czegoś innego, zamiast wywalać tych charakterystycznych weźmy się za szare myszki, jak nie trafimy będziemy myśleć dalej. Don, głosujemy na Diane?

Cheyenne
-Don? Też o nim myslałam. - przyznałam się. - W ogóle co władza sobie myśli. Mam potem po nocy sama wrócić? Szczyt szczytów

Edit: jakie to bd suche bez fabuły.

Już jest suche. Fabuła dodawała charakteru.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:41
Konkret czyli:

Ja podejżewam X!

- No ja też podejrzewam X

- A ja X i Y!

- No nie czemu, a kto myśli, że X?

To na prawdę tak wygląda, Ale nie przecież to świetna zabawa. Juuuu-hu!

Malfurion
11.10.2013, 22:42
jezelu chcecie to ok. Moze byc diana. W sumie w poprzedniej edycji byla b. aktywna a teraz cisza

Yuki
11.10.2013, 22:44
Jak co wieczór siedziałam w pubie. Znów trup. Niepokojąca myśl przeszła mi przez głowę: może źle oceniłam Juhasa? Skoro on znajdował się obok pierwszego ciała... Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, ale nabieram podejrzeń co do Ciastka.

La Tortura
11.10.2013, 22:44
Chcecie się pobawić w dom? W necie jest dużo rpg, tam można takie coś robić. ;p
Dobra, to poczekamy jeszcze na resztę co powie na temat Diany, ja uważam, ze to dobry pomysł jest. ;p

Cheyenne
11.10.2013, 22:48
Przykro mi, ale Chey idzie spać. Dostosuję się do głosowania. Dobranoc! :)

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:49
Ja bym Dianę jak na razie wykluczył. Zagłosuję pewnie na Alexandrę, Bjork albo Fallen :/

muffindance
11.10.2013, 22:51
ja ogólnie biorę pod uwagę milczków, którzy udzielali się do czasu ucięcia fabuły, a teraz tylko pojawili się przelotnie, nie pozostawiając nic po sobie. ciągniecie fabuly typu 'dzis robie to, a jutro tamto, o hej xyz' mogło być dla nich dobrą przykrywka i spokojnie mogli sobie typowac w swoim zamknietym gronie, nikt by przeciez nie podejrzewal ich w takim przypadku o bycie w mafii, bo zawsze mogliby sie tlumaczyc, ze w czasie fabuly ich postacie nie robily nic podejrzanego itp. jeszcze jedno; pisanie profili postaci bylo po przydziale ról, wiec potencjalni mafiozi mogli sobie tez spokojnie obgadac, jaka przybieraja strategie w takim przypadku. a teraz okrojono fabule i prawdopodobnie ich plan szlag trafil, przez co teraz zabijają na oślep, myśląc, że tym nas zmylą.
taka mam teorię na dzien dzisiejszy, ale jeszcze nie wiem, na kogo bede glosować.

Rainbow
11.10.2013, 22:51
ja mysle, zę Diana to taka sama szara mysz jak połowa graczy tutaj, wleziemy w maliny znowu :/moze Yuki? zagłosowała inaczej niż wszyscy, moze dla zmylki? Alexandra też, ostatnio się burzyła jak ja ktos oskarżył ;p

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:54
A Bjork to dopiero była fala, zresztą, każdy chyba Wie o co chodzi...

Juhas
11.10.2013, 22:55
Długo nad tym myślałem. Martwiłem się o Yuki, może była następna na liście ofiar tej szajki? Postanowiłem pójść do knajpy której była właścicielem.

Od progu przywitało mnie pobrzdękiwanie dzwonka nad wejściem.
Zawołałem kobietę i czekając na odzew powoli kierowałem się w stronę baru.

Malfurion
11.10.2013, 22:55
ja mysle ze bjork mozemy sobie na razie odpuscic. Ja tez do diany nie jestem do konca przekonany, ale z drugiej strony... kurcze sam nie wiem :P

Katerina
11.10.2013, 22:56
Ja zapewne będę głosować na Dianę albo Yuki. Zresztą zobaczymy jutro, co tam nowego Bjork powypisuje. :P No ewentualnie inni. :D

La Tortura
11.10.2013, 22:57
Ja jestem za Dianą, według mnie nie ma co teraz ruszać Bjork. Będę głosować na Dianę.

muffindance
11.10.2013, 22:58
jak pisalam, sadzę, ze w mafii moga byc osoby, które udzielały sie mocno w fabule, ale teraz po jej okrojeniu nie sa pewni swojego planu działania.
i tak, tez mysle, ze na razie sprawie bjork mozemy dac spokoj - ja wolalabym w tym przypadku poczekać na rozwój wydarzeń.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 22:58
Jak mówiłem Bjork prowadzi do nikąt, tak na prawdę nikt nie Wie o co jej chodzi... Lepiej pozbyć się problemu :D

La Tortura
11.10.2013, 23:00
Ale nikomu nie zagraża, po co się jej pozbywać? Nawet jeśli prowadzi donikąd to przecież nam nie wadzi, a czasami powie coś mądrego, heh ;p Ja Bjork daje spokój.

Malfurion
11.10.2013, 23:01
zobaczymy co jutro inni powiedza. Wstepnie eliminujemy diane rozumiem

Katerina
11.10.2013, 23:03
Wcześniej podejrzewałam Bjork, a teraz jakoś wydaje mi się, ze nam pomaga, na swój zwariowany sposób. :P

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 23:04
Ja byłbym za wyeliminowaniem jej, a potem Alexandry. Zobaczcie na jej posty są tkie jakby było jej obojętne co się zkim stnie, byleby ona przetrwała.

La Tortura
11.10.2013, 23:07
Ja już powiedziałam chyba wszystko... Poczekać do jutra, co kto będzie myślał. Ja nadal podtrzymuje to co mówiłam.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 23:09
Jeśli, każdy napisał to co uwżał proponuję, powrót do fabuły :)

Yuki
11.10.2013, 23:11
Widok Juhasa mnie ucieszył, może ma nowe podejrzenia.
- Witaj - powiedziałam. - Może przejdziemy od razu do rzeczy. Kogo podejrzewasz? Bo moim zdaniem powinniśmy zwrócić uwagę na Ciastka i Flo.

Katerina
11.10.2013, 23:12
Ciastek - Bo głupio byłoby skończyć grę tak wcześnie, zwłaszcza, że mi się bardzo spodobała. A mafiozem może być każdy. Może ja? Może Ty, a próbujesz to zwalić na mnie, moją obojętnością? ;)

muffindance
11.10.2013, 23:13
Jeśli, każdy napisał to co uwżał proponuję, powrót do fabuły :)
i znowu nie bedzie mozna odnaleźć się w tym bajzlu :)

ja wstrzymam się z podejmowaniem decyzji co do głosu do jutra, chciałabym też zobaczyć, co inni myślą itp. poza tym trzeba gleboko sie nad tym zastanowic, zeby nie popelnic tego samego bledu, a do tego mamy mnostwo czasu - noc i pol jutrzejszego dnia, także spokojnie, nie ma co sie spieszyć. i nadal podtrzymuje moja teorie z mafia i ucięciem fabuły. :)

Malfurion
11.10.2013, 23:16
muff, ja oczywiscie swojego glosu do libby nie wyslalem. Mialem na mysli glosowanie w temacie. Nie ma co sie spieszyc, moze ktos napisze cos madrego i zmienimy typ? ;)

Katerina
11.10.2013, 23:16
Właśnie, ta cała fabuła bywa myląca. Tutaj czytasz o czyjejś bardzo interesującej teorii, a za chwilę o czyjejś wielkiej miłości. ;/

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 23:21
Wstałem z kanapy, ogarnąłem się, zjadłem, umyłem, ubrałem, zostawiłem klucze Cheye na stole i wyszedłem.

Pojechałem na policję. Nadal Nic nie wiadomo jeśli chodzi o zabójstwa i napad na bank- wiadomo tylko, że stoi za tym jedna grupa- trudno się domyślić jaka?

Muszę się tym zająć. Poszedłem do pobliskiego Pubu, aby się czegoś dowiedzieć...

muffindance
11.10.2013, 23:27
muff, ja oczywiscie swojego glosu do libby nie wyslalem. Mialem na mysli glosowanie w temacie. Nie ma co sie spieszyc, moze ktos napisze cos madrego i zmienimy typ? ;)

wiem, wiem, ale nie chce sie deklarowac, bo do jutra x razy zdaze zmienic zdanie ;)
na nic mądrzejszego niz to co napisalam poprzednio sie nie wysile, przykro mi :D moze jutro jeszcze na cos wpadne... (haha, w sumie nie 'moze', tylko musze na cos wpasc 8D). i jeszcze chcialabym przeczytac, co Bjork ma w tym wszystkim do powiedzenia ^^ jej zdanie najbardziej mnie teraz interesuje.

Juhas
11.10.2013, 23:30
Wysłuchałem ze zdumieniem oskarżeń Yuki.
-Ciastek?- zapytałem- myślisz że byłby zdolny do czegoś takiego?
Ja coraz bardziej skupiam się na Donie, z tego co słyszałem odwraca spojrzenia od siebie jak może. Myślę że to on mógł za tym wszystkim stać.
Popatrzyłem na kobietę jeszcze chwilę, po czym nie ukrywając dodałem.
-Masz jeszcze trochę tej whisky?

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 23:32
Usiadłem obok znanego Juhasa i powiedzxiałem...

- Dzień dobry, John Castek, mam nadzieję, że nie przeszkadzam.

Juhas
11.10.2013, 23:40
Nie powiem, poczułem się zmieszany gdy zobaczyłem osobę która jest na naszych językach. Jednak postanowiłem nie okazywać złych emocji.
-Witam, Joseph, ale możesz mi mówić Juhas.- uśmiechnąłem się.
-A Pan co uważa o tej całej sytuacji?- ciekawy wtrąciłem, po czym zapatrzyłem się ślepo w dal i bladą, tynkowaną ścianę za Panem Ciastkiem.

Słodki Pan Ciastek
11.10.2013, 23:44
-Po części przez to wszystko tu jestem i proszę mówcie mi Ciastek. Chciałem spytać czy nie wiecie czegoś a tematow śmierci Pani Morgani i pana Wilona?

Björk
12.10.2013, 05:15
Mi cały czas spokoju nie daje Charionette, ale bardzo zastanawiający jest Gingers, który temat obserwuje a właściwie się nie udziela. To straszne, że można się bardzo pomyslić i zmniejszyć szanse miasta na wygraną - ale jednak nadal mój głos idzie na Charionette.

Później na naszym miejscu przyjrzałabym się milczącym, ale obserwującym. Właśnie taki Gingers, który tu non stop siedzi, czyta nasze posty i zastanawia się kto jest najbardziej zagrażający mafii.

redmoon
12.10.2013, 06:22
Ja jak narazie mam na liście : Cherrie, Yuki i Alexandrę. Zagłosuję zapewne na którąś z dwóch pierwszych. Ale Gingers wydaje mi się ostatnio coraz dziwniejszy... jescze się zastanowię nad tym głosem

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 06:43
Przeczytałem posty z calej nocy i wyciągnąłem dwa wnioski:
1) muffindance ma rację, co do tego że mafiosi to ci którym nie przeszkadza fabuła. wcześniej mogli bez problemu nami manipulować, teraz mogą mieć z tym problem. no i znaczna część przestała sie udzielać, to dziwne...
2) moim zdaniem w mafii może być SPC. dlaczego?
- jest przeciwny usunięciu fabuły,
- co więcej na przekór nie chce się jej pozbyć i zaśmieca temat,
- jako jedyny na chwilę obecną namawia na wyeliminowanie Bjork (ja chyba tak jak wy przekonuję się co do niej, ale będę ją obserwował),
- nie wiedzieć czemu oskarżył Alexandrę tylko dlatego, że nie pasuje mu zabarwienie emocjonalne wypowiedzi...

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 07:30
UP: Nie będę pisał czemu jestem przeciwny usunięciu mafii bo jak przeczytałeś posty z całej nocy, pewnie przeczytałeś, jak FM bez fabuły wygląda ;)
Nic nie mam do takiego pisania, ale do tego trzeba dołączyć fabułę.

Myślę, że Bjork jest podejrzana czemu? Bo pisałem to miliony razy w tym temacie ;)

Dobrze będzie, jeśli osoby, które chcą fabuloryzować, że by to robiły, ale przed pisaniem fabuły napisały co sądzą, a najlepiej jeśli, każdy tak będzie robił ;)

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 07:53
SPC, widziałem i wygląda to o niebo lepiej niż to, co Ty robisz ;)

Bjork jest podejrzana bo... tak napisałeś? AHA, TO SORRY :facepalm:

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 08:04
UP: nie bo tak napisałem tylko pisałem DLACZEGO jest podejrzana miliony razy w tym temacie, a ty wiedziałeś o co chodzi po prostu złośliwie wytknąłeś mi ten błąd.

redmoon
12.10.2013, 08:17
Moim zdaniem Björk jest jednak niewinna. Może nawet być Cattani. Przrecież chce nam pomóc.

Privilege
12.10.2013, 08:27
Dalej jestem za Charionette. Cały czas o nien myślę a mój umysł uparł się na nią najmocniej. Ogólnie pisze dziwnw posty. Gingers na nas patrzy i nic nie pisze? Albo jest nieśmiały albo jest w mafii. SPC też skupiasz uwagę. Póki co czekam na jakiś przełom w śledztwie.

Malfurion
12.10.2013, 08:32
nie sadze by w mafii charrionette byla 2 razy z rzedu

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 08:33
Ja skupiam uwagę. Skąd taki pomysł :D?

Privilege
12.10.2013, 08:37
@Don podobno wybieranie było losowe więc mogło się tak stać.

@ SPC jakoś tak zwracasz moją uwagę tym co czasem piszesz. Zachowujesz lekki dystans. Może po to by się mafioso nir wydać? ;>

Katerina
12.10.2013, 08:38
Muszę bardziej zwrócić uwagę na obserwatorów. Gingers się nam przygląda i na żadnej z tych 85 stron nie ma jego posta? To wygląda nieco dziwnie.
A Kjalvor się tu udzielała? Bo nie kojarzę, a widzę, że patrzy.

Privilege
12.10.2013, 08:41
@Aleksandra napisała parę postów ale nie aż tak dużo

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 08:42
Priv ja po prostu.... e.... yy.... nie mam pojęcia :)

Shiver
12.10.2013, 08:42
@Alexandra - no napisał jakieś 3 posty może.
Nie jestem pewny co do SPC. To trochę taki Maqryll z poprzedniej edycji - dużo szumu i zamieszania wokół siebie, a może być zwykłym mieszkańcem.
Gingers wydaje się bardziej podejrzany.

Privilege
12.10.2013, 08:46
Masz rację Qwerty. Gin jest podejrzany. Może co do Słodkiego lekkie przewrażliwienie. Ty przynajmniej nas nie podglądasz ale działasz xd

Malfurion
12.10.2013, 08:46
privilege, niby tak,ale libby mogla przeciez na wstepie wykreslic bylych mafiozow. Pewnosci miec nie moge, ale na razie postawilbym na kogos innego

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 08:47
Ja nie mówię kim jestem bo jakbym powiedział, że mafiozą to byście mnie zabili, a jak mieszkańcem też byście mnie zabili bo byście nie uwierzyli :P

Privilege
12.10.2013, 08:49
Nie możemy mieć pewności. Trzeba w sumie patrzeć.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 08:55
Ja zainteresowałem się teraz Gingersem. Jestem za zabiciem jego i Alexandry najwyżej potem Bjork ;) Alexandra tak jak Gingers ciągle czyta mało pisze, tyle, że Gingers nic nie pisze :P

cheeba
12.10.2013, 08:58
to że nic nie pisze o niczym nie świadczy wg mnie :|

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 09:01
A obserwuję ciągle... A jak napisałem o Alexandrze, nagle wyszła z tematu... Przypadek?

Vanitas
12.10.2013, 09:03
Jak nic nie piszę jak piszę ;)
Zresztą - czy jakbym był w mafii to tylko bym obserwował nie odzywając się i zwracając tym na siebie uwagę? Mafia chyba nie chce żebyśmy ich zdemaskowali więc nie może zwracać na siebie uwagi, no nie?

Z kolei SPC sporo mówi i rzuca oskarżenia na kolejne osoby, może chce odwrócić od siebie uwagę? :ike:

redmoon
12.10.2013, 09:08
@Gingers - może i masz trochę racji

Privilege
12.10.2013, 09:08
Zaczęła się rozmowa o Gingersie i nagle wyjście z ukrycia. Pszypadek? Nie sondze!

Vanitas
12.10.2013, 09:10
Włączyłem komputer i wszedłem na forum. Przypadek? Nie sądzę :rwink:

A tak btw to musimy się zastanowić czy nasza metoda głosowania jest dobra: jeżeli cały czas będziemy głosowali tak jednogłośnie (no może dwu ;))) jak w pierwszym zadaniu to wystarczy, że osoby z mafii zagłosują tak samo jak my i wtedy wyniki głosowań nie będą nam dawały jakichkolwiek wskazówek.

Shiver
12.10.2013, 09:19
To każdy głosuje jak chce?
W ten sposób pozabijamy przypadkowe osoby.

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 09:21
Gin, chyba że trafimy mafioso ;)) wtedy zaczną go bronić i po nich xD

Privilege
12.10.2013, 09:25
Jak trafimy w pierwszego mafiosa to będzie progres. Miejmy nadzieje że potem się wsypią

cheeba
12.10.2013, 09:34
jak trafimy mafioza to na pewno sie nie wysypią, tylko będzie jeszcze trudniej:P

Privilege
12.10.2013, 09:41
Ale po przyszłych głosowaniach będzie widać że jeśli typuje większość mafiosa a oni kogoś innego to da to na nich pewen ślad. Zresztą mogą zacząć panikować

Lubie
12.10.2013, 09:47
Gin po czesci ma racje..

A ja dalej podejrzewam Priv-cośtam. Jej zachowanie jest strasznie tajemnicze... Próbuje chronić grupkę osób trochę na siłe i rzucać oskarżenia na innych. Muszę przysiąść potem chwile i wyłapać tą grupkę.

Podejrzewam też Flo, bo nagle w nocy wkroczyła (może w dzien nie miała czasu, ale ok) i zaczęła rzucać oskarżeniami w bardzo dziwny sposób

Zapomniałem też wzpomnieć o Charionette, bo próbuje na siłe nas przekonać "nie patrzcie na poprzednią edycje" A może jednak ona jest w mafii, tak jak wspominała Bjork (która moim zdaniem może być kimśtam co sprawdza mafię), a Don, próbuje nas przekonać, że to jest niewyobrażalne, że Charionette może być 2 raz w mafi, a moim zdaniem jest... tak samo jak Don.

Malfurion
12.10.2013, 10:13
lubie, ja zwyczajnie sadze ze libby dala szanse sie innym wykazac. Dlatego mysle ze charr nie jest w mafii. Moge sie oczywiscie mylic. Moze wlasnie gina osoby z bylej mafii by nie rzucic podejrzen na innych jej ex czlonkow.

Meryam
12.10.2013, 10:33
Ja muszę przyznać, że mam wciąż pewne podejrzenia co do Bjork, ale z drugiej strony w jej wypadku widzę dwa scenariusze: mafia albo Cattani. A wywalenie Cattaniego by nas za dużo kosztowało, ma zyt cenne informacje, żeby się jej pozbyć.

Charionette, Don, Gingers - co do nich mam pewne wątpliwości. Charionette i Gingers co prawda dużo obserwują, mało się udzielają, więc mogą zapewne dyskutować "z boku" o tym, kto im zagraża. Poza tym, proponowanie kto jest w mafii w tym temacie przez mafię byłoby idiotyzmem. Dałabym jakieś 65%, że są w mafii, ale nie mam jakiś silnych argumentów.
Don... nie wiem co o nim sądzić, prawdę mówiąc. Z jednej strony, dużo pisze, wciąż przekonuje do swoich racji, z drugiej... Trochę jak Bjork, wydaje się podejrzany na swój dziwny sposób.

W tej chwili najbardziej zastanawiają mnie Flo i Fallen. Obie udzielały się w temacie, dopóki była fabuła, potem nagle się zmyły, Flo wróciła, rzucając oskarżeniami... Dziwne zachowanie. Za to Fallen w ogóle przestała się odzywać, jakby zabrakło im tej cennej przykrywki w postaci fabuły i zamieszania.

Nie wiem, ja zagłosuję tak, jak zadecyduje większość.

Jeszcze chciałabym wytłumaczyć jedną rzecz o sobie (winny się zawsze tłumaczy, bla bla bla... mówcie co chcecie, ja się czuję w obowiązku, żeby się usprawiedliwić), bo ktoś rzucił oskarżenie wobec mnie, że podliczam głosy - to jest jak najbardziej dla dobra społeczności, gdybyśmy nie podliczali, pewnie były remis i nie zginąłby nikt, a tego chyba by nikt nie chciał. Ponadto, to pozwala nam analizować głosowanie, dochodzić do pewnych wniosków wobec niektórych osób. Tu wchodzi po prostu kwestia organizacyjna, nic więcej ;)

Malfurion
12.10.2013, 10:34
poza tym, zadtanowcie sie, czy gdybym byl z nia w mafii bronilbym jej, tym samym narazajac i siebie na podejrzenia? Na prawde, wlaczcie mozgi. Raczej nic bym o niej nie wspominal. W mafii podejrzewam sa ludzie, ktorzy wypowiadaja sie stale ale w malej ilosci. Czyli sa obecni, ale sie nie wyrozniaja z tlumu. Bo kazda taka zagrywka grozi posadzeniem.

Privilege
12.10.2013, 10:38
Ja rozpatruję różne scenariusze i biorę na warsztat różne osoby. Większość podejrzeń jest niewypałem i okazuje się to po jakimś czasie albo jest za późno( Pinki.). Popełniliśmy błąd i teraz nie staram się działać pochopnie aczkolwiek staram się znaleźć jakieś wskazówki. Lecą teksty, że ktoś się udziela/ nie udziela to jest podejrzany. W tej grze każdy jest podejrzany i trzeba ich sprawdzać.

Björk
12.10.2013, 10:43
Meryam mnie przekonujesz - zresztą brałam pod uwagę Twoje zestawienia, jak typowałam osoby z mafii. Ale dla swiętego spokoju powiem, że nie jestem też Catanim ani lekarzem.

Privilege
12.10.2013, 10:49
Powinniśmy się zastanowić nad wszystkim bo wybijemy się sami w zastraszającym tempie. Wg. mnie najbardziej prawdopodobnym mafiosom może być Charionette. Obierzmy jakąś taktykę ludzie. Mówicie że to nie ona bo przecież była ostatnio. Przypadki chodzą po ludziach a myślę że Libby chciała być fair i dać wszystkim co się zgłosili szansę i losowała bez wykluczeń.

redmoon
12.10.2013, 11:02
W sumie masz rację. Zdażają się dziwne rzeczy i Cherrie mogła znów trafić do mafii. Ale jakoś mie chce mi się w ro wierzyć. Jako, że moje domyśle nia prawie zawsze są mylne to raczej jestem skłonny pójść za głosem ludu.

Malfurion
12.10.2013, 11:08
a co sadzicie o dianie? Pytam, bo wczoraj wieczorem pare osob ja typowalo. Co do ccharr to sam nie wiem, moglo jej sie 'pofarcic' ponownie.

Privilege
12.10.2013, 11:09
Taka trochę cicha woda, nie wiem właśnie co o niej sądzić

Rainbow
12.10.2013, 11:13
jak dla mnie nie ma sensu patrzec na to ile się ktos udziela i czy obserwuje temat, bo ja np. wolę poczytać i zasugerować się wami. bo po prostu nie mam się jak wstrzelić z opinią miedzy was :| tak samo miałam w poprzedniej edycji [z resztą nie tylko ja]

Malfurion
12.10.2013, 11:16
apo, no to w jaki sposob mamy typowacc? Na podstawie czego? Mafia na 70% sie nie wyroznia, bo takie cele sa najlatwiejsze.

Shiver
12.10.2013, 11:19
Na dobrą sprawę to w tym momencie pewnie prawie połowa graczy jest podejrzana. Musimy wybrać jednego z nich, ale jak?
Bierzemy kogoś pierwszego lepszego (najbardziej prawdopodobnego) czy strzelamy?

Privilege
12.10.2013, 11:20
Najprawdopodobniejszego sprawcę. Ja jestem za Charionette, a wy?

Malfurion
12.10.2013, 11:21
najczesciej pada charr, gin oraz diana (wczoraj)

redmoon
12.10.2013, 11:21
Moim zdaniem Diana jest niewinna, a to, że się nie udziela to żaden argument. Równie dobrze możnaby to powiedzieć o mnie, gdybym zaczął wchodzić na forum wieczorem na ok. 1 godzinę. Albo o Klavjör (nwm jak to się pisze).

Yuki
12.10.2013, 11:26
Na tym etapie gry nasze podejrzenia sa w 50% oparte na czystym przypadku, dlatego na razie skupie sie analizowaniu postow kazdego uzytkownika. I nienwidze nic dziwnego w tym, aby mafia wypoeiadala sie na temat tego, kto jest w mafii. Moga orzeciez nam podpuszczac swinie i zmylki. Dlatego tez nie mozemy na tym polegac. W koncu dwie pierwsze osovy byly niewinne...

Privilege
12.10.2013, 11:28
Masz rację Yuki, ale trzeba kogoś wyeliminować i dobrze jest kogoś kto wydaje się podejrzany.

redmoon
12.10.2013, 11:30
No właśnie. Moim zdaniem w mafii jest co najmniej jedna osoba z udzielających się i co najmniej jedna z tych "szarych myszek". Coś czuję, że ukatrupimy mafię w tej edycji :chair:

Rainbow
12.10.2013, 11:32
w sumie Don masz rację. ale nie da się obstawić, ze wszyscy, ktorzy sie nie udzielają i tylko obserwuja są w mafii ;)

Meryam
12.10.2013, 11:34
Myślę, że mimo wszystko mafii jest trudniej się udzielać, nawet gdyby podpuszczali świnie. Zawsze mogą się przez przypadek wygadać, dlatego lepiej siedzieć cicho.

Ja już mówiłam, dostosuję się do większości, chociaż jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie, to skłaniałabym się ku Charionette w tej chwili.

redmoon
12.10.2013, 11:36
Ja już sam nie wiem. Może Cherrie to jednak celny strzał :|

Malfurion
12.10.2013, 11:39
apo, no oczywiscie, ze sie nie da. Mozliwe, ze sa w mafii i tacy co czesto sie wypowiadaja, choc jest to ryzykowne. Ja na razie poczekam zobacze jak inni beda glosowac

Lubie
12.10.2013, 11:40
Ja bym stawiał na Cherrie. Jeżeli to będzie pudło, kolejną podejrzaną będzie Bjork, która tak mocno na nią naciska.

Privilege
12.10.2013, 11:40
Tak jestem za głosowaniem dziś na Charionette. Piszę to ostatni raz żeby nie było że się powtarzam :D Al jak coś nowego się wydarzy może mi się odmienić i postawię na kogo innego. Pożyjemy, zobaczymy

Yuki
12.10.2013, 11:43
A może ci, co sugerują, że mafia się za bardzo nie udziela, sami są w mafii? ;)

redmoon
12.10.2013, 11:46
Widzę, że sporo osób jest za Cherrie. Nie będę inny i tez chyba na nią zagłosuje :los:

cheeba
12.10.2013, 11:48
znowu za tłumem... nie wiem czy to jest dobra taktyka... ktoś rzuci nick, druga osoba go podłapie i wtedy wszyscy idą za nimi... no nie wiem...

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 11:49
Red- Nie będziesz inny? Nie masz własnego zdania?

Malfurion
12.10.2013, 11:50
yuki, wszystko jest mozliwe. Moga isc na przekor. Ciezko jest powiedziec jaka taktyke obrali. Miejmy nadzieje ze dzisiaj uda nam sie ustrzelic czarna owce :D

redmoon
12.10.2013, 11:52
Mówiąc, że nie będę inny miałem na myśli to, że kompletnie się gubię w tej całej sytuacji i idę za tłumem. Więc można powiedzieć, że jak na razie nie mam zdania.

Shiver
12.10.2013, 11:53
Powinniśmy działać razem. Jak każdy będzie głosował po swojemu to nic nie osiągniemy. No i łatwiej jest wyłapać osoby wyłamujące się ze schematu (będące potencjalnie w mafii)
W takim razie też zagłosuję na Cherrie.

Rainbow
12.10.2013, 11:53
a ja bede inna i powiem, ze Charionette to chyba pudło, bo razem z Bjork za bardzo zwróciły na siebie uwage... ja jeszcze poczekam, poczytam, bo może z postów niektórych osób bedzie mozna wyciagnać ciekawe wnioski... :rolleyes:

Shiver
12.10.2013, 11:55
@up - Nie powiedziałbym, że Charionette zwraca na siebie uwagę.
To my się nią zainteresowaliśmy, bo właśnie siedziała cicho, a nie jak Björk przepowiadała przyszłość :P

cheeba
12.10.2013, 11:56
ja jestem na 80% pewna że Cherrie nie jest w mafii. tak jak zauważyła Apo - zwróciła na siebie uwagę za bardzo.

Privilege
12.10.2013, 11:57
Nie znamy taktyki mafii więc trzeba patrzeć na wszystkich

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 11:57
Ja mówiłem mam kilku podejrzanych...:

- Gingers
- Alexandra
- Bjork

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 11:58
jak już mówiłem, co do Bjork to chyba nie jest mafioso. Z drugiej strony, teraz sama zaprzeczyła że jest cattani. Albo zrobiła to żeby zmylić mafię, albo nas.
Cherrie poprzednio mnie przechytrzyła, ale to nie znaczy że teraz kłamie.
Tak jak Mery, jestem skłonny iść za tłumem, przynajmniej dopóki sam nie mam żadnych pewniaków

cheeba
12.10.2013, 11:58
Bjork na pewno nie jest w mafii. chociaż... może specjalnie tak skierowała uwagę na siebie żebyśmy uważali że to by bylo zbyt oczywiste że jest w mafii i tak by się nie wystawiła gdyby naprawdę była... a MOŻE TAK NAPRAWDĘ JEST W MAFII?
lol. trochę to zamotane, ale może wiecie o co mi chodzi ;d

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:00
Byłbym za zabiciem Bjork :(

Lubie
12.10.2013, 12:01
Ja nadal jestem za Priv-cośtam, lecz na Charionette więcej osób jest skłonnych oddać głos, soooo. :c

Malfurion
12.10.2013, 12:01
cheeba, tez sie nad tym zastanawialem :D mysle, ze jednak lepiej bedzie ja na razie zostawic.

redmoon
12.10.2013, 12:02
Moim zdaniem Bjork nie jest w mafii. Jest Cattani i chce nam tylko pomóc. Jak na razie chyba zagłosuję na Cherrie, ale idę za tłumem i wszystko się może zmienić :apsmug:

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:03
Bjork chce tylko pomóc bo tak mówi?

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 12:04
SPC - Jak widzisz, tylko Ty coś do niej masz...
ja zaglosuję na Cherrie, mam nadzieję, że słusznie

cheeba
12.10.2013, 12:04
SPC za bardzo się na nią uwziąłeś... podejrzane:P czyżbyś był w mafii i czuł się zagrożony?;>

e: i tak właściwie to dlaczego się tak wszyscy skrzyknęli na cherrie? ;o

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:07
MPS- nic do niej nie mam, lubię ją, ale gra to gra. Jest podejrzana, po co robić niepotrzebne zamieszanie. Jak widzicie zginęli niewinni, Bjork co chwilę oskarża inną osobę, wmawia innym, że ona jest dobra i że ci, którzy dołączyli do jej "grupy" też są, a skąd taka pewność, że nic nie knuje?

Nie czuję się zagrożony bo zagrożenia nie mam ;)

redmoon
12.10.2013, 12:08
Wiesz, ciastku, gdybym ja był cattani to nie mówiłbym : ” Y na pewno jest w mafii ! Jeśli okaże się, że nie to możecie mnie zabić !" be uprzedniego sprawdzenia Y. Co prawda to nie są słowa Bjork, ale napisała coś o takim samym znaczeniu.

Malfurion
12.10.2013, 12:09
ja jestem gotowy zaglosowac na charrie chociazby dlatego, by sprawdzic czy slowa bjork nie byly bujda :P ale od poczatku uwazam ze w mafii raczej nie jest

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 12:10
no wlasnie nie, Bjork oskarża tylko dwie. zobacz, że nikt inny nie myśli tak jak Ty. Wiem, nie zawsze głos większości jest lepszy, ale najczęściej właśnie jest ;))

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:10
Red- też coś takiego pamiętam ;)

Meryam
12.10.2013, 12:13
Ekchm, ja chcę tylko zauważyć, ze mam podejrzenia wobec Bjork, a ona nadal mnie popiera, więc twój argument jest inwalidą :)

Privilege
12.10.2013, 12:14
Po odstrzeleniu kogoś kolejnego przez mafię pewnie będziemy mieli jasność kto im zagrażał najbardziej. Raczej nie zabiją szaraka który nie rzuca oskarżeń. Chyba że walną na chybił trafił.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:15
Powiedzcie mi kto jest bardziej podejrzany i dlaczego? Bjork czy Cheyenne?

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 12:19
SPC - ale ludzie mówią o Charionette xD

Everlasting
12.10.2013, 12:20
Przeczytałem posty na ostatnich stronach tematu i przekonaliście mnie, głosuję na Charionette

Privilege
12.10.2013, 12:20
@MPS - też właśnie się zastanawiam czy nie pomylił nicków xd :D

Edit: Chyba że on podejrzewa Chayanne (?).:sly:

Katerina
12.10.2013, 12:21
SPC - Alexandra nagle zniknęła, ponieważ pojechała do babci. Przypadek? Nie sądzę!
Ja bym była za unicestwieniem Cherrie. Wydaje mi się bardzo podejrzana, jak zresztą prawie każdy. :l Jeszce zobaczymy na kogo padną oskarżenia dziś, a mamy sporo czasu do głosowania.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:22
To Bjork i Charoniette xDD Kto bardziej podejrzany i dlaczego.

Heh, ale w FM też jest Cheyenne więc pomylić się mogłem :P

La Tortura
12.10.2013, 12:23
Ajj, nie ma mnie chwilę i już jestem podejrzana. Udzielam się tutaj od piątku kiedy wróciłam ze szkoły przeta! ;p Co z tego, że w nocy napisałam kilka postów, no i to ze rzucam oskarżenia.. chyba kazdy z was to robi. ;p Charionette może być dobrym tropem, ale mi spokoju nie daje Diana, jeśli chcecie zagłosować na Cher to możemy tak zrobić, pójdę za wami.

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 12:24
ale to nie była zwykła pomyłka, Ty się o to kłócisz od wczoraj ;P

Privilege
12.10.2013, 12:25
Jak dla mnie Cherrie. Bjork stara się nam pomóc ale nie dowiemy się czy jest Cattani bo żaden Cattani przy zdrowych zmysłach by się nie przyznał. A Cherrie jakoś dziwnie postuje, mam przeczucie (nie jedna jak widzę) i ogólnie patrząc na wcześniejsze wypowiedzi mi pasuje. I jak mówiłam to że była w ostatniej mafii mafiosą nie znaczy że teraz nim nie jest. O tym zadecydował przypadek. Libby mówiła że losowała.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:26
Powtórzę swoje pytanie. Bjork chce nam pomóc bo tak mówi?

Privilege
12.10.2013, 12:27
Nie, sensownie argumentuje swoje wypowiedzi. I często jej wypowiedzi są prawdą.

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 12:27
powtórze Twoją odpowiedź, milon razy różne osoby pisały ;))

Katerina
12.10.2013, 12:28
Bjork z tego co kojarzę, nie mówi "pomagam Wam", a raczej sensownie układa swoje wypowiedzi i daje nam wiele powodów do obstawiania np. Cherrie.

Privilege
12.10.2013, 12:29
Zgadzam się z Alexandrą. I tak strzelamy ślepakami ale mamy jakiekolwiek argumenty by postawić na Cherrie.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:29
Sensownie to znaczy "Ja nie jestem w mafii. Jeśli zginę to będziecie żałować! To ona/on jest w mafii!"?

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 12:30
+ zagłosowanie na Cherrie da nam prawie pewność, czy Bjork to cattani
mam nadzieję, że to będzie trafiony strzał

Najlepsze jest to, że używasz dokładnie tych samych argumentów, których ja użyłem przeciw Tobie :P To też o czymś świadczy.

La Tortura
12.10.2013, 12:31
Ciastek - podaje nam argumenty, sensowne poparte przykladami. Przeczytaj jej kilka wypowiedzi.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:32
Dobrze zagłosujmy na Charoniette, ale jeśli okaże się, że jest niewinna to idziemy w stronę Bjork. Zgoda?

Privilege
12.10.2013, 12:33
Nie musisz stawiać ultimatum. To na kogo głosujesz to twój wybór.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:34
Nie stawiam tylko proponuję ;)

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 12:34
jeśli Cherrie jest niewinna to jednoczesnie oznacza że Bjork nie jest cattani, zatem byłbym skłonny w takim przypadku zagłosować, ale jeśli trafi się jakiś pewniejszy kandydat, to zagłosuje na niego

Privilege
12.10.2013, 12:36
A mam pytanie, Cattani wie kto jest w mafii ogólnie czy nie?

Edit: jak graliśmy w szkole to oni nie wiedział.

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 12:38
nie wie ale może codziennie sprawdzać czy ktoś jest w mafii
chyba tak to działa

redmoon
12.10.2013, 12:38
Nie. Może sprawdzić jedną osobę dziennie. Np .: cattani pisze do Libby PM, że sparwdza użytkownika Y, a ona mu mówi czy użytkownik Y jest w mafii, czy nie

Privilege
12.10.2013, 12:40
A spoczko, pozostaje czekać do głosowania.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:40
Czyli dzisiaj zabijamy Charoniette bo sam Bjork nie dam rady..?

Malfurion
12.10.2013, 12:43
obyscie mieli racje. Glosuje na charr

Privilege
12.10.2013, 12:43
MPC Możesz głosować na kogo chcesz. Każdy może. :)

Katerina
12.10.2013, 12:49
SPC - chyba powinnam ogłaszać, jeśli schodzę z kompa. A więc schodzę z kompa, jak wrócę to wrócę, nie, wciąż nie jestem w mafii. :)

Shiver
12.10.2013, 12:51
Dobra, zaraz wysyłam głosa na Charionette w takim razie.
I w ogóle to zainteresował mnie Everlasting. Prawie wcale się nie udziela, a teraz wyskoczył z oskarżeniem na Charionette. Może on jest w mafii i chce utwierdzić nas w tym, że to ona jest winna, kiedy tak naprawdę to zwykła mieszkanka?
Nie wiem czy coś zrozumieliście, ale okej :D
Chyba się jeszcze na moment wstrzymam z tym głosem.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 12:58
Qwerty, ale z tą Everlasting wyskoczyłeś. Przez ciebie ją podejrzewam!

Privilege
Teraz też zaczęłam... XD

Björk
Nie wiem, czy Wy czasem nie mylicie funkcji na forum z grą w Mafię. Nie jestem Catani tylko dlatego, że jestem w moderce :)

Po prostu moim zdaniem Charionette się wypaplała w pewnym momencie - powiedziała mi coś co dało mi do myślenia. Stąd mój głos, że ona jest w mafii, ale mogę się mylić. Jednak kto nie ryzykuje.

Najlepiej by było, gdyby mafia się przyznała, że jest mafią, a wtedy byśmy wygrali :D
Ale to niestety marzenia.
Cały czas mnie zastanawiają milczący ludzie. Albo dostali role miastowych i uważają, że bez sensu jest cokolwiek mówić, bo nie ma z tego żadnej zabawy, albo naradzają się gdzie indziej kogo zabić...

Malfurion
12.10.2013, 13:02
ja o everlastingu tez wspominalem jakis czas temu.

Rainbow
12.10.2013, 13:02
Bjork - powiedz mi co takiego powiedziała, ze ja podejrzewasz? bo moze wtedy też zaczne :D
Everlasting też mnie tknął w pewnym momencie i zaczęłam go podejrzewać... :P

Cheyenne
12.10.2013, 13:03
To Cherrie w końcu? I sorki, też wyjeżdżam, ale może dorwę się do kompa :P

Shiver
12.10.2013, 13:05
Skoro już część osób na nią zagłosowała to nie zmieniajmy tego.

redmoon
12.10.2013, 13:07
Ja na razie Everplastika nie oceniam. Nie mówię, że jest w mafii, ale temu też nie zaprzeczam. Na razie skupiam się na tym, kogo może zabić dziś mafia.

Malfurion
12.10.2013, 13:08
ja juz glos oddalem na cherrie i raczej tak zostanie ;)

Privilege
12.10.2013, 13:11
Ja w sumie też nie zmieniam swojego głosu

Shiver
Ja też właśnie wysłałem swojego głosa na Charionette.

Słodki Pan Ciastek
Myślę, że Cherrie jest niewinna. Jutro jeśli Cherrie jest niewinna na pewno zagłosuję na Bjork :P

redmoon
12.10.2013, 13:26
Głos poleciał na Cherrie XD. Jeśli jednak będzie niewinna to znaczy, że Bjork chciała nas wpuściC w malini.

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 13:42
albo, że SPC nas wpuszcza cały czas; bo jeśli jest w mafii, to wie, że Cherrie nie jest, a zatem skoro nie udało mu się nas przekonać do głosowania na Bjork, twierdzi, że niewinność Cherrie będzie dowodem... Może na tym polega plan, żeby Bjorkę wrobić, bo ma słuszne podejrzenia.

Laselight
12.10.2013, 13:44
ja dopiero weszłam i głosu nie oddałam, no ale podejrzewam Charionette albo Gingersa. oddam głos, jak będę na 100% pewna, na kogo zagłosuję ^^

Katerina
12.10.2013, 13:48
SPC też mnie bardzo ciekawi, bo się nieźle uwziął na mnie, Bjork i chyba kogos jeszcze, ale nie pamiętam kogo, podczas gdy wszyscy dość często zmieniają swoje przekonania.

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 13:50
zmieniamy, bo na takim etapie nie ma pewności i należy przyglądać się wszystkiemu :P

Privilege
12.10.2013, 13:56
Też nie możecie wysłać PM do Libby?

Björk
12.10.2013, 13:56
Głos poleciał na Cherrie XD. Jeśli jednak będzie niewinna to znaczy, że Bjork chciała nas wpuściC w malini.

To znaczy, że Bjorksię tragicznie myliła i miała niesłuszne podejrzenia.

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 13:57
Priv, może Libby ma pełną skrzynkę :P

redmoon
12.10.2013, 14:05
@Bjork - jesteś miłą osobą, ale w tej grze trzrba być bezwzględnym. Może się tragicznie myliłaś, albo chciałaś przeżucić podejrzenia na Cherrie i jej się pozbyć, bo im mniej miastyowych tym lepiej dla mafii. Dla bezpieczeństwa wszystkich lepiej w takiej sytuacji cie wyeliminowac....

Charionette
12.10.2013, 14:11
To ja tylko napiszę, że wybijecie kolejnego mieszkańca :)
Mam tylko nadzieję, że mafia was nie przechytrzy i moja intuicja mnie nie zawodzi.
Będę Was nawiedzać!!! xD

Meryam
12.10.2013, 14:15
Większość zadecydowała, ze Chari, to i mój głos leci na Chari, ale jeśli okaże się, że Charionette jest niewinna, to jutro głosuję na Bjork albo na Flo.

Lubie
12.10.2013, 14:24
Kurde, nienawiść Charionette za zabicie niewinnej :C
może się powstrzymam z głosowaniem na nią i zagłosuje na kogoś innego, na przykład SPC... Co o nim myślicie ?

Katerina
12.10.2013, 14:38
Lubie - jak już pisałam on wydaje mi się podejrzany. Bardzo się na mnie i Bjork uparł. I w sumie to niezbyt rozumiem dlaczego tak się przy mnie uparł.

Pewnie zagłosuję dopiero za 2,3 godziny.

Laselight
12.10.2013, 14:54
no dobra, tak do Charionette - kolejny głos na ciebie

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 14:54
Lubie, tylko czy teraz to ma sens, jak już tyle osób oddało głos... Dzisiaj go nie załatwisz, za dużo głosów poszło już na Cherrie (w tym mój).

Katerina
12.10.2013, 15:00
Mój też idzie na Cherrie, ale SPC będę bacznie obserwować.

Yuki
12.10.2013, 15:25
Oddalam glos na Dona. Nadal wydaje mi sie podejrzany.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 15:29
Nie powiem czy głosowanie na mnie jest mylne czy nie mylne, sami się przekonacie opierając się na swoich czynach...

Katerina
12.10.2013, 15:31
Ciastku - Nie głosuję na Ciebie, lecz prowadzę prywatne śledztwo w mojej głowie, które (znając życie) nie zaprowadzi mnie gdziekolwiek i poczekam aż ktoś inny coś wykombinuje. :D

Laselight
12.10.2013, 15:33
oj, coś mi się zdaje, że SPC może być w tej mafii... kolejny podejrzany do kolekcji,

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 15:34
Alexandro, a ja się na ciebie nie uwziąłem tylko wzbudzasz moje wątpliwości ;)

Nie mam pojęcia czemu, ale zacząłem się zastanawiać nad Lubie
On mi pasuje na takiego mafiozę xD :P (dopiero teraz na to wpadłem, ale postanowiłem się podzielić)

muffindance
12.10.2013, 15:40
a moze Ciastek przez ten post tylko kreuje sie na takiego tajemniczego, jak to zrobil Pink? widziliscie, jak odwalil ten napad na bank, a potem zginal, bo za bardzo sie 'wychylil'. uwazaj, bo podzielisz jego los.

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 15:42
Miuffin- nie kracz mi ;) Też byłem w napadzie i jak ktoś czytał to zabiłem tam kogoś xD :D
Ja nie jestem tajemniczy xD :)

muffindance
12.10.2013, 15:45
czy ja wiem? jak na moje to chyba taki chcesz byc, wnioskujac po tym poscie:
Nie powiem czy głosowanie na mnie jest mylne czy nie mylne, sami się przekonacie opierając się na swoich czynach...;)

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 15:48
Łoj tam, łoj tam nie miało takie być ;) Ale to co w nim napisałem to prawda :D

Malfurion
12.10.2013, 15:49
yuki, ja podejrzany? Niewiem gdzie :P

redmoon
12.10.2013, 15:50
Moim zdaniem nie jesteś podejrzany. Może Yuki jest w mafii i chce się ciebie pozbyć, bo za dużo kombinujesz ?

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 15:51
Wszyscy, którzy się udzielają kombinują ;)

Mroczny Pan Skromności
12.10.2013, 15:53
Dla mnie podejrzany jest każdy, ale sam nie będę się porywał z motyką na słońce. Głosowanie w samotności niewiele daje, bo co mi z tego, że trafię, jak będę sam :P
Inna sprawa, że za wcześnie, aby cokolwiek stwierdzić na pewno. Póki co możemy tylko strzelać, opierając się na poszlakach.

Malfurion
12.10.2013, 15:53
moze byc. Chociaz na razie yuki nie jest w moim kregu glownych podejrzanych. Nna razie :p

Lubie
12.10.2013, 15:58
MPS, masz racje, sam dzisiaj nis nic nie zdziałam, więc zagłosuje na Charionette, ale jutro mój głos leci na Ciastka. Ledwo go oskarżyłem, a już mnie podejrzewa. :c

A ja ci ciastku powiem, ŻE NIE JESTĘ W MAFII...

Privilege
12.10.2013, 15:59
W sumie to trzeba przegryźć się przez mózg mafii. Jak myślicie co oni planują. Chcą żebyśmy sami się wykończyli czy chcą nami manipulować do tego stopnia że zaplączemy się we własnych domysłach?

@MPS - patrząc na twój avatar nie mogę zebrać się z podłogi xddd

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 15:59
Dobrze. Proponuję dać swoje typy osób (niekoniecznie czy ktoś już wysłał do Libby priva), które waszym zdaniem są w mafii i razem to przedyskutujemy ;)

Lubie
12.10.2013, 16:01
Ciastek, my podamy typy, a ty każdego wygryziesz, kto cię typował, mafiozo jeden :c

EDIT, Ciastek :c To tylko gra :c Wcale się nie obraziłem (mafiozo :P)

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 16:06
Ooo... rozumiem, obrażasz się na mnie :| Spk. Typujcie mnie, ale czy macie rację to dowiecie się jak zginę ;) (nie chcę abyście mnie typowali, ale wasz wybór ;) )

Malfurion
12.10.2013, 16:08
ja wole nie podawac wiekszej ilosci typow bo mnie mafia sprzatnie i bedzie dupa. Czekam na rozwoj wypadkow :P

Privilege
12.10.2013, 16:08
Ja mam swoje typy.
1. Charionette, jak mówiłam
2. Słodki Pan Ciastek
3. Zastanawiam się nad Everlastingiem bo ktoś pare postów wstecz mi namącił że wyleciał jak filip z konopii jak się zaczęło coś dziać grubszego (jego póki co obserwuję)

redmoon
12.10.2013, 16:14
a co jeśli ciastek chce, że byśmy podali swoje typy, żeby wiedzieć czy nie podejrzewamy kogoś z jego współmafiozów ? Taka tam, paranoja.....

Słodki Pan Ciastek
12.10.2013, 16:15
a co jeśli ciastek chce, że byśmy podali swoje typy, żeby wiedzieć czy nie podejrzewamy kogoś z jego współmafiozów ?

Czyli jesteś pewny, że jestem mafiozą?

Privilege
12.10.2013, 16:16
Ja podałam bo moje typy i tak większość czytających zna bo pisałam o tym wcześniej