Cytat:
Napisał Irbis
Akurat seria The Sims to nie jedyne w co gram, tyle, że nie wiem bardzo do czego można by porównać grę The Sims, bo przecież nie ma drugiej takiej gry. Tak jak można porównywać na przykład Gothic i Wiedźmina, tak TS3 nie ma z czym porównywać.
Co do pór dnia, to przepraszam, ale jak sobie wyobrażasz inaczej zmieniające się pory dnia? Przyciemnienie nieba przed nocą to jest wieczór, a rozjaśnienie przed dniem to świt. Do tego widać wschodzące i zachodzące słońce oraz księżyc. I nawet jeśli trwałoby to chwilę, pisanie, że tego nie ma, jest zwyczajnym kłamstwem.
P.s. Co do tego ciasta ... simy zjadają posiłki, wiec jeśli sim zje ciasto, to ono znika 
|
1. Jesli nie masz do czego porownac TS, spojrz na Second Life. Stworz tam postac jaka chcesz. DOKLADNIE ! (jak sobie zamarzysz mozesz byc zolto-fioletowym smokiem lub panem De Vito, panem Banderasem lub karlem z cyrku Bolszoj). Jak zechcesz zbudowac dom w rurze zagietej o 23,345 stopnia, prosze bardzo. Jesli zechcesz stworzyc wlasne interakcje z wlasnymi animacjami (miedzy awatarami jak i wszelkimi przedmiotami) prosze bardzo. Jesli zechcesz zatanczyc z kims ale RAZEM nie w rozumieniu Maxisa prosze bardzo, zechcesz miec wlosy jak ktokolwiek kogo znasz prosze bardzo zrob je sobie, chcesz wrzucic czwarty bieg w swoim porsche no problem. Zechcesz nosic bizuterie na dowolnie !!! wybranej czesci ciala lub na wszystkich naraz

to nos. Chcesz wejsc do dowolnej wody jaka napotkasz, alez prosze. A moze chcesz aby twoj Sim(tam nazywany avatarem) poplywal jachtem ? Nie ma sprawy. Masz ochote na lekcje powiedzmy angielskiego to na nie idz. Miliony ciuchow, miliardy mebli, domow, pojazdow, skor-makijazy (bo kazdy sam sobie wedlug uznania stworzyc moze i udostepnic w grze samej). Chcesz pojsc do pracy ? idz, chcesz zalozyc wlasna firme (jaka tylko zechcesz) to zaloz. Dodam, ze "instalka" zabiera cos okolo 30 mega, gra jest darmowa oraz online, co oznacza ze kazda spotkana tam postac to zywy czlowiek za klawiatura. itp, itd. Grafika w SL to tez juz zupelnie inna bajka. No i jesli o pory dnia chodzi slonce "obchodzi" tamtejsze niebo w 24 godziny, a kazda nacja ma podawany swoj czas

A no i jeszcze jedno, wszysto o czym mowilam budujesz sobie w grze

Nie musisz miec specjalnych programow itp. I to jest ta drobna roznica pomiedzy 2009 rokiem a 2005. Second Life zaczelo sie chyba tez w 2005 (nie jestem pewna, sama gram od 2007). Tyle ze przez ten czas nikt za odgrzewany kotlet nie wyciagal tam od ludzi pieniedzy

Wszystko sie tam rozwija, jesli cos nie pasuje pisz na forum, wprowadza poprawki do jezyka skryptowego itd. Czy SL jest idealnym odbiciem rzeczywistosci ? No jasne, ze nie. Skoro mozna spotac rozowego smoka

Ale jak pisalam umozliwia tym, ktorzy maja taka ochote byc tym kim zechca (choc nikt tego na poczatku nie obiecywal i nie bral za to pieniedzy).
Jesli ta gra jest dla dzieci (mam na mysli serie TS) to jakos w/g mnie slabo jest wychowawcza... Mysle ze ta gra jest dla nikogo (w sensie jej adresowania) ani dla dzieci ani dla nie dzieci. Przepraszam za przynudzanie, ale jest z czym porownac.
2. Dlaczego w to gram ? Ano nie gram. Dziecko czekalo na to wiec ja w jakis sposob tez, a teraz okazuje sie ze nie bylo na co. I mysle ze wiele osob czekalo na cos innego, pamietajac jaka rewolucja bylo TS2 w stosunku do TS1. I sadze, ze mieli racje majac takie oczekiwania. Zwlaszcza jesli spojrzec na pojawiajace sie nowe gry. A 170 zl (jesli taka bedzie cena) to o wiele za duzo za okrojony duplikat tego co sie sprzedaje od lat. I nawiazujac do ktoregos z poprzednich postow w/g mnie to zwykle chamstwo i brak szacunku dla klienta, zeby dawac taka "podstawke" a nastepnie brac dodatkowe pieniadze za jakies tam "szafy" (na przyklad), czy choinke na swieta. I to tez pokazuje ze Maxis nie zauwazyl ze czasy sie zmienily i klienta sie szanuje.
3. Przyciemnienie nieba to nie wieczor jesli cienie sa w tej samej pozycji przez caly czas

Ale ok czepiam sie

Niech bedzie po dwoch latach przygotowan jest wieczor i swit
Uffff az mnie palce zabolaly

Pozdrawiam