PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 4 - komentarze do newsów

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16

Irbis
02.09.2014, 10:39
Z tą zmywarką i pralką, to moim zdaniem jest lekko naciągane. Naprawdę bez tego nie da się grać? Nie przesadzajmy.

Ekrany ładowania jednemu graczowi będą przeszkadzały, innemu nie. W dwójce były długie ekrany ładowania, a i tak grało się świetnie. W trójce nie było ekranów, ale gra tak zamulała się przy wczytywaniu mebli, że już lepszy byłby ekran wczytywania ;P

Edycja: Na Dotsim pojawia się sporo informacji na temat gry, bo ktoś tam już gra. Między innymi możecie zobaczyć jakie osiągnięcia będą do zdobycia w grze. Ja już tego nie czytam, bo nie chcę sobie popsuć przyjemności z odkrywania gry, ale może ktoś ma ochotę się z tym zapoznać :)

Caesum
02.09.2014, 10:42
Naciągane? Po prostu ludziom nie podoba się, że tego nie ma. Nie widzę w tym nic dziwnego, a i nie pamiętam też, żeby ktoś pisał, że gra bez pralki nie uruchamia się czy coś.

wenon
02.09.2014, 10:46
Jest dużo braków między innymi, że sim wstając z łóżka odrazu go ściele więc wycięta opcja pościel łóżko xd lub nie ma stacjonarnego telefonu ale gra się przyjemnie. Już nie spotkamy się z tym, że sim zatnie się przez innego sima. Ja jestem zadowolony pomimo, że tych przedmiotów różnej funkcjonalności mogło by być więcej. Zaczynając budować w sims 4 czułem się jakbym to w simsach robił pierwszy raz xd

Mrufka
02.09.2014, 10:47
Z tą zmywarką i pralką, to moim zdaniem jest lekko naciągane. Naprawdę bez tego nie da się grać? Nie przesadzajmy.

Ja nie narzekam i nie oceniam, bo mieszkam w Nowej Zelandii i tu gra dopiero bedzie 5tego... czytam tylko opinie innych graczy, a sama jestem oczywiscie ciekawa. Moze warto bylo stracic zmywarke i auta na korzysc ciekawych interakcji czy emocji, ale z tego co widze, to ekrany ladowania wcale nie pomogly, bo gra juz wywala i zacina,mam nadzieje, ze nie bedzie jednak tak zle. Nie da sie ukryc, ze generalnie ludzie sa zawiedzeni :(

Irbis
02.09.2014, 10:51
Caesum dlatego właśnie napisałam, że "moim zdaniem" ;P

wenon dzięki za odpowiedź :)

Mrufka jak to, gra "wywala i zacina"? Czy tylko na słabszych komputerach czy w ogóle?

boisz_sie_aes
02.09.2014, 10:53
wenon powiedz, czy faktycznie nie ma drzewa genealogicznego? Jeśli nie ma, to czy zostało ono czymś zastąpione?

Nie ma.

PS do potencjalnych "demo testerów": Gra ma nowy EA Core i SecuROM. więc zapomnijcie o tym przez jakiś czas. Może dzień, tydzień, może tygodnie, może nawet miesiąc. Stuff's being worked on.

Mrufka
02.09.2014, 10:56
Caesum dlatego właśnie napisałam, że "moim zdaniem" ;P

wenon dzięki za odpowiedź :)

Mrufka jak to, gra "wywala i zacina"? Czy tylko na słabszych komputerach czy w ogóle?

Wiem to z komentarzy ludzi na FB. Dziewczyna pisala, ze zapauzowala gre, odeszla cos zrobic w kuchni, wlaczyla gre i wywalilo jej do systemu, chociaz komputer ma szybki. Ale na jej i moze jeszcze jednej podobnej opini nie mozna sie chyba wzorowac i zamartwiac. Zdjecia niemowlakow powykrzywianych jak potworki juz pojawily sie na necie, pewnie bedzie to pierwsza rzecz do poprawki w pierwszym patchu :) Ktos inny jednak wspomnial, ze nie ma masy przedmiotow, interfejs jest BARDZO rozny od poprzednich czesci i trzeba sie przyzwyczaic, ale za to bardzo da sie odczuc roznorodnosc simow i ich charakterow i to jest fajne. Czekam na wiecej opinii :)

ajkus
02.09.2014, 11:31
Weźcie pokażcie te dzieciaki. :O
nie chce dawać do newsu to daje tutaj kilka ciekawostek w TS4 (https://www.youtube.com/watch?v=cexZCNBuJQc)

wenon
02.09.2014, 12:07
Właśnie urodziły mi się bliźniaki pomimo, że liczyłem, że to będzie jedno dziecko :c i te bliźniaki bardzo różnią się kolorem skóry, jedno blade a drugie ciemnie jak latynos, dziwne bo mama i tata są biali xd

Irbis
02.09.2014, 12:12
wenon czy na pewno tata jest tatą? Może mama ma znajomego Latynosa o którym nie wiesz ;P

A tak serio, to takie rzeczy nawet w trójce się nie zdarzały. Może dziecko ma latynoskich przodków? Jeśli nie to mamy kolejny błąd.

anie_1981
02.09.2014, 12:16
Ciekawe czy będzie jakiś wpływ na płeć nienarodzonego dziecka. To jest jedna z rzeczy które kocham w trójce, albo daję owoce matce, albo używam NRaasa i jak chcę to para może mieć samych chłopców, parkę, lub same dziewuchy. W dwójce losowanie płci dziecka mnie zawsze dobijało... Szkoda, że nie ma melodyjki po zapłodnieniu, ale z drugiej strony.... jest ciut naturalniej. A jak zachowuje się baba w ciąży? Są jakieś symptomy? Chodzi mi o to, że w dwójce ciężarnym szybciej spadają potrzeby. Szkoda, że w 3 tego nie ma...

wenon
02.09.2014, 12:42
Nie jest tak źle ale im większy brzuch tym większe potrzeby i pomimo brzucha simka chodziła do pracy, po urodzeniu nie dostała nawet wolnego.

Kosia
02.09.2014, 12:42
To na początek specyfikacja mojego komputera:
procesor: A6-3420M 1.5 GHz, 8GB RAM, grafika: AMD Radeon HD 7670M.
Gra działa na ustawieniach średnio-wysokich. Sims 3 działały mi tylko na średnich.
Nie zawiesza mi się gra, działa raczej płynnie, grafika zadowalająca, idzie się przyzwyczaić do tej 'bajkowości'.

Brak zmywarek, kominków (można tylko w ozdobach dachu dodać komin), basenów.
Trochę więcej ubrań w finalnej wersji niż było w demie, ozdób (kolczyki, naszyjniki, rajstopy etc.). Wg. mnie jest mało mebli. Bardzo mało. Ale tym się nie ma co martwić, bo o to już się fani postrają, że z czasem będzie ich mnóstwo.
Kamera dla mnie była strasznie nieintuicyjna, ale w opcjach gry można włączyć sobie tryb kamery Sims 3 co też zrobiłam. Widzę też, że dużo czasu zajmie mi przyzwyczajenie się do menu w trybie budowy, ogólnie jest trochę jakby więcej klikania, ale też jest sporo fajnych opcji.
Co do samej rozgrywki - simowie się nie zacinają tak jak w Sims 3, naprawdę popracowali nad systemem interakcji, simów na parcelach jest wiele, każdy z każdym rozmawia, raz piją drinki, innym razem tańczą, ale mam wrażenie, że za bardzo skupiają się w grupie.
Gdy rozmawiasz z innym simem sam na sam na 99% zaraz podleci jakiś inny sim i będzie się wtrącał do rozmowy.
Hmm... co jeszcze... Ogólnie to grałam na razie tylko 2h, zaraz wracam do gry, moja simka jest w ciąży, więc gdy pojawi się dziecko to może zacznie być ciekawiej. Póki co średnio rozgrywka mi się podoba, trochę mi się w tej grze nudzi, ani ciekawego miejsca by gdzieś pojechać, ani jakichś fascynujących zajęć nie ma.
Dodatkowo jakoś za szybko simowie zdobywają umiejętności, robią coś raptem jedną simową godzinę, a już zdobywają punkt umiejętności, choć działa to też w tą stronę, że mam wrażenie, że potrzeby szybciej wzrastają.
Na razie to tyle, jak pogram dłużej to może coś dopiszę. ;)
Ogólnie spodziewałam się czegoś bardziej wciągającego, nie mogę sobie w głowie stworzyć jakiegoś scenariuszu dla moich simów, wszystko robię losowo.
Aha - polecam grę z włączoną wolną wolą. Czasem zabawne rzeczy się dzieją. :)
Ale nad tym tez popracowali, bo gdy sim jest choć trochę głodny i każe mu robić jedzenie to zanim zdąże nacisnąć 'zjedz' to sim z włączoną wolną wolą bierze sam talerz i zaczyna jeść. W trócje zazwyczaj wtedy szedł czytać książkę albo oglądać telewizję.

EDIT: Kominki są! Ale nie w trybie budowania tylko w ozdobach w trybie kupowania. Kto to wymyślił. O_o

anie_1981
02.09.2014, 13:38
Dziwne miejsce na kominki :P Daj znać jak się dzieci urodzą, bo mnie interesuje najbardziej wszystko to co dotyczy rodziny i rodzinnego życia. Czy jest jakiś wpływ na płeć dziecka itd. Wgrywałaś łatkę? Ponoć już jest i jakieś błędy naprawia. Śmieszne te błędy, niemowlaki to w ogóle są w grze przedmiotem, skoro przy przeprowadzce lądują w wyposażeniu rodziny... I tak dobrze, że nie znikają przy przeprowadzce jak w jedynce... Horror jakiś. O i czy jest jakiś wpływ na płeć dziecka, bo to mnie interesuje.

Mnie interesują takie drobiazgi, np. czy możesz zapisać własny pokój do biblioteki, uda ci się zbudować łazienkę do rzeczy, to ją sobie zapisujesz. W TS3 jest mod na zapisywanie własnych pokojów, ale częściej nie działa niż działa.

Ktoś tu pisał, że bliźnięta miały inny kolor skóry niż rodzice czy coś. To straszne szczerze mówiąc, ja w 3 nigdy tak nie miałam...

Levkoni
02.09.2014, 13:42
Irbis sory, ale tak jak Ty krytykujesz zbytnich hejterów tak ja muszę napisać, że na każdej stronie tylko wychwalasz czwórkę, też w nią nie grałaś tak jak Ci hejtujący więc jak już to bądźmy sprawiedliwi wszyscy ;)

TheBlackSheep
02.09.2014, 13:50
niemowlaki to w ogóle są w grze przedmiotem, skoro przy przeprowadzce lądują w wyposażeniu rodziny...

:O

A jak wygląda funkcjonowanie miasta? Tzn, serio nie można edytować okolicy? Ile jest wolnych parceli?
I mógłby ktoś kto ma grę, opowiedzieć coś o dzieciach?

marandile
02.09.2014, 13:57
na http://www.mysims4blog.blogspot.com/
ktoś już wrzucił starter do pobrania

Kosia
02.09.2014, 14:22
Jest 6 wolnych parcel - 3 w Willow Creek i 3 w tym pustynnym mieście.
Nie dostrzegłam możliwości edycji miasta tzn. przestawiania czegoś, dodawania roślinności. Można za to edytować parcele publiczne, tj. parki, kawiarnie itd.

MOŻNA zapisać swój zrobiony pokój, wybieramy rodzaj (kuchnia, sypialnia itd.) i zapisujemy to co stworzyliśmy. Możemy też go raczej udostępnić dla każdego.

W galerii jest już wiele dodanych starterów, domków, rodzin, niektóre tak rozbudowane, że ludzie chyba zaczęli budować od kiedy tylko włączyli grę.

Nie wiem czy zdąże dziś napisać jak jest z dziećmi, bo 3 dni simowe już minęły a moja simka dalej jest w ciąży, a niedługo wychodzę do pracy, więc możliwe, że dopiero jutro urodzi mi się małe bubu. :)

Agor-ia
02.09.2014, 14:22
niemowlaki to w ogóle są w grze przedmiotem, skoro przy przeprowadzce lądują w wyposażeniu rodziny...

Nie wiem czemu Was to dziwi, w końcu dzieciak jest przyklejony do kołyski.

Anny-Lee
02.09.2014, 15:30
http://www.twitch.tv/mloteczka - jak ktoś by chciał to dziewczyny z kanału https://www.youtube.com/user/Mloteczka grają na live w czwórkę.

ajkus
02.09.2014, 15:54
kijowe te dziewczyny, nawet tego się nie da oglądać ;/

eyvee
02.09.2014, 15:56
Strasznie gadają, no ale przynajmniej człowiek widzi jak to wygląda. Tylko trochę to niesprawiedliwe, że jedni juz moga grać, a inni musza czekać :P Mówię o tych z Polski oczywiście.

ajkus
02.09.2014, 16:19
ja mam wersje premium, ale czekam na chłopaka, który mi ją dowiezie! :D

Lubie
02.09.2014, 16:49
-dziendobry, przyszly juz moze nowe simsy?
-przyszly nowe simsy?
-tak, ale dopiero od 4tego w sprzedaży

No kurde od kiedy? why? ;-;

boisz_sie_aes
02.09.2014, 17:08
Sprzedają zgodnie z datą premiery w Polsce. Nie widzę w tym niczego dziwnego.

Irbis
02.09.2014, 17:26
Irbis sory, ale tak jak Ty krytykujesz zbytnich hejterów tak ja muszę napisać, że na każdej stronie tylko wychwalasz czwórkę, też w nią nie grałaś tak jak Ci hejtujący więc jak już to bądźmy sprawiedliwi wszyscy ;)
Przejrzałam część swoich postów i wybacz, ale muszę się z Tobą nie zgodzić. Nie wychwalam gry, a już na pewno nie na każdej stronie ;P Owszem, wielokrotnie wyrażałam swoje zadowolenie z tego jak wygląda gra i jakie opcje się w niej pojawią, ale zawsze miałam do tego podstawę w postaci zdjęć lub filmików. Po prostu widziałam coś i jak mi się podobało pisałam o tym. To coś zupełnie innego niż wypisywanie w kółko, że gra jest beznadziejna, przy czym najbardziej chodziło mi o to że pisane są ciągle te same teksty, aż do znudzenia, co jednoznaczne jest z zaśmiecaniem forum.
Ponadto dawno już pisałam, że dopiero gdy zagramy w grę przekonamy się jaka jest naprawdę.
A to, że mi się więcej rzeczy podoba niż nie podoba to chyba nic złego, uważam wręcz, że mam szczęście, bo będę mogła bardziej cieszyć się grą niż gracze, którzy ciągle szukają jej wad :)
Dostrzegam wady gry jednak postanowiłam skupić się na jej zaletach i takie podejście do tej gry najbardziej mi odpowiada :)

Lubie
02.09.2014, 17:29

Tylko że inne sklepy nie mają z tym problemu. Tylko w tym jednym sklepie tak jest. W empikach gra już jest wystawiona na półki.

Irbis
02.09.2014, 17:40
krewetka gra jest na półkach, ale czy można po zakupie od razu ją uruchomić, czy jednak trzeba poczekać do 4 września? Ja zamówiłam w "Media Markt" i też jeszcze nie dostałam informacji, że gra jest dostępna. Ale w sumie co za problem anulować zamówienie i podjechać do Empiku :D

Lubie
02.09.2014, 17:41
krewetka gra jest na półkach, ale czy można po zakupie od razu ją uruchomić, czy jednak trzeba poczekać do 4 września? Ja zamówiłam w "Media Markt" i też jeszcze nie dostałam informacji, że gra jest dostępna. Ale w sumie co za problem anulować zamówienie i podjechać do Empiku :D

wystarczy pobrać amerykańskiego origina, wtedy możesz już grać.

Agor-ia
02.09.2014, 17:42
Pewnie i tak trzeba poczekać. W końcu przy instalacji potrzebne jest połączenie z Origin, a oni nie aktywują gry przed premierą. Można niby kombinować, ale po co? Dwóch dni nie usiedzicie? :P

aspiryna
02.09.2014, 18:43
Czy ktoś mógłby napisać jak zostało kreślone pokrewieństwo między simami skoro nie ma drzewka?
Skąd simy wiedzą kto jest ich ciotką, a kto pradziadkiem?*

edit: *Źle zadałam pytanie :P Chodzi mi tu o to czy jest jakieś szczegółowe oznaczenie (np. szwagier, macocha) w panelu znajomości tak jak to było w TS3?

Królewicz Grudkowego Kosmosu
02.09.2014, 19:08
Grunt byś ty wiedziała kto jest kim. Poza tym brak drzewka nie oznacza braku relacji i pokrewieństwa.

Agor-ia
02.09.2014, 19:09
Drzewko przecież było dla graczy, a nie dla simów. Pewnie rozpoznają krewnych tak samo, jak w poprzednich częściach gry :P

Pajakona
02.09.2014, 19:39
Czy ktoś jest jeszcze w stanie podesłać jakieś screeny jak Kosia? Byłoby fajnie coś luknąć.

ajkus
02.09.2014, 19:42
http://1.bp.blogspot.com/-1A7pp32w9_A/VAYFsbPzxtI/AAAAAAAAA5Y/PLjOZeqklug/s800/111.jpg

aspiryna
02.09.2014, 19:47
Poza tym brak drzewka nie oznacza braku relacji i pokrewieństwa.

Nie twierdzę, że oznacza i pewnie simy "rozpoznają krewnych tak samo, jak w poprzednich częściach gry" jak zasugerowała Agor-ia. Jednak chciałabym to wiedzieć dla siebie i widzieć jakieś oznaczenie w stylu 'babcia sima Zdzisiek' itp, bo pamięć z wiekiem już nie ta... :D

Ogólnie mam jakiś sentyment do tych nieszczęsnych drzewek. Zawsze można sobie było takie otworzyć i przypomnieć kto był pra-pra-pra jakiegoś sima. :rolleyes: A teraz tego nie ma. Nie to, że zaraz zacznę gromy ciskać, bo mi drzewka zabrali - to w końcu nie jest najistotniejszy element rozgrywki. Wszyscy wiem, że zostały wycięte ważniejsze rzeczy :P

Mentosik57
02.09.2014, 19:57
Mi też szkoda trochę tych drzewek.Ale może moda ludzie stworzą na to?

anie_1981
02.09.2014, 20:30
Ja sobie nie wyobrażam bez drzewka, czasem wklejam do neta screena z drzewka, żeby się pochwalić, jaką mam dużą familię, a tu wtopa, mogę sobie najwyżej rozrysować to na kartce... :(

boisz_sie_aes
02.09.2014, 21:12
Bez obaw, dojdzie w DLC.

Nevada
02.09.2014, 22:17
jakie urocze niemowlę. :)
http://furious-flutter.tumblr.com/post/96480394164/the-baby-glitch-has-me-in-stitches-i-love-how

Kędziorek
02.09.2014, 22:22
http://furious-flutter.tumblr.com/post/96480394164/the-baby-glitch-has-me-in-stitches-i-love-how
Każde dziecko należy kochać :P

wenon
02.09.2014, 22:24
Z tymi nastolatkami to tragedia :C Są tak podobni do dorosłych, że naprawdę jak wyjść na parcelę publiczną to nie da się odróżnić kto jest nastolatkiem a kto dorosłym.

anie_1981
02.09.2014, 22:56
Każde dziecko należy kochać :P

Zaiste, prawda to... :P

Navari
03.09.2014, 00:50

No i widzicie, narzekaliśmy na brak nadnaturalnych stworzeń, a to najprawdziwsza w świecie strzyga! :D

Czytałam teraz temat o TS3 i w kontekście czwóreczki bardzo rozbawiła mnie uwaga, że kogoś irytują zbyt małe parcele i niewystarczająca ich ilość. EA spełnia marzenia... : D

boisz_sie_aes
03.09.2014, 02:08
Userscore The Sims 4 na poziomie 4.6/10 i spada.
Metarscore brak bo recenzji nie ma. Czemu ich nie ma? bo EA nie dało egzemplarzy recenzenckich. Czemu? wiadomo.

(✌ ゚ ∀ ゚)☞ http://www.metacritic.com/game/pc/the-sims-4

Mrufka
03.09.2014, 05:05
Z tego co widze najwiekszym zawodem okazuje sie brak otwartego swiata, zamiast tego ekrany ladujace sie gdy tylko sim chce odwiedzic jakies miejsce... Dzieki temu jednak gra podobno ladnie smiga, nie tnie sie tak i nie trzeba czekac wieki az owtorzy sie nowy ekran, moze to plus? Zrezygnowalam z zakupu gry w sklepie i zamowilam przez Origin. Tam mam mozliwosc zwrotu w ciagu 24h jesli jestem zawiedziona i zwrotu calej kasy, wiec wole miec te opcje jesli bede taka zawiedziona jak niektorzy. Gry ze sklepu nie moge zwrocic jesli zostala otwarta, tylko dlatego ze jej nie lubie... Jednak mysle, ze sa nowe rzeczy ktore mnie bardzo intryguja, chocby to, ze sim moze robic kilka rzeczy na raz, bardzo mi tego brakowalo. Np. tulic dziecko, gadac z kims i popijac kawke. Dzieci maja wlasne aspiracje, mozna im czytac, i klekaja na podlodze by sluchac bajki. Brak drzewka genealogicznego faktycznie niefajny, tez to lubilam i czesto uzywalam, czy nastolatki wygladajace identycznie jak mlody dorosly i dorosly... eh. U mnie jeszcze niecale 2 dni bym mogla zagrac.

anjanka
03.09.2014, 06:10
wczoraj kupiłam Simsy w Empiku i z radością myślałam, że sobie pogram a tu niestety trzeba do jutra czekać :( myślałam że się pociesze po wyrwaniu zęba a tu lipa :P

Mrufka
03.09.2014, 06:36
wczoraj kupiłam Simsy w Empiku i z radością myślałam, że sobie pogram a tu niestety trzeba do jutra czekać :( myślałam że się pociesze po wyrwaniu zęba a tu lipa :P

Oh kurcze, no to panadol sobie walnij i pograj w stare simsy dla "zabicia" czasu. Ja tez gram w simsy 3 teraz.
Troche niesprawiedliwe, ze amerykance juz smigaja a my czekamy. Australia ma dzisiaj premiere a ja choc 4 godziny lotu od nich musze czekac kolejny dzien. Blee :P Poczytalam nowe recenzje, nie sa takie zle. Emocje i nastroje podobno sprawuja sie swietnie, dajmy wiec szanse :D
Ciekawe kiedy pierwszy dodatek planuja... .

anjanka
03.09.2014, 06:59
Oh kurcze, no to panadol sobie walnij i pograj w stare simsy dla "zabicia" czasu. Ja tez gram w simsy 3 teraz.
Troche niesprawiedliwe, ze amerykance juz smigaja a my czekamy. Australia ma dzisiaj premiere a ja choc 4 godziny lotu od nich musze czekac kolejny dzien. Blee :P Poczytalam nowe recenzje, nie sa takie zle. Emocje i nastroje podobno sprawuja sie swietnie, dajmy wiec szanse :D
Ciekawe kiedy pierwszy dodatek planuja... .

hehe nic nie pomoże jeszcze 3 zęby głupoty czekają do wyrwania :cry: wiesz co chyba pogram w TS3 , a ja czytam inne forum i każdy mówi że Simsy 4 to porażka... haha :D każdy czepia się tego ekranu ładowania i że mały świat jest... Jutro się sama przekonam. Hmmm dodatek myślę że na początku nowego roku a może i na święta wyjdzie :D The Sims 4 Rodzinne Wakacje bo zawsze podróże wychodzą jako drugi dodatek jeśli dobrze pamiętam...

Piwusia
03.09.2014, 08:19
Podroze doszly jako pierwszy dodatek jedynie w trojce. W jedynce pierwszy byl dodatek imprezowy, a w dwojce rozszerzenie wprowadzajace studia, wiec nie trafilas anjanka. Jakos mi sie nie pali do tej premiery. Mam wrazenie jakby gra miala wyjsc w jakims odleglym terminie, a nie juz jutro. Chcialam kupic edycje premium, ale te makijaze klauna, przebrania hot-doga itp. sa do kitu i raczej nie ma sensu za nie doplacac. Jesli juz kupie premium to chyba tylko dla kaprysu i dlatego ze jest prawie jak edycja kolekcjonerska, tyle, ze bez krysztalka.

ajkus
03.09.2014, 08:47

No tak, ale nawet jeżeli by taka Ania kupiła grę i ją zainstalowała to i tak by w nią nie mogła pograć, bo jest na Origin gra zgodnie datą premiery wypuszczana.
Ale to sklepy i każdy wie, że jakby sprzedali to by musieli ponieść konsekwencje.

Co prawda można to obejść poprzez proxy, ale nie chcę się w to bawić i jeden dzień mnie nie zbawi. :)

hehe nic nie pomoże jeszcze 3 zęby głupoty czekają do wyrwania :cry: wiesz co chyba pogram w TS3 , a ja czytam inne forum i każdy mówi że Simsy 4 to porażka... haha :D każdy czepia się tego ekranu ładowania i że mały świat jest... Jutro się sama przekonam. Hmmm dodatek myślę że na początku nowego roku a może i na święta wyjdzie :D The Sims 4 Rodzinne Wakacje bo zawsze podróże wychodzą jako drugi dodatek jeśli dobrze pamiętam...

Ja dla zabicia czasu oglądam wszystkich youtuberów. Jak na mój wiek to wraz z moim chłopakiem mamy ze mnie dobry ubaw. Wyobraźcie sobie 21 latke, która siedzi na youtubie obtulona kocem oglądająca filmiki z The Sims 4 i przytulająca całe pudełko od premium. Po prostu zwariowałam... :P

The Sims 4 Rodzinne Wakacje idę poszukać informacji na ten temat! :P

Mrufka
03.09.2014, 08:59
Co prawda można to obejść poprzez proxy, ale nie chcę się w to bawić i jeden dzień mnie nie zbawi. :)
:P

Jak mozna to obejsc?? :D Mam sciagniete przez Origin ale w NZ wychodzi dopiero za 1,5 dnia. Zastanawialam sie co zrobic zeby origin nie widzial mnie jako NZ tylko np ameryke i abym mogla juz grac.... znacie jakis sposob??

wenon
03.09.2014, 09:21
Wytrzymaj już ten jeden dzień ;] Idź na rower czy do maka czy gdzieś z znajomymi by szybciej czas miną :)

Ashley_Tisdale
03.09.2014, 10:05
Po obejrzeniu kilku first looków dochodzę do wniosku, że to nie gra dla mnie ;/ Pomijając już całkowite uproszczenia w animacjach, o których pisaliście wcześniej (zauważyłem na livie Młoteczki kolejną np. gdy kupuję się rybę to ona od razu pojawia się w akwarium, nie tak jak w 3ce czy 2ce, że sim niósł ją w woreczku i wpuszczał), do tego to jest CAŁKOWICIE nie grywalne!!! Wolałem żeby gra się lekko ścinała tak jak w TS3 ale mieć nieograniczony, wolny od ekranów ładowania świat, a nie tutaj żeby iść do sąsiada ekran ładowania, nawet jak to jest obok! I jak chcemy np jeszcze iść do kogoś obok to znowu ekran... chcemy wrócić do domu.. ekran... chcemy zobaczyć co robi sim, który został w domu albo pojechał ekran ;/ Jedziemy na parcelę publiczną ekran, chcemy wejść do innej ekran bez sensu totalnie i nie rozumiem takiego zagrania. Przeżyłbym gdyby ładowały się tylko te dzielnice ale nie jeszcze parcele no ludzie ;. Dodatkowo wszędzie znikające i teleportujące się simy... nawet w tle widać jak sim idzie chodnikiem, a potem nagle znika xd Miasta są tak małe, że aż się odechciewa grać, nie można edytować tej przestrzeni wokół (chociaż po co jak i tak nie trzeba tam chodzić bo sim się teleportuje i ekranik ładowania przepiękny będzie ;) I nie myślcie, że Wam dadzą samochody bo one są tutaj nie potrzebne chyba, że sim by się teleportował najpierw do samochodu tak jak w TS3 i potem teleportował samochodem na inną parcelę i wtedy ekran ładowania. Ta gra to jedna wielka żenada zrobiona na szybko i jak najmniejszym kosztem i wysiłkiem tylko po to żeby głupi ludzie się nabrali na marketing i zamówili w pre-orderze.

boisz_sie_aes
03.09.2014, 10:21
Jak mozna to obejsc?? :D Mam sciagniete przez Origin ale w NZ wychodzi dopiero za 1,5 dnia. Zastanawialam sie co zrobic zeby origin nie widzial mnie jako NZ tylko np ameryke i abym mogla juz grac.... znacie jakis sposob??

Nie proxy tylko VPN.
Pisałem już pierdyliard razy jak to zrobić, ale napiszę jeszcze raz

1. Pobierz OpenVPN

32bit: http://swupdate.openvpn.org/community/releases/openvpn-install-2.3.4-I603-i686.exe

64bit: http://swupdate.openvpn.org/community/releases/openvpn-install-2.3.4-I603-x86_64.exe

2. Pobierz certyfikaty+config VPNa: http://www.vpngate.net/common/openvpn_download.aspx?sid=1409735614076&udp=1&host=183.101.182.159&port=1731&hid=647570&/vpngate_183.101.182.159_udp_1731.ovpn
(korea/UDP)

lub:
http://www.vpngate.net/common/openvpn_download.aspx?sid=1409736019758&tcp=1&host=76.174.128.59&port=1659&hid=192074&/vpngate_76.174.128.59_tcp_1659.ovpn
(usa/TCP)

3. Zainstaluj OpenVPN. Podczas procesu instalacji może wyskoczyć okienko czy chcesz zainstalować sterownik TUN/TAP. Kliknij tak. Po instalacji odznacz opcje "Launch GUI" i "Open readme"

4. Wypakuj pobrany plik z vpngate i wypakuj go na pulpit. Powinien mieć rozszerzenie .ovpn

5. Kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz "Start OpenVPN on this config file"

6. Poczekaj aż skończy się inicjalizacja. W momencie gdy na końcu logu OpenVPN pojawi się "Initialization Sequence Completed", zaloguj się na Origin. Gra się aktywuje.

xviraszka
03.09.2014, 10:48
No tak, ale nawet jeżeli by taka Ania kupiła grę i ją zainstalowała to i tak by w nią nie mogła pograć, bo jest na Origin gra zgodnie datą premiery wypuszczana.
Ale to sklepy i każdy wie, że jakby sprzedali to by musieli ponieść konsekwencje.

Ja dla zabicia czasu oglądam wszystkich youtuberów. Jak na mój wiek to wraz z moim chłopakiem mamy ze mnie dobry ubaw. Wyobraźcie sobie 21 latke, która siedzi na youtubie obtulona kocem oglądająca filmiki z The Sims 4 i przytulająca całe pudełko od premium. Po prostu zwariowałam... :P

The Sims 4 Rodzinne Wakacje idę poszukać informacji na ten temat! :P

Ja mam 22 lata a ciesze sie jak dziecko ze zaraz bedzie gra :lol2:

gdzie cos pisze o tym dodatku?

cyniczna
03.09.2014, 11:02
Premiera już jutro... Czyli już dzisiaj po północy będziemy grać? :)

Piwusia
03.09.2014, 11:17
Obejrzałam gameplay od Młoteczki i Bigosa i odniosłam wrażenie, że tymi Simami nie ma co robić, bo mało jest parceli publicznych czy choćby zajęć w domu. Gra jest bardzo uproszczona; potrzeby spadają tak wolno, że prawie nie trzeba się nimi przejmować... Simy żyją sobie radośnie nawet bez wydawania poleceń z naszej strony... Wydaje mi się, że Sims 4 to taki samograj; nie trzeba robić prawie nic w grze i czerpie się zadowolenie z samego patrzenia. Mnie takie rozwiązanie nie satysfakcjonuje, bo chciałabym, żeby gra była bardziej wymagająca. Co do emocji to jakoś ich nie dostrzegłam; są tylko te umowne podpisy wskazujące czy Sim jest wściekły czy może zainspirowany. Ciekawi mnie czy w końcu jest ta oś wspomnień Simów czy nie?

TheBlackSheep
03.09.2014, 11:30
Obejrzałam w końcu tego gameplaya od Młoteczek, powiem że to był dla mnie ciężki wyczyn słuchać ich półtora godzinnego gadania co im ślina na język przyniesie (jeszcze to "kochanie" co chwila...).

Pierwsza rzecz, która mnie kłuję - ta biel i minimalizm w początkowych ekranach. Biały biję po oczach. Zwłaszcza w nocy. A przez ten minimalizm jest tak pusto.
Dziewczyna kliknęła na "graj" i przeniosło ją do CAS...wat?
Podobają mi się te kolczyki w kształcie lodów :wub:
Jednak w rozgrywce kolorystyka jest stonowana. Tyle dobrze.

Tryb budowania
Stawianie gotowych pomieszczeń jest dobre dla osób, które mają do tego dwie lewe ręce bądź dla leniwych:P
Tyle że można w ogóle budować "normalnie" - z stawianiem pojedynczych ścian itd.?
Meble są...takie trójkowe -_-
Boże, ta okolica jest masakrycznie mała, tragedia...już nie wspominając o tej ohydnej makiecie zamiast normalnego widoku. Dwójka jest bardziej rozbudowana pod tym względem...nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Tragedia.
Pod dom przybiegła jakaś simka i zaczęła robić pompki na środku chodnika soft2 litości...
Jeszcze ten wkurzający samouczek...
Parcele jak w 3 - puste i brzydko urządzone.
Teleportacja jest okropna. W dwójce przynajmniej dochodzili na koniec parceli i jakoś to estetycznie wyglądało, a tutaj tak byle jak, na odwal się.
Spoko, Ćwirowie byli przed domem, po czym rozpłynęli się w powietrzu. Pewnie teleportowali się :haha:
Sim ot tak, wchodzi sobie do domu innego sima, jak do swojego soft1
Simowie oczywiście dalej gdzieś muszą przejść i ustawić się do rozmowy...
Fajne jest, że mamy info co robi sim którego zostawiliśmy w domu. Szkoda tylko, że jak się na niego przełączy, to on zamiast się czymś zająć to stoi przed domem z niezaspokojonymi potrzebami..."sprytni simowie" :haha:

Ogólnie, to gra wydaję się być koszmarnie nudna, ale to w dużej mierze wina osób grających. To takie zapoznawanie się z grą, a nie faktyczna rozgrywka. Dlatego czekam na gameplay, który taką rozgrywkę przedstawi.

anie_1981
03.09.2014, 12:13
Mnie ciekawi czy ci, którzy mają już grę zainstalowali łatkę i jak gra się zachowuje po tej łatce. Czy nadal są te błędy które łata miała naprawić, a może zniknęły, a za to są inne. Kwestie techniczne Simsów zawsze mnie interesowały... ;)

Piwusia
03.09.2014, 13:05
Byłam pewna, że kupię grę i będę cieszyć się rozgrywką na wysokich lub średnich detalach, ale weszłam na tę stronkę: http://thesimstimes.cba.pl/?p=5893 i okazuje się, że na karcie Intel HD Graphics gra mi w ogóle nie odpali, a na NVidia Geforce 610M pójdzie na najniższych detalach!! Sprawdźcie tę stronkę i powiedzcie mi czy jest adekwatna. Jeśli tak to niestety nie kupię gry bo co to za radocha grać na najniższych ustawieniach, a po kupnie dodatków nie móc grać wcale. Wielkie rozczarowanie... I'm so sad.

boisz_sie_aes
03.09.2014, 13:27
Byłam pewna, że kupię grę i będę cieszyć się rozgrywką na wysokich lub średnich detalach, ale weszłam na tę stronkę: http://thesimstimes.cba.pl/?p=5893 i okazuje się, że na karcie Intel HD Graphics gra mi w ogóle nie odpali, a na NVidia Geforce 610M pójdzie na najniższych detalach!! Sprawdźcie tę stronkę i powiedzcie mi czy jest adekwatna. Jeśli tak to niestety nie kupię gry bo co to za radocha grać na najniższych ustawieniach, a po kupnie dodatków nie móc grać wcale. Wielkie rozczarowanie... I'm so sad.

Zainstaluj GPU-Z i zapodaj screenshoty z niego to ci powiem czy uruchomisz.

CzekoladowaZłośnica
03.09.2014, 13:35
Piwusia to widzę, że nie jesteś sama.. Weszłam na tą stronkę, patrzę i SUPRISE ! Mając moją kartę graficzną wgl nie uruchomię gry. Ahhahahaha, nie no żal. A ponoć gra miała działać na kompach sprzed 10 lat... A mój ma dopiero 4 lata... Fantastycznie po prostu.

boisz_sie_aes
03.09.2014, 13:49
A ponoć gra miała działać na kompach sprzed 10 lat.
Nie wiem skąd masz te informacje ale na pewno nie od producentów.

Piwusia
03.09.2014, 13:53
Pójść to sama wiem, że pójdzie, ale co z tego skoro na najniższych detalach. Pewnie sobie kupię dodatki do trójki i tyle. Czwórko good bye.

Mój lapek ma 2 lata, witajcie w klubie.

eyvee
03.09.2014, 14:04
Niemozliwe, żeby nie chodziła wam gra dobrze na sprzęcie sprzed 2 lat, mój komputer ma 2,5 lata i moge grac w każda grę na max detalach i nic mi nie tnie ;/ No chyba, że części macie o wiele wiele starsze lub słabsze :/

Mój sprzęt to:
karta graficzna: nvidia geforce gtx 550ti
procek : intel core i5 2500 cpu 3,3gh x4
dysk SSD 128 gb

cyniczna
03.09.2014, 14:09
Niemozliwe, żeby nie chodziła wam gra dobrze na sprzęcie sprzed 2 lat, mój komputer ma 2,5 lata i moge grac w każda grę na max detalach i nic mi nie tnie ;/ No chyba, że części macie o wiele wiele starsze lub słabsze :/

Mój sprzęt to:
karta graficzna: nvidia geforce gtx 550ti
procek : intel core i5 2500 cpu 3,3gh x4
dysk SSD 128 gb

Czemu niemożliwe? To, że komputer nie jest stary nie oznacza, że jest dobry.

ajkus
03.09.2014, 14:23
Po obejrzeniu kilku first looków dochodzę do wniosku, że to nie gra dla mnie ;/ Pomijając już całkowite uproszczenia w animacjach, o których pisaliście wcześniej (zauważyłem na livie Młoteczki kolejną np. gdy kupuję się rybę to ona od razu pojawia się w akwarium, nie tak jak w 3ce czy 2ce, że sim niósł ją w woreczku i wpuszczał), do tego to jest CAŁKOWICIE nie grywalne!!! Wolałem żeby gra się lekko ścinała tak jak w TS3 ale mieć nieograniczony, wolny od ekranów ładowania świat, a nie tutaj żeby iść do sąsiada ekran ładowania, nawet jak to jest obok! I jak chcemy np jeszcze iść do kogoś obok to znowu ekran... chcemy wrócić do domu.. ekran... chcemy zobaczyć co robi sim, który został w domu albo pojechał ekran ;/ Jedziemy na parcelę publiczną ekran, chcemy wejść do innej ekran bez sensu totalnie i nie rozumiem takiego zagrania. Przeżyłbym gdyby ładowały się tylko te dzielnice ale nie jeszcze parcele no ludzie ;. Dodatkowo wszędzie znikające i teleportujące się simy... nawet w tle widać jak sim idzie chodnikiem, a potem nagle znika xd Miasta są tak małe, że aż się odechciewa grać, nie można edytować tej przestrzeni wokół (chociaż po co jak i tak nie trzeba tam chodzić bo sim się teleportuje i ekranik ładowania przepiękny będzie ;) I nie myślcie, że Wam dadzą samochody bo one są tutaj nie potrzebne chyba, że sim by się teleportował najpierw do samochodu tak jak w TS3 i potem teleportował samochodem na inną parcelę i wtedy ekran ładowania. Ta gra to jedna wielka żenada zrobiona na szybko i jak najmniejszym kosztem i wysiłkiem tylko po to żeby głupi ludzie się nabrali na marketing i zamówili w pre-orderze.

hejt, hejt, hejt...
To staje się już być irytujące. Jest lato za gorąco, jest zima za zimno. Nie rozumiem. Najpierw ludzie narzekają na TS3, ponieważ o nie długo się ładuje w ten czas, pójdę do szkoły na matematyka, zjem obiad, umyję się, spakuje tornister na jutrzejszy dzień i w końcu sobie pogram w TS3. Sądzę, że kolejne aktualizacje i dodatki wszystko zmienią. Tak samo było w TS3 co kolejny dodatek lepszy i więcej było w nim rzeczy. Nie każdy ma komputer z NASA i nie każdy ma cierpliwość do długo trwałego czekania, aż się gra załaduje. Sama po przez długie czekanie zrezygnowałam z TS3. Sądzę, że nie ma co narzekać, ale też wyciągnąć jakieś plusy. Ja rozumiem, że to jest wszystko jakoś podzielone. Są ludzie, którym się to podoba i uważają, że jest to spoko rozwiązanie ale też są ludzie przeciwni tego ekranu. Nie masz pojęcia ile MAXIS włożył w tą grę, więc najlepiej będzie jak oszczędzisz sobie pisanie tekstu typu 'Ta gra to jedna wielka żenada zrobiona na szybko i jak najmniejszym kosztem i wysiłkiem tylko po to żeby głupi ludzie się nabrali na marketing i zamówili w pre-orderze.'. Nie od razu Rzym zbudowano. wystarczy dać trochę czasu i nie hejcić tak całej gry, gdy się w nią jeszcze nie grało.

Ja mam 22 lata a ciesze sie jak dziecko ze zaraz bedzie gra :lol2:[/QUOTE

Daj mi swoje ID - poprzeszkadzamy sobie nawzajem :D

QUOTE=cyniczna;1830842]Premiera już jutro... Czyli już dzisiaj po północy będziemy grać? :)

Jeżeli przekonasz mojego chłopaka i jego rodziców nie ma problemu :D

boisz_sie_aes
03.09.2014, 14:36
Nie masz pojęcia ile MAXIS włożył w tą grę

Czyżby jakiś insider z Maxis? proszę podziel się z nami ile krwi przelano by stworzyć To arcydzieło.

Męczy mnie już to krytykowanie krytyków i szukanie plusów tam gdzie ich nie ma.

Maxis robiło grę na szybko, ma masę bugów, wiele elementów zostało wyciętych ale ludzie i tak ją kupią.

"Oh, EA usunęło pół zawartości ale i tak grę kupię bo jest super i moje 200zł było tego warte, gra na pewno ma jakieś plusy" to nic że plusów nie ma a te całe emocje to zwykły pic na wodę. EA zmusza producentów do wydania gry przed deadlinem, przez co pojawiają się błędy i niedoskonałości które WIDAĆ.

Najlepsze jest to że wszyscy obwiniają Maxis które kontraktami ma związane ręce, jednocześnie wspierając ciemiężyciela EA.

Myślicie że kupując grę wspieracie producentów? :D, please, niech nikt nie przywołuje historyjki w stylu "ale producentom się należy za ich ciężką pracę" bo ci już dawno temu podpisali z EA kontrakt i mają swoją dolę. Całość trafia do EA które śmieje się wam w twarz. I w sumie dobrze.

Mentosik57
03.09.2014, 14:37
Ale wymagania, LoL :D
Twórcy odpalają grę na najwyższych,a już tam grafika jest słaba,to co dopiero na najniższych .Co oni za wymagania podali?Ta gra powinna wymagać jakiejś karty graficznej ze starszej serii nvidii 8xxx i 9xxx,by odpalić na minimalnych,a na tych seriach to gra ma podobno nie odpalić.Haha,koleżanka ma kupić Ts4 a ona ma albo 9800 gt albo 9600gt .Czyli co,gra u niej nie odpali :D? Coś tu nie gra ... Jak to możliwe,że gra z niemalże brzydką na te czasy grafiką wymaga takich kart graficznych?Chyba,że dla EA komfortowa gra to 150 fps w górę i dlatego takie wymagania daje ....

anjanka
03.09.2014, 15:06
To ze wasze komputery nie maja po 10 lat a po 2 nie znaczy ze macie super komputer :D

anie_1981
03.09.2014, 15:28
hejt, hejt, hejt...
To staje się już być irytujące. Jest lato za gorąco, jest zima za zimno. Nie rozumiem.

To akurat była realna krytyka, bez hejtowania. Czy dla Ciebie każdy, kto pisze nie podoba mi się ta gra to hejter..? Cóż, na to wygląda.

Muszę przysiąść do oglądania filmików yt, ale nie mam chwilowo czasu. Chętnie je zobaczę...

Kosia
03.09.2014, 15:43
Dodałam pare zdjęć do tematu na forum tutaj (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67253)

Zdziwiło mnie dziś bardzo, że dwójka moich simów wzięła ślub a simka nie przyjęła nazwiska męża. Nie umiem też znaleźć nigdzie opcji aby zmienić jej to nazwisko na nazwisko męża. Ktoś wie jak to można zrobić?
Dodatkowo stworzenie imprezy to nie taka prosta sprawa. Robiłam wesele, nie wiem na jakich kryteriach zaprasza się gości, ale ja mogłam zaprosić DWÓCH, a simów znam chyba z piętnastu. Dodatkowo tych dwóch simów to nie byli żadni przyjaciele moich simów ani nic w tym rodzaju.
Tak samo jest z zapraszaniem kogoś do domu - czasem wyświetla się lista gdzie jest 4 simów, a czasem gdzie jest ich 10.
Jak robimy przyjęcie to dostajemy listę zadań, np. wypicie określonej liczby drinków, pocałowanie przyszłego męża, rozmowa z gośćmi przez 2h etc.
Ja dostałam zadanie podania tortu.
Boże, naszukałam się tego tortu jak głupia, bo nie znajduje się on tak jak w The Sims 3 w trybie kupowania tylko trzeba go upiec. To chociaż ma sens.
No i jak wypełniłam listę gości, miejsce gdzie ma być impreza to odbyła się ona natychmiast, nie zauważyłam bym mogła gdzieś ustalić godzinę rozpoczęcia. :/
Niemowlaki to nudaaaaa, nudaaa i nudaaaa. I jeszcze raz nuda.
Ogólnie to ktoś spoglądając na moje zdjęcia to stwierdzi, że ciągle robie to samo i nic w tej grze sie nie dzieje. BO TAK JEST. Nie ma kompletnie nic do roboty, n i c. Rano wstaje, ogarniam simów, jeden do ogródka, drugi do kompa, trzeci rysuje, potem do pracy/szkoły, ogarnąć się po pracy i do spania. Jak uda mi się gdzieś wybrać to co mamy do wyboru? Park, klub, siłownia, muzeum (w muzeum nie ma kompletnie nic).
Gra jest trochę nastawiona na siedzenie w domu i ew. wychodzenie do pracy i sądze, że znudzi mi się w ciągu tygodnia.
Już o tym pisałam, ale doskonale zrobili wolną wolę Sima, nie boje się teraz zajmować tylko jednym simem a drugiego zostawić samego sobie, bo na 100% sobie poradzi.

figa
03.09.2014, 16:16
Ale wymagania, LoL :D
Twórcy odpalają grę na najwyższych,a już tam grafika jest słaba,to co dopiero na najniższych .Co oni za wymagania podali?Ta gra powinna wymagać jakiejś karty graficznej ze starszej serii nvidii 8xxx i 9xxx,by odpalić na minimalnych,a na tych seriach to gra ma podobno nie odpalić.Haha,koleżanka ma kupić Ts4 a ona ma albo 9800 gt albo 9600gt .Czyli co,gra u niej nie odpali :D? Coś tu nie gra ... Jak to możliwe,że gra z niemalże brzydką na te czasy grafiką wymaga takich kart graficznych?Chyba,że dla EA komfortowa gra to 150 fps w górę i dlatego takie wymagania daje ....
Według tej strony http://simswiki.info/wiki.php?title=Sims_4:System_Requirements gra powinna na kartach 9600 GT w miarę działać.

@Kosia
Spróbuj wpisać kod testingcheats true a następnie cas.fulleditmode i sprawdź czy się nie da zmienić nazwiska simki w CAS.

---------------------------------

Obejrzałam filmy z rozgrywki. Nadal bardzo podoba mi się CAS i budowanie w TS4 i uważam te elementy za duży plus.
Nie zmieniłam jednak zdania co do reszty. Wieje nudą, uproszczeniami, brakami... Teleportujesz się do klubu - nie ma barmana, pojawiasz się znikąd pod domem sąsiada - wystarczy, że zapukasz i wchodzisz jak do siebie.
Gdziekolwiek chcesz pójść - ekran ładowania. Litości, mamy 2014 rok, chociaż mogli zrobić otwarte dzielnice.
Do tego jeszcze złamali obietnicę, że w finalnej wersji gry nie będzie teleportacji.

ajkus
03.09.2014, 16:18
Czyżby jakiś insider z Maxis? proszę podziel się z nami ile krwi przelano by stworzyć To arcydzieło. Męczy mnie już to krytykowanie krytyków i szukanie plusów tam gdzie ich nie ma.

A mnie męczy krytyka ludzi, którzy jeszcze nie grali, a już mówią jakie ładowanie ekranu jest do dupy, za przeproszeniem. Nie jestem insiderem, ale jak to można napisać, ze Maxis, po prostu spiepszyło po całości? Jeszcze raz powtórzę cytat "nie od razu Rzym zbudowano" - kwestia czasu i wydaje mi się, że będzie ok. :)

To akurat była realna krytyka, bez hejtowania. Czy dla Ciebie każdy, kto pisze nie podoba mi się ta gra to hejter..? Cóż, na to wygląda...

Otóż to, że krytyka krytyką, ale czasem to wszystko jest przesadzone i ludzie ich wymysły oraz negatywne nastawienie. Nie ma nic do krytyki, ale nie lubię ludzi, którzy od razu twierdzą, że producenci zrobili gówno.

Liv
03.09.2014, 16:37
Znalazłam drzewo genealogiczne w TS4!!!
http://s20.postimg.org/e0tqvj29p/TREEEEEE.jpg :rofl:

O ironio...
Ale jest nadzieja, że dojdzie w DLC np. "Rodzinne życie". Małe dzieci gratis :>

Violet
03.09.2014, 17:12
Ogólnie się gra fajnie ale mam przerażającego buga z cenzurą. Kiedy sim się załatwi, wykąpię itd. cenzura pojawia się na cały ekran i nie znika dopóki się nie zmieni parceli. :c

Piwusia
03.09.2014, 17:15
Mam tylko podstawę trójki, nie wiem czy lepiej sobie kupić dodatki do niej czy kupić jutro czwórkę. Z tej stronki http://thesimstimes.cba.pl/?p=5893 wynika, że The Sims 4 mi pójdzie na najniższych detalach, a gdyby faktycznie tak było, to nie kupiłabym czwórki. Nie wiem czy można wierzyć tej stronce, co sądzicie.

Hebe
03.09.2014, 17:17
A mnie męczy krytyka ludzi, którzy jeszcze nie grali, a już mówią jakie ładowanie ekranu jest do dupy, za przeproszeniem.

...nie lubię ludzi, którzy od razu twierdzą, że producenci zrobili gówno.

1) Wyobraź sobie, że jeszcze niektórzy z nas grali w TS2 (albo nadal grają) i pamiętają ekrany ładowania, więc wiedzą jakie to czekanie jest irytujące. Jednym z (niewielu) plusów TS3 jest właśnie otwarty świat, gdzie ekrany ładowania pojawiają się tylko przy ładowaniu okolicy albo podróżach/przeprowadzkach między nimi. A usuwanie tej funkcji z TS4 to duży krok w tył.
2) Ale takie są fakty. Producenci zrobili :censored:.

Oglądałam sobie gameplay'e na youtubie i każdy z nich wyłączałam po kilku minutach. Ta gra po prostu zieje nudą. Poza tym mogłabym przyzwyczaić się do jaskrawości grafiki, ale te gumowate/plastikowe tekstury mnie dobijają.

Tak w ogóle przejrzałam listę procesorów graficznych i moja NVIDIA jest na liście kart, które udźwigną grę na wysokich detalach (chyba jestem jedną z niewielu na tym forum), ale mojego lapka kupowałam niecały rok temu. No i nie mam zamiaru nabywać TS4. Może jak kiedyś znajdę ją za 30zł na allegro, to zamówię... A może nie :P

Irbis
03.09.2014, 17:18
Ja mam kartę graficzną AMD RAdeon HD 6570M/5700 Series i nie zauważyłam jej na tej liście, więc co mam myśleć? Zadziała mi gra czy nie?

Piwusia
03.09.2014, 17:24
Gdybym wiedziała wcześniej, że mi pójdzie prawdopodobnie na minimalnych to bym nie śledziła tych wszystkich newsów i zaoszczędziłabym wiele czasu, a tak... Tylko rozczarowanie.

Caesum
03.09.2014, 17:25
Najpierw gra mi się zepsuła, gdy wchodziłem rodziną do domu, teraz moja simka ma swoją własną, permanentną cenzurę, a w tle roślinki migają tak, że oczy bolą. Za to multitask jest całkiem fajny. Ekrany ładowania są irytujące na maksa, oczekiwałem, że simka będzie mogła bez problemu wchodzić do mieszkań w podświecie, w którym mieszka, ale nie! Nawet przy pójściu do sąsiada gra zaczyna się ładować. To jest szczególnie irytujące zważywszy na to, że głównym elementem gameplayu czwórki jest odwiedzanie i przemieszczanie w świecie. No i gra ma strasznie rozmazane tekstury, mimo że wszystko mam ustawione na ultra.

Kędziorek
03.09.2014, 17:26
Ja mam kartę graficzną AMD RAdeon HD 6570M/5700 Series i nie zauważyłam jej na tej liście, więc co mam myśleć? Zadziała mi gra czy nie?
Lista będzie jeszcze uzupełniona. Wszystkie modele nie zostały póki co uwzględnione.

Irbis
03.09.2014, 17:47
Lista będzie jeszcze uzupełniona. Wszystkie modele nie zostały póki co uwzględnione.
Faktycznie, dopiero doczytałam.
Prawdę mówiąc Ja już grę mam, tyle że nie mogę jej jeszcze zainstalować (bo to jeszcze nie czwartek) i ta niepewność mnie dobija ;P
Wyszłam z założenia, że skoro TS3 działa mi na wysokich ustawieniach to i TS4 pójdzie bez problemu. A teraz już sama nie wiem, bo szczerze mówiąc nie znam się na tym.

anie_1981
03.09.2014, 17:59
Ja uważam, że jeżeli trójka działa na wysokich detalach, to czwórka też raczej powinna, przynajmniej podstawa. Sami widzicie, że gra jest okrojona graficznie (i nie tylko), raczej nie ma tam za bardzo co zamulać...

ajkus
03.09.2014, 18:09
Według tej strony http://simswiki.info/wiki.php?title=Sims_4:System_Requirements gra powinna na kartach 9600 GT w miarę działać.

AMD Radeon HD 6870
nVidia GeForce GTX 650

która lepsza, bo tego radeona nie ma :(

eyvee
03.09.2014, 18:20
Nie wiem jak wy ale ja juz wkońcu dokopałam się do gry (kochany empik) i juz znalazłam buga xd achacha i nie wiem jak to naprawić :P Simka poszła sie wysiusiać a tu pach, kratkowana cenzura nie chce zniknąć i teraz jest na cały dom rozszerzona xD Nawet jak wyłączyłam grę bug nadal jest buhahahaha...i po rodzince :P

boisz_sie_aes
03.09.2014, 18:26
Błąd dosyć popularny również w pirackich kopiach...

Polecam wyłączyć post processing effects w ustawieniach i jeszcze raz uruchomić grę.

Caesum
03.09.2014, 18:26
eyvee - witam w moim świecie. :P Mam to samo.

Błąd dosyć popularny również w pirackich kopiach...
To rzecz jasna, pirackie kopie przeważnie mają te błędy co oryginał plus setki własnych. :D

boisz_sie_aes
03.09.2014, 18:37
Dziś rano po instalacji patcha bug zniknął.

Teraz uruchomiłem grę ponownie i Chyba wykrakałem...

Bo znowu się pojawił.

Jak to przeszło fazę testów? :lol2:

eyvee
03.09.2014, 18:38
Ogólnie troche ciężko mi sie gra powiem wam, niektórych opcji nie rozumiem, ten panel strasznie mnie drażni po lewej stronie, budowanie wolałam w 2ce, czy trójce, tutaj musiałam kilka opcji odznaczyć, ustawic zanim dało się cokolwiek budować.
Jesli chodzi o rozmowy simów, kolejna rzecz mnie denerwuje - chcę np. skupic się na jednym simie, a simka mi gada ze wszystkimi dookoła i przerywa interakcje lub zadania :/
Dopiero początek, więc wiele rzeczy wam nie powiem :)

PS: Ogólnie dziś przeszłam na 2ke zwarta i gotowa do gry, a tutaj mi mój narzeczony niespodzianke zrobił i kupił 4kę z okazji dostania roboty w Niemczech trolololo :D

ps2: Ale kicha bug jest nadal lol? Nic nie dało odznaczenie tej opcji...chyba se daruje grę zanim nie dadza łatki, no bo co?....sim mi sie kąpać nie będzie ani załatwiał :P? Ide grac w 2ke <3

Irbis
03.09.2014, 18:46
eyvee zainstalowałaś grę przez polski origin, czy kombinowałaś jak to było podane wcześniej?

anie_1981 dzięki za słowa pocieszenia, niedługo się przekonam, uda się albo nie :D

eyvee
03.09.2014, 18:47
Zmieniłam IP, zobaczę jutro jak już MY będziemy mogli grac normalnie, czy nadal będzie ten bug :)

boisz_sie_aes
03.09.2014, 18:51
evee

włącz cheaty (CTR+SHIFT+C i testingcheats true) kliknij na sima z shiftem i wybierz "Edytuj sima". Później anuluj edycje i powróć do trybu życia.

Innej opcji na razie nie ma.

IP i to kto, jak aktywował grę nie ma absolutnie żadnego znaczenia.

Lady88
03.09.2014, 18:58
Dziś rano po instalacji patcha bug zniknął.

Teraz uruchomiłem grę ponownie i Chyba wykrakałem...

Bo znowu się pojawił.

Jak to przeszło fazę testów? :lol2:

skąd można pobrać łatkę?

figa
03.09.2014, 19:11
AMD Radeon HD 6870
nVidia GeForce GTX 650

która lepsza, bo tego radeona nie ma :(
A GTX jest zwykły czy Ti? Jak zwykły to Radeon lepszy.

Lady88
03.09.2014, 19:13
ja mam GTX 660M i śmiga jak ta lala, na pewno lepiej niż TS3

Piwusia
03.09.2014, 20:01
Pomóżcie proszę, bo już nie wiem czego się trzymać. Mam laptop ASUS z Windows 7 Home Premium 64 bit SP1, karty: Intel HD Graphics oraz GeForce 610M, 8 GB RAM, Intel Core i3-2310M 2.10 GHz. Czy pójdzie mi na średnich przynajmniej? Jeśli na minimalnych to wysiadam.

Blacky_21
03.09.2014, 20:12
Laptop Acer , Windows 8 , 4 GB RAM , Procesor Intel Core i3 [ 2,5 GHz] , Karty graficzne Intel Graphic [zintegrowana] i NVIDIA GeForce 710M , trójeczka działa na średnich [pełna kolekcja ] ze ścinkami , a czwóreczka na pół średnich , pół wysokich [ zmieniałem kilka detali na wysokie ] i nie zacina , żadnych bugów i w ogóle działa świetnie O.o

Mentosik57
03.09.2014, 20:28
Pomóżcie proszę, bo już nie wiem czego się trzymać. Mam laptop ASUS z Windows 7 Home Premium 64 bit SP1, karty: Intel HD Graphics oraz GeForce 610M, 8 GB RAM, Intel Core i3-2310M 2.10 GHz. Czy pójdzie mi na średnich przynajmniej? Jeśli na minimalnych to wysiadam.

Ciężko troche powiedzieć,bo nie wiemy jeszcze jaką ta gra ma optymalizacje.Karta nie jest zbytnio wydajna,procesor także.Sądzę,że na średnich powinno iść,ale tak jak na górze,nie wiemy jaką ta gra ma optymalizacja.Wysokie raczej odpadają.Zwłaszcza,że na dole masz komentarz innej osoby.Ma lepszy processor,lepszą kartę graficzną i gra działa na średnio wysokich.

Irbis
03.09.2014, 20:35
Miałam iść spać, ale już poczekam do północy i zobaczę jak to będzie z tą grą.
Póki co gram sobie w TS3. Don Lotario wstał bardzo wcześnie i pływa nago w basenie, a Ja podziwiam wschód słońca nad Sunset Valley i zastanawiam się czego z trójki najbardziej będzie mi brakowało w czwórce (zakładając oczywiście, że będzie mi działała) :D

eyvee
03.09.2014, 20:49
Denerwuje mnie ciagłe włączanie i wyłączanie gry z powodu tego głupiego buga....ja naprawdę mam cos pecha do gier, zawsze cos mi żle działa ;/ Jak tak dalej będzie po naszej premierze, to chyba zgłoszę to do EA, bo cos z tym zrobili.

Sami zobaczcie:
http://i.imgur.com/SvpeLvvl.png

anie_1981
03.09.2014, 20:58
eyvee, a ta edycja Sima nie pomaga? No przynajmniej wiadomo, jaki mod powstanie pierwszy... :P

eyvee
03.09.2014, 21:05
Anie powiem ci niekiedy działa, niekiedy dalej mam takie coś, czasem jak wyjde do głównego menu i wróce do rodziny naprawi się błąd, ale na krótko - prędzej wywala mnie z gry O.o....boshe, oni nawet nie umieją dobrze gry zrobić, to jest straszne :( Na innym forum wyczytałam o kolejnych błędach z podróżami, resetowaniem się sima, gdy jest na innej działce niz reszta rodziny itp.

Podoba mi sie rozwijanie kariery i umiejętności oraz zbieranie punktów za spełnianie zachcianek oraz mini zadania do rozwoju kariery.
Mamy tez ładna tabelkę statystyk naszego sima :)
Ładuje mi się baaardzo szybko, więc nie czuje tych ekranów ładowania :)

Caesum
03.09.2014, 21:11
Udało wam się pograć choćby z godzinę bez crashów? Bo tutaj coś nie bardzo.

anie_1981
03.09.2014, 22:00
To ta gra się tak często crashuje? A próbowaliście dodawać plik uruchamiający do wyjątków DEP?

boisz_sie_aes
03.09.2014, 22:29
Mogłoby pomóc gdyby gra wcale się nie uruchamiała. Ale tak nie jest.

Kosia
03.09.2014, 22:44
Ja nie mam żadnych bugów ani błędów, a grałam już łącznie 9 godzin.
Mam pytanie, wie ktoś albo widział jakiś poradnik jak wybudować w Sims 4 poddasze? :> Chyba nie jest to takie proste jak pokazywali na filmikach.

Lady88
03.09.2014, 22:51
ja mam problem z niemowlęciem... mianowicie ma powyciągane rączki i nóżki itd :(

Mrufka
04.09.2014, 00:02
Nie proxy tylko VPN.
Pisałem już pierdyliard razy jak to zrobić, ale napiszę jeszcze raz

1. Pobierz OpenVPN

32bit: http://swupdate.openvpn.org/community/releases/openvpn-install-2.3.4-I603-i686.exe

64bit: http://swupdate.openvpn.org/community/releases/openvpn-install-2.3.4-I603-x86_64.exe

2. Pobierz certyfikaty+config VPNa: http://www.vpngate.net/common/openvpn_download.aspx?sid=1409735614076&udp=1&host=183.101.182.159&port=1731&hid=647570&/vpngate_183.101.182.159_udp_1731.ovpn
(korea/UDP)

lub:
http://www.vpngate.net/common/openvpn_download.aspx?sid=1409736019758&tcp=1&host=76.174.128.59&port=1659&hid=192074&/vpngate_76.174.128.59_tcp_1659.ovpn
(usa/TCP)

3. Zainstaluj OpenVPN. Podczas procesu instalacji może wyskoczyć okienko czy chcesz zainstalować sterownik TUN/TAP. Kliknij tak. Po instalacji odznacz opcje "Launch GUI" i "Open readme"

4. Wypakuj pobrany plik z vpngate i wypakuj go na pulpit. Powinien mieć rozszerzenie .ovpn

5. Kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz "Start OpenVPN on this config file"

6. Poczekaj aż skończy się inicjalizacja. W momencie gdy na końcu logu OpenVPN pojawi się "Initialization Sequence Completed", zaloguj się na Origin. Gra się aktywuje.

Powiem, ze zrobilam to latwiejszym sposobem... I polecam innym. Sciagnelam i zainstalowalam program CyberGhost5, ustawilam kraj na USA, IP na jakis tam New York, polaczylam sie bez problemow i simsy smigaja jak nalezy, bo mysla, ze jestem z USA :) Polecam hehe.

boisz_sie_aes
04.09.2014, 00:25
Można i tak, tylko nie wiesz do czego i przez kogo IP z CyberGhosta były używane =) Tak, są stałe.

Profesor Parker
04.09.2014, 01:15
jestem w szoku, ze mozna wydac 1/10 gry, sprzedawac za ponad 100zl i zostawic ja w takim stanie.

dla mnie simsy 4 to zwykle NIECHLUJSTWO. ale i tak pogram :v

Piwusia
04.09.2014, 04:47
Teraz to sprawdziłam i próbując uruchomić demo czwórki na dedykowanej karcie graficznej pojawia mi się komunikat, że aplikacja przestała działać i zostanie zamknięta. Demo działa mi tylko na drugiej zintegrowanej karcie graficznej na której nie powinna czwórka niby w ogóle działać bo ma nie chodzić rzekomo pod Intel HD Graphics. Nie kupię gry, co do której nawet nie mam pewności czy ją odpalę...

Irbis
04.09.2014, 04:59
Ja ostatecznie nie czekałam do północy i właśnie instaluję grę. Na razie 20% ... ależ napięcie :D

Piwusia
04.09.2014, 05:07
Heh, teraz mi już demo w ogóle nie działa, włącza się tylko do momentu wyskoczenia logo maxisa a dalej jest już tylko "wystąpił bład aplikacji, aplikacja zostanie zamknięta".

Irbis
04.09.2014, 05:43
Gra zainstalowała się bez problemu, zaktualizowała i uruchomiła na średnich ustawieniach.

Piwusia
04.09.2014, 05:49
A ja nie wiem czy sobie kupić dzisiaj czwórkę czy trzy dodatki do trójki (mam tylko podstawkę). :p Nie wiem też czemu demo mi przestało działać. :p

kavoweciastko
04.09.2014, 05:59
Ja mam wszystko na ultra ustawieniach ;) Gra jest świetna. Pograłam z godzine w nią o północy, jak już dali do niej dostęp. Dłużej nie dałam rady, gdyż czeka mnie szkoła, ostatnia klasa technikum.. No cóz. Gra jest świetna według mnie. Owszem - brak mi małych dzieci, ale tylko to mnie boli. Baseny mam akurat gdzieś. ;) W nocy nakręciłam sobie 2 odcinki z TS4 także będzie co wrzucać później, a zanosi się na to, że TS4 tak mnie wciągnie, że nagram chyba milion odcinków z tego na YT za jednym zamachem. ;o

AiOtsuka
04.09.2014, 06:02
Gra jest świetna :D tyle było gadania o tych uczuciach i multitaskingu, ale nie wiedziałam, że to jest aż tak odczuwalne. Do tego gra chodzi jak po maśle, normalnie wgrywanie trwa parę sekund, a mam nadal mojego starego XP z 3GB :) nie mogę się doczekać dodatków. Naprawdę warto.

Piwusia
04.09.2014, 06:04
Fałszywy alarm; demo już mi chodzi. :p AiOtsuka a jakie masz parametry komputera, kartę graficzną itp?

Blacky_21
04.09.2014, 06:20
Gra się przyjemnie , nawet bardzo xD Ale przez te cięcia od EA gra może się szybko znudzić O.o Z każdą odsłoną grę robią coraz to łatwiejszą :O , czwórka jest na takim poziomie , że ja się boję co będzie jak wyjdzie 5 :|

Irbis
04.09.2014, 06:50
Pograłam chwilę, ale to było raczej czytanie lekcji. Trzeba jednak przyznać, że są przydatne, bo to właściwie jest nowa gra. Wyłączyłam żeby zmienić ustawienia na wysokie, bo na średnich simy mają leciuteńko rozmyte twarze, co i tak wygląda o niebo lepiej niż w TS3 na wysokich ustawieniach.
Moją uwagę zwróciły paski potrzeb wyświetlane w ogromnym rozmiarze, biorąc pod uwagę fakt, że wszystko inne jest malutkie ;P Tak naprawdę jednak nie trzeba mieć rozwiniętego tego panelu, bo o potrzebach sima informuje nas maleńka ikonka oraz sam sim.
Podoba mi się to, że trzeba się z grą zapoznawać, że jest inna niż poprzedniczki. Ekrany ładowania trwają krótko, krócej niż wczytywanie mebli w TS3 po powrocie na parcelę.
Gdy każemy simowi zaprojektować ubranie wczytuje się CAS i możemy mu tam zmienić wszystko. Przy okazji zauważyłam, że są tylko dwie fryzury więcej niż w demo, jest natomiast sporo więcej ubrań, butów i biżuterii.
Gdy chcemy by sim przygotował obiad mamy sporo dań do wyboru, każe danie możemy przygotować dla jednej osoby, dla rodziny (4 osoby) i dla grupy (8 osób). To jest świetne rozwiązanie.
Moja simka zamieszkała w bardzo ponurym domu, wszędzie przeważa kolor szary. Nie wiem czy to przez to, ale mam wrażenie, że we wnętrzach jest ciemno, choć nie w każdym, więc wracam do gry rozgryźć czy to zależy od ilości okien czy kolorów wnętrza, czy po prostu tak już jest :D

Póki co mam bardzo pozytywne wrażenia z gry, zwłaszcza, że życie simów płynie bardzo płynnie :D

Edycja: Zapomniałam napisać, że okolica jest bardzo ładna i przyjemnie się na nią patrzy. Na razie nie odczułam, żeby była mała, ale w sumie moja simka nie ruszała się nigdzie poza swoją dzielnicę. Zauważyłam tylko przy wyborze domu, że parcel do zamieszkania jest chyba mniej niż obiecywali.

CzekoladowaZłośnica
04.09.2014, 09:17
Nie wiem skąd masz te informacje ale na pewno nie od producentów.

Było to już mówione zanim założyłeś konto :)

Skąd braliście łatkę?

simka334player
04.09.2014, 12:18
Witam,
Wczoraj dostałam moją kopię.
I strasznie sie boję zainstalować.
Myślę że moja karta jakoś da radę ale martwie sie o procesor. Nie jestem pewna czy jest dwurdzeniowy...o wyższym nie wsponę. Jak myślicie da radę taki stary procesor?

AMSTA
04.09.2014, 12:26
Mój Komputer -> kliknij prawym przyciskiem myszy na białym tle i wybierz opcję "WŁAŚCIWOŚCI" wyskoczą Ci informacje o sprzęcie.

Mrufka
04.09.2014, 12:35
Mozecie sprawdzic Wasze kompy tutaj, wpisujac nazwe gry, albo sciagajac ten program jesli na stroni sie nie wyswietla: http://www.systemrequirementslab.com/cyri on sprawdza Wasz sprzet automatycznie.

boisz_sie_aes
04.09.2014, 12:53
Witam,
Wczoraj dostałam moją kopię.
I strasznie sie boję zainstalować.
Myślę że moja karta jakoś da radę ale martwie sie o procesor. Nie jestem pewna czy jest dwurdzeniowy...o wyższym nie wsponę. Jak myślicie da radę taki stary procesor?

"Wczoraj kupiłem ptaka. Jak myślicie, to kogut czy papuga?"

Jak można cokolwiek stwierdzić bez podania konfiguracji?

Zresztą. Skoro kupiłaś swoją kopię co strasznego jest w zainstalowaniu gry i przekonaniu się samemu?
Jeszcze nie widziałem by komputer wybuchł.

TheBlackSheep
04.09.2014, 12:57
Ten link podobno nie jest zbyt miarodajny. W każdym razie sprawdzałam z ciekawości i mi pokazało, że na minimalnych wszystko styka oprócz procesora. Rekomendowanych praktycznie w ogóle nie spełniam :D Sprawdzałam, jak to się ma do innych gier. Do trójki pokazało że mi odpali i w sumie to prawda. Natomiast, jeśli chodzi o inne gry w które gram, to wyskoczyło mi, że te gry mi nie pójdą, a działają bez problemu :) Tak że chcący się przekonać czy czwórka odpali, to trzeba było ją spróbować zainstalować.

Shattered
04.09.2014, 13:03
Błąd z cenzurą podobno naprawia zaplanowanie stroju na komodzie

Pajakona
04.09.2014, 13:06
Co za szczęśliwy dzień :) . Nic nie wskazywało, że kupię Sims 4- brak kaski, no i nie jestem pewna czy moja karta graficzna da radę. Aż tu nagle puk, puk - rozliczenie wody. Nadpłata 203 zł :D . Biegnę do Media Expert może coś jeszcze dla mnie zostało;) . A za resztę piweczko i przekąski :D . Oby odpaliło.

eyvee
04.09.2014, 13:10
Shattered - komoda, czy nawet edycja w CAS nic nie da, jak co, to cię prędziej z gry wywali. Ja nie mam ochoty ciągle kombinowac jak zrobic, by działała ta cenzura dobrze - ona powinna, a nawet musi działać dobrze!...nc

kavoweciastko
04.09.2014, 13:15
A ja tylko ledwo zaczęłam gre.. chciałam pogadać z bella.. i crash. No po prostu cudownie. Już nie wiem co robić aby mi nie crashowało gry.

Agor-ia
04.09.2014, 13:22
Jak Was czytam to już nie wiem czy się wykopać z domu i odebrać czwórkę, czy nie :P

Lubie
04.09.2014, 13:28
aaaaa :3 czworeczka sie juz instaluje :3

anie_1981
04.09.2014, 13:32
Czytam opinie graczy na różnych forach i ktoś komuś podsunął taką radę, by uruchamiać grę ze zgodnością z Windowsem XP Service Pack 3, zaznaczyć też funkcję "uruchom jako Administrator", nawet jeśli ustawiliście Windowsa na domyślne uruchamianie jako admin. Ciekawe czy wam zadziała, ja jak wiadomo, nie mam jak sprawdzić.

Profesor Parker
04.09.2014, 13:50
Czytam opinie graczy na różnych forach i ktoś komuś podsunął taką radę, by uruchamiać grę ze zgodnością z Windowsem XP Service Pack 3, zaznaczyć też funkcję "uruchom jako Administrator", nawet jeśli ustawiliście Windowsa na domyślne uruchamianie jako admin. Ciekawe czy wam zadziała, ja jak wiadomo, nie mam jak sprawdzić.

ja tylko w ten sposob moge uruchomic gre XD

kavoweciastko
04.09.2014, 13:59
A ja właśnie w taki sposób w ogóle nie moge jej uruchomić. Nie włącza mi się na takich ustawieniach.

Profesor Parker
04.09.2014, 14:04
ta gra jest po prostu nie skonczona...
wszystko fajnie, milo sie pyka ale ta ilosc bledow i problemow nie powinna miec miejsca. tym bardziej w tak wyczekiwanej grze za spora kase.

raz na jakis czas przy podrozy na inna parcele wywala mnie na pulpit, TROCHE LIPA

ajkus
04.09.2014, 14:06
Ja jeszcze ani jednego nie miałam błędu. :)

kavoweciastko
04.09.2014, 14:13
Mnie za to wywala przy rozmowie z kimś, czy nawet jak się światło gdzieś zapali. Ledwo co zrobie, 2 minuty gry i crash.. Wściec sie można.. Tylko przy trybie budowania/kupowania i cas jest ok. Przy normalnym trybie życia wywala.

Profesor Parker
04.09.2014, 14:17
pewnie kwestia laptopa. moj nie jest zbyt potezny, ale jest porzadny. nie tylko spelnia ale tez przekracza minimalne wymagania (jest gdzies w polowie miedzy zalecanymi a minimalnymi). i bug za bugiem. jak nie naklada sie na siebie muzyka(!), to wywala mnie do pulpitu. jak nie wywala mnie do pulpitu, to sie dramatycznie przycina. potem przez godzine nie ma problemow i znow wypad.

przeciez po to tak dramatycznie okroili gre, zeby dzialala sprawniej na starszych laptopach. i moze jak juz wypuszcza 2 miliardy patchy to tak bedzie, ale te simsy sa totalnie niestabilne hehehe

Caesum
04.09.2014, 14:18
A mi w trybie kupowania nagle cały obraz zniknął i pozostała ciemność. Gra w tle działała, więc po omacku wyszedłem z gry, no ale mimo to.

Agor-ia - gra jest urocza jak gierki na fejsbuczka, ale ilość bugów odpycha. Poczekaj na patcha, albo pograj u koleżanki. Albo graj w TS2, które jest zawsze dobre. :P

kavoweciastko
04.09.2014, 14:22
pewnie kwestia laptopa. moj nie jest zbyt potezny, ale jest porzadny. nie tylko spelnia ale tez przekracza minimalne wymagania (jest gdzies w polowie miedzy zalecanymi a minimalnymi). i bug za bugiem. jak nie naklada sie na siebie muzyka(!), to wywala mnie do pulpitu. jak nie wywala mnie do pulpitu, to sie dramatycznie przycina. potem przez godzine nie ma problemow i znow wypad.

przeciez po to tak dramatycznie okroili gre, zeby dzialala sprawniej na starszych laptopach. i moze jak juz wypuszcza 2 miliardy patchy to tak bedzie, ale te simsy sa totalnie niestabilne hehehe

Nie mam laptopa. Mam komputer, który radzi sobie na najlepszej grafice w BF4 czy innych grach, które przecież są bardziej wymagające niż TS4, przynajmniej tak mi się wydaje. Więc to nie jest kwestia komputera. Mój też przekracza wymagania, ale jak widać crashe lecą. I niech mi ktoś łaskawie wyjaśni czemu? Gra pełan bugów i crashy. Tak nie powinno być. Jak temu zaradzić? Nie po to tyle czekałam na grę by teraz nie móc w nią zagrac, bo po 2 minutach wywala Ci grę.

AMSTA
04.09.2014, 14:25
Wypuścili w takim razie coś co nie powinno jeszcze wyjść i być sprzedawane za taką sumę...:huh:

Irbis
04.09.2014, 14:26
Agor-ia - gra jest urocza jak gierki na fejsbuczka ...

I od razu widać kto na "fejsbuczku" siedzi i gra w "fejsbuczkowe" gierki. ;P

Ja nawet nie wiem jak one wyglądają, więc dla mnie The Sims 4 to The Sims 4, a nie gierka "fejsbuczkowa".

AMSTA problemy z grą nie dotyczą wszystkich graczy.

Arwena
06.09.2014, 14:50
HA! jednak gra działa mi, glupie CIRI jednk nie jest zbyt dokładne, wg. niej nawet minimum nie spełniałam, a tu gra śmiga na medium

emika93
07.09.2014, 09:48
Witajcie simmaniacy,
Czytam ten wątek od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz przyszła mi głupia walidacja konta (dlaczego to jest takie skomplikowane, nie wystarczy sama weryfikacja maila?). Kupować to, czy nie kupować? Oto jest pytanie. Jakie są wasze odczucia?
Edit: Widzę że jest do tego osobny temat, a tutaj bardzo mi się spodobały słowa pewnego użytkownika "Miał być powrót do korzeni a wyszło cofanie się w rozwoju". Poczytam tamten wątek, jak się ma ta lista braków do tego co jest na plus. Jednak dwójki raczej nic nie przebije, to była gra...

simka334player
07.09.2014, 14:41
To tak a propos ptaka...
http://arcadesushi.com/pirating-the-sims-4-gives-you-one-big-pixel-party/?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_257864
Może to pomoże.

Navari
08.09.2014, 18:07
http://forums.thesims.com/en_US/discussion/comment/12583243/#Comment_12583243
Grant napisał, że drzewka genealogiczne są na liście rzeczy do zrobienia. Jak dla mnie bomba. : )
Co nie zmienia faktu, że gra sprawia przez to wrażenie jeszcze bardziej niedorobionej. Łatwiej byłoby mi się pogodzić z tym, że w ten sposób rozplanowali sobie dodawanie kolejnej zawartości, niż z tym, że po prostu się nie wyrobili. To daje mi poczucie korzystania z czegoś niedokończonego.

wenon
09.09.2014, 17:45
Ile macie już nabitych godzin w tych simsach? Bo ja mam już 89 godzin xd

Chloé
09.09.2014, 17:45
Śmieszą mnie teksty o niewyrobieniu się. Wszystko jest celowym działaniem by wyciągnąć kasę od graczy w dodatkach. Bez małych dzieci gra się tragicznie. O innych wyciętych funkcjach nie wspominając.

wenon
09.09.2014, 20:50
Jakoś większych zmian ta dzisiejsza aktualizacja nie zrobiła, a szkoda, nic tylko czekać na kolejne.

P.S. kto powiedział, że w sims 4 nie można mieć samochodów? xd
http://i62.************/s28g8l.png

Lady88
09.09.2014, 21:04
@up

O.o jestem w szoku! jak to możliwe z tym autem? :>

wenon
09.09.2014, 21:08
Powiększyłem zabawkę ;p

Levkoni
10.09.2014, 10:49
Też wczoraj to samo zrobiłem, również z wagonem i innymi pojazdami ;p

Surnatka
17.09.2014, 19:49
Cena 159 podstawy, to jakas kpina, poczekam żeby staniała, bo wydawanie takiej kwoty na gierke komputerową graniczy z absurdem !

FakeYourDeath
17.09.2014, 19:50
Na niektóre gry warto tyle wydać ;p no ale właśnie, na niektóre...

jatomamx3
18.09.2014, 07:21
Cena 159 podstawy, to jakas kpina, poczekam żeby staniała, bo wydawanie takiej kwoty na gierke komputerową graniczy z absurdem !

ja w Empiku w promocji dałam 139 :P zawsze coś :D:P

Mamełe
18.09.2014, 09:04
ja w Empiku w promocji dałam 139 :P zawsze coś :D:P

Biorąc pod uwagę, że w 2000 podstawa jedynki kosztowała 120 złotych, to nie jest to aż tak dużo.

Mamełe
18.09.2014, 10:55
Wyrosla mi nowa roslinka w ogródku ;P

http://images66.fotosik.pl/191/41833411331a5598.jpg

AMSTA
18.09.2014, 12:10
ja zamówiłam dzisiaj na allegro z przesyłką wyszło mnie 147 zł

Ciekawa jestem co to będzie :D pewnie na początek 5 srylionów aktualizacji ...:facepalm:

Effie
18.09.2014, 14:33
Zakładam, że to wersja pudełkowa :P Jednak jeśli komuś wystarcza sam klucz, to bez problemu można kupić go w cenie niecałych 125zł (łącznie z przesyłką - e-mail nic nie kosztuje w końcu) :P

A aktualizacji wiele nie ma póki co :) Chociaż może to zasługa ściągania z origin (pewnie udostępniają tam od razu wersję zaktualizowaną).

AMSTA
18.09.2014, 14:48
pudełkowa wersja...nie chce mi się ściągać tyle gb :P

adamo030
18.09.2014, 15:04
Widziałem w swoim Auchanie w Bielsku za 134 :)

Altaria
18.09.2014, 19:49
Ależ Wy horrendalne ceny płacicie... 159? o.O W Olsztynie w Media Markcie 129 - też niemało, ale jeszcze nie zabija - 130 brzmi inaczej niż 160 (zdaje się że tyle zażyczył sobie empik ;])

xekaku131
21.09.2014, 20:01
Cześć, The Sims 4 są dostępne na tej stronce: https://www.g2a.com/r/thesims4pay za 142 zł. Możliwa płatność PSC. Jeśli zdecyduje się ktoś z zakupem dodam kod z rabatem 5% (mam 5 kodów) Piszcie pod tym postem!!!

Pink Panther
29.09.2014, 18:50
Na oficjalnym fanpagu TS Polska pojawiło się to zdjęcie :
http://i.imgur.com/IPJII7t.jpg
Z podpisem :
W grze The Sims 4 pojawi się coś strrrasznego. Jesteście gotowi?
--------------------------------------------------------------------------------
Czyżby duchy w aktualizacji ? Bardzo bym prosił :3

Chyba raczej w dodatku, to jest I Ej Gejms.
Myślę, że szykuje się coś w stylu NZTŚ :|

KąsaczPL
29.09.2014, 19:05
Nie wygląda mi to na zapowiedź dodatku. Może jakaś aktualizacja się pojawi i będzie coś zawierać albo jakieś zawartość do kupienia. Czy mi się zdaje, że simka ma nową koszulę?

Lubie
29.09.2014, 19:13
Nie wygląda mi to na zapowiedź dodatku. Może jakaś aktualizacja się pojawi i będzie coś zawierać albo jakieś zawartość do kupienia. Czy mi się zdaje, że simka ma nową koszulę?

Dobrze Ci się wydaje :P

Pink Panther
29.09.2014, 19:16
Nie wygląda mi to na zapowiedź dodatku.

Bo to nie jest zapowiedź, tylko wskazówka, albo zapowiedź zapowiedzi ;P

Kędziorek
29.09.2014, 19:18
The Sims 4 Strachy na lachy :D
Też mi się wydaje, że to jakaż aktualizacja bardziej. Za wcześnie na dodatek, nawet jak na nich.

Pink Panther
29.09.2014, 19:19
Też mi się wydaje, że to jakaż aktualizacja bardziej. Za wcześnie na dodatek, nawet jak na nich.

Czy ja wiem? Myślę, że wydaliby go w okolicach Halloween, koniec października - początek listopada.

O brak basenów i małych dzieci też byśmy ich początkowo nie posądzali, a jednak ;P

Lubie
29.09.2014, 19:20

Kto powiedział, że teraz. Pewno zapowiedź dodatku, który wyjdzie za 3 miesiące. Wiecie, żeby dzieci zaczęły oszczędzać hajsy. :D

KąsaczPL
29.09.2014, 19:22
A tak w ogóle pierwszy dodatek do The Sims 3 został zapowiedziany 2 miesiące po premierze.

Blacky_21
30.09.2014, 18:17
@KąsaczPL przez wszystkich [ tia :P ] lubiany [ nie ] komarku [ z kąśliwymi uwagami] z STL , nie minął nawet miesiąc od premiery 4

KąsaczPL
01.10.2014, 14:10
Kolejne zdjęcie z wczoraj
https://www.facebook.com/TheSimsPL/photos/a.110836783151.94491.48412518151/10152479704008152/?type=1&relevant_count=1
Nie bój się odwiedzić swoich Simów jutro w grze #TheSims4.
Mogą odwiedzić ich niezapowiedziani goście!

Lady88
01.10.2014, 17:39
strasznie cieszę się na baseny :D ale duchy też chętnie dzisiaj przetestuję :D

NaNiKo
01.10.2014, 18:21
O Ironio, jestem z nich taka dumna, dali coś "za darmo" ;___;
Nadal nie przekonali mnie do kupienia w tej cenie, ale jeszcze z pół roku i gra będzie mieć minimum to, co powinna.
Tak mnie wzruszyła ta informacja ;__;

Lubie
01.10.2014, 18:24
[...]ale jeszcze z pół roku i gra będzie mieć minimum to, co powinna.;

Ludzie, to jest podstawa. Przypominam, że TS3 była bardziej okrojona niż TS4.
Tak tylko, jak by ktoś nie czytał, zestawienie dwóch gier co do "ilości rzeczy zawartych w grze":
http://sims.arhn.eu/2014/09/ile-obiektow/

NaNiKo
01.10.2014, 18:37
Ludzie, to jest podstawa. A jednak dodają w darmowej aktualizacji duchy, baseny, kariery. Czyli... jednak powinny być?

Irbis
01.10.2014, 18:56
Ludzie, to jest podstawa. A jednak dodają w darmowej aktualizacji duchy, baseny, kariery. Czyli... jednak powinny być?
Dali by w dodatkach, byłoby źle. Dają w darmowych aktualizacjach, też źle?
Widocznie faktycznie się z tym nie wyrobili, a nie chcieli robić na szybko byle czego to dodają teraz. W czym problem, bo nie rozumiem.

Zgadzam się, z kontrowersyjną kaczuszką, że podstawa trójki była bardziej okrojona. Cóż z tego, że były w niej baseny skoro nie było mnóstwa innych rzeczy, które już teraz są w czwórce (w której i baseny będą lada chwila).

Sqiera
01.10.2014, 19:03
Oczywiście, że trójka też była okrojona. Wiele osób narzekało w czwórce, że na przykład nie ma możliwości dodawania nowych pustych parcel, a o ile pamiętam, trójka w podstawie też nie miała takiej możliwości.

Lubie
01.10.2014, 19:17
Oczywiście, że trójka też była okrojona. Wiele osób narzekało w czwórce, że na przykład nie ma możliwości dodawania nowych pustych parcel, a o ile pamiętam, trójka w podstawie też nie miała takiej możliwości.

Tylko tego raczej nie dodadzą w 4 przez dzielnice. :( Ale podobno będzie więcej miast, które będą większe i będą miały więcej dzielnic. Tylko czekać <3

Irbis
01.10.2014, 19:43
Mnie nie przeszkadza kompletnie wielkość dzielnic czy całych miast, ale im dłużej gram tym bardziej przeszkadza mi mapa w podglądzie otoczenia. Chciałabym żeby ją zmienili, żeby nie wyglądała jak zasypana śniegiem. Bardzo lubiłam podglądać stworzone przez siebie miasto, a tutaj nie ma takiej możliwości.

NaNiKo
01.10.2014, 20:49
Dali by w dodatkach, byłoby źle. Dają w darmowych aktualizacjach, też źle? .

A gdzie to napisałam? Napisałam własnie, że jestem mile zaskoczona /wzruszona/ tym, że dają to za darmo w aktualizacji, a nie za pieniążki w dodatku.

Irbis
01.10.2014, 21:10
NaNiKo odebrałam to jako ironię, widocznie się pomyliłam, przepraszam. Ze słowem pisanym już tak bywa :)

anie_1981
03.10.2014, 21:07
Nie zgadzam się z tym, że podstawa trójki była bardziej okrojona... Było dokładnie to, co powinno być w podstawie, no chyba nikt się pogody nie spodziewał w żadnej Simsowej podstawie, prawda?

Irbis
04.10.2014, 20:27
Nie zgadzam się z tym, że podstawa trójki była bardziej okrojona... Było dokładnie to, co powinno być w podstawie, no chyba nikt się pogody nie spodziewał w żadnej Simsowej podstawie, prawda?
Prawda. Jednak już samych obiektów w podstawie trójki było o 1000 mniej niż w podstawie czwórki. Tak wiem, były baseny, samochody i zmywarki do naczyń, a w czwórce nie (przynajmniej nie od razu). Jednak, wierz mi, że czwórka ma mnóstwo ciekawych opcji i możliwości, rozbudowane interakcje między simami, rozbudowane zajęcia dla simów, system karier itp., itd. Jest tego tyle, że nawet nie zauważyłam braku małych dzieci. Nie zamieniłabym tego na baseny (które zresztą i tak za chwilę będą) czy samochody.
Nie zmienia to oczywiście faktu, że podstawa TS3 była świetna (zwłaszcza w zestawieniu z zamkniętym światem TS2). Wydaje mi się jednak, że mimo wszystkich zalet była bardziej okrojona niż podstawa czwórki (choćby o wspomnianą liczbę obiektów). Żeby zyskać pewność (lub całkowicie zmienić zdanie) postanowiłam właśnie, że zainstaluję sobie samą podstawę trójki i porównam obie podstawy. Za kilka dni przedstawię wyniki eksperymentu :D
Edycja 2: jednak szkoda mi na to czasu, i tak mam go mało na grę, wolę grać w czwórkę :D

Edycja: Poza tym skąd wiesz anie_1981, że podstawa trójki nie była bardziej okrojona, skoro nie grasz w podstawę czwórki? Na jakiej podstawie porównujesz obie te gry?

Jakly
05.10.2014, 09:40
Prawda. Jednak już samych obiektów w podstawie trójki było o 1000 mniej niż w podstawie czwórki. ...

Co z tego, że obiektów jest mniej, skoro w trójce masz praktycznie nieskończenie wiele kombinacji kolorów i tekstur, dzięki czemu tak się tego nie odczuwa. Z jednego krzesła możesz zrobić masę różnych krzeseł, już nie wspominając, że wszystko bez problemu możesz do siebie dopasować, z czym w czwórce (jak i w dwójce) trzeba się czasem nieźle namęczyć.

Irbis
05.10.2014, 13:30
Co z tego, że obiektów jest mniej, skoro w trójce masz praktycznie nieskończenie wiele kombinacji kolorów i tekstur, dzięki czemu tak się tego nie odczuwa. Z jednego krzesła możesz zrobić masę różnych krzeseł, już nie wspominając, że wszystko bez problemu możesz do siebie dopasować, z czym w czwórce (jak i w dwójce) trzeba się czasem nieźle namęczyć.
Nie powiedziałabym, że dzięki zmianie koloru czy wzoru krzesła da się z niego zrobić "masę różnych krzeseł". To dalej jest to samo krzesło.
Grając w trójkę na początku byłam zachwycona kreatorem stylu, ale z czasem zauważyłam, że stałam się mniej kreatywna w kwestii urządzania wnętrz niż w TS2. W czwórce kompletnie nie odczuwam braku kreatora stylu. W dwójce urządzając wnętrze trzeba było się "namęczyć", w czwórce też trzeba, ale to jest dużo ciekawsze.
Oczywiście ciekawsze dla mnie. Kto woli mniej obiektów, zostaje przy trójce :smile:

Lubie
05.10.2014, 13:39
Nie powiedziałabym, że dzięki zmianie koloru czy wzoru krzesła da się z niego zrobić "masę różnych krzeseł". To dalej jest to samo krzesło.
Grając w trójkę na początku byłam zachwycona kreatorem stylu, ale z czasem zauważyłam, że stałam się mniej kreatywna w kwestii urządzania wnętrz niż w TS2. W czwórce kompletnie nie odczuwam braku kreatora stylu. W dwójce urządzając wnętrze trzeba było się "namęczyć", w czwórce też trzeba, ale to jest dużo ciekawsze.
Oczywiście ciekawsze dla mnie. Kto woli mniej obiektów, zostaje przy trójce :smile:

Jestem dokładnie tego samego zdania. W 3ce wystarczyło w każdym domu wstawić te same meble, zmienić kolory i dom wygląda inaczej od poprzedniego, w 4ce jest o wiele trudniej=ciekawiej.

Jakly
05.10.2014, 13:49

Dla mnie metalowe krzesło, a drewniane krzesło to dwa różne meble. Mimo że kształt mają ten sam, prezentują się zupełnie inaczej. No ale jak kto uważa.

Tutaj też mam zupełnie na odwrót. Mimo posiadania wszystkich dodatków i akcesorii, a więc i dużej ilości obiektów, nigdy nie mogłam nic do siebie dopasować i przez to, prawie za każdym razem, korzystałam z tych samych schematów. Za to w trójce mogę w końcu dać upust kreatywności i urządzać każdy dom inaczej.

anie_1981
05.10.2014, 15:12
Zgadzam się z Jakly, możliwość "kolorowania" wszystkiego jak się chce to super opcja, szkoda, że jest tylko w trójce. W jedynce i dwójce korzystałam tylko z wąskiego spektrum obiektów, a dopasowanie tego kolorystycznie było wręcz niemożliwe... Osobiście wciąż uważam trójkę za odsłonę z największym potencjałem i najbardziej przełomową. Trójkę rozwaliły bugi i lagi, jak wiele gier EA, była robiona na szybko, byle ją wydać, a potem to już łatki, co jedna to gorsza.

Irbis
05.10.2014, 20:16
Dla mnie metalowe krzesło, a drewniane krzesło to dwa różne meble. Mimo że kształt mają ten sam, prezentują się zupełnie inaczej. No ale jak kto uważa.
Gdybym nie grała w TS3 i nie bawiła się kreatorem stylu, może bym uwierzyła, że zmiana tekstury na krześle odmienia je całkowicie. Niestety tak nie jest. Z bliska widać wzór, ale wystarczy oddalić kamerę, aby rozmył się całkowicie.

Tutaj też mam zupełnie na odwrót. Mimo posiadania wszystkich dodatków i akcesorii, a więc i dużej ilości obiektów, nigdy nie mogłam nic do siebie dopasować i przez to, prawie za każdym razem, korzystałam z tych samych schematów. Za to w trójce mogę w końcu dać upust kreatywności i urządzać każdy dom inaczej.
Kwestia upodobań, nie każdy lubi "chodzić na łatwiznę".

anie_1981 jak pięknie zignorowałaś moje pytanie skierowane bezpośrednio do Ciebie. Czyżby brak argumentów dla poparcia własnej tezy?
Poza tym skąd wiesz anie_1981, że podstawa trójki nie była bardziej okrojona, skoro nie grasz w podstawę czwórki? Na jakiej podstawie porównujesz obie te gry?

Jakly
06.10.2014, 19:33
Kwestia upodobań, nie każdy lubi "chodzić na łatwiznę".

Nie wiem, gdzie ty w tym widzisz chodzenie na łatwiznę.

A anie_1981 przecież pisała, że w czwórkę grała.

Herbata
10.10.2014, 06:51
A ja tak na inny temat zacznę...
Nie dawno pojawiła się ankieta dotycząca dodatków.
http://sims.arhn.eu/2014/10/propozycjeep/
Chyba tego jeszcze nie było .-.

wenon
10.10.2014, 07:59
Chciałbym je wszystkie (oprócz nadnaturalnych stworzeń), bardzo ciekawe te dodatki

Levkoni
10.10.2014, 08:47
Co do ankiet, to te propozycje dodatków są bardzo ciekawe. Mam nadzieję, że wszystkie one z czasem wyjdą i będą oferowały to, o czym tam jest napisane.

A co do samej TS4 - nie podobają mi się uproszczenia w tej grze, głównie brak i uproszczenie pewnych animacji (odkręcanie kranu, simowie śpią w jednej pozycji, pobudka simów wygląda idiotycznie, wysyłanie pocztą np. metali nie ma żadnej animacji, pokazuje się tylko okienko, że zostało coś wysłane). Tego pewnie już nie naprawią. Ale jeśli by naprawili to, dodali maluchy i grupę pośrednią między nastolatkami a dziećmi (albo obniżyli wzrost nastolatków), rozbudowali otoczenia to mógłbym tą grę nazwać lepszą od trójki. A tak to nie.

Chwalisława
10.10.2014, 08:49
No to ja się teraz modę, żeby nie zrobili propozycji nr.1, która wydaje mi się najłatwiejsza. To nawet nie powinno być brane pod uwagę jako dodatek, bo baaardzo szybko się znudzi. Ile razy można chodzić na akupunkturę? :)
Najbardziej kuszącą i praktyczną propozycją jest Łebski Sprzedawca oraz Wyjątkowe Zawody(może jeszcze Sława, pieniądze i wielka kariera). Najwięcej możliwości i najwięcej zabawy.
Jednak myślałam, że w propozycjach ujrzę również coś a'la Pokolenia z trójki.

Levkoni
10.10.2014, 08:51
A ja uważam, że propozycja nr. 1 z dodatkiem o zdrowiu i urodzie jest bardzo ciekawa, bo mogłaby wprowadzić masę fajnych opcji i obiektów specjalnych. Chociaż propozycję o miejskim życiu uważam chyba za najciekawszą. Edycja miasta, bycie burmistrzem, który będzie decydował o jego losach - super :)

W sumie to ten dodatek o "paranormalny" mi się nie podoba, tzn jego koncepcja. Jak to czytam, to wygląda to bardziej jak opis jakiś herosów czy coś... Najlepszy dodatek o magii i tego typu rzeczach to byłby w stylu szkoły magicznej, albo w stylu dodatku do jedynki, gdzie było osobne miasteczko nadprzyrodzone :/

marandile
10.10.2014, 13:59
Najbardziej podoba mi się EP przypominający Gwiazdę z TS1. Dawno czegoś takiego nie było :) (no, niby w ts3 było bycie osobistością, ale to nie to samo, a sama opcja zwyklej kariery aktorskiej to tez troche mało). Ponadto podob mi się coś a'la Własny Biznes z TS3 :)

Irbis
13.10.2014, 12:19
Podobają mi się wszystkie propozycje dodatków z ankiety i mam nadzieję, że wszystkie wcześniej lub później się ukażą.
Jednak najbardziej podoba mi się "Łebski sprzedawca". Uwielbiałam prowadzenie własnego biznesu w dwójce i marzłam o tym przez całą trójkę :smile:

via2382
02.11.2014, 00:53
No to chyba nie będę niemiły jak napiszę,że wolałbym coś czego nie ma na tej liście, zawsze podobały mi się w Simach Podróże tylko teraz wolałbym je bez czekania na wyjazd czyli swobodne poruszanie się między miastami pozycja druga Łebski sprzedawca ,trzecia Miejskie życie,bo skoro swoboda poruszania w Podróżach to i kontrola populacji,ta o zdrowiu nie ma sensu bo nie ma pór roku chyba,że będą pierwsze reszta z wymienionych ok nawet jednorożce mogę jakoś przeboleć:D

Mamełe
16.12.2014, 17:38
Gra właśnie mi sie aktualizuje. To TA aktualizacja?

Lubie
16.12.2014, 17:46
Tak, to TA aktualizacja. Chcę jeszcze dodać, że możecie pobrać darmowe "DLC" świąteczne :)

Orzechowo
16.12.2014, 19:20
Dwie kariery? To chyba jakiś żart.
Edit: Napisali że 4, moja nieuwaga, nie sprawdziłam dokładnie XD
Edit 2: Hehe, kariery jednak są dwie, ale napisali, że cztery, bo przecież są cztery ścieżki, czego ja się mogłam spodziewać po EA XDDDD
Zmienili trochę wygląd menu w telefonie (moim zdaniem jest czytelniejszy) i pasek tam gdzie są potrzeby, aspiracja itd. A poza tym zauważyłam, że można wziąć wolne za pomocą telefonu, w końcu.
Dobra, już siedzę cicho :P

Lubie
16.12.2014, 19:34
Dwie kariery? To chyba jakiś żart.
Edit: Napisali że 4, moja nieuwaga, nie sprawdziłam dokładnie XD

A czego spodziewałaś się po darmowej aktualizacji :D To nie jest jeszcze dodatek do gry :P

BTW widział ktoś może jakieś zapowiedzi kolejnych wielkich aktualizacji, czy to była ostatnia? :cry:

Orzechowo
16.12.2014, 19:42
No tak, w dodatku dołożą to, co normalnie było w każdej innej podstawie. Moim zdaniem pod tym względem się nie wykazali; ja tam tęsknię za prawnikiem, lekarzem, naukowcem itd. No ale trudno :P

Lubie
17.12.2014, 20:04
Kod moveobjects działa tak bardzo <3 dobrze, że go dodali

EDIT 17.12.14 Jejciu, ta aktualizacja jest na prawdę dobra. Poprawiła lekko interfejs, szczególnie "dostępność" interfejsu podczas pracy/nauki. Gra wydaje mi się chodzić płynniej. Na plus. :)

Orzechowo
03.02.2015, 20:48
Drzewa genealogiczne bardzo mi się podobają, są informacje o sposobie śmierci sima, jakim jest dla nas członkiem rodziny, kim jest z zawodu, bardzo czytelne. Brakowało mi tego w TS4, bo z czasem ród się powiększa i trudno wszystko zapamiętać. Poza tym doszła nowa, walentynkowa bielizna :D Oprócz tego zauważyłam możliwość zablokowania pragnień sima - i skorzystałam.

Irbis
04.02.2015, 07:18
Orzechowo całkowicie podzielam Twoją opinię na temat nowej aktualizacji :smile:
Oprocz bielizny i koszulek, dodali walentynkowego misia z serduszkiem. Walentynek nie znoszę, ale miś jest uroczy :D

Mrufka
04.02.2015, 11:47
Zapowiedź dodatku :D
http://sims.arhn.eu/2015/02/50-screenow-ze-zwiastuna/

Zastanawia mnie skąd te wieści. Na ich FB nie widziałam jeszcze zapowiedzi. Jaka ma być nazwa tego dodatku? Skąd wiadomo, że będzie w kwietniu? Wygląda na coś z zawodami, może biznesem , fajnie wygląda.

Oh jest i filmik https://www.youtube.com/watch?v=1_bAAa3PCoU&app=desktop

marandile
04.02.2015, 11:51
Nowy dodatek - czyżby połączenie kariery i własnego biznesu? Czy faktycznie pojawi się szpital i komisariat - nie królicze nory? Zapowiada się całkiem ciekawie.

Irbis
04.02.2015, 13:26
Jeśli to, co jest na filmiku faktycznie będzie w grze, to będzie fantastyczny dodatek. Najbardziej podoba mi się możliwość prowadzenia własnego biznesu. Uwielbiałam własny biznes w dwójce i brakowało mi go w trójce (już to chyba gdzieś pisałam ;P).
Pozostałe kariery również zapowiadają się świetnie. Pozostaje tylko czekać na oficjalne potwierdzenie :smile:

Orzechowo
04.02.2015, 13:43
O, może w końcu jakieś normalne kariery się znajdą. Jeżeli będzie opcja stworzenia własnej firmy, to ciekawa jestem jak to będzie wyglądać - i jak mi pójdzie z prowadzeniem biznesu, bo w TS2 byłam ciągle na minusie :D I wydaje mi się, że simy w końcu będą mogły chorować. No i fajnie byłoby, że jak zachorują, to idą do lekarza na badanie. Ciekawi mnie motyw ze sklepem z ciuchami - no bo w TS4 nie trzeba ich kupować. No chyba że będą jakieś unikalne/ręcznie robione, tak, że trzeba je będzie najpierw kupić. Swoją drogą marzy mi się kariera tatuatora, w TS3 chyba takie coś było w jakimś dodatku (nie wiem, nie miałam).

Irbis
04.02.2015, 18:22
No i stało się, dodatek potwierdzony: The Sims 4 Witaj w Pracy!

Ciekawią mnie wszstkie nowe kariery i sposób ich prowadzenia w otwartych budynkach, ale zacznę testowanie dodatku od prowadzenia jakiegos własnego biznesu :fun:
Byle do kwietnia :D

Iliada115
04.02.2015, 18:47
Oj tam własny biznes, w końcu będzie można wsadzić kogoś za kratki ^^

ddo bwayo
04.02.2015, 18:50
Wszystko super tylko ciekawi mnie jak to rozwiązali w kilkuosobowych rodzinach skoro świat jest zamknięty. Co jeśli parę osób będzie szło do pracy jednocześnie? Jeśli to będzie potraktowane jak wyjazd na jakąś parcele (a pewnie tak) to słabo.

KarolinaJ
06.02.2015, 00:38
The Sims 4 Witaj w Pracy zapowiada się ciekawie :) Prawdę mówiąc miałam nadzieję, że w pierwszej kolejności pojawią się dodatki ze zwierzakami i pogodą (w ogóle wiadomo coś na temat takowych?) ale ok, Witaj w Pracy fajnie prezentuje się na zwiastunie i oby to wszystko faktycznie tak wyglądało ;)

xviraszka
15.02.2015, 15:51
dodatek zapowiada się swietnie , ale obawiam się ze tylko na filmikach promujących :boisie:

ja chcę już pory roku :(

Orzechowo
08.03.2015, 17:43
Wie ktoś, co z tą marcową aktualizacją z fryzurami?

Mamełe
10.03.2015, 23:01
Wie ktoś, co z tą marcową aktualizacją z fryzurami?

Będzie w marcu zaraz przed wydaniem dodatku, czyli za jakieś 2 tygodnie.

Orzechowo
27.03.2015, 18:40
No i jak wam się podoba nowa aktualizacja? Mi bardzo. Wreszcie mogę przesuwać CAŁĄ zawartość domu na działce (razem z ogródkiem i wszystkim innym), a jak dom jest zbudowany na zbyt dużej działce, to możemy go przyciąć/ustawić tak, żeby się zmieścił. Oczywiście piwnice się przydadzą, nie będę się na ten temat wypowiadać, bo budowanie w 4 to miód malina. A swoją drogą dalej brakuje mi schodów spiralnych albo tych z półpiętrem.

Można pytać znajomych o zawód, dzięki czemu wiem, kiedy kogo mogę zaprosić. Gdy sim idzie do szkoły i wybierzemy opcję, żeby poznał innych simów, to naprawdę ich poznaje. I z okazji wielkanocy można szukać ukrytych jajek. Gdy sim otrzyma 10 poziom kariery, to nadal może dostać podwyżkę.

Pewnie jest jeszcze pełno innych opcji, których jeszcze nie widziałam.

No ale czym byłoby życie, gdyby wszystko mi pasowało? A więc zdecydowanie NAJWAŻNIEJSZY element rozgrywki - fryzury :D. Tak zapowiadali, że łomatko grajcie w simsy to wam damy fryzury i co? Po pierwsze są tylko dwie. Po drugie to jakaś masakra, szczególnie dla pań - jakiś emo hełm w stylu "Czy mogę rozmawiać z kierownikiem?". Dla panów też niespecjalna, ale myślę, że kiedyś jej użyję.

Effie
27.03.2015, 20:17
Od początku była mowa, że będą dwie (chociaż w sumie zrozumiałam że po dwie dla każdej płci...) :P Na screenie nie wyglądała tak źle, w grze zapomniałam sprawdzić :P

Ogólnie aktualizacja na plus, 3 kondygnacje więcej (w tym piwnice), w końcu znajomi z pracy/szkoły (jedna z rzeczy, których bardzo mi brakowało z poprzednich części), event sezonowy z jajkami :) Nie miałam okazji przetestować tego notatnika kolekcjonerskiego jeszcze, ale też wygląda ciekawie. No i oczywiście możliwość zmiany imienia i nazwiska bez używania kodów <3

Na minus jedynie nowy sposób przełączania się pomiędzy światami. Dodatkowe klikanie ;/

Mentosik57
28.03.2015, 10:12
Wiadomo czy będzie jakaś postać paranormalna w tym dodatku?Na zwiastunie nie udało mi się uchwycić niczego,jedynie jakiś portal,ale to nie postać :)
Jak zrezygnowali z tej tradycji to załamka,bo to jedna z kilku rzeczy które najbardziej mi się podobają w tej serii.

Effie
28.03.2015, 13:17
@Mentosik57, w WwP pojawiają się kosmici ( http://sims.arhn.eu/2015/03/kosmici-w-nowej-odslonie/ ) :)

Mentosik57
28.03.2015, 19:18
@Mentosik57, w WwP pojawiają się kosmici ( http://sims.arhn.eu/2015/03/kosmici-w-nowej-odslonie/ ) :)

Dzięki wielkie :)
Swoją drogą fajne są te postacie kosmitów,chociaż wolałbym coś w stylu wampira czy czarownicy to jednak jak dopracują postacie to może być całkiem spoko.

Irbis
28.03.2015, 20:32
Pewnie jest jeszcze pełno innych opcji, których jeszcze nie widziałam.
Simy mogą malować obrazy ze zdjęć zrobionych w grze :D
Odkryłam również, że teraz, gdy robimy zdjęcia z wciśniętym klawiszem "Tab", pojawiają się wszystkie znajdujące się w kadrze drzewa i krzewy. Wcześniej znikały, gdy kamera była zbyt blisko. Bardzo cieszy mnie ta zmiana.

Nie sprawdziłam męskiej fryzury, ale jeśli chodzi o damską, to moja simka Ewa, konkubina Gustawa W., bardzo dobrze w niej wygląda ;P

Piwnice oczywiście są świetne, dodają ogrom możliwości dla simowych budowniczych.

Ogólnie aktualizacja podoba mi się bardzo, poza zmianami dotyczącymi wyboru świata. Mnie również wydaje się to niepotrzebne, no chyba, że planują w przyszłości niewiarygodnie dużą liczbę światów i okaże się, że było to niezbędne :P

Sovillian
28.03.2015, 20:40
Odkryłam również, że teraz, gdy robimy zdjęcia z wciśniętym klawiszem "Tab", pojawiają się wszystkie znajdujące się w kadrze drzewa i krzewy. Wcześniej znikały, gdy kamera była zbyt blisko. Bardzo cieszy mnie ta zmiana.

Nie sprawdzałam tego jeszcze i nawet o tym nie wiedziałam, ale przeokropnie się z tego cieszę! Nawet zaliczałam to do do rzeczy, które w TS 4 mi się nie podobają.

Orzechowo
30.03.2015, 16:26

To zauważyłam po dłuższej rozgrywce, jak poszłam porobić kilka zdjęć w parku. Byłam bardzo mile zaskoczona, bo faktycznie obiekty znikały z bardzo dużej odległości i musiałam kombinować, jak by tu podjechać z kamerą bliżej :D

Simy mogą malować obrazy ze zdjęć zrobionych w grze :D

A to mnie ominęło, chwilowo nie gram moimi simami - artystami :D

A, w ogóle w telefonie natknęłam się na jakiś notatnik, ktoś wie do czego on służy? Widocznie nie umiem obsługiwać simowych telefonów.

Irbis
30.03.2015, 16:58
A, w ogóle w telefonie natknęłam się na jakiś notatnik, ktoś wie do czego on służy? Widocznie nie umiem obsługiwać simowych telefonów.
W notatniku simy zapisują sobie informacje dotyczące obiektów kolekcjonerskich, np. co po trzeba mieć, żeby wyhodować nowy gatunek rośliny lub jakiej użyć przynęty, aby złowić konkretną rybę.

Orzechowo
31.03.2015, 15:56
W notatniku simy zapisują sobie informacje dotyczące obiektów kolekcjonerskich, np. co po trzeba mieć, żeby wyhodować nowy gatunek rośliny lub jakiej użyć przynęty, aby złowić konkretną rybę.

Łomatkobosko, myślałam, że ja tam mogę pisać i bezskutecznie szukałam jakiegoś okienka, żeby tam coś wpisać :genius:

xviraszka
11.04.2015, 13:54
super ze wrócili kosmici :awesome: moja simka spala, i nagle poszla zobaczyć dziwne swiatlo :D

Kędziorek
30.07.2015, 20:21
Jak ja patrzę na te akcesoria... Zaraz będzie: "Twoje simy lubią się myć? W takim razie akcesoria "Luksusowa Łazienka" to coś specjalnie dla Ciebie! Od teraz Twoje simy będą mogły suszyć włosy oraz golić nogi! Pralka gratis w darmowej aktualizacji!"
Jakby nie można tego dać do jednego większego dodatku...

Dżizas :hmm:

caille
30.07.2015, 20:52
Wycinają połowę gry i jedną część sprzedają, a drugą rozdają za darmo, bo są tacy dobrzy ;)

FakeYourDeath
05.08.2015, 15:58
Szczerze mówiąc to nie wiem na czym ma polegać ten nowy dodatek, który równie dobrze mógłby robić za akcesoria. Wolałabym 4 pory roku albo chociażby zwierzaki :v

Nina14!
05.08.2015, 17:01
Zwiastun zapowiada że będzie ciekawie,aczkolwiek trudno powiedzieć,o co chodzi.
Po zapowiedzi można powiedzieć,że to będzie połączenie nowości z trójkowym ,,po zmroku" i dwójkowym ,,czasem wolnym".
Może być ciekawie...tylko nazwy dodatków Mogły By Być bardziej kreatywne : /

Hatori
05.08.2015, 17:40
Ten zwiastun jest naprawdę pięknie wykonany i bardzo mi się podoba, świetnie dobrana muzyka, wspaniały nastrój podczas oglądania. Ale statystyki mówią za siebie: oglądając grę innych osób w różne dodatki, dotychczas zdążyłem obejrzeć już wszystkie dodają może sześć fryzów, dziesięć ubrań i trzynaście mebli. To doprawdy boli :c Jeżeli spojrzeć by na tą szafę zaprezentowaną na zwiastunie (tą białą, gdzie z koleżankami wybierały którą sukienkę wybrać) meble powinny być ciekawe. A może to jest w wersji podstawowej? W takim razie nic ciekawego :c
Warto przyjrzeć się też sensowi tego dodatku. Jak wyżej wspomniano, jest co coś jak trójkowe "Po zmroku" i dwójkowe "Czas Wolny". Osobiście grałem w to pierwsze i podobało mi się, nie powiem, jednak ciekaw jestem ile tak doprawdy dodadzą rzeczy. Czas Wolny jest moim zdaniem jednym z przeciętnych dodatków ale podkreślam, że osobiście w niego nie grałem, to co tam będę o nim pisał. Dodatek ten kojarzy mi się również z The Sims 2 Double Deluxe w które obecnie gram. Coś jak Nocne Życie i Impreza, nieprawdaż? Patrząc na ubrania zaprezentowane w które ubrała się trójka dziewczyn ubrania również mogą być ładne, ale czy aby na pewno warto, jeżeli tych ubrań będzie sześć, czy osiem? Z dotychczasowych dodatków jeszcze żaden mi się nie spodobał, ale może w końcu będzie ten pierwszy raz.
Komentując jeszcze same dodatki, to bardzo się zawiodłem. Są one doprawdy porównywalne z akcesoriami do trójki, dwójki (nie tyle graficznie co obszernie). Tyczą się one JEDNEGO, konkretnego tematu, a w poprzednich częściach tyczyły się one ogólnego tematu, do którego nawiązywało kilka innych. Kończąc, przyczepiłbym też się ich nazw. Jak wspomniano wyżej: mogłyby być bardziej kreatywne, jednak mimo wszystko to taki szczegół. Ważne, żeby chociaż ten dodatek zrobili porządnie. Porządnie - nie mam tu na myśli, żeby były jakieś błędy, oczywiście, że nie! Chodzi mi o wspomnianą obszerność w jakości na jaką stać twórców The Sims ^^

Tak jeszcze dodam. Druga część zaskoczyła mnie Studiami, zaciekawiła Zwierzakami a spowodowała uwielbienie Porami Roku. Trójka rozkochała mnie Nie tym światem i Studenckim Życiem, za pasjonowała Zwierzakami i Zmrokiem, a zatrzymała na zawsze Porami Roku. A czwórka? No może tylko Praca lekko mnie zaciekawiła, a Spotkaniem? Zobaczymy wkrótce c:

Nina14!
05.08.2015, 19:48
A więc jednak!
Na Originie w opisie dodatku pisze (wycięłam poszczególne fragmenty,by skrócić notkę):
,,Używaj życia w pięknym świecie Windenburgu!
Zwiedź malownicze miejsca-ruiny,labirynt w ogrodzie pałacowym,stawy....
...poderwij swoją sympatię w pubie,przetańcz noc na dyskotece...
dołącz do ściśle tajnych imprez tanecznych...
Simowie mogą także przyłączać się do różnych grup towarzyskich"
W ,,Cechach Głównych" pisze również o prywatnej wyspie,dzielnicy biznesowej...
Czyli oprócz Po Zmroku z TS3 możemy się spodziewać grup społecznych takich jak w Studenckim Życiu.
I nowy świat dla marudzących,że rodziny się nie mieszczą,a prywatna wyspa zapowiada się ciekawie.

No,to zobaczymy jak to jest w praktyce ;)

Effie
05.08.2015, 19:58
Jak na razie za mało informacji podali żeby cokolwiek oceniać. Nowe miasto, dwie umiejętności, pływanie w akwenach (a może to był sprytnie zabudowany basen? oby nie :P), krzaki i szafa do bara-bara (to już chyba element standardowy w każdym rozszerzeniu :P) i nowe potrawy/drinki. Zaciekawiły mnie te grupy społeczne, zakładam, że będą nas zapraszali na spotkania i w zależności od tego jak bardzo będą one udane, będziemy sobie nabijać punkty w tej grupie. na razie jest tego tyle, że na pakiet rozgrywki by się nadało, ale nie na dodatek. Mają kilka miesięcy do premiery, zobaczymy czym nas jeszcze poczęstują. Zapewne jak cena spadnie to się zaopatrzę w ten dodatek, chyba że będzie kompletną klapą.

miłośniczka zwierząt
07.08.2015, 19:41
Ja się zaopatrze w dodatek jeśli mnie czymś w tym dodatku mega zainteresują bo jak na razie to słabo oj słabo

Nina14!
07.08.2015, 20:57
@up-miejmy nadzieję,że wreszcie powstanie dodatek,który podratuje opinię o The Sims 4.Chociaż wydaje mi się,że to będzie zależało od tych najbardziej lubianych,takich jak Cztery Pory Roku czy Zwierzaki.Jeśli je spalą,to cóż...kiepsko będzie.
Ale małe dzieci najważniejsze xD

Mentosik57
12.08.2015, 08:33
Dodatek ciekawie się całkiem zapowiada.Nie gram teraz w ogóle w czwórkę,bo ani czasu ani chęci (po prostu nuda w grze) ,może z tym dodatkiem będzie lepiej.Taki dodatek jest potrzebny,bo miejsc publicznych jest jak na lekarstwo.

Orzechowo
12.08.2015, 15:46
Zobaczę, jak będzie po premierze, obejrzę recenzje, jakieś let's playe i zdecyduję. W sumie to nawet mi się podoba, trochę jak nocne życie. Grając w 4 mam uczucie odizolowania od świata, może dodatek coś zmieni. Chociaż na moje oko powinien to być pakiet rozgrywki, a nie dodatek, imho tematyka jest zbyt wąska żeby to był cały dodatek.

Szkoda tylko, że EA ignoruje opinie graczy, którzy bardziej wolą styl gry ukierunkowany na rodzinę. Zamiast tego co chwilę wypuszczają dodatek/pakiet/cokolwiek skupiony na imprezach, ewentualnie jest nacisk na grę jednym simem.

Nusso
13.08.2015, 15:15
Dodatek się nie klei. Bawarskie miasto, kluby nocne ? Nie widzę tego.
Co do tego pływania, to gdzieś czytałem że będzie specjalny 'basen naturalny'.

miłośniczka zwierząt
13.08.2015, 15:50
No i fajnie, że taki basen będzie mnie to cieszy. Jestem ciekawa wyglądu miasta.

CademZoe
16.08.2015, 09:47
Mnie rozwaliło to, że dodatek wyjdzie za 3 miesiące, a oni już go tak naprawdę skończyli. Zrobią jeszcze grupy, może wybudują jakieś domki na mapie, ogarną tą wyspę, rodzinki i już dodatek skończony. W sumie to oprócz tych grup i restauracji (oby nie takich jak w TS3 SŻ) nic mnie w nim nie interesuje. W ogóle to jest jakaś rozbita wersja Po Zmroku. Tam też były grupy, trochę biedniejsze, ale dodatek był ciekawszy. I była ukryta umiejętność tańca. Poznajmy się nic nie wnosi do życia, jakby już podstawce nie można było robić imprez albo spotkań.

Nina14!
16.08.2015, 09:58
@up-No cóż,obawiam się że tak jak wszyscy sądzą,nawet dodatkami i aktualizacjami nie naprawią czwórki.Innymi słowy,wielka klapa.
Dlatego jeśli już,to kupię samą podstawę.

Gio
16.08.2015, 21:13
Mnie rozwaliło to, że dodatek wyjdzie za 3 miesiące, a oni już go tak naprawdę skończyli. Zrobią jeszcze grupy, może wybudują jakieś domki na mapie, ogarną tą wyspę, rodzinki i już dodatek skończony. W sumie to oprócz tych grup i restauracji (oby nie takich jak w TS3 SŻ) nic mnie w nim nie interesuje. W ogóle to jest jakaś rozbita wersja Po Zmroku. Tam też były grupy, trochę biedniejsze, ale dodatek był ciekawszy. I była ukryta umiejętność tańca. Poznajmy się nic nie wnosi do życia, jakby już podstawce nie można było robić imprez albo spotkań.

Po pierwsze, niekoniecznie musi być skończona, budowanie hype'u to klucz do sukcesu. Poza tym to, że gra jest skończona nie oznacza koniec pracy nad nią. Testowanie, naprawianie bugów, dodawanie/odejmowanie różnych rzeczy, no i końcu wypalenie płyt itd. - to wszystko musi byc gotowe na premierę, więc 3 miesiące przed to całkiem rozsądny termin ;)

I również uważam, że to bezcelowy dodatek, dużo gorszy od get to work ;) (póki co, jak bedzie naprawdę, to się zobaczy).

cheeba
22.08.2015, 10:17
wolałabym żeby nam dali pory roku albo zwierzaki :x