Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.06.2014, 15:12   #1981
Hebe

Reputacja: 39
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Dlaczego używacie sformułowania "okrojona podstawa"?
Ponieważ w każdej kolejnej części TS EA odbiera elementy rozgrywki, które były już w pierwszej części, żeby wsadzić je w dodatki albo zrobić zestawy w store, aby nabijać kolejne zera na koncie w banku. Smutne ale prawdziwe. Gdyby tak nie było zapewne EA by nie zgarniało dwa razy pod rząd Złotej Kupy.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.06.2014, 15:23   #1982
Irbis

Reputacja: 14

Moim zdaniem wzorować się nie znaczy kopiować.

Już nie wiem jak mam pisać, bo jak tylko wyrażę opinię inną niż większość, to zaraz padają teksty, że wmawiam coś komuś, albo nie szanuję czyjegoś zdania itp.. Napisałam wyraźnie, że to jest moje zdanie, a zwrot "dlaczego" sugeruje, że chcę poznać opinie innych. Gdzie tu wyrazy braku poszanowania dla odczuć innych użytkowników?
Napiszę jeszcze raz: na forum wyrażam własne opinie, nie zależy mi, żeby wszyscy myśleli tak jak Ja, co nie znaczy, że we wszystkim mam się ze wszystkimi zgadzać. Z kolei to, że w czymś się z kimś nie zgadzam, nie znaczy, że nie szanuję jego zdania. To się nazywa dyskusja.

Mlecyk no ale właśnie w pierwszej części, czyli w innej grze. I Ja tak to właśnie traktuję, jako nową grę. Przyznaję Ci rację, jeśli idzie o dodatki, ale w poprzednich odsłonach gry też tak robili, tylko zabierali inne rzeczy.
stare 28.06.2014, 15:29   #1983
Nevada

Reputacja: 10

Problem polega chyba na tym, że i w dwójce i w trójce było sporo tych samych elementów, które nagle wypadają z czwartej odsłony.
Druga sprawa to to, że jeszcze ponad pół roku temu Guru zapewniali, że powrócą wszystkie okresy życia sima. Rozczarowujące i tyle.
Trzeba poczekać na dodatki aby zagrać w coś, do czego się przywykło.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 15:37   #1984
Hebe

Ale nie bez powodu TS4 nazywa się The Sims 4, a nie inaczej, prawda? TS4 należy do tej samej serii co poprzedniczki. A skoro twórcy chcą tę serię kontynuować, to powinni ją rozwijać, a nie odwrotnie. Rozumiem, że mogli usunąć niektóre pierdółki, ale żeby nie dodawać jednej z grup wiekowych? Szczególnie, że chcą ją potem wprowadzić w dodatku czy nawet aktualizacji. Na moje oko, to po prostu chcą to wszystko zrobić na szybko i zagarnąć kasę, zamiast zrobić grę porządnie.
stare 28.06.2014, 15:40   #1985
Nevada

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Mlecyk Zobacz post
Ale nie bez powodu TS4 nazywa się The Sims 4, a nie inaczej, prawda? TS4 należy do tej samej serii co poprzedniczki. A skoro twórcy chcą tę serię kontynuować, to powinni ją rozwijać, a nie odwrotnie. Rozumiem, że mogli usunąć niektóre pierdółki, ale żeby nie dodawać jednej z grup wiekowych? Szczególnie, że chcą ją potem wprowadzić w dodatku czy nawet aktualizacji. Na moje oko, to po prostu chcą to wszystko zrobić na szybko i zagarnąć kasę, zamiast zrobić grę porządnie.
na porządnej grze zarobiliby tylko raz, a tak zarobią jakieś 10x. A my i tak to kupimy. Co zrobić.

Przy TS5 zaproponują Simy w tekturowym pudełku z adnotacją, że aby to uruchomić trzeba kupić jeszcze dodatek.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 15:46   #1986
Irbis

Mlecyk Ja widzę to odwrotnie, że chcą zrobić grę porządnie i właśnie dlatego wolą nie dać pewnych rzeczy w podstawie, żeby móc je lepiej dopracować. I dla Mnie to jest lepsze, niż mieliby znów wydać grę tak niedopracowaną jak TS3. Mają świadomość jak trójka jest niedopracowana i mam nadzieję, że robią wszystko, żeby takiego błędu już nie powtórzyć.

Nowy filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=mXJ-O8OFDhI
stare 28.06.2014, 15:49   #1987
Mroczny Pan Skromności

A klucz do instalacji będzie sprzedawany oddzielnie
Właśnie na tym polega problem - ludzi za dużo wybaczają EA i oni wiedzą, że mogą sobie pozwolić na takie chamskie zagrywki. Zamiast ich tłumaczyć, że mieli za mało czasu, spójrzcie prawdzie w oczy - oni są po prosyu leniwi. Jakby nie robili tysiąca zdjęć w CASie chwaląc się jaki to on jest osom i emejzing to by czasu wystarczyło. I na małe dzieci, i na baseny, i na kosmitów.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 15:56   #1988
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Poza tym każda sensowna firma po klapie próbuje się jakoś podnieść i zyskać w oczach fanów. Wtedy nie żałują ani czasu ani pieniędzy, po prostu robią grywalny tytuł, który znowu przyciągnie graczy. EA popełniło TS3 i Simcity 5, ale najwyraźniej niczego się nie nauczyło. Jak dla mnie TS4 to będzie pewnie taka "ArcaniA" tej serii. Wcześniej było źle, naobiecują niewiadomo czego, a potem będzie jeszcze gorzej. Tylko że EA, w przeciwieństwie do JoWood, nie poczuje skutków swoich poczynań.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 28.06.2014 - 16:00
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 15:58   #1989
Hebe

Irbis, gdyby chcieli wszystko dopracować, to nie spieszyliby się tak z premierą. A rzeczy, o których mówisz albo nigdy w TS4 nie wylądują, albo wcisną je w jakieś dodatki/akcesoria/store. Zgadzam się z Laseczką, oni po prostu są za leniwi i zbyt pazerni, żeby zrobić dobrze tę grę.
stare 28.06.2014, 15:59   #1990
Irbis

LaseeeeczkaXD145643 myślę, że oni mają specjalnych ludzi do robienia zdjęć w CASie
Naprawdę wierzysz w to, że nie dodają tych rzeczy w podstawie z powodu lenistwa? Jak to widzisz? Ludzie idą do pracy i grają w kółko i krzyżyk zamiast pracować?

Mlecyk, że pazerni, to się zgadzam. Wiemy to nie od dziś.

W filmiku właściwie nic nowego nie pokazali, poza maszyną do robienia ciastek.
Edycja: Jeszcze sima, który robi pompki, a starsza pani chyba umarła od porażenia prądem i jeszcze sim bawiący się w wannie. Czyli jednak coś nowego pokazali
Czy simki w spódniczkach w kratkę są w szkole?

Ostatnio edytowane przez Irbis : 28.06.2014 - 16:08
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania