![]() |
#11 | ||
Administrator
Reputacja: 101
|
![]() Cytat:
No i ogólnie to dużo jest takich różnic między Olympicem i Titaniciem. Poza tymi najbardziej znanymi z wierzchu(np. otwarta promenada na Olympicu i początkowy brak Parisian Cafe) chociażby inaczej rozmieszczone stylami kabiny. Z tego co wiem również główny motyw kolorystyczny się różnił. Olympic preferował zieleń, podczas gdy Titanic czerwień. Cytat:
![]() W ogóle różnice między tamtymi statkami a obecnymi były ogromne. Zresztą najlepszym przykładem jest chociażby to, że nawet kabiny pierwszej klasy nie miały własnych łazienek(poza apartamentami milionerów), tylko dzieliły z kabiną obok. Oczywiście, jeżeli ktoś miał pieniądze mógł zająć obie kabiny, lecz mimo wszystko. |
||
![]() |
|
![]() |
#12 |
Reputacja: 10
|
![]()
Najbardziej podobają mi się zdjęcia przedstawiające schody i całą boazerię. Prezentują się niezwykle okazale. To tu widać najbardziej luksus i blichtr, choć pomieszczenia również są bardzo dobrze zaaranżowane. Mebelki Cashcraft'a to świetny wybór do tego projektu (sama kiedyś się w nich zakochałam i do tej pory mi nie przeszło). Podkreślają one dobry styl, klasę i wyrafinowanie. Domyślam się, że zamierzonym celem była jednorodna kolorystyka pomieszczeń, ale mimo to korzystniej wyglądałoby delikatne zróżnicowanie odcieni barw, albo wzorów tkanin na meblach zwłaszcza, że w internecie jest dużo recolorów w/w mebelków. 10/10
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Piękny, piękny, piękny! Mi by nie starczyło cierpliwości, żeby to wykończyć. Grand stair case - GENIALNIE! Czytelnia także świetnie odwzorowana, każdy szczegół dopracowany...
Ostatnio edytowane przez lizzielovesit : 14.08.2013 - 22:18 |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
|
![]()
Cieszę się, że wam się podoba.
![]() ![]() No i skoro mowa o poprzednich wersjach - do zdjęć miała dołączyć również recepcja pierwszej klasy, jednakże przez cały okres robienia zarówno pierwszego jak i drugiego odcinka nie udało mi się jej wykonać w taki sposób, by dobrze prezentowała się na zdjęciach - i ostatecznie pojawiła się tylko jej malutka część w fotostory. Jako, że prawdopodobnie nie wrócą już na statek, a i ja raczej nie pokonam okropnego oświetlenie The Sims 2, poniżej daję obrazki tego, co udało mi się zrobić. Żadnego edytowania fotek, czyste TS2. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 15.08.2013 - 14:48 |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Powiedz, że to recepcja.
Jeśli nie, to chyba przestanę wierzyć w swoją jakąkolwiek podstawową wiedzę w tym temacie i chyba pójdę studiować plany i te sprawy ![]() Tak czy siak, cudowności. Gratuluję sufitu, śliczny jest. Sam robiłeś? ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
|
![]()
Ojej, pomyliłem się! Tak - oczywiście, że recepcja.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
Ufff.
Dobra, teraz mogę spać spokojnie ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
|
![]()
Według znaków na niebie i ziemi podłoga na Titanicu była czerwona - był to zresztą główny motyw kolorystyczny Titanica z tego co kojarzę. Jednakże pomieszczenie było często opisywane jako "zielony pokój" - możliwe że z powodu roślinności. W przypadku Olympica nie zachowało się ani linoleum, ani późniejsza wykładzina, a że Olympica kolorystyka to zielony i niebieski pozwoliłem sobie na trochę kreatywności.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 15.08.2013 - 15:23 |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
Wygląda przytulniej. Mi właśnie odpowiada ta zieleń. Tym bardziej, że nie wygląda jak idealna kopia Titanica, a wciąż fajnie, a co lepsze - według własnego pomysłu. To taka drobna odmiana od młodszej siostry. Jakie planujesz następne wnętrze?
|
![]() |
![]() |
#20 |
Administrator
|
![]()
Obecnie nie planuję żadnego. Akcja Maskarady przeszła w stronę dworu i raczej skupię się teraz na jego wnętrzach. Możliwe jednak, że z czasem dorobię jakieś inne pomieszczenia. Przykładowo uwielbiam Turkish Bath oraz Cafe Parisien(które pojawiło się jednak znacznie później). Z drugiej strony to ostatnie już kiedyś zrobiłem w Alice Waters(o tutaj) więc sam nie wiem.
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|