Zobacz pełną wersję : The Sims 4 - komentarze do newsów
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
anie_1981
09.07.2014, 21:30
Ja czytałam gdzieś, że najpierw miała CAS dostać grupka graczy, żeby sprawdzić, czy im działa, a jak działa to dostanie to reszta ludzi. Wydaje mi się to jednak kolejnym głupim chwytem marketingowym, co, niby EA nie stać na kompy z różnym sprzętem i systemem operacyjnym, żeby to sprawdzić...? Bez jaj!
Ja czytałam gdzieś, że najpierw miała CAS dostać grupka graczy, żeby sprawdzić, czy im działa, a jak działa to dostanie to reszta ludzi. Wydaje mi się to jednak kolejnym głupim chwytem marketingowym, co, niby EA nie stać na kompy z różnym sprzętem i systemem operacyjnym, żeby to sprawdzić...? Bez jaj!
Ha, no dokładnie, mogliby zainwestować :P Ale w sumie dobrze, że wybrali testowanie na osobach "spoza" i nie za zamkniętymi drzwiami. Na Twitterze zrobił się szum o to, że tylko parę wybrańców dostało demo i producenci zapierają się, że na dniach coraz to więcej osób będzie dostawało zaproszenia, na początek chcieli tylko sprawdzić, czy wszystko im będzie działać, zanim roześlą to do większej publiczności. Wydaje mi się, że większość z nas dostanie to demo jeszcze na długi czas przed 12. sierpnia, nie ma co panikować na razie.
Wydaje mi sie, że bez problemu będzie można zrobić CC rzęs, bo w CAS są też oczy pozbawione rzęs.
Anie co do robienia Azjaty, to ja nawet nie próbuję,bo jestem beztalencie jeśli chodzi o tworzenie simów :D
Oh my God... CHCĘ.TO.DEMO! :(
Jakieś namiary? Ktoś, coś?
Kurczę, to takie niesprawiedliwe, że dostali to tylko wybrańcy... Krew zalewa, jak się widzi już nowo stworzone postacie, a człowiek siedzi przed monitorem i może jedynie PATRZEĆ... ;/ Palce tak świerzbią! :(
Wielkie dzięki EA! ;/
Zobaczyłam dziś na Twitterze tylu pięknych i różnorodnych simów, że aż mnie skręca z zazdrości, że Ja nie mam tego demo.
Nijak nie mogę dostrzec sensu i logiki w rozdawaniu demo tylko wybranym osobom i w końcu EA udało się wkurzyć i Mnie :D
Jutro na Dotsim ma pojawić się przegląd demo, więc kto ma ochotę dokładnie temu się przyjrzeć, będzie miał okazję.
Ja postanowiłam już nic na temat demo nie czytać i nie oglądać filmkiów. Będę podziwiać tylko simy na zdjęciach, a z resztą chcę zapoznać się sama, nawet jeśli będzie to dopiero za miesiąc.
W ogóle, to był zły krok ze strony EA, że nie dali CAS-u każdemu w tym samym czasie. W ten sposób większa część fanów jest zawiedziona. Widziałam świetne Simy graczy, którzy mają już demo. Postaci są tak ładne i różnorodne, że aż chciałoby się pobawić samemu... Co nie zmienia faktu, że wszędzie tylko ten CAS i CAS, niech twórcy nie myślą, że jak dali go za darmo, to przymknę oko na niedoróbki całej gry. W końcu Simsy to nie ubieranka tylko symulacja. Czy ten CAS to naprawdę wszystko czym mogą się pochwalić? Fajnie, że oprócz Willow Creek będzie drugie, pustynne miasteczko, chociaż Dziwnowo w dwójce nie jest dla mnie jakimś szczególnym otoczeniem i wolę klasyczne Miłowo. :P Jednak im więcej urozmaicenia w podstawce tym lepiej... Boli mnie cena tej gry przy tych skąpych opcjach, które oferuje... Ale może czwórka jest bardziej rozwinięta niż myślimy? Czekam na filmik z trybu życia z pełnym interfejsem.
CzekoladowaZłośnica
10.07.2014, 09:31
Najlepszy motyw jest taki, że na YT trafiłam na filmik z CAS i gościu, który w Simsy nie grywa dostał możliwość przetestowania. Poczułam jakby to był totolotek -,-. I dla fanów chciał to przetestować i swojej cizi, i bezczelnie mówi, że gra jest raczej dla dziewczyn -,-. ŻAL.
I jeszcze jak powiedział, że nie będzie małych dzieci. No kuźwa. O grze g*wno wie, a się wypowiada i ma możliwość testowania.
EA JESTEŚCIE ZEREM !
Hm, szczerze mówiąc mnie brak CASa nie boli tak bardzo, powiedzmy że jestem w stanie zrozumieć takie zachowanie (ile razy inne firmy wypuszczają betę tylko dla jakiejś grupy osób i losowo rozsyłają klucze? Nie przesadzajmy...)
A dzięki temu w bardzo krótkim czasie dostajemy maaasę nowych, unikalnych simów. Tylko nie rozumiem czemu potrzebują AŻ miesiąca na wypuszczenie tego ogółowi.
Tenebris
10.07.2014, 09:36
Faktycznie jak tak teraz się przyjrzałam dokładnie to zdjęcia są poddane jakieś obróbce graficznej ponieważ niektóre zdjęcia są nadmiernie wyostrzone. Nie chodzi mi o całych simów bo rysy twarzy są nawet ok, ale włosy są jakieś takie.. plastikowe. Ale nie będę już debatowała na temat grafiki.
@Irbis prawdopodobnie o to chodziło EA żeby zdenerwować pozostałych graczy i wzbudzić ich ciekawość co do gry. Ale fakt faktem to jest niesprawiedliwe żeby nie dali pozostałym możliwości zagrania w demo CAS'a. No cóż, pozostaje czekać..
xheyanna
10.07.2014, 11:10
kilka dni temu Kerbi w 'TYLKO NEWSACH' dał link (http://www.thesims.com/news/whats-out-and-whats-in)
But let us show you this instead of just talking about it: The Sims 4 Create A Sim Demo will be available later this summer for absolutely everyone to play. We are currently rolling out an early trial experience and invitations are going out very soon to a limited number of fans to help us test it. After that, you’ll all get your hands on it and see firsthand the depth, personality and emotion that are part of your new Sims.
także cierpliwości ludzie, prędzej czy później wszyscy dostaniemy CAS'a i nie ma sensu płakać, że nie dostali go wszyscy ;)
co do tego, że CAS'a dostał gość, który w Simsy nie gra - wydaje mi się, że EA zależy po prostu na różnorodnej opinii, nie tylko ludzi z naszego środowiska, ale także spoza niego, bo oczywistością przecież jest, że EA będzie chciało pozyskać również nowych graczy, aby ich rynek zbytu się szerzył :P
także wychillujcie :P
TheBlackSheep
10.07.2014, 11:42
Ech, dokładnie. Jakoś ten argument do mnie nie przemawia.
także cierpliwości ludzie, prędzej czy później wszyscy dostaniemy CAS'a i nie ma sensu płakać, że nie dostali go wszyscy ;)
A dla mnie jest sens, bo to co zrobili jest nie w porządku i tyle.
Podobno CAS ma być stopniowo udostępniany innym graczom. W takim razie ja się pytam co z takimi osobami jak ja - wczoraj założyłam konto w orginie, nie mam kupionej żadnej gry z serii The Sims, ani zarejestrowanej itd. To co, nie dostanę dema? :(
Ogólnie to chyba tylko ograniczę się do demo, a za całą grę podziękuję. W końcu CAS jest póki co, jedyną pozytywną rzeczą w tej grze :D
kilka dni temu Kerbi w 'TYLKO NEWSACH' dał link (http://www.thesims.com/news/whats-out-and-whats-in)
co do tego, że CAS'a dostał gość, który w Simsy nie gra - wydaje mi się, że EA zależy po prostu na różnorodnej opinii, nie tylko ludzi z naszego środowiska, ale także spoza niego, bo oczywistością przecież jest, że EA będzie chciało pozyskać również nowych graczy, aby ich rynek zbytu się szerzył :P
także wychillujcie :P
Wydaje mi się też, ze to kwestia zamieszania. "Zakazany owoc" jest bardziej pożądany. Nawet osoby, które w sumie może nie za bardzo sie interesują simsami stwierdzą: zobaczę o co ta awantura
TheBlackSheep podejrzewam, że pewnie będzie dostępne za darmo w orignowym sklepie jak obecnie Peegle
Czy w TS4 naprawdę zostanie usunięte "bara-bara"? Bo zobaczyłam to, ale wcześniej nie widziałam i pytam czy to potwierdzone info.
Czy w TS4 naprawdę zostanie usunięte "bara-bara"? Bo zobaczyłam to, ale wcześniej nie widziałam i pytam czy to potwierdzone info.
Została usunięta umiejętność bara bara (czyli nabijanie punktów jak np. w gotowaniu) a nie samo bara bara
Bara bara jest normalnie w grze, nawet bylo pokazane na jednym z filmikow. Tylko ze nie bedzie traktowane jako umiejetnosc, bo tworcy juz dawno dawno odeszli od tego pomyslu.
anie_1981
10.07.2014, 12:03
NaNiko, bara bara zostaje, po prostu jakiś czas temu EA mówiło, że będzie to umiejętność, jak gotowanie np. Sim który jest początkujący, mógłby... nie sprawić partnerowi/partnerce dostatecznej przyjemności... :P Ale EA na szczęście odeszło od tego perwersyjnego pomysłu.
Co do CAS, to ja zostaję przy tej aplikacji, co najwyżej będę dawała moje Simy do neta. Nie chcę tak okrojonej gry. Zanim wyszły na jaw informacje o tym, czego to w grze nie będzie, to zaczynałam się już do niej przekonywać, że może jak ktoś narysuje ładniejsze tekstury to się w grę zaopatrzę... Ale teraz to nawet jakby gra wyglądała mega realistycznie, to jej nie chcę.
a mnie ten CAS już znudził. Jakoś nie czuję frajdy ze stworzenia samego sima, którym właściwie nic nie mogę więcej zrobić.
Królewicz Grudkowego Kosmosu
10.07.2014, 12:12
To skąd w końcu pobrać tą wersję demo?
To skąd w końcu pobrać tą wersję demo?
Obecnie rozdają losowo i mozna je znaleźć w bibliotece gier na Twoim koncie Origin. Dopiero za jakiś czas będzie dostępny dla każdego (dostęp jest udzielany falami codziennie)
anie_1981
10.07.2014, 12:58
Ja chciałam się tylko upewnić, mam uruchomić Origina i wejść w zakładkę Moje Gry? Bo jak tak, to CAS nie mam.
Pink Panther
10.07.2014, 12:59
Mamełe, a skąd wiadomo, że rozdają to codziennie? Ogłaszali to gdzieś czy coś?
TheBlackSheep
10.07.2014, 13:23
Ten koleś co prowadzi DOTSim płakał że nie ma dema, napisał do EA i mu dali...mówi żeby pisać do nich na Twitterze żeby podali CD'keya, to podadzą...-_- Ja na pewno się ich prosić nie będę. Może jeszcze na klęczkach mam ich błagać?
Podobno 12 sierpnia będzie demo dla wszystkich. Tak piszą na Centrum Simów.
Pink Panther
10.07.2014, 13:52
"Koleś co prowadzi DOTSim" z nimi współpracuje, więc dostaje od EA wszystko co się tylko da. Chyba nawet za darmo mu kiedyś dodatki dawali, żeby robił przeglądy albo je rozdawał.
http://oi58.************/24pmjir.jpg
zdjęcie z Centrum Simów jednego z użytkowników
ekhm. chyba wystarczy po prostu poprosić (błagać i spamić) by dostać demo
ALBO pokazać cycki na tweeterze, jak zrobiła ta kobieta
anie_1981
10.07.2014, 14:29
Lol, ludzie to są dziwni. Ja też uważam, że to nie fair że nie dali Dema wszystkim, ale się nie splamię prosząc te pijawki o cokolwiek :P
Trudno, demo powinno być dla wszystkich w jednym terminie, ale jeszcze się zapewne zdążę nagrać, więc płakać nie będę. :p Bez sensu, że niektórzy tak się dopraszają jak ta kobieta, o której wspomniał krewetka. Niby demo jest przyznawane losowo, ale z tego co teraz zauważyłam otrzymują je osoby, które prowadzą półoficjalne strony o Simsach i które mogą pomóc w promocji gry poprzez wstawianie na swoje strony zdjęć z CAS-u itp. Wszyscy fani powinni być traktowani na równi, ale EA oczywiście rozdaje tym, którzy albo wypromują za nich gierkę albo tym, którzy w ogóle nie są zainteresowani. Myślicie, że to demo będzie dostępne dla wszystkich przed 12 sierpnia?
TheBlackSheep
10.07.2014, 14:52
http://oi58.************/24pmjir.jpg
ekhm. chyba wystarczy po prostu poprosić (błagać i spamić) by dostać demo
ALBO pokazać cycki na tweeterze, jak zrobiła ta kobieta
Zaraz sobie zrobię zdjęcie z głębokim dekoltem i idę prosić uszatego Ryanka żeby mi demo dał :naughty:
A tak na poważnie, to mam nadzieję że wyjdzie to demo przed 12 sierpnia, ale tak naprawdę to, kiedy będzie wtedy będzie. Jakoś mi przeszła "podjarka" po tym co wyprawiają :)
CzekoladowaZłośnica
10.07.2014, 14:58
Też jestem tym wszystkim poirytowana, bo albo wszyscy są równie albo nie.. Jak widać EA dzieli społeczeństwo na szlachtę i plebs. Ale cóż... Ludzie mają z gorem i to wiadomo nie od dziś.. Żeby pokazywać cycki dla Simsów... Ahahah, koń by się uśmiał -,-
Kędziorek
10.07.2014, 15:08
Szlachta i plebs? Nie sądzicie, że w ten sposób obrażacie trochę ludzi, którzy dostali wersję demo, a w żaden sposób nie pomagają EA i nie są z tą firmą powiązani (nie licząc tego, że grają w ich gry)? Jestem pewna, że takich graczy jest mnóstwo, więc wrzućcie trochę na luz.
Zgadzam się, że to nieodpowiednie określenie. Ale jestem pewna, że CzekoladowaZłośnica nie wini tych osób, które demo dostały, ale wini EA, że tworzy podziały na lepszych i gorszych.
Można co najwyżej mieć pretensje do tych ludzi, którzy się o to demo dopraszają, spamują i tworzą niedobrą atmosferę, choć każdy po prostu szuka sprawiedliwości dla siebie, tak jak on sam ją rozumie i tyle. W sumie trudno doszukiwać się winy w graczach, to EA zrobiło niefajne posunięcie.
Mroczny Pan Skromności
10.07.2014, 15:16
może ea organizuje drugi eksperyment stanfordzki tylko zamist więźniów i strażników mamy tych, co mają CAS i tych, którzy go nie mają ;P
CzekoladowaZłośnica
10.07.2014, 19:52
Szlachta i plebs? Nie sądzicie, że w ten sposób obrażacie trochę ludzi, którzy dostali wersję demo, a w żaden sposób nie pomagają EA i nie są z tą firmą powiązani (nie licząc tego, że grają w ich gry)? Jestem pewna, że takich graczy jest mnóstwo, więc wrzućcie trochę na luz.
Nie, nie nie. Wyraziłam tylko swoją opinię o EA.. Żadnych pretensji do użytkowników nie mam, bo przecież oni nie mają wpływu na to co robią ludzie z EA.
anie_1981
10.07.2014, 20:08
Powinni dać wszystkim CAS tego 12 sierpnia, a testować program we własnym zakresie. No a jeśli ktoś dostał CAS wcześniej, to powinna to być jakaś ścisła grupa graczy, pracująca jako testerzy gier. To w jaki sposób oni wypuścili to Demo, jest po prostu chore. Ja tam mogę poczekać do tego sierpnia, to nie o to chodzi, chodzi tylko o ich głupie praktyki marketingowe, tak jakby celowo chcieli wkurzyć graczy.
TheBlackSheep
10.07.2014, 20:16
Powinni dać wszystkim CAS tego 12 sierpnia, a testować program we własnym zakresie. No a jeśli ktoś dostał CAS wcześniej, to powinna to być jakaś ścisła grupa graczy, pracująca jako testerzy gier. To w jaki sposób oni wypuścili to Demo, jest po prostu chore. Ja tam mogę poczekać do tego sierpnia, to nie o to chodzi, chodzi tylko o ich głupie praktyki marketingowe, tak jakby celowo chcieli wkurzyć graczy.
Zgadzam się w 100%
Dodam, że gdyby różnica wydania demo dla testerów i dla reszty wynosiła kilka dni, to spoko. Ale miesiąc? No ale nic już się z tym nie zrobi więc pozostaje tylko czekać do sierpnia.
A w tym pełnym demo będą dostępne wszystkie grupy wiekowe czy tylko dorośli?
A w tym pełnym demo będą dostępne wszystkie grupy wiekowe czy tylko dorośli?
Pełne demo? A jest coś takiego? :D
A w tym demo podobno są sami dorosli. A co do informacji, że demo rozdają co jakiś czas, to prawda, ja je dostałam dzisiaj.
@down, tak.
Pink Panther
10.07.2014, 21:13
Mlecyku, i masz w bibliotece gier, tak jak za 1. rozdaniem, tak?
anie_1981
10.07.2014, 21:28
Ja to sprawdzam aplikacją Origina, czy to wystarczy, czy trzeba też iść na stronę Origina w necie?
No właśnie, może jakiś mały instruktaż dla nieobeznanych ze stroną Origina? ;) Bo ja nie wiem, jak to sprawdzić.
Ja demo znalazłam w aplikacji w "moich grach".
TheBlackSheep
10.07.2014, 21:39
Pełne demo? A jest coś takiego? :D
Podobno to co teraz niektórzy dostali to wersja "testowa".
No nie...to ja pewnie figę dostanę, skoro nie mam nic kupionego ani zarejestrowanego :/
Pink Panther
10.07.2014, 21:44
Właśnie, Mlecyk, masz dużo gier zarejestrowanych w Origin? Może na to też patrzą :|
Wchodzicie w "Moje gry" w tej zainstalowanej aplikacji. Najlepiej ją jeszcze odświeżyć. Właśnie to zrobiłam i ... mam demo! :D
musisz mieć zarejestrowaną grę z serii The Sims, tak mi się przynajmniej wydaje.
Właśnie, Mlecyk, masz dużo gier zarejestrowanych w Origin? Może na to też patrzą :|
Być może. Mam wszystkie trójkowe dodatki bez ZG.
TheBlackSheep
10.07.2014, 22:01
Zaczynają mnie irytować te losowanki i wymuszanie konta na Origin i rejestrowaniu gry -_-
Pink Panther
10.07.2014, 22:05
Też mnie denerwują te łapanki EA. To jest bardzo nie fair, że jedni już grają, a inni muszą czekać. I naprawdę nie rozumiem, co to ma na celu. Żeby ludzie jeszcze bardziej znienawidzili I Ej?
Pls, nie czepiajcie się o łapanki. Czarny humor jest jak nogi, nie każdy je ma.
TheBlackSheep
10.07.2014, 22:11
No kurde, nie wierzę że jestem jedyną osobą, która kupuję grę "normalnie" w pudełku w sklepie i w ogóle nie miała wcześniej kontaktu z Orginem, bo po co? I z tego powodu mam "cierpieć" i czekać nie wiadomo ile na demo, kiedy wszyscy w około będą mieć? Brak mi słów na EA.
No kurde, nie wierzę że jestem jedyną osobą, która kupuję grę "normalnie" w pudełku w sklepie i w ogóle nie miała wcześniej kontaktu z Orginem, bo po co? I z tego powodu mam "cierpieć" i czekać nie wiadomo ile na demo, kiedy wszyscy w około będą mieć? Brak mi słów na EA.
Ja założyłam konto dopiero wczoraj. A wszystkie "simsy" mam na płytach ;p
Też cierpię.
W ogóle teraz zauważyłam, że dostałam taką wiadomość (http://i62.************/jqkw86.jpg) na mejla.
Zaczynają mnie irytować te losowanki i wymuszanie konta na Origin i rejestrowaniu gry -_-
Nikt do niczego nie zmusza, rejestracja konta to przecież nie podpisywanie cyrografu, już nie demonizujmy. A rejestrowanie gry ma swoje korzyści. Jak zbiesi się płytka z grą - pobierasz ją z Origin i nie wylewasz łez ;) Ja z Origin mam też darmowe akcesoria "Miejskie życie". Najuczciwiej by było, gdyby wszyscy dostali demo w tym samym czasie, ale trochę nie chce mi się wierzyć, żeby mieli czekać z tym aż do połowy sierpnia...Chyba, że ja jestem dzisiaj takim dzieckiem szczęścia, bo wygrałam drugiego Specjala i dostałam demo :lol2:
edit: Wszystkie gry/dodatki/akcesoria mam w wersji pudełkowej, oprócz wspomnianego MŻ. Po prostu rejestrowałam je na oficjalnej stronie ts3.
TheBlackSheep
10.07.2014, 22:24
Ja założyłam konto dopiero wczoraj. A wszystkie "simsy" mam na płytach ;p
Też cierpię.
Ja też założyłam wczoraj, więc witaj w klubie.
. A rejestrowanie gry ma swoje korzyści. /QUOTE]
Jakbym była jasnowidzem, to bym rejestrowała wszystko jak leci :D
[QUOTE=Mlecyk;1820588]W ogóle teraz zauważyłam, że dostałam taką wiadomość (http://i62.************/jqkw86.jpg) na mejla.
Jak 8 lipca jak dzisiaj jest 10? :O
No i wszystko jasne - z tej wiadomości wynika że jak masz zarejestrowane Simsy, to dostajesz demo.
anie_1981
10.07.2014, 22:27
Ja mam konto stare i rejestrowałam wszystko do TS3, a i tak dema nie mam. Widzicie, to nie reguła.
Pink Panther
10.07.2014, 22:28
No i wszystko jasne - z tej wiadomości wynika że jak masz zarejestrowane Simsy, to dostajesz demo.
Ale trzeba też mieć zaznaczone, że chce się otrzymywać wiadomości od EA czy coś. Chyba :| A nie wiem, czy przy jakiejś rejestracji tego nie odznaczyłem :/
anie, może będą systematycznie wysyłać, nie wiem :|
Sprawdźcie w ukrytych grach na Origin. Wyczytałem na Twitterze, że ktoś właśnie tam znalazł Demo.
Zdjęcie, jak tam "wejść":
http://i.imgur.com/v6R2zqd.png
e: Ej, a czy przypadkiem nie było tak, że ktoś, kto nie gra w Simsy dostał Demo? :O Wydaje mi się, że gdzieś o tym czytałem, pewnie tutaj albo na DOTSim.
TheBlackSheep, nie trzeba być jasnowidzem. W każdym dodatku pudełkowym masz dołączoną karteczkę z informacją o pakiecie bonusowym, który można pobrać po zarejestrowaniu gry. Była też informacja o możliwości pobrania darmowego Miejskiego życia, o ile ma się zarejestrowane ts3.
Skoro już rozdają falami i wybiórczo, to chyba lepiej, że demo dostają ludzie z zarejestrowanymi simsami, a nie Fifą? Wtedy to dopiero byśmy się czuli pokrzywdzeni, że demo dostał ktoś, komu simsy powiewają smętnym kalafiorem...
TheBlackSheep
10.07.2014, 22:38
TheBlackSheep, nie trzeba być jasnowidzem. W każdym dodatku pudełkowym masz dołączoną karteczkę z informacją o pakiecie bonusowym, który można pobrać po zarejestrowaniu gry. Była też informacja o możliwości pobrania darmowego Miejskiego życia, o ile ma się zarejestrowane ts3.
Skoro już rozdają falami i wybiórczo, to chyba lepiej, że demo dostają ludzie z zarejestrowanymi simsami, a nie Fifą? Wtedy to dopiero byśmy się czuli pokrzywdzeni, że demo dostał ktoś, komu simsy powiewają smętnym kalafiorem...
Chodziło mi o to, że gdybym wiedziała że dzięki temu że zarejestruje grę w przyszłości będę mieć większe szanse na dostęp do demo czwórkowego CAS, to bym to zrobiła.
Najlepiej żeby demo było udostępnione każdemu ;)
a dlaczego nie możesz teraz ich zarejestrować
Też kupuje grę pudełkową, ale sobie ją rejestruję, konto origin mam połączone z kontem na thesims3.com. Wszystkie dodatki ściągałam poprzez origin, nawet nie wyjmowałam z pudełka płyt, żeby mi nie zrobiło ryski :D
Gdyby na to patrzyli, to Anie by dostała demo na stówkę, bo z ts3 ma chyba wszystko prócz Kiczu Katy :D
Ja mam wszystkie dodatki do Rajskiej Wyspy + 2 zestawy akcesoriów (jeden gratisowy). Ale nie jest powiedziane, że demo nie trafiło się komuś, kto ma zarejestrowaną np. tylko podstawkę.
pytanie do osob, co maja demo czy jak juz stworzymy sima, jest mozliwosc zapisania go na komputerze, jako plik, czy tylko jest ta galeria?
Sprawdźcie w ukrytych grach na Origin. Wyczytałem na Twitterze, że ktoś właśnie tam znalazł Demo..
Ja na swoim koncie Origin nie mam takiej kategorii. Mój Origin w ogóle wygląda inaczej niż na zdjęciu, które dołączyłeś do tej wiadomości. Nie mam też biblioteki gier, o której ktoś wcześniej pisał.
Czy to dlatego, że nie mam zarejestrowanej żadnej gry czy może trzeba pobrać Origin na komputer?
Ja na swoim koncie Origin nie mam takiej kategorii. Mój Origin w ogóle wygląda inaczej niż na zdjęciu, które dołączyłeś do tej wiadomości. Nie mam też biblioteki gier, o której ktoś wcześniej pisał.
Czy to dlatego, że nie mam zarejestrowanej żadnej gry czy może trzeba pobrać Origin na komputer?
Tak, trzeba pobrać program na komputer i zainstalować.
https://www.origin.com/pl-pl/download
Ja mam połączone konta Origina i na stronie simsow. Jak zmieniam haslo na originie, to automatycznie zmienia mi sie na stronie. Jak aktywuje gre w originie (wersje pudelkowa, podjac kod instalacyjny), to automatycznie (chociaz trwa to czasem kilka dni) rejestrowala mi sie gra na stronie
ja rowniez nie mam tych moich gier, ale mozesz zrobic taki myk, ze "pobierzesz" (bez pobierania) darmowa gre i juz bedziesz miala "moje gry" ale jest male prawdopodobienstwo, ze dostaniesz swoja kopie demo, jak nie maszzarejestrowanych gier.
TheBlackSheep
11.07.2014, 11:27
U mnie też to inaczej wyglądało. Jak zarejestrowałam grę (podstawkę) to jest już tak jak na screenie. Origin mam na komputerze.
EDIT. Na Centrum Simów ludzie piszą że dobrze mieć konto Orgin połączone z kontem na TheSims3. com
Gdyby na to patrzyli, to Anie by dostała demo na stówkę, bo z ts3 ma chyba wszystko prócz Kiczu Katy :D
No wiesz, ja dostałam mejla (kilka stron temu wstawiłam screena), z którego wynika, że jeśli masz zarejestrowane większość dodatków do trójki i pozwalasz na dostawanie mejli od EA dostajesz szybszy dostęp do demo.
ahahah XD
pytanie do osob, co maja demo czy jak juz stworzymy sima, jest mozliwosc zapisania go na komputerze, jako plik, czy tylko jest ta galeria?
Tak, jest możliwość zapisania simów.
TheBlackSheep
11.07.2014, 11:39
Ale jest sporo osób, które mają porejestrowane wszystko co się tylko da z pod nazwy Sims, a dema i tak nie dostali...
Jak się sprawdza czy ma się zaznaczone zezwolenie na otrzymywanie wiadomości od EA?
Ale jest sporo osób, które mają porejestrowane wszystko co się tylko da z pod nazwy Sims, a dema i tak nie dostali...
Jak się sprawdza czy ma się zaznaczone zezwolenie na otrzymywanie wiadomości od EA?
W ustawieniach prywatności
TheBlackSheep
11.07.2014, 12:26
Ok, dzięki. Widzę że mam zaznaczą tą opcje ;)
Zarejestrowałam pozostałe 5 dodatków, które posiadam. Myślcie że to zwiększy moje szanse na demo? :smiech:
Aaaach, jak dawno mnie tu nie bylo :D
Ludzie ogarnijcie :D Predzej czy pozniej dostaniecie swoje DEMO, ogladajcie gameplaye, jarajcie sie, ale nie robcie nie wiadomo jakiej afery...TO TYLKO DEMO :D Ja tu juz widze, jakies spekulacje, domysly, filozofie, obrazanie sie nawzajem, bo "nie dostalem DEMO, EA takie niesprawiedliwe". Oj ludzie, ludzie, wy sie nie zmieniacie...:rolleyes:
maxiuwa, masz rację. Ja wciąż myślę, że to nie fair, że demo nie zostało udostępnione wszystkim w jednym czasie, ale bez przesady. Nie będę z tego powodu próbować zdobyć tego dema ze wszelką cenę ani tego aż tak przeżywać. Mogę spokojnie poczekać, trudno. Myślę, że z czasem jakoś emocje opadną, nie denerwujcie się. :p
TheBlackSheep
11.07.2014, 13:51
Naprawdę ciężko nie czuć jakiegoś rozgoryczenia, kiedy jedni dostają, a inni nie...gdyby wszyscy dostali, to wtedy nie było by problemu. Kiedy miałbyś ochotę zjeść lody i mógłbyś tylko sobie popatrzeć przez szybkę jak inni jedzą, bo właściciel knajpy w której jesteś stałym klientem, wymyślił sobie jakieś bzdurne losowanie, to nie było by ci w jakimś stopniu przykro? Nie sondzę.
I nie mówię że jakoś przeżywam to bóg wie jak, że zaraz się pójdę pociąć, bo nie mam dema itd. nie popadajmy w skrajności.
Nie chodzi o lody, tylko o jedno lizniecie i sprobowanie smaku, jak mamy sie bawic w takie gierki, bo to DEMO a nie pelna wersja...i gdybym wiedzial ze sprobuje go za 2 tygdonie...to w czym problem? :|
Nie no, nie chce sie tutaj wyklocac, po prostu wymyslacie jakies "teorie spiskowe" a tu chodzi tylko o CAS. No coz...to moje zdanie, masz prawo sie z nim nie zgadzac.;)
.i gdybym wiedzial ze sprobuje go za 2 tygdonie...to w czym problem?
tylko że to nie są dwa tygodnie, tylko miesiąc.
w pełni zgadzam się ze zdaniem czarnej owieczki
Masz do tego zupelne prawo :)
A zmieniajac temat, bo robi sie tak nieprzyjemnie to ciekaw jestem jak bedzie wygladac ten system przyjec, ma byc taki wielce innowacyjny i przelomowy :D No i jak bedzie strych funkcjonowac...:)
TheBlackSheep
11.07.2014, 15:17
Nie chodzi o lody, tylko o jedno lizniecie i sprobowanie smaku, jak mamy sie bawic w takie gierki, bo to DEMO a nie pelna wersja...i gdybym wiedzial ze sprobuje go za 2 tygdonie...to w czym problem? :|
Nie no, nie chce sie tutaj wyklocac, po prostu wymyslacie jakies "teorie spiskowe" a tu chodzi tylko o CAS.
Ale jakie teorie spiskowe?
To nie jest kwestia 2 tygodni, a miesiąca, gwoli ścisłości ;)
Wiesz, ja nie mam zamiaru kupować czwórki. Chcę tylko mieć CAS, bo uważam to za jedyną atrakcje tej gry.
Nie rozumiem co w tym złego, że ja też bym chciała mieć już te demo, skoro inni mają...poczekam te 2 tyg, ale no...
Ajajaj, owieczko, chodzi mi o niektore osoby tutaj ktore wymyslaja "teorie" dlaczego EA robi tak a nie inaczej, niektorzy moze w zartach, ale niektorzy biora to bardzo na powaznie. Mnie chodzi tylko o fakt, ze to DEMO, to nie jest pelna wersja gry. Ludzie sie tu wzajemnie nakrecaja a nie o to przeciez chodzi :rolleyes: Mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi...:redface:
Kurde, to demo to fajna zabawa. Chociaż jeszcze zajmie mi chwilę, zanim będę się sprawnie poruszać po tym CASie. Biblioteka dema zawiera też pięciu simów, których znamy z trailerów.
anie_1981
11.07.2014, 15:41
Ja tam teorii nie wymyślam, to w sumie nie moja rzecz, dlaczego tak zrobili, mogę spokojnie poczekać i płakać nie mam zamiaru z powodu jakiegoś dema.
Tak, tak. Ja mam podobnie annie. :P
może komuś to pomoże: http://thesims4blogger.tumblr.com/post/91463593557/increase-your-chances-of-getting-the-sims-4-cas-demo
Witam, mam pytanie o pewne szczegóły do osób, które otrzymały demo: czy da się regulować grubość brwi i szerokość ust? Jakoś to u mnie nie działa.
Wczoraj dostałam demo, wrażenia bardzo pozytywne :)
Bardzo intuicyjny CAS, od pierwszego uruchomienia wiedziałam co i gdzie kliknąć, by uzyskać dostęp do poszczególnych opcji, zupełnie jakbym miała ten program od dawna.
Nowy CAS daje znacznie większą swobodę w tworzeniu twarzy simów w porównaniu do TS3, nie wspominając o takich nowościach jak szczegółowe modelowaniu sylwetki, zmiana rozmiaru stopy, itd. W mojej ocenie - rewelacja :) Muzyka fajna, gdy tworzymy twarz sima, staje się łagodniejsza, co sprzyja skupieniu przy pracy :)
Fryzury w większości lepsze od tych z Trójki pod względem kształtu, natomiast ich jakość to już zupełnie inna sprawa.
Do pełni szczęścia brakuje CASt, może z czasem pojawi się jakieś dodatkowe narzędzie do tworzenia wzorów i różnych odcieni, byłoby fajnie.
TheBlackSheep
11.07.2014, 18:27
może komuś to pomoże: http://thesims4blogger.tumblr.com/post/91463593557/increase-your-chances-of-getting-the-sims-4-cas-demo
Mam zrobione wszystko, co tam jest napisane i na razie nic :D
Podejrzewam że jak dostanę to demo, to będę siedzieć nad tym pół dnia :D
W ogóle to ciekawe co ile są te losowania. Wczoraj dużo osób dostało, a dzisiaj nie słyszałam żeby się ktoś załapał.
Mam zrobione wszystko, co tam jest napisane i na razie nic :D
Podejrzewam że jak dostanę to demo, to będę siedzieć nad tym pół dnia :D
W ogóle to ciekawe co ile są te losowania. Wczoraj dużo osób dostało, a dzisiaj nie słyszałam żeby się ktoś załapał.
też zrobiłam wszystko, co proponują i na razie nie miałam szczęścia. Ale ponoć pomaga. Może jutro włączymy komputery, odpalimy pocztę, a tam mail od EA. :D
(chociaż znając moje szczęście, to nie wylosują mnie aż do 10 sierpnia. ;) )
Ja też ubolewam, że nie wszyscy dostali demo (bo przecież demo tworzenia Zwierzaków było ogólnie dostępne), ale poczekam cierpliwie.
A czy ktoś się orientuje czy to demo dema? :) Czyli, że po jakimś czasie demo przestanie działać, czy będziemy mogli z niego korzystać, aż do wydania czwórki?
anie_1981
11.07.2014, 19:29
Nie sądzę by to miało przestać działać kiedykolwiek...
miłośniczka zwierząt
11.07.2014, 19:31
Ja też czekam nadal na swoja kolej i jakoś się nie zanosi na to no, ale pożyjemy zobaczymy. 4 po mimo braków pewno kupię bo filmkiki z CAS mi się spodobały.
Witam, mam pytanie o pewne szczegóły do osób, które otrzymały demo: czy da się regulować grubość brwi i szerokość ust? Jakoś to u mnie nie działa.
To jest chyba tak, że z dostępnych ust musisz sobie wybrać odpowiednio szerokie i dopiero na ten "szablon" nakładasz swoje poprawki. Trochę dziwne rozwiązanie, ale idzie przywyknąć.
edit: A jednak nie. Jak się złapie usta tak pośrodku pojedzie myszką w lewo to się je poszerzy, w prawo zwęzi. Tylko nie robi się tego w trybie detali.
Mamełe, krewetka i TheBlackSheep dzięki za odpowiedź :)
Pobrałam tego Origina i kto wie, może w końcu mnie wylosują :D
A póki co pozostaje mi wzdychać na widok simów robionych przez innych graczy ...
Tak sobie myślę, że jak już wszyscy dostaniemy to demo, forum zostanie zasypane zdjęciami simów z TS4 :D
Ja chodząc po mieście przyglądam się ludziom i na widok nietypowych twarzy myślę, że w czwórce da się to zrobić :fun:
Mamełe, krewetka i TheBlackSheep dzięki za odpowiedź :)
Pobrałam tego Origina i kto wie, może w końcu mnie wylosują :D
A póki co pozostaje mi wzdychać na widok simów robionych przez innych graczy ...
Tak sobie myślę, że jak już wszyscy dostaniemy to demo, forum zostanie zasypane zdjęciami simów z TS4 :D
Ja chodząc po mieście przyglądam się ludziom i na widok nietypowych twarzy myślę, że w czwórce da się to zrobić :fun:
W Galerii jest już ponad 14 tysięcy zapisanych rodzin :O
Mentosik57
11.07.2014, 21:13
Bez sensu to oni zrobili,że tylko niektórzy demo dostali.Powinni dać wszystkim do udostępnienia i tyle,przecież każdy chce przetestować,ale niektórzy nie mogą ,bo EA zachciało się w totolotka bawić :)
czy to prawda, ze w 4 nie ma basenow? :P
Pink Panther
11.07.2014, 21:17
Bez sensu to oni zrobili,że tylko niektórzy demo dostali.
http://i.imgur.com/aG3mIGf.png
Kto w końcu od nas, z FTS, ma Demo? :| Mamełe i...? Mogłybyście powrzucać jakieś fotki, dziewczyny? I serio jest takie świetne, jak to wychwalają twórcy?
Kędziorek
11.07.2014, 21:17
czy to prawda, ze w 4 nie ma basenow? :P
Gdzieś ominąłeś z 20 stron dyskusji na ten temat :D Nie, nie będzie, a przynajmniej nie w podstawce.
Mentosik57
11.07.2014, 21:22
Kto w końcu od nas, z FTS, ma Demo? :| Mamełe i...? Mogłybyście powrzucać jakieś fotki, dziewczyny? I serio jest takie świetne, jak to wychwalają twórcy?
Na youtube są już filmiki z tego demo w wykonaniu polskich youtubberów,więc można sobie obejrzeć całego CASa.
@Kędziorek: Nie cytuj z obrazkiem
Mi się ten CAS podoba. Cały dzień się nim bawię :lol2: Ludzie z talentem do tworzenia simów będą robić cudeńka ;)
Mi się ten CAS podoba. Cały dzień się nim bawię :lol2: Ludzie z talentem do tworzenia simów będą robić cudeńka ;)
zdjęcia plis <3 XD
Gdzieś ominąłeś z 20 stron dyskusji na ten temat :D Nie, nie będzie, a przynajmniej nie w podstawce.
pierwszy raz jestem w tym dziale ;) dziekuje za odpowiedz. Strasznie glupio zrobili moim zdaniem. a bedzie mozna chociaz gdziekolwiek plywac?
pierwszy raz jestem w tym dziale ;) dziekuje za odpowiedz. Strasznie glupio zrobili moim zdaniem. a bedzie mozna chociaz gdziekolwiek plywac?
w podstawie raczej nie będzie można.
w podstawie raczej nie będzie można.
hahaha co oni tworza. to juz w 'jedynce' w podstawie byly baseny.
zdjęcia plis <3 XD
Moi simowie nie są jacyś wyjątkowi :P Ale jak będę mieć chwilę to może jutro się pobawię w załadowanie jakichś fotek.
Pink Panther
11.07.2014, 22:03
Może założymy w tym dziale jakiś osobny wątek ze zdjęciami i filmami z CASu Czwórki?
Może założymy w tym dziale jakiś osobny wątek ze zdjęciami i filmami z CASu Czwórki?
tak byłoby najlepiej i najwygodniej :)
Charionette
11.07.2014, 22:17
Możemy zawrzeć układ! Temat zostanie utworzony jak przestaniecie za wszelką cenę zdobyć piracką wersję CASa :D
Bo wiecie, zgodnie z regulaminem piracenie jest zabronione, a torrenty są niczym Morze Karaibskie - pełno tam piratów
anie_1981
11.07.2014, 22:25
Obejrzałam właśnie ciekawy filmik z CAS'a:
http://www.youtube.com/watch?v=TNase-WHQKA
Dziewczyna ma przyjemny głos, ogólnie fajny filmik. Co do samego Dema, to w sumie mi się podoba, o czym pisałam już dawno. Wydaje się, że można tworzyć różnorodnych Simów, przy tym ładnych, więc w sumie czego chcieć więcej..? Ja się oczywiście czepiam braku strojów kąpielowych. Poza tym jest trochę mało fryzur i ciuchów dla facetów. Mogłoby też być więcej kolorów, bo skoro już zabrali CASt'a, to mogliby się chociaż przyłożyć i dać więcej tych kolorków. Faceci mają słaby wybór pełnych strojów, co było widać jak laska wybierała strój wieczorowy i imprezowy (nie wiem po co to rozdzielać w ogóle..?). Ja oczywiście czekam aż dostanę to Demo, ale po tym filmiku już dużo wiem. Demo wydaje się być proste w obsłudze i intuicyjne.
NYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYSIA!!! :(
Tu już nawet nie chodzi o piracenie (swoją drogą jak można spiracić coś, co jest darmowe?), tylko o to, żeby wyjść na przeciw głupiej polityce firmy EA ; D
Hahaha, pochwalę się Wam, że ja już zostałam stworzona w "czwórkowym" CASie xDD I powiem Wam, że wyszłam całkiem podobna, chociaż z kolorem oczu (i włosów być może też) był problem! (najwyraźniej jest mały wybór :<)
Autor tej simki stworzył też oczywiście siebie samego i byłam pod ogromnym wrażeniem podobieństwa! :D
No i też czekam na swoją kolej ;)
Pink Panther
11.07.2014, 22:31
Mam pytanie.
Komentarze do zdjęć i filmów mamy wstawiać tutaj? :|
Obejrzałam właśnie ciekawy filmik z CAS'a:
http://www.youtube.com/watch?v=TNase-WHQKA
Dziewczyna ma przyjemny głos, ogólnie fajny filmik. Co do samego Dema, to w sumie mi się podoba, o czym pisałam już dawno. Wydaje się, że można tworzyć różnorodnych Simów, przy tym ładnych, więc w sumie czego chcieć więcej..? Ja się oczywiście czepiam braku strojów kąpielowych. Poza tym jest trochę mało fryzur i ciuchów dla facetów. Mogłoby też być więcej kolorów, bo skoro już zabrali CASt'a, to mogliby się chociaż przyłożyć i dać więcej tych kolorków. Faceci mają słaby wybór pełnych strojów, co było widać jak laska wybierała strój wieczorowy i imprezowy (nie wiem po co to rozdzielać w ogóle..?). Ja oczywiście czekam aż dostanę to Demo, ale po tym filmiku już dużo wiem. Demo wydaje się być proste w obsłudze i intuicyjne.
Zamysł jest chyba taki, że ten strój oficjalny to taki jak na uroczystą randkę czy wieczorne wyjście w eleganckie miejsce, a imprezowy to zestaw na luźną, zakrapianą balangę ze znajomymi ;)
To jest chyba tak, że z dostępnych ust musisz sobie wybrać odpowiednio szerokie i dopiero na ten "szablon" nakładasz swoje poprawki. Trochę dziwne rozwiązanie, ale idzie przywyknąć.
edit: A jednak nie. Jak się złapie usta tak pośrodku pojedzie myszką w lewo to się je poszerzy, w prawo zwęzi. Tylko nie robi się tego w trybie detali.
Dziękuję :) wreszcie zadziałało, widocznie klikałam niedokładnie.
Charionette
11.07.2014, 22:36
Mam pytanie.
Komentarze do zdjęć i filmów mamy wstawiać tutaj? :|
Tak, myślę, że nie będzie to problematyczne :)
Mam głupie pytanie: jak w tym demo można robić fotki? :|
@down, print screen mi nie działa, jak próbuje go wkleić gdziekolwiek, to wyświetla mi się tylko białe tło...
Print Screen tylko i wyłącznie, albo fraps :)
anie z tego co wiem, demo jest okrojone i nie ma w nim wszystkich ubrań itp..
Ja na 99% kupię The Sims 4, więc chętnie podzielę się opinią jak się demo ma do pełnej wersji gry. Wiem, że wielu z Was uważa, że gry nie warto kupować, ale Ja zawsze staram się we wszystkim dostrzegać pozytywy, dla mnie szklanka jest zawsze do połowy pełna :) Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
@Mlecyk: print screen na klawiaturze i wklejanie np. do Painta :)
Autorka tego let's playa wyszczególniła kilka ważnych niedogodności - od tego łapania czasami ciężko będzie dotrzeć do części ciała, którą będziemy chcieli zmodyfikować, np. żeby zmienić kolor oczu trzeba zdjąć okulary...
I trzeba się naklikać, oj, trzeba!
anie_1981
11.07.2014, 23:04
No i myszka jest ponoć mało precyzyjna.
Czasami trzeba się trochę nagimnastykować, żeby uzyskać pożądany efekt, to fakt. Ale może to też w pewnej mierze kwestia wprawy.
Mlecyk, w takim razie polecam Frapsa :)
Mam głupie pytanie: jak w tym demo można robić fotki? :|
@down, print screen mi nie działa, jak próbuje go wkleić gdziekolwiek, to wyświetla mi się tylko białe tło...
A co z klasycznym "C"? :D
A co z klasycznym "C"? :D
Klasyczne "C" nie działa ;)
Pink Panther
11.07.2014, 23:19
Oby działało w pełnej wersji...
OMG! Następny ficzer z klasyków usunięty! Przecież C było nawet w TS2. DDD: Teraz już z pewnością nie kupię tej gry~~
miłośniczka zwierząt
11.07.2014, 23:23
Ja po obejrzeniu Filmiku Madzi bo bardzo lubię jej filmy to na pewno kupię 4 nawet jeśli zdjęć nie będzie można robić klawiszem "C" to mi nie przeszkodzi w zakupie tej gry. Teraz tylko czekam na filmik twórców z trybu życia.
Tak sie zastanawialem przez chwile czemu nie ma strojow kapielowych. Potem przypomnialem sobie o braku basenow. Mozecie wyobrazic sobie moja parszywa mine. :|
miłośniczka zwierząt
12.07.2014, 00:24
Ja się jakoś do tych braków pewno przyzwyczaję i będę się cieszyła z gry. Ja kupię 4 bo możliwe że, ona nie będzie mi się ciąć i wywalać mnie. Mam sentyment do 2 więc 4 będzie idealną częścią która na pewno będzie mi 2 przypominać.
kavoweciastko
12.07.2014, 04:49
Witajcie.
Dawno mnie tu nie było, a komentarzy dużo się nagromadziło. Przez ten cały czas byłam mega zajeta ale wchodziłam na rózne strony o simsach by móc śledzic wszelkiego rodzaju nowinki. Czasem poczytałam troche komentarzy tutaj od czasu kiedy ostatni raz sie tu udzielalam ale uznałam, że nie ma to najmniejszego sensu. Dlaczego? Bo gdybym chciała na każdy odpowiedziec, sprostować coś to wyszła by z tego książka chyba. A ja mam tendencje do długiego odpowiadania na coś zazwyczaj.
Co do gry - zdziwił mnie fakt braku małych dzieci. Dziwnie będzie to wyglądać kiedy niemowle stanie się dzieckiem.. ale oby to zmienili jak najszybciej po premierze. Chcialabym mieć rodzine, w której z niemowlaka urosnie malec, którego bede mogła uczyć chodzić i mówić. Szczególnie kiedy bede chciała nagrywać na YT odcinki z ts4. Ciekawi mnie ile im to zajmie czasu po premierze gry żeby dodac grupe małego dziecka.
Do basenów przywykne. I tak rzadko sie moi simowie w nich kąpali. Wiec nie robi mi to takiej wielkiej różnicy.
Przyszło demo a ja niestety go nie dostałam. Troche nie fair postąpili z tym. Mogli dać wszystkim użytkownikom origin. No nic..trzeba poczekać.
Śmieszy mnie fakt jak widze ze ktoś nie kupi gry bo w demo nie ma ss na klawiszu C. xd luuudzie, nie wygłupiajcie sie. To tylko demo a nie cała gra.
Ogólnie według mnie simy wyglądają świetnie i już nie mogę sie doczekac gry. Wcześniej twierdziłam ze kupie ten zestaw z książką i innymi pierdołami ale teraz uznałam ze wystarczy mi tylko podstawka. Po co mi książki w ktorych bedzie to co z pewnością już dawno wiem.
Widzialam obnizke na The Sims 3 i dodatki w Origin. Rozszerzenia kosztuja nawet 18 zlotych, a akcesoria 10 zl. Kilka nowszych dodatkow jest za 30 zlotych. Oferta bardzo atrakcyjna, ale ja juz odlozylam kase, ktora bede inwestowac w czworke, by byc na biezaco z seria. Trojka znika juz z empiku tak jak kiedys dwojka, nic juz szczegolnie mnie nie ciagnie do tej odslony. Mam podstawke i pewnie z dodatkami bylaby lepsza, ale odpuszcze sobie. Poza tym lubie miec gry w wersji pudelkowej, a Origin mi tego nie da. To nie tak, ze nie jestem fanka, po prostu nie jestem az taka maniaczka. Zbiore kolekcje czworki jesli podstawa bedzie dobra. Dwojka z dodatkami, podstawa trojki, a teraz przyjdzie pora na zbieranie czworki- tak jest dla mnie dobrze. Licze tylko na to, ze rozgrywka w czworce, bedzie rownie dobra jak ten szumny i dumny CAS, bo fajne tworzenie Sima to nie wszystko. Serio, jest juz 14 tys. rodzin w galerii czworki? Kreatywnosc i zapal fanow Simsow zawsze mi sie bardzo podobaly. Co do wersji czworki jaka planuje zakupic, to chcialabym wersje premium.
Kavoweciastko - tu nie chodzi o to, że Caesum TS4 nie kupi, bo nie ma robienia zdjęć pod "C". Caseum jest w ogóle przeciwny TS4, a jego post po prostu był żartobliwym przypomnieniem tego, jak tu, na tym forum, ludzie oburzali się, że z powodu braku basenów/małych dzieci nie kupią gry, bo zabierają coś, co jest od początku (lub co najmniej od TS2) serii.
Co do dema - skoro już nawet na tym forum wspomniano, że demo dostała osoba, która NIC nie ma do czynienia z Simsami (pamiętam, że obejrzał to demo i stwierdził, że to gra dla dziewczynek ;) ), świadczy to tylko o tym, że rozdawanie nie jest powiązane z posiadaną ilością gier ze świata TS3, tylko prawdopodobnie z tym, że ma cie konto na Origin i jakąkolwiek grę. Możliwe, że powyżej jakieś ilości, ale niekoniecznie tematycznie dopasowanej. Ktoś wspomniał, że widocznie chcą w ten sposób zachęcić nowych graczy do TS4, ale serio... Jednym wysyłają maila, że demo ma dlatego, bo jest zainteresowany TS3, a drugim wysyła demo, bez posiadania czegokolwiek z serii Sims? Ja tego nie rozumiem - byle programista by im napisał jednego fora i parę ifów, żeby demo rozdać osobom, które TS3 mają... Ale widać, że coś nie pomyśleli o tym...
Ja tylko mam nadzieję, że nie okaże się, że okrojone demo = brak innych grup wiekowych, a nie brak części rzeczy (po co w ogóle mieli by tak ograniczać? Niespodzianki jakieś mają w zanadrzu? O.o )
Co do małych dzieci - nie sądzę, żeby szybko je dodali. Skoro stwierdzili (zakładam, że przy niemowlakach za dużo animacji nie ma), że dla 5 grup wiekowych (a raczej dla dwóch, bo nastolatki, dorośli i emeryci mają podobny wzrost), potrzebowali zrobić 300 animacji i jeszcze 200 czegoś, to zanim dodadzą małe dzieci, to kolejne jakieś 100 animacji dojdzie i 50 czegoś. A jak nam grupa udowadnia - to nie takie hop-siup dla nich.
Niestety... Brak małych dzieci to minus nie do wybaczenia. Co do wzrostu, to to, że cztery grupy wiekowe: nastolatkowie, młodzi dorośli, dorośli i emeryci mają ten sam wzrost wynika z lenistwa twórców. Nie da się tego inaczej wytłumaczyć. Widać, że ta gra będzie inna niż pozostałe części serii, może faktycznie lepsza w pewnych aspektach, ale pewne braki będą zauważalne. Nie chcę mówić, że na dzień dzisiejszy wygląda na to, że gra ma więcej wad niż zalet, bo w całokształcie podoba mi się i chcę z nią kontynuować moją przygodę z Simsami. Gdybym zbierała trójkę, wtedy gdy była ona na topie i ją polubiła, to pewnie nie kupiłabym czwórki, a tak sprawa wygląda inaczej. Kupno czwórki w dniu premiery, albo zaraz po niej będzie dla mnie czymś świetnym, dlatego na razie powstrzymuję się od uprzedzeń względem najnowszej odsłony. Ach z tym demo... Nie liczę na to, że je dostanę przedterminowo, paskudnie to twórcy rozwiązali, ale już nie ma co się powtarzać bo niczego to nie zmieni.
Świetny filmik Madzi :) Również uważam, że CAS daje wiele możliwości, ale mnie jakoś spacjalnie się on nie przyda, bo rzadko tworzę simy, ale jak bedzie boolProop to na pewno bedę tam często zaglądać, by zmieniać już gotowym simom wygląd :)
CzekoladowaZłośnica
12.07.2014, 10:15
Może oferta LAST MINUTE się skończyła? :D
kavoweciastko
12.07.2014, 10:18
Ginsei - A, ok, jeśli to bylo zartobliwe to przepraszam, najwyraźniej coś slabo mysle tak z samego rana :p co do origina - owszem, dostały demo osoby, które simsów nie lubią i w nie nie grają. Ja na origin mam może ze trzy gry, ale niestety demo simsów nie dostałam. Ubolewam nad tym, no ale cóz.. Skreca mnie aż jak widze te wszystkie filmy na YT z demo. Najwyzej poczekam, trudno sie mówi ;)
CzekoladowaZłośnica
12.07.2014, 10:31
Eris - co do tego "równego" wzrostu kilku grup wiekowych to mam nadzieję, że jest to spowodowane tylko tym, że dzięki temu będziemy mogli nawiązywać romanse pomiędzy tymi wszystkimi grupami wiekowymi. Wiem, że to nie etyczne żeby nastolatka zadawała się z emerytem, ale kurcze.. Ile w dzisiejszych czasach jest takich związków? Wiem, że ktoś już mówił, że raczej nie będzie takich możliwości.., ale cóż - za marzenia nie karają :D
^ A czy przypadkiem nie było wspominane jakiś czas temu, że takie związki są niemożliwe? Pamiętam, że była o tym dyskusja.
Takich związków nie będzie w grze i mi to osobiście nie przeszkadza. Myślę, że tak powinno zostać. Niestety z tym wzrostem to pojechali tak, że hej... Nawet przez to nie będzie osobnych ubrań dla tych grup wiekowych, nie mówiąc już o tym, że nie sposób będzie odróżnić nastolatka od dorosłego.
Kędziorek
12.07.2014, 11:15
up up, było :) Nastolatki mogą romansować tylko z simami ze swojej grupy wiekowej :)
No to trzeba czekać na woohooera :)
Co do dema - skoro już nawet na tym forum wspomniano, że demo dostała osoba, która NIC nie ma do czynienia z Simsami (pamiętam, że obejrzał to demo i stwierdził, że to gra dla dziewczynek ), świadczy to tylko o tym, że rozdawanie nie jest powiązane z posiadaną ilością gier ze świata TS3, tylko prawdopodobnie z tym, że ma cie konto na Origin i jakąkolwiek grę.
A to nie jest tak, że dziewczyna tego kolesia gra w simsy? Może korzystają z jednego konta Origin.
Kurde, myślałam, że ktoś oprócz mnie powstawia swoje czwórkowe twory, a tylko ja tak wyskoczyłam jak z konopi :P
Na sto procent trzeba miec The Sims 3 na origin :) juz gdzies o tym pisali. Wiec "gosc od filmiku ktory uwaza ze the sims to gra dla dziewczynek" nie mial zadnych gier to wlasnie uwazam tak jak poprzednicy ze musial z kims dzielic konto ;)
Albo tak gada, że simsy są dla dziewczynek, a sam gra jak głupi :D
TheBlackSheep
12.07.2014, 13:06
Ja jestem pewna w 100% że czwórki nie kupię. Samym CAS-em mnie nie przekonają. Jak będę chciała pograć bez Kreatora Stylu w półotwartym otoczeniu z ekranami wyczytywania i innymi ograniczeniami, to zagram w dwójkę. Tam przynajmniej są małe dzieci, baseny i do dwójki są przede wszystkim dodatki, akcesoria czy CC, a nie "sucha" podstawka. W porównaniu do trójki to już w ogóle czwórka jest dla mnie uboga i nie ma w sobie nic, co by mnie zachęciło do kupna (w końcu CAS będę mieć za darmo :D ). Zresztą od początku ta gra mnie nie "porwała".
TheBlackSheep, komentarze do fotek z CASu dajemy w tym temacie, tamten jest tylko na nasze fotki/filmy albo odnośniki do nich ;)
TheBlackSheep
12.07.2014, 13:18
A to przepraszam. W takim razie proszę moda o przeniesienie.
Możesz sama usunąć komentarz, bo jeszcze nikt nie napisał niczego pod Tobą ;)
Jejciu, ja juz chce to demo. Krew mnie zalewa jak widze tych simow i za kazdym odswiezeniem origina nic nie ma :( Polityka EA </3
Ahh, mieć zainstalowane demo na komputerze i nie móc w nie zagrać </3 boli mnie serce
kavoweciastko
12.07.2014, 14:39
Kędziorek - czyli mlody dorosly nie bedzie mogl byc z doroslym?
Kędziorek - czyli mlody dorosly nie bedzie mogl byc z doroslym?
Będzie mógł ;) Tylko nastolatkowie nie mogą się wiązać ze starszymi.
edit: Jeśli ktoś ma ochotę "pomacać" w demie Bellę, to jest ona udostępniona w Galerii :)
Kiedy juz wszyscy uzyskamy dostep do demo to bedzie na pewno jeszcze wiecej swietnych zdjec Simow na tym forum. Ja w kazdym razie na pewno wrzuce tutaj stworzonycg przez siebie Simow.
Wiem, ze to nie ten temat, ale mozemy sie pododawac na tym Originie jak juz mamy tyle kont. Moze sie bedzie przyjemniej gralo. (Przepraszam za zly temat, ale nie wiem gdzie z tym isc) :redface:
mystically_mad
12.07.2014, 20:39
a moglibyście pokazać jakie są fryzury, ubrania, dodatki? :> Z góry dziekuje :*
mystically_mad, już wcześniej osoby wstawiły linki ze zdjęciami na których był przegląd wszystkich fryzur, ubrań, dodatków i makijaży w demo. :) Deer, masz dobry pomysł z tym dodaniem siebie nawzajem na Originie. :P
Dostał ktoś dzisiaj demo?
(Deer, dobry pomysł)
Przeglądałam trochę Galerię i jestem pod wrażeniem, niektórzy simowie są naprawdę niesamowici, a to przecież tylko demo. Co to będzie jak będzie pełna gra, dodatki, o CC już nie mówiąc. Jak tak patrzę, to prawie przez cały czas jest +/- 500 osób grających aktualnie w demo. Liczba rodzin w Galerii przekroczyła już dwadzieścia tysięcy.
anie_1981
12.07.2014, 22:00
Też bym sobie potworzyła Simów... Zazdroszczę posiadaczom tego Dema. U mnie nadal nic. Miałam nadzieję, że skoro mam prawie wszystko do TS3, wszystko zainstalowane, konto Origina od dawna, do tego kiedyś byłam moderatorką na oficjalnym forum, no to może dostanę prędzej Demo... no ale nic z tego...
podobno od wczoraj nikt nie dostał demo. Pewnie ze względu na weekend. Na oficjalnym forum spekulują, że kolejna fala zaproszeń będzie w poniedziałek.
miłośniczka zwierząt
12.07.2014, 22:15
No więc bądźmy dobrej myśli i czekajmy spokojnie na swoją kolej. Ja uważam że, 4 będzie naprawdę fajna to taka ulepszona wersja 2 bo w końcu chcieliśmy no to będziemy mieli. a na baseny i małe dzieci poczekajmy spokojnie na pewno nam to dadzą trochę cierpliwości. Co do narzędzia tworzenia stylu to ja z niego korzystam tylko jak domy tworzę i to też, nie zawsze. Jakoś jak czasami wracam do 2 to nie narzekam na brak tego narzędzia, więc w 4 pewno dadzą nam sporą ilość tapet i podłóg oraz mebli, okien i drzwi więc to nam nie będzie potrzebne.
TheBlackSheep
12.07.2014, 22:28
500 osób? Mało.
Ja uważam że, 4 będzie naprawdę fajna to taka ulepszona wersja 2 .
Zaraz...na Centrum Simów zarzekałaś się że nie kupisz czwórki, bo nie ma dzieci i małych basenów i jest "be", a teraz widzę że po zobaczeniu CASu czwórka już jest "fajna" ....LOL, EA zrobiła świetny chwyt marketingowy :D
a na baseny i małe dzieci poczekajmy spokojnie na pewno nam to dadzą trochę cierpliwości.
Szykuj kasę ;)
anie_1981
12.07.2014, 22:30
Ja uważam że, 4 będzie naprawdę fajna to taka ulepszona wersja 2 bo w końcu chcieliśmy no to będziemy mieli.
No nie wiem czy słowa Ulepszona dwójka mają tu zastosowanie... Jak to zwykle bywa, nie ma rzeczy idealnych. Jedna część Simsów ma to, ale nie ma tamtego, druga odwrotnie. Gdyby trójka miała płynność i interakcje oraz animacje dwójki, byłaby idealna. Gdyby dwójka miała otwarte otoczenie i CASt, też byłaby idealna... Ale czwórce bardzo wiele do idealności brakuje... jak dla mnie... zbyt wiele... :P (oczywiście to moje zdanie)
Master of Disaster
12.07.2014, 22:36
@miłośniczka zwierząt - komu nie będzie potrzebne, temu nie będzie. I już widzę, jak "dają nam dużo tapet, mebli itp." - chyba w Sims 4 Store, za pieniądze :P Bez urazy, ale po mojemu jesteś zbytnią optymistką.
Ja tam nie widzę powodu, by popuszczać EA, już dawno sobie w kulki lecą... Najwyraźniej znów chcą dostać tamtą mało chwalebną nagrodę... Oj, jeszcze skończą jak JoWood...
Znalazłam wyliczenie, czego na pewno nie będzie w podstawie: http://honeywellsims4news.tumblr.com/post/90934806596/the-sims-4-pools-toddlers-what-happened
No, jeśli tak będzie to wyglądać, to już widzę swoją reakcję... <Tu dałabym linka, ALE to chyba zbyt wulgarne>
Bez urazy, ale po mojemu jesteś zbytnią optymistką.
Co prawda te słowa nie były skierowane do Mnie, ale tak sobie myślę, że z dwojga złego, lepiej być zbytnim optymistą niż zbytnim pesymistą :D
Jeśli chodzi o TS4 zastanawiam się tylko, czy wybrać wersję podstawową czy premium ;P
Póki co wypatruję demo i zastanawiam się czy najpierw stworzę w nim swoją podobiznę, przypadkowego sima czy też odtworzę moje dwójkowe i trójkowe simy :hihi:
A ja już wolę być pesymistą. Lepiej nie oczekiwać zbyt wiele i być przyjemnie zaskoczonym, niż być dobrej myśli i zawieść się na końcu. :P
anie_1981
13.07.2014, 07:56
Zwłaszcza, gdy ten "zawód" kosztuje 150 - 200 zł.
Shattered
13.07.2014, 09:17
Nie przypominam sobie, żeby to było :facepalm:
Simy nie będą miały samochodów.....
Bedą podchodzić do granicy działki i teleportować się tam gdzie chcemy iść.. Nie ma taksówek, ani szkolnych autobusów...
Przypuszczenia potwierdzone mocnymi argumentami
źródło: http://honeywellsims4news.tumblr.com/post/90934806596/the-sims-4-pools-toddlers-what-happened
Aahahah. A więc kolejne info potwierdzone. xD
Z tego co zrozumiałam, to nie jest potwierdzona informacja.
Shattered
13.07.2014, 09:57
Ale możemy się domyśleć, po co samochody jak z każdą parcelą jest ekran ładowania
Skoro tak to pewnie samochody będą działać jak w dwójce: Sim wsiada, wyjedża, a potem pojawia się ekran ładowania z obrazkiem samochodu, że niby w tym czasie dojeżdża na miejsce, ale my tego nie widzimy. Gdyby tak było, to faktycznie szkoda. :(
miłośniczka zwierząt
13.07.2014, 13:48
Pożyjemy zobaczymy ja tam czekam na filmik z trybu życia oby tylko nie było z nim tak, jak z trybem budowania.
Ja właśnie myślę pozytywnie i jestem pozytywnie nastawiona do 4 części bo po mimo braków może być ona naprawdę fajną częścią.
W końcu jak wyszła 3 to większość fanów chciało ulepszoną 2 no to twórcy wzięli sobie to do serca i spełniają życzenia fanów. Zastanówcie się czego wy chcecie bo jak wracają do korzeni to jest źle, trójka też wam nie pasowała.
Możliwe że, jeszcze nas pozytywnie zaskoczą bo ponoć miało nie być młodych dorosłych a dali ich w demo więc możliwe że, z małymi dziećmi zrobią podobnie.
Z tego co zauważyłam to twórcy mówią jedno a robią drugie więc wiecie jeszcze nic pewnego. Już tyle razy od zapowiedzi 4 zmieniali zdanie że, nie zdziwiła bym się jakby to był kolejny taki przypadek.
Zastanówcie się czego wy chcecie bo jak wracają do korzeni to jest źle, trójka też wam nie pasowała.
Skoro wg nich powrót do korzeni to cofnięcie się do niemowlaka cudownie przemieniającego się w dziecko i powrót ekranów ładowania, to znaczy, że mają BARDZO wredne poczucie humoru :)
Problem w tym, że w "nieulepszonej dwójce" mamy już emocje, baseny, małe dzieci i aspiracje, więc polepszyli tylko CAS. A to trochę za mało, żeby wydać na taką grę prawie 200zł.
Szczerze mówiąc wolałabym, żeby dali małe dzieci w zamian za młodych dorosłych :P
Zmienią zdanie? Eeee, za niecałe 2 miesiące jest premiera gry :)
miłośniczka zwierząt
13.07.2014, 14:17
No a w jedynce właśnie były tylko kołyski i potem dziecko w wieku szkolnym i nikt wtedy nie narzekał więc to poniekąd jest powrót do korzeni. A małe dzieci dodadzą jak nie w aktualizacji to w dodatku tak samo baseny. Oni sami na początku mówili że, chcą powrócić do korzeni. Będą tam też elementy pewno z jedynki co mi się bardzo podoba.
Pink Panther
13.07.2014, 14:21
Miłośniczka zwierząt, Ty tak poważnie? Sorry, ale chyba czwarta odsłona gry nie powinna mieć prostych rozwiązań z pierwszej części. Powrót do korzeni nie powinien być cofaniem się w rozwoju. 14 lat temu technologia nie pozwalała na zrobienie Simsów z otwartym światem, grupami wiekowymi itd., ale teraz jest to możliwe. I to jest żałosne, że EA nie wprowadza PODSTAWOWYCH elementów, które były w każdej poprzedniej części. Dobrze, że tryb budowania i tryb życia nie są osobnymi dodatkami.
A małe dzieci dodadzą jak nie w aktualizacji to w dodatku tak samo baseny.
Jeśli ktoś nie ma na co kasy wydawać, to okej, ale te rzeczy powinny być od samego początku w grze, skoro tak było zawsze. Rozumiem, gdyby w TS1 był dodatek dodający baseny, ale nie w Czwórce, no błagam.
Gold_Chocolate
13.07.2014, 14:24
@upup : Ale mamy 2014 rok,nie uważasz że wtedy ludzie mieli prawo nie narzekać na kołyski ?
Czekam na to demo, jak porąbana, mimo, że obiecałam sobie, że nie dam się w to wciągnąć. No ale kusi,kusi..
Sama nie wiem już czy kupić czy nie kupić, wydaje się to wszystko tak okrojone, że nie ma tam nic co by mogło mnie od TS2 odciągnąć,no ale jak to nowość zawsze chciałoby się tej przyjemności spróbować.
Ale im więcej czytam tych wszystkich komentarzy, widzę jak się ludzie na fb oburzają.. gdzieś się łudzę, że to im da do myślenia :P
No a w jedynce właśnie były tylko kołyski i potem dziecko w wieku szkolnym i nikt wtedy nie narzekał
Nie narzekali, bo to była PIERWSZA odsłona symulacji życia w historii gier komputerowych (już to samo w sobie było zachwycające!) - do czego mieli porównywać?
No i jeśli dobrze widzę, mamy 2014 rok, a nie 2000 ;]
A małe dzieci dodadzą jak nie w aktualizacji to w dodatku tak samo baseny.
No tak, w dodatku za 100zł! Kto bogatemu zabroni? :>
Będą tam też elementy pewno z jedynki co mi się bardzo podoba.
Na pewno będą simy - to już coś, bo w jedynce też były! :D
No ale kusi,kusi..
Szczególnie łapanie simów za różne części ciała, np. za nos :D
Tej gry jeszcze nie ma. Skąd więc taka pewność, że prócz CASu nic w niej ciekawego nie będzie, że nie będzie warta swojej ceny?
Nie mam zamiaru bronić tej gry, bo jeszcze w nią nie grałam i nie wiem tak naprawdę jaka będzie, ale osłabiają mnie takie stwierdzenia. Fakt, że nie będzie basenów, małych dzieci i paru innych rzeczy, które były w dwóch poprzednich odsłonach z milionem dodatków, ale czwórka to na razie sama podstawa i oczywiste dla mnie było, że czegoś w niej nie będzie. Też byłam zaskoczona, brakiem małych dzieci, ale potrafię dostrzec inne elementy gry, których nigdy wcześniej nie było, a które zapowiadają się bardzo ciekawie (np. miejsca publiczne nie będące parcelami, wielozadaniowość simów, podróżowanie między światami itp.). Ja uważam, że warto dać tej grze szansę i nie znaczy to, że jestem zaślepiona i kupię wszystko co nazwa się The Sims. Mam nadzieję, że w dodatkach po kolei dodadzą wszystko co najlepsze z trzech poprzednich odsłon. Tak, w dodatkach, za które trzeba będzie zapłacić, tak jak to było do tej pory.
Pink Panther
13.07.2014, 15:37
Skąd więc taka pewność, że prócz CASu nic w niej ciekawego nie będzie?
Stąd, że twórcy chwalą się TYLKO CASem i emocjami. Wniosek? To są najciekawsze rzeczy w Czwórce, bo gdyby jeszcze coś ciekawego tam było, trąbiliby o tym od początku.
Ja tam już odkładam kasę ; ) Z każdej wypłaty po trochu, przy wydawaniu będzie mniej bolało ; ) Grę kupię na pewno, jakoś nie odstrasza mnie grafika, brak małych dzieci (które i tak mnie denerwują), basenów (chociaż tutaj to trochę przegięcie - zabijanie simów w basenie to przecież klasyka!). Nigdy nie ukrywałam, że dla mnie najważniejszy będzie tryb tworzenia postaci, bo głównie tym się w grze zajmuję. Z zazdrością oglądam zdjęcia z demo i po cichu już zacieram rączki na fanowskie dodatki, które powstaną ;> Widzę ogromny potencjał, będzie pięknie <3 No i oczywiście będę czekać na wszelkie aktualizacje, oficjalne dodatki itp. TS3 nie mam, nigdy nie miałam i mieć nie będę, więc zamiast tego będę kolekcjonować TS4 ; )
miłośniczka zwierząt
13.07.2014, 15:57
Ja też odłożę kasę na całą 4 i ją kupie bo oprócz CAS są tam emocje i wielozadaniowość oraz ulepszony tryb budowania. Myślę że, po mimo braków gra będzie naprawdę fajna i będzie nam się fajnie grało. Zwłaszcza ciekawi mnie ten filmik z trybu życia już się go doczekać nie mogę.
Mentosik57
13.07.2014, 16:18
No a w jedynce właśnie były tylko kołyski i potem dziecko w wieku szkolnym i nikt wtedy nie narzekał więc to poniekąd jest powrót do korzeni.
Tak,ale to było kilkanaście lat temu.Wtedy technologia była słabiej rozwinięta niż dzisiaj i ludzi poprostu cieszyły takie gry,bo to była całkowita nowość i w tamtych czasach TS1 była na wysokim poziomie pod względem innych gier.A teraz ludzi takie gry nie kręcą.Klimat klimatem,ludzie nadal grają w jedynke,bo ma klimat,ale to nie zmienia faktu,że im nowsza część to powinna być bardziej udoskonalana.A powrót do korzeni to nie ma być cofnięcie się technologicznie w czasie tylko dodanie niektórych obiektów z wcześniejszych odsłon serii (dodanie obiektów,postaci ,fukcji etc.)Czwórka ze swoimi ekranami ładowania,okrojeniem funkcji będzie po prostu zacofana w porównaniu do trójki i żaden nowy CAS,emocje czy inne moim zdaniem mało przydatne rzeczy tego nie zmienią.A funkcje,które były w trójce powinni jeszcze bardziej rozwijać,czyli - w trójce dali otwarty świat,powinni go jeszcze bardziej usprawnić,powiększyć,a oni się cofają do czasów jedynki.Dla mnie to jakaś parodia.
TheBlackSheep
13.07.2014, 16:38
Miłośniczka zwierząt, jak czytam Twoje posty to jak jakbym czytała wypowiedzi ludzików z EA - wszystko jest "super" i "fajne" :D
W końcu jak wyszła 3 to większość fanów chciało ulepszoną 2 no to twórcy wzięli sobie to do serca i spełniają życzenia fanów.
Myślę że większość fanów chciała przede wszystkim jakiegoś PROGRESU, jak w każdej części.
Zastanówcie się czego wy chcecie bo jak wracają do korzeni to jest źle, trójka też wam nie pasowała.
Komu nie pasowała, temu nie pasowała.
Powrót do korzeni nie powinien być cofaniem się!
Możliwe że, jeszcze nas pozytywnie zaskoczą bo ponoć miało nie być młodych dorosłych a dali ich w demo więc możliwe że, z małymi dziećmi zrobią podobnie.
Ręce mi opadają...po co się przejmować że nie będzie małych dzieci i innych rzeczy, skoro dodadzą je w dodatkach, no Alleluja, co za łaska! Przecież to jest jakaś kpina, to co wyrabia EA. Rozumiem że jeśli by w podstawie byli sami simowie, a domy, wyposażenie do nich, pojedyncze dodatki etc. były by rozbite na dodatki, to wszystko byś łykała jak leci bez zastanowienia? Jej, zazdroszczę Ci, bo musisz mieć dużo kasy.
Stąd, że twórcy chwalą się TYLKO CASem i emocjami. Wniosek? To są najciekawsze rzeczy w Czwórce, bo gdyby jeszcze coś ciekawego tam było, trąbiliby o tym od początku.
Dokładnie. Przy czym te emocje na mnie osobiście wrażenia nie robią. Trójkowe nastrójniki i cechy charakteru mi wystarczają. Poza tym te emocje jak na mój gust są zbyt przerysowane. Jak był ten filmik z simką na bieżni, która robiła miny jak nie powiem co (jeszcze gorzej od mojej simki w trójce, która mnie wkurza swoim ciągłym wykrzywianiem gęby :D) babcią i jakimś simem, to jak widziałam jak łazili po mieście jak jakieś małpy i sobie pomyślałam żeby mi tak w grze pomykali, to stwierdziłam że podziękuję, ale to nie dla mnie.
Irbis, wiesz mnie perspektywa przerabiania tego samego po raz czwarty (znowu "sucha" podstawka, x dodatków etc.), jakoś nie porywa. Bo ileż można? Dwójka i trójka mnie satysfakcjonują. Poza tym, zauważ że przy takiej trójce, nie było takich jaj, jakie są teraz. W trójce pojawiły się jakieś innowacje - otwarte otoczenie, CS etc. A tutaj? Nie dość że się usuwa elementy które były od początku lub stanowiły ten proges, czyli co za tym idzie cofamy się, to jeszcze do tego nie ma tu czegoś takiego przełomowego, takie żeby było naprawdę "wow". No oprócz CAS-u. Tyle że no dla mnie to jednak za mało.
Pozwolę sobie wkleić zresztą moją wypowiedź z Centrum Simów:
Wypowiadanie się o produkcie, którego się nie zna i nie grało w niego jest niedorzeczne. Nie chcę nikogo obrażać, gdyż, nie twierdzę, że będzie super epicka, ale nie mogę powiedzieć też, że będzie fatalna. Co czyni kłótnie w tym temacie jest bezcelową.
Marathai, nie wiem jak Ty, ale ja nie widzę żeby się ktoś tu kłócił. Od kiedy dyskusja to kłótnia?
Druga rzecz - nie będzie basenów i małych dzieci. Zarówno jeden jak i drugi element jest zawsze obecny w mojej rozgrywce. Nie będzie kreatora stylu. Lubię projektować ubrania dla moich simów i fajne jest dla mnie to, że mogę puścić wodzę fantazji i zrobić przykładowo bluzkę w jakim tylko chcę wzorze i w kolorze. Nie będzie otwartego otoczenia + ekrany wyczytywania. Lubię otwarte otoczenie, daje taką swobodę, wiąże się z wieloma fajnymi opcjami (urządzanie imprez w plenerze, joggin, chodzenie na spacery z zwierzakami czy małymi dziećmi itd.). Nie będzie można edytować otoczenia. Nie modyfikuje jakoś bardzo otoczenia, ale jednak zawsze tu się jakieś drzewko usunie, tam doda etc.
Wiem, że Tobie się podoba czwórka, jednak ja mam inne zdanie i uważam że niedorzecznym to by było, gdybym oceniała tą grę, nie wiedząc o niej KOMPLETNIE NIC. Jednak jakieś informacje już są. Jest ich na tyle, że i na ich podstawie jestem w stanie stwierdzić na ile ta gra mnie interesuje i na ile trafia w mój gust/potrzeby etc.
Już nie wspomnę o zachowaniu twórców, które też ma znaczenie i ich stosunku do fanów tej serii, które przy tej generacji momentami przybiera tak absurdalne formy, że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Małe dzieci, pre-teens i baseny dojdą w dodatku/aktulizacji. Trudno by było żeby doszły w dodatku emocje, co nie? Tymbardziej że to jedyna nowość...
W poprzednich seriach dzieci i baseny były w podstawie. Dlaczego te dwie rzeczy mogą dojść w dodatku, a emocje nie? Wszystkie te trzy rzeczy powinny być w podstawie!
To już nie chodzi o same baseny czy małe dzieci (dla osób takich jak ja, które korzystają z jednego jak i drugiego, to jest odczuwalny brak), ale chodzi tu o coś głębszego. Podejmowanie takich kroków i ich argumentacja, pokazuje że EA zaczyna przesuwać sobie granice jakości/poziomu produktu i szacunku do klienta. Zaczęło się to przy trójce, a teraz jest to kontynuowane i stwarza to co raz bardziej chore sytuacje. Strach pomyśleć co będzie dalej.
miłośniczka zwierząt
13.07.2014, 16:40
Tak,ale to było kilkanaście lat temu.Wtedy technologia była słabiej rozwinięta niż dzisiaj i ludzi poprostu cieszyły takie gry,bo to była całkowita nowość i w tamtych czasach TS1 była na wysokim poziomie pod względem innych gier.A teraz ludzi takie gry nie kręcą.Klimat klimatem,ludzie nadal grają w jedynke,bo ma klimat,ale to nie zmienia faktu,że im nowsza część to powinna być bardziej udoskonalana.A powrót do korzeni to nie ma być cofnięcie się technologicznie w czasie tylko dodanie niektórych obiektów z wcześniejszych odsłon serii (dodanie obiektów,postaci ,fukcji etc.)Czwórka ze swoimi ekranami ładowania,okrojeniem funkcji będzie po prostu zacofana w porównaniu do trójki i żaden nowy CAS,emocje czy inne moim zdaniem mało przydatne rzeczy tego nie zmienią.A funkcje,które były w trójce powinni jeszcze bardziej rozwijać,czyli - w trójce dali otwarty świat,powinni go jeszcze bardziej usprawnić,powiększyć,a oni się cofają do czasów jedynki.Dla mnie to jakaś parodia.
A dla mnie to nie żadna parodia bo ten otwarty świat im nie wyszedł i gra się cięła wyrzucało z gry i były błędy zapisu dlatego dobrze że, 4 nie będzie miała narzędzia tworzenia stylu i że, będzie miała ekrany ładowania. Te ekrany ładowania mają być krótkie zresztą to idzie przeżyć już wolę ekrany ładowania niż wywalanie z gry i błędy zapisu. Twórcy mówili że, chcą by 4 poszła też na słabszych komputerach. Jak wczoraj grałam w 3 to myślałam że, szału dostanę w IP bo tak się mi tam gra tnie. Dlatego właśnie kupię 4 bo to będzie według mnie ulepszona wersja 2. Będzie krowokwiat już w podstawie, fortepian, maszyna do robienia babeczek, tablet i na pewno wiele innych fajnych rzeczy.
Czytałam też że, 4 ma mieć więcej obiektów do dekoracji i mebli niż w poprzednich odsłonach gry.
Na dodatek w tej odsłonie gry Sim może jeść i pić, albo ćwiczyć i oglądać telewizję. Tryb budowy ma być bardziej intuicyjny i prostszy, tak jak CAS. Czekam teraz tylko na gampley z trybu życia.:D No i w 4 będzie możliwość przemieszczania się simami pomiędzy światami a na to czekałam od dawna.
TheBlackSheep
13.07.2014, 16:50
Dobrze, ale to że otwarte otoczenie powodowało bugi u niektórych, to czy nie powinno się w takim razie dopracować ten aspekt, zamiast go usuwać? Ja się zgadzam w 100% z Mentosikiem. Nie powinno się usuwać otwartego otoczenia czy Kreatora stylu etc. tylko je USPRAWNIĆ. To by był postęp.
miłośniczka zwierząt
13.07.2014, 16:54
Dobrze, ale to że otwarte otoczenie powodowało bugi u niektórych, to czy nie powinno się w takim razie dopracować ten aspekt, zamiast go usuwać? Ja się zgadzam w 100% z Mentosikiem. Nie powinno się usuwać otwartego otoczenia czy Kreatora stylu etc. tylko je USPRAWNIĆ. To by był postęp.
Ale wtedy nie wszyscy by mogli w ta część grać a twórcom gry zależy na tym by do jak największej liczby osób trafił ich produkt.;) Ja się cieszę z tego co nam oferują i tyle nie zamierzam już marudzić i narzekać. Poza tym już wcześniej pisałam że, 4 oferuje nam też rzeczy które akurat mi się spodobały.
Mentosik57
13.07.2014, 17:01
A dla mnie to nie żadna parodia bo ten otwarty świat im nie wyszedł i gra się cięła wyrzucało z gry i były błędy zapisu
To już akurat nie wina otwartego świata ,tylko tony bugów ,które zresztą trójka nadal ma.Gdyby nie było tylu bugów to trójka nie wywalałaby żadnych błędów - otwarty świat nie ma nic do tego.A cięcie się gry to wina już jest tragicznej optymalizacji.Trójka mogłaby chodzić dobrze ,gdyby optymalizacja nie byłaby spartaczona.Bo na takim komputerze ,jaki jest w wymaganiach (pentium 4,seria 6xxxgt ,1gb r.) to można sobie pograć najwyżej na niskich i dalej by cięło.Więc otwarty świat mogliby dać śmiało,gdyby go usprawnili.A co z tego,że czwórka będzie miała fortepian,tablet czy jakieś inne duperele,jak trójka to miała z dodatkami( a z tego co wiem to większość ludzi dodatki ma),ale za to okroją grę z innych funkcji.A nie wiem jak innym ,ale mi bardziej się przyda kreator stylu i małe dzieci niż jakieś emocje i wielozadaniowość...A pomarudzić i ponarzekać też czasami trzeba,bo inaczej ea wydało by byle co,a tak to ta firma jest ciągle uzależniona od opinii innych ludzi :) Chociaż nad tym też można by polemizować...
TheBlackSheep
13.07.2014, 17:14
Ale wtedy nie wszyscy by mogli w ta część grać a twórcom gry zależy na tym by do jak największej liczby osób trafił ich produkt.;) Ja się cieszę z tego co nam oferują i tyle nie zamierzam już marudzić i narzekać.
Niestety, to jest prawda, co nie oznacza że to jest dobre. Bo moim zdaniem jednak EA powinna iść do przodu, a nie oglądać się za osobami z słabymi kompami. Ja sama mam starego grata, nie mogę sobie pozwolić na granie w najnowsze, wypasione gry i żyję. Są tytuły które mój komp pociągnie i jest ok.
Jakby każda firma myślała jak EA, to byśmy stali w miejscu :)
anie_1981
13.07.2014, 17:14
A dla mnie to nie żadna parodia bo ten otwarty świat im nie wyszedł i gra się cięła wyrzucało z gry i były błędy zapisu dlatego dobrze że, 4 nie będzie miała narzędzia tworzenia stylu i że, będzie miała ekrany ładowania.
No sorry ale tu to już ja się muszę wypowiedzieć... To, że trójka na dzień dobry miała skopany silnik i tonę niedoróbek, jest faktem, z którym absolutnie nie mam zamiaru polemizować. Z tym, że ja jakoś nie mam błędów zapisu, ani wywalania do pulpitu, dlaczego? Dlatego, że ja wertuję neta jak mam problem. Mi owszem gra się tnie, ale mam tonę dodatków CC\Store i prawie wszystkie płytowe, do tego tona modów, no coś za coś, nie ma lekko. Jest to kłopotliwa technicznie gra, ale biorąc pod uwagę frajdę jaką mi daje, to jest ona warta tego, że grzebię przy niej non stop, przynajmniej uczę się nowych rzeczy :P Ja twierdzę, że przy trójce WSZYSTKIE pomysły EA były dobre, tylko wykonanie bardzo słabe.
Co wiemy o czwórce? Niewiele, ale na podstawie tego co wiemy, co widzieliśmy i o czym czytaliśmy, mając simsowe doświadczenie, każdy powinien już stwierdzić, czy go/ją będzie ta gra kręcić, czy nie.
miłośniczka zwierząt
13.07.2014, 17:26
Ci co korzystali z Demo CAS już zauważyli różnicę że, wszystko ładnie i płynnie chodzi a nie tak jak w 3 że, trzeba czekać aż wszystko się załaduje. I do mnie to bardziej przemawia bo to według mnie kolejny plus 4.
Mentosik57
13.07.2014, 17:39
Ci co korzystali z Demo CAS już zauważyli różnicę że, wszystko ładnie i płynnie chodzi a nie tak jak w 3 że, trzeba czekać aż wszystko się załaduje. I do mnie to bardziej przemawia bo to według mnie kolejny plus 4.
To już zależy od tego ile jest obiektów w CASie.W czwórce w demo jest tylko 1 grupa wiekowa,a w trójce 6.Więc nic dziwnego,że w czwórce wszystko pięknie,ładnie chodzi,bo jest tam mniej obiektów niż w trójce.W pełnej wersji czwórki zgaduję,że będzie to samo ,chyba,że twórcy lepiej zoptymalizowali grę+trzeba brać pod uwagę,że trójka dostaje jeszcze zamulenia przez te 11 dodatków(jak ktoś ma).Nie wiem,jak to będzie w finalnej wersji czwórki ,pożyjemy zobaczymy.A co do bugów to też muszę powiedzieć,że trójka mnie wnerwia,bo czasami bug jest na tyle poważny,że muszę sima usunąć :/
miłośniczka zwierząt, wydaje mi się, że na siłę chcesz z wad zrobić zalety. To, że cech charakteru Simów będzie mniej niż w podstawie trójki to też zaleta? To, że twórcy wprowadzają różne ograniczenia w rodzaju pozamykanych parceli to też zaleta? Można lubić grę, ale nie maniakalnie. Ja staram się, by sympatia do Simsów nie przysłaniała mi realistycznego spojrzenia na czwórkę. Pewne rzeczy mi się w niej podobają, ale mam też obawy, co nie powinno dziwić skoro już wiemy, że nie będzie w niej wielu rzeczy które znamy i lubimy.
Tylko że chcę przypomnieć, że w TS4 będzie można zdobywać cechy podczas gry (tak przynajmniej słyszałem na Centrum Simów)
Mentosik57
13.07.2014, 17:50
A ja bym wreszcie chciał,by te cechy miały PRAWDZIWY wpływ na życie ,a nie jakieś -10 do nastroju i chciałbym,by cechy zmianiały się podczas gry pod wpływem emocji czy przeżyć.Dla przykładu cecha ''nieśmiały'' ,tu jest przykład,że można tą cechę zmienić,albo tą cechę dostać pod wpływem zdarzeń życiowych.Bo w trójce jak się miało tą cechę to dawała tylko -xx do nastroju.A niech mi ktoś powie,kto nieśmiały idzie i zagaduje nieznajomego na ulicy :D ? W simach takie coś jest bez problemu,a ja bym chciał,by sim bał się do tego kogoś podejść i jakoś trenować tą cechę np.rozmowa przed lustrem,czytanie poradników internetowych itd,wiem,że podałem dużo odnośnie tej jednej cechy,ale na takiej zasadzie mogłyby działać inne cechy. Niech te cechy wywierają realny wpływ na życie sima.
miłośniczka zwierząt
13.07.2014, 17:56
miłośniczka zwierząt, wydaje mi się, że na siłę chcesz z wad zrobić zalety. To, że cech charakteru Simów będzie mniej niż w podstawie trójki to też zaleta? To, że twórcy wprowadzają różne ograniczenia w rodzaju pozamykanych parceli to też zaleta? Można lubić grę, ale nie maniakalnie. Ja staram się, by sympatia do Simsów nie przysłaniała mi realistycznego spojrzenia na czwórkę. Pewne rzeczy mi się w niej podobają, ale mam też obawy, co nie powinno dziwić skoro już wiemy, że nie będzie w niej wielu rzeczy które znamy i lubimy.
Ja na siłę nie robię z wad zalet.Jak nie podoba ci się to przecież nie musisz tego kupić mi się to co oferuje 4 bardziej podoba od tego co mamy w 3. A ekrany ładowania idzie przeżyć już je wolę niż to otwarte otoczenie z którego tak, praktycznie nie korzystam. Ja kupię 4 bo mam sentyment do 2 :) a po grafice widać że, dwójkowy klimat wróci może nie w całości ale po części wróci. Bardzo mi się grafika w 4 podoba.
A dla mnie to nie żadna parodia bo ten otwarty świat im nie wyszedł i gra się cięła wyrzucało z gry i były błędy zapisu
Dlatego wielu graczy oczekiwało po TS4, że to, co było przełomowe, ale niedoskonałe w poprzedniczce, zostanie POPRAWIONE. Twórcy woleli zaś wrócić do starego, sprawdzonego schematu - wniosek? Poszli na łatwiznę i nawet się z tym nie kryją (tylko 2 różne wzrosty - nie licząc niemowląt - w całej grze!).
Te ekrany ładowania mają być krótkie
Osobiście w to nie wierzę. W TS2, wbrew pozorom, ekrany ładowania też nie są długie, jeśli się gra bez CC i w samą podstawę ;) Także życzę "czwórce" powodzenia pod tym względem.
Jak wczoraj grałam w 3 to myślałam że, szału dostanę w IP bo tak się mi tam gra tnie.
Nie od dzisiaj wiadomo, że w TS3 jest totalnie schrzaniona optymalizacja, o ile w ogóle występuje. No ale ofc nikt z "officials" nie pokwapił się, żeby coś z tym zbroić ;)
Na dodatek w tej odsłonie gry Sim może jeść i pić
W TS2 może leżeć w łóżku i oglądać telewizję ;]
No i w 4 będzie możliwość przemieszczania się simami pomiędzy światami a na to czekałam od dawna.
Taką możliwość daje TS2 z dodatkami typu NŻ lub WB - niby jedno otoczenie, ale można mieć dwie różne dzielnice ;] I tak, też występują ekrany ładowania pomiędzy nimi! :>
Ja się cieszę z tego co nam oferują i tyle nie zamierzam już marudzić i narzekać.
A ja w swoim życiu przegrałam w wystarczająco dużo gier, żeby móc je do siebie porównywać i krytykować. Jestem ponadto świadoma polityki EA wobec graczy, nie zgadzam się z nią i nie będę wydawać pieniędzy na półprodukty, które oferują pod marką "The Sims" mimo że uwielbiam pierwsze dwie części serii.
Optymizm stawiany wyżej niż konstruktywna krytyka ponadto w moim odczuciu po prostu źle świadczy o osobie wypowiadającej się. A na 2 miesiące przed premierą można już sobie pozwolić na krytykę ;)
A nie wiem jak innym ,ale mi bardziej się przyda kreator stylu i małe dzieci niż jakieś emocje i wielozadaniowość...
Generalnie zgadzam się ze wszystkim, co tu napisałeś, ale z tym zdaniem szczególnie :)
Demo to nie cała gra. Poza tym, gdyby brać pod uwagę TYLKO to, czy simsy się tną czy nie, to najlepiej wypada tu "jedynka" :]
TheBlackSheep
13.07.2014, 18:16
A ja w swoim życiu przegrałam w wystarczająco dużo gier, że mogę je do siebie porównywać i krytykować. Jestem ponadto świadoma polityki EA wobec graczy, nie zgadzam się z nią i nie będę wydawać pieniędzy na półprodukty, które oferują pod marką "The Sims" mimo że uwielbiam pierwsze dwie części serii.
Optymizm stawiany wyżej niż konstruktywna krytyka ponadto w moim odczuciu po prostu źle świadczy o osobie wypowiadającej się. A na 2 miesiące przed premierą można już sobie pozwolić na krytykę ;)
Demo to nie cała gra. Poza tym, gdyby brać pod uwagę TYLKO to, czy simsy się tną czy nie, to najlepiej wypada tu "jedynka" :]
Zgadzam się w tym 100%. To jest trzeźwe i rozsądne podejście :) Nie podoba mi się takie idealizowane.
Z tym cytatem z wypowiedzi Mentosik. O emocjach już pisałam, a jeśli chodzi o wielozadaniowość, to zależy jakby to miało wyglądać. Bo w dwójce czy w trójce są już takie elementy (choćby na ten przykład z tym wspomnianym oglądaniem telewizji, leżąc w łóżku czy w trójce opalanie się + czytanie).
Hehehe to chyba oczywiste że demo, które zawiera tylko CAS, śmiga jak ta la la. To wcale nie oznacza że cała gra też będzie dobrze chodzić.
Liczę że jutro będą jakieś losowania dema, bo na weekend chyba sobie zrobili przerwę :D
Osobiście w to nie wierzę. W TS2, wbrew pozorom, ekrany ładowania też nie są długie, jeśli się gra bez CC i w samą podstawę Także życzę "czwórce" powodzenia pod tym względem.
Ja mam wszystkie dodatki i akcesoria do dwójki, do tego całe mnóstwo CC i ekrany ładowania są bardzo krótkie, więc w czwórce może wcale nie będzie tak źle.
anie_1981
13.07.2014, 19:16
Chciałam jeszcze napisać o emocjach, otóż nie są one wcale takie nowe! Ja sobie gram teraz w dwójkę i jak np. każę Simowi oglądać TV, a ma jakoś tak punkty cech skonfigurowane, że tego nie lubi, to potrafi to całym sobą pokazać! Najpierw pokazuje palcem na siebie z takim grymasem, jakby chciał powiedzieć "Naprawdę muszę..?", a następnie idzie oglądać tą telewizję, ale z naburmuszoną miną i taki pochylony lekko. Moim zdaniem to są emocje. Były w jedynce, były w dwójce, i w trójce też są, choć dużo mniej. Jest to jedna ze spraw, które tak mnie irytują w polityce EA. Lekko odświeżają jakąś cechę gry (albo nawet nie), a potem to nagłaśniają, że to jest jakaś nowość, nigdy wcześniej tego nie było! No fakt, dodali jakiś tam system emocji, ale mnie to nie kręci. Gdybym była bogata, to kupiłabym tą grę z ciekawości, bądź z potrzeby kolekcjonowania Simsów, ale nie stać mnie na to by wydać 150-200 zł na grę, która bardzo mało mi się podoba, ale ma logo Simsów. Tak naprawdę to dobry tam jest tylko CAS... Szczerze, jak już mam porównywać, to i dwójka i trójka są lepsze od czwórki, może jedynie z jedynką mogłaby konkurować.
Najlepiej (dla mnie) by było, gdyby można było wrzucić do trójki czwórkowy wygląd simów, CAS i swobodne poruszanie się między światami oraz dwójkowe tworzenie własnej okolicy (w trójce to jest jakiś kosmos i nie ogarniam :D) i część interakcji/animacji. Wtedy byłabym ukontentowana. Niestety, tak się nie da.
Na forum toczy się rozmowa o grze komputerowej i to czy ona się komuś podoba czy nie, to kwestia gustu. Nie sądzę, żeby można było wysuwać wnioski iż czyjś sposób wypowiadania się o grze, źle świadczy o tej osobie. Po prostu niektórym nie przeszkadzają te tak powszechnie krytykowane braki. Ja sama należę do takich osób, nie znaczy to jednak, że jestem ślepo w grę zapatrzona, a nad łóżkiem mam plakat EA ;P
Druga sprawa ... każdy medal ma dwie strony. Mam wrażenie, że niektórzy (bez wskazywania palcem), są ślepo zapatrzeni w wady gry tak, że nie potrafią dostrzec zalet (których ta gra nie jest przecież pozbawiona), a dodatkowo mają problem z tym, że inni te zalety widzą. To też nie jest w porządku, jednak zwolennicy gry nie obrażają przeciwników, a w drugą stronę się zdarzało.
Ja grę sobie kupię, bo z dotychczasowych informacji więcej mi się podoba niż nie podoba. Ponadto chcę sama przekonać się, jaka faktycznie będzie gra i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
A to, że EA sobie z nami pogrywa, to wiadomo od wydania TS3 i jakoś bardziej oburzająca dla mnie była żałosna ilość mebli w dodatkach do TS3 niż brak basenów w podstawie czwórki.
LepkiePaluszki23
13.07.2014, 20:15
Ja np. nie kupię teraz 4. Pooglądam gameplaye i inne tego typu rzeczy, aż cena spadnie, bo ta co jest teraz jest dla mnie za wysoka. Mnie np. nie stać na taki wydatek teraz.
Ja np. nie kupię teraz 4. Pooglądam gameplaye i inne tego typu rzeczy, aż cena spadnie, bo ta co jest teraz jest dla mnie za wysoka. Mnie np. nie stać na taki wydatek teraz.
Jeśli chodzi o wersję podstawową, to pewnie masz rację. Ci, którzy mają chrapkę na premium i kolekcjonerską mogą się przeliczyć, bo nie wiem, po jakim czasie cena gry spada o 80 zł, a o tyle podrożała od marca (o czym już pisałam). Może będą promocje na Gwiazdkę, ale na pewno nie wszyscy będą tak cierpliwi :)
Dla mnie też cena jest trochę za wysoka, nie śpię na pieniądzach, dlatego już od jakiegoś czasu odkładam na TS4 :D
Jak przyjdzie 4 września będę miała równiutko 200 zł., czyli tyle ile kosztuje wersja premium, ale ciągle zastanawiam się czy warto ją kupować, czy jednak podstawową. Zawsze trochę taniej, no i okładka bardziej mi się podoba.
kavoweciastko
13.07.2014, 20:45
Tej gry jeszcze nie ma. Skąd więc taka pewność, że prócz CASu nic w niej ciekawego nie będzie, że nie będzie warta swojej ceny?
Nie mam zamiaru bronić tej gry, bo jeszcze w nią nie grałam i nie wiem tak naprawdę jaka będzie, ale osłabiają mnie takie stwierdzenia. Fakt, że nie będzie basenów, małych dzieci i paru innych rzeczy, które były w dwóch poprzednich odsłonach z milionem dodatków, ale czwórka to na razie sama podstawa i oczywiste dla mnie było, że czegoś w niej nie będzie. Też byłam zaskoczona, brakiem małych dzieci, ale potrafię dostrzec inne elementy gry, których nigdy wcześniej nie było, a które zapowiadają się bardzo ciekawie (np. miejsca publiczne nie będące parcelami, wielozadaniowość simów, podróżowanie między światami itp.). Ja uważam, że warto dać tej grze szansę i nie znaczy to, że jestem zaślepiona i kupię wszystko co nazwa się The Sims. Mam nadzieję, że w dodatkach po kolei dodadzą wszystko co najlepsze z trzech poprzednich odsłon. Tak, w dodatkach, za które trzeba będzie zapłacić, tak jak to było do tej pory.
Ja tam już odkładam kasę ; ) Z każdej wypłaty po trochu, przy wydawaniu będzie mniej bolało ; ) Grę kupię na pewno, jakoś nie odstrasza mnie grafika, brak małych dzieci (które i tak mnie denerwują), basenów (chociaż tutaj to trochę przegięcie - zabijanie simów w basenie to przecież klasyka!). Nigdy nie ukrywałam, że dla mnie najważniejszy będzie tryb tworzenia postaci, bo głównie tym się w grze zajmuję. Z zazdrością oglądam zdjęcia z demo i po cichu już zacieram rączki na fanowskie dodatki, które powstaną ;> Widzę ogromny potencjał, będzie pięknie <3 No i oczywiście będę czekać na wszelkie aktualizacje, oficjalne dodatki itp. TS3 nie mam, nigdy nie miałam i mieć nie będę, więc zamiast tego będę kolekcjonować TS4 ; )
Ja też odłożę kasę na całą 4 i ją kupie bo oprócz CAS są tam emocje i wielozadaniowość oraz ulepszony tryb budowania. Myślę że, po mimo braków gra będzie naprawdę fajna i będzie nam się fajnie grało. Zwłaszcza ciekawi mnie ten filmik z trybu życia już się go doczekać nie mogę.
Mam podobne zdanie co do tych trzech komentarzy. Tez nie zamierzam bronic tej gry, bo jestem swiadoma ze pewnych rzeczy nie ma. Ale widze tez duzo nowych rzeczy, duzo zalet. Grafika mi nie przeszkadza, brak CAS tez nie przeszkadza, bo i tak rzadko z niego korzystalam, bardziej tylko przy budowaniu domu, ale dam sobie rade bez niego. W dwojce dawalo sie rade to i teraz sie da, wielki mi problem. Polotwarty swiat? Hmm.. Zobaczymy jak to bedzie wygladac w praktyce. Baseny? Przezyje, nie ma problemu dla mnie. Owszem, szkoda ze ich nie ma, ale jak juz chyba wczesniej wspominalam - rzadko moje simy korzystaly z basenow, raczej byly tylko ozdoba xd jedynie najbardziej dokucza mi brak malych dzieci, ale skoro maja dodac to w jakiejs aktualizacji to poczekam, nie mam zamiaru sie denerwowac na zapas z powodu jakiejs gry, ktora nie zmieni przeciez mojego zycia, wiec po co te nerwy komu? Podoba mi sie wielozadaniowosc, to ze simy wreszcie beda ladnie wszedzie przechodzic, a nie glupio tupac nozka bo nie maja gdzie przejsc. Wiele rzeczy wyglada ciekawie i obiecujaco, pomimo paru brakow. Gre z pewnoscia kupie, pieniadze juz szykuje, zarowno na simsy jak i na ets2, bo wiem ze wyszlo wreszcie multiplayer w nim :)
Jeśli chodzi o wygląd simów, to naprawdę czwórka podoba mi (mi) się najbardziej. Simowie stworzeni w czwórce są ładniejsi od tych dwójkowych i trójkowych. Jeśli chodzi o dwójkę, to większość fanowskich skinów i masek (jak dla mnie) świeci się jak psu jaja. Najładniejsze (według mnie) dwójkowe simy ma Muse w swoim fotostory (w stylu maxismatch). Z kolei w trójce można zrobić fajnych simów, ale wgranie CC grozi rozpitoleniem całej gry, więc ja osobiście wolę nie ryzykować. A w czwórkowym demie mam simów, którzy naprawdę (zaznaczę jeszcze raz: jak dla mnie) nie wymagają większych poprawek. Ok, oprócz włosów, im by się przydał solidny tuning.
TheBlackSheep
13.07.2014, 21:34
Z kolei w trójce można zrobić fajnych simów, ale wgranie CC grozi rozpitoleniem całej gry, więc ja osobiście wolę nie ryzykować.
Jak w ogromnych ilościach i wadliwe, owszem. Rozsądna ilość, prawidłowo działająca nie rozwali gry. No a przynajmniej mi do tej pory nie rozwaliła :D
Generalnie to w moim przypadku w każdej generacji nie zbędny jest "tuning" simów. Ale przyznaje, że patrząc na czwórkowych robionych przez graczy (bo EA to w ogóle simów robić nie umie) i to "na czysto", to są naprawdę przyjemni dla oka. Oczywiście pomijając te nieszczęsne włosy, ale z tym to już jest bolączka Simsów w każdej części.
Ja gram w trójkę bez CC i żyję, próbowałam coś tam powgrywać, ale spowolnienie gry mnie do tego skutecznie zniechęciło.
Wracając do czwórki. "Nasi" simowie są chyba zbyt...no nie wiem... subtelni, żeby byli tacy pokazowi . EA chciało pokazać wszystkie możliwości CAS, nawet jeśli simowie wychodzili z tego nieciekawi. Np. Basia (nie pamiętam za cholerę jak ona ma na imię w oryginale) wcale nie jest taka ładna jak się ją otworzy w Tworzeniu Sima. Tak samo jest z Bellą. Jej makijaż z bliska to koszmar!
edit: Bella jest młodą dorosłą, Mortimer prawdopodobnie jest dorosłym. Gdyby było inaczej, to pewnie by ich udostępniono jako małżeństwo, a w Galerii jest sama Bella. Nie wiem czy kogoś to interesuje, ale przypomniało mi się, to piszę ;)
miłośniczka zwierząt
13.07.2014, 21:49
Mi tam włosy simów w 4 nie będą przeszkadzać bo pasują do tej grafiki. Dla mnie liczy się rozgrywka by była przyjemna i się szybko nie znudziła tak, jak to było w 3. Bo jak wyszła 3 to podstawa 3 mi się szybko znudziła a podstawa 2 pamiętam że, grałam w nią naprawdę cały czas dopóki nie dostałam pierwszego dodatku. I mam nadzieję że, z 4 będzie podobnie jak z 2 a nie jak z 3.
]Mi tam włosy simów w 4 nie będą przeszkadzać bo pasują do tej grafiki. Dla mnie liczy się rozgrywka by była przyjemna i się szybko nie znudziła tak, jak to było w 3. Bo jak wyszła 3 to podstawa 3 mi się szybko znudziła a podstawa 2 pamiętam że, grałam w nią naprawdę cały czas dopóki nie dostałam pierwszego dodatku. I mam nadzieję że, z 4 będzie podobnie jak z 2 a nie jak z 3.
Mi też nie przeszkadzają na tyle, bym np. rezygnowała z gry. Niektóre z fryzur są naprawdę fajne (jedną z moich ulubionych pokazałam w dziale z fotkami z dema- z przodu i z tyłu). Jeśli chodzi o "ciekawość" rozgrywki, to trójkę kupiłam od razu z dodatkami, a dwójka wyszła tak dawno temu...Chyba nie pamiętam jak to było z samą podstawką ;)
Z lekka odbiegając od tematu: czy ktoś poza mną ma w folderze demo TS4 folder Mods (a w nim resource.cfg)?
Zgadzam się, że czwórkowi simowie wyglądają nieźle, chociaż z daleka wydawali mi się brzydcy. Być może z toną CC można będzie zrobić z nich coś ciekawego.
Tak, ja mam. (edit: Czemu pytasz? Pyta komputerowy ciemnogród xD)
Z toną CC to będzie można z nich robić cuda na kiju ;P
cyniczna
14.07.2014, 00:39
Tak naprawdę to dobry tam jest tylko CAS...
A skąd Ty to możesz wiedzieć? Grałaś już w The Sims 4? Czy może chwalisz tylko to, co nam pokazali?
Pokazali CAS i większość z Was jest zadowolona. Na rozgrywkę narzekacie, ale nie graliście w grę. Mało tego, nawet gameplay'a nie widzieliście! Skąd te osądy?
Tak, nie ma basenów i nie ma małych dzieci. Ale może się okazać, że będzie wiele innych fajnych rzeczy, które skutecznie przekonają Was do tej odsłony gry.
Ja rozumiem, że w grze (w podstawie gry) nie będzie kilku rzeczy do których się przyzwyczailiście i MACIE PRAWO BYĆ NIEZADOWOLENI (macie też prawo głośno to wykrzyczeć), ale Wy piszecie, że gra jest do 4 liter... a gra nawet na rynek jeszcze nie wyszła i nikt z Was nie miał okazji się z nią zapoznać.
up, tylko to samo mozna powiedziec o tych, co ja tak przechwalaja. gowno pokazali a niektorzy mowia, ze to najwspanialsza gra. taka prawda, nie mozna byc na razie ani za, ani przeciw, ale mozna (na podstawie tego co wiemy) wyrobic juz po malu swoja opinie na jej temat i nikogo to nie powinno denerwowac, bo ten sadzi o tym to, inny to.
(ortografia level master)
KarolinaJ
14.07.2014, 01:28
Od dawna śledzę ten temat i muszę przyznać, że z każdym newsem mam coraz większe wątpliwości co do zakupu nowej odsłony simsów. Być może się zdecyduję ale z czystej ciekawości bo na pewno nie z zachwytu który jak dotąd może wywoływać jedynie nowy CAS który jaki by nie był wspaniały i tak nie zastąpi całej reszty gry o której wciąż mamy mało informacji. Jest takie stare powiedzenie, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Patrząc na to co dzieje się teraz przed premierą widać, że liczy się tylko i wyłącznie kasa i nie mówię już o tym jaka to faktycznie będzie Czwórka bo przecież w nią nie grałam ale mówię o polityce jej twórców i o tym jak traktują klientów dla których tę grę tworzą i od których to zależy czy i ile zarobią.
cyniczna ja mogłabym już nawet przeboleć ten brak basenów, bo szczerze mówiąc nie korzystam z nich zbyt często ale gdybym mogła wybierać to oczywiście, że chciałabym aby pojawiły się już w podstawie. Jeśli chodzi o brak małych dzieci tu już jest dużo gorzej ponieważ miałam nadzieję, że w Czwórce pojawi się więcej interakcji i zajęć dla małych dzieci a tymczasem okazało się, że ta grupa wiekowa w ogóle się nie pojawi. Mówią o emocjach i nastrojach simów, o tym jakie to będzie realistyczne a tu proszę, zanim się sim obejrzy jego dziecko idzie już do pierwszej klasy... ten realizm :rolleyes:
Jeszcze jedną rzeczą której będzie mi brakować to narzędzie Stwórz Styl bo bardzo często z niego korzystam. Przyzwyczaiłam się i byłam mocno zdziwiona kiedy dowiedziałam się, że w TS4 go zabraknie.
Wszystko co na chwilę obecną wiadomo na temat TS4 nie zachęca mnie do wydania tak kosmicznej kwoty za samą podstawę w której i tak brakuje podstawowych rzeczy.
TheBlackSheep
14.07.2014, 01:38
up, tylko to samo mozna powiedziec o tych, co ja tak przechwalaja. gowno pokazali a niektorzy mowia, ze to najwspanialsza gra. taka prawda, nie mozna byc na razie ani za, ani przeciw, ale mozna (na podstawie tego co wiemy) wyrobic juz po malu swoja opinie na jej temat i nikogo to nie powinno denerwowac, bo ten sadzi o tym to, inny to.
(ortografia level master)
Otóż to. Ja tu nie widzę żeby ktoś pisał że czwórka jest do tyłka i w ogóle dziadostwo roku, żeby ktoś się wypowiadał na temat rozgrywki itd. a jedynie widzę określanie na podstawie info, które mamy czy gra nas interesuje czy nie. A w każdym razie ja się w tym kontekście wypowiadam.
Kurczę, no przepraszam bardzo jeżeli kogoś to złości i się spina (swoją drogą jego problem), ale nic nie poradzę na to, że to co wiemy, nie nastraja mnie optymistyczne i JA widzę póki co więcej wad niż zalet.
Plus widząc zachowanie EA nie mam ochoty napychać kieszeni komuś kto nie szanuje mnie jako klienta i póki co mam ochotę "zbojkotować" tą grę.
Odnośnie Miłośniczki Zwierząt
A ja już pisałam w tym temacie, że trójka jest grą-krzakiem. Twórcy zrobili podstawkę, bez przewidywania i spojrzenia w przyszłość. Zrobili produkt hermetyczny, do którego przyłączali kolejne dodatki. To nie mogło działać poprawnie. Z czwórką pewnie będzie podobnie - podstawka będzie płynnie działać, ekrany ładowania w ułamku sekundy przelecą, ale im dalej w las pójdziemy (czyli nakupimy dodatków), tym gorzej gra będzie chodzić i czas ładowania się wydłuży.
Poza tym, z tego co ja pamiętam, jak grałam w Sims 1 i 2, też miałam błędy zapisu, albo problemy z wczytaniem save'a. Dlaczego ludzie teraz tego nie mają? Bo mają lepsze kompy! Tak samo jest z TS3 - mam full-wypas kompa, składanego przez osobę z głową na karku, to teraz mogę grać cały dzień, zapisać na koniec i nie obawiać się, że mi jakieś błędy wyskoczą. Ścinek nie mam, a jak zawalę grę modami i dodatkami z neta (ale to naprawdę sporo muszę wrzucić), to ścina mi się tylko na Rajskiej Wyspie.
Więc, z powyższego wynika, że nie powinno być ani otwartego świata (bo ścinki), ani ekranów ładowania (bo też bugowały :P ), skoro wywalamy to, co "nie działało". A w związku z tym - jaką mamy alternatywę? Może po prostu niech Sim nigdzie nie wyjeżdża, tylko jego dom i tyle, żadnych ścinek, żadnych bugów, cud miód i orzeszek :P
EA jest głupie o tyle, że w komputerach nie ma rewolucji, tylko ewolucje. Niby wydają coraz to silniejsze karty graficzne, bardziej wydajne procesory z większą ilością rdzeni, ale to już nie to samo, co kiedyś. Ulepszenia są minimalne, więc w niedługim czasie wszyscy będą mieć full-wypas kompy, po co więc oglądać się na tych, co mają słabsze urządzenia? Prędzej, czy później i tak je wymienią. A i gra by lepiej smakowała...
CAS chodzi lepiej, bo ma znaaacznie mniej do załadowania - żadnych wzorów, żadnego koła wyboru kolorów, mniej ubrań, fryzur itp. Miłośniczko Zwierząt - jakbyś miała demo CASa z trójki, to też by ci śmigało, że ho ho :)
Mentosik57 - bardzo fajny pomysł! A czy my nie mieliśmy tak, że w dzieciństwie mieliśmy jakieś cechy, których z czasem się pozbyliśmy? Ja, jako Sim, powinnam mieć w dzieciństwie cechę "wygadana", albo nawet "pyskata", która z czasem powinna zaniknąć, a w prawdziwych Simsach? Z jaką się urodziłeś, z taką umrzesz, o ile nie wykupisz nagrody życiowej... Sima powinno się "tresować" jak zwierzątka ;)
W TS2 może leżeć w łóżku i oglądać telewizję ;]
W trójce też ;) Poza tym mogli siedzieć na wannie i jeść :D Fakt, fajnie, że będą mogli usiąść przed TV, oglądać i zarazem jeść, ciekawa jestem, jak będzie się Sima informowało, że ma tak zrobić (obawiam się, że będzie kupa klikania "weź talerz" "usiądź na sofie" "jedz" "oglądaj"), ale bardziej by mnie ucieszyło dłuższa czynność jedzenia, bo np. w jedynce nie było problemu, żeby rodzinka usiadła razem przy stole i zjadła (nawet, jak każdy Sim musiał iść do kuchni po jedzenie), a w trójce, zanim trzecia osoba wyciągnie jedzenie z lodówki, to ta pierwsza kończy jeść. Chyba, że jest jakiś trik na to, by "zbiorowe" jedzenie rozłożyć ręcznie na mniejsze talerze? Wie ktoś?
Anie_1981 - a ja się nie zgodzę, że TS4 może jedynie z TS1 konkurować. Bo na tamte czasy, jak jedynka wyszła, to było z komputerów wyciśnięte maksimum, jakie się dało. Wtedy programiści, znając porządnie ograniczenia sprzętowe, wręcz czarowali, by z gry zrobić "wow!". Gdyby wziąć tamtych programistów i dać im dzisiejsze kompy... Ale byśmy piękne Simsy mieli! Teraz większość programistów działa na pół gwizdka, a część pracodawców wręcz nie chce, by program optymalizowano! Bo klient, w razie czego, kupi sobie nowy komp, a sam program ma być po prostu szybko sprzedany.
Agor-ia - co do Belli i Mortimera - z tego co pamiętam z ich tworzenia, to oboje byli młodymi dorosłymi, ale padło też stwierdzenie "Mortimer jest starszy od Belli", co skutkowało tym, że mu dodano zmarszczki na czole i wokół oczu. Ale grupa wiekowa raczej ta sama.
Jak ja miałam dwójkę, to też się w nią zagrywałam więcej niż w trójkę. Nie dlatego, że jedna była ciekawsza od drugiej, tylko dlatego, że alternatyw miałam mniej - grało się w to, co się miało na komputerze, a nie w to, co rzeczywiście by się chciało. Za to pamiętam, że trójka tak mnie zachwyciła (Wow! Mogę wyjść na ulicę! Wow! Mogę iść na cmentarz! Wow! Mogę posłać Sima w diabły (np. aby ćwiczył umiejętność, albo poszedł coś pozwiedzać :P ), gdy mam za dużo roboty z innymi!), że do dwójki już nie dałam rady wrócić, mimo dodatków i bogatszej oferty rozrywki.
kavoweciastko
14.07.2014, 12:00
A skąd Ty to możesz wiedzieć? Grałaś już w The Sims 4? Czy może chwalisz tylko to, co nam pokazali?
Pokazali CAS i większość z Was jest zadowolona. Na rozgrywkę narzekacie, ale nie graliście w grę. Mało tego, nawet gameplay'a nie widzieliście! Skąd te osądy?
Tak, nie ma basenów i nie ma małych dzieci. Ale może się okazać, że będzie wiele innych fajnych rzeczy, które skutecznie przekonają Was do tej odsłony gry.
Ja rozumiem, że w grze (w podstawie gry) nie będzie kilku rzeczy do których się przyzwyczailiście i MACIE PRAWO BYĆ NIEZADOWOLENI (macie też prawo głośno to wykrzyczeć), ale Wy piszecie, że gra jest do 4 liter... a gra nawet na rynek jeszcze nie wyszła i nikt z Was nie miał okazji się z nią zapoznać.
Dobrze mowi, polac jej! :p
Tak przy okazji przypomniala mi sie dyskusja jaka tu byla kiedys odnosnie tego ze the sims robi sie coraz latwiejsze, ze ts1 byl trudny a teraz jest za latwo. Powiem tak.. nie gralam w ts1. Zaczelam grac od ts2 ale powiem wam ze wtedy sobie swietnie radzilam. Mozna nawet powiedziec ze gra byla dla mnie nudna bo nie mialam nigdy problemow, nawet z wielkimi rodzinami. Moze dla was robi sie coraz latwiejsza z wiekiem? Wezcie pod uwage to ze z wiekiem zawsze idzie cos latwiej. Wiec nie dziwcie sie ze gra ts4 bedzie dla was taka latwa. Bo widzialam jak juz marudziliscie tutaj o tym jaka ona to latwa nie bedzie. Moj siostrzeniec za to nie daje sobie rady z simsami, a chodzi do podstawowki. Za pare lat pewnie gra bedzie dla niego zbyt latwa, tak jak latwe sa teraz simsy dla nas. Chociaz to mnie dziwi, bo ja bedac w jego wieku nie mialam problemow z simami. Raz tylko mi umarla simka z glodu a tak to nigdy nie mialam problemow. O.o
kawowa - z całą pewnością NIE! :D Gram jednocześnie w jedynkę i dwójkę i mogę bez cienia wątpliwości powiedzieć, że TS1 jest najtrudniejszą częścią serii. W TS2 czasem muszę się zastanawiać, co robić swoimi simami, bo mam za dużo czasu. W TS1 tego nie ma, simowie na okrągło czegoś chcą, coś robią, a jak dojdzie do tego dziecko to już w ogóle apokalipsa. Mój piękny, duży dom z kościldą stał się cały brudny i obleśny, bo wszyscy zajmowali się tylko bachorem, a gdy już wyrósł na dzieciaka... Wtedy pojawiło się drugie niemowle! Moje simy prawie umarły, ale jaka była duma, gdy to przetrwały. ale przez ten czas były jeszcze conajmniej trzy pożary. xD
TS2 pod tym względem ma chyba idealny poziom trudności - nie za łatwo, nie za trudno, ale jest znośnie. W TS3 znudziłem się baaardzo szybko.
Co wy mowicie? Dwojka jest latwa; zdarza sie, ze moje Simy awansuja co drugi dzien, zawsze maja 20 najlepszych przyjaciol na zawsze, super rozwiniete umiejetnosci, potrzeby na maksa, platynowa aspiracje... Jedynka faktycznie mogla byc trudna bo potrzeby Simow zbyt szybko spadaly. Trojka jest dla mnie latwa w tych aspektach co nie potrzeba, a miejscami tez chaotyczna. Sila napedowa Simsow sa dodatki, a ze z trojki mam tylko podstawe to ta gra nudzi mi sie po 5 minutach. Wole dwojke bo jest latwa, ale przyjemna. Mam poczucie, ze czworka tez bedzie zbyt latwa, ale zobaczymy.
Mentosik57
14.07.2014, 12:30
. Wtedy programiści, znając porządnie ograniczenia sprzętowe, wręcz czarowali, by z gry zrobić "wow!". Gdyby wziąć tamtych programistów i dać im dzisiejsze kompy... Ale byśmy piękne Simsy mieli!.
Hmm.teraz takie coś by moim zdaniem nie przeszło,głównie ze względu społecznośc ludzi,którzy grają w simsy :).Większość ludzi nie świeci w oczy nazwami ''I7,GTX,HD7xxx itd.'',a jak już taka osoba ma taki komputer to w simsy po prostu nie gra,bo woli bardziej ''Hardcorowe'' gry,jak BF,Crysis,Watch Dogs itd.A napewno większość simowej społeczności to zwykli kowalscy,którzy używają komputera do internetu,muzyki,filmów no i grania w The Sims.Więc takie zagranie moim zdaniem zmniejszyło by sprzedaż i to bardzo.W dodatku z tego co zauważyłem to ludzie teraz coraz częściej kupują laptopy,które z natury nie mają wydajnych kart graficznych(taki średni,ok.2000 laptop),więc to już w ogóle zawaliłoby całą sprzedaż.Każdy może mieć własną opinię na ten temat,ja po prostu uważam,że takie coś by nie wypaliło ze względu na właśnie ludzi,którzy grają w tą serie.
Jeśli ktoś ma kiepskiego laptopa, to nawet uber stary gry mu nie pójdą.;) Moja siostra ma laptopa, na którym World of Warcraft się zacina, a jest z 2004 roku. Więc naprawdę, osobiście nie wierzyłbym w zapewnienia twórców, jaka to gra zoptymalizowana jest.
A jesli nawet, to to wcale nie oznacza, że gracze z dobrym kompem muszą mieć kiepska grafikę. W TS2 zależnie od sprzętu dostępne były różne opcje graficzne, w tym obsługa shaderów 2.0, które pozwalały min. na piękna wodę w basenie. TS4 spokojnie mogłoby mieć to samo. Wiele gier ma bardzo rozbudowane opcje graficzne i każdy może znaleźć dla siebie odpowiednią konfigurację. To, że w TS4 tak nie ma, moim zdaniem jest spowodowane albo lenistwem twórców(w końcu EA jawnie twierdzi, że im bardziej ktoś zrzędzi, tym bardziej kupi[Bzdura! Tym bardziej ściągnie pirata]), albo faktem, że gra miała być online.
Twórcy TS1 z kolei kombinowali na różne sposoby tylko po to, by zrobić wizję czegoś tak, jak chcieli. Widział ktoś gameplay abrakadabry podczas rocznicy The Sims? Twórcy bardzo wyraźnie opisywali, jak próbowali stworzyć efekty magiczne w silniku, który ich nie obsugiwał efektów cząsteczkowych. I udało im się. W dzisiejszych czasach najprawdopodobniej usunęliby ten pomysł albo przerzucili do następnego dodatku. :rolleyes:
anie_1981
14.07.2014, 12:56
Hmm.teraz takie coś by moim zdaniem nie przeszło,głównie ze względu społecznośc ludzi,którzy grają w simsy :).Większość ludzi nie świeci w oczy nazwami ''I7,GTX,HD7xxx itd.'',a jak już taka osoba ma taki komputer to w simsy po prostu nie gra,bo woli bardziej ''Hardcorowe'' gry,jak BF,Crysis,Watch Dogs itd.A napewno większość simowej społeczności to zwykli kowalscy,którzy używają komputera do internetu,muzyki,filmów no i grania w The Sims.
Ja się z tym nie zgodzę, z tego względu, że jak ktoś gra w Simsy, to wcale niekoniecznie musi grać TYLKO w Simsy. Ja np lubię sporo gier, nie tylko Simsy. Grywam w strategie, strzelanki, lubię pokręcić kierownicą... Mój komputer ma 5 czy 6 lat (mniej więcej tyle co TS3), więc w mega efekciarskie gry nie pogram, ale w Tomb Raidera 2013 gram na prawie najwyższych ustawieniach i się nie tnie... Tak więc EA mogłoby się bardziej przyłożyć, ale po co...? Dopóki ktoś jest monopolistą, to może dyktować warunki. W świecie pełnym seksu i przemocy ludzie chcą pograć w coś "niewinnego" i łagodnego, niekoniecznie w coś gdzie jest krew, przemoc i flaki na wierzchu. Dlatego Simsy mają tylu zwolenników, to tylko zabawa w dom... tyle, ze wirtualna. Simsom pomogłyby... inne Simsy, konkurencyjne, a na to się niestety nie zanosi... Dzięki jedynce i dwójce marka The Sims jest tak silna, że mało co jej zaszkodzi.
Ja na przykład kupując laptopa (bo musiał być on, nie stacjonarka ze względu na sytuację lokalową, nazwijmy to) patrzyłam tylko na to, żeby simsy działały na nim "dobrze". A potem się okazało, że mimo to jak zainstaluję wszystkie dodatki to nie chodzi płynnie :<
Szczerze mówiąc mam wrażenie, że póki co brak nowych informacji na plus dla gry. Bo zaczęło się na emocjach i na nich kończy ;d
Wybaczcie, ale patrząc na GTA V widze postep technologiczny. Dlaczego? Bo tworca jest Rockstar Games a nie EA. Wiec błagam...niech rockstar zrobi konkurencje EA i niech stworzy porzadny symulator. Bo jak wlasnie powiedzialem. Spojrzcie na otwarty swiat w GTA V a na otwarty swiat w SIMS 4. I nie sadze by mieli malo pieniedzy bo The Sims to najlepiej sprzedajaca sie seria ostatniej dekady.
Pink Panther
14.07.2014, 13:24
Porównywanie Simsów do GTA nie ma najmniejszego sensu, to są dwie całkiem różniące się od siebie gry. Otwarty świat w GTA V i TS4? A nie zauważyłeś, że w GTA kontrolujemy na raz tylko jedną postać, a w Simsach możemy ich mieć w tym samym czasie 8? Co więcej, że w The Sims wszyscy Simowie na siebie oddziałują?
kavoweciastko
14.07.2014, 13:26
kawowa - z całą pewnością NIE! :D Gram jednocześnie w jedynkę i dwójkę i mogę bez cienia wątpliwości powiedzieć, że TS1 jest najtrudniejszą częścią serii. W TS2 czasem muszę się zastanawiać, co robić swoimi simami, bo mam za dużo czasu. W TS1 tego nie ma, simowie na okrągło czegoś chcą, coś robią, a jak dojdzie do tego dziecko to już w ogóle apokalipsa. Mój piękny, duży dom z kościldą stał się cały brudny i obleśny, bo wszyscy zajmowali się tylko bachorem, a gdy już wyrósł na dzieciaka... Wtedy pojawiło się drugie niemowle! Moje simy prawie umarły, ale jaka była duma, gdy to przetrwały. ale przez ten czas były jeszcze conajmniej trzy pożary. xD
TS2 pod tym względem ma chyba idealny poziom trudności - nie za łatwo, nie za trudno, ale jest znośnie. W TS3 znudziłem się baaardzo szybko.
Dziwne. Ja ani z ts2 ani z ts3 nie mialam problemow. Ba, ja sie nudzilam tam czasem xd wiecznie zielone paski wszedzie.. jakos za latwo mi to szlo. Mialam tylko 1 problem w ts2 i 1 problem w ts3. Tak to na luzie wszystko szlo.
Wybaczcie, ale patrząc na GTA V widze postep technologiczny. Dlaczego? Bo tworca jest Rockstar Games a nie EA. Wiec błagam...niech rockstar zrobi konkurencje EA i niech stworzy porzadny symulator. Bo jak wlasnie powiedzialem. Spojrzcie na otwarty swiat w GTA V a na otwarty swiat w SIMS 4. I nie sadze by mieli malo pieniedzy bo The Sims to najlepiej sprzedajaca sie seria ostatniej dekady.
Pytanie czy tak latwo by ludzie przeszli na inny symulator. W dzisiejszych czasach ludzie tak bardzo przywykli do simsow ze byloby to trudne. .
Spojrzcie na otwarty swiat w GTA V a na otwarty swiat w SIMS 4.
A co wspólnego ma GTA z serią The Sims? Przecież te dwie gry różnią się od siebie pod każdym względem. Same mieszkania wyglądają i pełnią inne funkcje, nie mówiąc już o zachowaniu postaci i ich osobowości. Co tu porównywać?
-------------------------------
Wiadomo, czy ktoś dostał dziś demo CAS? Mogliby w końcu powiedzieć coś na temat daty jego udostępnienia wszystkim, no i oczywiście na temat filmiku z trybu życia.
Nie, na oficjalnym forum TS3 (tym na thesims3.com) mówią, że nikt nie dostał dema od piątku, oraz spekulują, że znów zaczną rozdawać w tygodniu (tzn. od dzisiaj, ale strefa czasowa etc)
Cytryśnia
14.07.2014, 13:50
Błagam, gdyby gry nie miały coraz większych wymagań, gdybyśmy nie posuwali się do przodu nadal siedzielibyśmy na drzewie :|
Ale nie, bo wszyscy mają komputry sprzed wojny i trzeba dać grę wszystkim <3333333333333333333333333333
Po prostu porównałem i myśle, że trafnie ponieważ w GTA możemy streować trzema/czterema postaciami. Po prostu porównajcie te gry pod względem technicznym. Albo chociazby LA Noir czy Red Dead Redemption. Według mnie da się to zrobić.
anie_1981
14.07.2014, 14:32
Ja bym chętnie wypróbowała inny symulator życia, nie wyszłam za markę The Sims :P Ale fakt, o czym pisałam już wcześniej, to szeroko znana i rozreklamowana gra, więc nowym ciężko by było się przebić...
Mentosik57
14.07.2014, 14:38
Ja nie napisałem czegoś takiego,że gry nie powinny mieć wysokich wymagań ,bo ludzie nie pograją sobie.The sims 4 demo i tak ma śmieszne wymagania (http://help.ea.com/pl/article/the-sims-4-create-a-sim-cas-demo/) ,pełna wersja będzie mieć albo takie same albo większe.Gry muszą mieć coraz większe wymagania,bo inaczej nie będzie rozwoju.Odpowiedziałem na tamten komentarz - simsy nie mogą ciągnąć maksimum z teraźniejszych komputerów,bo zwyczajnie gra nie będzie się sprzedawać i wiele ludzi sobie nie pogra,a jeszcze do tego jak dadzą spapraną optymalizacje to już w ogóle.A jeszcze trzeba pamiętać,że simsy to nie tylko grafika tylko dużo obiektów ,interakcji postaci,wszystko jest interaktywne ,więc to ciągnie jeszcze więcej zasobów niż sama grafika.A do gta 5 nie warto porównywać,bo tam do niektórych budynków da się wejść,reszta to makiety,a postacie to tylko boty.Opinie na ten temat są bardzo podzielone,bo ci którzy mają słabsze komputery - chcą by ts4 miało niskie wymagania,ci co mają mocne - chcą,by gra miała cud miód grafikę.Ja akurat nie mam mocarnego komputera (c2quad,5gb ram,radeon 5850) ,ale trójka ze wszystkimi dodatkami dość dobrze chodzi,chociaż często przycinki są,szczególnie w isla paradiso .
Shattered
14.07.2014, 14:43
Czy ktoś wie kiedy znów będą demo rozdawać?
A co wspólnego ma GTA z serią The Sims? Przecież te dwie gry różnią się od siebie pod każdym względem. Same mieszkania wyglądają i pełnią inne funkcje, nie mówiąc już o zachowaniu postaci i ich osobowości. Co tu porównywać?
A skąd ta pewność, że jak inna gra to wcale a wcale nie można porównywać? Może i ludzie w GTA są prości, pewnie tacy jak w Assassin's Creed, gdzie chodzą tylko w kółko, ale porównajmy sobie za to ich ilość - w AC ulicami lecą setki ludzi, w the Sims 2/3 ścinki są i przy dziesięciu(przy czym trójka ścinki ma niezależnie od tego, co jest na ekranie). Srsly, ludziki korzystające z obiektów były już w 2001 roku, pamięta ktoś Gothica? Kojarzy ktoś The Sims 1? A skoro o tym ostatnim mowa, to od tych dziesięciu lat jak bardzo zmieniła się ilość simów dostępnych na ekranie? 14 lat po premierze, a EA Games dalej nie potrafi zapełnić świata simów. Sprzęt z roku na rok staje sie coraz lepszy, ale w simsach jest regres do 2004 roku i nic w zamian, ach racja, CAS i 3M0CjE.
Dziwne. Ja ani z ts2 ani z ts3 nie mialam problemow. Ba, ja sie nudzilam tam czasem xd wiecznie zielone paski wszedzie.. jakos za latwo mi to szlo. Mialam tylko 1 problem w ts2 i 1 problem w ts3. Tak to na luzie wszystko szlo.
Oczywiście nie twierdzę, że TS2 jest jakieś trudne. Przez długi czas po jedynce dwójka też wydawała mi się nazbyt ułatwiona, ale wydaje mi się, że w dwójce jest odpowiednio dużo czasu na wykonywanie czynności. ;) W jedynce zanim zapokoiłeś jeden pasek już drugi był na czerwono. A do tego dochodziły jeszcze jakieś losowe zdarzenia.
Pytanie czy tak latwo by ludzie przeszli na inny symulator. W dzisiejszych czasach ludzie tak bardzo przywykli do simsow ze byloby to trudne. .
Nie ma czegoś takiego jak zbytnie przywyknięcie do jednej gry. ;) Kupując simsy ludzie mogą kupować również inne gry, a wtedy już sami mogą stwierdzić, co bardziej im sie podoba. To właśnie dzięki temu w innych, poważniejszych gatunkach gry ulegają ciągłym zmianom. Ludzie grają w to, co lubią, a twórcy próbują potem dodać to w swoich produkcjach. Czegoś takiego nie ma w przypadku simsów, dlatego każda gra jaką dostajemy to stary, odgrzewany kotlet z pleśnią na wierzchu.
CzekoladowaZłośnica
14.07.2014, 16:35
Moment. Co wy wgl porównujecie? GTA do Simsów? To jak porównywanie lodów truskawkowych do czekoladowych. Co one mają niby wspólnego? To, że sterujemy "ludzikami"? No wielka mi rzecz. Latać z bronią po mieście, pozabijać kilkoro ludzi i wypełniać misje. A może w GTA można romansować? Wiem ! Jak ludzik umrze to zmartwychwstaje, a w Simsach tego nie ma. Proponuje zmienić temat tej dyskusji na: DO CZEGO JEST PODOBNE THE SIMS? Weźcie ogarnijcie, bo to jest nudne, żeby 5 stron na forum było o *******amentum GTA.
A ponoć tu miały być komentarze do newsów dotyczących THE SIMS 4. No są. W ciul. 10 stron na temat wymagań i porównań do innych gier.
Każda gra ma swoje wady i zalety. I miała je i 2 i 3 i 4. Nigdy nic nie będzie idealne. Nie jestem ślepo zapatrzona w czwórkę, ale widzę i plusy i minuty, a co do zakupu to się zastanawiam. Mówicie, że Simsy to wiecznie odgrzewany kotlet. Ale to co? Twórcy mieliby nie tworzyć nowych odsłon? Mieli się zatrzymać na 1? Bo nie rozumiem...
I WRACAJĄC DO TEMATU NEWSÓW...
Słyszał ktoś z Was może o blokach w The Sims 4? Albo o wynajmowaniu domów?
Nic nigdzie takiego nie widziałam, a biorąc pod uwagę to, że mają być 3 piętra+strych to czarno widzę jakieś bloki.
Mentosik57
14.07.2014, 16:44
EA ciągle chwali się emocjami,casem,trybem budywy,EMOCJAMI (ciąg dalszy :P) i tak w kółko.Ja na 99% myślę,że bloków nie będzie,bo do tego przecież muszą wydać jakieś osiedlowe życie czy coś,przecież graczy nie można tak rozpieszczać.
Ps.O wymaganiach jest lekko ponad 1 stronę,a nie 10 stron :)
CzekoladowaZłośnica
14.07.2014, 16:45
Kurcze :/. A szkoda.. Byłoby fajnie..
A czytaliście już na DOTSIM, że to drugie otoczenie ma się nazywać Oasis Springs i ma być na wzór przedmieścia Las Vegas? :)
Mentosik - Ta.., czytałam dzisiaj i to nie była jedna strona.. Poza tym zobacz ile jest lamentu na temat braku basenów i małych dzieci. Ja już się z tym pogodziłam, bo co innego pozostało? Czarna rozpacz jak to niektórzy robią? Od tego nie dodadzą na tych brakujących rzeczy. A lepsze pogodzenie się z tym niż pisanie i ubolewanie w każdym poście. Nie ma. Trudno się mówi...
Co zrobisz? Nic nie zrobisz...
Ja jakoś szczególnie nie przejmuję sie tym, że nie będzie w podstawie basenów, samochodów czy małych dzieci - bo to dojdzie w kolejnych dodatkach, ale już np. ekranów ładowania nie zlikwidują - a to mnie najbardziej denerwuje.
CzekoladowaZłośnica
14.07.2014, 16:50
Searle - Trudno się mówi. Nie mamy wpływu na to co robią twórcy. Woleli iść na łatwiznę niż się postarać i ulepszyć otwarty świat. Szkoda, bo pewnie nie liczyli się z takim oburzeniem fanów, a co za tym idzie mniejsza sprzedaż gry..
Mentosik57
14.07.2014, 16:52
Ja jakoś szczególnie nie przejmuję sie tym, że nie będzie w podstawie basenów, samochodów czy małych dzieci - bo to dojdzie w kolejnych dodatkach, ale już np. ekranów ładowania nie zlikwidują - a to mnie najbardziej denerwuje.
No tak,dojdzie w dodatkach ,ale już samo to,że z tylu funkcji okroili grę przyprawia mnie o brak chęci do kupna gry.A po co gracze mają płacić dodatkowe pieniądze za taką podstawową rzecz,która powinna być od samej podstawy.Mnie bardziej boli brak kreatora stylu,niż np.basenów czy samochodów.A z tymi małymi dziećmi to aż przypomniały mi się czasy jedynki .Od niemowlęcia do dziecka,ahh:rolleyes:
@up
No,oburzenie jest ogromne.Czytałem też sobie zagraniczne fora i tam jest nie lepiej,jak tutaj.
CzekoladowaZłośnica
14.07.2014, 17:00
Nie dziwie się, bo pod wieloma względami też jestem zawiedziona i oburzona, ale to nie powód żeby pisać w kółko o jednym i tym samym. Wiem, że twórcy ciągle tylko mówią o CAS i emocjach i, że stąd większość ma przypuszczenia, że w grze nie ma nic ciekawszego. Ale co to by była za frajda gdyby odsłonili całą kartę od razu. Z trybu budowania ukazał się jeden filmik. Dlaczego? Bo jak zobaczyli reakcje ludzi na brak basenów to stwierdzili pewnie, że co by nam nie pokazali to się nam nie spodoba. Powiedzieli przecież o różnych wysokościach ścian i fundamentów, ale jakoś większość o tym zapomniała.. A czy to nie jest fajne? W końcu każdy dom będzie mógł inaczej wyglądać. A odkąd sięgam pamięciom wielu fanów właśnie tego chciało w swojej grze.
Każdy się wypowiada od siebie, a że teraz głównie słyszy się o tym, co zostało usunięte, to nic dziwnego, że to jest najczęściej wspominane. Gdyby EA wyskoczyło z czymś nowym, jakimś filmikiem albo czym podobnym, to pewnie fani zaraz przedyskutowaliby go klatka po klatce, ale że EA tylko wyje o emocjach i CASie, to nic dziwnego, że wieje monotonnią. Nie każdy ma CASa, więc nie może sie wypowiedzieć, a i ci co mają już do bólu go poznali z materiałów promocyjnych, więc to też żadna nowość. Fenomenu emocji chyba też nikt nie rozumie, bo jak na razie nie widać w nich nic oryginalnego poza tym, że można umrzec od śmiechu(lol).
Na dobrą sprawę obecnie jedyne, co ciekawego się dzieje na scenie The Sims 4 to jest wtedy, gdy ktoś wrzuci komentarz o basenach na facebooku i rozpęta się wokół niego wojna. Tylko i wyłącznie dlatego dalej obserwuję facebooka the sims. :lol2: A i to ostatnio przycichło, mam wrazenie.
CzekoladowaZłośnica
14.07.2014, 17:12
No jasne, bo The Sims 4 opiera się tylko na basenach, a raczej ich braku i robieniem wokół tego afery miesiąca, bo to przecież takie zabawne...
I w końcu nie wiadomo co myśleć o tej grze, bo wciąż niewiele wiemy, zwłaszcza jeśli chodzi o tryb życia, który dla mnie jest najważniejszy. Te drugie miasteczko nazywa się podobnie jak trójkowe Oasis Landing, ponadto twórcy chyba zaczerpnęli inspirację stąd: http://www.oasisspringsvegas.com/ Niezbyt kreatywnie, ale może będzie takie małe Las Vegas w Simsach, niczego nie przesądzam. :p Trzymajmy kciuki za tą grę, że będzie naprawdę zadowalająca mimo niefajnych zagrywek twórców.
Nie ma sensu, żeby wszystko pokazywali, skoro i tak już większość osób wie, że nic tam nie ma prócz CASu i emocji, i że gra jest beznadziejna :lol2:
------------------------------------
Druga okolica:
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/07/os1.jpg
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/07/os2.jpg
(Źródło: Dotsim)
Strasznie mi się podoba wygląd tych simów, ciągle zachwycam się tym jak są różnorodni i mam nadzieję, że w grze będę wyglądali równie pięknie.
Widoczne skrawki okolicy też są ładne, ten wodospad, skałki, woda i dinozaur. No po prostu podoba mi się ta gra :wub:
CzekoladowaZłośnica
14.07.2014, 17:24
Widoczne skrawki okolicy też są ładne, ten wodospad, skałki, woda i dinozaur. No po prostu podoba mi się ta gra :wub:
Zgadzam się :). Miło będzie posiedzieć i popatrzeć na takie widoki zza okna :)
Mentosik57
14.07.2014, 17:34
No muszę powiedzieć,że z tego co zobaczyłem to nawet ładna ta okolica.Ale to i tak mnie nie przekona do tej gry:P Niech oni dadzą jakiś prosty,może być nawet i kilkuminutowy gameplay ,bo tymi filmikami co zasypuje nas SimsPolska na youtube to ja rzygam,nie chce mi się sprawdzać na tej głównej ,angielskiej wersji kanału,ale tam pewnie to samo.Ale coś w tym jest,że gdyby mieli jakiś chwyt,coś fajnego w tej grze oprócz tego co pokazali to by już dawno o tym trąbili.A jak sprawa funkcji TS4 ucichła to nie dziwie się,że wszyscy myślą,że nie mają już nic innego do pokazania,bo im zależy na jak największej sprzedaży gry,a takie coś co oni teraz pokazują(czyli nic) to nie wróży dobrej sprzedaży ...
CzekoladowaZłośnica
14.07.2014, 17:38
No, bo każdy to umie tylko skrytykować, a spojrzeć na to obiektywnie to już nie. No, bo po co się męczyć, tak? Lepiej od razu z marszu skreślić i gitara. Jakby tak wszyscy robili to życie nie miałoby najmniejszego sensu.
Mentosik57
14.07.2014, 17:48
Tyle,że ta gra ma według mnie więcej minusów niż plusów w porównaniu do tego co nam dała trójka czy dwójka.No bo co ta gra ma więcej?Jakiś nowy cas,emocje ,które są nad wyraz nienaturalne ,sim słucha smutnej muzyki - ma depresję i ta śmierć ze śmiechu (seriously?).A w tym trybie budowania to ja też nie zauważyłem niczego istotnego,jedynie przenoszenie pokoi mogę uznać za przydatne.No wiesz,ja jestem osobą bardzo pozytywną,ale niestety z tego co nam twórcy pokazali nie mogę wiele pozytywów wyciągnąć :)
TheBlackSheep
14.07.2014, 18:17
Proponuje się mniej spinać, bo to że komuś się gra nie podoba, (chyba) nie ma jakieś wpływu na czyjeś postrzeganie gry i w ogóle życie?
Ta nazwa kojarzy mi się wiadomo z Oasis Landing :D
Widoczki rzeczywiście ładne, choć sama okolica...nie przepadam za pustynnymi klimatami.
Fajna jest simka w różowej bluzce, taka urocza :)
Na Centrum Simów jedna z użytkowniczek dostała demo.
W ogóle to ja muszę się przyjrzeć tym wymaganiom CAS-u, bo ja się tu napalam na to demo, a tu się jeszcze okaże że na moim gruchocie nie odpali :D
anie_1981
14.07.2014, 18:26
Ja nadal Dema nie mam. To drugie miasto wyglądałoby super na trójkowej grafice, a tak to jest ładne, ale szału nie ma. Simy za to ładne i różnorodne.
Mentosik57
14.07.2014, 18:37
Proponuje się mniej spinać, bo to że komuś się gra nie podoba, (chyba) nie ma jakieś wpływu na czyjeś postrzeganie gry i w ogóle życie?
Ależ ja się nie spinam,wyrażam swoją opinię na temat tej gry jak każdy tutaj użytkownik.A przecież nikomu nie każę tej gry przestać lubić ,szanuję wypowiedzi innych.A to właśnie za przeproszeniem w moją stronę jakieś dziwne spiny 1 post temu szły i nie wiem czemu.
No ja też uważam,że z trójkową grafiką fajnie by to wyglądało.Trójkowa grafika+te postacie ,całkiem ładna gra by wyszła.Grafika,żeby była ładna nie musi mieć tekstur rodem z np.Crysisa.Ważne,by było dużo szczegółów,tak jak np. w the sims 1.Grafika była dość kiepska(przez 2d),ale szczegółowość obiektów była na bardzo wysokim poziomie mimo grafiki 2d.Tutaj grafika jest taka sobie,zbyt cukierkowa jak dla mnie.
TheBlackSheep
14.07.2014, 18:47
Ależ ja się nie spinam,wyrażam swoją opinię na temat tej gry jak każdy tutaj użytkownik.A przecież nikomu nie każę tej gry przestać lubić ,szanuję wypowiedzi innych.A to właśnie za przeproszeniem w moją stronę jakieś dziwne spiny 1 post temu szły i nie wiem czemu.
Ale ja nie kierowałam tego do Ciebie ;)
Czy ja wiem czy z trójkową było by lepiej...podobają mi się widoczki, choć przykładowo grafika drzew nie. Takie kanciaste liście mają. Co do cukierkowości to się zgadzam. Jak pierwszy raz odpaliłam trójkę, to ta jaskrawość, strasznie mnie kuła w oczy, a tutaj wydaje mi się to jeszcze mocniejsze i dodatkowo jeszcze jakieś takie rozmyte.
No ja też uważam,że z trójkową grafiką fajnie by to wyglądało.Trójkowa grafika+te postacie ,całkiem ładna gra by wyszła.Grafika,żeby była ładna nie musi mieć tekstur rodem z np.Crysisa.Ważne,by było dużo szczegółów,tak jak np. w the sims 1.Grafika była dość kiepska(przez 2d),ale szczegółowość obiektów była na bardzo wysokim poziomie mimo grafiki 2d.Tutaj grafika jest taka sobie,zbyt cukierkowa jak dla mnie.
Mimo? Raczej ponieważ. ;) To, że 2D wcale nic nie znaczy. Grafiki były prerenderowane w programie graficznym, prawdopodobnie 3ds maxie i mogły mieć nawet bardziej skomplikowaną siatkę niż obiekty z TS2. Ale zgadzam się, że detale i dobry pomysł to najważniejsze w grafice gier komputerowych. Porównajcie sobie chociaż TS1 i FreePlay. Obie gry 2D, ale grafika jest zupełnie inna.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.