Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.02.2012, 17:59   #11
Probs
Guest

Domyślnie Odp: Nadmorski

Faktycznie style pomieszane. Z zewnątrz wygląda trochę wsiowo a wewnątrz absolutny modern. Mnie tam aż tak to nie przeszkadza.
Powiem tyle : obydwa style wyszły doskonale.
10/10

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.02.2012, 19:45   #12
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Zjadą, bo mieszanie stylów jest raczej niewskazane
Otoczenie domku to jedno wielkie cudo, pomijając, że żwirowana ścieżka nie łączy się z chodnikiem No i te zwierzątka przy plaży... E? (ja nie mam nic przeciwko kaczuszkom, ale tu akurat nie pasują - gdzie one znajdą pożywienie i schronienie w takim środowisku?)
Stoisko do rąbania drzewa () powinno być z przyczyn praktycznych (komu chce się nosić ciężkie kawałki drewna po niepłaskim terenie przez więcej niż 3 minuty?) bliżej domu.
Nowoczesne wnętrze było błędem, bo nijak się ma do kaczuszek, zielska i stoiska do rąbania drzewa. Czyli po prostu jest urwane z innego świata.
Już nie mówiąc o tym, że ten modern nie jest w ogóle przekonywujący - dodatki słabej jakości, kanapa w kuchni (?!), niewykorzystanie miejsca w jadalni, ponura łazienka...
Plusa mogę Ci dać za sypialnię rodziców, bo wyszła najlepiej.
Eksponowanie pierdółek za pomocą przeźroczystego dachu? Coś tu nie gra
Poza tym czemu na parterze masz głównie ciemną podłogę, a na piętrze już nie? To wprowadza jakąś dysharmonię, a przynajmniej ja to tak odczuwam.
Za otoczenie masz 9/10, za wnętrza w domu 6,5/10.
Średnia arytm. z tego to 7,5/10, ale moja ostateczna ocena będzie 6/10, bo jednak wrażenie, jakie zrobiła na mnie ta kombinacja, najlepsze nie jest.

Ostatnio edytowane przez Liv : 20.02.2012 - 19:49
Liv jest offline  
stare 06.03.2012, 20:40   #13
Silver

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Aoi Zobacz post
Podoba mi się ogród. Panuje w nim chaos, ale kontrolowany
Starałam się
Cytat:
i te wieszaki, które nadają się do pralni, a nie do pokoju.
Też mi to trochę nie pasowało, ale nie miałam innych bardziej młodzieżowych mebli.
Cytat:
Jedyne, co mnie poważnie odstrasza, to pralka. W kuchni? Źle to wygląda.
Wydawało mi się to całkiem normalne dużo ludzi ma w kuchni pralki ^^
Cytat:
No i najbardziej razi mnie w oczy bryła. Sama w sobie byłaby okej, ale te kamienne ściany i ogrodzenie to koszmar. Wybacz, ale nie mogę tego znieść, zupełnie nie pasuje to do reszty stylu.
Masz prawo wyrażać swoje zdanie i szanuję je. Na usprawiedliwienie powiem, że na początku miał być to domek podchodzący pod styl wiejski, ale jak widać się nie udało xD

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
No dobrze, zacznę od tego, co mnie najbardziej urzeka. Pierwsza rzecz - na pewno ogród.(pół komentarza dalej...)
ale się rozpisałaś. Sama lepiej bym tego nie ujęła Miło mi, że tak Ci się spodobał.
Cytat:
I bardzo podobają mi się okna. To one sprawiają wrażenie takiego płynnego przejścia między tymi dwoma światami - zewnętrznym i wewnętrznym.
Nawet się nad tym nie zastanawiałam. Ale tak, chyba faktycznie tak jest ^^
Cytat:
Dałabym jakąś najprostszą, metalową, ewentualnie coś kamiennego, ale nie tak "ciężkiego"
Nie wiem czy metalowa by tam bardziej pasowała.
Cytat:
Patrząc na dachy, robię się zazdrosna. Ja kompletnie sobie z nimi nie radzę i zawsze używam nudnych, automatycznych. ;/
Wystarczy trochę poćwiczyć
Cytat:
Kurczę, sorry, że się tak rozpisuję praktycznie w każdym podobnym temacie i piszę niemal epopeje ciężkie do czytania, ale nie potrafię inaczej
Nic nie szkodzi ^^ bardzo lubię czytać takie obszerne komentarze.

Cytat:
Napisał aniołek Zobacz post
Zabrałaś mi pomysł na dom.
Przepraszam, nie chciałam
Cytat:
brak jednorodnego stylu co sprawiło, że projekt wyszedł chaotycznie.
Pracuję nad tym, ale dalej wychodzi mi tak jak w tym domku ;/
Cytat:
podoba mi się
<wpada w samozachwyt>

Cytat:
Napisał Meryam Zobacz post
Z jednej strony mam kamienny, wyglądający na stary dom, a z drugiej strony mam nowoczesne okno dachowe na całej szerokości. Nie komponuje mi się to.
Różnorodność też jest dobra
Cytat:
Ogród jest fajny, ale miejscami zbyt pusty, widać to szczególnie na rzutach. Dla mnie to jednak drobnostka, bo tam, gdzie są roślinki, są świetnie dopasowane nie tylko do całości, ale również do siebie nawzajem, świetnie
Jednak nie jesteś taka krytyczna
Cytat:
CO DO CHOLERY ROBI KANAPA W KUCHNI?!
Nie mam nic na usprawiedliwienie...było tam eeee...pusto
Cytat:
Korytarz na górze... NAJLEPSZE POMIESZCZENIE W CAŁYM DOMU. Ta gra kolorów, połączenie zielonego i odcieni brązu, olaboga
Miło mi
Cytat:
Zamiast czerni lepiej by wyglądał brąz, albo zamiast bieli - kremowy, który jest na ścianach i podłodze. Ale rozmieszczenie mebli absolutnie w porządku
Płytki są brązowo-kremowe może masz coś źle ustawione z kolorystyką czy coś. A na podłodze i ścianach są tego samego koloru, więc to potwierdza, że mam racje xD
Cytat:
Umeblowanie spoko, ale kolorystyka do wywalenia całkowicie.
Nie jestem dobra w te klocki ;/

Cytat:
Napisał Fallen Zobacz post
Domek jest przepiękny, chciałabym pojechać tam na wakacje...
<wpada w samozachwyt po raz drugi> Cieszę się, że Ci się podoba ^^

Cytat:
Napisał nightmare Zobacz post
Łaa, super. Ogórd jest wprost cudowny. Wnętrze jak najbardziej w porządku. Zmieniłabym tylko nieco bryłę, bo nie bardzo komponuje się ze środkiem.
Widzę, że ogród najbardziej przypadł wam do gustu. btw. Dziękuję za pozytywny komentarz

Cytat:
Napisał Probs Zobacz post
Powiem tyle : obydwa style wyszły doskonale.
10/10
Wiem, że jest parę niedociągnięć, ale mimo to dziękuję ;]
Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Otoczenie domku to jedno wielkie cudo
Dziękować xD
Cytat:
(ja nie mam nic przeciwko kaczuszkom, ale tu akurat nie pasują - gdzie one znajdą pożywienie i schronienie w takim środowisku?)
Cytat:
(komu chce się nosić ciężkie kawałki drewna po niepłaskim terenie przez więcej niż 3 minuty?)
Oj tam oj tam
Cytat:
Już nie mówiąc o tym, że ten modern nie jest w ogóle przekonywujący - dodatki słabej jakości, kanapa w kuchni (?!), niewykorzystanie miejsca w jadalni, ponura łazienka...
Tak wiem. Przyznaję się bez bicia.
Cytat:
Eksponowanie pierdółek za pomocą przeźroczystego dachu? Coś tu nie gra

Cytat:
Poza tym czemu na parterze masz głównie ciemną podłogę, a na piętrze już nie?
Na parterze jest otwarta przestrzeń. Nie pasowało mi to, że za łukiem był inny kolor podłogi więc zrobiłam wszędzie taką samą. A piętro...hmmm. Sama nie wiem.

Ufff... jakoś dotrwałam do końca
Dziękuję wszystkim za poświęcenie mi odrobiny czasu. Jestem mile zaskoczona takimi pozytywnymi opiniami, chociaż wiem, że zasłużyłam też na krytykę, która także się tu pojawiła.
Silver jest offline  
stare 06.03.2012, 20:50   #14
Aoi

Cytat:
Wydawało mi się to całkiem normalne dużo ludzi ma w kuchni pralki ^^
Ja też kiedyś miałam, ale nie zmienia to faktu, że pralka w kuchni wygląda źle xd

Cytat:
Na usprawiedliwienie powiem, że na początku miał być to domek podchodzący pod styl wiejski, ale jak widać się nie udało xD
Trza się było tego trzymać, wtedy wyszłoby nieźle
Aoi jest offline  
stare 06.03.2012, 21:00   #15
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

Cytat:
Napisał Silver Zobacz post
Płytki są brązowo-kremowe może masz coś źle ustawione z kolorystyką czy coś. A na podłodze i ścianach są tego samego koloru, więc to potwierdza, że mam racje xD

Nie nie, nie zrozumiałaś mnie.
Chodzi mi o to, że np. toaleta nie powinna być czarna (albo aż tak ciemnobrązowa, whatever), tylko albo jaśniejsza od tego brązu na ścianie, albo dokładnie takia jak brąz na ścianie. Wtedy od razu ta biel mniej by raziła w oczu, to tworzy zbyt duży kontrast To samo tyczy się zlewu (czy też szafek, w które jest wmontowany) i tej półki w rogu nad nim

Meryam jest offline  
stare 07.03.2012, 18:23   #16
Silver

Cytat:
Napisał Meryam Zobacz post
Nie nie, nie zrozumiałaś mnie.
Chodzi mi o to, że np. toaleta nie powinna być czarna (albo aż tak ciemnobrązowa, whatever)
Tak. Faktycznie źle cię zrozumiałam teraz to ma sens. Wezmę to pod uwagę
Silver jest offline  
stare 30.04.2012, 18:39   #17
Vaniliowa

Bardzo ładny domek.
Ogród fajny, bryła fajna, wnętrze śliczne, a pokój nastolatki = znowu śliczny
W wewnątrz według mnie wszystko się bardzo ładnie komponuje może oprócz bryły z wnętrzem.
Jestem bardzo ciekawa jak zrobiłaś ten skośny dach/ okna dachowe?
Ja się zbytnio w tym nie orientuje i nie wiem jak to się robi, ale ja uważam, że nawet fajnie to wygląda.
Dam 9.5/10
stare 01.05.2012, 15:11   #18
kalafjor

Reputacja: 16

Witaj!
Bardzo podoba mi się wygląd domu od ulicy. Tylko od ulicy, bo te okna dachowe psują wszystko imho. Ogród też bardzo ładny.
Wnętrze trochę zbyt nowoczesne jeśli patrzeć na elewację zewnętrzną. No i za dużo dodatków z internetu. <zły> Ogólnie domek ładny.
7/10
kalafjor jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania